Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 80 (м. май)

  • 11 233
  • 531
  •   5
Отговори
# 30
  • В центъра на моретата
  • Мнения: 1 635
Елора, благодаря за новата тема!
Относно зехтина, за готвене е по- ниския клас зехтин. Екстра върджин сурово пресован е само за салати. Ето пускам линк, който намерих и е общо взето това, което едно време съм слушала като разяснения.
https://blog.stefanika.com/%D0%94%D0%B0-%D0%B8%D0%B7%D0%B1%D0%B5 … 0%B5%D0%BD%D0%B5/

# 31
  • Мнения: 910
Това малко като алхимия - "малко масло" каквото и да значи. Sweat Smile

Щом трябва да се правят гимнастики, че да се неутрализира нещо вредно, в това което ядем, значи не е читава работата.
По-нисък клас зехтин, значи повече химични интервенции в производството, така че хич не звучи по-добре поне в моите уши.

# 32
  • Мнения: 284
Хубаво е зехтин, масло и мас, ама живеем с хора, а моите нещо не ги харесват тези мазнини. Айде, яйца с масло бива, но като ме видят да готвя с мас се вдига вой до небесата. Ако не видят, после не разбират. Баш и зехтин на салати не харесват и ако някой друг прави, то е с олио. Купувам едно високоолеиново, което не срещна одобрение от форума, но поне него слагат.
Направих измерване с глюкомера как ми се отразяват млечни, в частност сирене и извара. Обядвах пълнени чушки. На гладно 5,2, 1ч. - 6,3, 2ч.- 5,2. Май не е зле, а?

# 33
  • Мнения: 910
Ами то си е за сметка на консумиращите го в крайна сметка.

Като си млад и/или здрав, се мислиш за безсмъртен, но идва един момен, в  който разбираш, че не е така. Вкъщи поне по този въпрос нямаме разногласия и няма претенции, а маслото е на почит. Виж със захарта имаме големи спорове с някои от членовете на семейството, други разбират, че не трябва, но още не са узрели явно.

# 34
  • Мнения: 4 620
Беки, кой Магнерич взимаш? Плюс или обикновения.
То хубаво 4 на ден, ама сещаш ли се, аз бих забравила.
Иначе имам и магнерич плюс, ама я се сетя я не.
На моя пише само Магнерич (лилава кутийка) и го пия сутрин и вечер по 2. Така и така сутрин пия гинко+женшен и Менолукс, към 10,30 вид Д, преди да си тръгна от работа вземам Магнерич пак и за вечеря ми остава цитрата. Да ти кажа сещам се като ми седи на тефтера на бюрото с вид Д - ако искам да запиша/прочета нещо се налага да ги отместя Joy
Със захарта нямам проблем аз и не мога да дам съвет/коментар.

# 35
  • Dublin
  • Мнения: 69
Колко масло. Колкото грахче?

Честно казано не помня дали беше споменато количество и съотношение..

# 36
  • Мнения: 4 583
Поръчай си от Айхерб някое високо концентрирано и с добър източник. Със сигурност ще ти излезе и по-изгодно на доза.
Благодарение на теб и твоите супер полезни постове, които си писала и съм си записвала Kissing Smiling Eyes, никога не оставам без Омега 3. Миналата седмица поръчах на супер далавера от Айхърб голямата разфасовка отдясно. Течна като за мен, че с гигантските капсули имам проблем. Само суперлативи мога да дам от употребата на Омега 3.

# 37
  • В центъра на моретата
  • Мнения: 1 635
sharpy, и аз го гледах това течното и докато се наканя, свърши.
А иначе, на когото му се занимава, може да си направи патешка мас от патешки изрезки, маншони и разни други парчета, които продават (обикновено замразени) - доста мазни са, с повече подкожна мазнина, отколкото месо.
Аз зехтина само за салати го ползвам. За готвене - кокосово масло без аромат, въпреки, че ми е ясно, че за да се махне аромата с химия е станало. Ако случайно имам патешка мас, слагам от нея, но в общия случай кокосово масло.

Последна редакция: ср, 01 май 2024, 19:51 от zaek

# 38
  • Мнения: 13 157
За кокосовото съм срещала някъде че някакси с водна пара го минават, а не с химикали да отнемат аромата, та не било лошо. Сега, дали конкретен вид е бил така и са се хвалили или по принцип всичките обезмирисени са така, не се наемам да кажа. Просто не съм ровила повече и само това съм запомнила, че не е непременно лошо нещо.
Отдавна беше, още в началото като минах на режим. Всички знаем как е - отначало изпробваш де що видиш и чуеш щото нали то не останало какво да ядеш Joy После на повечето ни минава и си караме кротко на кифтета, печени кълки, яйца и салати Grinning

# 39
  • Мнения: 780
Елора❤💐
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК
Аз готвя с ГХИ. Тук се продава вкл а в лидл в едни кутии такива метални. Пробвах с кокосово не ми харесва
Със зехтин някакъв лек дъх ми се струва. Пак не ми харесва. Свинско мас не мога да понасам кото миризма камо ли да я ям.
Ох днес почти 19  градуса тук. Слънце жар. Едвам издържах . Толкова горещо беше. Нашата сграда е стъклена на работа и уж незнам.каквш стъкла но още климатика не са го направили на лятна настройка и той излъчва едни топли върни. Отвън идват други. Във влака се опекох а на работа съвсем се препекох😃
Букнах си 2 дни работа от вкъщи та ще имам и Аз един дълъг уикенд защото при нас понеделник е почива в ден също 😁

# 40
  • Мнения: 4 583
sharpy, и аз го гледах това течното и докато се наканя, свърши.
А иначе, на когото му се занимава, може да си направи патешка мас от патешки изрезки, маншони и разни други парчета, които продават (обикновено замразени) - доста мазни са, с повече подкожна мазнина, отколкото месо.
Аз зехтина само за салати го ползвам. За готвене - кокосово масло без аромат, въпреки, че ми е ясно, че за да се махне аромата с химия е станало. Ако случайно имам патешка мас, слагам от нея, но в общия случай кокосово масло.
Зайче, и аз за малко щях да изпусна прИмоцията, защото се оказа, че дебитната карта ми е изтекла. Знаех, че скоро изтича, но какво се бях заблудила, че е валидна до настоящия месец, а тя изтекла предния. Айде бегом в банката за новата пластика и веднага поръчка. 3 часа по-късно беше свършила. Преди това взимах една много хубава омега пак оттам, но гледам че няколко месеца не е налична. Пък и нея съм я дебнела на добра цена да е, защото не беше евтина - някъде към 130 лв шишето 200 мл. А тази последната бутилка е двойна- 400 мл. Винаги гледам да е с възможно по-голямо количество EPA/DHA.
Относно мазнините, аз съм еднотипна. Готвя само с масло, в салати само зехтин.

# 41
  • Мнения: 1 448
В едно от филмчетата на първа страница коментираха средиземноморската диета и готвене със зехтин. Италианеца готвач каза, че може да се готви със зехтин, но трябва да се добави малко масло към зехтина, и така ставала някаква си хим. реакция и зетина бил ок за готвене на висока температура. Дали е така или не, не знам, ама аз така пържа яйца.
Да, аз също знам, че зехтинът трябва да се смеси с масло, за да се стабилизира малко при пържене. Аз лично задушавам и пържа в масло или мас, зехтин предимно в салата. Правя си и гхи, идеално е за палачинки, щото не пуши и не прегаря.

# 42
  • Мнения: 13 157
Странно, мислех си че е обратното - при маслото да има и някакво олио малко за да не прегаря то... ама може и аз да бъркам де.

# 43
  • Мнения: 80
Здравейте, много ли са зле тези резултати? Ще потърся ендокринолог след празниците... така като гледам май си е сигурна Инсулинова резистентност. Има ли възможност да е диабет?

# 44
  • Мнения: 910
Не е диабет, но имаш нужда от промяна в храненето. Предополагам имаш и симптоми.

Общи условия

Активация на акаунт