Все още не сте се регистрирали? Направете го сега напълно безплатно!!!запомни ме Забравена парола Активация на акаунт

Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 22 отговора
Дъщеря ми, в първи клас, още се затруднява с часовника. Беше на 4 години, когато й подарихме часовник с Барби. Отделно има и друг с цифри. Как ли не сме обяснявали, е и до ден днешен познава основните часове, свързани с дневния й режим и занимания, но видимо се затруднява от нестандартните за нея часове и особено в частта "без ...". При вас как е?
Цитирай


 Дъщеря ми все още не може.
 Опитвах да й го рисувам и да разиграваме варианти, но тя не прояви интерес(а и аз не задълбочих) и сега чакам още малко за да започна пак.
Аз бях в първи клас като ми купиха часовник(баба и дядо на всички ни за първият учебен ден ни подариха часовник) и се научих да познавам часовете, но си спомням много ясно, че ми беше трудно и татко все му се налагаше да ми "дообяснява".

Някои познати ми казват да вземем от електронните - по-лесно било. НО аз държа да си се научи на класически часовник и тогава другите(все едно да дам на детето си калкулатор преди да научи таблицата, поне аз така чувствам нещата).
Цитирай


добро питане! виктория доста преди първи клас се научи да познава часовника. за габа не съм се сещала ooooh!, но тия дни ще й обясня.
горките втори деца в семейството! добре, че все пак оцеляват Blush
Цитирай


Не се притеснявай, аз преподавам във втори клас в момента, и преди месец взехме по математика урок за часовника. На децата все още им е трудно, затова и часовникът е въведен във втори клас. Справят се с точните часове, но понятията за време са доста абстрактни за тях. А часовете с 'без' изобщо не се въвеждат в този урок. Има време, ще се научи, не я тормози, просто тези понятия се формират малко по-трудно.
ЦитирайНякои познати ми казват да вземем от електронните - по-лесно било. НО аз държа да си се научи на класически часовник и тогава другите(все едно да дам на детето си калкулатор преди да научи таблицата, поне аз така чувствам нещата).

И аз така смятам.
И на Дени и е трудно. С кръглите часове се справя, но нищо повече. По-скоро ще каже: Щом започва Алф, значи е 6 след обед /винаги уточнява/, отколкото да погледне часовник.
Цитирай


Дани познава/донякъде/ часа от около половин година може би/тогава му подарихме негов часовник/. Не може да се каже обаче, че само поглежда часовника и веднага казва колко е часът. Затруднява се, ако стрелката не е на 12, 6, 3 или 9. Не би могъл да каже например 12,27ч.
Закръгля "точното време" до 15 минути 35
И наистина "без" е по-трудно от "и" Mr. Green
Цитирай


Не го познава. Дори обещах да й купя часовник, ако се научи, но явно й е трудно. Нейна приятелка от доста отдавна има часовник и си справя задоволително - различава кръгли часове, половинки и четварти /Когато примерно е 7 без 25 казва "Малко преди 7 без 15" /
Цитирай


На моята и купих часовник предучилищна като беше и тогава и разясних по отгоре отгоре нещата. Знаеше И и Без на нормален часовник със стрелки. Ама нещо не и се напъваше много много и го заряза.
После първи клас пак опитахме щото часовника беше Барби и тя много искаше да го носи и айде пак ентусиазъм ама не за дълго  Smile
Сега втори клас както спомена по горе младата учителка  Smile учихме вече доста по задълбочено чосовника и часовете.
Виждам, че и е много трудно като трябва от примерно 11 и 45 тя да прецени , че това е 12 без 15.
Просто тя зане, че И е от дясната страна Без от лявата. И сега като видя, че и от ляво пак се казва И, което е и Без просто се обърква ужасно.
Почна да посвиква лека полека и с повече тренировки да се справя, но виждам че никак не и се напъва да ми го казва първо И после това И колко Без е и спрях да я мъча. И без друго часовника и не е електронен, че да и трябва да прави това пресмятане  Mr. Green
С времето ще почне да се усеща.
Цитирай


Вие ме успокоихте. По едно време бях решила, че проблемът си е само наш.
BubetoTheCool, мерси.  Аз се стреснах, защото и в първи клас има някакви задачи с часовник. Не обърнах внимание на сложността им, защото просто си знам, че тази материя ни куца.
Цитирай


Направи й картонен часовник. До часовете от 1 до 12 напиши минутите 5, 10, 15, 20, 25, 30, 25, 20, ... , само че с по-малки цифри и различен цвят. Ако часовникът е достатъчно голям, може ситно - и с трети цвят - да напишеш и "междинните" минути: 2, 3, 4, ...
Мисля, че ако се поупражнявате, проблемът бързо ще изчезне. Просто отначало им е трудно да запомнят кое къде е, а с игра с цветове и шрифтове, става лесно.
Племеницата ми на пет години ревеше: "Не знам точно колко е часът!", а брат ми й вика: "Нищо, де, кажи приблизително!", а тя: "Приблизително 5 и 27!"
Цитирай


Конкретно по въпроса, още не. Не сме и говорили, но вчера в София Прес мярнах един много добре направен дървен часовник с подвижни цифри, та си мислех да му го прибавя към подаръците за РД Smile.
Цитирай


Малка е....то и аз понякога се обърквам, какво остава за 7 годишно дете..........Без майтап
Цитирай


  На мен ми хареса идеята на Цвета и ще направя един картонен часовник в къщи.
  Представих си следната ситуация - нагласям стрелките на картоненият часовник на определен час и казвам на малкият "като видиш стрелките на другият часовник да са същите идваш и ми казваш  - Мамо време е за ядене" 35
Цитирай


Виктор проявява голям интерес към часовника и все иска да го учим. Справя се с кръгли и половинки, но до там.
Цитирай


На Кало му се падна от едно списание картонен часовник. Изрязахме, залепихме и сложихме стрелките  Hug и айде сега да учим часовете....
Малко трудно беше в началото, но сега познава колко часа и колко минути е. Номерът с "12 без ..." нещо не го схвана.
Това, че познава часа обаче не му помага да се ориентира във времето.
Т.е., ако сега е 11,00ч и след 15мин. трябва да е готов - знае кога е 11,15, но не и колко време са 15 мин.
Има време, ще се научи Peace
Цитирай


1-14 от 22 отговора