Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 9 май 2006, 10:36 ч.

Зеленчуци в микровълнова

  • 2 960
  • 8
  •   1
Отговори
  • Мнения: 768
Мами кажете ми как се готвят зеленнчуци в микровълнова печка. Имам пластмасов съд с капаче за микровълнова и опитвам да готвя всякакви видове зеленчуци, но уви не съм доволна от резултата. Търсих из форума по-простички рецепти, но уви има само сложни със много съставки, а на мен ми трябва нещо от сорта как да сготвя  бързо и вкусно зелен боб или броколи например.

# 1
  • Варна
  • Мнения: 1 656
Аз правя зеленчуци на микровълнова,обаче от фризера.Слагам ги в купа без вода и ги оставям няколко минути,след това добавям масълце,малко соев сос и са готови.
Ти под формата на ядене или гарнитура какво по точно искаш да направиш?

# 2
  • Мнения: 768
По скоро като гарнитура с мъничко подправки. Но най-вече имам проблем със зеления боб, не се получава нищо. Нямам идея с колко точно вода се готви и какво да добавя за да стане по вкусен Grinning

# 3
  • Варна
  • Мнения: 1 656
Ние зелен боб не обичаме и не съм правила на микровълнова.Дано някой е правил и ти помогне!

# 4
  • София
  • Мнения: 4 266
зеленчуци, вода, олио/зехтин, подправките. Всичко това в йена-глаз тенджера, но разбърквам внимаелно повреме на готвенето, т.к. тези, които са над водата изсъхват.
Чувала съм, че могат да се задушават зеленчуци и в бебешкия МВ стерилизатор(Авент), но моя го дадох и не съм пробвала Simple Smile
 

# 5
  • София
  • Мнения: 30 939
Правя задушени зеленчуци в микрото, в йенска тенджера - зеленцучици; подправки; зехтин; вода, на дъното, г/д 1 пръст. Времетраенето е различно, обикновено към 10мин. Морковите стават по-бавно.

# 6
  • ПloveДИВ
  • Мнения: 985
Привет! Надникнах в темата ти, защото се интересувам от готвенето с микровълнова печка. Аз я ползвам за топлене на храната, а от скоро и за приготвяне на задушени зеленчуци. Няма да изпадам в подробности с рецепти, само ще споделя с теб, че използвам йенска купа с капак, винаги слагам олио/ зехтин, осолявам на вкус, подправките, които ползвам са различни, но никога не е излишна куркумата (внимание: слага се на върха на ножа, иначе пожълтява яденето) и на половин килограм зеленчуци слагам 1 кафена чашка вода или бульон ( ако е бульон трябва да се внимава със солта). Оставям за 30 минути на максимална мощност. После опитвам и ако ми хрупат зеленчуците, доварявам още 10 минути.
 Към останалите четящи в темата имам молба: събирам изпробвани рецепти за готвене в микровълнова фурна. Благодаря предварително!

# 7
LidiS, аз правя картофи със шунка в микрровълновата, много са сполучливи.
Нарязват се картофите, слагат се в йена с капак и ги заливам със зеленчуков бульон - течността трябва да не покрива картофите.Може да се сложи и една цяла скилидка чесън. Слагам ги за 10 мин на мах мощност, след това разбърквам и отново за 10 мин на мах. Добявям заквасена сметана(повечко) и нарязана на тънко шунка.  Зависи от сорта картофи колко още готвене ще им трябва - обикновено още 2 пъти по 5 мин на по-слаба мощност и са готови- разбърквам ги през 5 мин и после още 5.

# 8
От готовите замразени миксове, в купата под капак 10 мин, + масълце и щипка сол, още 5-10 мин., зависи от зеленчуците, ако има и моркови, повечко дори още 5-10 мин.

Тази вечер мисля да пробвам да задуша гъби (+лук и морков).

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт