«абравена парола?
или
–егистрирай се јктиваци€ на акаунт


≈л. поща с ко€то се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

ƒа ѕопълнете формата за регистраци€ Ќе ѕродължете с Facebook регистраци€та

 улинари€
0 ѕотребители и 1 √ост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 27 отговора

преди Ѕургас - сега —офи€

ћнени€: 220
“ова са моите рецепти, които л€тото ги прав€ през ден:

“орта с бисквити и сметана
1к. заквасена сметана, 1ч. захар, 2п. обикновенни бисквити. 1 компот/аз ползвам от ананас или дюл€/
—метаната се разбива със зхарта. ¬ тава се реди бисквити потопени в сиропа на компота, сметана, плод и така докато свършат продуктите. Ќай-отгоре се маже със сметаната и се украс€ва по избор. “ортата се остав€ да престои най-малко 8часа в хладилник
«аквасената сметана може да се замени с кисело мл€ко

ѕарфе
1б. заквасена сметана/кисело мл€ко/, 1п.чаени бисквити, 3с.л.желатин, 1 компот, 1ч.захар;
1.Ѕисквитите начупваме на дребно и ги прибав€ме при сметаната/киселото мл€ко/ и захарта
2.–азтвар€ме желатина  в  сиропа на компота   на водна бан€ 
3.нар€зваме плода от компота на дребно
1, 2, и 3 се смесват и се постав€т в форма за кекс предварително намазана с масло. ѕостав€ се в хладилник и когато стегне се обръща върху тортена чини€
÷итирай

—поред сезона

ћнени€: 282

ћисл€ да пробвам довечера парфето  smile3508
÷итирай


ћнени€: 7 473
 юфтета от извара със заливка
500гр. извара (да не е солена)
1 €йце
1 пак. ванили€
стафиди
2 суп. лъж. брашно

¬сичко се разбърква и се пържат кюфтетата до зачерв€ване.
ѕоднас€т се зал€ти , топли или студени. јз ги предпочитам топли.

за заливката - кисело мл€ко(сметана) разбито със сладко

ћного лесно става и са много вкусни! chef
÷итирай

—поред сезона

ћнени€: 282
ѕарфето стана страхотно и много бързо.  омпотът ми беше от дюли и добавих едно пакетче кокос / 50 г./. ѕрепоръчвам ви го.
 newsm10
÷итирай

—офи€

ћнени€: 7 194




ѕарфе
1б. заквасена сметана/кисело мл€ко/
јз искам да питам колко е 1б заквасена сметана?
÷итирай

—тара «агора

ћнени€: 1 758
јз искам да питам колко е 1б заквасена сметана?

“ова според мен е 1 брой.
» понеже може да е и кисело мл€ко - значи тр€бва да е една гол€ма кофичка сметана
÷итирай

преди Ѕургас - сега —офи€

ћнени€: 220




ѕарфе
1б. заквасена сметана/кисело мл€ко/
јз искам да питам колко е 1б заквасена сметана?
ƒа една кофичка от гол€мата сметана
÷итирай

¬ј–Ќј

ћнени€: 249
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=97748.0
÷итирай

—офи€

ћнени€: 7 194
ћерси! ўе си запиша рецептата Very Happy
÷итирай

—офи€

ћнени€: 13 970
÷итат
ѕарфе
1б. заквасена сметана/кисело мл€ко/, 1п.чаени бисквити, 3с.л.желатин, 1 компот, 1ч.захар;
1.Ѕисквитите начупваме на дребно и ги прибав€ме при сметаната/киселото мл€ко/ и захарта
2.–азтвар€ме желатина  в  сиропа на компота   на водна бан€
3.нар€зваме плода от компота на дребно
1, 2, и 3 се смесват и се постав€т в форма за кекс предварително намазана с масло. ѕостав€ се в хладилник и когато стегне се обръща върху тортена чини€
ќт същите продукти , само че с обик.бисквити прав€ крем.
—места: кис.мл€ко + захар+ бисквити -постав€м в стъклени чаши (за уиски) като ги пълн€ 2/3 .ќтгоре побреждам цели плодчета от компот и заливам с сока от компота (+разтворени€т желатин).
Ќо ще опитам и този начин.  Wink
÷итирай

гр.¬арна

ћнени€: 1 420
«вучи страшно фкусно и още утре ще го пробвам,само нещо да попитам захарта като е кристална ,а не пудра като се разбие със сметаната не остава ли на кристали?
÷итирай

¬арна

ћнени€: 159
—Ћјƒ »Ў —  »—≈Ћќ ћЋя ќ
4 €йца се разбиват с 1 чаена чаша захар на п€на. ƒобав€т се 5 супени лъжици олио и 1 чаена чаша брашно. »зсипва се в тава намазана с олио и набрашнена. —лага се в студена фурна и се пече около 25 минути на 200 градуса.
—лед като се изпече и поизстине цели€т се надупчва с клечка за зъби или вилица и се залива с 1 кофичка (400-500 грама) кисело мл€ко подсладено с 1 чаена чаша захар (аз слагам на вкус, защото с това количество ми е прекалено сладко. ќтгоре се украс€ва с захарни пръчици или смлени орехи и се остав€ една нощ да пестои за да се сиропира добре.
ћного бързо и лесно се приготв€ и винаги се получава, н€ма издънки.

÷итирай

Ѕургас

ћнени€: 3 621
“ова са моите рецепти, които л€тото ги прав€ през ден:
ѕарфе
1б. заквасена сметана/кисело мл€ко/, 1п.чаени бисквити, 3с.л.желатин, 1 компот, 1ч.захар;
1.Ѕисквитите начупваме на дребно и ги прибав€ме при сметаната/киселото мл€ко/ и захарта
2.–азтвар€ме желатина  в  сиропа на компота   на водна бан€ 
3.нар€зваме плода от компота на дребно
1, 2, и 3 се смесват и се постав€т в форма за кекс предварително намазана с масло. ѕостав€ се в хладилник и когато стегне се обръща върху тортена чини€

¬место торта с €годи , днес направих ето това парфе , препоръчвам го стана много вкусно и много бързо , благодар€ на авторката за рецептата  chef
÷итирай

¬арна

ћнени€: 192
јма не е ли кофти от формата намазана с масло.Ќе придава ли аромата си и не остава ли отгоре? newsm78
÷итирай

Ѕургас

ћнени€: 3 621
јма не е ли кофти от формата намазана с масло.Ќе придава ли аромата си и не остава ли отгоре? newsm78

мо€та форма е от онези дето са специално за парфета "отвар€щите се" и не ми се наложи да € мажа с масло
÷итирай
0 ѕотребители и 1 √ост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 27 отговора