BG-Mamma

Хоби => Предсказания и паранормално => Темата е започната от: ЗЛОДЕИДА в пн, 30 апр 2018, 16:19Титла: Заровено злато
Публикувано от: ЗЛОДЕИДА в пн, 30 апр 2018, 16:19
Здравейте, чува ли ли сте за поверия свързани със заровено злато близо до къщи/под тях и че то причинява зло на тези "които живеят над него". 


Титла: Re: Заровено злато
Публикувано от: Dimensions в пн, 30 апр 2018, 17:57
Не. На вас кой ви пълни главите с такива глупости! Как може някакъв неодушевен предмет да ви вреди, само защото е заровен някъде си. Това да не е радиоактивен отпадък или бомба. Глупости!


Титла: Re: Заровено злато
Публикувано от: Дама от морето в пн, 30 апр 2018, 21:00
Аз съм чувала, че заровено злато не носи късмет на този, който го е намерил. Повече от 30 години съм живяла в къща, където според поверието имало заровено злато. Била е на най-големия чорбаджия в околността, но е умрял като последния бедняк. Така и златото му още не е намерено, ако го е имало, де...


Титла: Re: Заровено злато
Публикувано от: BLACKMC в ср, 08 авг 2018, 10:28
заровено злато или пари златни някъде не се взимат никога .Много лоши неща следват след това


Титла: Re: Заровено злато
Публикувано от: marineta777 в пн, 03 сеп 2018, 07:28
То златото само се показва на който трябва.


Титла: Re: Заровено злато
Публикувано от: InsomniaXx в пн, 03 сеп 2018, 07:45
Aз съм чувала от майка ми, че едно време, когата хората са си строяли къщите са слагагали пари (може би и злато) в основите на къщата, за да носи на къщата пари и благополучие. Не съм чувала това да е донесло нещастие на някой, освен ако те не са изкопани и после взети.


Титла: Re: Заровено злато
Публикувано от: la-bamba в пн, 19 ное 2018, 16:57
Злато се зарявя по 2 причини - като "откуп"/"дан" за божество или божествени сили да се прекъсне или избегне зло или когато го криеш от някой.

В моято село е имало много османци. Когато са бягали са криели златата си в близката гора или в дупки в реката. Преди 60 години докато чистят коритото на реката намират стари турски жълтици - с тях строят селската църква. От както е постоена, баба ми казва ще нито ги е удряла градушка, нито ги е удавял дъжд.

Но пък чичото на моя пра-дядо намерил като момче части от пистолет и нож, начупени и сложени в краищата на нивата им. 2 години по-късно загива по време на лов - убит е със пистолет от времето на робството. Пра-дядо винаги казваше,че е заради изровените неща от нивата. Те се слагали да пазят от зло и никога не бивалода се пипат. Ако ги намериш, не пипаш , а зарявяш и подминаваш.


Титла: Re: Заровено злато
Публикувано от: ЗЛОДЕИДА в пн, 19 ное 2018, 18:52
На мен ми казаха, че златото в дома ми е скрито, защото е крадено от османци и заради него е извършено убийство. Това злато носело нещастие на поколения хора живели в тази къща.


Титла: Re: Заровено злато
Публикувано от: Wassermellon в вт, 20 ное 2018, 17:00
Моето село е било владение на богат турчин по време на робството. Криели са богатствата си из цялото село. Когато прадядо ми и дядо ми са строили къщата, една циганка е отишла при тях и е започнала да им обяснява, че където копаят за маза, има заровено злато. Златото имало магия и тя можела да я развали, а в замяна искала част от него. Те не са ѝ повярвали и я изгонили. На сутринта са намерили изкопан дупка в сегашната маза и имало оставена златна монета в нея. Мислили са, че тя е пратила хора да изровят златото. Не знам какво е станало с монетата, защото отдавна са починали, но на всички живяли в къщата им са се случвали лоши неща. Съмнявам се това да е причината, но аз не бих тръгнала да търся заровено злато.


Титла: Re: Заровено злато
Публикувано от: ЗЛОДЕИДА в вт, 20 ное 2018, 17:51
То дори и не трябва да се намира до колкото знам.


1