Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 6 фев. 2017, 15:33 ч.

Сдружение „Фридрих Шилер“ прием 2017/2018

 • 129 628
 • 1 139
 •   2
Отговори
 • Мнения: 687


Важна информация за прием в подготвителна група за учебната 2017/2018

Във връзка с предстоящия прием за учебната 2017/2018 г., за обучение по немски език в извънкласна форма към Сдружение „Фридрих Шилер”, правим следните уточнения.
Сдружението ще осъществи външен прием на деца в предучилищна група за изучаване на немски език в извънкласна форма, които ще се обучават в 131 СУ "Климент Аркадиевич Тимирязев" (вижте къде се намира ). В останалите училища-партньори на сдружението не се предвижда да има външен прием.
Сдружението ще обучава само деца, приети в сдружението съгласно правилата за прием, одобрени с Правилника на сдружението. Независимо дали детето-кандидат отговаря на критериите за обучение в сдружението, за да е възможно това обучение, детето трябва да е кандидатствало отделно и независимо от сдружението в някое от училищата-партньори на сдружението и да бъде прието за обучение в някое от тях. Критерии, срокове и други условия за прием в училищата се обявяват от училищата на съответните им сайтове. Сдружение "Фридрих Шилер" не поема ангажимент да обучава деца, които не са приети в някое от училищата-партньори. Сдружението няма да обучава в извънкласна форма по немски език и деца, които са приети в предучилищни групи и първи клас в училище, но не са покрили критериите за прием и не са класирани за обучение към сдружението. Правилата за ВЪНШЕН ПРИЕМ на деца в подготвителна група за извънкласна форма на изучаване на немски език в Сдружение „Фридрих Шилер“ през учебната 2017/2018 г, може да прочетете
ТУК  Препоръчителна литература за подготовка:
а/ Крокотак: 5- 7години.
б/ Азбука на мисленето – първа част;
в/ Играя и уча. Концентрация за първа предучилищна група;
г/ Мисли бързо! Решавай бързо! Бъди пръв! – изд. „Фют”.
Предишни теми
Тема 1: Тема 1
Тема 2: Тема 2
Тема 3: Тема 3
Тема 4: Тема 4
Тема 5: Тема 5


# 1
 • Мнения: 229
Благодаря за темата. Мисля да се пробваме на изпита, макар че не съм сигурна, че ще го запиша в 131во. Далече ми е като локация. Успех на всички!

# 2
 • София
 • Мнения: 212
Аз да попитам какво точно трябва да нося при записването? Само копие от акта за раждане ли? И там ми дават заявлението за попълване или? Нещо друго? Благодаря!

# 3
 • София
 • Мнения: 178
А за кой март дават дати за изпита?

# 4
 • София
 • Мнения: 1 205
Успех на всички с изпита!
И успех на Шилер в новото училище  Peace

# 5
 • Sofia
 • Мнения: 3 347
Новата система за прием в първи клас, която ще засегне основно хората, които не са от района.
http://sofiacouncil.bg/content/docs/c_f39715.pdf
Вариантът е доста по-различен от първоначалния.

# 6
 • Мнения: 331
А за кой март дават дати за изпита?

Има само една дата за изпит, както в последните години. Прави се с цел да не изтича информация за теста.
Единственото, което ви трябва за записване е КОПИЕ на акта за раждане. Изисква се родител да запише детето. Има 3 седмици, но не чакайте последния момент. На място се попълват документитете от служителките, разпечатват се и остава само да се подпишат. Процедурата (ако няма опашка) трае около 5- 10 мин.

# 7
 • Мнения: 179
А за кой март дават дати за изпита?

Има само една дата за изпит, както в последните години. Прави се с цел да не изтича информация за теста.
Единственото, което ви трябва за записване е КОПИЕ на акта за раждане. Изисква се родител да запише детето. Има 3 седмици, но не чакайте последния момент. На място се попълват документитете от служителките, разпечатват се и остава само да се подпишат. Процедурата (ако няма опашка) трае около 5- 10 мин.


Благодаря много за темичката - страхотна е!

Датата, която ми дадоха е 19ти март - късметлийска дата хехе. Значи всички са в един ден - ще е натоварено. Живот и здраве, ще се явим.

# 8
 • София
 • Мнения: 3 326
Правилно ли съм разбрала - няма да има прием за подготвителна група в 145 СОУ тази година? Обвързан с фондация "Шилер", имам предвид.

# 9
 • Мнения: 380
Няма да има външен прием. Ще се обучават само братчета и сестричета на сегашните ученици.

# 10
 • Мнения: 687
Правилно ли съм разбрала - няма да има прием за предучилищна група в 145 СОУ тази година? Обвързан с фондация "Шилер", имам предвид.
Няма да има ВЪНШЕН прием - за деца , които нямат братче/сестричка вече учащи в-то.  Вътрешен ще има .  Simple Smile

# 11
 • София
 • Мнения: 3 326
Благодаря, момичета. Намирам го за...хайде, да го нарека по-меко - странно.

# 12
 • Мнения: 442
Здравейте,
Нека обобщим като ми помогнете с отговорите на въпросите:

Ако детето кандидатства тази година за ПУК към Шилер единствената му опция е да кандидатства в 131 училище?

В друго училище няма да се обучават към Шилер новоприети деца?

Трябва да се кандидатства и в Шилер и в самото училище?

Изпитът ще бъде през март - 19-ти за всички?

Имат ли шанс за прием деца, които нито по местоживеене, нито по месторабота на родител са дори близо до 131-во училище, справили се добре с изпита към сдружението?

Благодаря  bouquet

# 13
 • Мнения: 331
Няма да има външен прием. Ще се обучават само братчета и сестричета на сегашните ученици.

Всички деца (ивкл. и тези с братчета/сестричета) се явяват на тест в един и същи ден, на едно и също място. Тъй като 145-то е пълно и се пука по шевовете, реално и да се обяви прием вътре, вторите деца ще "изместят" другите, най-малкото защото имат предимсто като втори деца (не искам да влизам в полемики по темата). По тази причина целият "външен" прием е изместен в новото училище.

За момента 131-во не е запълнено, нямаха и много деца в ПГ, имаха само една група, така че в известен смисъл за там няма да има наплив от "местните". Така, че да - шансът е голям. Това н пречи да си направите една формална регистрация по местоживеене там Simple Smile

# 14
 • Мнения: 2 284
Кварталните деца са с 33 точки за обикновени паралелки. Ако сте с предучилищна, но нямате братче и сестричка, месторабота или многодетно семейство (Директорът избира най- много 3 критерия , не се знае кои ще бъдат) , не виждам как ще се съберат 34 точки, ако нямате регистрация в квартала.
Формалната регистрация се прави с копие от наториален акт, не е толкова лесно. Струва си да се пробва, доколкото се твърди, че училището не е от най-желаните. Пламито вие не бяхте ли в НУКК?

Последна редакция: вт, 07 фев 2017, 11:10 от malinkap

Общи условия

Активация на акаунт