Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

се променя - разгледайте новостите и споделете с нас впечатленията си Включете се
Кулинария
МАШИНА ЗА ХЛЯБ - 63-та ТЕМА
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 50 отговора

София/Варна

Мнения: 2 328
МАШИНА ЗА ХЛЯБ - 63-та ТЕМА








В него ще намерите, съвети на майсторите, съвети за козунаците, упътване и инструкции за работа с машините, и други.





РЕЦЕПТИ И СЪВЕТИ:







Каква машина за хляб да изберем - ТЕМА за дискусии





ЧЕТЕТЕ БЛОГОВЕТЕ И ЛИНКОВЕТЕ КЪМ ТОЗИ ПОСТ ПРЕДИ ДА ЗАДАДЕТЕ ВЪПРОС...
АКО НЕ СЕ ОРИЕНТИРАТЕ - ПИТАЙТЕ.
Peace
« Последна редакция: ср, 17 май 2017, 16:23 от KayRenn »
Цитирай


Мнения: 4 931
Благодаря за темата! bouquet
Моята машина съм я замразила от Великден. Тогава правих козунаци, а хляб не меся, защото си го изяждам предимно аз. Crazy Но пък имам картофено пюре на прах и съм решила да го използвам при направата на хляб.
Цитирай


Мнения: 2 117
Благодаря за новата тема! bouquet
Какво имате предвид като пишете, че хлябът е ронлив?, че като го режете стават много трохи ли? newsm78
Ая, колко кисело мляко слагаш? И какъв грамаж хляб правиш? Благодаря! bouquet
Цитирай

София

Мнения: 2 471
Благодаря за новата тема! bouquet

Продължавам да ви следя с интерес и да черпя опит в правенето на хляб в машината.
Цитирай

USA

Мнения: 447
Аз писах в старат тема, но и тук да си кажа-моят хляб се рони ако тестото е било по-влажно, особено в горната част на хляба.
Благодаря за темата!
Цитирай

София

Мнения: 3 831
В блога на темата има интересна информация за роненето на хляба.
Цитирай

Plovdiv, Bulgaria

Мнения: 16
Благодаря за новата тема! bouquet
Какво имате предвид като пишете, че хлябът е ронлив?, че като го режете стават много трохи ли? newsm78
Ая, колко кисело мляко слагаш? И какъв грамаж хляб правиш? Благодаря! bouquet
Последно правих бял хляб с 200мл. к.мляко  и 100мл. пр.мляко. за 1кг. Изобщо не се рони.
Цитирай

Добрич

Мнения: 2 849
Благодаря за новата тема!

И моят хляб се рони, но аз бял не правя /всъщност много рядко/. Слагам 4 с. л. шарлан и си мисля, че роненето е защото брашното е грахам.
Цитирай

София

Мнения: 1 085
Благодаря за новата тема!
Когато се реже се рони, а  когато престои и филиите.  Може и да е от това че има повече течност /влага/, защото последния път беше се вдлъбнал.
Цитирай

София/ Плевен

Мнения: 189
Благодаря за новата тема!
Когато се реже се рони, а  когато престои и филиите.  Може и да е от това че има повече течност /влага/, защото последния път беше се вдлъбнал.

Това, че е бил вдлъбнат хляба говори за превтасване
Цитирай

have faith and be patient ..

Мнения: 1 419
малко ви изтървах , дайте хубава рецепта за козунак , и за хляб от лимец , с яйца нещо , че ставал по-мек
Цитирай


Мнения: 569
Момичета, като вадите хляба от контейнера използвате ли шпатула и каква? Аз ползвам дървена, но мисля, че   така се надрасква контейнера. Ако има някаква друга хитринка за лесно изваждане, моля да споделите.
Цитирай

Макондо

Мнения: 4 960
Нищо не ползвам, почуквам само с казанчето върху дървена дъска за рязане и той пада.
Цитирай


Мнения: 2 117
И моят хляб излиза лесно от формата, не ползвам никаква шпатула. Може да ползваш силиконова, от тези, с които се разбърква тесто. Peace

За козунак, изцяло правен в машината, ползвах рецептата на Пина. Алекс, напиши в Гугъл"козунак в хлебопекарна - Пина" и ще ти излезе рецептата. Peace
Цитирай

USA

Мнения: 447
Не ползвам нищо, но изчаквам малко да се поохлади и така хлябът ми излиза лесно.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 50 отговора