Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кърмене и захранване
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

София

Мнения: 1 289
трябва ли да варя зеленчуците и после да ги замразявам или да ги замразя сурови и да ги варя преди да правя пюрето.  newsm78
благодаря ви!
Цитирай

София

Мнения: 711
Някои може да ги попариш леко, но най-добре да се пресни.
Аз поне така съм правила. Мамите с повече опит могат да кажат повече.
Цитирай

София

Мнения: 3 447
Листните (като спанака) само измивам и нарязвам. По-твърдите обаче (зелен фасул, тиквички, карфиол...) първо бланширам, т.е. потапям ги за малко във вряща вода. Иначе ако ги замразя сурови, стоят жилави.
Цитирай

София

Мнения: 711
Аз се сетих за картофите и морковите - бланширани, разбира се.
Цитирай

Варна,морето,сините вълни.

Мнения: 2 785
Картофите се бланшират в гореща мазнина, което ги прави неподходящи за бебета. Naughty
Тиквичките режа и замразявам. Спанака и лапада- попарвам. Карофчетата и морковите , които слагам винаги са пресни- на пазара ги има постоянно, защо да замраявам.
Цитирай

София

Мнения: 1 114
Аз варих на пара, преди да замразя в кубчета за лед. Здравословно е, изключително удобно - после вадиш по едно-две кубчета от различните зеленчуци и готово. Само с картофи не става номера. Удобство е и като имаш домашна продукция. Като се позахраните, можеш да правиш просто готови пюрета и така да ги замразяваш.
Цитирай

Германия

Мнения: 649
картофи не съм замразявала, защото знам, че не е хубаво
морков, карфиол, тиква, тиквички, броколи, царевица, зелен фасул, грах- бланширани във вряла вода за около 1 мин, после като изтинат си ги порционирам в пликчета за замразяване
спанак, праз само ги чистя и замразявам

сега съм си замразила и сварени, пасирани домати- просто вадиш, затопляш и с паста и става манджа   chef
Цитирай
А защо след като се позахранят може да се консервират?
Защо преди това може само със замразяване?
За пръв път получавам такава информация...., а сме на път да се захранваме.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.