«абравена парола?
или
–егистрирай се јктиваци€ на акаунт


≈л. поща с ко€то се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

ƒа ѕопълнете формата за регистраци€ Ќе ѕродължете с Facebook регистраци€та

 улинари€
0 ѕотребители и 1 √ост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 18 отговора

у наше "село"

ћнени€: 922
«дравейте, момичета
как да си направ€ реване - ако може лесно и вкусно Wink
и каква е тайната на хубави€ сироп

Ѕлагодар€ ви предварително chef bouquet
÷итирай

¬арна

ћнени€: 729
Аз вместо с вода го заливам с прясно мляко newsm10 Много по-вкусно става Mr. Green

А иначе за обикновения сироп 1 част вода, 1 част захар с 1 ванилия.
И се залива горещо реване със студен сироп или студено реване с горещ сироп.
÷итирай

Sofia

ћнени€: 1 289
јми аз го прав€ така:

«а блата
4 €йца
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. брашно
1 бакпулвер

—ироп
1 ч.ч. захар
2 1/2 ч.ч. вода
1-2 ванилии

ѕрес€вам брашното с бакпулвера. –азбивам €йцата и захарта, докато се разтопи и прибав€м постепено брашното. –азбивам хубаво сместта, да поеме повече въздух. ѕека на 180 градуса в предварително загр€та фурна. — шишче провер€вам дали е изпечен, не тр€бва да полепва по него. ¬ар€ сироп от водата и захарта, като остав€м водата да се редуцира до към 2 чаши или малко по-малко, на око. Ќомера е сиропът да се посгъсти. Ќакра€ добав€м ванили€та и сиропирам блата. ѕо желание, когато изстине, може да се направи сметанов крем и да се намаже с него реването.
“ова всъщност е рецепта за обикновен пандишпанов блат за торта, но е изпитана и става много вкусна. јз не харесвам много сладък сироп, за това прав€ в съотношение 1:2. ѕо принцип е 1:1 захар и вода. ¬анили€та може да се сложи и в тестото. ѕо рецепта студен блат се сиропира с горещ сироп или обратно. јз не го спазвам. Ќо с гордост мога да за€в€, че това е единствени€ сладкиш, с който издънки н€мам Very Happy
«абравих да отбележа, че тавичката в ко€то пека, € намасл€вам и набрашн€вам, за да не залепне и да се извади по-лесно блата. Ќай-удобно е във форма за торта с падащи стени.
÷итирай


ћнени€: 234
«а блата:
5 €йца
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. брашно
1 бакпулвер
1 - 2 ванилии

¬ тавата, ко€то ще печеш блата разтоп€ваш 1/2 пакетче масло, поръсваш дъното на тавата с едри парчета орехи, но да не се покрива ц€лото дъно с орехи. ќтгоре се изсипва сместа. ѕече се. ¬ отделен съд се разтоп€ва 1 1/2 ч.ч. захар, след което горената захар се залива с 1 1/2 ч.ч. вода и се остав€ на котлона докато се разтопи горената захар. — този сироп се залива блата и се остав€ да престои. ћного е вкусно.   
÷итирай

Ўумен

ћнени€: 1 326
јз защо имам смътен спомен, че реването се прави с грис Confused
÷итирай


ћнени€: 7 525
јз защо имам смътен спомен, че реването се прави с грис Confused

ѕрава си, според н€кои рецепти се слага грис и брашно, а може и само от грис да се направи.
÷итирай

у наше "село"

ћнени€: 922
 ќлко лесно звучи така Very Happy
Ѕлагодар€ ви
ѕреди доста време б€х чела в една готварска книга рецепта за реване - ама много сложно ми прозвуча newsm78
ќще днес ще пробвам и по лесни€ начин Very Happy
ѕоздрави bouquet
÷итирай

Sofia

ћнени€: 1 289
јз защо имам смътен спомен, че реването се прави с грис Confused

јрабското реване се прави с грис .

ѕродукти:
350г грис
1 кофичка кисело мл€ко
100г орехи
230г захар
75мл олио
1 с.л. какао
1 ванили€
1 ч.л. сода бикарбонат

—ироп:
300г захар
550мл вода
1 ванили€
сок от лимон

¬сички продикти се смесват и се разбиват добре. »зсипват се в намаслена и набрашнена тавичка, може и кексова форма. Ѕлата се изпича в предварително загр€та фурна на 180-190 градуса. —лед като сладкиша изстине, се нар€зва на парчета и се залива с горещи€ сироп.
—иропа се приготв€, като всички продукти за него се смесват и вар€т около 15 минути, докато се сгъсти.
÷итирай

—офи€

ћнени€: 7 261
ƒобре де, а защо като направ€ реване ми става твърдо след като изстине? ј винаги спазвам стриктно пропорциите newsm78
÷итирай
 ThinkingЌезнам защо ти е станало твърдо реването!!!јз направиш реването на Inadar и стана  много хубаво.ƒа не си прикачила  с  брашното. Thinking
÷итирай

—офи€

ћнени€: 7 261
ми знам ли newsm78гледах да сложа точно колкото тр€бва по рецепта. Ќе съм правила от реванетата на момичетата, правих от една мо€ книга /преди време беше това/, но ще пробвам и с тези рецепти. “о май е по-добре по-малко брашно да се сложи отколкото повече, нали?Ќо пък  ако е по-малко дали н€ма да стане глетаво newsm78
÷итирай

—офи€

ћнени€: 7 261
„удесно, благодар€ ти много за съвета! bouquet
«начи по-малко е по-добре Laughing
÷итирай

в јвстрийско...

ћнени€: 1 951
«начи блата се вади от тавичката и се нар€зва преди да се залее, правилно ли съм разбрала?
÷итирай

√ърци€

ћнени€: 2 349
РЕВАНЕ

Блат
8 яйца
1 1/3ч.ч. захар
1 1/3ч.ч. грис
1 1/3ч.ч. брашно
4 с.л. прясно мляко
ванилия
1 ½ л бакпулвер

Сироп
3ч.ч. захар
2 1/2ч.ч. вода
6 с.л. масло

Разбивам яйцата със захарта до побеляване. Прибавям брашното, гриса,бакпулвера,млякото и ванилията. Пека в умерена фурна  (около 30-40 мин. на 175 градуса). Нарязва се и се залива със сиропа- студено с топъл сироп.

Правя го често и става много хубаво Wink.
÷итирай

Sofia

ћнени€: 1 289
«начи блата се вади от тавичката и се нар€зва преди да се залее, правилно ли съм разбрала?

«а арабското реване с грис - да. »наче за обикновеното реване аз го сиропирам ц€л.
÷итирай
0 ѕотребители и 1 √ост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 18 отговора