Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 12 юни 2017, 14:25 ч.

Уред за готвене на пара

  • 1 233
  • 3
  •   1
Отговори
  • Young and beautiful.
  • Мнения: 705
Здравейте, сдобих се с такъв уред и сега идва големият въпрос:какво да готвя в него?
Има ли начин месото да остава сочно и да му се придаде някакъв вкус? Пробвах с пилешки гърди и свински шницели и резултата беше  Sick Sick Sick
Зеленчуците стават-бейби картофи,моркови, броколи, тиквички съм пробвала, бяха обаче безвкусни, как мога да ги овкуся?
Ям сол и идеята за готвенето на пара е по-скоро да не се занимавам толкова над тиганите и котлоните, не да ми е здравословно (без сол, глутен или пр. щуротии), така че ще съм благодарна за всякакви рецепти

Ако има такава тема се извинявам, търсих, но не откривам да има активна..
Благодаря! bouquet

# 1
  • София
  • Мнения: 1 091
Аз имам съд, тип керамична тенджера със стъклена решетка, като приставка към нея, за готвене на пара на котлон.
Особено вкусна храна не успях да приготвя никога. ooooh! Когато децата бяха по - малки ги мъчих известно време със зеленчуци на пара, да е здравословно и лесно, После често правех пълнени тиквички и сърми на пара, пак не особено вкусни, но пък здравословни Laughing Laughing Правих и други опити. Сега там готвя предимно сьомга. На пара става добре, после правя отделно сос, или добавям лимон, зехтин и т.н. след като я извадя добавям каквото там реша според вкуса. 
Стават и зеленчуци на пара, ама след това заливам с дресинг или сос някакъв.

# 2
  • Young and beautiful.
  • Мнения: 705
Риба вкъщи не ядем Sad  Иначе съм чувала за рибата, че става добре

Пълнените тиквички-цели издълбани или на две половинки? И с какво ги пълниш?  Thinking

# 3
  • София
  • Мнения: 1 514
Месо не правя на пара, не ни харесва, само риба, сьомгата става много добре.
Зеленчуци всякакви правя, или за гарнитура с малко сол и масло, или за самостоятелно ястие със сос, или за крем супа, или за зеленчукови крокети. Терини и пастети зеленчукови и рибни пак на пара. Катофено пюре също правя с картофи на пара. Салати с някои зеленчуци - от зелен фасул, броколи, картофи, червено цвекло- пак на пара. Една рязядка правя от спаначени дръжки и коренчета и тях ги приготвям на пара. Царевица също варя на пара, понякога и яйца.
За това се сещам набързо.
Детето като беше бебе правех плодови пюрета и кремчета с плодове на пара.

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт