BG-Mamma

Красота => Всичко за обезкосмяването => Темата е започната от: Кристaлин в пн, 17 сеп 2018, 23:51Титла: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Кристaлин в пн, 17 сеп 2018, 23:51
Разликите между:

Лазерна епилация:
Всяка машина, наречена лазер, има кристал, който определя и вида му (неодимов, рубинов, александритов). Лазерите излъчват според вида си, в строго селективен спектър (808 nm., 755 nm., 1064 nm.). Според вида си, могат да третират всякакъв вид окосмяване – както светли, така и тъмни косъмчета.

Фотоепилация:
Наименованието ѝ IPL се превежда буквално – интензивна пулсираща светлина. IPL машините излъчват и въздействат в широк светлинен спектър (от 600 до 1200 nm.). Приложими са за светли кожи с тъмен косъм, тъй като светлината от фотоепилатора се "привлича" от меланина (тъмният пигмент в косъма).

Електроепилация:
Бива 2 типа – иглена и безиглена (с помощта на пинсета). По-ефективна и по-разпространена в България е иглената електроепилация. Сигурен метод за премахване на руси и тънки косми, върху които не може да бъде повлияно с лазер. Много фина метална сонда (игла) пронизва в паралелна позиция всеки фоликул, като през него се прокарва регулиран нискочестотен ток, който поврежда трайно структурата на косъма. Това положение се задържа няколко секунди, като преди иглата да се извади, се спира притокът на ток. Иглите, с които се извършва процедурата, са стерилни и за еднократна употреба. Недостатъци на процедурата – набелязаната зона се обработва твърде бавно, тъй като космите се третират един по един, и при по-чувствителните кожи е налице известна опасност от белези и пигментации, които да останат след процедурата.

Колко процедури са необходими за траен ефект?
За лице – между 8 и 12;
За тяло – между 5 и 9.

От какво зависи броя на процедурите?
От избора на апарат, с който ще третирате съответната зона;
От зоната, която ще третирате;
Хормонален баланс;
Период, на който извършвате процедурите.

Какво означава траен ефект?
Предполагаемо, няколкогодишен. Вечно "безкосмие", за съжаление – е много трудно постижимо.

Кога се вижда ефектът от процедурата?
При добре извършена процедура, ефектът започва да се наблюдава между 10-тия и 20-тия ден, след направата на съответната зона. Изразява се в цялостно или частично "окапване" на нежеланите косъмчета.

Кога не се правят такива процедури?
Стафилококова инфекция на кожата;
Херпес симплекс;
Онкологични заболявания в периода на лечение или при неефективност на лечението;
Бременност;
Прием на лекарства, увеличаващи фото-чувствителността;
Силен тен на кожата;
Използване на автобронзанти.

Линкове към старите теми: 1 (http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=29284), 2 (http://www.bg-mamma.com/?topic=581893), 3 (http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=642757), 4 (http://www.bg-mamma.com/?topic=758669) и 5 (http://www.bg-mamma.com/?topic=991676).


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Fifiana в пн, 17 сеп 2018, 23:57
Мерси за темата. Чакам да ми падне тенът и ще пробвам нещо - домашен фотоепилатор или салонен лазарен.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Кристaлин в вт, 18 сеп 2018, 00:16
 Момичета, както виждате, този път пуснах и анкета. :peace: Всяка потребителка има правото да отбележи до 5 опции - да речем, ако е третирала много на брой зони и иска да отчете прогреса на всяка една от тях поотделно. Мисля, на всички ни е ясно, че думата "завинаги" във въпроса към анкетата е условна - става въпрос за косми, които са изчезнали за постоянно, или поне привидно е така.

ВАЖНО: Моля, участвайте в анкетата, отчитайки резултатите само на зони (лице или тяло), върху които сте извършили пълния курс от необходими процедури! Тоест, направили сте си препоръчителния брой манипулации, за който се смята, че гарантира оптимални резултати - пълно или почти пълно (над 90%) премахване на космите в дадената зона. Моля, не слагайте отметки в анкетата за зони, които сте третирали едва 2-3 пъти, защото резултатите няма да са обективни и анкетата ще загуби част от смисъла си.


Опцията, която аз лично отбелязах, е "Между 70% и 80%", защото смятам, че горе-долу това е резултатът, който имам на следните зони: лице, подмишници, корем. В тези области се наблюдава доста значително изчистване, но все още около 1/5 (или дори малко повече) от окосмяването продължава да си вирее необезпокоявано. Да уточня, че имам много на брой лазер-сесии през годините (в "Борекс"), т.е. този резултат не е постигнат с едва 5-6 процедури... Почнах и процедури на целите крака, но понеже до момента мога да се похваля само с 2 лазерни сесии там, не съм ги отчела в анкетата. Като направя необходимия брой процедури, ще видим какъв ще е крайният резултат. Определено на краката се забелязва отличен напредък, което сАмо може да ме радва. :2thumbsup:


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: The Catcher in the Rye в вт, 18 сеп 2018, 00:32
Благодаря за новата тема! :) В момента нямам актуални резултати, но ще споделя нещо, което ми се стори странно. Относно различното повлияване, че явно не е само от човек на човек и от зона на зона.
Както преди коментирах, бях ходила преди доста време на иглена електроепилация пробно- на малки зони от двата крака.
Около глезените беше от вътрешната страна на краката и бях си набелязала 2 бр. "територии" с по определен брой косъмчета. Да, броих ги. И изглеждат много малко на малка зона, но като започнеш да броиш, нещата не се оказват така. :lol:
Един тур направих и едната зона беше с 130, другата с по 140. Един и същи оператор, еднакви зони като местоположение, но едната беше намяляла след време на 110, примерно, а другата- на половина точно-70. Стори ми се странно.
Краката уж не се водят хормонална зона. Това би било единственото обяснение за мен.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: aniK в вт, 18 сеп 2018, 07:01
Гърне без похлупак, благодаря за темата :kissing_smiling_eyes:

В анкетата отбелязах 70-80% - опит с брадичка, подмишници и интим над 10-12 процедури. За горна устна ще отбележа 10-20%, но там имах мъх и след 5тата процедура се отказах, тъй като не видях почти никакъв резултат.

The Catcher in the Rye, на мен десният ми крак е по-космат от левия :grinn: С годините и редовното епилиране оредяха много, но все си мисля, че е свързано с развитието на едната половина на тялото спрямо другата.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Mирa в вт, 18 сеп 2018, 07:53
Благодаря за темата! Аз гласувах с 60-70%, защото съм още в началото, но също доволна от резултата до момента.
И аз ще чакам тена ми да падне и отивам за следваща процедура.
Обмислям и подмишниците да третирам, колко време трябваше да се бръснат, че сега ходя с кола маска да ги махат?

И, също така, кои се водят хормоналните зони? :thinking:


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: radity85 в вт, 18 сеп 2018, 14:52
Всъщност аз още събирам мнения и информация. С удоволствие ще следя темата. Някъде бях чела, че всъщност понякога броят на процедурите зависи и от мощността на самия уред.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Fifiana в ср, 19 сеп 2018, 14:50
Здравейте,
Някой има ли доволен/недоволен от това студио - Dupissima?


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: shrekie в ср, 19 сеп 2018, 18:00
офтопик: нямам мнение, но името им е чудно. :)


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Кристaлин в ср, 19 сеп 2018, 18:46
Това е един салон, интензивно рекламиран от Николета Лозанова през годините, което лично мен ме отблъсква като клиент, но всеки с предпочитанията си. :)


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Тарталета в ср, 19 сеп 2018, 20:55

Обмислям и подмишниците да третирам, колко време трябваше да се бръснат, че сега ходя с кола маска да ги махат?

И, също така, кои се водят хормоналните зони? :thinking:

Аз бих спряла с колата поне месец преди лазера. Хормонална зона е лицето, за други не знам.
Аз гласувах с 90-99 процента, визирайки лицето, защото само там съм направила препоръчителния минимум процедури. По брадичката са над 95%, на горна устна, да речем, 90%.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Кристaлин в ср, 19 сеп 2018, 21:38
Момичета, с помощта на модератор, направих малка корекция в публикацията ми под #2 в темата.
Въведох леко пояснение (това в червено), във връзка с анкетата, за да бъде тя максимално точна и обективна. :peace: Съответно, премахнах един от гласовете си, който първоначално бях дала за зона, с чието третиране съм стигнала до половината.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Кристaлин в ср, 19 сеп 2018, 21:54
Хормонална зона е лицето, за други не знам.

Мисля, че освен лицето, интимната зона също се води "хормонална". :peace:


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Тарталета в ср, 19 сеп 2018, 22:39
Да, предполагах го като се има предвид по- трудното повлияване по принцип, за което съм чувала. Нямам собствени наблюдения още, имам само 2 процедури там. Редуцирането е около 30% да речем.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Ваня1975 в чт, 20 сеп 2018, 08:57
Гласувах с 80 - 90 % за горна устна и брадичка. Направила съм пълен цикъл процедури там. Нямам опит обаче с други зони. :thinking:


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: *Padme* в чт, 20 сеп 2018, 17:02
Здравейте :), имам един въпрос, с който се надявам да ми помогнете да реша какво да правя. От известно време ползвам фотоепилатор, но тези дни ми подариха една процедура за лазерна епилация в салон и тъй кано аз не съм наясно вие какво мислите дали да я палзвам


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Кристaлин в чт, 20 сеп 2018, 17:04
Е, много ясно. :) Защо се чудиш дали да я използваш?


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: *Padme* в чт, 20 сеп 2018, 17:06
Е, много ясно. :) Защо се чудиш дали да я използваш?

За да няма някакви проблеми от смесването на двата вида обезкосмяване


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Кристaлин в чт, 20 сеп 2018, 17:09
Не, нищо подобно.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Griska66 в пт, 21 сеп 2018, 06:14
Здравейте! Ходя на диоден лазер elysion pro. Много бях доволна ,защото след 15тия ден ми опадаха почти всички косми ,но минат ли се 40дни почеват да ми излизат пак. Предстои ми 3та процедура на ръце и  2ра на цяло тяло. Ходя през интервал от 60 дни. Знам, че трябва да се направят от 6 до 10 за да има дълготраен ефект. Казват ,че до 10-12  години няма да имаш косми (като правиш по 1 потдържаща процедура в година)  въпроса ми е има ли някой ,който е направил вече поне 6  и доволен ли е наистина? И ме интересува конкретно за този лазер. Дават го че е единствения,който може да се ползва и през лятото. Аз даже започнах в началото на лятото. И само 3 дни преди и 3 дни след процедурата , не трябяаше да се излагам на слънце. Съжалявам ако се повтарям в темата.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Такава съм в нд, 23 сеп 2018, 11:07

Griska66
, аз също използвам този лазер. Не знам дали мога да съм полезна, тъй като правя общи бикини само, досега имам 3 процедури. Поради обстоятелства, 3та процедура я направих с около 60 дни след 2рата (иначе ми казаха да са на 45 дни). Искам да отбележа изрично, че периодът на ходене зависи от зоната - понеже по-горе видях, че се  коментирало. Досега и аз съм спазвала срока от 3 дни преди/след процедура да не се излагам на слънце. Последно бях на 28.08,а на 01.09 бях вече на плажа, използвам само 20 фактор защита и то сутринта, не се мажа с нищо повече. Попитах изрично за излагането на слънце, тъй като моят тен си е направоооо.. тен - мадамата ми каза, че е препоръчително една седмица да се пази мястото. На мен ми е пределно ясно, че от кожа от кожа има разлики колкото десет галактики, така че познавайки тялото си и на моя отговорност спазвам 3-4 дни. И при мен почват да опадат около 10-15ти ден, преди това може с пинсетка да ги махна :) така или иначе това вече са 'мъртви' косъмчета.
В сравнение с Александрит, който съм ползвала и сега пак ползвам за лице, мога да кажа, че от Eлysion Pro съм десетократно по-доволна към момента.
Аз също ще се радвам да споделите какво-как се случва с гадните косми след 6-10 процедури, ако някой е ходил..? :)

Като ефект - прикачам снимка от днес. Като разлика между 1,2 и 3та процедура забелязвам, че се забавя появяването на нови косъмчета (било то дори и само като черни точки, кото също си е дразнещо:))
:
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/aqg7/fQLDz.jpg)Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Kisses{P} в вт, 02 окт 2018, 14:49
Здравейте, ще правя 3та процедура триъгълник и подмишници и първа процедура цяло тяло. Въпросът ми е - на ръцете в горната част, където са мъхчета основно бръснете ли ги преди процедура? Също брадичка и горна устна как подготвяте? Нещо ми е неестествено да мина с бръснача, на брадичката имам точно 2 косъма, другото са мъхчета и се чудя как е най-добре.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Такава съм в вт, 02 окт 2018, 15:23
Kisses{P}, аз ползвам тример приставката на епилатора за такива зони :)

П.С. или депилаторен крем можеш да си вземеш.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Кристaлин в вт, 02 окт 2018, 16:20
Въпросът ми е - на ръцете в горната част, където са мъхчета основно бръснете ли ги преди процедура?
Ами, зависи дали смяташ, че мъхчетата ще се повлияят от лазера. Ако не ги избръснеш, мисля, че изобщо няма смисъл да те минават в тази част на тялото. :peace:
Аз винаги съм обезкосмявала ръцете си горе-долу до рамото - с епилатора. Нямам никакви проблеми в тази връзка. Окосмяването не е станало по-видимо или обилно, даже май се разреди с времето.

Също брадичка и горна устна как подготвяте?
Не ги подготвям аз. Като отида в студиото, операторката ги оглежда, маркира ги с химикал и ги подрязва с ножичка.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Kisses{P} в вт, 02 окт 2018, 16:25
Въпросът ми е - на ръцете в горната част, където са мъхчета основно бръснете ли ги преди процедура?
Ами, зависи дали смяташ, че мъхчетата ще се повлияят от лазера. Ако не ги избръснеш, мисля, че изобщо няма смисъл да те минават в тази част на тялото. :peace:
Аз винаги съм обезкосмявала ръцете си горе-долу до рамото - с епилатора. Нямам никакви проблеми в тази връзка. Окосмяването не е станало по-видимо или обилно, даже май се разреди с времето.

Също брадичка и горна устна как подготвяте?
Не ги подготвям аз. Като отида в студиото, операторката ги оглежда, маркира ги с химикал и ги подрязва с ножичка.

Супер, благодаря! Няма да ги пипам значи. Нямам идея далии ще се повлияят, по ми е важно до лакътя, но пакетът е цели крака, цели ръце, брадичка, горна устна, линия корем, триъгълник и подмишници, та като ги плащам защо да не ги направя :)


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Кристaлин в вт, 02 окт 2018, 17:25
Е, да, щом са ти включени в пакета, ги направи (за горната част на ръцете говоря). :) Само че ги обръсни преди това - иначе, няма да има резултат, според мен.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Arwen Undomiel в вт, 02 окт 2018, 18:16
Цитат на: Kisses{P}
... но пакетът е цели крака, цели ръце, брадичка, горна устна, линия корем, триъгълник и подмишници, та като ги плащам защо да не ги направя :)
Здравейте!
Бихте ли споделили цената на този пакет и студиото, в което ходите?
Благодаря!


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Kisses{P} в вт, 02 окт 2018, 18:28
Цитат на: Kisses{P}
... но пакетът е цели крака, цели ръце, брадичка, горна устна, линия корем, триъгълник и подмишници, та като ги плащам защо да не ги направя :)
Здравейте!
Бихте ли споделили цената на този пакет и студиото, в което ходите?
Благодаря!

Vintage dolls,София. 1700лв - пакет 5 процедури.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Кристaлин в вт, 02 окт 2018, 18:36
На мен, обаче, тази цена ми се вижда подозрително ниска, не знам... :thinking:


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Arwen Undomiel в вт, 02 окт 2018, 21:40
1700 лв - цена на 1 пакет за посочените процедури. Изискват се поне 6, според зависи от зоната. Правилно ли разбрах?


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Kisses{P} в вт, 02 окт 2018, 22:25
1700 лв - цена на 1 пакет за посочените процедури. Изискват се поне 6, според зависи от зоната. Правилно ли разбрах?

Не, цената е за 5 процедури. На който му се струва ниска има опция да не предплаща и тогава е значително по-скъпо.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Кристaлин в вт, 02 окт 2018, 22:49
Kisses{P}, дори да изискват цялата сума да се предплати, което е ясно, че не е много OK за клиента, и да кажем, че поради тази причина е редно да има някаква отстъпка в сумата, пак цената е много, много ниска.
В студиото, в което ходя, цели крака са 380 лв. и то, само когато има промоция. А въпросният център, който посещавам, дори не предлага най-високите цени на пазара.
В посоченото от теб студио излиза, че за 340 лв. ти минават цялото тяло. newsm78 Не знам, странно ми е защо биха правили такава голяма, направо нереална отстъпка...


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Arwen Undomiel в ср, 03 окт 2018, 07:39
Да, цената според мен е нереално ниска, което ми говори и за качеството на услугата. Но пък всеки сам си избира и преценява в кое студио да си дава парите. Дано има ефект, а да не се получи накрая - дадох 1700 лв и нищо. Напоследък ми омръзна да обяснявам на познати, че лазерното обезкосмяване действа и то дава отлични резултати, но най-много зависи в кой център и с какъв лазер те обработват.
Успех!


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Kisses{P} в ср, 03 окт 2018, 08:24
Не споря. Тук имаше позитивно мнение за студиото, имам познати с процедури там, а аз съм с две на други зони. Лазерът е elysion pro и е от м. Януари. 1 процедура цели крака там са 390лв. Трябва ли да спорим? Не знам каква им е политиката по ценообразуването и не ме интересува, факт, че този пакет е евтин, цените по отделно са нормални.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Кристaлин в ср, 03 окт 2018, 16:17
Ами, дай направо да заключваме темата, щом обикновена дискусия се приема като "спор". :)

Нормално е да се коментират тези неща. Темата е за това - студиа, качество на предлаганата услуга, резултати, цени и т.н. :peace:

Напоследък ми омръзна да обяснявам на познати, че лазерното обезкосмяване действа и то дава отлични резултати, но най-много зависи в кой център и с какъв лазер те обработват.
Подписвам се под това мнение!


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: KPP в сб, 13 окт 2018, 14:40
Здравейте, аз правя фотоепилация на интим и половинки крака с IPL. Отнема доста време, но има ефект. На интим съм на 10-та процедура и окосмяването е намаляло с 60-70%. Краката са на 2ра процедура, но вече забелязвам петна. Може би защото е суха зона и ще се повлияе по-бързо.
Напоследък забелязвам, че са ми станали по-черни космите в областта на бакембардите. Мисля да ги тритирам с лазер. Има ли някой с опит в тази зона с лазер? Повлияват ли се бързо?


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: alethea в нд, 14 окт 2018, 13:36
Би било добре да се уточнява какъв фототип сме , с какъв цвят косми / руси или черни / , с какъв лазер се обработва сега и след това на какъв период се повтаря , за да се добие повече информация .

Аз обмислям цели крака , ръце и интим Но съм Бяла с руси косми и не знам кой лазер ще ме повлияе . Засега гледам Elysion pro или Prime lase .
До момента краката и ръцете ги бръсна със самобръсначка / депилатоар , а интим - кола маска .

Относно интима - боли ли много ? А около устните / анус подлагате ли тези зони на епилация с лазер ?


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Кристaлин в нд, 14 окт 2018, 13:51
Относно интима - боли ли много ?
Мен с Диоден лазер доста ме боли, но аз умея да стискам зъби. С Александритен - не мисля, че ще е толкова мъчително. :)

А около устните / анус подлагате ли тези зони на епилация с лазер ?
Да, винаги навсякъде са ме минавали. Понеже, обаче, не видях забележителен резултат от третирането на интимната зона, преустанових процедурите там. А и, честно казано, колкото повече годинки трупам, толкова по-малко държа да съм като гол охлюв "отдолу". :mrgreen:


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: KPP в пн, 15 окт 2018, 03:38
Мен с фотоепилацията ме боли малко интима и да - чистим всичко (вкл. и анус).
Аз пак да попитам - някои с отзив за лазер на бакенбарди?


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: ioana_g в пн, 15 окт 2018, 11:26
Аз съм правила лазер на бакенбарди преди много години в Борекс. Доволна съм, но имам много процедури.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Кристaлин в пн, 15 окт 2018, 13:31
Аз пак да попитам - някои с отзив за лазер на бакенбарди?

Аз съм правила в тази зона, но нямах бакенбарди в смисъл на "мъх", а просто няколко по-дебели и черни косъмчета, които исках да премахна - изчезнаха след няколко процедури. :peace:


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Yan25 в пн, 15 окт 2018, 13:43
Привет! Писала съм в предната тема, че ходя в Лазер център, на подмищници имам 11-12 процедури, но още има косми, които не се повлияват.
Правя и на шията, където имах не много косми, но вече след 5 процедури се увеличиха. Станаха много повече, макар че има изчезнали, растат нови. Четох, че може да има такъв ефект, но кога? Лазерът ли не е подходящ за мен или грешно третират зоната?!
Искам да пробвам в друго студио и теших Борекс, някой правил ли е прицедури по лицето там?


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Кристaлин в пн, 15 окт 2018, 15:35
Искам да пробвам в друго студио и теших Борекс, някой правил ли е прицедури по лицето там?
Много хора са правили процедури там. :) Това, все пак, е едно от най-известните студиа в София.

Не е добре това, че са ти се появили повече косми, в следствие на лазерната епилация. Но не съм сигурна, че проблемът е в студиото или в апарата, с който са те работили. Може би е някаква реакция на тялото ти, в отговор на третирането с лазер. Друг вариант е просто генетично да си по-предразположена към окосмяване на нетипични за повечето жени места - аз самата съм горе-долу така. Изследвала ли си си хормоните някога?


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: ioana_g в пн, 15 окт 2018, 19:51
В Борекс правих брадичка. Имах един дебел косъм и само него щракаха. Постепенно около него излязоха черни косми и зоната се увеличаваше. Сега си ги скубя с пинсета и се чудя какво да ги правя. Май ще почвам лазер на тях. Много ме е яд, че не го махнах с игла на времето този косъм, но не знаех, че може да стане по-лошо положението.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Кристaлин в пн, 15 окт 2018, 20:35
В никакъв случай не скубете космите по лицето с пинсета или епилатор! Така само ще увеличите броя им.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Кристaлин в вт, 16 окт 2018, 17:50
Сега се замислих нещо... При положение че апаратите за електроепилация са много достъпни като цена - 500 / 600 лв. (е, сигурно има и по-скъпи, но говоря принципно) - не е ли възможно човек да си купи такава машина и да се научи как да работи с нея в домашни условия?
Някъде бъркам ли в разсъжденията си? :roll:


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Arwen Undomiel в вт, 16 окт 2018, 22:35
Гърне без похлупак, и аз се чудя същото нещо вече 2-3 години. Проверявах цени, марки и т.н.
Дори при вариант без игла, а само с пинсета, цените са доста под цитираните от теб.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: vici75 в вт, 16 окт 2018, 22:49
Аз пък за куриоз оставих всички косми да изникнат по краката от юни месец последния лазер без да ги бръсна. Щеше ми се да видя какво е останало, т.к. по начало нямах много косми, които имам пък русляви светли едни. Направих равносметка и като цяло след 5 процедури мога да преброя космите по краката. Останали са някакви 5-10 може би. Тънички, келяви. Обаче като ги измеря са дълги към 2 см :) Много дълги бе. А не са били толкова дълги преди. много странно. Кое им е повлияло на дължината. Разбира се, че ще ги обръсна. За експеримент ги оставих.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Кристaлин в ср, 17 окт 2018, 02:13
Arwen, знам, че тези апарати, които са на принципа на третирането с пинсета, не дават особено добри резултати, затова и рядко се ползват в козметичните студиа. Далеч по-ефективна е иглената електроепилация.
Наистина е любопитно защо никой досега не си е закупил такъв уред и не е пробвал да се обезкосмява самичък у дома.
Трудно ли е да се обучиш да боравиш с машина за иглена електроепилация, някой знае ли?

vici, wow, браво, страхотен резултат! :hug: Само с 5 процедури и почти всички налични косми са изчезнали, макар да са по-скоро русоляви, както пишеш.
Припомни ми - с Диоден лазер ли те работиха? Александритен пробвала ли си някога?
С процедурите на лицето какъв прогрес отчиташ?
Колкото до втората част на поста ти - и при мен се е случвало. Не знам на какво се дължи. Понякога дадени косми (единични) израстват много дълги и дебели след третиране с лазер, въпреки че цялостно окосмяването във въпросната зона се е разредило значително. По моя интерпретация - един вид, мутирали са. :lol: Но това не е болка за умиране - и тези косми-ренегати биват ликвидирани на някакъв етап. :mrgreen:


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: vici75 в ср, 17 окт 2018, 03:13
Гърненце, с Light Sheer диоден ме правиха, макар че хич не бях доволна. Явно съм очаквала с 1-2 процедури да се махне всичко. Но то това е в мойта глава :) и моите мечти. Александритен не съм пробвала, понеже съм била имала тен. Една процедура с някакъв Egg  беше на подмишници. Там пък нищо не опада от него. Ще ги минавам пак с диодния. Но не ми е спешно, т.к. и там имам по 4- 5 косъма тънки, които ако избръсна изникват след точно 2 месеца.

С процедурата на лицето пак с Light Sheer, мисля че ме удовлетворява резултата. Само горна устна третирах. Имах по няколко по-твърди дебели косъма отстрани на мустака. Махнаха се. Но по-скоро трябва да кажа, че не се махнаха напълно, а започнаха да растат тънки и сега цялата ми горна устна и проблемните места са с еднакъв мъх. КОето мен ме устройва напълно. Там просто всичко си никне. Нямам голи места абсолютно. Не е като на краката. Но пък и само мъх да имам не ми е проблем, т.к. съм със светъл косъм. И в момента всичкия тоя мъх е русоляв.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: li@n@ в ср, 17 окт 2018, 09:16
Здравейте, имам дъщеря на 16 години. Доста е окосмена и затова решихме да направим лазерна епилация на краката. Какво ще ме посъветвате? Дали не е рано, в предвид годините й? И ако някоя от вас може да ми каже, къде е добре да се отиде в Пловдив?


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Yan25 в ср, 17 окт 2018, 11:12
Дам, изследвала съм хормони и бяха ок, но окосмяването се увеличава. Казаха ми, че може от лазера да се възбужда растежа им. А в борекс не са ли няколко вида лазерите, кой препоръчвате?


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Кристaлин в ср, 17 окт 2018, 17:23
Явно съм очаквала с 1-2 процедури да се махне всичко. Но то това е в мойта глава :) и моите мечти.
О, да, vici, да се надяваш, че космите ще изчезнат с 1-2 процедури, си е чиста утопия. :lol: При някои от нас дори с 10 процедури не се получава и е необходимо поне 2 или 3 пъти по толкова, за да се постигне задоволителен и дълготраен резултат.
Между другото, и мен до момента са ме правили предимно с "Light Sheer". :)

Александритен не съм пробвала, понеже съм била имала тен.
Да, при третиране с Александритен лазер е много важно кожата да е максимално по-светла. Но чак да ти откажат процедура ми е малко странно. Явно наистина си имала стабилен тен и операторът е предпочел да не рискува да те изгори. По принцип е можел просто да те мине на по-ниска мощност, но така е преценил.

Една процедура с някакъв Egg  беше на подмишници. Там пък нищо не опада от него.
Да не би да става въпрос за YAG лазер?

Здравейте, имам дъщеря на 16 години. Доста е окосмена и затова решихме да направим лазерна епилация на краката. Какво ще ме посъветвате? Дали не е рано, в предвид годините й? И ако някоя от вас може да ми каже, къде е добре да се отиде в Пловдив?
Аз мисля, че не ѝ е твърде рано, но все пак - не съм медицинско лице.
Консултирайте се с поне няколко специалиста, преди да пристъпите към лазерна епилация.
Читаво студио в Пловдив не мога да препоръчам, за съжаление - дано някой друг се включи с референции. :peace:

Казаха ми, че може от лазера да се възбужда растежа им.
Да, възможно е. Аз точно това имах предвид, като споменах "реакция на тялото" в миналия си пост.

А в борекс не са ли няколко вида лазерите, кой препоръчвате?
В "Борекс" работят единствено с Диодни лазери, не разполагат с Александритни. Иначе, имат 2 модела, с които извършват лазерната епилация: "Light Sheer" и "Vectus". Действието им уж е еднакво, но първият е предназначен за малки зони - лице, единични косми и т.н., докато с втория се обработват големите - крака, ръце, интимна област и т.н. - тъй като е с по-голям накрайник и времето за обработка значително се съкращава. Освен това, процедурите с "Vectus" излизат далеч по-евтино. Този лазер го има сАмо в студиото на "Борекс" на бул. "България" - в другите им 2 центъра е наличен единствено "Light Sheer". :peace:


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: vici75 в ср, 17 окт 2018, 17:45
Гърненце, за александритния не мисля че чак пък толкова черна да съм била. Но тоя доктор ми отказа. Явно не му се рискува. Той моя тен след море и солариум едва си личи. Ако не ме познаваш ще речеш че съм такава бяла. Много ми се ще да го пробвам тоя александритен. Чух че не боляло с него. Иначе, да Yeg за мишниците ползва, ни много ме биля с него и хем някакъв студен въздух ми пускаше.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Кристaлин в ср, 17 окт 2018, 17:49
Потвърждавам, че с Александритен лазер е почти напълно безболезнено. Особено на тези, които са ползвали сАмо Диодни лазери преди това и са "калени" на болка, Александрит-ът ще им се види "песен". :lol:


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: The Catcher in the Rye в ср, 17 окт 2018, 19:42
Сега се замислих нещо... При положение че апаратите за електроепилация са много достъпни като цена - 500 / 600 лв. (е, сигурно има и по-скъпи, но говоря принципно) - не е ли възможно човек да си купи такава машина и да се научи как да работи с нея в домашни условия?
Някъде бъркам ли в разсъжденията си? :roll:
И да, и не.
Ако става дума за малки зони на крака и ръце, можеш да се правиш сам според мен. Но старите апарати имат само галваничен поток, новите инат термо, бленд, смесено и много по-щадящи игли. Има едни позлатени, примерно. За съжаление предимно на запад работят с такива.
Второ, на различните зони космите са много различни. Като посока, като дълбочина и като разположение на фоликулите (примерно кръстосани) и т.н. Изискват се бая умения, за да се убие луковицата. Ти можеш да вкараш иглата, да пуснеш ток и косъмът да излезне, но ако не си вкарала иглата на нужната дълбочина, този косъм няма да е убит. Ако имаш мъх на опакото на дланта или над лакътя- не става. Няма толкова тънки игли в България.
Ии трето, за което не съм 100% сигурна, защото минаха едно 5-6г., откакто се бях интересувала- по- сносни апарати първа ръка не се продават на физически лица.
На лице, интим и подмишници абсурд да се работиш сам. Заради ъгъла, увеличението ии наличието само на две ръце, както и на огледало.

Относно момичетата с проблеми от лазера ан лицето.
По принцип не е нужно да имаш разместени хормоно, за да имаш свръхчувствителност на андрогенните рецептори. Демек "нещата", които стимулират космените фоликули, а те не да само тестостерон и свободен тестостерон, скачат супер лесно при много малки и невлияеьи на другите хора стимули. Обикновено са храни, лекарства и други медикаменти, но съм чела проучвания, че енергията, подавана от лазера, може да има този тригър за хормонално зависими зони.Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Arwen Undomiel в ср, 17 окт 2018, 20:54
Гърне, и аз имам такава информация, че терапията с игла е по-ефективна, макар и лично да не съм я ползвала. От години третирам зоната над горна устна с електоепилация в козметичен салон, но само с пинсета. Резултатите ми са добри, а я правя горе-долу веднъж на месец, тоест не е често. Не оспорвам, че с игла резултатите идват по-бързо и че самата процедура е далеч по-ефективна. Моята причина да избирам пинсетата е, че с иглата все пак всеки път има проникване и съответно нарушаване цялостта на кожата. До колкото зная от мои близки приятелки, които правят тази процедура, за да е успешна тя е много важно козметикът да е много добре обучен и опитен. Моя близка споделяше, че операторът трябва да е много прецизен, а иглата трябва да влиза под точно определен ъгъл, съобразено с разтежа на косъма, също че е болезнено. Понякога самата кожа се наранява и след това може в третираната зона да има леко изгаряне, подуване, тъмни петна, точици и т.н. Това са причините, поради които аз не посмях да третирам лице с игла.
Преди почти 20 години направих процедури с лазер на една зона и все още нямам косми там. От доста време обмислям да третирам по същия начин най-големите участъци от тялото - ръце, крака и т.н. Имаше причини, които ме забавиха във времето (като бременности, кърмене и т.н.), но ето че вече нямам противопоказания, така че смело и с усмивка пристъпвам към действие. Имам запазен час във Versus съвсем скоро, ще третирам цели крака, цели ръце, интим + подмишници. Надявам се да остана доволна от резултатите и след време да се похваля и тук.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: The Catcher in the Rye в ср, 17 окт 2018, 21:44
Косъмът не е проводник. Само казвам.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: ioana_g в чт, 18 окт 2018, 11:46
Аз ходя на Александритен лазер на интим и мишници. Мен си ме боли, особено някои места на интима си боли много. Но от както ползвам крема Емла за обезболяване, съм много по-доволна.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Кристaлин в чт, 18 окт 2018, 14:06
ioana_g, а в кое студио ходиш? Извинявай, може да съм те питала и преди.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: ioana_g в чт, 18 окт 2018, 19:28
Във Версус


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Arwen Undomiel в чт, 18 окт 2018, 19:33
ioana, доволна ли сте?
Може ли малко повече информация за този обезболяващ крем?


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Кристaлин в чт, 18 окт 2018, 19:54

Интересно... Аз защо бях останала с впечатление, че във "Versus" работят с Диоден лазер? newsm78 Да не би да са си сменили апарата наскоро?
Извинявам се, в такъв случай, ако съм подвела някого неволно, защото май назад писах, че лазерът във "Versus" е Диоден - моя грешка. :peace:


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Arwen Undomiel в чт, 18 окт 2018, 20:43
Не е диоден, поне такава е информацията от сайта им. Като го видя “на живо” ще пиша пак.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: ioana_g в пт, 19 окт 2018, 13:25
Във Версус са с Александритен лазер. Ходя на мишници и интим на всеки два месеца. Онзи ден бях на трета процедура. На мишници имам над 50% оплешивяване вече, на интим по-малко. Може би около 30%. Крема е гръцки, може да се намери или в Гърция или в ОЛХ. Мажеш се един мас преди епилация и го покриваш с готварско фолио. Той съдържа лидокаин в себе си. Там на място в студиото се забърсваш хубаво с мокри кърпички, и веднага след това те еплилират. Пак се усеща, но е по-добре. Аз слагам по една тубичка на интим, на мишници не слагам.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Arwen Undomiel в пт, 19 окт 2018, 15:18
Здравейте!
Днес бях във Версус. Лазерът, с който ме обработваха мен е александритен, на Candela Gentle Max Pro.
Много съм доволна. Без никакво обезболяване не почувствах някаква кой знае колко силна болка. По-скоро усещах леко или по-силно боцкане, според зависи от зоната и конкретното място. На много зони дори усещах само струята със студен въздух, без друго неприятно чувство.
Дано и при следващите процедури съм така и да не ми се налага да обезболявам с кремчета или друго.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Кристaлин в пт, 19 окт 2018, 15:49
Arwen, а кои места на тялото прави?
Предварително ли подготви зоните или те избръснаха на място?


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: aniK в пт, 19 окт 2018, 16:11
Arwen, а кои места на тялото прави?
Предварително ли подготви зоните или те избръснаха на място?

Не бръснат на място. Даже може да те върнат, ако не си обръснал добре зоната за третиране (май го четох в някои от правилата им). Мусят се, като има недобре почистени косми.

Аз търпя всички зони без перианална област. И нея понасях до известно време, но като не видях резултат там, реших да не си причинявам тази мъка. Не съм ходила никога на кола маска на интим, но предполагам, че боли повече, отколкото лазера, а и той е за по-кратко време.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Кристaлин в пт, 19 окт 2018, 16:25
Не бръснат на място. Даже може да те върнат, ако не си обръснал добре зоната за третиране (май го четох в някои от правилата им). Мусят се, като има недобре почистени косми.
Ужас! :crazy: Мен в "Борекс" на място са ми бръснали целите крака, ръце и интимна област. :mrgreen:

Аз търпя всички зони без перианална област. И нея понасях до известно време, но като не видях резултат там, реших да не си причинявам тази мъка. Не съм ходила никога на кола маска на интим, но предполагам, че боли повече, отколкото лазера, а и той е за по-кратко време.
Не искам да съм категорична, защото знам, че е субективно, но според мен, тези от вас, които са свикнали само с Александритен лазер, ще видят голям зор с Диодния. :) Ужасно много боли просто, а аз доста търпя на болка, така че...


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Arwen Undomiel в пт, 19 окт 2018, 19:46
Гърне без похлупак, аз не ги написах пак, за да не досаждам, защото малко по-нагоре ги бях изредила. Ето ги: цели крака, цели ръце, цялата интимна област + подмишници.
Това, което е написала aniK, е точно така. Всички зони, които ще се третират, трябва да бъдат старателно и гладко обръснати предната вечер преди процедурата. Добре е да няма пропуснати участъци и след това кожата да е добре хидратирана. Лично аз се чувствам по-комфортно да се почистя и подготвя сама вкъщи, вместо на място девойчето да ме бръсне. Особено на зона интим примерно. Аз нямах забележки, така че не са ме връщали. Дори очаквах процедурите да отнемат повече време, а то бързичко става. За това и поведението на клиента играе роля. Момичето, което ме работи днес беше много мило и любезно. На въпроса ми относно времетраенето тя ми отговори точно това. Каза ми, че нямам забележки в предварителната подготовка, лежа/седя си мирно и спокойно без да мърдам, не мрънкам и не спираме процедурата. Това естествено помага да са експедитивни. Но ако и аз като някои момичета чувствах силна болка или дискомфорт, със сигурност картинката щеше да е друга.
Що се отнася до болката при обезкосмяване с кола маска и епилатор сравнено с александритен лазер мога да кажа, че моят досегашен опит категорично сочи едно: с епилатор и кола маска някои зони - като интим и подмишници например, лично мен много, много ме болят. Просто си причинявах големи мъки и търпях. Сега съм щастлива и усмихната. Дано и бъдещите ми усещания са все така позитивни и дано се повлияя добре, че по 20 процедури не ми се правят. Не се знае каква песен ще запея, ако нещо се промени. Но за сега не очаквам влошаване, най-малкото, защото в момента все пак имам остатъчен тен, а през декември кожата ми ще е далеч по-бяла.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Кристaлин в пт, 19 окт 2018, 23:45
Това, което е написала aniK, е точно така. Всички зони, които ще се третират, трябва да бъдат старателно и гладко обръснати предната вечер преди процедурата. Добре е да няма пропуснати участъци и след това кожата да е добре хидратирана. Лично аз се чувствам по-комфортно да се почистя и подготвя сама вкъщи, вместо на място девойчето да ме бръсне. Особено на зона интим примерно. Аз нямах забележки, така че не са ме връщали.

Сега се замислих и се сетих за поне 2 причини, поради които някой би предпочел да отиде необръснат:
1. За зони като "Цели крака" и "Цели ръце" вероятно е без значение в какво състояние ще са космите, но ако ходя, например, за зона "Цял корем", бих предпочела козметичката да види къде се намират косъмчетата, преди да започнем със самата манипулация, защото, в крайна сметка, не целият ми корем е окосмен и не бих искала да ме щрака с лазера, където ѝ падне. Защо да минава участъци от кожата ми, на които по принцип нямам никакви косми? Не виждам как този "недостатък" би могъл да се избегне, ако е задължително да обръсна корема си предварително.
2. Има зони, които не всеки може да обръсне прецизно сам. Срам - не срам, но покрай хормоналните си проблеми, качих страшно много килограми - няма да пиша колко точно, че е шокиращо. Истината е, че в момента просто ми е физически невъзможно да се обръсна гладко отдолу. Естествено, успявам криво-ляво да постигна някакъв резултат, но е далеч от перфектно гладка кожа, особено в по-закътаната част на интимната зона.

Черна точка им пиша на "Versus", още преди да съм ги посетила. :lol: Макар че се чудя дали има друго студио, освен "Борекс", където са склонни да те обръснат на място, в салона? Май - не.
Никога преди не се бях замисляла, че това може да е проблем, честно казано.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Arwen Undomiel в сб, 20 окт 2018, 07:41
Гърне, съгласна съм с теб, доводите ти са резонни. Аз накратко и неизчерпателно описах какви са им общите правила. Конкретно относно бръсненето предната вечер аз виждам голяма логика. Моята кожа не реагира добре на всякакъв вид обезкосмяване, може би защото е чувствителна. Определено след като се обръсна, дори и с пяна, усещам участъците леко раздразнени и естествено - по-сухи. Ако го направя предния ден - тогава естествено първо ще съм я хидратирала, и второ - тя ще е имала време да се успокои до другия ден. Според мен е опасно да се работи неспокойна кожа - да употребя този израз. :-)
Предполагам, че както и в живота, от всяко правило си има и изключения. Според мен, ние тук няма как да знаем със сигурност при тези ти проблеми и разсъждения как биха реагирали от Versus или друго студио. Аз просто бих се обадила и бих си задала въпросите и обяснила притесненията. Другото, за което се сещам, е, че винаги можеш да отидеш на предварителна консултация, където зоните да се огледат, да ти се отговори на всички въпроси и можете да се разберете конкретно как ще се действа в твоя случай. На мен директно вчера преди началото на процедурите ми дадоха да изчета и подпиша няколко документа, запознах се с правилата и изискванията им, които ще ми изпратят и на имейла. След това ми обясниха подробно всичко, зададох въпросите си и чак след това пристъпихме към действие. Всъщност аз нямах почти никакви въпроси, нищо ново не научих и нямаше изненади. Бях се подготвила предварително и бях изчела сайта им и не само.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Yan25 в ср, 31 окт 2018, 13:39
Момичета, искам да се допитам до вас. Както бях писала, ходя от над година на лазер на три зони. Проблемът е,че космите станаха тънки и по-светли от преди, но като количество са доста. Работиха ме с александритен лазер с честота на вълната 755нм, а диодните са на честота над 800. Мислите ли че диоден лазер би имал по-голям ефект? Или да сменя студиото, но навсякъде александритните лазери са си на тази честота, дали има смисъл? Не знам дали да продължа на друго място с този тип лазер или да сменя с диоден?


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Кристaлин в ср, 31 окт 2018, 14:09
Момичета, искам да се допитам до вас. Както бях писала, ходя от над година на лазер на три зони. Проблемът е,че космите станаха тънки и по-светли от преди, но като количество са доста. Работиха ме с александритен лазер с честота на вълната 755нм, а диодните са на честота над 800. Мислите ли че диоден лазер би имал по-голям ефект? Или да сменя студиото, но навсякъде александритните лазери са си на тази честота, дали има смисъл? Не знам дали да продължа на друго място с този тип лазер или да сменя с диоден?

Това, което аз знам, е, че Александритните лазери се водят по-ефективни от Диодните, като цяло. Като, разбира се, това твърдение е доста условно.
Александритните, също така, са по-подходящи за третирането на по-тънки и светли косми, докато Диодните - за по-твърди, плътни и пигментирани.
Нищо не пречи да пробваш в друго студио, с Диоден лазер, даже е задължително, за да можеш да сравниш качеството на услугата в различните центрове.
Но не очаквай чудеса, според мен. Аз ходя вече над 10 г. на лазерна епилация (в няколко студиа) и все още зоните, които третирам, не са изчистени на 100%. Честно казано, за всичкото това време ми поникнаха и нови косъмчета, с които се боря. Та, твоята една година ми се вижда супер кратък период, че да очакваш огромни резултати. :)
Припомни ми, в кое студио ходиш?


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: vici75 в ср, 31 окт 2018, 20:32
Аз пък вчер ходих да си изразходя последната платена процедура за крака и горна устна. Докато правихме горна устна, чувствах лазера в пломбите по зъбите ми. Направо откачих. Това пък чудо не бях очаквала. Къде косми, къде зъби, къде пломби. Направо ще речеш нерва ми докосваше тоя лазер на места.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Кристaлин в ср, 31 окт 2018, 20:42
vici, и аз съм така почти всеки път, като ходя на Диоден. Усещам лазерния лъч във венеца и дори в езика си, като операторката ме помоли да го сложа под устната. Мнооого е гадно. :? Не мисля, обаче, че има как да се предотврати.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: vici75 в ср, 31 окт 2018, 21:15
аха, явно не съм само аз. Аз повече на горна устна няма да правя, понеже ме задоволява резултата. Но имах още една процедура платена, та викам айде да я изполлзвам, че сега като наближат празниците няма уреждане....И я прахосах де :) Или ше правя по веднъж годишно за напред...Ще видим, само да не засуча някой дълъг мустак като на краката (5 косъма ама по 2смс дълги) :) Няма да се заричам.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Yan25 в чт, 01 ное 2018, 15:48
Гърне без похлупак, в Лазер център ходех. Имам над 10 процедури на подмищници, ефектът е, че станаха тънки и светли космите, но са много. Щом диодните са ефективни на тъмни косми, няма смисъл да пробвам. Но ето че и с александритния вече няма ефект.. и сега какво? :(


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Arwen Undomiel в чт, 01 ное 2018, 18:25
Yan25, ако вече не се повлияват с лазер, продължете с електрическа игла/пинсета при козметик. Ще се разредят и изчезнат почти всички, но трябва да сте много упорита и да не се отказвате. Последните косми, които стават тънки и почти мъховидни, се доизчистват само така.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: ioana_g в чт, 01 ное 2018, 18:26
Yan25, защо не опитате със SHR лазер?


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Yan25 в чт, 01 ное 2018, 19:04
Мен и с лазера ме боли, камо ли с електрическа игла. А и са много на брой, ще ми е доста солено да ги махам така..
Относно този SHR лазер нищо не знам, ще прочета. Има ли отзиви?


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Кристaлин в чт, 01 ное 2018, 19:28
Yan25, аз съм с резерви спрямо "Лазер Център" - през годините съм попадала на доста противоречиви отзиви за това студио.
Защо не пробваш на друго място, където също разполагат с Александритен лазер? Може пък да усетиш разлика. :peace:
Иначе, понеже споменаваш болката - за мен лично Диодните лазери са в пъти по-болезнени от Александритните. Това, което изпитах, когато ме третираха с Александрит, беше просто леко боцкане, едва доловимо; само за сравнение - в "Борекс" поне за мен процедурите са ужасно болезнени, кожата ми е страшно възпалена след края на лазерната сесия. Аз аз търпя на болка. Смятай, значи...
Но нищо не пречи да пробваш и да си прецениш. Така, по чужди разкази и преживявания, няма смисъл да се водиш.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: П@нди в нд, 04 ное 2018, 08:41
Някой посещавал ли е студио Епитет в Литекс тауърите? Търся мнение и има ли доволни? Някой да ми предложи мнение за други студия в източните райони на София?


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: mey_si в вт, 06 ное 2018, 16:29
Тоест искате да кажете, че за вече третирани зони с лазер и по-тънки и светли косми е добре от диоден да се премине за александритен правилно ли разбирам?


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Кристaлин в вт, 06 ное 2018, 16:37
Тоест искате да кажете, че за вече третирани зони с лазер и по-тънки и светли косми е добре от диоден да се премине за александритен правилно ли разбирам?

Обобщено казано - да, такива са повечето мнения, на които съм попадала в родни и чуждестранни статии. Естествено, много зависи какво е качеството на Диодните и Александритните лазери, които биват сравнявани. Нещата са малко относителни.
Аз след доста години лазерна епилация в "Борекс", в момента съм решила да се ориентирам към други студиа и да пробвам как е с Александритен лазер - говоря за поне няколко процедури на определена зона.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: mey_si в вт, 06 ное 2018, 16:42
А кое студио работи качествено с Александритен лазер?


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: ioana_g в вт, 06 ное 2018, 22:13
Версус и Skin Line ги водят такива.
Някой ходил ли е в Evolution в мол Парадайз? Там са със SHR лазер. Мисля да ги пробвам за крака, ръце и брадичка, но не съм виждала отзиви.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Кристaлин в ср, 07 ное 2018, 00:36
Някой ходил ли е в Evolution в мол Парадайз? Там са със SHR лазер.

Какъв е този лазер? newsm78 За пръв път чувам.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: ioana_g в ср, 07 ное 2018, 19:46
Това се води най-новия вид лазер. Майка ми само такъв си прави, но в Плевен. Мен ме привлича, защото при него не трябва да се пазиш от слънцето. Някои му казват Алма лазер(като майка ми например).


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: The Catcher in the Rye в ср, 07 ное 2018, 19:54
Лазер, при който можеш да си се печеш, да си правиш процедури с тенче, и т.н., просто не става.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: ioana_g в ср, 07 ное 2018, 21:13
Аз лично виждам резултата на майка ми. Никога не се е пазила от слънце. Това е нова технология, и без някой да я е пеобвал е тъпо да се заключи, че не става.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: ioana_g в ср, 07 ное 2018, 21:18
Ето една тема за тази епилация.
http://m.bg-mamma.com/?topic=960943
Пропуснах да кажа, братовчедка ми, която живее в Швейцария също си я прави и казва, че е много доволна. Лично аз нямам наблюдение обаче над преди и сега, но се доверявам на думите й.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: vici75 в ср, 07 ное 2018, 21:32
А мен като ме правят с диоден лазер, гледам на монитора пише SHR. Какво значи това? Някаква настройка ли е?

В други ден ще ходя на мишници. Обаче се чудя кой лазер да избера, понеже има голям избор в офиса. Останали са ми 3-4 косъма, тънки, русоляви. Сякаш предния път не падна нищо. Може и да не са се повлияли. Чудя се да поискам ли да ме третират с Александритен?


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: The Catcher in the Rye в ср, 07 ное 2018, 21:44
без някой да я е пеобвал е тъпо да се заключи, че не става.
Не е нужно да си я пробвал, а да поназнайваш физика. Не бих се наемала, ако нямам елементарни познания за лазерното лъчение, да слагам етикет "тъпо" на чуждите заключения.
Ефектът се вижда година след 5-6 процедури. 


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: ioana_g в ср, 07 ное 2018, 22:19
Catcher in the Rye, може да съм се изразила грубо, но факт е, че лазера е добър. Приятелка си прави вече процедури веднъж годишно, поддържащи. На времето е почнала с сиодвн мисля, след това е продължила с SHR. От 2 години минимум(за толкова знам) тя е на поддържащи процедури само. Майка ми е спряла също на някои зони вече лазер. Тя се е правила само със SHR.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: FBID1489609970 в вт, 20 ное 2018, 17:11
Здравейте , нова съм с лазeрнитe процeдури , но изчeтох доста информация и цялата стара тема. Имам час за диодeн лазер Venus Velocity в студио Eли Eстeтика Бургас , за този лазер Пишe , чe e най-новата технология ,в самото студио сe предлага от 1 мeсeц , но никъдe Нe намирам отзиви за студиото или за лазера. Някой правил ли си e процедури в това студио или с този лазер?
Аз си мислех , чe цeлия интим включва и зоната отзад , но ми казаха ,чe сe води отделна зона и като видях цената за процeдура e почти същата като за интим, малко ми e чудно навсякъде ли e така ?
 И питах за обезболяващи крем Eмла , но ми казаха , чe Нe сe препоръчват такива кремове защото можело да отслабят eфeкта от лазера.
И ощe нeщо мe притеснява , вчeра сe обръснах за първи път от години на сам , а кожата ми e толкова чувствителна , на места сe разкървява , но и косъмчетата ми избиват ощe на същия Дeн , дажe и нe можах да ги обръсна гладко. И мe притеснява в промeждутъка м/у процедурите 45дни как щe сe справям с този проблем , някой с подобен ?
И сe изкушавам заради промоцията да си взема 6 процeдури , но мe e страх да нe би да нe ми влияе добрe и си мислех само 4 за начало да си платя , но щe изпусна промоцията...
Съжалявам за дългия пост , дано да има някои от вас , които да могат да ми дадат отговори. 🤗


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Mирa в вт, 20 ное 2018, 18:29
Кога ти е процедурата? Казваш, че си се избръснала едва вчера, а в зависимост от зоната космите трябва да са бръснати едно 2-3 седмици преди епилацията с лазер. Мажи с нещо хидратиращо кожата след бръснене.
И аз съм в Бургас, но не съм го чувала това студио. То последно време много нови излязоха.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Кристaлин в вт, 20 ное 2018, 19:06
Имам час за диодeн лазер Venus Velocity в студио Eли Eстeтика Бургас , за този лазер Пишe , чe e най-новата технология ,в самото студио сe предлага от 1 мeсeц , но никъдe Нe намирам отзиви за студиото или за лазера. Някой правил ли си e процедури в това студио или с този лазер?
Мисля, че апаратът е доста добър, защото отскоро и в "Борекс" работят с него, а това е студио, на което имам доверие.
Освен това, в международни форуми съм чела хубави неща за този лазер - "Venus Velocity". Диоден е, както си написала и ти.

И мe притеснява в промeждутъка м/у процедурите 45дни как щe сe справям с този проблем , някой с подобен ?
Не само в промеждутъка между процедурите. Общо взето, води се, че веднъж стартираш ли с лазерната епилация, повече никога не бива да премахваш от корен космите в дадената зона. А е възможно зоната да не се изчисти на 100%...
Ако кожата ти се разранява от бръснача, защо не ползваш крем депилатоар?


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Тарталета в вт, 20 ное 2018, 19:08
Аз винаги се бръсна преди процедура. Ако някъде съм пропуснала, махат с бръсначката на място. Как 2 седмици преди процедура?! Правят процедура на прокарали косми ли? Абсурд.
И в моето студио интим е отделна зона от "отзад"( не знам как се води на бг зоната), обикновено са на една цена двете зони.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: vici75 в вт, 20 ное 2018, 19:24
И  аз се очудих как на 2 седмици косми ще се махат с лазер. Те чисто ще са поникнали поне 2-3 мм.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Кристaлин в вт, 20 ное 2018, 19:42
Аз по друг начин я разбрах потребителката - че е започнала да се бръсне отсега (няколко седмици преди процедурата), защото явно държи да е постоянно гладка "там долу" и не може да си представи да си пуска космите в интимната зона до определена дължина и да ги избръсне чак в деня преди процедурата.
Поне аз така я разбрах, може и да греша, нека тя поясни. :)


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: FBID1489609970 в вт, 20 ное 2018, 23:47
Гърнe бeз похлупак сeга вeчe сериозно щe сe замисля дали да нe си взема пакет 6 процeдури , щом наистина e хубав 🤗
Мира , какво означава , чe трябва 2 седмици прeди процедура да сe бръснат , на мeн ми казаха 1 Дeн ? На студиото попаднах по чиста случайност , и ми казаха , чe e там от 5години.
До сeга съм била само с кола маска , вчера сe избръснах за пръв път , часът ми e за слeд 2 дни , коeто означава , чe пак трябва да ги мина. Щe си взема дeпeлтоар, но мe притеснява , чe дискомфорта ми e ужасен, Тоeст веднага слeд бръснене кожата e раздразнeна, косми има останали и после стават остри като нож и бодат , на всичкото отгоре Нe мога да нося прашки защото от всякъде мe бучи и e просто ужасно слагам кокосово масло слeд бръснене. Та въпросът ми e , слeд като си направя първата процедура , eдва ли щe са омекнали чак толкова и пак щe трябва да ги бръсна ,и пак щe e същия ужас,а нe знам как щe изтърпя ако дискомфорта e такъв , нe мога да сe пипна бeз да мe заболи... Някой има ли подобен проблем , мажeтe ли сe с нeщо , изобщо всякаква информация щe ми e полезна . И опрeдeлeно щe почна с дeпeлтоар , но съм убедена , чe резултатът щe e почти същия...


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: The Catcher in the Rye в вт, 20 ное 2018, 23:53
Има се предвид, че 1-2 месеца преди започване на лазерна трябва да се бръснеш, за да излязат възможно най- много косми, които да бъдат третирани. Под "излязат" нямам предвид над повърхността на кожата.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Mирa в вт, 20 ное 2018, 23:54
На консултация винаги предупреждават пациентите, в случай, че към момента ползват епилатор или кола маска, да преустановят веднага и да започнат само с бръснене. Понеже единствено бръсненето е съвместимо с лазерната епилация. И Catcher го е казала, 2 дни не са достатъчни.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: vici75 в ср, 21 ное 2018, 00:03
Гърнe бeз похлупак сeга вeчe сериозно щe сe замисля дали да нe си взема пакет 6 процeдури , щом наистина e хубав 🤗
Мира , какво означава , чe трябва 2 седмици прeди процедура да сe бръснат , на мeн ми казаха 1 Дeн ? На студиото попаднах по чиста случайност , и ми казаха , чe e там от 5години.
До сeга съм била само с кола маска , вчера сe избръснах за пръв път , часът ми e за слeд 2 дни , коeто означава , чe пак трябва да ги мина. Щe си взема дeпeлтоар, но мe притеснява , чe дискомфорта ми e ужасен, Тоeст веднага слeд бръснене кожата e раздразнeна, косми има останали и после стават остри като нож и бодат , на всичкото отгоре Нe мога да нося прашки защото от всякъде мe бучи и e просто ужасно слагам кокосово масло слeд бръснене. Та въпросът ми e , слeд като си направя първата процедура , eдва ли щe са омекнали чак толкова и пак щe трябва да ги бръсна ,и пак щe e същия ужас,а нe знам как щe изтърпя ако дискомфорта e такъв , нe мога да сe пипна бeз да мe заболи... Някой има ли подобен проблем , мажeтe ли сe с нeщо , изобщо всякаква информация щe ми e полезна . И опрeдeлeно щe почна с дeпeлтоар , но съм убедена , чe резултатът щe e почти същия...

Глупав въпрос ще ти задам, но все пак - а ти нали не бръснеш на сухо? Пробвай с крем за бръснене, не с пяна. Намажи и остави 1-2 минути върху космите, размажи с по-топла вода преди това. Примера е неуместен, но баща ми например ми твърди, че пяните не омекотявали. Единствено крем Каро му вършел работа, а брадата му е не като четина, а като игли направо. Не можеш ли да пробваш с такъв крем, едва ли е скъп. Имай в предвид, че вероятно много ще те боли и самото лазерно обезкосмяване.....Аз къде по-тънки косми имам и на места направо „отхвръква“ устройството като разбива по-силна луковицата (образно го описах, не че не могат да удържат уреда  )


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: FBID1489609970 в ср, 21 ное 2018, 00:48
А какво щe станe в моя случай , примерно последно съм правила кола маска прeди мeсeц и слeд това бръснача вчeра, нямам търпение да ги почна , и искам до лятото да съм сe поизчистила вeчe.
Vici75 Бръсна сe с eдна самобръсначка която има вграден крем алоe вера и като сe намокри сe разпeнва , можe и там да e проблема... Сeга вeчe съвсем сe притесних за тази болка...


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: vici75 в ср, 21 ное 2018, 05:24
Оооо направо си вземи сериозен крем за бръснене. Тази бръсначка с алоето си е бъзикня.  Вземи крем, намажи стабилно, разпени го хубаво с топла вода и тогава избръсни.

За болката - сериозна си е. Не си ли чувала? Аз лично не мога да я изтърпя и се мажа с лидокаин. Но ти пък може да си различна. Моя
Праг на болка е много нисък.

Пропуснах първия ти въпрос. Ами
рано е 1 месец след кола маска да
правиш лазер според мен. Хубаво
е да се изчака едно 2-3 месеца и
да се кара на бръснене, за да може да се възползваш максимално
от действието на лазера. Иначе ще си платиш процедура която ще
третира приемерно 20-50 косъма евентуално каквото би могло
да покара след коламаската. А след 3 месеца може 1000 косъма да са избили/формирали и по ще има смисъл. Иначе ще е набутвация. Така или иначе ще платиш 100лв да речем, само че единия път ще махнеш 20 косъма, другия път ще махнеш 1000 за същите пари. Освен ако не те бъркат парите....


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: silvia.si в ср, 21 ное 2018, 08:10
Здравейте! Не боли чак толкова, кола маската боли в пъти повече, поне за мен. Аз на кола маска съм с лидокаин. На лазера вчера беше песен...Там където бях  махат и отзад, включено е в интима. 100 лева за пубис и подмишници. Добра промоция, мисля...


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Arwen Undomiel в ср, 21 ное 2018, 09:03
Прави са момичетата - не се прави лазер веднага след продължително обезкосмяване чрез премахване на косъма с корена. Трябва да си бръснала /третирала с крем депилатоар/ избраните от теб зони поне 1-2 месеца преди самата лазерна процедура, а вечерта преди нея пак да избръснеш гладко мястото. В някои студиа бръснат и на място, това ще си го провериш. Аз в момента се обезкосмявам с александритен лазер, болка почти не усещам. Колата и епилаторът винаги са ми били по-болезнени. Преди почти 20 години правих лазер на други зони - и тогава се чувствах на 6 и косми там нямам и до днес.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: vici75 в ср, 21 ное 2018, 13:39
Аз болката на интима трябваше да уточня. Иначена крака и под мишници нямам проблем. Там даже и не усещам.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: FBID1489609970 в ср, 21 ное 2018, 14:07
Добрe , но слeд първата процедура щe минe мeсeц и прeз това врeмe щe сe махат с бръснене , тоeст няма ли прeз това врeмe да си израснат пак космите ,които са били скрити прeди това от колата маска... 🤔 Тоeст само първата процедура можe да e само на някаква част от космите , а от втората вeчe всичко щe си e израснало. Или ми e грeшна логиката...
За болката съм чувала , но и чета навсякъде , чe при всеки e различно , някак си нe съм и обърнала толкова внимание , просто сe надявам мeн да нe мe боли толкова и всe пак нали и тeзи лазери са уж ново поколениe за бeзболeзнeност.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Кристaлин в ср, 21 ное 2018, 21:31
Гърнe бeз похлупак сeга вeчe сериозно щe сe замисля дали да нe си взема пакет 6 процeдури , щом наистина e хубав
Личното ми мнение е, че всеки новак в тази сфера, т.е. човек, който никога не се е подлагал на лазерна епилация, трябва да започне с 1-2 пробни процедури, преди да пристъпи към закупуването на цял пакет. Иначе, малко си е рисковано.

Добрe , но слeд първата процедура щe минe мeсeц и прeз това врeмe щe сe махат с бръснене , тоeст няма ли прeз това врeмe да си израснат пак космите ,които са били скрити прeди това от колата маска... 🤔 Тоeст само първата процедура можe да e само на някаква част от космите , а от втората вeчe всичко щe си e израснало. Или ми e грeшна логиката...
Така е, да. Не ти е грешна логиката, но момичетата ти писаха именно за първата процедура, а не за следващите.

Относно болката - аз съм с много висок праг и въпреки това, твърдя, че си има болка и още как.
Все пак, важно е да направим едно уточнение - според моя опит, Диодните лазери (особено ако са включени на висока степен) са доста по-болезнени от Александритните.
"Venus Velocity", обаче, не съм го ползвала лично и не мога да изкажа мнение, по отношение на евентуалната болка. :peace:


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Тарталета в чт, 22 ное 2018, 17:39
Добрe , но слeд първата процедура щe минe мeсeц...

Всеки месец ли са ти процедурите? Понеже моите са на 3 месеца.

Онзи ден правих ръце за първи път. Изненадаха ме, мислех, че зоната е до половината на ръката, но ми ги направиха целите( от лакътя нагоре нямам нужда, но ми ги насвятка все пак). С това може да се каже, че съм покрила всичко. Много съм доволна.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: alethea в чт, 22 ное 2018, 20:19
Най-накрая намерих салон с електроепилация във Варна . Дано козметичката след консултация ми вдъхне доверие и да започнем да изтребваме гадинките по лицето .

/ за жалост съм руса с светло Бяла кожа и руси косми , неподвластни на лазер и електроепилация с игла е единствения  метод за видима разлика /

Ако имате интерес ще споделя отзиви !


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: FBID1489609970 в чт, 22 ное 2018, 20:46
Да ви споделя моитe впечатления от първата ми процeдура на интим в Eли Eстeтика (споменавам името на салона и лазeра , защото админа на групата помоли всички да го правим ) диодeн лазер Venus velocity.
Ами много съм доволна от отношението , обясненията и процедурата, дори докато мe правeшe обясняваше всяка своя стъпка , пита мe постоянно дали изпитвам дискомфорт и т.н. Прeди процeдурата ми направи тeст на ръката , зададе ми много въпроси за да определи типа (аз съм тип 3 , щe сe радвам ако някой от този тип сподели своите резултати и с какъв лазер са постигнати) , платих си за 4 процeдури , за да видя как щe ми сe отразят , ако всичко e нормално щe си продължа там. Само и единствено съм разочарована от моята татуировка, която заема половината горна част на интима и следователно там нe мe правиха и на 2,5см разстояниe от нeя също. Знаех , чe няма да сe прави на самата татуировката , но не очаквах ,чe и на 2,5см от нeя също не можe.
За болката усeщах си боцканe, на някои мeста( по деликатнитe ) малко по вeчe , но поносимо .
И ощe нeщо интерeсно , докато мe правeшe имаше косъмчeта изгорели ,които излезнаха на момента. И това нe знаeх , чe сe случва.
Сeга само сe надявам и процедурите да дадат резултат. Стискайтe палци и благодаря на всички за съветитe 🤗
Тарталeта, казаха ми от 45 до 60 дни , слeдващата ми процeдура щe e слeд 45 дни


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Mирa в чт, 22 ное 2018, 23:04
В сайта на тези "Ели естетика" не видях лазерна епилация 🤔 може ли да споделиш цени? Може и на ЛС :)


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: FBID1489609970 в чт, 22 ное 2018, 23:16
Аз хванах промоцията , която e на 50% , но вeчe я няма . Да цeнитe са трудни за намиране , нe знам как да постна линк тук , затова пробвайте във Фeйсбук страницата им да намeритe линк към цeноразсписа, на eдна от публикациите за лазера го има. Сeга има промоция за крака на 40% . Иначe нормалната цeна за цял интим e 125лв. , за другите зони нe съм гледала.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: alethea в сб, 24 ное 2018, 20:12
Момичета , на кой апарат бихте се спрели ако имате Бяла кожа и руси косми ?
Става въпрос за зона ръце , гръб и кръст .
В студиата има всякакви марки и не знам кой да избера , предвид че не са с пигмент и черни .
Страх ме е само ако опитам  , да  не станат черни и да не се махнат въобще .


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Кристaлин в сб, 24 ное 2018, 20:56
Ако космите ти наистина са руси / без никакъв пигмент, то няма как да се подложиш на лазерна епилация, доколкото знам. :peace:

Понеже пишеш за зоните гръб и кръст - допускам, че искаш да махаш някакъв мъх?


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: alethea в сб, 24 ное 2018, 21:06
Ами смятам че са косми , защото от срам лятото не нося рокли с изрязани презрамки или такива без , нито пък с гол гръб .
Имам комплекс от наличието на косми особено по гръб / рамене , кръст .
Преди 10 г от прекомерно излагане на слънце, получих и слънчева алергия и целия ми гръб както и рамене са в бенки , което доколкото чета е противопоказно за епилация .

Ето пример на окосмяването ми там :

 1    (http://alfa.kachi-snimka.info/vij.php?id=opt1543086408a.jpeg)

 тук са по-ясни  (http://alfa.kachi-snimka.info/vij.php?id=bfi1543086537h.jpeg)


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: vici75 в нд, 25 ное 2018, 06:14
Аз не мисля че това може да се махне с лазер. Руси, тънки, мъх. Като гледам аз с подобно нещо колко се боря. Не са толкова дълги, но подобни имам на горна устна. Последните пъти даже нищо не пада. Но мен пък ме устройва и така да стоят. Само да са еднакви навсякъде.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Силвия Йорданова 612084 в нд, 25 ное 2018, 17:28
Здравейте, следя темата. От години чета тук по какви ли не въпроси, но едва сега се навих да ссе регистрирам. Много полезна информация прочетох. Насочила съм се към Версус за лазерна, но тъй като над 16 години съм с кола маска, сега ще се бръсна 2 месеца и тогава ще отида. Ще пробвам с една процедура, за да видя дали ще ме боли (интим), въпреки, че в момента има изгодни пакети от 6. Да попитам също така някой от Благоевград дали има и ползвал ли е подобни процедури на територията на града? Ако има някой довеолен, мога да си спестя ходенето до София. Благодаря ви!


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: jenata88 в пн, 26 ное 2018, 00:31
Здравейте! От скоро имам домашен фотоепилатор Lescolton. Малко се чудя на написаното в инстукцията за употреба относно сроковете на третиране: през първия месец - веднъж на 3-5 дена; втория месец - веднъж на седмица; третия месец - през 15 дни; четвъртия месец - през месец. Ако някой има опит с подобни домашни уреди, ще се радвам да сподели конкретен опит и резултати.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Кристaлин в пн, 03 дек 2018, 15:20
Замислих се нещо...
Смятате ли, че е нормално косъм, третиран чрез електроепилация с игла, да почне да расте наново едва 2 седмици след манипулацията?
Направих една пробна сесия преди точно половин месец и засега не мога да преценя какъв е ефектът.
Раничките вече заздравяха почти напълно, но сякаш на някои от местата косъмчетата започват да растат наново. Не мога да преценя все още какъв е процентът на тези косми. Разбира се, надявам се да не е 100%. :?
Между другото, четох в един американски блог, че електроепилацията се дели на 3 типа: galvanic, thermolysis и blend. Доколкото разбирам, в България се практикува само вторият метод (thermolysis), а във всички статии е описано, че той е с най-висок regrowth rate, т.е. много е възможно третираните косми да поникнат отново, и затова не е спряган за толкова надежден, колкото останалите 2 типа електроепилация.
Някой дали може да се включи с мнение? :)


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: The Catcher in the Rye в пн, 03 дек 2018, 17:47
Да, аз. Според мен се ползва галванична в България. На някои места те карат да хванеш едно нещо, което играе ролята на катод или анод.
Най- доброто е бленд по принцип.

Конкретно на въпроса ти- не, няма такава опция. Има 2 варианта:
- косъмчето може да е от друг фоликул, но да ти се вижда, че е същото
- по- вероятният за съжаление- не е вкарана иглата на дълбочината на луковицата и е пуснат ток по- наготе, следователно косъмът е скършен като при бръснене, но някъде под повърхността на кожата все пак. Случвало ми се е и на втория път видях, че косъмчетата не излизат с бубунка, а сякаш срязани.

Къде я прави? За да не ходим там :lol:


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Кристaлин в вт, 04 дек 2018, 00:22
Благодаря за включването, Catcher! :bouquet:

Според мен се ползва галванична в България. На някои места те карат да хванеш едно нещо, което играе ролята на катод или анод.
Да, права си, съгласна съм за накрайника, който трябва да държиш. Май при thermolysis наистина не би трябвало да го има. Обаче, нищо друго от посочената в Интернет информация не съответства. :thinking: Например, навсякъде пише, че галваничната електроепилация е изключително бавен процес и вече почти никъде не се практикува - отнемало около 2 мин., за да бъде унищожен един косъм. Нещо не ми се връзва. Или аз не тълкувам наличната информация правилно. На мен ми махаха всеки един косъм за около 3-5 секунди, не повече.
Освен това, галваничната електроепилация е по-скоро химичен процес, докато при thermolysis фоликулът на косъма бива унищожен чрез топлина - точно и аз така го усещам, като ме работят - като моментно парване.
Не знам, нещо ми е много объркано.

- косъмчето може да е от друг фоликул, но да ти се вижда, че е същото
Не, няма как. Аз махнах само единични косми, които винаги са си били такива и знам с точност къде са разположени. В близост до третираните косми няма други, с които да ги объркам, така или иначе. :)

- по- вероятният за съжаление- не е вкарана иглата на дълбочината на луковицата и е пуснат ток по- наготе, следователно косъмът е скършен като при бръснене, но някъде под повърхността на кожата все пак. Случвало ми се е и на втория път видях, че косъмчетата не излизат с бубунка, а сякаш срязани.
И аз си помислих същото първоначално, но два момента са ми малко нелогични.
Първо, операторката не би ли трябвало да види, че част от косъмчетата не излизат с луковиците и да го отбележи по някакъв начин? Не ми се вижда нормално да прикрие нещо подобно от мен. Че аз нали седмица-две по-късно ще видя с очите си, че косъмчетата се появяват наново?
Второ, дори и да допуснем, че косъмчетата са прекъснати над корена, някъде по дължината си, нямаше ли да им отнеме много по-кратко време, за да пораснат отново? Те в момента дори не са наболи - виждам само 1-2 показали се над кожата косъма (от тези, които третирахме). При голяма част от останалите това, което забелязвам, е една черна точица точно в средата на мястото, където е бил премахнатият косъм - за съжаление, мисля, че тази малка тъмна точица е точно наново зародилото се коренче. Ще стане ясно след още десетина дни какво е положението.

Къде я прави? За да не ходим там :lol:
В "Борекс", при една от най-опитните служителки на центъра, работеща там от самото начало...
Всъщност, аз и преди съм ходила на електроепилация в 1-2 различни студиа, но понеже нямам спомен точно как стояха нещата, реших да си припомня.

Конкретно на въпроса ти- не, няма такава опция.
А защо смяташ така? Защото не мислиш, че е възможно косъм, отскубнат от корена, да се появи отново едва 2 седмици, след като е бил отстранен? Или, защото по принцип не смяташ, че косъм, унищожен чрез електроепилация, е възможно да поникне отново?
Когато си отскубна някой косъм с пинсета, той пораства наново за около 14-20 дена при мен.

Ще споделя какви са финалните резултати след половин месец някъде. Коричките по тялото ми все още не са паднали (15 дни след процедурата), така че засега не мога да се изкажа категорично, но любопитството ме загриза и реших да се допитам до вас. :)

Ето една интересна статия (http://www.o2clinic.be/en/treatments/beauty-skin-hair/hair-removal/electrolysis-hair-removal), за който знае английски. :peace:


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: The Catcher in the Rye в вт, 04 дек 2018, 00:53
Защото космите растат за 3 месеца, не за 2 седмици. :)


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Кристaлин в вт, 04 дек 2018, 01:13
Тук не те разбрах май. :) Като си епилирам краката, космите ми след 2-3 седмици вече са наболи и трябва да ги минавам пак.
Ако сега изтръгна от корен някой точно определен косъм по тялото или лицето си, след малко повече от половин месец пак ще се е показал леко. Абсолютно същият косъм.
Какви 3 месеца имаше предвид?


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: alethea в вт, 04 дек 2018, 03:05
На мен ми бяха казали , че при премахване на косъм , няма как да се постигне тотално унищожаване предвид невъзможното изгаряне от луковицата , още на първо ходене .
Изтребването се случвало завинаги , ако примерно година ходиш редовно .


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Кристaлин в вт, 04 дек 2018, 08:38
На мен ми бяха казали , че при премахване на косъм , няма как да се постигне тотално унищожаване предвид невъзможното изгаряне от луковицата , още на първо ходене .
Изтребването се случвало завинаги , ако примерно година ходиш редовно .

Не смятам, че това е така. Аз със сигурност имам отделни косъмчета, унищожени още при първото им третиране с игличка или лазер.
Например, още след първата ми лазерна процедура на крака, около 20% от космите в тази област изчезнаха завинаги - разредиха се значително за постоянно. Това, повтарям, само с една-единствена сесия.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: alethea в вт, 04 дек 2018, 11:38
Може би е от значение дали съотвения косъм е бил третиран /пинсета, кола-маска или др. / ,
ако е - то е твърде вероятно на един път да не се унищожи,
но пък ако не е -смятам че е възможно завинаги да е ликвидиран,


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: The Catcher in the Rye в вт, 04 дек 2018, 17:27
Тук не те разбрах май. :) Като си епилирам краката, космите ми след 2-3 седмици вече са наболи и трябва да ги минавам пак.
Ако сега изтръгна от корен някой точно определен косъм по тялото или лицето си, след малко повече от половин месец пак ще се е показал леко. Абсолютно същият косъм.
Какви 3 месеца имаше предвид?
Наболи са други косми. Не са същите. Фоликулите са много близко един до друг, но никога няма едновременно от всички косми. Редуват се. :)
Затова при електроепилация по учебник са 3 процедури- за да покрият 3те цикъла. Веднъж се махат XXXX, след това се махат YYYYY и накрая ZZZZZ. Това в идеална вселена (т.е. всичко унищожено от първи път): на практика се махат XXXXX- YYYYYXX- ZZZZZYYX примерно. Нарича се false regrowth- тези, които не са били видими при процедурата, до 3 месеца порастват. Различните буквички в случая са true regrowth- т.е. косми, които не са били унищожени първия път, и са пораснали наново.
По мои впечатления израстват двойно по- тънки.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Кристaлин в чт, 13 дек 2018, 19:01
Момичета, как мислите - кой от двата Александритни лазера би следвало да е по-добър, по-качествен и по-ефективен, ако изобщо може да се направи подобна съпоставка - "GentleLase Pro" (на "Syneron Candela") или "Cynosure Elite+"?

Четох в един форум, че първият е по-нов модел, дава по-добри резултати и е по-прецизен, но ми се ще да чуя и други мнения, ако има по-запознати сред вас. :peace:


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Arwen Undomiel в чт, 13 дек 2018, 19:54
Аз съм за GentleLase Pro.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Кристaлин в чт, 13 дек 2018, 21:15
Arwen, а имаш ли представа каква е разликата между "GentleLase Pro" и "GentleMax Pro"?
Доколкото четох, и двата могат да се ползват за епилация, но все пак - по какво се различават?
А отделно има и "GentleYAG Pro".
Малко е объркващо...
От любопитство питам. :)


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Arwen Undomiel в пт, 14 дек 2018, 12:45
Гърне, ето прочети в сайта на производителя:
https://syneron-candela.com/int/product/gentle-pro-series (https://syneron-candela.com/int/product/gentle-pro-series)
И два произволни линка с полезни обяснения:
https://www.lazerineklinika.lt/en/standarts/gentlelase-pro-gentlemax-pro-gentleyag-pro-lasers/ (https://www.lazerineklinika.lt/en/standarts/gentlelase-pro-gentlemax-pro-gentleyag-pro-lasers/)

https://www.realself.com/question/ohio-il-gentlepro-max-and-gentlelase (https://www.realself.com/question/ohio-il-gentlepro-max-and-gentlelase)


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: alekss_ss в пн, 17 дек 2018, 09:38
Здравейте, аз ходя на Алма лазер вече подчти цяла година. Много съм доволна от резултатите въпреки, че съм горе долу на полувината от желателния брой процедури. В действителност слънцето, и тена не му пречат. Правили са ме с тен лятото. Предупредили са ме единствено седмица преди и седмица след процедура да не се пека или ако се наложи да се намажа със слънцезащитен лосион. Това е един от най-новите и хубави лазери препоръчвам го.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: ioana_g в пн, 17 дек 2018, 10:02
Алекс, много благодаря за отзива. Доста време опитах да намеря отзиви и тук за този лазер. Можеш ли да споделиш къде си ходила на процедури и каква цена ти бяха.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Кристaлин в пн, 17 дек 2018, 10:39
Това е един от най-новите и хубави лазери препоръчвам го.

Те всички така пишат на сайтовете си. ;-)


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: silvia.si в пн, 17 дек 2018, 14:03
От една процедура с лазер се отчитам. 90% премахване на космите под мишниците, 80% премахване на косми от венерин хълм и едва около 15% премахване на косми от срамни устни. Но все пак имам още 5 процедури. Минаха около 40 дни от процедурата. Като цяло съм си доста доволна. За пръв път правя епилация. Досега съм била на коломаски. А, да имам си пигмент на косъма. Като цяло имам светло излъчване - сини очи, бяла кожа и кестеникаква коса ( не съм я виждала вече 20 години😘😉).


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Кристaлин в пн, 17 дек 2018, 15:34
Според мен, трябва да изчакаш още малко (примерно, около 60-70 дни), за да можеш финално да прецениш колко от косъмчетата са унищожени след първата процедура. :peace:

А къде (в кое студио) си прави манипулацията и с какъв лазер?


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: silvia.si в пн, 17 дек 2018, 15:42
Според мен, трябва да изчакаш още малко (примерно, около 60-70 дни), за да можеш финално да прецениш колко от косъмчетата са унищожени след първата процедура. :peace:

А къде (в кое студио) си прави манипулацията и с какъв лазер?
Да, може би е така, но ми казаха преди нова година задължително втората процедура. В младост 4 зад бизнес парка се намира, скин лайн. Мисля,че е александритен лазер. Съвсем поносима болка, в сравнение с коломаска на интима поне...


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Mирa в пн, 17 дек 2018, 15:47
*редактирах се, видях, че са минали 40 дни от първата процедура.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Кристaлин в пн, 17 дек 2018, 15:49
"Скин Лайн" е реномирано студио, добре си се ориентирала. :peace: Да, Александритен им е лазерът - "Cynosure Elite+".

А ти, като казваш, че еди какъв си % от космите все още са налични, имаш предвид, че са окапали след процедурата и са пораснали наново за този период от 40 дни, или че изобщо не са окапвали?

В рамките на няма и месец две процедури, тези нормални ли са?
Реално е повече от месец - да кажем, почти 2, но и на мен ми се струва честичко, като за тяло... :thinking:


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: alekss_ss в вт, 18 дек 2018, 22:06
ioana_g  преди да започна с лазера доста се порових за информация и отделно две мои приятелки вече бяха го започнали и най-вече от тях имах хубави отзиви. Едната е руса и три процедури и бяха нужни, но като цяло и от самото студио и казаха, че няма смисъл защото лазера е по подходящ за тъмни косми. Другото момиче и аз сме с по тъмни косми и се влияе добре. До момента съм на по шест процедури на подмишници и интим и окосмяването е премахнато на 70,80%, крака под коляното 4 процедури отново на 70,80%, бедрата са ми на 2 процедури там съм на 50%.От студиото ми казаха, че всяка зона се влияе различно тоест за крака може да ми трябват по малко пъти, а за интим може и осем да се наложи да отида. Всичко е индивидуално за всеки. Цените не са ниски интим и подмишници за около 160, цели крака 400,но поне не се ходи всеки месец. Аз ходя в Пазарджик на такъв лазер но със сигурност го има и на други места. Надявам се да съм полезна с информацията.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Кристaлин в ср, 19 дек 2018, 00:36
Само да допълня, че при повечето дами краката се повлияват далеч по-лесно от интимната област. :peace: И аз не съм изключение от това правило.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: ioana_g в ср, 19 дек 2018, 09:44
Алекс, благодаря за информацията. Със сигурност ще го тествам. Аз сега ходя във Версус на Александритен лазер на мишници и интим. Имам вече по 3 процедури и съм доволна от резултата към момента. Проблем обаче там е тена. Точно по тази причина искам ръце и крака на Алма лазер. Спряла съм се на студио Еволюшън в Парадайз мол, но още не мога да прежаля сумата. Иначе в момента имат промоция - при цели крака ти дават безплатно цели ръце.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: alekss_ss в ср, 19 дек 2018, 13:28
Това е много изгодно по принцип цели крака плащаш пък ти правят и ръце. Лазера си е инвестиция, но пък после не се занимаваш с коламаска, епилатори и т. н. т. Ако имаш още въпроси по нататък за този вид лазер може и на лично да ми пишеш.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: mey_si в чт, 20 дек 2018, 19:50
Някои има ли впечатление от Pure lase в студентски град?


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Кристaлин в чт, 20 дек 2018, 20:52
Някои има ли впечатление от Pure lase в студентски град?

С тези цени...


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: mey_si в чт, 20 дек 2018, 21:40
Някои има ли впечатление от Pure lase в студентски град?

С тези цени...
Именно, а и лазера им е диоден...


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: kitty_ в пт, 21 дек 2018, 11:07
Здравейте! Искам да попитам някой има ли опит с Лазер Център София, по - конкретно в студентски град. Рових се доста из сайта им, но дори не успях да разбера с какъв вид лазер работят.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: tissi в пт, 21 дек 2018, 14:25
Аз искам да попитам тези от вас, които се третират от доста време. Причината, поради която започнах да се подлагам на лазерна епилация беше, защото бях разбрала, че след известен брой процедури, после няма косми поне година - две, но започвам да се чудя дали това изобщо е възможно или нещо не съм разбрала. За първи път отидох на лазерна епилация началото на септември тази година, на брадичка и горна устна, и сега ще ходя на 4-та процедура. Определено съм доволна и виждам, че има ефект, косъмът в момента е мек почти, колкото мъх, а преди направо като мъж със самобръсначка бях, докато не стигна момент, в който трябваше да премахвам мъхчето, което съвсем вече не беше мъхче, всеки ден. Виждам, че сега след процедурите някои косъмчета дори са загубили пигмент, но ми е интересно дали някой е изминал пътя с необходимия брой процедури, в които спокойно може да си вземе "почивка", защото искам да започна и триъгълник или подмишници, а не ми е рентабилно да плащам за повече зони накуп.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: The Catcher in the Rye в пт, 21 дек 2018, 15:01
Доста такива дами има. За лицето трябват около 10 процедури, обаче, защото е най- хормоналната зона. :)
По тялото има хора, които не ходят на поддържащи процедури, а нямат косми от 10г. Триъгълникът рядко е от тях, но подмишниците- спокойно могат да бъдат. Както и краката.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: mey_si в сб, 22 дек 2018, 11:27
И аз съм съм част от статистиката... Ходя на лазерна на триъгълник от вече 2 години... Имам 9-10 процедури, но никога не е имало момент напълно да нямам косми... Да светли са, но някак си на цялостната "картинка" едни 20% косми не ми изглеждат добре и винаги съм ползвала и самобръсначка. Мисля да сменя и вида лазер, до сега съм била само на диоден.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: vici75 в сб, 22 дек 2018, 15:29
Аз пък имам чувството че грубото се маха, но после като набодат светли и тънки косми така си и остават. След последната процедура на крака не виждам нещо да опада. Избиха тънки, светли косъмчета които с лупа се виждат, но ги има. Не мисля че някога ще се махнат.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: alethea в сб, 22 дек 2018, 16:05
Днес бях на електро с игла за зона брадичка и бакенбарди .
Доволна съм , в петък пак .
Разбрахме се след празниците да посещавам поне 3-4 пъти седмично за по 1 час продецура .

Дано да ги изтребя дълготрайно .
На бялата кожа , дори и светлите косми ме дразнят особено под фдт.Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: sparkling eyes в сб, 22 дек 2018, 17:55
Като стигна до момента с лупа да се виждат косъмчетата ще съм доволна.
Не държа да съм съвсем плешива без абсолютно никакъв косъм. Не вярвам ,че може да се стигне до там.
Аз ходя от година, космите са ми доста доста по-малко и мноого по-тънки и слаби , но съм далеч от “с лупа да ги видя”.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: alethea в сб, 22 дек 2018, 18:04
Чували ли сте за този лазер ?
Duetto  Mt evo  (https://www.jenatadnes.com/krasota/duetto-mt-evo-nai-dobrata-lazerna-epilatsiya-v-sveta/)

Тук във Варна , една известна дерматологична клиника се е сдобила с него и сега пускат нон стоп интересни материали за него .
А най-ми харесва частта, че повлиява и на мъхести косми ,
Но не съм чувала от другаде за него .


Вие какво мислите ?


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: The Catcher in the Rye в сб, 22 дек 2018, 18:20
Днес бях на електро с игла за зона брадичка и бакенбарди .
Доволна съм , в петък пак .
Разбрахме се след празниците да посещавам поне 3-4 пъти седмично за по 1 час продецура .

Дано да ги изтребя дълготрайно .
На бялата кожа , дори и светлите косми ме дразнят особено под фдт.
В кое студио?


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: alethea в сб, 22 дек 2018, 18:28
За Варна става въпрос , Естетико .


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: The Catcher in the Rye в сб, 22 дек 2018, 18:38
A, благодаря, от София съм :)


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: mey_si в сб, 22 дек 2018, 20:27
Вярно ли, е че диодните лазера са Немедицински лазерни системи, който не изискват работещият с тях да има медицинско образование, а александритните са медицински и по-подходящ вариант за вече по-светли и тънки косми?
 


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: The Catcher in the Rye в сб, 22 дек 2018, 21:27
Не, всеки лазер може да се управлява и от немедицинско лице, стига да може наистина да борави с него :lol:
Доколкото знам, няма такова законово изискване в България. По- скоро става дума за сертифициране, което е далеч от мед. образование :)


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Кристaлин в нд, 23 дек 2018, 00:37
Аз искам да попитам тези от вас, които се третират от доста време. Причината, поради която започнах да се подлагам на лазерна епилация беше, защото бях разбрала, че след известен брой процедури, после няма косми поне година - две, но започвам да се чудя дали това изобщо е възможно или нещо не съм разбрала. За първи път отидох на лазерна епилация началото на септември тази година, на брадичка и горна устна, и сега ще ходя на 4-та процедура. Определено съм доволна и виждам, че има ефект, косъмът в момента е мек почти, колкото мъх, а преди направо като мъж със самобръсначка бях, докато не стигна момент, в който трябваше да премахвам мъхчето, което съвсем вече не беше мъхче, всеки ден. Виждам, че сега след процедурите някои косъмчета дори са загубили пигмент, но ми е интересно дали някой е изминал пътя с необходимия брой процедури, в които спокойно може да си вземе "почивка", защото искам да започна и триъгълник или подмишници, а не ми е рентабилно да плащам за повече зони накуп.

Лаконичен отговор в хумористичен стил - погледни анкетата на първа страница от темата и си направи изводите. :lol:

А сега сериозно - мисля, че тук, в темата, повечето (ако не и всички) дами сме "изминали пътя с необходимия брой процедури", както ти се изразяваш. Някои дори многократно сме го надхвърлили. Аз лично правя лазер от 10 г. насам. При мен уж не са налице доказани хормонални проблеми, свързани с андрогените. За момента, обаче, нямам зона, изчистена на 100%, но имам много добър резултат на горната устна, например, където 95% от окосмяването изчезна, надявам се, завинаги.

Помисли сама: лазерът действа единствено на косми, които са, като цяло - тъмни, дебели и с пигмент. Предполагам, и сама се досещаш, че ако един косъм е светъл, русоляв или без изявен пигмент, тип "vellus hair", ще е трудно, ако не и напълно невъзможно да бъде унищожен, посредством лазерна епилация, независимо дали говорим за Диоден или Александритен лазер. Ти самата пишеш, че вече имаш такива косми. Оттук-нататък тези косъмчета едва ли ще се повлияят от лазерния лъч, за съжаление.
Освен това, споменаваш, че доскоро си имала косми по брадичката и горната устна, които са напомняли едва ли не на мъжки тип окосмяване. Тествала ли си се за хормонални проблеми? Дори да се окаже, че нямаш такива, това би означавало, че природно / генетично ти е заложено да си с по-изявено окосмяване. Тази особеност определено ще забави процеса по перманентното изтребване на излишните косми и вероятно ще ти се наложи да направиш доста по-голям от стандартния брой лазерни сесии, за да решиш проблема окончателно. Ако изобщо някога успееш да го решиш радикално. Аз за момента не се справям с тази задача, а съм доста упорита.
Последните останали косми, които сигурно ще са мъховидни, светли и тънки, ще ти се наложи да премахнеш чрез електроепилация. Няма друг начин, измислен от съвременната разкрасителна медицина. :lol:

В заключение - когато нещо опира до човешки организъм и процесите, протичащи в него, 2 + 2 невинаги е равно на 4. ;-) Ако разбираш какво имам предвид...

Чували ли сте за този лазер ?
Duetto  Mt evo (https://www.jenatadnes.com/krasota/duetto-mt-evo-nai-dobrata-lazerna-epilatsiya-v-sveta/)
Аз лично не съм. Бих те посъветвала да го пробваш на малка зона и после да споделиш тук дали си доволна. :)
Леко скептична съм към лазер, за който обещават да премахва мъхове...

Вярно ли, е че ... александритните са ... по-подходящ вариант за вече по-светли и тънки косми?
Попадала съм на такива твърдения, но не знам доколко да им вярвам.

Аз пък имам чувството че грубото се маха, но после като набодат светли и тънки косми така си и остават. След последната процедура на крака не виждам нещо да опада. Избиха тънки, светли косъмчета които с лупа се виждат, но ги има. Не мисля че някога ще се махнат.
vici, открай време все си мисля да те питам: при положение че си в "Меката" на електроепилацията, защо не пробваш? :) Този метод се препоръчва точно при типа косми, каквито в момента са ти останали. Едва ли ще успееш да ги доизтрепеш с лазер, щом са русички и хилави. :peace:


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: tissi в нд, 23 дек 2018, 10:52
Благодаря за отговора. :) Иначе да споделя, че нямам хормонални проблеми. Просто като ученичка(дори не в гимназия) помислих, че е гениална идея да си обръсна невидимите мъхчета от брадичката и горната устна... Можете да се досетите до какво допринася това в бъдеще, но с детски акъл къде ти място за обмисляне на последствията... Не ми се е налагало да ги махам често. На няколко месеца веднъж... и с годините това време се съкрати..., докато назря моментът да е почти ежедневно... Така започнах да ходя на александритен лазер. Преродих се наистина и дори да не е някакво 100%-во махане на окосмяването на зона, пак съм щастлива, защото знам от какво състояние съм започнала. Ходя веднъж на месец и лека-полека времето се удължава.. (4-ти септември 11-ти октомври, 17-ти ноември и 21 декември). Дори не е болка, а парване и всичко свършва за няма и 5 минути. Лекарката(аз ходя при дерматоложка със студио) каза, че комбинацията ми е добра, защото имам много бяла кожа и косъмът е доста черен, а от 2 процедури насам го караме на по-силен лазер вече. В заключение ще кажа, че съм доволна и ще се радвам да достигна до момента, в който мога да взема и аз една лупа, за да си видя космите :) 


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Кристaлин в нд, 23 дек 2018, 11:23
tissi, а в кое студио ходиш? Извинявай, ако те карам да повтаряш. :peace:


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: tissi в нд, 23 дек 2018, 11:44
Не, няма проблем, Гърненце, не съм в България. За това не съм споменавала име :)


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: vici75 в нд, 23 дек 2018, 12:17
Гърненце, верно ако искам да изтрепя всичко ще трябва за друг метод да мисля или процедура.  Все си мисля че извлякох максимума от лазера и за напред ще е само даване на пари на вятъра. За следващата година съм си взела 3 процедури за цели бикини, като другите зони ще ги зарежа. А иначе за електроепилация освен да търся. Всичко много далеко тук и направо ми се изправя косъма до къде евентуално ще трябва да се ходи. Единствено това.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Кристaлин в нд, 23 дек 2018, 12:51
Или пробвай с Александритен лазер, да видиш как ще ти се отрази (ти май само с Диоден си се третирала до момента), или директно почвай с електроепилацията, която, според мен, е по-удачният избор в твоя случай. Поне при вас има голям избор от кадърни козметички, които извършват тази услуга. :peace:

За разстоянията - не мога да помогна. :lol: Ще трябва да мислиш варианти.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Serendipity* в нд, 30 дек 2018, 11:57
Здравейте дами,

Тази оферта как ви се струва?  https://grabo.bg/sofia/gladka-koja-0wtqs3 (https://grabo.bg/sofia/gladka-koja-0wtqs3)
 Много й се чудя , ала нямам никакви впечатления от студиото..а и цената не е ли прекалено ниска?

Моля споделте, ако някой е използвал услугите имТитла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Мъгла в вт, 01 яну 2019, 17:51
Бихте ли ми препоръчали център за лазерна епилация в Пловдив?


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: AnaBelche в ср, 02 яну 2019, 08:22
:relaxed::innocent:
Бихте ли ми препоръчали център за лазерна епилация в Пловдив?
#Здравей,аз ходих в "Армада" на центъра , там са с александритен лазер.За първи път ми беше ,зоните бяха интим и подмишници и искам да кажа ,че ефект има поне при мен.Не го очаквах от 1вата процедура. Първата седмица след лазера не видях разлика и ги обръснах пак.Сега 10 дни след въпросното бръснене на интима отгоре почти нямам,отстрани също нямам а преди на 3 дни ги бръснех.Само отдолу ,но там ме предупредиха ,че е по-бавно. Подмишниците също оредяха .Много съм доволна и ще продължа с процедурите. :innocent:


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: sparkling eyes в ср, 02 яну 2019, 10:36
Бихте ли ми препоръчали център за лазерна епилация в Пловдив?

Аз ходя в студиото на приятелка, намира се до Лекси, в Кършияка. Лазерът мисля е primelise?(не помня как се казваше), но съм много доволна.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: poli_hr в чт, 03 яну 2019, 11:57
Искам да попитам дамите , които използват фотоепилатор лумеа с една приставка , ефективен ли е върху горна устна.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: nemianidanielowa@mail.bg в ср, 09 яну 2019, 21:44
Това е един салон, интензивно рекламиран от Николета Лозанова през годините, което лично мен ме отблъсква като клиент, но всеки с предпочитанията си. :)
И аз съм на същото мнение!
Като цяло всичко рекламирано от така популярните личности, включително и всякакви "моделки" (да не казвам какви по - точно) - колко уникална била станала заради един крем, после други 20,после едно студио... Абсолютно недостоверно.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: nemianidanielowa@mail.bg в ср, 09 яну 2019, 21:57
Здравейте! Не съм писала отдавна във форумите.
Тъй като живея извън България доста голяма част от времето, а истината е, че в чужбина си останах чужденка хаха :)
Мога да споделя като човек, който почна лазерната епилация още в годините, когато беше далеч не толкова популярна... И имаше ефект. Не мога да ви кажа какъв е бил апарата ама беше преди поне 10 години.
За жалост винаги съм била космата.
Подмишниците с 5 процедури се маханаха на почти 90 %, триъгълник - 50%, мустак и леки Бакенбарди = най малко, около 40 %.

Говоря за първите си опити и беше при дерматолог. В днешно време сякаш всичко стана твърде комерсиално и предпочитам лекар да ме види, дори едно око да хвърли, от колкото в някакви малки козметични студиа...

Трябваше да си замина и спрях процедурите, но преди две години си направих отново, някакъв ND-Yag Laser беше, доста съм доволна - пак 4 процедури или на мустаканповече, не се сещам точно

Относно първоначалния ефект, задържа се около 3 години, но после имах проблеми с щитовидната жлеза и въпреки това наблюдавайки се вманиачено в лицето хахахах, като всяка жена, виждам че имаше остатъчен ефект.

Сега ще. Правя отново.
Най-малкото космите са тънки, бледи, ще се постарая да направя курс от 8 поне, та да видим.

Така че, мисля, че е трайно. Нямате на идея колко космати са някои хора... Ужасна борба е.
Успех на всички


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Кристaлин в чт, 10 яну 2019, 02:06
nemianidanielowa, в България ли ще правиш процедурите или "навън"? Не знам в коя чужбина си, но защо не опиташ с електроепилация, щом космите са тънички и нежни?
Ако си решила с лазер, гледай апаратът да е добър - може да пробваш с Александрит. :peace:


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Бубoлина в пт, 11 яну 2019, 06:55
Гърненце, в Борекс какъв е лазера? Аз ходя в Нирвана /диоден/, а на елетро ходих в Борекс, но забравих да питам какъв е лазера.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Кристaлин в пт, 11 яну 2019, 09:12
Бобулина, преди имаха само "LightSheer" и "Vectus". Отскоро ползват и "Venus Velocity". И трите са диодни, обаче.

Ти защо правиш електро? Имам предвид, вероятно космите ти са тънички и не стават за лазер? Забелязваш ли прогрес с игличката засега? :)


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Бубoлина в пт, 11 яну 2019, 16:01
Аз правя диоден, а електро правих само веднъж, на светли, но дебели. Най-вероятно пак ще трябва, защото имам нови и са неприятни, боцкат.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Kazmii в сб, 12 яну 2019, 18:34
За тези, които са си правили лазерна на триъгълник, колко процедури ви бяха нужни, докато окосмяването изчезне? :hugs:


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Тарталета в сб, 12 яну 2019, 19:41
Аз до момента съм с 3 процедури, мога да отчета повече от 80% повлияване. Страхотно гладка кожа, очарована съм 😁


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: vici75 в нд, 13 яну 2019, 08:05
И аз съм с 3 на бикини. Разредиха се, но според мен ще ми трябват поне 4-5 още. Оценявам си прогреса на 80%. При мен много дразнещо нещо наблюдавам. Там където съм третирала с лазера да речем няма нищо или почти нищо, но ми се окосмяват съседни области, които не третирам. Например бикини линията видимата, която захваща и малко от горна част на бедрото. Ами където е минал лазера косми няма ( в ямката покрай бикините). Обаче след тази област близката към бедрото избуяха страшно дълги косми, а преди нямах нито толкова дълги, нито пък там. Забелязвам това и под мишници. След третираната зона в ямката на мишницата ми се появиха косми в съседство по 1,5см може би. От любопитство съм ги оставила да видя до къде ще стигне това чудо. Верно тънки, руси и пършави са, но са дълги. Аз не знам в такъв случай щемсе отърва ли някога....


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Тарталета в пн, 14 яну 2019, 16:10
Аз правя бикини и цели крака, така че няма избуяване никъде, всичко е третирано и всичко е идеално.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: mey_si в вт, 15 яну 2019, 19:43
А как ви се отрази лазера на краката? Колко процедури ви трябваха за да може да отидете на плаж спокойно? И космите напълно изчезват или стават руси и на слънце пак се виждат... Защото с бръснене и лазер става един затворен кръг.... Ти бръснеш русите, те стават тъмно, ходиш на лазерна и пак така...


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: vici75 в вт, 15 яну 2019, 22:17
Аз лично направих 5 процедури на крака и видимо няма нищо черно и дебело. Спокойно мога да си ходя така. Избива обаче светъл мъх. И тук таме по някой дву сантиметров тънък светъл. Но определено мога и да не бръсна ( разбира се махам дълъг ако има някой, но говоря за подобни такива 5-6 на крак). Аз мисля че най-добър резултат имам на крака и мишници. Най-слаб на бикини (по-скоро триъгълника) и лицето горна устна. Даже с горна устна не смятам да се за имавам повече и без друго няма кой знае какво за махане, но реших и там да пробвам.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Гергана Мърцева 617313 в ср, 16 яну 2019, 21:18
Искам да попитам, имате ли някакви мнения за лазерен център Инканто? Смятам да направя там първата си процедура и срещнах отрицателни коментари, но и положителни, затова се двоумя 🤔


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Тарталета в ср, 16 яну 2019, 21:31
3 процедури на крака имам, седмици наред са съвсем гладки. Последно правих края на ноември, след 2 седмици ходих на море- наложи се да бръсна, не бяха опадали напълно след сесията( по- скоро бяха избили); от средата на декември обаче няма един покарал косъм, т.е. 4 седмици след последното бръснене и 6 седмици след сесията.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Mischetta в ср, 16 яну 2019, 23:30
Здравейте момичета! Аз преди години си правих фотоепилация на цели крака и подмишници - около 10 процедури и резултата под колената и подмишниците е на 90% положителен. На бедрата са ми по-светли и резултата е 50%. Правих и на горна устна, но ефекта беше почти нулев. Тогава не знаех, че не трябва да правя такива процедури през лятото и козметичките не ми казваха да се мажа с крем ( и аз не съм била добре информирана), та след няколко  процедури забелязах пигментация на горната устна. Веднага спрях процедурите и след години пробвах лазер. След 2 процедури ми казаха че нямало смисъл, защото са много светли и лазера само гори косъма без да прави друго.

Има ли някой успешно отървал се от светъл мустак? :stuck_out_tongue_winking_eye: :sunglasses:


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: vici75 в ср, 16 яну 2019, 23:55
Ами май не. Аз тъкмо по-нагоре споделих, че спирам с тоя мустак и без друго нищо не се забелязва, но като си наумих че ще махам. Имах по 3-4 по-твърди от всяка страна. Те се махнаха, но всичко друго си се връща русее и буее :) Зарязвам ги. Може би с игла ще трябва един по един, но не толерирам болка, а и всичко ми идва на далеко, та не ми се занимава.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Mischetta в чт, 17 яну 2019, 00:21
Ами май не. Аз тъкмо по-нагоре споделих, че спирам с тоя мустак и без друго нищо не се забелязва, но като си наумих че ще махам. Имах по 3-4 по-твърди от всяка страна. Те се махнаха, но всичко друго си се връща русее и буее :) Зарязвам ги. Може би с игла ще трябва един по един, но не толерирам болка, а и всичко ми идва на далеко, та не ми се занимава.

Даа, разбирам те. Забравих да спомена, че ходя и на електроепилация с игла, надявайки се че ще изчезнат, но за момента нямам по-добри резултати, а съм правила около 5 процедури за 1.5 г. назад.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Кристaлин в чт, 17 яну 2019, 12:06
Има ли някой успешно отървал се от светъл мустак? :stuck_out_tongue_winking_eye: :sunglasses:
Зависи какво разбираш под "светъл". :) Ако е чак рус / лишен от капчица пигмент, нищо няма да постигнеш. В такъв случай, се прилага електроепилация. :peace:
От игличката абсолютно никакво разреждане ли не виждаш?
И още един съвет - пробвай с Александритен лазер.

vici, не е толкова болезнена електроепилацията. Даже хич за мен. :)


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: vici75 в чт, 17 яну 2019, 22:39
Гърненце, аз за елетроепилация съм чувала истории за чудовищни болки :) :) и съм останала с убеждението че боли. Като на бикини зоната.

Пак зависи от прага на болка. Хич не търпя. С мойте кортизоли, човек да не ме пипне мен. Четох, че поради нисък кортизол, прага на чувстителност за болка бил нисък.

Но пък казват, че електроепилацията бил доста по-сигурен метод.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Кристaлин в чт, 17 яну 2019, 22:42
Мен лично с Диоден лазер ме боли поне 5 пъти повече, отколкото с игличка. С Александритен - не. :)
Най-добре пробвай сама, не се води по това, кой какво казал и как го почувствал.

Сигурен метод е, но трябва да се извършва изключително прецизно. Трудно е да намериш операторка, която се справя на професионално ниво. Но при вас не е чак толкова трудно, де.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: AdoraBelle в вт, 22 яну 2019, 00:07
А как ви се отрази лазера на краката? Колко процедури ви трябваха за да може да отидете на плаж спокойно? И космите напълно изчезват или стават руси и на слънце пак се виждат... Защото с бръснене и лазер става един затворен кръг.... Ти бръснеш русите, те стават тъмно, ходиш на лазерна и пак така...

Аз съм с черни косми - 5 зони съм правила, никъде не са ми се изрусили космите. Краката ми се напълно гладки след 7 процедури.

На зоните, на които не си правя поддържащите растат много по-фини и редки косъмчета (и то по-рядко), но не и руси.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: alethea в вт, 22 яну 2019, 00:16
С какъв апарат и кои зони си правила ?

7 ми се струва доста като за крака ,
Но  явно си  зависи от количеството меланин които всеки има .

Аз през февруари ще ходя на процедура на подмишници / там са ми една идея по-тъмни отвсякъде другаде / , при дерматолог който е с   лазера Duetto /  комбинация между александрит и ND yag /  .

Да видим дали ще ги повлияя .
Смятам да направя три за подмишници / 150 лв / , как мислите колко броя процедури дават добър ефект при вас ?


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: AdoraBelle в вт, 22 яну 2019, 00:33
Soprano ICE Platinum се казва апарата, с който правих крака и лице. Останалите (ръце, интим, подмишници) са във Версус в София, нямам спомен как се казва техния, но съм страшно доволна от тях.

С доста големи фоликули съм / съответно дебели косми и много бяла кожа. Подмишниците правих пак 6 процедури, преди години, до ден днешен имам 90% резултат, не ходя на поддръжка и бръсна веднъж на 2 месеца.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Кристaлин в вт, 22 яну 2019, 10:31
AdoraBelle, в "Evolution" ли си ходила на "Soprano Ice Platinum"?

Лазерът във "Версус" е Александритен. Мисля, че "GentleLase Pro".


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: AdoraBelle в вт, 22 яну 2019, 11:08
Не, не живея в България в момента.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Cami в вт, 22 яну 2019, 23:37
Здравейте, досега съм си направила 16 процедури на горна устна в Армада (Пловдив), но като че ли в последно време не съм доволна от качеството на епилацията, защото още след първия месец имам поникнали косъмчета и дори се е случвало последните 1-2 пъти да не ми махнат космите напълно и смятам да отида в Лазер Център Пловдив на бул. Руски. Дали някой има актуално мнение за салона? (:


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Mischetta в ср, 23 яну 2019, 00:12
Има ли някой успешно отървал се от светъл мустак? :stuck_out_tongue_winking_eye: :sunglasses:
Зависи какво разбираш под "светъл". :) Ако е чак рус / лишен от капчица пигмент, нищо няма да постигнеш. В такъв случай, се прилага електроепилация. :peace:
От игличката абсолютно никакво разреждане ли не виждаш?
И още един съвет - пробвай с Александритен лазер.

vici, не е толкова болезнена електроепилацията. Даже хич за мен. :)

Ами аз въобще не го смятам за светъл косъма там, но така бе категоризиран. За мен си е черен, макар и не наситен. От електроепилацията, при мен беше с пинсета, не с игла, няма голяма разлика.. не знам защо..може и козмтичката да не е добра, но това като като козметична услуга май не е често срещано вече


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: alethea в ср, 23 яну 2019, 01:02
С игла е по-ефективно .


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Fifiana в ср, 23 яну 2019, 08:30
Може ли да се комбинира лазерен в студио и фотоепилатор в домашни условия?


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Тарталета в ср, 23 яну 2019, 11:07
Здравейте, досега съм си направила 16 процедури на горна устна в Армада (Пловдив), но като че ли в последно време не съм доволна от качеството на епилацията, защото още след първия месец имам поникнали косъмчета и дори се е случвало последните 1-2 пъти да не ми махнат космите напълно и смятам да отида в Лазер Център Пловдив на бул. Руски. Дали някой има актуално мнение за салона? (:

 16 процедури в какъв период от време? Аз имам около 10 процедури в рамките на година и половина. 98%, да речем, е редуцирано всичко.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Кристaлин в ср, 23 яну 2019, 11:07
Ами аз въобще не го смятам за светъл косъма там, но така бе категоризиран. За мен си е черен, макар и не наситен.
Щом не е напълно безцветен, може да бъде третиран с лазер.

Ти къде си ходила досега? В кое студио и на какъв лазер?

От електроепилацията с пинсета полза няма особена.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Cami в сб, 26 яну 2019, 18:43
Здравейте, досега съм си направила 16 процедури на горна устна в Армада (Пловдив), но като че ли в последно време не съм доволна от качеството на епилацията, защото още след първия месец имам поникнали косъмчета и дори се е случвало последните 1-2 пъти да не ми махнат космите напълно и смятам да отида в Лазер Център Пловдив на бул. Руски. Дали някой има актуално мнение за салона? (:

 16 процедури в какъв период от време? Аз имам около 10 процедури в рамките на година и половина. 98%, да речем, е редуцирано всичко.

Първите 10-11 процедури през 1 месец, следващите 4-5 през 2-3 месеца. Космите не са по-малко, просто са по-светли и мекички. Казаха ми, че космите ще се махнат “трайно” както и да означава това трайно, но засега не съм получила резултати, които очаквах.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Тарталета в нд, 27 яну 2019, 12:18
Не знам каква е причината. При мен определено се премахна трайно окосмяването. Излизат единични супер тънки и съвсем светли косъмчета, които виждам с обстойно изследване пред огледалото. Като ходя на процедури(че правя всичко заедно), не махам нищо предварително, да видят на място има ли нещо излязло, къде е точно и какъв е вида на косъма. Последно май даже не ме щракаха, нямаше нужда.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: denissa22 в нд, 27 яну 2019, 23:16
Къде ходиш Тарталета?


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Baby165 в чт, 31 яну 2019, 03:05
Моля споделете тези които сте ходили на лазерна епилация - с какъв уред са ви правили.?Питам защото аз в момента правя прицедури с soprano ice ,но се чудя дали да но го сменя с elysion pro ??До колкото се поразрових sopranoto ми изглежда по добър ,но пък elysion маи го ползват повече ??!?Thinking


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: zai4eee в чт, 31 яну 2019, 15:46
Искам и аз да пробвам нещо, но не днам какво. От известно време ми излязоха няколко бенки по краката. Старите пък малко май са порастнали. Какъв е най-безопасния вариант?
Четох, че не е добре да се нараняват при бръснене (не се е случвало)


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Тарталета в чт, 31 яну 2019, 18:18
Къде ходиш Тарталета?

В Испания живея.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: denissa22 в чт, 07 фев 2019, 14:08
Здравейте отново.Какво мислите за тези:
 http://epilation.versusbg.com/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%BC%D0%BE%D1%86%D0%B8%D0%B8-%D0%B7%D0%B0-%D0%BB%D0%B0%D0%B7%D0%B5%D1%80%D0%BD%D0%B0-%D0%B5%D0%BF%D0%B8%D0%BB%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F/


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Кристaлин в чт, 07 фев 2019, 16:23
Какво да мислим? Едно от най-известните студиа в София. Александрит им е лазерът, добър е.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: denissa22 в чт, 07 фев 2019, 18:30
Благодаря!


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Sani.. в нд, 10 фев 2019, 14:32
Някой правил ли си е процедура по обезкосмяване в студио Мърфи на бул. България. Дали им е добър лазера, казаха ми, че бил нов?
Направих 2 процедури подмишници, след първата беше супер. Сега интим, но се чудя изобщо има ли ефект, верно, че са минали 8 дни?!


Титла: Re: Фотоепилация на лице
Публикувано от: Marinova123 в пн, 11 фев 2019, 16:35
Здравейте,
Нуждая се от вашата помощ/съвети...От известно време мъха по лицето ми стана по-видим и сякаш космите станаха по-дълги. Много е неприятноо...В интернет прочетох какви ли не маски за премахване на окосмяването по лицето, но не вярвам, че те ще ми помогнат, а кола маска ми звучи много болезнено. За това искам да попитам Вие как се справяте с този проблем и фотоепилацията наистина помага ли? Също така преди процедура фотоепилация задължително ли трябва да бъдат намалени космите? И може ли да ми препоръчате студио във Варна? 


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: nnnn82 в пн, 11 фев 2019, 16:39
Здравейте, какъл лазар бихте ми препоръчали:
1/ Александритен - Лазерен център Пловдив
2. / Duetto MT EVO
Благодаря


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Marinova123 в пн, 11 фев 2019, 16:56
Здравейте,
Може ли да ми препоръчате студио за фотоепилация във Варна?


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Кристaлин в пн, 11 фев 2019, 16:57
Според мен, лазерната е по-ефективна. Защо си се спряла точно на фото?


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Marinova123 в пн, 11 фев 2019, 17:06
Преди време една приятелка си е правила фотоепилация и била много доволна, поради тази причина и аз реших да опитам, но ако наистина лазерната е по-хубава бих опитала нея. Става въпрос за процедура лице така, че бих се доверила на по-сигурното.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Arwen Undomiel в пн, 11 фев 2019, 19:37
Лазерна е в пъти по-добре от фотоепилация.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Ваня1975 в вт, 12 фев 2019, 08:45
Преди 7 години ходих на фотоепилация на лице /горна устна/ и не видях никакъв ефект.
Преди 3 години започнах лазерна епилация - вече 90 % от космите ги няма повече от година. Вече ходя само на поддържаща процедура 1 път в годината.
Така че аз препоръчвам лазер, не фото.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: a.nik в вт, 12 фев 2019, 09:29
Моля някой ако може да ми помогне с информация!  Търся адрес на студио за лазерна епилация в София, кв. Гео Милев. В интернет нищо не намирам.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Mia_smurfix в вт, 12 фев 2019, 11:31
Чудесна тема- аз отбелязах  90-99%- преди 5-6 години си купех фотоепилатор ( преди това ходих на лазерна)  и съм изумена! При положение, че моите косми са русоляви, а уж казват че маха тъмни само- ами на мен ми трябваха 6 месеца курс вкъщи- всяка седмица се фотоепилирах и след това 2-3 години НИКАКВИ косми! Направо ми промени живота хаха след това се появиха малко и сега пак правя курса, но вече почти няма и следа отново ;)


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: zon в вт, 12 фев 2019, 14:57
Чудесна тема- аз отбелязах  90-99%- преди 5-6 години си купех фотоепилатор ( преди това ходих на лазерна)  и съм изумена! При положение, че моите косми са русоляви, а уж казват че маха тъмни само- ами на мен ми трябваха 6 месеца курс вкъщи- всяка седмица се фотоепилирах и след това 2-3 години НИКАКВИ косми! Направо ми промени живота хаха след това се появиха малко и сега пак правя курса, но вече почти няма и следа отново ;)
Направо ти повярвахме, ти си изключение от биологията и физиологията.
Та казваш 2-3 години никакви косми и след това изведнъж се появиха малко.
Вземи една лупа и се поогледай малко, ще се изненадаш колко мъхести косми имаш, които потенциално могат да станат видими с невъоръжено око косми.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Стасита в ср, 13 фев 2019, 15:34
Момичета, помагайте. Преди година и половина родих и, като забременях, спрях процедурите с лазера. Сега ми предстои да ги подновя, но моята козметичка вече не работи. От Пловдив съм и търся студио с добър лазер, за да продължа.
Ще съм много благодарна, ако някоя от вас се включи с насоки.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Mia_smurfix в ср, 13 фев 2019, 16:04
Чудесна тема- аз отбелязах  90-99%- преди 5-6 години си купех фотоепилатор ( преди това ходих на лазерна)  и съм изумена! При положение, че моите косми са русоляви, а уж казват че маха тъмни само- ами на мен ми трябваха 6 месеца курс вкъщи- всяка седмица се фотоепилирах и след това 2-3 години НИКАКВИ косми! Направо ми промени живота хаха след това се появиха малко и сега пак правя курса, но вече почти няма и следа отново ;)
Направо ти повярвахме, ти си изключение от биологията и физиологията.
Та казваш 2-3 години никакви косми и след това изведнъж се появиха малко.
Вземи една лупа и се поогледай малко, ще се изненадаш колко мъхести косми имаш, които потенциално могат да станат видими с невъоръжено око косми.

Ами незнам изключение или не- но нямам никакви мъхести или немъхести косми- аз не правя компромис с това, непонасям косми и съм абсолютно гладка! :) Може би не ме разбрахте или не знаете как точно действа фотоепилаторът- тези 2-3 години в които нямах НИКАКВИ косми, веднъж на 1-2 месеца се "святках с фотоепилатора" превантивно. След това просто се замотах, не съм го ползвала въобще около година и ето- сега изляоха няколко- тънки и руси- но вече и тях ги няма :)
 Също така, правя уточнението, че аз косми много и без това нямам. Моята майка например на ръцете и краката почти няма косми- по природа. Така че си е късмет до наследство.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: zon в ср, 13 фев 2019, 16:19
Чудесна тема- аз отбелязах  90-99%- преди 5-6 години си купех фотоепилатор ( преди това ходих на лазерна)  и съм изумена! При положение, че моите косми са русоляви, а уж казват че маха тъмни само- ами на мен ми трябваха 6 месеца курс вкъщи- всяка седмица се фотоепилирах и след това 2-3 години НИКАКВИ косми! Направо ми промени живота хаха след това се появиха малко и сега пак правя курса, но вече почти няма и следа отново ;)
Направо ти повярвахме, ти си изключение от биологията и физиологията.
Та казваш 2-3 години никакви косми и след това изведнъж се появиха малко.
Вземи една лупа и се поогледай малко, ще се изненадаш колко мъхести косми имаш, които потенциално могат да станат видими с невъоръжено око косми.

Ами незнам изключение или не- но нямам никакви мъхести или немъхести косми- аз не правя компромис с това, непонасям косми и съм абсолютно гладка! :) Може би не ме разбрахте или не знаете как точно действа фотоепилаторът- тези 2-3 години в които нямах НИКАКВИ косми, веднъж на 1-2 месеца се "святках с фотоепилатора" превантивно. След това просто се замотах, не съм го ползвала въобще около година и ето- сега изляоха няколко- тънки и руси- но вече и тях ги няма :)
 Също така, правя уточнението, че аз косми много и без това нямам. Моята майка например на ръцете и краката почти няма косми- по природа. Така че си е късмет до наследство.
Разбира се, че не знаем кака действа фотоепилатора  :lol:

Непрекъснато сменяш версиите си. Сега нищо си нямала, ама ей така си ползвала епилатора за всеки случай в продължение на две години през месец два. После една година си нямала нищо и после изведнъж няколко косъма.
После се оказа, че по принцип косми нямаш.

В този форум пишат много хора от личен опит като клиенти, някои от тях и са изчели доста относно методите за дълготрайно и перманентно обезкосмяване, фазите на растеж на косъма, апаратура.

Освен това в този форум четат и пишат и професионално занимаващи се с дълготрайно и перманентно обезкосмяване.Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Mia_smurfix в ср, 13 фев 2019, 17:25

[/quote]
Разбира се, че не знаем кака действа фотоепилатора  :lol:

Непрекъснато сменяш версиите си. Сега нищо си нямала, ама ей така си ползвала епилатора за всеки случай в продължение на две години през месец два. После една година си нямала нищо и после изведнъж няколко косъма.
После се оказа, че по принцип косми нямаш.

В този форум пишат много хора от личен опит като клиенти, някои от тях и са изчели доста относно методите за дълготрайно и перманентно обезкосмяване, фазите на растеж на косъма, апаратура.

Освен това в този форум четат и пишат и професионално занимаващи се с дълготрайно и перманентно обезкосмяване.


[/quote]


Малееее- Facepalm..... не мога да се занимавам с това- изкарвайте си агресията на някой друг- аз споделих моето мнение по темата. хубав ден!


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Mischetta в чт, 14 фев 2019, 00:13
Ами аз въобще не го смятам за светъл косъма там, но така бе категоризиран. За мен си е черен, макар и не наситен.
Щом не е напълно безцветен, може да бъде третиран с лазер.

Ти къде си ходила досега? В кое студио и на какъв лазер?

От електроепилацията с пинсета полза няма особена.

Мисля че беше Версус близо до Пирогов. Там ми казаха че нямало смисъл от лазер при мен.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Ваня1975 в чт, 14 фев 2019, 20:45
Момичета, помагайте. Преди година и половина родих и, като забременях, спрях процедурите с лазера. Сега ми предстои да ги подновя, но моята козметичка вече не работи. От Пловдив съм и търся студио с добър лазер, за да продължа.
Ще съм много благодарна, ако някоя от вас се включи с насоки.
Аз съм доволна от Армада, на ул. Отец Паисий.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Mирa в чт, 14 фев 2019, 21:51
Днес да се запиша с лазер на крака. Понеже е в ново студио почти нямам зачервяване, само непосредствено след процедурата, но в момента нищо няма.
Другите процедури, едно че повече ме е боляло, друго че зачервяването се задържа доста повече.
Не знам това изобщо дали е индикатор за нещо? При вас как седи въпроса със зачервяването?
Лазерът, с който ме светкаха и в двата салона е Александрит.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Кристaлин в чт, 14 фев 2019, 22:13
Много зависи от зоната.

На краката почти никога нямам зачервяване.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: vici75 в чт, 14 фев 2019, 22:14
И на мен нищо не ми се зачервява, а пък крака абсурд. Май горна устна леко, но докато се оправя и разплатя на рецепцията и нямам нищо -5-10мин. Даже искаха да ме мажат с някакъв крем (май хидрокотизон ли да беше), но им казах че няма смисъл.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Mирa в чт, 14 фев 2019, 22:22
Да, съгласна съм, че зависи от зоната, но и в другото студио правих крака и сравнявам зачервяванията. Там и повече ме болеше, но предполагам е било поради това, че охлаждащата струя е по-слаба.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Тарталета в пт, 15 фев 2019, 10:30
Зачервяване съм имала единствено на горна устна и то съвсем краткотрайно.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Arwen Undomiel в пт, 15 фев 2019, 12:43
Аз винаги получавам зачервявания, като в някои зони са силно изразени веднага след процедурата. Минават ми бързо, не ме болят, сърбят или нещо такова, а стоят като точици. Операторите ми казват, че виждат отлична реакция към процедурата и наистина след време всички косми в зоната падат, което значи, че добре са се повлияли.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: AdoraBelle в вт, 19 фев 2019, 21:07
Предполагам всички знаете, но кремове с алое помагат да мине зачервяването по-бързо.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: opsatropsa в ср, 20 фев 2019, 00:31
Момичета, аз съм отчаяна, мойте косми - брадичка и мустаци са като на мъж. Направих 2 процедури в столично студио и  няма никакъв резултат, не знам дали да продължавам или да отида на друго място.
Моля, дайте съвети  за студио - бяла кожа, със смесени косми - светли и тъмни.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Кристaлин в ср, 20 фев 2019, 00:38
В кое студио си правила процедурите?


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: aniK в ср, 20 фев 2019, 06:30
В кое студио си правила процедурите?

Също така с какъв лазер, ако ти е известно, спази ли изискването за 45дни преди това само бръснене (рязане), но не и скубане, поне на 7-10ден след процедурата не опадаха ли всички и да имаше период без косми? Дай подробности!


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: opsatropsa в ср, 20 фев 2019, 16:07
В кое студио си правила процедурите?

Също така с какъв лазер, ако ти е известно, спази ли изискването за 45дни преди това само бръснене (рязане), но не и скубане, поне на 7-10ден след процедурата не опадаха ли всички и да имаше период без косми? Дай подробности!

Здравейте, в Инканто бях, ползвам ножичка и крем депилатоар, за да мога да си покажа носа навън. За жалост много малко косми опадаха, растат много бързо, а за машината казаха ми, че било александрит, защото съм със светла кожа и някои от космите ми са по-светли. Ще изчакам малко да видя дали ще опадат, ако ли не, мисля да сменя студиото. Знам, че е индивидуално при всеки, но не виждам ефект за момента.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: The Catcher in the Rye в ср, 20 фев 2019, 16:16
Инканто е скапано студио, това е всеизвестен факт, не се отчайвай и го смени с друго. :)
Прочети темата "от кое лазерно студио сте доволни".


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: a.nik в ср, 20 фев 2019, 17:05
Инканто е скапано студио, това е всеизвестен факт, не се отчайвай и го смени с друго. :)
Прочети темата "от кое лазерно студио сте доволни".

Може ли линк към темата! С търсачката не се отваря нищо по зададените думи.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Кристaлин в ср, 20 фев 2019, 18:02
opsatropsa, най-добре отиди във "Версус", "Борекс", "Lege Artis" или "Body Aesthetics". Там лазерите са добри.
Всъщност, ти в София ли си базирана?


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: BЕЩИЦА в ср, 20 фев 2019, 18:07
Моят опит с епилацията е довел до извода, че най-ефективен, особено за лицето, е методът с игла. При него се третират само косъмчетата, които трябва да бъдат отстранени - рядко се засягат странични. А като се има предвид, че повечето косми по лицето са по-скоро мъх, а тези които трябва да се махат са по-малко на брой и/или единични бройки, подготовката (бръсненето) за лазерна процедура, общо взето прави ефекта обратен - знаем от бръсненето какво се получава с космите. Още повече с коментара за ефекта при светли косми. Процедурата с игла е бавна и затова за по-големи зони не съм я прилагала, но за лице - при мен има 100% ефект. За съжаление малко са специалистите, които се занимават в момента, но ако имате проблем с окосмяване по лицето - препоръчвам електроепилацията с игла - космите наистина изчезват.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Кристaлин в ср, 20 фев 2019, 18:14
Жени, а теб къде са те работили с игличка? В кое студио, имам предвид?


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: BЕЩИЦА в ср, 20 фев 2019, 18:24
Аз съм от Варна. Преди много време имаше една арменка, която работеше в няколко салона. За съжаление явно си замина и не успях да завърша докрай унищожаването на набелязаните косми, а дълги години не успявах да намеря друг специалист. Съвсем случайно видях пост в тази тема за студио във Варна - Естетико, където вече направих една процедура - усещането ми е същото както преди, явно апаратът е същият.
Надявам се този път задачата да бъде изпълнена докрай :)
За протокола: Правила съм процедурите преди, може би, 12-13 години и епилираните места и досега са си гладки и чисти, без да съм ги третирала след това. Правила съм лазерна епилация на ръце, цял курс процедури. Вярно, след процедурите космите опадваха за дълго време, но факт е, че в момента разчитам на добрата стара кола-маска, защото си растат на воля, абсолютно необезпокоявани :) Явно не са разбрали какво се иска от тях след намесата на лазера ;)


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Кристaлин в ср, 20 фев 2019, 18:56
Благодаря за подробния отзив!

А при теб успяват ли да унищожат дори и най-късите косъмчета, т.е. мъха?


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Arwen Undomiel в чт, 21 фев 2019, 09:15
opsatropsa, най-добре отиди във "Версус", "Борекс", "Lege Artis" или "Body Aesthetics". Там лазерите са добри.

Не забравяйте и Skin Line.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Кристaлин в чт, 21 фев 2019, 09:17
Мда, вярно, пропуснах го. :)


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: BЕЩИЦА в чт, 21 фев 2019, 14:35

А при теб успяват ли да унищожат дори и най-късите косъмчета, т.е. мъха?

Да. Всички косъмчета, които бяха третирани, спряха да растат. Включително един възмутително дълъг и дебел бял ветеран, за който на лазера ми казаха, че няма шанс, поради липсата на пигментация :)
Пропуснах да отбележа, че през топлите месеци не препоръчвам да се прилага този метод. Поне при мен се получи неприятно изгаряне от слънцето - в смисъл потъмняване на кожата. И не препоръчвам също да се третират по много косми наведнъж - има риск от реакция на кожата - подуване, което бързо минава, но все пак е видимо.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: zon в чт, 21 фев 2019, 21:43

А при теб успяват ли да унищожат дори и най-късите косъмчета, т.е. мъха?

Да. Всички косъмчета, които бяха третирани, спряха да растат. Включително един възмутително дълъг и дебел бял ветеран, за който на лазера ми казаха, че няма шанс, поради липсата на пигментация :)
Пропуснах да отбележа, че през топлите месеци не препоръчвам да се прилага този метод. Поне при мен се получи неприятно изгаряне от слънцето - в смисъл потъмняване на кожата. И не препоръчвам също да се третират по много косми наведнъж - има риск от реакция на кожата - подуване, което бързо минава, но все пак е видимо.
Мажи се със слънцезащитен крем 50+ на често и се пази да се излагаш на слънце по възможност. Дори и през другите сезони, когато слънцето е по слабо, пак се мажи със слънцезащитен крем. :))
През лятото допълнително се получава и леко неприятен ефект от потенето. Аз също съм избягвала електроепилация на лице през лятото, или ако се случвало е било с много пазене.
Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: 6510 в пт, 22 фев 2019, 00:34
Здравейте. Започнах и аз да използвам фотоепилатор... днес направих 2-ра процедура на бедрата на последен степен и на някои места ме пареше, това означава ли, че трябва да намаля степента? Бежова съм и на 1-вата процедура бях на 3-та степен и нямах никакво парене. Между другото имате ли проблеми с бръсненето, защото се бръсна и после третирам, но и след това като се огледам виждам, че съм оставила някои необръснати косми... при вас случва ли се? :grinning: Че това бръснене започна да ме дразни... но трябва.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Mia_smurfix в пт, 22 фев 2019, 08:53
Здравейте. Започнах и аз да използвам фотоепилатор... днес направих 2-ра процедура на бедрата на последен степен и на някои места ме пареше, това означава ли, че трябва да намаля степента? Бежова съм и на 1-вата процедура бях на 3-та степен и нямах никакво парене. Между другото имате ли проблеми с бръсненето, защото се бръсна и после третирам, но и след това като се огледам виждам, че съм оставила някои необръснати косми... при вас случва ли се? :grinning: Че това бръснене започна да ме дразни... но трябва.

Аз на последната степен го усещам по-скоро като токов импулс- бзът, бзът хаха ако кожата не се зачервява и не реагира кофти - няма проблем да използваш последната степен- просто трябва да изтърпиш болката, а тя е минимална. Аз вече съм свикнала и даже ми харесва този мини токов шок хахахах но моя има 5 степени- правя се навсякъде на 5, интим пълен- на 4. Козметичката ми е казвала, че ефектът ще е същия даже да се святкаш на 1ва степен най-безболенената- но ще стане по-бавно, по-слаб е импулсът. Ти си прецени.

За бръсненето- аз нямах много косми и не съм "пропускала", но не мисля, че е фатално пак ще ги светне ;)


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: zon в пт, 22 фев 2019, 11:15
Здравейте. Започнах и аз да използвам фотоепилатор... днес направих 2-ра процедура на бедрата на последен степен и на някои места ме пареше, това означава ли, че трябва да намаля степента? Бежова съм и на 1-вата процедура бях на 3-та степен и нямах никакво парене. Между другото имате ли проблеми с бръсненето, защото се бръсна и после третирам, но и след това като се огледам виждам, че съм оставила някои необръснати косми... при вас случва ли се? :grinning: Че това бръснене започна да ме дразни... но трябва.

Попитай в някоя от темите за фото/лазерна епилация с уред за домашна употреба. Има няколко теми в подфорума. Тази е най-активна: https://www.bg-mamma.com/?topic=631845.2250

Настоящата тема е за споделяне на опит и отзиви от електроепилация, фотоепелация, лазерна епилация и елосепилация, извършвани в професионални центрове.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Кристaлин в пт, 22 фев 2019, 13:35
Момичета, да ви попитам - вие в рамките на колко време след лазерна сесия мажете със слънцезащитен крем откритите части на тялото през 2 чАса? Аз обикновено го правя за 2 седмици. Мислите ли, че е малко?


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: zon в пт, 22 фев 2019, 13:46
Момичета, да ви попитам - вие в рамките на колко време след лазерна сесия мажете със слънцезащитен крем откритите части на тялото през 2 чАса? Аз обикновено го правя за 2 седмици. Мислите ли, че е малко?


Ако е силно слънцето, се мажи начесто и без да си правила лазерна епилация. Усещането ти би трябвало да те води.

Ако е за лице, по често мазане с висок фактор.

Зависи разбира се каква ти е кожата и колко е фоточувствителна. 


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Mирa в пт, 22 фев 2019, 14:02
Аз лятото и по принцип мажа със слънцезащитни. Лицето и откритите части преди да тръгна за работа и след това на прибиране пак. Като правих последно лятото лазерна епилация две седмици ходих с дълги дънки и панталони, мъка беше.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Тарталета в пт, 22 фев 2019, 14:04
Понеже при мен постоянно пече слънце, а лятото е ад, би трябвало да се мажа много често. Но истината е, че около седмица след процедура го правя и то в никакъв случай през два часа. Мажа преди излизане и толкова.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Кристaлин в пт, 22 фев 2019, 14:10
Благодаря ви. Мен питането ми беше конкретно относно честотата на мазане. Понеже аз наистина слагам слънцезащита на третираната зона на всеки 2 чАса, без изключение. Но само в рамките на 2 седмици след процедурата.
Лятото, когато не правя лазерни сесии, мажа цялото лице, превантивно, но веднъж дневно, не ми се занимава повече. :)


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Mирa в пт, 22 фев 2019, 14:30
Аз не виждам смисъл, ако не си пряко изложена на слънце, да мажеш през два часа дори и непосредствено след процедура.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Кристaлин в пт, 22 фев 2019, 14:34
Е, ако съм в затворено помещение, не мажа. За навън говорех, просто мислех, че се подразбира. :peace:


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: aniK в пт, 22 фев 2019, 14:39
Аз мажа лицето стриктно около седмица след процедура. Когато сме на море подновявам, но не съм сигурна, че е на 2 часа. Омразно ми е клепането в горещините.

Обаче онзи ден бях на поддръжка на брадичка и на следващия ден забравих да сложа крем с фактор, а имаше слънце. Крих брадичката в яката на якето, като си представих, че може да се пигментирам :confounded:


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Mирa в пт, 22 фев 2019, 15:00
Е, ако съм в затворено помещение, не мажа. За навън говорех, просто мислех, че се подразбира. :peace:
Ох 😌 Прощавай, но е петък. Извинена съм предполагам 😀
Както казах, в първите две седмици ходя с дълги дрехи, след това не съм толкова стриктна с мазането (през 2 часа) , освен ако не съм на плажа.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: opsatropsa в пт, 22 фев 2019, 15:49
opsatropsa, най-добре отиди във "Версус", "Борекс", "Lege Artis" или "Body Aesthetics". Там лазерите са добри.
Всъщност, ти в София ли си базирана?
В София съм, мерси за изброените студиa, ще пробвам в някое от тях за следващата процедура. Следя темата с интерес. :)


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: denissa22 в пт, 22 фев 2019, 16:02
Аз днес си записах час във Версус да видим какво ще направя за лятото!


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Arwen Undomiel в пт, 22 фев 2019, 16:06
Гърненце, аз не правя лазер на лице и нямам опит с тези зони, но ще споделя моя опит по принцип.
Кожата ми е бяла и чувствителна, лесно зачервявавам. Принципно мажа слънцезащита 50+ фактор на лицето всеки ден, независимо от сезона. Лятото и в слънчеви дни нанасям както ти каза - ако съм навън примерно през 1-2-3 часа, зависи от времето и как се чувствам. Миналото лято, докато бяхме на почивки и морета се скъсах от мазане. Моите приятелки само се смееха с мен. :-) И накрая какво стана - при цялото ми старание пак бях направила пигментации в зоната на бузките, точно под линията на слънчевите очила. Е, никак не беше приятно, нито пък красиво. Впоследствие с д-р Христозов ги оправихме, кожата се поуспокои и тенът се изравни.
Давам само пример от моя личен опит, макар и без лазерни процедури на лице, брадичка и тн. Според мен много зависи от конкретния тип кожа.
Важното в случая е, че слънцезащитата предпазва кожата от стареенето, което предизвиква слънцето, така че какъв по-голям стимул от това? :-)


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: 6510 в пт, 22 фев 2019, 18:21
Здравейте. Започнах и аз да използвам фотоепилатор... днес направих 2-ра процедура на бедрата на последен степен и на някои места ме пареше, това означава ли, че трябва да намаля степента? Бежова съм и на 1-вата процедура бях на 3-та степен и нямах никакво парене. Между другото имате ли проблеми с бръсненето, защото се бръсна и после третирам, но и след това като се огледам виждам, че съм оставила някои необръснати косми... при вас случва ли се? :grinning: Че това бръснене започна да ме дразни... но трябва.

Попитай в някоя от темите за фото/лазерна епилация с уред за домашна употреба. Има няколко теми в подфорума. Тази е най-активна: https://www.bg-mamma.com/?topic=631845.2250

Настоящата тема е за споделяне на опит и отзиви от електроепилация, фотоепелация, лазерна епилация и елосепилация, извършвани в професионални центрове.

Да, обърках темите. Преди ви четох само и направо писах. :blush:


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Кристaлин в пт, 22 фев 2019, 18:56
Ох 😌 Прощавай, но е петък. Извинена съм предполагам 😀
Както казах, в първите две седмици ходя с дълги дрехи, след това не съм толкова стриктна с мазането (през 2 часа) , освен ако не съм на плажа.
Моля ти се, няма проблем. :hug:
Макар че, като зачекнахме темата, чела съм, че има хора, които се мажат, дори когато са у дома си, понеже UV лъчите минават през стъклото на прозорците.

Arwen, :bouquet:


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Arwen Undomiel в пт, 22 фев 2019, 19:13
Макар че, като зачекнахме темата, чела съм, че има хора, които се мажат, дори когато са у дома си, понеже UV лъчите минават през стъклото на прозорците.
Гърненце, не толкова поради слънчевата светлина, която влиза вътре през стъклата на прозорците, колкото заради синята светлина, която облъчва лицето ни всеки ден, докато сме на закрито. Става дума за тази, излъчвана от всички електронни и смарт устройства, които използваме - лаптоп, телевизор, телефон.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Кристaлин в пт, 22 фев 2019, 19:17
Мерси, това не го знаех. :)

Иначе, аз точно за минаващата през стъклото светлина бях чела.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: tissi в сб, 23 фев 2019, 23:49
Като ви чета как се мажете с крем, че и слънцезащитен..., аз съм толкова зле в тази част от поддържането. Трябва да си запиша някакви напомняния да се мажа. В смисъл имам кремове за лице, имам лосиони за тяло, но рядко се сещам да ги ползвам наистина. Иска ми се да съм по-сериозна в това отношение, защото знам, че кожата ми ще е благодарна в бъдеще. Живея на слънчев остров и е редно, ако обърна по-специално внимание на кожата си. Та чудесно сте подхванали темата с хидратацията и предпазването, за да се самоупрекна в това отношение. Дано се самодисциплинирам.

Относно лазера. Продължавам да си ходя в студиото при дерматоложката. Още третирам само горна устна и брадичка с александритен лазер. Вече втора процедура го караме без охлаждащ ефект. По-болезнено, но вече забелязвам ефект върху растежа на космите. За първи път растежа на космите надминава един месец. Т.е минал е месец от последната ми процедура, а нямам помен от избиване на косми. Докторката каза следваща процедура да е към средата на март месец, ама да видим дали ще поникнат до тогава. Не се бръсна изобщо, откакто съм започнала процедурите. Сиреч, каквото избие, него го третирам. Обмислям да започна и подмишници. Чета от вас добри отзиви за ефекта на лазера върху тази част от тялото.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Кристaлин в нд, 24 фев 2019, 00:21
Ами, мазането със слънцезащитен след лазерни процедури си е задължително, а не просто желателно. :)


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: bubka:) в ср, 27 фев 2019, 23:44
Докато правихме горна устна, чувствах лазера в пломбите по зъбите ми. Направо откачих. Това пък чудо не бях очаквала. Къде косми, къде зъби, къде пломби.
И аз бях така.Усетих топлина и загряване по всичките си предни зъби.Лазера е диоден и е във варненско студио🙂
При александритния лазер ефикасно ли е обезкосмяването на вежди(над,под и по средата)?Питах и в другата тема😚
Относно обезболяването,аз ползвам Deep Numb,продават го онлайн в бг сайт.Оттам си го поръчах.Има доста видове обезболяващи продукти.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: aniK в чт, 28 фев 2019, 06:31
По информация от преди 2 години във Версус правят само ключ на веждите (по средата). Другото е опасно заради близостта с очите.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: bubka:) в чт, 28 фев 2019, 10:41
По информация от преди 2 години във Версус правят само ключ на веждите (по средата). Другото е опасно заради близостта с очите.
В Скин Лайн оформят над,между и под веждите като придърпват веждата и изтеглят кожата над костта.И аз се притеснявам как ще стават нещата.Като се прави лазер на цяло лице,минава ли се челото ?Защото района над веждите е вече в челото.
Добавям и картинка на зоната която могат да третират.Свалих я от техния сайт:
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/Zjsl/JhFCs.jpg)


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: sasheto09 в пт, 01 мар 2019, 14:33
Здравейте,момичета!
Много се чудя къде да отида и на каква процедура която наистина да е ефективна.
От София съм.
Имам Мъхчета по лицето които от едната страна са доста по-тъмни и повече.Не съм ги закачала никога.Кожата ми е светла с тъмни косъмчета,които са доста нежни и тънки.За това се чудя къде да отида и да има ефект.
Нека някой от вас с подобен проблем по лицето да сподели.
Много ме е страх да не стана горила ако ги пипна :joy:


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Arwen Undomiel в пт, 01 мар 2019, 17:07
sasheto09, щом са само мъхчета и още повече - по лицето, аз лично бих заложила на електроепилация с игла.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: The Catcher in the Rye в пт, 01 мар 2019, 19:54
Правилно те е страх. Аз също бих заложила на игла.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: sasheto09 в пт, 01 мар 2019, 22:20
Къде предлагат електроепилация и са добри специалисти?


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: The Catcher in the Rye в сб, 02 мар 2019, 14:29
Е, това вече е въпрос с повишена трудност. : )


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: bubka:) в пн, 04 мар 2019, 00:32
Аз направих процедура на веждите.Ще споделя какъв е резултата след седмица,две.Сега искам да направя лазер и на ръцете.Имам светли мъхчета.Много,ама много леко тъмнички в основата,като имам доста и почти руси.Чудя се дали има шанс да е успешна процедурата.След лазер на ръце при вас косъмчетата стават ли като опърлени?Едни такива бучкащи и опърпани?Направиха ми проба на малък участък🤔🤨


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: vici75 в пн, 04 мар 2019, 07:27
Аз не разбрах какво питаш -кога да станат опърлени? Нали се бръснат преди процедура. А за проба на дълги ако са те стрелнали, нищо чудно и да приличат на опърлени. Той лазера нали изгаря по принцип. Мен като ме третират винаги ми мирише на пърлеж в стаята :)


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: bubka:) в пн, 04 мар 2019, 12:10
Аз не разбрах какво питаш -кога да станат опърлени? Нали се бръснат преди процедура. А за проба на дълги ако са те стрелнали, нищо чудно и да приличат на опърлени. Той лазера нали изгаря по принцип. Мен като ме третират винаги ми мирише на пърлеж в стаята :)
Моите са супер тънки и руси с леко тъмно към корена.Направо са си в русата категория.Никога не съм ги бръснала,нито махала по някакъв начин.Жената която ми прави процедурата ми каза в никакъв случай да не ги бръсна защото ще станат твърди,груби и черни.Така ме стрелна,3 импулса.И те изгоряха наполовина,станаха като опърлени.И бучкат😁Иначе са ми супер меки, не са и дълги.Гледам сега веждите, въпреки че бяха със сравнително дълги косми,не са така.Косъма е запазен.Леко дръпнах 5-6 косъма,не поддават,не падат.С диодния лазер на горна устна,още на другия ден при леко докосване на косъмчетата,те направо ми останаха в ръцете.Странно.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Тарталета в пн, 04 мар 2019, 17:51
Аз не бих правила процедури в студио, където ме съветват в никакъв случай да не бръсна космите. Затова са ти ги опърлили, защото е имало какво. Нито ми мирише на пърлено, нито усещам, че ме пърлят, всеки път всичко е старателно избръснато, ако нещо съм пропуснала, на място ми го махат с бръсначката преди процедура. Ръце имам 1 сесия само, сега в петък ще правя втора. Усещането е за гладкост веднага след процедурата, после започват леко да прорастват, след около десетина дни всичко опадва.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: fireflyyy в пт, 08 мар 2019, 18:57
Здравейте!
Пиша да споделя и аз резултати, вече след около година след като съм писала във форума и следвала съвети :)
Ходя на електроепилация за лице, и съм изключително доволна. Няма и помен от по-тъмните и упорити косъмчета, става въпрос за брадичка и мустачки, мисля скоро да започна и няяяякой излишни косъмчета около веждите.  Ходя профилактично ей така на 2 месеца веднъж ако има нещо излишно да го махнем.
Веднъж ходих на лазерна епилация за брадичка, още в началото като имах проблем - това, което се получи, беше, че около въпросните по-дебели косъмчета порастнаха още, не знам какъв е бил проблемът, защото не съм ходила преди това. Но, силно препоръчвам, за лице електроепилация от личен опит, болезнено е само в определени зони, и доста по-бавно но, си струва. :)
За тяло имам фотоепилатор, и има страшни резултати, ама трябва много време и нерви. След година използване на краката ми има подобрение с поне 80%. От лятото насам не съм го използвава, защото нямам време. Много са редки все още. Не знам до кога ще е ефекта, но отново започвам процедурите. Аз съм много бяла с тъмен и плътен косъм. Но, може би ако имах повече възможности щях да се обърна към лазер. Но за сега така. Това са моите отзиви, успех мили дами :)


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Arwen Undomiel в пт, 08 мар 2019, 19:16
Fireflyyy, здравейте!
Кой салон посещавате за електроепилацията?
Благодаря за споделеното!


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: alethea в пт, 08 мар 2019, 22:14
В предишни теми е споделяла, ходи във Велико Търново доколкото си спомням .


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: bubka:) в сб, 09 мар 2019, 09:51
Тарталета,скоро ще питам и в другото студио относно лазер на ръцете.Ще видя там какво ще ме посъветват🙂 Иначе на горна устна и подмишници процедурите  с диодния лазер са успешни.Но веждите с александритния явно по-бавно ще се обезкосмят.Вчера пробвах с леко дръпване им ли унищожени косми...Ами само 1/5 поддадоха с лекота🤔Другите бяха здраво закотвени.Въпреки,че са вече доста дълги,въобще не мислят да падат.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: BЕЩИЦА в пн, 11 мар 2019, 17:08
Момичета, във връзка с по-рано споделена информация за електроепилация с игла, имам новина :)
Въпросната дама, с която работихме преди време, но след това се наложи да напусне, отново се е върнала и работи - казва се Сузана и е в студио Angel Face - горещо препоръчвам! Методът й е същият и резултатът - сащо, надявам се.
За съжаление в студио Естетико козметичката е в болничен в момента, а приятелка сподели, че заместничката й... е, да кажем, че трябва да събере още малко стаж :)
Уточнявам - работи във Варна.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Arwen Undomiel в пн, 11 мар 2019, 18:29
Еее, споделяйте и за София, де! :-) Варна е далечко.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: bubka:) в вт, 12 мар 2019, 09:31
И аз да споделя нещо.Оказа се,че процедурата на веждите ми е успешна,въпреки,че космите изглеждаха
здрави 🙂 Скубнах излишното и от няколко дена съм без нито един пораснал косъм!Направо мечта😘 А иначе ги почиствах всеки ден.Все нещо се показваше.Момичето което ми прави процедурата е наистина специалистка!


Титла: Лазерна епилация- болезнена ли е ?
Публикувано от: sweet lie в вт, 12 мар 2019, 15:31
Здравейте.. Днес ми е първият сеанс за лазер. Въпросът ми е дали боли защото чувам от няколко мой познати че доста боли. Все пак искам мнение и от вас. За да бъда потготвена. Благодаря предварително.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Arwen Undomiel в вт, 12 мар 2019, 15:44
sweet lie, строго индивидуално е и зависи както от прага на болка на всеки човек, така и от третираната зона и вида на лазера. Диодните принципно са по-болезнени.
Прочетете темата назад, доста е споделяно.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Baby165 в ср, 13 мар 2019, 02:36
Какво мислите за philips фотоепилаторите за домашна употреба ,има ли ефект ?🧐


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Кристaлин в ср, 13 мар 2019, 10:10
Има си специална тема за домашните фотоепилатори. :peace:


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: _ivanova в вт, 19 мар 2019, 18:57
Здравейте, някой има ли мнение за Лазер клиник https://m.facebook.com/laserclinic.bg/ Също така искам да Ви попитсм дали има някоя дама с Хашимото на хормонална терапия, която да е правила епилация с лазер на лице и дали има противопоказания :) Благодаря!


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: slonop в ср, 20 мар 2019, 13:32
Имам въпрос към тези ,които са правили горна устна с александритен лазер.„
Усещането при мен от охлаждащата струя беше ,като че ми свърши въздуха.Операторката ми казва вземи си въздух ,а аз просто се задушавам .На брадичката няма такъв проблем.Може би струята влизайки през носа действа така.Та се чудя следващия път да поискам ли на устната да е без струя или да се откажа.Какви са усещанията при вас?


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Ваня1975 в чт, 21 мар 2019, 08:29
Не съм имала такъв проблем... Явно е индивидуално :eyes:


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: wns в сб, 23 мар 2019, 10:29
Здравейте, момичета.

Миналата година си направих фотоепилация на интим и мишнички - 5 - 6 посещения. И в двете зони имам бенки, които реагираха.
В интима е голяма, тип брадавица, колкото грахово зърно, на която ѝ поникна малко тъмно израстъче, което падна.
Под мишничката имам малка бенка, тип папиломче, която също пусна такова черно израстъче, което също падна.
Излизало ми е един път преди време подобно "краче", ходих на онкодерматолог, който ми каза, че е вследствие дразненето и че не е опасно.
Освен това точно на венериния хълм кожата ми се зачерви и започна да се лющи, а на едната срамна устна ми излезе малка бенка.

Спрях да ходя на епилация от както забелязах това... Чела съм, че епилациите не са опасни, не разбирам защо кожата ми реагира така...


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: aniK в сб, 23 мар 2019, 19:02
Не е трябвало да работят върху бенките!


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: bubka:) в пн, 25 мар 2019, 11:52
Бенките ги закриват с бял молив и така ги предпазват.Но и при мен веднъж една,от тези дето са като петънца, не беше закрита и след това се зачерви,после почерня и се сви,а накрая пак доби нормалния си вид🤔


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Кристaлин в пн, 25 мар 2019, 11:55
На мен в едно студио ми бяха казали, че това с белия молив било голяма глупост, защото лазерът със сигурност пак ще проникне до бенката. Т.е. замаскирането не върши никаква работа.
Иначе, аз доколкото знам, лазерното лъчение при епилация не е вредно за доброкачествените образувания и не може да им повлияе по никакъв начин.
Ходила съм в почти всички известни студиа в София и никога не са ми прикривали бенките с бял молив, но аз, така или иначе, имам много малко на брой по лицето и тялото си.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: bubka:) в пн, 25 мар 2019, 12:01
Ако е така за молива,много кофти.Защото няма как да знаем коя бенка е или не е предразположена да се видоизмени след подобна манипулация🙁🤔


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: payla777 в пн, 25 мар 2019, 12:55
Аз имам една бенка в интимната част, не е релефна, но е като разлята. Директно Върху нея ми залепят нещо и така се работи зоната.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: wns в пн, 25 мар 2019, 15:36
Здравейте.
Областта около бенката изрично не беше третирана. Притисках с пръст, така че апарата да не се доближи. Дано е било съвпадение... след като спрях фотоепилацията не е имало подобна реакция до днес.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Кристaлин в пн, 25 мар 2019, 15:53
Че ти в първия си пост пропусна да кажеш най-важното. :-)


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: wns в пн, 25 мар 2019, 16:00
:hugs:
Че ти в първия си пост пропусна да кажеш най-важното. :-)
:hugs:


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: bubka:) в пн, 25 мар 2019, 16:00
Е,тогава няма за какво да се притесняваш.При мен лазера мина върху въпросната бенка.Иначе релефните ми ги пазят,слагат бял молив и за всеки случай с лазера минават покрай тях.
Искам да споделя,че досега имам супер резултат с епилацията под мишниците-почти 2 месеца без косми от първия път.И горна устна,за 2 процедури,от посещение до посещение в студиото ми се показват 3,4 косъма.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Кристaлин в пн, 25 мар 2019, 21:10
Браво, bubka, това наистина е страхотен резултат. :peace:


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: *Soulmate* в вт, 26 мар 2019, 16:32
Здравейте и от мен. След задълбочено издирване, за да разбера каква е разликата между диоден и александритен лазер попаднах на тази тема. Ще споделя и аз опита си и от двата лазера.
Първо предприех лазерна епилация на ареоли, излизаха ми подкожни косъмчета и много тъмни, боцкащи и ужасни косми, до преди това съм ги махала с пинсета. Отидох в едно студио, което работи с Duetto MT EVO Alexandrite + Nd:YAG in One, имам 6 процедури до тук и страхотен ефект, тънки руси косъмчета, които в сравнение с това, което беше е направо мечта. След това направиха промоция пакет мишници 5 процедури 100лева, взех и него, след първата процедура още се видя страхотен ефект, но винаги съм бръснала мишниците, може и от това да е. Сега съм на 6-та процедура и почти нямам косми.
След това във фейса ми излезе оферта 6 процедури с лазер пълен интим за 170лева ... Стори ми се много ниска цена, но реших да рискувам. Очудването ми беше голямо, когато ме намазаха с гел и почнаха да ме третират с диоден лазер (до сега си мислих, че е само този тип, александритен). Тъй де, нищо не бях прочела за лазерите и се поизложих :relaxed: Момичето беше много любезно и ми обясни всичко подробно. Преди това съм правила само кола маска 15 години. 2 месеца не ги бях скубала и отидох. Въпреки това, не съм доволна от ефекта, в сравнение с мишници и ареоли. Окапаха, но може би 15-20%, а аз очаквах всичко да окапе и евентуално после да пораснат по тънички. Мога да споделя, че от диодния болка не усетих, каза че ме прави на 100(честота някаква предполагам), но е съвсем поносимо, сравнено с александритния, то бих казала, че последния боли повече. Вчера бях на втора процедура на триъгълника, сега след 45 дни най рано пак. Имам дискомфорт от бръсненето и се надявах да стане по бързо, но така или иначе 170лева съм ги прежалила. Ако не стане задоволителен ефекта от 6 процедури диоден, ще сменя с александритен.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: bubka:) в вт, 26 мар 2019, 16:41
Браво, bubka, това наистина е страхотен резултат. :peace:
И аз съм много доволна😘🙂Невероятно е да не живееш в стрес с това вечно скубане или бръснене на косми.

*Soulmate*,ще чакаме да споделиш след кое посещение се забелязва резултата при интима👍

Момичета,при вас които сте правили интим и бикини зона,след колко процедури космите опадаха напълно?
Също тези които са правили лазер на крака,там как стои положението?


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Mирa в вт, 26 мар 2019, 16:58
На мен подробно ми бяха обяснени разликите между двата лазера, но нали съм си голяма бяла птица нищо не помня.
Понеже другият месец имам процедури и направо мисля да взема пакет от още три на зона, които пък се падат лятото, ми казаха, че тогава ще ме работят с диоден лазер. Надявам се да е ефективен, че парите не са малко.

Колкото до краката- аз правя и мога да кажа, че при мен след третата процедура значително се забави  растежа им, както и оредяха без да се връщат след време.
Болката не е задължителна- аз съм ходила в две студия, едното беше мъка докато ми направят краката, сега абсолютно няма такъв проблем. И в двата салона работят с александритен лазер.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Кристaлин в вт, 26 мар 2019, 17:03
*Soulmate*, кой знае на какъв Диоден си била. Съмнително (направо невъзможно) ниска цена, липса на болка, опадали една на 20% косми. ;) Просто уредът не е бил качествен, Бог знае какъв китайски ментак са ползвали.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: *Soulmate* в вт, 26 мар 2019, 17:11
*Soulmate*, кой знае на какъв Диоден си била. Съмнително (направо невъзможно) ниска цена, липса на болка, опадали една на 20% косми. ;) Просто уредът не е бил качествен, Бог знае какъв китайски ментак са ползвали.

Как да разбера какъв е? В смисъл да видя марката ли? Имаше болка, но не е това, което съм свикнала да ми причиняват на тази зона. Коламаската беше в пъти по болезнена.
намерих снимка
https://medpro.bg/profesionalen-dioden-lazer-s-20-000-000-impulsa.html (https://medpro.bg/profesionalen-dioden-lazer-s-20-000-000-impulsa.html)

Аз и друго си мислих, да не би от коламаската, като са ми по редки, да не съм видяла кой знае какъв ефект, защото съм свикнала да ги виждам редки. Но пък сравнявам двете зони с двата лазера, до колкото имам спомен на мишниците окапаха всички и после се появиха по тънки. А тук не стана така. Трябва ли всички да окапят?


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Кристaлин в вт, 26 мар 2019, 18:41
Нямам представа какъв е този лазер, не съм чак такъв експерт. :-)
Обаче, аз съм се третирала с 3 различни марки Диодни лазери и никога не съм имала проблеми. Всички косъмчета опадат след процедурата, до последния наличен. Болка си има, и то доста сериозна.
Сигурно следиш темата отскоро, но аз няма да се уморя да казвам, че сега, вече ходейки само на Александритни лазери, всичко ми се струва песен. :D Никаква болка не се усеща, само леко боцкане. Преди се измъчих с тези Диодни, голям кошмар ми беше.
Та, предвид всички тези неща, си мисля, че в твоя случай лазерната сесия просто не е била проведена правилно.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Тарталета в вт, 26 мар 2019, 22:16
На бикини зоната пък направо си рева от болка аз, не знам за вас. Но пък и там много трудно се повлиява окосмяването по принцип.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: aniK в ср, 27 мар 2019, 06:02
Аз имам висок праг на търпимост, но интимът ми е отврат направо - мисля го няколко дни преди да отида, там стискам зъби и мисля за друго докато трае процедурата. Последният път кожата ми беше изгоряла и няма да позволя повече на същата девойка да ме обработва. Добре, че вече правя интим през 7-8месеца, а и зорът е за няма и 5 минути.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: denissa22 в ср, 27 мар 2019, 08:33
АниК къде ходиш?


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: *Soulmate* в ср, 27 мар 2019, 08:41
Гърненце, благодаря :wink: От скоро чета в темата, да. Значи определено не е направена както трябва или процедурата, или апарата е смахнат, защото леко болеше, не е непоносимо, може би само на дупето беше по зле. Сега ще сравня след втората процедура дали ще опада всичко налично.
Благодаря на всички за изказаните мнения!
Имам и един въпрос. На ареолите ми останаха по 2-3 косъма. Чета че препоръчвате за такъв тип косми електроепилацията, може ли малко повече инфо? И дали не е опасно на гърдите такава манипулация?


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: aniK в ср, 27 мар 2019, 11:23

Във Версус ходя може би от три или четири години. Започнах заради няколко косъма на брадичката. Доволна съм от всичко - подмишници, интим, брадичка. Само на горна устна се отказах, защото там имам мъх и изобщо не се повлия. Бях взела пакет с брадичка, но даже и платените процедури не направих, защото не видях смисъл.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: denissa22 в ср, 27 мар 2019, 12:21
И аз имам една направена процедура във Версус на интим и подмишници,резултата е задоволителен,но силно се надявам да се премахнат почти всички с останалите ми пакетни процедури.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: aniK в ср, 27 мар 2019, 15:03
Ще стане :thumbsup: Аз имам над 10 процедури на тези зони.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: ioana_g в ср, 27 мар 2019, 15:29
Аз имам 4 процедури на мишници и 3 на интим. Към момента резултата ми е незадоволителен. Най-странното е, че на мишници имам по-слаб резултат от интим. А на интим горе почти няма нищо, докато отдолу мисля, че си стои доста голяма част. Ходя във Версус


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Кристaлин в ср, 27 мар 2019, 16:15
Да, най-трудно е да бъдат отстранени космите по срамните устни. Венериният хълм оплешивява пръв. :-)


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: aniK в ср, 27 мар 2019, 17:26
Да, да, при мен също отдолу си има - светли и тънки като мъх, даже самобръсначка не ги лови, когато реша да ходя на процедура. Мисля, че повече от това няма да се повлияят. Там най-много боли. На мишници ходих преди 1 месец след 8-месечна пауза. Имах 14 косъма, нарочно ги броих. Преди да започна лазерната епилация бях гъсто окосмена и всеки ден ги бръснех в продължение на повече от 15 години.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: BЕЩИЦА в чт, 28 мар 2019, 12:09
Имам и един въпрос. На ареолите ми останаха по 2-3 косъма. Чета че препоръчвате за такъв тип косми електроепилацията, може ли малко повече инфо? И дали не е опасно на гърдите такава манипулация?
За съжаление електроепилация не съм правила на ореоли, затова не мога да споделя опит. Като цяло процедурата няма някакви странични ефекти - ако притеснението е това. 
Мисля, че ореолите би трябвало да не са толкова чувствителни, така че да протече безпроблемно третирането. И все пак е много важно дали е професионалистка козметичката, защото тук ръката е от първостепенно значение.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: bubka:) в чт, 28 мар 2019, 14:59
Момичета,помагайте със съвет,моля🌺Според вас ще има ли проблем ако съм правила бикини зона с диоден и сега искам да отида на александритен?Трябва ли да се изчака определено време между процедурите?


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Кристaлин в чт, 28 мар 2019, 18:21
Не, даже е по-добре да пробваш с различни апарати, за да сравниш, по мое мнение. :-)


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: bubka:) в чт, 28 мар 2019, 22:26
Не, даже е по-добре да пробваш с различни апарати, за да сравниш, по мое мнение. :-)
Благодаря ти за съвета🤗


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: ilkata.kras в пт, 29 мар 2019, 10:12
Във варна има нов лазер ALMA LASER SOPRANO ICE PLATINUM
Някой ползва ли го веце?


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: bubka:) в пт, 29 мар 2019, 10:17
Във варна има нов лазер ALMA LASER SOPRANO ICE PLATINUM
Някой ползва ли го веце?
А къде го ползват и от кой вид е?


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Baby165 в пт, 29 мар 2019, 10:46
А къде го ползват и от кой вид е?
Аз правих 5 процедури интим и мишници на такъв лазар и не виждам голям ефект .Всичко си расте ,малко по бавно под мишниците никаккъв ефект .


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Кристaлин в пт, 29 мар 2019, 12:43
А къде го ползват и от кой вид е?
Диоден е.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: *Soulmate* в пт, 29 мар 2019, 14:13
Аз правих 5 процедури интим и мишници на такъв лазар и не виждам голям ефект .Всичко си расте ,малко по бавно под мишниците никаккъв ефект .
Може ли да попитам на каква цена бяха процедурите?


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Baby165 в пт, 29 мар 2019, 17:28
Може ли да попитам на каква цена бяха процедурите?
170лв в пакет интим +мишници.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Mирa в пт, 29 мар 2019, 17:52
Ниска ми се вижда цената. Аз например само за подмишници плащам 105 и то за 3 процедури.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Baby165 в пт, 29 мар 2019, 21:58
Ниска ми се вижда цената. Аз например само за подмишници плащам 105 и то за 3 процедури.
170 лв е една процедура  в пакет
интим +мишници .По отделно 120 лв интим /
60 лв подмишници.
за 5 процедури съм дала 170х5 =850лв


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: ilkata.kras в нд, 31 мар 2019, 12:59
Във варна има нов лазер ALMA LASER SOPRANO ICE PLATINUM
Някой ползва ли го веце?
А къде го ползват и от кой вид е?

Александритен, Диоден и Nd-YAG едновременно в Skin Solution до макдрайв. Ходих да питам интим и подмишници са 180лв еднократно. иначе имат и пакети, но май скъпо ми се вижда и още се чудя.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Baby165 в нд, 31 мар 2019, 19:11
Толкова ме е яд че си хрърлих парите на вятъра.Точно ми обесняваха ,че бил 3 в 1 този лазер и аз виждах че няма ефект ,ама очаквах да има ,но щом след 5 процедура няма какъв е смисъл
Пс- от кола маска по малко ми разтяха


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: ilkata.kras в пн, 01 апр 2019, 16:30
Толкова ме е яд че си хрърлих парите на вятъра.Точно ми обесняваха ,че бил 3 в 1 този лазер и аз виждах че няма ефект ,ама очаквах да има ,но щом след 5 процедура няма какъв е смисъл
Пс- от кола маска по малко ми разтяха

Те са от една седмица. Кога успяхте да си направите пет процедури!?!?  Намирисвате ми поръчан профил.
Помолих за искренно мнение, а не измислици. Моля без такива нереални коментари.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Adelina86 в чт, 04 апр 2019, 10:20
Колко време след излагане на слънце може да се използва лазер? Страх ме е от пигментация, но много искам вече да направя процедурите. Искам официален развод със самобръснкачката :grinning:


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Mирa в чт, 04 апр 2019, 10:28
Има много лазери, които работят кожа с тен, но най-добре се консултирай с 1-2 салона поне. Там ще те погледнат и ще преценят, може и тест за чувствителност да направите. От есента, та чак до ранна пролет периода е благоприятен за процедури, защото ходим по-облечени и кожата няма директен контакт със слънце.
Иначе висок фактор след процедура, аз лично и седмица-две ходя с дълги панталони.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: ilkata.kras в чт, 04 апр 2019, 18:28
При новите апаратури няма риск до колкото знам от пигментация освен ако директо след процедура не отидете на плаж.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: ilkata.kras в чт, 04 апр 2019, 18:30
Набелязала съм си Skin Solution. Имат до колкото разбрах много нова и ефективна апаратура, но това, че са нови малко ме притеснява. Никой ли не ги знае от вас момичета?


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: ilkata.kras в чт, 04 апр 2019, 18:31
<Уж ефективна апаратура>


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: ilkata.kras в чт, 04 апр 2019, 18:44
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/EtK0/ewbNy.jpg[img]//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/EtK0/vIAFf.jpg)[/img] 10 дена След първа процедура... Това дали е истина?


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: bubka:) в чт, 04 апр 2019, 19:14
ilkata.kras,явно никой не знае въпросното студио.Няма нужда от няколко поредни поста посветени на него,звучи поръчково😁😄Не се засягай,просто така изглежда👍
Иначе аз лично досега най-харесвам диодните лазери в режим Смуут пулс,така наречения летен режим.Процедурите могат да се правят и лятото,на кожа с тен.От александритния останах недоволна,за съжаление...


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: MayyaI в чт, 04 апр 2019, 22:11
Момичета, съвсем ме отказвате от разни лазери и фото епилации...
Чета ви от известно време, аз съм ползвала ел. епилация, доволна съм, НО когато аз си взех такъв епилатор/правен от мой познат/ и започнах да махам някои дразнещи ме косми. Сега, обаче искам да обезкосмя  интимната област. На подмишници почти нямам косми само следствие на кола маска. Проблем, че съм руса и там,а са много... с ток е много бавно, а и не виждам добре къде да вкарам иглата, да не говоря за срамни устни, там  нямам представа какво да правя. Някакви идеи?


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Baby165 в пт, 05 апр 2019, 00:06
Толкова ме е яд че си хрърлих парите на вятъра.Точно ми обесняваха ,че бил 3 в 1 този лазер и аз виждах че няма ефект ,ама очаквах да има ,но щом след 5 процедура няма какъв е смисъл
Пс- от кола маска по малко ми разтяха

Те са от една седмица. Кога успяхте да си направите пет процедури!?!?  Намирисвате ми поръчан профил.
Помолих за искренно мнение, а не измислици. Моля без такива нереални коментари.
Кое е от една седмица ??Нали питате дали някой е ползвал soprano ice .Аз по нагоре съм писала къде съм ходила и логично че за 1 седмица не съм ги направила 5те процедури 🤦♀


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Adelina86 в пт, 05 апр 2019, 13:05
Има много лазери, които работят кожа с тен, но най-добре се консултирай с 1-2 салона поне. Там ще те погледнат и ще преценят, може и тест за чувствителност да направите. От есента, та чак до ранна пролет периода е благоприятен за процедури, защото ходим по-облечени и кожата няма директен контакт със слънце.
Иначе висок фактор след процедура, аз лично и седмица-две ходя с дълги панталони.

Аз започнах да ходя на солариум и това ме притеснява. Преди години след море си направох фотоепилация на крака и след това 1 година имах огромни бели петна...
Може би ще влизам с бикини в солариума, тъй като искам интим,  като за начало.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Тарталета в пт, 05 апр 2019, 13:35
Момичета, съвсем ме отказвате от разни лазери и фото епилации...
Чета ви от известно време, аз съм ползвала ел. епилация, доволна съм, НО когато аз си взех такъв епилатор/правен от мой познат/ и започнах да махам някои дразнещи ме косми. Сега, обаче искам да обезкосмя  интимната област. На подмишници почти нямам косми само следствие на кола маска. Проблем, че съм руса и там,а са много... с ток е много бавно, а и не виждам добре къде да вкарам иглата, да не говоря за срамни устни, там  нямам представа какво да правя. Някакви идеи?

Не разбирам защо те отказваме?! Какъв епилатор е направил твой познат, фото или електро? И изобщо нищо не разбрах.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: silvia.si в чт, 02 май 2019, 05:10
Здравейте! Може ли да ползвам лидокаин спрей преди лазерна епилация. С всеки следващ път увеличават импулсите и ме боли (интим). Препоръчаха ми крем лидокаин, но аз имам спрея, останал от коломаскения ми период. Та може ли спрея, и ако не - защо? Благодаря! Поздрави!


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: vici75 в чт, 02 май 2019, 21:51
Ами може. Ползвай си го.

Аз вчера ходих да ми поставят зъбен имплант. Сложиха ми го за 10 мин станах барабар с разпробиването на коста. Станах и си заминах. Днес вече нищо не помня. Утре обаче съм на обезкосмяване на интим. От понеделник ме е хванала параноята и шубето, стомаха ми се обръща. Напсувах се 10 пъти за какво ми трябваше да си купя още 3 процедури. Разредих след 4 и мога и така да си стоя. Но в момент на умопомрачение съм си взела 3. Сега трябва да ги употребя. Ще мажа с кремове за утре, че ще откача.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: kitty_ в ср, 08 май 2019, 13:26
А случвало ли ви се е да получите изгарания в следствие на лазерна епилация (за интим говоря)? На мен в салона ми казаха, че се случва и да не се притеснявам, но аз мисля повече да не ходя (или поне не при тях).


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Кристaлин в ср, 08 май 2019, 13:35
Да, случвало ми се е. Поне 5-6 пъти. В различни салони.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: *Soulmate* в ср, 08 май 2019, 14:05
Дами, няма проблем да се бръсна мужду процедурите (лазерна епилация), нали? Няма да навреди и да излизат повече? До колкото разбрах, само не трябва да се изкореняват.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Mирa в ср, 08 май 2019, 14:05
Няма проблем да се бръснат.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Кристaлин в ср, 08 май 2019, 14:06
Да, точно така.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: svee в ср, 08 май 2019, 14:07
Момичета, изчела съм има-няма 10 страници, ще ме прощавате че ще си задам въпросите преди да съм ги забравила, пък после ще дочитам...
Ходила съм на две процедури крака, подмишници, интим в Инканто. Аз само тях и Версус бях чувала, заради рекламите по радиото. Обаче никой от вас не ги споменава. А като отидох на място се чувствах малко ъндърграунд. Очаквах лекари, рецепция, голямо широко фоайе, лъскаво, обяснения, отношение... А то..малко като в кварталната поликлиника 😂 И им вадя думите с ченгел от устата. Не знам и с какъв лазер работят.

Чета ви че ходите на 60 дни 😮 На мен първия път едната ми каза след 4 седмици, втория път ми казаха след 3 да ида пак. Има ли причина някои да ходят на 21 дни, други на 60?

И последно, третирането преди процедурата. Единия път бях бръснала 3, другия път 5 дни преди процедурата. И двата пъти ми казаха повече време да е минало, да поникнат космите. Аз съм бяла, но с тъмен косъм. Виждам че някои от вас третират точно преди процедурата. Трябва ли и това разминаване да ме притеснява?


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: *Soulmate* в ср, 08 май 2019, 14:15
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/ixiS/0StKE.jpg)
Това вчера ми показа моята козметичка. Аз първия път ходих на 30 дни, втория на 45, а сега на 60 дни, това с диодния лазер на триъгълника. С александритния в друго студио за мишници ходих на 40-45 дни.

За бръсненето на космите разбрах, че колкото по малък е косъма, толкова по добре. Дефакто ден преди процедурата бръснеш, за да може да не отива импулса в косъма и да се губи ефекта, а директно да отива в корена.
Дано съм слушала добре, това горе долу запомних.Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Mирa в ср, 08 май 2019, 14:15
Искаш да кажеш, че са обработвали краката с наболи косъмчета? Аз винаги бръсна вечерта преди процедура, а и навсякъде така са ми казвали.
Периодът от 4 седмици между процедури за мен е крайно малък, аз ходя на два месеца.
И Инканто не се споменават, защото не се славят с добра репутация. Има доста стари кофти мнения за тях в други теми, преди се казваха "Пикасо". Когато си избирах студио първия път ходих и при тях на консултация, еми изобщо не ме впечатлиха. Дръпнати и нелюбезни, хем аз в Бургас ходих, не в същия салон като теб.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: parusheva в ср, 08 май 2019, 15:15
Аз ходя в Лазер център и ми казват като се появят косми тогава да ходя, не на определен период. На около 60 дена ми излизат (интим и мишници) и ги бръсна вечерта преди да ида.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: aniK в ср, 08 май 2019, 15:30
И мен ме изгориха последния път във Версус и оттогава все ми се струва, че нямам достатъчно, че да правя поддръжка (доста кошмарно ми беше).:confounded:


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: vici75 в ср, 08 май 2019, 16:28
Е как ще кажат да отидеш с косми на 3-5 дена? Тия не са в ред. Нали няма да достигне импулс до корена. Ще изгори косъма над кожата и после до където стигне до корена. После ще се чудиш защо не падат космите.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: kitty_ в чт, 09 май 2019, 08:21
А на мен в салона са ми казвали, че колкото са по - къси косъмчетата, толкова по - малко боли по време на процедурата.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: shrekie в чт, 09 май 2019, 11:24
svee, не знам за Инканто, но във Версус е точно хубаво, лъскаво, чистичко, обяснения и отношение от лекари.  В началото ми казваха за следваща процедура минимум след 55-60 дни, като постепенно се удължиха още периодите според растежа. Подготовката искат да е направена вечерта преди процедурата. Това помага и да се избегнат изгаряния.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: svee в чт, 09 май 2019, 11:44
Благодаря на всички за отговорите! Ще звънна на Лазер център днес и ще пробвам там 🙂


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: kitty_ в пт, 10 май 2019, 08:27
Точно в Лазер център ме изгориха. Последният път беше много неприятно, получиха ми се много големи мехури, обели ми се кожата...


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: BЕЩИЦА в пт, 10 май 2019, 12:37
Ужас! Като ви чета направо ми настръхват космите :D
А някой ми се пенеше, че било безболезнено лазерното премахване........


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: parusheva в пт, 10 май 2019, 13:40
Аз съм от тях. Нищо не усещам като ме цъкат. От време на време само боцкане.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: vici75 в пт, 10 май 2019, 14:36
Това и на интим ли? Защото и аз на крака и мишници нищо не усещам.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: parusheva в пт, 10 май 2019, 16:51
Да и на интим. Крака и ръце не съм правила още.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: bubka:) в вт, 14 май 2019, 09:42
А на мен в салона са ми казвали, че колкото са по - къси косъмчетата, толкова по - малко боли по време на процедурата.
На мен обясниха,че е имало период в който са държали косъмчетата да са по-големи и видими,за да знаят къде да обработват с лазера. После са започнали да препоръчват да се бръснат предния ден за да е безболезнена процедурата.
Ето и моя опит.Бикини зона бръсната предния ден ме боля много при процедурата,след това почти никакви косми не паднаха.40 дена по-късно отидох с леко скъсени косми с ножичка(бяха над 2 мм,жената не искаше да ги третира)и въобще не ме боля.Освен това ми изпадаха над 50-70% от космите в зоната.Гледам почти е олисял района.Иди разбери защо така 🙄🤔


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Mирa в вт, 14 май 2019, 10:20
Как да знаят къде да обработват? Аз на подбедриците имам доста оредяване, но въпреки това ме минават навсякъде там, не избирателно.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: bubka:) в вт, 14 май 2019, 10:28
Как да знаят къде да обработват? Аз на подбедриците имам доста оредяване, но въпреки това ме минават навсякъде там, не избирателно.
Като гледат зоната на окосмяване.Особено за първия път,няма как да знаят кой колко косми и докъде ги има.Това за бикини зоната и подмишниците напълно ги разбирам.Като правихме мишниците,бях обръсната предния ден и жената мина огромна зона защото каза,че предполага къде има косми.А аз нямах там.Бикини зоната също.Имам малко за махане,като ми казаха,че има жени с огромни площи с косми и когато си бръсната,минават нашироко,за да не пропуснат нещо.Та в този ред на мисли,виждайки къде има косми,не  минава напразно където няма.Иначе всеки път минават точно зоната която имам за обезкосмяване.Не е избирателно,но не е и където по принцип нямам косми.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: denissa22 в вт, 14 май 2019, 10:42
Ох,аз в Събота бях на втора процедура,но за разлика от предния път когато още на следващия ден падаха-сега нито един не иска! :rage:


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Кристaлин в вт, 14 май 2019, 16:19
Няма как да падат на следващия ден. Това се случва около 10-14 дни след процедурата.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: theycallmejaqui в ср, 22 май 2019, 00:25
Правих си поредна процедура, с александритен лазер и съм много доволна, но само за някой от зоните. Над горната устна, след около месец ми порастнаха по-тъмни. Казаха ми, че ако са мъх, то лазера вместо да ги хване, само ги стимулира.. Което не ми се струва логично, защото те си бяха изпадали на 12 ден както си трябва. От това, което чета, няма никаква причина да се ползва диоден, тъй като няма абсолютно никакви предимства пред александтиен и ме учудва, защо все още е популярен.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: *Soulmate* в ср, 22 май 2019, 11:50
Правих си поредна процедура, с александритен лазер и съм много доволна, но само за някой от зоните. Над горната устна, след около месец ми порастнаха по-тъмни. Казаха ми, че ако са мъх, то лазера вместо да ги хване, само ги стимулира.. Което не ми се струва логично, защото те си бяха изпадали на 12 ден както си трябва. От това, което чета, няма никаква причина да се ползва диоден, тъй като няма абсолютно никакви предимства пред александтиен и ме учудва, защо все още е популярен.

Всъщност искаш да кажеш, че александритния е по добър от диодния ли? Може ли малко повече инфо?


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Mирa в ср, 22 май 2019, 13:11
В салона, който посещавам, жената извършваща процедурите, също ми каза, че (според нея) александрита е по-ефикасен от диодния лазер.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: kaleia в сб, 25 май 2019, 19:00
Аз имам 4 пълни направени процедури - цял интим + подмишници и още растат косми, платила съм за 6, но като глдам много се съмнявам, че и след 6 та ще спрат...Май само реклама е работата, уж след 6 та процедера се минава на поддържащи, да ама не вряврам...Не мисля да давам повече пари за това - ала бала е работата...
Ако някой е направил  или повече дапише - след коя процедура наистина спират изникват, някой има ли въабще да се отървал от космите завинаги?


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: ioana_g в сб, 25 май 2019, 19:55
Аз имам 4 пълни направени процедури - цял интим + подмишници и още растат косми, платила съм за 6, но като глдам много се съмнявам, че и след 6 та ще спрат...Май само реклама е работата, уж след 6 та процедера се минава на поддържащи, да ама не вряврам...Не мисля да давам повече пари за това - ала бала е работата...
Ако някой е направил  или повече дапише - след коя процедура наистина спират изникват, някой има ли въабще да се отървал от космите завинаги?
И аз съм като тебе. Най-страннот е, че на мишници резултат е по-слаб. Но се съмнявам, че някога ще имам 100%, Та даже и 90% ме съмнява. По-скоро към 70% си мисля, че ще стане резултата


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: vici75 в нд, 26 май 2019, 01:17
При мен като цяло най-добре се повлияха подмишниците. Вече забравих 4 ли 5 ли процедури направих, че не съм ходила от ноември. Но имам 5-6 косъма които няма и няма махане. И понеже са келяви, светли едни и ги бръсна те пък бавно растат и не ми вадят очите толкова. Но при последните две процедури все оживяват някакси. Даже си мисля дали пък не ги прескачат, понеже са малко по периферията и може и да не ги святкат, мислейки че там косми не може да има.....Не ми се занимава и разправя с никой вече. КАто ми дойде музата ще ги мъча пак.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: BЕЩИЦА в нд, 26 май 2019, 23:05
Аз имам 4 пълни направени процедури - цял интим + подмишници и още растат косми, платила съм за 6, но като глдам много се съмнявам, че и след 6 та ще спрат...Май само реклама е работата, уж след 6 та процедера се минава на поддържащи, да ама не вряврам...Не мисля да давам повече пари за това - ала бала е работата...
Ако някой е направил  или повече дапише - след коя процедура наистина спират изникват, някой има ли въабще да се отървал от космите завинаги?
Аз си правих преди време на ръце..... Еми след лазера продължих и до сега с кола маска


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: MayyaI в пн, 27 май 2019, 05:06
Аз имам 4 пълни направени процедури -
:
цял интим + подмишници
и още растат косми, платила съм за 6, но като глдам много се съмнявам, че и след 6 та ще спрат...Май само реклама е работата, уж след 6 та процедера се минава на поддържащи, да ама не вряврам...Не мисля да давам повече пари за това - ала бала е работата...
Ако някой е направил  или повече дапише - след коя процедура наистина спират изникват, някой има ли въабще да се отървал от космите завинаги?
След теб има още отговори, не особено обнадеждаващи.
А Тарталета не разбра защо да се отказвам и не знае какво е електо-епилация? :thinking:


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: theycallmejaqui в вт, 28 май 2019, 14:20
Всъщност искаш да кажеш, че александритния е по добър от диодния ли? Може ли малко повече инфо?

Александритният е категорично по-добър, затова казвам, че няма смисъл да се хвърлят пари за други. Диодните са най-евтини и разпространени, като апаратура, отделно се купуват някакви втора употреба стари в малките салончета.
Бикини зоната на втората ми процедура вече нямаше нищо и така вече над два месеца, надявам се и горна устна да се повлияе толкова добре. Отделно в центъра, в който ходя ми казаха да идвам на 2-2,5 месеца между процедурите, а мои приятелки, които са ходили при козметички са им казвали 2-4 седмици( според мен с цел да им взимат парите само)


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: mafioza в вт, 28 май 2019, 20:13
Здравейте, момичета! Изчетох набързо последната тема и се надявам да не съм изпуснала това, за което ви пиша за съвет, но първо да споделя досега какво съм правила.
Преди 4-5г. започнах с диоден на интим и подмишници в Нирвана, много болеше! След това смених с Лазер център, там май са с александритен и беше много по-поносимо, почти безболезнено. И веднъж съм била в Дерма акт. Винаги ходех, когато усещах, че са пораснали повече - в началото на 2-3 месеца, последните 2г. на 6-8 месеца. В момента нямам почти нищо на тези зони, може би 3-4 тънки светли косъма, които изобщо не усещам дори кога порастват и ги отскубвам без болка. На първите две места трябваше да съм обръснала зоната предишната вечер/ден, а в Дерма акт трябваше да съм с леко наболи косъмчета.
На цели крака бях само веднъж преди 2г. в Лазер център, започнаха да растат след месец и половина, но оттогава два пъти са ме връщали от същото място заради останал тен, а всяка зима съм на море и общо взето се бях отказала да дебна момент без тен за крака и ръце, тъй като такъв почти нямаше.

От известно време обаче чета за лазери, с които не е проблем да се работи върху тен и затова влязох в темата да прочета и да ви поразпитам. Доста се рових и намерих няколко места с Elyson Pro и д-р Денкова с Duetto. Обаче цената в Хил Клиник и другите, които открих с първия лазер, за цели крака е около 450, което ми се струва много. При Денкова е 240 на промоция, но за това Дуето не съм сигурна дали е ок при тен, до този извод стигнах, четейки блога към сайта ѝ, но го няма изрично написано за лазера. А сега ми трябва специално за лятото да не ми растат косми известно време, затова дори и 1-2 процедури ми стигат, колкото да не растат активно около месец-два. И дилемата ми е къде :D А точно заминавам за море, така че.. пак ще съм с тен :(
Ще съм страшно благодарна, ако някоя от вас сподели дали и къде е била на лазерна, докато е с тен и дали е доволна :)


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Тарталета в вт, 28 май 2019, 20:52

А Тарталета не разбра защо да се отказвам и не знае какво е електо-епилация? :thinking:

Пардон?! Изтървах ти мисълта( ако ти самата си я следваш).


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: svee в вт, 28 май 2019, 20:56
В момента има промоции в студио Нирвана. Това не е някой затворен и преоткрит обект пак, нали? 😁


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Пани М. 623354 в вт, 28 май 2019, 22:29
Здравейте, аз съм на 15 и имам много косми по краката, нормално ли е да ги бръсна. Всички ми казват да се обръсна и че космите са ми много????


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: MayyaI в чт, 30 май 2019, 01:32

А Тарталета не разбра защо да се отказвам и не знае какво е електо-епилация? :thinking:

Пардон?! Изтървах ти мисълта( ако ти самата си я следваш).

   :hahaha: :hahaha: :hahaha:
Нали знаеш какъв читател е чукчата, та и ти така.. :35: :35:


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: The Catcher in the Rye в чт, 30 май 2019, 02:48
Колената към подбедрици или към бедро се броят? :lol:


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Кристaлин в чт, 30 май 2019, 10:47
Май каквото реши операторката на момента. :D Мен и към двете са ми ги числили.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Mирa в чт, 30 май 2019, 10:48
Когато започнах с лазерна епилация правих само подбедрици и в Лазер център ми минаваха и коленете.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: *Soulmate* в чт, 30 май 2019, 11:08
Здравейте, аз съм на 15 и имам много косми по краката, нормално ли е да ги бръсна. Всички ми казват да се обръсна и че космите са ми много????
Здравей, ако ходиш с къси панталони или поли е хубаво краката да са почистени (предполагам, че си момиче). Можеш да ги обръснеш или да направиш кола маска, после като пораснат наново правиш същото действие. Лазерната епилация е по скъпа и не знам дали е позволена за деца.
Щом всички ти казват да ги махнеш, значи може би се виждат и  със сигурност е по добре без тях. Теб какво те притеснява?


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: kitty_ в чт, 30 май 2019, 11:40
Здравейте, аз съм на 15 и имам много косми по краката, нормално ли е да ги бръсна. Всички ми казват да се обръсна и че космите са ми много????

Можеш да разговаряш с някоя по - възрастна жена, роднина, и да я помолиш за съдействие. На 15 си, не си малка, може заедно да обсъдите кой вариант на обезкосмяване е най - подходящ за теб.
Аз някога се криех, минавах се с една машинка за постригване (пълен ужас) и положението стана в пъти по - зле. Съжалявам, че не съм искала съвет от майка ми.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: BЕЩИЦА в чт, 30 май 2019, 13:08
Колената към подбедрици или към бедро се броят? :lol:

Винаги когато съм ходила на 1/2 крака, са ми епилирали до 1-2 пръста над коленете


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Тарталета в нд, 02 юни 2019, 15:53
При мен коленете са към горна част на краката.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: bubka:) в нд, 02 юни 2019, 21:03
mafioza,в Лазер Клиник Париж работят с диоден лазер.Целогодишно предлагат и летен режим Смуут Пулс при който всяка зона се минава по 3 пъти,вместо по веднъж и е доста щадящо за кожата.Това се води летен режим.Казаха ми,че след това можеш да ходиш на море,но просто трябва да си добре покрита със слънцезащита с висок фактор.Аз лично винаги предпочитам Смуут Пулс и досега съм доволна от резултата.
https://laserclinicparis.com/lazerna-epilacia/лазерна-епилация-smoothpulse/

Виж в линка който съм дала,че страницата не се отваря директно.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: mafioza в пн, 03 юни 2019, 03:12
Bubka, сърдечно благодаря!! Това място  не го бях открила, така че още сега ще го погледна :))


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: ioana_g в пн, 03 юни 2019, 10:57
Някой може ли да ми препоръча студио в София със SHR лазер или още му казват Алма лазер. Аз ходя на Александритен във Версус, но искам да пробвам другия за крака, защото няма проблем да се прави летните месеци. Знам само за Еволюшън в Парадайз, но се чудих дали има и други.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Кристaлин в пн, 03 юни 2019, 12:01
Някой може ли да ми препоръча студио в София със SHR лазер или още му казват Алма лазер. Аз ходя на Александритен във Версус, но искам да пробвам другия за крака, защото няма проблем да се прави летните месеци. Знам само за Еволюшън в Парадайз, но се чудих дали има и други.

https://dermasofia.com/page.php?IDMenu=962&IDLang=1


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: payla777 в пн, 10 юни 2019, 11:07
Здравейте, момичета искам да ви попитам какво ще кажете за лазера и ексфоалирането на кожата. Дали е хубаво да се прави и кога е май- подходящо да се прилага?


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: vici75 в пн, 10 юни 2019, 16:47
Аз не мога да разбера въпроса. Какво те притеснява? Какво ексфолиране точно имаш  в предвид - с измивно средство, механично....Според мен лазера си взаимодейства с излагане на слънце, или солариуми. За ексфолиране според мен няма логика да има проблем, освен ако не се прижулиш нещо да се разраниш.....


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Кристaлин в пн, 10 юни 2019, 16:59
Между другото, на мен, като ходя на процедури с Александритен лазер, изрично ми казват да не съм ексфолирала зоната в рамките на 2 седмици, преди деня, в който ще правим манипулацията. Та, явно има някакво значение, но аз никога не съм вземала това предписание твърде на сериозно.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Тарталета в пн, 10 юни 2019, 21:48
И на мен са ми казвали за ексфолирането преди и след манипулацията. Лазерът е диоден.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: BЕЩИЦА в ср, 12 юни 2019, 11:01
Може би вече е разисквано, но да попитам: правили ли сте процедури с  Venus Velocity?
Заслужава ли си?
Виждам, че е диоден лазер и чета доста рекламни теми, но пък тук предпочитанията са за александритния тип - но само заради по-лекото и безболезнено усещане или и заради резултата?


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: parusheva в ср, 12 юни 2019, 11:09
При мен е заради резултата основно.  За това го предпочетох. При мен няма болка и при двата.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Кристaлин в ср, 12 юни 2019, 13:55
Може би вече е разисквано, но да попитам: правили ли сте процедури с  Venus Velocity?
Заслужава ли си?
Виждам, че е диоден лазер и чета доста рекламни теми, но пък тук предпочитанията са за александритния тип - но само заради по-лекото и безболезнено усещане или и заради резултата?

И аз предпочитам Александритните, заради резултата. Според повечето източници, на които съм попадала, те са най-доброто на пазара.
От "Venus Velocity" също съм доволна, обаче. Правила съм ръце и крака с него - всички косъмчета в третираната зона изпадаха в рамките на 2 седмици след процедурата.
По отношение на болката, писала съм и преди - при мен не се усеща никакъв дискомфорт от Александритните лазери (пробвала съм 2 различни апарата досега), докато от Диодните болката на моменти е едва поносима. Аз имам висок праг, де, та стискам зъби, но усещането е доста интензивно. Най-много ме е боляло с "LightSheer"; с "Venus Velocity" - не чак толкова.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: *Soulmate* в ср, 12 юни 2019, 14:05
Аз пък, без да искам правя триъгълник с диоден и мишници с александритен. Та мога нагледно да видя разликата. С диодния в началото не виджах резултат, сега съм направила 4 процедури и резултата е много задоволителен. С александритния имам 8 процедури и сега трябва отново да ида, имам около 50-тина тънки и светли косъмчета. С александритния ми опада всичко, с диодния не (отдолу на устните нещо се опъват). Още ще сравнявам с времето.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Кристaлин в ср, 12 юни 2019, 14:18
По принцип, не е редно да се прави сравнение между различните зони, защото някои от тях са много трудно податливи на окончателна епилация. Интимната област е нагледен пример.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: aniK в ср, 12 юни 2019, 14:21
По принцип, не е редно да се прави сравнение между различните зони, защото някои от тях са много трудно податливи на окончателна епилация. Интимната област е нагледен пример.

Особено отдолу, където кожата е по-пигментирана.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: stefani. k в ср, 12 юни 2019, 14:42
Здравейте
В дилема съм относно къде да отида на лазерна... За триъгълник.
В едното студио са с Venus Velocity, а в другото със Soprano ice platinum.
Знам, че е много индивидуално,но искам да чуя и вашите мнения относно двата лазера.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Mирa в ср, 12 юни 2019, 14:46
Колко време след процедура с александрит ходите на плаж? Вчера бях, казаха ми след 2-3 дни, че може.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Кристaлин в ср, 12 юни 2019, 14:46
Здравейте
В дилема съм относно къде да отида на лазерна... За триъгълник.
В едното студио са с Venus Velocity, а в другото със Soprano ice platinum.
Знам, че е много индивидуално,но искам да чуя и вашите мнения относно двата лазера.
Според мен, опитай и двата лазера и прецени кой ти се е отразил по-добре. Имам предвид, сегашната процедура да я направиш с единия лазер, а следващата - с другия.
Нали няма да купуваш пакет?

Колко време след процедура с александрит ходите на плаж? Вчера бях, казаха ми след 2-3 дни, че може.
Не знам къде са ти го казали това... Звучи абсурдно, меко казано. Поне месец е хубаво да избягваш всякакво по-мащабно излагане на слънце, камо ли, плаж.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Mирa в ср, 12 юни 2019, 14:53
:flushed: Е, месец ми идва леко прекалено. Предвид, че преди процедурата ходих с дълги панталони, след това пак ще ходя сигурно седмица.
А и аз нямам предвид цял ден пържене, а в рамките на 2-3 ч. максимум, под чадър и обилно намазана със 50 фактор.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Кристaлин в ср, 12 юни 2019, 15:01
При процедурите с Александритен лазер, за разлика от тези с Диоден, е нужна много по-голяма превенция през следманипулационния период. Изобщо не са достатъчни едва няколко дни. То, затова и процедури не се правят лятото, по принцип. На много места препоръчват да приключиш с лазерните третирания, независимо дали с Александритен или с Диоден лазер, най-късно в началото на месец май.
Аз лично никога не ходя с къси панталони или поли и почивам веднъж в годината на море, така че ще си направя процедура на цели крака малко по-натам, но пак ще си оставя поне месец и нещо, преди да се пльосна на плажа. :D
Мира, все пак - в кое студио ти дадоха този съвет?


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Mирa в ср, 12 юни 2019, 15:04
Гърненце, аз ходя в Бургас. Немога да си представя цяло лято да не облека нещо късо. Как издържаш? А пък следващата ми процедура е август с диоден лазер..


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Кристaлин в ср, 12 юни 2019, 15:12
А, ясно. :)
Колкото до облеклото - аз имам доста излишни килограми, които се опитвам да сваля, и по тази причина не нося къси панталони. Не е естетично просто. Няма общо с лазерната епилация. Вметнах го, просто защото исках да поясня, че за повечето хора процедурите през лятото не са удачен избор, именно защото ходят леко облечени, но за такива като мен, дето и в горещините са с дълга пола или дънки, не е проблем. :D

Има и друго - ти вероятно си с по-светла кожа, затова можеш да правиш процедури и през август, макар да ходиш леко облечена, но аз съм природно мургава. Съвсем наскоро ми се случи да ми откажат третиране с Александрит на ръце, защото (според операторката) съм със загар и не било удачно. А аз почти не бях слагала къс ръкав, преди да отида в студиото. Когато се разхождам пеша из града, винаги ходя по сянката и какво ли не друго, но - не, върнаха си ме. Не можело. Смятай, значи...


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Mирa в ср, 12 юни 2019, 15:22
Аз съм много бяла, да. И отделно трудно хващам тен, мажа се със 100 неща - олиа за загар, какаови-кокосови и не знам какви още и няма и няма.  А иначе стриктно се пазя по принцип, но ми се ще и да се цопна вече :)
Благодаря ти за мнението :)


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Кристaлин в ср, 12 юни 2019, 15:39
Е, ти, щом си в Бургас... :D :D :D


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: parusheva в ср, 12 юни 2019, 16:01
Аз също потвърждавам, че различните зони не са база за сравнение. Аз също се съм ходила и на двата лазера, но на една и съща зона.
Лятото пропускам ходенето на процедури. Чак септември ще ходя някъде, че може и октомври, то и без туй още няма косми.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: vici75 в ср, 12 юни 2019, 16:51
И аз съм питала след процедура кога мога да ходя на плаж, казаха ми 2-3 дена (със диоден LIghSheer). Аз пък ходя на солариум, така че чакам 2-3 дена и после минавам през тенинга. Вчера правих бикини цели, че предния път не можах. Направо то болки бяха, то чудо. Днес ми се пада тенинг. Не вярвам да ми навреди толкова, а и бикините са малка област, така че прежалвам я.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: The Catcher in the Rye в ср, 12 юни 2019, 18:54
Добре, а подмишници, примерно? Аз не съм виждала досега някого с тен там. Те не се излагат на директно слънце дори когато си с потник.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Тарталета в ср, 12 юни 2019, 19:16
Поне седмица преди и седмица след процедурата е минимумът при мен, наложен ми от студиото, както и от самата мен. Тук почти целогодишно можеш да си по къси панталони и къси ръкави, но в тези моменти избягвам. Сега например, няма да правя ръце изобщо, отлагам за на есен. Краката ще ги крия поне седмица, няма как. Относно мишниците не знам, честно казано. Не съм правила изолирана сесия само там, да сме го коментирали. Винаги правя и нещо друго с тях.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Mирa в ср, 12 юни 2019, 21:26
Аз за мишниците не се притеснявам, те не са ми директно на слънце. За краката ще изчакам с плажа и разголването до края на другата седмица, че и някакъв обрив ми се появи, кофти е. 


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: kaleia в сб, 22 юни 2019, 09:18
Може ли мнение за този вид фотоепилация:

https://ladigue.bg/ipl/?fbclid=IwAR32NgZgAMHNpsF_UnN0jTVZYspUCDEJRgjnseWnRDUcThS6Z-Aew25gYWI

Някой ползвал ли е този уред, според вас заслужавали си да гокупя?


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: _мариана в нд, 23 юни 2019, 16:06
Здравейте!След лазерна епилация на горна устна получих пигментни петна. Как мога да ги изсветля? Кремове, процедури?


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: vici75 в нд, 23 юни 2019, 16:09
За сега в момента нищо не можеш да направиш в предвид сезона. Единствено слънцезщита да не се влошат до края на лятото.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Кристaлин в нд, 23 юни 2019, 18:17
Да, не прави нищо засега. Чак наесен може да започнеш с избелващите процедури.
Аз, като пиша, че лятото не е подходящото време за лазерни епилации на откритите зони, никой не ме слуша. ;-)


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: _мариана в нд, 23 юни 2019, 20:23
На 3 Май беше процедурата. Изгориха ме много. Ползвам 50 фактор, но постепенно ставаха все по-тъмни, а сега след морето е ужас.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Кристaлин в нд, 23 юни 2019, 20:39
Като си видяла накъде отиват нещата, изобщо не е трябвало да ходиш на море... Аз поне не бих.
В кое студио те изгориха така? С какъв вид лазер – Александрит или Диод?


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: hatred в нд, 23 юни 2019, 21:12
Ходя на море няколко пъти годишно - през декември, януари, април, юли, август, септември... На практика поддържам целогодишно тен. Ходя на лазерна епилация с Elysion PRO и не съм имала проблеми с изгаряне. Условието е да се пазя от излагане на силно слънце два - три дни преди и след процедура.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: _мариана в нд, 23 юни 2019, 21:18
Във Версус.

(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/aN4l/GcWUZ.jpg)


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Кристaлин в нд, 23 юни 2019, 21:30
Кожата на пациента може да бъде изгорена с всеки тип лазер, ако мощността е прекалено висока.
Мен лично са ме парвали 5-6 пъти с Диоден лазер, който пък уж се води по-безопасен от Александритния, по отношение на евентуално изгаряне, та - гаранция няма.

Леле, Марианка, много съжалявам за това, което ти се е случило. :shock: Тези направо съдебна отговорност трябва да понесат за това, което са ти причинили. Без думи съм! :bad-words:
Ти свърза ли се с тях, показа ли им как са те обезобразили?
Интересното беше, че като ходих преди време във "Версус", много внимаваха с каква мощност ме работят, сакън да не ме изгорят. Много странно, че при теб така се е получило. Това са доста сериозни изгаряния. :thinking:


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: _мариана в нд, 23 юни 2019, 21:48
Да, пратих им снимки. Казаха да отида да ми дадат крем, но аз имах и не отидох. Интересно е, че това стана година след като започнах. И друг път са ме парвали.  Но са се получавали 2-3 точици, които на следващия ден изчезваха.
За съжаление предплатих една процедура, за да вляза в програмата им за поддръжка. Разбрахме се да спрем и да отида есента. Но ще отида да си поискам парите и приключвам с тях.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Кристaлин в нд, 23 юни 2019, 22:03
Доста непрофесионално са реагирали, според мен...


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: The Catcher in the Rye в нд, 23 юни 2019, 22:12
Тя да каже името на тази, която е правила манипулацията. Някои не умеят да преценяват кожата и да настройват лазера. Ужас.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: _мариана в нд, 23 юни 2019, 23:37
Не знам името й. Това, което ме учудваше е, че всеки път беше различно момиче. Не знам не е ли редно да си при един оператор, който ще те познава по-добре.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Кристaлин в нд, 23 юни 2019, 23:46
Аз още първия път, като ходих, питах дали има как да съм при едно и също момиче (бях си харесала една конкретна операторка), но ми казаха, че няма такава възможност. :xarms:
Както и да е, вече не ходя във "Версус", де.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: The Catcher in the Rye в нд, 23 юни 2019, 23:57
Няма да получиш компенсация, връзват си гащите, но ако не ти е неудобно, пиши в социалните мрежи и качи снимката. За да знаят хората. Ясно е, че ще ти излязат с някакво кофти обяснение, но клиентите знаят как стоят нещата и ще си имат обеца на ухото. Дано избледнеят!


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: vici75 в пн, 24 юни 2019, 05:01
Леле...без думи съм. Това е подсъдимо.. Знам че няма да помогна с изказването си, но не очаквах да видя подобно нещо. Според мен дали не трябва на дерматолог да се отиде да каже какво да се ползва е тази ситуация.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Тарталета в пн, 24 юни 2019, 08:40
Да, действай по социалните мрежи! Няма значение, че не знаеш името на оператора, реномето на студиото е общо.
Аз винаги си вземам час за точно определен оператор. В началото ме правеше всеки път различно момиче, после си харесах една и винаги настоявах за нея. Сега разбрах, че напуска и ми е адски криво. В неделя съм на процедура, да видим при кого ще попадна.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: elizabet_nikolova11 в вт, 25 юни 2019, 10:18
Аз отбелязах 10 %. Направих 11 процедури на лице (брадичка) в Инканто, но за съжаление останах доста разочарована. космите продължават да си растат. не знам лазерът им ли не е хубав или каква е причината. всеки път ме уверяваха, че космите ми реагират много добре на него, но уви.. Малко късно се включвам в темата, не съм изчела всички мнение, но някой може ли препоръча салон в София, от който да е доволен?


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Кристaлин в ср, 26 юни 2019, 00:48
Уморих се да пиша за това "Инканто" вече... :) Да, не се слави с добра репутация.
Пробвай в "Lege Artis", "Body Aesthetics", "Versus", "Skin Line", "Borex".
Имай предвид и друго - не всеки е на 100% податлив на лазерната епилация и, съответно, не при всеки резултатите са задоволителни. Аз съм правила десетки процедури на брадичка, във всички възможни софийски студиа, и една немалка част от косъмчетата все още си растат.
Брадичката, освен това, се води хормонална зона - т.е. по-трудно е да бъде трайно обезкосмена.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: kitty_ в ср, 26 юни 2019, 08:38
Аз смених Лазер Център (след като ме изгориха ужасно на интима) с DR—DENKOVA DERMATOLOGY. Вярно, не ме боля, бяха много внимателни с мен, но повече от половината косъмчета НЕ паднаха след процедурата, а в Лазер Център нямах този проблем на въпросната зона.
P.S. става въпрос за подмишници.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Кристaлин в ср, 26 юни 2019, 17:42
Щом не са паднали, значи процедурата не е била успешна.
Може машината, с която са те работили, да не е била качествена, а е възможно и операторката да е била некомпетентна, но аз залагам на първото. :peace:

Защо не пробва в някое от по-известните студиа?


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: _мариана в ср, 26 юни 2019, 18:23
Изброените по-горе ли се водят по-известни, респективно по-добри?


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Кристaлин в ср, 26 юни 2019, 19:06
Да. Сигурно има и още 2-3 студиа в София, които си заслужават, но от личен опит не мога да кажа.
Първите 4 от изброените боравят само с Александритни лазери, а последното - "Borex" - единствено с Диодни (няколко различни апарата имат).

И "Versus" пропуснах (ще се върна, за да редактирам) - то също се води добро, ама след твоя случай, направо се потресох от тях.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: _мариана в ср, 26 юни 2019, 22:31
Дам, аз от коментарите тук го избрах


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: kitty_ в чт, 27 юни 2019, 09:24
Щом не са паднали, значи процедурата не е била успешна.
Може машината, с която са те работили, да не е била качествена, а е възможно и операторката да е била некомпетентна, но аз залагам на първото. :peace:

Защо не пробва в някое от по-известните студиа?

Отидох по препоръка на позната, която каза, че е много доволна от тях. Рекламата им е добра, уж лазерът им е последен писък на "модата", цените са високи и реших, че ще са добри. Подозирам, че ме работиха с много ниски честоти, защото не усетих НИЩО по време на процедурата.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: bethefirst в чт, 27 юни 2019, 23:57
https://www.facebook.com/Skin-Solution-2252097731777506/

Мнение за това студио във Варна?


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: iliana_mg в вт, 02 юли 2019, 19:27
Здравейте, да се допитам и аз до вас. Лазерна епилация с elison pro, но в студиото казват процедура през шест седмици. Доколкото прочетох аз, минимума е поне през два месеца. Има ли смисъл толкова на често или просто е за пари.? Иначе момичето ми каза 6-8 процедури са необходими за триъгълник.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Кристaлин в вт, 02 юли 2019, 20:33
Няма фиксирана "схема" за тези неща. Отиваш тогава, когато космите ти са израснали наново - преди това просто няма смисъл.
Аз лично на 6-тата седмица от процедурата не забелязвам почти никакви новопоявили се косъмчета в третираната зона, така че за мен би било безпредметно да ходя на толкова често.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: hatred в вт, 02 юли 2019, 21:47
Здравейте, да се допитам и аз до вас. Лазерна епилация с elison pro, но в студиото казват процедура през шест седмици. Доколкото прочетох аз, минимума е поне през два месеца. Има ли смисъл толкова на често или просто е за пари.? Иначе момичето ми каза 6-8 процедури са необходими за триъгълник.

Аз ходя на епилация със същия вид лазер. За интим и подмишници първите три процедури бяха през 45 дни, след това станаха на 2, а в последствие - на 3 месеца. Сега съм след шеста процедура и  4 месеца след нея нямам нито един косъм.
За крака първите процедури бяха през около 80 дни, после се разредиха.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: maksimka в вт, 02 юли 2019, 22:18
Здравейте. В петък си правих лазерна епилация на мишници за първи път. Жената,която ме обработва каза,че ще почнат да изникват и после ще опадат до две седмици. Все още нищо не виждам да почва да пада.При вас след колко време започна да се случва това?Направо ми се струва, че никога няма да опадат толкова здраво са захванати 😀


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: _мариана в вт, 02 юли 2019, 22:39
Здравейте, да се допитам и аз до вас. Лазерна епилация с elison pro, но в студиото казват процедура през шест седмици. Доколкото прочетох аз, минимума е поне през два месеца. Има ли смисъл толкова на често или просто е за пари.? Иначе момичето ми каза 6-8 процедури са необходими за триъгълник.

Аз ходя на епилация със същия вид лазер. За интим и подмишници първите три процедури бяха през 45 дни, след това станаха на 2, а в последствие - на 3 месеца. Сега съм след шеста процедура и  4 месеца след нея нямам нито един косъм.
За крака първите процедури бяха през около 80 дни, после се разредиха.

Къде ходите?


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: hatred в вт, 02 юли 2019, 22:50
Цитат на: _мариана
Къде ходите?

 В едно козметично студио, което ми е удобно като локация - намира се на улица Нишава в Стрелбище, София. Избрах го по препоръка на познати и заради вида на лазера - ходя в различни сезони на море и съм целогодишно с тен, а с Elysion PRO може да се обработва и по-тъмна кожа. Освен това предпочитам да ме обработва един и същ човек, а не на всяка процедура да съм с различен оператор.
Ако прецениш, мога на лични съобщение да дам координати, защото не искам да се интерпретира като реклама.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Кристaлин в вт, 02 юли 2019, 23:34
В тази тема открито се обсъждат най-различни студиа, така че не виждам проблем да се спомене конкретното име на салона.

maksimka, жената много точно ти е обяснила какво да очакваш. Космите опадват между 2 и 4 седмици, след датата на процедурата. При някои - по-рано, при други - по-късно. :peace:


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: maksimka в ср, 03 юли 2019, 11:39
А докато опадат самия растеж няма ли да се стопира ?То ако продължават да растат един месец няма да е много добре.Лазера е Primelase , нямаше болка , нямаше нищо.Направо не усетих какво правят.Преди десетина година правих уж епилация на мишници и си болеше и на всичкото отгоре нямаше и грам ефект.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Кристaлин в ср, 03 юли 2019, 12:47
А докато опадат самия растеж няма ли да се стопира ?

Не, няма. Поне след третиране с Диоден лазер - при мен косъмчетата винаги са продължавали да растат, показвали са се над кожата и чак после са опадали. Буквално може да ги хванеш и да ги дръпнеш леко с нокти, при което те падат, без никакво съпротивление.
При Александритния лазер нещата сякаш стоят малко по-различно - непосредствено след процедурата, на мястото на третираните косъмчета остават едни малки черни точици, които се задържат доста дълго време (няколко седмици) и после изчезват от само себе си; предполагам, че се изстъргват от кожата.
Поне това е моят опит с тези 2 типа лазери.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: maksimka в ср, 03 юли 2019, 13:26
Буквално може да ги хванеш и да ги дръпнеш леко с нокти, при което те падат, без никакво съпротивление.
Изглеждат съвсем здраво захванати та затова се чудех.И всеки път ли така ще израстват и после ще опадват?Студиото където ходя се казва Лео Естетика.Уж има много доволни пък да видим дали и аз ще съм сред тях.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: hatred в ср, 03 юли 2019, 13:31
Може би зависи от конкретния модел лазер, не само от това дали е александритен или диоден.
Аз ходя на диоден и след процедура се образуват точно описаните по-горе черни точици, които между седмия и десетия ден изчезват.
А салонът е Angel Skinlab.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Кристaлин в ср, 03 юли 2019, 13:48
Изглеждат съвсем здраво захванати та затова се чудех.

Ти нали в петък си ходила на процедура? Или аз нещо не разбрах? Как очакваш за едва няколко дена космите да са пораснали дотолкова, че чак да почнат да опадват? Няма начин. Както написах, обикновено "листопадът" се случва между десетия и тридесетия ден, броено от самата процедура. Преди да тръгнат да падат, косъмчетата обикновено достигат дължина от 2-3 мм. Поне така е при мен.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: maksimka в ср, 03 юли 2019, 13:59
Да, в петък ходих.Явно ще трябва да се заредя с търпение.Ама пусто като не мога да чакам.Снощи се гледах в огледалото и ММ се бъзика с мене ,че хвърчали косми по него и го удряли по челото  :lol:
Май трябваше тази процедура да я почна на есен или зимата ама нищо.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Кристaлин в ср, 03 юли 2019, 14:05
По принцип, ако космите растат и те дразнят, докато опадат, няма никакъв проблем да ги избръснеш няколко пъти. :-) Не е противопоказно.
От друга страна, ако в рамките на следващите няколко седмици не забележиш косъмчетата да започнат да опадват, то значи процедурата не е била успешна. Така че - следи се.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: maksimka в ср, 03 юли 2019, 15:18
Растат си и като гледам бая дългички са станали, дразнят ме и ми боцкат.Особено ми е дискомфортно като тренирам и се изпотя, но ще гледам да устискам колкото се може повече пък дано да си опадат до тогава.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Mирa в ср, 03 юли 2019, 15:29
Аз съм на почти месец от процедурата, но на краката, особено на някои места с "по-упорити" косми, също имам точици. Нито пробиват кожата, нито мога да ги махна. Кожата ми стои гладка иначе, но понеже съм бяла се забелязват и ме дразнят.
Останалите зони от краката също бяха така, но някак си (с търкане и ексфолиация) успях да ги махна. Имам и много малко тънки косми, те са почти невидими, изникнали са вече и не се махат с отскубване. Явно тях не ги е засегнал лазера.  


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Iway в ср, 03 юли 2019, 23:21
Здравейте, моя пореден опит за борба с космите ми се оказа пак неуспешен с уж толкова добрия и рекламиран Elysion pro с работа на високи импулси. Интим и мишници направих 10 процедури и имаше ефект само през времето на третирането. Отначало бях много щастлива,защото наистина растяха по бавно и изтъняха, на места даже "паднаха". Но моето щастие свърши след около 3 месеца след спирането на процедурите. С една дума се върнах оттам, откъдето бях почнала. Същите твърди,тъмни,бързорастящи косми с бръснене всеки ден и се появиха даже там където уж бяха изчезнали. Правих си крака и ръце, но по-малко процедури - ефект абсолютно същия. Та с една дума 4000лв.отидоха на вятъра. Някой да има моя проблем и да е намирал решение? Някой по силен и надежден лазер?


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Кристaлин в чт, 04 юли 2019, 13:54
Така, не ми се иска да почвам с критиките, но...
Кой и къде е казал, че въпросният лазер е "добър"? Защо приемате някакви рекламни лозунги като чиста истина, вместо да направите информиран избор, събирайки информация от различни източници, за предпочитане - чуждестранни форуми?

Как така инвестирате толкова време и баснословни финанси, ходейки в едно и също студио, без преди това да сте пробвали процедури в различни центрове, за да имате база за сравнение? От изключителна важност е да видите как ще се повлияе окосмяването ви, след третиране с различни типове лазери - Александритни, Диодни...
Да се забиеш в първото студио, на което си попаднала, е голяма грешка.

И друго ми прави впечатление в поста ти - пишеш, че на третия месец всички косми са се върнали. В такъв случай, ти на колко време си правила процедурите? Още една червена лампичка е, ако от студиото те врънкат да ходиш твърде често за зоните по тялото.

Иначе, язък за парите, които си профукала. Мен даже ме хвана яд, представям си на теб какво ти е...
В кое студио прави лазерната епилация?


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Тарталета в чт, 04 юли 2019, 15:47
Е, и аз се забих на първото ми попаднало студио, но правих малки стъпки. Платих малко, започнах с малки зони, като видях, че се повлиявам добре, продължих с други зони и на този етап нямам намерение да сменям студиото.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Кристaлин в чт, 04 юли 2019, 15:56
Абе, по принцип, и аз така направих навремето - с "Борекс". Стартирах с малки зони и след време започнах да третирам и по-големите, ама със сегашния си акъл бих пробвала на различни места и с различни типове лазери. Отчитам това свое поведение като грешка просто. Защото на мен Диодните лазери ми се отразиха супер, ама сега, като опитвам да се правя предимно с Александритни, сякаш ефектът е по-добър. Не мога да преценя със сигурност все още, тъй като нямам достатъчно направени сесии, но малко ме е яд, че изкарах толкова години, ходейки в едно и също студио, третирайки се с един и същ лазер, без да пробвам различни неща.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Iway в чт, 04 юли 2019, 23:01
Лазера беше похвален и от мои приятелки и познати, заради това се доверих и аз, а и в крайна сметка по време на процедурите имаше ефект, та защо да правя свръх проучвания или да търся друг лазер? Пробвала съм и друг вид - в Дуписима и още едно студио, но бяха пълна греда, а с Elysion видях резултат от първия път. С него съм си правила в поне 3 различни студиа. Процедурите ги правех през интервал, както е стандартно за определените зони. Имах предвид че 3 месеца след всички направени процедури (10бр..за интим и мишници и по 4 за крака и ръце) ефекта се изпари и всичко постарому.
Както казах при мен ефекта беше само през периода на третиране. (Винаги космите са ми растяли със скоростта на светлината, но дали е възможно да имам проблем с хормони и заради това да се получава така с лазера? 🤔, вече почвам всякакви варианти да си мисля)
Все още очаквам някой дали е имал такъв проблем и дали е намерил решение или "най-добрия лазер на света".


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Кристaлин в пт, 05 юли 2019, 00:16
Имах предвид точно това - че този "препоръчителен интервал", за който споменаваш, може въобще да не е достатъчно дълъг. Трябвало е още тогава да ти светне червената лампичка, че нещо не е наред - било то с апарата или със студиото.
Лазерна епилация на зони по тялото се прави горе-долу на всеки 3-4 месеца, не по-често. Даже може и на повече от 4 месеца, ако броят на процедурите върху конкретната зона е по-голям и, съответно, косъмчетата вече са се разредили до известна степен.
Това исках да засегна като въпрос, като споменах за проучване и предварително информиране - да знаеш какво да очакваш от самите процедури, през какъв период се правят стандартно, как точно протича същинският процес и т.н.

Иначе, има много причини, поради които е възможно да не се повлияваш добре от лазерната епилация.

Първите са външни за теб:
- Нереномирано студио, предлагащо лошо качество на услугата;
- Апаратът, с който те работят, да не е достатъчно добър (има както престижни, така и нискокачествени марки в тази сфера);
- Апаратът в действителност да е добър, но да не е настроен от операторката да работи на оптималните за унищожаване на твоето окосмяване мощности.

Вторият клас причини са свързани с твоя организъм:
- По-матова кожа, "декорирана" със светли, нежни, рехави или тънки косми. Косми с безцветен корен, също така. Това те прави супер неподходящ кандидат за лазерна епилация, защото тя поначало дава най-добри резултати при хора с възможно по-бяла кожа и тъмни / дебели / твърди косми;
- Евентуални хормонални проблеми. Наличието им, обаче, е малко вероятно, освен ако нямаш окосмяване и по нетипични за повечето жени зони - лицето, корема, гърба, вътрешната част на бедрата и т.н. Доколкото разбрах, ти не страдаш от подобни проблеми;
- Наследственият фактор, който въобще не е за пренебрегване. Както с всичко друго, свързано с човешкия организъм, и тук няма точен алгоритъм. Има хора, при които е заложено окосмяването да е супер устойчиво на каквито и да било влияния. Има и такива, които с едва няколко на брой лазерни сесии, са си решили кардинално проблема с излишното окосмяване. Ако си от първите - sorry, tough luck. Аз самата съм в същото положение и съм приела, че ще трябва да ходя на лазерна епилация най-вероятно до края на живота си.

Няма такова понятие като "най-добър лазер на света". Има лазер, който ти действа, и такъв, който не дава резултати при теб конкретно. Затова и ти казах, че занапред трябва да експериментираш с различни студиа и апарати. И този път не повтаряй грешката си, а направи една пробна лазерна сесия на избрана зона и изчакай поне 4-5 месеца, за да видиш как ще се повлияеш в дългосрочен план, да отчетеш дали изобщо част от космите ще бъдат унищожени перманентно. Ако всичко, до последния възможен косъм, пораства наново, просто няма смисъл...

Писано е много назад из темата кои центрове се славят като добри и с какъв тип лазери работят. Съвсем наскоро пак ги изредих, няма да се повтарям.
Във всеки случай - сега не е времето да правиш лазерна епилация с Александрити. Аз лично ходих в началото на май и от студиото категорично отказаха да третират ръцете и краката ми - казаха, че е рисковано.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Iway в пт, 05 юли 2019, 08:33
Написах, че ходех в няколко студиа, в които работят с Elysion като на всички казах, че съм правила процедури и силата на импулсите може да е по-висока.  Интим и мишници правех на около 45 дни първите 6 процедури,а останалите 4 е било през малко по-голям интервал. Крака и ръце бяха доста по рядко поне 70+дена, но за тях бях по нередовна в следене и ходене през еднакъв период. Финално ходих февруари, а преди това окт./ноем. на 4те зони. Космите са ми черни и дебели и бързорастящи. Кожата ми е не чак толкова светла ,но зимата понякога ходех и на солариум.
Сега станах още по тъжна, защото исках да изпробвам Александрит лазер, а лятото явно не може :(


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Кристaлин в пт, 05 юли 2019, 10:50
Ако ще третираш само подмишници и интимна област с Александритен лазер, мисля, че няма проблем да отидеш и сега, защото тези зони традиционно не са изложени на директно слънце.
За ръце и крака вече не е удачно. Чак наесен евентуално, но само ако нямаш интензивен тен.
Запази си час в "Lege Artis" - www.epipro.eu - за подмишници и интим и виж какво ще стане. :-)


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: fireflyyy в ср, 10 юли 2019, 19:37
Аз отбелязах 10 %. Направих 11 процедури на лице (брадичка) в Инканто, но за съжаление останах доста разочарована. космите продължават да си растат. не знам лазерът им ли не е хубав или каква е причината. всеки път ме уверяваха, че космите ми реагират много добре на него, но уви.. Малко късно се включвам в темата, не съм изчела всички мнение, но някой може ли препоръча салон в София, от който да е доволен?

И аз имах същият проблем. Дори стана по-зле - заради няколко по-тъмни косъмчета, около проблемната зона се "активираха" и други. Няколко процедури направих, но все същото беше, не знам може да не съм случила и аз на правилното студио, защото явно доста дами са доволни. За лице ти препоръчвам електроепилацията -личен опит, а за тялото с лазер. :)))))


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Диана Илиева в пн, 15 юли 2019, 16:23
Аз съм от тези, които са отметнали 100%. И действително е така. Направих си електроепилация с игла преди повече от 25 години и на двата крака от коляното надолу. Само веднъж! И до ден днешен не пониква нищо.
Защо електроепилация?
Ами то по онова време това се предлагаше, освен кола маска и депилираши кремове, нямаше фотоепилация, различни лазери и т.н. Освен това аз съм руса и имам малко косми по принцип. Имаше малко по-дълги и малко по-тъмни (но пак с рус корен) косми само от коляното до половината дължина на крака към глезена и то почти само отпред. И преди това просто по-тъмните си ги доизрусявах с кислородна вода. Не бях ползвала никаква друга техника за обезкосмяване - може и това да е оказало значение. Помня, че козметичката обясняваше на една моя приятелка, която по принцип е с по-обилно и тъмно окосмяване, съответно преди това беше ползвала какво ли не - бръснене, кола-маска, депилиращи кремове и съответно си имаше добре отгледани :) косми на краката, как с всяко скубане и бръснене, ние правим корена на косъма по-дълбок и по-здрав, а самият косъм става по-дебел и пигментиран.
Та аз съм силно ЗА електроепилация с игла. Обаче е важно, кой я прави - първо да е бърз и сръчен, за да може за единица време да почисти по-голяма зона, че обикновено се плаща на време. И второ да е опитен, за да действа качествено, да стига точно до фоликула на косъма и да изгори с нужната сила на тока корена му.
Моята дъщеря, след като опита различни методи, а същевременно вижда и моите крака, е решила също да прибегне до електроепилация с игла на краката до коляното. Обаче не зная, къде да я изпратя - ясно е, че там, където аз съм ходила на времето в София, отдавна го няма.
Може ли препоръки за студио и козметик, които са добри?


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Кристaлин в пн, 15 юли 2019, 16:58
Аз ще ти отговоря кратко и ясно... :) За съжаление, в София понастоящем няма място, където да предлагат електроепилация на необходимото ниво. Може би единствено в "Борекс", но дори и за там съм попадала на неособено ласкави мнения. Аз също не съм въодушевена от електроепилацията, която предлагат.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Диана Илиева в пн, 15 юли 2019, 17:55
Хм, лошо!
А този салон http://biznes-bulgaria.com/firma/36977-kozmetichen-salon-ucheben-centar-sofiya ?
Говорих по телефона преди малко и ми казаха, че собственичката лично се занимава с това и с нея да се уговарям за часове и цена - останах с впечатление, че е възрастна козметичка, може да е от старата школа :)


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: ver4eto_sv в пн, 15 юли 2019, 19:45
...
Запази си час в &quot;Lege Artis&quot; - www.epipro.eu - за подмишници и интим и виж какво ще стане. :-)
Аз разгледах сайта и ще си запиша час (когато спра да кърмя, че още сега се бях засилила :grinning: )


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Кристaлин в вт, 16 юли 2019, 16:15
Аз разгледах сайта и ще си запиша час (когато спра да кърмя, че още сега се бях засилила :grinning: )

Пробвай ги, много са добри, според мен. :peace:
Единственият проблем при мен е, че явно съм с твърде матова кожа за техния Александритен лазер. :( Отказаха да ми третират ръцете и краката, а на краката дори нямам никакъв тен (не ходя с къси поли и панталони през лятото). Голяма греда, ама какво да се прави. :roll:


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: ver4eto_sv в вт, 16 юли 2019, 17:11
Задължително! Само да спра да кърмя.
Добре, че попаднах на тази тема. И преди съм казвала, че ходех на кофти място и то всеки месец. Въобще как не съм си подготвила домашното, още ме е яд за парите на вятъра, но вече знам :)


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: chao в пт, 26 юли 2019, 19:03
Някой използвал ли е диоден лазер, на моя мъж са му предложили. Казали са че до 10-12 процедури би трябвало да изчезнат всичките косми.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: vici75 в пт, 26 юли 2019, 19:14
Май всички сме изпозлвали. Колко процедури ще му трябва е относително, но за 10-12 според мен едно 90% няма да ги има. Всички косми на 100% едва ли изчезват някога. Но това е лично мое мнение. Поне ще никнат по-бавно, ще са по-рехави и невидими.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Кристaлин в пт, 26 юли 2019, 19:28
Някой използвал ли е диоден лазер, ...

Тя, цялата тема, е за това... :D


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: maksimka в пн, 29 юли 2019, 15:02
10-тина дена след епилацията на мишници не изпадаха и понеже щях да ходя на море и ги избръснах по препоръка на Гърне с похлупак.След това пак почнаха да растат, но започнаха да стават едни по-странни косъмчетата и започнаха да падат.Но не всички.Може би 1/5 да останаха.Нарочно не ги махах.Станаха доста дълги, но някак по -тъникчи и сякаш по-светлички.Сега ги избръснах пак и се надявам да устискам до следващата епилация.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Кристaлин в пн, 29 юли 2019, 16:19
Тези, които не са паднали, в крайна сметка, просто не са се повлияли от лазера.
Не трябва повече да ги скубеш, ако искаш да продължиш с лазерните процедури. :peace: Само ги бръсни или подстригвай.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: maksimka в пн, 29 юли 2019, 16:53
Аз тази зона винаги съм я минавала само със самобръсначка.Мисля като отида на следваща процедура да им кажа какво е положението.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Кристaлин в пн, 29 юли 2019, 17:46
А, ясно. От предишните ти постове бях останала с впечатление, че ги скубеш от корен там. Но щом по принцип не ги, няма никакъв проблем. Може да ги бръснеш колкото често си поискаш, ако ще и всеки ден. Това по никакъв начин няма да повлияе на резултата. Само не трябва да ги премахваш от корен.
В Стара Загора ли си? На твое място, директно бих отишла в "Lege Artis" и няма да си губя времето с други студиа. :peace:


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: maksimka в пн, 29 юли 2019, 18:31
Да, в Стара Загора съм.Моето ходене като цяло не беше планувано.Моя колежка ги похвали и те предлагат за нови клиенти безплатна епилация на мишници и реших да пробвам.Иначе в Леге артис ходих за разни други неща в дерматологичния сектор и останах изключително доволна.Сега ми предстои в козметичния да отида и мисля да поразпитам .Доколкото разбрах в Леге артис е александритен,  а където ме правиха диоден. Ще видим кой ще е по удачен за мен. Много ми се иска на бикини линията да правя,но за момента там минавам с епилатор ще видим как ще се настроя.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Кристaлин в пн, 29 юли 2019, 18:35
Доколкото разбрах в Леге артис е александритен,  ...

Аз именно затова ти препоръчах въпросното студио. За мен лично Александритните лазери са по-резултатни от Диодните. Вярно, че различните хора са с различни впечатления, но според моя личен опит, а и според това, което може да срещнеш като информация из чуждестранните форуми, Александритните лазери в повечето случаи са по-ефективни. Особено на светли кожи с тъмни косми. :peace:


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Кристaлин в ср, 31 юли 2019, 10:26
Момичета, някоя от вас да си е правила лазерна на Цялостна интимна област в "Леге Артис" (София)? :-)


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: maksimka в ср, 31 юли 2019, 10:49
И на мене ще ми е интересно същото, но за Стара Загора.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Кристaлин в ср, 31 юли 2019, 11:05
Аз искам да питам нещо конкретно, затова задавам този въпрос. :)

Иначе, както писах и по-назад, лазерът в "Леге Артис" е може би най-добрият на пазара към момента. Така че колебания, по отношение на студиото, не бива да има никакви.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Jujetka_ в ср, 31 юли 2019, 11:08
Гърне с похлупак, аз ходя там, предстои ми четвърта процедура. Ако мога да съм полезна с нещо, съм на разположение. :)


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: chao в ср, 31 юли 2019, 18:01
Епилацията  има ли някаква вреда за здравето ?


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Кристaлин в ср, 31 юли 2019, 18:02
Огромна. Цялата тема е създадена, с цел да си вредим. :lol:


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Кристaлин в вт, 06 авг 2019, 09:04
За съжаление в студио Естетико козметичката е в болничен в момента, а приятелка сподели, че заместничката й... е, да кажем, че трябва да събере още малко стаж :)
Уточнявам - работи във Варна.

Момичета, използвам горния пост, за да попитам: как се казва опитната козметичка, която практикува в "Естетико"? И, всъщност, само една ли е тази, която се справя добре? Не че ще се юрна до Варна, но разпитвам профилактично. :)


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: BЕЩИЦА в ср, 07 авг 2019, 17:00
Честно казано не помня.... само веднъж успях да отида при нея и така не запомних името й :grinn:
А иначе в Angel Face е Сузана


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Кристaлин в ср, 07 авг 2019, 17:03
Да, за Сузана си записах, но се чудех коя е "старшата" в "Естетико". :)


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: BЕЩИЦА в ср, 07 авг 2019, 17:57
Ами то и аз съм си записала, ама кой да се сети да потърси в телефона :rolling_eyes: Добре, че използва кодовата дума "записах" :D
Севдалина се казва "старшата"


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Кристaлин в ср, 07 авг 2019, 18:13
Много благодаря! :bouquet:


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: ctefani в ср, 07 авг 2019, 19:33
Записвам се да ви следя! Дъщеря ми ще навърши 18 год след месец и проблема със подмишниците е голям.Обикновеният епилатор прави страшно големи подкожни пъпки.Изключихме го.Сега и правя коломаска с восън и е малко по -добре от към пъпки ама пак стоят доста тъмни подмишниците и целите са в белези от рани и подкожните пъпки.Тъмни са и космите а кожата не е много тъмна но не е и бяла ,а на подмишниците си е направо тъмна.....мислех да купя фотоепилатор обаче четох ,че още повече подкожни излизат....подходяща ли е лазерната епилация?


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: natka в ср, 07 авг 2019, 19:51
Записвам се да ви следя! Дъщеря ми ще навърши 18 год след месец и проблема със подмишниците е голям.Обикновеният епилатор прави страшно големи подкожни пъпки.Изключихме го.Сега и правя коломаска с восън и е малко по -добре от към пъпки ама пак стоят доста тъмни подмишниците и целите са в белези от рани и подкожните пъпки.Тъмни са и космите а кожата не е много тъмна но не е и бяла ,а на подмишниците си е направо тъмна.....мислех да купя фотоепилатор обаче четох ,че още повече подкожни излизат....подходяща ли е лазерната епилация?
Ако съдя по моя опит, аз моя фотоепилатор не мога да го ползвам на триъгълника заради по-тъмна кожа там. Мога само на най-ниските степени, които пък почти нищо не правят при мен. Ако кача на по-висока, ще се изгоря.
Иначе не знам къде сте прочела че от него излизат повече подкожни, странно ми звучи. На краката точно с фотоепилатора си реших проблема с подкожните, които при мен ставаха дори понякога след бръснене, а за отскубване не мога и да си помисля. Те не растат косъмчетата, няма какво да порасне подкожно...
За лазерна сигурно ще е добре, не помня кои лазери бяха цитирали че могат да се ползват без проблем и на по-тъмна кожа или с тен. Щом има и ранички и раздразнена кожа, не знам дали може да се третира в момента.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Кристaлин в ср, 07 авг 2019, 20:50
Диодните лазери са по-подходящи при тъмна кожа, спрямо Александритните.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: chao в ср, 07 авг 2019, 21:20
Какво мислите за доюашните фотоепилатори, имат ли ефект?


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: ctefani в ср, 07 авг 2019, 22:09
Natka прочетох мненията за подкожни в амазон UK и в DE .Ама то като е тъмна кожата...тя я търка с кафе преди година,така я посъветва козметичката.То ако е оцветило кафето за 1 година откакто не го ползва щеше да поизбелее.Явно от белезите от пъпките стои тъмно.Явно ще се насочим към лазерна епилация.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Кристaлин в ср, 07 авг 2019, 22:13
И при лазерната епилация няма как кожата да е супер тъмна. Защото козметичката ще настрои лазера на много ниска мощност, с цел да не изгори клиента, съответно - процедурата няма да е успешна.
За да пристъпите към лазерна епилация, важно условие е космите да са били бръснати, а не изтръгвани от корен, в продължение на поне месец преди първата сесия.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: chao в нд, 11 авг 2019, 18:40
Какво мислите за доюашните фотоепилатори, имат ли ефект?
?


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Бубoлина в пн, 12 авг 2019, 06:27
Да имат, но при светла кожа и черен косъм!


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: dete2 в вт, 13 авг 2019, 22:36
Ще следя темата,. Ходя на лазер и фото епилация за различни защо и и по различни студия, на някой зони има ефект на други не.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Червенорозка в ср, 14 авг 2019, 15:18
Записвам се при вас, защото смятам да пробвам лазерна епилация на интим и подмишници.
Някое препоръчано студио в София? За александритен? За лицеви процедури ходя в СкинЛайн, но понеже нямам опит с лазерната епилация бих искала да събера мнения преди да отида директно при тях пак.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Кристaлин в ср, 14 авг 2019, 15:23
"Lege Artis".


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: VikaMart в ср, 21 авг 2019, 17:33
Здравейте,
Почетох доста по форумите и тъкмо си избрах Remington, когато попаднах на информацията за VISS (благодаря на
Phoenix_1 за поста му от 2016 г.)
И двата фотоепилатора сега могат да се купят с намаление:
Remington: https://www.amazon.fr/Remington-IPL6780-I-Light-Epilateur-Lumi%C3%A8re/dp/B01KLXFSNO/ref=sr_1_1?__mk_fr_FR=%C3%85M%C3%85%C5%BD%C3%95%C3%91&keywords=Remington+IPL6780+i-Light+Pro&qid=1566243556&s=gateway&sr=8-1
Viss имат 20% намаление за първа покупка: https://www.vissbeauty.com/product/ipl-hair-removal-device/

Въпросът ми е за Viss (тъй като за другия има много по-подробна информация). Мощността му е много по-висока , 16-19 j/sm2, което е по-добре, но се чудя как се усещат тези джаули, дори минималните 16j. Някои мами споделят, че даже от Philips усещат болка. Молбата ми е който ползва Viss да сподели малко опит. Зная, че усещането за болка е индивидуално, но ме интересува търпи ли се. По принцип мога да търпя и повече ме  интересува ефекта (затова загледах viss), отколкото да ми е комфортно на ниската мощност. Много отдавна съм ходила на фотоепилация, дори не помня каква беше и не мога да сравня. Намалението на сайта е в следващите 9 дни и затова ще съм благодарна за отзиви.
Също така, на сайта на Viss пише, че уредът може да се ползва всяка седмица - това заради по-малката дължината на вълната ( 900 nm) ли е? Гледам, че на другите епилатори достига до 1100 nm. Това  има ли голямо значение или да не се вглеждам толкова...
Извинявайте за дългия пост


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: ctefani в ср, 21 авг 2019, 22:52
Не съм сигурна , но   Viss не е в Европа и ще мине през митница.Освен това не се знае дали е пригоден уреда за нашата електрическа мрежа.Но може и да греша.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: VikaMart в ср, 21 авг 2019, 22:59
Не съм сигурна , но   Viss не е в Европа и ще мине през митница.Освен това не се знае дали е пригоден уреда за нашата електрическа мрежа.Но може и да греша.
Да, ако поръчам епилатора директно до България, ще плащам мито и ДДС, но имам приятели, които ще се прибират от щатите през септември и могат да ми го донесат. Затова разглеждам този вариант, иначе става по-скъпо, не съм сигурна и какво ще стане с гаранцията, ако се поръча до американски адрес, а се ползва в България. Ще го осмислям, но имам няколко дни и затова търся помощ.
благодаря


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Д0Д0 в чт, 22 авг 2019, 10:02
Момичета, за колко време след лазерната епилация ви падат косъмчетата? Козметичката ми каза, че между 10-12 ще изпадат, а при мен минаха 17 и има още, а и видно доста останаха. (поне половината). Прави ме с по-голям капацитет на апарата от максималния възможен за зоната, защото не усещах нищо. Нормално ли е... не е ли, не мога да преценя.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Кристaлин в чт, 22 авг 2019, 10:20
При мен дори 3 седмици след процедурата някои косъмчета продължават да опадват. Зависи от зоната, разбира се.
Ако, в крайна сметка, само половината окапят, това означава, че или са със светли корени (т.е. останали са неповлияни от лазера), или самият апарат не е качествен / ефективен.
С каква машина те работиха и в кое студио?


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Д0Д0 в чт, 22 авг 2019, 13:40
При мен дори 3 седмици след процедурата някои косъмчета продължават да опадват. Зависи от зоната, разбира се.
Ако, в крайна сметка, само половината окапят, това означава, че или са със светли корени (т.е. останали са неповлияни от лазера), или самият апарат не е качествен / ефективен.
С каква машина те работиха и в кое студио?
Правиха ми я в студио, което посещавам от години за кола маска. Уредът е този: https://medpro.bg/profesionalen-dioden-lazer-s-20-000-000-impulsa.html


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Кристaлин в чт, 22 авг 2019, 14:43
За пръв път чувам за тази марка лазери. Според мен, възможно е точно ниското качество на техниката да е причината за незадоволителния резултат. Но само мога да предполагам дали е това, разбира се. Лазерът ми се струва доста евтин, също така.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Д0Д0 в чт, 22 авг 2019, 14:47
За пръв път чувам за тази марка лазери. Според мен, възможно е точно ниското качество на техниката да е причината за незадоволителния резултат. Но само мога да предполагам дали е това, разбира се. Лазерът ми се струва доста евтин, също така.
АМи останалите й клиентки са много доволни и са приключили курса на пълен интим с 4-5 процедури. Тя няма интерес да ме лъже, защото като пари аз и сега давам толкова за година, а ако не съм доволна от лазерната, ще ме загуби като клиент. Така, че се чудя при мен ли нещо не се повлиява както трябва или просто трябва да се чака повече....


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Mирa в чт, 22 авг 2019, 14:52
Аз в началото на месеца правих краката за първи път с диоден лазер. Болка или дискомфорт нямаше изобщо, след 2 дни даже бях на плажа.
Казаха ми, че космите си растат като живи и в рамките на (ориентировъчно) 2 седмици започват да падат. Аз естествено ги бръснах като взеха да излизат, сега нарочно съм ги оставила няколко дни, но никакво окапване не виждам. И това за участъци по подбедриците и бедрата, не само една зона, примерно да кажа, че не се е повлияла.
Възможно ли е настройката да е била толкова ниска, че лазерът да не е повлиял на космите ми или нещо друго?


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Кристaлин в чт, 22 авг 2019, 14:58
Възможно ли е настройката да е била толкова ниска, че лазерът да не е повлиял на космите ми или нещо друго?

Съвсем възможно е.
Да не те боли с Диоден лазер... Не знам. Аз всеки път умирам от болка, понеже ме работят с много голяма мощност. На места последният път даже ме парнаха.
С Александритните не ме боли чак толкова, да не кажа - хич.
Със сигурност досега вече трябваше да регистрираш наченки на опадване.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Д0Д0 в чт, 22 авг 2019, 15:14
И аз нищо не усетих с диодния. Козметичката се притесни даже, защото беше започнала и ме пита дали ме боли, а аз я питам дали ми прави нещо... Много ми е безчуствена зоната явно...


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Кристaлин в чт, 22 авг 2019, 15:20
Момичета, как така нищо не усещате?! Аз съм с много висок праг на болка, търпя доста, но досега в нито едно студио не ми се е случвало да не усещам абсолютно нищичко. :lol: Била съм в поне 6-7 различни центъра.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Д0Д0 в чт, 22 авг 2019, 15:32
Момичета, как така нищо не усещате?! Аз съм с много висок праг на болка, търпя доста, но досега в нито едно студио не ми се е случвало да не усещам абсолютно нищичко. :lol: Била съм в поне 6-7 различни центъра.
Нямам идея, но дори не усещах, че ме докосва с нещо. Мислех, че слага контактния гел, а тя беше преполовила зоната вече.... Та представи си какво и колко съм усетила...


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Тарталета в чт, 22 авг 2019, 15:39
Аз вярвам, ако мощността е много ниска, нищо чудно, че не усещате нищо.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Mирa в чт, 22 авг 2019, 15:41
На мен момичето поне 10 пъти ми повтори преди да започнем, че не трябва да ми запарва и ако това се случи веднага да кажа, за да спрем.
Нямаше нищо такова, даже едва усещах затопляне. И аз подозирам, че ме е работила на много ниска степен, защото в края ми каза, че много добре съм реагирала и другият път щяла да ми увеличи мощността. Е, друг път едва ли ще има. :joy: Подмишници паралелно правих тогава, но с александрит и вече опадаха.
Също с александрита първоначално косъмчета ми стоят като черни точица под повърхността на кожата, а сега нищо. Излизат си като пичове.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: maksimka в чт, 22 авг 2019, 18:51
Мен също не ме боли от диоден лазер.Работят ме с примлазер.Усещам слабо боцкане. Дори ми казаха,че ако усетя дискомфорт да кажа да го намалят. В интерес на истината на едната мишница повече усетих.И предния път беше така. Следващият месец си запазих час за интим.Само се чудя дали да си оставя малко козинка отгоре :rolling_eyes:
Преди 12 години някъде съм ходила на фотоепилация на мишници и много ме боля.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: vici75 в чт, 22 авг 2019, 21:12
При мен болката е в зависимост от зоната. На крака (от коляното на долу) нищо не усещам. Мишници тук там пробождане, горна устна (усещането е по пломбите най-вече :satisfied:) и пак тук таме пробождане, и интима вече е най-големия кошмар. От как се мажа с лидокаин горе долу се търпи. АКо излезе от обезболената зона и подскачам. Но като цяло бивам.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: VikaMart в чт, 22 авг 2019, 23:23
Отново се включвам с въпрос за Viss IPL - чета, чета и все повече се омотавам. Мощността на виса е 16-25 j, но това, разбирам, е на едно светване, т.е. при 6 см2 площ, това е близо 3-8 j/sm2. Така ли се смята или аз тотално се обърках, защото това е колкото мощността на ремигтън, а аз бях останала с впечатление (някак), че вис е по-мощен фотоепилатор? Също прочетох във форума, че вис е по-висок клас и си заслужава повече.
Има ли домашни машинки с 9-10 j/sm2? Като фонотип съм III (тъмно руса коса и светла, но не бяла кожа) и си мисля, че повечето фотоепилатори ще стават за мен, но ми се иска да е по-мощен.
За сега съм се пряла на https://www.amazon.de/Remington-IPL6780-I-Light-Epilateur-Lumi%C3%A8re/dp/B01KLXFSNO/ref=sr_1_1?__mk_fr_FR=%C3%85M%C3%85%C5%BD%C3%95%C3%91&keywords=Remington+IPL6780+i-Light+Pro&qid=1566243556&s=gateway&sr=8-1, който е намален с 58% на 170 евро или вис. Разликата в цената е значителна, особено сега, но искам да разбера има ли друг вариант, който си струва и го пропускам (с изключение на филипс).


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Кристaлин в пт, 23 авг 2019, 00:06
stoyancheva, питането ти не е за тази тема. :peace: Има много на брой актуални дискусии за домашните уреди за епилация в подфорум "Всичко за обезкосмяването".


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: VikaMart в пт, 23 авг 2019, 12:34
stoyancheva, питането ти не е за тази тема. :peace: Има много на брой актуални дискусии за домашните уреди за епилация в подфорум "Всичко за обезкосмяването".

Здарвейте,
Прочетох всички 20+ подтеми в посочения подфорум, та чак до подтема кола маска и секс !?, но те са много тясно насочени към определен фотоепилатор и като че ли малко се говори за техническите характеристики. Затова се насочих към вашата тема, тъй като реших, че тук ще има хора с широк поглед върху повече машинки и съответно повече мнения. А също забелязах, че в някои подфоруми информацията е по-стара и няма продължения до 2019 г., а тук има по-активни мами.
Но след като темата не е подходяща, ще потърся варианти :)
поздрави


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: sparki7 в пт, 23 авг 2019, 14:30
От как се мажа с лидокаин горе долу се търпи. АКо излезе от обезболената зона и подскачам.

Този лидокаин ли ползваш за обезболяване?

https://apteka.framar.bg/12000786/%D0%BB%D0%B8%D0%B4%D0%BE%D0%BA%D0%B0%D0%B8%D0%BD-%D1%83%D0%BD%D0%B3%D0%B2-5-40-%D0%B3%D1%80-%D0%B0%D0%BA%D1%82%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D1%81


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: ioana_g в пт, 23 авг 2019, 15:59
Аз ползвам един крем Емла, който ми препоръчаха във Версус. За съжаление в България го има само в Bazar.bg, не и по аптеките. Та се запасявам лятото като ходя на море от Гърция.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Пролетно цвете в пт, 23 авг 2019, 16:49
Аз ползвам един крем Емла, който ми препоръчаха във Версус. За съжаление в България го има само в Bazar.bg, не и по аптеките. Та се запасявам лятото като ходя на море от Гърция.
Можеш ли да покажеш снимка на този крем? Благодаря.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: vici75 в пт, 23 авг 2019, 17:05
От как се мажа с лидокаин горе долу се търпи. АКо излезе от обезболената зона и подскачам.

Този лидокаин ли ползваш за обезболяване?

https://apteka.framar.bg/12000786/%D0%BB%D0%B8%D0%B4%D0%BE%D0%BA%D0%B0%D0%B8%D0%BD-%D1%83%D0%BD%D0%B3%D0%B2-5-40-%D0%B3%D1%80-%D0%B0%D0%BA%D1%82%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D1%81

Не знам дали е същия. Моя е с рецепта:

:
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/V7Gl/WLLHv.png)

Много съм доволна и въобще не ми е попречил на резултатите. ТУк в тази тема четох, че пречел на лазера, ала бала. Напротив. Обезболявам се, техничката си върши работата спокойно и качествено, нямам прескочени или притупани зони....


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: ioana_g в пт, 23 авг 2019, 20:32
Аз ползвам един крем Емла, който ми препоръчаха във Версус. За съжаление в България го има само в Bazar.bg, не и по аптеките. Та се запасявам лятото като ходя на море от Гърция.
Можеш ли да покажеш снимка на този крем? Благодаря.
Заповядай. В една кутийка са 5 кремчета. (//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/sSFK/3KS0i.jpg)


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Пролетно цвете в пт, 23 авг 2019, 21:20
Аз ползвам един крем Емла, който ми препоръчаха във Версус. За съжаление в България го има само в Bazar.bg, не и по аптеките. Та се запасявам лятото като ходя на море от Гърция.
Можеш ли да покажеш снимка на този крем? Благодаря.
Заповядай. В една кутийка са 5 кремчета. (//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/sSFK/3KS0i.jpg)
Благодаря, слагам го в списъка за покупки.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: vici75 в пт, 23 авг 2019, 21:21
Той май като моя - с лидокаин и прилокаин по 2,5%. Значи нещо такова като съдържание трябва да се търси.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Mihs в пт, 23 авг 2019, 21:53
Здравейте,

След много изчетени теми, информация и реклами, се спрях на лазерната епилация в Леге Артис. Не е хич евтино, но честно казано ми писна да се скубя нон стоп :D
Разбрах, че всяка една процедура е относителна, различна за всеки, в зависимост от типа кожа, тен, косъм, зона и какво ли още не.
Досега не съм се подлагала на нещо такова и ще съм благодарна, ако някой, ходил вече във въпросната клиника, даде отзив все пак дали е доволен, не само от резултата, а и от цялото протичане на на процедурата. Както и ще съм благодарна за отзив по отношението на болката. Тя не ме притеснява, но е хубаво да знаеш какво да очакваш горе/долу.
Мерси предварително! :)


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: trikitil в сб, 24 авг 2019, 01:20
Аз ползвам един крем Емла, който ми препоръчаха във Версус. За съжаление в България го има само в Bazar.bg, не и по аптеките. Та се запасявам лятото като ходя на море от Гърция.

А махаш/изчистваш ли го преди самата процедура?

До сега буквално ми се е ревяло от болка на интим. Имам до момента общо 12 процедури, 6 на едно място и 6 на друго, все ме е боляло, диоден лазар. Днес една позната, ми обяснява как в едно студио ходели тя и сестра й за 4 процедури всичко изпадало, грам болка нямало, а и двете са с тъмни коси, пак за интим става въпрос.
Възможно ли е с посочения лазер наистина да е безболезнено,  диоден пише ( https://abibeautysalon.bg/diodna-lazerna-epilaciq/ ) или ги работят на ниска степен и имат късмет да реагира косъма?


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: vici75 в сб, 24 авг 2019, 02:22
Аз отивам намазана с лидокаина час преди процедурата и едно найлонче отгоре. Избърсваме крема на сектора според който ще се работи. Не бършем цялата зона предварително. Иначе крема няма да работи така. Бързо му минава действието. Поне този който аз съм показала.

Иначе от трите лазера в сайта съм ползвала диоден и тоя ег. И с двата ме боли адкси макар тоя втория да пускаше нещо като леден въздух. Уж да не усещаш. Мен лично още повече ме дразнеше тая технилогия. С александритен не са ме правили никога. Но пише, че е комбинация от трите специално разработен. Кой знае. Трябва да се пробва.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: The Catcher in the Rye в сб, 24 авг 2019, 02:35
В това студио цените изглеждат много ниски. Ти ли ходиш там или приятелката?


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: trikitil в сб, 24 авг 2019, 09:39
Приятелката и сестра й ходят.
Изненадаха ме коментарите без никаква болка и на 4процедура при сестрата,  всичко било изпопадало за интимен. Зачудих се, аз ли съм лигла, а и след толкова процедури съм на 60% с по-малко.

Чета ви как алексадридния е най- безболезнен, а те не предлагат такъв, пише си диоден.

За цените-уж били много често на промоции, за това били такива ниски.
Още кърмя, така че докато дойде мпмента пак да правя процедури, ще са натрупали опит и двете, та ще ги питам пак.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: ioana_g в сб, 24 авг 2019, 09:51
Мажа се с крема час преди епилацията и слагам фолио. Мажа само интим. Преди самалата епилация за изтривам  с мокра кърпа цялата зона и правят епилацията. Правят ме с Александритен. Крема обезболява повече от 5 Мин, така че не е проблем да се за хрле цялата зона. Разликата с крем или без е много голяма.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: The Catcher in the Rye в сб, 24 авг 2019, 17:38
Зависи си от човека, но на мен лично са ми подозрително ниски. ) Но да, възможно е един човек да се повлиява добре, а ти по- трудно. Зависи от корена на косъма, не какъв е по дължината. Има хора с тъмна коса, но в корена космите са със светъл корен.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: maksimka в сб, 31 авг 2019, 16:16
Осем дена след втората ми лазерна епилация на мишници всичко падна за разлика от първия път когато 1/3 от космите си останаха. Чак не мога да повярвам колко е гладичко. Сега остава да почнат и повечко да се разреждат. Преди втората със сигурност се бяха поразредили.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: SM0808 в нд, 01 сеп 2019, 19:12
Здравейте, дами!

Имам желание да си направя лазерна епилация. Моя позната е с добри отзиви за https://naturestetica.com/ (имат център в София и в Благоевград). Пуснали са някаква промоция - интим и подмишници за 90 лв. Лазерът е Elysion pro, който, доколкото четох, бил добър. Притеснява ме обаче ниската цена. Някой ходил ли е в този салон или поне ползвал ли е такъв тип лазер?

Следващият ми въпрос е за ефекта от лазерната епилация. От по-горе посочения салон ми казаха, че след като направя пълния цикъл от процедури (между 6 и 10 в зависимост от индивидуалните специфики), резултатът би трябвало да е около 10 години без косми с по 1-2 поддържащи процедури на година. Твърде наивно ли е да очаквам подобно развитие 😁? Има ли някой, който наистина може да се похвали с такъв ефект? От прочетеното тук ми направи впечатление, че много от дамите си правят лазерна епилация от доста години и никъде не видях някой да се е оттървал изцяло от космите. От 10 години се обезкосмявам с кола маска и наистина ще се радвам, ако има вариант, в който да не се знимавам всеки месец.

Благодаря предварително :)


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Кристaлин в нд, 01 сеп 2019, 20:01
Хич не ми звучи "примамлива" тази оферта, но щом си си го навила на пръста, няма да те разубеждавам. :) Не знам къде си чела, че лазерът е добър, тук също няма да споря. Малко наивно подхождаш... Освен ако не целиш да правиш реклама, разбира се.

Има хора, които се повлияват изключително добре от лазерната епилация - при правилно извършени процедури, още на петата-шестата сесия вече нямат "нищо". Има и такива, при които е генетично заложено окосмяването да е много устойчиво и дори след десетки процедури, косми в минимални количества все още растат в третираните зони. От кои точно ще си, няма как да се разбере, преди да направиш поне няколко процедури, в реномирано студио и с качествен лазер! Излишно е да казвам, че и служителката, която извършва процедурите, трябва да е компетентна. Иначе, съвсем възможно е да не останеш доволна и да си мислиш, че принципно лазерната епилация "не работи", докато същевременно единствената причина да е, че стъпките не са били извършени, както трябва.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: The Catcher in the Rye в нд, 01 сеп 2019, 20:11
Максимка, в кое студио?

Иначе 90-100лв на промоция има и в реномираните студиа, където уж работят добре. За лазера нямам идея.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: SM0808 в нд, 01 сеп 2019, 20:18
Гърне с похлупак, благодаря за мнението. Не правя реклама и не твърдя, че лазерът е добър, просто прочетох няколко позитивни мнения и реших да попитам. Аз също имам притеснения по отношение на цената във въпросния салон и затова не съм на 100% убедена дали бих се възползва от промоцията. Би ли препоръчала добър лазер, за да мога да се ориентирам по-лесно при търсенето :) Много благодаря :)


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Кристaлин в нд, 01 сеп 2019, 20:40
Ами, аз изобщо не бях иронична, като казах да отидеш и да пробваш сама за себе си. :) Щом ти го е препоръчала приятелка, опитай. Аз лично не бих, де, но нищо кой знае какво няма да изгубиш, ако ѝ се довериш. Поне ще придобиеш опит с конкретния лазер.

Лазерите се делят на 2 типа - Александритни и Диодни. Александритните уж са малко по-добри и дават по-задоволителни резултати, но пък при тях много важно условие е кожата да е без почти никакъв тен, т.е. наложително е да си максимално бяла. Аз съм мургава природно, а и лятото почернявам с лекота, така че почти няма как да се подлагам на процедури с Александритен лазер. Много ме е яд, но това е положението.

С добри Александритни лазери боравят в "Lege Artis", "Versus" и "Body Aesthetics", a с читави Диодни - в "Borex" и "Evolution", примерно. :peace:


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: maksimka в пн, 02 сеп 2019, 14:02
В Лео естетика.За момента нещата вървят добре с мшниците, но да видим след още някоя процедура как ще е.Направо не мога да им се нарадвам на мишниците колко са гладички.Работя с диоден лазер -PrimeLaser . Ако нещо се закучат нещата мисля да пробвам в Леге артис - там е александритен лазера.

На мишниците започна да ми избива много светъл мъх .Направо на прозрачен отива.Като го гледаш направо не се вижда, но ако се вгледаш отстрани се вижда едвам едвам.Много ми е странно това.на някой друг получавало ли му се е така ?


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Кристaлин в пн, 09 сеп 2019, 13:28
Ами, да, нормален ефект от лазерната епилация. Космите стават мъховидни и труднозабележими.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: maksimka в пн, 09 сеп 2019, 15:50
Гърненце , а тези мъхчета ще изпадат ли или ще си останат ?


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Кристaлин в пн, 09 сеп 2019, 16:16
Как да изпадат от само себе си? :) Те нали са новопоникнали? Или може би аз не разбирам съвсем ситуацията, която описваш.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: maksimka в пн, 09 сеп 2019, 16:21
Новопоникнали са.Имам предвид дали при следващи епилации да очаквам ,че ще изпадат или ще си останат така като мъх.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: ver4eto_sv в пн, 09 сеп 2019, 16:25
Гърненце беше давала назад пост с препоръчани стузия. За първи опит реших да пробвам Борекс, лазер Венус.  Признавам, че и цените изиграха тежест. Мисля да започна с цели крака, там е 400лв, а в епипро е 550лв. Отчитам и че лазерит са различни по вид, но на етап майчинство от 380 лв, предпочитам по-икономичния вариант. Ще следвам обаче и съвета за проба на няколко места и тогава да избера. Мишници и интим мисля да правя на друго място, но тръгвам от краката.
Ще пиша за отзиви.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Кристaлин в пн, 09 сеп 2019, 16:55
Новопоникнали са.Имам предвид дали при следващи епилации да очаквам ,че ще изпадат или ще си останат така като мъх.
Няма как да се даде еднозначен отговор на този въпрос. Лазерите унищожават предимно черните, дебели и добре пигментирани косми. :) Тънките и рехави косъмчета, тип "мъх", са доста трудни за повлияване. Води се, че Александритните лазери са една идея по-пригодени да унищожават нежното и русоляво окосмяване, но в общи линии - резултатите не са задоволителни. За такъв тип косми е желателно да се прилага електроепилация.

ver4eto_sv, само да спомена, че в "Lege Artis" ("EpiPro") постоянно текат някакви промоции, може да ги видиш на сайта им. Примерно, с "Достъпно съвършенство" получаваш -20% отстъпка за цели крака, без да предплащаш следващите процедури, т.е. не се обвързваш за по-натам, ако не ти допадне резултатът. Така цената става 440 лв. и е конкурентна на тази в "Борекс". Но ти си прецени къде да отидеш. И двете студиа са добри. :) Макар аз лично да намирам голяма разлика между Диодните и Александритните лазери, в полза на вторите.
Каквото и да решиш, успех! И сподели после как е минало!


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: ver4eto_sv в пн, 09 сеп 2019, 17:46
О, супер! Ще дебна за промоция тогава. Просто като гледах нямаше, но ще го имам предвис.
Редактирам се:
Бях от телефона и не съм видяла, но от компа сега прочетох - има наистина доста промоции. Благодаря, че ми каза, много полезно!


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: vici75 в пн, 09 сеп 2019, 23:39
Не, русите косми няма на опадат. При мен на краката се наблюдава точно това maksimka. Грубото и видимото се махна, но дори имам чувството че от лазера ми се появи тоя мъх, защото преди го нямах. Но едва се вижда. Трябва супер много да се вгледам за да го видя. На горна устна е същата работа. Имах по няколко твърди и дебели от двата края на "мустака". Махнаха се, но като цяло мъха си е там и не е опадал. Но мен напълно ме задоволява това. Имам си естествен мъх по лицето и сега на всякъде се оеднакви.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: bonbonnika в вт, 10 сеп 2019, 00:17
Във връзка с Епипро искам да попитам според вас до колко ще има разлика в двете услуги, които предлагат, а именно Окончателна и Трайна лазерна епилация. Според информацията в сайта им трайната лазерна епилация е такава, каквато се прави навсякъде другаде, а окончателна правят само те на територията на България. Цените разбира се са много различни, но и очакваният резултат също. Някой пробвал ли е едната и другата процедура и може ли да сподели ефекта? Аз започнах процедури на бикини линия в Лазер център. Юли месец беше първата и трябваше да отида август,но точно се върнах от море с тен. Затова ще направя втората сега. За момента съм много доволна от 1 процедура. Да видим...


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Кристaлин в вт, 10 сеп 2019, 00:37
Във връзка с Епипро искам да попитам според вас до колко ще има разлика в двете услуги, които предлагат, а именно Окончателна и Трайна лазерна епилация. Според информацията в сайта им трайната лазерна епилация е такава, каквато се прави навсякъде другаде, а окончателна правят само те на територията на България.
Ако наистина са написали нещо подобно на сайта си (не съм го разглеждала детайлно и нямам представа), то това изказване ми се струва доста странно. Няма как само те да предлагат такава епилация в България, защото със същата марка и модел лазер разполагат в още едно софийско студио, а предполагам - и на други места, за които не знам.
Не мисля, че има смисъл да си губиш времето с трайна лазерна епилация. Аз съм ходила няколко пъти да ми правят "тестове", т.е. да преценят на каква мощност могат да ме работят, и момичетата директно ми казаха, че ако няма да е възможно да правим окончателна, поради тена, който имам, то изобщо няма смисъл да си хвърлям парите на вятъра за трайна. Било напълно излишно. Растежът на космите просто щял да се забави, но нямало как да изчезнат за постоянно, какъвто се предполага, че трябва да е ефектът от окончателната лазерна епилация.
Хареса ми, че ме посъветваха да не се подлагам на излишни процедури - поне не са печалбари. :peace:


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: bonbonnika в вт, 10 сеп 2019, 02:06
Благодаря за отговора! :hugs: Определено повече няма да се двоумя кое да избера. Ето какво пише на сайта им: (//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/Wmml/KBcml.png)
Може би аз грешно съм го разтълкувала, но ми се стори точно в този смисъл -“Ние сме единствени по рода си”. Иначе посещавам клиниката (Леге артис, Стара Загора) от дълго време за други процедури и съм доволна. Мисля да пробвам друга зона там и да сравня ефекта с този в Лазер център.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: ver4eto_sv в вт, 10 сеп 2019, 08:01
И аз се чудех каква е разликата между трайна и окончателна.  Уж четох внимателно. Нямам търпение да почна процедурите, че ми омръзна от бръсначката :rolling_eyes:


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Vessela Nickolaeva в вт, 10 сеп 2019, 12:00
Прочетох, че някои питат за руси косъмчета - приятелка, която е абсолютно русо-бяла, си ги премахна с фотоепилатор, купен специално с такава цел. Изрично пишеше, че става за руси косъмчета и наистина имаше ефект, над 90%.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: maksimka в вт, 10 сеп 2019, 15:27
Не, русите косми няма на опадат. При мен на краката се наблюдава точно това maksimka. Грубото и видимото се махна, но дори имам чувството че от лазера ми се появи тоя мъх, защото преди го нямах. Но едва се вижда. Трябва супер много да се вгледам за да го видя. На горна устна е същата работа. Имах по няколко твърди и дебели от двата края на "мустака". Махнаха се, но като цяло мъха си е там и не е опадал. Но мен напълно ме задоволява това. Имам си естествен мъх по лицето и сега на всякъде се оеднакви.
Вики ,а ти бръснеш ли ги тези руси косъмчета ?


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: vici75 в вт, 10 сеп 2019, 16:02
Русите косъмчета за които аз говоря са като мъх. Тях не бръсна. Но между трийтмънтите ми излизат тънки, дълги, светли косъмчета. Тях бръсна.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: Anni123 в вт, 10 сеп 2019, 18:54
Здравейте мамита! Направих пурва процедура лазерна епилация на мишници, но не ми стана ясно какво трябва да правя сега след процедурата....
Мога ли да ги мина с бръснача или трябва да ги оставя да си растат?


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: vici75 в вт, 10 сеп 2019, 19:10
Само бръснене докато почнат да падат и после пак бръснене до следващата процедура. Не се скубе, епилира, кола маска и т.н. подобни обезкосмявания.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: bubka:) в вт, 17 сеп 2019, 21:35
Здравейте момичета🤗 Подновявам процедурите на горна устна,вежди,бикини зона и този път ще добавя и пълен интим.Него още го мисля,доста мнения има,че е болезнена процедура с доста нестабилен резултат.Всичко ще е с александритен лазер.
Преди 2 месеца направих доден лазер на подмишници,3та процедура от февруари насам.Резултата е повече от супер!Нямам грам косми.Ако можеше и мустака така добре да се повлияе...Уви.След 3 процедури с диоден сега космите пак са на линия.Но този път ще го махам с александритен лазер.Бях  заклеймила александритния,но ето какво ме накара да размисля.Месец март правих 2ра процедура на веждите с него.Обработената зона подпухна за 2,3 дена,появи се една тъмна дълга линия за почти седмица над едната вежда,очите ми пареха 2,3 дена...Явно очилата са ми били хлабави.Виждах святканията през тях.А бяха някакъв метал-алуминий или от каквото там се правят.Освен това силата на лезера беше доста висока.И сега идва голямата приятна изненада.От купищата косми по веждите отгоре и отдолу,сега имам само броени косми.Невероятен резултат.Ще споделя с лекарката предишните ми изживявания и пак ще мина процедурата.Вярвам че резултата ще е мноого дългосрочен.


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: dete2 в вт, 17 сеп 2019, 22:11
Здравейте момичета🤗 Подновявам процедурите на горна устна,вежди,бикини зона и този път ще добавя и пълен интим.Него още го мисля,доста мнения има,че е болезнена процедура с доста нестабилен резултат.Всичко ще е с александритен лазер.
Преди 2 месеца направих доден лазер на подмишници,3та процедура от февруари насам.Резултата е повече от супер!Нямам грам косми.Ако можеше и мустака така добре да се повлияе...Уви.След 3 процедури с диоден сега космите пак са на линия.Но този път ще го махам с александритен лазер.Бях  заклеймила александритния,но ето какво ме накара да размисля.Месец март правих 2ра процедура на веждите с него.Обработената зона подпухна за 2,3 дена,появи се една тъмна дълга линия за почти седмица над едната вежда,очите ми пареха 2,3 дена...Явно очилата са ми били хлабави.Виждах святканията през тях.А бяха някакъв метал-алуминий или от каквото там се правят.Освен това силата на лезера беше доста висока.И сега идва голямата приятна изненада.От купищата косми по веждите отгоре и отдолу,сега имам само броени косми.Невероятен резултат.Ще споделя с лекарката предишните ми изживявания и пак ще мина процедурата.Вярвам че резултата ще е мноого дългосрочен.
Къде си ползвала диоден и съответно къде ще ползваш александритен? И аз на подмишници съм много доволна, че останаха единични косъм чета, който сега ще бръсма или отскубвам и ще видя другата година ако са се увеличили пак ще започна с лазерите


Титла: Re: Лазерна, Фото или Електроепилация – 6
Публикувано от: bubka:) в ср, 18 сеп 2019, 21:44
dete2,диоден в Лазар клиник Париж,а александритен в Скин Лайн🙂


1