Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 19 отговора

Враца

Мнения: 862
Момичета....направих го /точно като в нестле,нали  smile3503  / Купих си соев сос.Откога се каня....и най-после си взех.Да ,но сега като не зная рецепти..Идвайте на помощ.Било за скара ,било за гозби,кой каквото знае!Благодаря предварително! Hug
Цитирай

Sunshine State (of mind)

Мнения: 2 257
Аз такова, не че съм бясна готвачка, ама Гугъл ми е най-добрия приятел:

Пилешко филе с ананас и соев сос
Паста със зелен фасул и соев сос
Телешко соте с фиде
http://
Цитирай

София

Мнения: 29 940
Аз го слагам в доста салати, ориз и т.н. Тук във форума има доста рецепти от кит. кухня.
Цитирай

София

Мнения: 19 741
Най-често го използвам, когато пържа пиле на хапки.
Нарязвам бяло  пилешко месо на хапки , слагам малко сол, малко черен пипер , джинджифил (или някаква друга подправка, която да е подходяща за пиле, напр. чубрица- НЕ!).  Слагам соев сос -престоява така 2-3 часа (понякога и 12)  в хладилник. Овалвам в брашно и пържа в олио - леко да се запържат. Стават много хубави.
Цитирай

Paradise

Мнения: 3 084
Бутчета нареждам в тавата, заливам със соев сос и бира, слагам чер пипер на зърна и пека.
Стават страшно вкусни и крехки Smile Smile
Цитирай


Мнения: 6 057
аз го слагам много на ориз - независимо дали пиле с ориз или ориз със зеленчуци /от замразените/ .
задушавам зеленчуците, слагам чер пипер и джинджифил, соев сос точно преди да го сваля от котлона и изсипвам върху вече сварения ориз.
друго наскоро се сетих, че не съм готвила отдавна - пилешко / в оригиналната рецепта е крилца/ моркови по на едро - в гювеч, залива се със соевия сос почти да го покрие, малко водичка и олио. става жестоко
Цитирай

София

Мнения: 575
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=31098.msg597860#msg597860
Тези пилешки късчета по рецепта от "Happy" станаха най-почитаното ястие в къщи,а и много лесно и бързо се приготвят!  chef
Цитирай

Плевен

Мнения: 262
В гювеч или йенска тенджера с капак редя лук, гъби,картофи,  може и чушки, моркови. Най-отгоре слагаме кърначета и поливаме със соев сос. Пече се във умерено загрята фурната около час,но все пак зависи от фурната.
ВОДА не се слага. Подправки също. Но ако искате може да сложите допълнително малко черен пипер.
Аз понякога го правя само с картофи и кърначета.
Може да сложите малко олио, но кърначетата са си мазнички и аз обикниовено не слагам.
Цитирай

Плевен

Мнения: 262
А, сетих за още една рецепта.
Мариновам в соев сос с добавен черен пипер пилешко, нарязано на дребно ( около 1 см. кубчета) за не по-малко от 2 часа.
В сгорещена мазнина запържвам месото. Става много бързо, за около 5 мин. После в същата мазнина запържвам предвапително сварени спагети. Изваждам ги в купа, добавям месото, поливам със соев сос и готово.
Може да си добавите и леко запържени зеленчуци по желание - гъби, моркови, лук (по на едро нарязан), чушка... Въпрос на фантазия.
Цитирай

Сливен

Мнения: 2 000
Аз правя зеленчуци с яйца и соев сос. В тиган запържвам каквито имам зеленчуци. Слагам няколко лъжици соев сос. Като са почти готови зеленчуците добавям 3-4 разбити яйца и бъркам докато се позапържат и те.
Освен това ползвам соевият сос и за мариноване на меса.
Цитирай

Враца

Мнения: 862
Здравейте момичета!Благодаря за рецептите,но ако не е много нахално кажете в какви количества се слага, че какъквто съм заплес.....ще стане една манжа...   smile3527
Цитирай
Аз правя маринати за месо със соев сос - соев сос, вода, малко мазнина и съответните подправки за вида месо (може и бира да се сложи); същата марината от соев сос, вода и мазнина (олио) за заленчуци на скара - докато се пекат се поливат с нея.
Ето и една рецепта за Ориз с гъби и маслини по итайски - аз я правя без гъби, защото не обичам:
Порции:4
Продукти:
1ч.ч. дъгозърнест ориз - аз използвам Uncle Ben's
2 бр. моркови
1 глава лук
3-4 скилидки чесън - според мен са много
100 г гъби печурки
100 г маслини
50 мл светла бира
растителна мазнина
соев сос, къри
Приготвяне:
Оризът се сварява в подсолена вода, след което се се изплаква със студена вода и се отцежда.
В голям тефлонов тиган се загрява мазнина, колкото да покрие дъното. Запържват се първо лука (на тънки полумесеци) и морковите(на пръчици) за 1-2 мин. Прибавя се чесъна (на пръчици), гъбите(на тънки филийки), пържи се още 2 мин. при непрекъснато разбъркване. Сипва се бирата, соевия сос ,кърито и маслините(обезкостени и нарязани). Когато течността изври и зеленчуците омекнат се слага ориза. Разбърква се няколко минути, докато се овкуси ориза и се отстранява от котлона.
Рецептата не е моя - от е-Кулинар е  Smile
Цитирай

Варна

Мнения: 1 656
Ето и от мен рецептички:
ОРИЗ С ПИЛЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ НА МИКРОВЪЛНОВА

3-4 супени лъжици олио
1 глава лук
1 ч.чаша ориз
200-300 гр.пилешки бонфиленца(гърди)
20 гр.водка
3-4 с.л соев сос
1 пилешки булон
200 гр.замразени зеленчуци(грах,царевица и моркови)
черен пипер
Запържвате пилешкото филе и добавяте водката.Оставяте още 2-3 минути.
Изваждате месото и в същата мазнина запържвате лука и ориза.
Изсипвате месото,лука и ориза,както и останалите продукти в йенска тенджера.Добавяте 3 чаши вода и оставяте на максимална мощност около 25 минути!


ПИЛЕ ПО КИТАЙСКИ

Пилешко филе или бонфиленца се нарязват на хапки и се мариноват в един белтък, 2 суп.л нишесте и малко сол.Така престоява 20-30 минути.
загрява се мазнина и се изсипват месцата като не се разбъркват докато не залепнат едно за друго.След като се изпържат се изваждат върху салфетка за да се отцедят.
В нова мазнина се запържват зеленчуци според сезона.В момента аз слагам лук на шайби, моркови на ивици и тиквички на ивици.Накрая прибавям 3-4 скилидки чесън.Всичко се прави на много силен огън за да не се разкашкват зеленчуците.Ако искате може да прибавите и гъбки.
Накрая прибавяме месото и заливаме със:в половин чаша вода слагам 2 ч.лъж.захар, 2 суп.лъж соев сос, 2ч.л оцет и малко бяло вино.
Къкри 4-5 минути докато се сгъсти



ПАНИРАНИ ПИЛЕШКИ ФИЛЕНЦА

600-700 гр.пилешки филенца
За маринатата:1/2 ч.чаша водка,2 с.лъж соев сос
За панировка: 3 яйца,1ч.чаша брашно,1ч.чаша галета
 Хубаво е филенцата да престоят 4-5 часа в марината.
За да стане вкусна панировката е хубаво да се спазва следната последователност на овалване на филенцата:брашно,яйца,галета и пак яйца.
Пържат се в сгорещено олио.



ПИЛЕ С КАРТОФИ И КАРАМЕЛИЗИРАНА ЗАХАР

3-4 пилешки бутчета
1 кг картофи
4-5 скилидки чесън
1 суп.лъж захар
4-5 супени лъжици соев сос
Карамелизирате захарта в тенджера под налягане и прибавяте малко мазнина и бутчетата(около 2-3 минути)прибавяте сколидките чесън нарязани на едро,картофите и соевия сос!
Затваряте тенджерата и оставяте така около 30 минути!



Цитирай

в сърцето му

Мнения: 1 924
Току що хапнахме - свински пържолки  Hug Просто ги слагаш във фурната със соев сос и мед, колкото повече - толкова повече ( както е казал Мечо Пух )  Wink и ги печеш, стават страхотни   Peace
Цитирай

Откъм Варната

Мнения: 1 645
На абсолютно всичко го слагам, яйца , пиле, зеленчуци. Зимата на салата с кисело зеле много вкусно става...
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 19 отговора