Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 43 отговора

София, Дървеница

Мнения: 585
Интересно ми е, защото аз го преплаквам три пъти с вода, тъй като теорията на майка ми е, че с повече вода му се измиват полезните вещества от повърхността.
Обаче съм чувала и мнения на майки, които за малките си деца мият ориза в 11  newsm78 води, което според мен пък е прекалено. Като съм гледала кулинарни предавания пък забелязвам, че май слагат немит ориз...
 Hug
Цитирай
Нишестето в ориза е полезно за храносмилателната система. Не знам да има някакви по-специални изисквания за малките дечица, но аз не го мия и Ути и Звездев не го мият и според мен не е нужно.
Цитирай

София

Мнения: 29 948
Мия го докато водата се поизбистри малко. То нишестето хубаво е полезно, ама кой знае тоя ориз как е пакетиран.
Виждала съм в какво стои галетата преди да се пакетира...
Цитирай
В някакво кулинарно предаване преди много време една кубинка готвеше нещо с ориз.Та тя сподели идеята,че в Куба имат обичай да мият ориза с няколко води до избистряне на течността.Особеното е ,че редуват топла със студена вода.От тогава и аз така процедирам. newsm78
Цитирай

в Бургас

Мнения: 3 251
Мия го докато водата се поизбистри малко. То нишестето хубаво е полезно, ама кой знае тоя ориз как е пакетиран.
Виждала съм в какво стои галетата преди да се пакетира...
Точно! И аз процедирам по същият начин, по същите съображения!
Цитирай

Варна

Мнения: 590
Аз го миех в 5-6 води до преди месец. Купих си голяма цедка - като гивгир, но е цедка. И вече не се налага да изхвърлям води и покрай тях и половината ориз, а направо под течаща вода, ориза в цедката и става много по-бърза и чисто.
Цитирай

София

Мнения: 19 767
Мия го само  веднъж, със студена вода.
Цитирай

София

Мнения: 2 251
Не го мия  newsm78
Цитирай

Откъм Варната

Мнения: 1 645
Аз не го мия, само понякога с цедката го изплаквам малко

Виждала съм в какво стои галетата преди да се пакетира...
SickА ако знеш как се прави галета няма да хапнеш Sick
Цитирай

Стара Загора

Мнения: 1 864
Мия го в голяма цедка, направо под течаща вода - ама не се престаравам много.  Embarassed
Цитирай

Шумен

Мнения: 1 326
Мия го в голяма цедка, направо под течаща вода - ама не се престаравам много.  Embarassed
И аз така, обаче се старая доста. А за полезното редувам бял с неполиран ориз  Peace Twisted Evil
Цитирай

София, Бели Брези

Мнения: 3 862
в 1, колкото да се поизмие малко защото не съм сигурна къде точно се е валял преди това
Цитирай

София

Мнения: 29 948
SickА ако знеш как се прави галета няма да хапнеш Sick
По-добре и да не знам. В у-ще имахме практики, ходихме до Хлебозавода в Дружба. Месеци наред хляб не слагах в устата си.
Цитирай

Plovdiv

Мнения: 813
ако е чист в пакета не го мия заради нишестето,но ако съм взела кофти ориз/има и такива случаи/ тогава го мия на течаща вода  в гевгир
Цитирай

Стара Загора

Мнения: 86
Мия го в голяма цедка, направо под течаща вода - ама не се престаравам много.  Embarassed

И аз така от хигиенни причини, не го знам как е съхраняван.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 43 отговора