«абравена парола?
или
–егистрирай се јктиваци€ на акаунт


≈л. поща с ко€то се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

ƒа ѕопълнете формата за регистраци€ Ќе ѕродължете с Facebook регистраци€та

ƒеца от 1 до 6 г.
0 ѕотребители и 1 √ост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 22 отговора

—офи€

ћнени€: 2 700
ƒъщер€ ми, в първи клас, още се затрудн€ва с часовника. Ѕеше на 4 години, когато й подарихме часовник с Ѕарби. ќтделно има и друг с цифри.  ак ли не сме об€сн€вали, е и до ден днешен познава основните часове, свързани с дневни€ й режим и занимани€, но видимо се затрудн€ва от нестандартните за не€ часове и особено в частта "без ...". ѕри вас как е?
÷итирай

—офи€

ћнени€: 3 394
 ƒъщер€ ми все още не може.
 ќпитвах да й го рисувам и да разиграваме варианти, но т€ не про€ви интерес(а и аз не задълбочих) и сега чакам още малко за да започна пак.
јз б€х в първи клас като ми купиха часовник(баба и д€до на всички ни за първи€т учебен ден ни подариха часовник) и се научих да познавам часовете, но си спомн€м много €сно, че ми беше трудно и татко все му се налагаше да ми "дооб€сн€ва".

Ќ€кои познати ми казват да вземем от електронните - по-лесно било. Ќќ аз държа да си се научи на класически часовник и тогава другите(все едно да дам на детето си калкулатор преди да научи таблицата, поне аз така чувствам нещата).
÷итирай

—офи€

ћнени€: 4 788
добро питане! виктори€ доста преди първи клас се научи да познава часовника. за габа не съм се сещала ooooh!, но ти€ дни ще й об€сн€.
горките втори деца в семейството! добре, че все пак оцел€ват Blush
÷итирай

гр.—офи€

ћнени€: 724
Ќе се притесн€вай, аз преподавам във втори клас в момента, и преди месец взехме по математика урок за часовника. Ќа децата все още им е трудно, затова и часовникът е въведен във втори клас. —прав€т се с точните часове, но пон€ти€та за време са доста абстрактни за т€х. ј часовете с 'без' изобщо не се въвеждат в този урок. »ма време, ще се научи, не € тормози, просто тези пон€ти€ се формират малко по-трудно.
÷итирай

ѕри хората, които обичам

ћнени€: 3 193

Ќ€кои познати ми казват да вземем от електронните - по-лесно било. Ќќ аз държа да си се научи на класически часовник и тогава другите(все едно да дам на детето си калкулатор преди да научи таблицата, поне аз така чувствам нещата).

» аз така см€там.
» на ƒени и е трудно. — кръглите часове се справ€, но нищо повече. ѕо-скоро ще каже: ўом започва јлф, значи е 6 след обед /винаги уточн€ва/, отколкото да погледне часовник.
÷итирай


ћнени€: 2 376
ƒани познава/дон€къде/ часа от около половин година може би/тогава му подарихме негов часовник/. Ќе може да се каже обаче, че само поглежда часовника и веднага казва колко е часът. «атрудн€ва се, ако стрелката не е на 12, 6, 3 или 9. Ќе би могъл да каже например 12,27ч.
«акръгл€ "точното време" до 15 минути 35
» наистина "без" е по-трудно от "и" Mr. Green
÷итирай

—офи€

ћнени€: 6 531
Ќе го познава. ƒори обещах да й куп€ часовник, ако се научи, но €вно й е трудно. Ќейна при€телка от доста отдавна има часовник и си справ€ задоволително - различава кръгли часове, половинки и четварти / огато примерно е 7 без 25 казва "ћалко преди 7 без 15" /
÷итирай


