Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 7 473
Розова салата!  или винегрет

снимката е от руски сайт

Картофи-5-6 бр.големи
червено цвекло- 1 глава
кисели краставици- 4бр.
стар лук 1гл.(по-хубаво е с червен лук)
грах по желание


Картофите и цвеклото се варят като за руска салата. Всичко се нарязва на малки кубчета и се овкусяват с олио и оцет(малко) и сол. Количеството на продуктите е на око, аз съм написала ориентировъчно.

Салатата става розова от цвеклото и е много приятна за мезе и гарнитура.  chef
« Последна редакция: вт, 23 окт 2007, 10:52 от L е о »
Цитирай

София

Мнения: 29 957
Ох, ще пробвам Smile
Скоро не съм се разхождала по пазара. Има ли червено цвекло?
Моя мъж рядко го хапва, но аз много го обичам настъргано, съз зехтин и оцет Smile
Цитирай


Мнения: 7 473
Честно казано не съм се заглеждала скоро дали продават newsm78 Ако намериш да не забравиш да го свариш, мисля ,че и мъжа ти ще я хареса, защото цвеклото като е варено не се отличава много от картофите. Peace
Цитирай

z point

Мнения: 408
Ммм вкусно! Това е от типа руски винегрети=> пие доста водка - доказано в практиката  Very Happy

Аз обичам следните комбинации с цвекло:

сурово цвекло, настъргано + моркови+целина+настърган хрян който обича+зехтин+лимон

сурово цвекло настъргано + моркови + ряпа + запечени на сух тиган сусам и ленено семе+зехтин+оцет

настъргано цвекло + целина+счукани орехи+зехтин+лимон

сварено (още по-вкусно е запечено на фурна, всяка главичка се увива във фолио и се пече), нарязано на кубчета + сметана + листенца целина - ей това е убийствено розова салата  Mr. Green

разбира се, варианта на Leo   Love

Е, от мен да мине и сол във всички салати  Mr. Green
Цитирай


Мнения: 7 473
 35Това си е точно руския винегрет, просто не можах да се сетя как се казва!  bouquet
Цитирай


Мнения: 8 598
Ммм вкусно! Това е от типа руски винегрети=> пие доста водка - доказано в практиката  Very Happy

Аз обичам следните комбинации с цвекло:

сурово цвекло, настъргано + моркови+целина+настърган хрян който обича+зехтин+лимон

сурово цвекло настъргано + моркови + ряпа + запечени на сух тиган сусам и ленено семе+зехтин+оцет

настъргано цвекло + целина+счукани орехи+зехтин+лимон

сварено (още по-вкусно е запечено на фурна, всяка главичка се увива във фолио и се пече), нарязано на кубчета + сметана + листенца целина - ей това е убийствено розова салата  Mr. Green

разбира се, варианта на Leo   Love

Е, от мен да мине и сол във всички салати  Mr. Green

И аз си умирам за тия комбинации, само дето им слагам и чесън! Embarassed
Цитирай

Варна

Мнения: 6 761
Розова салата!

Картофи-5-6 бр.големи
червено цвекло- 1 глава
кисели краставици- 4бр.
стар лук 1гл.(по-хубаво е с червен лук)


Картофите и цвеклото се варят като за руска салата. Всичко се нарязва на малки кубчета и се овкусяват с олио и оцет(малко) и сол. Количеството на продуктите е на око, аз съм написала ориентировъчно.

Салатата става розова от цвеклото и е много приятна за мезе и гарнитура.  chef

Това е руска салата, която се казва "винегрет". Правя я обикновено зимата, тогава по върви с киселите краставички, сега вече има и пресни.  Smile Аз слагам и варени моркови.

А  за да не се оцветяват останалите ингредиенти от цвеклото, първо него омесваме с олио и го оставяме да постои малко, после го смесваме с останалите зеленчуци - така всеки зеленчук си запазва цвета. Но и розова става за ядене.  Smile
Цитирай

София

Мнения: 399
Киса, това с цвеклото в олио не го знаех. Благодаря   bouquet
А иначе правя салата с варено цвекло + ситно нарязани зеле, моркови, настърган на едро кашкавал + майонеза.
С тази комбинация проядох цвекло.
Цитирай

BG

Мнения: 614
Ако намериш да не забравиш да го свариш,

Аз цвеклото не го варя никога, просто го замразявам във фризера и като се размрази е меко  Peace
 Айде едно предложение със цвекло и от мен Wink

500 гр. картофи
400гр. цвекло
1 опаковка риба "Перла"
майонеза

Сварете картофите. Настържете ги в отделен съд и ги овкусете със сол, оцет, олио. В друг съд направете същото и със цвеклото. В стъклена купа редите ред картофи, ред цвекло, ред риба - после отново картофи, цвекло, риба и отгоре се намазва салатата с майонеза. Престоява час-два и е готоваааа.
 Да ви е сладко   chef
Цитирай

София

Мнения: 29 957
Аз задължително го варя. Иначе ме боли жлъчката. Ама какви сте начииии... утре ще се разходя по пазара Smile
Но ще направя алтернативни салати, стига да намеря бяла ряпа. Аз посмъртно бяла ряпа няма да хапна, но мъж ми мога да го нагостя. Е, ще му пусна и малко от моето цвекло де  hahaha
Цитирай

Бургас

Мнения: 3 553
Leo, аз я правя по същия начин, но слагам и печен пипер.

Ако я правя с майонеза, добавям - царевица и грах, малко чесън, но не слагам лук.


А  за да не се оцветяват останалите ингредиенти от цвеклото, първо него омесваме с олио и го оставяме да постои малко, после го смесваме с останалите зеленчуци - така всеки зеленчук си запазва цвета.

Това, не го знаех  bouquet
Цитирай

България-София

Мнения: 549
Розова салата!  или винегрет

Картофи-5-6 бр.големи
червено цвекло- 1 глава
кисели краставици- 4бр.
стар лук 1гл.(по-хубаво е с червен лук)


Картофите и цвеклото се варят като за руска салата. Всичко се нарязва на малки кубчета и се овкусяват с олио и оцет(малко) и сол. Количеството на продуктите е на око, аз съм написала ориентировъчно.

Салатата става розова от цвеклото и е много приятна за мезе и гарнитура.  chef
Една рускиня ме убеждаваше, че истинския "винегред" се прави с кисело зале, вместо с кисели краставички. Е, пак си е много вкусно и е една от любимите ни салати в къщи.
Цитирай

Варна

Мнения: 6 761
Розова салата!  или винегрет

Картофи-5-6 бр.големи
червено цвекло- 1 глава
кисели краставици- 4бр.
стар лук 1гл.(по-хубаво е с червен лук)


Картофите и цвеклото се варят като за руска салата. Всичко се нарязва на малки кубчета и се овкусяват с олио и оцет(малко) и сол. Количеството на продуктите е на око, аз съм написала ориентировъчно.

Салатата става розова от цвеклото и е много приятна за мезе и гарнитура.  chef
Една рускиня ме убеждаваше, че истинския "винегред" се прави с кисело зале, вместо с кисели краставички. Е, пак си е много вкусно и е една от любимите ни салати в къщи.

Това е един от вариантите на винегрета - с киселото зеле. Русия е голяма, в различните региони се прави различно.  Wink
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.