Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 3 847
 Въпросът ми е свързан с факта, че вече започна да се говори из училището на дъщеря ми за разни лагери и горски училища, а тя е едва първи клас. Естествено никой неможе да ме насили да я запиши на някое от мероприятията, но тя изявява желание, а честно казано не мисля,че ще се справи... Ще съм Ви благодарна ако споделите кога пуснахте децата си за първи път на лагер или горско и с какви впечатления сте останали-грижили ли са се добре за тях, те самите добре ли са се чувствали...?

# 1
 • София и там където не се пуши
 • Мнения: 11 988
Голямото си дете още никъде не съм го пускала, а е в четвърти клас. Ходил е на дневни екскурзии, но винаги класа се организирваме с допълнително майки. Сега за пръв път ще ходи на двудневна екскурзия, ама тръгваме 5 майки една баба десет ученика общо, а и една учителка, ама класа ни е купонджийски и родителите ни са така с тях, а учителката хем ни издържа хем си ни харесва.
Малкото е предучилищна и от детската градина мнаго пъти съм го пускала на бяло и зелено училище, ама тук на Витоша пет дни сутрин ни ги взимат, вечер ни ги връщат. За мен още са малки с преспиване да ги водят.

# 2
 • Мнения: 3 847
За мен още са малки с преспиване да ги водят.
Нали? Успокоих се малко,че не съм само аз на това мнение. Никак няма да ми е спокойно ако я пусна...

# 3
 • София
 • Мнения: 4 813
виктория е в четвърти клас и в понеделник заминава на зелено училище. ще й бъде за първи път, защото досега не са организирали. не виждам нищо, с което не би могла да се справи. преди две години щяха да ходят и тогава щях да я пусна, но заради истерията покрай катастрофата при р. лим отмениха всички пътувания.

# 4
 • Мнения: 3 847
виктория е в четвърти клас и в понеделник заминава на зелено училище. ще й бъде за първи път, защото досега не са организирали. не виждам нищо, с което не би могла да се справи. преди две години щяха да ходят и тогава щях да я пусна, но заради истерията покрай катастрофата при р. лим отмениха всички пътувания.
Спокойно ли ще ти е? Всъщност много зависи от самото детенце и от Г-жата... Дъщеря ми нито е толкова самостоятелна ( за което естествено виня себе си ), нито г-жата я долюбва особено...Иначе и на мен ми се иска да не се дели от останалите деца ама пусти страх...

# 5
 • София
 • Мнения: 7 140
Дъщеря ми е на 5 г и 7 м. Това лято имат 7-дневно зелено училище. Оставила съм я сама да реши дали иска да отиде или не. Но имам доверие /доколкото е възможно/ на г-жите й, броят на децата е малък спрямо този на възрастните, които ще бъдат с тях и знам, че дечковците няма да бъдат оставени нито минута без надзор.
В друго заведение и на друга възраст /3 - 4 кл., когато децата не са под пълен контрол/ бих се замислила.

# 6
 • София
 • Мнения: 4 813
това, което най-много ме тревожи е свързано с пътуването, природни бедствия и т.н. с други думи, притеснявам се от неща, които не зависят нито от детето, нито от мен. на нея й имам доверие - може да си приготви багажа, да преценява кога какво да облече и кога какво да яде, да се движи заедно с групата, да си похарчи разумно парите (очаквам да си дойде с цял куп подаръци за сестра й и за нас Simple Smile)
учителката й е с опит и авторитет (доколкото в днешно време учител може да наложи дисциплина сред учениците си), а детенце е много изпълнително и отговорно. bowuu

абе завиждам й. искам и аз да си стегна сакчето и да издухам към балкана...

# 7
 • в пълна къща
 • Мнения: 3 740
Мика я пуснах на зелено училище за първи път в първи клас, но учителката им беше страхотна и й имах доверие. Децата се върнаха здрави и доволни, учителката - отслабнала, но горда.
С Бобо и Сашко ходих на ски-училище на Мальовица и се убедих, че преценката ми е вярна - нямах доверие на екипа да ги пусна сами. Беше много хубаво, но защото бяхме няколко майки и държахме нещата под контрол.
Така че ти си прецени - доколко самостоятелно е детето ти и доколко вярваш на учителите.

# 8
 • София
 • Мнения: 7 140
Цветелина първоначално категорично отказа да ходи, т.к. не й хареса наименованието "училище" Joy. След като й обясних, че въпреки името, няма да се учи се замисли дълбоко Thinking. От една страна казва, че не й се ходи, щом няма да вижда мама 7 дни, от друга пък, иска да е с приятелките си. Мисля, че тя по-добре от мен ще прецени дали е готова Grinning.
Но наистина освен желанието на детето, на първо място са важни възрастните, които ще са с него.

# 9
 • Под Тепетата
 • Мнения: 1 202
И мен ме беше страх да пусна моя син на зелено училище .Все виках малък е още малко да порасне и тогава.Пуснах го на зелено училище миналата година /беше 4 клас/и всеки ден му се обаждах да го чуя как е! А за мен още и сега не е достатъчно голям.

# 10
 • Varna
 • Мнения: 1 399
Зависи от много фактори - от самото дете /доколко е самостоятелно, доколко е болнаво, желание/, от ръководителите, мястото на което отива...
За себе си обаче, в момента, си мисля че бих била по-спокойна да си пусна детето, докато е малко /до към шести клас/.
По-нататък, като влезе в пубертета, ми се струват "по-опасни" подобни самостоятелни почивки, в днешно време  Thinking
А е хубаво да ходят. Особено на горско училище, където е събран почти целият клас. По-сплотени сякаш стават. А за хубавите спомени да не говорим  Simple Smile

# 11
 • Мнения: 1 921
Още в първи клас за пет дни на Арбанаси. Всяка година обикалят България.В момента е в четвърти клас - миналата седмица се върнаха и за сефте беше болен. Почувствали се големи и след дискотеката в хотела в 10 часа се събрали в една стая на кола и сладолед. Няма да коментирам, само ще кажа - добре, че е нямало алкохол.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт