Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 16 отговора


Мнения: 1 400
Кажете мами какво да сготвя, имам една торба с коприва и днес ще я правя. Дайте няква идея  newsm78
Цитирай

Варна

Мнения: 732
Майка ми я прави като супичка с ориз и пресен лук. Става много вкусно Very Happy

Запържва пресния лук със нарязаната на много дребно коприва. Добавя брашно и червен пипер. Долива се вода и се слага доматено пюре. Оставяш го да ври на тих огън догато се свари хубаво копривата. Когато е почти готово се слага ориза (малко, колкото за супичка). След като всичко се свари се прави застройка с кисело мляко и яйце. Става супер. Много вкусно Mr. Green
Цитирай


Мнения: 1 351
Може с ориз,със сирене,с яйца.Може и на каша с орехи.
Цитирай


Мнения: 62
и аз днес ще готвя една торба с коприва,ама мисля да я направя на пюренце за малката,нали е много полезна,а и таткото май не ще да я яде 02_grin
http://bgkulinar.net/bookviewdetails.php?id=540
ето на този сайт видях една рецепта, аз така мисля да го направя
Цитирай

София

Мнения: 6 317
Майка ми го направи със спанак, но мисля че и с коприва ще стане - запържваш коприва с яйца, сирене и орехи. Става страшно вкусно Smile.
Цитирай

София

Мнения: 606
Задушавам копривата в олио и вода, отделно сварявам нарязани картофи, смесвам ги, прибавям 2-3 яйца, натрошено сирене към 0.5 кг., 2-3 чаши прясно мляко, масло-половин пакетче и запичам във фурната. Накрая наръсвам кашкавал и отново запичам. Много е вкусно! Лошото е,че се получава една холестеролова бомба, но пък как приятно ухае! Нека ми е лошо! Поздрави!
Цитирай

София

Мнения: 3 537
Аз я правя така:
Запържвам 1-2 глави лук стар или пък пресен също .Предварително съм си попарила копривата и я нарязвам.Слагам я при лука малко да се позапържи и тя, добавям 1 лъжичка червен пипер и 1-2 сеп.лъж брашно.Бъркам хубаво и разреждам със горещ пилешки бульон.И така като се посвари добавям 1 кафена чашка ориз.Накрая малко преди да стане готово правя застройка от яйце и сикело мляко+ сока от половин лимон.Застройвам ,но да се пресече и да кипне малко,щото така го обичаме и това е. Peace
Цитирай

Шумен

Мнения: 1 326
Божествени стават картофените кюфтенца с коприва  Peace Към стандартната смес за картофени кюфтета се добавя нарязана попарена коприва. Наистина са много вкусни   chef
И да не забравиш да сложиш 1-2 торбички в камерата
Цитирай

София

Мнения: 820
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=31331.msg601853#msg601853
Това е много сполучлива рецепта. Само едно доуточнение: картофите ги варих докато не станаха готови.
И пиши как си я приготвила cook
Цитирай

България

Мнения: 234
Във вкъщи копривата е на почит.Супа-с прясно мляко и орехи,копривени кюфтенца-по същия начин както от тиквички,коприва на фурна с ориз ,яйца и кашкавал.А аз най-много обичам салата от коприва и леорда.
Цитирай

Джунгландия

Мнения: 3 805
Сигурно ще ви ошашкам, обаче моя мъж я иска сурова на салата.
Малко се претърква със сол , слагаме оцет, олио, маслинки, краставички.
Действало му като Виагра! Hug
То не, че аз съм насреща... newsm78
Цитирай

София

Мнения: 29 940
Аз обичам коприва. Ама кажете как да излъжа мъж ми, че туй зеленото не е коприва? Той и спанак не иска да яде... веднъж обаче без да се усети яде спаначена супа, не я разпозна Smile
Цитирай

София

Мнения: 368
Аз обичам коприва. Ама кажете как да излъжа мъж ми, че туй зеленото не е коприва? Той и спанак не иска да яде... веднъж обаче без да се усети яде спаначена супа, не я разпозна Smile

И моят мъж не обичаше коприва, но за панирана стигаме до бой кой повече е хапнал  Smile- казва,че майка му я е приготвяла само на супа и оттам я е намразил.
Цитирай


Мнения: 973
Извинявам се, но си копирам  мнението от друга тема Laughing

Ето ти едно предложение от мен за крем супа
Вкусна, полезна и много лесна 


Крем супа от коприва

Копривата (предварително измита и нарязана) + някаква вегета (аз слагам малко лук+моркови+чушки нарязани много на ситно- горе долу 1 суп. лъжица от зеленчуковата смес)се сварява. След това вадиш, пасираш и прибавяш бульона от копривата и връщаш на огъня. Разбиваш 2 яйца и ги прибавяш към супата на тънка струйка като бъркаш през това време за да станат на конци. Прибавям също и 1-2 сварени жълтъка размити с малко бульон, но и без тях става вкусно.
Ако имаш лапад или спанак сложи  малко и от него става по-богат вкус
При сервиране всеки според вкуса си слага: кисело мляко или сирене или кротони

Успех    bouquet


Аз с тази супа лъжа нашият тати да яде коприва 35
Цитирай

София

Мнения: 29 940
Казвате да се пробвам и аз да преметна моя мъж и да си хапне коприва.
Бре, ама той е... мама докат беше в бг, ни кани на обяд и приготвила да речем спанак с ориз. И моя мъж яде ли, яде. Са изведнъж спанак не обичал  hahaha
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 16 отговора