Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 17 отговора

UK, Harlow/София

Мнения: 7 670
Мъжът ми ме помоли да му сготвя зелето утре.Опитах с търсачката, но няма такава рецепта.Възможно ли е да стане хубава манджа, след като зелето не е кисело?Ако е възможно ще съм много благодарна да ми кажете как се готви и какви подправки се слагат!
Цитирай

През девет форума в десети

Мнения: 11 477
Съжалявам, но аз готвя кисело зеле с ориз (и месо). Държиш ли зелето да е прясно? Ако искаш, можеш да го вкиселиш. Нарязваш го, осоляваш го, слагаш го в тенджера с вода  да го покрие и малко лимонтозу -  на топло втасва за няколко дни. Имаше и друг метод - с добавка на захар във водата. Май на yosif беше идеята.
А прясно зеле се готви с домати.
Цитирай

UK, Harlow/София

Мнения: 7 670
Не държа, но тук няма кисело зеле.евентуално мога да немера след една седмица, а искам да го сготвя утре.А няма и лимонтозу SadЗакъсала съм го много Smile
Цитирай

София

Мнения: 4 423
Аз готвя такова зеле прясно, с ориз но без месо.
Тайната е доматите, така ще предобие онзи киселичък вкус
Успех.  bouquet
Цитирай

UK, Harlow/София

Мнения: 7 670
Буболинке 
 
, кажи ми моля те рецептата за без месо, аз знам кога се слага Smile Love
Цитирай

София

Мнения: 4 423
С удоволствие!  bouquet
Нарязвам зелето на ситно и го слагам заедно с морковите, доматите, чер пипер, дафинов лист и червен пипер, малко вода и мазнина да се задуши на котлона - двайсет, трийсет минути.
След като е полу готово, слагам една кафена чашка ориз, изсипвам в тавичката, добавям три чашки (с които съм премерила ориза) вода и слагам да се запече.
Едно от любимите ми яденета е, забравих да ти пиша, че се слагат повече домати, аз използвам салца или белени домати от консерва. Hug
Цитирай

София

Мнения: 29 944
И аз готвя тази гозба, рядко обаче с кисело зеле.
Прясното зеле се приготвя така както е написала Буболина.

Режеш зелето на ситно.
Когато за 1ви път мама ме помоли да нарежа зелето за яденето... аз такова... започнах да събличам зелката и да си подреждам листата като маруля. Мама щеше да падне под масата.  hahaha

Аз използвам една много голяма тенджера. Действам по метода на Буболина.
Нарязвам зелето на ситно и го слагам заедно с морковите, доматите, чер пипер, дафинов лист и червен пипер, малко вода и мазнина да се задуши на котлона - двайсет, трийсет минути.
Аз обаче си бухвам и месото, заедно със зелето. Вода обикновено слагам около 1/3 от обема на тенджерата.

Ако доматите, които ще ползваш са много кисели, можеш да сложиш и малко захар. Съотношението ориз/вода (бульон) обикновено го правя 1/4.
Цитирай

Бургас

Мнения: 382
Още една подправка сложи-целина(корен или листа,каквото имаш).И ,за месото-може да го сложиш заедно с другите продукти,както е писала Ан-Мари,но за по-хубав вкус леко го пусни предварително в сгорещено олио,или ако не ядете запържено,го сложи за кратко да направи зачервена коричка в тефлонов съд.
Цитирай

Varna

Мнения: 1 399
Аз с ориз не съм правила.
Сега ще напиша само как готвя прясно зеле - нарязвам и намачквам със сол.
След това го задушавам около 15 мин в мазнина и съвсем малко вода, докато пусне сок.
Прибавям още  малко вода, червен пипер, чер пипер, домат и копър.

Цитирай


Мнения: 4 745
Както описаха по-горе момичетата. Месото в началото и  С ориз. Само ще добавя, че накрая запичам на горен реотан с тавата
Цитирай

Според сезона

Мнения: 293
Аз запържвам месото и го изваждам. Нарязвам зелето и в съда , в който съм пържила месото го задушавам.Прибавям червен пипер и домати .Реди се в тава ,като заравям 1 чаша ориз .Течност доливам на око - зависи какво са пуснали доматите. Ръся семе от копър /не обичам дафинов лист/ , редя месото и запичам да остане на мазнина.
Цитирай

UK, Harlow/София

Мнения: 7 670
Много благодаря на всички ви за отговорите Love
 Тази сутрин моят любим ми се обади и ми каза, че вече му се яде същото ястие, но не със свинско, а с пиле ooooh!В момента съм се отдала на фантазия и го готвя, защото една ли ще има подобна рецепта Mr. GreenЗа пореден път се радвам, че не ям манджи WinkПосле ще ви кажа какво е станало....може пък и да ви дам рецептата Mr. Green
Цитирай

София

Мнения: 29 944
И с пилешко ще стане Smile Но му кажи на любимия си, че със свинско вкуса е друг Smile
Цитирай

Sofia

Мнения: 6 173
айде и аз на всяка манджа мерудия WinkКиселото зеле с ориз се казва бурания и аз също много го обичам
Цитирай

Варна

Мнения: 732
айде и аз на всяка манджа мерудия WinkКиселото зеле с ориз се казва бурания и аз също много го обичам

А пък на кисело зеле с ориз и свинско се казва тепси-кебап 35 Mr. Green 35
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 17 отговора