BG-Mamma

Здраве => Здравни заведения, специалисти => Темата е започната от: Дези. в пт, 12 яну 2018, 09:50Титла: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Дези. в пт, 12 яну 2018, 09:50
Сайтът на болницата http://www.sheynovo-ag.eu (http://www.sheynovo-ag.eu)
Ценоразпис http://www.sheynovo-ag.eu/ceni.html (http://www.sheynovo-ag.eu/ceni.html)
Фейсбук страница https://www.facebook.com/BolnicaSheynovo/ (https://www.facebook.com/BolnicaSheynovo/)

Тема 1 http://www.bg-mamma.com/?topic=424827&nomobile=1 (http://www.bg-mamma.com/?topic=424827&nomobile=1)


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Неизвестна16 в пт, 12 яну 2018, 09:54
Включвам се в темата със скорошно раждане от октомври 2017г и мога да помагам с информация. Не мисля обаче, че ще раждам втори път там.


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Дези. в пт, 12 яну 2018, 09:56
Кое не ти допадна?
Аз имам две раждания там-Декември 2014-а и Декември 2017-а. Лежала съм там и за задържане, както и кюртажи след миседи.  Има неща, които не ми допадат, с други съм Ок.


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Be_Special в пт, 12 яну 2018, 09:57
Включвам се в темата със скорошно раждане от октомври 2017г и мога да помагам с информация. Не мисля обаче, че ще раждам втори път там.

Защо? Ако не е тайна, разбира се. Аз раждах наскоро в Тина Киркова, но много се колебаех между двете болници. За Шейново така и не събрах много много информация.


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Неизвестна16 в пт, 12 яну 2018, 10:14
Лежах два дни за преносване и акушерките бяха много мили и готини. Зарази изтекли зелени води, веднага започнаха да ми слагат Уназин, който твърдяха, че е несъвместим с кърменето. Като родих, не питах в отделението, та трябваше на третия ден да дойде нова съквартирантка със същия антибиотик, която каза, че може да се кърми.
Санитарките са доста надменни и видимо се заяждат. Даваха такива съвети, сякаш са половин доктори. Минаваха да чистят вечер преди да донесат децата в 22ч и то с препарат. Помолихме да не го правят, но без резултат.
Не ми хареса, че когато Велев минаваше на проверка, всички бяха мили и отзивчиви. Минават, носят нощници, питат дали искаме нов комплект чаршафи и т.н. и когато мина проверката продължи всичко постарому. Мразя лицимерно отношение.
Не съм доволна от неонатологията. За шестте дни престой с детето почти постоянно даваха отворени шишета, разтекли се, намокрили всичко. Качвах се на няколко пъти да искам нови или да искам дрешка, защото имам момче.. а те пишкат хаха. Като взимаха бебетата изрично съм молила да му сменят пеленката под главичката, че е повърнато - познайте, следващия път отново беше със същата.
Много ме огорчи и факта, че веднъж като донесоха бебетата в 6ч сутринта на количката на моето имаше буболечка миризливка. Вярно, беше долу до колелото почти, но беше там. Не искам да си представям какъв ужас е в отделението.
Още нещо, държаха ни шест дни с малкия заради гранично ЦРП (3 при граница 3) и ниски тромбоцити. Това е масова практика на държавните болници, т.к. минават по клинична пътека.

Стана много дълго, но ако се сетя, ще пиша още.


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Дези. в пт, 12 яну 2018, 10:38
Е болницата влизат доста хора, самите родилки излизат навън и всеки може да донесе буболечка, която после да се лепне на количката. А и тя надали ще направи нещо кой знае какво, мен повече ме притесняват бактериите в родилните домове.Всяко бебе излиза със стафилококи, гурелясали очи, запушен нос.
Аз бях с някакъв амтибиотик с Л, така и не го запомних :D Почти всички антибиотици са съвместими, ако не може веднага да се кърми, то се изчаква  няколко часа.Всички лекари си връзват гащите като казват, че не са съвместими...аз съм се отказала да ги слушам и си проверявам сама.За медикаменти, билки и подобни може да звъните и на Ла Лече Лига и те ви проверяват в медицинските им справочници.
Имаше едни много спотани шишета-дълги, дребни такива.Течаха ужасно.Аз не съм давала на моето, но първата съквартирантка всекидневно се ядосваше с тях и и давах моето шише.  Говорихме си, че ще вземем да им купим 10 шишета, като не могат да ги сменят тези.
На мен не ми харесва режимът за даване на бебето.Това ме привличаше в Тина Киркова-бебетата са постоянно при майките си.Доколкото знам, дори във ВИП стаите не може нощем да е при теб.
Иначе санитарките-има една, която ми е неприятна от първото раждане, но за щастие сега е в друго отделение.Има една устата, едра с черна коса на опашка. Тя изглежда грубовата и не е много старателна в чистенето, но като се спогодите е забавна.
Най-адекватния съвет за кърменето чух от една друга санитарка, от ромски произход.Иначе си личи, че правят опити да помагат за кърменето-направили са кабинет, акушерки идват да питат всичко наред ли е.
Само, че кабинетът е на Авент...а Авент се интересуват главно от продаване на продуктите си. Логично ще препоръчат протектори за зърна, не подробно разглеждане на захапката на бебето, на позата на кърмене и проследяване на ситуацията.А кърменето с протектори носи своите рискове и трябва да се наблюдава от специалист.
На плаката в стаята (пак на Авент) няколко изречения, които са ОК после глупости...миене на гърдите, бърсане доизцеждане(ама защо доизцеждаш, кога се налага, кога не се налага...нищо).
Една акушерка дойде да помага на една девойка от стаята"Държиш 15 минути на едната гърда (:frowning: ) и после 15 на другата.Защото кърменето е интимен и деликатен момент между майка и бебе и бебето суче не само от глад". Чула нещо, интерпретирала си го, както реши... пък това, че много новородени не могат да се наядат за тези минути на гърда...
Абе много глупави неща чух .Ама е ясно, че няма да викнат консултанти на Ла Лече Лига или НАПК, защото те не дават шишета за неонатологията.


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Неизвестна16 в пт, 12 яну 2018, 13:02
Шишетата са им на Чико. Вярно, ужасни са.
Едната съквартирантка ходи в стаята но Авент и се върна с едно листче - крем за зърна, помпа и протектори. Познай - на Авент.
Не знам, аз от тая буболечка съм отвратена и не ми излиза от съзнанието.


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: apetrushinova в пт, 12 яну 2018, 14:40
Привет и от мен в новата тема :)
На 22ри ще раждам с планово секцио по медицински причини в Шейново.
После ще разкажа за преживяванията :)


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: apetrushinova в сб, 13 яну 2018, 13:16
Дойде ми един въпрос изневиделица :D
На кой ден трябва да дойде таткото, за да запишем бебето? Имаме брак, така че знам, че с лични карти и Свидетелство за брак се слиза някъде, но има ли срок ?


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Неизвестна16 в сб, 13 яну 2018, 16:44
Три дни след раждането на детето.


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Doreto_bg в сб, 13 яну 2018, 18:15
Записвам се и аз, раждах октомври 2017 и съм доволна. За стаята на Авент се оказа че много зависи коя акушерка е там. Едната (руса средна възраст е страхотна )отговаря на всички въпроси помага показва и не само за кърменето а всичко около грижите и вобще не спомена нещо на марката и продуктите. За една от другите получих същите отзиви като коментираните по-гореТитла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: apetrushinova в вт, 16 яну 2018, 17:25
Пак аз досаждам, но само се присещам :)
Кога ще може бащата да види бебчето и как стои въпроса със свижданията ако не си във ВИП стая?

След една седмица спирам с досадните въпроси, а започвам да отговарям :P


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Дези. в вт, 16 яну 2018, 17:38
След секциото, като те закарат в реанимация ще те накарат да звъннеш на таткото, за да му кажеш , че до 2 часа може да види бебето . На втори етаж май бяха, не помня вече :grinning:  А след това да се качи на етажа на родилките и право по коридора да влезе в реанимация да те види теб.
При предното ми раждане го нямаше това, сега при всички оперирани майки пускат таткото, за да я погледне. Даже някои влизаха с по-голямото детенце. Аз имах тежко второ секцио, като влезе мъжът ми ми стана малко по-добре. Макар, че то като излезеш от операционната вече нищи ти няма.Поне на мен де.После болежките си ги търпях без особено усилие.
Малко по-отпуснато е положението от първото ми раждане, което ми прави добро впечатление На даването на сведения от педиатър понякога имаше и някой татко.
По време на престоя може да виждат бебето през стъклото от към стълбището. Макар, че съм виждала да влизат вътрв и да седят до количката с бебето, докато майката отиде до тоалетна.
Обаче, сега покрай тези групове, ако се обяви епидемия не знам дали ще ги пускат, тогава свижданията се забраняват.


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Неизвестна16 в вт, 16 яну 2018, 18:06
Родих нормално и ММ видя бебето за малко може би час след това. Беше през нощта обаче, през деня не мисля, че щяха да го допуснат.


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Doreto_bg в вт, 16 яну 2018, 21:02
И аз родих нормално по обяд, мъжът ми дойде след като ме зашиха и постоя с нас  с бебечо поне половин час, докато не стана време да ме качват в стаята. Така че мисля че пускат всички татковци, но сега с грипа незнам


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Дези. в ср, 17 яну 2018, 10:21
Аз писах за вариант след секцио, защото дамата е написала по-нагоре, че ще я оперират планово.
Иначе, при естествено раждане е различно със сигурност.


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: vikim23 в сб, 20 яну 2018, 15:53
Дами, в предишната тема видях, че питате за припознаването на детето, затова да си кажа. Родих юни 2016г. И тъй като моят не искаше да дава 40лв(толкова беше тогава), отиде при нотариус и му издадоха бележка. Занесе я в болницата и жената му каза, че не може да я приеме, че трябва бележка и от мен, че съм съгласна с припознаването. Отидох и аз при нотариус(мисля, че беше 17лв на човек) и накрая стана, но излезе почти същото като сума, само където се карахме с жената, че не ни приема едната бележка и се прави на велика. Така че най-добре си платете на място.


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: galena_sun в нд, 21 яну 2018, 17:54
Здравейте! Знам, че въпросът се е повтарял няколко пъти в старата тема, но се интересувам от актуалното положение с VIP стаите във Шейново - ще раждам естествено и знам, че няма как да резервирам предварително.. Но някой има ли опит, има ли шанс все пак някак да се вредя за VIP стая? Там пускат ли татковците на посещения? Може ли бебето да остава с мен през нощта?
Благодаря предварително!


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Magenta_ в нд, 21 яну 2018, 21:43
За самостоятелните стаи на отворените врати разбрах, че са с постоянен достъп от роднини, може бебето да е при теб през деня, за през нощта май също няма проблем. Няма самостоятелна баня и тоалетна.
Аз друго искам да питам, мога ли да ида да ми следят тоновете там, защото в сряда влизам в 9я месец , а със слеяващия ме ще се видя чак на 07.02 може и да съм родила до тогава . Искам да родя в Шейново, но нямам избран екип, не искам и да избирам .


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Дези. в нд, 21 яну 2018, 23:46
Не съм ходила на записи там, но може 20лв май беше цената, имаше го в ценоразписа.Минаваш на касата и те ще ти кажат къде да отидеш.
Трудно ще се доберете до ВИП ако не сте планирали секцио.Постоянно оперират някой.
За през нощта не знам, но бебето може да е цял ден с майка си, таткото може да си седи, колкото иска. Те пускат и в реанимация веднага след операцията.
Има бани и тоалетни на етажа и родилките във виповете имат ключове от там.
Аз съм раждала два пъти секцио без избор на екип, за нормално също не е нужно да се избира.Даже в приемния кабинет преглеждащите акушерки си го приветстват това, казват "Ами да, излишно е да избирате". Поне при мен никой не ми е намеквал да избирам екип, да плащам за нещо, ако това ви притеснява.


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Magenta_ в пн, 22 яну 2018, 11:57
И аз не виждам смисъл в избора, а особено ако не те е следил доктор през цялата бременност, който да изражда там . По-скоро, ако имах предвид някой  бих избрала акушер/ка . На отворените врати психолога посъветва да не се изолираме след раждането в самостоятелни стаи.


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: UNynaeve в пн, 22 яну 2018, 13:46
Аз повече никога няма да раждам без избор. Бях във Вип с нормално раждане с избор на екип и съм страшно доволна. Не съм искала да съм с малкия през нощта, за да си отпочина и не съжалявам. Първото раждане беше в друга болница без екип и бях с дъщеря ми постоянно, но беше пълен кошмар.


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Дези. в пн, 22 яну 2018, 19:22
Първото ми секцио беше заради седалищно предлежание, не съм избирала екип.На смяна се падна Жени Панайотова(работи сега в Надежда) и съм безкрайно доволна от нея.През втората бременност ходех при нея на прегледи, прави ми амниоцентеза.
идваше да ме вида всеки ден и се чувсвах сякаш съм платила избор на екип.
Втория път бях спешно секцио, пак без избор и ме оперира Свобода Есмерова. Много мила млада лекарка.И от нея съм доволна, и тя идваше да ме вижда и ми махна сама конците. Попадам все на страхотни хора, без да се налага да плащам.Единствено имах пререкания в родилна зала с дежурната акушерка при второто раждане. Но поне толкова не и се занимаваше с мен, че цял ден бях на спокойствие и правех, каквото искам.Ако нямаше други проблеми можеше да си родя нормално.Ходех си, правех чупки и стойки при контракциите. Никой не ме е карал да лежа и да ми слушат тоновете постоянно.После вече се поздърпахме като стана ясно, че ще направят спешно секцио и се наложиха някои манипулации.
Аз винаги бих била с бебето си максимално време, но за мен не виждам смисъл да почивам.Без него не мога да почина, природата си иска своето-родилката да бъде със своето бебе.А и знам как се дерат в неонатологията.


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Doreto_bg в пн, 22 яну 2018, 21:32
И да няма свободни ВИП не се притеснявай, аз бях нормално раждане и нямаше свободна в началото та 3 дни бях в двойна стая преди да се освободи ВИП. Изненадващо даже за мен в двойната стая ми беше по- хубаво със саквартирантака (така ми бяха казали и приятелки ама аз не вярвах). Хубавото е че във ВИПа  може таткото да идва , но пак през повечето време си сама, носят храната в стаите не ядете на общо място и друг човек вобще не виждаш, няма на кой да оставиш дето да идеш до банята за 2 мин.


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Тиа Мария в ср, 24 яну 2018, 11:02
Наистина е трудно човек да се вреди за ВИП стая. Аз първият път бях в обща стая, вторият във ВИП. И двата пъти нормално раждане с екип. В самостоятелните стаи могат да идват близки по всяко време. Даже съм виждала случаи татковците да нощуват. Бебетата могат да останат с майките почти през целия ден, но мисля че и в нормалните стаи може стига да се заяви. През нощта не ги оставят, както и сутрин, когато ги преглеждат, правят тоалет и т.н. Някои ВИП имат самостоятелни бани, въпрос на късмет е. Като цяло единствената разлика е че в самостоятелните стаи могат да те посещават по всяко време. Аз главно заради това исках самастоятелно, а и за да си почина преди прибирането вкъщи. Но пък първият път когато бях в обща стая беше много весело, попаднах на една страхотна мама, с второ бебче, която много ми помогна със съвети и с която контактуваме и до днес. Аз бях доста стресирана при първото раждане и контактът с други мами много ми подейства много добре :-)


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Aneto201 в вт, 30 яну 2018, 11:58
Здравейте, честито на родилите и леко раждане на бъдещите мами!
Сестрата на мъжа ми ще ражда скоро и свекървата е много притеснена. Малко са странни двамата, едвам ги навихме да роди в болница, избраха Шейново, но си вървят по каналния ред. Искаме да я обгрижим без тя да разбере и ако някой има контакти на акушерки там ще съм много благодарна.
Наскоро и аз станах мама, така че съм съпричастна, няма по-голямо щастие! Стискам палци да нямате проблеми!  :hug:

Може и на лични. Благодаря!


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Неизвестна16 в вт, 30 яну 2018, 14:30
Нямам контакти, но препоръчвам акушерката Жени. Прекрасна е!


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Aneto201 в вт, 30 яну 2018, 15:20
Благодаря ти, и това е нещо. За съжаление нямаме познати в Шейново. Аз раждах в друга болница.


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Be_Special в вт, 30 яну 2018, 15:27
Аз също съм раждала в различна от Шейново болница, но 2 мои познати ме навиваха и горещо ми препоръчваха акушерката Ева Димитрова/Шейново.


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Дези. в вт, 30 яну 2018, 15:27
Жени Коричкова е най-хвалената акушерка там.
Какво им е странното? Иска да роди вкъщи ли?  По принцип е добре да я оставите все пак да организира раждането си, както би искала.Може помощта да и дойде в повече(майка ми все така се опитва да ме обгрижва и не веднъж срамувам заради нея или ми създава нерви по разни болници и институции :grinning:  )
Ако иска по-спокойно раждане, да я оставят намира и да бъде с таткото...може би някоя частна болница ще е добре.Там си плащаш, за да раждаш сама и на спокойствие.Но трябва да е подготвена, да има план за раждане и да знае за какво би отстъпила, за какво не.
В Шейново може да си избере акушерка и предварително да заяви какво иска.А таткото ще подсети акушерката по време на раждането, защото и те, и лекарите си правят оглушки често.


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Magenta_ в ср, 31 яну 2018, 13:56
И аз не мога да разбера защо трябва да й се натриса някой, ясно ми е че не са им лоши намеренията, но все пак тази жена си има някакво виждане. На мен също ми предстои раждане съвсем скоро, казах че искам в Шейново и свекърва ми веднага изнамери "връзки" с някаква акушерка- миналата седмица акушерката ми записа час при лекарка от болницата, но не можа да ме прегледа въпросната лекарка и преживях най- кошмарните си часове през цялата бременност + висене в болницата пред спешния кабинет цял ден ... Нека жената сама си реши, вярвам, че не е глупава и има някаква идея какво иска, щом ще ражда.


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Aneto201 в ср, 31 яну 2018, 17:57
Не искаме да се натриса никой, аз от личен опит знам колко са важни акушерките в първите дни след раждането. Да прояват разбиране, да обяснят човешки... Не се бъркаме как ще ражда, а искаме да има нормално отношение и обгрижване след раждането.  :hug:
Magenta_, може ли да ни свържеш с тази акушерка?


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Magenta_ в ср, 31 яну 2018, 19:30
Не искаме да се натриса никой, аз от личен опит знам колко са важни акушерките в първите дни след раждането. Да прояват разбиране, да обяснят човешки... Не се бъркаме как ще ражда, а искаме да има нормално отношение и обгрижване след раждането.  :hug:
Magenta_, може ли да ни свържеш с тази акушерка?

Ами не мога да ви свържа, защото първо не се запознах с нея и второ казах, че не искам да ангажирам никой дори и със заплащане. Вижте в някоя от темите не може да няма мнение за някоя определена акушерка. И все пак е по- добре жената сама да си разговаря с акушер или лекар. Все пак тя ще ражда.


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: apetrushinova в чт, 01 фев 2018, 14:06
Здравейте, девойки :)
Ето ме и мен седмица и половина след като родих секцио в болница Шейново.

Най-общо казано - много съм доволна! И от отношението на целия персонал, от професионализма им и грижите за мен и бебчето.
Ще направя един бърз разказ с най-важните неща, за да бъда полезна ако мога на някой :)

За секцио се приема предишния ден сутринта, за да ако нямаш скорошни изследвания да ти пуснат кръв и урина и да те приемат в предродилно. Аз предварително се бях уговорила за това с д-р Николова /тя ми беше избор на екип, за секунда не съжалих, прекрасен професионалист и най-вече човек <3 /. В 15ти кабинет ме прие д-р Даскалов - и от него съм очарована - супер внимателен лекар! Аз да си кажа харесах целия персонал там :) Забележки единствено към легловата база, но затова ще пиша за всяко отделение.

Та приеха ме, преобличаш се в 15ти кабинет, даваш си цивилните дрехи и обувки на придружителя и се разделяте. Предродилно отделение е на 2рия етаж, където е и Неонатологията :) Първия ден няма включена храна, така че трябва да се предвиди такава. При секцио може да се храниш до 20:00, вода се пие до 24:00, но това ти го казват и от там :) Забележките ми към това отделение са, че легловата база е доста неудобна, но пък не сме на хотел все пак и че за целия етаж има само 2 тоалетни вътре с баните, така че ако се заемат става страшно, особено ако са ти направили клизма за секциото :D /понеже сън не ме ловеше, моята клизма беше в 4:30, та избегнах "задръстването"/. ВИП стаи за това отделение няма.
На следващия ден чакаш да те вземат за секциото, бяхме 3 момичета, аз бях втора. Взеха ме към 10, пуснаха ми една система и в 10:20 вече ми слагаха спиналната упойка. Няма да лъжа - МНОГО ме беше страх. Имам прекарани 2 операции, но не знам защо ме беше мноооого страх. Та - 10:20 ми сложиха упойката, след това катетър, мазаха ме с разни неща, пускаха ми системи и апарати. 10:30 започнаха, в 10:37 се появи мъничката Ивайла <3, а в 11:10-15 приключи всичко. Усещането е за придърпване, опъване, натиск, но в никакъв случай болка. През цялото време над главата ми беше главна акушерка, която беше малко серт, но в крайна сметка се оказа и тя много готина, просто страха ми тогава беше надделял. Преместиха ме в реанимация, където 1 час се тресях като от студ, но това било нормално :) Там постоянно ни наблюдаваха, даваха обезболяващи, правиха ни два пъти тоалет, помагаха ни да се чувстваме добре /3 момичета бяхме в стаята със секцио/. Вечерта ни "почерпиха" с един коктейл, благодарение на който спах като бебе :).
На сутринта ни дадоха закуска /филийка със сирене/ и започнахме да се раздвижваме. За съжаление аз не успях да се раздвижа като хората, стана ми много лошо, но веднага ми дадоха допълнителна система и леко живнах. Към 9:30 ни преместиха в следродилно отделение, което е на същия етаж. ВИП стаите са на 3тия етаж, но аз избрах да съм в нормална стая, като за секунда не съжалявам за това решение. Тъй като не бях много в час имах късмета в стаята да бъде преди мен една прекрасна жена с близначета, която много ми помогна не само с багажа на първо време, но и с кърменето и съвети за бебчето. Единствената забележка в това отделение са леглата! След операция или нормално раждане е ужасно трудно да лягаш и ставаш от легло с пружина и кожено матраче 5 см. По 2 или 3 момичета са в стая, чистичко е. Тоалетните и баните са напълно достатъчни на този етаж, като са доста прилични. Не се заключват, но е разбираемо като за родили жени, на които им прималява през 1 час :)

Като цяло - много съм доволна и спокойно мога да препоръчам Шейново за раждане на всеки. Там работят уникални професионалисти и хора!
Забележките ми са към легловата база, малкото тоалетни в предродилно и ужасно нахалния фотограф на изписването :)

Има някои неща административни неща, които изпуснах, но поста и без това стана много дълъг за четене :)Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Aneto201 в чт, 01 фев 2018, 14:47
Честито, да сте живи и здрави с малката Ивана! От акушерките доволна ли си?


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Дези. в чт, 01 фев 2018, 17:44
Честита Ивайла.Да е здрава и усмухната.
Аз също съм с добри впечатления от болницата, а и съм лежала там 4 пъти.
Само акушерката при второто раждане ми беше неприятна, но поне беше взаимно, аз също не и създавах душевен комфорт :grinning:  Даже понякога си казвам, че есин от плюсовете , че не родих естествено е, че тя не успя да ми присъства на раждането.Но пък толкова не и се занимаваше с мен , че ме остави цял ден да си правя, каквото искам. Нито тонове записвашв, нито разкритие ми проверяваха :grinning:
Всички други, при всеки един престой, са били много мили.Някои забавни, други просто възпитани и отзивчиви.


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Magenta_ в чт, 01 фев 2018, 21:11

apetrushinova, честита радост,
много полезен пост , аз бих се радвала, ако споделиш и административните неща, може и на лично, но мисля че са важни, защото това е едно от нещата които могат да отежнят и нажежат обстановката много.


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Marleen в пт, 02 фев 2018, 07:56
Момичета, след раждане без избор на екип, как и кога може да видим бебето и майката?


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: apetrushinova в пт, 02 фев 2018, 11:41
Момичета, след раждане без избор на екип, как и кога може да видим бебето и майката?

Няма значение дали има или няма избор на екип - след секцио до 2 часа бащата може да иде пред неонатология и да си види бебчето, но майката е в реанимация и няма как. За естествено раждане не съм сигурна. Ако има ВИП стая може да си ходите когато искате. Въпреки че с тази епидемия в момента не съм сигурна ...


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Неизвестна16 в пт, 02 фев 2018, 11:43
Родих без екип и дадоха на мъжа ми да види детето след един час. Позволили са му да го гушне и снима. Ако е от значение, беше през нощта и бях единствената родилка по това време.


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: apetrushinova в пт, 02 фев 2018, 11:58
Честито, да сте живи и здрави с малката Ивана! От акушерките доволна ли си?

Не съм имала избор на акушерка, но пак казвам - нямам забележка към никой, даже напротив. Но все пак раждах секцио и нямах нужда от акушерка до мен...

Иначе административните неща:
При приемане за секцио трябват документите от женската консултация, последните изследвания, кръвна група задължително, аз имах и епикризи от предишни операции, заради които раждах по този начин и лична карта. От 15ти кабинет дават разни документи и декларации за попълване, попълват се, преглеждат те, преобличаш се и се качваш в предродилно.
Там нищо не ти трябва :) След това, когато те преместят в реанимация ти връщат личната карта.

До третия ден бащата трябва да дойде с лична карта и свидетелство за брак /ако имате/ и се слиза, за да се запише бебето. Ако имате брак не се дължи нищо, мисля, че ако няма брак се плаща 40 лв, но не съм сигурна.
От там ти връщат рецептурната книжка заедно с болничния, който прекъсва 45 дневния болничен. Следващия болничен, който се издава е от педиатъра и се изравняват някакви неща там ...

Следващия път, когато ще потрябва личната карта е при изписването - дава се декларация, не помня за какво беше и ако има избор на екип още един документ, с който се плаща на регистратурата. Плащането може да се извърши по всяко време на престоя, ние предпочетохме да е при изписването, за да ако има нещо допълнително да се плаща накуп. Нямаше, избор на екип е 800 лв. Връща се декларацията и документа за платена такса в манипулационната в Следродилно отделение и административно е горе-долу готово всичко :)

В деня на изписването си взимате бебчето в 13:00, за да се нахрани, връщате го в Неонатология /междувременно сте си приготвили целия багаж, даже може да сте го дали на роднините, взели сте дрехите на бебчето и вашите, може да сте ги оставили и в стаята за изписване/. Та - връщате го и изчаквате акушерка, заедно с досието на бебчето слизате в стаята за изписване, преобличате се там, обличат бебчето, попълвате още някакви неща и си тръгвате щастливи и доволни :) Акушерката ви дава допълнителни наставления за пъпче, мазане, питате си каквото ви интересува, супер любезно и отзивчиво отговарят на всякакви въпроси :)

Не съм сигурна, че съм описала всичко, но ако имате въпроси ще отговарям :)

Като допълнение искам само да кажа нещо - според мен ако нямате лекар, при който искате да родите за Ваше лично спокойствие няма нужда да се плаща за избор на екип. При който и да се паднете ще получите необходимите грижи и персонално внимание, просто хората които са там са прекрасни :)
Същото важи и за ВИП стаята - единствения плюс е, че ще може да си поспивате като го няма бебето, но аз не бих издържала да съм сама няколко дни без да има с кой да поговоря или ако имам нужда да ми помогнат :) Да - леглото е по-удобно, но май само това е в плюс :)


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Дези. в пт, 02 фев 2018, 13:24
Вече пускат и в реанимация, ако всичко е наред и грипът е минал.Когато ме оперираха пуснаха мъжът ми.Казаха ми да му звънна да кажа да види бебето, а после да дойде на етажа на родилно и по коридора да стигне до реанимация.Седя при мен малко около 5-6м., но не защото му казаха да си ходи, а аз имах нужда от почивка и треперех много.
През престоя ми идваха много татковци, някои влизаха в реанимация с децата.


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Marleen в пт, 02 фев 2018, 21:58
Благодаря за отговорите :-)


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: zverino в чт, 15 фев 2018, 19:00
Здравейте, предстои ми секцио по медицински причини в началото на март месец. Знам, че трябва да отида по - рано, за да ми насрочат дата. Прегледа, консултацията заплащат ли се? Трябва ли предварително да си запиша час? Изобщо, ако може някой да сподели подробности, ще се радвам?


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Дези. в чт, 15 фев 2018, 21:07
Не се записва час. Отивате в работен ден, мисля, че беше между 11 и 1ч. и питате на регистратурата. Казвате, че сте за планиране на секцио по мед.причини. Заплаща се 30 или 40лв(вече забравям :grinning: ) и се чака пред 15 кабинет.
Трябва да си носите някакви епикризи за медицинската причина или от последния преглед при следящия гинеколог, където да впише причината.
Преглеждат с ехограф, написват какви изследвания да си пуснете, обсъждате кога да бъде секциото.


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Alady в чт, 22 фев 2018, 11:01
Здравейте, съвсем скоро ми предстои да родя, надявам се нормално е Шейново, може ли някоя мама да разясни малко за реда в болницата, че доста се обърках. Въпросите ми се кога са часовете когато бебетата са с нас, в колко часа минават за визитация, какво включва тази визитация, тогава ли дават информация за състоянието на бебето или е по друго време и на друго място? За изписването също не ми стана ясно има ли някакво специално помещение, че в този студ не си го представям много ? И на етаж разбрах че са общи баните и тоалетните, но колко са, стигат ли ? Има ли нужда да си нося моя помпа за кърма и ако да там има ли стерилизатор или трябва да си взема ( в случай, че бебо не може да засуче и се наложи да ценя и да му давам от шише) ?


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Неизвестна16 в чт, 22 фев 2018, 11:41
Бебетата са при майките в интервала 06-07ч, 10-11, 13-20 и 22-23ч.
Визитация минава сутрин между 8 и 9 като включва въпрос за общо състояние, трябва да си само по превръзка като гледат цвета и състоянието на лохиите и отговарят на въпрос, ако имаш. Вечер минава дежурния да пита дали всичко е наред, но не гледат друго.
Информация за състояние на бебето има в 11ч - сведения. Дава се на етажа с родилките от неонатолог - общо състояние, свалени кг, има ли жълтеница, дали е на антибиотик и за евентуално изписване.
В деня на изписване ти дават бебето в 13ч - храниш, преобуваш и го качваш на 2рия етаж в неонатологията. Чакаш документи и заедно слизате в стаята за изписване - там акушерката го облича и ти отговаря на въпроси, ако имаш такива. След това излизате с бебето до фотото - намира се до 15ти приемен кабинет - там правят снимки, ако си говорила с фотографа, дават бебето на таткото и си тръгвате.
На етажа на родилките баните са общо 4, като тоалетни са 3 от тях. В общия случай стигат, но трябва да се къпеш сутрин между 7 и 8 или вечер след 23ч. Поне аз така правех и не е имало проблем.
Има стая на кърмене на Авент и там има помпа. Също в стаята на акушерките има помпа на Медела. Аз не съм ползвала, защото ми слезе кърмата вечерта преди да ни изпишат. За стерилизатор общ май няма.
Инфото е от началото на октомври. Ако имаш още въпроси - пиши. Успех и леко раждане!


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: fruitty в вт, 27 фев 2018, 15:07
Здравейте, казаха ми, че след нормално раждане имаш право на два прегледа в 15 кабинет. Някой може ли да ми каже как стават тези прегледи. Записва ли се час предварително, по кое време се правят прегледите, само през седмицата ли?


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Неизвестна16 в вт, 27 фев 2018, 16:24
Прегледите са до месец след раждането, аз лично не ходих.


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Marleen в ср, 28 фев 2018, 03:06
Здравейте, казаха ми, че след нормално раждане имаш право на два прегледа в 15 кабинет. Някой може ли да ми каже как стават тези прегледи. Записва ли се час предварително, по кое време се правят прегледите, само през седмицата ли?

Между 10 и 12 ч в 15 кабинет, без предварително записване.


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: vondito в вт, 13 мар 2018, 12:20
Здравейте, момичета. Утре съм на ден на отворени врати в Шейново, дано ми изяснят всичко. От това, което видях на сайта им, пишеше, че при желание на майката, бебето е с нея през цялото време. Сега виждам, че се носи на интервали. Какво всъщност ще рече през цялото време, оставят ли го и за нощта? Предполагам, че ако искам детето да не се отделя от мен, ще го взимат само за къпане и някакви прегледи.  Говоря за естествено раждане. Може ли някой да ми поясни? Благодаря.


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Doreto_bg в вт, 13 мар 2018, 20:13
Здравейте, момичета. Утре съм на ден на отворени врати в Шейново, дано ми изяснят всичко. От това, което видях на сайта им, пишеше, че при желание на майката, бебето е с нея през цялото време. Сега виждам, че се носи на интервали. Какво всъщност ще рече през цялото време, оставят ли го и за нощта? Предполагам, че ако искам детето да не се отделя от мен, ще го взимат само за къпане и някакви прегледи.  Говоря за естествено раждане. Може ли някой да ми поясни? Благодаря.
Да може и през нощта да е при вас. Момичето в моята стая(не беше вип а нормална стая) си остави бебето при нея едната нощ, мисля че се попълва една декларация и това е


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Dakota_1 в ср, 21 мар 2018, 16:08
Здравейте!
Все по-активно вече мисля къде да раждам в София. Набелязала съм няколко държавни болници. Има неща, за които искам да попитам вас, вече раждалите в Шейново, колкото по-скоро, толкова по-добре.

Смятам да раждам вагинално и да НЕ плащам за избор на екип.

Необходимо ли е предварително да уведомя болницата, че искам да родя точно там (без избор на екип), за начина на раждане и т.н.? Как се случва това?

Кога посочвам избора си на стая, в която да бъда настанена - вип, стандартна и т.н.? (предполагам при самото раждано, но все пак да попитам)

Интересува ме как се случват нещата, когато има възможност бебето да е при майката или в неонатологията. Ако аз искам детето да си е при мен, но в стаята има друга майка, чието бебе не е при нея, вероятно ще възникне конфликт заради плача на малкото ... Съобразяват ли се подобни неща?

Има ли възможност да получа упойка без да съм платила избор на екип?

Има ли търпимост към дългото раждане, или не чакат много до окситоцина?

Слагат ли АБ на новородените, преди да са излезли изследванията им (за всеки случай)?

Знаете ли дали има и какво включва заплащането на „индивидуалния акушерски пост”?

Предварително благодаря на отзовалите се <3


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Magenta_ в ср, 21 мар 2018, 18:41
Здравейте!
Все по-активно вече мисля къде да раждам в София. Набелязала съм няколко държавни болници. Има неща, за които искам да попитам вас, вече раждалите в Шейново, колкото по-скоро, толкова по-добре.

Смятам да раждам вагинално и да НЕ плащам за избор на екип.

Необходимо ли е предварително да уведомя болницата, че искам да родя точно там (без избор на екип), за начина на раждане и т.н.? Как се случва това?

Кога посочвам избора си на стая, в която да бъда настанена - вип, стандартна и т.н.? (предполагам при самото раждано, но все пак да попитам)

Интересува ме как се случват нещата, когато има възможност бебето да е при майката или в неонатологията. Ако аз искам детето да си е при мен, но в стаята има друга майка, чието бебе не е при нея, вероятно ще възникне конфликт заради плача на малкото ... Съобразяват ли се подобни неща?

Има ли възможност да получа упойка без да съм платила избор на екип?

Има ли търпимост към дългото раждане, или не чакат много до окситоцина?

Слагат ли АБ на новородените, преди да са излезли изследванията им (за всеки случай)?

Знаете ли дали има и какво включва заплащането на „индивидуалния акушерски пост”?

Предварително благодаря на отзовалите се <3


Здравей!
На 20.02.2018г. родих нормално в Шейново без избор на екип.
Отидох в болницата с контракции. Избора на стая по всяко време можеш да го заявиш- моя съвет е да не си в самостоятелна.
Имат търпимост към дългото раждане, въпроса е по- скоро дали ти ще имаш желание за дълго раждане :) На мен не ми сложиха упойка и се радвам, защото не ми продължи дълго раждането, казах че заради липсата на упойка не се е проточило много .
С последните 2 въпроса не съм запозната, а колкото до бебетата - дават ги от 6 до 7, 10-11, 13-20 и 0т 22-23. Може и да го поискаш през нощта, но по- скоро е до уговорка с жената с която си и до твоето и на бебчето състоянието.
Аз съм адски доволна от липсата на избор на екип .


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Dakota_1 в ср, 21 мар 2018, 19:26
Magenta, много благодаря за информацията :) Вие при кого се "паднахте" ?


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Marleen в ср, 21 мар 2018, 23:53
Мога да отговоря само на 4 от въпросите:

Необходимо ли е предварително да уведомя болницата, че искам да родя точно там (без избор на екип), за начина на раждане и т.н.? Как се случва това? - НЕ

Има ли възможност да получа упойка без да съм платила избор на екип? - ДА

Слагат ли АБ на новородените, преди да са излезли изследванията им (за всеки случай)? - НЕ

Успех!

Има ли търпимост към дългото раждане, или не чакат много до окситоцина?- ДА, ИМА
Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Неизвестна16 в чт, 22 мар 2018, 00:23
Дават антибиотик на бебето при необходимост. Синът ми беше 5 дни на такъв заради лоши изследвания.
Аз родих без избор на екип, само с епидурална упойка. Доволна съм, че я сложих, иначе нямаше да издържа. И аз исках бебето да е при мен, но след тежкото раждане имах огромна нужда оо почивка. То пък и една почивка - взимаха бебетата към 23ч, докато се изкъпеш и заспиш то станало 0ч. Будят сутрин в 5.15 за термометър + промивка на външни шевове, ако имаш такива.


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Magenta_ в сб, 24 мар 2018, 13:33
Magenta, много благодаря за информацията :) Вие при кого се "паднахте" ?

Ами изобщо не знам :) Бяха млади всичките и имаше една стажантка акушерка. Бяха много приятни и ме е яд че не ги потърсих по- рано, сега вече ще ми е трудно да ги видя и почерпя . Оставиха ме сама почти през цялото време, от което имах нужда, разхождах се, връщах се в залата, през 20 минути само ми слушаха тоновете на бебето. Като след последното слушане се събраха за секунди и започнах да раждам.


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Дези. в пн, 26 мар 2018, 10:05
Често се дава антибиотик.С направени изследвания, но почти винаги и на гранични стойности, при които по-скоро се наблюдава. Например при 6, при граница 5. Без да се изчака няколко часа-ден, за да се види дали се вдига.
Аз не съм имала инфекции, но имах тежко спешно секцио, матката ми не контрахираше, повръщах страшно много още при започването на нормалното раждане(предполагам от вдигане на кръвното предните дни) и също имах антибиотик.
Хубавото е, че също ме оставиха да си раждам сама-бях приета в Неделя за планово секцио в Понеделник. Без избор на екип.Но вече беше тръгнало раждането, прегледаха ме за разкритие, мериха тоновете и се разбрахме да чакаме, защото се беше обърнало главично. И от прием в 10 си откарах сама до 4 и нещо, когато ми се пукнаха водите, контракциите се засилиха много и ми стана много зле, заради повръщането цял ден.   Ако не повръщах, вероятно щях да успея да си родя нормално.  Ходех си, заемах си различни пози, танцувах си.  Може би беше добре поне тоновете да чуят...но дежурната акушерка май ме беше забравила :smiles:     
Секциото беше кофти, заради трета операция не бих се навила на трето.Няма как да си гарантирам, че бих имала шанс за VBAC и, че бих успяла след 2 операции.Но ще видим след години какво ще мисля. Познавам 2 жени с естествено раждане след 2 операции.


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: dashick в пн, 02 апр 2018, 16:11
Гинекологът ми води раждания в Шейново и ме навива да родя там. Видях родилните зали - впечатлена съм! Чисто, съвременно, с удобни легла за раждане! 😲


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Неизвестна16 в пн, 02 апр 2018, 16:33
За мен само това е нормално в цялата болница.


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: dashick в пн, 02 апр 2018, 16:54
В какъв смисъл само това е нормално?


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Неизвестна16 в пн, 02 апр 2018, 17:14
Не съм доволна от нищо там, но може би е и до нагласа.


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: FilleFrancaise в пн, 02 апр 2018, 20:01
Здравей.
А каква нагласа си имала?
Ако желаеш, дай ни малко повече информация.
Не съм доволна от нищо там, но може би е и до нагласа.


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Неизвестна16 в пн, 02 апр 2018, 21:12
Ами имах очаквания, че поне ще е нормална обстановката, независимо, че е държавна болница. Преглътнах неудобните легла, лошото отношение в неонатологията, грубите акушерки, несъобразителни санитари (миеха в 21.30 пода в стаите с препарат, а носеха бебетата в 22ч), почти всички деца бяха с инфекция (смятам, че е заради пътека - не мисля, че всяко второ бебе е с високо ЦРП), но когато доведоха сина ми сутринта в 6ч и на количката имаше буболечка смрадливка, вече ми дойде в повече.


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Doreto_bg в вт, 03 апр 2018, 15:41
Да кажа и моето мнение, аз пък останах много доволна от персонала и грижите(бях с избор на екип, ако има значение). Има стая на Авент там акушерките са супер, помагат за кърменето и отговарят и показват всичко. Единственото общите бани са кофти, но  персонала е много квалифициран и се преживява. Е естествено зависи и вие как подхождате към тях разбира се


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: apetrushinova в вт, 03 апр 2018, 18:46
Да кажа и моето мнение, аз пък останах много доволна от персонала и грижите(бях с избор на екип, ако има значение). Има стая на Авент там акушерките са супер, помагат за кърменето и отговарят и показват всичко. Единственото общите бани са кофти, но  персонала е много квалифициран и се преживява. Е естествено зависи и вие как подхождате към тях разбира се

Абсолютно на същото мнение съм, както съм и писала по-горе в доста дългото описание на престоя ми в Шейново :) Каквото повикало, такова се обадило. Към мен се държаха прекрасно всички, даже едната вечер ме заболя гърлото и санитарката с дежурната акушерка ми правиха чай, даваха ми разни ефизоли и т.н., които не се полагат на бременните, проверяваха ме няколко пъти всичко наред ли е :)


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Неизвестна16 в вт, 03 апр 2018, 18:48
Подходих съвсем нормално, не съм се държала високопарно. Може би съм случила кофти момент, не знам.


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Minie в вт, 03 апр 2018, 23:45
Здравейте, знаете ли какво точно мляко дават като добавка на новородените в Шейново?


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Неизвестна16 в ср, 04 апр 2018, 07:09
Хип Комбиотик.


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Minie в ср, 04 апр 2018, 10:04
И аз така бях разбрала и започнах в къщи с него, но нещо не може да се изхожда и сменяме вече трето мляко, Та затова се чудех да не съм объркала там какво са й давали.


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Alady в чт, 05 апр 2018, 08:43
Момичета след 10 дена престой и раждане в Шейново, бих ви препоръчала болницата, заслужава си, аз доста постоях в различни отделения и съм доволна. Сега на въпроса, някой знае ли къде преглежда д-р Вецев и как се записва час при него?


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: FilleFrancaise в чт, 05 апр 2018, 09:24
Препоръчвам ти др.Вецев, прекрасен е!
Преглежда в клиника Феникс - http://mcfenix87.com

Момичета след 10 дена престой и раждане в Шейново, бих ви препоръчала болницата, заслужава си, аз доста постоях в различни отделения и съм доволна. Сега на въпроса, някой знае ли къде преглежда д-р Вецев и как се записва час при него?


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: vondito в чт, 05 апр 2018, 17:06
Благодаря, че споделяте мнения, аз натам съм се насочила и ми е полезно да прочета всичко от темата.


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Alady в пт, 06 апр 2018, 13:06
Препоръчвам ти др.Вецев, прекрасен е!
Преглежда в клиника Феникс - http://mcfenix87.com

Момичета след 10 дена престой и раждане в Шейново, бих ви препоръчала болницата, заслужава си, аз доста постоях в различни отделения и съм доволна. Сега на въпроса, някой знае ли къде преглежда д-р Вецев и как се записва час при него?

Благодаря, само нещо не мога да го намеря в сайта, ама ще звънна да питам дали мога да запиша час, наистина Вецев ми направи впечатление, като доста добър специалист мисля вече да ходя при него.


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: asinka_M в пн, 16 апр 2018, 10:40
Бях се ориентирала за раждане в Шейново,но след поредната им гавра в Неонатологията твърдо се отказвам!В момента моя приятелка е там и от 52 бебета,52 бр. са с инфекции!За пореден път!Преди години им се носеше "славата",явно нище не се е променило!Днес и от ХЕИ са ходили на проверка,но явно бързо ще потулят случая!Друг е момента,че държат бебетата гладни,с обяснението,че са много и да ходят родилките да си ги взимат!Незнам колко родители трябва да изреват от Неонатологията,че да се вземат някакви мерки!!Жалко,че болницата се ползва с добро име и наистина там има много добри лекари!


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Неизвестна16 в пн, 16 апр 2018, 10:44
Спокойно, те от ХЕИ им звънят като отиват на проверка :)


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Alady в пт, 20 апр 2018, 12:47
Аз родих там преди месец, моето бебе както и много други, нямаха никакви инфекции. А и това, че държат бебетата гледни не мога да го разбера, защото те през 3 часа са при майките, като има и един голям интервал от 1 до 8 където са плътно при майките, варианта някое бебе да остане гладно е, ако майка му не го храни.


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Неизвестна16 в пт, 20 апр 2018, 14:49
А нощем? Стаята, в която бях аз, беше точно над неонатологията. По цяла нощ не спах от рев и дране.


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: FilleFrancaise в пт, 20 апр 2018, 17:41
Е това са бебета все пак..  плачат си.
А нощем? Стаята, в която бях аз, беше точно над неонатологията. По цяла нощ не спах от рев и дране.


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Miroslava^ в пт, 20 апр 2018, 19:39
Родилна зала и персоналът в нея са на добро ниво,но неонатологията им е под всякаква критика!Аз останах доволна от организацията на самото раждане и лекарите в родилна,но заради детското сериозно се замислям дали да родя второто си дете там живот и здраве.


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Alady в нд, 22 апр 2018, 08:48
  При здраво, доносено бебе, не виждам какво толкова се вглъбявате в тази неонатология, реално бебетата са почти през цялото време при майките а не там, сега не са перфектни, но нищо лошо не съм видяла от тях, всеки ден слизаха в отделението да дават информация за всяко едно бебе поотделно, ако имаш въпроси, питаш и ти отговарят, когато съм имала нужди, я от още добавка или от нова дрешка за бебето, никога не са ми отказвали,  ако имаш здраво бебе родено след 36-та г.с. няма да има никакъв проблем.
  Отделно съм супер доволна от стаята за кърмене с консултантите, жената беше по-ентосиазирана от мен малкия да засуче, какво ли не пробва, не ме пусна да си ходя докато не засука. Там си дадоха и съвети за гледането на бебето не само за кърменето, ами за банята, тоалет как да правя и такива неща.


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: jeniqa в нд, 22 апр 2018, 10:03
Това звучи чудесно! Аз раждах в Шейново преди 10 години и нямаше такава стая или поне аз се съм разбрала. Преди 20 дни родих второто си дете, в окръжна болница и там няма такава стая.


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Dakota_1 в нд, 22 апр 2018, 20:14
Здравейте!
Търся актуален списък на необходимите неща за родилката и бебето. Попаднах на този:
За раждане:

    Направление № 7 от личния лекар;
    Обменна карта, в която да са нанесени изследванията, правени в женска консултация.
    Задължителни изследвания са Wass, HbSAg, пожелателно – HIV.
    Лична карта;
    Чехли, халатче;
    Чаша, вилица, лъжица, нож;
    Лични принадлежности;
    Памперси в затворен пакет, мокри кърпички за тоалет на бебето.
    Термометър
    Личен амбулаторен картон

Актуален ли е? Виждам, че липсват нощници, бельо, например (или са в лични принадлежности?).

Дрешки за бебетата трябва ли да се носят?

Може ли няко от раждалите скоро да го погледнете? Благодаря ви предварително <3


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Pure_nature в нд, 22 апр 2018, 21:38
Аз се обадих на посочения телефон и ми казаха, че това е достатъчно, но ако съм щяла да се чувствам по-удобно със собствена нощница, да си взема. Бельо имам за еднократна употреба и съм си взела превръзки за родилки. За бебето има всичко, но се носят пампита и мокри кърпи.


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Miroslava^ в нд, 22 апр 2018, 22:55
Трябват Ви джапанки,тоалетна хартия,козметика и бельо.Собсвената нощница е за след като родите.В родилното сте само с техните нощници.Носиете си и прибори за хранене,пригответе  два пакета памперси-единият остава при вас.Излишно е да казвам,че ще ви трябват и бебешки мокри кърпи :)


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Dakota_1 в пн, 23 апр 2018, 16:46
Благодаря ви :)


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Dakota_1 в вт, 24 апр 2018, 16:05
Пак съм аз :D Носихте ли си еднократни чаршафчета? Ще раждам нормално и прочетох, че кървенето е доста облно, случвало се превръзките да пропуснат. И се чудя дали да не нося еднократни чаршафчета.
Последната болница над която имам наблюдение за нощуването е пернишката ... където се оказа, че сменят чаршафите, когато настанят нов пациент, независимо какво се е случило с чаршафа...

Знам, че е първобитно, но да, има и такива болници, затова питам как е в Шейново?


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Неизвестна16 в вт, 24 апр 2018, 18:09
Една позната роди скоро в пернишката, мога да питам, ако искаш.
Седях в Шейново една седмица, пет дни от които в родилното. Смениха ми чаршафа веднъж и то защото аз помолих. Носих си лигнин и подлагах отдолу. Първите дни бях с гащи за родилки, но не ми бяха удобни, минах на превръзки за родилки и след четвъртия ден на обикновени нощни превръзки.


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Dakota_1 в вт, 24 апр 2018, 20:17
В пернишката болница повече кракът ми няма да стъпи. Съветвам и всеки здравомислещ човек да направи същото. Там влизаш жив и болен и доста рядко излизаш и жив, и здрав.
И на най-лошия си враг няма да препоръчам да лежи там.

Засега съм се насочила в Шейново, че ми е най-близката болница до вкъщи, а и има някои неща, заради които я предпочитам пред Майчин дом, да речем.

Просто се сетих за чаршафите в болницата в Перник, където майка ми лежа 19 дни с течаща гнойна рана на крака и й смениха чаршафа веднъж, защото се развиках в отделението, че лежи в мокротията. После си отнесох мои чаршафи и еднократни, че да се сменят всеки час, за по-лесно. До смъртта й там ме гледаха на кръв, че нося през ден чисти, изпрани чаршафи поне за следващите два дни.

В Шейново няма да мога да си го позволя, вкъщи някма кой да ми ги пере и носи. Затова се интересувам :)Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Doreto_bg в вт, 24 апр 2018, 20:44
Аз ползвах от чаршафчетата, за да постилям като сменям памперси, но и да не си носите  точно срещу болницта има аптека с всичко необходимо, така че може да отскачате и по джапанки до там. А за смяната на чаршафи, всеки ден ме питаха има ли нужда. В началото ти дават и нещо като найлон да подложиш за свое спокойствие за през нощта например. За нощници мога да кажа че и по 3пъти на ден са ми давали  нова без проблем.


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: jeniqa в вт, 24 апр 2018, 22:07
Вземи си подложки за твое спокойствие. На мен ми е 19- ти ден след раждането, но си слагам и вкъщи такава подложка, за всеки случай, въпреки че кръвотечението доста намаля, почти го няма.


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Miroslava^ в вт, 24 апр 2018, 23:15
Аз помолих сестрите от след родилна за чаршафче.Аз родих нормално,но не съм имала обилно кървене.Ползвах превръзки за родилки,,но можех и да мина с обикновени нощни.Предполагам,че кръвотечението зависи и от това как е минало раждането,а при мен беше леко.


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: mikela111 в пн, 30 апр 2018, 12:46
Момичета, може ли да ме насочите към последната актуална тема за избор на болница за раждане? Благодаря!


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: dashick в чт, 03 май 2018, 10:34
Дами, спешно моля за помощ! Ако някой има 5мин да отдели, за да ми помогне с малко информация! Утре искат да ме приемат за секцио в Шейново и аз съм в лек потрес от една страна и в пълно неведение от друга. :(
Раждала съм нормално и не съм разглеждала варианта за секцио и нямам идея какво трябва да нося, каква е процедурата - показват ли бебето на бащата, след колко време ще ми го дадат, какво трябва да ям и пия и кога, все прозаични неща, но важни... Разбирам, че има хиляди постове по въпроса, но нямам време! Бързам да си оправя къщата колкото се може, следобяд съм пак при гинеколога и не мога сега да търся мнения, а и търсачката през телефона показва теми от 2008г...
Ще съм благодарна за всякаква информация, поне да добия представа и какво да питам гинеколожката!


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Неизвестна16 в чт, 03 май 2018, 11:08
Не мога да помогна със секциото, но ти пожелавам успех!


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: dashick в чт, 03 май 2018, 11:21
Благодаря!


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: zverino в чт, 03 май 2018, 15:02
Ами носиш същия багаж, като за нормално раждане. Един шоколад си вземи и минерална вода малки шишета с дозатор 3-4 бр. Те ще ти кажат там, до колко часа можеш да се храниш и до колко да пиеш вода. Могат да ти носят после, ако ти трябва нещо допълнително. А деня след секциото, като те раздвижат можеш да си купуваш храна от лавката, има и аптека в близост.Бъди спокойна, не е страшно. Аз родих секцио там преди два месеца и вече съм все едно не са ме оперирали, чувствам се отлично. Като извадят бебето ти го показват за малко. После бащата може до отиде и да го види в неонатологията. Ти ще бъдеш в реанимация, там посещенията са забранени по принцип, но аз като бях попитах и пуснаха ММ да се видим за малко. На следващия ден, като те раздвижат и те преместят от реанимацията, почваш да си гледаш детенцето. Успех!


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: dashick в чт, 03 май 2018, 15:33
Много ти благодаря!!!


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Prikazna Feya в пт, 11 май 2018, 10:51
Търся информация за д-р Иво Димитров Иванов от Шейново . Някакви мнения ?


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: mikela111 в сб, 12 май 2018, 22:11
Здравейте, виждам доста добри отзиви за Шейново, което само може да ме радва. Предстои ми първо раждане след няколко месеца и отсега се ориентирам за място. Цените в частните болници ми се струват обидно високи и все повече се отдалечавам от идеята за тях.
Бихте ли споделили как стоят нещата в Шейново със съветите относно кърменето и други важни неща в първите дни след раждането. Интересува ме и дали "натискат" всички за секцио или ако няма противопоказания, остават възможността за естествено раждане? Ако може да споделите мнения и за нивото на неонатологията.
 Благодаря!


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Неизвестна16 в нд, 13 май 2018, 08:23
Държат на естественото раждане и клонят към секцио само при медицински причини или настъпило усложнение в хода на нормалното раждане.
Аз лично не съм доволна от отношението в неонатологията - детето тя веднъж беше мокро, оповръщано, докарваха го с отворено шише АМ, което се разтичаше, мокреше го и трябваше да го оставям ревящ на съквартиратките, за да тичам за мляко и дрехи.
Има стая зуа кърмене на Авент, там обясняват някакви неща, но например съквартирантката излеве с цял списък за покупки именно на Авент и накрая не успя да кърми. Акушерките от болницата не дадоха съвети, поне не и на нас.


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Miroslava^ в нд, 13 май 2018, 10:11
Микаела,прочети назад в темата-скоро се коментира неонат.Иначе имат стая за кърмене на Avent,която има удобни столове,помпа и консултант.Отиваш с бебето у ти показват как да го закърмиш.Иначе стимулират родилките да раждат естествено според мен.


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Dakota_1 в нд, 13 май 2018, 11:23
Mikaela111 , здравейте! Аз също съм се насочила да раждам в Шейново, през юли, живот и здраве. Тъй като смятам да НЕ плащам за раждането много внимателно проучих всички софийски болници. Спрях се на Шейново, отидох на "отворени врати", на у-ще за родители, специално за раждането. Впечатленията са ми като на посетител и човек, ровил и чел много за тази болница.

Да ви кажа навсякъде отношението на неонатолозите е под всякаква критика. Явно са малко хора и с ниски заплати и не им дреме особено как са си свършили работата. На отворените врати ми направи впечатление, че децата са чистички, количките са хубави, не са от едно време, вече бебетата са с чувалчета, не с пелени или одеяла.

Стаята на Авент и аз я видях. Уж се обеща една акушерка да обяснява, да помага, но съм чувала само лоши отзиви за тази стая и жените там, но ще видим на живо как стоят нещата.

Имам впечатление от 2-3 лекари лекари от болницата - всички са за вагинално раждане и се радват, когато чуят, че майката предпочита него пред секцио.


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Неизвестна16 в нд, 13 май 2018, 11:31
Да, наскоро даваха репортаж за тези чувалчета. Аз родих миналия октомври и количките грам не бяха нови, а стари, ръждясали и скърцащи. Както не веднъж съм споменавала, когато една сутрин докараха бебетата, на количката на моето имаше буболечка смрадливка.


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: mikela111 в нд, 13 май 2018, 11:43
Mikaela111 , здравейте! Аз също съм се насочила да раждам в Шейново, през юли, живот и здраве. Тъй като смятам да НЕ плащам за раждането много внимателно проучих всички софийски болници. Спрях се на Шейново, отидох на "отворени врати", на у-ще за родители, специално за раждането. Впечатленията са ми като на посетител и човек, ровил и чел много за тази болница.

Да ви кажа навсякъде отношението на неонатолозите е под всякаква критика. Явно са малко хора и с ниски заплати и не им дреме особено как са си свършили работата. На отворените врати ми направи впечатление, че децата са чистички, количките са хубави, не са от едно време, вече бебетата са с чувалчета, не с пелени или одеяла.

Стаята на Авент и аз я видях. Уж се обеща една акушерка да обяснява, да помага, но съм чувала само лоши отзиви за тази стая и жените там, но ще видим на живо как стоят нещата.

Имам впечатление от 2-3 лекари лекари от болницата - всички са за вагинално раждане и се радват, когато чуят, че майката предпочита него пред секцио.

Благодаря за отговора! Пожелавам ви едно леко, безпроблемно раждане и щастливо лятно бебе :) Аз все още проучвам къде да раждам, но един от вариантите е "Шейново". Притеснявам се, че не се следя там, но не мисля, че това е проблем. Надявам се всичко при вас да мине леко и после да пишете как е минало :)


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Неизвестна16 в нд, 13 май 2018, 11:46
Аз също не се следях в Шейново. Започнах да ходя на тонове в 9м.


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Dakota_1 в нд, 13 май 2018, 12:38
Неизвестна 16 , винаги те чета с интерес, много добре си описала престоя си в болницата. Искрено ме забавлява шока ти от смрадливката :D Моля те не се обиждай от това, наистина някои хора не могат да преживеят бубулечките :D Но, ако трябва да съм честа, виждала съм смрадливка и на перваза у дома :) Сигурно по твоите критерии съм най-лошата домакиня на земята :D Моля те, не се сърди :)

Mikaela111 и аз не се следя там. Следя се при лекар от болницата в кабинета му, но няма да плащам за екип, както казах. Евентуално може да ходя на запис на тонове, ако се налага, макар да не го смятам за задължително.

И тук съм чела, и са ми казвали родили там, че нямало разлика дали си платила, или не, в отношението по време на раждане. Имало после - при визитациите и от лекарите, и от акушерката, която е получила "парче от пая".


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Неизвестна16 в нд, 13 май 2018, 14:54
Дакота, не се сърдя, няма защо. Вкъщи също съм виждала, но мисля, че няма как да се поддържа стерилна среда. Някак от болницата очаквах повече.. имаше такива и в родилна зала и в патологията.

Съквартирантката беше с избор и единствения плюс след раждане беше, че лекарката дойде няколко пъти да види цвета на лохиите и шевовете, нещо което правят и на визитация.


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Miroslava^ в нд, 13 май 2018, 15:56
Аз родих в края на Юли и нямаше чувалчета..Количките бяха тоталния соц.Някои бебетата бяха с размандени дрешки с дупки,или а такива които са им малки..дано да са я оправили най-после таЯ неонатология!
Аз за стаята мога да кажа само хубави думи!Консултантката беше готина и обесняваше с желание.


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Неизвестна16 в нд, 13 май 2018, 18:20
Чувалчетата са от скоро, имаше репортаж по новините. Дано и дрешките са сменили, че наистина бяха ужасни. Първите дреха и пелената, с която завиха сина ми точно след раждането бяха изпокъсани. Яд ме е да му гледам първите снимки.


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Alady в пн, 14 май 2018, 00:07
Явно са сменили консултантките в стаята на Авент, аз родих в края на Март и жените си бяха супер и към отношение и като обяснения, по никакъв начин не са ме натискали да купувам каквото и да е.
Шейново е болницата в която спокойно може да отидеш, без избор на екип или без да си се следил там и да ти бъде обърнато внимание, каквото се обръща на всички, аз бях с избор на акушерка, в последствие се наложи спешно секцио, лекарката която го направи на другия ден дойде да ме види без да съм и платила нито лев а реално не беше длъжна, можеше и да не дойде, но се поинтересува от състоянието ми. Доста държат на нормалното раждане, даже бих казала, че си ме поизмъчиха малко, само и само да е нормално, но наистина нямаше как.
Относно старите колички за бебчетата, на мен ми беше супер, защото са по-стабилни от пластмасовите лигени и са перфектни да се подпреш на тях след секциото и да се раздвижваш в коридора, не видях ръжда и не смятам, че е чак такава драма. Преди да родя и аз обръщах внимание по форумите на такива дреболии, но като си там, разбираш колко много няма значение това. Да има неща, които дразнят, като течащо шише, ама не е никаква драма, аз първо ги проверявах дали шишето тече, преди да съм наклепала цялото бебе и после да бягам за нови дрехи, ама ние сме си свикнали да мрънкаме за глупости.


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: dashick в пн, 14 май 2018, 10:49
Родих на 05.05 и съм много доволна от престоя си в болницата. Виждам, че за някои е важно - дрешките, чаршафчетата и чувалчетата са съвсем нови и много красиви.
Супер привърженик бях на естественото раждане, но се наложи секцио по медицински причини. След тежко първо нормално раждане, от което се възстановявах месеци физически и психически, се оказа, че секциото беше далеч по-лек вариант и сега съм спокойна, болките почти са преминали и се чувствам чудесно.
Като отношение на персонала нямам никакви забележки - много бяха мили, грижовни от санитарката да лекаря. Е, винаги може да се намери някое изключение, но бяха 1-2 и нямаше значение. Първото раждане ми е в Майчин дом, който е огромен на фона на Шейново и е като конвейер. Там рядко някой ще намери сили и време да ти се усмихне, да се порадва на бебето... Изобщо Шейново ми се видя бутиково и уюутно след МД :)
Бях във ВИП стая, защото ми е второ раждане и нямах нужда да обменям опит със съквартирантките (нещо, което ми беше много полезно при първото раждане), исках да ми е спокойно, таткото и баткото да идват когато могат и най-важното - бебето да е с мен през цялата нощ. Стаята има нужда от освежаване, но като цяло беше добре.
За неонатологията лично аз нямам забележки - не сме имали проблеми, бяха мили и отзивчиви.


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Pure_nature в пн, 14 май 2018, 11:20
По празниците родих в Шейново, с избор на екип и вип зала за раждане, за да присъства съпруга ми. Първо да кажа, че родилно отделение е страхотно, чисто, ремонтирани бани, тоалетни, уютно, усмихнат персонал. Много ми хареса.
Е не може само хубаво, докато стоях с разчекнати крака, под натиска на контракциите, дойдоха и ме изнудиха да си взема и акушерка, за моя сметка, защото те имали недостиг. Това го направиха пред 2м/100кг ми съпруг и не им мигна окото, а както казах по-горе бях с избор на екип. Какво да правим, не мога да се фръцна и да си тръгна, ок, съгласихме се. Впоследствие махнаха от сметката избора на акушерка, но трябваше да се разправяме.
Вип стаите са вип, защото могат да те посещават който, когато си иска. Храната беше потресаващо зле, болничната в много по-вкусна. За закуска даваха някакви мазни кифли без пълнеж, гадост. Ужасно очукани и мърляви са стаите, на етажа има една баня с тоалетна и това е, много е неудобно. Дори нямаше крушка в в тоалетната.
Стаята на авент, не работеше, защото бяха празници. Акушерка ме пита само, дали мога да сменям пампита, казах -да, хвърля два в количката и си би шута, никой не ме пита мога ли да си оправя с кърмене, имам ли нужда от нещо, тц. Но поне персонала ти се усмихва ако им се усмихнеш и ти.
От педиатрите съм доволна, каквото съм питала или поискала на всичо са откликнали. Дрелките и чувалчетата ми се видяха читави, симпатични в сиво или жълто , а за отворено шише, да имаше, но тези на чико трбва внимателно да се затварят, защото и в домашни условия се отварят.
Според мен вип стаите не си заслужават парите, но вип залата с таткото е огромен плюс.
Като цяло съм доволна от всичко, без изнудването за още пари, което ми влоши настроението, макар после да се оправиха нещата.
Отидох там, само и единствено, за да съм с моя доктор.


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: mikela111 в пн, 14 май 2018, 11:25
По празниците родих в Шейново, с избор на екип и вип зала за раждане, за да присъства съпруга ми. Първо да кажа, че родилно отделение е страхотно, чисто, ремонтирани бани, тоалетни, уютно, усмихнат персонал. Много ми хареса.
Е не може само хубаво, докато стоях с разчекнати крака, под натиска на контракциите, дойдоха и ме изнудиха да си взема и акушерка, за моя сметка, защото те имали недостиг. Това го направиха пред 2м/100кг ми съпруг и не им мигна окото, а както казах по-горе бях с избор на екип. Какво да правим, не мога да се фръцна и да си тръгна, ок, съгласихме се. Впоследствие махнаха от сметката избора на акушерка, но трябваше да се разправяме.
Вип стаите са вип, защото могат да те посещават който, когато си иска. Храната беше потресаващо зле, болничната в много по-вкусна. За закуска даваха някакви мазни кифли без пълнеж, гадост. Ужасно очукани и мърляви са стаите, на етажа има една баня с тоалетна и това е, много е неудобно. Дори нямаше крушка в в тоалетната.
Стаята на авент, не работеше, защото бяха празници. Акушерка ме пита само, дали мога да сменям пампита, казах -да, хвърля два в количката и си би шута, никой не ме пита мога ли да си оправя с кърмене, имам ли нужда от нещо, тц. Но поне персонала ти се усмихва ако им се усмихнеш и ти.
От педиатрите съм доволна, каквото съм питала или поискала на всичо са откликнали. Дрелките и чувалчетата ми се видяха читави, симпатични в сиво или жълто , а за отворено шише, да имаше, но тези на чико трбва внимателно да се затварят, защото и в домашни условия се отварят.
Според мен вип стаите не си заслужават парите, но вип залата с таткото е огромен плюс.
Като цяло съм доволна от всичко, без изнудването за още пари, което ми влоши настроението, макар после да се оправиха нещата.
Отидох там, само и единствено, за да съм с моя доктор.
По празниците родих в Шейново, с избор на екип и вип зала за раждане, за да присъства съпруга ми. Първо да кажа, че родилно отделение е страхотно, чисто, ремонтирани бани, тоалетни, уютно, усмихнат персонал. Много ми хареса.
Е не може само хубаво, докато стоях с разчекнати крака, под натиска на контракциите, дойдоха и ме изнудиха да си взема и акушерка, за моя сметка, защото те имали недостиг. Това го направиха пред 2м/100кг ми съпруг и не им мигна окото, а както казах по-горе бях с избор на екип. Какво да правим, не мога да се фръцна и да си тръгна, ок, съгласихме се. Впоследствие махнаха от сметката избора на акушерка, но трябваше да се разправяме.
Вип стаите са вип, защото могат да те посещават който, когато си иска. Храната беше потресаващо зле, болничната в много по-вкусна. За закуска даваха някакви мазни кифли без пълнеж, гадост. Ужасно очукани и мърляви са стаите, на етажа има една баня с тоалетна и това е, много е неудобно. Дори нямаше крушка в в тоалетната.
Стаята на авент, не работеше, защото бяха празници. Акушерка ме пита само, дали мога да сменям пампита, казах -да, хвърля два в количката и си би шута, никой не ме пита мога ли да си оправя с кърмене, имам ли нужда от нещо, тц. Но поне персонала ти се усмихва ако им се усмихнеш и ти.
От педиатрите съм доволна, каквото съм питала или поискала на всичо са откликнали. Дрелките и чувалчетата ми се видяха читави, симпатични в сиво или жълто , а за отворено шише, да имаше, но тези на чико трбва внимателно да се затварят, защото и в домашни условия се отварят.
Според мен вип стаите не си заслужават парите, но вип залата с таткото е огромен плюс.
Като цяло съм доволна от всичко, без изнудването за още пари, което ми влоши настроението, макар после да се оправиха нещата.
Отидох там, само и единствено, за да съм с моя доктор.

Благодаря за подробния отговор! А дали може да споделите кой е вашият лекар и дали сте доволна от него при раждането?


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: dashick в пн, 14 май 2018, 12:27
Моят екип беше др. Евдокия Маркова, която не работи в Шейново, а само води раждания там и др. Пламен Димов. Страхотно грижовни бяха и съм много щастлива, че попаднах на тях.


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Dakota_1 в вт, 15 май 2018, 11:50
Момичета, а престоя в нормалните стаи колко струва? Срещам различна информация.


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Неизвестна16 в вт, 15 май 2018, 12:48
Родилки не заплащат престой. Ако имаш избор на екип/акушерка или епидурална, плащаш тях. Ако си без, не дължиш нищо.


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Dakota_1 в вт, 15 май 2018, 13:06
Благодаря Неизвестна16


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Pure_nature в вт, 15 май 2018, 15:47
По празниците родих в Шейново, с избор на екип и вип зала за раждане, за да присъства съпруга ми. Първо да кажа, че родилно отделение е страхотно, чисто, ремонтирани бани, тоалетни, уютно, усмихнат персонал. Много ми хареса.
Е не може само хубаво, докато стоях с разчекнати крака, под натиска на контракциите, дойдоха и ме изнудиха да си взема и акушерка, за моя сметка, защото те имали недостиг. Това го направиха пред 2м/100кг ми съпруг и не им мигна окото, а както казах по-горе бях с избор на екип. Какво да правим, не мога да се фръцна и да си тръгна, ок, съгласихме се. Впоследствие махнаха от сметката избора на акушерка, но трябваше да се разправяме.
Вип стаите са вип, защото могат да те посещават който, когато си иска. Храната беше потресаващо зле, болничната в много по-вкусна. За закуска даваха някакви мазни кифли без пълнеж, гадост. Ужасно очукани и мърляви са стаите, на етажа има една баня с тоалетна и това е, много е неудобно. Дори нямаше крушка в в тоалетната.
Стаята на авент, не работеше, защото бяха празници. Акушерка ме пита само, дали мога да сменям пампита, казах -да, хвърля два в количката и си би шута, никой не ме пита мога ли да си оправя с кърмене, имам ли нужда от нещо, тц. Но поне персонала ти се усмихва ако им се усмихнеш и ти.
От педиатрите съм доволна, каквото съм питала или поискала на всичо са откликнали. Дрелките и чувалчетата ми се видяха читави, симпатични в сиво или жълто , а за отворено шише, да имаше, но тези на чико трбва внимателно да се затварят, защото и в домашни условия се отварят.
Според мен вип стаите не си заслужават парите, но вип залата с таткото е огромен плюс.
Като цяло съм доволна от всичко, без изнудването за още пари, което ми влоши настроението, макар после да се оправиха нещата.
Отидох там, само и единствено, за да съм с моя доктор.
По празниците родих в Шейново, с избор на екип и вип зала за раждане, за да присъства съпруга ми. Първо да кажа, че родилно отделение е страхотно, чисто, ремонтирани бани, тоалетни, уютно, усмихнат персонал. Много ми хареса.
Е не може само хубаво, докато стоях с разчекнати крака, под натиска на контракциите, дойдоха и ме изнудиха да си взема и акушерка, за моя сметка, защото те имали недостиг. Това го направиха пред 2м/100кг ми съпруг и не им мигна окото, а както казах по-горе бях с избор на екип. Какво да правим, не мога да се фръцна и да си тръгна, ок, съгласихме се. Впоследствие махнаха от сметката избора на акушерка, но трябваше да се разправяме.
Вип стаите са вип, защото могат да те посещават който, когато си иска. Храната беше потресаващо зле, болничната в много по-вкусна. За закуска даваха някакви мазни кифли без пълнеж, гадост. Ужасно очукани и мърляви са стаите, на етажа има една баня с тоалетна и това е, много е неудобно. Дори нямаше крушка в в тоалетната.
Стаята на авент, не работеше, защото бяха празници. Акушерка ме пита само, дали мога да сменям пампита, казах -да, хвърля два в количката и си би шута, никой не ме пита мога ли да си оправя с кърмене, имам ли нужда от нещо, тц. Но поне персонала ти се усмихва ако им се усмихнеш и ти.
От педиатрите съм доволна, каквото съм питала или поискала на всичо са откликнали. Дрелките и чувалчетата ми се видяха читави, симпатични в сиво или жълто , а за отворено шише, да имаше, но тези на чико трбва внимателно да се затварят, защото и в домашни условия се отварят.
Според мен вип стаите не си заслужават парите, но вип залата с таткото е огромен плюс.
Като цяло съм доволна от всичко, без изнудването за още пари, което ми влоши настроението, макар после да се оправиха нещата.
Отидох там, само и единствено, за да съм с моя доктор.

Благодаря за подробния отговор! А дали може да споделите кой е вашият лекар и дали сте доволна от него при раждането?
Моя лекар също не работи в Шейново, а само води раждания там. Изключително доволна съм. Тя е моя АГ и двете деца при нея родих. Пишете на лично, ще ви кажа име и кабинет.


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Prikazna Feya в пн, 21 май 2018, 19:20
Здравейте,обръщам се към  бъдещите мамите от София с въпрос . Мнения за д-р Иво Димитров Иванов,който работи в Шейново и води женска консултация в Младост Мед ? Първа бременност ми е и съм нова в сайта и ми е малко трудно да се ориентирам !


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Dakota_1 в ср, 23 май 2018, 09:53
Приказната фея, щом можеш да се регистрираш и да пишеш във всички теми в БГ Мама с един и същи въпрос, вероятно имаш достатъчно време да отвориш Гугъл.
Ако си беше направила този 2-минутен труд (който аз извърших вместо теб) щеше да разбереш, че този лекар НЕ РАБОТИ в Шейново, вероятно изражда там на частно. Аз лично не намерих къде работи, след Берковица.

Много е дразнещо да видиш 1 човек, задал един и същи въпрос в 40 теми ...

Мнение за лекари се търси в Черния и Белия списък на лекарите, както и в самото лечебно заведение (почти за всички в СФ има отделна тема). Седни, разгледай форума, прочети и ще ти стане ясно. Ако не се оправяш с форума, пробвай през Гугъл с ключови думи ... За лекар в медицински център в Младост да питаш в групата на Хаджи Димитър - не ти върши работа!

За тези, които ще ме нападнат, че съм груба: не съм! Следя 4 теми в БГ Мама, включително за един от кварталите на София, и в четирите е питала същото, ест. никой не й е отговорил. Наистина е дразнещо някой да го мързи да потърси, но да не го мързи да пише във всяка тема във форума ... Има търсачка за тая цел.


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Maria Ivailova в пн, 04 юни 2018, 02:11
Момичета, а престоя в нормалните стаи колко струва? Срещам различна информация.

40лева


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: apetrushinova в пн, 04 юни 2018, 08:49
Момичета, а престоя в нормалните стаи колко струва? Срещам различна информация.

40лева


?
40 лева за какво?
Ако си за задържане или раждане нищо не се плаща. 


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Dakota_1 в пн, 04 юни 2018, 14:19
И аз се обърках ... Плаща ли се и колко ... Лежала съм един-единствен път в болница по ЗК и плащах 5.80 лева на храноден (нощувка и храна ...).
В сайта пише ПЛАТЕН престой и отдолу фигурират тези 40 лева, но аз ще съм за раждане по ЗК, без избор на екип ...


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: jeniqa в пн, 04 юни 2018, 14:26
Аз нищо не съм плащала, но раждах там отдавна, може нещата да са се променили.


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: mikela111 в пн, 04 юни 2018, 14:44
Момичета, а престоя в нормалните стаи колко струва? Срещам различна информация.

40лева
Да, уточнете моля за какво са тези 40 лева? 


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Maria Ivailova в пн, 04 юни 2018, 14:53
Момичета, а престоя в нормалните стаи колко струва? Срещам различна информация.

40лева
Да, уточнете моля за какво са тези 40 лева?  

В Сайта пише 40 лева за платен престой в родилно отделение.
 А  за ВИП СТАЯ 70ЛВ.

Предполагам по каса е безплатно.

Ако съм подвела някой се извинявам.

Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Неизвестна16 в пн, 04 юни 2018, 18:53
Раждах октомври и не съм плащала 40лв за нощувка.


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Miroslava^ в пн, 04 юни 2018, 20:54
Сигурно,ще е по-лесно да се обадите на информацията в "Шейново".


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: zverino в вт, 05 юни 2018, 00:19
По Здравна каса не се плаща нищо. Ако пожелаете допълнително вип стая, си я плащате разбира се.


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Alady в ср, 06 юни 2018, 15:32
Раждах там преди 2 месеца, не се плаща престоя в родилно отделение, плаща се само ако пожелаеш Вип стая, но в родилното са доста добри условията, не виждам нищо кой знае какво във випа, даже си е зле защото е доста изолирано и някак майките от вип стаите не получават същата грижа. Като родиш и те питат къде искаш дали във отделението или вип стая, за да знаят на къде да те карат. Не знам защо на сайта пише така, малко е объркващо, но сайта им е доста кофти, трябва да си го оправят.


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Sun в чт, 14 юни 2018, 18:16
Здравейте, може ли да ми кажете избор на екип за нормално раждане 800лв, включва ли епидурална упойка, или тя се заплаща допълнинелно 300лв?


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: FilleFrancaise в пт, 15 юни 2018, 01:28
Включва.
Здравейте, може ли да ми кажете избор на екип за нормално раждане 800лв, включва ли епидурална упойка, или тя се заплаща допълнинелно 300лв?


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Pure_nature в пт, 15 юни 2018, 11:03
Само да вмъкна нещо за упойката. Хубаво е да се уговорите с доктора за нея, защото раждане с упойка се води по различен начин от нормалното раждане. Трябва да си направи сметка кога да ти предложи упойка и колко системи да пусне преди и след това. Идеята е, че трябва да изтече система/две системи, за да се постави упойка, а ако правиш бързо разкритие няма да има време. Двете ми раждания са със упойка и окситоцин, та АГ ми е обяснявала отгоре-отгоре.
Аз раждах с моя АГ, но не плащах на болницата, а на нея, та цените ми бяха различни от тези написани в ценоразписа на болницата, защото не работи там, а само води раждания.


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Неизвестна16 в пт, 15 юни 2018, 11:50
Аз държах да родя без епидурална, но явно просто си мислех, че имам висок праг на болка.
За да се постави, е необходимо да има започнал родов процес - контракции и разкритие. Аз имах контракции със силен интензитет почти без прекъсване и ми я сложиха на 4см разкритие. Не бях говорила преди това с АГ или анестезиолог.


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Pure_nature в пт, 15 юни 2018, 14:06
Чудесно е, че се е получило при теб, но авторката е с избор на екип, нищо не й пречи да си поговори с доктора.
Аз също си мислех, че ще раждам без упойки, но не ми се получи.
Сега с второто, въпреки че ми сложиха два пъти упойка, честно да си кажа, дори с втората упойка болката беше .....


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Неизвестна16 в пт, 15 юни 2018, 18:09
Аз определено без упойка нямаше да издържа. Не правех разкритие и като ми пуснаха окситоцин на бърза капка ми идваше да скоча от втория етаж.
В крайна сметка е важно с бебето и майката всичко да е наред, пък начинът на раждане - както дойде.
Сега ми стана едно носталгично за скърцащите колички и докато чакахме пред асансьора да ни донесат бебоците.


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Sun в сб, 16 юни 2018, 19:43
Благодаря за отговорите, момичета, хич не държа на болка аз!


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Miroslava^ в сб, 16 юни 2018, 22:47
Неизвестна,вече носят бебетата по стаите ли?


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Неизвестна16 в нд, 17 юни 2018, 09:31
Неизвестна,вече носят бебетата по стаите ли?

О, нямам идея, но не ми се вярва. Родих октомври и тогава ги сваляха само до асансьора.


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: mikela111 в нд, 17 юни 2018, 11:18
Да, ако може някоя майка раждала там, да обясни моля какъв е режимът с бебета, както  и с кърменето. Знам, че имат стая в помощ на кърмачките, но ме интересува бебетата може ли да стоят при майките  за по-дълго или?


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Pure_nature в нд, 17 юни 2018, 11:34
Бебетата ги водят сутрин в 6-7ч после ги взимат за три часа имат си прегледи, изследвания, към 10-11ч ги воят и остават при майките, прибират ги около 19-20ч, след което пожелание ти го водят в 23ч и или остава при теб за през нощта или го прибират. Това за вип стаите, но като си говорих с другите майки от родилния етаж, режимът е същият. Не знам каква е процедурата с оставане през нощта на бебетата в общите стаи.
Ако искаш да излизаш навън или да си почиваш, можеш винаги да го закараш в неонатологията да го гледат.


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Неизвестна16 в нд, 17 юни 2018, 14:42
За октомври режимът беше: от 6-7, 10-11, 13-20, 22-23ч в нормална стая.


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Pure_nature в нд, 17 юни 2018, 23:19
За октомври режимът беше: от 6-7, 10-11, 13-20, 22-23ч в нормална стая.
О, да, точно така, от 11 до 13 пак ги взимаха, забравила съм.
Извинете ме за грешното инфо.


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Alady в пн, 18 юни 2018, 23:55
В отделението няма практика бебетата да остават по стаите, все пак има стаи с по 4 легла, някак не си го представям 4 ревящи бебета на едно място.  :crazy:


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Pure_nature в вт, 19 юни 2018, 00:44
Бебетата първите няколко дни не реват толкова, стига да ги гушнеш, да сучат, да хапват, всичко е точно.
Не знам за отделението. След двете раждания съм била в самостоятелна стая. Първото си го гледах и през нощта, а с второто реших да си почина, преди да се почне с въртележката и дома. В родилното и двете са били тихи, в другите стаи също беше тихо, в неонатологията малко бебета плачеха. Не знам, може и в талъв момемт да са били.


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Неизвестна16 в вт, 19 юни 2018, 08:05
Не зням колко не реват, обаче стаята, в която бях, се намираше точно под неонатологията. Почти не съм спала през нощта от бебешки рев.


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Pure_nature в вт, 19 юни 2018, 13:12
Сигурно съм хванала такива моменти, затова и го уточних.


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Alady в чт, 21 юни 2018, 11:23
Не ревът ли ... олее. В съседната стая имаше едно което се скъсваше с часове ревеше, не знам какво му правеха, ама чак се притесних по едно време мислях да ходя да видя какво става.


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: mikela111 в пн, 16 юли 2018, 09:53
Момичета, а как стои въпросът с бащите? Знам, че в "Шейново" има опция бащата да присъства на раждането, но се чудя ако не се спрем на такъв вариант, кога го допускат при майката и бебето, само в определени часове или зависи дали тя е в самостоятелна стая? Всъщност и за избора на самостоятелна стая много се чудя дали има смисъл.. Ще се радвам, ако някоя мама с опит сподели :)


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Effi в пн, 16 юли 2018, 10:40
Мъжът ми присъства на раждането. Качиха го във ВИП залата за раждане почти веднага след като мен ме настаниха в нея. В самостоятелната стая може да те посещават по всяко време. За мен това беше плюс, но там си малко изолиран.


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Pure_nature в пн, 16 юли 2018, 11:39
Ние не сме се разделяли с ММ от приемането, докато не ме качиха във вип стаята. Бяхме си тримата с бебето много време в родилната зала. Сложихме бебето да засуче веднага. Според мен вип залата си заслужава на 100% , суперр чисто, приветливо, реновирано, удобно, докато вип стаята е безсмислена, осигурява ти достъп на посетители постоянно, но няма никакви удобства, сиво и мрачно е, много са зле стаите, нямат бани и тоалетни. Има една на етажа и стискай палци да има осветление. Ако знаех за състоянието им, изобщо нямаше да се занимавам. Аз я избрах единствено, заради тишината, защото няма да има други ревящи бебета освен моето.
Успех и леко раждане


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: mikela111 в пн, 16 юли 2018, 12:05
Ние не сме се разделяли с ММ от приемането, докато не ме качиха във вип стаята. Бяхме си тримата с бебето много време в родилната зала. Сложихме бебето да засуче веднага. Според мен вип залата си заслужава на 100% , суперр чисто, приветливо, реновирано, удобно, докато вип стаята е безсмислена, осигурява ти достъп на посетители постоянно, но няма никакви удобства, сиво и мрачно е, много са зле стаите, нямат бани и тоалетни. Има една на етажа и стискай палци да има осветление. Ако знаех за състоянието им, изобщо нямаше да се занимавам. Аз я избрах единствено, заради тишината, защото няма да има други ревящи бебета освен моето.
Успех и леко раждане

Благодаря много! А каква е цената на ВИП родилната зала, аз дори не знаех за нея, била съм веднъж на дни на отворените врати и не са ми казвали за тази възможност, само за стаята. Кога се заявява или зависи дали е свободна към дадения момент и т.н.?


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Alady в пн, 16 юли 2018, 12:37
Вип родилната зала не се различава кой знае колко от стандартните родилни, освен че е отделена от тях и е в началото на коридора а не в дъното където са другите зали, не е никак лоша, ама те и другите зали са чисто нови и доста луксозни. Сравнявам ги със Софиямед, хем е частна клиника родилната зала е под всякаква критика два родилни стола в една обща зала, в Шейново няма такава цигания всичко е отделно и много по-ново и хубаво а не е частна клиника. Мисля че цената на тази отделената зала е около 300 лв, ама да не те излъжа. За Вип стаите, според мен са абсолютно безсмислени, даже си е кофти да си там, според мен е малко изолирано и не се полагат същите грижи, като за майките от отделението, а в отделението не е никак лошо, условията са добри.


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Неизвестна16 в пн, 16 юли 2018, 12:46
Пък и в общите стаи винаги може да разчиташ на друга мама. Я да отидеш до тоалетна, я за храна.


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: mikela111 в пн, 16 юли 2018, 13:13
Благодаря ви момичета. Все повече се насочвам към Шейново за раждането на моето мъниче, мисля, че парите, които се искат по частните болници, са абсолютно безумие и е безмислено да се дават, а и в крайна сметка, ако има сериозен проблем с бебо, винаги всички отиват в някои от големите държавни болници.


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: FilleFrancaise в пн, 16 юли 2018, 14:25
Здравейте,
Родих май месец т.г в Шейново и съм много доволна.
Не избрах ВИП стая и мисля,че това беше едно от най-правилните ми решения.
Момичетата в стаята много ми помагаха с всичко.
Ако Ви е първо дете и нямате някой който да седи при вас през деня за мен е напълно излишно да се плаща за ВИП стая,дори го намирам за минус.
Единствения плюс на ВИП стаята е по-удобното легло, ако си със секцио това е важно.
Относно присъствие на баща не знам как седи въпросът,защото не съм имала такова желание,като цяло раждането не винаги е прекрасно изживяване и нямах нужда от някой допълнителен да ми виси на главата, но това е до човек :)
Ако имате още въпроси съм, насреща.
Успех!
Момичета, а как стои въпросът с бащите? Знам, че в "Шейново" има опция бащата да присъства на раждането, но се чудя ако не се спрем на такъв вариант, кога го допускат при майката и бебето, само в определени часове или зависи дали тя е в самостоятелна стая? Всъщност и за избора на самостоятелна стая много се чудя дали има смисъл.. Ще се радвам, ако някоя мама с опит сподели :)


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Неизвестна16 в пн, 16 юли 2018, 16:44
И в крайна сметка - не бъдете с големи очаквания, за да не се разочаровате. Това е моят съвет.


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: zuzi_pretty в пн, 16 юли 2018, 17:15
FilleFrancaise, честито бебче! Моят основен въпрос е може ли бебето да стои през цялото време при майката, защото в темата четох, че ти го носят на определени часове?


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: FilleFrancaise в пн, 16 юли 2018, 18:02
Благодаря :)
Да, носят ги сутринта в 7(ако не се лъжа), после към 11, после 13-20 и накрая към 22/23, ако не се лъжа.
Ако си в обща стая е много вероятно другите момичета да не са много доволни ако искаш бебето да е цяла нощ при теб.
Аз лично също не бих подкрепила подобно желание, ако някой беше поискал.
Във ВИП мисля,че е възможно.
Имай впредвид, че ако избереш този вариант, в моментите когато искаш да отидеш до тоалетна и т.н, трябва вероятно твой близък да е при теб, за да гледа бебето.
На мен лично, дори и тези часове ми бяха много отначало, ако трябва да съм откровена, но пък имаше и майки които не бяха така :)
Мислиш ли да избираш екип?
FilleFrancaise, честито бебче! Моят основен въпрос е може ли бебето да стои през цялото време при майката, защото в темата четох, че ти го носят на определени часове?Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Неизвестна16 в пн, 16 юли 2018, 18:05
Часовете поне октомври бяха 6-7, 10-11, 13-20 и 22-23ч. За мен беше ок, т.к. имах възможност сутрин да закуся, после да обядвам и вечерта да дремна.
Аз лично се къпех вечер като ги вземат в 23ч, т.к. баните бяха свободни и можех спокойно да се изкъпя.


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Ариел в вт, 17 юли 2018, 02:30
Часовете са както предния пост. Аз лично се подписах 2-та и 3-тата нощ бебето да си е при мен. Едната нощ другата майка беше съгласна и даже реши и тя си взе бебето при нея. На другата вечер бях сама в стаята. За мен контакта през цялото време с малкото е много важен. Както за успешното кърмене, така и за собствено спокойствие.
Всички родилни зали са отделни. Срещу 300лв.може да присъства и таткото или дула или който ви се иска. При мен нещата в родилна зала се случиха за 10мин, та не си заслужаваше според мен. След това ме шиха и пуснаха таткото при нас. Бебока си беше в ръцете ми веднага след като го премериха и забърсаха. В това отношение в Шейново са прекрасни и мога само да ги похваля.
В родилно бях в стандартна стая. Баните са наблизо. Едната беше с развалена слушалка на душа. Предполагам, че скоро ще я подменят все пак. Храната също ми беше много вкусна на мен лично.
Забележката ми е към политиката на кърменето. Да, имат стая и акушерка, която дава съвети, но е само тя и ако не отидеш при нея, от другите няма да получиш адекватни съвети, а по-скоро стресиращи. Трябва целия персонал да подкрепя кърменето, а не да се носят масово на родилките шишета с АМ и да не им се обяснява, че те са само в Краен случай, а идеята на носенето на бебето е, за да се кърмите(нищо че най-вероятно те вече са дали ам, защото е ревало от глад, донато е било в неонатология - още една причина да искам да е при мен постоянно)


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Alady в вт, 17 юли 2018, 11:40
Часовете са както предния пост. Аз лично се подписах 2-та и 3-тата нощ бебето да си е при мен. Едната нощ другата майка беше съгласна и даже реши и тя си взе бебето при нея. На другата вечер бях сама в стаята. За мен контакта през цялото време с малкото е много важен. Както за успешното кърмене, така и за собствено спокойствие.
Всички родилни зали са отделни. Срещу 300лв.може да присъства и таткото или дула или който ви се иска. При мен нещата в родилна зала се случиха за 10мин, та не си заслужаваше според мен. След това ме шиха и пуснаха таткото при нас. Бебока си беше в ръцете ми веднага след като го премериха и забърсаха. В това отношение в Шейново са прекрасни и мога само да ги похваля.
В родилно бях в стандартна стая. Баните са наблизо. Едната беше с развалена слушалка на душа. Предполагам, че скоро ще я подменят все пак. Храната също ми беше много вкусна на мен лично.
Забележката ми е към политиката на кърменето. Да, имат стая и акушерка, която дава съвети, но е само тя и ако не отидеш при нея, от другите няма да получиш адекватни съвети, а по-скоро стресиращи. Трябва целия персонал да подкрепя кърменето, а не да се носят масово на родилките шишета с АМ и да не им се обяснява, че те са само в Краен случай, а идеята на носенето на бебето е, за да се кърмите(нищо че най-вероятно те вече са дали ам, защото е ревало от глад, донато е било в неонатология - още една причина да искам да е при мен постоянно)


Доста си крайна с това да не се носи АМ, аз родих секцио и макар, че слагах детето "на гърда" първите три дни и капка коластра нямах, добре че беше АМ, че да има какво да яде детето. Смятам че политиката им за кърмене си е супер, никой не е длъжен да ти виси на главата и да ти натиска гърдите, неканен, видиш ли щото да тръгнела кърмата. Това по-скоро би ме стресирало още повече, да не говорим колко майки имаше които изобщо не кърмиха, тях какво с камъни ли да ги замерят.


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Неизвестна16 в вт, 17 юли 2018, 13:25
Да, на мен ми беше неприятно на втория или третия ден при визитация дойдоха студенти. Въпреки че не бях подписала тази декларация, те дойдоха сутринта и ме натискаха дали имам коластра. Съответно акушерката ги викна всичките 10тина момичета да видят как се проверява за кърма. Не ми беше готино някакви жени да ме гледат, докато друга ме стиска за гърдата.


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Pure_nature в вт, 17 юли 2018, 14:08
Да, вип зала е 300лв, защото таткото може да присъства. Не знам дали се заявява допълнително. Когато ме приемаше дежурната й казах, че искам таткото с мен. Аз раждах 5-6 часа, хем е второ, но ми беше в пъти по-комфортно от частната клиника. За другите родилни зали, знам само, че са в отделни боксове и си сама, а не няколко стола в една зала.
За парите, аз да кажа, че може и по-скъпо от частната да излезе, избор на екип, вип зала, вип стая ... Сумата си набъбва.
Моят престой беше уикенда и залата за кърмене не работеше, а акушерките дума не казаха за кърменето или смяната на памперси, освен тази която присъстваше на раждането.
Храната в отделението е в пъти по-добра и вкусна от кетъринга за вип стаите. Буламачите бяха потресаващо гадни, мазни и трудни за определяне на съдържанието им. За закуска даваха по една кифла със сирене, която беше поне на два дни, а сиренето беше 1см2 натрошено върху изсъхналия хляб. Голяма гадост.


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: FilleFrancaise в вт, 17 юли 2018, 15:29
Съгласна съм.
Малко прекалено ми се вижда чак и да не дават АМ, аз лично след секциото имах коластра,но нямах сили да кърмя първите три дни,добре че беше АМ.
А чак пък бебето да е при родилката постоянно за спокойствие...  все пак това е Специализирана АГ болница, в столицата, не мисля че има от какво да се притеснява човек.
Часовете са както предния пост. Аз лично се подписах 2-та и 3-тата нощ бебето да си е при мен. Едната нощ другата майка беше съгласна и даже реши и тя си взе бебето при нея. На другата вечер бях сама в стаята. За мен контакта през цялото време с малкото е много важен. Както за успешното кърмене, така и за собствено спокойствие.
Всички родилни зали са отделни. Срещу 300лв.може да присъства и таткото или дула или който ви се иска. При мен нещата в родилна зала се случиха за 10мин, та не си заслужаваше според мен. След това ме шиха и пуснаха таткото при нас. Бебока си беше в ръцете ми веднага след като го премериха и забърсаха. В това отношение в Шейново са прекрасни и мога само да ги похваля.
В родилно бях в стандартна стая. Баните са наблизо. Едната беше с развалена слушалка на душа. Предполагам, че скоро ще я подменят все пак. Храната също ми беше много вкусна на мен лично.
Забележката ми е към политиката на кърменето. Да, имат стая и акушерка, която дава съвети, но е само тя и ако не отидеш при нея, от другите няма да получиш адекватни съвети, а по-скоро стресиращи. Трябва целия персонал да подкрепя кърменето, а не да се носят масово на родилките шишета с АМ и да не им се обяснява, че те са само в Краен случай, а идеята на носенето на бебето е, за да се кърмите(нищо че най-вероятно те вече са дали ам, защото е ревало от глад, донато е било в неонатология - още една причина да искам да е при мен постоянно)


Доста си крайна с това да не се носи АМ, аз родих секцио и макар, че слагах детето "на гърда" първите три дни и капка коластра нямах, добре че беше АМ, че да има какво да яде детето. Смятам че политиката им за кърмене си е супер, никой не е длъжен да ти виси на главата и да ти натиска гърдите, неканен, видиш ли щото да тръгнела кърмата. Това по-скоро би ме стресирало още повече, да не говорим колко майки имаше които изобщо не кърмиха, тях какво с камъни ли да ги замерят.


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Ариел в вт, 17 юли 2018, 15:57
Не съм в никоя крайност, друга ми е мисълта, но с писане не винаги става ясно. Имам предвид да могат да дават информация на майки, които не са ориентирани все още, а не изобщо да не се дава.


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Неизвестна16 в вт, 17 юли 2018, 16:18
Храната беше под всякаква критика като раждах аз. Не може на кърмачки да сервират зеле или грах. Закуската беше под всякаква критика.
Мисля, че за седмица престой, съм яла веднъж или два пъти от храната. Носеха ми или си взимах от кафето отпред.


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: zuzi_pretty в вт, 17 юли 2018, 16:31
Момичета, благодаря ви за отговорите! Лично аз бях много доволна от родилно отделение на Втора градска болница, където родих първото си дете. За съжаление лятото на 2017 г. е затворено, защото не носи пари на болницата. Просто нямам думи, но както и да е. Та там дечко си беше при мен през цялото време, както и на всички останали майки, просто такава беше тяхната политика. Лично аз така се чувствах много по-спокойна. Бяха абсолютно забранени и свижданията обаче, което колкото и да е неприятно от една страна от друга пък свежда риска от зарази до минимум. Аз също като Ариел смятам, че от персонала трябва да помагат за кърменето. Това не означава, че майките, които не кърмят по една или друга причина трябва да бъдат линчувани, а просто, че трябва бъде опитано да се помогне на всички пък каквото стне разбира се. Какво да ви кажа, момичета, различни сме. Пак казвам аз се чувствам по-спокойна бебето да е постоянно с мен и се чувствах по-добре, когато във втора градска ми помагаха с кърменето, НО не налагам мнението си на никого. Хубаво е, че има различни болници с различни условия.
Успех и пухкави бебчета на всички!


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Ариел в ср, 18 юли 2018, 10:02
zuzi_pretty и аз раждах първото дете във Втора градска и бях много доволна от условия,та и отношението и подхода на всички. Само храната беше ужас - в Шейново всичко ми беше супер вкусно сега - това е от миналата седмица. Само на 1 ядене манджата не ми хареса :D


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Juliet*C в ср, 18 юли 2018, 20:51
Здравейте! Предстои ми другия месец раждане в Шейново, може ли да споделите какви са цените на услугите на фотографа?


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Ариел в ср, 18 юли 2018, 21:35
40 ни поиска само за диск. И аз питах, но никой не сподели. А снимките са ужасни. Изобщо не струват


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Неизвестна16 в ср, 18 юли 2018, 23:50
Нашите са поносими. Мисля, че към 60лв дадохме за 30 снимки+ албум.


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Juliet*C в чт, 19 юли 2018, 10:02
Благодаря ви много


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Prikazna Feya в чт, 19 юли 2018, 10:14
Интересува ме Вип стаята самостоятелна ли е или я делиш с още една мама ? И вярно ли е,че 1 тоалетна се ползва от 2 стаи ? Че нещо много ми се вижда 70 лева на ден за Вип стая,която не е самостоятелна и без баня и санитарен възел ....


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Pure_nature в чт, 19 юли 2018, 10:21
Интересува ме Вип стаята самостоятелна ли е или я делиш с още една мама ? И вярно ли е,че 1 тоалетна се ползва от 2 стаи ? Че нещо много ми се вижда 70 лева на ден за Вип стая,която не е самостоятелна и без баня и санитарен възел ....
Във вип стаята си сама с единично легло, което не е толкова удобно, както някой по-горе писа :) . Баня и тоалетна има на етажа, точно един брой, делиш ги с всички. Говорих си с почти всички родилки от вип етажа и никъде нямаше стая със самостоятелна баня с тоалетна.  Може и да има, но аз не видях и не разбрах реално да има.


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Ариел в чт, 19 юли 2018, 10:37
Няма такава стая с отделна баня и тоалетна - всички са общи на етажа.


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Maria Ivailova в чт, 19 юли 2018, 10:56
Аз ще съм във ВИП стая, която дели една баня с тоалетна само и единствено със съседната ВИП стая.


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Десислава`` в чт, 19 юли 2018, 11:02
Аз като лежах в патологията преди месец ползвахме всички една тоалетна и баня, но на нашия етаж по другия коридор бяха вип стаите и те си имат отделни тоалетни. Едно момиче беше с мен и ми разказваше, че е раджала във вип стая и е много доволна, мъжа и е бил постоянно при нея, леглото и е било много удобно, че даже и люлеещ се стол е имала на който да кърми.


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: mikela111 в чт, 19 юли 2018, 19:34
Дами, а как стоят нещата с фотографа, кога се заявява и т.н.? Имате ли представа къде се правят и снимките, аз бях преди месец на ден на отворените врати и ми направи лошо впечатление,  че снимаха едно семейство пред автомат за кафе  и други не особено приятни неща за фон. Не че има голямо значение, но например в други болници знам, че има специален кът за снимане. Можеш ли да си повикаш и твой фотограф?


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Десислава`` в чт, 19 юли 2018, 20:00
Предполагам това им е фотографа, поне на моята приятелка на тази страница и излязоха снимките. Може да разпиташ във фейсбук странцитата им. https://www.facebook.com/fotograf4e/?hc_ref=ARQxoedeatxoR3Zq_7cviYuIJ1M3gIrB3F07SZqFGwyY3crxHN1ImFf7fkdqjAZrci4 , но и аз съм виждала там до автомата да се снимат. Предполагам може и навън в градинката, зависи от времето.


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Juliet*C в чт, 19 юли 2018, 22:06
Дами, а как стоят нещата с фотографа, кога се заявява и т.н.? Имате ли представа къде се правят и снимките, аз бях преди месец на ден на отворените врати и ми направи лошо впечатление,  че снимаха едно семейство пред автомат за кафе  и други не особено приятни неща за фон. Не че има голямо значение, но например в други болници знам, че има специален кът за снимане. Можеш ли да си повикаш и твой фотограф?


Да, точно до автомата снима, може и навън. Няма кът за снимки... И да, може да си повикаш твой фотограф, аз така ще направя.


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Prikazna Feya в чт, 19 юли 2018, 22:23
А задължително ли е да ползвам този фотограф ? Ще дойдат мои приятели,любители-фотографи,които ще ме снимат! Въпреки,че не държа особено за много снимки от изписването.Достатъчни ми са 2-3 .


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: FilleFrancaise в пт, 20 юли 2018, 00:33
Дами,
Не ползвайте този фотограф, според мен наистина качеството му на работа и отношение не е добро,освен това е некоректен.
Няма кът за снимане.


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Неизвестна16 в пт, 20 юли 2018, 07:36
Факт е, че няма кът за снимане, но аз лично нямам приятели фотографи, а в онзи момент дори не съм и мислила да търся такива.
Аз съм доволна от снимките - имам 30 такива, с всеки един, които беше дошъл, обща и др. Букът (май така е модерно да се казва), също ми харесва.


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Десислава`` в пт, 20 юли 2018, 08:57
Да, аз също нямам приятели фотографи и хич не ми се занимава да ангажирам друг фотограф и много се зарадвах, че има фотограф там. Преди да го видя даже не се бях замисляла, някой да ни снима на изписването, което си е готино предполагам да имаш снимки. :) Аз ще раждам ноември, така че едва ли ще имаме снимки навън, явно ще сме пред машината и ние :D


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Неизвестна16 в пт, 20 юли 2018, 09:06
 И моите са пред машината, същност отзад се виждат снимки и рамки, но пък не ми пука. Хубав спомен е, аз бях толкова неадекватна от всичко, че също не се бях замисляла за фотограф.

Момичета, препоръчайте ми АГ за рутинен преглед - микробиология и цитонамазка. Някой по-свободен, който да си спазва часовете, че с малкия нямам много време.


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: kam4eto в ср, 25 юли 2018, 16:49
Здравейте,
предстои ми раждане през м. септември и съм се насочила към Шейново. Там родих първото си дете през 2011 год. и като цяло съм доволна. Тогава раждах нормално без избор на екип.
Сега искам да избера лекар и да се уговорим предварително, така ще съм по- спокойна. В момента бебо е обърнат седалищно и ако не се завърти, ще се наложи секцио. Но аз се надявам да се обърне и да мога да го родя нормално.
Моля да ми препоръчате лекар, който изражда в Шейново и подкрепя (би се ангажирал с) нормално раждане, а ако се наложи да направи секцио. Моят избор беше д-р Гагова, но днес се обадих в болницата и разбрах, че вече не работи там.
Благодаря предварително!
Желая на всички леко раждане и пухкави, здрави бебоци!


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Effi в ср, 25 юли 2018, 22:29
Аз родих при д-р Николова. Много мила и внимателна, доволна съм. Идваше няколко пъти след като родих да ме види.


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: FilleFrancaise в ср, 25 юли 2018, 22:42
Сърдечно и силно препоръчвам доктор Иван Вецев, при когото родих май месец тази година.
Изключителен професионалист, в крак с всички нови тенденции,прекрасен като човек,изпълняващ мисията на живота си израждайки бебета.
Подкрепя естественото раждане и можеш да разчиташ на него 24/7.
Мога да ви дам координати на ЛС
Здравейте,
предстои ми раждане през м. септември и съм се насочила към Шейново. Там родих първото си дете през 2011 год. и като цяло съм доволна. Тогава раждах нормално без избор на екип.
Сега искам да избера лекар и да се уговорим предварително, така ще съм по- спокойна. В момента бебо е обърнат седалищно и ако не се завърти, ще се наложи секцио. Но аз се надявам да се обърне и да мога да го родя нормално.
Моля да ми препоръчате лекар, който изражда в Шейново и подкрепя (би се ангажирал с) нормално раждане, а ако се наложи да направи секцио. Моят избор беше д-р Гагова, но днес се обадих в болницата и разбрах, че вече не работи там.
Благодаря предварително!
Желая на всички леко раждане и пухкави, здрави бебоци!Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: mikela111 в чт, 26 юли 2018, 12:41
Момичета,  има ли шанс бебето да се кърми нощем? Четох в по-горни постове, че общо-взето цяла нощ е отделено от майката, освен ако тя не е във вип стая. Надявам се да имам късмета да имам кърма, а според всичко изчетено до тук по темата, ми се ще да не дават на бебето АМ, ако мога аз да го храня. Моля мамите с опит в тази насока да споделят :)


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: kam4eto в чт, 26 юли 2018, 14:53
Аз родих при д-р Николова. Много мила и внимателна, доволна съм. Идваше няколко пъти след като родих да ме види.

А как мога да се свържа с нея? Може ли някакви координати за връзка?

FilleFrancaise, моля за координати на д-р Вецев!

Много благодаря!


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Ариел в чт, 26 юли 2018, 15:19
Аз бях в обикновена стая и другата мама също се реши да си вземе бебето за през нощта, та щом о двете сме съгласни, ни разрешиха - подписваш се на нощната смяна за всяка от вечерите, че бебето ще е при теб и нямаше проблем. Последната вечер бях и сама в стаята, та директно ми дадоха да разпиша
Момичета,  има ли шанс бебето да се кърми нощем? Четох в по-горни постове, че общо-взето цяла нощ е отделено от майката, освен ако тя не е във вип стая. Надявам се да имам късмета да имам кърма, а според всичко изчетено до тук по темата, ми се ще да не дават на бебето АМ, ако мога аз да го храня. Моля мамите с опит в тази насока да споделят :)


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Effi в чт, 26 юли 2018, 21:30
Аз родих при д-р Николова. Много мила и внимателна, доволна съм. Идваше няколко пъти след като родих да ме види.

А как мога да се свържа с нея? Може ли някакви координати за връзка?

FilleFrancaise, моля за координати на д-р Вецев!

Много благодаря!

Тя има приемни часове на кабинет. За съжаление не ги помня. Може да звъннеш на регистратура и да питаш.


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Minie в пт, 27 юли 2018, 15:01
Момичета от форографа и аз не съм особено доволна, уж ме снима мен сама с детето сумати пъти, накрая само една такава снимка и то просто ужасна, на другата пък където сме с мъжа ми и детето аз съм със затворени очи, книжката която прави е потресаващо качество - снимките са като размазани и се разпада като я отвориш дори съвсем внимателно- за това нещо взе 75лв.


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: mikela111 в пт, 27 юли 2018, 15:42
Момичета от форографа и аз не съм особено доволна, уж ме снима мен сама с детето сумати пъти, накрая само една такава снимка и то просто ужасна, на другата пък където сме с мъжа ми и детето аз съм със затворени очи, книжката която прави е потресаващо качество - снимките са като размазани и се разпада като я отвориш дори съвсем внимателно- за това нещо взе 75лв.
[/quote


Затова, живот и здраве - мисля да си викам мой фотограф. Но това да си ни грижите на всички, които чакаме рожба ;)


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: malinka__ в сб, 28 юли 2018, 17:02
Момичета, моля за информация от раждалите при д-р Велев, може и на лично.
Интересува ме цената и как протича с него нормалното раждане, присъства ли изобщо той там?


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Prikazna Feya в нд, 29 юли 2018, 15:44
Някой раждал ли е при д-р Иво Иванов в Шейново скоро ? Някакви впечатления ? А за д-р Светослав Виденов младши ? Може и на лично ! Колебая се кой да избера да ме изражда.


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Yana1979 в нд, 29 юли 2018, 20:08
Здравейте,
предстои ми раждане през м. септември и съм се насочила към Шейново. Там родих първото си дете през 2011 год. и като цяло съм доволна. Тогава раждах нормално без избор на екип.
Сега искам да избера лекар и да се уговорим предварително, така ще съм по- спокойна. В момента бебо е обърнат седалищно и ако не се завърти, ще се наложи секцио. Но аз се надявам да се обърне и да мога да го родя нормално.
Моля да ми препоръчате лекар, който изражда в Шейново и подкрепя (би се ангажирал с) нормално раждане, а ако се наложи да направи секцио. Моят избор беше д-р Гагова, но днес се обадих в болницата и разбрах, че вече не работи там.
Благодаря предварително!
Желая на всички леко раждане и пухкави, здрави бебоци!


Моят термин е в края на ноември и се следя точно при д-р Гагова във Шейново, като се надявам и да раждам при нея. Доколкото знам в сряда си преглежда в Шейново, а през останалите дни - във Вита


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Juliet*C в вт, 31 юли 2018, 16:34
Здравейте! За планиране на секцио по мед. причини без избор на екип от колко до колко часа се ходи (има ли значение) и плаща ли се? Как става общо взето? Благодаря!


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Десислава`` в вт, 31 юли 2018, 18:08
Не мисля, че има такова чудо като секцио без избор на екип. Нали все пак трябва да се определи дата по от рано, иначе цената е 1200 лв като гледах последно. Според мен си харесай лекар и си уговори среща с него и ще ти обясни всичко.


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Toni2017 в ср, 01 авг 2018, 09:58
Здравейте! За планиране на секцио по мед. причини без избор на екип от колко до колко часа се ходи (има ли значение) и плаща ли се? Как става общо взето? Благодаря!
  Секциото е с избор на екип и струва 800 лв, родих юли месец там. Струва си всеки лев, защото съм много доволна, имах усложнения, но след 5 дни вече бях без болки и със здраво бебче😊


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Juliet*C в ср, 01 авг 2018, 10:07
Секциото по мед. причини е безплатно, ако искам избор на екип тогава плащам за избора, но в случая не желая. Благодаря!


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: dashick в ср, 01 авг 2018, 14:37
Момичета,  има ли шанс бебето да се кърми нощем? Четох в по-горни постове, че общо-взето цяла нощ е отделено от майката, освен ако тя не е във вип стая. Надявам се да имам късмета да имам кърма, а според всичко изчетено до тук по темата, ми се ще да не дават на бебето АМ, ако мога аз да го храня. Моля мамите с опит в тази насока да споделят :)
Ако си сама във ВИП също се подписваш всяка вечер преди да го вземеш за през нощта. Ако ти е първо бебе може би не е добре да си сама във ВИПа защото е малко потискащо


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Minie в ср, 01 авг 2018, 15:48
Момичета,  има ли шанс бебето да се кърми нощем? Четох в по-горни постове, че общо-взето цяла нощ е отделено от майката, освен ако тя не е във вип стая. Надявам се да имам късмета да имам кърма, а според всичко изчетено до тук по темата, ми се ще да не дават на бебето АМ, ако мога аз да го храня. Моля мамите с опит в тази насока да споделят :)
Ако си сама във ВИП също се подписваш всяка вечер преди да го вземеш за през нощта. Ако ти е първо бебе може би не е добре да си сама във ВИПа защото е малко потискащо
Определено сама във ВИП стая с първо дете си е да не кажа даже силен шок. Аз не съм взимала бебето за през нощта , даже не знаех, че може изобщо да го взема, но още на другия ден след секциото ми го оставиха за осем часа при мен, като някакъв багаж - отвориха вратата, "здравейте, ето го вашето бебче , до 20:00часа е при вас и затвориха , след което идваха само на три часа да носят шишенца с мляко. Съответно с болките от операцията, шока от това , че в момента осъзнаваш реално, че си станала майка и че това човече изцяло разчита на теб и страха дали ще се справиш както подобава , лично на мен ми дойдоха в повече тези неща заедно , никой нищо не ми обясни - не ми показаха как да кърмя, абсолютно нищо - съответно получих адски болки в гърдите , кърма, в големи количества, бебе което не иска да суче , черни изпражнения на бебе (извинете невежеството ми не знаех, че е нормално да са такива), отворено шише, с което намокрих от паника бебето и разбира се 0 резервни дрешки за бебе за цял ден. Така се ошашках, че ми държа влага един месец - изпаднах в следродилна депресия , не исках да се грижа за бебето от страх, че не мога. Не го казвам за да ви стресна момичета , но обмислете добре ако искате да сте сами в стята дали бебето да е при вас през нощта ако то ви е първо - не се знае емоционално как ще сте след раждането , какво ще е бебчето и т.н , може да се вкарате в такъв филм, че за тези две три вечери там, които ще прекарате с бебето, после в къщи да не можете да полагате адекватни грижи за него. Да не говорим , че едната вечер умирах от болки през нощта и излязох да търся някой , всички стаи бяха затворени , обикалях доста време не намерих никой да ми дадът някакво лекарство , а първия ден като ги бях повикала със звънеца бях грубо навикана, че той бил само за изключително спешни случай като да извървя много например. 🤗 Успех на всички , каквото и решение да вземете!


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: FilleFrancaise в ср, 01 авг 2018, 16:14
Аз бях в същото положение,на втория ден като ми я дадоха след секциото,едва се оправих, слава на Бога, че не бях във ВИП стая и момичетата от стаята много ми помагаха.
Момичета,  има ли шанс бебето да се кърми нощем? Четох в по-горни постове, че общо-взето цяла нощ е отделено от майката, освен ако тя не е във вип стая. Надявам се да имам късмета да имам кърма, а според всичко изчетено до тук по темата, ми се ще да не дават на бебето АМ, ако мога аз да го храня. Моля мамите с опит в тази насока да споделят :)
Ако си сама във ВИП също се подписваш всяка вечер преди да го вземеш за през нощта. Ако ти е първо бебе може би не е добре да си сама във ВИПа защото е малко потискащо
Определено сама във ВИП стая с първо дете си е да не кажа даже силен шок. Аз не съм взимала бебето за през нощта , даже не знаех, че може изобщо да го взема, но още на другия ден след секциото ми го оставиха за осем часа при мен, като някакъв багаж - отвориха вратата, "здравейте, ето го вашето бебче , до 20:00часа е при вас и затвориха , след което идваха само на три часа да носят шишенца с мляко. Съответно с болките от операцията, шока от това , че в момента осъзнаваш реално, че си станала майка и че това човече изцяло разчита на теб и страха дали ще се справиш както подобава , лично на мен ми дойдоха в повече тези неща заедно , никой нищо не ми обясни - не ми показаха как да кърмя, абсолютно нищо - съответно получих адски болки в гърдите , кърма, в големи количества, бебе което не иска да суче , черни изпражнения на бебе (извинете невежеството ми не знаех, че е нормално да са такива), отворено шише, с което намокрих от паника бебето и разбира се 0 резервни дрешки за бебе за цял ден. Така се ошашках, че ми държа влага един месец - изпаднах в следродилна депресия , не исках да се грижа за бебето от страх, че не мога. Не го казвам за да ви стресна момичета , но обмислете добре ако искате да сте сами в стята дали бебето да е при вас през нощта ако то ви е първо - не се знае емоционално как ще сте след раждането , какво ще е бебчето и т.н , може да се вкарате в такъв филм, че за тези две три вечери там, които ще прекарате с бебето, после в къщи да не можете да полагате адекватни грижи за него. Да не говорим , че едната вечер умирах от болки през нощта и излязох да търся някой , всички стаи бяха затворени , обикалях доста време не намерих никой да ми дадът някакво лекарство , а първия ден като ги бях повикала със звънеца бях грубо навикана, че той бил само за изключително спешни случай като да извървя много например. 🤗 Успех на всички , каквото и решение да вземете!


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Dakota_1 в пт, 03 авг 2018, 11:30
Здравейте! Искам да споделя впечатления от болницата след моето раждане. Родих нормално, без упойка и избор на екип през месец юли. Битовите условия в болницата са ясни - държавна болница, но поне е чисто. Храната е доста неприятна, неподходяща за кърмачки, затова нека има кой да ви носи храна.
Самото раждане мина прекрасно, доволна съм от всички в Родилна зала.
Кошмарът започва след това! В неонатология ще ви увикват постоянно за щяло и нещяло, отношението е кошмарно, единствената свястна там е д-р Дони Колева и едно младо момиче, чието име не разбрах.
В родилно отделение на ет. 1 също не е особено приятно, отношението е по-скоро като към каторжник. Свижданията са възможни единствено през стъклото на вратата на стълбището.
В стаята за кърмене препоръчвам дамата с дълга коса на кичури, другата лелка е под всякаква критика.
Фотографите аз лично ги избягнах. На изписването се молете да не се паднете с някоя цигнка, че няма да има място нито за вас, нито за детето ви в коридора, че влачат цялата рода.
Само заради психическия тормоз от неонатологията и в родилно повече няма да раждам. Не там, а никъде. Едно дете ми стига. почувствах се като боклук, който само им диша въздуха на тези ... Отвратително!


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Неизвестна16 в пт, 03 авг 2018, 12:12
Честито бебче! Ще мине и тази обида.
Аз също бях разочарована, преди съм го споделяла. Това ме отказа да родя в Шейново при следваща бременност, но не и да имам второ дете.
Колкото до свижданията, аз лично съм пускала ММ вътре, не само зад стъклото. Дебнех акушерките и го вкарвах за 5 мин. Сега го оценявам като грешка, но с малкия бяхме пет дни там и ми идваше в повече всичко.


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: mikela111 в пт, 03 авг 2018, 12:21
Здравейте! Искам да споделя впечатления от болницата след моето раждане. Родих нормално, без упойка и избор на екип през месец юли. Битовите условия в болницата са ясни - държавна болница, но поне е чисто. Храната е доста неприятна, неподходяща за кърмачки, затова нека има кой да ви носи храна.
Самото раждане мина прекрасно, доволна съм от всички в Родилна зала.
Кошмарът започва след това! В неонатология ще ви увикват постоянно за щяло и нещяло, отношението е кошмарно, единствената свястна там е д-р Дони Колева и едно младо момиче, чието име не разбрах.
В родилно отделение на ет. 1 също не е особено приятно, отношението е по-скоро като към каторжник. Свижданията са възможни единствено през стъклото на вратата на стълбището.
В стаята за кърмене препоръчвам дамата с дълга коса на кичури, другата лелка е под всякаква критика.
Фотографите аз лично ги избягнах. На изписването се молете да не се паднете с някоя цигнка, че няма да има място нито за вас, нито за детето ви в коридора, че влачат цялата рода.
Само заради психическия тормоз от неонатологията и в родилно повече няма да раждам. Не там, а никъде. Едно дете ми стига. почувствах се като боклук, който само им диша въздуха на тези ... Отвратително!
Това, което опитвате, е отвратително. За свижданията, съвсем - нима не дадоха на мъжа ви да влезе при вас и бебето? А бебето изобщо даваха ли ви го в стаята?


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Неизвестна16 в пт, 03 авг 2018, 14:39
Бебетата са в стаите в интервалите 6-7, 10-11, 13-20, 22-23ч. Не веднъж сме го обсъждали.
Ако сте във вип стая, може би е възможно да ви посещава мъжа ви. В против случай, в обикновени стаи, които делите с 2-3 жени, няма как да го вкарате.


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Minie в пт, 03 авг 2018, 16:19
Бебетата са в стаите в интервалите 6-7, 10-11, 13-20, 22-23ч. Не веднъж сме го обсъждали.
Ако сте във вип стая, може би е възможно да ви посещава мъжа ви. В против случай, в обикновени стаи, които делите с 2-3 жени, няма как да го вкарате.
Да във ВИП стая той или, който и да е друг ваш близък ако иска може да стои и цял ден, никой няма да ви каже нищо. Но пък там сте сами с бебетата и по-горе написах подробно на мен какво ми се случи първия ден сама с бебето.


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Неизвестна16 в пт, 03 авг 2018, 19:22
Аз съм много доволна, че не избрах вип стая. Съквартирантките много ми помагаха, оставях бебето, за да отида до тоалетна или до кафето отпред, както и до неонатологията. С едната даже още поддържаме контакт :)


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: mikela111 в пт, 03 авг 2018, 21:14
Аз съм много доволна, че не избрах вип стая. Съквартирантките много ми помагаха, оставях бебето, за да отида до тоалетна или до кафето отпред, както и до неонатологията. С едната даже още поддържаме контакт :)

И аз от мненията до тук разбирам, че май е по-добре да се остане в нормална стая. Все се надявам и таткото да може да вижда бебето от време на време.


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Ариел в сб, 04 авг 2018, 01:01
Хубаво е да се посетят преди раждането лекции за кърменето и първите дни с бебето. На много места има безплатни и се надявам да не се повтарят тези истории за подхвърлено бебе и депресии. Много съжалявам като чуя, че някой е минал през това - затова е добре да си предварително подготвен - знаеш какво да очакваш и никой не може да разклати увереността, че ще се справиш.


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Minie в сб, 04 авг 2018, 11:08
Хубаво е да се посетят преди раждането лекции за кърменето и първите дни с бебето. На много места има безплатни и се надявам да не се повтарят тези истории за подхвърлено бебе и депресии. Много съжалявам като чуя, че някой е минал през това - затова е добре да си предварително подготвен - знаеш какво да очакваш и никой не може да разклати увереността, че ще се справиш.
Абсолютно, аз живея в малък град, където няма подобни лекции, никакви няма де. Бременността ми беше тежка, не се препоръчваха изобщо чести пътувания, пътувах са до София за прегледи и нямаше как да посещавам, но смятам че са много полезни. Мамите, които имате възможност посещавайте.


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Дези. в нд, 05 авг 2018, 19:50
Не са нужни лекции. Още повече ако ги води някоя акушерка със собствена версия за кърменетл.
Достатъчнп е да се прочетат блога на Таня Русева-Бу, Христина Янева, Десислава Пеева. Тук в бг мама има подфорум за кърмене с тема"Библиотека за кърмене" със страшно много статии, превеждани от доброволци.
Тази информация е достатъчна да знаеш ориентировъчно как се подава гърдата на бебето, как се позиционира то, колко кърмения на ден е добре да има, как се разбира, че се е нахранило. Ако има трудности-Ла Лече Лига има национялен телефон, а ако искате посещение вкъщи-някой от IBCLC платените консултанти.
В Шейново кабинетът за кърмене е иницииран от Авент, което автоматично трябва да светва лампата каква информация ще бъде получена. На плакатите в стаите, наред с коректна информация, имаше и глупости и то такива, които може да навредят на кърменето.
Кърмачката може да яде всичко, което и се яде. Какво не е подходящо в менюто?


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Ариел в нд, 05 авг 2018, 19:56
Лекции за кърменето - само от сертифицирани консултанти, като разбира се, им достатъчно информация и на сайт на Ла лече лига и НАПК. Но иза другите неща. Къпане, смяна на памперс, масажи, гимнастики и всякакви неща, свързани с гледане на новородено. Оше с първото ми дете в болницата акушерка ми заяви, че нямам кърма след пробно кърмене. Ами, нямам, имам коластра. Но бях посещавала лекции на IBCLC сертифициран консултант и чинно слушах и записвах всичко


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Toni2017 в пн, 06 авг 2018, 09:19
Дакота, аз също раждах в Шейново, нямам такива впечатления, бебето беше по цял ден с мен, майка ми и мм бяха при мен с часове и никой не се е държал лошо...бях във Вип стаята, която освен че ти дава спокойствие няма нищо Вип, даже тв не работеше....храната е гадна, на мен ми носеха, но ако искате луксове, частните болници срещу 2500 лв са много в София. За мен Шейново има отлични лекари, цезаровото ми беше тежко, загубих много кръв и добре че ме оперираха специалисти....


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Alady в ср, 08 авг 2018, 00:05
Аз откара там около 3 седмици и никой не се е държал лошо с мен, без и на етажа с родилното и после в отделението, лошо отношение не съм видяла, само една санитарка имаше малко по-серт, ама ми беше по-скоро смешна, отколкото да се връзвам пък камо ли да се обиждам, пък и е санитарка, не е от лекарския персонал. В неонатологията, колкото пъти съм попитала, винаги са ми обяснили, веднъж ми се случи да имам нужда от нова дрешка, веднага ми дадоха. Лекарите са изключително компетентни, неонатологията е на ниво, поне за мен не е зле, базата е доста добра, даже за държавна болница си е изненадващо добра, вече си е въпрос на хормони, някой мами много ги тресе хормона след раждането и всичко много ги подтиска, целия свят им е крив.


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Неизвестна16 в ср, 08 авг 2018, 08:21
Не бих го отдала на хормони, а на това, че всеки си има различни възприятия за държавна болница.
Аз очаквах да няма миризливки (буболечки), да носят затворени шишета АМ, да сменят дрешката, щом съм помолила, да получавам ясна и конкретна информация за проблема при моето дете (а не мрънкане). Ок, държавна болница. Приех гадната храна (извинете, ама грах и зеле за кърмачки не е ок), приех до известна степин факта, че миеха с препарат пода точно преди да донесат бебетата и т.н, но не приемам отношението, което получих към детето си.


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Десислава`` в ср, 08 авг 2018, 08:45
Това за буболечките е просто невярно, лежах там 12 дни и една буболечка не съм видяла. Разбира се ако си държи някой отворен прозореца и светната лампата е близо до акъла, че ще влезе вътре. Относно храната, да имаше и гадни неща и хубави, ама в една от най-прехвалените частни болници Надежда съм яла много по-гадна храна. На кърмачките като гледах количките винаги имаха + някъв плод и доста по-вкусно изглеждаше от нашата за патологията. И все пак това е външна фирма, не е виновен персонала, че нещо не ви е харесало. Ние направихме забележка за едно ястие, еми повече не го сервираха. Взимат си забележка хората. И аз мисля, че е до претенции. И последно, понеже бяхме с вип стаите на етажа, всички мами изглеждаха щастливи и усмихнати, караха им бебоците до стаите, взимаха ги обратно, цялото им семейство си седеше при тях до късно. А пък за персонала, думи нямам, поне 4 пъти се изредиха всички на смяна и бяха много мили. Не говоря за санитарките, те се мислят за шефове там, идея нямам защо. Но от сестрите и докторите съм видяла само добро отношение, помагаха ми, спираха ми системи да се изкъпя, утешаваха ме, когато имах проблеми, даже докато не можех да ставам от леглото пускаха мъжа ми по часове да седи до мен и да ми дава кураж, нищо че бяхме в обща стая. Разбира се със съгласието на другите момичета. Ако не беше такъв персонала, сигурно са съм изпаднала в депресия. За мен това е най-важно в избора на болница, добри специалисти и добро отношение.


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Неизвестна16 в ср, 08 авг 2018, 09:24
Раждах октомври месец, може и да се е променило нещо. Надявам се да е така.
Не са виновни акушерките или санитарките за храната, а управлението на болницата, т.к. предполагам, че те избират вносителя и менюто. За мен това никога не е било проблем, купувала съм си храна от кафето отпред, както и ми носеха.
Относно буболечките - не знам какви са условията, но и преди съм писала - сутринта в 6ч свалиха бебетата и на количката на моето имаше миризливка. От това не мога да се отърся, не го приемам и за мен не е претенция, а минимални хигиенни норми. В родилно отделение също имаше такива, но да речем, че е било заради отворения прозорец. Факт е, че може да е имало бум на такива насекоми есента, но смятам, че има фирми и начини, чрез които да се обезопазят и обезпаразитят съответните помещения. Става въпрос за родилки и новородени бебета, все пак.
Както и да е, не искам да задълбавам.


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Alady в чт, 09 авг 2018, 23:53
И аз не съм съгласна с това за буболечките, бях там около 2-3 седмици на различни етажи една не съм видяла. А това за храната, направо ще се направя, че не съм го видяла, не мога да повярвам, че храната може да е фактор в избора на болница  :ooooh:  :crazyeyes: какво е това велико мрънкане за тая храна, аз се радвам,  че поне бяха помислили за родилите със секцио да има отделни храни, подходящи за след операция, но пак не мога да повярвам, какво огромно внимание се обръща, тука вече трета страница се разисква, се едно отиваме там да се наядем.


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: malinka__ в пт, 10 авг 2018, 07:57
Момичета, за нормално раждане епидуралната упойка при избор на екип влиза ли в цената?


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Неизвестна16 в пт, 10 авг 2018, 09:04
Alady, в предния си коментар изрично написах, че за мен храната никога не е била от толкова главно значение за избора на болница. Тук все пак се търсят мнения и аз написах своето. Както и уточних, че родих октомври и е възможно да има промяна в качеството.

И за да бъда максимално конкретна и за въпросната миризливка, намерих снимка:
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/kN9l/wokrM.jpg)


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Pure_nature в пт, 10 авг 2018, 10:21
Момичета, за нормално раждане епидуралната упойка при избор на екип влиза ли в цената?
Моята упойка влизаше в цената, но АГ-то ми не работи в Шейново, а само води ражданията си там. Ценоразписа й е различен от този на Шейново и отделно съм плащала за вип стая и вип родилна зала, но за упойка -не.


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Toni2017 в пт, 10 авг 2018, 11:43
Alady, в предния си коментар изрично написах, че за мен храната никога не е била от толкова главно значение за избора на болница. Тук все пак се търсят мнения и аз написах своето. Както и уточних, че родих октомври и е възможно да има промяна в качеството.

И за да бъда максимално конкретна и за въпросната миризливка, намерих снимка:
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/kN9l/wokrM.jpg)
Тези насекоми влизат през отворени прозорци, не са вътрешноболнични като хлебарки или мравки....и аз бях в Шейново 4 дни, не видях буболечки, както вече писах, претенциите си ги носете в частните болници..


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Неизвестна16 в пт, 10 авг 2018, 11:48
Не бих нарекла претенция да изисквам да няма насекоми около новороденото ми бебе, а елементарни хигиенни условия. Няма значение държавна или частна болница.
В интерес на истината, именно в частната болница объркаха мен и детето ми, поради което той се роди с инфекция.
Няма да коментирам повече.
Бъдете здрави.


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Effi в пт, 10 авг 2018, 12:37
Момичета, за нормално раждане епидуралната упойка при избор на екип влиза ли в цената?

Да, влиза.


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Alady в пт, 10 авг 2018, 17:20
Alady, в предния си коментар изрично написах, че за мен храната никога не е била от толкова главно значение за избора на болница. Тук все пак се търсят мнения и аз написах своето. Както и уточних, че родих октомври и е възможно да има промяна в качеството.

И за да бъда максимално конкретна и за въпросната миризливка, намерих снимка:
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/kN9l/wokrM.jpg)

Toва са т.н. миризливки летят  и влизат през прозорците, през лятото и есента, ако искаш да опаковат цялата болница за да не кацне някое насекомо на пода, стига вече, това е несериозно, той и въздуха не е чист, все пак е в центъра на София, как не си се сетила да го напишеш.


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Toni2017 в пт, 10 авг 2018, 20:49
Alady, съгласна съм, това с миризливката е меко казано дребнаво, да не кажа нещо по-обидно...аман от някакви претенциозни жени, които ще се хванат за всяко нещо, то и баните са общи на етажа, което всъщност ми беше най-неприятно, но на мен приоритета ми беше да отида при отличен лекар, който работи в Шейново, а не битовите условия...


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Неизвестна16 в пт, 10 авг 2018, 23:24
Toni2017, кажи кое е по-обидното? Интересно ми е.


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: mikela111 в сб, 11 авг 2018, 13:07
Апелирам да спрем с коментарите за тая пуста миризливка :) Все пак темата е за доста по-важни въпроси като лекарите в Шейново, грижата за родилките, кърменето и т.н. В крайна сметка всеки има визия за естеството на проблемите, за едни една миризливка е проблем, а други дори няма да я забележат. Честно казано, се надявам подобни дреболии да си ни проблемът около раждането, но нека все пак запазим добрия тон и не съсипваме темата :)


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Ками88 в чт, 16 авг 2018, 01:17
Раждах е Шейново преди един месец. Следях се в женската им консултация. Не бих я препоръчала, лично аз не бях доволна от отношението на част от екипа там. Относно раждането, бях без избор на екип. Нямам никакви оплаквания от отношението им. Това ми беше първо раждане, влезнах с 5 см разкритие след като ми сложиха Окситоцина нещата се развиха сравнително бързо. Влезнах в родилната зала в 13:20ч. и родих в 16:10ч. Въпреки че исках епидурална, анестезиолога им ми отказа с репликата "Каква упойка бе моето момиче, ти си със седем сантиметра разкритие. Тъй като бебо се роди 4200 гр. съответно аз бях с епизиотомия и ме шиха с пълна упойка. И лекарите и акушерките в родилната зала се държаха добре. Относно неонатологията, нямам никакви оплаквания. Бебатата в нашата стая винаги бяха с чисти дрешки, не е имало разливане на АМ и винаги когато съм имала въпроси към някой от неонатологията съм получавала отговор без да ми правят фасони. В родилното отделение, акушерките и санитарките са супер. Разочарована съм само от визитациите . И трите дни които бях, беше една доста припряна лекарка, която влизаше за 2 мин и не даваше възможност да зададеш въпрос. Като цяло като стигнем до второ дете, няма да имам колебания и пак ще избера Шейново. Относно д-р Вецев в темата видях, че се споменава неговото име. Не съм негова пациентка още, но имам много познати и приятелки които са го избрали и не само за следене и раждане, но и само като гинеколог. Той е страхотен наистина. И най-важното обича работата си и никога ме претупва нещата.


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Амфорка в чт, 16 авг 2018, 11:30
Привет, предстои ми раждане и отново, както и първото ми, възнамерявам да е в Шейново. От първия престой нямах забележки, всичко беше в рамките на допустимото, като изключим сприхавите акушерки и санитарки, но то си е нормално, все пак се намираме в БГ :D
Въпросът ми е следния, тъй като от доста ровене в нета, не открих конкретна информация никъде: Раждането ми ще е секцио по мед. причини, както и първото, но този път съм се насочила към метода по Щарк, за който разбрах, че се практикува там- някой има ли конкретни имена на доктори, които извършват раждане по този метод и какво трябва да направя, за да заявя, че искам такова/предполагам, че изборът на екип ще е задължителен, но как да се свържа с конкретния доктор/следенето на бременността ми няма да е там/? Разбрах, че д-р Велев практикува въпросния метод, какъв е реда за заявяване на раждане с избор него и най-вече ме интересува цената, извън таксата, която се заплаща за избор, защото най-вероятно се взимат"допълнителни". Ако някой е запознат с цената, може и на лс да ми я пише, ако му е неудобно тук.
Благодаря предварително!


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Prikazna Feya в чт, 16 авг 2018, 12:32
Привет, предстои ми раждане и отново, както и първото ми, възнамерявам да е в Шейново. От първия престой нямах забележки, всичко беше в рамките на допустимото, като изключим сприхавите акушерки и санитарки, но то си е нормално, все пак се намираме в БГ :D
Въпросът ми е следния, тъй като от доста ровене в нета, не открих конкретна информация никъде: Раждането ми ще е секцио по мед. причини, както и първото, но този път съм се насочила към метода по Щарк, за който разбрах, че се практикува там- някой има ли конкретни имена на доктори, които извършват раждане по този метод и какво трябва да направя, за да заявя, че искам такова/предполагам, че изборът на екип ще е задължителен, но как да се свържа с конкретния доктор/следенето на бременността ми няма да е там/? Разбрах, че д-р Велев практикува въпросния метод, какъв е реда за заявяване на раждане с избор него и най-вече ме интересува цената, извън таксата, която се заплаща за избор, защото най-вероятно се взимат"допълнителни". Ако някой е запознат с цената, може и на лс да ми я пише, ако му е неудобно тук.
Благодаря предварително!

До колкото ми е известно метода на Щарк се прилага само при първо раждане.


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Амфорка в чт, 16 авг 2018, 15:54


До колкото ми е известно метода на Щарк се прилага само при първо раждане.
[/quote]
Така ли, аз пък някъде бях чела точно обратното, че няма проблем за прилагане на метода след обикновенно секцио...


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Prikazna Feya в чт, 16 авг 2018, 22:08


До колкото ми е известно метода на Щарк се прилага само при първо раждане.
Така ли, аз пък някъде бях чела точно обратното, че няма проблем за прилагане на метода след обикновенно секцио...
[/quote]https://offnews.bg/zdrave/estestveno-tcezarovo-sechenie-nov-metod-za-operativno-razhdane-v-sh-650684.html


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Амфорка в пт, 17 авг 2018, 04:18


До колкото ми е известно метода на Щарк се прилага само при първо раждане.
Така ли, аз пък някъде бях чела точно обратното, че няма проблем за прилагане на метода след обикновенно секцио...https://offnews.bg/zdrave/estestveno-tcezarovo-sechenie-nov-metod-za-operativno-razhdane-v-sh-650684.html
[/quote]
Да, чела съм статията, само че не визирам този тип раждане, а както писах, по метода Щарк.


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Prikazna Feya в пт, 17 авг 2018, 13:01


До колкото ми е известно метода на Щарк се прилага само при първо раждане.
Така ли, аз пък някъде бях чела точно обратното, че няма проблем за прилагане на метода след обикновенно секцио...https://offnews.bg/zdrave/estestveno-tcezarovo-sechenie-nov-metod-za-operativno-razhdane-v-sh-650684.html
Да, чела съм статията, само че не визирам този тип раждане, а както писах, по метода Щарк.
[/quote]

Точно за този метод става въпрос !


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Juliet*C в пт, 17 авг 2018, 18:22
Здравейте! Тези, които сте раждали секцио без избор на екип, на предишния ден към колко часа отидохте да ви приемат и в кое отделение ви приеха? И само за кръв и урина ли приемат ден преди самото секцио? Благодаря!


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Амфорка в пт, 17 авг 2018, 19:21


До колкото ми е известно метода на Щарк се прилага само при първо раждане.
Така ли, аз пък някъде бях чела точно обратното, че няма проблем за прилагане на метода след обикновенно секцио...https://offnews.bg/zdrave/estestveno-tcezarovo-sechenie-nov-metod-za-operativno-razhdane-v-sh-650684.html
Да, чела съм статията, само че не визирам този тип раждане, а както писах, по метода Щарк.

Точно за този метод става въпрос !
[/quote]
Излишно е да спорим явно, не разбирам само откъде толкова увереност във Вас, че чак с удивителни пишете, след като сте в грешка! Информирайте се първо и след това пишете, защото по този начин заблуждавате читатели, които не са запознати!!!


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Десислава`` в пт, 17 авг 2018, 19:26
http://www.kenguru.bg/metodyt+shtark/1/MlW-gRWbIRWzMdKHU9WfcJSvYJODM1e3YhOzcVOzgleDUJePg9KbQpaHgta-IJirMpWLQtiLcZmzYlej
 (http://www.kenguru.bg/metodyt+shtark/1/MlW-gRWbIRWzMdKHU9WfcJSvYJODM1e3YhOzcVOzgleDUJePg9KbQpaHgta-IJirMpWLQtiLcZmzYlej) Да се включа и аз, Велев оперира по Щарк метода, в това съм 100% сигурна и аз. Тук пише, че Методът на Щарк може да се прилага няколко пъти поред. Съществува ограничение обаче: жена, оперирана по известния метод на Пфаненщил не може да бъде подложена на цезарово сечение по Щарк.


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Амфорка в пт, 17 авг 2018, 20:26
http://www.kenguru.bg/metodyt+shtark/1/MlW-gRWbIRWzMdKHU9WfcJSvYJODM1e3YhOzcVOzgleDUJePg9KbQpaHgta-IJirMpWLQtiLcZmzYlej
 (http://www.kenguru.bg/metodyt+shtark/1/MlW-gRWbIRWzMdKHU9WfcJSvYJODM1e3YhOzcVOzgleDUJePg9KbQpaHgta-IJirMpWLQtiLcZmzYlej) Да се включа и аз, Велев оперира по Щарк метода, в това съм 100% сигурна и аз. Тук пише, че Методът на Щарк може да се прилага няколко пъти поред. Съществува ограничение обаче: жена, оперирана по известния метод на Пфаненщил не може да бъде подложена на цезарово сечение по Щарк.
Благодаря Ви!


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: badsector в пт, 17 авг 2018, 22:51
...Точно за този метод става въпрос !
Не е за метода на Щарк, нов метод е, със симулиране на контракции като при естествено раждане.
Всъщност видимата разлика между метода на Щарк (модификация на Misgav-Ladach) и метода на Pfannenstiel-Kerr е, вида на разреза. При Pfannenstiel-Kerr разрезът е дъговиден, докато при Misgav-Ladach се използва разреза от метода на Joel-Cohen, който е хоризонтален. Реално откакто Щарк популяризира метода Misgav-Ladach, той бързо превзема света и от 2003-та насам повечето планови цезарови са по този метод, а от 2010-та почти не се използва Pfannenstiel-Kerr. Вижте си белезите, най-вероятно са хоризонтални, така че всички сте оперирани по метода на Щарк.


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Alady в пн, 20 авг 2018, 00:46
Здравейте! Тези, които сте раждали секцио без избор на екип, на предишния ден към колко часа отидохте да ви приемат и в кое отделение ви приеха? И само за кръв и урина ли приемат ден преди самото секцио? Благодаря!
[/quo

Обикновено приема е след 13 часа на деня преди операцията, ако отидеш по-рано няма да те върнат, ама няма какво да правиш по-рано там, пък и преди обед на етажа на родилното си имат процедури с жените които си лежат там, аз бях 2 седмици преди да родя и до 12 си е натоварено, по-добре отиди след 13.


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: vesy в вт, 21 авг 2018, 12:34
В момента съм в Шейново. За задържане. На 3 етаж съм. Тук са и повечето ВИП стаи. Персоналът е много мил и любезен, с изключение на някои санитарки. Както казаха и другите момичета, храната не е Ок, но пък може да се купува и отвън, където има готвено.


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Лора Борисова 603149 в пн, 27 авг 2018, 14:19
Здравейте, влизам във 7-ми месец и ще сменям следящият бременноста ми,който се намира в Майчин дом. Чудя се дали да търся някой по-добър за тези 2 месеца или направо да отида в Шейново, защото мисля и там да раждам. Някакви съвети? Благодаря


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Yana1979 в пн, 27 авг 2018, 14:49
Здравей, аз от днес съм 27 седмица също. Следя се в Шейново и смятам да раждам там.
Според мен, ако си решила да си сменяш следящия, ще е много по-добре новия да е от мястото, където си решила да раждаш


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Doreto_bg в пн, 27 авг 2018, 16:08
Здравейте, раждаха в Шейново октомври. До колкото знам там женската консултация е платена и е нещо като пакет. Аз лично препоръчвам горещо д-р Кристиан Йончев ( работи в отделението по рискова бременност и изражда). Има частен кабинет, ако решите ще ви дам телефон на лични :). Успех


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: desi.mnkv в ср, 12 сеп 2018, 14:01
Имам и аз един въпрос към скоро раждалите в Шейново. Списъкът, който е даден в сайта им за нещата, които трябва да носим актоален ли е? Защото ми се вижда доста кратичък.
Това е списъкът от сайта:


    Направление № 7 от личния лекар;
    Обменна карта, в която да са нанесени изследванията, правени в женска консултация. Задължителни изследвания са Wass, HbSAg, пожелателно – HIV.
    Лична карта;
    Чехли, халатче;
    Чаша, вилица, лъжица, нож;
    Лични принадлежности;
    Памперси в затворен пакет, мокри кърпички за тоалет на бебето.
    Термометър
    Личен амбулаторен картонТитла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Minie в ср, 12 сеп 2018, 16:00
Имам и аз един въпрос към скоро раждалите в Шейново. Списъкът, който е даден в сайта им за нещата, които трябва да носим актоален ли е? Защото ми се вижда доста кратичък.
Това е списъкът от сайта:


    Направление № 7 от личния лекар;
    Обменна карта, в която да са нанесени изследванията, правени в женска консултация. Задължителни изследвания са Wass, HbSAg, пожелателно – HIV.
    Лична карта;
    Чехли, халатче;
    Чаша, вилица, лъжица, нож;
    Лични принадлежности;
    Памперси в затворен пакет, мокри кърпички за тоалет на бебето.
    Термометър
    Личен амбулаторен картон


Да, актуален е.


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: mikela111 в ср, 12 сеп 2018, 17:10
Имам и аз един въпрос към скоро раждалите в Шейново. Списъкът, който е даден в сайта им за нещата, които трябва да носим актоален ли е? Защото ми се вижда доста кратичък.
Това е списъкът от сайта:


    Направление № 7 от личния лекар;
    Обменна карта, в която да са нанесени изследванията, правени в женска консултация. Задължителни изследвания са Wass, HbSAg, пожелателно – HIV.
    Лична карта;
    Чехли, халатче;
    Чаша, вилица, лъжица, нож;
    Лични принадлежности;
    Памперси в затворен пакет, мокри кърпички за тоалет на бебето.
    Термометър
    Личен амбулаторен картон


Да, актуален е.
А искат ли дрехи за бебето освен тези при изписването?


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Неизвестна16 в ср, 12 сеп 2018, 17:30
Не, поне преди година не искаха.
Моят съвет е да си носиш още един пакет памперси и мокри кърпи. Когато родих миналия октомври, понякога не оставяха памперси или не бяха достатъчно.


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Maria Ivailova в ср, 12 сеп 2018, 19:02
Аз родих преди два месеца.
НЕ искат дрехи за бебето освен тези за изписване. Неизвестна16 е права, продължaват да не носят достатъчно памперси. Вземи си по един пакет памперси и мокри кърпи. :) И кремче за подсичане.


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Minie в нд, 16 сеп 2018, 15:42
Имам и аз един въпрос към скоро раждалите в Шейново. Списъкът, който е даден в сайта им за нещата, които трябва да носим актоален ли е? Защото ми се вижда доста кратичък.
Това е списъкът от сайта:


    Направление № 7 от личния лекар;
    Обменна карта, в която да са нанесени изследванията, правени в женска консултация. Задължителни изследвания са Wass, HbSAg, пожелателно – HIV.
    Лична карта;
    Чехли, халатче;
    Чаша, вилица, лъжица, нож;
    Лични принадлежности;
    Памперси в затворен пакет, мокри кърпички за тоалет на бебето.
    Термометър
    Личен амбулаторен картон


Да, актуален е.
А искат ли дрехи за бебето освен тези при изписването?
Не, обличат ги с техни гащеризончета унисекс. - жълти, сиви


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Doreto_bg в нд, 16 сеп 2018, 19:54
Да и да не забравиш тоалетна хартия, там няма, може да си вземеш и някакви десертчета или солети. Леко раждане :)


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: MegaMoon в пт, 21 сеп 2018, 16:00
Здравейте, момичета :blush: Има ли някой раждал секцио при др. Вецев? :blush:


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: FilleFrancaise в пт, 21 сеп 2018, 17:29
Аз.
Прекрасен е, перфектното цезарово сечение.
Ако имате въпроси,пишете ми на лични.
Здравейте, момичета :blush: Има ли някой раждал секцио при др. Вецев? :blush:


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: vesy в нд, 30 сеп 2018, 13:52
Има промяна в графика за бебетата: от 6 до 7ч, от 10 до 20ч и последното е от 22 до 23 ч. Всеки ден се дават сведения за бебетата от 11:30 на първия етаж.


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: mikela111 в нд, 30 сеп 2018, 16:50
Момичета, пускат ли татковците при вас в стаите, изобщо как стои въпросът с влизанията на близките?


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Pure_nature в нд, 30 сеп 2018, 17:40
Момичета, пускат ли татковците при вас в стаите, изобщо как стои въпросът с влизанията на близките?
Ако си във вип стая, нямаш грижи, който-когато иска влиза и излиза.


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: mikela111 в нд, 30 сеп 2018, 17:59
Момичета, пускат ли татковците при вас в стаите, изобщо как стои въпросът с влизанията на близките?
Ако си във вип стая, нямаш грижи, който-когато иска влиза и излиза.

A ако не си? :)


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Pure_nature в нд, 30 сеп 2018, 19:39
Момичета, пускат ли татковците при вас в стаите, изобщо как стои въпросът с влизанията на близките?
Ако си във вип стая, нямаш грижи, който-когато иска влиза и излиза.

A ако не си? :)
В отделението не може да влиза никой. Можеш в градинката да ги видиш, например


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: FilleFrancaise в нд, 30 сеп 2018, 21:08
Няма как на етаж пълен с новородени да пускат бащите и родата на всички по разбираеми причини.
Само във ВИП стая,да.
Иначе в градинката може да се видите,но ако бебето е при Вас трябва някой да го гледа.
Момичета, пускат ли татковците при вас в стаите, изобщо как стои въпросът с влизанията на близките?
Ако си във вип стая, нямаш грижи, който-когато иска влиза и излиза.

A ако не си? :)
В отделението не може да влиза никой. Можеш в градинката да ги видиш, например


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: mikela111 в пн, 01 окт 2018, 12:20
Няма как на етаж пълен с новородени да пускат бащите и родата на всички по разбираеми причини.
Само във ВИП стая,да.
Иначе в градинката може да се видите,но ако бебето е при Вас трябва някой да го гледа.
Момичета, пускат ли татковците при вас в стаите, изобщо как стои въпросът с влизанията на близките?
Ако си във вип стая, нямаш грижи, който-когато иска влиза и излиза.

A ако не си? :)
В отделението не може да влиза никой. Можеш в градинката да ги видиш, например

Да и аз не очаквам да пускат цялата рода, но все си мисля, че ще мога да се видя с таткото, най-малкото ако трябва да ми донесе нещо :)


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Pure_nature в пн, 01 окт 2018, 12:27
Няма как на етаж пълен с новородени да пускат бащите и родата на всички по разбираеми причини.
Само във ВИП стая,да.
Иначе в градинката може да се видите,но ако бебето е при Вас трябва някой да го гледа.
Момичета, пускат ли татковците при вас в стаите, изобщо как стои въпросът с влизанията на близките?
Ако си във вип стая, нямаш грижи, който-когато иска влиза и излиза.

A ако не си? :)
В отделението не може да влиза никой. Можеш в градинката да ги видиш, например

Да и аз не очаквам да пускат цялата рода, но все си мисля, че ще мога да се видя с таткото, най-малкото ако трябва да ми донесе нещо :)
Ще се видиш, на вратата на отделението или ще слезеш два етажа по-надолу. Няма да може да дойде до леглото ти.
Непоискан съвет от мен, вземи си много вода, аз изпивах по 3-4 литра за двата дни, които прекарах. Със слизането на кърмата, много се ожаднява. Не разчитай на автоматите, защото аз си останах жадна, но и на -2лв в 2 през нощта.
В градинката можеш да слезеш, след като дадеш бебето в неонатологията, няма проблем, никой няма да те върне, не е нужно да ангажираш другите родилки. Друг е въпроса, че бебето ако спи, нищо не пречи да се размотаеш, изкъпеш, отидеш до автомата.


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: mikela111 в пн, 01 окт 2018, 12:41
Няма как на етаж пълен с новородени да пускат бащите и родата на всички по разбираеми причини.
Само във ВИП стая,да.
Иначе в градинката може да се видите,но ако бебето е при Вас трябва някой да го гледа.
Момичета, пускат ли татковците при вас в стаите, изобщо как стои въпросът с влизанията на близките?
Ако си във вип стая, нямаш грижи, който-когато иска влиза и излиза.

A ако не си? :)
В отделението не може да влиза никой. Можеш в градинката да ги видиш, например

Да и аз не очаквам да пускат цялата рода, но все си мисля, че ще мога да се видя с таткото, най-малкото ако трябва да ми донесе нещо :)
Ще се видиш, на вратата на отделението или ще слезеш два етажа по-надолу. Няма да може да дойде до леглото ти.
Непоискан съвет от мен, вземи си много вода, аз изпивах по 3-4 литра за двата дни, които прекарах. Със слизането на кърмата, много се ожаднява. Не разчитай на автоматите, защото аз си останах жадна, но и на -2лв в 2 през нощта.
В градинката можеш да слезеш, след като дадеш бебето в неонатологията, няма проблем, никой няма да те върне, не е нужно да ангажираш другите родилки. Друг е въпроса, че бебето ако спи, нищо не пречи да се размотаеш, изкъпеш, отидеш до автомата.
Няма как на етаж пълен с новородени да пускат бащите и родата на всички по разбираеми причини.
Само във ВИП стая,да.
Иначе в градинката може да се видите,но ако бебето е при Вас трябва някой да го гледа.
Момичета, пускат ли татковците при вас в стаите, изобщо как стои въпросът с влизанията на близките?
Ако си във вип стая, нямаш грижи, който-когато иска влиза и излиза.

A ако не си? :)
В отделението не може да влиза никой. Можеш в градинката да ги видиш, например

Да и аз не очаквам да пускат цялата рода, но все си мисля, че ще мога да се видя с таткото, най-малкото ако трябва да ми донесе нещо :)
Ще се видиш, на вратата на отделението или ще слезеш два етажа по-надолу. Няма да може да дойде до леглото ти.
Непоискан съвет от мен, вземи си много вода, аз изпивах по 3-4 литра за двата дни, които прекарах. Със слизането на кърмата, много се ожаднява. Не разчитай на автоматите, защото аз си останах жадна, но и на -2лв в 2 през нощта.
В градинката можеш да слезеш, след като дадеш бебето в неонатологията, няма проблем, никой няма да те върне, не е нужно да ангажираш другите родилки. Друг е въпроса, че бебето ако спи, нищо не пречи да се размотаеш, изкъпеш, отидеш до автомата.

Благодаря много за подробната информация. Знам за водата, но то тази мойта чанта вече се пръска, чух, че било добре да се вземат два пакета памперси, за да може да остане един в стаята на майката, та в момента сакчето е пълно с памперси и мокри кърпи, ако взема и вода, просто не знам дали ще ме пуснат с толкова багаж :)))


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Десислава`` в пн, 01 окт 2018, 13:03
За това по-добре си го раздели в два сака. На мен долу акушерката на спешния такъв съвет ми даде. В единия нещата за мама, после таткото да донесе нещата за бебето.


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: MissO в вт, 02 окт 2018, 17:53
За втори път изживява кошмар. Получих разкритие в 32 седмица, сложиха ме в предродилна зала по настояване на моя доктор. Имах сериозни контракции с риск от преждевременно раждане и над 80% скъсение на шийката. Държаха ме дълго време, отново по настояване на моя доктор,нещо което не им се хареса. Колегите му се чудеха как да ме разкарат. Завеждащата отделение - Доктор Китанова ме гледаше кръвнишки. Един ден преди сутрешна визитация пристигна акушерка да ми каже, че трябва да ме консултират. Заведоха ме при Доктор Китанова и Доктор Лазарова. Те бяха толкова 'любезни' с мен, че нямам думи. За по-бързо ме сложиха на запис в родилна зала, откъдето Доктор Зарев ми говореше ужасни неща: Аз се опитвам да се отърва от теб, а те тук те слагат. Разкарайте я тая от очите ми!
Малко по-късно същия го чух как казва на колегите си: давайте да й предизвикаме раждане, да извикаме доктора й и да се отървем по-бързо от нея.
Естествено като го чух му се развиках от къде на къде ще ми предизвикат раждане в 35 седмица при положение, че плода е добре, контракциите бяха спрян и, но за жалост разкритието и скъсената шийка предизвикваха дискомфорт.
За жалост и ръцете на доктора ми бяха вързани и се наложи да напусна болницата. Дали разкритието се е увеличило и шийката е продължавала да се скъсява си нямам на идея. Ще родя в тази болница само заради екипа, който съм избрала и се надявам повече кракът ми да не стъпи там.


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: mikela111 в ср, 03 окт 2018, 10:17
За втори път изживява кошмар. Получих разкритие в 32 седмица, сложиха ме в предродилна зала по настояване на моя доктор. Имах сериозни контракции с риск от преждевременно раждане и над 80% скъсение на шийката. Държаха ме дълго време, отново по настояване на моя доктор,нещо което не им се хареса. Колегите му се чудеха как да ме разкарат. Завеждащата отделение - Доктор Китанова ме гледаше кръвнишки. Един ден преди сутрешна визитация пристигна акушерка да ми каже, че трябва да ме консултират. Заведоха ме при Доктор Китанова и Доктор Лазарова. Те бяха толкова 'любезни' с мен, че нямам думи. За по-бързо ме сложиха на запис в родилна зала, откъдето Доктор Зарев ми говореше ужасни неща: Аз се опитвам да се отърва от теб, а те тук те слагат. Разкарайте я тая от очите ми!
Малко по-късно същия го чух как казва на колегите си: давайте да й предизвикаме раждане, да извикаме доктора й и да се отървем по-бързо от нея.
Естествено като го чух му се развиках от къде на къде ще ми предизвикат раждане в 35 седмица при положение, че плода е добре, контракциите бяха спрян и, но за жалост разкритието и скъсената шийка предизвикваха дискомфорт.
За жалост и ръцете на доктора ми бяха вързани и се наложи да напусна болницата. Дали разкритието се е увеличило и шийката е продължавала да се скъсява си нямам на идея. Ще родя в тази болница само заради екипа, който съм избрала и се надявам повече кракът ми да не стъпи там.

Misso, това, което си изживяла, е ужасно. Има ли някакви причини да се стигне до там, някакви предишни проблеми, не мога да повярвам, че някой може да се държи така с родилка! Кой е наблюдаващият ти лекар?


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Неизвестна16 в ср, 03 окт 2018, 11:38
И аз като раждах преди година, ми направи впечатление, че Китанова е дръпната. Тя може би ми направи най-грубия и болезнен преглед за разкритие.


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Амфорка в ср, 03 окт 2018, 15:18
Ее, много се разочаровам от нещата, които чета за Китанова! На мен с първото раждане не ми е направило впечатление да е такава, но и не съм имала преки "сблъсъци" с нея, де. Тя ме прие само тогава и това беше. Но първоначални впечатления на сдържана, сериозна докторка прави. Като родих дори слезе до долу да провери как върви операцията/беше секцио/. Сега започнах да се следя при нея в частен кабинет и дори възнамерявах да си я избера за раждането...Имам за сега само един преглед при нея и наистина и на мен ми се стори леко грубичка с прегледа, но реших, че е инцидентно...Сега вече започвам да се обърквам какво да правя, дали да е тя...


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Неизвестна16 в ср, 03 окт 2018, 15:52
Ако и на другия преглед се държи по същия начин, бих сменила.


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: FilleFrancaise в ср, 03 окт 2018, 20:53
При др.Вецев ли сте?
За втори път изживява кошмар. Получих разкритие в 32 седмица, сложиха ме в предродилна зала по настояване на моя доктор. Имах сериозни контракции с риск от преждевременно раждане и над 80% скъсение на шийката. Държаха ме дълго време, отново по настояване на моя доктор,нещо което не им се хареса. Колегите му се чудеха как да ме разкарат. Завеждащата отделение - Доктор Китанова ме гледаше кръвнишки. Един ден преди сутрешна визитация пристигна акушерка да ми каже, че трябва да ме консултират. Заведоха ме при Доктор Китанова и Доктор Лазарова. Те бяха толкова 'любезни' с мен, че нямам думи. За по-бързо ме сложиха на запис в родилна зала, откъдето Доктор Зарев ми говореше ужасни неща: Аз се опитвам да се отърва от теб, а те тук те слагат. Разкарайте я тая от очите ми!
Малко по-късно същия го чух как казва на колегите си: давайте да й предизвикаме раждане, да извикаме доктора й и да се отървем по-бързо от нея.
Естествено като го чух му се развиках от къде на къде ще ми предизвикат раждане в 35 седмица при положение, че плода е добре, контракциите бяха спрян и, но за жалост разкритието и скъсената шийка предизвикваха дискомфорт.
За жалост и ръцете на доктора ми бяха вързани и се наложи да напусна болницата. Дали разкритието се е увеличило и шийката е продължавала да се скъсява си нямам на идея. Ще родя в тази болница само заради екипа, който съм избрала и се надявам повече кракът ми да не стъпи там.


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Alady в ср, 03 окт 2018, 23:15
Китанова прави впечатление на груба и студена, но в същината си е добър човек и професионалист, докато Лазарова си е същинското зло, ужасна е тая жена, лежах в болницата доста време, горе долу имам впечатления от всички лекари и Лазарова е единствената, която ми е направила наистина лошо впечатление, чак ме беше страх от нея. А Вецев е най-добрия, имам чувството, че някой от по-старите лекари му завиждат, че е толкова начетен и търсен и затова се държат гадно с пациентите му.


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: MegaMoon в чт, 04 окт 2018, 12:40
Лелеее, това си е направо хорър разказ! Ужас, какво ти се е наложило да изтърпиш в този така или иначе труден момент :confused:
Аз съм пациентка на др. Вецев, обмислях раждане в Шейново единствено заради него, но сега като ви чета май започвам да се отказвам... Лекарят е много важен, ама не е там 24/7, а другите, ако се държат наистина толкова гадно и завистливо... Аз ще съм със секцио и първите дни особено ще съм много безпомощна и ще трябва да разчитам на помощ от лекарите, акушерките и персонала...:confused: Май ще се насоча към частна, колкото и да харесвам Вецев...


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Minie в чт, 04 окт 2018, 14:35
MissO изумена съм, тези са за трепане.това в момента ли ти се случва?Аз раждат там, с избор на екип външен лекар. След това лекарите там ги виждах само на визитация по 5 минути. Държаха се нормално, даже единия млад мъж, висок, забравила съм как се казва се и шегува, че моята лекарка ще се разсърди, че ме изписват и подобни шеги, явно съм случила на по-свестни. Другия персонал също не съм имала проблеми, някои са в бяха много мили. Бях на 4 етаж, в малкия вип.


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Maria Ivailova в чт, 04 окт 2018, 18:32
Аз раждах там Юли тази година. Изключително доволна съм от екипа и специално Велев и Василева. Персонала е потресаващ!! Изключително злобни и надменни...Отношението беше потресаващо...


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: mikela111 в чт, 04 окт 2018, 18:42
Аз раждах там Юли тази година. Изключително доволна съм от екипа и специално Велев и Василева. Персонала е потресаващ!! Изключително злобни и надменни...Отношението беше потресаващо...

Kакво ще рече потресаващо, не ви помагаха с бебето и се държаха зле с вас? Разпитвам, защото и на мен ми предстои раждане там, та да се подготвя психически ;)


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Alady в пт, 05 окт 2018, 22:22
Лелеее, това си е направо хорър разказ! Ужас, какво ти се е наложило да изтърпиш в този така или иначе труден момент :confused:
Аз съм пациентка на др. Вецев, обмислях раждане в Шейново единствено заради него, но сега като ви чета май започвам да се отказвам... Лекарят е много важен, ама не е там 24/7, а другите, ако се държат наистина толкова гадно и завистливо... Аз ще съм със секцио и първите дни особено ще съм много безпомощна и ще трябва да разчитам на помощ от лекарите, акушерките и персонала...:confused: Май ще се насоча към частна, колкото и да харесвам Вецев...

Ти щом си за планово секцио, реално с другите лекари ще се засичаш за по 5 мин. на ден по време на визитацията, няма какво толкова да се стряскаш. А на етажа с родилките не съм видяла нищо лошо от никой, виж не бих казала същото за една от най-прехвалените частни болници- "Щерев", в момента обмислям дали да ги съдя, но това не е за тази тема няма да спамя.


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Неизвестна16 в нд, 07 окт 2018, 11:49
Alady, и аз мислех да съдя Щерев, но в крайна сметка се отказах.


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Alady в нд, 07 окт 2018, 23:09
Тези изроди от Щерев заслужават и много повече, но както казах не е за тази тема. Само мога да направя едно обобщение за кандидат майките, който четат тази тема, а то е следното- За зла участ, преди да ми се случи невероятното щастие да забременея и да стана майка, ми се наложи да  обиколя всички софийски АГ  болници (без Майчин дом), впечатленията ми са потресаващи,особено от частните,  ако искате лукс по добре родете в някой 5 звезден хотел на Малдивите, цената е същата като в частните болници, но преживяването съм сигурна, че ще е далеч по-добро.Ако търсите, адекватна медицинска грижа, добри специалисти и нормално изглеждащо отделение и бих казала, доста луксозно родилно отделение Шейново е мястото. Да разбира се все някой ще изскочи с потресаващ разказ, но като цяло в 95% от случаите е възможно да сте доволни.


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: elinoriks в вт, 13 ное 2018, 09:04
Здравейте. Никой не е писал отдавна. Няма ли мами с пресни впечатления? Аз утре съм на отворени врати и ще си задам и там въпросите,но да питам и скоро родилите с отрицателен резус фактор. Инжекцията с Анти Д Гамаглобулин поема ли се от болницата или майката си я осигурява? При предишното ми раждане(преди 3г във втора градса), не съм я плащала,болницата я пое. Не знам тук какво е положението.


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: UNynaeve в вт, 13 ное 2018, 09:07
Аз раждах 2016 и инжекцията с Анти Д Гамаглобулин ми я осигуриха, но трябваше да ги подсещам.


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: elinoriks в вт, 13 ное 2018, 09:22
Ами аз Януари 2018 прекарах операция за отстраняване на лява маточна тръба в следствие на извънматочна бременност в Шейново. Тогава в реанимация ми казаха,че трябва да отиде някой да я купи и да ми я сложат. Нз обаче при раждане дали не се полага. Все пак е 200лв и искам да съм подготвена.


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: kam4eto в вт, 13 ное 2018, 11:19
Аз родих там през септември. Мога да отговоря, ако ви интересува нещо конкретно. Положителен резус фактор съм и не мога да кажа за инжекцията.


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: elinoriks в вт, 13 ное 2018, 11:39
Аз родих там през септември. Мога да отговоря, ако ви интересува нещо конкретно. Положителен резус фактор съм и не мога да кажа за инжекцията.
Искам да попитам все още ли дават бебетата по час?
Какво е мнението ви за стаите(вип или обикновени)?
Фотографа на изсписването задължително ли се "ползва"?


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Yana1979 в вт, 13 ное 2018, 11:41
Kam4eto, би ли споделила впечатленията си от всичко - отношение в родилното, неонатолгия, условия в стаите, възможности за посещение...каквото се сетиш. При кого роди? Помня че искаше при Гагова? Аз съм в 37+2 и съм в готовност всеки момент. Всяка информация ще ми е полезна. Вярно ли е, че малките стаи обикновено са за майките със секцио, а нормално раждащите са в 3 и 4-ките?


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Десислава`` в вт, 13 ное 2018, 11:57
И аз родих там на 16 октомври, секцио при д-р Китанова. Много съм доволна от целия екип на секциото, както и от акушерките, които идваха  да ми слагат антибиотик и фраксипарин. Бях си запазила големия вип на четвъртия етаж една седмица предварително, защото бяхме уточнили датата. Доволна съм, таткото спа при мен през цялото време, имаше си отделно легло. Храната е специална първите дни, съобразена с операцията. В стаята имаше и люлеещ се стол, който беше доста удобен за кърмене. Имахме една баня и тоалетна за два випа. Бебетата се дават по час - сутринта от 6 до 7, след това от 10 до 20:00 и накрая от 22 до 23. Аз попълних декларация да остане и през нощта с мен. Информация за бебетата се дава всеки ден 11 часа на ет.1, САМО на майката. Вип стая всеки може да си вземе, стига да има свободна. Понеже прекарах почти месец преди да родя там познавах почти всички мами. По отношение на общите стаи някои бяха доволни, казаха, че са с печени жени и си оставят бебетата една на друга. Някои казаха, че е ужасно, не могат да се наспиват и чакат да си ходят с нетърпение. Фотографа аз лично не го ползвах.


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: kam4eto в вт, 13 ное 2018, 16:52
elinoriks, сега дават бебетата по цял ден. Първо ги дават сутрин за 1 час- от 6 до 7. После отново от 10 до 20 часа вечерта (ако бебчето е на АБ, го вземат и към 11:30 за 1/2 час), вечерта отново ги дават от 22 до 23 часа. Аз два пъти съм раждала в Шейново и бях в обикновена стая. Не съм се интересувала от опцията за ВИП. Би ми било скучно по цял ден сама, тъй като мъжът ми няма възможност да стои при мен по цял ден, както и някой от близките ми. Не мога да коментирам дали условията там са по- добри. От обикновените стаи има още какво да се желае като комфорт, но за мен това не беше водещо. Все пак са само 3 дни. Ползването на фотографа не е задължително.
Yana1979, аз се свързах с Гагова, но тя излезе в отпуск преди да родя. Насочи ме към друг лекар, който обаче се оказа в чужбина, когато позвъних, че съм с контракции и тръгвам към болницата. Така в крайна сметка родих при дежурния екип. Всичко беше наред и съм им много благодарна. Отношението им беше нормално, човешко. Бих откроила акушерката Мони Павлова- изключително мила и грижовна. Тя води и самото раждане.
В неонатологията също бяха любезни, не са се държали лошо, когато връщах бебето извън часовете, посочени по- горе, защото мъжът ми идваше да ме види следобед и нямаше как да излизам на двора и да оставям бебето. Свижданята, когато аз родих, бяха на двора и там на практика можеш да стоиш колкото желаеш. В студеното време не знам как би било. На етажа не пускат външни хора, евентуално във ВИП стаите може по цял ден да има хора. Баните на 1-ви етаж не са кой знае какво. Общи са, но както казах за мен това не е водещо. Все пак чистотата им зависи не само от персонала, а и от тези, които ги ползват. Бих отбелязала, че им липсват чаршафи. Аз изцапах моите с кръв първия ден, предложиха ми да ги сменят след ден и половина, а бях попитала предния ден за чисти чаршафи. Що се отнася до стаите не знам как настаняват, аз родих нормално и бяхме 3 жени в стаята.
Пожелавам на всички леко раждане и сладки бебета! Моето не ме оставя да пиша сега, така че ако успея ще пиша тези дни още по- подробно :)


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: astinedd в ср, 14 ное 2018, 09:09
kam4eto, и аз имам въпрос, въпреки че имам още време. Ако пожелаеш има ли как бебето да е при теб и през вечерта? Ако не може, има ли възможност да не му бъде давано АМ от персонала (ако това не се налага от наддаването на детето и е закърмено)? И още нещо се сещам, тъй като не искам да съм с избор на екип, трябва ли да отида по-рано да заявя, че ще раждам там или направо като му дойде времето? :) Благодаря!


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: kam4eto в ср, 14 ное 2018, 10:47
Astinedd, не знам дали бебето може да остане при майката през нощта. Аз не съм се интересувала от този вариант. Майките връщаха бебетата в 23 часа. Ако бебето е в Неонатологията, според мен трудно ще издържи без хранене от 23 ч. до 6 ч. сутринта. Но това е само мое мнение. Предполагам, че на Отворени врати ще отговорят на тези въпроси. Моето бебе сучеше  когато беше при мен и аз не съм му предлагала АМ, което ми даваха в малко шишенце. Знам обаче, че в отделението са му давали АМ. Това при нас не повлия по никакъв начин кърменето. Той е само на кърма до момента (вече 2 месеца). Просто споделям моя опит, а вие попитайте, за да сте спокойна и информирана.
Що се отнася до избора на екип, не е нужно да ходите предварително. Аз и двата пъти ходих на запис на тонове там. Но това не е задължително. Първия път бях без избор на екип от самото начало, а втория трябваше да съм с избор, но както писах по- горе, в последния момент се оказах без екип. Отидох на регистратурата с багажа и им казах, че раждам. Дадох си документите, регистрираха ме и ме пратиха в 15 кабинет.


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: astinedd в ср, 14 ное 2018, 11:05
Благодаря много! :)


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Evita_83 в ср, 14 ное 2018, 12:37
От цялото четене дотук до колкото разбрах има вариант да остава при теб бебето през нощта, но трябва и другите майки в стаята да са съгласни. Иначе попълваш някаква декларация и си седи при теб.


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Alady в ср, 14 ное 2018, 15:19
Evita, декларацията се попълва винаги когато бебето не прекарва нощта в неонатологията, но ако си е обща стая и другите не са съгласни да остане бебето, което е в 90% от случаите, защото представи си 4 бебета и 4 майки в една стая  :crazyeyes: декларацията не ти гарантира, че бебето ще е при теб, то е като условие, след като вече майките са се съгласили.


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: FilleFrancaise в ср, 14 ное 2018, 18:15
Според мен във ВИП стая е по вероятно да остане бебето.
Три жени с три бебета и само седем часа почивка ми се вижда абсурдно.
Аз лично се бих се съгласила ако някое от момичетата беше поискало.
Успех!
От цялото четене дотук до колкото разбрах има вариант да остава при теб бебето през нощта, но трябва и другите майки в стаята да са съгласни. Иначе попълваш някаква декларация и си седи при теб.


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: mikela111 в ср, 14 ное 2018, 18:40
Аз също раждах в Шейново и като цяло съм доволна. Момичетата, които са писали по-горе, са отговорили конкретно за часовете, през които бебето е при вас. Аз лично храних малката само с кърма и така не използвах АМ, което даваха, въпреки че ми беше ясно, че през нощта е на адаптирано мляко. Предпочетох трите нощи там да оставам беба в неонатологията, защото имах тежко раждане и предпочетох да се възстановя.  А и сега с ужасните колик наваксвам с безсънието ;) За фотографа - оказа се изненадващо добър след всичко, което изчетох за него тук :) Снимките са хубави и не съжалявам, че го наехме :) Успех на всички бъдещи мами!


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Evita_83 в чт, 15 ное 2018, 09:16
Evita, декларацията се попълва винаги когато бебето не прекарва нощта в неонатологията, но ако си е обща стая и другите не са съгласни да остане бебето, което е в 90% от случаите, защото представи си 4 бебета и 4 майки в една стая  :crazyeyes: декларацията не ти гарантира, че бебето ще е при теб, то е като условие, след като вече майките са се съгласили.

Ами аз точно това съм написала, че и другите майки трябва да са съгласни. Декларацията беше просто уточнение, че се попълва такава.


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: elinoriks в чт, 15 ное 2018, 09:25
Някой по-запознат с цените. Сега видях,че избор на екип е 900лв. В тази цена включена ли е епидуралната или не? Ако искаме присъствие на бащата,каква е цената при избор на екип?
Благодаря


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: mikela111 в чт, 15 ное 2018, 11:10
Някой по-запознат с цените. Сега видях,че избор на екип е 900лв. В тази цена включена ли е епидуралната или не? Ако искаме присъствие на бащата,каква е цената при избор на екип?
Благодаря
[/quot
Изборът на екип е 800 лв.,  но той на практика е е избор на лекар, в цената влиза и упойката. Акушерката е още 200 лв. Присъствието на бащата също се заплаща, мисля, че беше 200 лв, но проверете на сайта на болницата. Питайте обаче дали в такъв случай ще трябва да раждате в специална зала, за която също май се заплаща.


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: elinoriks в чт, 15 ное 2018, 11:20
Някой по-запознат с цените. Сега видях,че избор на екип е 900лв. В тази цена включена ли е епидуралната или не? Ако искаме присъствие на бащата,каква е цената при избор на екип?
Благодаря
[/quot
Изборът на екип е 800 лв.,  но той на практика е е избор на лекар, в цената влиза и упойката. Акушерката е още 200 лв. Присъствието на бащата също се заплаща, мисля, че беше 200 лв, но проверете на сайта на болницата. Питайте обаче дали в такъв случай ще трябва да раждате в специална зала, за която също май се заплаща.
И аз мислех като вас,за цените,но тази сутрин видях в ценорасписа на болницата. Явно ще трябва да се поинтересувам на място.
Благодаря


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Yana1979 в чт, 15 ное 2018, 11:36
До онзи ден и ние бяхме приготвили 800 лв, но явно са си актуализирали ценоразписа и е станало 900 лв.
Иначе всичко останало е така - в тази цена влиза евентуална упойка. Присъствието на бащата се заплаща отделно


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Sing2me в сб, 17 ное 2018, 07:50
Здравейте,

А как става обядването, ако не ги взимат бебоците по обяд за няколко часа?


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: elinoriks в сб, 17 ное 2018, 09:05
Здравейте,

А как става обядването, ако не ги взимат бебоците по обяд за няколко часа?
Аз щях да питам за свиждането. Нали е от 16 до 18 часа? Т.е. свиждането се провежда пред асансьорите с бебето или....??


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: bubanka в сб, 17 ное 2018, 09:28
много се извинявам, че влизам в темата с офтопик, но имам нужда от вашата помощ
търся препоръка за лекар в шейново, който да направи абразио заради полип на моя приятелка
направлението й за хоспитализация изтича, а тя все още не се ориентирала


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Ева на третия етаж в сб, 17 ное 2018, 10:01
Bubanka, раждах преди 11 години в Шейново при Д-р Василев. Живи и здрави догодина - отново 🙂 Моя приятелка там откри отговор на казус с много проблемна бременност, която прекрати при него, след обиколка на всички светила в София. След това роди 2 дечица през 2 години  при същия лекар. Всички мои близки при д-р Василев  раждат- нормално и секцио. Не знам дали може да помогне на твоята приятелка, но желая успех.
Може мнението ми да е полезно за някого.
Приятен уикенд.


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: mikela111 в сб, 17 ное 2018, 10:17
Здравейте,

А как става обядването, ако не ги взимат бебоците по обяд за няколко часа?
Аз щях да питам за свиждането. Нали е от 16 до 18 часа? Т.е. свиждането се провежда пред асансьорите с бебето или....??
Обядва се в определен час на маси пред стаите и се предполага, че бебета спят. Аз лично си взимах храната в стаята, но  санитарките се сърдят, донякъде с основание. Ако бебето ти плаче обаче, няма как да ядеш под режим. Свиждането е пред отделението, близките стоят отвън, можете да им покажете бебето през вратата, тя е стъклена
 Някои майки излизаха с малките, но за мен това е неразумно, защото там са стълби и става зверско течение, на тоя студ съвсем.


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Десислава`` в сб, 17 ное 2018, 11:10
И аз бих препоръчала д-р Василев, много добър лекар е! Моето секцио беше направено перфектно, въпреки проблемите с плацентата, та бих препоръчала и д-р Китанова.


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Marleen в сб, 17 ное 2018, 17:13
много се извинявам, че влизам в темата с офтопик, но имам нужда от вашата помощ
търся препоръка за лекар в шейново, който да направи абразио заради полип на моя приятелка
направлението й за хоспитализация изтича, а тя все още не се ориентирала

д-р Китанова  :plus1:


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Sing2me в ср, 19 дек 2018, 18:01
Здравейте,

Ще споделя и моят опит от раждане в Шейново с избор на екип Д-р Китанова и акушер Цекова.

Приеха ме в Шейново на 18 ноември 2018г. със съмнение за изтекли води и 4 см разкритие. Кръвните изследвания показаха, че имам инфекция. Сложиха ме на антибиотик, за да няма опасност за бебчо.

Д-р Китанова ми направи преглед и определихме дата за индукцията. Престоят ми общо беше 1 седмица - от 18ти до 25ти.

На 22ри ноември ми сложиха система в 8:30 сутринта. В 11:30 синът ми се роди (второ раждане). Родих нормално с епидурална.

Точно когато стана време за напъване се събраха около 10-15 човека в залата за раждане. Това го правят за всички раждания, независимо дали си с избор на екип или не. Много е успокояващо да знаеш , че са подготвени за всичко. В 90% от случаите няма нужда от допълнителен персонал, но ако нещо се обърка са подготвени да се справят със ситуацията.

Родилните зали са страхотни - модерни и много добре оборудвани.

След като се роди бебо, ни оставиха в родилната зала за 2 часа заедно. Акушер Цекова ми помогна с кърменето. Както тя ми каза да го кърмя, така си го кърмя и нямам никакви проблеми. Първият ми син не успях да го кърмя, а само с помпа за кърма се справях.

След като минаха 2-та часа, взеха бебо за наблюдение, което продължи около 6 часа. След наблюдението ми го донесоха в стаята.

Бях настанена във ВИП стая. В нашия коридор бяха 8 вип стаи - от 301 до 308. Имахме 3 санитарни възела - 1 тоалента; 1 тоалетна + 2 бани; баня (в тази не съм влизала). Нито веднъж не ми се е налагало да чакам за тоалетна или баня.

ВИП стаята ми хареса. Има малко хладилниче, легло с електронен механизъм за сменяне на позициите, гардеробче, чешма, телевизор без заплащане (Виваком), люлеещ стол (в моята стая беше счупен). Посетители могат да идват по всяко време.

На 2ри и 4ти етаж има вендинг машини за кафе, вода, сладки неща. Цените са нормални. Водата е 80 ст, газираната вода е 1лв, дългото кафе е 50 ст. Машините приемат от 5ст до 5лв (не приемат 10 лв както е написано на тях).

Най-впечатляващо за мен беше отношението на персонала. Еднакво е към всички - не правят разлика между платено, безплатно, раса и т.н. Държат се отзивчиво и съпричастно.

Мнението ми за храната е много различно от това на повечето мнения тук. Според мен храната в Шейново е много по-добра от тази в кафето отвън. Ето няколко примера за храна, която ни даваха - Пиле с грах, картофени кюфтета със зелева салата, пиле със зеле, кюфтета в сос - все истинска храна. В кафето ядох 2 пъти и повече не посмях. Нямат супички. Единия път ядох принцеси, бяха доста мизерни. Втория път ядох руладини с картофено пюре. Картофеното пюре имаше вкус на направено от кутия. Не успях да ги изям.

За мен е важно храната да е направена от истински продукти. Аз наблягам на зеленчуците, и за това храната в Шейново ми допадна. Всеки с предпочитанията си :)

Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Paradox_4 в сб, 05 яну 2019, 16:24
Здравейте, момичета! Имам няколко въпроса, за които се извинявам предварително, тъй като по всяка вероятност вече са били обсъждани, но се надявам на по-актуална информация и ще съм мн благодарна, ако някой отговори.🙏 Другата седмица ми предстои планово секцио в Шейново, без избор на екип. Имам някаква представа за това, което предстои, но все пак молбата ми е, ако има някоя мама, раждала наскоро там със секцио, да опише по-подробно етапите на подготовка, самата операция и възстановяването след това. Списъкът с необходимите принадлежности, който има в сайта, казаха, че е актуален, но достатъчен ли е? Бихте ли ми препоръчали да добавя нещо допълнително, от което ще имам нужда? Също така ме интересува: Кога бащата може да види бебчето, кога мен? Как стои въпросът със свижданията, има ли някакви определени часове? Колко дневен е престоят след секцио, разбира се, в най-оптималния вариянт, когато всичко е наред? Съжалявам
за многото и досадни въпроси!! Аз уж не съм се сдухала, поне засега, де.. 😏 но искам да съм възможно най-информирана и подготвена. Благодаря предварително, ако някой се отзове и отговори! 😊🤗


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Minie в сб, 05 яну 2019, 16:59
Здравейте, момичета! Имам няколко въпроса, за които се извинявам предварително, тъй като по всяка вероятност вече са били обсъждани, но се надявам на по-актуална информация и ще съм мн благодарна, ако някой отговори.🙏 Другата седмица ми предстои планово секцио в Шейново, без избор на екип. Имам някаква представа за това, което предстои, но все пак молбата ми е, ако има някоя мама, раждала наскоро там със секцио, да опише по-подробно етапите на подготовка, самата операция и възстановяването след това. Списъкът с необходимите принадлежности, който има в сайта, казаха, че е актуален, но достатъчен ли е? Бихте ли ми препоръчали да добавя нещо допълнително, от което ще имам нужда? Също така ме интересува: Кога бащата може да види бебчето, кога мен? Как стои въпросът със свижданията, има ли някакви определени часове? Колко дневен е престоят след секцио, разбира се, в най-оптималния вариянт, когато всичко е наред? Съжалявам
за многото и досадни въпроси!! Аз уж не съм се сдухала, поне засега, де.. 😏 но искам да съм възможно най-информирана и подготвена. Благодаря предварително, ако някой се отзове и отговори! 😊🤗
Подготовката за секцио включва:тонове, тоалет (дори ти да си подготвена), клизма (предоставят ти тоалетна с душ за да се измиеш), катетър (това ми беше най-неприятно, но не е и то кой знае какво и те качват в операционната. Там ти поставят спиналната упойка и лягаш на операционната маса (упойка та не боли), слагат параван пред теб и всичко започва. На около 10тата минута вадят бебето и после те зашиват теб. 24 часа си в реанимация, където постоянно те наблюдават, слагат ти обезболяващи и си почиваш. За там ти трябва поне 1.5л вода и един шоколад. На другия ден сутринта идва рехабилирстор, раздвижва те и те местят в стаята ти. Бебето в този ден ти го водят по обяд. Списъка е актуален да, аз си носих лични принадлежности за тоалетна и баня, много тоалетна хартия ходи, мои пижами, чехли, храна, която обичаш и нищо друго не ми е било нужно. Относно това кога ще види таткото теб и бебето не знам, тъй като аз бях с избор на екип и самата Аг го доведе и при мен и при бебето. За свуждането също бях във вио стая, където той можеше да стой по цял ден, дори цяла нощ, не е стоял, но имаше такава възможност. Ако не си във вип стая мисля, че всеки ден по един час следобед са с вижданията. Няма нищо страшно, аз също адски много се бях планирала оказа се напълно излишно. За по-лесно възстановяване от свкциоро му бяха препоръчали още 2,3 часа след операцията да се опитвам да се въртя в леглото да си вдигам краката. След това в стаята ти дават свещички обезболяващи, ако не ти дадът пойскай си да имаш и поне една резервна за през нощта, че едната нощ в 2 през нощта имах зверски болки, нямах нищо обезболяващо и не можах да намеря никой по коридора, всички врати навсякъде затворени и тъмница. Леко раждане ти желая и едно прекрасно здраво бебче. Ако имаш още въпроси, питай не се притеснявай.


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Десислава`` в сб, 05 яну 2019, 17:38
За планово секцио те приемат предния ден към 16:00 ч. в кабинет 15 на първия етаж, предполагам ще ти кажат. Настаняват те на 2 етаж с багажа ти /желателно е само твоя багаж да носиш, като в отделно пликче си остави четка за зъби, зарядно за телефон, шоколад и минерални води 3х0,500мл. ще са ти най-удобни/.Останалото в някакво сакче си вземи. Сутринта ще те вземат за клизма, зависи в колко часа ти е планувано. Моето беше първо и ме взеха към 8:00 ч. След това имаш време да ходиш до тоалетна и да си вземеш душ. После идват и те свалят на първия етаж в операционните гола по нощница само. Там те настаняват на някое легло и си оставяш всичко /ако имаш златни бижута - също/, слагат ти абокат ако нямаш. Първия вариант е да дойдат и да ти сложат катетър в стаята преди операцията, ако нямате уговорка с някой лекар да ти го сложат след упойката. После те карат с количката в залата за операции. Анастезиолога ти обяснява как ще ти направи анастезия и даже ако попаднеш на готиния ще го проиграете на сухо. Ще ти обясни как действа и абсолютно всичко. Ще ти каже ако усетиш, че ти прилошава да кажеш веднага или пък ако ти се ускори пулса също. След това те събличат и те настаняват да легнеш. Мажат те с йодасептон и те покриват с едни зелени парчета плат. Аз имах уговорка с лекарите и в този момент ми сложиха катетъра. След това вече ти слагат паравана и започват да майсторят. До главата ти стои анастезиолога и някое специализантче за да те занимават. След 10-15 минути вадят бебенцето ти и ти го показват за минутка да го видиш и го взимат. След това още 30-40 минути чистят и те шият. При мен беше малко повече, защото бях с плацента и на предна и на задна стена. :) Нищо не усещах като болка, по скоро се усеща едно теглене и бутане. Когато чистят нагоре към слънчевия сплит е малко кофти и усещах все едно торба с камъни имам на гърдите и ми пречи да дишам. Казах на лекарите и те казаха, че е нормално и ще мине да не се притеснявам. По едно време на мен ми стана и лошо леко и казах на анастезиолога и веднага ми биха една инжекция в абоката. Веднага ми мина с поставянето. По едно време идва едно девойче от неонатологията и ти казва мерките на детето и ти слага гривна с номера. Когато са готови те връщат на леглото и ти дават телефона да звъниш на който искаш. :) Слагат ти и торба с пясък на корема, за да се прибере по-бързо. Пускат ти няколко системи, не помня колко точно, защото бях зашеметена. Мен от едната система, мисля че беше окситоцин започнаха ужасяващи контракции за да се прибере матката. Сложиха ми и обезболяващо на няколко пъти. Нямаш право да пиеш вода и да ядеш нищо. Закачват ти едни апарати за кръвно и така седиш докато не изтекат всички системи. След като минат 4-5 часа от операцията вече може да пиеш вода, в началото по малко. Вечерта вече може и да си хапваш шоколад по малко. Първо ни караха да го смучем, а не директно да го изядеш целия. Идват сестри да ти сменят превръзката и пликчето от катетъра през цялото време. Към 10 вечерта ти удрят едно стабилно успокоително, така че да си починеш нощта. Няма да те лъжа, големи болки са, ама като си мислиш за бебчето е по-леко. :) Сутринта ви дават закуска, която задължително трябва да изядеш за да имаш сила и да не припаднеш при раздвижването. Към 9 идва една сестра да те раздвижва, раздвижването е да станеш и да идеш до мивката да си измиеш зъбите и лицето. Ако успееш към 11 идват да те вземат и да те качат в стаята /или нормална на 2 етаж или вип, ако си заявила/. Взимат те с багажа и те качват. Тук мога да разкажа за випа, дават ти една нощница и те оставят на леглото. Предимството на випа е това подвижно легло, не знам какво щях да правя ако бях на обикновено, ужасно трудно ми беше да си гледам детето и без това. Идват на визитация сутрин и вечер да те питат как си, пръцкаш ли, ходиш ли до тоалетна и да погледнат разреза. На втория ден ти сменят лепенката. Препоръчвам да си купиш водоустойчива и да ти сложат нея, за да се къпеш спокойно. Носят ти храна, съобразена с диетата ти, която на мен не ми стигаше и ядях и доста шоколад или крем супи допълнително. Друго не може в началото. Дават ти свещички за обезболяване, които при мен не вършеха работа и не ползвах и си исках кетонал на инжекции. Идваха сестри да ми слагат антибиотик и да ми мерят температурата. Понеже бях в големия вип мъжа ми спа всички дни при мен и ми помагаше. Графика на бебенцата го има на всяка страница написан, няма да го повтарям. Иначе в деня на секциото след като мине кажи на мъжа ти да иде на 2тия етаж и ще му изнесат бебчето да го види. Мен ме видя чак като ме качиха горе на следващия ден. Престоя е пет дни общо ако всичко с бебето е наред. Аз седях 6 дни, понеже бебето беше родено в 37ма седмица и спадна на килца, че не можеше да суче хубаво. Шестия ден вече започна да качва и ни изписаха. :)Ако имаш други въпроси питай. Леко и безпроблемно раждане!


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Paradox_4 в сб, 05 яну 2019, 18:08
Страшно много ви благодаря, момичета! Бяхте толкова изчерпателни, че за момента не се сещам за друго, за което да попитам. Страхотни сте, благодаря още веднъж! 💓


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Marleen в сб, 05 яну 2019, 22:52
Единственото, което бих добавила е, шоколадът да е млечен- без ядки, а водичката да е в спортно шише- с биберон, за да ти е по-лесно да отпиваш, без да се полееш. Успех!


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Ариел в нд, 06 яну 2019, 18:30
В стаите има звънец, с който може да се извика акушерка също така


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: FilleFrancaise в пн, 07 яну 2019, 02:31
Има.
Но се ползва само при краен случай,както би беше разяснено.

В стаите има звънец, с който може да се извика акушерка също така


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Minie в пн, 07 яну 2019, 12:27
Има.
Но се ползва само при краен случай,както би беше разяснено.

В стаите има звънец, с който може да се извика акушерка също така
Да, аз бях грубо навикана защо съм ги повикала чрез него. Той бил само и единствено за много спешен случай ако прокърви раната и тн за друго не....


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Ариел в пн, 07 яну 2019, 14:36
Ами като жената я боли, а в коридорите тъмно и те спят в манипулационната...? Ще звънна, разбира се. Дружката по стая се беше подпряла неволно на него - не са викали, но пък дойдоха след 5мин подпиране на звънеца сигурно :) Ако имате сили, идете до манипулационната. Аз ходих през нощта точно да си искам обезболяващо


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Десислава`` в пн, 07 яну 2019, 15:04
Аз бях в 8ми месец с кървене и нон стоп на системи и ми бяха казали да не се тътря по коридорите, а само да лежа и да натискам звънеца за смяна на система. Но мисля, че един път само ги виках, щото беше голяма дандания, а и бях точно до манипулационната и си ходих сама. Веднъж ги викнах и за момичето до мен, че нещо и стана много зле и вдигна кръвно, пак нищо не са казали. Е, ако някой ги вика на всяка контракция и само ги разиграва сигурно ще се сърдят. :) Имаше и такива случаи.


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Minie в вт, 08 яну 2019, 11:45
Извика ги само веднъж, тогава когато ми направиха и забележката. Явно съм попаднала на някоя крива. Става въпрос за 4тия етаж.


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Десислава`` в вт, 08 яну 2019, 11:48
Да, явно е на каквато случиш.. аз съм ги викала на 2рия етаж.


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Alexandra Todorova 585326 в вт, 08 яну 2019, 12:05
Здравейте! Скоро ми предстои раждане в Шейново и исках да попитам няколко въпроса, дано не ви се струват тъпи, но ми е първо раждане и няма от кого да получа много информация.
- Кога се изкъпахте за първи път след раждането и какви са условията в баните?
- Чудя се колко голяма кърпа да си приготвя, дали плажен размер или по-малка хавлиена?
- Къпахте ли се с косата и да нося ли сешоар?


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Minie в вт, 08 яну 2019, 12:11
Здравейте! Скоро ми предстои раждане в Шейново и исках да попитам няколко въпроса, дано не ви се струват тъпи, но ми е първо раждане и няма от кого да получа много информация.
- Кога се изкъпахте за първи път след раждането и какви са условията в баните?
- Чудя се колко голяма кърпа да си приготвя, дали плажен размер или по-малка хавлиена?
- Къпахте ли се с косата и да нося ли сешоар?
Зависи и какъв вид ще е раждането. Аз бях секции при мен на другия ден след секциото Аг ми смени превръзка та с водоустойчива и си се изкъпах спокойно без разбира се директна струя вода срещу нея, но падащата вода не ми създаде никакви проблеми. Плажна за тялото мисля че е ок като размер и за косата някоя по-малка. Носех сешуар да. Аз бях във вип стая на 4тия етаж и банята си беше доста добре, като за в болница, но съм чувала, че и на другите етажи баните не са лоши. Даже след климата ми представиха една бяна на 2ри етаж, тя също беше доста прилична. Да не си забравиш сапун, шампоан и тн. Успех, леко и безпроблемно раждане.


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Неизвестна16 в вт, 08 яну 2019, 12:15
Аз раждах нормално преди 1г3м, но пак да се изкажа. Изкъпах се с косата на следващия ден, а тялото още същия. Баните на 2рия етаж бяха поносими, но аз ги използвах или сутрин след визитация, или вечер като вземат бебетата в 23ч (ако още е същият режим). За кърпа си носех плажна и малка за главата. Сешоар не съм, но октомври 2017г беше по-топло от сега. Изсуших си косата с помощта на духалка.


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Alexandra Todorova 585326 в вт, 08 яну 2019, 12:21
Много благодаря момичета :)


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: mikela111 в вт, 08 яну 2019, 20:33
Здравейте! Скоро ми предстои раждане в Шейново и исках да попитам няколко въпроса, дано не ви се струват тъпи, но ми е първо раждане и няма от кого да получа много информация.
- Кога се изкъпахте за първи път след раждането и какви са условията в баните?
- Чудя се колко голяма кърпа да си приготвя, дали плажен размер или по-малка хавлиена?
- Къпахте ли се с косата и да нося ли сешоар?
Аз се изкъпах вечерта след раждането. Баните са ремонтирани и са хубави. Вземете си всичко нужно за баня. Аз си бях взела и малък сушоар, определено беше от полза. Успех и леко раждане!


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Дези. в ср, 09 яну 2019, 16:11
Аз съм раждала секцио, последно Декември 2017.
Баните са сносни, но някои жени не мият след себе си. Санитарката няма как да огрее веднагически. При второто ми раждане не се заключваха, което разбирам защо е, но ако отвън не те чуят, че си вътре, отварят. Мен ме изненадаха веднъж.
Носех си две плажни кърпи и 1 по-малка.
Виждала съм, че тези с нормални раждания, се изкъпват някъде 3-4 часа след раждането. Акушерките помагат да се отиде до банята и там ако имаш нужда те държат, докато се миеш.


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Sun в ср, 16 яну 2019, 23:29
А епизиотомия, ако се наложи с местна упойка или с пълна се прави и боли ли, ако е с местна само?


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Неизвестна16 в чт, 17 яну 2019, 08:54
А епизиотомия, ако се наложи с местна упойка или с пълна се прави и боли ли, ако е с местна само?

Аз бях с епидурална упойка, чийто ефект отшумяваше, когато ми направиха епизиотомията. Усетих си я.
Когато ме шиха, ми биха местна упойка, която не ме хвана. Шиха ме без.


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: zuzi_pretty в чт, 17 яну 2019, 12:48
Ами мен бебето ме разкъса и ме шиха с местна упойка. Нищо не усетих. Понеже при първото раждане бях с епизиотомия на ден на отворените врати в ТК попитах и ми каза, че разреза го правят без упойка, а упойката я слагат за шиенето.


Титла: Здравейте мили дами скоро ми предстои раждане мнение за Шейново
Публикувано от: Emanuella Drinowa 617378 в чт, 17 яну 2019, 13:51
Моля ако има майки който скоро са раждали в Шейново нека споделят своето мнение. Също така какво ще трябва да си нося


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Alexandra Todorova 585326 в чт, 24 яну 2019, 13:23
Майчета, помните ли дали са били Витамин К на новородените в Шейново? Дали имат такава практика? Чувала съм, че било важно да им се постави инжекцията.


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Yana1979 в чт, 24 яну 2019, 13:29
Да.
На епикризата на моето дете (12.2018) пише, че е даден


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Неизвестна16 в чт, 24 яну 2019, 14:14
Не са му били, нито после съм давала, когато е станал на месец.
Жив и здрав е, роден октомври 2017г.


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: vikim23 в чт, 24 яну 2019, 18:47
А епизиотомия, ако се наложи с местна упойка или с пълна се прави и боли ли, ако е с местна само?

Моята я направиха без упойка, в интерес на истината най-много ме беше страх от нея, но изненадващо - нищо не усетих! Тъй като раждането беше дълго и трудно, оказа се, че имат доста да ме шият ми предложиха да ме упоят, за да поспя “15мин.”, докато оправят положението долу. Най-голямата ми грешка. Събудих се след 1ч30мин! Не знам каква конска доза ми бяха сложили, но още половин час виждах тройно. После се оказа, че детето било временно сложено на апарат да диша, но аз съм проспала всичко.


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Неизвестна16 в чт, 24 яну 2019, 19:00
Ужас. На мен също ми го предложиха, когато не ме хвана местната анестезия, но отказах. 20-30минути ме шиха и си усещах всичко :)


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: vikim23 в пт, 25 яну 2019, 18:03
Ужас. На мен също ми го предложиха, когато не ме хвана местната анестезия, но отказах. 20-30минути ме шиха и си усещах всичко :)
Звучи ужасно! Аз съм шита като малка и усещах всичко и ми е останал като детски кошмар, а и след трудното раждане нямах сили и това да понеса :(


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Неизвестна16 в пт, 25 яну 2019, 21:46
Ужас. На мен също ми го предложиха, когато не ме хвана местната анестезия, но отказах. 20-30минути ме шиха и си усещах всичко :)
Звучи ужасно! Аз съм шита като малка и усещах всичко и ми е останал като детски кошмар, а и след трудното раждане нямах сили и това да понеса :(

И аз родих трудно. 17 часово фиаско с контракции + час и половина напъни, ама минава де. Останал ми е само лош спомен.


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: vesy в нд, 27 яну 2019, 20:53
Майчета, помните ли дали са били Витамин К на новородените в Шейново? Дали имат такава практика? Чувала съм, че било важно да им се постави инжекцията.

Да, дават им. И в епикризата пише да се даде при навършване на 1 месец. Родих през септември 2018


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Амфорка в пн, 28 яну 2019, 14:17
Привет :)
Да помоля някоя от скоро раждалите мами секцио да сподели: Каква лепенка изискваха за раната? Помня смътно, че имаха някакви изисквания за размера, но не помня какви.


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Paradox_4 в вт, 29 яну 2019, 12:12
Привет :)
Да помоля някоя от скоро раждалите мами секцио да сподели: Каква лепенка изискваха за раната? Помня смътно, че имаха някакви изисквания за размера, но не помня какви.
Здравейте! След операцията ми казаха да си взема 2 - водоустойчива и дишаща 25см.


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Амфорка в вт, 29 яну 2019, 12:20
Привет :)
Да помоля някоя от скоро раждалите мами секцио да сподели: Каква лепенка изискваха за раната? Помня смътно, че имаха някакви изисквания за размера, но не помня какви.
Здравейте! След операцията ми казаха да си взема 2 - водоустойчива и дишаща 25см.
Благодаря Ви много за отговора, но две различни ли? Една водоустойчива, и една дишаща, така ли?


