Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 449

ALBERTA

Kalida – Edmonton
dany_nik2004 – Edmonton
eli_nikol – Edmonton

Milimishleta – Edmonton
npoJIeT – Edmonton / Русе
Alexa 78 – Calgary / София
mamamia – Calgary / София
Titina – Calgary / Denver / Варна

VessiK - Red Deer / Варна


BRITISH COLUMBIA

daniela1978 – Vancouver
DaraDar – Vancouver
denzul – Vancouver / София
 
hand – Vancouver
lili – Vancouver

Millena – Vancouver
Г-жа Броненосец – Vancouver / Варна
Pops F - Vancouver
RALTRIF - Langley

tinaros - Langley
*Звездичка* - Vancouver


MANITOBA

anita77
Bessy – Winnipeg
Kikito – Winnipeg


QUEBEC

Aalexa – Hull
adelina2 – Montreal
anibani – Montreal
aninik – Montreal
arogance – Montreal / Варна

Вери – Montreal / София
biberon – Montreal
bruni – Montreal
canadianmom – Montreal
Deizi-Kreizi – Montreal
dimple – Montreal / София
E&M – Montreal / Пловдив
escorial – Montreal
  preggo термин средата на април 2011
greendream - Montreal
heureuse – Montreal / София
*hope – Montreal
juli 3 – Montreal

kaka_dora – Montreal
kambanka 2304 – Montreal
preggo
kiko-01 – Montreal
kristie – Montreal

kurta009 – Montreal
Lady Cherie – Montreal 
mama Desislava – Montreal / София
Mama Hari – Montreal / Велико Търново
Мама Маца – Montreal
mama n – Montreal
Mama Veni – Montreal
milla_ – Montreal
МИНЕрВАта – Montreal / Елена  preggo
My Ronnie

mimi2004 – Montreal
Mimcheto – Montreal

nadin13 – Montreal
November Rain – Montreal
 
nikolova – Montreal
oganche – Montreal

Panadila
p4eli4ka – Montreal / Ямбол
psichokuk – Montreal
p yordanova1976 – Montreal / Варна
rosist – Montreal / Пловдив
shemet_neveroiaten – Montreal / София
smuty – Montreal
TarikMom – Montreal / Бургас
 
tanyta – Montreal
teta beta – Montreal preggo
thehellgirl – Montreal

WebMama – Montreal
yana-varna – Montreal
Yildiz – Montreal
yuli75 – Montreal
zana333 – Montreal
ZStamenkova – Montreal

zlati.ca – Pointe Claire


ONTARIO

Rayan’s mom – Brampton / Варна
HotChilly – London
nevenska – Markham
BukTopuq – Mississauga
croco1 – Mississauga
dany_ip – Mississauga
dilcheva – Mississauga
Dot – Mississauga

kivitoT – Mississauga / Хасково
kokonka – Mississauga
Specialka – Mississauga

Sneji – Mississauga / София
SweetyP – Mississauga
Гаргамелчо – Newmarket  
Галче – Ottawa / Варна  preggo термин 20.09.2011
Emi w Ottawa – Ottawa / София
Pepinka77 – Ottawa
Poupon – Ottawa
Yanadark – Ottawa / Велико Търново
Кафява мечка – Peterborough
aneta007 – St. Catharines
 
a_tita – Toronto / Варна
Век, де – Toronto
B52 – Toronto
booboo’s mama – Toronto / София

cecimeci – Toronto / Пловдив
Chrisimommy – Toronto
Dunn – Toronto
d-i-d-i - Toronto
doreto - Toronto
eli c – Toronto / Пловдив
Гад Чевръста – Toronto / София

Jennie – Toronto
healthi – Toronto
hifito – Toronto

Izma – Toronto
Kаролина – Toronto / Севлиево
MamaMargo – Toronto / Стара Загора

nadi_n – Toronto / Сливен
Pate Jaki – Toronto / София
Pisanka – Toronto
Panadila
sanja_2 – Toronto
silvia_alexis – Toronto

Sofi – Toronto
niara – Waterloo


Очакваме ви в Канада:
Mis-Demeanor, grisha_81, Gata loca, slancho83, Ookami, anilevi, Mimeto uae, Daniell, Dido4ka, new mom, ANI.F, bety27, d iva, Bezmerna, tina_sliven, Andrea Gail, Луничка, Lina_gg, mi4ona81, Полудях Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ
Важна информация:
Как се кани роднина в Канада - подробна информация за документите

Информация за курсове и места, подходящи за деца в Монреал, предоставена от milla_:

Информацията е събирана от списания, вестници, интернет, брошури, книги и т.н. Ако забележите неточности или искате да допълните нещо, моля пишете ми.


Да вметна нещо предварително - Непременно си изсквайте ресю от всеки курс, защото после като приложите фактурата към данъчните декларация една не малка част връщат под формата на данъци, в зависимост, разбира се, от годишния доход.

Различни курсове и масаж за деца от 0 до 5 год.

Спортен курс за деца от 1-4 год-  (незная как по друг начин да го нарека, но е доста забавен). Единствения минус, който видях е, че както на дъщери ни Виктория, така и на останалите деца, беше трудно (и малко изнервящо) да спазват искания ред за преминаване през различните уреди, играчки и препятствия, но като изключим това курса според мен е много интересен, а и развиващ способностите на децата.

Музикален курс за деца от бебенца до 4-5 год (за горната граница не съм сигурна) - Видях на курса бебенца дори на шест месеца, а някои от майките идваха с по-голямото си дете и едновременно държаха новороденото си бебенце в слинг на себе си по време на курса. На този курс децата се учат да пеят, танцуват и свирят на елементарни инструменти (музикален триъгълник, барабан, маракаси, чинели и др.).

Курсове по плуване - от новородени до към 6-7 год. и за бременни
Обиколила съм много басейни и разбрах, че ако басейна е държавен поддържат температура на водата (по документи) 30 градуса, но в действителност не достига повече от около 27-28 градуса, което за бебенцата е студено, тъй като те много не могат да се движат както би трябвало, за да се позагреят. Докато при частните басейни може да намерите по-добри условия и като удобство в съблекалните (примерно има специални места за преповиване на бебето) и като отопление на залата, както и на водата. Ще ви дам координати на три независими една от друга организации, за които зная. И трите провеждат курсове по плуване (започвайки от едномесечни бебенца) на едно и също място  в топлия басейн  на адрес -  Piscine Lucie-Bruneau 2295, rue Laurier Est (coin Fullum) (друг  толкова топъл, а и да има специални (меки) места за обслужване на бебенцата в съблекалнята, не съм намерила все още). Но въпреки, че провеждат уроците си в един и същ басейн, всяка от тези дами (директорки на своята организация) имат различен телефон за връзка! Тоест те не ползват служебния телефон, който се предоставя на ползващите басейна за курсове. Някои от тях освен в гореспоменатия басейн провеждат курсове и на други места, за което можете да получите информация на сайта им или по телефона.
 В басейната зала на "Lucie-Bruneau" има два басейна - по-големия поддържа температура около 33 градуса и по-малкия - 36-37 градуса, която е идеална за новородените и децата до 1 година, а и за по-големите.
Викито започна да плува, когато беше на 3 месеца и не е спряла до сега – вече над 2 год. по веднъж седмично. Отразява и се супер. Всички курсове изброени по-долу в този басейн разпределят часа в началото в по-големия басейн и последните вече релаксиращи упражнения завършват в топлия басейн (около 10-15 мин). Ако се отиде по-рано на курса и се стои още малко след приключването на часа, стоенето в басейна не е толкова кратко, а и малките за 1 час във водата добре се и тонизират и се забавляват приятно. 

1. École Aquavie Mouvance- Carole Dion-Veechi - www.veechimouvance.com  - Адрес:  Piscine Lucie-Bruneau 2295, rue Laurier Est (coin Fullum).
Курсът тук е на професионално ниво - от новородени до  към  (не съм сигурна точно за горната граница) 3- 4 год.  Има и спасител по време на курсовете, както и различни учители за всяка група. Децата са разпределени на малки групи (около 8 ) не само според тяхната възраст, но и според това дали са начинаещи и напреднали, защото се различават много и самите упражнение според напредналостта (което липсва при по-долу споменатите организации).  Carole Dion продава и дискове с упражнения по плуване за децата (30 дол). При нея има възможност да се плаща на път - 20 дол, ако се плати наведнъж за 4 пъти -  70$, а за общо 7 курса  120$ / en 8 semaines  (цена за лятото 2009 г.).  Плаща се само веднъж в началото на записването (еднократно) 15 дол, за да ти отвори досие. Carole провежда курсове през всички сезони.

2. Курсове за бременни и за бебенца  - (514) 522 6523
За провеждането на  курсове за бременни  при Pierrette  съм описала тук

Курсове от новородени до към 3-4 год -  Pierrette  има две учителки, провеждащи курса в басейна на Laurier Est  и един от курсоветe – в друг басейн (почти всяка година е различен). Едната се казва Валери (води курсовете много професионално), а другата – Силви (лично мнение – еднообразно и не добре организирано водене на курса). При Pierrette последно беше 55 долара за 4 пъти (2008 г.). Времетраенето на часа е около 50 мин. Тя спря плащането на еднократно посещение. Лятото излиза във ваканция и затова тогава не провежда курсове.

3. École de natation Aqua Dynamique
Също курса  е за деца от новородени до към 6-7 год. Hélène Robert сформира броя на групите според  броя на записалите се и на този етап (2009 г.)  само условно са разделени  по възраст, защото ако няма достатъчно може  групата да бъде по-многобройна и смесeна с деца от различни възраст  (например група от 12 деца).  Говори много добре английски и френски език. Има отделен учител само за по-големите деца – между  4 г. и 7 г.  Лично мнение за курса за по-малките –  докато посещавахме този курс (2009 г.) още не беше добре провеждан, една не малка част от часовете често преминаваха само в говорене на теми, незасягащи курса, докато при по-големите беше  доста добре организирано от наетия от нея учител.
При Hélène не се предлага плащане на посещение , а само на курс – за зимата 2009 г. беше - за 14 урока от 40 мин, 135 дол за 1 дете, 115 дол за второ и всяко следващо дете от същото семейство. През лятото засега (2009 г.) не провежда курсове.
 
Мaman, bébé et café
http://php.mamanbebecafe.com/  http://www.babyontheway.ca/  www.enfantetcompagnie.com

Des gymnases intérieurs
www.acrosportbarani.com      www.recreatheque.com      http://www.fundomondo.ca   www.skimontblanc.com      www.kidnasium.net      www.kidzonelasalle.net       www.orange-bleue.com    www.megadome.ca     www.trapezium.qc.ca      www.zigzagzoo.ca       http://www.kazoomcafe.com     http://www.kidzburree.com       http://www.gymnix.com 

Jungle Aventure   Jungle Aventure   Funtropolis   Kidnasium   Kindermotion   Le Cache à l’eau

D'autres endroits pour jouer
http://www.maisonbuissonniere.org/ - място за игра за деца от 1-4 год
Kidzone     Dark Zone Centre d’amusement    Laser Quest, Montréal   Paladium de  Brossard et  de  Longueuil (Patinage à roulettes),  Laser Dôme, 6900, boul. Décarie, Montréal, 514 344-3663, Métro Namur

D'autres idées
Attractions à Montréal  Les plaisirs de l'ouest    70 idées de sorties, sans bottes, ni manteau!    tourisme-montreal   La Ronde   Petits bonheurs   Fort Angrignon   Fun Family   Места за детско парти   Организиране на детски рожден ден     Guide de fêtes d'enfants   montrealfamilies

Une glissage d’eau
www.cascadesdeau.com  www.skibromont.com  www.montsaintsauveur.com
Super Aqua Club, 450 473 1013 Super Splash, 450 229-2909

Escalade à l’intérieur
www.horizonroc.com    www.actiondirecte.qc.ca    www.allezup.com

Des théâtres
theatredestournesols   tricycle    theatredelesquisse   coupsdetheatre    repercussiontheatre   geordie  maisontheatre   

Всички фестивали и предстоящи събития - кликвате върху избрания регион (например върху Монреал, Лавал и т.н.).

Басейни - избирате квартала

Паркове и градини в Монреал

Интересни забележителности, предоставени от mamamia:

Prince Edward Island

Сonfederation bridge in Borden – Carleton – http://www.confederationbridge.com/en/index.php
Founders’ Hall – http://www.foundershall.ca/
International Fox Museum & Hall of Fame -
ELMIRA RAILWAY MUSEUM
Има много фарове - Lighthouses
Potato Museum - http://www.peipotatomuseum.com/site/index.htm
Shellfish Museum -
Green Park Shipbuilding Museum/ James Yeo/ - http://www.gov.pe.ca/peimhf/index.php3?number=1015695&lang=E
Bottle Houses  - http://www.bottlehouses.com/about.cfm
Basin Head Fisheries Museum
http://www.cruisemanada.com/rates.html[/url] - Cruise Manada offers daily seal tours


Монреал
Biodome de Montreal  - http://www2.ville.montreal.qc.ca/biodome/site/site.php?langue=en
The Montréal Tower Observatory - http://www.rio.gouv.qc.ca/
Montreal Botanical Gardens (Jardin Botanique de Montreal) + инспектурата -
http://www2.ville.montreal.qc.ca/jardin/en/menu.htm
хълма Mont (Mount) Royal – в парка Parc du Mont-Royal
Mount Royal shares the top of the mountain with 3 cemeteries.
Стария Монреал - историческата пешеходна зона на града с живописните калдаръмени улички, площад Жак Картие, Notre-Dame Basilica (Basilique Notre-Dame)
Museum of Archaeology and History (Pointe-a-Calliere Museum) - http://www.pacmusee.qc.ca/pages/infos/horaire_tarifs.aspx?lang=EN-CA
Musee pour des enfants - http://www.museepourenfants.com/eng/horaire.html
Cosmodôme – http://www.cosmodome.org/contact_us.html
http://www.tourisme-montreal.org/What-To-Do/Attractions/cosmodom … space-camp-canada
Biosphère  - http://www.ec.gc.ca/biosphere/default.asp?lang=En&n=E1C6BC4A-1#Hours
Redpath Museum - http://www.mcgill.ca/redpath/visiting/
Canadian Railway Museum – http://www.exporail.org/public/en/1_montezabord/default.asp
увеселителния парк: http://www.laronde.com/larondeen/
Notre-Dame-de-Bonsecours Chapel (Chapelle Notre-Dame-de-Bonsecours)
Village du Pere Noel - http://www.noel.qc.ca/en/trip.php

Близо до Монреал
Зологическа градина -  http://www.zoodegranby.com
Сафари парк -  http://www.parcsafari.com/
Parc de la Gorge de Coaticook – /големият мост е там/  http://www.gorgedecoaticook.qc.ca/alcyon.cgi?ACTION=Reference&am … ;ID=75&Lang=2
Rawdon - на 70 км от Монреал, посока север по 25та
http://www.destinationrawdon.com/chutes_dorwin_rawdon.html - Това е парка с водопада, там може само пикник без барбекю
 http://www.destinationrawdon.com/cascade_rawdon.html - Това е парка на реката с каскадите, има си барбекюта на място

Време за губене от Монтреал до Квебек - http://www.lecheminduroy.com/en/index.php

Квебек сити
     
La Citadelle /Цитаделата/ - http://www.lacitadelle.qc.ca/en.html
Hotel du Parliament – Парламента
Fortifications of Québec – стената
Capital Observatory/ Observatoire de la Capitale/ - http://www.observatoirecapitale.org/en/admission_opening_hours.html
Old Québec - http://www.mestern.net/canada/quebec/drive/index.php .
The Promenade des Gouverneurs (sight seeing)
Museum of Civilization - http://www.mcq.org/en/information.html#horaire
Aquarium du Québec - http://www.sepaq.com/ct/paq/
Parc de la Falaise and Kabir Kouba Falls - http://www.chutekabirkouba.com/
Valcartier Vacation Village - http://www.valcartier.com/  - воден парк
Cartier-Brèbeuf National Historic Site
Wax Museum (Musee de Cire)
Traditional Huron Site - http://www.huron-wendat.qc.ca/01/en/index.html
THE HURON-WENDAT MUSEUM - http://www.museehuronwendat.com/musee/horaires-tarifs.php -
/Kabir Kouba waterfall/

Близо до Квебек сити
   
Basilica of St. Anne de Beaupre - http://www.shrinesaintanne.org/eng/index.htm
Address:  10018, avenue Royale, Sainte-Anne-de-Beaupré,  QC, G0A 3C0
Montmorency Falls /Parc de la Chute Montmorency/ - http://www.sepaq.com
Canyon Sainte-Anne   - http://www.canyonste-anne.qc.ca/ENG/location.html
Charlevoix crater 

Предишните ни теми:
Ех, Канада - бъдещи и настоящи родители - 13     Ех, Канада - бъдещи и настоящи родители - 14   
Ех, Канада - бъдещи и настоящи родители - 15     Ех, Канада - бъдещи и настоящи родители - 16   
На канадската земя сме в очакване на много деца - 17      Канадки мили и красиви посрещат есента щастливи - 18     
Канада - 19     Коледната тема на канадките - 20     Майки в Канада - 21
През месеца на виното и любовта е 22-рата Канадска тема     23-та серия на Канадският сериал     
Пролетно слънце в Канада бързо ти ела, че във вкъщи ни доскуча! – 24
     
Кокичета, минзухари и всякакви цветя вече избуяха на канадска земя - 25
Ха-ха-ха, на канадската земя, слънце пролетно ни сгря! - 26     В Канада лятото дойде, хайде всички на море! - 27     
Лятна Канадска тема - 28      Градински и училищни вълнения на канадките - 29     30-та Хелоуинска тема на канадките
31-ва снежна тема на канадките     32 майки в Канада     33 канадски феи с влюбени сърца очакват деня на любовта
Пролет цветна ти ела, ела, че в Канада веч не щем снега! - 34      В Канада пролетта дойде и куфарите за България започнахме да стягаме! - 35
КАНАДА - още една пролетна тема № 36     През юли канадската дружина очаква 3 бебета да има! - 37
Тази година лятото в Канада ни подмина - 38     С пъстри, шарени листа в Канада идва есента! - 39
Имаме в Канада зима с красива бяла пелерина - 40      Топли слънчеви лъчи огряват нашите канадски ширини - 41     
КАНАДСКА лятно-ваканционна тема - 42     Какво ли става в тази Канада, че всяка мама тук забременява - 43
Канадска есенна тема № 44    И през Новата Година канадски бебета ще има! - 45

Последна редакция: пт, 04 мар 2011, 23:44 от Каролина

# 1
 • Мнения: 3 932
4RD, Sneji!!!   bouquet

# 2
 • Мнения: 429
Много хубаво заглавие!   bouquet

# 3
 • Vaudreuil Canada
 • Мнения: 2 603
Каролинке благодаря за темата   bouquet

# 4
 • Лавал-Пловдив
 • Мнения: 350
Честит рожден ден на Снежи!  bouquet
На всички останали - честит 3 март!  bouquet
На Каролина - благодаря за темата  hahaha как ги преброи 46 мами  newsm78

# 5
 • Калгари, Канада
 • Мнения: 938
На Каролина - благодаря за темата  hahaha как ги преброи 46 мами  newsm78

И аз това се чудя, явно от фейса. Да беше пуснала линк направо към него  hahaha
Майтапа на страна: Каролина  Hug, благодаря за темата, много е приятна и пролетна /въпреки снега/

# 6
 • Монреал
 • Мнения: 1 467
Ехо и от мен  Grinning

# 7
 • Торонто/София
 • Мнения: 251
ето ме и мен - Каролина - мерси за темичката!

# 8
 • Мнения: 753
Благодаря и аз за новата тема!

Честит Празник на всички българи и от мен с малко закъснение и Честит Празник на Снежи!
Да си здрава и с все толкова голямо сърце!  bouquet

# 9
 • Мнения: 945
Добро утро, момичета Hug
Каролина,   bouquet

# 10
 • Мнения: 449
На Каролина - благодаря за темата  hahaha как ги преброи 46 мами  newsm78

Толкова бяха регистрирани във фейсбук към момента на пускане на темата. Освен това и номера на темата следва да е 46.

# 11
 • Мнения: 110
Здравейте,
решила съм  да стана клиент за съхранение на стволови клетки към Cells for life. Та има ли някой из между вас който е вече клиент и  иска да ме препоръча, за да може да си ползва намаление от цената за годишната такса. Аз така и така се сдобих с талон за намеление, тъй като бях на информационната сесия, но  ако някой ме препоръча ще може и той да се възползва. Ще се радвам ако можем да си бъдем полезни.     

# 12
 • Canada
 • Мнения: 231
Каролина, мерси за темата!  bouquet За списъка - мисля, 4е smuty – Montreal и WebMama – Montreal е една и съща мама. WebMama, така ли е?

Lady Cherie, Сара е добре като цяло, но майка й отново взе 2 курса в университета и не й достига времето. Crazy Джулия как е, как й се отрази плажа?

teta beta, аз мога да те препоръ4ам. Hug

# 13
 • Мнения: 3 739
Привет и в новата тема Hug. Каролина  bouquet

Хайде да се отчета Laughing

Днес се видяхме с бебчето Heart Eyes. Докторите нищо наистина нищо не казват, ако не питаш. Поне вече знам, че очакваният термин е 20,09. После видях в листчето, което ми дадоха, че нухалната транслусенция е 1,2мм, което мисля, че е много добре.
Източиха ми и 7 шишенца кръв и дадох урина и се надявам на 29,03 да бъдат готови всички резултати. Но сега ми е малко по-спокойно.
Първо ме гледаха на коремен ехограф и бебчо в началото спеше. Като се събуди и не спря да се движи /също като кака си Laughing / После го гледаха и с вагинален. 30 мин преглед. Естествено Диди се отегчи, започна да прави бели. Много ще се замисля дали ще я взема на следващата ехография , която ще е след 1 април.

Но общо взето доста се проточи всичко отидохме в 7.30 и чак 10.30 ми взеха кръв и можах да хапна нещо. Направо едвам издържах, бях гладна като вълк  Blush.

# 14
 • Canada
 • Мнения: 1 773
Благодаря момичета за честитките  Hug
Побърках се с този фейсбук, голямо разучаване падна, че хич не съм в час. Обаче открих как да си спра мейлите, че беше станало страшно и сега съм доволна  Grinning
Шеметната обаче е права, по-добре е да продължим да пишем тук, защото там след време всичко ще се изгуби, а се дискутират интересни теми. Не виждам причина всичките вече 50 канадски мами да си пишат тук. Ако всяка се включва дори и само 1-2 пъти в седмицата, пак ще ни се пораздвижи темата, а и определено бихме били по-полезни една на друга с различния си опит във всичко.
Галче, видеозона в 20-та седмица трае около 1 час, така че ще е по-добре да ходиш без малката.
teta beta, ние сме към Cells for life, но май само първата година получихме бланка за препоръчване, от тогава само им превеждаме парите, а те ни пращат фактура.
Да питам тези от вас, които са с по-големи деца - обяснихте ли им какъв ден беше вчера и изобщо коментирали ли сте какво е турско робство? Аз на моите им изнесох кратка лекция и за да ме разберат по-добре им разказах за Баташкото клане. Голямата сме я водили в Батак, споменавали сме многократно за църквата и в общи линии само ми кимаше с глава. Малката обаче беше шашната и май не можа да разбере почти нищо от това, което и говорих. Резултата беше, че се разплака, прегърна ме и ми заобяснява как не искала да умираме. Та май малко поизбързах с нея.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт