Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

София

Мнения: 1 408
Здравейте,
имам нужда от вашия опит в приготвянето на дроб сарма.
Дайте някви идеи,че хич ме няма в тая манджа,а съм обещала на мъж ми да му направя.
Цитирай


Мнения: 4 748
1. истинска - от агнешки/яре дреболии - без черен дроб, защото е твърд.
материал- около 500гр. - изчистени, измити надлежно исварени в подсолена вода.
нарязани на ситно дреболиите се запържват н 1 к.ч. олио/зехтин, заедно с чаша ориз. Като остъклее ориза се прибавят 3 чаши гореща вода + бульонче (тук може да се сложи 50/50 вода и бульона, дето са се варили дреболиите, ако не ти мирише на гадно)+ подправки-черен пипер и джоджен Тук някои слагат и дафинов лист. Аз лично-не, не ми харесва.  Пече се на 200* около 30-40 мин. рави се заливка от прясно или кисело мляко с яйце и брашно. Пропорции: 3-4 л. кисл.мляко с 3 яйца и 1л. брашно+щипка сол. Ако е прясно мляко е 1ч.ч.  Залива се и се пече още около 10 мин - до зачервяване на коричката на плънката.
2. фалшива - с пилешки дреболии - воденички или дробчета - по същия начин изчистени, сварени и ситно нарязани. Нататък всичко е същото.
3. дроб-сърма с кайма - кайма като за мусака, но с ориз.

Ако ти ще миеш дреболиите - свиркай
Цитирай

София

Мнения: 1 408
Мерси за бързия отговор
Че аз ще ги мия та кой,за съжаление няма желаещи  Laughing
Цитирай

София

Мнения: 3 619
Ей много го обичам това ядене - залята с кисело млекце и зелена салата за гарнитура е супер.  Smile
Цитирай


Мнения: 4 748
тогава сложи всички дреболии в по-голяма тенджера и накисни с чаша оцет и сода за хляб, 2-3 глави лук нарязан на едро и сипи каквито подправки имаш във водата. Тя се изхвърля после и се мият обилно.  Само ако е шкембе се мие с вар - други начини там не признавам.  Ако има черва - сигурно има - едва ли са мити отвътре - приготвяш си някаква дървена пръчка, с големина на сламка за пиене - не от тънките, от големките. Хващаш червото и го нанизваш от единия край на пръчицата, като оставяш малка част от него навън, за да може после да се издърпа. (малко като през....в ) Не есложно, само схвани чалъма.  Като го нанижеш - хващаш онази малка част и издърпваш цялото черво от пръчката и изтегляш - така се обръща и мие всъщност и отвътре.
Съжалявам, но друг начин не знам как да се измие по-лесно и вътре.
Ако ти е сложно, покажи на този, дето ще яде дроб-сърмата и да започва Very Happy
Цитирай

София

Мнения: 1 408
Започвам с борбата,дано да стане за ядене LaughingПосле ще докладвам
Цитирай

През девет форума в десети

Мнения: 11 494
Най-вкусна и ароматна става дробсърмата, когато отгоре вместо заливка, се покрива с булото (една тънка и прозрачна ципа, не зная другото й име).
Цитирай

Варна

Мнения: 2 922
Най-вкусна и ароматна става дробсърмата, когато отгоре вместо заливка, се покрива с булото (една тънка и прозрачна ципа, не зная другото й име).
Наистина така е най-вкусна  Peace
Аз като правя варя първоначално дреболиите, без черния дроб - става ми твърд като го сваря.
Цитирай

София

Мнения: 1 408
Благодаря ви
С ваша помощ дроб сармата стана наистина много вкусна ( щом и на мен ми хареса,аз по принцип не ям),мъж ми ще остане очарован.
Цитирай


Мнения: 4 748
Ти сериозно ли я направи?!
Брех, ние се пошегувахме само Very Happy Very Happy
Цитирай


Мнения: 5 125
Вече явно е късно, но за кажа, че майка ми слага и гъби вътре и става много вкусно.
Цитирай

все тук

Мнения: 1 599
И аз късно, ама да си кажа. Дроб-сърмата не и слагам допълнително заливката, ами от майка си и баба си знам следното - докато още се приготвя на котлона /преди да се метне да се пече/, след като е сложено всичко + водата, се счупват 4-5 яйца и както са сурови се бъркат непрекъснато, докато се слеят със сместа. Прибавя се и около половин литър прясно мляко и така се пече.
Цитирай

София

Мнения: 1 408
Ти сериозно ли я направи?!
Брех, ние се пошегувахме само Very Happy Very Happy

И още как.Докато вие се шегувате,тавата вече е на половина 35
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.