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Paradox_4 в вт, 29 яну 2019, 13:30
Привет :)
Да помоля някоя от скоро раждалите мами секцио да сподели: Каква лепенка изискваха за раната? Помня смътно, че имаха някакви изисквания за размера, но не помня какви.
Здравейте! След операцията ми казаха да си взема 2 - водоустойчива и дишаща 25см.
Благодаря Ви много за отговора, но две различни ли? Една водоустойчива, и една дишаща, така ли?
Да. Бяха ми казали да си взема по една от 2-та вида. Деня след операцията ми сложиха водоустойчивата, за да мога да се изкъпя спокойно и казаха, че на следващия ден ще я сменят с дишаща, за да не се запарва раната. Но на визитациите всяка сутрин казваха, че превръзката ми е чиста, всичко е наред и не се налага да я сменят, та реално си изкарах престоя с водоустойчивата. Когато на 7-мия ден отидох да ми махнат конците, носих дишащата и ми сложиха нея.


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Ssil в ср, 30 яну 2019, 21:22
Раждали вагинално след секцио без избор на екип има ли в тази тема???


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Дези. в чт, 31 яну 2019, 12:07
В Шейново надали ще се навият без екип, освен да се направиш на ударена в последния момент.
Аз имах желание втория път, но бебето пак беше седалищно, когато отидох в края на 8 месец за преглед и определяне на начина на раждането. В приемния кабинет беше един лекар....Христо Иванов или Иван Христов :laughing: Забравих как се казва. Той беше много ентусиазиран да опитаме, после се разочарова, че бебето е седалищно.
В крайна сметка насточихме секцио за 11 декември, с прием на 10-и. Но на 10-и имах започнала родова дейност при приема, а се оказа и, че бебето се е обърнало с главата надолу, но не в правилната позиция. Акушерките си мислеха, че ще размине и цял ден не ме погледнаха(вярно, неделя беше). Направо си ме бяха забравили, което беше добре от една страна. Беше ми много спокойно и си хапвах, пиех вода, танцувах си по време на конктракциите. Лошото беше, че повръщах много още от през нощта и когато ми изтекоха водите следобяд, вече бях много изтощена и колабирах...от там спешно секцио. Ако не ми беше станало толкова зле, вярвам, че можеше и да родя естествено.
При първото ми секцио бях с една жена в стая със спешно секцио. С втората бременност, когато чаках за планиране на раждане я видях отново родила(и на двете, двете ни деца са Декември все) и дочух да разказва на мъжа си...стана ясно, че се е опитала да роди нормално, но е завършила пак секцио.   Та има възможност, но без екип ме съмнява.


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Амфорка в чт, 31 яну 2019, 12:22
Ако няма показания за секцио отново от проследяващия АГ, защо да не роди нормално без избор на екип? Няма логика, напротив. Само до колкото знам, трябва да са минали някакви години от раждането секцио, мисля две да бяха...


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Ssil в чт, 31 яну 2019, 14:55
Ако няма показания за секцио отново от проследяващия АГ, защо да не роди нормално без избор на екип? Няма логика, напротив. Само до колкото знам, трябва да са минали някакви години от раждането секцио, мисля две да бяха...

Да но лекарите в  БГ са на друг принцип...."Веднъж секцио - винаги секцио". (Моето беше 7.2014г 😐) Лежах в МД декември с бъбречна колика в 25-26г.с и тогава направо ми казаха без да се церемонят това - Тя е след секцио, значи ще бъде пак секцио :scream:, при което им отговорих: Ма аз съм 26г.с какво секцио от сега ми планирате, надявам се на естествено, как от сега го преценихте???:thinking:


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Дези. в чт, 31 яну 2019, 15:21
Не става въпрос за възможността за естествено раждане. А за това, че обикновено при VBAC жената има нужда от повече внимание и подкрепа. Нямам предвид рискът от руптура(то и рискът при второ секцио не е много по-безопасен) , а това, че си трябва мотивация, обсъждане с лекар преди това. Да не ти набичат веднага системата с окситоцин, да те изчакат максимално да направиш сама разкритие. Да напъваш в поза, която ти е удобна, не качена на магарето.
Шейново не ми се вижда добър вариант, тъй като най-малкото напъването в удобна поза, надали ще се случи. На тях им е удобно да лежиш разкрачена и това е.


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: bubanka в чт, 31 яну 2019, 15:26

Да но лекарите в  БГ са на друг принцип...."Веднъж секцио - винаги секцио". (Моето беше 7.2014г 😐)

не е вярно
просто трябва да намериш лекар, който да се съгласи на нормално раждане


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Амфорка в чт, 31 яну 2019, 15:30

Да но лекарите в  БГ са на друг принцип...."Веднъж секцио - винаги секцио". (Моето беше 7.2014г 😐)

не е вярно
просто трябва да намериш лекар, който да се съгласи на нормално раждане
Е да, но нали това пише жената, че не иска избор на екип.


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: bubanka в чт, 31 яну 2019, 15:33
извинявам се, явно съм пропуснала част от поста


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Ssil в чт, 31 яну 2019, 15:55
Нямам възможност за избор на екип...но и не смятам за нормално да плащаш за нещо, което би трябвало да е безплатно...здравно осигурена съм била винаги! И първият път нямах възможност да си платя, за това и така се получи :cry: Цялата здр.с-ма в БГ е болна после защо жените не раждат?!

Момичета много ви благодаря за мненията 😚, лошото е че още една болница отпада от списъка :disappointed_relieved: а времето тече....


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: bubanka в чт, 31 яну 2019, 16:17
информацията ми е стара, но преди 10на година приятелка роди точно по този начин - естествено след секцио без избор на екип в окръжна болница - сега обаче не знам какво е положението там, освен да отидеш и да провериш


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Ками88 в ср, 13 фев 2019, 23:51
А епизиотомия, ако се наложи с местна упойка или с пълна се прави и боли ли, ако е с местна само?

Моята я направиха без упойка, в интерес на истината най-много ме беше страх от нея, но изненадващо - нищо не усетих! Тъй като раждането беше дълго и трудно, оказа се, че имат доста да ме шият ми предложиха да ме упоят, за да поспя “15мин.”, докато оправят положението долу. Най-голямата ми грешка. Събудих се след 1ч30мин! Не знам каква конска доза ми бяха сложили, но още половин час виждах тройно. После се оказа, че детето било временно сложено на апарат да диша, но аз съм проспала всичко.


Същата работа беше и при мен. Не съм усетила нищо когато са ме срезали (то нещата се развиха и бързо и бебчо беше и голям и хич не са ми обяснявали че ще ме режат, а направо действаха), но след това ми биха пълна упойка за да ме зашият. Спала съм час и нещо и после още толкова ми костваше да влезна в час и после цяла вечер ми беше зле от упойката.


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: DianaG в нд, 17 фев 2019, 20:09
Здравейте, моля скоро раждалите мами естествено (без избор на екип/акушерка) да споделят дали им дават бебето за първи контакт веднага, в родилна зала или чак след всички процедури, в стаята. И дали би имало значение за това избор на акушерка? Смятам, че първия контакт е много важен и ми се иска да се случи, естествено ако няма някаква съществена пречка.


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Ариел в нд, 17 фев 2019, 20:36
Позабърсаха я, измериха, сложиха памперс и дрешки и ми я дадоха! Два часа, докато не ме свалят в стаята, я гушках. Докато ме шиха, я сложих и на гърда и засука.


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Неизвестна16 в пн, 18 фев 2019, 08:53
Да, по същия начин и при мен. Не го сложиха веднага върху мен, но той имаше проблем с изплакването. След като го прегледаха и облякоха, а мен ме шиеха, веднага искаха да ми го дадат. Аз изчаках още 20тина минути, защото треперех от раждането и нямах доверие на ръцете си, но после си го гушках за поне час.


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: kam4eto в пн, 18 фев 2019, 15:13
На мен ми сложиха бебчето върху корема в момента, след като го извадиха.  Още голичко и непочистено. Вълнуващо е, а аз не бях подготвена, защото с баткото преди 7 год. не беше така. Гушнах го за малко, след което го взеха за тоалет и мерки, а мен ме шиха. После го гушках и кърмих 2 часа. След това мен ме отведоха в стаята, а него- в Неонатология. Дадоха ми го пак 6 часа след раждането. Раждах нормално, без упойка и без избор на екип или акушерка.  


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: DianaG в пн, 18 фев 2019, 17:11
Много благодаря на всички които отговориха <3, изчетеното в тази тема и специално тези отговори накланят везните към Шейново като избор за раждане. Може би ще обмисля още малко варианта с ВИП стаята, защото много ми се иска да си взема бебчо при мен, ако всичко е наред и мога физически да се справя, разбира се.


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: vondito в пн, 18 фев 2019, 19:03
Повечето момичета, които раждат естествено, се чувстват добре няколко часа след раждането. Силите се възстановяват доста бързо, при мен беше така, а и при доста други. С много течности и хубава храна няма да има проблем бебчо да е при Вас. Аз раждах в друга болница, но синът ми беше с мен 24 часа ( след първоначалните прегледи) и просто не мога да си представя да беше по друг начин. Кърмех на поискване от първия му ден и мисля, че това помогна и за успешното кърмене нататък.


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Ариел в пн, 18 фев 2019, 21:37
Аз бях в обикновена стая и се разписах, че искам бебето да е при мен. Другата мама беше съгласна и така


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Амфорка в ср, 20 фев 2019, 13:34
Привет, влизам с няколко въпроса, ако може някоя раждала скоро мама да отговори, ще съм благодарна :)
-Какви са шишетата за мляко на бебетата/марка/? Чудя се дали биха били съвместими с помпата ми, евентуално. И има ли къде да се ползва стерилизатор при нужда?


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Десислава`` в ср, 20 фев 2019, 13:51
Каквото ти донесат, носили са ми Чико и Нук. Помпата ми е Медела и към нея си имах шише, най-добре си вземи съвместимо и давай с него. Също не препоръчвам да ползваш техните понеже са с огромни дупки и направо се лее млякото... Стерилизатор не мисля, че има.


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Неизвестна16 в ср, 20 фев 2019, 13:59
В стаята имахме контакт, то на стерилизатора друго не му трябва. Когато аз раждах, носеха само Чико, но с наистина голяма дупка според мен.

Вкъщи му давах от Canpol Habermann. Доволна съм, защото синът ми беше лаком и само с тези шишета не се давеше.


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Minie в ср, 20 фев 2019, 22:39
Чико и Нук са шишетата, с голяма дупка течат...първия път дори намокрих бебето и се наложи да го преобличам. Не мисля,че ще са съвместими с помпата, по-добре си вземи съвместимо да нямаш проблеми и главоболия. Стерилизатор не съм разбрала дали има. 😊


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: radostmoq в пт, 01 мар 2019, 18:13
какво носите когато отивате за раждане


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Неизвестна16 в пт, 01 мар 2019, 19:17
В сайта има информация за необходимите неща.


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: SilverDream в вт, 12 мар 2019, 15:49
Здравейте, предстои ми раждане през юни и съм се насочила към Шейново. Зачудих се за избор на екип, тъй като следящия ме лекар води раждания там. Аз си ходя в частния му кабинет,не в болницата. Чета обаче, че повечето раждали в Шейново без избор на екип са доволни от грижите и отношението и се замислям има ли смисъл изобщо, при положение, че карам много лека и безпроблемна бременност до сега. Та въпросът ми е когато дойде момента за раждането мога ли просто да отида в болницата без преди да съм ходила нито на тонове, нито на нищо? Също мога ли да ползвам ВИП стая ако съм без избор на екип? Ако все пак реша да избирам екип кога се плаща, преди или след раждането?


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: elinoriks в вт, 12 мар 2019, 16:29
Аз раждах в Шейново преди 20 дни. Бях с избор на екип. Но и без екип може да отидете,когато започне раждането. И Вип стая може да вземете,стига да има свободна.
Избора на екип,Вип стаята и всичко се плаща в деня на изписването.


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Minie в вт, 12 мар 2019, 16:39
Здравейте, предстои ми раждане през юни и съм се насочила към Шейново. Зачудих се за избор на екип, тъй като следящия ме лекар води раждания там. Аз си ходя в частния му кабинет,не в болницата. Чета обаче, че повечето раждали в Шейново без избор на екип са доволни от грижите и отношението и се замислям има ли смисъл изобщо, при положение, че карам много лека и безпроблемна бременност до сега. Та въпросът ми е когато дойде момента за раждането мога ли просто да отида в болницата без преди да съм ходила нито на тонове, нито на нищо? Също мога ли да ползвам ВИП стая ако съм без избор на екип? Ако все пак реша да избирам екип кога се плаща, преди или след раждането?
Можете да отидете и когато започне раждането, но тогава трябва да се надявате просто да случите на добър екип, тъй като е друго да ви изражда някои, който ви е следял цялата бременност и някой, който сега ви вижда за пръв път. В суматохата може и да забравите някои неща и тн. Лично аз не бих рискувала, все пак не раждаме всеки ден, ако имате възможност да си го позволите разбира се. Аз раждах в Шейново с избор на екип, също ходех извън болницата на прегледи, просто моята АГ изражда там. Избора на екип, вип стая и всичко се плаща със сигурност след раждането, поне на другия ден или в деня на изписването. Вип стаята на мен АГ ми я беше запазила, бях планово секцио, в противен случай точно тогава имаше много раждания и вероятно нямаше да мога да я ползвам аз. Така че и това е плюс ако може твоята АГ да ти я запази в случай, че раждането е планово. Лека бременност и безпроблемно и леко раждане желая каквото и решение да вземете! 🙂


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: fluff в вт, 19 мар 2019, 17:45
Здравейте,
Ако може някой, скорошно раждал в Шейново да сподели има ли предродилна и родилна зала, в която те местят?
Съответно тези зали (предродилна и родилна) самостоятелни ли са? Ако не са, има ли възможност за самостоятелни такива?
Ако мъжът ми  присъства, и залите не са самостоятелни как се процедира?
Става въпрос, естествено, за нормално раждане.

Ще звънна утре да питам дали имат отворени врати да отида да погледна, но ще се радвам и на информация от раждали там.

Благодаря предварително


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Ева на третия етаж в вт, 19 мар 2019, 18:14
 Здравейте, всяка втора и последна сряда има ден на отворените врати.
Здравейте,
Ако може някой, скорошно раждал в Шейново да сподели има ли предродилна и родилна зала, в която те местят?
Съответно тези зали (предродилна и родилна) самостоятелни ли са? Ако не са, има ли възможност за самостоятелни такива?
Ако мъжът ми  присъства, и залите не са самостоятелни как се процедира?
Става въпрос, естествено, за нормално раждане.

Ще звънна утре да питам дали имат отворени врати да отида да погледна, но ще се радвам и на информация от раждали там.

Благодаря предварителноТитла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: kam4eto в ср, 20 мар 2019, 11:52
Здравейте,
Ако може някой, скорошно раждал в Шейново да сподели има ли предродилна и родилна зала, в която те местят?
Съответно тези зали (предродилна и родилна) самостоятелни ли са? Ако не са, има ли възможност за самостоятелни такива?
Ако мъжът ми  присъства, и залите не са самостоятелни как се процедира?
Става въпрос, естествено, за нормално раждане.

Ще звънна утре да питам дали имат отворени врати да отида да погледна, но ще се радвам и на информация от раждали там.

Благодаря предварително


Здравейте,  аз раждах през септември. Вече няма отделно родилна и предродилна зала и съответно където ме настаниха в началото, там родих. Не са ме местили.  Залата е самостоятелна. Таткото не е присъствал, не съм плащала и не съм избирала екип.
Желая леко раждане!


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Effi в чт, 21 мар 2019, 14:13
Здравейте,
Искам да попитам раждалите при д-р Вецев с избор на екип колко платихте за раждането? Благодаря!


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Monika Stefanova в чт, 21 мар 2019, 17:00
Здравейте, д-р Вецев преглежда ли в Шейново, защото прочетох различни коментари? Ако да - как да си запазя час при него? Може ли някой да сподели кординатите му или мога да се обадя на регистратурата? Благодаря предварително :)


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: elinoriks в сб, 23 мар 2019, 09:57
Здравейте. Ето, че е време и аз да разкажа за моето раждане в Шейново. Родих дъщеря си естествено на 19.02.2019 в Шейново. Бях с избор на екип- др. Николай Герджиков и ак.Диди Йорданова, при които и следях бременността си. На 19.02 вече преносвах с 4 дни и сутринта се събудих се контракции. Имах през деня, но на обяд спряха. в 18 часа започнаха пак и бяха вече регулярни на 7мин. До 19 часа станаха на 4мин и се обадих на др.Геджиков. Стигнах в Шейново в 19.30,където ме очакваше др.Спасов и др.Галева. След прегледа казаха, че съм с 6см разкритие и ме настаниха в родилна зала. Отношението на всички беше много добро и професионално, само имаше една кисела акушерка в приемния, но не ми направи мн впечатление. Някъде към 20 часа дойдоха избраната от мен акушерка Диди Йорданова и др.Герджиков. В 22.10 се роди дъщеря ми. Направиха ми епизиотомия и ме зашиха под пълна упойка. Сложиха я в 22.15 и в 23.00 вече бях напълно адекватна и си гушках бебето. Приведоха ме в стаята и така престоях 3 дни там. Много съм доволна от условията-не съм била във ВИП стая. Всички бях любезни и мили. Само неонатолозите са малко куци с отношението ,но това май навсякъде е така. Много съм благодарна на екипа за страхотната работа и грижите. Болницата е на високо ниво за държавна и ако родя трето пак ще е там(стига лекаря ми да е там).
Ако някой има въпроси да пита- насреща съм.


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Monika Stefanova в ср, 27 мар 2019, 15:39
Здравейте, някой може ли да каже как да си запиша час при д-р Вецев? Не мога да намеря негов телефон, а от регистратурата ми казаха, че не могат да ми дадат негови кординати...


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: SilverDream в сб, 30 мар 2019, 20:48
Здравейте, видях, че в Шейново се организират курсове за бременни и исках да питам някой има ли опит с тях, струва ли си посещението им, как става записването и колко струва посещението им.


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Дези. в сб, 30 мар 2019, 20:53
За кърмене най-надеждни са срещите на Ла Лече Лига. За раждане и кърмене- курсът на акушерски кабинет Зебра, Естествени идеи, студио Янтра.  Тези болничните обикновено са само информативни, без на практика да те учат как да облекчиш раждането си или партньорът ти да го направи, ако присъства. За кърменето говорят често глупости.


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Bk11 в пт, 05 апр 2019, 21:31
Здравейте! Предстой ми раждане с планово секцио през май месец. Избрала съм Шейново. Може ли някоя мама раждала скоро там да ми помогне с отговори на няколко въпроса!
1. На предния ден ли приемат за планова операция?
2. В реанимационния период(докато съм в реанимация)  може ли бащата да ме посети и дават ли информация за бебенцето?
3.Мисля да раждам без екип, но да си наема акушерка, какво мислите има ли смисъл?
4. Относно ВИП стайте, знам, че трябва предварително да се заяви, но се чудя дали да се възползвам?
5. Колко време след секциото изписват? Разбира се ако всичко е нормално!
И всяка друга информация би ми била полезна. Благодаря!


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Ани Петрова 624043 в пт, 05 апр 2019, 22:44
Здравейте на всички мами (бъдещи и настоящи).Искам да кажа моето мнение за един АДСКИ СПЕЦИАЛЕН за мен ЧОВЕК И ЛЕКАР,а именно това е ХРИСТО ВАСИЛЕВ  (Завеждащ Патологична Бременност в Шейново ).Първо искам да го препоръчвам на всички вас.Той е най,ама най-изключителния човек,с който някога съдбата ме е срещала.Същевременно е перфектен специалист.Познавам го от Септември 2008г.Ако не беше този ЧОВЕК,аз и моят син нямаше да сме на този свят отдавна. В продължение на много години той работи в Шейново, а от 11 години е шеф на отделението по Патология. Въпреки че рядко по форумите се говори за него, ако се спрете на него няма да сгрешите.Той не гледа на хората като на стока,той обича това,което прави с цялото си сърце и душа.А опит има много години.Аз съм му изключително благодарна за всичко, което направи за мен и моето дете и винаги,докато практикува,ще ходя единствено и само при него.Искам да му кажа едно огромно благодаря за отношението му към мен , като се има в предвид, че аз бях абсолютно непознат до онзи момент , за него човек.
БЛАГОДАРЯ ВИ ДОКТОРЕ, ЧЕ ВИ ИМА! ЗАЩОТО АКО НЕ БЯХМЕ ВИЕ МЕН И МОЯТ СИН НЯМАШЕ ДА НИ ИМА.ЩЕ ВИ ПОМНЯ С ДОБРО ,ДОКАТО СЪМ ЖИВА И ЩЕ ВИ НОСЯ ВИНАГИ В СЪРЦЕТО МИ.


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Paradox_4 в сб, 06 апр 2019, 14:09
Здравейте! Предстой ми раждане с планово секцио през май месец. Избрала съм Шейново. Може ли някоя мама раждала скоро там да ми помогне с отговори на няколко въпроса!
1. На предния ден ли приемат за планова операция?
2. В реанимационния период(докато съм в реанимация)  може ли бащата да ме посети и дават ли информация за бебенцето?
3.Мисля да раждам без екип, но да си наема акушерка, какво мислите има ли смисъл?
4. Относно ВИП стайте, знам, че трябва предварително да се заяви, но се чудя дали да се възползвам?
5. Колко време след секциото изписват? Разбира се ако всичко е нормално!
И всяка друга информация би ми била полезна. Благодаря!

Здравейте, аз родих в Шейново началото на януари. Бяхме планирали секцио, но нашата девойка реши да подрани и се наложи спешна операция.
Иначе, да- приемат Ви предния ден около обяд. В реанимацията пуснаха мъжа ми за 5 мин, но аз родих късно вечерта. Предполагам, че заради това му позволиха да ме види за малко. Беше видял детето, разговарял с акушерката, която му го показала и в общи линии той ми даде информацията, която ме интересуваше на първо време. Сутринта, след визитацията и раздвижването се чувствах добре и решиха да ме преместят в нормална стая. Всеки ден в 11ч. има сведения за бебетата и тогава получих по-обстойна информация. Реално реанимационният ми престой беше кратък и не мога да кажа как стоят нещата при 24-часов престой.
Относно акушерския пост, смятам, че няма смисъл. Оперират ви 2-ма лекари. И аз бях без избор на екип и съм много доволна.
За ВИП стая също се двоумях, но всичко се случи толкова бързо при мен, че това беше последната ми грижа. Бях в нормална стая с още 2 мами със секцио и изобщо не съжалявам. Паснахме си, даваха ми съвети (т.к. и за 2-те това беше 2-ро раждане, а за мен 1-во), дори продължаваме да си комуникираме. Но това е въпрос на личен избор, разбира се.
Ако всичко е нормално Ви изписват на 5-тия ден след раждането.
Желая Ви успех, леко раждане и здраво бебче на финала! ☺️


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Неизвестна16 в сб, 06 апр 2019, 14:43
Здравейте, аз родих отдавна по естествен път, но мога да дам като съвет да бъдете в нормална стая. Винаги можете да оставите спящо бебе на съквартирантка, за да отидете за хапване или до тоалетна. Можете да общувате, да обменяте опит.


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Minie в сб, 06 апр 2019, 15:39
Здравейте! Предстой ми раждане с планово секцио през май месец. Избрала съм Шейново. Може ли някоя мама раждала скоро там да ми помогне с отговори на няколко въпроса!
1. На предния ден ли приемат за планова операция? Ако сте без избор на екип на предния ден, ако сте с избор и се разберете с АГ може и рано сутринта в деня на операцията.
2. В реанимационния период(докато съм в реанимация)  може ли бащата да ме посети и дават ли информация за бебенцето? Пускат за малко 5,10 минути почти веднага след като са те преместили там да те види, може да ти донесе минерална вода и шоколад. Показват му на него бебето.
3.Мисля да раждам без екип, но да си наема акушерка, какво мислите има ли смисъл? Акушерка мисля че е по необходимо при нормално раждане.
4. Относно ВИП стайте, знам, че трябва предварително да се заяви, но се чудя дали да се възползвам? Аз бях във вио стая и съм доволна от избора си. Предимството е, че имаш хубава баня с тоалетна, която ползваш само ти и момичето от другия вип. Можеш да и аш посещения при теб ако искаш и 24ч. Имаш телевизор и ако предпочиташ да си сама, защото може да попаднеш на готини други момичета в стая, но не се знае, може и да не си допаднете и да си пречите.някоя да иска бебето да е 24ч при нея, а ти да не се чувстваш добре и да искаш да си починеш или обратното ти да си искаш етвто 24ч а за другите да не е приятно и тн. Относно оставянето на бебето можеш да помолиш и момичето от другия вип да го наглежда 5 минути, стайте на двата випа са една срещу друга на две крачки буквално. Цената е 70лв на вечер.
5. Колко време след секциото изписват? Разбира се ако всичко е нормално!  4 нощувки.
И всяка друга информация би ми била полезна. Благодаря!

Като цяло съм доволна от всички служители, на които попаднах. Нямам оплаквания. Носи си водна лепенка за секциото, защото не знам като си без екип дали ще ти сложат такава и кога. На мен АГ ми я сложи на другия ден след операцията и спокойно можех да си се къпя с нея. Ако забравят да ти дадът искай си свещички профенид. Гледай да имаш за през нощта, че втората нощ ме хванаха адски болки, не можах да намеря никой през нощта да ми дадът нещо обезболяващо. Храната като цяло не е лоша, но особено след секции първите два дни е например вечеря само кисело мляко и буквално си оставаш гладна и нямаш сили. На мен ми донесоха супа например първата вечер, втората принцеси, отделно си имах крпасни, още млека, плодове. Ако нещо друго се сещате питайте. 😊[/i]


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Bk11 в сб, 06 апр 2019, 17:39
Благодаря Ви!


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Ани Петрова 624043 в сб, 06 апр 2019, 18:33
За нищо.Просто с този човек никога няма да сгрешите.За мое най-голямо облекчение безхаберниците отдавна излетяха от тази болница, да не цитирам имената на тези,които и мен щяха да уморят ако не беше този човек. На него може да му вярвате на 100%.Говоря от първа ръка.Не случайно 11 години не мърда от ръководната си позиция. Те излетяха,а той е там до ден днешен. Би могъл да ви бъде много полезен.Всичко най-добро.


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Toni Dimitrova 28 в вт, 09 апр 2019, 14:54
Здтавейте имам един въпрос, търсих теми но няма, дано не е проблем, че ще питам тук! Как стоят нещата със записване на ЖК в Шейново? Плаща се цялата сума когато се запишеш или може на няколко пъти? Благодаря ви, съжелявам ако въпросът не ми е за тук! Хубав ден на всички 🙂


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Шантава Калинка в вт, 09 апр 2019, 15:37
Здравейте имам един въпрос, търсих теми но няма, дано не е проблем, че ще питам тук! Как стоят нещата със записване на ЖК в Шейново? Плаща се цялата сума когато се запишеш или може на няколко пъти? Благодаря ви, съжалявам ако въпросът не ми е за тук! Хубав ден на всички 🙂
Нямам много спомени за плащането, мисля, че можеше на 2 или 3 пъти да се плати. Но сигурна ли си, че искаш? Плащаш за това, което реално би получила по здравна каса, прегледите се извършват от акушерка, лекар за цялата си бременност почти не видях (само се подписваха на тоновете, които пак си плащаш), освен двата прегледа с допотопен ехограф. Пак седиш пред кабинета по един час, за да те приемат. Може за 8 години да се се променили нещата де. С втората бременност ходех само на тонове там в края.
Не, че акушерките са лоши или не разбират, далеч съм от тази мисъл. Но не съм убедена, че ако има някакъв проблем, ще успеят да го хванат навреме.


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Десислава`` в вт, 09 апр 2019, 15:47
Аз бих ти препоръчала ако искаш специално заради някой лекар от Шейново да се запишеш там да видиш къде преглежда на частно и там да си платиш пакет.


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Toni Dimitrova 28 в вт, 09 апр 2019, 17:17
Благодаря момичета! Да заради лекар искам да се запиша там, става въпрос за д-р Гагова. Тя работи също така и в болница Вита. Другата седмица съм на преглед и ще я разпитам, но незнам кой вариант ме устройва повече... Благодаря за мненията ви ☺


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Ани Петрова 624043 в чт, 11 апр 2019, 22:07
Преди години можеше и на вноски.Звъннете на информация и питайте:)


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Kloe. в нд, 21 апр 2019, 19:09
За нищо.Просто с този човек никога няма да сгрешите.За мое най-голямо облекчение безхаберниците отдавна излетяха от тази болница, да не цитирам имената на тези,които и мен щяха да уморят ако не беше този човек. На него може да му вярвате на 100%.Говоря от първа ръка.Не случайно 11 години не мърда от ръководната си позиция. Те излетяха,а той е там до ден днешен. Би могъл да ви бъде много полезен.Всичко най-добро.
Здравейте,кои са безхаберниците,или може да не цитирате имена?Интересува ме мнение за д-р Явор Лозанов.При последния ми преглед при него работеше в Шейново,става въпрос за гинекологични прегледи,не за раждане.


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Ани Петрова 624043 в пн, 22 апр 2019, 17:16
Здравейте, този доктор,който цитирате не познавам лично.Нямам предвид него:)Относно друг от т.нар."мили"професионалисти,които са сред хората,които едва не ме умориха е д-р Младенчев.Той вече не е там за мое спокойствие.Просто не искам да се връщам отново към онзи прословут ден,когато аз раждах.Но ако не беше Василев, това беше моя край.В интернет има доста полезна статия относно имена от Шейново, които са разследвали дори за разни работи.Да не влизам в подробности. Но да не забравяме, че в тази болница има АДСКИ ОТГОВОРНИ И СВЯСТНИ ХОРА КЪМ ДНЕШНА ДАТА.


Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
Публикувано от: Kloe. в пн, 22 апр 2019, 17:50
  Попринцип съм чела статия за родилка,починала от сепсис,след секцио направено в Шейново.Но,по думите на близки останах с впечатление,че по документи оператор е бил Др.Я.Лозанов,но родилката има спомен и обвиняват друга докторка завършвала секциото,а именно вследствие можеби допуснатите пропуски.Тук в мама бг.,чета само хубави отзиви за него и затова реших да попитам.


  Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
  Публикувано от: Iveto_sr в нд, 28 апр 2019, 17:06
  Здравейте, моля, раждалите през тази година да кажат какъв е режимът за даване на бебета, защото последно тук е писано за 2018г
  Благодаря


  Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
  Публикувано от: DianaG в нд, 28 апр 2019, 18:00
  Режимът е:
  от 6 до 7,
  после от 10 (до 11 ако има някакви интервенции да се правят и го връщат в 13) до 20,
  после от 22 до 23.
  Родих секцио на 23, без избор на екип. Имах щастието да попадна на д-р Бикова, д-р Иванов и д-р Кумански. Перфектно отношение и професионализам от всички!


  Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
  Публикувано от: Macun в ср, 01 май 2019, 09:59
  Здравейте, искам да Ви попитам няколко въпроса, свързани с проследвяване на бременност и раждане в болница Шейново:
  1.   Оказва се, че в Шейново първичният преглед за установяване на бременност не се поема от здравната каса, а имам направление. Има ли смисъл да отида другаде за този преглед (където работят със ЗК), а после да си провеждам женската консултация в Шейново ? Питам, защото предполагам, че след първичния преглед специалистът назначава изследвания, които после може да се дублират с женската консултация, а и не е ли логично, при когото пръв отидеш, той да води и женската консултация ?
  2.   В този ред на мисли, в Шейново може ли да се запазва час за конкретен специалист за установяване на бременност и после за женска консултация (проследяване на бременност) или се отива и който е на смяна, той те поема ?
  3.   Женската консултация там  води ли се по пакета на здравната каса или се заплаща. В ценоразписа, основният пакет е 500 лв., но в края на ценоразписа е записано, че „пациентки, които не са здравно осигурени заплащат цената на клиничната пътека“.  Т.е. тези 500 лв.  здравно неосигурени лица ли заплащат или това е друг техен пакет услуги извън отпускания по здравна каса ? Въобще кое е по-добре да се избере – пакет по здравна каса, платен пакет или комбинация от пакета по здравна каса + заплащане на някои допълнителни изследвания по препоръка на специалиста ?             
  4.   Вярно ли е, че там където ти водят женската консултация, там е по-добре и да родиш – най-малкото си един вид техен пациент  и създаваш някакъв контакт ?            
  5.   В Шейново раждане без избор на екип плаща ли се или е по здравна каса ? Има ли смисъл да се избира екип за тази болница, предвид, че има доста позитивни мнения за всички специалисти там ?


  Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
  Публикувано от: Bk11 в ср, 01 май 2019, 11:04
  Режимът е:
  от 6 до 7,
  после от 10 (до 11 ако има някакви интервенции да се правят и го връщат в 13) до 20,
  после от 22 до 23.
  Родих секцио на 23, без избор на екип. Имах щастието да попадна на д-р Бикова, д-р Иванов и д-р Кумански. Перфектно отношение и професионализам от всички!
  Здрасти, искам да те  попитам:
  С планова операция ли беше и колко нощи след секциото Ви изписаха? Кога се видяхте с таткото, назад в темата съм чела , че пускат в реанимация за 5мин. Ще ти бъда благодарна за инфото ❤️


  Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
  Публикувано от: Ариел в ср, 01 май 2019, 20:26
  Направлението за избор на аг по майчино здравеопазване ли е или обикноввно направление за аг? Установяването на бременност не е част от пакета за проследяване, доколкото аз съм запозната! Аз и двата пъти съм се следила при доктор, който не работи в никоя болница и не изражда никъде и не съм избирала екип за ражданията ми.


  Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
  Публикувано от: DianaG в ср, 01 май 2019, 23:36
  Режимът е:
  от 6 до 7,
  после от 10 (до 11 ако има някакви интервенции да се правят и го връщат в 13) до 20,
  после от 22 до 23.
  Родих секцио на 23, без избор на екип. Имах щастието да попадна на д-р Бикова, д-р Иванов и д-р Кумански. Перфектно отношение и професионализам от всички!
  Здрасти, искам да те  попитам:
  С планова операция ли беше и колко нощи след секциото Ви изписаха? Кога се видяхте с таткото, назад в темата съм чела , че пускат в реанимация за 5мин. Ще ти бъда благодарна за инфото ❤️
  Да, планово бях и го пуснаха за много кратко в реанимация, а след това го заведоха да види дъщеря си.
  След секцио изписват обикнивено на петия ден. Един ден предродилно, един ден реанимация, три нощувки в стаята и на четвъртия ден изписват, разбира се, ако с теб и бебето всичко е наред.


  Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
  Публикувано от: Diin321 в пт, 03 май 2019, 08:23
  Здравейте! Бременна съм в края на 21-ва седмица и започнах да се чудя къде да раждам.
  Прочетох коментарите дотук и оставам с впечатление, че неонатологията в Шейново не струва.
  Моля, запознатите, да споделите - какво се случва, ако не дай си Боже, има проблем с бебето? Ако е недоносено???
  И ако може информация за д-р Йончев.
  Ааа, как се справяте, ако стане задръстване в тоалетните (прочетох, че са малко) след клизма??? 😁😁😁 Това е сериозно и в същото време смешно.
  Благодаря предварително!


  Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
  Публикувано от: Десислава`` в пт, 03 май 2019, 09:05
  Как така неонатолозите не струват? Тук ако не струват, не знам къде стават 😳 Иначе клизмата е по часове и тоалетните са две, аз не съм имала проблем с това. Има и служебна, която винаги могат да отворят.


  Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
  Публикувано от: Diin321 в пт, 03 май 2019, 09:08
  Ей, така не струват. Прочетете коментарите тук и във ФБ, има много негативни коментари за неонатологията в Шейново.
  Къде струват ли? До момента срещам все добри отзиви за Майчин дом и Токуда.
  Както казах, събирам информация на този етап и чета.


  Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
  Публикувано от: Ева на третия етаж в пт, 03 май 2019, 09:11
  Раждах в Шейново два пъти. Ако има трети- пак там бих отишла. Лекарите, акушерките, целият персонал са много добри професионалисти и хора.
  Не съм  чула,че неонатологията не струва!
  Не съм имала проблем с тоалетната, банята също беше свободна.
  Успех, лека бременност и раждане, здраво бебче ви желая.


  Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
  Публикувано от: Десислава`` в пт, 03 май 2019, 09:32
  За родили хиляди жени в тежки случай там и пет негативни коментара във фейса хахайхаха даже не знам, ама вие сериозно ли?? 😁 Те затова Токуда и Надежда са ай-добрите, защото всички тежки случай ги пращат в Шейново. Айде моля ви се, глупости не ми се слушат. Отживях си там два месеца с рискова бременност и постоянно кървене и много народ дойде от тези болници. Да, има дръпнати лекари и някои, които не стават, но специално неонатологията им е топ.
  Ама всеки си има мнение, най-добрата ми приятелка такова прекрасно раждане имаше в Майчин дом, че се травмира и вече не иска да ражда никога. Та, болници много, няма лошо информирайте се.


  Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
  Публикувано от: Kloe. в пт, 03 май 2019, 10:32
   Аз пак ще се включа с въпрос за др.Явор Лозанов от Шейново,мнения и всичко което се сетите,ще бъда благодарна!


   Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
   Публикувано от: Diin321 в пт, 03 май 2019, 10:38
   За родили хиляди жени в тежки случай там и пет негативни коментара във фейса хахайхаха даже не знам, ама вие сериозно ли?? 😁 Те затова Токуда и Надежда са ай-добрите, защото всички тежки случай ги пращат в Шейново. Айде моля ви се, глупости не ми се слушат. Отживях си там два месеца с рискова бременност и постоянно кървене и много народ дойде от тези болници. Да, има дръпнати лекари и някои, които не стават, но специално неонатологията им е топ.
   Ама всеки си има мнение, най-добрата ми приятелка такова прекрасно раждане имаше в Майчин дом, че се травмира и вече не иска да ражда никога. Та, болници много, няма лошо информирайте се.
   А, аз се чудя защо реагирате така срещу хората и най-вече мен?
   Няма лошо, че харесвате Шейново, но не и да нападате хората, които са се изказали различно!
   Както казах, интересувам се и чета. Негативните коментари не са само 5 на брой.
   Никъде не съм писала за Надежда, но Вие я споменавате!
   Успокойте се и се научете да уважавате различното мнение.
   Преди малко получих информация от приятелка на моя близка, раждала в Шейново! Ами отново негативи за неонатология!!!
   За мен това е водещото, искам да съм спокойна, че детето ми е в добри ръце и няма да бъде заразено с нещо и да стои в болницата заради инфекция!
   Това е пресен случай от преди 2 месеца някъде. Всички бебета в отделението са били с някаква инфекция!
   Та, мое право е да се изказвам, както положително, така и негативно. Мое право е да вярвам на това, което чета. Колкото и да не Ви допада това!
   Всички хвалят гинеколозите, но НЕОНАТОЛОЗИТЕ са също важни.
   Приятен ден!


   Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
   Публикувано от: MamaBear* в пт, 03 май 2019, 11:16
   За родили хиляди жени в тежки случай там и пет негативни коментара във фейса хахайхаха даже не знам, ама вие сериозно ли?? 😁 Те затова Токуда и Надежда са ай-добрите, защото всички тежки случай ги пращат в Шейново. Айде моля ви се, глупости не ми се слушат. Отживях си там два месеца с рискова бременност и постоянно кървене и много народ дойде от тези болници. Да, има дръпнати лекари и някои, които не стават, но специално неонатологията им е топ.
   Ама всеки си има мнение, най-добрата ми приятелка такова прекрасно раждане имаше в Майчин дом, че се травмира и вече не иска да ражда никога. Та, болници много, няма лошо информирайте се.
   А, аз се чудя защо реагирате така срещу хората и най-вече мен?
   Няма лошо, че харесвате Шейново, но не и да нападате хората, които са се изказали различно!
   Както казах, интересувам се и чета. Негативните коментари не са само 5 на брой.
   Никъде не съм писала за Надежда, но Вие я споменавате!
   Успокойте се и се научете да уважавате различното мнение.
   Преди малко получих информация от приятелка на моя близка, раждала в Шейново! Ами отново негативи за неонатология!!!
   За мен това е водещото, искам да съм спокойна, че детето ми е в добри ръце и няма да бъде заразено с нещо и да стои в болницата заради инфекция!
   Това е пресен случай от преди 2 месеца някъде. Всички бебета в отделението са били с някаква инфекция!
   Та, мое право е да се изказвам, както положително, така и негативно. Мое право е да вярвам на това, което чета. Колкото и да не Ви допада това!
   Всички хвалят гинеколозите, но НЕОНАТОЛОЗИТЕ са също важни.
   Приятен ден!

   Аз пък се чудя говорите все едно сте раждали там и все едно знаете от първа ръка какво е положението? Аз родих преди 5 месеца с избор на екип д-р Вецев и съм много доволна. Да, не е перфектната болница, има неща, които им куцат, но това си е в реда на нещата. Неонатолозите също са им добри. Д-р Малинова беше изключително мила и разбрана, когато се наложи да ми обясни защо ще ни изпишат по-късно. Бебчо се роди голям, но 2 седмици по-рано и заради по-трудна адаптация се е наложило да го сложат на системи и първият ден не ми го дадоха. Вярно е, че всеки има право да се изказва, но при положение, че не сте раждали там и нямате информация от първа ръка, е меко казано несериозно да се изказвате толкова крайно и негативно за хора, които не знаете как работят.


   Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
   Публикувано от: kam4eto в пт, 03 май 2019, 11:18
   Два пъти съм раждала в Шейново. Децата не са имали инфекции, не са пили АБ, изписаха ме и двата пъти след 3 дни. Бяха отзивчиви и даваха информация за бебетата.


   Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
   Публикувано от: Diin321 в пт, 03 май 2019, 11:46

   [/quote]

   Аз пък се чудя говорите все едно сте раждали там и все едно знаете от първа ръка какво е положението? Аз родих преди 5 месеца с избор на екип д-р Вецев и съм много доволна. Да, не е перфектната болница, има неща, които им куцат, но това си е в реда на нещата. Неонатолозите също са им добри. Д-р Малинова беше изключително мила и разбрана, когато се наложи да ми обясни защо ще ни изпишат по-късно. Бебчо се роди голям, но 2 седмици по-рано и заради по-трудна адаптация се е наложило да го сложат на системи и първият ден не ми го дадоха. Вярно е, че всеки има право да се изказва, но при положение, че не сте раждали там и нямате информация от първа ръка, е меко казано несериозно да се изказвате толкова крайно и негативно за хора, които не знаете как работят.
   [/quote]
   Може ли да споделите кои неща им куцат?
   Какви изследвания се правят на новороденото?
   П.С.
   Никъде не съм се изказвала негативно и крайно, а просто споделям информация, получена от близка и прочетена от форума тук, и във ФБ.
   Благодяря предварително за отговорите.


   Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
   Публикувано от: elinoriks в пт, 03 май 2019, 12:10
   Аз родих там преди 2 месеца. Неонатолозите са малко дръпнати,но всичко обясняват и казват. Нямам други забележки спрямо тях. Изписаха ни на 3тия ден,без инфекции и антибиотици. Отделението беше пълно с родилки и нито едно бебе нямаше назначен антибиотик. Вие си решавате естествено,но аз им се доверих и не съжалявам. Единствено не ми хареса,че след изписване имахме нужда от неонатолог по повод пъпчето и те ни отказаха преглед. При предишното ми раждане имахме право да 2 прегледа месец след раждането при неонатолозите,но то не беше там


   Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
   Публикувано от: Неизвестна16 в пт, 03 май 2019, 14:30
   Diin , хем искате да получите уважение от отсрещната страна, но вие самата не се отнасяте с такова, когато дамата изказа мнението си. Разбирам, че сте бременна, но няма да е лошо и вие да се научите да приемате чуждите думи.
   Ще чуете позитиви и негативи за всяка болница, отделение и лекари.
   Аз лично проследих бременността си в частна клиника, но родих в Шейново именно заради добрата неонатология и по-образованите и добри специалисти.
   Колкото до недоносените бебчета, в Шейново има дежурен неонатолог, няколко кувиоза и ако не ме лъже паметта, имат право да израждат и обгрижват бебета над 1500гр родени. Отново казвам, не съм сигурна дали е точно това теглото, но това е минимумът, може и още по-малки да имат възможност, но не мога да бъда категорична.
   Аз родих преди 1г7м, така че предполагам много неща са се променили. Колкото до клизмата, когато аз тръгнах да раждам, бяхме около 5-6 родилки в патология с разкритие и контракции. Направиха процедурите по график, тоалетните мисля, че бяха 3, така че не е имало проблем. След това в родилно отделение също не е представлявало трудност да използвам банята, винаги имаше свободна такава, а бяхме около 40 майки.
   Моите забележки към неонатологията са, че се е случвало не веднъж или два пъти за петдневния ми престой след нормално раждане, детето да го доведат мокро или повърнало. Отдавам факта, че имаше голям бум тогава.
   Моят син беше на антибиотик, но заради грешка в проследяването на бременността от страна на частната клиника.
   Общо взето, отново бих родила там. Казвам го от позицията на майка вече 1.7г, когато болката и неприятните моменти от процеса вече са притъпени като спомен. За мен е важно аз и детето ми да получим адекватна помощ и здравеопазване, отколкото дали тоалетната е чиста или някоя акушерка е била дръпната.
   Моят съвет е да отидете на ден на отворените врати и да зададете въпросите си. Успех и леко раждане.


   Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
   Публикувано от: Diin321 в сб, 04 май 2019, 21:40
   Момичета, записах се на отворените врати, за да се запозная с обстановката и да придобия впечатление - не само от коментарите във форума и ФБ.
   Исках да Ви питам - като отивате на преглед, първо през регистратурата ли се минава и там ли се плаща за прегледа?
   Получавате ли след всеки преглед амбулаторен лист?
   Благодаря предварително!


   Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
   Публикувано от: ZuluLulu в пн, 06 май 2019, 14:07
   Здравейте, някой има ли идея дали д-р Ненов още работи в Шейново.
   Неоткриваем е.


   Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
   Публикувано от: kam4eto в вт, 07 май 2019, 14:43
   Здравейте, някой има ли идея дали д-р Ненов още работи в Шейново.
   Неоткриваем е.
   Не, не работи в Шейново. Мога да ви дам телефон, ако желаете.


   Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
   Публикувано от: ZuluLulu в чт, 09 май 2019, 12:20
   :
   Много благодаря за бързия отговор!
   Аз намерих телефоните, акушерката ми каза, че вече не преглеждал никъде.


   Титла: Д-р Димитрина Николова - Шейново
   Публикувано от: Maraya.11 в чт, 16 май 2019, 13:50
   Здравейте, бъдещи и настоящи мами!

   В 19-та г.с. + 3 дни съм, с термин 06.10.19г.  Избрала съм да раждам в Шейново, с избор на екип при д-р Димитрина Николова. Чувала съм много добри отзиви за нея, но все пак ще се радвам да прочета и вашите впечатления :)


   Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
   Публикувано от: Effi в чт, 16 май 2019, 14:33
   Аз родих първото си дете при нея. Доволна съм, мила и внимателна. Доколкото знам в момента е в отпуск по майчинство. Не знам дали ще се върне до Октомври месец.


   Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
   Публикувано от: la_belle в вт, 21 май 2019, 11:20
   Здравейте, знаете ли как става записването за  свободен прием за др. Николай Герджиков?


   Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
   Публикувано от: Sunny555 в вт, 21 май 2019, 12:12
   Привет на всички, аз съм в 34 г.с. и смятам да раждам в Шейново при позната акушерка, но нямам впечатления от лекарите, т.к. не съм се проследявала там. Можете ли да ме посъветвате към кой да се насоча за избор на екип? Към момента съм чувала добри мнения за д-р Велев и Арабаджиева. Благодаря предварително.


   Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
   Публикувано от: SilverDream в вт, 21 май 2019, 12:55
   Мен ме следи Пламен Димов, но в частната си клиника. Много съм доволна от него, но няма да го избирам. Иначе е завеждащ Оперативно раждане, за нормално не знам. Аз съм за естествено раждане и смятам да съм без избор на екип в Шейново.


   Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
   Публикувано от: Ева на третия етаж в вт, 21 май 2019, 13:53
   Аз съм писала няколко пъти, раждах при доктор Василев, два пъти. Препоръчвам на 100 %.
   Леко раждане.


   Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
   Публикувано от: Sunny555 в вт, 21 май 2019, 14:19
   Аз съм писала няколко пъти, раждах при доктор Василев, два пъти. Препоръчвам на 100 %.
   Леко раждане.

   Благодаря :) Покрай бременността следя толкова теми, че със сигурност съм пропуснала отзивите за него.


   Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
   Публикувано от: Ева на третия етаж в вт, 21 май 2019, 14:25
   Няма проблем, просто да не досаждам с едни и същи коментари 😀
   Пусни в търсачката 😉


   Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
   Публикувано от: Sunny555 в вт, 21 май 2019, 14:38
   Няма проблем, просто да не досаждам с едни и същи коментари 😀
   Пусни в търсачката 😉
   Аз търсачка пуснах, ама като почнат да ми излизат едни противоречиви мнения и започвам да се обърквам. :smiles:


   Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
   Публикувано от: malinka__ в вт, 21 май 2019, 18:21
   Привет на всички, аз съм в 34 г.с. и смятам да раждам в Шейново при позната акушерка, но нямам впечатления от лекарите, т.к. не съм се проследявала там. Можете ли да ме посъветвате към кой да се насоча за избор на екип? Към момента съм чувала добри мнения за д-р Велев и Арабаджиева. Благодаря предварително.

   Велев уникален! Бог е на секциото, но ако ще раждане нормално и много други доктори там биха били полезни! От Арабаджиева също съм с много добри впечатления!


   Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
   Публикувано от: Sunny555 в вт, 21 май 2019, 18:32
   Привет на всички, аз съм в 34 г.с. и смятам да раждам в Шейново при позната акушерка, но нямам впечатления от лекарите, т.к. не съм се проследявала там. Можете ли да ме посъветвате към кой да се насоча за избор на екип? Към момента съм чувала добри мнения за д-р Велев и Арабаджиева. Благодаря предварително.

   Велев уникален! Бог е на секциото, но ако ще раждане нормално и много други доктори там биха били полезни! От Арабаджиева също съм с много добри впечатления!
   Мерси, точно Велев и Арабаджиева съм си ги записала като по-познати имена. :stuck_out_tongue_winking_eye: Категорично ще раждам естествено, доколкото ситуацията не го налага, дано само наистина да успея да се уговоря с читав лекар.


   Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
   Публикувано от: kam4eto в вт, 21 май 2019, 20:29
   Sunny555, не се притеснявайте. Ще се уговорите с читав лекар. Два пъти съм раждала в Шейново естествено, и то без избор на екип. Лекарите са чудесни.


   Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
   Публикувано от: Ани Петрова 624043 в вт, 21 май 2019, 21:58
   Здравейте,малко информация относно наблюдението на бременността в тази болница.Там независимо,че сте здравноосигурени за Женска Консултация се заплаща.Първичен гинекологичен преглед.Плащането може да бъде : цялата сума наведнъж или на разсрочено плащане.Ако не сте здравноосигурени ЖК се заплаща на много по-висока цена.Раждането също и всичко останало съответно.Направление за хоспитализация при раждане там важи,като за самото раждане не се заплаща нищо,за престоя също.Плащате само ако има избор на екип.ЖК се води от много лекари , който когато се падне на смяна.Перфектно измислено- ако не дай си Боже някой нещо е пропуснал ,то по този начин се избягват грешки много по-лесно.Жени,които са се наблюдавали там, просто са с известно предимство пред останалите.Толкова за ЖК там.Сега относно евентуален проблем с бебето при раждането- Шейново вече е болница от III ранг,което значи че вече официално могат да поемат случаи с недоносени бебета и с проблеми при раждането.Вече не е необходимо да транспортират бебетата с проблеми до "Педиатрията" и "Майчин дом". Поздрави на всички.


   Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
   Публикувано от: Candy-Girl в вт, 21 май 2019, 22:26
   Здравейте, на мен ми предстои записване за женска консултация. Имам направление. Колебая се между МД и Шейново. Не е ли дискомфортно всеки път да те преглежда различен лекар? И каква е цената за ориследяване?


   Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
   Публикувано от: Неизвестна16 в ср, 22 май 2019, 09:29
   Бебетата с какво минимално тегло трябва да бъдат, за да имат право в Шейново да се грижат за тях?


   Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
   Публикувано от: Effi в ср, 22 май 2019, 09:40
   Знам за бебенца родени под килограм, за които са се грижили и всичко е наред.

   Привет на всички, аз съм в 34 г.с. и смятам да раждам в Шейново при позната акушерка, но нямам впечатления от лекарите, т.к. не съм се проследявала там. Можете ли да ме посъветвате към кой да се насоча за избор на екип? Към момента съм чувала добри мнения за д-р Велев и Арабаджиева. Благодаря предварително.

   Първото си дете родих при д-р Николова, като не съм се следяла при нея преди това. Сега ме следи д-р Вецев в частна клиника. Мисля при него да раждам.


   Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
   Публикувано от: Doreto_bg в ср, 22 май 2019, 20:32
   Здравейте! Бременна съм в края на 21-ва седмица и започнах да се чудя къде да раждам.
   Прочетох коментарите дотук и оставам с впечатление, че неонатологията в Шейново не струва.
   Моля, запознатите, да споделите - какво се случва, ако не дай си Боже, има проблем с бебето? Ако е недоносено???
   И ако може информация за д-р Йончев.
   Ааа, как се справяте, ако стане задръстване в тоалетните (прочетох, че са малко) след клизма??? 😁😁😁 Това е сериозно и в същото време смешно.
   Благодаря предварително!
   Здравейте, аз раждах естествено при д-р Йончев с избор на екип. Не се следих при него през бременността имахме няколко срещи преди раждането, той ми беше препоръчан от няколко приятелки. Уникален човек и специалисти много компетентен и в крак с новите тенденции. Търпелив, приветлив много спокоен и за естествено раждане. Препоръчвам го горещо


   Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
   Публикувано от: elinoriks в чт, 23 май 2019, 08:27
   Здравейте, знаете ли как става записването за  свободен прием за др. Николай Герджиков?
   Здравей. Аз се следих и раждах при др. Герджиков. Преглежда всяка сряда и петък след обяд в Шейново. Прегледите са платени. Ако искате му се обадете и той най-добре ще ви насочи.


   Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
   Публикувано от: Ани Петрова 624043 в сб, 25 май 2019, 13:33
   Всяко живородено бебе с тегло от 700гр. нагоре незнам точно до колко се води недоносено.Те могат да се грижат за него.ЖК е 500лв.Но отделно се заплащат и разни др.изследвания да знаете.Сигурно с тях става около 750 или 800.Епидуралната мисля беше 300 или 350.


   Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
   Публикувано от: Неизвестна16 в сб, 25 май 2019, 20:20
   300лв беше октомври 2017г.


   Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
   Публикувано от: Sunny555 в сб, 25 май 2019, 20:59
   Все още е 300, каза ми го акушерка от Шейново. Ако има избор на екип обаче, упойката се включва в цената.


   Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
   Публикувано от: Неизвестна16 в сб, 25 май 2019, 22:57
   Имате ли препоръка за лекар, който да следи двуплодна бременност?


   Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
   Публикувано от: Monika Stefanova в нд, 26 май 2019, 12:50
   Здравейте, някой, който е раждал планово секцио, може ли да сподели колко време е предтоят след операцията. Знам, че клиничната пътека за секцио е 5 дни, но то имаш 1 ден в предродилно и 1 в реанимация и се чудя след това 3 или 5 дена лежиш още?


   Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
   Публикувано от: malinka__ в нд, 26 май 2019, 17:28
   Здравейте, някой, който е раждал планово секцио, може ли да сподели колко време е предтоят след операцията. Знам, че клиничната пътека за секцио е 5 дни, но то имаш 1 ден в предродилно и 1 в реанимация и се чудя след това 3 или 5 дена лежиш още?
   Ако всичко е наред имаш 1 нощувка в реанимация, 3 в стаята  и те изписват. Нас ни държаха 4 нощувки след реанимацията, защото бебето беше на антибиотик.


   Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
   Публикувано от: SilverDream в ср, 29 май 2019, 16:09
   Когато не искаме таткото да присъства на раждането това значи ли, че не го допускат изобщо в родилната зала, дори преди да е започнало същинското раждане? Тоест ако не искаме да присъства на раждането може ли да е с мен в родилната зала и като настъпи момента просто да излезе и да чака отвън и трябва ли да плащаме нещо в тоя случай. Съшо така кога татковците могат да видят бебето, веднага след раждането или чак след като изляза от родилна зала. За това има ли значение дали сме с присъствие или не?


   Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
   Публикувано от: elinoriks в ср, 29 май 2019, 19:23
   Когато не искаме таткото да присъства на раждането това значи ли, че не го допускат изобщо в родилната зала, дори преди да е започнало същинското раждане? Тоест ако не искаме да присъства на раждането може ли да е с мен в родилната зала и като настъпи момента просто да излезе и да чака отвън и трябва ли да плащаме нещо в тоя случай. Съшо така кога татковците могат да видят бебето, веднага след раждането или чак след като изляза от родилна зала. За това има ли значение дали сме с присъствие или не?
   В момента,в който ви качат в родилна зала,бащата остава долу. Взима багажа и си тръгва. Чака да му се обадите и идва да му покажат бебето. Нашия татко го видя около час след раждането. За всякакво присъствие на бащата в родилна зала(преди,по време на или след раждането) трябва да има платено присъствие. Иначе не се допуска.


   Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
   Публикувано от: SilverDream в ср, 29 май 2019, 19:36
   Когато не искаме таткото да присъства на раждането това значи ли, че не го допускат изобщо в родилната зала, дори преди да е започнало същинското раждане? Тоест ако не искаме да присъства на раждането може ли да е с мен в родилната зала и като настъпи момента просто да излезе и да чака отвън и трябва ли да плащаме нещо в тоя случай. Съшо така кога татковците могат да видят бебето, веднага след раждането или чак след като изляза от родилна зала. За това има ли значение дали сме с присъствие или не?
   В момента,в който ви качат в родилна зала,бащата остава долу. Взима багажа и си тръгва. Чака да му се обадите и идва да му покажат бебето. Нашия татко го видя около час след раждането. За всякакво присъствие на бащата в родилна зала(преди,по време на или след раждането) трябва да има платено присъствие. Иначе не се допуска.

   Много благодаря за изчерпателния отговор.


   Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
   Публикувано от: littleBIG в чт, 30 май 2019, 20:24
   Кога има дни на отворените врати? Някой може ли да даде телефон, където да се запиша?


   Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
   Публикувано от: Ева на третия етаж в чт, 30 май 2019, 21:11
   Little Big,
   http://www.sheynovo-ag.eu/pacienti.html   Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
   Публикувано от: Kalina26 в вт, 11 юни 2019, 13:29
   Няма смисъл да се ражда с избор на екип в Шейново.
   Всички лекари, акушери и неонатолози са много добри. Прекарах там 7 дни и отношението им също е прекрасно.
   Силно препоръчвам д-р Галева, ако все пак някой иска да бъде с избор на екип.


   Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
   Публикувано от: littleBIG в вт, 11 юни 2019, 20:08
   Правилно ли разбирам че няма стаи със собствена тоалетна?
   А банята и тоалетната отделно ли са?


   Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
   Публикувано от: Ева на третия етаж в вт, 11 юни 2019, 20:40
   Да, няма стаи със собствена тоалетна. Няма как да има предвид коя година е строена сградата, не е предвидено да има.
   Бях във ВИП стая на 3 етаж. Там са баня и тоалетна отделно, влиза се в малко коридорче и има врата за тоалетна и врата за баня/ как го обясних, дано се разбира.  На етажа са 4 или 5 стаи, не съм имала проблем с ползването на банята и тоалетната. Ако раждам трети път пак на Шейново бих се спряла и на д- р Василев. Санитарните условия не бяха водещи за мен.
   Успех, леко раждане.


   Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
   Публикувано от: littleBIG в вт, 11 юни 2019, 20:49


   Благодаря :)

   Да, няма стаи със собствена тоалетна. Няма как да има предвид коя година е строена сградата, не е предвидено да има.
   Бях във ВИП стая на 3 етаж. Там са баня и тоалетна отделно, влиза се в малко коридорче и има врата за тоалетна и врата за баня/ как го обясних, дано се разбира.  На етажа са 4 или 5 стаи, не съм имала проблем с ползването на банята и тоалетната. Ако раждам трети път пак на Шейново бих се спряла и на д- р Василев. Санитарните условия не бяха водещи за мен.
   Успех, леко раждане.


   Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
   Публикувано от: Десислава`` в вт, 11 юни 2019, 22:32
   Аз бях на 4 етаж във випа и бяхме две жени с обща баня и тоалетна и беше супер. Изобщо не сме се засичали.


   Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
   Публикувано от: 0810 в чт, 13 юни 2019, 15:36
   Здравейте, можели някой ако има отзиви за Д-р Маламова да сподели.??


   Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
   Публикувано от: SilverDream в чт, 13 юни 2019, 17:12
   Здравейте, смятам да раждам в Шейново без избор на екип, тъй като не познавам никого там. Как обаче трябва да постъпя ако се случи да пренося? Ако мине термина и няма започнало раждане ли трябва да отида там да ме прегледат? Следящия ме АГ не е там, та се чудя какво да правя ако се случи така, колко да чакам преди да отида, като отида при кого да отида, изобщо как се случват нещата когато си без избор на екип и преносваш?


   Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
   Публикувано от: Неизвестна16 в чт, 13 юни 2019, 22:57
   Аз бях по този начин, въпреки че уж имах уговорка с лекар.
   Бях на тонове на втория ден от пренасянето, АГ ме провери за разкритие и с 1-2см и нерегулярни контракции ме приеха в патология.
   Ходиш ли там на тонове? Обясни на дежурния, че пренасяш и помоли да те прегледат, ако имаш болки/притеснения.


   Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
   Публикувано от: SilverDream в пт, 14 юни 2019, 00:21
   Неизвестна16, много благодаря. Не ходя там на тонове, много ми е далече, но ако тръгна да пренасям ще започна.


   Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
   Публикувано от: kam4eto в пт, 14 юни 2019, 14:32
   Неизвестна16, много благодаря. Не ходя там на тонове, много ми е далече, но ако тръгна да пренасям ще започна.

   SilverDream, аз родих там без избор първото си дете като през деветия месец ходех там на тонове. Прегледаха ме 2 пъти, веднъж 2 седмици преди термин и втория път 2 дни след термин. На този преглед се оказах с 5 см разкритие и ме приеха за раждане веднага. Родих 4 часа по- късно.
   Така че започни да ходиш там на тонове и им кажи, че си решила да родиш там. Аз така им казах.


   Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
   Публикувано от: Pebbles18 в пн, 17 юни 2019, 05:44
   Здравейте, можели някой ако има отзиви за Д-р Маламова да сподели.??
   Д-р Маламова ме следи от началото на бременността. Страхотен лекар и най-вече човек! :ok_hand: Имам ѝ пълно доверие. В 9 месец съм и ще раждам при нея. :hugs:


   Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
   Публикувано от: Monika Stefanova в пн, 17 юни 2019, 13:33
   Аз искам да кажа моето впечатление от болницата.
   Много съм доволна от лекарите, които ме приеха и които ми направиха секциото на 14.06.19. Също и отношението в реанимацията беше много добро.
   От там нататък, за жалост, впечатленията не са добри. В след родилно е пълна анархия. Никой нищо не ти обяснява - нито кога дават/вземат бебетата, нито кога какво дс правиш и кал да храниш и да се грижиш за бебето. Визитациите са пълна бутафорщина, питат как си и мерят температура.. Никой не ми гледа как зараства раната и ме сменят превръзката, ако ти не настояваш.
   Хигиената е под всякаква критика. В момента тече ремонт и навсякъде се разхождат майстори и външни лица без калцуни, без маски, всичко по коридорите и стаите е в прах и мазилка от ремонта. Стаята се чисти макс 2 път на ден с един мокър парцал, без да се мете и т. н. Тоалетните и баните са ужасни и бях потресена, че майсторите ползват тоалетната на уж ВИП стаите.


   Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
   Публикувано от: SilverDream в пн, 17 юни 2019, 13:44
   Моника, ти без избор ли беше? При кого ражда?


   Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
   Публикувано от: Monika Stefanova в пн, 17 юни 2019, 13:50
   Моника, ти без избор ли беше? При кого ражда?
   Без избор, раждах при Китанова.


   Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
   Публикувано от: SilverDream в пн, 17 юни 2019, 15:05
   Някой раждал ли е при др. Пламен Димов?


   Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
   Публикувано от: Sunny555 в пн, 17 юни 2019, 16:18
   Моника, ти без избор ли беше? При кого ражда?
   Без избор, раждах при Китанова.
   Моника, как ти се стори Китанова? Аз ще раждам при нея с избор на екип, нормално, но тепърва ще ходя на преглед при нея тази седмица.


   Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
   Публикувано от: Monika Stefanova в пн, 17 юни 2019, 19:41
   Моника, ти без избор ли беше? При кого ражда?
   Без избор, раждах при Китанова.
   Моника, как ти се стори Китанова? Аз ще раждам при нея с избор на екип, нормално, но тепърва ще ходя на преглед при нея тази седмица.
   Ами не е от най-приказливите, но работи много добре. Била съм на един преглед при нея и беше добре.


   Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
   Публикувано от: Effi в пн, 17 юни 2019, 22:03
   Аз искам да кажа моето впечатление от болницата.
   Много съм доволна от лекарите, които ме приеха и които ми направиха секциото на 14.06.19. Също и отношението в реанимацията беше много добро.
   От там нататък, за жалост, впечатленията не са добри. В след родилно е пълна анархия. Никой нищо не ти обяснява - нито кога дават/вземат бебетата, нито кога какво дс правиш и кал да храниш и да се грижиш за бебето. Визитациите са пълна бутафорщина, питат как си и мерят температура.. Никой не ми гледа как зараства раната и ме сменят превръзката, ако ти не настояваш.
   Хигиената е под всякаква критика. В момента тече ремонт и навсякъде се разхождат майстори и външни лица без калцуни, без маски, всичко по коридорите и стаите е в прах и мазилка от ремонта. Стаята се чисти макс 2 път на ден с един мокър парцал, без да се мете и т. н. Тоалетните и баните са ужасни и бях потресена, че майсторите ползват тоалетната на уж ВИП стаите.
   Моника,

   Къде ремонтират? Дали знае някой до кога ще продължи този ремонт?


   Титла: Re: Раждане във II САГБАЛ Шейново
   Публикувано от: 0810 в пн, 17 юни 2019, 22:28
   До есента трябва да приключи целия ремонт
   Аз искам да кажа моето впечатление от болницата.
   Много съм доволна от лекарите, които ме приеха и които ми направиха секциото на 14.06.19. Също и отношението в реанимацията беше много добро.
   От там нататък, за жалост, впечатленията не са добри. В след родилно е пълна анархия. Никой нищо не ти обяснява - нито кога дават/вземат бебетата, нито кога какво дс правиш и кал да храниш и да се грижиш за бебето. Визитациите са пълна бутафорщина, питат как си и мерят температура.. Никой не ми гледа как зараства раната и ме сменят превръзката, ако ти не настояваш.
   Хигиената е под всякаква критика. В момента тече ремонт и навсякъде се разхождат майстори и външни лица без калцуни, без маски, всичко по коридорите и стаите е в прах и мазилка от ремонта. Стаята се чисти макс 2 път на ден с един мокър парцал, без да се мете и т. н. Тоалетните и баните са ужасни и бях потресена, че майсторите ползват тоалетната на уж ВИП стаите.
   Моника,

   Къде ремонтират? Дали знае някой до кога ще продължи този ремонт?


   1