Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Vienna, AUT

Мнения: 533
За утре имам агнешка плешка и реших, че ще ми е най-лесно да я направя с пресни картофи. Досега обаче такова нещо не съм готвила и се чудех newsm78:
- кога да сложа картофите
- предполагам трябва да са едро нарязани или цели (мойте са мънички)
- освен черен пипер други подправки вървят ли
Оф, губи ми се цялата технология, та ако някой помогне ще съм много благодарна   bouquet
Цитирай

Пловдив

Мнения: 867
       Намазваш плешката добре със сол, червен и черен пипер и я слагаш в една по-дълбока тава, слагаш 2 ч.чаши вода. Покриваш във фолио и печеш около 1 1/2 половина. След това време слагаш пресните карфоки около плешката и печеш още 1 час под фолио. Махаш фолиото и запичаш още 10-15минути. 
Цитирай

София

Мнения: 19 728
Плешката я мажа със следната смес:
-разтопено масло 70-80 гр.(зависи от големината на плешката)
-сол
-червен пипер
-малко черен пипер
-джоджен
Разбърква се и се маже плешката от всички страни.
И по същият начин -вода в тавичката, месото ,отгоре фолио.
Пека го на 150 градуса - около 1 1/2  час.
След това слагаш картофите (подправени със сол,червен,черен пипер). Заливаш ги със соса от тавата и продължаваш да печеш (около 1 час още)  Когато месото е готово- (а то е готово, когато месото започне само да пада от костите) го запичаш за 10-тина минути без фолио.
Колкото пъти провериш месото дали е готово- толкова пъти го поливаш със соса от тавата или го мажеш с останалата смес от маслото./поливам го 4-5 пъти/
Става невероятно вкусно.

Цитирай

Според сезона

Мнения: 293
На агнешко с картофи слагам джоджен.
Цитирай

Vienna, AUT

Мнения: 533
Благодаря момичета  smile3525
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.