Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
25-35 от 25 отговора

Пловдив

Мнения: 664
Здравейте и в новата тема,
моля за идея за свинско в крок пота, с което да посрещна гости. Вече съм правила за тези гости пържолитепо рецепта на лулу и пържолите с лук и майонеза на съфорумка от тази тема. Чудесни са, но ми се иска нещо ново.
Споделете идеи.

lsweety, после ще разгелдам линковете и ще споделя кой е моя.


Цитирай

Пазарджик

Мнения: 133
Свинска плешка, цяла не нарязана овкусяваш със сол и черен пипер и я запечатваш леко на тигана, след това я намазваш с разбъркани- соев сос, горчица, мед (аз слагам на око, ако те е страх сложи от всичко по една лъжица). Слагаш на 2-ра степен за 6 часа. Там където си я запечатвала слагаш 1-2 глави лук и 1 скилитка чесън, за кратко, колкото да обереш мазнината, много малко вода, на дъното на тигана. Слагаш и лука при месото. Това е, след 6 часа решаваш дали ще сгъстиш соса с малко брашно или не. Гарнитура, ориз с гъби или картофено пюре. Ако те мързи като мен, замразени зеленчуци, стават за 5 мин.
Цитирай

WonderLand

Мнения: 643
Моя крок е от лидл за 50лв, 3,5 литра без таймер. Много съм доволна от него НО 3,5 литра е обема на подгряващата част, а обема на глиненото гърне е около 2л. Тоест супер е да сготвиш нещо за двама души да речем. Не знам как е при другите уреди.
Цитирай

Русе

Мнения: 2
Здравейте,

бих искал да ви попитам следното. Отскоро съм се запалил по тези уреди за бавно готвене - харесал съм си 2-3 модела - от по 5-6л. и скоро мисля да си купя. Обаче имам следния въпрос. В кухнята имаме какво ли не като уреди - хлебопекарна, фритюрник, блендер, цитрус преса, електрически уок, фондюта, чопъри и роботи, уред за варене на ориз, на яйца, рендета и какви ли не други глезотийки - и всички те заемат адски много място. Вече наистина няма къде да прибираме с жена ми всички неща които купуваме. Идеята ми е - ако спазя рецептата и наредя всички продукти в един голям гювеч (защото имаме 3 Wink ) - и го сложа във фурната, дали пак може да се готви 6-7 часа (например) - на ниска температура ? Дали ще се получи същото като уреда за бавно готвене ? Фурната мога да я нагласям с точност през 5 градуса - четох че оптималната температура за уредите на бавно готвене е около 93-97 градуса. Примерно да наглася фурната на 95-100 градуса и да я оставя няколко часа. Мислите ли, че за начало може да замени този уред ?

Благодаря ви предварително за отговорите.

Поздрави Smile
Цитирай

Пазарджик

Мнения: 133
Пробвай, вкусово сигурно ще стане, но аз не бих оставила фурната да готви без аз да съм си вкъщи. Това е основното предимство на уреда, да не го наблюдаваш и въобще теб да те няма. Също така мисля, че фурната ще изгори много повече ток.
Цитирай

Русе

Мнения: 2
Ясно е, че фурната ще изгори повече ток - на първо време това не ме притеснява. Идеята ми е да се получи същия ефект като с уредите за бавно готвене. Температурата която се поддържа е от порядъка на 95 градуса (малко преди точката на завиране). Също не ми е и проблем да оставим фурната за няколко часа докато не сме вкъщи - все пак температурата няма да е много висока Smile
Цитирай


Мнения: 5 062
Момичета, реших се и аз на Крокпот, но сега като гледам всичките модели съвсем се омотах  Crazy
Студентка съм и реших, че 3,5л без таймер ще ми свърши идеална работа, но то има 1000 такива модела! Crazy Party



почти еднакви са, както и цените им. Всичките са без таймер. Нагласяш само степента. Малкия крок пот вади до 4 порции ядене Smile  Можеш да погледнеш и за други марки, крок пота са май най-скъпите слоукукъри.
Цитирай

гр. София

Мнения: 2 698
Здравейте,

бих искал да ви попитам следното. Отскоро съм се запалил по тези уреди за бавно готвене - харесал съм си 2-3 модела - от по 5-6л. и скоро мисля да си купя. Обаче имам следния въпрос. В кухнята имаме какво ли не като уреди - хлебопекарна, фритюрник, блендер, цитрус преса, електрически уок, фондюта, чопъри и роботи, уред за варене на ориз, на яйца, рендета и какви ли не други глезотийки - и всички те заемат адски много място. Вече наистина няма къде да прибираме с жена ми всички неща които купуваме. Идеята ми е - ако спазя рецептата и наредя всички продукти в един голям гювеч (защото имаме 3 Wink ) - и го сложа във фурната, дали пак може да се готви 6-7 часа (например) - на ниска температура ? Дали ще се получи същото като уреда за бавно готвене ? Фурната мога да я нагласям с точност през 5 градуса - четох че оптималната температура за уредите на бавно готвене е около 93-97 градуса. Примерно да наглася фурната на 95-100 градуса и да я оставя няколко часа. Мислите ли, че за начало може да замени този уред ?

Благодаря ви предварително за отговорите.

Поздрави Smile
Мисля, че да. Слоу кукъра има и функция да държи яденето още часове затоплено след като се сготви /не помня до колко часа беше/, с фурната няма как.  Peace
Цитирай


Мнения: 15
Здравейте дами (и господа, разбира се Smile )
Да споделя и аз мнения след около 2 годишно ползване на Крок пота Smile Вярно,че не го ползвам всеки ден, но поне на седмица все слагам нещичко- най-често леща, боб, различни месца.

Имаше дама, която пита за варене на яйцата- аз втора година варя яйцата в Крок пота с минимални "жертви".Миналата година имаше 2 пукнати яйца от около 25-30 (предполагам защото ги сложих на 2 реда), а тази година- само едно пукнато от 20. Не успях да ги боядисам четвъртък, защото бях на работа, а знам че трябва да се боядисат преди обяд, та оставих тази задача за събота. Петък вечерта (към 12) сложих яйцата в студена вода на 1 ред и включих крока на 1 степен за 5 часа.
Тази година стана идеално, защото сутринта като станах яйцата бяха идеално топли и готови за боядисване.
В нета има много линкове и клипчета за Crock pot hard boiled eggs. За мен това е най- удобния и спокоен начин, така че със сигурност ще продължавам  да ги варя в Крокчо всеки Великден, вместо да се моля над тенджерата дали от 20 яйца ще останат 10 здрави  Laughing

По въпроса дали дългото готвене във фурна е еднакво като в Крок пота, преди време си направих експеримент с боб. Сложих го на 80-90 градуса в гювеч за около 4 часа. Като вкус стана същия като в слоукукъра. Но и аз като другите дами не бях особено спокойна като беше във фурната, на няколко пъти трябваше да разбъркам бобеца,защото беше леко залепнал на дъното. В слоукукъра досега нищо не ми е загаряло/ залепвало  и мога да изляза дори без да го мисля. След зададеното време спира да готви, само подгрява. Ако фурната Ви има таймер и се изключва е супер, но моята няма и трябва задължително да съм си в нас,за да я изключа след Х време.

Сега ще слагам едни пълнени чушки.

Хубав и слънчев уикенд на всички Smile  chef
Цитирай

UK

Мнения: 477
Благодаря за новата тема, благодаря и за рецептите, които споделяте, че аз нямам много въображение.
Отскоро "открих" сладките картофи, и смея да отбележа, че стават превъзходно в слоукукър, много по-вкусни стават от "нормалните" картофи.  Ще взема да спретна една манджа тази неделя. През седмицата не готвя в него, че нямаме тераса и се умирисва къщата .
Радвам се, че по ваш съвет купих голям слоукукър (6.5л.). Стига ни идеално за семейството (4 човека) за 2 до 3 хранения.
Цитирай

Бургас

Мнения: 4 526
Да ви споделя какъв вариант на майонезеното пиле правих в неделя.
Смесих една майонеза 200 гр с 200-250 гр кисело мляко, гъсто с висока масленост. Нарязах на ситно 3 стръка пресен чесън, половин връзка копър и ги обърках добре. Получи се нещо, като чеснов сос. Самото пиле овкусих със сол и мащерка. Залях го със соса и го оставих 5 часа на първа степен в кукъра. Накрая преместих гърнето във фурната за няколко минути, за да се получи коричка.
Стана невероятно вкусно, месото се разпадаше, а соса мммм. Love
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
25-35 от 25 отговора