Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 105
Здравейте. Ужасно съм притеснена. Преди седмица синът /в 12 клас/ се оплака че го боли гърба и че има подутина. Изпратих го при лекарката ни, тя на рентген и ортопед, и му поставиха диагноза сколиоза. Казаха че е много напреднала, че е трябвало по-рано да се открие и т.н. Видях че някои от вас са от Пловдив и са ходили до диспансера. Тъй като и ние ще ходим там, но след Нова година - кажете ми какво да очакваме.

# 106
  • Мнения: 63
Здравей,Mankaf.
Незнам от къде да започна..При момчетата е по рядко срещано заболяване.В спортният диспансер в Пловдив се прави ЛФК,екстензии,и процедури.Моят съвет е бягайте в Горна Баня.Работят с направление във поликлиниката,а при доцентите прегледът се заплаща.Все още имате време за някои корекции,а ако може и за операция.Мисля , че там най добре ще ви насочат , как да действате.Там е почти единствената клиника по гръбначна хирургия в България, и са големи специалисти.За съжаление при мен ,когато го откриха методите бяха доста стари ,а операциите с голям риск и моите родители тогава не се съгласиха на операция , но сега много съжалявам за това,имам много болки и много придружаващи увреждания на гръбначния стълб.
Ако има нещо питай,мога да защита докторантура за сколиозите...
Поздрави

# 107
  • Мнения: 20
Методът “Pilates”- професионалните танцьори го използват от десетилетия, топ атлетите се възползват от него за да се предпазват от травми, за гъвкавост и сила, звездите на Холивуд го обожават защото променя телата им до неузнаваемост, като го прави фини и грациозни.

Методът “Pilates” е създаден от Джоузеф Пилатес. Той е роден през 1880 близо до Дюселдорф, Германия. Като дете Джоузеф страда от астма, рахит и ревматизъм. За да преодолее физическите си недъзи започва да се занимава със спорт - ски, гмуркане и гимнастика и боди билдинг. Джоузеф заминава за  Англия през 1912, където работи като инструктор по самозащита  в Скотланд Йард.

В началото на Първата Световна Война, наред с други негови сънародници той е интерниран. Точно тогава Джоузеф започва да тренира хоспитализираните затворници, като монтира пружини към болничните легла. Това по-късно довежда до появата на прословутото оборудване на Пилатес.

След края на Първата Световна Война Джоузеф се завръща в Германия, където започва да развива своите идеи и веднага става любимец на танцьорската гилдия. Когато е поканен да тренира германската армия, той решава да напусне Германия завинаги и емигрира в САЩ през 1926. По време на пътуването се запознава с Клара, за която се жени. Заедно отварят фитнес студио в Ню Йорк, точно до NY City Ballet. До началото на 1960 методът Пилатес става изключително популярен сред танцьорите на Ню Йорк.

 Когато Джоузеф умира жена му продължава да ръководи студиото Пилатес на 8мо Авеню. Един от учениците на Пилатес – Флетчер отваря свое студио в Лос Анджелис, където привлича много Холивудски звезди за свои клиенти. Той внася някой подобрения в метода, опирайки се на танцовото си образование.

Ето най-важните резлутати, които методът “Pilates” дава на прилагащите го:
•    Трансформира тялото- изгражда сила, без “големи” мускули
•    Издължава силуета и изгражда “core stability” и плосък корем
•    Учи на правилна стойка
•    Подобрява гъвкавостта
•    Премахва болките в кръста

Упражненията са ниско интензивни и се изпълняват от седящо или наведено положение. Тренират се няколко мускулни групи наведнъж чрез плавни, продължителни движения.
Използвана литература
По материали от чуждия печат
За повече информация посетете www.pilates.com

# 108
  • Мнения: 20
Намерих и един филм. Още не съм го гледала. За това не мога да кажа нищо конкрено, само това че е на английски.
www.DMCA-removal-from-Google
Филма се казва Winsor Pilates-гимнастика.
Трябва да има още но за сега, само този успях да намеря.

# 109
# 110
Благодаря от сърце!На мен лично статията ми бе много полезна ,защото след поставените ми днес диагнози,нямах никаква идея ,за какво иде реч!Учила съм някои неща,но статиите са доста подробни и си изясних неяснотите,за което благодаря!Радвам се,че хора като теб публикуват във форума,това е доста полезно за хора с проблеми като мен съответно.

# 111
  • Мнения: 20
Baronesa Eugeni, сколиоза ли имаш?

# 112
Здравей,Mankaf.
Незнам от къде да започна..При момчетата е по рядко срещано заболяване.В спортният диспансер в Пловдив се прави ЛФК,екстензии,и процедури.Моят съвет е бягайте в Горна Баня.Работят с направление във поликлиниката,а при доцентите прегледът се заплаща.Все още имате време за някои корекции,а ако може и за операция.Мисля , че там най добре ще ви насочат , как да действате.Там е почти единствената клиника по гръбначна хирургия в България, и са големи специалисти.За съжаление при мен ,когато го откриха методите бяха доста стари ,а операциите с голям риск и моите родители тогава не се съгласиха на операция , но сега много съжалявам за това,имам много болки и много придружаващи увреждания на гръбначния стълб.
Ако има нещо питай,мога да защита докторантура за сколиозите...
Поздрави
Искам да те попитам моята дъщеричка е на 7 год. имаше 38 градуса долу и 28 градуса долу, след носене на корсет и гимнастика и плуване сега сме на 25 градуса долу и горе , дали след като е толкова малка ще може да се оправи гръбначния стълб. Също така имаме и завъртане на таза и ни сложиха стелки с 1,5 едната по-висока. Моляте ако знаеш нещо повече напиши , защото като чета съвсем се отчайвам. Моята дъщеричка е много слаба. Ако знаеш и за някой случай като нашия моляте разкажими. Можеш да ми пишете на ел. поща - gan4eva.68@mail.bg

# 113
Baronesa Eugeni, сколиоза ли имаш?

моята е малко по-сложна-преди 2 години получих болки и схващане на 4-те крайника-бях неподвижна,нямах рефлекс и ме изпратиха на ЯМР за уточняване на дигнозата,но.....със съмнение за МС(множественна склероза).Както и да е отхвърлиха я,но се оказа,че имам шийна дискова херния ,причиняваща компресия,но без нарушаване целоста на дурата на гр.мозък.Много трудно го преодолях,в продължение на 3 месеца се борех с мн.болка,депресия и неясноти,изпихмн.лекарства,правех гимнастики,физиотерапии,но прескочих операцията.От тогава съм имала проблеми,но всеки път се справям....допреди 2 месеца,когато всичко започна отначало,но този път в кръста и ляв крак.Оказа се ,че съм с тежка пареза на н.фибуларис,която не минаваше от никакви медикаменти,а болката бе по-силна от всякога и така пак опрях до ЯМР-заключението:дискова херния но ТН11;шморлови хернии по типа на Шауерман-Мау и най-голямата изненада за лекарката се оказа,че имам вродена малформация на Л5 по типа на спина бифида окулта,дефект на затваряне на костния канал и дорзална протрузия на менинги в цитирания сегмент,хипертрофия на лигаменти флави,стенозиращи канала.МНОГО ВИ МОЛЯ,АКО НЯКОЙ МОЖЕ ДА МИ ДАДЕ ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ ИЛИ ДА МИ РАЗЯСНИ ТИЯ СТРАХОТИИ ДА МИ ПИШЕ.

# 114
  • Мнения: 20
Baronesa Eugeniq, като чета написаното от теб, ми става много мъчно  Weary smile3518  .... Чесно казано, нямам представа, за тези заболявания.Сигурно доста си преживяла. Аз, незнам какво имам, защото не ми казват нищо конкретно. Но правя упражнения от тези за Пилатес, но по елементарните, от една брошурка. Разбирам все повече думите "когато загубиш нещо най-добре може да го оцениш" ..
Ако успея да намеря нещо, за тези заболявания, ще напиша пак.
Поздрави ..

# 115
  • велико търново
  • Мнения: 199
Здравейте и от мен.Днес забелязах,че нещо с ребрата на бебето ми не е наред и много се уплаших да не е някакво изкривяване.Тя слабичка и ясно се очертават.Исках да видя информация за изкривяванията.Но от статията написана нищо неразбрах.Та искам да попитам-На какво се дължи гръбначното изкривяване-от неправилно държене детето,от раното слагане в паяк или от мъченето да стои седнало.Тя сега ще направи 7 месеца.Много се притеснявам да не съм и предизвикала изкривяване.Понеже се роди страшно мъничка и не я държах много правилно,то просто нямаше къде да я хвана.Сега гърба не и е стабилен много и когато я държа в мен и не съм и хванала гръбчето рязко отива назад и все се шашкам.Оф много се притеснявам да няма изкривявания.
Предварително ви благодаря.

# 116
  • Мнения: 63
Здравей,Maslinka.
Има много версии от какво произлиза сколиозата , едната е вродена сколиоза /генетично/, другата е от неправилна стойка в училище , трета е от липса на фолиева киселина при формирането на плода в утробата , както и че никой не може да докаже със сигурност от какво е точно.Но от неправилно държане , слагането в паяк или изправянето едва ли....
Но не е ли малка още за изправяне...Консултирай се с ортопед.
Поздрави

# 117
  • Мнения: 20
Galina26, четох в по-предните страници, че питаш, за някакъв доктор в Плевен.http://www.mu-pleven.bg/index.php?l=5.26.116.147
др Аспарухов е доста добър лекар.А за този,който питаш,работи в тази клиника
http://svetaparaskeva.hit.bg/mainFrame2.htm
http://svetaparaskeva.hit.bg/

# 118
Здравейте мили хора. Имам нужда от помощ и съвет. Детенцето ми е на 10м. и има вродена сколиоза. Открихме я още като беше на 3м. и то по чиста случайност тъй като се разболя направи бронхиолит и като направихве снимка дефакто я открихме. Шок имаше...особено в началото тъй като не бяхме запознати с това заболяване и първият доктор с който се консултирахме и ни оплаши доста каза че това е много сериозно цялото детство трябва да си изкара в Горна Баня за опрерация е рано да се говореи а и риска е голям и тн.....в последствие и в голяма паника мъжа ми се разтърси и намерихме връзка при една много дора рехабиритаторка която работи с един д-р който пък работи с някакъв проф.в Германия. Така тя видя детето и снимката успокои ни определено защото сме го хванали на време и то чист късмет прешлена според нея и въпросния доктор е клиновиденпрешлет- израстък който не е свързан с гръбнака и общо взето няма осложнения и е възможно да се премахне. СЕга те ще се консултират в Германия и най вероятно ще ни пратят там за да видят детето и да си кажат мнението. МОЛЯ ДАЙТЕ СЪВЕТ-интересуваме възможно ли това има ли някой с такъв пробрем КЛИНОВИДЕН ПРЕШЛЕН и наистина ли може да се махне без осложнения-също ни казаха при консултация в ГОРНА БАНЯ при проф- Танчев че този прешлен има вероятност да и не расти 50/50%....самия гръбнак да конпенсира и да не се налага нищо ...но никой не дава гаранция какво ще стане за напред това си зависи от организма...ВЪЗМОЖНО ЛИ Е ....
 

# 119
  • Мнения: 5
Здравейте и от мен!С интерес прочетох темата, за  мен е много интересна. Аз съм на 30 г. и си мисля че имам сколиоза. Личната ми лекарка каза, че се съмнява за сколиоза и ми даде направление за ренген и ортопед. Заключението на лекаря от ренгена е леко изразена сколиоза.Ходих при ортопед и той ми каза че всичко ми е наред, т.е изкривяването било незначително и в нормата, и че нямам нужда от лечебна гимнастика или каквото и да било. Но аз си мисля, че той не ми обърна достатъчно внимание и че имам нужда от някаква рехабилитация или леч. гимнастика.Моля Ви кажете ми кой е много добър специалист по тези заболявания в София и каква гимнастика правите вие и по колко пъти на ден или седмично, без плуване, че не мога да плувам.Ще Ви бъда изключително благодарна за информацията. Късмет на всички и предварително благодаря за отговорите!

Редакция на ключовите думи на тема

Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт