Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 1 393
Някой има ли рецепта за супа от спанак (пресен), от онази дето се застройва с мляко и яйце?


Благодаря предварително!

Цитирай


Мнения: 1 854
Купувам пакет от 450 гр. спанак, измивам(ако не е измит предварително), изчиствам от дрьжките и режа на ленти.Завьржвам 1 глава лук в зехтин, рендосвам домат и оставям малко да се задушат, добавям сол на вкус(около 1 чаена льжичка) и спанака с 2-3 литра вода.След около 10 минути добавям и ориза(по рецептите пише 1 чаена чаша, но на мен ми е много и слагам 1/2).Ползвам бьрзосваряващият се ориз.Добавам и джоджен.Опитвам ориза и когато омекне и поври сьс спанака правя застройка от 1 яйце и 1/2 чаша кисело мляко плюс 150-200 гр сирене и ги добавям кьм супата.Супата става за около 40-50 минути.Ако не е достатьчно рядка или гьста винаги може да се увеличи количеството на ориза(примерно до 1 чаша) или на водата.
Това ми е една от най-любимите супи. тази вечер това хапвах.Добьр апетит  chef
Цитирай


Мнения: 2 392
Ето тук съм написала начина, по който аз я правя:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=19978.0

Напоследък прочетох от плика на спанака, че след като се измие добре не е необходимо да се добавя вода. Това, което е останало от измиването е достатъчно, за да се задуши.
Цитирай


Мнения: 236
Запържвам пресен лук, след това слагам спанака докато се задуши, след това ориз и вода. Щом ориза се свари слагам гьозум. Застройвам с мляко и яйце.
Цитирай

Варна

Мнения: 672
Правя я така, както са писали по-горе, но задължително вместо вода използвам пилешки бульон.
Цитирай

София

Мнения: 1 771
Това е моята супа със спанак и още нещо.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=15738.msg291792;topicseen#msg291792
Цитирай

София, Бели Брези

Мнения: 3 862
Запържвам пресен лук, след това слагам спанака докато се задуши, след това ориз и вода. Щом ориза се свари слагам гьозум. Застройвам с мляко и яйце.

И аз я правя така, но искам да попитам какво е гьозум???
Цитирай

Den Haag

Мнения: 1 313
Запържвам пресен лук, след това слагам спанака докато се задуши, след това ориз и вода. Щом ориза се свари слагам гьозум. Застройвам с мляко и яйце.

И аз я правя така, но искам да попитам какво е гьозум???
Същото като джоджен
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.