Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 8 май 2006, 16:09 ч.

В колко води миете ориза?

  • 1 613
  • 43
  •   1
Отговори
  • София, Дървеница
  • Мнения: 646
Интересно ми е, защото аз го преплаквам три пъти с вода, тъй като теорията на майка ми е, че с повече вода му се измиват полезните вещества от повърхността.
Обаче съм чувала и мнения на майки, които за малките си деца мият ориза в 11  newsm78 води, което според мен пък е прекалено. Като съм гледала кулинарни предавания пък забелязвам, че май слагат немит ориз...
 Hug

# 1
Нишестето в ориза е полезно за храносмилателната система. Не знам да има някакви по-специални изисквания за малките дечица, но аз не го мия и Ути и Звездев не го мият и според мен не е нужно.

# 2
  • София
  • Мнения: 30 795
Мия го докато водата се поизбистри малко. То нишестето хубаво е полезно, ама кой знае тоя ориз как е пакетиран.
Виждала съм в какво стои галетата преди да се пакетира...

# 3
В някакво кулинарно предаване преди много време една кубинка готвеше нещо с ориз.Та тя сподели идеята,че в Куба имат обичай да мият ориза с няколко води до избистряне на течността.Особеното е ,че редуват топла със студена вода.От тогава и аз така процедирам. newsm78

# 4
  • в Бургас
  • Мнения: 3 251
Мия го докато водата се поизбистри малко. То нишестето хубаво е полезно, ама кой знае тоя ориз как е пакетиран.
Виждала съм в какво стои галетата преди да се пакетира...
Точно! И аз процедирам по същият начин, по същите съображения!

# 5
  • Варна
  • Мнения: 615
Аз го миех в 5-6 води до преди месец. Купих си голяма цедка - като гивгир, но е цедка. И вече не се налага да изхвърлям води и покрай тях и половината ориз, а направо под течаща вода, ориза в цедката и става много по-бърза и чисто.

# 6
  • София
  • Мнения: 21 971
Мия го само  веднъж, със студена вода.

# 7
  • София
  • Мнения: 2 251
Не го мия  newsm78

# 8
  • Откъм Варната
  • Мнения: 1 646
Аз не го мия, само понякога с цедката го изплаквам малко

Виждала съм в какво стои галетата преди да се пакетира...
SickА ако знеш как се прави галета няма да хапнеш Sick

# 9
  • Стара Загора
  • Мнения: 1 891
Мия го в голяма цедка, направо под течаща вода - ама не се престаравам много.  Embarassed

# 10
  • Мнения: 1 349
Мия го в голяма цедка, направо под течаща вода - ама не се престаравам много.  Embarassed
И аз така, обаче се старая доста. А за полезното редувам бял с неполиран ориз  Peace Twisted Evil

# 11
  • София, Бели Брези
  • Мнения: 3 862
в 1, колкото да се поизмие малко защото не съм сигурна къде точно се е валял преди това

# 12
  • София
  • Мнения: 30 795
SickА ако знеш как се прави галета няма да хапнеш Sick
По-добре и да не знам. В у-ще имахме практики, ходихме до Хлебозавода в Дружба. Месеци наред хляб не слагах в устата си.

# 13
  • Plovdiv
  • Мнения: 814
ако е чист в пакета не го мия заради нишестето,но ако съм взела кофти ориз/има и такива случаи/ тогава го мия на течаща вода  в гевгир

# 14
  • Стара Загора
  • Мнения: 86
Мия го в голяма цедка, направо под течаща вода - ама не се престаравам много.  Embarassed

И аз така от хигиенни причини, не го знам как е съхраняван.



Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт