Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 2 052
Хайде най-после да ги съберем на едно място.
Който е доволен от педиатъра (джипито) си - да оставя координати.
Което и да е населеното им място, нека се знаят имената на тези лекари.
Надявам се списъка да расте полека-лека. Grinning
Аз нямам засега с кого да се похваля, но имам някаква надежда това да стане до края на месеца и ще споделя своевеременно.

------------------------------------------------------------------------------------

Това е справочна тема за педиатри, подкрепящи изключително кърмене и захранване след навършени 4-6 месеца. Моля, ако сте доволни от такъв педиатър, напишете името му тук.

Ако търсите такъв педиатър, питайте в тази тема.

Последна редакция: пт, 01 дек 2006, 07:45 от Бу

# 1
 • Мнения: 7 502
Включвам се веднага!Доктор Мариана Стоименова-педиатър и хомеопат.Не е джипи и не записва,ходим на частен прием.Много мила и симпатична,както и компетентна.Работи в Медицинска Академия и в мед.център Детско здраве.Подкрепя късното захранване!Телефон:0888268415.

# 2
 • София
 • Мнения: 18 053
За майките от Плевен - д-р Максим Йонов.Работи в отеделението по неонатология на Университетската болница и има и специалност педиатрия.Не бих казала, че е твърдо за захранването след 6 месеца, но въпреки това определено е най-добрият и внимателен лекар, който познавам.
Пише и тук във форумите - ако имате нужда, дава консултации, когато има време.

# 3
 • Мнения: 542
Д-р Субев, София, ул."Ив.АсенІІ"52, 0888538055
Изключително начетен и внимателен педиатър и неонатолог. Препоръчва кърменето, но следи и редовно бебетата за правилно захранване.

# 4
 • Мнения: 3 550
д-р Илвана Поповска от 3-ти ДКЦ на ул. Искър в отсечката между ул. Г.Бенковски и ул. Будапеща (близо е до ул. Раковски). Постоянно чете и се усъвършенства. Млада е. Работи със Здравната каса. Поддържа късното захранване. Колкото до изключителното кърмене, не знам - в началото ми препоръча вода със захар с цел лечение на жълтеницата и премахване на нощното хранене. 0889/43 46 03, сл.981 87 47

# 5
 • София/Велико Търново
 • Мнения: 713
Д-р Диана Полендакова, гр. Велико Търново в Детската консултация на ул.Велики Преслав /до аптека Асклепий 1/.
На нас ни даде благословията си за късното захранване /доста добре като за град, малък като нашия/. Относно изключителното кърмене до 6 месеца - незнам все още.

# 6
 • Мнения: 124
Д-р Груева, София, Люлин 6, ул. Добринова скала (не знам името на медицинския център, намира се до голям шивашки цех).
Млада е, много любезна винаги, внимателна с бебока. Работи със ЗК. Не препоръчва даването на вода, захранване чак след 6-ти месец ако бебчето е само на кърма. За лечение на жълтеницата, която имахме до скоро - само кърма , никакви подсладени води, никакво спиране на кърменето.

# 7
 • Мнения: 3 369
д-р Абаджиева, Педиатрия на Втора градска болница, алерголог и педиатър. Поддържа късното захранване, дългото кърмене, пазенето на бебето от опасни храни... Изключителен педиатър според мен.

# 8
 • Мнения: 473
Д-р Груева, София, Люлин 6, ул. Добринова скала (не знам името на медицинския център, намира се до голям шивашки цех).
Съжалявам,но няма да споделя мнението ти относно д-р Груева. Не искам да предизвикам конфронтация, но нали знаеш - медалът има винаги две страни.
Аз бях при д-р Груева първите 6 м. и  след това я смених. Препоръча ми даване на вода със захар, захранване със сокчета на 3 месеца, пюре и т.н.Аз разбира се не ги следвах но и не й казвах. Но вече когато ми каза да давам жълтък на 5 м. реших че не мога да я лъжа повече и й казах че не съм дала - тя едва ли не ми се накара че не можело така. Не ми даде направления за ортопед и т.н.
Изказвам опита ми с нея.

# 9
 • Варна
 • Мнения: 2 019
Д-р Людмила Захова, педиатър, GP, Варна, Хр. Попович 12, ет.1, тел. 618846
Препоръчва дългото кърмене (и над 1 г.), късното захранване, съобразява се със спецификата на всяко бебе, препоръчва здравословното хранене, преопоръките на СЗО и т.н.
.

# 10
 • Мнения: 182
Д-Р Жени Велинова София жк. Обеля-2 бл.212 вх.Г ет.1. Много добър педиатър. Специалист в детски болести.

# 11
 • Мнения: 280
гр.Своге, д-р Анелия Анастасова - Георгиева, моб.тел. 0888363737
Много добър педиатър.

# 12
 • Мнения: 2 784
Д-р Ружа Панчева,м.ц.Юг,зад ВИНС.Насърчава кърменето поне до годинката и късното захранване. Ама си кажете,че искате да захранвате след 6 месец,иначе ще кара по б.г. схемата.

# 13
 • Мнения: 1 896
Във Варна д-р Стамен Кирязов, частна практика на ул. Ген. Столипин до Окръжна болница. Когато отидохме за пръв път при него, детето ми беше с диария от даване на сокове в третия месец и той ми каза, че бебо се нуждае от сокове и вода толкова, колкото пчелата се нуждае от пържола.  Simple Smile
Подкрепя изключителното кърмене на поискване до 6 месеца и не дава лекарства с лека ръка.

# 14
 • Мнения: 5 223
Д-р Бойка Иванова - 17-та поликлиника; по отношение на кърменето - напълно ме подкрепяше и съветваше при всеки проблем още от родилния дом; изцяло за естественото хранене; по отношение на захранването - след като й казах, че искам да захранвам по-късно, ме е подкрепяла и съветвала, но първоначално се опита да ми обяснява за соковете и пюретата от третия месец; изключителен подход и загриженост към децата.

Общи условия

Активация на акаунт