Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 17 май 2017, 13:28 ч.

МАШИНА ЗА ХЛЯБ - 63-та ТЕМА

  • 17 499
  • 168
  •   1
Отговори
  • София/Варна
  • Мнения: 2 335
МАШИНА ЗА ХЛЯБ - 63-та ТЕМА








В него ще намерите, съвети на майсторите, съвети за козунаците, упътване и инструкции за работа с машините, и други.





РЕЦЕПТИ И СЪВЕТИ:







Каква машина за хляб да изберем - ТЕМА за дискусии





ЧЕТЕТЕ БЛОГОВЕТЕ И ЛИНКОВЕТЕ КЪМ ТОЗИ ПОСТ ПРЕДИ ДА ЗАДАДЕТЕ ВЪПРОС...
АКО НЕ СЕ ОРИЕНТИРАТЕ - ПИТАЙТЕ.
Peace

Последна редакция: ср, 17 май 2017, 16:23 от KayRenn

# 1
  • Мнения: 6 003
Благодаря за темата! bouquet
Моята машина съм я замразила от Великден. Тогава правих козунаци, а хляб не меся, защото си го изяждам предимно аз. Crazy Но пък имам картофено пюре на прах и съм решила да го използвам при направата на хляб.

# 2
  • Мнения: 2 214
Благодаря за новата тема! bouquet
Какво имате предвид като пишете, че хлябът е ронлив?, че като го режете стават много трохи ли? newsm78
Ая, колко кисело мляко слагаш? И какъв грамаж хляб правиш? Благодаря! bouquet

# 3
  • София
  • Мнения: 2 514
Благодаря за новата тема! bouquet

Продължавам да ви следя с интерес и да черпя опит в правенето на хляб в машината.

# 4
  • USA
  • Мнения: 481
Аз писах в старат тема, но и тук да си кажа-моят хляб се рони ако тестото е било по-влажно, особено в горната част на хляба.
Благодаря за темата!

# 5
  • София
  • Мнения: 3 997
В блога на темата има интересна информация за роненето на хляба.

# 6
  • Plovdiv, Bulgaria
  • Мнения: 18
Благодаря за новата тема! bouquet
Какво имате предвид като пишете, че хлябът е ронлив?, че като го режете стават много трохи ли? newsm78
Ая, колко кисело мляко слагаш? И какъв грамаж хляб правиш? Благодаря! bouquet
Последно правих бял хляб с 200мл. к.мляко  и 100мл. пр.мляко. за 1кг. Изобщо не се рони.

# 7
  • Добрич
  • Мнения: 2 916
Благодаря за новата тема!

И моят хляб се рони, но аз бял не правя /всъщност много рядко/. Слагам 4 с. л. шарлан и си мисля, че роненето е защото брашното е грахам.

# 8
  • София
  • Мнения: 1 190
Благодаря за новата тема!
Когато се реже се рони, а  когато престои и филиите.  Може и да е от това че има повече течност /влага/, защото последния път беше се вдлъбнал.

# 9
  • София/ Плевен
  • Мнения: 191
Благодаря за новата тема!
Когато се реже се рони, а  когато престои и филиите.  Може и да е от това че има повече течност /влага/, защото последния път беше се вдлъбнал.

Това, че е бил вдлъбнат хляба говори за превтасване

# 10
  • have faith and be patient ..
  • Мнения: 1 584
малко ви изтървах , дайте хубава рецепта за козунак , и за хляб от лимец , с яйца нещо , че ставал по-мек

# 11
  • Мнения: 631
Момичета, като вадите хляба от контейнера използвате ли шпатула и каква? Аз ползвам дървена, но мисля, че   така се надрасква контейнера. Ако има някаква друга хитринка за лесно изваждане, моля да споделите.

# 12
  • Макондо
  • Мнения: 6 695
Нищо не ползвам, почуквам само с казанчето върху дървена дъска за рязане и той пада.

# 13
  • Мнения: 2 214
И моят хляб излиза лесно от формата, не ползвам никаква шпатула. Може да ползваш силиконова, от тези, с които се разбърква тесто. Peace

За козунак, изцяло правен в машината, ползвах рецептата на Пина. Алекс, напиши в Гугъл"козунак в хлебопекарна - Пина" и ще ти излезе рецептата. Peace

# 14
  • USA
  • Мнения: 481
Не ползвам нищо, но изчаквам малко да се поохлади и така хлябът ми излиза лесно.



Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт