Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 5 май 2006, 13:49 ч.

не ходете в Горна баня на ортопед

 • 1 987
 • 19
 •   1
Отговори
НЕ ХОДЕТЕ В ГОРНА БАНЯ НА ОРТОПЕД! Освен, 4е гадовете му с гадове взимат пари за паркинг ве4е, за ехограф (въпреки ,4е си отишъл с направление) и за всякакви манипулации, каквито си измислят само и само да им плати6 нещи4ко,ами си измислят разни при4ини за да си напазаруващ един вид от тях. Първият път когато отидохме за бебо да го видят на около месец и половина - два на касата ни казаха да заплатим 13 лв. за ехограф. Д-р Стефанов пък смънка нещо, 4е можело и да не плащаме. прегледа бебо и ни съобщи, 4е трябвало да си вземемортопеди4ни гащи4ки, защото на тазобедрените стави и нямало нищо оба4е види6 ли не си разтваряла много краката. Айде още 18лв. за гащи. Към 3-тия месец отидохме пак там т.к. кра4ето на бебо от позицията в корема му е вирнато нагоре и на вън. Съответно на касата ни предупреждават , 4е щом идваме за 2-ри път , ако ни гледат на ехограф ще трябва пак да заплатим 13лв. Както и да е не се наложи , но затова пък ни гипсираха кра4ето за което  Д-р Стефанов си поиска 15 лв. , за които не ни даде никакъв документ. След като дойде време да го сваляме реших, 4е да запи6а 4ас при Д-р Драганов от ДКЦ-то при Военна болница т.к. 4ух много добри отзиви за него , в което се убедих и аз. Та той ни каза , 4е изобщо не е имало нужда нито от гащите, нито от гипса ( само дето измъ4ихме детето ). Освен това се обадих в няколко клона на здравната каса да ги питам , защо  с направление и с кърма4е аз трябва да плащам. От там ми отговориха, 4е трябва да подам офицялна жалба и 4е това тяхното било търговска дейност което си развивали.

# 1
 • DE
 • Мнения: 1 883
  bouquetДр Драганов  bouquet

# 2
 • Мнения: 1 412
Това е тъй известния д-р Драганов, който продава обувки, ортопедични стелки и т.н - аз пък имам подобен неприятен опит с него. От д-р Стефанов и д-р Ефремов съм много доволна. Хайде сега да видим!  newsm78
И поне се регистрирайте като обиждате и раздавате съвети - да можем да отговорим!

# 3
Така ли? И не ти взеха пари а? А и децата ти едва ли са носили гипс толкова малки да види6 ти какво мъ4ение е. И да ти обяснява тоя    Д-р Стефанов каква е разликата между 4овека и маймуната, ако детето ти не си е отворило още палците. Като е сгипс да те видя как ще го къпеш. А и си представи само гледката: гипсиран крак, ортопеди4ни гащи4ки, и заради палците ръ4и4ките държат бинт и са овързани  и накрая нау4аваш , 4е вси4ко това е било излишно. И наистина палците си се отвориха без никакви бинтове , а за кра4ето твоя Д-р Стефанов ни каза, 4е ще трябват обувки , докато Д-р Драганов ни обясни , 4е ще може да проходи с обикновени обув4ици, или босо ако щеш и дори не ни намекна за ортопеди4ни обувки. А това , 4е дава визитки и на някакъв магазин за обувки не зна4и , 4е те задължава да си ги купиш от там #2gunfire

# 4
 • Берковица
 • Мнения: 1 859
Лично аз нямам опит, но моята първа братовчедка (беше на 5 годинки тогава) и направиха там две операции, следват още три. Е какво да ви кажа вуйчо ми и жена му се изръсиха с една камара пари на ръка на всеки. Като се започне от старшата сестра на отделението и се свърши до всички присъствали на операциите. Когато аз ги попитах защо плащат така а те ми казаха, че иначе рискували да не обръщат нужното внимание на детето. Е това е. Заради такива като моя вуйчо ще има корумпирани лекари и т. н.

# 5
 • София
 • Мнения: 4 978
Така ли? И не ти взеха пари а? А и децата ти едва ли са носили гипс толкова малки да види6 ти какво мъ4ение е. И да ти обяснява тоя    Д-р Стефанов каква е разликата между 4овека и маймуната, ако детето ти не си е отворило още палците. Като е сгипс да те видя как ще го къпеш. А и си представи само гледката: гипсиран крак, ортопеди4ни гащи4ки, и заради палците ръ4и4ките държат бинт и са овързани  и накрая нау4аваш , 4е вси4ко това е било излишно. И наистина палците си се отвориха без никакви бинтове , а за кра4ето твоя Д-р Стефанов ни каза, 4е ще трябват обувки , докато Д-р Драганов ни обясни , 4е ще може да проходи с обикновени обув4ици, или босо ако щеш и дори не ни намекна за ортопеди4ни обувки. А това , 4е дава визитки и на някакъв магазин за обувки не зна4и , 4е те задължава да си ги купиш от там #2gunfire

извинявай, но колкото и различно да е мнението ти от другите, не е много възпитано да поставяш такова смайли на финала на изказването си..

# 6
смайлито е в смисъл , 4е никой не те принуждава да си купуваш обувки от там. Освен това не мисля , 4е темата е "етика". А и се вклю4их във форума, за да предпазя други хора.

# 7
 • София
 • Мнения: 4 978
смайлито е в смисъл , 4е никой не те принуждава да си купуваш обувки от там. Освен това не мисля , 4е темата е "етика". А и се вклю4их във форума, за да предпазя други хора.

ми дай като не е етика, по всички други теми да сме неетични

# 8
 • Мнения: 1 412
Водих си децата с направление и не съм плащала за прегледите. Може би оттогава - мина повече от година са се променили нещата много, но ако искаш б регистрирай се, прочети белите списъци, консултирай се и с други специалисти... и дано проблемите ви останат зад вас! За съжаление освен в Горна баня и при д-р Драганов няма много къде да се отиде на ортопед в София май, дано никому не се налага да научава! Peace

# 9
 • Мнения: 34 351
Ами аз мисля, че вината е в педиатъра ви!
Зависи с какво направление ви е изпратил. Ако сте отишли с талон "Три", да, прегледът е безплатен, но ефографа- НЕ!
Ако обаче ви е дал направление за обикновен ортопед (на нас ни дадоха за същата поликлиника, в която е и педито), той вече ви издава талон "Три А", който покрива И ехографа.
В Горна баня нямат никаква вина, за това с какви направления отивате.

Ние ходихме без предварителна уговорка и без да познавам дори по име лекарите там, попаднахме точно на д-р Стефанов и съм много доволна, имаше подход към детето, което беше много малко и само пищеше, той нито се изнерви, нито каза нещо. Не сме плащали НИЩО!
Не ни е изписал ортопедични гащички, всичко, което видя на ехографа му хареса, възможно е при вас да е имало някакъв проблем, консултирайте се с друг специалист, след като не вярвате на този.

Все пак дано всичко е наред с дететнцето и грешката да е в него   bouquet

# 10
направление 3 А се издава не от педиатъра, а от ортопеда , което той не направи , а и щом съм се консултирала с здравна каса и те ме съветват да пусна официална жалба, зна4и имам основание. Освен това гипсирането е напълно безплатно ако си с направление. Това може да го проверите в ПРИЛОЖЕНИЕ 13 за
ИЗИСКВАНИЯ ЗА СКЛЮЧВАНЕ
НА ДОГОВОР С ЛЕЧЕБНИ ЗАВЕДЕНИЯ
ЗА СПЕЦИАЛИЗИРАНА ИЗВЪНБОЛНИЧНА МЕДИЦИНСКА ПОМОЩ
 

# 11
 • в мъжки прегръдки
 • Мнения: 3 546
В Горна баня съм ходила единствено заради себе си и не съм плащала нищо. Нито пък са ме карали да си купувам стелки от тях или нещо подобно. Но пък не си направиха труда да ме гледат на ехограф или да ми направят обстоен преглед. Влезе някакъв млад лекар прегледа ме набързо и ми каза че ще се оправя. Е още не съм се оправила (вече 4 години), освен това дори не ме разпита за луксацията която съм имала като бебе.
От доц. Драганов при когото водих малкия ми син съм много доволна. Не знам с какво  направление отидохме, но не сме плащали нито за преглед нито за ехограф.

# 12
 • Sofia
 • Мнения: 1 393
Аз съм ходила и с двете деца на платения прием при Драганов и освен за прегледа пари не са ми искали  Naughty

# 13
 • високо
 • Мнения: 4 366
мисля, че дори, когато с право сме гневни, можем да се изказваме възпитано.
и нищо, че темата не е етика, ще кажа, че към пост, започващ с "гадовете му с гадове", аз лично се отнасям с предубеждение/не че някой го интересува, де/...едва ли има лекар, за когото да се чуят само суперлативи! и за Драганов има много негативни мнения, включително и такива, на които не им е открил дисплазията...дай сега недоволните да се включат и да да почнат да ругаят!
аз от Горна Баня имам следните впечатления: лежала съм там, защото ми оперираха менискус. отидох с направлвние, нищо не съм плащала, никой не ми е искал пари. отношението на санитарките беше повече от отвратително, но лекарите си бяха на ниво.
дъщеря ми я водих  в Г.Баня на профилактичен преглед, когато беше на 3 месеца. не ми се разправяше с ЛЛ и отидохме без направление.попаднахме на д-р Тодоров. не съм забелязала различно отношение към децата с направление. беше учуден, че сме без такова и даже ни обясни какво направление трябва, за да не плащаме. много съм доволна от прегледа и от отношението му.

# 14
 • Мнения: 34 351
направление 3 А се издава не от педиатъра, а от ортопеда , което той не направи ...

Мисля, че съм го написала ясно:

... Ако обаче ви е дал направление за обикновен ортопед (на нас ни дадоха за същата поликлиника, в която е и педито), той вече ви издава талон "Три А", който покрива И ехографа ...

За да е безплатно, се минава през ортопед в поликлиниката, в която е записано детето, той го издава, не педиатъра, не в Горна баня. Сигурна съм, че педито вие наясно с тези неща, не знам защо не ви е обяснило реда, за да не плащате и стотинка?

Редакция на ключовите думи на тема

Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт