Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

BG-Mamma :: Красота >>
Възстановяване след раждане
Автор: Росен Бабоев

''Никога няма да кажеш, че е раждала е комплиментът, който всяка жена копнее да чуе.
Лиз Хърли, Никол Епълтън, Синди Крауфорд и Мадона стопиха килцата си сякаш моментално след като напуснаха своите ВИП родилни апартаменти. Затова много жени по света си поставят нереални срокове за влизане във форма, от порядъка на седмици след изваждането на плода.

Прекалено стриктната тренировка веднага след раждане може да се окаже вредна'' - твърди Мег Уокър, треньор и член на Националния тръст по раждаемост.
Съществуват 2 специфични риска:

- първо, хормоните, които циркулират в женското тяло и размекват връзките, подготвяйки ги за родилния процес, се запазват няколко месеца след раждането, подлагайки на риск някои от нейните стави - особено гърба - в случай на една ентусиазирана програма.

- второ, когато надлъжните мускули пред корема се разтегнат максималнo, те се разделят, за да улеснят работата на матката. Ако жените предприемат енергични набирания веднага след раждане, мускулите няма да успеят да се възстановят, дори между два все още разделени мускула може да се получи провиснало вместо плоско коремче

Това, което трябва да знаете, е, че звездните майки са изключение - твърди Сара Макклъри, личен треньор, която върна формата на Фиона Филипс. - Те разполагат с цял екип асистенти, които пазаруват, готвят и се грижат за децата вместо тях, което им позволява лукса да се хранят правилно (а не на тъгъдък), както и да тренират правилно под личен надзор. На останалите ще им трябват няколко месеца за изработване на режим за детето и за себе си.

Рядко можем по естествен път да си върнем формата след раждане, тъй като много от килограмите, натрупани през 9-те месеца, все още се съхраняват в телесните клетки дори месеци след събитието.
Строгата диета и бесните тренировки могат да намалят метаболизма до точка при която и малко да хапвате, пак ще пълнеете - предупреждава Макклъри. Иначе няма причина да не си възстановите фигурата.

Не се притеснявайте, за да жънете плодове в един дългосрочен план - съветва Лина Робинсън, която стегна Лиз Хърли след раждането на Деймиън. - След раждането е нужно да изчакате 6 седмици заради последото си изследване, преди да навиете ръкави. Лиз например не направи дори едно набиране, тъй като роди с цезарово сечение и трябваше да изчака 5 месеца - разкрива Робинсън. - Основното, върху което трябва да работите след раждане, е вашата стабилност, а не да се мятате и да търчите наоколо.''

''Тайната за възвръщане на фигурата са упражненията за тазовото дъно
- и то в изобилно количество! Ако не схващате за какво говоря, това са мускулите, които образуват една прашка отдолу, покрай вагината до ректума - твърди тя. - Заякчавайки ги, ще имате по-малко проблеми със задържането, с гърба, като ще повишите и качеството на половите сношения заради по-добрия контрол.

За ангажиране на тазовото дъно Робинсън предлага да си представите, че имате един вътрешен цип от срамната кост нагоре до пъпа. При издишване изтеглете нагоре мускулите на тазовото дъно, опразвайки долната част на корема до гръбнака, сякаш вдигате нагоре този вътрешен цип. Правете го няколко пъти на ден.

Тялото ви притежава достатъчно природна мъдрост, затова го слушайте - съветва Лин. - Ходенето е също отлично упражнение, както и редовното релаксиране. И спрете да се паникьосвате. Девет месеца ви трябваха, за да направите бебето, и вероятно също толкова ще трябват, за да възстановите тялото.

Материалът е предоставен от Shanya

Видянa: 30645 пъти

Общи условия

Активация на акаунт