Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 105
 • Мнения: 816
То не е риск точно...макар че зависи от болестта. Ако е една обикновенна вирусна инфекция - няма никакъв риск и всичко е до сили на организма на детето. Друго важно нещо е гледната точка на родителя. Защо? - защото ако родителите приемат, че болестите са една неизменна част от нашето цъществуване, един период, който трябва да бъде преминат и изтърпян и без който животът е невъзможен, то много по-лено ще преминава този период, и много по-лено ще се съгласят да не дават алопатични лекарства, приемането на които носи много по-голям риск, от това да не смъкнеш веднага 38,5-градусовата темп. Ако повече се прочете по въпросът за хомеопатията може би по-лесно ще се разбере същността на това лечение, както и вредата от другото...
Успех  bouquet

# 106
 • София
 • Мнения: 1 700
Използвам само хомеопатия откакто се е родила дъщеря ми. Първо бях при боаронски хомеопат, но когато дъщеря ми тръгна на ясла и болестите станаха по-сериозни, се обърнах към класически хомеопат. Много съм доволна, въпреки че на моменти се плаша : като например когато дъщеря ми беше 4 дни с висока температура и се чудех дали не правя глупост с тази хомеопатия. Реших все пак да се доверя на лекуващия хомеопат и съм много доволна, защото на 5-я ден детето се оправи изведнъж и сякаш тази болест бяхме само я сънували. Такова възстановяване не съм виждала с традиционната медицина. Смятам да продължавам. 

Използвам случая да благодаря на Afrodita, която ми препоръча хомеопата, при който ходя.   bouquet
При кого ходите?Може и ЛС, ако е удобно.

# 107
 • Мнения: 2 768
....Разбрах ,че явно при хомеопатията трябва доста търпение,което аз честно казано едвали ще намеря.Сигурно няма да мога да гледам как моето слънчице изгаря от температура 4 дни и да не предприема лечение с традиционна медицина.Незнам ,така мисля.!!!!!Когато синът ми се разболее ,гледам да му давам веднага необходимите лекарства,само да се оправи по бързо......Не мисля че ще мога да го гледам как се мъчи с дни/ако не и седмици/ и да чакам да се оправи.Ами ако стане по -лошо??????
Заслужава ли си риска,НЕЗНАМ.......... newsm78 newsm78 newsm78

Ако решиш да започнеш хомеопатично лечение запознай се преди това с основните принципи на хомеопатията, така ще имаш съвсем различна настройка и възприятие за болести и лечения. Да, верно трябва и търпение, но когато си запозната с начина по който лекуват детето ти ще си доста по-спокойна.

По въпроса дали да му дадеш "необходимите лекарства" за де се оправи по-бързо - това съвсем не е лечение, по-скоро е нещо като "да замажеш положението", т.е. излекуване няма, ти подтискаш само симптомите. Или сваляш температурата, обаче детето е все още болно.

Дали си заслужава риска - определено и категорично ДА! С всяка година посещаваме лекаря все по-рядко, в най-върлия грипен сезон дъщеря ми не отсъства от градина, и на малката не носи болести. И всичко това е резултат от хомеопатичното лечение.

П.П. DOROTEIA  го е казала много добре!   bouquet

# 108
 • Мнения: 1 866
Хомеопатичката при която ходя е Кремена Хаджиева. Тука във форума е ставало въпрос за нея в разни други теми за хомеопатията.

Благодаря на всички за ичерпателните отговори и за дадената информация.  bouquet  bouquet  bouquet
Първо искам да попитам lala,при кой хомеопат ходите/видях че си от Варна/ Разбрах ,че явно при хомеопатията трябва доста търпение,което аз честно казано едвали ще намеря.Сигурно няма да мога да гледам как моето слънчице изгаря от температура 4 дни и да не предприема лечение с традиционна медицина.Незнам ,така мисля.!!!!!Когато синът ми се разболее ,гледам да му давам веднага необходимите лекарства,само да се оправи по бързо......Не мисля че ще мога да го гледам как се мъчи с дни/ако не и седмици/ и да чакам да се оправи.Ами ако стане по -лошо??????
Заслужава ли си риска,НЕЗНАМ.......... newsm78 newsm78 newsm78
Аз не смятам, че детето ми щеше да се мъчи по-малко ако му бях дала антибиотик както настояват другите лекари. Вече 2 пъти са ми казвали че без антибиотик не може и вече 2 пъти се доказа при нас, че може. С хомеопатията това което ми харесва е, че резултатите са трайни. Онзи ден говорих с една майка в чакалнята пред хомеопата, която ми каза, че от 3 години лекува децата си с хомеопатия и тази година за първи път детето й боледува. Каза, че в резултат на това лечение просто вече не боледували, а са започнали с доста проблеми. Между другото майка ми преди няколко дни държа 3 дена температура и вече 5 дена е като парцал. С антибиотик от първия ден!

Мисля, че за да се лекуваш с хомеопатия се изисква малко по-голяма любознателност така да се каже, да се прочете малко литература, да се пробва първо с малки болежки и постепенно с по-големи и да се намери също добър хомеопат, който да вдъхва доверие. Не забравяйте също, че понеже хомеопатията е по-нестандартно или по-малко познато за нас лечение и затова винаги пристъпваме с по-голямо недоверие. Мен например ме изумява факта, че много родители не се сещат да обвинят в некадърност лекар, който изписва вече 3-ти антибиотик за месеца и детето продължва да боледува непрекъснато. Това нормално ли е според вас? В същото време ако се даде едно хомеопатично и то не подейства веднага автоматично се заключва, че хомеопатията или хомеопатът не струват.

Естествено всичко опира също до лично усещане. Аз съм готова да правя всичко възможно, за да избегна даването на химия. Както са казали и други дотук, понякога списъкът на страничните ефекти е поразяващ. Пък и смятам, че щом от години не съм купувала нито веднъж капки за нос и сме оцеляли, значи тези капки за нос например не са чак толкова незаменими.

# 109
 • Мнения: 326
Много хора са се влючили в темата. За да не излезе огромен постинг ще пиша за всеки поотделно (когато сколасам).
Точно защото очаквах подобен въпрос писах неща от личния ми живот. Ако искаш да напиша телефоните на джи-питата на щерката и на сина (това са две различни лица) пък им се обади. Може и в твоя чест да се обадя във вестник Труд да публикуват случаите, които съм описала - това достоверно доказателство ли ще бъде? Mr. Green
Въпросът с доказателствата е много интересен. Ти откъде си сигурна, че антибиотика помага? Защото си го давала на детето ти и то се е "оправило". Това за теб е напълно достатъчно, за да си сигурна, че антибиотика лекува. Но същото при хомеопатията не е. Хм newsm78, що така? Защото някой в бяла престилка ти е казал "мани ги тия, не стават"? Хомеопатите ако облекат бели престилки ще те респектират ли толкова? newsm78
Снощи Сиси се закашля, дадох и лъжичка сироп и ей я, днес ми е здрава - това е факт ама ти вярваш ли му? Достатъчен ли ти е?
Да, достатъчен е, за да ми покаже, че напълно успешно си подтиснала симптомите. Но понеже аз съм чела повечко от теб ми е ясно, че това съвсем не е достатъчно. Аз не искам просто да подтискам. Аз искам детето ми да не се товари с токсини, да не боледува често, да живее дълъг и то качествен живот (в здравословен план, не ме разбирай за кариери и реализации).

Е, дотук съм с примерите щото повече не е боледувала въпреки, че когато е трябвало сме я лекували с антибиотици и/или класически лекарства. Нито е отровена, нито сме избили 'био'-живота какво беше там , нито и е слаба имунната система.
Чакай малко. Не се е разболявала? Давала си антибиотици и/или класически лекарства? Кое от двете не е вярно?  newsm78Или и двете са верни? Че защо даваш на здраво дете лекарства? newsm78
По темата аз примери мога да давам до утре. Но няма да сме равни в спора, защото аз имам предимство пред теб, че съм съпруга на практикуващ лекар-хомеопат. Затова ще се спра. Само ще те помоля да четнеш малко хомеопатична литература. Убедена съм, че не си чела медицинска, въпреки че си фенка на медицината. Но когато се захващаш да спориш за нещо се запознай първо с него.

И да - има излекувани от рак, в начална фаза най-често, някои форми на заболяването са лечими.
Защо не ми каза по-рано, че се лекувал рака? Моята майка си отиде точно от рак. И знаеш ли, в нейната стая в онкоболницата бяха 12 жени. В съседните също беше претъпкано. Аз я гледах там. Нито една от тези жени не е сега между живите.

# 110
 • Мнения: 326
Традиционната медицина съществува от векове и най - малкото, което би ме накарало да гласувам за нея е това, че когато се случи нещо непредвидено ([b]дано на никого не се случва)[/b] винаги се ползваме от нея.
Голям майтап  Joy
Кой те излъга, че антибиотика (предполагам, че него визираш под "традиционна медицина" е от хилядолетия? newsm78 В началото на 19 век на мода са били все още пиявиците и вендузите. Ти филми от тогава не си ли гледала? Индустриалната революция се е състояла някъде там - 19 век. Колко хилодялетия са минали от тогава? Чакай че не мога да ги сметна  Joy

# 111
 • Мнения: 326
  В друга тема за хомеопатията съм писала, че Йоргос Витулкас преди време/не мога да кажа точно кога/ беше обявен за издирване в Гърция, тъй като точно хора болни от рак  и други сериозни болести, бяха предявили иск срещу него !
Joy
Георгиус Витулкас притежава Хомеопатична Академия, която всички в Гърция знаят къде се намира. Миналата година съпругът ми беше на специализация при него. Знаеш ли как протичат прегледите? Заснемат се с видеокамера. На всеки един пациент му се обяснява какво му е състоянието, какви са прогнозите, какви са алтернативите. Това се нарича информирано съгласие.
Това, че е номиниран за Нобелова награда за алтернативна медицина нищо ли не ти говори? Или мислиш, че съм го номинирала аз?

# 112
 • Варна
 • Мнения: 5 413
Re: Сръчка

 Simple SmileЛеле, голямо писане си изписала. Ако ще е вестник - 24часа да е, че него преглеждам. Това е опит за шега, че много си се засегнала тъй като те чета. За фактите - толкова. За подтискането на кашлицата - явно и ти си подтискала симптоми, щом 7 пъти едно и също лекуваш. Пък при моето знам ли, явно или не е била болна поначало или здраво съм и подтиснала кашлицата щом не се обажда повече/засега/.
Антибиотици съм давала - последно сега за скарлатината, в наше село така я лекуват- задължително. Последното и заболяване преди това беше преди 2 години, още беше в яслата, направи отит и него пак с антибиотик излекувахме. Напук на всички градски легенди за това как децата в градините се спукват да боледуват, моето се оказа в графата статистически грешки и то без да и давам коластри, зелени енергии и прочее ежедневно, но пък и направих противогрипна ваксина!
И въобще - това, че не ползвам и не искам да ползвам хомеопатичната медицина, не означава, че я отричам и това го пиша за втори път в тази тема специално заради теб.
За рака - ми да - има. Лично не познавам, за щастие не сме се сблъсквали с тази болест, но пък в 24часа течеше една такава рубрика, ей ти факти. Simple Smile Снощи по бтв пак за това говореха, една руса мадама даваха и се надявам 100% да се е излекувала.

И спора наистина е неравен, нямам твоите претенции в област медицина.
Предавам се. Peace

П.П. Това с подтискането на симптомите ... да не би девойчето ми още да си е болно от скарлатина /недай Боже да си влачи отита 3та година/ и с тези АБ да не сме я излекували а само да сме замаскирали положението?

Последна редакция: пн, 08 май 2006, 20:15 от Flash*

# 113
 • Мнения: 194
  В друга тема за хомеопатията съм писала, че Йоргос Витулкас преди време/не мога да кажа точно кога/ беше обявен за издирване в Гърция, тъй като точно хора болни от рак  и други сериозни болести, бяха предявили иск срещу него !
Joy
Георгиус Витулкас притежава Хомеопатична Академия, която всички в Гърция знаят къде се намира. Миналата година съпругът ми беше на специализация при него. Знаеш ли как протичат прегледите? Заснемат се с видеокамера. На всеки един пациент му се обяснява какво му е състоянието, какви са прогнозите, какви са алтернативите. Това се нарича информирано съгласие.
Това, че е номиниран за Нобелова награда за алтернативна медицина нищо ли не ти говори? Или мислиш, че съм го номинирала аз?

   Той може и десет академии да притежава, но факта, че срещу него е имало повдигнати обвнения е факт. Може и по този начин да протичат прегледите, чувала съм и, че в Бг някои хомеопати правят записи ...

 За Нобеловата награда на Витулкас и за хомеопатичното куфарче на английската кралица съм се наслушала до насита. Това са първите две нещица, които се спеменават на бъдещите пациенти би трябвало да им вдъхнат доверие. Нооо, трябва да се отбележи, че вече се поизтъркаха и на мен лично започват да ми звучат смешно.

 Въпрос? За какво, по-точно за какъв принос е номиниран Витулкас ???  И какъв е процента на доверилите му се пациенти от Гърция? Колко популярно е това лечение там.

 За голямата любознателност на избралите хомеопатичното лечение майки се засягам лично. Щото съм изчела и разсъждавала върху голяма част от литературата засягаща хомеопатия и т.н. Лекувала съм синът ми, себе си и брат ми с хомеопатия. Е, не мога да го приема това лечение и това си е мое лично решение! Синът ми е с една пневмония и два бронхита за 5 години, и в трите случая тръгнахме с лечение хомеопатично и завършихме с  лечение с антибиотик.

 Мога да кажа също, че от две години в най-върлите грипни епидемии синът ми не се е разболявал, а не се лекува хомеопатично. Аз на кого да отдам това???  Laughing  Да правя ли реклама на традиционната медицина, или да добавя останалите деца от групата, които също благодарение на традиционната медицина не боледуват често, или когато се разболеят оздравяват с леко лечение и бабини рецепти? 

 Не исках да изпадам в такива дълги писания, но крайни и подигравателни изказвания ме карат да напиша, че не е задължително да лекуваш детето си с хомеопатични лекарства за да бъдеш сигурен, че няма да боледува повече, или ако се разболее ще оздравява бързо.
 Всичко е до детето и начина по който майката реагира. Аз лично не мога да гледам детето си 30-40 дена с 38`-40` градуса температура и да се успокоявам, че ако му я сваля с традиционни лекарства болеста му ще остане не доизлекувана и ще му навредя!  Просто съжалявам това детенце, защото го познавам. Толкова слабичко  и измъчено изглеждаше/да ... може да не ставате, зная какво ще напишете !

  Flash*    .... не се предавяй  smile3503

# 114
 • Мнения: 48
За две хубави очи:

Като изключа тая част от цитатите нататък, която е в отговор на оя постинг.. преди тях прочетох 3 или 4 верни твърдения. Всичко друго - за мен - е неточно, а на места си е направо лъжа и заблуда, надявам се, не умишлена.

Явно ще трябва да изясним някои неща, но това мисля няма да стане тази седмица. Но какво пък, ето ти си дала списък на лекари-боарнопати, аз съм дал списъл на лекари-хомеопати, важното е да има възможност за избор.. мисля, че така нещата са ок. Още повече за разлика от твоя тон прочети ли какво съм написал в сайта:

"Единственото, което тук няма да намерите е позитивна оценка на "хомеопатията", практикувана от Боаронските възпитаници и затова си има причина. Но пък ако точно тя ви интересува, моля, ок, мисля че това е техният сайт - www.homeopathybg.org -, посетете го и това е." - може да имам негативно мнение за боаронопатията, но пак давам възможност хората сами да си проверят и да си изберат.

Освен това нещо встрани от темата: когато се позовах на медицинското си образование (нищо, че е незавършено, нищо, че е ветеринарно медицинско - аз мога да лекувам товето дете, но ти надали ще можеш да ми излекуваш кравичката Му и коня Ганчо) исках просто да е ясно кой от какви позиции изхожда. Наясно съм с философията и методологията на т.нар конвенционално медицинско лечение, също така и с хомеопатичното. Мога да сравнявам двете неща, защото познавам и двете. В хомеопатията се работи с ключови и СРО симптоми, както и с конкомитантни симптоми, а симптомите, които са характерни за самата нозологична единица и съответстващи на диагнозата в медициснки смисъл не са решаващи. В този смисъл за да си хомеопат се изискват малко по-различни познания от тези, които ще натрупа един лекар в университета. Лекува се не болестта, а пациента! Но в университета в едни вътрешни незаразни или пък инфекциозни болести единственото с което се занимаваме са болестите, не пациентите. Този начин на мислене е нещо, което ако съответния лекар не преодолее, никога няма да лекува като хомеопат, а най-много като лекар, разсъждаващ като лекар, но използващ хомеопатични лекарства - боаронопат.

Чела ли си Органона.
Доколко познаваш хомеопатията, извън това, което си научила в курсовете на Боарон?
Защото ще отговоря за себе си: познавам Боаронския тип ММ, дори имам една изд. 1996 на Боарон в Библиотеката + други ваши материали.

Какво образование имаш? Къде и кога си учила хомеопатия?

А ето и седем основни хомеопатични принципа (не са на Кент!, има ги още в Органона на Ханеман, вкл. и закона на Херинг, макар и не така стриктно формулиран; знаеш ли го закона, следите ли за неговото изпълнение, когато лекувате боаронската?)

1. Law of similia - законът за подобието
2. Law of single remedy - само едно единствено лекарство в даден момент
3. Law of minimum dose - принципът за минималната доза
4. Doctrine of vital force - "Жизнената сила" - основно понятие
5. Doctrine of drug proving - доказването на лекарствата
6. Law of drug dynamisation - гениалното откритие на Ханеман за потенцирането
7. Law of action and reaction

+

Hering's Law of direction of cure - закон на Херинг

# 115
 • Мнения: 5 500
Лала, много се радвам, че докторката ми ти хареса  Hug Grinning
Да спомена само: сина ми за двете си годинки и 9 месеца е боледувал три пъти:
на 6 месеца кашлица, никнеха зъби тогава. Много зверска, не знам от де я изкара тая кашлица, излекувахме я за 2 дни! Изчезна якодим!
На годинка летен вирус с разтройсто и повръщане, 5 дни, пиеше само мляко, сок и банани! Не съм допуснала да го вземат в болница, не се е обезводнил, не съм го допуснала! 5дни-мъчно ми беше, но вярвам в хомеопатията!
На година и 8 месеца - скарлатина! Как я излекувахме без АБ още идея си нямам Mr. Green
Не познава болниците, игли и страшни доктори!!! Казвам го понеже днес се опитаха да го стреснат така, че да слуша докато бяхме при майка ми, понеже й предстои операция в болницата! Нямаха успех!
Аз и мъжа ми също се лекуваме с хомеопатия, то се подразбира де.
За мъжа ми и друг път съм писала, че е бил ужасно болнав като дете, че и до преди да се познаваме е боледувал ужасно често! От 6 години насам положението е коренно различно!
Естествено, че го тъпча с ударни дози Зелена енергия и Коластра! И ще продължавам да го правя, защото виждам ефекта!!! И малкия също Laughing!

# 116
Мисля че има достатъчно доводи да подкрепят и двете тези - и хомеопатия и класическа медициа. Аз самата в своя опит имам две противоречиви преживявания - неуспешно лечение от хомеопат на хронично заболяване с последвалите от това усложнения. От друга страна осцилококцинумът ми действа отлично и на мен и на детето ми.
Понеже имах същата дилема, питах за съвет приятел - норвежец, работи в голяма норвежка болница. Та неговия отговор беше следния - принципът е децата  доколкото е възможно да се оставят сами да се преборват с болестта, само при големи усложнения се намесва медицината / не знам какво точно има предвид под големи усложнения/ . Тяхната теза е ,  че детският организъм все още не е така натровен и повреден като този на нас, възрастните, и принципно сам се справя с повечето традиционни детски болести. Имуностимуланти не ползват и го смятат за погрешно, защото разстройва имунната система на детето. За антибиотиците не смятат че са голямо зло, защото били силно пречистени, но както стана ясно, те ги дават в много крайни случаи.

# 117
 • Мнения: 194
Мисля че има достатъчно доводи да подкрепят и двете тези - и хомеопатия и класическа медициа. Аз самата в своя опит имам две . Та неговия отговор беше следния - принципът е децата  доколкото е възможно да се оставят сами да се преборват с болестта, само при големи усложнения се намесва медицината / не знам какво точно има предвид под големи усложнения/ . Тяхната теза е ,  че детският организъм все още не е така натровен и повреден като този на нас, възрастните, и принципно сам се справя с повечето традиционни детски болести. За антибиотиците не смятат че са голямо зло, защото били силно пречистени, но както стана ясно, те ги дават в много крайни случаи.
    Hug   Това е което мисля и аз, не защото ей така ми щукна, а в следствие на любознателносттта ми.  hahaha  За мен то е валидно и при тази част от възрастните, които могат да усетят как организма им се справя с даден проблем и могат да преценят, кога се налага намеса на лекарства.


 Може би пък е нужно да спомена, че до 2 години и няколко месеца синът ми не е развил нито едно тежко възпаление или някакъв друг здравословен проблем налагащ сериозно лечение, с изключение на хрема и лека кашлица по време на никненето на зъбки, третирани с физиологичен разтвор. И това без добавка на никакви хранителни добавки и прочие стимуланти! Просто организъм, какво друго да кажа ...

# 118
 • Мнения: 4 372
има достатъчно доволни/недоволни и от двата метода на лечение.начуквания на канчета и размяна на реплики от рода на: "вие си тровите децата с "пречистени" антибиотици" и "вие оставяте детето си да страда, защото вярвате в хомеопатията" ми се струват безсмислени.
за мен важното е човек да има достатъчно информация и да може да направи информиран избор, Флаш го беше казала преди доста постинги - "ако е хомеопат, нека е хомеопат, важното да имаш доверие на лекаря си."/цитирам по памет, че не ми се рови/ Peace

# 119
 • Мнения: 5 500
Може би пък е нужно да спомена, че до 2 години и няколко месеца синът ми не е развил нито едно тежко възпаление или някакъв друг здравословен проблем налагащ сериозно лечение, с изключение на хрема и лека кашлица по време на никненето на зъбки, третирани с физиологичен разтвор. И това без добавка на никакви хранителни добавки и прочие стимуланти! Просто организъм, какво друго да кажа ...
Не искам да се заяждам , но аз като написах, че не е боледувал, за мен значи и без хреми и леки кашлици! Защото за мен и това е разболяване.

Общи условия

Активация на акаунт