Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама

патладжани с пиле

  • 6 май 2006, 08:11 ч.
  • Преглеждания  2 334  Мнения  3  Онлайн  1
Отговори
  • София
  • Мнения: 4 813
звучи ли ви добре? на мен - да, особено ако добавим и сметана...

сега остава някой да подскаже как да го сготвя.  chef

Реклама
# 1
  • Sofia
  • Мнения: 379

ПРОДУКТИ:
2 едри патладжана
500 гр. пилешко филе
1 консерва мариновани гъби
100 мл. течна сметана
150 гр. топено пушено сирене
2-3 скилидки чесън
50-100 гр. кашкавал


 
ПРИГОТВЯНЕ:
Патладжаните се разрязват на две като лодки. Средата се издълбава с лъжица и се нарязва на ситни парчета. Пилешкота месо се запържва и се раздробява в олио след което се добавя нарязаната вътрешност на патладжана и се запържва докато омекне.Прибавя са течната сметана, топеното сирене нарязано на кубчета и пресования чесън. Оставя се около 5 минути да поври. След това патладжаните се поставят във тава намазана с олио и се пълнят със сместа а най-отгоре са слага настърганият кашкавал. Пекат се на около 200-250 градуса. Добър апетит! 

# 2
  • София
  • Мнения: 21 719
Месото нарязано на парченца.
В тенджера: олио + 1гл.малка лук +пилето - пържиш докато пилето се запържи хубаво. Прибавяш патладжаните на кубчета (аз бих ги запържила отделно) -пържиш още 3-4 мин. Слагаш подправки (подпвавка за пиле, сол, черен пипер, червен пипер, джинджифил или малко риган, нарязани дръжки от магданоз ) Подправките е хубаво да се запържат. Добаряш 1 ч.ч вода (зависи колко е пилето ) Задушаваш да остане почти на мазнина. Когато е готово , слагаш сметаната , да поври 1-2 мин. Слагаш нарязан магданоз и махаш тенджерата от котлона.
О-о-о , и  аз ще си наравя утре.

Последна редакция: сб, 06 май 2006, 08:53 от denis_d

# 3
  • София
  • Мнения: 4 813
благодаря, благодаря...
изрових рано сутринта едни печени и нарязани патладжани, презимували във фризера cold
само да се постоплят и ще им видя сметката.
и двете рецепти ми изглеждат обещаващи, но по причини, свързани с формата на суровината, ще се спра на втората.

вкусен празник и благодаря!

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт