Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

София, България

Мнения: 1 699
Здравейте,
моля ви за помощ...  Praynig
как се прави грис халва? Има ли различни видове?
Аз погледнах във форума и нищо не видях newsm78
... че много ми се е дояло Very Happy
Цитирай


Мнения: 7 473
Ето ти наколко рецептиhttp://www.bg-mamma.com/index.php?topic=95578.0
Цитирай

Гърция

Мнения: 2 348
Пусни една търсачка Wink
Цитирай

преди Бургас - сега София

Мнения: 221
150гр. грис, ,120гр. масло
сироп:ванилия,150гр. захар, 0.600л.вода
Гриста се запържва с маслото до зачервяване. Отделно сваряваш сиропа и прибавяш гриста. Разбърква се и се захлупва с кърпа и капак и се оставя да се задуши
Цитирай

Springfield, VA

Мнения: 5 625

 Хихи..скоро и аз питах същото. Темата ми е от съвсем скоро мисля, че се казва "Сиропирана грис халва", рецеприте са страхотни и от тогава, вече два пъти я  правя халвата  Peace
Цитирай

sofia

Мнения: 5 140
Ей как ме подсетихте за този грис, сега ще си спретна и аз.

Бубе усъвършенства ли се вече? Hug  bouquet
Цитирай

РусЙе

Мнения: 5 302
Грис халва
 
Необходими продукти
 
200g грис
125g масло
200g захар
400g вода
120g счукани орехови ядки
3g канела
 
 
Начин на приготвяне
 
Захарта се слага в дълбок съд да заври с две чаени чаши вода като се разбърква. Маслото се сгорещява в тиган и се прибавя грисът. Пържи се при непрекъснато разбъркване, докато добие светло кафяв цвят. Налива се бавно сиропът и се разбърква. Вари се докато сместа започне да се отделя от съда. Сваля се от огъня и се изсипва в подходящ съд. Като изстине може да се поръси със смесените с канелата орехови ядки.
 
Цитирай

София, България

Мнения: 1 699
Благодаря много за отговорите Hug
страхотни сте  bouquet
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.