Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 8 май 2006, 11:58 ч.

Реване

  • 35 633
  • 18
  •   1
Отговори
  • у наше "село"
  • Мнения: 922
Здравейте, момичета
как да си направя реване - ако може лесно и вкусно Wink
и каква е тайната на хубавия сироп

Благодаря ви предварително  chef  bouquet

# 1
  • Варна
  • Мнения: 732
Аз вместо с вода го заливам с прясно мляко newsm10 Много по-вкусно става Mr. Green

А иначе за обикновения сироп 1 част вода, 1 част захар с 1 ванилия.
И се залива горещо реване със студен сироп или студено реване с горещ сироп.

# 2
  • Sofia
  • Мнения: 1 289
Ами аз го правя така:

За блата
4 яйца
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. брашно
1 бакпулвер

Сироп
1 ч.ч. захар
2 1/2 ч.ч. вода
1-2 ванилии

Пресявам брашното с бакпулвера. Разбивам яйцата и захарта, докато се разтопи и прибавям постепено брашното. Разбивам хубаво сместта, да поеме повече въздух. Пека на 180 градуса в предварително загрята фурна. С шишче проверявам дали е изпечен, не трябва да полепва по него. Варя сироп от водата и захарта, като оставям водата да се редуцира до към 2 чаши или малко по-малко, на око. Номера е сиропът да се посгъсти. Накрая добавям ванилията и сиропирам блата. По желание, когато изстине, може да се направи сметанов крем и да се намаже с него реването.
Това всъщност е рецепта за обикновен пандишпанов блат за торта, но е изпитана и става много вкусна. Аз не харесвам много сладък сироп, за това правя в съотношение 1:2. По принцип е 1:1 захар и вода. Ванилията може да се сложи и в тестото. По рецепта студен блат се сиропира с горещ сироп или обратно. Аз не го спазвам. Но с гордост мога да заявя, че това е единствения сладкиш, с който издънки нямам Grinning
Забравих да отбележа, че тавичката в която пека, я намаслявам и набрашнявам, за да не залепне и да се извади по-лесно блата. Най-удобно е във форма за торта с падащи стени.

# 3
  • Мнения: 236
За блата:
5 яйца
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. брашно
1 бакпулвер
1 - 2 ванилии

В тавата, която ще печеш блата разтопяваш 1/2 пакетче масло, поръсваш дъното на тавата с едри парчета орехи, но да не се покрива цялото дъно с орехи. Отгоре се изсипва сместа. Пече се. В отделен съд се разтопява 1 1/2 ч.ч. захар, след което горената захар се залива с 1 1/2 ч.ч. вода и се оставя на котлона докато се разтопи горената захар. С този сироп се залива блата и се оставя да престои. Много е вкусно.   

# 4
  • Мнения: 1 348
Аз защо имам смътен спомен, че реването се прави с грис Confused

# 5
  • Мнения: 10 197
Аз защо имам смътен спомен, че реването се прави с грис Confused

Права си, според някои рецепти се слага грис и брашно, а може и само от грис да се направи.

# 6
  • у наше "село"
  • Мнения: 922
КОлко лесно звучи така Grinning
Благодаря ви
Преди доста време бях чела в една готварска книга рецепта за реване - ама много сложно ми прозвуча newsm78
Още днес ще пробвам и по лесния начин Grinning
Поздрави  bouquet

# 7
  • Sofia
  • Мнения: 1 289
Аз защо имам смътен спомен, че реването се прави с грис Confused

Арабското реване се прави с грис .

Продукти:
350г грис
1 кофичка кисело мляко
100г орехи
230г захар
75мл олио
1 с.л. какао
1 ванилия
1 ч.л. сода бикарбонат

Сироп:
300г захар
550мл вода
1 ванилия
сок от лимон

Всички продикти се смесват и се разбиват добре. Изсипват се в намаслена и набрашнена тавичка, може и кексова форма. Блата се изпича в предварително загрята фурна на 180-190 градуса. След като сладкиша изстине, се нарязва на парчета и се залива с горещия сироп.
Сиропа се приготвя, като всички продукти за него се смесват и варят около 15 минути, докато се сгъсти.

# 8
  • София
  • Мнения: 10 860
Добре де, а защо като направя реване ми става твърдо след като изстине? А винаги спазвам стриктно пропорциите newsm78

# 9
 ThinkingНезнам защо ти е станало твърдо реването!!!Аз направиш реването на Inadar и стана  много хубаво.Да не си прикачила  с  брашното. Thinking

# 10
  • София
  • Мнения: 10 860
ми знам ли newsm78гледах да сложа точно колкото трябва по рецепта. Не съм правила от реванетата на момичетата, правих от една моя книга /преди време беше това/, но ще пробвам и с тези рецепти. То май е по-добре по-малко брашно да се сложи отколкото повече, нали?Но пък  ако е по-малко дали няма да стане глетаво newsm78

# 11
  • София
  • Мнения: 10 860
Чудесно, благодаря ти много за съвета!  bouquet
Значи по-малко е по-добре Laughing

# 12
  • в Австрийско...
  • Мнения: 1 951
Значи блата се вади от тавичката и се нарязва преди да се залее, правилно ли съм разбрала?

# 13
  • Гърция
  • Мнения: 2 348
РЕВАНЕ

Блат
8 яйца
1 1/3ч.ч. захар
1 1/3ч.ч. грис
1 1/3ч.ч. брашно
4 с.л. прясно мляко
ванилия
1 ½ л бакпулвер

Сироп
3ч.ч. захар
2 1/2ч.ч. вода
6 с.л. масло

Разбивам яйцата със захарта до побеляване. Прибавям брашното, гриса,бакпулвера,млякото и ванилията. Пека в умерена фурна  (около 30-40 мин. на 175 градуса). Нарязва се и се залива със сиропа- студено с топъл сироп.

Правя го често и става много хубаво Wink.

# 14
  • Sofia
  • Мнения: 1 289
Значи блата се вади от тавичката и се нарязва преди да се залее, правилно ли съм разбрала?

За арабското реване с грис - да. Иначе за обикновеното реване аз го сиропирам цял.

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт