Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 4 май 2006, 10:28 ч.

хормони

  • 697
  • 10
  •   1
Отговори
Ето и моите хормони- 
LH-23.10- (1.6-9.3)
FSH-14.45-(2.4-9.3)
prolaktin- 21.67-(2.5-14.6)
estadiol-0.086-(0.08-0.85)
testosteron-4.21-(0.0-3.0)
DHEA-S- 3.67 (0.80-3.90
)
Май не ми е розово положението  Shocked Вие какво ще кажете?







# 1
  • София
  • Мнения: 2 120
До модераторите

Дали няма някаква възможност да се направи специална темичка, каквато е тази с графиките на Т. и за хормоналните изследвания. Би било добре и удобно. Ако е възможно разбира се.

А сега за хормоните.
LH - високо
FSH - високо
Съотношението между тях не е 1
prolaktin- на този пролактин, моят лекар би казал, че не е лош
Другите са на ръба, но в норма.
Кога си ги правила, на кой ден от цикъла?
Лекарят ти не те ли извика да ги разчете?
На колко години си и какъв е проблема?
Дълго стана, но ако искаш помощ трябва малко инфо за ориентир, само така ще ти отговорят по-точно момичетата във форума.
 

# 2
  • София
  • Мнения: 7 121
Не са добри, но както ти е писала Дара дай подробности.

# 3
На23 години съм , изследванията са правени на 3 ден от цикъла по принцип съм с нередовна менструация идва ми на 3-4 месеца за изследванията я предизвиках с дуфастон моят лекар каза само да повторя пролактина и пак да отида. Съмненията са за поликистоза Преди 2 години имах фоликулярна киста която изчезна на следващият месец с дуфастон

# 4
  • София
  • Мнения: 22 403
Ето и моите хормони- 
LH-23.10- (1.6-9.3)
FSH-14.45-(2.4-9.3)
prolaktin- 21.67-(2.5-14.6)
estadiol-0.086-(0.08-0.85)
testosteron-4.21-(0.0-3.0)
DHEA-S- 3.67 (0.80-3.90
)
Май не ми е розово положението  Shocked Вие какво ще кажете?
Съжалявам,наистина не е розово положението.
Съотношението ЛХ/ФСХ е 1,598..., когато това съотношение е >1,5 се предполага СПКЯ. Но тъй като тестостерона и пролактина са също високи, Естрадиол на долна граница,  почти е сигурно, че се касае за СПКЯ.
Трявда да си намериш добър специалист.

# 5
благодаря Денис ще повторя пролактина и ще видим после какво ще става

# 6
  • Пловдив Белащица
  • Мнения: 1 444
Повтори всички хормони отново
Като изключим съотношението ЛХ:ФСХ, те и двата са над нормите. Пролактина ти е два пъти отгоре и хич не е добре ...
Просто повтори изследванията и ... сигурна ли си, че това са правилните референтни стойности?

# 7
  • София
  • Мнения: 5 207
тия стойности на ЛХ и ФСХ у 23 годишно момиче ми се виждат направо безумни.
добре би било да се повторят в друга лаборатория.
ако си ги правила вчера, все още имаш време - до 5-6 ден от началото на менструалния цикъл може да се правят.

останалите са типични за ПКЯ.

# 8
да ще ги повторя следващият месец и друг път съм ги изследвала и ЛХ е било на горна граница а ФСХ винаги е бил в норма а сега и двата завишени и то много дали не е оказало влияние от това че предизвиках м... с дуфастон?

# 9
  • София
  • Мнения: 7 718
Или имаш сериозен здравословен проблем, или е лабораторна грешка, или си преписала грешно реф. стойности.
Повтори изследванията в друга лаборатория.
Дуфастонът не променя хормоналния баланс.

# 10
  • София
  • Мнения: 5 956
Повтори изследванията в друга лаборатория.
Дуфастонът не променя хормоналния баланс.

Да, и аз бих написала същото. Междудругото може, макар и рядко, да имаш лека форма на СПКЯ без хормонални отклонения - при мен поне беше така. Иначе дуфастон пих една година преди да забременя и през първите месеци от бременността.

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт