Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кърмене и захранване
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Моят бебо е на почти 4 месеца. Отказа се да суче и аз се изцеждам. Съхранявам остатъка от кърмата от сутрешните 2 кърмения  в хладилник и ако се наложи и не ми стигне при изцеждане през деня добавям тази от хладилника като преди това затоплям в специален за това уред на водна баня при температура 37 градуса (без да я преварявам на водна баня). Правилно ли е това?
Цитирай


Мнения: 2 608
Точно така правя и аз Peace
Кърмата от хладилника - в уред за подгряване на Авент колкото да достигне стайна или малко по-висока температура. Чак до 37 градуса не стигам, по-скоро кърмата е хладка, когато я опитам на ръката.
Цитирай
Четох в различни книги и във всичките пише различни часове за съхранение. В книгата на Перну- "Аз отглеждам детето" пише че може без да се замразява да се съхранява 24 часа в хладилни, в книгата на Лиляна Трифонова пише че без да има нужда от преваряване може да се съхрнява 6 часа в хладилник. На кого да вярва "чиляк". Моята кърма ако престои повече от 3 часа има жълт каймак от горе а от долу е белезникава течност. Все я мисля за пресечена.
Цитирай


Мнения: 2 608
О, не, със сигурност не е пресечена 35
Не се притеснявай Peace
Просто я разклащай съвсем леко, с въртеливи движения да се хомогенизира.
Осем часа кърмата може да се съхранява на стайна температура, а в хладилник - 24 часа, че май и повече.
Поне това научих от този форум Love
Цитирай
Много ти благодаря за отговора Very Happy Радвам се, че поне още някой съхранява като мен кърмата, значи съм на верен път. 
Цитирай


Мнения: 2 608
Има, има...
Ето ти линк към ето тази тема, ако не си я видяла все още:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=97749.msg1717213#msg1717213
Цитирай

Димитровград

Мнения: 861
И аз така съхранявам!Спокойно!Бебката е на 5 месеца и досега сме нямали проблеми.
Цитирай


Мнения: 3 592
На кого да вярва "чиляк". Моята кърма ако престои повече от 3 часа има жълт каймак от горе а от долу е белезникава течност. Все я мисля за пресечена.

Ако вярваш на Световната Здравна Организация кърмата е годна 8 часа на стайна температура, 8 дни в хладилника(аз държа около 5 дена), и в зависимост от замразяването около 6 месеца във фризер

Кърмата която замразяваш трябва да е била изцедена преди 48 часа максимум.

При всички положения кърма от хладилника на 5 дена е по-добра от кърма във фризера и няколко часа дори стояла замразена.

разделянето на мляото на слоеве(вода, масло) е нормално - това се оправя с въртеливи движения на бутилката/леки/
Нормално е и да е зеленикава, и червеникава и всякаквите му там нюанси.

Аз лично винаги я опитвам на вкус за всеки случай - досега не се е разваляла нито след 8 часа в стаята, нито след 5 дена в хладилника.

Размразената кърма  годна до 24 часа след размразяване. тя обаче не издържа на стайна температура по 8 часа.


Цитирай

Павликени

Мнения: 742
аз сащо даргах в хладилник винаги се цедях и там
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.