Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 1 041
Атопичният дерматит (АД) е хронично заболяване на кожата, което се характеризира със суха кожа, дразнене и възпаление.

АД се характеризира с обострена реакция към някои алергени и може да засегне кожата, бронхиалните тръби или храносмилателния тракт. Атопичната кожа страда от липса на липиди и не може да изпълнява ролята на бариера. Алергените и бактериите могат да проникват по-лесно, което предизвиква възпалителна реакция. Образуват се зачервени участъци по кожата, които са често срещани по лицето и кожните гънки. Тези петна предизвикват сърбеж. Разчесването изостря възпалението и заболяването се изразява в повтарящи се периоди на ремисия (пълно възстановяване на всички симптоми) и обостряния (повторна поява и влошаване на клиничните прояви на заболяването). Обикновено започва в ранна детска възраст, най-често от 3-месечна възраст. След това постепенно симптомите отслабват или дори напълно изчезват до пубертета.20% от децата по света са диагностицирани с атопичен дерматит, а броят на пациентите с това заболяване се е увеличил 3 пъти през последните 30 години.

Атопичният дерматит далеч не е само кожно заболяване, а представлява вродена податливост на организма към алергии. Съществува 70% риск детето да развие атопичен дерматит, ако и двамата родители са атопици. Последни данни сочат, че 60% от децата с атопичен дерматит страдат от нарушение на съня, което води до влошаване качеството на живот на цялото семейство. Ето защо атопичният дерматит е общественозначимо заболяване.

ВМА, с подкрепата на Училище за атопичен дерматит Atopyschool.com на Bioderma, организира седмица за безплатни прегледи на пациенти с атопичен дерматит.
Прегледите ще се провеждат в периода 24 – 28 април от 10.00 до 12.00 часа в кабинет "Атопичен дерматит", ет. 2 (бивша регистратура) в поликлиниката на ВМА, гр. София.
Телефон за записване: 02/922-61-81.

Последна редакция: пт, 21 апр 2017, 14:13 от Реклама

# 1
  • София
  • Мнения: 15 268
Много искам да отидем, но не знам дали ще успеем точно тази седмица.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт