Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама

Супа с ориз - как?

  • 9 май 2006, 10:28 ч.
  • Преглеждания  5 510  Мнения  11  Онлайн  1
Отговори
  • Vienna, AUT
  • Мнения: 533
Момичета, споделете как правите супа с ориз. Днес за пръв път реших да направя и нищо не стана. Сложих морков, пресен лук, спанак и ориз, но пропорциите ли обърках, не варих достатъчно ли  newsm78 - като пасирах стана гъста лепкава каша, която определено не става за ядене. Споделете моля ваши изпитани рецепти! Благодаря!  bouquet

Реклама
# 1
  • София
  • Мнения: 344
Гъстотата на супата се определя от количеството вода. Явно ти е била малко затова е станала гъста.

# 2
  • Русе
  • Мнения: 5 578
Ориза аз го слагам малко след другите неща, а не заедно с тях. Мисля, че се степва иначе.

Моркова му трябва повече време. Ориза към 5-7 мин. преди изключване.

Ако има картоф - той по-рано.

Успех, другия път ще стане.   chef

# 3
  • vidin
  • Мнения: 2 910
Предполагам, че водата ти е била малко.
Аз първо слагам картофите, морковите, лука и т.н. и малко след това ориза.

# 4
  • пред компютъра
  • Мнения: 3 042
като пасирах стана гъста лепкава каша, която определено не става за ядене. Споделете моля ваши изпитани рецепти! Благодаря!  bouquet

Водата ти е била малко, а оризът сигурно е бил повечко и за това е станало така. В случая аз бих разредила пюрето с водичка и от 1 супа може да излязат 2.
Аз много не готвя на дребния, а супата я правя винаги гъста  ooooh!  /щото се заплесвам някъде и водата и извира/ и после разреждам с вода. Продуктите слагам на око и обикновенно нацелвам дозата за 1 хранене.

# 5
  • UK, Harlow/София
  • Мнения: 7 671
Пасиран ориз със спанак става като лепило за тапети SickДобави малко АД в супата и би трябвало да я хапне девойката.

# 6
  • на Север
  • Мнения: 501
според мен просто си пасирала повече от колкот трябва. Аз ориза го завъртам за 2- 3 секунди само, да стане като каша от елда например, а не чак гладко

# 7
  • РусЙе
  • Мнения: 5 302
И според мен водата ти е била малко. Аз правя редовно супи с ориз и зеленчуци. Слагам всичко  да заври, и когато е готово слагам ориза, изчаквам оЩе 10ина мин, и готово.

# 8
  • Vienna, AUT
  • Мнения: 533
Пасиран ориз със спанак става като лепило за тапети SickДобави малко АД в супата и би трябвало да я хапне девойката.

 newsm10 Чудех се на какво да я оприлича - точно лепило за тапети стана  Laughing. И с АМ не можа да се оправи, точно затова питах какво толкова обърках.
Ще сложа повече вода следващия път, дано стане. И сега и бях сложила поне съотношение 1 ч.ч. ориз: 4 ч.ч. вода ама явно трябва повече.
Благодаря ви за отговорите   bouquet

# 9
  • София
  • Мнения: 11 565
Ще сложа повече вода следващия път, дано стане. И сега и бях сложила поне съотношение 1 ч.ч. ориз: 4 ч.ч. вода ама явно трябва повече.

1:4 е съотношението ориз:вода когато правиш ориз на фурна (примерно) Grinning
Дооооста повече вода ще трябва да сложиш.
Моят опит показва, че за да се пасира ориза, трябва да е много добре сварен (почти разварен). Иначе става лепкав.

# 10
  • Мнения: 13 294
никога не съм пасирала ястия с ориз,става отвратителен

# 11
  • Мнения: 2 611
Слагам вода 300-350 мл горе долу, зеленчуците, 2 с.л. ориз, опитвам го от време на време и когато е меко зрънцето е готово

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт