Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кърмене и захранване
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

София

Мнения: 1 559
    Момичета,имам няколко питанки  към тези с повече опит в захранването:
    1) Как да приготвя каша от елда и каша от просо? Нужно ли  е първо да ги изсуша на слаба фурна (за колко време и на колко градуса) и после да ги смеля? Изкисват ли се от предната вечер?
     2) Какво месо въведохте първо - пуешко,пилешко или заешко? Как да процедирам със замразяването им - да сваря цялото месо,да го пасирам и да го замразя в кубчета за лед? Или да го замразя на малки порции сурово? По колко гр месо (приблизително) да прибавям към 100гр примерно зеленчуци?
   3) Какво сирене да въведа първо - овче или козе?
   4) Кога започнахте да предлагате фингър фудс?
     Доста въпроси станаха Wink  Извинявам се, ако на тях е отговаряно многократно,нямам време да се ровя Rolling Eyes
Цитирай

Видин

Мнения: 5 152
1. Можеш да изсушиш и да смелиш, а можеш и да вариш направо зърната до омекване и после с пасатора, докато стане на гладка каша. Правила съм и още правя и по двата начина, кога как дойде. За изсушаването - на слаба фурна (около 50-60 гр.) с включен вентиларор. Не съм засичала колко време отнема, а и то си зависи от фурната, но на определен интервал премешваш и пробваш зърното - ако е съвсем сухо, значи е готово  Smile. Не съм изкисвала от предната вечер, просто защото на момента съм измисляла каква закуска точно да дам.
2. Въведох първо заешко, защото баща ми гледа зайци и се възползвах от наличието им. После пуешко и накрая пилешко. Аз съм замразявала и по двата начина, по-лесно е да си свариш и пасираш и замразиш месото на кубчета и после направо да прибавяш към пюрето. Не прави големи запаси, защото месото е годно не повече от 3 месеца във фризер и да не хвърляш. Слагала съм по едно кубче от формички за лед на 100-150 гр. зеленчуци, а като мина годинката по 2-3 кубчета, ама то и апетита и нарасна  Wink. Когато започнах да готвя по-големи количества, примерно супа и второ, тогава по-лесно беше да сваря сурово месо и от бульона да приготвям другото.
3. Което и да избереш, няма да сгрешиш.
4. От 8-9 месец бисквитки, солети, коричка хляб, Трохо
Цитирай

София

Мнения: 1 559
Зори,много ти благодаря за изчерпателния отговор!  bouquet Трудно ми е да се ровя,тъй като нета ми е ужасно бавеен (не сме вкъщи), а пък захранването ни си продължава и имах нужда от насоки.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.