ћнени€: 2 567
Ќа мо€та и купих часовник предучилищна като беше и тогава и раз€сних по отгоре отгоре нещата. «наеше » и Ѕез на нормален часовник със стрелки. јма нещо не и се напъваше много много и го зар€за.
ѕосле първи клас пак опитахме щото часовника беше Ѕарби и т€ много искаше да го носи и айде пак ентусиазъм ама не за дълго  Smile
—ега втори клас както спомена по горе младата учителка  Smile учихме вече доста по задълбочено чосовника и часовете.
¬иждам, че и е много трудно като тр€бва от примерно 11 и 45 т€ да прецени , че това е 12 без 15.
ѕросто т€ зане, че » е от д€сната страна Ѕез от л€вата. » сега като вид€, че и от л€во пак се казва », което е и Ѕез просто се обърква ужасно.
ѕочна да посвиква лека полека и с повече тренировки да се справ€, но виждам че никак не и се напъва да ми го казва първо » после това » колко Ѕез е и спр€х да € мъча. » без друго часовника и не е електронен, че да и тр€бва да прави това пресм€тане  Mr. Green
— времето ще почне да се усеща.
÷итирай

—офи€

ћнени€: 2 700
¬ие ме успокоихте. ѕо едно време б€х решила, че проблемът си е само наш.
BubetoTheCool, мерси.  јз се стреснах, защото и в първи клас има н€какви задачи с часовник. Ќе обърнах внимание на сложността им, защото просто си знам, че тази матери€ ни куца.
÷итирай

в пълна къща

ћнени€: 3 740
Ќаправи й картонен часовник. ƒо часовете от 1 до 12 напиши минутите 5, 10, 15, 20, 25, 30, 25, 20, ... , само че с по-малки цифри и различен цв€т. јко часовникът е достатъчно гол€м, може ситно - и с трети цв€т - да напишеш и "междинните" минути: 2, 3, 4, ...
ћисл€, че ако се поупражн€вате, проблемът бързо ще изчезне. ѕросто отначало им е трудно да запомн€т кое къде е, а с игра с цветове и шрифтове, става лесно.
ѕлеменицата ми на пет години ревеше: "Ќе знам точно колко е часът!", а брат ми й вика: "Ќищо, де, кажи приблизително!", а т€: "ѕриблизително 5 и 27!"
÷итирай

—офи€

ћнени€: 2 160
 онкретно по въпроса, още не. Ќе сме и говорили, но вчера в —офи€ ѕрес м€рнах един много добре направен дървен часовник с подвижни цифри, та си мислех да му го прибав€ към подаръците за –ƒ Smile.
÷итирай


ћнени€: 6 004
ћалка е....то и аз пон€кога се обърквам, какво остава за 7 годишно дете..........Ѕез майтап
÷итирай

—офи€

ћнени€: 3 394
  Ќа мен ми хареса иде€та на ÷вета и ще направ€ един картонен часовник в къщи.
  ѕредставих си следната ситуаци€ - наглас€м стрелките на картонени€т часовник на определен час и казвам на малки€т "като видиш стрелките на други€т часовник да са същите идваш и ми казваш  - ћамо време е за €дене" 35
÷итирай

Ѕ√ - —офи€

ћнени€: 7 737
¬иктор про€в€ва гол€м интерес към часовника и все иска да го учим. —прав€ се с кръгли и половинки, но до там.
÷итирай

—офи€, точно под звездите

ћнени€: 415
Ќа  ало му се падна от едно списание картонен часовник. »зр€захме, залепихме и сложихме стрелките  Hug и айде сега да учим часовете....
ћалко трудно беше в началото, но сега познава колко часа и колко минути е. Ќомерът с "12 без ..." нещо не го схвана.
“ова, че познава часа обаче не му помага да се ориентира във времето.
“.е., ако сега е 11,00ч и след 15мин. тр€бва да е готов - знае кога е 11,15, но не и колко време са 15 мин.
»ма време, ще се научи Peace
÷итирай
0 ѕотребители и 1 √ост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 22 отговора