Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 19 отговора

London, Sofia

Мнения: 8 914
Ами това ми е въпросът Wink Мъжът ми снощи купил сьомга и днес ми предстои да я направя някак си - гледах разни японски рецепти, но нещо не са ми по вкуса. Ще се радвам да споделите вашият опит  bouquet
Цитирай

на върха

Мнения: 6 462
Аз много я харесвам запечена със сос от сметана, бяло вино и бадеми. Като подправка в случая използвам само черен пипер.
Цитирай

London, Sofia

Мнения: 8 914
Аз много я харесвам запечена със сос от сметана, бяло вино и бадеми. Като подправка в случая използвам само черен пипер.

Ммммммммммммммм звучи вкусничко....а някаква специална техника?...имам предвид отначало фолио? И бадемите към края ли се слагат или всичко в самото начало?
Цитирай

варненка от София

Мнения: 4 586
Аз я правя със зеленчуци и сметана.
Наредам парчетата сьомга в тавичка, покривам със зеленчуци, лук, моркови, гъби, чесън. Заливам със сос приготвен от сметана, малко горчица и бяло винор понякога добавям и соев сос (само за разкош, така  newsm03). Продправки слагам чер пипер и малко сол, ако сложиш соев сос, нама смисъл от сол. Слагам фолио и запичам в умерана фурна за около 35-40 минутки. Това е.   chef
Цитирай

London, Sofia

Мнения: 8 914
Аз я правя със зеленчуци и сметана.
Наредам парчетата сьомга в тавичка, покривам със зеленчуци, лук, моркови, гъби, чесън. Заливам със сос приготвен от сметана, малко горчица и бяло винор понякога добавям и соев сос (само за разкош, така  newsm03). Продправки слагам чер пипер и малко сол, ако сложиш соев сос, нама смисъл от сол. Слагам фолио и запичам в умерана фурна за около 35-40 минутки. Това е.   chef

Много благодаря, marulka_s  bouquet, но така самата риба не поема ли аромата на заленчуците и да се губи  всъщност основното - вкуса на сьомгата newsm78
Цитирай

на върха

Мнения: 6 462
Никаква съществена техника не прилагам. Подреждам подправената риба (черен пипер и сол) в намазнена тавичка, ръся бадемите и поливам със сметаната и бялото вино. Не слагам фолио, защото някак си ми стои като варена после.
Цитирай

варненка от София

Мнения: 4 586
Аз я правя със зеленчуци и сметана.
Наредам парчетата сьомга в тавичка, покривам със зеленчуци, лук, моркови, гъби, чесън. Заливам със сос приготвен от сметана, малко горчица и бяло винор понякога добавям и соев сос (само за разкош, така  newsm03). Продправки слагам чер пипер и малко сол, ако сложиш соев сос, нама смисъл от сол. Слагам фолио и запичам в умерана фурна за около 35-40 минутки. Това е.   chef

Много благодаря, marulka_s  bouquet, но така самата риба не поема ли аромата на заленчуците и да се губи  всъщност основното - вкуса на сьомгата newsm78

Става страхотна, ние я обичаме много тази рибка и си я тачим. Дори и скъпичка, периодично купуваме и си правим по този начин. Аз самата мразя риба, но на сьомгата не се мръщя  Laughing
Цитирай

София

Мнения: 364
ако са котлети може да се обвият със слайсове бекон, черен пипер за подправка, може и малко бяло винце и се запичат.
Цитирай

London, Sofia

Мнения: 8 914
Никаква съществена техника не прилагам. Подреждам подправената риба (черен пипер и сол) в намазнена тавичка, ръся бадемите и поливам със сметаната и бялото вино. Не слагам фолио, защото някак си ми стои като варена после.
Довереча ще го направя така Peace За фолиото имах предвид в началото, а после що го махна за да се запече Peace
Цитирай

London, Sofia

Мнения: 8 914


Става страхотна, ние я обичаме много тази рибка и си я тачим. Дори и скъпичка, периодично купуваме и си правим по този начин. Аз самата мразя риба, но на сьомгата не се мръщя  Laughing

На мен ми харесва маринованото филе и вземаме от него, но така никога не съм правила и сега ще е за пръв път. Блазни ме рецептата с бадемите, бялото винце и сметаната, така че ще пробвам нея и утре ще кажа Peace
Друго рибка, която харесва е мерлузата - снощи панирах филе и става много хубава Hug Нищо, че мразиш - опитай я Peace - може пък да ти хареса Wink
Цитирай

Майничка

Мнения: 5 252
Още по-елементарна: посолена, залята с малко зехтин и поръсена с копър и мъничко естрагон (аз я правя в тефлонова тавичка, може и във фолио).
Цитирай

Чехия

Мнения: 1 071
Хубаво изчистена нарязана на 2см. дебели резанчета я овоалвам в царевично брашанце смесено с черен пипер и сол и после я топвам в яйчице и после пак в брашанце и накрая в яйцето и в тигана ... newsm64 след това сервирам с лимонче.......става сочнияка и вкусна... cheers
Цитирай

London, Sofia

Мнения: 8 914
Ами това ми е въпросът Wink Мъжът ми снощи купил сьомга и днес ми предстои да я направя някак си - гледах разни японски рецепти, но нещо не са ми по вкуса. Ще се радвам да споделите вашият опит  bouquet

Вчера правих сьомгата, момичета Mr. Green С бадем, бяло вино, сметана и сложих малко гъбки  bouquet На мъжа ми му хареса страшно много, а аз очаквах сякаш повече, но все пак важното бе той да я хареса, че е рибар Mr. Green Готова съм за  други проби Mr. Green Благодаря ви!
Цитирай

Varna

Мнения: 1 399
Готова съм за  други проби Mr. Green Благодаря ви!
Опитай рецептата на Спаска за сьомга с мед. Става страхотна!

СЬОМГA С МЕД

ЗА 6 порции:

6 филета от сьомга се нареждат в суха тава и се намазват със смес от 6 чаени лъжички майонеза, 3 чаени лъжички горчица (най-добре такава на зрънца),1- 1 1/2 чаени лъжички мед. Пече се на силна фурна 15 минути.
Не се притеснявай от меда, не става сладка  Peace
 
Преди това я правех, пак по форумска рецепта  Laughing, увита в бутер тесто. Но така става по-тежка.

Всъщност ето една тема. В нея има и други интересни рецепти.
 
 
 

Цитирай

London, Sofia

Мнения: 8 914
Готова съм за  други проби Mr. Green Благодаря ви!
Опитай рецептата на Спаска за сьомга с мед. Става страхотна!

СЬОМГA С МЕД

ЗА 6 порции:

6 филета от сьомга се нареждат в суха тава и се намазват със смес от 6 чаени лъжички майонеза, 3 чаени лъжички горчица (най-добре такава на зрънца),1- 1 1/2 чаени лъжички мед. Пече се на силна фурна 15 минути.
Не се притеснявай от меда, не става сладка  Peace
 
Преди това я правех, пак по форумска рецепта  Laughing, увита в бутер тесто. Но така става по-тежка.

Всъщност ето една тема. В нея има и други интересни рецепти.
 
 
 



Много, много ти благодаря, Стела  bouquet Звучи ми вкусно и ще опитам - утре за именния ден на Гери Mr. Green и после ще пиша отзиви Hug
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 19 отговора