Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 11 май 2006, 12:00 ч.

Какво да правя?

 • 967
 • 12
 •   1
Отговори
 • Мнения: 289
Mоята история е следната:
С бащата на детето не поддържаме връзка от две години. Идва веднъж годишно за РД на детето. Датата пак наближава и започват драмите. Преди две седмици сестра му се обажда, за да ни покани със синчето да ходим на гости при тях /не са в Бг, но ни делят 500км/. Казах, че не мога и действително е така, остават ми още пет изпита, за да завърша, а нямам време да го отлагам, сега имам дати и ще се явявам. Друг е въпроса, че сама с детето и с автобус не бих се грабнала да пътувам, а и в тази държава... Варианта веднага ми беше споменат, да отидем с баща ми, с колата- тя плаща всичко. Основната причина за поканата е баба му да види детето, тя го видя едва миналата година и то за 10 минути. Не я обвинявам, за което, има си достатъчно грижи и тя, не и е лесен живота, грижи се за децата на другия си син и има много проблеми с тях.
Вчера сестра му пристигна в Бг и мина през нас пак за 5 мин да остави пари, че се  сетил нашия да прати и отделно ми дава от нея пари за паспорт на детето, вероятно и за баща ми, че са повечко. Каза, че сега имала работа четвъртък и петък, но другата седмица, понеделник или вторник ще дойде да ни види за 1-2 дни. Ясно е, че ще иска да уточним нещата за нашето пътуването.
Аз самата съм със смесени чувства, не искам да съм близо до бившия, но пък със сестра му и майка му се уважаваме, винаги, когато съм ходила са се отнасяли с мен много добре. Въпреки, че не сме семейство мисля, че детето трябва да познава и другите си роднини, не искам да го лишавам и от това да познава единсвената си баба, моята майка не е сред живите.
Сега идва въпроса с баща ми, като му казах веднага се нацупи и почти нищо не каза, вкисна се, че съм имала изпити, не работя, а съм мислила за ходене и той имал работа. И е много прав! А аз си мисля, че ако ходим, то ще е, когато нямам изпити и да не стоим повече от 3-4 дни. Също така и той не понася бившия и ми казва "какъв ти е, че ще му водиш детето?" Днес казах на брат ми и той викна върху мен, да не съм си правила илюции, че ще водя детето някъде.
И в общи линии нищо май не зависи от мен, а след време аз ще поема цялата вина, че синът ми не познава баба си, леля си и т.н, а е имал тази възможност...
Може и да греша за всичко това, знам ли и аз. Моля, кажете си мнението! Нямам на кой друг да го споделя.
  bouquet

# 1
 • Sofia/ The Hague- Nl
 • Мнения: 1 760
 Поговори с лелята и и кажи,че ще отидете малко по-късно, когато изпитите ти приключат.

# 2
 • Мнения: 4 770
Не е само там работата. Повечето проблеми й остават, дори и да отиде по-нататък.
Мила, просто незнам какво да те посъветвам. Подозирам, че това и на мен ще ми дойде до главата, още повече че сме имали законен брак. Положението е кофти за теб.
Имайки предвид, че това му е единствената баба, някак си не ти оставя много място за избор. От друга страна пък тя не се интересува кой знае колко от него.
Аз не бих го водила където и да е.
Щом искат да го видят, да дойдат те да го видят, да го вземат /евентуално ако преценя че може да им се има доверие/ или бащата да го вземе и да им го заведе. На крака никъде не ходя. Но това е само моето мнение и моето решение. Всеки сам си преценява според обстоятелствата и хората.
Разбирам те особено добре за това, че не искаш да го виждаш.
Наистина след години може собственото ти дете да те укорява. Но да живееш в напрежение, плащайки данък на това какво евентуално би могло да стане след десетилетия, а би могло и да не стане, според мен не е обосновано.
Основното е едно /изпитала съм го и продължавам да го изпитвам на свой собствен гръб/ - за да е добре детето, трябва ти да си добре. Никаква полза няма то от изнервена и напрегната майка - та ти трябва да гледаш него, а не някой да гледа теб. Трябва да си стабилна и силна. Така че, аз се водя по това и се опитвам да минимизирам дразнителите.
Просто незнам какво да те посъветвам. Дано само да не съм те объркала. Добре е човек да види различни гледни точки.
 Hug Бъди силна.

# 3
 • Мнения: 2 479
Наистина,няма ли някакъв начин да дойде бабата и да си види внучето,било то и за малко?Щом има други ангажименти едва ли ще и е много удобно така,но пък и ти си имаш своите - не става да зарежеш всичко и да хукнеш.Още повече,че и баща си трябва да занимаваш...Предполагам,че ще те разберат.Не знам колко е голямо детето,но и с него би могла да се извиниш,ако няма да пътуваш.Не разбрах лелята защо ти е оставила пари за паспорти,при положение,че вече си отказала да отидеш...Много ти е сложна ситуацията наистина,не знам как бих постъпила аз.
Поговори с лелята и и кажи,че ще отидете малко по-късно, когато изпитите ти приключат.
И това е решение,стига баща ти да е съгласен.

# 4
 • Мнения: 193
Когато Мохамед не отива при планината,планината идва при него - е вашата работа.
Аз съм съгласна с баща ти  и брат ти-който иска да види детето,да заповяда,откъде на къде ти ще ходиш на майната си. Е,все пак учтиво им откажи и им обясни защо,де.След като поддържате добри отношения...

# 5
 • Мнения: 1 811
Когато Мохамед не отива при планината,планината идва при него - е вашата работа.
Аз съм съгласна с баща ти  и брат ти-който иска да види детето,да заповяда,откъде на къде ти ще ходиш на майната си. Е,все пак учтиво им откажи и им обясни защо,де.След като поддържате добри отношения...
И аз съм на това мнение Peace

# 6
 • София
 • Мнения: 2 327
Щом се уважавате със сестрата и майката - значи ще разберат че сега не можеш да тръгнеш и си заета с друго. Те искат ти да се съобразиш и да заведеше детето. Редно е и те да се съобразят тогава кога на теб ти е удобно.
За това дали ти трябва да идеш или те да дойдат - зависи от много неща, но само ти знаеш всички фактори и можеш да прецениш.
Баща ти и брат ти не са съвсем прави - в крайна сметка това наистина са роднини на детето. Предполагам не им е приятно, но чак да ти се сърдят няма място.

# 7
 • София
 • Мнения: 4 556
Аз пък мисля, че трябва да отидеш. Е, не веднага, а след като ти свършат изпитите, но все пак им го обясни това.
Хубаво е, че за сега с майката и сестрата се разбирате добре и че те са добронамерени към теб. Не е хубаво да си разваляте отношенията, още повече, че те ти показват, че искат да се виждате.

# 8
 • София, "Младост 3"
 • Мнения: 9 059
Гадна ситуация.
Вярно баща ти и брат ти ти помагат, ама и това си е терор - да ти казват какво да правиш. Дори и да са прави. Казвам от личен опит щото и моите родители са склонни да правят такива неща.
А за лелята и бабата - кажи им истината - ама беза да криеш и заобикаляш - кажи, че не са само изпитите - че и баща ти не му се пътува по определени причини ясни за всички. Ако наистина се уважавате  - и да им стане криво - ще им мине.
Но и с баща си и брат си поговори, че си зряла жена и трябва да поемаш своит решения и да ги следваш.
Лошото е, че зряла жена или не - зависиш от парите ми щото не работиш, а по този начин те гледат и теб и детето ти! И наистина ако това не е причина да ги слушаш - ми не се сещам за друга.... ОН все пак ако бях на твое място бих се осмелила и  поговорила открито поне с баща ти - че може да е прав, но пък и ти трябва да си взимаш решенията!

# 9
 • Мнения: 289
Момичета, благодаря ви за отговорите!  bouquet
Сега да се отчета- обади се днес лелята да ни видила как сме и съответно да попита пак кога ще ходим, защото, ако било скоро да не идвала тук, а направо там да се видим. Но и казах, че вероятно скоро няма да стане, ако стане ще е след юни.  Отговора беше , че ще направи всичко възможно да дойде и да ни види- искала.

 Докладвах и на баща ми и той се съгласи да направим паспортите, да са готови, но не се знае кога ще ходим . И той си мени само, не си държи много на думата.

casiopea, изобщо не съм си и помисляла да им го пращам там детето, още повече, че ме и заплашваше тоя, че щял да ми го вземе  Close

А иначе аз си направих приказката ние като не можем те да дойдат, но веднага отхвърлиха предложението. А и аз нямам голямо желание честно казано, тя бабата не говори добре бърлагрски, не можем да се разберем с нея, пък и ще бие на очи в малък град като нашия, не с нещо лошо, но е материал за клюкарките.

catnadeen, за всичко си много права- точно в десятката. Нищо не мога да им кажа и на двамата, защото веднага ми се нахвърлят, че съм допуснала това да се случи и колко съм виновна  Tired а от парите на брат ми не завися, той е на 19, и двамата зависим от баща ми. Дано скоро си избутам изпитите, че ще се скапя скоро, а баща ми и той.

# 10
 • Мнения: 4 770
На мене ми се струва, че ти си взела решение.  newsm78 Щом са разбрани хората, не виждам защо да не им ходиш на крака - в крайна сметка нали го правим заради децата това нещо - да си познават другите роднини. При положение че са свестни и имате културни отношения, не виждам защо да им се противопоставяш. Имало и такива  - разбрани явно. Даже започнах да се радвам за тебе.  Grinning

# 11
 • София, "Младост 3"
 • Мнения: 9 059
желая бързо да си вземеш изпитите.
щом брат ти е по-малък - ясна работа и моя все ме поучава. остава и да е риба - и тогава - по-добре нищо да не говориш, че ще те изяде като същинска пираня Wink

# 12
 • Мнения: 289
casiopea,всичко е заради детенце, иначе не бих поддържала каквато и да е връзка с тях. Колкото и да са свестни все пак са една кръв с бившия, а аз искам да съм далеч от него, уви , това няма как да стане скоро. Че и какви си ги мисли тоя, не е истина  ooooh!

catnadeen, благодаря!  Simple Smile
Баща ми е риба  Simple Smile, а брат ми е везни.

Редакция на ключовите думи на тема

Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт