Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 4 май 2006, 22:31 ч.
  • Преглеждания  7 493  Мнения  17  Онлайн  1
Отговори
  • UK, Harlow/София
  • Мнения: 7 671
Мъжът ми ме помоли да му сготвя зелето утре.Опитах с търсачката, но няма такава рецепта.Възможно ли е да стане хубава манджа, след като зелето не е кисело?Ако е възможно ще съм много благодарна да ми кажете как се готви и какви подправки се слагат!

Реклама
# 1
  • Мнения: 13 142
Съжалявам, но аз готвя кисело зеле с ориз (и месо). Държиш ли зелето да е прясно? Ако искаш, можеш да го вкиселиш. Нарязваш го, осоляваш го, слагаш го в тенджера с вода  да го покрие и малко лимонтозу -  на топло втасва за няколко дни. Имаше и друг метод - с добавка на захар във водата. Май на yosif беше идеята.
А прясно зеле се готви с домати.

# 2
  • UK, Harlow/София
  • Мнения: 7 671
Не държа, но тук няма кисело зеле.евентуално мога да немера след една седмица, а искам да го сготвя утре.А няма и лимонтозу SadЗакъсала съм го много Simple Smile

# 3
  • София
  • Мнения: 4 423
Аз готвя такова зеле прясно, с ориз но без месо.
Тайната е доматите, така ще предобие онзи киселичък вкус
Успех.  bouquet

# 4
  • UK, Harlow/София
  • Мнения: 7 671
Буболинке 
 
, кажи ми моля те рецептата за без месо, аз знам кога се слага Simple Smile Heart Eyes

# 5
  • София
  • Мнения: 4 423
С удоволствие!  bouquet
Нарязвам зелето на ситно и го слагам заедно с морковите, доматите, чер пипер, дафинов лист и червен пипер, малко вода и мазнина да се задуши на котлона - двайсет, трийсет минути.
След като е полу готово, слагам една кафена чашка ориз, изсипвам в тавичката, добавям три чашки (с които съм премерила ориза) вода и слагам да се запече.
Едно от любимите ми яденета е, забравих да ти пиша, че се слагат повече домати, аз използвам салца или белени домати от консерва. Hug

# 6
  • София
  • Мнения: 30 528
И аз готвя тази гозба, рядко обаче с кисело зеле.
Прясното зеле се приготвя така както е написала Буболина.

Режеш зелето на ситно.
Когато за 1ви път мама ме помоли да нарежа зелето за яденето... аз такова... започнах да събличам зелката и да си подреждам листата като маруля. Мама щеше да падне под масата.  hahaha

Аз използвам една много голяма тенджера. Действам по метода на Буболина.
Нарязвам зелето на ситно и го слагам заедно с морковите, доматите, чер пипер, дафинов лист и червен пипер, малко вода и мазнина да се задуши на котлона - двайсет, трийсет минути.
Аз обаче си бухвам и месото, заедно със зелето. Вода обикновено слагам около 1/3 от обема на тенджерата.

Ако доматите, които ще ползваш са много кисели, можеш да сложиш и малко захар. Съотношението ориз/вода (бульон) обикновено го правя 1/4.

# 7
  • Бургас
  • Мнения: 383
Още една подправка сложи-целина(корен или листа,каквото имаш).И ,за месото-може да го сложиш заедно с другите продукти,както е писала Ан-Мари,но за по-хубав вкус леко го пусни предварително в сгорещено олио,или ако не ядете запържено,го сложи за кратко да направи зачервена коричка в тефлонов съд.

# 8
  • Varna
  • Мнения: 1 399
Аз с ориз не съм правила.
Сега ще напиша само как готвя прясно зеле - нарязвам и намачквам със сол.
След това го задушавам около 15 мин в мазнина и съвсем малко вода, докато пусне сок.
Прибавям още  малко вода, червен пипер, чер пипер, домат и копър.

# 9
  • Мнения: 5 251
Както описаха по-горе момичетата. Месото в началото и  С ориз. Само ще добавя, че накрая запичам на горен реотан с тавата

# 10
  • Според сезона
  • Мнения: 296
Аз запържвам месото и го изваждам. Нарязвам зелето и в съда , в който съм пържила месото го задушавам.Прибавям червен пипер и домати .Реди се в тава ,като заравям 1 чаша ориз .Течност доливам на око - зависи какво са пуснали доматите. Ръся семе от копър /не обичам дафинов лист/ , редя месото и запичам да остане на мазнина.

# 11
  • UK, Harlow/София
  • Мнения: 7 671
Много благодаря на всички ви за отговорите Heart Eyes
 Тази сутрин моят любим ми се обади и ми каза, че вече му се яде същото ястие, но не със свинско, а с пиле ooooh!В момента съм се отдала на фантазия и го готвя, защото една ли ще има подобна рецепта Mr. GreenЗа пореден път се радвам, че не ям манджи WinkПосле ще ви кажа какво е станало....може пък и да ви дам рецептата Mr. Green

# 12
  • София
  • Мнения: 30 528
И с пилешко ще стане Simple Smile Но му кажи на любимия си, че със свинско вкуса е друг Simple Smile

# 13
  • Sofia
  • Мнения: 6 192
айде и аз на всяка манджа мерудия WinkКиселото зеле с ориз се казва бурания и аз също много го обичам

# 14
  • Варна
  • Мнения: 732
айде и аз на всяка манджа мерудия WinkКиселото зеле с ориз се казва бурания и аз също много го обичам

А пък на кисело зеле с ориз и свинско се казва тепси-кебап Joy Mr. Green Joy

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт