Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 20 отговора


Мнения: 1 498
Може ли някоя специалистка да ми кажа как ТОЧНО правите пуканки? Е правя, правя, все не мога да улуча нещо! Crying or Very sad
Цитирай

NL

Мнения: 4 358
Aз си ги купувам пуканки  от магазините за микровълнова слагам ги м/у 3-4 мин. като ги следя когато са готово запо4ват по рядко да пукат ама много рядко и така никога не ги изгарям
Цитирай


Мнения: 1 498
Е, в микровълнова "и баба може". Аз искам да ги правя на котлона. Опуших цялата кухня!
Цитирай

София

Мнения: 912
Ползвам тенджерка с диаметър около 15 см и похлупак. Слагам олио с дълбочина колкото диаметъра на неизпукано зърно, леле колко сложно го обясних, дано да ме разбереш. Слагам на котлона на макс докато олиото се загрее достатъчно (слагам едно зрънце и когато то пукне значи олиото е готово). Тогава изсипвам царевицата. Количеството трябва да е колкото обема на олиото, т.е. дъното на тенджерката се запълва с един ред царевица. И слагаш капака. При мен така стават без проблеми. Може, ако искаш, по някое време докато пукат да разклатиш тенджерата, уж да не загорят, но аз не го правя. Важен е и сорт-а на царевицата. Тук в България продават една, която се нарича американска царевица. С нея е най-добре. Добре е зрънцата да са по-дребни. Забелязала съм, че едрата царевица не се пука добре.
Цитирай

София

Мнения: 912
Към Теодора:

Предполагам, че готвиш на газ. И на газов котлон стават, но газта мисля не трябва да е на макс, че иначе бързо загарят.
Цитирай

Turku, Finland

Мнения: 3 634
Дълбока тенджера (с похлупак), сипвам олио... не малко, ама не и много... като сипеш царевицата вътре да се покрива от олиото... котлона го загравам до дупка... похлупака от горе и чакам да чуя първото ПУК... след това идват и останалите ПУК ПУК ПУК... Разтърсвам тенджерата няколко пъти и слушам ПУК ПУК като почне да намалява и махам тенджерата от котлона след което веднага исипвам готовите пуканки в някои дълбок съд, иначе загоряват...

Бе горе долу като lila и ние ги правим.

Сол слагаме на вкус... мъж ми половин солница може да изръси додето му стане вкусно.
Цитирай

у нас

Мнения: 3 562
ako polzva6 tefal - niama da ima6 problemi dori i na gazov kotlon  Laughing
nai-vajno e oba4e da gi razdrusva6 periodi4no kato zapo4nat da se pukat  Laughing
Az gi pravia s 1 supena l. olio, ina4e stavat mnogo mazni  Laughing
Цитирай

Sofia

Мнения: 948
Явно е от самата царевица и не си виновна ти. Няма значение колко мазнина слагам, в каква тенджера и т.н. Важното е да е хубава царевицата и да друсаш тенджерата много, за да се нагряват зърната равномерно.
Правила съм пуканки с много масло...под много разбирам зърната да плуват в мазнина и да се пържат. Като се нагреят достатъчно сами се пукат. Стават много по- вкусни така Cool
Царевицата се води американска, а дали наистина е такава незнам. При нас в България все още се намира по пазарите.
Цитирай

Sofia

Мнения: 11 103
И аз като lila  , но на газ и в тенджерата под налягане  Very Happy .
Цитирай


Мнения: 1 498
Супер сте момичета! Обясненията ви са перфектни! (Това за диаметъра и олиото го разбрах без проблем). Благодаря! Сега като изядем готовите от супера, които снощи по нощите ходих да купувам ще опитам пак.( Да, готвя на газ и вече омаскарих 2 тенджери.)
Цитирай

NL

Мнения: 4 358
Цитат на: Теодора
Е, в микровълнова "и баба може". Аз искам да ги правя на котлона. Опуших цялата кухня!

Успех тогава,да ги направиш вкусни
Цитирай


Мнения: 4 212
И аз в микровето ги правя, макар да не съм му фенка....майка ми е правила на котлона.Из4аква да загрее много добре с олиото, пъка царевицата и запо4ва да друса тенджерата нагоре¬надолу и да я плъзга по котлона напред¬ назад.Понякога добавя олио..Циган4етата отиват за гълъбите в парка
Цитирай

Пловдив

Мнения: 12 844
Цитат на: Morena
И аз като lila  , но на газ и в тенджерата под налягане  Very Happy .
Как става в тенджерата под налягане, обясни моля, че искам да пробвам.
Цитирай

Sofia

Мнения: 11 103
Цитат на: Teya
...Из4аква да загрее много добре с олиото, пъка царевицата и запо4ва да друса тенджерата нагоре-надолу и да я плъзга по котлона напред- назад.
 202uu   Ей така !  

И като сипя царевицата затварям тенджерата , ама махам топчето  Exclamation , дето танцува в/у капака  Very Happy .

Между другото в тоя момент хапвам пуканки , които купих преди малко от пазара и ги изпуках  . Very Happy

Янтра , действай , много е просто ! Smile
Цитирай

Пловдив

Мнения: 12 844
Значи само за мен днес няма смисъл, ама утре като дойде скъпия ще действам. Много благодаря!
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 20 отговора