BG-Mamma

Хоби => Пъзели, настолни и логически игри => Темата е започната от: Сиси ♥♥ в пт, 05 апр 2019, 08:41Титла: Пъзели 28
Публикувано от: Сиси ♥♥ в пт, 05 апр 2019, 08:41
(https://bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/q54l/Enh8G.jpg)

Online пъзели купуваме от:
ozone.bg (https://www.ozone.bg/pazeli-2d-3d/pazeli/)
store.bg (https://www.puzzle.store.bg/)
Продажба и размяна:
Facebook (https://www.facebook.com/groups/1500581286938810/)
olx.bg (https://www.olx.bg/sport-knigi-hobi/igri/q-%D0%BF%D1%8A%D0%B7%D0%B5%D0%BB/)
Идеи за по-лесно редене на пъзели:
Скрит текст:
Дневната светлина е най-подходяща.
“Аз си разделям парчетата по форма (с две ръбчета, с три ръбчета, с три дупки, с четири ръбчета, с четири дупки) и пробвам всяко едно, докато намеря което пасва.”
“Първо редя рамката, след това подреждам каквото мога и фона винаги оставям за накрая. Обикновено винаги има нещо изпъкващо и по-ясно, започвам от него, карам докъдето мога и така.”
“Аз първо отделям и редя рамката, после (зависи от пъзела) отделям някои по-ярки петна от картинката и ги сглобявам. Чак когато останат еднородни по цвят големи петна подреждам парченцата по форма и търся съвпадения на детайли. Ако е съвсем еднакъв фона е голям кошмар, тогава остава пробването едно след друго.”
“Аз след като направя рамката винаги се хващам за участъци със светли и открояващи се цветове, по-лесни за намиране и редене – червено, розово, жълто. След това си изкарвам еднотипните части на отделни купчинки, шарки като плочките или листата на дърветата, тях ги търся една по една на картината, защото често една част влиза на няколко места. Ако не успея много да напредна с едната купчинка я зарязвам и почвам другата. За небето и аз така правя, групирам с еднакви връхчета, то като всичко е един цвят няма как иначе ”
Килимчета, сортировачи, плоскости:
Скрит текст:
“Килимче и аз съм имала и не е удобно. Преди редях на твърда плоскост шперплат.”
“Аз също си купих килимче миналата година, но не виждам полза от него. Колкото и стегнато да го навивам, при развиване пак ми се разместват парченцата. Абе, не ми е удобно и събира прах в гардероба.”
“И моето килимче, взето още преди 7-8 години, седи прибрано. Използвах го тогава, че нямаше къде да редя - слагах килимчето върху една ламарина с по-големи размери, а нея върху леглото и редях така. Лесно се пренасяше с ламарината отдолу, не съм го навивала. Но сега не го ползвам, вече имам маса, на която да редя и ми е удобна. ”
“Моето килимче е с един надуваем цилиндър (диаметър около 15 см), около който се навива. Е, разместват се по няколко парченца, но на повечето им няма нищо. Върши ми работа”
“Нашето го дават до 3000 части, но все пак зависи от големината, де. Засега сме доволни, разместват се при навиване, но мъничко. Има си и едни лепки, които да го държат стегнато в навито състояние. Иначе аз много се изненадах, че е чист филц, т.е. излиза скъпичко за парче филц, но пък върши работа. Парченцата застават мирно отгоре му и не се разместват. ”
“Аз имам килимче. Никак не съм доволна, съжалявам, че го купих. При навиване неизменно се размества нещо, особено в началото на реденето, когато няма много запълнено място с парченца. Аз редя върху мукава, на кухненската маса. Изобщо не го махам, просто като реша, че повече не ми се реди за деня слагам отгоре още една мукава и мятам покривката. Спокойно си ползваме масата. И на другия ден донареждам. ”
“Килимчетата за подреждане (които се навиват на руло) са много удобни.”
“И аз съм доволна от килимчето за редене.”
“А последно редя в тези куфарчета или кожени папки, много са ми удобни. Хем лесно съхраняваш и прибираш, разнасяш където искаш и е удобно.”
“Безбожно скъпи са подобни неща - .https://www.jigthings.com/puzzle-cases/. Puzzle case, Puzzle organizer, Puzzle carrier, така се наричат.”
“Вземам няколко кутии от телефони, парфюми, малки и плитки. В тях си разпределям частите  по цветове. Като започна даден цвят или област изсипвам кутийката в капака от пъзела и така ги намирам по-лесно частите.”
“На мен килимчетата не са ми удобни. Редя на дебел картон 5 мм.( от Слънчоглед, струва 1.50, има и малко по-дебели. Държа го върху секцията и не ми пречи. В Практикер и Бриколаж също има плоскости, от които може да се отреже, по-тънки са и съответно по-леки от ПДЧ.”
“Ние ползваме една ПДЧ плоскост. Проучвахме я от Baumax, като зависи, колкото голяма си поръчате е различна цената. Нашата е с размери за пъзел от 2000 части и беше около 12 лв., но е тежичка. Мъжа ми я мести, защото на мен ми е тежка, но пък не се огъва и т.н. Може би някакъв шперплат също би ви свършил работа, но той се огъва и не знам дали могат да му кантират ръбовете, за да не ви закача дрехите и т.н.”
“Аз моите 1000 части и по - малко ги редя на тези корковите или белите с маркер дъски. Има в Джъмбо. Супер удобни са ми, защото имат ръбче и не падат части, средните са ми ок. Малко трудно се носят от стая в стая, но е ок. По - големи редя на килимче, частите разделям в стари кутии от пъзел.”
Какво правим с пъзелите след като ги наредим:
Скрит текст:
Рамкираме ги:
Пъзелът успешно може да се сложи в рамка и без да е зaлепен!!!
Преди да се сложи в рамка пъзелът може да се залепи със специално лепило за пъзел, което се маже върху лицето на пъзела и имат консервиращ ефект. Ако един ден решите, може да разделите пак парченцата и да си го редите наново.
Не препоръчваме C200, защото е възможно от него пъзелът да се деформира.
“Точно с С200 си съсипах няколко двехилядника и умирам от яд. Проблемът е, че като започне да съхне лепилото и да се изпарява водата от него, хартията се нагърчва.”
“Сигурно ще ви се стори странно, но аз ги лепя с двойнозалепващо тиксо. Става супер здраво и трайно. След като си съсипах няколко страхотни пъзела с лепила, се отказах от тях. Аз го редя върху мукава. Като го наредя отгоре слагам още една мукава. Защипвам с щипки за пране от всички страни. Хващам цялата конструкция и я обръщам на обратно. Като махна сега горната мукава пъзелът остава върху долната, но с гърба нагоре. Покривам с ленти тиксо. После махам горния им слой и остава лепкавата повърхност нагоре. Мятам отгоре мукавата и хубаво приглаждам с ръце отгоре. После го обръщам, с макетен нож изрязвам излишната мукава отстрани. После слагам рамка, даже без стъкло. Така налепените ми пъзели траят много време вече, а тия с лепилата се нагърчиха. А някой, които съм лепила с лепило за пъзели, което е вътре в кутията на самия пъзел, се разлепят, според мен не е достатъчно здраво това лепило. За себе си съм открила варианта с тиксото и не смятам да го сменям.”

Рамки за пъзели:
Рамкираните пъзели закачаме на стени, за да красят интериора ни. Може да се свалят и подменят с други наредени за разнообразие.
Подаряваме ги или ги даваме за благотворителност.
Обикновено за пъзел от 1000 части трябва рамка с размери 50х70, а за 2000 части 70х100, но гледайте винаги какво пише на кутията.
Пъзелът може да се сложи в рамка и без стъкло или плексиглас отпред!!
Рамки по поръчка:
“Рамки по поръчка правят в разни ателиета за рамки и в Mr. Bricolage (скъпи са там).”
“Ако искаш, пробвай в ателието, в което аз рамкирам. Собственичката е художник и дава съвети, но не ги натрапва, рамките са на много приемливи цени. Казва се Галерия Апри, намира се срещу Операта в един безистен.”
“Аз си поръчвам рамките в едно малко магазинче за сувенири в уличките под Чаталджа във Варна.”

Рамки от IKEA:
https://www.ikea.bg/home-decoration/Photo-frames-and-art/Wall-frames/ribba-28292/50268874/
Рамки от  Mr. Bricolage:
пластмасова - https://www.mr-bricolage.bg/bg/Interior/Dekorativni-elementi/Ramki-za-snimki-i-kartini/PLASTMRAMKA-H-ChERNA/p/896064
алуминиева - https://www.mr-bricolage.bg/bg/Interior/Dekorativni-elementi/Ramki-za-snimki-i-kartini/ALUMINIEVA-RAMKA-H-SM-ChERNA/p/990640
Клипс рамки:
“Аз слагам моите в рамки с клипсове. Не се налага никакво лепене, много удобно и лесно.”
https://www.mr-bricolage.bg/bg/Interior/Dekorativni-elementi/Klipsove/KLIPS-HSM/p/882956
https://www.mr-bricolage.bg/bg/Interior/Dekorativni-elementi/Klipsove/KLIPS-HSM/p/882954
"Не е тежка. Стъклото е тънко. "
"Имам пъзел 2000 части в рамка със стъкло от Бриколаж. Стои там и на стената вече повече от 4-5 години. Само там съм виждала евтина рамка със стъкла. прилепва си много хубаво пъзела между стъклата. Даже не е лепен."
"Днес минах през Бриколажа. Гледах пак клипсовете, но май новите са с много тънко стъкло. Имаше две 50х70 с вече счупени стъкла."
https://www.moemax.bg/index.php?show=p&sgid=73&pid=79146&oid=74270&sgid=73
"Да ви кажа за рамката от Мьомакс - не става. Дори 16 лв не заслужава.
Взехме я миналата седмица. Като я отворихме видяхме, че има малко счупено парченце в единия край. Не се занимавахме да я връщаме, но определено е пълен боклук!"


Ламиниране
“В Практикер ми предложиха. Пъзела се пресова и се лепи или нещо такова, не помня. Като резултат става като картина, без да може да се разглобява и много стабилно, обаче помня, че беше доста скъпо. “

Прибираме нареден в кутията:
“Ето прибирането стъпка по стъпка - изрязваме парче картон с големината на кутията, ако искаме хартия между слоевете пъзел, изрязваме няколко. Разделяме пъзела на парчета, влизащи свободно в самия картон - да не стърчи. Пъхаме парчето картон под пъзела. Внимателно повдигаме парчето, разделяйки парченцата по ръбовете с ръка докато цялото голямо парче остане върху картона. Сега вече е безопасно да го преместим в кутията. Леко издърпваме картона. Процедурата се повтаря, докато всички парчета са в кутията.”

Разваляме и прибираме отново в кутията:
За да го наредим отново някога - “нещо като да прочетеш любима книга за втори път”.
За да го подарим, продадем или дадем за благотворителност – коледни базари и пр.

Лепим и си ги събираме цели:
“Слагам ги един върху друг. Чакат рамка или подарявам.”
“Нареждам, залепям и ги слагам на статив за рисуване един след друг. Според настроение изваждам един и слагам отпред.”
Ако не се слагат в рамка, пъзелите може да се изкривят и изметнат.
Мненията ни за различни марки пъзели:
Скрит текст:
Anatolian
“Категорично мога да кажа, че на Анатолиан не ми харесват, а не са никак евтини. Твърде лъскави са, лесно започват да се белят и не се захващат едно за друго. ”  
“Аз пък на Анатолиан хич не ги харесвам пъзелите като качество. Веднъж редих един и ми се лющеха парченцата отгоре, хем съм добра в реденето и не съм ги пробвала по много пъти. От тогава не купувам техни вече колкото и да ми харесва картинката.”
“При мен няма проблем с лющенето на парченцата, но наистина сравнение с Educa и Ravensburger качеството не е добро. ”
“Анатолиан и Касторланд лично аз не ги харесвам като качество.”
“Веднъж редих Анатолиан и аз лично няма да повторя. Много лесно се протъркваше боята на парченцата. Пробваш 1-2 пъти дали парченцето пасва на съответното място и започва да се бели по ръбовете.”
“.. хареса ми изображението, качеството не е добро, а не са никак евтини.”
“Не съм доволна, частите са хлабави и не си пасват хубаво.”

ART Puzzle
“ART puzzle не ми допадат много като качество”
“.. много са хубави парченцата.”
“Да допълня за ART puzzle защо не ми допадат. Лично мен ме оставят с усещането за евтин картон. Имам един светещ техен нареден, не свети особено ярко на тъмно. Парченцата са лъскави и ми беше трудно да го редя на лампа. Стандартни форми на парченцата.”

Buffalo
“Като кутии най-много ми допадат тези на Konigspuzzle и Buffalo - 1/2 на стандартните кутии за 1000 части.”

Castorland
“Аз слагам Касторланд безспорно най-зле като качество.”
“Касторланд на мен ми харесват, цветовете са ярки, съвпадат си частите и няма никакви проблеми. “
“На Касторланд съм редила един от 2000 части и нямам никакви забележки. И като качество на печата, дебел картон и вид на парченцата. Доволна съм.”
“А Касторланд ме изненадаха приятно с това, че при пъзел 2000 части парченцата бяха разделени в два пакета от по хиляда части. Все едно редиш два пъзела от хиляда части! ”
“Аз Касторланд съм ги отписала отдавна, защото не ми хареса качеството на пъзелите им. Но може би ще преосмисля нещата.”
“Аз пък винаги съм била много доволна от пъзелите им. А пък съотношението качество-цена е повече от отлично.”
“Аз имам много пъзели на Касторланд и ми харесват. Съотношението цена-качество е добро и имат хубави и разнообразни картини. Единственото, което не ми харесва е, че частите са по-дребни от на Едука например.”
“Аз не харесвам Касторланд и за себе си съм ги отписала отдавна. ”
“Анатолиан и Касторланд лично аз не ги харесвам като качество. ”
“Пъзелите от 3000 части, вътре са 2 пакета х1500 части всеки, но са по-дребни от нормалната големина. Пъзелите 2000 части са в два плика по 1000 с нормална големина!”
“За съжаление не е така. Имам един с едни кораби 3000 части точно на Кастроланд. Елементите са доста по-малки от други марки.”
“1500 редих на Castorland, бяха в един плик, но по-малки на големина от 1000те части. Общата големина на пъзела беше с 2-5см по-голям от стандартен 1000 части.”
“Да, на Касторланд имам от 500 и 1000части и там големината е нормална, вече  при тези от 1500 части стават по-малки, както и при този от 4000части( 3 плика и наистина са по-малки от обичайното като плочка на нокът, подарък ми е, нямам място къде да го подредя), за 2000 части не знам, нямам такива. До 1000 са с нормална големина.”
“На Касторланд изображенията са хубави, цветовете са ярки и си съвпадат добре частите. Много добро качество за парите, които даваш.”
“По мое мнение най-зле са пъзелите на Касторланд.Много лошо качество н картона.Те са и много евтини.”
“Аз лично нямам забележки към Castorland, редила съм техни пъзели, не са се отличавали като кой знае колко качествени или некачествени. Нормални пъзели, за мен поне. Много ми допадна, че когато редих техен пъзел 1500 части, размерът му в готов вариант беше съвсем малко по-голям от стандартния 1000 части, т.е. самите парченца бяха по-малки. Не прекалено малки, за да е неудобно, просто по-малки от стандартните. Избягвам пъзели от 1500 части и нагоре именно заради мястото ми за редене, и този пъзел ме изненада много приятно, че е възможно на същото място да се побере и по-голям пъзел от 1000 части.”
“Доволна съм от качеството на Castorland, хубаво си пасват частите, цветовете са наситени.”

Clementoni
“Аз не харесвам Клементони.”
“Те са ми на второ място по лошота. Но имат някакви колекции, които се водят хай качество и се доближават до по-добрите.”
“От Клементони също съм доволна, но не съм вземала от лидълските. От тази марка и Trefl имам най-много наредени и съм доволна.”
“Редили сме с децата много на Trefl и Clementoni, добре са и те като качество.”
“Има флуоресциращи пъзели на Клементони.”
“Такаа , да си споделя: след като ми липсваше една частичка, реших да си купя втори комплект от същия пъзел, защото исках да си рамкирам готовия пъзел. Та купих си го. Оказа се че матрицата е различна. Можете да си представите изражението ми. Да уточня че става въпрос за евтина марка: Клементони. Може би при другите марки е по друг начин и са с еднакви матрици - не знам.”
“Пъзелът не беше на фокус, трябваше да се дръпна, за да видя картинка, измъчи ме. Веднага го подарих на приятелка.”
Cloudberries

Cobble Hill
“Уникални нестандартни форми! Парченцата са достатъчно дебели и влизат с лекота на мястото и няма някакви луфтове между тях.”
“Парченцата пасват добре едно с друго, но е трудно да ги сглобиш. Трябва да се натисне повечко, не хлътват както Ravensburger или Educa например, а когато ги натиснеш, има опасност горния слой с картинката да се отлепи. Прекалено скъпи за това си изпълнение, според мен.”
“.. с шантавите форми на частите. Мислех, че ще се реди по-лесно, но далеч не е така. Иначе пък пасват страхотно и са много стегнати. Може да се вдигне без проблем.“

D-Toys
“Пъзелите D-toys според мен са много гадни, защото са с лошо качество. Имах 2, единия го наредих с триста зора, другия го почнах и го прибрах веднага и двата ги продадох. Нямах търпение да се оттърва от тях.”
“Аз пък съм много доволна. Може би зависи коя серия са. Аз редя едни забавни. Страхотно качество са ,никакви проблеми не съм имала с парчетата.“
“D-Toys са с много лошо качество. Не препоръчвам да купувате на тази марка!”
“D-Toys са отвратителни пъзели. Никога не си купувайте такива. Толкова са гадни, че дори не пожелах да го наредя и директно отиде в кофата.”

Educa
“От началото на м. Януари до миналия петък /15.03/. редих един пъзел на Едука. Същите оплаквания имам. Еднакви части и в същото време липсващи други парчета. Отказах се и го прибрах в кутията. “
“Но Едука принципно би трябвало да са добре изрязани.”
“… само не ми харесва, че частите са му гланцирани и много отразяват светлината на лампа.”
“Едука напоследък са подобрили качеството, или така ми се струва.”
“На кутията имаше показано, или в сайта как да преброиш кое парче липсва и ми го изпратиха безплатно.”

EuroGraphics
“На Eurographics - последно два на групата Kiss и беше истинско удоволствие, защото всички части бяха нестандартни! Като качество бих казала, че са ок, задоволително. Цветовете на кутията бяха малко по-различни от реалните.“
“На EuroGraphics имат много странни парчета.”
“Първият пъзел, който редя с толкова шантави елементи, почти няма нормални! Мислех, че ще е по-лесно, ама май съм сбъркала!”
“За Eurographics съм с лошо мнение, след като ми се падна чисто нов пъзел с отлепени от парченцата си картинки. Наложи се да ги лепя аз. Гладки парченца, блестят. Имат и различни от стандартните парченца.”
“Трети пъзел на EuroGraphipcs редя и все така продължавам да харесвам нестандартните им части, но ми се искаше качеството да е една идея по-добро като изрязване на частите и твърдост.”

Gibsons

Grafika

Heye
“Heye са с много, много добро качество!”
“Моите всички Heye - много са хубави, но някои части пасват на няколко места.”
“Напоследък купувам доста Heye и качеството на частите и цветовете са страхотни, 1:1 с кутията. Някои от кутиите са триъгълни.”
“Аз съм очарована от качеството - и цветово, и на самите елементи.”
“Да, Неуе са качествени. Имам няколко.”

Jumbo
“За сега харесвам най-много пъзелите на jumbo falcon deluxe”
“Като качество най-много ми допадат тези на Ravensburger, следвани плътно от Jumbo.”
“Аз съм наредила 3 черно-бели пъзела на Ешер на марката Jumbo, доволна съм от качеството като цяло.”
“Редих (2х1000 части) и е много добър като качество!”
“И аз наскоро редих един от 2000 части от тази марка, като изключим, че някой части не бяха разделени качеството си е добро.”

King
“Единствено съм ужасно недоволна от King. Тънък картон, странни части и недобро качество на снимките.”
“На мен Кинг не ми харесаха, че пръстите ми се усещаха като мазни, след като пипам парченцата.”
“За мен най-странни за сега са King. Много тънък картон и ако не редиш на маса е супер изнервящо.”

Königspuzzle
“Като кутии най-много ми допадат тези на Konigspuzzle и Buffalo - 1/2 на стандартните кутии за 1000 части.”
“За Кьонигспъзел - матирани парченца, малки кутии, добре пасват. Като качество са средни според мен. Много хора се оплакват от липсващи и/или допълнителни парченца. Лично на мен ми се падна пъзел с едно липсващо и 3 допълнителни части. Вторият техен пъзел, който редих, беше без липси и допълнителни парченца. Стандартни форми на парченцата.”

Master Pieces

Piatnik

Pomegranate
“Първото ми впечатление е много добро. Хубава кутия, от плътен картон, малко по-малка от размерите на стандартен хилядник на Ravensburger например. Вътре парченцата са в плик със закопчаване, който обаче първо трябва да се среже много близо до лентата за закопчаване. Парченцата се побират точно в кутията, няма излишно място. Възхитена съм от парченцата - матови, но наистина матови, а не като тези на Ravensburger и Schmidt например - лъскави, но с "браздички". Няма отблясъци, цветовете са добри, наситени. Усещането за парченцата обаче е лошо - все едно редя по-лошо качество, няма го онзи "perfect fit", който е задължителен за Ravensburger и Schmidt.“

Ravensburger
“Като качество най-много ми допадат тези на Ravensburger, следвани плътно от Jumbo.”
“На Ravensburger също наредени 10-тки - не сме имали проблем с тях, задоволително качество, здравина и цветове.”
“За Равенсбургер мога да кажа още, че парченцата са матирани, пасват чудесно, добре изрязани са и цветовете са прекрасни. В допълнение ще кажа, че ако имате проблем с липсващо парченце от пъзел, можете да им пишете и ще ви съдействат. Имах такъв случай - нов пъзел с липсващо парче (не е загубено, просто липсва). Писах - пращат ми нов пъзел, защото няма как да ми изпратят парченце. Стандартни форми на парченцата.”
“Сега съм подхванала един нов вид пъзели серията Escape. Вътре има правоъгълни парченца, които допълват рамката, но не са важни за самия пъзел. Предполагам, че за загадката после ще са важни. Картинката на опаковката е различна от това, което ще се получи, има някакви загадки, има и плик с отговор”. “Наредих 2 досега, на първия му реших и загадката, сега съм заседнала на последните няколко загадки на втория пъзел...”

Рыжий Кот
“Не ми харесват, частите са тънки, много от тях не бяха отделени, не се захващат, аз така и не наредих пъзела, намерих си пъзел на друга марка със същото изображение, трябва да опитам пак да редя, за да съм 100 % обективна. При сравнение с други марки губят.”
“Рижият котарак са тънки и не се захващат.”

Schmidt
“Добре си пасват парченцата, хубаво изрязани.”
“Смело мога да заявя, че много ми хареса и с удоволствие ще си поръчам и други от серията.”
“На Trefl и Schmidt също много харесвам качеството, особено вторите. Последните техни пъзели, които си бях купила, бяха съвсем леко матирани отгоре и като ги наредя не блести светлината върху тях гадно, както блести върху гланц. ”
“От Schmidt имах много по-големи очаквания. Голяма част от парченцата на техен пъзел, който редих, бяха недобре изрязани - с парченца от последния, долен слой хартия, останал във вдлъбнатинките за снаждането с други парченца. Когато се опиташ да го махнеш, се къса и част от хартията на самото парченце.”
“На Шмид са матирани.”
“За Шмидт да добавя, че парченцата и на трите пъзела, които съм редила от тази марка, бяха много добре изрязани. Нямаше остатъчни ръбчета картон никъде. Цветовете са 1:1 с тези на кутията, парченцата са матирани, пасват чудесно и не се чудиш дали на същото място ще паснат още 3 парченца. Стандартни форми на парченцата.”

Step Puzzle

Sunsout

Trefl
“Трефл също са чудесни, като качество според мен са по-добри от Касторланд.”
“Повечето детски пъзели в къщи са Trefl - страхотни са.”
“Редили сме с децата много на Trefl и Clementoni, добре са и те като качество.”
“На Trefl и Schmidt също много харесвам качеството, особено вторите. Последните техни пъзели, които си бях купила, бяха съвсем леко матирани отгоре и като ги наредя не блести светлината върху тях гадно, както блести върху гланц.”
“Аз съм много доволна от качеството.”
“На мен на Trefl засега най ми харесват, нито ми блещят на лампа, а и цветовете се виждат ясно.”
“Трефл също са с матирани парченца, добро качество, пасват чудесно. Стандартни форми на парченцата.”
“Аз не съм много доволна от пъзелите Trefl. Редила съм няколко техни с 1000 части. Картината на кутията е супер, а самият пъзел не е така ясен. При увеличаването на снимката се получава вероятно... Само централната част съответства напълно.”
Последна тема (https://www.bg-mamma.com/?topic=847292)


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Olia T в пт, 05 апр 2019, 08:58
Идеална е :)
И за да съм по темата сега редя един много приятен и лесен пъзел на Trefl от 1000 части с африкански животни :grinning:

Към moni-m  относно коментара от предишната тема можеш ли да споделиш  за кой пъзел конкретно става дума?


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Мария в пт, 05 апр 2019, 09:14
Сиси, благодаря за темата и труда!

Да ви кажа за рамката от Мьомакс - не става. Дори 16 лв не заслужава.
Взехме я миналата седмица. Като я отворихме видяхме, че има малко счупено парченце в единия край. Не се занимавахме да я връщаме, но определено е пълен боклук!


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: moni-m в пт, 05 апр 2019, 09:22
Пъзелите Кафе и Подправки.


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Малко Сладко Коте в пт, 05 апр 2019, 09:31
Сиси, благодаря за темата, чудесна е!
Началото на Pomegranate:
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/q54l/2elai.jpg)
Етап до момента:
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/q54l/jVKRK.jpg)
Кутията с неразпечатания плик вътре:
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/q54l/RZSOU.jpg)
Близък план на парченцата - няма ги "браздичките", които са типични за Schmidt и Ravensburger. Въпреки това парченцата са матирани, няма отблясъци, цветовете са добри, наситени.
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/q54l/sAaob.jpg)


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: mis_marry_jane в пт, 05 апр 2019, 12:33
Благодаря за новата темичка.

Този пъзел на Pomegranate изглежда доста добър като качество, ще взема и аз да пробвам марката. Аз за сега съм в застой с пъзелите, тъй като съм с малко бебе, но се любувам на снимките, които качвате :) Приятно редене на всички.


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: pandachina в пт, 05 апр 2019, 15:43
Здравейте!
Извинявайте, че нахълтвам в темата ви с въпрос, който може би ще ви се стори странен. Запалих се по пъзелите покрай детето. На този етап редим детски пъзели, защото тя е на 5 години, но стигнахме до момент, в който започнах да се питам какво да правя с пъзелите, които вече са редени многократно и е изгубила интерес към тях. Вие какво правите с тези пъзели? Стават много и нямаме място.
Аз самата за себе си смятам да си купя няколко пъзела на по-високо ниво, но първо искам да разреша въпроса с това какво да правя с тях после.


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: anita7 в пт, 05 апр 2019, 15:49
Благодаря за новата тема.
Имам 3 пъзела, закупени от последната промоция и чакащи редене. Като са готови ще снимам и покажа.
Тази марка Pomegranate и за мен е непозната. Изглежда качествен пъзела. От къде ги купувате?


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Сиси ♥♥ в пт, 05 апр 2019, 16:36
Мaрия, значи клипс рамки, все пак от Бриколаж и внимаваме да е здрава в магазина поне.. :)

Малко Сладко Коте, много е интересен, различен.. аз си бях харесала на марката едни с геометрични фигури, птици, риби и пр. флора и фауна..

pandachina, както е отбелязано на 1 стр. - подаряваме, продаваме или ги даваме за благотворителност.

anita7, ето Pomegranate (https://www.ozone.bg/brand-pomegranate/). Аз съм си набелязала няколко, но чакам промоцийка..


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Малко Сладко Коте в пт, 05 апр 2019, 22:45
Знам, че не е хубаво 2 поста подред да пиша, но не мога да не се похваля:
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/q54l/G0E0A.jpg)
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/q54l/u1mh2.jpg)
И дотук стигнах с Pomegranate :)
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/q54l/iS7Rv.jpg)


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Сиси ♥♥ в сб, 06 апр 2019, 20:51
Малко Сладко Коте, страхотни!

От мен завършен Изпълването (https://www.ozone.bg/product/eurographics-eg60009961-eurographics-puzzle-1000-pc-the-fulfillment-gustav-klimt/):
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/pwyl/p2zF9.jpg)


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Малко Сладко Коте в нд, 07 апр 2019, 01:49
Сиси, благодаря.
Хубав Климт, бледичък ми изглежда, сниман на лампа? Предполагам, че цветовете са като в сайта, поне моят опит с Eurographics е такъв.

Един завършен Pomegranate 1000 части
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/q54l/SRU4J.jpg)


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Сиси ♥♥ в нд, 07 апр 2019, 11:51
Малко Сладко Коте, да, за съжаление снимката, е лоша, редих го с приятел и аз забравих да снимам, той ми прати тази. Цветовете в действителност са доста по-ярки, но все пак бих казала, че са една идея по-светли от кутията, съответно от сайта, така беше и с другите два на Кис.
Бързак си ти! Винаги чакам с нетърпение постовете ти! ;)


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Olia T в пн, 08 апр 2019, 21:07
Ето и чудесните африкански животни :) Много приятен :) Снимката не е добра. Жирафът не се вижда добре.
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/ebMF/jhBQg.jpg)


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Breedlove в пн, 08 апр 2019, 22:44
Купих си пъзел и букавлано след мейла за потвърждение, го написаха изчерпан. Един път и аз да не изпусна :Д
https://www.ozone.bg/product/toadstool-cottage/


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Olia T в пн, 08 апр 2019, 23:34
На мен два пъти ми се случи същото. Изглежда от някои пъзели имат само по една бройка.


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Сиси ♥♥ в вт, 09 апр 2019, 00:50
Редите ли пъзели на телефоните си? Днес си свалих едно приложение и беше доста зарибяващо, но предполагам, че ще ми писне в един момент.. Освен картинката, може да избереш колко части да бъде пъзелът - от 9 до 400!! Удобно е направено и самото редене, можеш да си извадиш само парченца, които ти трябват, да връщаш, да гледаш картинката, има и подсказки..
Или в някой сайт? Помня, че преди много години бях попаднала и съм редила от компютъра, но сега нямам представа.. Също съм участвала и в групово онлайн редене, но беше дразнещо, защото ти взимаха частите под носа.. :)

Все се каня да вляза в едно квартално ателие за рамки и днес го направих. Помолих да ми изчислят колко би ми струвала рамка с размери 70х100, за пъзел от 2000 части. Казаха, че задължително трябва да бъде по-масивна и със стъкло, избрах си някаква... И крайната цена беше - 90 лв.!!! :)))
Тъкмо се мислех да си взема един пъзел с 4000 части, обаче рамки 140х100 на обичайните места няма, а аз такива пари за рамка (тази ще е доста повече от 90 лв.), няма да дам.. Явно трябва да се огранича занапред само в 2000 части, като дори и за тях рамките са леко проблемни..


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Olia T в вт, 09 апр 2019, 07:52
Да, редила съм пъзели на телефона и компютъра, голяма зарибявка, но не е същото :)
О,не! 90лв за рамка! Та това са потенциални 9 пъзела ако са на промоция :joy:
Много са скъпи тези рамки! То вярно, че няма как да са безплатни, но чак толкова. Аз не рамкирам, подреждам ги, любувам им се известно време и след това ги развалям.


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Vervam в вт, 09 апр 2019, 08:17
Аз точно заради рамките се отказах да редя панорамни.
Имам 1 нареден и 1 ненареден от 1000 части и най-евтината цена,която съм намерила за рамка е към 40 лв,което за мен лично е много за пъзел от 25 лв ,особено,че е някаква най-най-опростена.

Breedlove
Olia29
просто сте взели последния ;)
Така беше при мен с този с планетите.
Оплаквам се между др от него!За 8 часа редене съм наредила около 15 парченца от черния фон.Направо ще ми съсипе нервите докато го направя.Май май ще го лепя с монтажното лепило наистина,че не ми се мисли,ако нещо му се случи.


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: margo** в вт, 09 апр 2019, 09:21
На този пъзел рамката ми излезе 20 лв от ателие/най-евтината/преди 2 години.
https://www.ozone.bg/product/castorland-b-52356-pazel-castorland-ot-500-chasti-tea-time/ (https://www.ozone.bg/product/castorland-b-52356-pazel-castorland-ot-500-chasti-tea-time/)


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Малко Сладко Коте в вт, 09 апр 2019, 09:34
Един кръгъл пъзел 500 части, нареден за около 2 часа... Много приятен, тънки, но хубави парченца, добре пасват, лъскави. Мниго живи цветове. Не му знам марката, но ако намеря още, ще си взема пак!
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/q54l/qhabo.jpg)
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/q54l/MJIvK.jpg)
А за този в ателието за рамки - излъгал е. На пъзел не му трябва масивна рамка и тежко стъкло. Избери от тънките профили и антирефлексно стъкло или, ако имат, плексиглас, и поискай цена. Егати нахалитета, 90 кинта за рамка...


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Olia T в вт, 09 апр 2019, 13:25
Възможно е :), но тъй като в единия случай беше пъзел Sunsout с нестандартна форма, а в другия Step puzzle, не толкова популярни марки пъзели си помислих, че може да са били по една бройка.


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: La_Valletta в ср, 10 апр 2019, 08:41
Намаление
https://www.ozone.bg/landing/goliamoto-razchistvane/pazeli2.php


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Mikkey в ср, 10 апр 2019, 09:31
Това сега сериозно ли е? :joy: :stuck_out_tongue_winking_eye:
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/zehl/AwmeK.jpg)


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Червено лале в ср, 10 апр 2019, 09:54
Това сега сериозно ли е? :joy: :stuck_out_tongue_winking_eye:
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/zehl/AwmeK.jpg)

Взех си подобен, но с миньоните от Лидл. Няма нареждане! Само жълти глави. :joy:


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Olia T в ср, 10 апр 2019, 10:36
Намаление
https://www.ozone.bg/landing/goliamoto-razchistvane/pazeli2.php
Хах... Вчера разбрах, поръчах си два пъзела, днес след работа  ще ги взема. Един пирамидален на D-toys, ще видя как е качеството, а другия на jumbo от тези с мистериите. :)

Да, имам тези пъзели с Ана и Елза и миньоните, както и 101 далматинци, купувани са от Лидл


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Аничк@ в ср, 10 апр 2019, 13:15
Някой редил ли е на Heye колекцията за България - Рилски манастир, Ал. Невски или друг?


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Meggito в ср, 10 апр 2019, 13:30
Здравейте!
Извинявайте, че нахълтвам в темата ви с въпрос, който може би ще ви се стори странен. Запалих се по пъзелите покрай детето. На този етап редим детски пъзели, защото тя е на 5 години, но стигнахме до момент, в който започнах да се питам какво да правя с пъзелите, които вече са редени многократно и е изгубила интерес към тях. Вие какво правите с тези пъзели? Стават много и нямаме място.
Аз самата за себе си смятам да си купя няколко пъзела на по-високо ниво, но първо искам да разреша въпроса с това какво да правя с тях после.
Може да ги размените или продадете в олх, базар и във фейсбук групата Puzzle Sales  Bulgaria


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: ioana_g в ср, 10 апр 2019, 13:32
Някой редил ли е на Heye колекцията за България - Рилски манастир, Ал. Невски или друг?
Аз съм купила три, но още не съм ги почнала


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Meggito в ср, 10 апр 2019, 13:35
Някой редил ли е на Heye колекцията за България - Рилски манастир, Ал. Невски или друг?
Аз съм редила Народният театър. Какво ви интересува?(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/fhMl/R9pDa.jpg)


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Аничк@ в ср, 10 апр 2019, 13:53
Чудя се дали са хубави, не съм редила от тях до момента, а сега са на доста добра цена. Мерси за коментарите, ще ги пробвам 🙂


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Olia T в ср, 10 апр 2019, 14:58
Ето ги й най-новите ми съкровища :)

(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/ebMF/1YowZ.jpg)

(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/ebMF/FggtN.jpg)Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Сиси ♥♥ в ср, 10 апр 2019, 15:24
Ох, Озон....

Аничк@, с отлично качество са! Можеш да прочетеш на 1 стр. мненията ни за марките пъзели..


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Olia T в ср, 10 апр 2019, 15:39
На пръв поглед пъзелът на D - toys e много добър, частите изглеждат с добро качество. По-малки са на размер. Самата пирамида също изглежда добре. Кутията също е здрава и плътна. Като първи впечатления бих казала много добро качество, когато започна да го редя ще актуализирам мнението си. :)


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Breedlove в ср, 10 апр 2019, 21:33
И аз не останах "непокварена" в озонското намаление :Д
Отмъкнах едни матрьошки и едно кученце. Днес ми дойде кастърландската къща, до момента не са чак толкова лоши частите. По - леки и по - евтино се усещат, ще видя сега като започна да ги редя, дано да няма разминавания. Това ми е първият техен пъзел.


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Mikkey в ср, 10 апр 2019, 21:37
Офф и аз не издържах този път...само с три минах...:(


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Olia T в ср, 10 апр 2019, 23:13
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/ebMF/Qdl77.jpg)

Ето един от пъзелите, които си купих при промоцията на Trefl. 300ч. Интересното е, че частите са по-малки. Забележките ми са, че имаше неотделени парчета или такива на които хартията беше отлепена, но с малко лепило всичко беше поправимо. :)


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Малко Сладко Коте в чт, 11 апр 2019, 11:34
Един Cobble Hill 1000 части, нареден за 2 вечери.
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/q54l/u6RmW.jpg)
Само за информация, Озон пуснаха нова марка пъзели Bluebird. Аз точно поръчах от чужбина, и те пуснаха марката.
П.С. Изглежда, изключително много дразня някой в темата. Всяко мое мнение се следи и докладва.


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Vervam в чт, 11 апр 2019, 12:11
Ха,странно.За какво те докладват,за изключително красиви и бързо наредени пъзели? :D


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Мария в чт, 11 апр 2019, 13:41
П.С. Изглежда, изключително много дразня някой в темата. Всяко мое мнение се следи и докладва.

Сериозно!? :hushed: И за какво те докладват точно пък в тази тема, където тона винаги е толкова спокоен...
А как разбираш, че си докладван? Идва админ да ти дърпа ушите ли? :joy:
Не си го слагай.


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: mis_marry_jane в чт, 11 апр 2019, 15:30
Ще падна от смях. Егати хората, явно ти завиждат, че си супер в пъзелите. Не си ги слагай на сърцето :)


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Breedlove в пт, 12 апр 2019, 01:19
Започнах първия пъзле King. Пюр хел 😫


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: иванита в пт, 12 апр 2019, 07:18
Здравейте момичета. Аз рядко пиша, но не съм редила скоро.
Аз след като наредя пъзел го лепя. 3-4 пъзела са рамкирани, останалите стоят под дюшека. 😁
Ето и моите придобивки от Озон.
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/wMll/svKjl.jpg)
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/wMll/V4kZH.jpg)


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Olia T в пт, 12 апр 2019, 07:29
Започнах първия пъзле King. Пюр хел 😫
Имам пъзели Кing - комплект от три пъзела, все още не съм ги редила, но чисто визуално ми приличат на тези на Anatolian. Аз от тях не съм доволна.
Какво не ти харесва? Или трудно се реди?

За пъзела на D - toys частите за твърде малки, има по - малки от тези на Castorland, а мислех, че не е възможно. Качеството не е перфектно, но става. :) Вчера го започнах, не съм напреднала много.


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: potrebitelcheto в пт, 12 апр 2019, 07:35
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/wR3l/ODvO7.jpg)

(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/wR3l/v64B0.jpg)

Това са последните два пъзела, които наредихме у дома. Оказва се, че обаче нямаме вече място у нас понеже всички ги рамкираме. Дойде въпросът, къде могат да се продават и дали това ще е възможно?


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Vervam в пт, 12 апр 2019, 08:15
иванита

как се казва този с цветята?Не мога да го намеря в сайта.


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: иванита в пт, 12 апр 2019, 08:36
https://www.ozone.bg/product/p-zel-1000-el-palitra-ot-cvetja-19894/ (https://www.ozone.bg/product/p-zel-1000-el-palitra-ot-cvetja-19894/)
Ето, но пише, че е изчерпан.
Каня се да почна този: https://www.jigsawpuzzle.co.uk/art-puzzle-blues-jigsaw-puzzle-1000-pieces.p58078.html
Бях го видяла в някой сайт, но се изчерпа. Бях в Турция, видях го в един супермаркет и си го взех за около 10-12 лв.  :D


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Vervam в пт, 12 апр 2019, 08:39
Да му се не знае,пак изпуснах!
Харесала съм един за 7 лв и ми трябва още един,но не мога да се спра на нищо.


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Mikkey в пт, 12 апр 2019, 09:11
Започнах първия пъзле King. Пюр хел 😫
Нали? Аз едвам един успях да подредя, а имам още четири техни. Мъка, мъка :(

Олиа29, Анатолиан е в пъти по-добре от Кинг.

Тоя път си взех два на Heye, досега не съм редила техни
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/zehl/Hk3rZ.jpg)

(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/zehl/NWxFI.jpg)

и един на Königspuzzle
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/zehl/o2Zxk.jpg)

и моля ви, спрете да ми пускате фитили, че ММ взе да ме гледа накриво вече. :(


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Соник в пт, 12 апр 2019, 11:13
Възможно ли е да се рамкира пъзел, без да се лепи? Харесах си много един, който ще пасне чудно на вилата, но е много красив и съм сигурна, че пак ще ми се иска да го наредя след време. Не бих се прежалила да го залепя.

От озонската промоция си харесах поне 5, но ще се огранича само с два, че вече нямам къде да ги държа. :rolling_eyes:

И редактирам само, за да добавя, че пъзелите на Кинг са единствените, които са ме докарвали почти до истерия -  ужасен тънък картон, недобре изрязани парченца, хич не ми харесват. А иначе имат хубави картинки, но повече няма да поръчам от тях.

Сега ще си взема от D-Toys за първи път, дано да е прилично качеството.


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Mikkey в пт, 12 апр 2019, 12:05
Соник, аз не лепя, направо рамкирам.


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Vervam в пт, 12 апр 2019, 12:20
Зависи,ако е рамка по поръчка от ателие,искат да е залепен.Поне където съм питала аз.Разбирам ги-хората не искат да отговарят и да редят пъзел ,ако нещо стане. :)


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Breedlove в пт, 12 апр 2019, 22:40
Аз не мога да повярвам, че холандски пъзели са толкова зле. Кинг. Мега тънки са парченцата, оставят усещане за нещо нискокачествено. Не знам как ще тръгне, наредих само рамката, но за пръв път на кутията картинката и картинката на пъзела се с разлика от 1 см поне. Абе гледам на кутията глава, те я отрязали до врата, глава няма. Аз взех един с матрьошки.
Започнах и Кастърланд успоредно и направо ми се струва луксозен.
Хейе са страхотни.
С това се мъча сега.
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/BxHl/xLBmL.jpg)


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Малко Сладко Коте в сб, 13 апр 2019, 13:24
Един Jumbo Wasgij? от мен. Допадат ми пъзелите-загадки, редиш и не знаеш какво ще се получи :)
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/q54l/bRJCo.jpg)


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Сиси ♥♥ в нд, 14 апр 2019, 08:59
Еха, не бях влизала отдавна и чак сега ви изчетох. Радвам се, че темичката ни е активна!
Ето последния ми Климт, отново нареден с приятел за приятелка. Trefl, 500 части, нареден за около 5 часа, приятно труден. И пак гадни снимки от мен:
Скрит текст:
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/pwyl/9dwjM.jpg)
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/pwyl/ZLVwd.jpg)

От промоцията на Озон, поръчах още един (https://www.ozone.bg/product/d-toys-72832-mu-01-gustav-klimt-lady-with-a-fan-detail/) на Климт, силно скептична съм към D-Toys, но дано ме изненадат. Поръчах още суши пъзел (https://www.ozone.bg/product/cobble-hill-51722-sushi-sushi-sushi/), че вкъщи сме любители, първият ще ми е на Cobble Hill, очаквам отлично качество. И третият е този шоколадовият (https://www.ozone.bg/product/pc-chocolate-1000pcs-6-recipes/) на Jumbo, с рецепти е, там познавам и одобрявам марката. Харесала съм и още един от серията, но по-натам, че.. чакат и още доста други в любими, но ще ме бият вече. :) Все пак хобито никак не е от евтините, дори и да купуваме пъзелите на промоция, като сложиш и рамка.. Но имам над 10 чакащи за нареждане, така че не бързам за нови, нищо, че винаги има изкушаващи промоции.

Olia T, леко ме обнадежди за D-Toys! Макар че, информацията ти за твърде малките части никак не ме радва, но ще видим, може да не е при всичките им.. Ако все пак се окаже, че качеството на "Жена с ветрило" е задоволително, може да взема в крайна сметка и "Целувката", от който ме отказахте тук преди време.
Breedlove, и аз си бях харесала матрьошките. :) Да го покажеш после! ;)
Малко Сладко Коте, ще следая да споделиш за Bluebird. Много ме кефят пъзелите загадки, които показваш, само един детски досега съм редила отдавна с малкия ми син, беше на Jumbo и страшно забавен! А за докладването, просто не мога да проумея!! Сигурна ли си, че е от тази тема, на мен не ми е много ясно..
иванита, на цветята и аз мислех да го взема, да го покажеш нареден, както и този с мацката, много е красив!
Mikkey, много са хубави и твоите поръчани, ще ти харесат Heye! И моят мъж така, отделно не е щастлив, че вечно един от плотовете ни е зает с разперен пъзел или чакаш рамка. :)


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Olia T в нд, 14 апр 2019, 09:38
Сиси, сигурно частите на другите пъзели са с нормални размери, но този е пирамидален. Ще чакам отзиви, бих си купила друг. Някои много харесват пъзелите на D - toys, освен всичко друго е въпрос на лично усещане - аз не харесвам Anatolian, други ги харесват много и т. н. по отношение другите марки. Изключвам случаите, когато нещата са толкова зле, че се разпадат само от поглед. :)


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Breedlove в нд, 14 апр 2019, 14:00
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/BxHl/qQkmi.jpg)


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Соник в пн, 15 апр 2019, 15:22
Днес пристигнаха и моите пъзели от озонската промоция - чудни са :)

https://www.ozone.bg/product/d-toys-67555-vp-01-cartoon-dracula/ (https://www.ozone.bg/product/d-toys-67555-vp-01-cartoon-dracula/)
https://www.ozone.bg/product/cobble-hill-51810-common-loons/ (https://www.ozone.bg/product/cobble-hill-51810-common-loons/)

Надявам се този на D-Toys да се с хубаво качество, за Cobble Hill нямам съмнение.
Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: La_Valletta в пн, 15 апр 2019, 15:38
Зарибих и сестра ми с котките на Росина от Heye.
Поръчах и като подарък три от моите пъзела )))
https://www.ozone.bg/product/heye-29158-pazel-heye-ot-1000-chasti-sun/
https://www.ozone.bg/product/heye-29720-pazel-heye-ot-1000-chasti-new-arcade/
https://www.ozone.bg/product/heye-29448-pazel-heye-ot-1000-chasti-daisies/


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Olia T в пн, 15 апр 2019, 15:39
Днес пристигнаха и моите пъзели от озонската промоция - чудни са :)

https://www.ozone.bg/product/d-toys-67555-vp-01-cartoon-dracula/ (https://www.ozone.bg/product/d-toys-67555-vp-01-cartoon-dracula/)
https://www.ozone.bg/product/cobble-hill-51810-common-loons/ (https://www.ozone.bg/product/cobble-hill-51810-common-loons/)

Надявам се този на D-Toys да се с хубаво качество, за Cobble Hill нямам съмнение.И двата са чудесни! :) Чакам отзиви, особено за големината на частите. :)


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: La_Valletta в пн, 15 апр 2019, 20:43
Рискувах с D-toys, не можах да устоя на Алфонс Муха. Искам още, но друг път.
https://www.ozone.bg/product/d-toys-66930-mu-08-alphonse-mucha-zodiac/
https://www.ozone.bg/product/d-toys-66923-kl-07-alphonse-mucha-season/
https://www.ozone.bg/product/d-toys-66923-kl-01-alphonse-mucha-moet-chandon-cremant-imperial-moet-chandon-white-star/


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Сиси ♥♥ в пн, 15 апр 2019, 20:45
Да се оплача, купих клипс рамка от Бриколаж 100х70 за двехилядника и беше счупена в ъгъла след като махнахме картоните, направо няколко големи парчета се отделиха. Дали ще ми я заменят? Реално как ще докажа, че не съм я счупила аз? И трябва ли да мъкна и свалените картони..
Много е крехко стъклото, чак се притеснявам за следващата, която ще купя.. И май, за съжаление, ще избягвам занапред пъзели от 2000 части..


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: La_Valletta в пн, 15 апр 2019, 20:47
При мен по същия начин се получи, не я върнах. То гориво до Пловдив ми е повече от рамката.


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Сиси ♥♥ в пн, 15 апр 2019, 21:28
На мен не ми е проблем да отида, просто се чудя дали да го мъкна въобще.. Проблемът е и че се притеснявам да купя следваща същата...


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Малко Сладко Коте в вт, 16 апр 2019, 08:46
Аз взех 4 пъзела от Озон, два съм ги намислила за подарък на майка ми, но наредени. Та ще търся подходящи рамки за пъзели по 500 части, но първо да ги наредя хахах.
Защо не разопаковате веднага рамката? След касите, имам предвид. Така, ако нещо не е наред, ще може да се действа веднага и няма да могат да кажат, че вие сте я повредили. Разбирам, че са големи, и е по-трудно пренасянето после, но поне да се види цяла ли е рамката...


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Сиси ♥♥ в вт, 16 апр 2019, 09:07
Малко Сладко Коте, конкретно тази най-голямата рамка, дори и да я разопаковам на касата, после нали трябва да я пренеса до вкъщи?! Няма как отново да се сложат тези картончета, които уж я защитават и пак може да се счупи докато се транспортира незащитена.. :)))) Просто наистина са много крехки, стъклото е тънко. Имаше една счупена и на рафта. При по-малките размери съветът ти е по-адекватен, но с големите си е риск, дори и да предвидиш и носиш нещо друго, с което да я предпазиш, пак не се знае.
Точно за 500 части купих сега и същата малка клипс - 10 лв., ок си е, за 1000 части също купувах скоро - 16 лв. Въобще, харесват ми като цени клипсовете (е, най-голямата не е съвсем евтина 33 лв., затова се и жалвам тук, но при липса на алтернатива). Обаче винаги трябва да си имаме едно наум за крехкостта им.. Писах писмо на Бриколаж, да видим..

Кои поръча за майка си? И аз така си наричам и сега дори предстоят няколко - за свекървата, за вилата, за къщата на село.. :) Дори в гаража мисля да сложа един, който стои рамкиран отдавна.. Вкъщи празни стени много, но трябва строго да се съобразявам с интериора, затова си намирам други цели. ;)Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Малко Сладко Коте в вт, 16 апр 2019, 09:10
Ето тези двата:
https://www.ozone.bg/product/jumbo-18369-pc-winter-bouquet-500pcs/
https://www.ozone.bg/product/jumbo-18349-janneke-brinkman-summer-bouquet-500-pcs/

И сега ми се ще да бях взела на Трефл панорамата с изгледа от Нотр Дам...


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Сиси ♥♥ в вт, 16 апр 2019, 09:15
Малко Сладко Коте, много са красиви и мисля, че ще са и много приятни за редене!
И отваряйки ги, констатирах, че намалението е свършило! Който успял, успял.. Макар че, на мен, честно казано, малко ми олекна, защото имах сложени още няколко в кошницата, без да са били спешни, просто изкушаващи заради промоцията.. Чакаме следващата. :)


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: La_Valletta в вт, 16 апр 2019, 11:52
Едната част от пъзели, поръчани вчера, са в офиса на Еконт. Чак не ми се вярва.


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Breedlove в вт, 16 апр 2019, 12:57
Не мога, хора...Ravenesburger са намалени в Озон. Започва от 25 % и стига на места до 40, доколкото видях


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Olia T в вт, 16 апр 2019, 14:02
Бързи са, чака ме разорение и спане под моста :joy: Сега си поръчах два :)


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Breedlove в вт, 16 апр 2019, 15:44
Както предложи една приятелка, от нашата бира, може да си направим малък квартал с къщи от кутии на пъзели. Като гледам ще сме мини общество :Д


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Червено лале в вт, 16 апр 2019, 17:53
И мен ще ме разорят от Озон, май пак ще поръчам, а ме чакат 4 неотворени...

пп. Комплектът за сортиране на части отново е наличен, мисля, че в предната тема някой питаше за него.


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: La_Valletta в вт, 16 апр 2019, 17:57
Eто ги подаръци за сестричката ми. Утре чакам моите за мен )))
Скрит текст:
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/esGl/uioun.jpg)


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Mikkey в вт, 16 апр 2019, 20:52
Не мога, хора...Ravenesburger са намалени в Озон. Започва от 25 % и стига на места до 40, доколкото видях
Е, не, няма да ви чета вече :(

Сиси, връщай я, не струва малко. Боклуци са явно тия новите рамки.


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Olia T в вт, 16 апр 2019, 22:21
Ето, едната страна на пирамидата :)

(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/ebMF/rFW61.jpg)

Бавно се случват нещата.


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Сиси ♥♥ в вт, 16 апр 2019, 23:57
Сиси, връщай я, не струва малко. Боклуци са явно тия новите рамки.
Утре ще ходя. Върнаха ми отговор, че ще признаят рекламацията. Ще видя как ще я замъкна само разопакована.. И ще пиша пак крайния резултат, да се знае. И ще тръпна дали заменената ще е ок. Но определено ще избягвам занапред пъзели от 2000 части..

Аз пък ще се въздържа от промоцията този път..


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: La_Valletta в ср, 17 апр 2019, 09:51
Получих моите пъзели, довооолна. Обожавам стил Ар Нуво!

(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/esGl/qtqWf.jpg)


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Соник в ср, 17 апр 2019, 12:05
пп. Комплектът за сортиране на части отново е наличен, мисля, че в предната тема някой питаше за него.
Кой е този комплект, може ли линк?


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Червено лале в ср, 17 апр 2019, 16:38
пп. Комплектът за сортиране на части отново е наличен, мисля, че в предната тема някой питаше за него.
Кой е този комплект, може ли линк?
https://www.ozone.bg/product/art-puzzle-tray-136445/ (https://www.ozone.bg/product/art-puzzle-tray-136445/)


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: La_Valletta в ср, 17 апр 2019, 17:20
Хубав e, имам същия, но не е намален )))


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Сиси ♥♥ в ср, 17 апр 2019, 21:08
Сиси, връщай я, не струва малко. Боклуци са явно тия новите рамки.
Утре ще ходя. Върнаха ми отговор, че ще признаят рекламацията. Ще видя как ще я замъкна само разопакована.. И ще пиша пак крайния резултат, да се знае. И ще тръпна дали заменената ще е ок. Но определено ще избягвам занапред пъзели от 2000 части..
Да кажа, че без проблем ми замениха рамка. Сега остава и новата да е здрава и да я сложим успешно. :)))) Но утре ще е.. Мислех да пробваме и без лепило, но сега се колебая..

La_Valletta, много са красиви!!


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Малко Сладко Коте в ср, 17 апр 2019, 21:53
Топъл, топъл, още пари. Завършен преди малко :) Отново Wasgij? на Jumbo, 1000 части.
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/q54l/Z5OO6.jpg)
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/q54l/m6KKU.jpg)


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Breedlove в ср, 17 апр 2019, 22:01
Супер готино, много ми допадат снимките ти на пъзелите, как успяваш да ги заснемеш така прави "отгоре" Аз нещо не ги докарвам и все изглеждат криви, ти с какво снимаш?


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Малко Сладко Коте в чт, 18 апр 2019, 14:31
С телефон снимам, не са много хубави снимките, че са на лампа повечето... И моите са кривички, ама какво да се прави. Все пак се виждат и това е важното :)
Иначе ставам права/качвам се на нещо и се надвесвам над тях, че да докарам що-годе прави образи :)


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Olia T в чт, 18 апр 2019, 21:10
Ето новите ми пъзели :)

(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/ebMF/5FWsV.jpg)

(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/ebMF/8fPbJ.jpg)Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Сиси ♥♥ в пт, 19 апр 2019, 15:37
Аз нямаше да си взимам нищо от промоцията на Ravensburger, но днес трябваше да правя друга поръчка от Озон и нямаше как, добавих си този (https://www.ozone.bg/product/ravensburger-701089-14353-pazel-500/) и този (https://www.ozone.bg/product/ravensburger-701004-14114-pazel-500/). :)

Иначе редя подправките на Trefl, много е приятен и върви бързо, може би днес ще го завърша:
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/pwyl/liVYp.jpg)


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Мария в пт, 19 апр 2019, 15:38
Сиси ♥♥, този и аз го имам. Наистина е много приятен за редене. :)


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Сиси ♥♥ в пт, 19 апр 2019, 15:57
Много обичам да редя подобни, с храна, вкусотийки, чакат ме няколко, ще ги подарявам на свекървата повечето...

П.П. Забравих да споделя, че двехилядника с роботчетата е успешно сложен в клипс рамката, този път здрава.. ;) Като го закачим на стената, ще го покажа. Не посмях да го слагам незалепен, че да не се налага да подмятаме много, много крехката рамка.. Все пак мога да кажа, че са хубави клипс рамките от Бриколаж, харесват ми и са по-евтини.. чудя се дали да не мина на такива и за по-малките пъзели от 500 и 1000 части..


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: La_Valletta в пт, 19 апр 2019, 16:14
Моят на Алфонс Муха ми събра очите в точка. Всичко е в ръждива гама, частите пасват на много други места и са леко хлабави.


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Olia T в сб, 20 апр 2019, 10:25
Вчера вечерта най-сетне завърших пирамидата, завърших я на инат, парчетата са хлабави, не стоят плътно, предполагам, че няма да могат да се залепят, няма място и пъзелите стоят леко издадени напред, не прилепва плътно към страната на пирамидата, също така няма как трябва да редиш задължително отдолу нагоре, на 2 от страните така редих, на другите си ги редих отделно в кутията и след това ги преместих едно по едно парченцата. Не ми хареса, не бих редила друг
пирамидален, не и на D-toys.
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/ebMF/oycTJ.jpg)
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/ebMF/On7JR.jpg)
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/ebMF/70RV8.jpg)
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/ebMF/UntsL.jpg)


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Breedlove в сб, 20 апр 2019, 11:08
Хора,да ви питам...моите приятелки си взеха от намалението на Трефл пъзели,едната каза,че едно парче й липсва,а друго се повтаря два пъти.Другата сега ми показа,че согурно десетина парченца са разслоени и не прилепват. Вие имали ли сте проблеми,или просто е лоша партида?


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Сиси ♥♥ в сб, 20 апр 2019, 11:10
Ето от мен завършените подправки, 1000 части, Trefl:
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/pwyl/iaosZ.jpg)

Имах леки затруднения само с червения пипер горе ляво:
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/pwyl/K1uBa.jpg)

Breedlove, имаше няколко слепени парченца, както и такива, които влизат на повече от едно място, но като цяло аз нямам забележки към марката. Липси не съм имала, всъщност досега, пу-пу, никога не съм имала липси.


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Olia T в сб, 20 апр 2019, 11:12
За Trefl имаше недобре изрязани и разлепени части само в малкия пъзел с тигъра. До сега с големите части не съм имала проблем. Липси също не съм имала и дано да нямам.


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Breedlove в сб, 20 апр 2019, 11:26
Изглеждат супер подправките. Ами може би кофти късмет са имали,ще взема и аз един да видя как е, че искам ревю да направя.


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Mikkey в сб, 20 апр 2019, 13:55
На Трефл имам най-много направени пъзели. Не съм имала забележки или липси никога.


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: P600458 в сб, 20 апр 2019, 19:12
 Ravensburger 1200
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/4VUb/gxzdU.jpg)


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: La_Valletta в нд, 21 апр 2019, 12:09
Не съм имала проблем с Trefl. Ако им пишете, би трябвало да ви набавят липсващо парченце.

Да попитам, когато в кутия имате сглобени малки фрагменти, разглобявате ли ги? Или се възползвате от неволното подсказване?
Аз, до сега, винаги съм разделяла, но с сегашния пъзел няколко пъти се възползвах ))).


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Olia T в нд, 21 апр 2019, 12:18
Аз ги разделям, вчера започнах пъзелa What if? на Ravensburger и имаше няколко части свързани  по две, недобре изрязани. Внимателно ги разделих.


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: La_Valletta в нд, 21 апр 2019, 12:35
Сега от новините, в Русия в Пушкински музей има изложба на рекламни постери от миналия век, включително и на Алфонс Муха. Видях един, който взех като пъзел ))).

Чакам и тази книга https://www.ebay.co.uk/itm/A-Guide-to-Art-Nouveau-Style-by-Hardy-William-Hardback-Book-The-Cheap-Fast-Free/142080471004?ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT&_trksid=p2060353.m2749.l2648. Корицата също е постер на гореспоменатия художник и него го имам във вид на пъзел :relaxed:

Довърших преди малко. Харесва ми много, препоръка - да се реди само на дневна светлина.

(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/esGl/ZGdHS.jpg)
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/esGl/yAR2I.jpg)(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/esGl/e6DQa.jpg)


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Малко Сладко Коте в пн, 22 апр 2019, 22:38
Още един готов :)
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/q54l/b6d1s.jpg)
Скрит текст:
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/q54l/d0rqs.jpg)
И малко да се оплача...
Скрит текст:
Много се разочаровах от ФБ групата, в която си показвах пъзелите. Една жена под моя пост се оплака да не съм показвала готовите пъзели-загадки, в същото време подминава постове на други хора отново с готови пъзели-загадки. Казах, че няма да споделям повече, но горчивината си остана. Няма такова правило в групата, още повече, че тези пъзели-загадки са над 50 броя и едва ли някой ще си спомни какво точно е видял в някоя ФБ група, като тръгне да реди пъзела... аз не бих могла да си спомня. Ако не беше подминала чуждите публикации, нямаше да се засегна, и щях да пускам снимка в коментарите, но така излиза, че само аз преча...
Исках да се оплача тук, защото знам, че ще ме разберете. С голямо желание редя пъзелите си и после искам да споделя радостта си от готовия пъзел с другите, които редят пъзели.


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: bubalesa в пн, 22 апр 2019, 22:50
Коте, и аз видях коментара и дискусията. 🙄 Не се огорчавай! Мислех си, че поне там, където хората са се събрали по общи интереси, ще има добронамереност, а то навсякъде все има по някоя крива ракета... Показвай на нас😊 Аз доста по- рядко редя от всички тук в темата, но с удоволствие чакам новите наредени 🤗


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: chrissy в вт, 23 апр 2019, 08:44
Вместо само да ви гледам скрито, се включвам с последния. 😃

Редя пъзели от години, като рядко купувам нещо различно от Равенсбургер, тях харесвам най-много. Преди редях по 2000, сега вече не си взимам такива мънички, че съм готова за към седмица, 5000 пък го редих много време, та съм се спряла на 3000 за момента.

Не намирам снимки преди нареждането, за съжаление, само готов.

(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/sjGl/Gm26b.jpg)

А, намерих и още един покрай Коледа. Обикновено тогава редя, защото през годината пътувам много и иначе рядко имам време. Този има и междинен статус на снимка. 😃

(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/sjGl/tABXy.jpg)

(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/sjGl/TteO3.jpg)Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Vervam в вт, 23 апр 2019, 08:50
Дано да е лесен този с подправките,него ще почна после.За сега още редя черното небе на планетите :D
Част по част...ужасно е!
Аз и по малко редя,на седмица дали има 4-5 часа.С това темпо ще ми вземе здравето .


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: jijibiji в вт, 23 апр 2019, 10:34
Много хубави пъзели споделяте :)
Аз също предпочитам 3000 парчета да редя, другите много бързо ги приключвам :)
Chrissy, можеш ли да пуснеш линк към тези, които сподели?


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: chrissy в вт, 23 апр 2019, 10:37
Подаръци са ми пъзелите винаги, та нямам линкове, но обикновено всички ми купуват от Амазон.


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Малко Сладко Коте в вт, 23 апр 2019, 10:42
Кашонът ми с пъзели от чужбинската поръчка (с десетината Блубърд пъзели) е в превозвача от миналата седмица и нямам време да мина да го взема... Направо...
Масата ми побира само 1500-2000 части, но нямам време за такива... Затова се ограничавам до 1000-1500 части...
Някой да знае сайт от ЕС, в който има White Mountain? Влюбих се в това...
Скрит текст:
(https://cdn.shopify.com/s/files/1/2100/2891/products/1446_jeweled_cat_1200.jpg?v=1547232867)


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Kate_ sm в вт, 23 апр 2019, 10:55
chrissy
Кой е пъзела със снимките на Америка. Много е хубав


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: ioana_g в вт, 23 апр 2019, 11:05
chrissy
Кой е пъзела със снимките на Америка. Много е хубав
И аз това щях да питам


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Зори в вт, 23 апр 2019, 11:15
Кашонът ми с пъзели от чужбинската поръчка (с десетината Блубърд пъзели) е в превозвача от миналата седмица и нямам време да мина да го взема... Направо...
Масата ми побира само 1500-2000 части, но нямам време за такива... Затова се ограничавам до 1000-1500 части...
Някой да знае сайт от ЕС, в който има White Mountain? Влюбих се в това...
Скрит текст:
(https://cdn.shopify.com/s/files/1/2100/2891/products/1446_jeweled_cat_1200.jpg?v=1547232867)
Блубърд имат два пъзела с такива котки,но точно този го няма.Този,който си показала е много красив,дано го намериш някъде :four_leaf_clover:


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Малко Сладко Коте в вт, 23 апр 2019, 11:31
Знам за блубърдските, но този... Всъщност те са серия, като ги имат и Блубърд.
Скрит текст:
(https://cdn.shopify.com/s/files/1/2100/2891/products/402_Tapestry-Cat_4_1024x1024.jpg?v=1526582994)
(https://cdn.shopify.com/s/files/1/2100/2891/products/829_Painted_Cat.jpg?v=1526655212)


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: chrissy в вт, 23 апр 2019, 12:32
chrissy
Кой е пъзела със снимките на Америка. Много е хубав

Ето го:

https://www.amazon.de/Ravensburger-17433-Puzzle-Never-Sleeps/dp/B077TSX8L2/ref=mp_s_a_1_1?keywords=ravensburger+3000+usa&qid=1556011892&s=gateway&sr=8-1


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Сиси ♥♥ в вт, 23 апр 2019, 13:26
Малко Сладко Коте, не спирай да показваш!! Да не е същата, която те докладва тук..

La_Valletta, аз по-скоро се възползвам, ако има слепени части. :) Много ми допадат на Алфонс Муха, обаче редя пореден на Климт и малко искам почивка от тези гами. :)

chrissy, браво! Сподели какво правиш после с наредените големи пъзели.

Vervam, много е лесен и приятен с подправките, тъкмо добре ще ти дойде след този и ще му се насладиш..

jijibiji, показвай и ти! ;) И също ми е интересно какво правиш тези от 3000 части след нареждане?

Вкъщи правим този пъзел (https://www.ozone.bg/product/heye-29786-doodle-rainbow/) в момента.


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: La_Valletta в вт, 23 апр 2019, 15:17
Още вариант на друга шарена котка
https://www.ozone.bg/product/castorland-c-151448-2-pazel-castorland-ot-1500-chasti-feline-fiesta/

Равенсбургер все още имат намаления.


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Малко Сладко Коте в вт, 23 апр 2019, 15:34
Сиси, не знам дали пише тук. Но ако се поставя на моето място при така изложени неща (постове на други хора са подминавани, а само на мен е направена "забележка"), дали и тя няма да реагира по същия начин и да приеме нещата "прекалено лично"...
Интересното е, че в група с много повече участници, чужбинска, никой не ми каза да не показвам готовите пъзели-загадки. Напротив, хората се радват и споделят, че и тях ги чака, или че са го редили скоро... Те също показват готови такива пъзели. Забелязала съм същия "феномен" и в групите за гоблени - в чужбинските, дори и грозотия да покажеш, никой няма да се заяде, да каже, че е грозно или нещо такова. А тук с парцалите ще те изядат...
Показвайте красоти, да им се радвам :)
Довечера сигурно ще почна нов пъзел аз. А в началото на май ще направя разчистване на голяма част от наредените пъзели.


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: _Зизy_ в вт, 23 апр 2019, 17:26
И аз видях дискусията. Явно просто тогава им е избило. Аз лично скривам всеки подобен пост с готови пъзели загадка. Бях сложила четири в количката си и докато се наканя да ги поръчам ги видях готови. Отказах се да ги редя - няма да са ми интересни, още повече при цена от 24лв :(


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Mikkey в вт, 23 апр 2019, 21:14
А каква е идеята на тези пъзели загадка, да ме просветлите моля ви?


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Малко Сладко Коте в вт, 23 апр 2019, 22:45
На капака картинката е една, а вътре редиш друго. Има няколко вида - да наредиш какво ще се случи малко след показаната на капака сцена, да наредиш какво вижда даден персонаж, да наредиш "бъдещето"... Ей такива неща. Обикновено тези с бъдещето не се различават много от капака. Само тези, които са "какво вижда Х", са доста различни.


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: chrissy в вт, 23 апр 2019, 23:33
Сиси, нищо не ги правя. Разделям ги на 8-12 парчета, зависи от размера и 8-те парчета ги слагам в кутията, после кутиите в мазата.

Това е и една от причините да редя големи пъзели (обикн 70х100см) - да не събирам много кутии. 😃


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: ioana_g в чт, 25 апр 2019, 00:37
Един пъзел от мен. Най-трудния, който съм редила. 1500 части на Anatolian.(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/sSFK/VVlGc.jpg)


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Сиси ♥♥ в чт, 25 апр 2019, 08:25
От мен завършен Герои в цветовете на дъгата, Джон Бургерман, Heye, 1000 части. Много приятен за редене!
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/pwyl/wBKew.jpg)
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/pwyl/DQslj.jpg)
Ето и етапи:
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/pwyl/CzLLh.jpg)
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/pwyl/dXqfv.jpg)
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/pwyl/GWR1I.jpg)
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/pwyl/7qx2X.jpg)
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/pwyl/6IL9C.jpg)Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Малко Сладко Коте в чт, 25 апр 2019, 08:54
Бях писала, че Озон са пуснали рамки за пъзели, явно е пречело много. Също и линк към кутии за пъзели бях пуснала, в Амазон, явно и това много е пречело, та е изтрит целия ми пост... Ако те питат и отговориш с линк, или пък съобщиш и дадеш линк, че някъде са пуснали нещо, което е точно по темата, явно е спам или реклама, не знам вече.
Редя ето това - голямо предизвикателство за мен с толкова еднакви бледи цветове...
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/q54l/n15wL.jpg)


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: chrissy в чт, 25 апр 2019, 09:02
Малко сладко коте, и аз пуснах на предната стр линк към Амазон, понеже бях попитана, но не ми е изтрито мнението. Странно ми се вижда това. Да не би да не ти се изпращат мненията? При мен се случва понякога от тел, когато прекъсна писането и по-късно продължа.


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Малко Сладко Коте в чт, 25 апр 2019, 09:09
Не, просто отново тенденциозно докладване и триене на мои постове. Човек попита откъде може да си купи кутия за пъзел и аз отговорих с линк към амазон. Гледам, че и неговия пост е изтрит. В същия пост пишеше и за рамките в Озон.


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Сиси ♥♥ в чт, 25 апр 2019, 10:22
Добре де, как може да има такива хора.. Темата е и да си показваме пъзелите, но и да сме си полезни един на друг! Коте, не знам дали да не опиташ да пишеш на модератор..

Ето рамките за пъзели в Озон - https://www.ozone.bg/pazeli-2d-3d/pazeli/aksesoari-za-pazeli/ За мен е важна и полезна информация, която трябва да присъства в темата!
Разгледах ги, не са лоши като цени, но всички са "дървена" шарка, това на мен не ми допадна, няма да ми се връзват с интериора.. П.П. сега прочетох, че са и без стъкло или плексиглас, само рамка..


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: bubanka в чт, 25 апр 2019, 10:34
Напомням, че покупко-продажбите са забранени в бг-мамма.
Постове с такива предложения се изтриват, изтриват се и постовете на тези, цитират подобни предложения.
Моля, припомнете си правилата на форума (https://www.bg-mamma.com/?topic=23714).


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: La_Valletta в чт, 25 апр 2019, 12:27
Тогава цял раздел На пазар е в разрез с правилата. Мога да пиша в темата за Амазон и да давам линкове, но в тази тема линкове пряко с вързани с пъзели от същия Амазон са забранени?
Как да си споделяме информация? Пъзели си имат и аксесоари, и консумативи. Информация, споделяна от момичета, е  много полезна.


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: bubanka в чт, 25 апр 2019, 12:30
Проблемът не е в линковете.
Горе съм написала точно какъв е.


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Сиси ♥♥ в чт, 25 апр 2019, 13:13
Започнах рамката на този (https://www.ozone.bg/product/standard-1000-pieces-lovely-times-gabila-cactus-family/) пъзел, цветовете са доста по-бледи от картинката в сайта. Художничката е Габила, май се произнася Габиля.. П.П. Да, Габиля Рисоне.. интересно, че тук (https://www.puzzle.store.bg/p234940/kaktusi-gabilia-gabila-.html) е доста по-евтин, вече ще гледам цените и ще пиша на Озон, ако видя по-ниска, нали имаха такава политика!?


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Малко Сладко Коте в чт, 25 апр 2019, 13:20
Не, нямат.. Тя важи само за техните цени в сайта - ако до 7 дни след покупката намалят продукта, им пишеш и ти връщат разликата.


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Сиси ♥♥ в чт, 25 апр 2019, 13:27
Ясно, мерси, не съм вниквала и не съм разбрала, само смътно помня, че имаше нещо за по-ниска цена.. Но щом е така, едва ли някога ще се възползвам.. Кой гледа каква е цената на пъзел, който вече е купил.. :) Всъщност, сещам се, ако тъкмо си купил и са го пуснали след това на промоция? Имах преди време такъв случай, но не знаех тогава..


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Малко Сладко Коте в чт, 25 апр 2019, 15:24
И аз имах подобен случай, само че от промоция влязоха в друга промоция и беше намален с още лев пъзела. Възползвах се - писах им съобщение с номера на поръчката и за кой пъзел става дума и при следващата поръчка си използвах намалението (левче-кефче :) ). Важи за всичките им неща на сайта май, аз пъзели и книги гледам само.
Обаче яка надценка са му сложили....


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Сиси ♥♥ в чт, 25 апр 2019, 16:04
Обаче яка надценка са му сложили....
Мдаа, погледнах произволно и други пъзели на Heye, всички са по-евтини в store.bg!! Минимум с по 5-6 лв., други марки не съм сравнявала.. Това обяснява и честите промоция в Озон. Но аз, така или иначе, гледам от Озон да купувам на промоции, а и безплатната доставка също не е за пренебрегване (не помня в store.bg след каква сума е безплатна).. Но все пак ще си имам вече едно наум когато си харесам определен пъзел извън промоционалните, да го потърся и в други сайтове.


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Малко Сладко Коте в пт, 26 апр 2019, 15:41
Дойдоха! Има още един египетски от серията, но не ми хареса и не го взех :)
Скрит текст:
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/q54l/34KpX.jpg)
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/q54l/QpUtb.jpg)
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/q54l/f0hnj.jpg)
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/q54l/q3GQf.jpg)


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Olia T в пт, 26 апр 2019, 15:42
Страхотни са :) Искам и аз такива! :stuck_out_tongue_winking_eye:


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: La_Valletta в пт, 26 апр 2019, 20:02
Коте, супер са и са мноооого!


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: иванита в пт, 26 апр 2019, 22:45
Коте, супер са и са мноооого!
Дааа, особено този със зодиите е страхотен!


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Breedlove в пт, 26 апр 2019, 23:23
Ще редиш Жозефин Уол.Обожавам я,имам към 8 нейни,сега имам още няколко в уишлиста


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: chrissy в сб, 27 апр 2019, 00:05
Ехааа, това 10 пъзела ли бяха? :flushed::heart:

Къде събираш толкова кутии?
Много красиви картинки, м/у другото. 😃


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Малко Сладко Коте в сб, 27 апр 2019, 16:43
10 са, да. Ох, голям дерт ми е, че мястото ми е кът... гледах в чуждите групи, хората си имат стаи за пъзели, със стелажи, стелажи пъзели.... Аз затова и гледам да продам повечето редени, няма къде да ги държа.
Първия ми на Графика пъзел е този, ще споделя мнение после. Просто докато се наканя да го взема от Озон и той се изчерпа. Подозирам, че зареждат единични бройки и който хване, хване.
Между другото, търся ето този пъзел на Равенсбургер 2000 части или на Бъфало 1000 части. Ако знаете откъде мога да се снабдя с него, особено версията на Равенсбургер, моля споделете :)
(https://i.pinimg.com/originals/71/20/89/712089997b09b5840f50f61e037d6249.jpg)


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Olia T в сб, 27 апр 2019, 16:55
Живо си го представих, стая само за пъзелите. Мечтая си за такава :)


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Сиси ♥♥ в пн, 29 апр 2019, 14:36
Хростос Воскресе! Здраве, благоденствие, мир и любов!

Малко Сладко Коте, страхотни пъзели! Красота и удоволствие ще са!

Момичета, случвало ли ви се е такова нещо:
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/pwyl/3JDfB.jpg)
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/pwyl/ILeXs.jpg)
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/pwyl/3ELKR.jpg)

Все съм чувала за липсващи части, като дори не съм вярвала, че са липсвали, а че по-скоро са изгубени някак от притежателя... Но за повтарящи се части не бях!! Т.е. имам 2 допълнителни парченца рамка, 99% идентични с други 2 такива, които са сложени, т.е. и тези излишните също пасват, има съвсем леко разминаване при изрязването. За пръв път ми се случва такова чудо и бая зор видях с рамката долу, а то защо било.. :)
Когато все пак реших, че е така, въпреки че две части ми оставаха, преброих и горните и измерих готовата рамка. В сантиметри е точно като посочените на кутията, нямам грешка!!
Но сега взех да се тревожа какво ме очаква по-натам.. Дали не са смесили два пъзела.. И дали няма да ми липсват други 2 части от вътрешността, ако общата бройка е точно 1000!? Да взема да ги преброя..


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: иванита в пн, 29 апр 2019, 15:03
Ами, Сиси,  при мен има точно 2 липсващи части:
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/wMll/lWgJk.jpg)
Нали  първо си редя рамката и си помислих, че са в остатъка. Обаче в процеса на редене така и не излезнаха. :confused: Помислих, че децата са ги загубили или Аз, ама пък 2 поредни......🤔😞 А и досега не ми се е случвало - един пъзел 2 години го размятах под килим, кутия, пак килим, и при в по-малки деца всички си беше точно; 5 месеца под килима друг, и досега не му се е случвало да липсва парче. И как пък 2 поредни?!
Иначе пъзелът е изключително лесен за редене( а повярвайте ми аз не съм добра в реденето) и освен 2-те липсващи пасти и едно почти пречупено парче други забележки нямам.


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: La_Valletta в пн, 29 апр 2019, 15:05
Сиси, измери контура. Виж, дали размера съответства на изписания върху кутия. Възможно е да не е подредена правилно рамката, на мен се е случвало.

Иванита, неприятно е това. Да не са се залепили за килима или пък да са  в прахосмукачка )))? Аз редя на пода, винаги ме е страх да не се изпрахосмуча някое парче.


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Малко Сладко Коте в пн, 29 апр 2019, 15:23
Един пъзел на Кьонигспъзел ми беше по този начин - 4 екстра парченца и една липса. Понеже го взех от Озон, им писах и ми изпратиха нов, за да си намеря парченцето, после им го върнах. Странна процедура, но си намерих парченцето и им върнах пъзела и екстра частите.
Също коледната библиотека на Равенсбургер беше с липсващо парченце фабрично. На 1000%, защото го наредих за 1 ден точно, не е местен, а няма и кой да го пипа.


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: иванита в пн, 29 апр 2019, 15:39
La Valletta, търсих ги тези парчета, но уви.. newsm45 Пак ще ги търся, но мисля да пиша и на Озон да видим какво те ще кажат.  Помня, че го отворих и си сортирах частите, и го прибрах в кутията. Онзи ден започнах да го редя.
Щях да ги "пиша" изгубени, но пък как така точно 2 поредни да ги няма....

П.П. прахосмукачката я проверих, но юе повторя както и под килимите  newsm78


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: La_Valletta в пн, 29 апр 2019, 15:50
 На мен ми се случи, след като редях пъзела върху картон и го мушнах под диван, при изваждане да се закачат няколко парченца за долната част на дивана. Добре, че бях сигурна, че ги имах. Иначе щях да ги пиша липсващи.


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Сиси ♥♥ в пн, 29 апр 2019, 18:23
Така.. забавлението при мен продължава, трета повтаряща се част:
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/pwyl/pfvOI.jpg)
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/pwyl/W6WZK.jpg)
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/pwyl/keIBe.jpg)

La Valletta, нямаше да пиша, ако не бях сигурна, точно защото и на мен ми се е случвало да греша в рамката, вече меря, писах и първия път, че измерих.. ;) Тук случаят е друг, мисля, че снимките вече са достатъчно красноречиви. :) Сигурна съм и за третата част, нагоре вече няма от този фон.

Малко Сладко Коте, за пръв път ми се случва! Не ми пречат допълнителните, нищо, че доста ме озадачиха, особено в рамката, но тръпна именно да няма липси!! Не ми се броят, ще видим какво ще излезе..
Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: La_Valletta в пн, 29 апр 2019, 18:30
Сиси, погледни го от веселата страна. Сега си мотивирана и ще го наредиш за отрицателно време ))).


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: иванита в пн, 29 апр 2019, 21:33
Да, Сиси, може метнеш 2 излишни парчета за мен 😁


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Mikkey в пн, 29 апр 2019, 22:29
Сиси, тия дни ще довърша рибите на Габила и ще ти кажа как е положението при мен. Засега е подреден на 85% някъде и всичко е ОК.


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Vervam в вт, 30 апр 2019, 23:16
Преди време имах липсваща част , писах , уговорихме се да ми дадат пъзел да си в намеря и след 15 минути я открих между таблата на кревата и матрака .
Писах им ,че съм глупачка и да не пращат нищо.Много неудобно ми стана 😀


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Малко Сладко Коте в ср, 01 май 2019, 01:55
И аз съм имала такива случаи - тъкмо се ядосам, че го няма търсеното парче и хоп, то изскочи от някъде. А аз в главата си вече съм направила цял сценарий за филм междувременно - как сега ще пиша на сайта, от който е поръчан пъзела, те ще ми предложат варианти или ще се направят на ударени и т.н. И накрая филма отива на кино, защото парченцето се намира :)


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: moni-m в ср, 01 май 2019, 09:52
Преди години от един пъзел 2000 части на Educa ми липсваха 3 парченца под прав ъгъл. Писах им и ми ги изпратиха. Бяха наистина липсващи, не изгубени.


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Breedlove в ср, 01 май 2019, 12:12
Ейй, коя марка е това?! Много неприятно. Знам, че по принцип може да пишеш на производителя и те ти пращат съответното парченце.


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Сиси ♥♥ в чт, 02 май 2019, 22:09
Макар и с гадни снимки на светкавица, идвам да кажа, че пъзелът ми е цял + 3 допълнителни повтарящи се парченца, Heye, 1000 части, много приятен за редене:
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/pwyl/iOYwf.jpg)
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/pwyl/xRmbv.jpg)
Ето и малко етапи:
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/pwyl/OJk3L.jpg)
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/pwyl/isxob.jpg)
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/pwyl/DbABW.jpg)
Дано при някой друг не липсват тези 3 части, които се оказаха в нашата кутия. За пръв път ми се случва подобно нещо, не ми е първи пъзел на марката.


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: La_Valletta в чт, 02 май 2019, 22:37
Честито, по-добре повече )))!


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Vervam в пт, 03 май 2019, 08:24
О,кактусчета! :eyes:
Аз съм луда на тема кактуси,имам много,отделно колекционирам всякакви неща с кактуси- химикалки,кейсове,плюшени кактуси ,чаши,всичко! :D
Все се каня да взема и някой пъзел,точно този даже гледах веднъж, но тогава си поръчах други и така и не го взех.Много е красив!


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Малко Сладко Коте в пт, 03 май 2019, 12:36
Много готини бодливчета :)
Наистина по-добре повече от по-малко.
Аз да си кажа равносметката след поръчката на Блубърд от чужбина. Всичко на всичко пъзелите са ми излезли по около 15лв всеки. Тук всеки един е 25лв. Не съжалявам, че чаках 2 седмици за тези пъзели, в никакъв случай.
Това завърших снощи.
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/q54l/juIWR.jpg)
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/q54l/Z2fUe.jpg)


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Сиси ♥♥ в пт, 03 май 2019, 16:36
Благодаря ви, момичета!! И аз много харесах кактусите, отдавна исках.. Точно толкова отдавна търся макове, които много да ме впечатлят, но все още не откривам подходящите изображения..

Малко Сладко Коте, видяла си зор с този "белия"! Чакаме да се радваме и на наредени Блубърд!

Аз започнах този (https://www.ozone.bg/product/cobble-hill-51722-sushi-sushi-sushi/), за пръв път редя пъзел на Cobble Hill. Частите са нестандартни, като на EuroGraphipcs, като качество, сякаш една идея по-добро, трябва да се внимава при грешка, защото частите прилепват много плътно..


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Малко Сладко Коте в сб, 04 май 2019, 23:55
Ето новото приключение, един Равенсбургер Силует
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/q54l/asJcM.jpg)
И малко детайли :)
Скрит текст:
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/q54l/iDDJU.jpg)
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/q54l/KZzFG.jpg)
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/q54l/6qbrX.jpg)
Започвам този Блубърд
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/q54l/FRjEh.jpg)


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: La_Valletta в нд, 05 май 2019, 11:45
Детайлите са супер )))!


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Сиси ♥♥ в нд, 05 май 2019, 12:59
Аз фиксирах централно таксито още преди да разбера, че е такъв и има още.. ;) Яко!


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Малко Сладко Коте в пн, 06 май 2019, 11:57
Впечатлена съм от качеството на Блубърд! Засега са ми фаворит! :)
Парченцата на този 1500 части са по-малки, за да стане готовия пъзел с размер на стандартен 1000 части. Пълен мат са парченцата, както и кутията. Формите на парченцата са стандартни, няма изчанчени. Яркостта е много добра, цветовете са може би една идея по-ярки от на кутията. Почти не си личи, че е пъзел, ако се гледа от по-далече, не личат луфтовете между парченцата. Много добро пасване, лесно сглобяване. Малко по-тънки са от Равенсбургер, но логично - парченцата са по-малки.
Ето снимки, на лампа са, но предвид времето...
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/q54l/GAyPS.jpg)
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/q54l/mRev5.jpg)


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: La_Valletta в чт, 09 май 2019, 20:10
Озон има Рожден Ден )))
https://www.ozone.bg/landing/rojden-den/puzzles.php?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=birthday&mc_cid=1ea5894787&mc_eid=9347ec9c1e
Сортери са на много изгодна цена
https://www.ozone.bg/product/art-puzzle-tray-136445/


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Vervam в пт, 10 май 2019, 08:39
Този път промоцията не е ударна.Малко са пъзелите с голямо намаление.Аз продължавам търсенето на папка за пъзели.Ако някой някога мерне да се продава в БГ сайт, ще съм му благодарна ,ако ми каже. :)


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Зори в пт, 10 май 2019, 13:10
Този път промоцията не е ударна.Малко са пъзелите с голямо намаление.Аз продължавам търсенето на папка за пъзели.Ако някой някога мерне да се продава в БГ сайт, ще съм му благодарна ,ако ми каже. :)
Vervam  аз видях тази папка,но ми се вижда много висока цената за подобно нещо
https://pazeli24.eu/index.php?route=product/product&product_id=31091


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Vervam в пт, 10 май 2019, 13:20
Този път промоцията не е ударна.Малко са пъзелите с голямо намаление.Аз продължавам търсенето на папка за пъзели.Ако някой някога мерне да се продава в БГ сайт, ще съм му благодарна ,ако ми каже. :)
Vervam  аз видях тази папка,но ми се вижда много висока цената за подобно нещо
https://pazeli24.eu/index.php?route=product/product&product_id=31091

Тази я видях и аз ,но нещо не ми харесва в нея.Няма и снимки отвътре как точно изглежда,а и пише изрично,че е само за класически пъзели.Абе,като цяло не ми допада.А цената наистина е малко прекалена.


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: La_Valletta в пт, 10 май 2019, 17:12
Тук се вижда
https://www.youtube.com/watch?v=y9R-7W-75c0


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Малко Сладко Коте в сб, 11 май 2019, 00:03
Да покажа новите придобивки, първи пъзел на Master Pieces и първи два на Step Puzzle.
Скрит текст:
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/q54l/zoFve.jpg)
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/q54l/J4Q43.jpg)
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/q54l/kdia6.jpg)
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/q54l/4dUxr.jpg)


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: ioana_g в сб, 11 май 2019, 00:40
Още един готов и от мен. За първи път редя на Cobble hill. Много са странни часрите. Нарязани са на всевъзможни фигури. Не бих взела отново на тази марка(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/sSFK/0QltL.jpg)


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Сиси ♥♥ в чт, 16 май 2019, 09:55
При мен малко застой с тези:
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/pwyl/iyEtV.jpg)

(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/pwyl/vZLz8.jpg)


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Breedlove в пт, 17 май 2019, 00:54
Една приятелка реди "Звездната нощ" на Ван Гог и го прокле 100 пъти.Не беше за нея, но беше кошмарен.
Аз от това намаление взех 2+1 за подарък..


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Vervam в пт, 17 май 2019, 15:55
От Озон не можах да се спра на нищо , но пък ходих до Джъмбо за някакви неща и си харесах един малък , от 500 части ,5 лв струваше.
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/Fatl/GS5BZ.jpg)


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Сиси ♥♥ в пн, 20 май 2019, 08:01
Завършен Суши, Cobble Hill, 1000 части, нестандартни. Забравих да го снимам на плота, на който редя, преди да го преместя върху другите наредени, чакащи за рамка, вижда се малко отдолу, но не ми се занимаваше да го местя за по-хубави снимки:
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/pwyl/grUf7.jpg)

(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/pwyl/D1Nns.jpg)

(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/pwyl/VH6mO.jpg)


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Vanja77 в пн, 20 май 2019, 09:19
Пречи ли нещо рамките за пъзели да се използват за гоблени?


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Малко Сладко Коте в пн, 20 май 2019, 09:30
Освен, че нямат стъкло, друго не пречи. Поне тези в озон, които са конкретно за пъзели, нямат стъкло.


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Vanja77 в пн, 20 май 2019, 10:38
Благодаря.


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Сиси ♥♥ в пн, 20 май 2019, 12:59
Започнах този:
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/pwyl/LRIhy.jpg)

(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/pwyl/hYxMM.jpg)

С рецепти не бях взимала досега, иначе марката я познавам и харесвам!Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Vervam в пн, 20 май 2019, 13:20
Започнах този:
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/pwyl/LRIhy.jpg)

(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/pwyl/hYxMM.jpg)

С рецепти не бях взимала досега, иначе марката я познавам и харесвам!Еееее,искам го този!От къде е?!
Пъзел само за мен <3
В този дух,това е последното ми творение :P
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/Fatl/4u2Md.jpg)


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Червено лале в пн, 20 май 2019, 13:30
Vervam, https://www.ozone.bg/product/pc-chocolate-1000pcs-6-recipes/ (https://www.ozone.bg/product/pc-chocolate-1000pcs-6-recipes/) , дори е намален в момента. :smiles:


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Малко Сладко Коте в пн, 20 май 2019, 13:30
Хайде сега да го придружиш с рецепта ;)

Този шоколадовия и аз го гледах (в Озон), но не посмях. Ще ме изгонят от вкъщи вече с толкова пъзели... :) Иначе са страхотни всичките.


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Сиси ♥♥ в пн, 20 май 2019, 13:52
Да, от Озон е, тогава беше пак намален, дори на 14,99 лв., една идея ми чернее повечко, но си го харесвам и така.. Рецептите са хубави и лесни, със сигурност ще пробвам повечето, първо ще е суфлето в MW.
Тогава се чудех и за този - https://www.ozone.bg/product/pc-berries-1000pcs-6-recipes/, но не знам защо не го поръчах. Сигурно и него ще взема по някоя време, както забелязвате, обичам много такива с вкусотии! :)


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Червено лале в пн, 20 май 2019, 14:07
Аз наскоро наредих този, лесен е, за един ден беше готов. Частите са малко хлабави, но се получи добре.
https://www.ozone.bg/product/trefl-34-00134-10357-pazel-1000el-sladkishi/ (https://www.ozone.bg/product/trefl-34-00134-10357-pazel-1000el-sladkishi/)


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Mikkey в пн, 20 май 2019, 22:21
Хайде сега да го придружиш с рецепта ;)

Този шоколадовия и аз го гледах (в Озон), но не посмях. Ще ме изгонят от вкъщи вече с толкова пъзели... :) Иначе са страхотни всичките.
Те досега щом не са с твоята богата колекция :joy:, едва ли сега за един шоколад.

Тези с храните много ги харесвам, но съм на зърнена диета и огладнявам само докато ги гледам. :joy: :flushed:


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Малко Сладко Коте в вт, 21 май 2019, 13:24
Още не са, обаче това е, защото след като приключа даден пъзел, го пускам за продажба :) Друг е въпросът дали и кога някой ще го вземе хахах :)
Vervam, моля ти се, дай рецепта, недей ме мъчи :) Знаеш ли как ми се хапва нещо вкусно ягодово-шоколадово? :)


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Vervam в вт, 21 май 2019, 13:43
Ето я и рецептата,доста е тежичка :)
https://www.homecookingadventure.com/recipes/strawberry-chocolate-mirror-cake?fbclid=IwAR2RRuwckWzRQuegwfcIEq1GlKjnpxUQg0x1PYVNYGlkF0IcVyveyX8CaNg


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Сиси ♥♥ в вт, 21 май 2019, 20:37
Завършен пореден Климт с приятел като подарък за негова близка - Жена с ветрило, 1000 части, D-Toys:
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/pwyl/2h2R7.jpg)

(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/pwyl/uOWkf.jpg)

И отново странност при мен! Една от частите е различна цветово, но влиза като форма на последното празно място. Добре е, че не е на място, на което щеше да се забелязва:
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/pwyl/JblGm.jpg)

(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/pwyl/KbsS4.jpg)

Ето и как е точно на кутията:
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/pwyl/5cEd4.jpg)

Вижда се само като се вгледаш, но се чудя как е възможно това.. Вероятно е от друг пъзел, т.е. една матрица ползват за много картинки.. Та и това ми се случи след трите повтарящи се части при кактусите на Heye.
D-Toys редя за пръв път, ако изключим посочения дефект, качеството беше добро към високо! Бях скептично настроена, след прочетените коментари за марката, но си беше напълно ок, а и не са въобще скъпи! Но говоря конкретно за тази серия, не знам при други как е, тези се водят High quality.
Пъзелът е вече подарен и закачен, жената едва ли ще забележи:
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/pwyl/ewPJy.jpg)
Но все пак се чудя дали да пиша на Озон или D-Toys. Вие как бихте постъпили? Да знам занапред, ако ми се случи пак.. Защото ако частта беше някъде другаде, напр. при шията на жената на белия фон.. задължително щях да търся начин да се оправи! Знам, че пишете при липсваща, изгубена част, но моят случай е подобен.. пак е води липса, нищо, че бройката е точна, има несъответствие!


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: La_Valletta в вт, 21 май 2019, 20:54
Много е красив!


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Малко Сладко Коте в ср, 22 май 2019, 12:00
Много е хубав, харесва ми.
Обаче тази история с частта е просто... Аз бих писала на D-Toys, явно при тях е проблемът. Озон биха ти изпратили нов пъзел, за да замениш липсващото парченце, но при все че вече е нареден и рамкиран, едва ли има смисъл.
Напоследък забелязвам, че и известни и доказали се марки като Heye, Ravensburger се излагат с подобни несъответствия - липсващи парченца, повтарящи се такива... Не съм го очаквала от такива марки, честно казано. Знам, че да се греши, е човешко, но пък не са единични случаи вече, което говори за занижен качествен контрол според мен. Хубавото е, че такива марки си държат на името и реномето и ако ги понасметеш хубаво във формата за контакт, те компенсират.
При мен случая с липсващото парченце от Равенсбургер се разреши с няколко мейла до тях. Първия път ми отговориха след почти месец, че препращат въпроса ми към Комсед АД, които пък са им официален представител за България. От Комсед си измиха ръцете, като казаха, че договорът им с Равенсбургер е да покриват липсващи парченца само за пъзели над 5000 части и само ако пъзелът е закупен от тях и пазите касовата бележка. Побеснях и писах на Равенсбургер отново, че от Комсед АД ми отказват да ме компенсират и че до момента този пъзел вместо радост, носи повече проблеми. Отговориха ми след няколко дни, че ми изпращат нов пъзел и съжаляват за създалата се ситуация. Дали и как са се разправили с Комсед хич не ме вълнува, но знам, че в магазин Комсед кракът ми няма да стъпи в близките години.


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Olia T в ср, 22 май 2019, 12:42
Сиси, възможно ли е да се е получила размяна т. е. Да си сложила правилното на друго място, където е паснало, а това да е останало. Странно ми е да попадне парченце от друг пъзел. До сега не съм имала липси, в един пъзел gibsons имах  допълнително парче извън пликчето.


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Зори в ср, 22 май 2019, 14:02
Сиси, възможно ли е да се е получила размяна т. е. Да си сложила правилното на друго място, където е паснало, а това да е останало. Странно ми е да попадне парченце от друг пъзел. До сега не съм имала липси, в един пъзел gibsons имах  допълнително парче извън пликчето.
И аз си помислих същото,дали не сте разменили местата на две парченца.
На мен ми случи преди две седмици с един пъзел на Heye.Парченцата точно на брой и когато дойде момента да сложа последното парче забелязах,че не е съвсем точно цветово(съвсем леко разминаване,трудно забележимо) но пасва перфектно по форма,реших съвсем внимателно да огледам целия пъзел и намерих грешката,просто съм разменила местата на две парченца.И то да кажеш да нямам опит в реденето,за първи път ми се случи след 12 години стаж и наредени над 300 пъзела.
Пъзела е рамкиран с клипс,което означава,че ако ситуацията е същата всичко е поправимо.Освен,ако пъзела не е залепен.


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Сиси ♥♥ в ср, 22 май 2019, 17:23
Момичетааа... Точно това се оказа!! Хем гледах много внимателно, проверих, търсих подобна част сложена другаде, защото и на мен ми се е случвало и то много пъти, особено често като редя рамките!
И знаете ли как го открих, като ви прочетох реших пак да погледна, просто разгледах снимките и кутията и ето в центъра на ветрилото сме сложили тази черна дъгичка:
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/pwyl/TZm6N.jpg)(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/pwyl/pIlWs.jpg)

Да ме прощават D-Toys, че ги набедих! :kissing_face:В знак на реверанс и компенсация, още веднъж да кажа, че отново бих купила техен пъзел от тази серия, качеството е хубаво! А както по-горе споделяте и при други, доста по-скъпи марки се случва една част да пасва перфектно на няколко места. Може би е нормално, матриците са такива, но когато са близки цветово може да стане объркване.
Пъзелът е залепен, но с лепило за пъзели и както знаете не е проблем да се разменят частите, но дали моят приятел ще го направи при вече подарен и закачен пъзел, малко си е излагация направо :))))


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Vervam в чт, 23 май 2019, 15:58
Хайде в озон нова промоция,този път на любимите ми Холандски пъзели <3
Ще фалирам покрай този сайт!
https://www.ozone.bg/promo-jumbo-i-king/?utm_source=facebook&utm_medium=cpc&utm_campaign=page-puzzlepromo-may19&fbclid=IwAR0devG_bpbe_a15Kz9iyC1y8ULEAf8aoXXg3G0cct4MywHo0UDD3NHcY9c


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Mikkey в чт, 23 май 2019, 16:09
Да, и на книгите пак..аз вече не го отварям. Желязна съм...засега. :D
King трябва в промо пакет с мента, глог и валериан да ги продават.


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Сиси ♥♥ в чт, 23 май 2019, 16:55
Мислех да се въздържа този път, но все пак поръчах Беритата (https://www.ozone.bg/product/pc-berries-1000pcs-6-recipes/), за да ми е в комплект с шоколадовия, който в момента редя (той (https://www.ozone.bg/product/pc-chocolate-1000pcs-6-recipes/) е още по-евтин, за тези, които се интересуваха).
King не възнамерявам да пробвам..


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Olia T в чт, 23 май 2019, 18:18
Да, те  имат промоции, но невинаги имат добри намаления, за рождения им ден почти всичко имаше само 20 % намаление. Мислех нищо да не взимам, в крайна сметка си поръчах едно килимче за пъзели и едва си избрах пъзел - един пъзел на Clementoni, намалението беше малко и пак ми се получи сметка 40лв.
 Сега за книгите - също пише до 60 % намаление, а всъщност повечето книги са 20 % намаление. Не че е лошо, но очакваш повече.
     За пъзелите  King i jumbo харесах някои на jumbo, но ще видя дали ще си ги поръчам.


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Сиси ♥♥ в чт, 23 май 2019, 18:42
Точно така е! Реално много големи намаления правят само на няколко пъзела и то не толкова атрактивни. Иначе останалите са все около 20%, или в най-добрия случай 30%-40%. Но пак е нещо де... Скъпо ни е хобито! Това е. :) И ако рамкираме, съвсем..

В тази връзка, напоследък няколко пъзела слагам в клипс рамките на Бриколаж, които са и по-евтини (16 лв.) от другите. Но обикновено като се сложи пъзелът, се вижда отдолу шперплатът, тъй като размера на пъзела почти никога не е точно 50/70 см. и стои доста грозно. Хрумна ми една сполучлива идея - залепям, обкантвам отстрани самата подложка с черен изолирбанд! Става много добре! Стои по-красиво отколкото да се вижда отдолу кафявия шперплат, а и на черното самият пъзел някак изпъква повече. При последния, който съм показала в темата, се вижда.


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Червено лале в чт, 23 май 2019, 19:08
Аз лепя на черен картон и тогава в рамка, ако пъзелът е по- малък от рамката. От сегашното намаление нищо не си харесах и по- добре. :grinning:


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Малко Сладко Коте в пт, 24 май 2019, 12:46
Аз също нищо не си харесах :) Единствено пъзелите от серията Wasgij?, но ще се въздържа.
Наредих още един от Escape/Exit пъзелите на Равенсбургер, но снимките не са добри и може би ще изчакам, за да пусна хубави снимки.
Сиси, радвам се, че развоя на събитията е такъв - всички парченца са си от твоя пъзел :)


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Olia T в пт, 24 май 2019, 13:30
И аз харесах пъзелите от серията wasgij? Набелязах си някои, които ме интригуват повече. От другите харесах само един панорамен с дивите животни на Африка. За сега не мисля да ги взимам, но ще видя ще устискам ли :joy:


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Зори в пт, 31 май 2019, 13:25
Аз да побутна темата,предполагам повечето със затопляне на времето дават приоритет на разходките.
Завършен преди малко,истинско удоволствие,За качеството мога само хубави неща да кажа.С две думи,нямам никакви забележки(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/qGU2/0HmmB.jpg)


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Mikkey в пт, 31 май 2019, 17:58
Уф така е...рибите чакат да ги завърша ама кога и аз не знам.


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Breedlove в сб, 01 юни 2019, 00:12
Аз напоследък прекалих,но не съм седнала да ги редя.Днес си взех едни гноми в къща и много им се радвам


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Olia T в сб, 01 юни 2019, 15:29
Аз напоследък прекалих,но не съм седнала да ги редя.Днес си взех едни гноми в къща и много им се радвам
Покажи, покажи, да го видим. :)


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Breedlove в сб, 01 юни 2019, 15:47
Ето този, напомнят ми на книжките с приказки с картинки от едно време
https://www.ozone.bg/product/jumbo-18323-rien-poortvliet-at-home-with-the-gnomes-1000-pcs/


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Mikkey в сб, 01 юни 2019, 16:50
Сладурски е.


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Сиси ♥♥ в ср, 05 юни 2019, 19:46
И моят шоколадов е готов отдавна, но не бях снимала, а и нали Зори го пусна, ето все пак:

(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/pwyl/JiOgZ.jpg)

Започнала съм беритата, но по-малко време за редене имам сега..


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Аничк@ в чт, 06 юни 2019, 08:16
Да се включа с първия пъзел, който редим на heye. Много е красив, но малко ни озори 🙂 (//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/ksD3/tjYL8.jpg)


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Сиси ♥♥ в чт, 06 юни 2019, 08:38
Аничк@, супер е!  Аз бях купила и двата на Азума Макато, но този, който показваш го подарих, а вкъщи чака другият (https://www.ozone.bg/product/heye-29739-pazel-heye-ot-1000-chasti-bright-lily/). Обичам цветя и вкусотии аз.. :)


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Аничк@ в чт, 06 юни 2019, 08:53
и аз мислех да го подаря, но мм каза, че толкова зор иска да си го гледаме. Купих го април на намаленията, а този, който си показала съм го изтървала някъде. И той е много красив :)


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Зори в чт, 06 юни 2019, 13:26
Аничк@, супер е!  Аз бях купила и двата на Азума Макато, но този, който показваш го подарих, а вкъщи чака другият (https://www.ozone.bg/product/heye-29739-pazel-heye-ot-1000-chasti-bright-lily/). Обичам цветя и вкусотии аз.. :)

Този,който си показала е разкошен,скоро го редих и толкова много ми хареса,че сега съм решена да взема и другия на Макато,който пказва Аничка
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/qGU2/DZQ98.jpg)


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Малко Сладко Коте в ср, 19 юни 2019, 11:09
Да покажа най-накрая още един пъзел от Escape серията на Ravensburger.
Скрит текст:
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/q54l/Z8xsH.jpg)
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/q54l/uhkKE.jpg)


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Olia T в чт, 20 юни 2019, 21:24
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/ebMF/HR4ge.jpg)
Ето един малък разкош от 260ч. :) Взех си и този, който е 2000ч. :)


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Малко Сладко Коте в пн, 01 юли 2019, 17:53
Идвам да кажа, че в Озон има нова марка пъзели - Gold Puzzle. Поръчах, разбира се. Нямам търпение да дойде :)
И междувременно, след дълга пауза, се завръщам с ето това. MasterPiece Reflections 750 части. Казва се A Breath Of Fresh Air. Ще опитам да опиша утре впечатленията си от тази серия на марката, а и от самата марка.
Скрит текст:
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/q54l/ODEid.jpg)
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/q54l/wf5x1.jpg)
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/q54l/xyVPH.jpg)


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Сиси ♥♥ в пн, 01 юли 2019, 18:22
Ето и от мен последен нареден, който все забравям да покажа, Jumbo, 1000 части, също толкова приятен като шоколадовия, може би дори една идея по-лесен:

(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/pwyl/s0dC7.jpg)

(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/pwyl/sdSlZ.jpg)

Май следващ ще разтворя чак края на септември..


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Малко Сладко Коте в чт, 04 юли 2019, 09:43
Да покажа поредния приключен пъзел. A Typical British BBQ на Jumbo Wasgij?, 1000 части.
Слагам решението в скрит текст.
Това е на кутията
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/q54l/CLIxD.jpg)
А стана това
Скрит текст:
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/q54l/2i37b.jpg)


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: *Penny* в нд, 07 юли 2019, 12:13
Аз се записвам в темата с днешна придобивка :) (//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/2xpl/yGgox.jpg)


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Малко Сладко Коте в нд, 07 юли 2019, 20:16
Много е готин, да го покажеш скоро нареден :)
Малко ми е тъпо да си пиша самичка...

Имам какво да покажа :)
Да започнем с нещо ново, а именно новата марка в Озон - Gold Puzzle. Турска марка, и бидейки такава, очаквах нещо с не дотам добро качество (тук съм повлияна от качеството на Арт Пъзел. Не съм им фен, въпреки сносното изпълнение). Но Gold Puzzle ме изненадаха приятно. Плътен картон, чисто и ясно изображение с хубави, наситени цветове. Добро захващане на парченцата, пасват си чудесно. Стандартна форма на парченцата. Лъскава кутия от дебел и плътен картон. Самият пъзел също е лъскав и като такъв, сносна снимка е безумно трудно да се направи. Въпреки това, пъзелът е чудесен, цветовете са като на кутията. Като минус отчитам, че на кутията пише, че има безплатно лепило за пъзела, но в действителност няма такова.
Скрит текст:
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/q54l/M8R4O.jpg)
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/q54l/dNxP4.jpg)

И един. Wasgij?, отново 1000 части. Казва се How times have changed!
На кутията е това
Скрит текст:
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/q54l/Ggk8C.jpg)
А стана това
Скрит текст:
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/q54l/S6YXk.jpg)
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/q54l/OaUPf.jpg)


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: potrebitelcheto в нд, 07 юли 2019, 20:34
Здравейте,
и аз редя доста пъзели. Всичките ги рамкирам в едно ателие, но сега се оказа, че са доста. Дали знаете да има някъде място или група, където да се публикуват/продават наредени и рамкирани пъзели и да се продават?

Благодаря предварително


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Olia T в ср, 10 юли 2019, 10:40
Един пъзел китайска радост :) 500ч. Частите се захващат добре, но някои  съвпадаха на повече от едно място. (//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/ebMF/7BdP3.jpg)


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Desislava A. в ср, 17 юли 2019, 15:48
Здравейте! Това е първото пъзелче, което редим с дъщеря ми и го закупихме в комплект с дървена рамка и лепило. Моля споделете, как да го рамкирам и залепя. Също така на кой производител да са ни следващите пъзелчета, че изчетох в темата, а и нашето мнение е същото, че АртПъзел не са най-хубавите. (//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/HbIT/OSCxC.jpg)


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Малко Сладко Коте в пн, 22 юли 2019, 18:34
Какво е това затишие в темата? Всички ли сте на море? :)
Аз не съм, затова си редя пъзели :)
Ето какво намерил МП до кофите... в ужасно състояние, с липси, но ми е любим от детството. Имам него и други от серията, но сърце не ми дава да го хвърля този.
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/q54l/yWyRp.jpg)
Едно време съм редила и това, още го пазя. Да знаете дали има други подобни бг пъзели и откъде мога да видя/купя?
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/q54l/nzQU9.jpg)


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Breedlove в пн, 22 юли 2019, 18:47
И аз съм търсила такивааа, направо ме върна 20 години назад. Страхотни картини са, чудя се как някой ги хвърля. Трябва да видим в някой сайт дали няма.


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Mikkey в пн, 22 юли 2019, 19:29
Аз се върнах от почивка и си мислех тези дни за едно пъзелче, ама да видим кога ще го почна. :)
Иначе от детството се сещам за един пъзел на Уницеф, много шарен, който съм редила много пъти, защото нямах друг :( Много си го обичах. Обаче ти ме накара да се замисля къде ли съм го прибрала?


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Vanja77 в пн, 22 юли 2019, 19:56
Аз имам 2 на Уницеф и изрових кутиите съвсем наскоро. Така изглеждат на 35 години:

(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/n94l/SAdL4.jpg)

(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/n94l/u6uWG.jpg)


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Mikkey в вт, 23 юли 2019, 08:11
Моят е като първия :heart_eyes:


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Малко Сладко Коте в вт, 23 юли 2019, 08:47
Първия го имам, втория го има МП, та ми го даде :)
Любими са ми на Уницеф, имам още няколко от детството. Снимките са от нета.
Скрит текст:
(http://detstvoto.net/uploads/posts/2009-06/1244582725_image_322772.jpg)
(http://detstvoto.net/uploads/posts/2009-06/1244582760_image_322774.jpg)


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: звездица в вт, 23 юли 2019, 22:04
У дома също са ни любими Уницеф пъзелите, имаме същия като първия на Vania77 и всичките без един като на Малко сладко коте. Как ми се иска всичките варианти да имаме за пълна колекция. :)


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Малко Сладко Коте в ср, 24 юли 2019, 08:45
Новите придобивки :)
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/q54l/Xmsql.jpg)


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Vervam в ср, 24 юли 2019, 09:58
Аз още редя онзи с планетите.Останали са към 300-на елемента , само черно.този пъзел ме накара да намразя реденето на пъзели и сигурно ще си дам почивка известно време.Който го е измислил е истински садист!Няма повтарящи се фрагменти , няма никаква логика.Всяко парче се пробва едно по едно.
Даже вкъщи ме намразиха заради този пъзел :D Шегувам се,но ми направиха забележка какво е това непрекъснато "трак-трак-трак",което се чува.А то е като пробвам елементите и ги хвърлям  в кутията които не стават.Е така с часове :D
След 1 месец ще се изнасяме с мъжа и трябва да го наредя до тогава,защото не виждам как ще го пренеса иначе.


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Малко Сладко Коте в ср, 24 юли 2019, 10:55
Отново промоция в Озон - има доста пъзели намалени на до 10лв. Мисля да взема 1-2 на d-toys да ги пробвам. Много ми допадат картинките, въпреки отзивите за качеството. Успях да разпродам голяма част от наредените си пъзели и се освободи доста място хахах :)
Напоследък нищо не съм редила след онзи Уницеф. Извадила съм един Gibson, първи от марката ми е, но още не съм го почнала.


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Vervam в нд, 04 авг 2019, 20:03
Свърших го! Най-сетне нареден !
Идеше ми с монтажното лепило да го залепя 😀
Много ме измъчиха тези планети , но си заслужаваха .
Взех нови 2 от промоцията на Озон, лесни, леки за редене.Даже единия е 500 части.Него ще направя сега,да си възвърна удоволствието от реденето 😀
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/Fatl/NGWfN.jpg)
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/Fatl/lBuJB.jpg)

Не се вижда много добре заради светлината , но е хубаво наситено черен .


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: La_Valletta в нд, 04 авг 2019, 20:13
Супер е! Само белите ивици да се направят черни.


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Mikkey в пн, 05 авг 2019, 19:21
Много е хубав. Наистина ако може да покриеш белите ивици с нещо черно ще стане супер.


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Olia T в пн, 05 авг 2019, 22:56
Най-новото ми съкровище :) Не можах да устоя и си го закупих :) (//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/ebMF/6Hccw.jpg)


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Малко Сладко Коте в вт, 06 авг 2019, 13:44
Ето какво редих в неделя :)
Поредния Ravensburger от Escape/Exit серията.
Скрит текст:
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/q54l/MXvG8.jpg)
И ето този Gibsons, ще напиша мнение за марката по някое време...
Скрит текст:
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/q54l/A3j8Z.jpg)
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/q54l/sKiIb.jpg)


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Meggito в ср, 07 авг 2019, 08:39
Ето и едни сладурчета от мен😉 Както винаги фона ме затрудни и затова избягвам такива пъзели. Някой да има и да иска да се раздели с пъзел на ориенталска тема? / Касторленд имат серия, но е стара и не се внася вече/(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/fhMl/0V43p.jpg)


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Малко Сладко Коте в чт, 08 авг 2019, 08:36
Една Клеопатра от Bluebird,  1000 части. Косата не беше никак забавна.
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/q54l/9EVWu.jpg)
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/q54l/4MxhO.jpg)


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Olia T в сб, 10 авг 2019, 00:21
Чудесно пъзелче. Много приятен за редене. Частите са с формата на конче. (//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/ebMF/7rrYE.jpg)


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Малко Сладко Коте в сб, 10 авг 2019, 10:30
Гледах го и във фб, много е хубаво! Каква марка е?
Напоследък съм си харесала едни с "различни" рамки, но не мога да ги намеря... :(
Един Тутанкамон от мен
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/q54l/Z1t9f.jpg)
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/q54l/gY0eG.jpg)


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Olia T в нд, 11 авг 2019, 10:24
D - toys. Взех си го от озон за проба :) Заинтригува ме формата на парчетата. То е колекция от 4 пъзела. Два все още са намалени на 8лв, а другите два са си на редовна цена 15лв.
https://www.ozone.bg/product/d-toys-67555-vp-13-haflinger-3-239-teile-puzzle/


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Малко Сладко Коте в нд, 11 авг 2019, 23:01
Благодаря за инфото :) много са интересни, наистина.
Една Нефертити от мен
Скрит текст:
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/q54l/lvLJZ.jpg)
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/q54l/3Z6HE.jpg)
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/q54l/Zu77c.jpg)


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Малко Сладко Коте в нд, 18 авг 2019, 18:11
Един отвратителен Ravensburger 500 части... ужасно качество.
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/q54l/I413u.jpg)
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/q54l/acXt6.jpg)
И една нова марка, поне за мен - New York Puzzle Company. 500 части, Three Broomsticks. Прилича като качество и парченца на Cobble Hill.
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/q54l/crcxp.jpg)
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/q54l/MOVm9.jpg)


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Olia T в вт, 20 авг 2019, 22:49
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/ebMF/lY7Rw.jpg)

Равенсбургер 500ч. Панорамен пъзел.


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Малко Сладко Коте в пт, 23 авг 2019, 06:59
Ама сама ли да си пиша? Никой ли няма да се похвали с покупки от голямото разчистване на Озон?
Е, аз ще се похваля :)
Скрит текст:
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/q54l/xgotY.jpg)
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/q54l/nVIJl.jpg)
Онзи ден ги донесоха и снощи вече имах ето това, наредено
Скрит текст:
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/q54l/nS5fM.jpg)
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/q54l/JH8LD.jpg)
А с това се сдобих от чужбина. Пак на MasterPiece, пак от серия Reflections. Ще видим кога ще се боря с него :)
Скрит текст:
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/q54l/Gn5MQ.jpg)


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Olia T в пт, 23 авг 2019, 08:40
Чудесни са, този с вълка го имам :)
Не знаех, че Trefl имат такава серия, ако знаех щях да си закупя. Аз от последната промоция, въпреки че трябва да се огранича с купуването си взех на Sunsout Лунен боец,, пъзел с нестандартна форма и два на D - toys от серията с Конете, при които формата на парченцата е конче. Вече ги имам и 4 :)
Пиши, с удоволствие гледам и чета.


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Червено лале в пт, 23 авг 2019, 09:42
Мен ме чакат няколко за редене, но лятото никога не ми остава време. Преди около две седмици довършихме един Дъмбо, който ми беше голям мерак, обаче много ни изтормози, самата картинка де, качеството е добро.
Сега се чудя какво да правя всички наредени, сигурно ще ги разглобя и ще ги пускам по разни благотворителни базари. В олх не мисля, че ще имам успех, макар и на символична цена. (//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/zUao/rhjms.jpg)


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Olia T в пт, 23 авг 2019, 10:02
Много хора ги обявяват във фейсбук, доколко се продават не зная.


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Upupup в пт, 23 авг 2019, 12:40
Преди повече от 10 години се бях запалила по пъзелите точно от темите тук, но впоследствие забравих и остана на заден план. :smiles: Наскоро намерих тези кученца на Ravensburger, 500 части останали от преди. Синият фон малко ме забави, защото някои парченца влизаха на повече от 1 места. Смятам да възобновя пъзелите като хоби. :bowtie:

(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/zWMz/DB48L.jpg)

За следващата покупка съм харесала https://data.jigsawpuzzle.co.uk/castorland.21/richard-macneil-lovers-in-paris-jigsaw-puzzle-600-pieces.60387-2.fs.jpg и https://data.jigsawpuzzle.co.uk/ravensburger.5/comer-sea-italy-jigsaw-puzzle-500-pieces.57698-2.fs.jpg


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Mikkey в сб, 24 авг 2019, 17:11
Аз само ви чета, онзи ден преброих 10 ненаредени пъзела и не виждам смисъл да инвестирам в нови засега...само малко да се застуди и ги почвам. :)


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Olia T в нд, 25 авг 2019, 00:32
Ето още един пъзел от серията с форма на конче :) (//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/ebMF/Lcaps.jpg)


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Малко Сладко Коте в нд, 25 авг 2019, 22:22
Ето два пъзела от мен, и двата са от по 1000 части, на Bluebird Puzzle.
Нефертари
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/q54l/nB6uZ.jpg)
Шангри Ла
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/q54l/Xw6lh.jpg)


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Olia T в пн, 26 авг 2019, 10:50
Рыжий кот 500ч. Поправям се за качеството. Беше истинско удоволствие :) Имаше само две двойки части, които не бяха изрязани добре. Всичко си съвпада чудесно :)(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/ebMF/bTjKs.jpg)
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/ebMF/hWb1k.jpg)


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Малко Сладко Коте в сб, 31 авг 2019, 17:59
Ето един Zodiac Montage на Bluebird Puzzle, 1000 части
Скрит текст:
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/q54l/8Zs1h.jpg)
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/q54l/A5QLz.jpg)
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/q54l/JvJ7D.jpg)
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/q54l/OaNaR.jpg)


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Mikkey в сб, 31 авг 2019, 22:20
Най-сетне снимах рибоците. На живо са доста по наситени цветовете, но много са хлабави частите. Едва ги прехвърлих на листи картон...и почти го наредих още веднъж. Не ми се е случвало досега.
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/zehl/sBcXE.jpg)


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Малко Сладко Коте в пн, 02 сеп 2019, 19:20
Много хубави рибоци :)

Наредих ето този Ravensburger, завършения пъзел слагам в скрит текст.
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/q54l/Foz68.jpg)
Скрит текст:
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/q54l/cLgPx.jpg)
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/q54l/MLvOl.jpg)
Видях, че са излезли 2 нови картинки от тази серия и веднага ги поръчах. Нямам търпение да дойдат. Имам пъзели като за цял месец да редя, но друго си е да дойдат новите хихи :)


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Малко Сладко Коте в чт, 26 сеп 2019, 17:48
Ето с какво се занимавах напоследък...

Една Снежанка на Schmidt от 1000 части
Скрит текст:
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/q54l/hptlO.jpg)
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/q54l/PGUvW.jpg)

Един дребосък 100 части от New York Puzzle Company
Скрит текст:
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/q54l/pp8pI.jpg)

Един пъзел Jumbo 500 части (499 при мен)
Скрит текст:
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/q54l/Fl08H.jpg)
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/q54l/LNvUC.jpg)

И един Следобеден чай от 1000 части на Castorland
Скрит текст:
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/q54l/iIcCe.jpg)
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/q54l/mZD8B.jpg)


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Червено лале в чт, 26 сеп 2019, 21:55
Снежанка много ми хареса! :heart_eyes:
Днес мисля, че е последен ден от промоцията на ravensburger в Озон, нищо не ме грабна, така че чакам някое по- сериозно намаление. :sweat_smile:


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Vervam в пт, 27 сеп 2019, 08:49
Малко Сладко Коте, много са хубави ! Тези на Джъмбо са ми слабост , забавни и лесни за редене са .
Аз съм в пълен застой, пренесохме се в новото жилище и още продължават ремонтни дейности.В началото имахме само един гардероб , креват и ...пъзелите  върху гардероба ! Първо тях пренесох .
Ей така изглежда спалнята , пъзели извират от всякъде .
Даже закачих един и в малката тоалетна , стана много добре .
Само дето трябва да му взема рефлекторно стъкло , че много отразява лампата .
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/Fatl/8hofR.jpg)
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/Fatl/xHYxC.jpg)


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Малко Сладко Коте в пн, 07 окт 2019, 07:40
Ето с какво се занимавам от онзи ден. Нямам много време, но това са етапите за 2 дни.
Скрит текст:
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/q54l/g34fY.jpg)
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/q54l/yK41L.jpg)
Цветовете са по-ярки и хубави, има и блестящи частици.

Ще наредя два пъзела за рд на майка ми, по 500 части. Да ми препоръчате рамки от някъде?


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Vervam в пн, 07 окт 2019, 09:02
Ето с какво се занимавам от онзи ден. Нямам много време, но това са етапите за 2 дни.
Скрит текст:
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/q54l/g34fY.jpg)
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/q54l/yK41L.jpg)
Цветовете са по-ярки и хубави, има и блестящи частици.

Ще наредя два пъзела за рд на майка ми, по 500 части. Да ми препоръчате рамки от някъде?

ИКЕА! Има всякакви цветове :) 10 лв са.


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Breedlove в вт, 08 окт 2019, 00:52
Josephine Wall...страхотен избор!
И аз за Икея се сещам, имат най—различни цветове.


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Малко Сладко Коте в вт, 08 окт 2019, 09:31
Ето го и готов, като малка съм редила версията на Ravensburger от 2000 части, та ми е мил спомен...
Скрит текст:
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/q54l/hxWDX.jpg)
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/q54l/QzUJk.jpg)
Ще погледна в Икеа, благодаря. Сега трябва да се захвана и да ги наредя, че да мога да им подбера подходящи рамки...


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: msfan в вт, 08 окт 2019, 22:24
Да се запиша и аз в тази тема. От години не бях редил пъзели. Снимката не е от най-добрите.
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/ndHk/llJJQ.jpg)


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Малко Сладко Коте в чт, 10 окт 2019, 14:16
Ето единия пъзел, вече е готов. Доста трудничък, но се справих. Какъв цвят рамка би му отивал?
Скрит текст:
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/q54l/gH4aR.jpg)
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/q54l/ncmgs.jpg)


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Сиси ♥♥ в чт, 10 окт 2019, 14:40
Малко Сладко Коте, аз бих ти препоръчала клипс рамките от Бриколаж! Много е хубав и аз го бях гледала преди..


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Mikkey в чт, 10 окт 2019, 15:22
Коте, много е красив. Според мен бяла рамка от Икеа ще му седи добре, защото вътре е на бял фон вазата.


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Малко Сладко Коте в чт, 10 окт 2019, 22:53
Лошо, размерът се оказа доста нестандартен... 35х49см, а в Икеа има рамки 40х50см... Остава вариант паспарту да се показва от двете страни, а отгоре и отдолу не....
Ще гледам да мина утре и през Бриколаж.
Нямам време да мисля нов подарък...


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Breedlove в чт, 10 окт 2019, 23:51
Аз бих сложила жълта или червена.


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Vervam в пт, 11 окт 2019, 08:53
Не знам защо толкова ви боде очите да се подава лист хартия отстрани.На мен даже ми изглежда по-добре,като сложена в рамка в рамката.
Тези на ИКЕА са със сив гръб,който се връзва общо взето с всички пъзели.Имам 2-3,които са точно по рамката и НЕ ми харесват.


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Сиси ♥♥ в пт, 11 окт 2019, 09:51
Аз съм споделяла и друг път, че често когато пъзелът е по-малък и отдолу се вижда материала (обикновено шперплат), лепя по една линия черен или бял изолирбанд и стои много по-добре! Разбира се много зависи какъв е пъзелът цветово, но го правя и с клипс рамки, и с обикновени. Напоследък съм фен основно на клипсовете от Бриколаж и като цена са ок, харесвам им другите им, но нямат цветови избор на рамките. А на ИКЕА последно като взимах от най-евтините (но беше отдавна), нямаха лице - стъкло или плексиглас като тези на Бриколаж, а някакъв грозен, дори леко матиран пластмасов лист, с фабричен надпис в единия ъгъл, т.е. рамката е за ползване без него. И оттогава спрях да взимам от там, предпочитам пъзелите ми да са защитени и отпред. Не знам сега как са?!

Иначе още не сме открили вкъщи сезона на реденето! Макар че вече съм си заплюла следващия от чакащите.


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Vervam в пт, 11 окт 2019, 10:11
Аз съм споделяла и друг път, че често когато пъзелът е по-малък и отдолу се вижда материала (обикновено шперплат), лепя по една линия черен или бял изолирбанд и стои много по-добре! Разбира се много зависи какъв е пъзелът цветово, но го правя и с клипс рамки, и с обикновени. Напоследък съм фен основно на клипсовете от Бриколаж и като цена са ок, харесвам им другите им, но нямат цветови избор на рамките. А на ИКЕА последно като взимах от най-евтините (но беше отдавна), нямаха лице - стъкло или плексиглас като тези на Бриколаж, а някакъв грозен, дори леко матиран пластмасов лист, с фабричен надпис в единия ъгъл, т.е. рамката е за ползване без него. И оттогава спрях да взимам от там, предпочитам пъзелите ми да са защитени и отпред. Не знам сега как са?!

Иначе още не сме открили вкъщи сезона на реденето! Макар че вече съм си заплюла следващия от чакащите.


:D :D :D  Искрено ме разсмя.
Този "плексиглас" има защитно покритие,което се отлепя.От там ти е надписа и лошото качество.Седи малко матово и грозно.И аз така,преди години,си взех рамка за снимка.И си викам-егати тъпото-сега това"стъкло" как да го сложа с този надпис.
Много добре и плътно е залепено найлончето,трябва да го подхванеш с нокът от единия край,все едно да тръгнеш да лющиш от рамката.Иначе не се забелязва да има нещо лепнато,но има.
Дано да не си го изхвърлила :D

п.с. и от двете страни го има.


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Сиси ♥♥ в пт, 11 окт 2019, 10:50
Vervam, благодаря! :flushed:

Отлепих и от въпросния пъзел, както и на 5 малки рамки за снимки, на които пък и надписче нямаше и също се чудех, че са толкова грозни! :smiles:  Почувствах се направо малоумна, то и упътване може да е имало на опаковката!? Ще взимам значи занапред и от ИКЕА! Човек се учи докато е жив! Най-тъпото е, че съм взимала много подобни неща с такова предпазно фолио, което не личи, но все пак съм махала, а тук как не ми е хрумнало, че има, не знам... Сигурно някой ден щях да го констатирам и сама, но просто бях спряла да купувам рамки от ИКЕА наистина по тази причина!


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Малко Сладко Коте в пт, 11 окт 2019, 13:47
И аз щях да кажа за предпазното фолио... :)
Ще помисля още малко каква да бъде рамката, нямам време да ида до Бриколаж, така че ще бъде от Икеа.. :)


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Сиси ♥♥ в пн, 14 окт 2019, 15:11
Правих поръчка от Озон и нямаше как да не погледна и за някой пъзел, взех си този (https://www.ozone.bg/product/1000-pcs-carnival-136365/) и този (https://www.ozone.bg/product/2000-pcs-gift-136433/) на Дейвид Галчът, отдавна им бях хвърлила око на стената на една съфорумка! :hearts: За пръв път взимам на Art Puzzle, дано е ок качеството.

Малко Сладко Коте, зарадва ли вече майка си?


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Малко Сладко Коте в пн, 14 окт 2019, 15:28
Не съм все още. Не съм взела дори рамка, още се чудя... :)
Качеството на Арт е горе-долу добро, но не е като на Ravensburger, Schmidt & Heye. Може би една идея по-зле от Трефл са, според личното ми мнение. Успех с нареждането :)
Мен ме чакат едни на D-toys, ама не мога да стигна до тях. Също и един на Графика, всичките са ми за проба.
За Бъфало май не съм писала мнение, ще трябва скоро да се поправя :)


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Сиси ♥♥ в вт, 15 окт 2019, 18:57
Правих поръчка от Озон и нямаше как да не погледна и за някой пъзел, взех си този (https://www.ozone.bg/product/1000-pcs-carnival-136365/) и този (https://www.ozone.bg/product/2000-pcs-gift-136433/) на Дейвид Галчът, отдавна им бях хвърлила око на стената на една съфорумка! :hearts:
Точно в последния момент съм се възползвала от промоцията вчера, спестих почти 20 лв. общо от двата пъзела, ползвах и код. Доволна съм! Очакваме следващата. Моля да пишете като видите, понякога от тук научавам първо! А често взимам от промоциите да има и за подаръци (редовно се случва в последен момент да трябва да мисля подарък и винаги някой пъзел спасява положението). А и си имам доста чакащи в "Любими продукти" от по-скъпите марки, които твърдо ще дебна на промоции! Макар че, както е видно и по-евтините изкушават също на промоция. ;)

Малко Сладко Коте, дано! Ако са почти като Trefl, значи за мен ще са ок. Аз не помня коя мацка тук точно ги беше показала, колебая се между две. :flushed: Но ще се радвам да погледне и да пише и сподели дали нейните са били на същата марка. Аз не знам кога и дали някой от тях ще захвана, но вече много ми се реди!! Ама това време, все хубаво.. :)


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Малко Сладко Коте в ср, 16 окт 2019, 14:09
Минавам да споделя за Бъфало.
Това ми беше първия нареден пъзел на марката, въпреки че имам един, чакащ доста време вече да стигна до него. Серията, която редих сега, е Glitter - с блестящи частици по някои очертания на изображенията.
Качеството е много добро. Пъзелът без проблем се вдига, без да е подкрепян от нищо. Не се разпада, захващането на парченцата е плътно. Парченцата в тази серия са стандартни като форми, дебели са, добре пасват на местата си. Имах 1-2 чудения там ли е дадено парченце, но при по-внимателен оглед установих, че не са си на правилните места, т.е. има вариант да паснат на повече от едно място, макар и не много добре. Бързо може да се установи, че не са си на мястото.
Цветовете са като на кутията, качеството на картинката е добро. Не забелязах отлепящи се покрития на парченцата, както и самия брокат не пада. Не съм опитвала да го махна, разбира се :)
Кутията е малка и квадратна, НЕ е опакована във фолио, само капакът е залепен към долната част. Парченцата НЕ са прибрани в плик. В кутията има сгънат "плакат" на пъзела - по-голямо изображение, защото това на кутията е много малко. Около 1/3 като размер в сравнение с кутиите 1000 части на Ravensburger и другите производители. Брокатът обаче е отбелязан на капака на кутията, но не и на плаката вътре.
Заключение - определено няма да е последния пъзел на марката, въпреки трудното сдобиване с тях. Марката е американска и почти не се намира извън САЩ. Тук може да се намерят няколко пъзела в сайта на Озон.
Дано съм полезна с ревютата на марките.


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Малко Сладко Коте в пн, 21 окт 2019, 22:11
Започнах отдавна един SunsOut. Бях го зарязала за дълго време и сега го почнах пак. Ето етап, но върви бавно (главно поради липса на време).
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/q54l/1gVGW.jpg)
Някой хубав ден трябва да стане това
(https://images-na.ssl-images-amazon.com/images/I/61uwbSyXJ1L._SX425_.jpg)


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Aerocell в вт, 22 окт 2019, 01:10
Здравейте фенове на пъзелите! Виждам, че ви липсва малко мъжко присъствие ;)

От скоро със съпругата започнахме да редим пъзели. Преди 10-12 години бяхме редили но всичко е заминало на кино :)

Сега започнахме отново и си търся хора със сродни интереси... за това и съм тук.

Утре ще се похваля с това което сме сътворили до сега, тази вечер минах за да кажа просто ЗДРАВЕЙТЕ.


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Сиси ♥♥ в вт, 22 окт 2019, 01:31
Aerocell, добре дошъл! Очакваме с нетърпение!

Малко Сладко Коте, както винаги си с нестандартни и различни!

Аз днес най-после реших да открия сезона на реденето, много се чудих кой да избера, накрая отворих и започнах този (https://www.ozone.bg/product/heye-29550-pazel-heye-ot-1000-chasti-rising-storm/), етап - рамка.


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Малко Сладко Коте в вт, 22 окт 2019, 08:28
Aerocell , добре дошъл, чакаме да покажеш :)

Сиси, уау, този не бих се наела да го редя :) Много е хубав, ще чакам да се похвалиш :)


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Сиси ♥♥ в вт, 22 окт 2019, 09:33
Виждам, че в Озон има доста намалени пъзели в Zombie days и май всички останали са -25%, но не знам до кога.

Малко Сладко Коте, най-съзнателно избрах по-трудничък, защото цяло лято не съм редила и сега съм заредена с хъс и желание. Затова се надявам да тръгне добре и с удоволствие и лекота да сядам, с такава настройка съм, пък да видим. Ще пускам на етапи. Обичам и вие да го правите!  :yellow_heart:


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: ioana_g в вт, 22 окт 2019, 09:43
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/sSFK/1Fb8q.jpg)И аз открих сезона.


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Vervam в вт, 22 окт 2019, 10:12
Скрит текст:
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/sSFK/1Fb8q.jpg)
И аз открих сезона.
Страхотен е!
Мнооого обичам пъзели,които са весели и слънчеви , докато ги редиш те карат да се усмихваш. :)

Aerocell, добре дошъл!Ще чакам с нетърпение да се похвалиш с някой пъзел :) Ако ни следиш , ще разбираш и за добри оферти на време.Момичетата тук са ми помагали не веднъж да си избера пъзел.


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Aerocell в вт, 22 окт 2019, 19:07
Здравейте момичета, малко се забавих но имах доста работа. Стрелям направо:

С този започнахме и се запалихме отново по пъзелите. Доста зор видяхме...
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/teWe/7OqhE.jpg)

Последва червеният площад който е на някаква руска марка. Като цяло е с добро качество. Заради предимно тъмните цветове обаче си беше доста труден за редене....
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/teWe/TZiML.jpg)

Заради 2-рия решихме 3-тия пъзел да е светъл... Голяма греда :) Толкова небе, облаци и вода... страшна мъка. Признавам че него най-вече съпругата го реди.
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/teWe/3E0C9.jpg)

Аз като един филателист почнах този с пощенските марки. Беше много лесен за редене. Първият ми пъзел с нестандартни парчета.

(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/teWe/LypFx.jpg)


В момента сме почнали 2 пъзела които са в самото им начало, качвам снимки и на тях.

(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/teWe/Ie0tD.jpg)

(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/teWe/T3AGT.jpg)

В следващите 10-15 дена сигурно ще се занимаваме с тях. Чакат ни още 3 броя по 1000 парчета, но смятам да взема от промоцията на ozone някой пъзел карта. Изглеждат ми интересни за редене.

Към момента само лепим пъзелите, та ако има някоя хитринка при лепенето можете да я споделите ;)

Няма да ги рамкираме, смятаме да ги даваме на някой благотворителен базар направо нареден и залепени.

Това е от мен с 3-4 думи, ще следя темата ежедневно ;)


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Малко Сладко Коте в вт, 22 окт 2019, 22:34
Страхотни са всичките :)
За лепенето съвет от личен опит не мога да дам, но казвам каквото съм чела в групите във ФБ: някои подлепват с двойнолепящо тиксо пъзела и после залепват върху тънък картон/фазер/някаква подложка. Други мажат целия пъзел откъм гърба с лепило (някои ползват Ц200, други лепило за пъзели, трети някакви други лепила) и го залепват върху подложка. Пробвай, за да намериш вашия вариант.


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: msfan в ср, 23 окт 2019, 15:26
Ето и резултатът от последните няколко дни:
"Залез на пристанището в Созопол" на HEYE
1000 части
Хартията е сравнително дебела и частите пасват идеално.
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/ndHk/xG5Di.jpg)

"Paris Street Life" на ANATOLIAN
1500 части
Дебела хартия, удобна за подреждане и много ярки и красиви цветове.
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/ndHk/NVvjp.jpg)


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Сиси ♥♥ в ср, 23 окт 2019, 16:08
Aerocell, много са хубави всички! На някои се виждат марките, но по принцип може да споделяш и зтях, както и мнение за качеството, частите, цветовете.. всякакви впечатления! За лепенето Малко Сладко Коте ти е дала чудесни съвети, само ще допълня за Ц200 тук е споделяно, че понякога прецаква пъзелите, с времето.
За благотворителни базари аз съм давала и в кутии, редени по 1 път и прибрани, така че и това е вариант, да му се порадвате малко и после да го приберете. Също може да се прибират в кутията си и на няколко по-големи части, има на 1 стр. описано как става. По принцип и залепените (но само със специално лепило за пъзели, аз ползвам от Джъмбо основно, че е най-евтино) после без проблем могат да се разделят на части отново.
От големите намаления на Озон (https://www.ozone.bg/landing/zombie_days/puzeli.php) и виждайки, че този с марките ти е доставил удоволствие, мога препоръчам един с роботчета (https://www.ozone.bg/product/heye-29576-pazel-ot-2000-chasti-stinson-robots/) на хубава цена, а и е 2000 части, много е приятен, показвала съм го напред в темата. Но ще чакаме да показваш какво сте си харесали, там винаги има изкушаващи предложения и си заслужават (на лични ще ти напиша и код за още 10% отстъпка ;))
А ако виждате зор с небе, море и т.н. фонове, то тогава и с пъзелите карти ще видите много зор, но пък пробвайте. Не е задължително реденето винаги да е лесно, за да е приятно, понякога и предизвикателствата са приятни, а крайният преборен резултат още повече! ;)

msfan, много са симпатични и твоите! Ако имаш желание пиши повече за наредените пъзели - марка, качество.


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: msfan в ср, 23 окт 2019, 21:29
msfan, много са симпатични и твоите! Ако имаш желание пиши повече за наредените пъзели - марка, качество.

Знам че си пишете впечатленията и мнението за пъзелите, но като се прибера от работа ме мързи да гледам :grinning::grinning::grinning:

Утре чакам доставката от Озон, харесах си два. Имаше един с 4х1000 части с изгледи от Тоскана и докато се усетя вече го нямаше. Бързо са го разграбили.
Хубава вечер :hugs:


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Малко Сладко Коте в чт, 24 окт 2019, 19:27
Да покажа новото предизвикателство - двустранен пъзел. Ще чака ред, решила съм да завърша вълците първо, въпреки че ми се опъват засега :)
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/q54l/ybWXA.jpg)


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Vervam в пт, 25 окт 2019, 08:50
Малко Сладко Коте , може ли малко разяснение какво точно значи двустранен?
Ние почти приключихме с ремонта и скоро и аз ще се отчета.Вчера мъжът вика- давай пъзелите за кухнята, всичко е говото вече.Е,какво да давам,като те още са в кутията :D


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Зори в пт, 25 окт 2019, 08:54
Да покажа новото предизвикателство - двустранен пъзел. Ще чака ред, решила съм да завърша вълците първо, въпреки че ми се опъват засега :)
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/q54l/ybWXA.jpg)
Страхотен е!Нареждането му е истинско удоволствие,както и за всеки друг от цялата колекция коледни на Вадингтон.


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Малко Сладко Коте в пт, 25 окт 2019, 08:55
Отпред е тази катинка, която е показана на кутията. На гърба се получава друга картинка (вместо обикновения празен синкав "картон" на гърба на парченцата). Не съм го отворила, а в нета не открих снимки какво трябва да се получи на гърба, затова засега толкова инфо :)


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Зори в пт, 25 окт 2019, 09:04
Отпред е тази катинка, която е показана на кутията. На гърба се получава друга картинка (вместо обикновения празен синкав "картон" на гърба на парченцата). Не съм го отворила, а в нета не открих снимки какво трябва да се получи на гърба, затова засега толкова инфо :)
Искаш ли да ти пусна снимка на гърба или предпочиташ да не знаеш :)


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: ioana_g в пт, 25 окт 2019, 09:04
Това звучи супер сложно. Как разбираш коя страна е от твоя пъзел?


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Сиси ♥♥ в пт, 25 окт 2019, 09:05
О, дори не знаех, че съществуват такива двустранни пъзели! Едно време децата имаха кубчета и съответно от всяка страна образуваха различна картинка. И сега бих им купила такъв двустранен пъзел, но може би по-малък, до 500 части, за да се реди няколко пъти. Аз обикновено обичам да ги редя по веднъж, лепя, рамкирам, закачам, подарявам.. Но бих пробвала! Само трябва да ми харесва много и от двете страни и може да си го обръщам в рамката. Също си мисля, че е добре двете изображения да са коренно различни цветово, за да е по-лесно отделянето и обръщането на частите..
Малко Сладко Коте, ще чакаме да покажеш!
Зори, и ти! :revolving_hearts: Въобще нищо не си пускала скоро.. :yellow_heart:


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Vervam в пт, 25 окт 2019, 09:06
Охо,много интересно!
Малко ще е объркващо когато си сортираш парченцата,но то това му е чара.Предполагам картинката няма да има нищо общо,иначе ще е мисията невъзможна.
Ще чакам с нетърпение да го покажеш нареден.
Между другото , има ли двустранни рамки?
Винаги съм се чудела и мислила,че би било чудесно,ако мога да сложа в една рамка два пъзела и да обръщам този,който ми харесва да сложа на стената.Ще спести много място.


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Малко Сладко Коте в пт, 25 окт 2019, 09:23
Зори, имам блед спомен, че съм го виждала в една група във ФБ, но като го наредя, ще съм сигурна :)

Vervam, има двустранни рамки - покрай другото ми хоби (гоблени) го знам, но май само по поръчка се правят подобни.

ioana_g, различават се цветово, ако си спомням правилно за това, че съм го виждала във ФБ.

Със сигурност ще е предизвикателство, но първо да преборя вълците. Срам, не срам, признавам, че не съм ги пипвала, откакто пуснах етапчето.


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Сиси ♥♥ в пт, 25 окт 2019, 09:43
Аз си мисля и за двустранна рамка, в която да сложиш два пъзела, но трябва да е доста по-масивна и ще е и скъпа.. По-скоро съм за обикновена рамка, и в двата случая не би ми било проблем само да обърна пъзела или да го заменя с нов от прибраната купчина със залепени.
Имам много малко време и почти не сядам, толкова към момента:
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/pwyl/5xKel.jpg)


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Зори в пт, 25 окт 2019, 10:06
Зори, имам блед спомен, че съм го виждала в една група във ФБ, но като го наредя, ще съм сигурна :)

Аз имам коледната колекция на Вадингтон,ако някой проявява интерес мога да пусна снимки

Сиси ♥♥ -много пъзели имам наредени,може да подбера някои снимки,които са по-интересни за редене и ще пуснав темата да обсъдим  :)


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Сиси ♥♥ в пт, 25 окт 2019, 11:18
Зори, пускай всички!! Да се порадваме! :sparkling_heart:

В тази серия (https://www.ozone.bg/series-clementoni-pantone/) на Clementoni действително ли изображенията са с цветни квадратчета долу и правоъгълник вляво?

И в тази връзка, имате ли си неща, които искате да наредите? Или любими такива. Помня напр. афинитетът на La_Valletta към котките... Аз съм казвала и преди че обичам цветя, вкусотийки, черно-бели пъзели, монохромни пъзели (въпреки че знам колко са трудни и колко ядове съм брала, продължават да ме привличат) и в същото време и много ярки и цветни.. Но по-конкретно искам да наредя във времето и винаги се оглеждам и търся, но трябва много да ми харесат пъзели с - макове, божури, лавандула, глухарчета, Париж, френски макарони, пауни, коне, селски идилични къщички, есенна гора, велосипеди, книги, самотни плажове.. и т.н., и т.н. Понякога търсенията са свързани и с определен човек, на който искам да подаря..


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Vervam в пт, 25 окт 2019, 12:28
Определено имам афинитет към забавните пъзели на Хай и Джъмбо.
С някакви карикатури и весели човечета,разпръснати навсякъде,правещи всякакви лудории.
Харесва ми да редя и да се усмихвам :) Обичам и детски картинки-мики маус,доналд дък,но не са много пъзелите над 500 елемента с такива картинки.


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Зори в пт, 25 окт 2019, 14:00
На мен ми е много трудно да кажа какви пъзели харесвам да редя.Зависи от самата картинка.обичам да редя пъзели с храни,цветя,художествени произведения,малки лудеещи човечета.......всичко,всичко обичам.избирам пъзела според настроението понякога ми се редят много цветни оъзели,друг път предпочитам по едноцветните,които са и по-скучни за повечето редящи пъзели
Но за сметка на това съм напълно сигурна в това,какво точно не обичам да редя :) пейзажи,много са малко пъзелите с пейзажи,които бих редила и съм редила.
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/qGU2/bRigK.jpg)Clementoni-1000
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/qGU2/G00iJ.jpg)Clementoni-1000
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/qGU2/GTO4K.jpg)Schmidt-1000
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/qGU2/W6TbH.jpg)Schmidt-1000
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/qGU2/osG8H.jpg)Cobble Hill-1000
Не знам как да намаля размера на снимките така,че да мога да пусна повече снимки в един пост


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Olia T в пт, 25 окт 2019, 14:04
Какви невероятни красоти!


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: La_Valletta в пт, 25 окт 2019, 14:12
Сиси ♥♥, харесвам котките, но само на определена художничка  - Rosina Wachtmeister. Мисля, че по-голямата част от  колекция съм  събрала. И плакатите на Алфонс Муха. Много харесвам стилове Ар нуво и Ар деко.
Сега сме в процес на ремонт и преместване, надявам се поне по Коледа да започна пак да редя ))). Имам неотворени и от двата вида.

Пазлите на Клементони май наистина са с цветова палитра. Подходящо е за детско студио за рисуване.


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Сиси ♥♥ в пт, 25 окт 2019, 14:24
Зори, прелестни са!! Наслада за окото и лека благородна завист! :purple_heart: Екстра са си снимките, пускай смело.. Още, още, още.. :bowtie:

La_Valletta, дааа.. вярно, че така беше!! ;) Хм, за пъзелите на Клементони не разбрах добре..


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Зори в пт, 25 окт 2019, 14:31
Какви невероятни красоти!
Благодаря,Оля! Имам наредени толкова много пъзели,но няма начин да пусна всички :)
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/qGU2/OgKdG.jpg)Cobble Hill-1000
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/qGU2/D9lIe.jpg)D-Toys-1000
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/qGU2/0aaIH.jpg)Pomegranate-1000
За сега толкова да не ми се сърдят,не знам колко мога да публикувам.Пускам част от редените през последните месеци


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Vervam в пт, 25 окт 2019, 14:46
Пускай,пускай,смело :)
Аз пък обичам да редя пейзажи,природа.Слънчеви картини.Преди време не си взех едни от промоцията на Озон,Куба се казваше мисля и сега ме е яд.Тогава бях отделила 20 лв и трябваше да избирам между него и един друг.Избрах другия.Не съжалявам,но исках и този.


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Сиси ♥♥ в пт, 25 окт 2019, 15:38
Зори, ако имаш време и ги помниш, драсни им и марките, брой на частите.. може и при снимките направо да редактираш. Аз някои ги разпознавам, но да ги има, полезно ще е. ;) И не мисля, че има някакво ограничение, качвай на воля! :hearts: Наистина са страхотни и заслужават да бъдат показани и споделени, особено с ценители като нас! ;)

Vervam, покажи кубинския, аз съм заглеждала два преди време, но не знам дали е бил този..


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: La_Valletta в пт, 25 окт 2019, 15:43
La_Valletta, дааа.. вярно, че така беше!! ;) Хм, за пъзелите на Клементони не разбрах добре..

Изглеждат по подобен начин
https://color.romanuke.com/tag/kontrastnoe-sochetanie-tsvetov/


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Зори в пт, 25 окт 2019, 16:33
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/qGU2/Gwojo.jpg)Ravensburger-1500
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/qGU2/1qjC9.jpg)Trefl-1000
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/qGU2/eRhSw.jpg)Educa-1500
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/qGU2/mkE0Z.jpg)Ravensburger-1500
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/qGU2/NMCf5.jpg)Otter House-1000


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Vervam в пт, 25 окт 2019, 17:17
Зори, ако имаш време и ги помниш, драсни им и марките, брой на частите.. може и при снимките направо да редактираш. Аз някои ги разпознавам, но да ги има, полезно ще е. ;) И не мисля, че има някакво ограничение, качвай на воля! :hearts: Наистина са страхотни и заслужават да бъдат показани и споделени, особено с ценители като нас! ;)

Vervam, покажи кубинския, аз съм заглеждала два преди време, но не знам дали е бил този..

Не мога да го намеря,може да не го предлагат вече.Беше като с наслагани картинки с различни изгледи.И в средата надпис.


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Сиси ♥♥ в пт, 25 окт 2019, 17:21
Леле, Зори!! Красоти големи! Набелязах си няколко! Благодаря за добавената информация, много ми е полезно така! Вие с Малко Сладко Коте водите първенството в темата по брой наредени пъзели!

Всъщност интересно ще е, ако всеки посочи приблизителната си бройка наредени пъзели досега, да кажем от 500 части нагоре. :)

La_Valletta, ясно, т.е. хубаво да се видят цветовете в различните им контрасти. Харесват ми самите пъзели, напр. пауна, но предпочитам без тези ленти.

Vervam, този бях харесала аз (но е евтин и може би не е той), защото обичам такива, съставени от много вътрешни рамки и отделни изображения:
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/pwyl/h5C5p.jpg)


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Малко Сладко Коте в пт, 25 окт 2019, 23:26
Малко съм се поувлякла със запасяването с пъзели :)
Всичко това са чакащи ред, чакам още 1 пъзел 1000 части :)
Скрит текст:
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/q54l/iCKCC.jpg)
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/q54l/T2668.jpg)
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/q54l/oNlt2.jpg)
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/q54l/WXnPR.jpg)
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/q54l/HKO69.jpg)
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/q54l/nflWG.jpg)
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/q54l/v0K7T.jpg)
Статистика ще е интересно да си направя, но трябва да изкопая снимките от фейсбук и да ги сложа в албум... :)


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Сиси ♥♥ в пт, 25 окт 2019, 23:36
Малко Сладко Коте, направо ми скри шапката, както се казва!! Чакат те страхотни дни и часове, а аз се радвам, че ще ги видим и тук постепенно! А каза, че и с гоблени се занимаваш, възхищавам ти се как намираш време! Определено обаче мисля, че и двете хобита са страхотна терапия! Статистиката наистина ще ми е любопитна, моята е скромна..

При последната ми поръчка от Озон промоционалните пъзели ми се намаляха още малко с код. Днес пробвах пак, но вече не става. :( Може да са прочели тук. :) Не че съм недоволна от промоциите, които правят, но с количествата, които купувам..


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Малко Сладко Коте в пт, 25 окт 2019, 23:40
Да, едно време пращаха редовно кодове, валидни И за намалени неща, И за ненамалени... А сега не стига, че код не са ми пращали от година и повече, ами и не са валидни за намаленията... :(
Иначе имам май още няколко неснимани пъзела, чакащи ред.... :)


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: La_Valletta в пт, 25 окт 2019, 23:43
Ехааа, колко са! Аз днес не се сдържах и поръчах Ван Гог и един коледен с аромат на канела за дъщерята.

Не разбрах само защо са ми изтрили поста с питанка за папката за пъзели?


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Сиси ♥♥ в пт, 25 окт 2019, 23:55
Малко Сладко Коте, не знам как, но с последната поръчка стана и ми ги намали, уцелила съм някакъв временен бъг в системата сигурно. :smiles: Но е възможно и да четат тук.

La_Valletta, странно, може да е бил тълкуван като реклама. Пробвай пак. ;)


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: bubanka в сб, 26 окт 2019, 11:14
Не разбрах само защо са ми изтрили поста с питанка за папката за пъзели?

изобщо не сте публикувала такъв пост


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: La_Valletta в сб, 26 окт 2019, 12:56
Добре, опитвам пак ))).

Момичета, някоя от вас да има тази папка? Дали наистина е удобна? Малко ме смущава дръжката отпред, дали ще пречи при редене?

https://www.ozone.bg/product/jumbo-1039-portapuzzle-1000pcs-deluxe-ret/

Озоновци ме шашнаха с бързината, получих пъзелите
Този  е мнооого красив, сърбят ме ръцете да го започна, но сме за няколко месеца на квартира и ... ще почака
https://www.ozone.bg/product/d-toys-66930-mu-05-vincent-van-gogh-cafy-terrace-at-night/

Този е нещо мрачен, но ще го дам на първи декември на дъщерята
https://www.ozone.bg/product/1000-pcs-vanilla-therapy-fragrant-136319/Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: ..::V.I.P::.. в сб, 26 окт 2019, 22:24
Момичета, обмислям следващия пъзел, който наредя да го направя на картина. В тази връзка проучвах какви "аксесоари" ще са ми необходими.
За лепилото се ориентирах какво да е. Рамка може би впоследствие ще търся според размера на пъзела. Въпросът ми е на какво е хубаво да се нареди, което директно да се ползва после и за гръб, т.е. да се залепи към него. Прочетох някъде за фазер. Добра идея ли е и ако да, то от къде мога да го взема и да е точно по размера на пъзела. Ако не - какво друго може да се ползва?
И също така - хубаво ли е да има стъкло при рамкирането или?
Ще се радвам да споделите своя опит, тъй като много съм си наумила да го направя и искам да стане освен красиво, и издръжливо във времето.
Благодаря. :hibiscus:


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Червено лале в сб, 26 окт 2019, 23:07
Аз лепя на картон, рамки взимам от икеа, не съм имала проблем досега.
И да се похваля, че ми пристигнаха роботчетата, показани тук. :grinning: Много са готини, ама кога ще им дойде реда...


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Сиси ♥♥ в нд, 27 окт 2019, 07:25
..::V.I.P::.., погледни на 1 стр. "Какво правим с пъзелите след като ги наредим". Рамките си имат гръб и "стъкло" (стъкло или плексиглас), не е необходимо да редиш върху нещо специално. След залепяне на пъзела (а и без), лесно се прехвърля в рамката, аз го правя, приплъзвайки пъзела към гърба. Фазерни плоскости някои ползват при липса на пространство и място, редят върху такава плоскост, която позволява и местене. Има различни размери фазер във всеки един специализиран магазин.

Червено лале, много се радвам! Наистина са удоволствие за редене! А цената за марката и боря на частите е супер сега. Показвала съм го и нареден някъде напред..

La_Valletta, чудила съм се и аз във времето за тези папки, гледах ги и в Амазон преди време, но тъй като си имам определено и удобно място вкъщи, не е дошло ред да си купя. Аз не обичам и да са ми в кутийки, сортировачи, виждала съм и такива.. Трябва да са ми подредени в редички да си ги виждам всички части и вече ги пренареждам и по редички според етапите.. Но ако нямаш място и е нужно прибиране, вероятно ще ти върши работа. А за липса на място, тук беше споделяно, но не помня кой, как реди върху кухненската маса и когато не се реди слага отгоре покривка (но може би и още нещо) и масата се ползва по предназначение. Съответно се маха като иска да се реди и така..
Да кажеш после за ароматния пъзел и аз го заглеждах, интересно ми е ароматът дали ще е траен само докато се нареди. На Ван Гог това е една от любимите ми картини!


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: ..::V.I.P::.. в нд, 27 окт 2019, 09:31
Благодаря Ви. Изгледах едно клипче от Озон за рамките и се ориентирах. Реално, след като се залепи, той се мести лесно, а това не го знаех и затова попитах за гръб.
Използвам случая да кажа, че последният пъзел, който редих беше на Heye - страхотно качество. Видях, че е писано за него в информацията на първа страница, но да го похваля и аз.:blush:


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Сиси ♥♥ в нд, 27 окт 2019, 11:32
..::V.I.P::.., ще се радваме и да ни го покажеш! ;) А и занапред да показваш, нареден, в рамка, без рамка, както ти е кеф! :)

Този, който редя аз в момента също е Heye, дотук го докарах, остава по-трудната част:
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/pwyl/ZIt8C.jpg)

(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/pwyl/85vpE.jpg)


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Mikkey в вт, 29 окт 2019, 08:42
Уау, тия оранжеви облаци са чудни!
Aз съм метнала една Тоскана... онзи ден излязох с пъзела на балкона. На слънце...едно тихо и спокойно беше, препичаше супер и виждах всичките нюанси на зеленото идеално. :D


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: R_Dew в вт, 29 окт 2019, 13:29
Здравейте,

Много сте готини и е голямо удоволствие да се радвам на красотите, които поствате. Обичам да редя, но гледам да се ограничавам, че губя сън и соц.живот. :smiley:
Това ми е последното творение. В началото мислех, че ще е голяма мъка по очевидни причини, но го наредих доста бързо.Ето го резултата.
Скрит текст:
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/L4K5/6A2xO.jpg)
Мнго съм разочарована от марката Heye(за протокола,това ми е първи, но май ще и остане последен от нея). Супер хлабави части и цветовете са доста по различни от на кутията. Картона също не ми хареса.
Преместването върху картон и залепянето беше цяло приключение. От снимката може да се види, че колкото и лепило за пъзели да съм сложих пак някои от парченцата стърчат. Това е като за здрасти :) ще покажа и други нещица.
Хубав и цветен ден :smiley:


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Mikkey в вт, 29 окт 2019, 14:50
Хм, сигурна ли си, че просто не са си на място? На мен така ми се случи с рибите на Heye, пасваха на няколко места някои части, но не съвсем. Наистина бяха хлабави частите и аз не съм очарована от качеството, но цветовете си отговаряха.


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Малко Сладко Коте в ср, 30 окт 2019, 23:03
Ето докъде стигнах. Напредвам бавно, но парченцата са лъскави, а дневна светлина вече няма, като се прибера вкъщи.
Беше това
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/q54l/AUTot.jpg)
Сега е това
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/q54l/ktc5s.jpg)


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Малко Сладко Коте в нд, 03 ное 2019, 15:22
Приключих го! Най-накрая! Това беше най-голямото ми предизвикателство досега. Странни парченца, не знаеш кое е крайно и кое вътрешно... А и е лъскав, което допълнително затруднява. Мнение за марката ще напиша по-натам.
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/q54l/dA4L1.jpg)


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Mikkey в нд, 03 ное 2019, 19:54
Браво! Малко странно изглежда. Все едно с ножичка съм изрязала само вълците. :)


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: ..::V.I.P::.. в нд, 03 ное 2019, 21:30
Малко коте,  от къде е закупен този вид пъзел? Какъв точно се води? Не бях виждала до сега такъв. :sunglasses:


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Зори в пн, 04 ное 2019, 07:18
Коте,браво за търпението.Страхотен е пъзела,тези силуетните понякога са доста трудни.


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Малко Сладко Коте в пн, 04 ное 2019, 07:45
Признавам си, че този го почнах още като дойде, преди ХХ месеца и го зарязах. Доста труден беше, предимно заради лъскавите парченца и тъмните нюанси. На лампа е някакъв ад реденето, но нямах избор.
Купуван е от Амазон, но след това Озон внесоха марката SunsOut и може би го има наличен там. Имат страхотни форми, но не знам дали бих си го причинила отново. Ето линк към марката директно
https://www.ozone.bg/brand-sunsout/

И сега новото начинание. Снощи след като завърших вълците, почнах тази красота, която също се оказа двустранна :)
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/q54l/JQQZ1.jpg)
Пъзелът е от 1994г, първи от серията коледни limited edition пъзели на марката Waddingtons. Вътре има и сертификат
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/q54l/WgVed.jpg)
Ето това представляват парченцата, червената плоска и нелъскава страна е гърбът.
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/q54l/PY9ve.jpg)
И накрая, да покажа докъде съм
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/q54l/itsja.jpg)


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Зори в пн, 04 ное 2019, 14:24
Този на Вадингтон ми е един от любимите.Вътре трябва да има и монета :peace:


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Малко Сладко Коте в пн, 04 ное 2019, 20:57
Да, има монета. Ето я
Скрит текст:
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/q54l/XuJvl.jpg)
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/q54l/x6J3S.jpg)
А ето и готовия пъзел, много приятен за редене.
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/q54l/7n67Z.jpg)


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: anita7 в пт, 08 ное 2019, 04:22
Здравейте,
Много се радвам на вашите красоти. Ето и моите последно наредени 2 пъзела:
(https://lh3.googleusercontent.com/ZGUG00SeylPi5Us2uk5wlPJ5g-3TxxcE4LSk0NiBY4-n-vmr68m1LAESJe9zPIijAmch1y3evdbt-6M6uWvzmVjbktZrbDt10famoF2DlEwqlsyGVUnmf2gPmfiPk8XLG7kMyXvBt64QgPuCJJd0ma85AMS3LjKlO6wNbd_QteHQHtDju631R0gISZve4TvvZIVaawYJYkpalPVYfj10fXYB856LDIRVILcthWRFdXx-XbwXC3EPwGX7Bq4xneyjoQ7XX2AFaOfv0NGmq_CuifC95ideaEpnzPhWP_K3nvthNqs-T7RAX2R6j0srpiX-tsb9YXZR8UE25lU6I4D_ExZyNalnWFpBgbu6aJRU6ktyHvwd7Xw4pFVwBZwO8tzDS001YPQ3Tq8nCb6Z60BP-aINcg17Db_nGxXvylpEnZ6vaDtM6TZtpjiDBsDGpRuiYMTSRZNJV7Yc1fK1uputExkxAcRTpM4m8jm0Qyt6bE1HjVNitQ-tBVqypDnHXJu4ORrOD9NiKiuoRPtkeMwf_Kwyg1J3gI6TB8IM6oZ9eibCwM6Tt4H0dGneQnAfjTcxqjnamD3QLgy5KDNL9WuWEAj8YgRIQovxvPKpBcirIcwnCYaVvP9_Z-vHBaIBofvYP6gCZbd1CKh6dRgMB3o6kic4OnC8AbySOUjGm2SUPTP28bwITDK_buQS=w1250-h937-no)


(https://lh3.googleusercontent.com/-V7M-jAoonbE1NLP0LoQcq-YbCBRmWy9sEcPz6rXF5S7dnfn5uv2HNKBQcfQjhvlgXMQtsNFJ410jQ1tOx0ZL_xb6nDthemuL1yAfdhyef8HRgH4qnsy-ruQ-MviaxbQQy2Mvgr6tuhU7dB-qKfEeWofVRG6-nrH38lkikoSJWCsmkLrBzlPfLL7bvY9nt85WT_ntNFiuLnATsbKXkRDo8i7suhCrgS_8F5FnGYV2CODSYrFZHyYeHyp11N5NQKxyDJoIJetkr-x_vAPYxGi-SD6EocGE5oz3BExmGID_lT9WGPj7OsuyAtMsM1ze0_wc3V7KhBTQ9YAxtvTa11gRLrDTkQPrn6i3WjMyyqznvNE4964pN4mGc5lqNF2Dhf2O-9X-XaZAsnoxDbceZDeJFwNknf3ja0ktqrPHsdC1pcTDl5XqYRSoyyiGPmDTqSLBSprrc01lCcRlEHVJ5pxy1L228iQyYib2Lv4jZJLKhO5Mwt4Ypu267DY-TlQyP7tgvGQHYIJHVNYBWCAiEbcb_umUjiaA6lWium64r5InuVuPbcTZTe5hDGT4YK940YkF8ic-Dp4yGmaKdq2zwFwCyTfREXBJzjrYd4_TYCkUEl-db3WIlOmfQoZ1hKznecEk7zIVBGpMh-4BZpTWgoZ9bM98VKEbzzwgXZPwjWGH-C96xd-X70SvXLy=w1250-h937-no)


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Малко Сладко Коте в пн, 11 ное 2019, 14:30
Не знам, само аз ли не виждам нищо... Виждам, че са от гугъл акаунта ти, виж си настройките на поверителност. Ако са "скрити" или "само за приятели" няма как да ги видим :)

Озон пак с промоция, до 14.11. - 3 пъзела за 35лв.
https://www.ozone.bg/promo-3-pazela-za-35-lv/


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Зори в пн, 11 ное 2019, 15:53
Bluebird Puzle-Spirit of Autumn(Ciro Marchetti)
За първи път редя марката и съм очарована.Нямам нито една забележка.
Прекрасни цветове,плитно прилепящи едно до друго парчнца,матирани са,няма отблясъци.По-малка от стандартната кутия,което за мен е плюс,защото заема по-малко място :)
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/qGU2/pQyrH.jpg)


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Сиси ♥♥ в пн, 11 ное 2019, 18:17
Не знам, само аз ли не виждам нищо... Виждам, че са от гугъл акаунта ти, виж си настройките на поверителност. Ако са "скрити" или "само за приятели" няма как да ги видим :)
И аз не виждам показаните пъзели от anita7!

Зори, страхотен е!


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: La_Valletta в вт, 12 ное 2019, 05:58
Не можах да подмина вчерашното предложение в озон ))).
Eдин зимен монохром
https://www.ozone.bg/product/ghost-of-the-north/
Един пролетен пъзел
https://www.ozone.bg/product/bluebirds-and-hollyhocks/
И един лято-есен)))
https://www.ozone.bg/product/sailor-s-glow/


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Сиси ♥♥ в вт, 12 ное 2019, 08:24
Малко Сладко Коте, къде пише че промоцията е до 14.11? Никога не ми е ставало ясно промоциите на Озон до коя дата са и къде го отбелязват, за да видя и преценя.. Сега напр. искам да се възползвам от промоцията, но физически мога да приема поръчката чак в петък. А те са бързаци, последните няколко поръчки все на другия ден ми идваха, дори и да съм поръчала късно вечерта предния ден. Или пък да поръчам сега, а да помоля в чата да ми бъде доставена най-рано в петък!? Разбира се, вариант е и до офис на куриер, но не ми се иска.. Обаче 14-ти също ме устройва, ако е включително.

La_Valletta, "Призракът на севера" отдавна ми виси в любими и точно си мислех, че сега му е моментът. Втория пък бях сложила в любими още като разглеждах промоционалните, но ще видя дали ще го включа сега в тройката, че втора тройка не ми се прави. :)


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Olia T в вт, 12 ное 2019, 15:32
Между другото и аз не видях до коя дата е промоцията, мислех да не поръчвам, но думите на Зори за марката блубърд ме накараха да разгледам, харесах си няколко, сложих ги в кошницата, но не ги поръчах и докато размишлявах :), се оказа, че един от избраните се е изчерпал. И това ме накара да сведа избраните до 3, за да не изгубя и други, които харесвам най-много. В крайна сметка поръчах :)
Може да посочите, че искате да си ги получите в петък. Аз винаги поръчвам до офис на СПИДИ. Много е удобно, отивам и си го взимам, когато мога


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Малко Сладко Коте в вт, 12 ное 2019, 16:21
За Блубърд отдавна писах, че са матирани и с прекрасно качество.
Пъзелът на Зори го заглеждах, но не е точно моята картинка. Въпреки това е красив!
Срокът го пишеше в поста им във ФБ, от който видях за промоцията.
Относно забавянето на поръчка, аз винаги съм писала в забележки (даже едно време примерът им за забележка беше "В чужбина съм до еди кога си") доставката да бъде след, примерно, 10.11. и винаги са го спазвали.


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Olia T в вт, 12 ное 2019, 16:49
Дааа, Малко Сладко коте, прочетох твоите коментари и видях твоите наредени пъзели :) , но пъзелите блубърд ми бяха скъпи и с недостатъчно намаление. Бях решила да изчакам, това беше, когато озон започнаха да ги предлагат. Постът на Зори беше повод :joy: да наруша обещанието си да не гледам и поръчвам, тъй като чакам намалението за Черния петък и се надявам на добро намаление за един конкретен пъзел на Sunsout. Но се изкуших и си поръчах тези:
https://www.ozone.bg/product/bluebird-1000-the-mother-s-pride/

https://www.ozone.bg/product/when-gold-ran-the-rails/

https://www.ozone.bg/product/marmaduke/

Разнообразие от марки :) Само блубърд е нова за мен :)


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Малко Сладко Коте в вт, 12 ное 2019, 17:09
Този блубърдския и аз го гледах, но поръчах 2 на MasterPiece и един на Heye.
М/у другото да покажа гръбчето на онзи коледен пъзел от 1994г.
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/q54l/kXzbP.jpg)


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Olia T в вт, 12 ное 2019, 17:16
Ще се радвам да покажеш кои си си поръчала :)


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Малко Сладко Коте в вт, 12 ное 2019, 20:04
Ето тези, но предвид всичко, което чака ред, не знам кога ще стигна до тях... Кучешкото шоу го взех от части защото ми допада пъзела, отчасти защото ходя на кучешки изложби с моите кучета :)
https://www.ozone.bg/product/heye-29788-dog-show-tanck/
https://www.ozone.bg/product/it-s-amore/
https://www.ozone.bg/product/three-little-witches/


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Olia T в ср, 13 ное 2019, 14:49
Оооо, тези два на MasterPieces ги гледах, особено този цветния, но се отказах в полза на този с влака, въпреки че той по-мрачен от другите от серия Железници.
Харесват ми и трите :) Кучешкото шоу е много добро :), но вече са изчерпани :cry:

Да се похваля, пъзелите вече са при мен :) За първи път ми се случва да получа смс от СПИДИ, че имам пратка, преди да съм получила имейл, че поръчката ми е изпратена.


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: La_Valletta в ср, 13 ное 2019, 21:20
И аз получих. River e като хамелеон и с много шантави парченца. Харесва ми.
Скрит текст:
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/esGl/C5uyx.jpg)(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/esGl/ORK7d.jpg)

Пъзел с бухала не черно- бял, повече в сиво, като мъгла.


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Малко Сладко Коте в чт, 14 ное 2019, 10:44
La_Valletta, аз редих от серията Reflections един, страхотен е, но си е трудничък заради отблясъците. Сега съм взела ето този, много ми допадна и нямаше как да не се сдобия с него.
Скрит текст:
(https://i5.walmartimages.com/asr/d6c0fd86-44f9-4daa-a744-60033f8efa9a_1.188b220465eafae006ad0fd9dd3c6c3c.jpeg?odnHeight=450&odnWidth=450&odnBg=FFFFFF)
Тази седмица сигурно няма да имам време да наредя  още някой пъзел, но каквото такова... :)

Да добавя, че съм хвърлила око на серията на MasterPiece - Once Upon A Shelf, имат страхотни попадения.


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Червено лале в чт, 14 ное 2019, 11:43
Аз вчера поръчах три пъзела на Bluebird от Озон, днес са в офис на Еконт, след малко ще ходя да ги взема. Напоследък само купувам, а време за редене нямам... надявам се зимата да наваксам. Странно, че вече ги дава изчерпани, съмнявам се да са имали само по една бройка и аз да съм ги взела. :satisfied: Първите два си ги бях харесала още от деня, в който пуснаха марката в Озон, но ми идваха скъпи по 25 лв всеки. Сега за 35 лв - 3 пъзела. Много съм доволна.
https://www.ozone.bg/product/bluebird-1000-turtle-coral-reef/
https://www.ozone.bg/product/bluebird-1000-dolphin-coral-reef/
https://www.ozone.bg/product/bluebird-1000-hero-helpers/


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Зори в чт, 14 ное 2019, 11:47
Коте,страхотен е пъзела! А какъв е бонуса в кутията,виждам нещо в десния ъгъл BONUS FREE?

Аз на свой ред да покажа нещо съвсем топло,топло :) Завършен преди малко
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/qGU2/fN7LQ.jpg)

Марката е Bits&Pieces 700части. Хареса ми качеството за първи път редя на тази марка.Има хубави ярки цветове и от самите части вътре се образуват части с формата на рибки,пеперуди,морски кончета,много е забавно


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Малко Сладко Коте в чт, 14 ное 2019, 12:30
Някои пъзели са останали само по 1-2 бройки, те и моите, дето ги поръчах, гледам, че вече са изчерпани 2 от тях :) Още не мога да преживея един пъзел, дето дебнах сума време и го намалиха много добре, тъкмо да поръчам и хоп - някой го грабна пред мен... 1 бройка беше явно, още ме е яд, ама здраве...

Зори, нямам представа, не съм стигнала до него още :) Ето какво намерих в нета по въпроса
Скрит текст:
(https://images-na.ssl-images-amazon.com/images/I/81vJASQcwgL._AC_SL1088_.jpg)


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Зори в чт, 14 ное 2019, 14:11
Някои пъзели са останали само по 1-2 бройки, те и моите, дето ги поръчах, гледам, че вече са изчерпани 2 от тях :) Още не мога да преживея един пъзел, дето дебнах сума време и го намалиха много добре, тъкмо да поръчам и хоп - някой го грабна пред мен... 1 бройка беше явно, още ме е яд, ама здраве...

Зори, нямам представа, не съм стигнала до него още :) Ето какво намерих в нета по въпроса
Скрит текст:
(https://images-na.ssl-images-amazon.com/images/I/81vJASQcwgL._AC_SL1088_.jpg)

Явно е някакво приложение за редене на телефона с пъзели от серията :thinking:
Коте,сподели кой е пъзела,който са ти отмъкнали така под носа.И аз имам няколко такива,докато избирам и се чудя кое да поръчам и пъзелите изчезват.Бързо действат хората,не мислят като мен дълго :0


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Малко Сладко Коте в пн, 18 ное 2019, 11:14
Подготовката за Black Friday започна. Линк към активните промоции на Озон
https://www.ozone.bg/promotions/?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=bf&mc_cid=00ef155772&mc_eid=d864f4330e
Има пъзели с добри намаления, всеки ден ще разкриват по нещо ново. Аз пак си харесах, но се въздържам засега.


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Сиси ♥♥ в пн, 18 ное 2019, 11:47
От 35-левовата промоция и трите пъзела, на които се спрях са на Cobble Hill:
https://www.ozone.bg/product/popsicles/
https://www.ozone.bg/product/white-tailed-deer/
https://www.ozone.bg/product/cobble-hill-51712-great-grey-owl/

Тази още не искам да я поглеждам! :))) До коя дата е? Все пак ще надникна поне в "Любими" да видя някой от тях дали не е на примамливо ниска цена..


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Малко Сладко Коте в пн, 18 ное 2019, 13:26
Тази почва днес и всеки ден ще добавят още неща. Това до 21.11. После, в периода 22-25 ще може да се поръчат на намалената цена нещата (те и сега могат, но само тези, които вече са намалени).
Хубави пъзели :) Тая брадата улулица я гледам отдавна, но не се наканих. Не са за мен тези с толкова много едноцветен/еднотипен фон... Прекрасни са, но не ми харесва идеята да се мъча над тях :)


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Olia T в пн, 18 ное 2019, 14:23
За сега не разглеждам, чакам да видя пъзела, който ме интересува дали ще има намаление.
Сиси, много са хубави :)

Интересува ме нещо, което не разбирам, аз знам, че не може да има два последователни поста, но реших, че има изключения. Последния път имах два поста един след друг, но единия беше в един ден писан вечер, а другия на другия ден следобед. Изпратиха ми съобщение за предупреждение  и ми бяха редактирали поста. Ще бъда благодарна за разяснение! :)


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Малко Сладко Коте в пн, 18 ное 2019, 19:29
Два последователни поста за период по-малък от 24ч, подлежат на "санкциониране". След 24ч вече не можеш да редактираш първоначалния си пост и можеш да пуснеш нов, без да те санкционират.


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Olia T в пн, 18 ное 2019, 20:30
Два последователни поста за период по-малък от 24ч, подлежат на "санкциониране". След 24ч вече не можеш да редактираш първоначалния си пост и можеш да пуснеш нов, без да те санкционират.
Благодаря! :)
И за да продължим темата за разкошни и красиви пъзели, аз чакам един вълк на Sunsout, дано бъде намален и то прилично :grinning:


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Сиси ♥♥ в пн, 18 ное 2019, 21:21
Все забравям да ви покажа наредения "Буря", защото така и не му направих хубави снимки, щракнах го на лампа като го завърших, а после на дневна светлина забравих и го преместих на купчината наредени. Но все пак ето го:
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/pwyl/DPXZk.jpg)

(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/pwyl/MbeVz.jpg)
Heye, 1000 части, малко се забавих на горната част, но все пак не беше толкова трудна. Много си го харесвам! От тези, които можеш да го съзерцаваш дълго, въпреки простотата му!

Малко Сладко Коте, много им се чудих на тези, които сега поръчах и детайлно опитах да си ги представя преди това, мисля, че имат достатъчно опорни центрове.. но ще видим.. Не знам защо така ме привличат монохромните, макар че не винаги са удоволствие и запецвам с дни и не ми се редят дори.. Но пак купувам в крайна сметка. :) Мерси за промоцията, ще изчакам..


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: иванита в пн, 18 ное 2019, 21:22
Офф, и аз отворих озон.бг и си запазих в любими поне 10. Влюбих се в няколко на sunout и ги сложих в кошницата. Ся чакам петъка 😎😁


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: La_Valletta в пн, 18 ное 2019, 23:04
Код:
А аз да се оплача ))), моят пъзел Река много ме мъчи. Парченца са много хамелеонести, нито с лампа е приятно да се редят, нито на слънчева светлина. Всичко блести!  Само до половината съм стигнала.


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Малко Сладко Коте в вт, 19 ное 2019, 09:36
La_Valletta, така са тези с фолиото. Аз чакам хубави дни за моя алхимик, че с това фолио ще ми избоде очите. Изобщо, чакам хубави дни за  редене на пъзел, че напоследък съм ги зарязала :)
Отивам да разгледам новата порция намаления...


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: ioana_g в вт, 19 ное 2019, 10:04
Ох, аз се боря с този, много ми е труден. Хич не харесвам такива нестандартни пъзели, и аз не знам защо си го взех този.
https://www.emag.bg/pyzel-ravensburger-ot-1158-chasti-s-formata-na-nju-jork-88typz0001120/pd/DSMRBDBBM/


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: La_Valletta в вт, 19 ное 2019, 11:24
Днес неочаквано имах почивен ден))). Намерих начин да редя този пъзел - на няколко метра от прозореца и с гръб към светлината. Довърших го, ураа!
Отзиви за Master pieces Reflections:
Хубав печат, не се отличава от снимката на кутия, парченца са много шантави в хубавия смисъл. Не очаквах да видя как допират едно до друго малки обли парченца и се съединяват с трето. Идеално пасване, идеално сцепване. Пренесох пъзела на пода и обратно на картона няколко пъти, като го хванах с пръсти и не се разпадна. Красив е.
Недостатъци  - направо заслепява, ако е срещу слънце или лампа. Имаше няколко парченца не разделени, не се опитвайте да ги разделите, рискувате да ги повредите.
Доволна съм, но серия Reflection не бих повторила. Ще се оглеждам за друг пъзел на тази марка. Първоначално, като видях че е произведен в Китай, се притесних. Но е супер качествен!

Трудно се снима, реално цветовете са по-наситени.
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/esGl/8AEUh.jpg)


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Малко Сладко Коте в вт, 19 ное 2019, 13:09
Ох, аз се боря с този, много ми е труден. Хич не харесвам такива нестандартни пъзели, и аз не знам защо си го взех този.
https://www.emag.bg/pyzel-ravensburger-ot-1158-chasti-s-formata-na-nju-jork-88typz0001120/pd/DSMRBDBBM/
Този съм го редила, не се опитвай да почнеш с рамката :) Тук по-скоро си хвани някоя сграда и редиш от нея нататък. Това е моя съвет, иначе пъзелът е прекрасен.
La_Valletta, супер е! :)


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Vervam в вт, 19 ное 2019, 13:33
Има хубавата папка за редене на пъзели.Обаче е 130 лв! Много пари са това.
Ще си я запазя,дано да я пуснат на намалението,много я искам! :(


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: La_Valletta в вт, 19 ное 2019, 13:39
Вижте, колко е сладък бухльо!
https://www.ozone.bg/product/puzzle-1000-animals/


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Olia T в вт, 19 ное 2019, 13:49
Всички се облизваме и чакаме гроздето да падне, надяваме се да е сладко :joy:
Чакаме всеки ден с надежда :)


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Малко Сладко Коте в вт, 19 ное 2019, 14:00
Vervam, не те ли устройва тази?
 https://www.ozone.bg/product/jumbo-10715-porta-puzzle-standard-for-1000-pcs/
Верно, много готин бухльо :)
Аз ще поръчвам книги, пъзели чакам от другаде сега и ще ме изритат от вкъщи, ако поръчам още. Тъкмо разпродадох голяма част от наредените ми пъзели и поръчах нови още толкова хаха :)


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Olia T в вт, 19 ное 2019, 14:09
Освободила си място, което бързо трябва да се запълни, с пъзели разбира се :) Книги няма да поръчвам или поне не съм си харесала. На 1 ноември си купих от Сиела, Озон, Ера. Даже все още си чакам книгите от Сиела. На Панаира на книгата мисля да си купя още книги :)


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Vervam в вт, 19 ное 2019, 15:46
Vervam, не те ли устройва тази?
 https://www.ozone.bg/product/jumbo-10715-porta-puzzle-standard-for-1000-pcs/
Верно, много готин бухльо :)
Аз ще поръчвам книги, пъзели чакам от другаде сега и ще ме изритат от вкъщи, ако поръчам още. Тъкмо разпродадох голяма част от наредените ми пъзели и поръчах нови още толкова хаха :)

И нея съм си сложила в любими.Ако не намалят другата,ще взема тази :)
Така де,ще си я искам за коледен подарък от мъжа :D


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: La_Valletta в вт, 19 ное 2019, 17:14
Малко Сладко Коте, явно съм пропуснала нещо. Продаваш ги направо наредени или насипни в кутия?


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: ioana_g в ср, 20 ное 2019, 08:36
Някой има ли тези сортери? Аз сега си разделям частите в найлонови торбички, но това май ще свърши по-добра работа. Как мислите?
https://www.ozone.bg/product/art-puzzle-tray-136445/


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Малко Сладко Коте в ср, 20 ное 2019, 08:44
Малко Сладко Коте, явно съм пропуснала нещо. Продаваш ги направо наредени или насипни в кутия?
Продавам ги насипни. Тук е забранено пускането на обяви, затова няма как да знаеш, освен ако не си във ФБ групите.

Някой има ли тези сортери? Аз сега си разделям частите в найлонови торбички, но това май ще свърши по-добра работа. Как мислите?
https://www.ozone.bg/product/art-puzzle-tray-136445/
Аз ползвам кутии от пъзели. Установих, че като изсипя парченцата в 5-6-7 кутии от пъзели, много по-лесно и бързо си намирам необходимите парченца. Тези сортери сигурно ще свършат същата работа.


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: ioana_g в ср, 20 ное 2019, 08:46
И кутии е много удобно, но много място ми заемат. Не мога да ги прибера после толкова много. Май ще го взема и ще споделя впечатления.


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: La_Valletta в ср, 20 ное 2019, 08:52
Аз имам тези сортери, хубава работа вършат. Подреждам ги като пирамидка, когато спирам да редя. Ако бяха квадратни, щяха да бъдат по-удобни.


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Малко Сладко Коте в ср, 20 ное 2019, 08:59
Определено кутиите заемат повече място, но пък на мен ми е удобно да мога да си бутам парченцата насам-натам :) Иначе и аз съм се заглеждала по различните сортери, но за момента няма да инвестирам в такива. Цената е доста примамлива, определено.


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Olia T в ср, 20 ное 2019, 13:27
Имам същите сортери, купих си ги с идеята да не ползвам кутии от пъзели, но...
Сега ползвам и тях и кутии, кутиите са ми по-удобни, много повече парченца могат да се сложат, които да обхвана с поглед.

За съжаление, моите пъзели и днес не са в промоцията.


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Сиси ♥♥ в чт, 21 ное 2019, 11:18
Сортери, или кутии не ползвам и не мисля, че би ми било удобно. Аз обичам да си подредя всички части в стройни редички и да ги виждам постоянно. Първо се стремя редичките да са долу-горе цветови, като правя и размествания впоследствие. По-късно оформям и редички само от нестандартни части. Разбира се, всеки път стратегията е различна и зависи от конкретния пъзел. Но имам и място, много удобен плот с три бар стола (така и децата често се включват), единственият проблем е, че почти винаги е зает с нов пъзел и не може да се ползва за друго.. Даже ми е странно като е празен. :) Но мъжът ми понякога мрънка, макар че има и друг подобен плот, маса и т.н...

От днешните намалени ми направи впечатление само един пъзел.. Чакам и утре и ще решавам дали да купувам този път.. Би трябвало и за Коледа пак да има промоция.


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Малко Сладко Коте в чт, 21 ное 2019, 11:52
Мисля, че днес е последното добавяне на нови артикули към намаленията... Пише до четвъртък... Много са бързи обаче, вчера поръчах книжки, днес са при мен.


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Olia T в чт, 21 ное 2019, 14:13
Мисля, че днес е последното добавяне на нови артикули към намаленията... Пише до четвъртък... Много са бързи обаче, вчера поръчах книжки, днес са при мен.
Утре трябва да пуснат всички останали артикули. Пуснали са близо 7000, а трябва да са 25 000.Поне така пише. Аз все още се надявам :)


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: margo** в чт, 21 ное 2019, 14:35
Това пише:
Подготовката за Black Friday започна! Всеки ден от понеделник (18.11) до четвъртък (21.11) ще активираме част от предложенията ни за промоцията на годината. Не пропускай да следиш сайта ни всеки ден, за да видиш какво сме ти подготвили. От 22 до 25.11 ще намериш над 25,000 предложения с отстъпки до 80%.


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Малко Сладко Коте в чт, 21 ное 2019, 16:43
Ахам, това звучи че до днес трябва да са обявили всичките промоции. Ще се радвам да не е така де, макар че няма да пазарувам, че наистина ще ме изгонят от вкъщи. Трябва да занеса днес два огромни кашона - единия с пъзели, другия с книги, и предполагам, че няма да ме гледат с добро око хаха :)


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Olia T в чт, 21 ное 2019, 16:48
Похвали се, какво си купи :) Това кашони звучи добре :) Ще се радвам да покажеш какви пъзели и книги си взе :)


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Vervam в чт, 21 ное 2019, 17:04
Бях си обещала да не взимам пъзели,защото съм се заредила с около 10 ненаредени, обаче не издържах.
Взех ето този:  https://www.ozone.bg/product/art-puzzle-570-pcs-flamenco-puzzle-clock/
Ако някой е редил подобно чудо,ще помоля за малко описание какво представлява,как точно се захващат елементите.Много ми е чудно как ще се закрепят стрелките и механизма и самите части.

Взех си и Кранберис от колекцията на Джъмбо,другите още не съм ги наредила,но цената е добра в момента. :)


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Olia T в чт, 21 ное 2019, 20:50
Поръчах си този, който чакам с 25 % намаление. При предишното също беше толкова, явно няма да го намалят с повече, а се притеснявам да не изчезне и да няма наличност. И още един който бях харесала преди време. Ето ги:
https://www.ozone.bg/product/greg-giordano-native-american-wolf/

https://www.ozone.bg/product/sunsout-mary-thompson-bunny-hollow/


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Малко Сладко Коте в пт, 22 ное 2019, 08:42
Да вметна, че и в емаг има черен петък днес, има пъзели намалени и там.
По-късно ще покажа взетите пъзели :) Но съм малко разочарована от Bluebird, имам кутии 1000 и 1500 части малък размер (колкото 500части на Ravensburger) и кутии 1000 части големи (колкото стандартните 1000 части на Ravensburger). Аз ги харесвах и заради малките кутии, пък те да вземат да ги сменят...


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Vervam в пт, 22 ное 2019, 08:45
Никой ли не е редил пъзел часовник до сега?
Мислех,че тук ще намеря отзиви :D Е,явно аз ще съм първата :P


Еееееее,папките са ги намалили!
Обаче голямата пак ми е много пари,ще видя дали ще я изврънкам от мъжа да ми я вземе,ако не изчезне до тогава.
А по-евтината беше изчерпана още преди да я намалят.Вчера я погледнах и пишеше изчерпана,а си беше 50лв.
Сега,както е 35,щях да я взема веднага! Яд ме е многооо :(

Купих я.Скъпата.От кога я дебна,преди изобщо я нямаше като наличност.
Ще го мисля как да я плащам в последствие :D


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Малко Сладко Коте в пт, 22 ное 2019, 09:32
Така, ето пъзелите, които ме чакат вкъщи от вчера :)
Скрит текст:
(https://data.jigsawpuzzle.co.uk/bluebird-puzzle.160/bluebird-puzzle-life-is-an-open-book-venice-jigsaw-puzzle-1000-pieces.79105-2.fs.jpg)
(https://data.jigsawpuzzle.co.uk/bluebird-puzzle.160/bluebird-puzzle-life-is-an-open-book-venice-jigsaw-puzzle-1000-pieces.79105-2.fs.jpg)
(https://cdn.ozone.bg/media/catalog/product/cache/1/image/a4e40ebdc3e371adff845072e1c73f37/7/0/f77508dd87aa10b328f80ee618b4c0c9/pazel-bluebird-ot-1000-chasti-pepelyashka-vid-2-30.jpg)
(https://s12emagst.akamaized.net/products/23114/23113164/images/res_7df1dfa85a3b10fbd2ba3b0ee81cd3b2_full.jpg)
(https://cdn.webshopapp.com/shops/44821/files/270982624/image.jpg)
(https://data.jigsawpuzzle.co.uk/bluebird-puzzle.160/bluebird-puzzle-arabian-street-jigsaw-puzzle-1000-pieces.79097-2.fs.jpg)
(http://data.jigsawpuzzle.co.uk/m140/p61493/p1.jpg)


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: milica_g в пт, 22 ное 2019, 11:54
Здравейте,
Някой има ли впечатления от 3д пъзелите? Дъщеря ми на 12г иска да и взема, но се чудя нещо специално трябва ли да съобразя. Гледах
https://www.ozone.bg/product/ravensburger-706619-12577-pazel-svetovni-zabelezhitelnosti-3d-svetesht/ (https://www.ozone.bg/product/ravensburger-706619-12577-pazel-svetovni-zabelezhitelnosti-3d-svetesht/)
или
https://www.ozone.bg/product/ravensburger-706606-12557-pazel-svetovni-zabelezhitelnosti-3d-216-el/ (https://www.ozone.bg/product/ravensburger-706606-12557-pazel-svetovni-zabelezhitelnosti-3d-216-el/)

Дали са били на по-ниски цени?


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Сиси ♥♥ в пт, 22 ное 2019, 12:40
milica_g, синът ми е на 10 и е редил много такива и като по-малък. На практика не са сложни, защото частите са номерирани. Цените са по-високи, защото частите са пластмасови. Имали сме и такива, които образуват някакъв предмет, който после може да се използва - напр. кутия (беше с миньони), кец, който служи за моливник...

Малко Сладко Коте, страхотни са!!

Olia T, успех, мен този тип пъзели не ме привличат засега! ;) Може би защото децата като бяха малки сме редили много такива..

Vervam, ще го показваш после, не мисля, че ще ти е проблем, сигурно е пъзел като пъзел, а после просто се прикрепят частите на часовника.


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Olia T в пт, 22 ное 2019, 15:03
Цитат на: Малко Сладко Коте
[img width=400 height=400
http://data.jigsawpuzzle.co.uk/m140/p61493/p1.jpg[/img][/spoiler]
Ето този много ми харесва, като любителка на вълци :) Няма го в озон, за съжаление.
Много са хубави всички, с ярки цветове :)


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Зори в пт, 22 ное 2019, 15:21
Малко Сладко Коте,пъзела с лисиците е невероятен.Дано го заредят в Озон някой ден,предполагам,че си го купила от чужбина


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Малко Сладко Коте в пт, 22 ное 2019, 16:38
Всичките са от чужбина. А лисиците много им се чудих, ама така ми бяха влезли под кожата, че ги сънувах и викам - взимам ги :)
Този с вълците е на Step Puzzle, руска марка, много странна кутия. Ще опитам да снимам после. Надявам се качеството да е добро.


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Olia T в пт, 22 ное 2019, 17:41
И лисиците са много хубави, гледах ги в чужд сайт, още преди озон да започнат да предлагат bluebird. Бях си харесала и едни с вълци. И само си мечтаех, после ги предложиха, но ми бяха скъпи и така...


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Малко Сладко Коте в пт, 22 ное 2019, 18:04
Кутията на Степ Пъзел не е от 2 части като обикновените кутии. Няма капак. Тя е 1 цяло, отваря се по пунктираната линия на дъното. Ето отгоре и отдолу. Като размер е горе-долу колкото на Бъфало.
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/q54l/lxyaA.jpg)
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/q54l/Ac4Bb.jpg)
Оля, ще изпаднат на ниска цена, сигурна съм. То и аз дебна промоции, да не мислиш, че купувам на пълната цена? Абсурдно е да дам 30лв за пъзел...


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Vervam в нд, 24 ное 2019, 09:49
Един въпрос - къде си държите пъзелите ? Наредените и рамкирани.
Аз лично рамкирам всички , не ми дава сърце да го наредя и да го разпилея след това отново в кутията.Слагам ги над гардероба, но започват да стават заплашително много ! Мъжът мрънка, че е станало битпазар на този гардероб и е прав.
Но просто не виждам къде другаде да ги сложа , хем да са скрити, хем да са ми удобни.
За това си поръчах сега папката, защото за момента, освен кутиите и рамките, има и едни огромни картони, които седят върху всичко това и картинката става направо клошарска 😂 Под кревата не ми е вариант, защото сме с ниските кревати, дето таблата им стига почти до земята и едвам бъркам да бърша, какво остава да събера там едни 50 пъзела.
В мазе също не става.
В гардероба не влизат, 1000 елемента са много големи.
Абе, заринала съм се! Приемам всякакви съвети.


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: иванита в нд, 24 ное 2019, 10:18
Моите бяха под матрака, сега са в под подматрачната рамка в отделението за съхранение. Но не са много- може би 10. Обаче сега чакам 3 плюс един, който чака да бъде нареден.


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Сиси ♥♥ в нд, 24 ное 2019, 11:09
Моите наредените си чакат един върху друг рамкиране, когато ги сложа в рамки ги закачам, или подарявам - вкъщи, на вилата, на село, на свекърва ми, на родителите ми.. даже в гаража сме сложили, място и стени все още има.. :) Аз почти винаги още при купуването на пъзела решавам за къде, или за кого ще е..
Празните кутии ползвам за прибиране на някакви неща, но повечето съм ги дала на бабите със същата цел да си ги ползват. Свекърва ми сега напр. прави много коледни сладки и ги съхранява и разнася в тях.. слага им пластове салфетки да не се цапат и ги ползва многократно..


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: ioana_g в нд, 24 ное 2019, 12:53
Моите ги развалям и ги продавам в благотворителните базари.


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Vervam в нд, 24 ное 2019, 15:41
В къща е по-лесно.Винаги могат да се качат на тавана.Ние сме в стара панелка и мазето ни е крайно, има прозорче за навън, през което спокойно могат да влязат плъхове и мишки.
Сложила съм някакво устройство на батерии да ги пъди, но пак не мога да съм сигурна дали не минават.А няма как да изстреля всички плъхове в квартала 😀
Така че там не става.Много са вече за под кревата.
Моите познати не искат пъзели , не са фенове на картините като цяло.
Иначе и аз си ги подбирам за стаите и ги сменям, но няма къде да сложа 50 пъзела 😁
Ето една снимка на "битпазара" :
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/Fatl/Zllbi.jpg)


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Mikkey в нд, 24 ное 2019, 18:02
Vervam, аа даже е подредено. ТМ май не е ходил коро на битака? :)
Аз моите не ги развалям, че ми е жал и на мен. Но не ги и рамкирам всички. Само тези, които съм решила къде ще ги слагам. Другите ги правя на части горе долу с големината на листА4, като под всяка част има картон за да ги разделя и да ги крепи. И обратно в кутията им. Даже в по-големите кутии слагам по няколко наредени пъзела. Иначе кутиите стоят подобно на твоите над гардероба.


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Малко Сладко Коте в нд, 24 ное 2019, 18:09
Нищо не оставям наредено при мен. Сега имам 1 нареден, още чака рамка, който ще е първият такъв - нареден и рамкиран и подарен. Всичко развалям и обратно в кутията и хайде по пътя. Осъзнах, че ако пазя всеки нареден пъзел, скоро наистина ще ми трябва жилище само за пъзелите, така че съм си отделила любими и тях си ги имам - мога да ги наредя когато пожелая. Всичко останало заминава. Наскоро редуцирах и любимите - вкусовете се променят през годините... :)
Не издържах и взех 2 пъзела и от Озон. Ще гледам да покажа утре.


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Vervam в пн, 25 ное 2019, 18:38
Пристигнаха пъзелите и папката.
Не съм много впечатлена от нея.
Имам чувството, че я е правил човек, който никога не е редил пъзел.
Самата тя е много тежка.Направена е от картон като на книгите с твърди, гланцирани корица , но по-плътен.
В същото време подложката за редене не е много здрава, леко се огъва, което е абсурд при редене на пъзели.Оставили са много малко място за 1000 елемента .Всеки почва от рамката да реди и ще е съвсем покрая на картона, малко да мръднеш и ще падне някой елемент.
Сортерите вътре са супер, но са захванати за самата папка, което ги прави почти неизползваеми , защото за да разпъна и картона с пъзела и отворената папка, ще ми трябват най-малко 3 квадрата празно пространство 😀
Като цяло става, бих си взела втори път, но определено парите, които и искат са много.Бих я оцелима на максимум 30-40 лв.
Ето и снимки:
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/Fatl/xAXtX.jpg)
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/Fatl/u3l35.jpg)
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/Fatl/px4Oi.jpg)


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Малко Сладко Коте в вт, 26 ное 2019, 14:08
Същата като моята, но с по-нов дизайн отвън. И вътре е очертано по "подложката" за пъзелите. Идеята е където и да отидеш, да си сложиш папката на краката примерно (или легло, под, маса), подложката да я сложиш на ромбо-очертаната част, а в другата част да са ти парченцата. Разбира се, можеш да не я ползваш по описания начин.
Аз я ползвам като допълнително място за редене, когато искам да покажа нареден вече пъзел и съответно ми свършва мястото. Редя върху самата папка, редя върху подложката, редя върху масата - това са 3 плоскости и 3 пъзела, които мога да запазя известно време наредени, за да ги покажа на някого, който ще дойде на гости например :) Или просто искам да им се порадвам по-дълго време.
Ето и пъзелите, които поръчах от Озон
Скрит текст:
https://www.ozone.bg/product/gibsons-g3409-a-white-christmas-500pc-gift/
https://www.ozone.bg/product/christmas-tales-300pc-puzzle-eurographics/


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Olia T в вт, 26 ное 2019, 15:03
:) Първия пъзел го имам, поръчах си го преди време, но не съм го редила. В кутията имаше едно допълнително парче извън плика с частите. Има и плакат. :)


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Vervam в вт, 26 ное 2019, 15:15
А часовника е за инженери направо 😀
Ще искам малко помощ от вас като тръгна да го лепя.Не мога да разбера, май трябва да сложа лепило и отгоре и отдолу, не схващам инструкциите .
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/Fatl/wmdPm.jpg)
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/Fatl/7dwsD.jpg)
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/Fatl/5lek1.jpg)


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Olia T в вт, 26 ное 2019, 15:24
Както се казва да не разваляме
хубавия пъзел с лепило :)
Успех! :)


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: msfan в ср, 27 ное 2019, 23:19
Здравейте, захванах се с един пъзел с подправки на Trefl. Въпросът ми е, ако някой е подреждал от тази марка имал ли е случай парчетата да пасват цветово, а самата част да не съвпада съвсем с другата до нея, и да има леко разминавяне?


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: иванита в чт, 28 ное 2019, 07:38
Ето и моите придобивки
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/wMll/TeMfj.jpg)
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/wMll/43G7B.jpg)
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/wMll/Kq954.jpg)
Бях се зарекла да не купувам докато не наредя всички у нас, ама... 😁
Не съм редила досега на тази марка. Кутииите са по-малки от тези на Равенсбургер и Хейе за 1000 части.


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Малко Сладко Коте в чт, 28 ное 2019, 08:52
Страхотни са!
На SunsOut съм редила само вълците, които бяха изрязани в "странна" форма. Иначе съм взела един, който чака ред :)
Скрит текст:
(https://cdn.unifiedcommerce.com/content/product/large/97109.jpg)


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Vervam в чт, 28 ное 2019, 10:03
Аз имам едно въпросче за папката- дали ще се плъзнат елементите вътре,ако я държа изправена?
Трябва ли да внимавам да е все легнала?Нали уж за това е "притискащия" капак,ама знае ли човек...


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Малко Сладко Коте в чт, 28 ное 2019, 10:36
За кои елементи питаш точно? Ако са в сортерите за парченца, ще се съберат в единия край. Не съм опитвала иначе да видя какво ще стане, обикновено си я пренасям "легнала" и така си я оставям. Изправена съм я оставяла с готов пъзел, не е имало проблеми...


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: chrissy в чт, 28 ное 2019, 10:51
Здравейте, захванах се с един пъзел с подправки на Trefl. Въпросът ми е, ако някой е подреждал от тази марка имал ли е случай парчетата да пасват цветово, а самата част да не съвпада съвсем с другата до нея, и да има леко разминавяне?

Случвало ми се е.

Затова аз лично за себе си, след като опитах някои от уж по-добрите и средно скъпи марки, каквито за мен са Trefl, Castorland, Clementoni, вече си взимам само на Ravensburger.

Аз обаче не редя толкова пъзели, колкото момичетата в темата, нито толкова малки. Под 3000 парченца съм казала да не ми подаряват, иначе свършват много бързо. 😃 1000 парченца веднъж засякох, че ми отне 1 ден (разпределен на 3 пъти заради други задължения през дните, но това ми е прекалено малко).


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Vervam в чт, 28 ное 2019, 12:04
За кои елементи питаш точно? Ако са в сортерите за парченца, ще се съберат в единия край. Не съм опитвала иначе да видя какво ще стане, обикновено си я пренасям "легнала" и така си я оставям. Изправена съм я оставяла с готов пъзел, не е имало проблеми...

Частите на картона за редене имах предвид.Ако съм наредила да речем само рамката и го затворя така.Май и аз няма да експериментирам.


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Сиси ♥♥ в чт, 28 ное 2019, 12:17
msfan, на мен ми се е случвало и с други марки, ако е по-монохромен понякога пада голямо чудене.
иванита, много са красиви, приятно редене!
chrissy, браво на теб, само 3000! Покажи ни ги да им се порадваме!

Аз съм с едни ледени сладоледчета, много приятен, но нямам време и по мъничко сядам, но за мен реденето е удоволствие, така че не бързам:
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/pwyl/BTY0e.jpg)


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Малко Сладко Коте в чт, 28 ное 2019, 13:19
Vervam, ако искаш опитай с някоя наредена част от пъзел, сложи я в горния край и виж какво ще се получи. Не ми е хрумвало да пробвам, наистина... :)
Сиси, много са готини тея сладоледи!

Здравейте, захванах се с един пъзел с подправки на Trefl. Въпросът ми е, ако някой е подреждал от тази марка имал ли е случай парчетата да пасват цветово, а самата част да не съвпада съвсем с другата до нея, и да има леко разминавяне?
Най-вероятно значи частта не е точно от там. Имала съм такива случаи, и като опитам да наредя до нея някоя част и не съвпада нито една, става ясно къде е проблема :)


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: chrissy в чт, 28 ное 2019, 23:17
Сиси, изобщо нямам много,т.е. редените са вече обратно в кутиите и не са снимани.

Имам това

(https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/fr/cp0/e15/q65/12196032_10153781131159887_2978277760334825591_n.jpg?_nc_cat=107&efg=eyJpIjoidCJ9&_nc_ohc=234GIc365LYAQl6APuD0LuW_mTpf2qIutSEmN0z6mnBqsHpve5H4WnROA&_nc_ht=scontent-frt3-1.xx&oh=6b0df7b841ea116a3a7e9874c43708fd&oe=5E8072EF)

(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/sjGl/HMJug.jpg)

(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/sjGl/trtw9.jpg[img]//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/sjGl/esvfx.jpg)

(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/sjGl/MmgaY.jpg)

Единия даже не съм го снимала нареден, аза другите виждате колко стари са снимките, с какво качество...

Имам и още, ама по-натам...

От миналата Коледа имма един неотворен с 5000 парченца, ама то от толкова хобита, кое по-напред...


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Малко Сладко Коте в пт, 29 ное 2019, 17:55
Черен петък 2 в Озон...
https://www.ozone.bg/landing/black-friday/?utm_source=facebook&utm_medium=cpc&utm_campaign=conv-bf2
От днес до 02.12.


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: chrissy в пт, 29 ное 2019, 18:41
Пак е Равенсбургер, аз все такива си редя. Още е вкъщи, така че ето ти номера. Тук се виждат и някои от другите ми ;) :

(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/sjGl/X5CTm.jpg)


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Сиси ♥♥ в сб, 30 ное 2019, 14:25
chrissy, супер са! Продължавай в същия дух! ;) Чакаме да покажеш още!

От "черната" промоция на Озон все още се въздържам.. Чудя се за този (https://www.ozone.bg/product/buffalo-balloon-race/) пъзел, редили ли сте такива? Видя ми се интересно, но сигурно и много трудно, не мога да определя дали тези мини картинки ще улесняват или напротив..

Ето наредените сладоледи, 1000 части, нестандартни, Cobble Hill (харесвам марката), сниман на лампа и накриво, но иначе се отразяваха светлини, щях да го снимам на дневна, но то тук все мрачно и вали:

(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/pwyl/QnsrV.jpg)


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: евето в сб, 30 ное 2019, 21:15
Аз имам едно въпросче за папката- дали ще се плъзнат елементите вътре,ако я държа изправена?
Трябва ли да внимавам да е все легнала?Нали уж за това е "притискащия" капак,ама знае ли човек...

Аз изправям папка с частично нареден пъзел и няма проблем. В момента ми е права зад дивана, но е в 2-3 пъзела. Аз слагам картон и редя върху него, затварям папката и я прибирам зад диван или я местя от стая в стая, но изправена.


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: ioana_g в нд, 01 дек 2019, 19:17
Най-накрая да покажа нещо наредено. Май от както почна лятото, ми е сефте. Бая ме поизмъчи, но се справих.(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/sSFK/E4Nsk.jpg)


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: anita7 в нд, 01 дек 2019, 22:40
Ето и от мен последните 4 наредени:

(http://alfa.kachi-snimka.info/images-2013/opt1575232748k.jpg)

(http://alfa.kachi-snimka.info/images-2013/bwy1575232917z.jpg)

(http://alfa.kachi-snimka.info/images-2013/jdv1575232950o.jpg)

(https://d.radikal.ru/d28/1912/af/b15d560d193f.jpg)


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Малко Сладко Коте в ср, 04 дек 2019, 17:29
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/q54l/p1jAK.jpg)
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/q54l/nZF09.jpg)
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/q54l/3e4yg.jpg)


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: sysko kid в чт, 05 дек 2019, 05:39
Възползвах се от промоцията на Озон, мноого странни форми имат частите.
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/uByl/GDOOW.jpg)


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Малко Сладко Коте в чт, 05 дек 2019, 07:25
Един Gibsons 500 части, готов за няколко часа. По-късно ще напиша мнение за тях, това ми беше първия на тази марка.
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/q54l/DPxHy.jpg)
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/q54l/PMs0p.jpg)


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Olia T в чт, 05 дек 2019, 07:28
Sysko kid, да, частите са уникални. Аз имам с елени, пак на Cobble hill  eсенен вариант :) Зимният също е много хубав :) Чак ви завидях за страхотния пъзел.

Малко Сладко коте, много са хубави. Създават настроение :)


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: R_Dew в чт, 05 дек 2019, 10:39
По повод пъзелите на Cobble Hill -изпитвам истинско удоволствие от реденето им. :hearts:

На една от тазгодишните промоции си купих този.
(http://alfa.kachi-snimka.info/images-2013/opt1575533986f.jpg)
В кошницата беше и летния му вариант, но какво се замотах и другия свърши.
Имам ето този летен.
Скрит текст:
(http://alfa.kachi-snimka.info/images-2013/viu1575535001c.jpg)


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Mikkey в чт, 05 дек 2019, 11:10
Сладко коте, откъде изнамери Алф и костенурките? Много са сладурски!

Аз съм на италианска вълна :)
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/zehl/M9KPh.jpg)
Този е на Трефл от 1000 части, част от 4 пъзела за Тоскана. Не успях да го снимам като хората с тази рамка.
А между другото рамката е на Икеа, и картона отзад беше леко овлажнен и някак си изкривен. Съответно и пъзела на места се криви. Трябва да измисля как да го "изправя" преи да го закача, че ще се разпадне в единия край. :(

(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/zehl/6PNSx.jpg)
Този е на Кьонигспъзел пак 1000 части. Цветовете са по-наситени на живо. Очарована съм от марката. Засега ми е фаворит, от всички, които съм редила досега. Така са изрязани частите, че пасват само на определеното им място. Идеално си лягат и не са хлабави както при Хейе например. Много бързо го подредих въпреки цветовете.


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Vervam в чт, 05 дек 2019, 11:31
Малко Сладко Коте, Алф е първия пъзел,който наредих,мисля,че още го пазя някъде.Върна ме в детството!

R_Dew, аз имам един от поредицата,но 500 елемента,още не съм го наредила.
Рамката е страхотна!От къде е?


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Малко Сладко Коте в чт, 05 дек 2019, 11:50
Намирането на тези 2 пъзела беше интересна случайност. Ходих на гости на приятелка, и докато я чаках с кучето навън, случайно ги мернах до кофите, върху кашон с книги. Поредните изхвърлени спомени от детството. А за книгите да не говорим, не съм привърженик на изхвърлянето на книги. Има толкова места, където могат да бъдат дарени дори остарелите соц. издания... Както и да е, просто щастливата случайност ме срещна с тези пъзели. Ако кучето не се беше засилило да души наоколо, нямаше и да ги видя.


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Сиси ♥♥ в чт, 05 дек 2019, 12:29
ioana_g, впечатляващ е, колко части е и на каква марка, мяркала съм го, но не помня.. Хубаво е да пишете по принцип.. ;)
anita7, много са симпатични! Пиши и ти брой части и марки, така не само ще се радваме, но и информацията може да е полезна за някого.
Малко Сладко Коте, върна ме в детството с костенурките и Алф! Чакам да пишеш за Gibsons, много е хубав!
sysko kid, красив е, приятно редене!
R_Dew, птичките са великолепни! Аз също бях сложила в кошницата едни на синя оградка, но ги изпуснах. Казвала съм и преди, също харесвам марката!

Последният ми нареден, който не съм показвала е Heye, Лилии на светлината, Азума Макото, 1000 части:
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/pwyl/gRaGv.jpg)
Снимката не е много сполучлива, на живо е много красив, ярки цветове, като на кутията. Беше истинско удоволствие, наредих го много бързо през миналия уикенд. Отдавна го бях купила заедно с още един с далии, пак на Макото, но него го подарих. Сега е изчерпан и малко ме е яд, че не си го оставих, защото също беше красив.


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: ioana_g в чт, 05 дек 2019, 12:38
Сиси, 1168 части на Ravensburger.


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: R_Dew в чт, 05 дек 2019, 14:30
Малко Сладко Коте, Алф е първия пъзел,който наредих,мисля,че още го пазя някъде.Върна ме в детството!

R_Dew, аз имам един от поредицата,но 500 елемента,още не съм го наредила.
Рамката е страхотна!От къде е?

От едно ателие на Пиротска, но мсиля, че ги има и в Бриколаж.  Като цяло тази рамка леко ми откъсна главата от към цена. Но вече го преживях :head_band:
Та летния с птичките го искам със същата рамка само, че в зелен нюанс.:smiley:


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Зори в пт, 06 дек 2019, 10:04
R_Dew,не се виждат снимките,удобно ли е да ги пуснеш пак?

Ето и моите последно редени
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/qGU2/Gfg7I.jpg)--Waddingtons-1000

(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/qGU2/hHaZI.jpg)--Heye-2000

В Озон отново има намаления,но сякаш ги повтарят с малки изключения


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Vervam в пт, 06 дек 2019, 12:12
Роботчетата са страхотни,страхотни,страхотни!
Загледах ги преди време,но много ми иват 2000 части.Аз редя до 1500,нямам и място за повече :(  На Heye имам доста,от забавните.С голям кеф ги редя тях.
Тази събота мисля,че най-после ще сколасам да почна някой.Все не стига времето,само ги гледам жално жално на гардероба.


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: R_Dew в пт, 06 дек 2019, 12:24
R_Dew,не се виждат снимките,удобно ли е да ги пуснеш пак? - те бяха малко по-назад.Ето ги.

По повод пъзелите на Cobble Hill -изпитвам истинско удоволствие от реденето им.

На една от тазгодишните промоции си купих този.
Скрит текст:
(http://alfa.kachi-snimka.info/images-2013/opt1575533986f.jpg)
В кошницата беше и летния му вариант, но какво се замотах и другия свърши.
Имам ето този летен.
Скрит текст:
(http://alfa.kachi-snimka.info/images-2013/viu1575535001c.jpg)

Този ми е от по-старите. Помня,че го редих адски много време, предимно вечер. Отражението ме побъркваше. Но пък стана чудесен :innocent:
Имам си мечта да отида да видя мястото на живо :hearts: (Брюж, ако не го разпознавате веднага)
(http://alfa.kachi-snimka.info/images-2013/klz1575627510d.jpg)


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Mikkey в пт, 06 дек 2019, 18:57
Рамките ти със стъкло ли са или не?


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Малко Сладко Коте в пн, 09 дек 2019, 22:35
Eurographics 300XL части. Лесен и забавен. Тези части ми се видяха огромни в сравнение с размера на 1000 части, обаче картинката много ми харесва.
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/q54l/F8yOG.jpg)


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: g.petkova.lv в ср, 11 дек 2019, 12:02
Здравейте,
препоръчайте ми сайт за пъзели - без ozone и emag.
Благодаря!


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Малко Сладко Коте в ср, 11 дек 2019, 12:29
В store.bg има разни пъзели. В orangecenter.bg също има. Но цените и на двете места май са по-високи от тези на ozone.


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: R_Dew в ср, 11 дек 2019, 13:11
Рамките ти със стъкло ли са или не?

Да. Слагам антирефлекторно :satisfied:
Не знам до колко помага.


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Зори в ср, 11 дек 2019, 13:14
Аз също бих предложила store.bg имат най-добри цени на пъзели Heye,книжарници Booktraiding има добро зареждане на Schmidt.
В Малчугани предлагат цялата гама пъзели Castorland,в Комсед зареждат Ravensburger
Има голямо разнообразие на сайтове за пъзели,зависи точно какво търсите


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: ioana_g в сб, 14 дек 2019, 20:03
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/sSFK/DJiXv.jpg)Още един нареден от мен. 1000 части на Eurographics.


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Малко Сладко Коте в нд, 15 дек 2019, 09:54
Много е хубав!
Аз съм се отдала на тотален мързел и само седя и зяпам филми, с нито едно хоби не съм се занимавала напоследък... Ще гледам днес да се хвана в ръце, че седят и чакат купчини с пъзели :)


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Vervam в нд, 15 дек 2019, 21:01
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/Fatl/wL47X.jpg)

Първият от много време.Не личи на тази светлина, но цветовете са много хубави !


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Olia T в сб, 21 дек 2019, 08:14
Ето един пъзел и от мен. За щастие всички части са налице. Предишния ми пъзел, който беше пъзел-загадка на jumbo беше с едно липсващо парче, като не съм сигурна дали не съм  го загубила. Все се надявам да се появи.
 Тази красота  е пълна :)

(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/ebMF/ecAyo.jpg)


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Малко Сладко Коте в сб, 21 дек 2019, 15:35
Страхотен е!
Аз се занимавам с това от няколко дни...
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/q54l/GrFY8.jpg)
Стигнала съм до тук
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/q54l/irAsw.jpg)


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Olia T в сб, 21 дек 2019, 16:04
Много е хубав :) Аз ще видя какво ще започна сега. По принцип отдавна съм започнала един паун на арт от 2000ч. Направила съм рамката, разпределила съм си частите, но не ми се реди той.


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: La_Valletta в сб, 21 дек 2019, 20:24
Хубави са ви котките, момичета!
Днес дойде синът ми и остави до елхата голяяям подарък. Според контурите това е папката
https://www.ozone.bg/product/jumbo-1039-portapuzzle-1000pcs-deluxe-ret/, за която споменах пред него, че много я искам ))). Упакована в хартия, ухаеща на канела. Тъкмо ще редя пъзел с аромат на ванилия.


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Малко Сладко Коте в нд, 22 дек 2019, 02:27
La_Valletta, страхотен подарък :)
Аз стигнах до тук
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/q54l/rOpFX.jpg)


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: La_Valletta в нд, 22 дек 2019, 12:22
Малко Сладко Коте, благодаря! Остана и да завали сняг за пълно коледно усещане ))).


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Olia T в нд, 22 дек 2019, 19:29
La Valleta много сте слушала :) , ще чакам отзив за папката. И аз я гледам :grinning:


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: La_Valletta в нд, 22 дек 2019, 22:28
Със сигурност )))! Чакат ме доста пъзели.


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: ioana_g в пн, 23 дек 2019, 22:14
Ей, измъчи ме този, ама не му се дадох. Бели къщи, бял сняг, всичко в бяло. Писна ми вече от пъзели с нестандартни части, ама все на такива попадам напоследък. 1000 части ма Cobble Hill(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/sSFK/6syAN.jpg)


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Малко Сладко Коте в вт, 24 дек 2019, 02:31
За да се ориентирате кои марки предлагат стандартни части, можете да четете отзивите в нета. Общо взето Ravenaburger, Heye, Schmidt са със стандартни части (изключвам серията със силуетите на Ravensburger). Cobble hill са с доста нестандартни части.
Аз наредих този Bluebird, Tapestry Cat 1500 части (минус 2 при мен)
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/q54l/PyOuM.jpg)


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: ioana_g в вт, 24 дек 2019, 10:48
Малко Сладко коте, така е, ама имам още 5 купени. Докато не ги наредя, не мисля да взимам нови. Каквито такива.

Леле, започнах да разделям нов пъзел на Jigsaw puzzle. Не си купувайте, много лошо качество


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: msfan в чт, 26 дек 2019, 21:53
Това е един от пъзелите, които съм подреждал с огромно удоволствие:
Вилата на пазителя на фара, 1000 части на Falcon Deluxe
https://www.ozone.bg/product/jumbo-falcon-the-lighthouse-keeper-s-cottage-1000pcs/ (https://www.ozone.bg/product/jumbo-falcon-the-lighthouse-keeper-s-cottage-1000pcs/)
Парчетата влизат много добре, не са много лъскави и се реди супер лесно
Извинявам се, че снимката не е много добре, но както и да го снимам все има отблясъци на места.
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/ndHk/XsT7c.jpg)


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Малко Сладко Коте в пт, 27 дек 2019, 01:00
Аз намерих едно от липсващите парченца, но едно си остава липсващо.
Днес приключих и този от серията с котките, Painted Cat, 1500 части на Bluebird.
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/q54l/0smoP.jpg)
На ход е и следващия - Cats Galore.
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/q54l/zPJyI.jpg)
И един етап от него
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/q54l/GsbVx.jpg)


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: chrissy в пт, 27 дек 2019, 13:26
Вчера започнах това. Тегавко е.

(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/sjGl/16Go0.jpg)

(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/sjGl/C34e4.jpg)

Тук ми се вижда "пъзелницата" 😃, самата тя ми е подарък за рд отпреди няколко години, защото пъзели с тези размери на маса не мога да редя. Този пъзел ще стане 120х80см, получих още един от 3000 части, а и имам и един ненареден от 5000, съотв. още по-огромен. В останалото време я прибирам и поподреждам и стаята си става стая за гости и хобита.

(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/sjGl/5ZJyi.jpg)


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: La_Valletta в пт, 27 дек 2019, 18:48
Честита Коледа, момичета!
Да дам отзиви за папката. На първо четене много съм доволна - всичко подредено, не прашлясва, никой нищо не бута. Но отнема място при редене. В новото ни жилище ще разполагам с такова ))). Обаче избрах за първо редене възможно най-гадния пъзел - всичко е кафяво.
Скрит текст:
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/esGl/7sL3b.jpg)

Малко Сладко Коте, страхотни са ти пъзели с котета, но и скоростта ти на редене е завидна!


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Малко Сладко Коте в сб, 28 дек 2019, 01:04
Ето го и готов :)
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/q54l/XyChP.jpg)
Не съм толкова бърза, просто имах повече свободно време :) Сега се чудя какво да подхвана, серията с котките свърши. Имам и други 1500 части, но сякаш ми се реди нещо по-малко :)


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: иванита в сб, 28 дек 2019, 11:06
Е, как да не си толкова бърза.???? Мноого си бърза! ☺ Аз и 2 дни да редя не мога пъзел от 1000 части да наредя. Сега съм захванала един- към Великден може и да го наредя😁


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: chrissy в нд, 29 дек 2019, 14:14
След 3-я ден съм така, за днес още не съм почнала. Редя само на изкуствена светлина, защото стаята е северна, та и това ме забавя, но съм доволна дотук. 😃

(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/sjGl/qwvmk.jpg)


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: ioana_g в нд, 29 дек 2019, 17:08
Здравейте, аз се отказах от този пъзел. Прекалено тънък е материала на пъзела и не ми доставя удоволствие. Ако някой го иска-подарявам го, само да си поеме доставката(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/sSFK/BLw5k.jpg). 1000 стандартни парчета.


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Малко Сладко Коте в пн, 30 дек 2019, 17:08
И аз редя само на изкуствена светлина. Ние сме на нисък етаж, лятото няма светлина от разлистилите се дървета, зимата просто си е тъмница...
Сега малко почивка, догодина отново се включвам. Само се чудя с кой пъзел да открия сезона :)


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: biasbias в пн, 30 дек 2019, 18:28
Аз имам 2 на Уницеф и изрових кутиите съвсем наскоро. Така изглеждат на 35 години:

(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/n94l/SAdL4.jpg)

(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/n94l/u6uWG.jpg)
От къде мога да закупя като ?И на каква цена?


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Малко Сладко Коте в пн, 30 дек 2019, 21:09
Търси в сайтовете за продажби и групите във ФБ. Имай предвид, че излизат на цени към 40-70лв (в такъв диапазон съм ги виждала).


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Розали@ в вт, 31 дек 2019, 10:33
Здравейте момичета, обичам да редя пъзели и мислех, че съм запалена, но след като прочетох малко тук се оказа, че съм пълен лаик 🙂 Страхотни сте, има невероятни попадения, много красиви пъзели. Така, имам един въпрос обаче, тъй като ми е много неприятно да редя пъзели, чийто части са рехави и не прилепват плътно, каквито да тези на Арт пъзел (аз имах три, два от които изхвърлих), та въпроса ми е за Master Pieces и Cobble Hill, стегнати ли са, плътно ли прилепват парчетата?


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: ioana_g в вт, 31 дек 2019, 11:36
Здравей и добре дошла Розали. В първи пост можеш да прочетеш информация за повечето марки пъзели. По мое мнение Cobble hill са хубави, но мисля са с нестандартни части, поне който съм редила аз. Другия не го знам.
Ето един пъзел от мен от днес. 1000 части на Heye. Много приятно вървеше, като изключим небето, то доста ме затрудни. Почти цялото небе беше с еднакви по тип части- две срещу две дупки и стърчащи(не знам как да ги опиша). Та самото небе ми отне време, колкото останалата част от пъзела. Това е манастира Иван Рилски.
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/sSFK/oDxQD.jpg)


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Розали@ в вт, 31 дек 2019, 12:12
Благодаря за бързия отговор Йоана 🙂 Изчетох отзивите в началото, но останах силно изненадана от мнението за Арт пъзел, за мен са направо отвратителни и за това исках да питам конкретно за горепосочените модели. Проба-грешка не ми се иска да правя, защото на Арт бях поръчала три и отидоха в боклука.


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Сиси ♥♥ в ср, 01 яну 2020, 14:15
Честита 2020-та година!! С пожелание за здраве, усмивки, любов, безброй красиви мигове и повече време за любимото ни хоби! ;)

Моят последен за миналата година беше този (https://www.ozone.bg/product/white-tailed-deer/), очаквах, че много ще ме затрудни, но беше изключително приятен! Забравих да го снимам на обичайното му място и така върху останалата купчина наредени пъзели не може да изпъкне красотата му, но все пак да го покажа нареден, макар и с лоша снимка, имайте предвид обаче, че на живо е почти 1:1 с кутията и снимките в сайта..
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/pwyl/sMKPL.jpg)
П.П. Допълвам, че забравих да го отбележа - имаше в кутията постер (плакат със същото изображение от много красива хартия), за пръв път попадам на такъв на марката!
Иначе първия пъзел за новата година не съм го избрала още..


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Зори в ср, 01 яну 2020, 14:28
Благодаря за бързия отговор Йоана 🙂 Изчетох отзивите в началото, но останах силно изненадана от мнението за Арт пъзел, за мен са направо отвратителни и за това исках да питам конкретно за горепосочените модели. Проба-грешка не ми се иска да правя, защото на Арт бях поръчала три и отидоха в боклука.

Честита нова година,момичета!Здрави и щастливи бъдете през новата 2020г.Много пъзели да наредите :)

Розали,аз пък много харесвам Art puzzle,до момента нямам пъзел с тази марка с лошо качество.Наредени техни имам поне 15,ако имаш и други за изхвърляне аз съм готова да ги приютя  :hug:
На въпроса ти Master Pieces и Cobble Hill са с чудесно качество,но има предвид,че са с нестандартни части!


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Olia T в чт, 02 яну 2020, 10:09
Честита Нова 2020 година! Да сте здрави и да имате време за любимите занимания!
Розали, да изхвърлиш пъзел, това ми звучи като светотатство, дори ми е трудно да си го представя, аз си пазя и тези, които са с лошо качество тип китайска радост :joy:
Cobble hill са хубави, в момента редя такъв,  на Master Pieces съм редила само с малките части, добре се захващат.
И ето едни малки 3д пъзели :)
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/ebMF/G6bh5.jpg)
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/ebMF/Jzmhd.jpg)


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: иванита в чт, 02 яну 2020, 10:10
За много години, момичета! Бъдете здрави, щастливи и обичани!
Аз също съм готова с моя пъзел. От много време исках да го наредя. Поизмъчи ме в началото, но към края вече потръгна.
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/wMll/LqWjL.jpg)
Имам 3 на suns out, ама захвана ли ги, няма да пипна никаква друга работа🤣
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/wMll/Ysnd9.jpg)


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Olia T в чт, 02 яну 2020, 10:16
Иванита, страхотни са всичките! Започвай, почивай си с тях, ще ти напишем извинителна бележка :joy:


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Аничк@ в чт, 02 яну 2020, 10:23
Честита нова година! Да сте много здрави и да редим нови предизвикателства с кеф.
Ние вчера извадихме от резервите един 2000, но като размер не съм съобразила и е по-голям от холната маса.
Търсих от килимчетата в озон , но са изчерпани. Някой , ако има излишно или ако сте мяркали някъде ще бъда много благодарна.
Иначе е труден, но няма измъкване, напомня ни на място, което много обичаме :)
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/ksD3/Wq2HM.png)


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Olia T в чт, 02 яну 2020, 15:24
Ето едно истинско удоволствие :) Cobble hill 1000ч. (//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/ebMF/rtqwF.jpg)


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: La_Valletta в чт, 02 яну 2020, 16:09
Честита Нова Година, момичета!
А аз продължавам да се мъча с този https://cdn.ozone.bg/media/catalog/product/cache/1/image/400x498/a4e40ebdc3e371adff845072e1c73f37/1/0/13cfdaf195caae65cdb1572d169151b3/aromaten-pazel-art-puzzle-ot-1000-chasti-vanilova-aromaterapiya-helga-myuchler-33.jpg, сигурно до следваща Коледа ще го откарам ))). Вече ме изнервя, сериозно.


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Vervam в пт, 03 яну 2020, 14:06
Нещо малко по в страни , но все пак тематично.
Вижте на какво попаднах ровейки се в Алито:
Скрит текст:
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/Fatl/CBGYz.jpg)
Съчетава перфектно двете ми любими неща-пъзели и печене на сладки! :D


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Сиси ♥♥ в пт, 03 яну 2020, 14:23
Vervam, имам ги!! :))) Много отдавна, точно от там, два различни комплекта бях си поръчала. Но последните години правя само здравословни алтернативи и формичките не са влизали в употреба, макар да имам и подходящи рецепти, в които могат да се ползват.


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: sysko kid в нд, 05 яну 2020, 12:39
Новата придобивка:
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/uByl/iDX7j.png)


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: chrissy в нд, 05 яну 2020, 16:06
Приключих с първия от 3 проекта. Отне към 4-5 дни, но не наведнъж, че имах прекъсване покрай НГ. 😃 От 2 дни вече му се радвам готов.

Исках да кача снимки, но на 2 пъти ми крашва целият браузър като стигна до избиране на картинка от тел, така че явно по-късно ще е. :confused:


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: kremn в пн, 06 яну 2020, 13:41
Здравей Аничка ,Поръчах преди Коледа от store.bg за около 26 лв
https://www.puzzle.store.bg/p242184/kilimche-za-pyzel-ot-500-do-3000.html
Страхотно е с защото става за около 3000 парчета пъзел...ето и снимка на продукта с завършен проект ;)
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/MCwq/G8hba.jpg)


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Olia T в пн, 06 яну 2020, 15:04
По повод килимчетата, преди време продаваха точно такива на Trefl в Джъмбо, но скоро не съм ходила, но не пречи да се провери :)
Аз имам три - 1 голямо  Trefl и 2 по-малки - Trefl i Ravensburger. Но пак не ми стигат:) Ако трябва да дам оценка най-много харесвам малкото на Trefl, то е до 1500ч., за пъзели 1000ч. е просто идеално :) Аз него си го взех от озон, беше  комплект заедно с пъзел.


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: chrissy в пн, 06 яну 2020, 16:48
Днес се качиха снимките. 😃

(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/sjGl/LSwkH.jpg)

(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/sjGl/wwcGO.jpg)


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: kremn в пн, 06 яну 2020, 18:01
Иванита, страхотни са ти новите попълнения , на любимия ми Nene Thomas SunsOut. Последния пъзел-дамата с червена рокля и гарвана съм харесала за подарък , и следя за намаление в jigsaw puzzles.co uk за да го поръчам. Ако не е проблем би ли споделила от къде са?


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Зори в пн, 06 яну 2020, 18:19
Скрит текст:
Днес се качиха снимките. 😃

(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/sjGl/LSwkH.jpg)

(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/sjGl/wwcGO.jpg)
chrissy,Страхотен е  :hug:Браво! Аз не обичам да редя пейзажи,но този вероятно заради размера изглеща впечатляващо  ;-)


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: иванита в пн, 06 яну 2020, 18:22
Крем, от Озон са. Даже май имаше още картини от нея/него🤔 , ама се спрях само с 3😊. Май по около 24лв ги взех.
Този с червената рокля даже стои разопакован, защото го отворих да видя частите.- май малко нестандартни ми се виждат.


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: kremn в пн, 06 яну 2020, 18:32
Благодаря ти Иве , права си че частите са им малко нестандартни и по трудно се редят но е по интересно. И моята Tais in red която постнах по горе ме озори , но успяхме с общи усилия. Ще се радвам да ги постнеш тук наредени :) ..


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Olia T в пн, 06 яну 2020, 19:10
Много са хубави тези картини. И пъзелите ще бъдат голямо удоволствие :)


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: sysko kid в пн, 06 яну 2020, 21:41
Моят Cobble Hill е готов:
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/uByl/pXJ5O.jpg)


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Olia T в нд, 12 яну 2020, 17:39
Ето още един пъзел :) D-тоys, Magic of the Horses(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/ebMF/Q39TK.jpg)


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Дикси в вт, 14 яну 2020, 12:14
Здравейте :) Идвам и аз в тази тема. Страхотни пъзели видях тук. Поздравления!
Аз редя периодично. Понякога по-интензивно, друг път имам голяма пауза...както се случи. Предпочитам пъзели до 1000 части, по-големите ми омръзват :flushed: Вчера приключих един на Buffalo. Трудно се работи с него на лампа, също като тези на Anatolian. Да ви попитам за мнение относно New York Puzzle - матови ли са, добре ли са изрязани парчетата? Не съм купувала техни пъзели, а си харесах някои.
Пускам снимки на една част от залепените ми пъзели, започнах да лепя по-късно, в началото развалях и прибирах в кутиите, така, че те нямат шанс да бъдат наредени отново и залепени :)
Скрит текст:
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/UOkb/u6sEV.jpg)(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/UOkb/KGMyw.jpg)(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/UOkb/qI7eK.jpg)(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/UOkb/5crVf.jpg)(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/UOkb/rzrIo.jpg)(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/UOkb/01Sjq.jpg)(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/UOkb/QfPcK.jpg)(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/UOkb/jheIn.jpg)(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/UOkb/dGWKy.jpg)


Сега започнах един стар, ненареждан, докато си избера какъв нов да купя. На Educa 1000 части -
Скрит текст:
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/UOkb/QybUn.jpg)


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: sysko kid в вт, 14 яну 2020, 18:40
След Cobble Hill-a този ми се видя прекалено лесен: Clementoni 1000, Tea time
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/uByl/hRp1Q.jpg)


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Vervam в вт, 14 яну 2020, 18:43
След Cobble Hill-a този ми се видя прекалено лесен: Clementoni 1000, Tea time
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/uByl/hRp1Q.jpg)

Знаеш ли, имам пъзел със същата сграда.
Но от друг ъгъл е снимката, не се вижда друга къща и е по-отблизо.Явно това си е някакво място 😊


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Малко Сладко Коте в ср, 15 яну 2020, 09:12
Озон пак с промоция - 3 пъзела за 35лв. Не видях да пише срок до кога е валидна.
Аз не съм очарована от пъзелите на Ню Йорк, много са скъпи за това качество. Имам един 100 и един 500 части. Този със 100 е много зле изрязан.. Този с 500 е една идея по-добре, но пак самите части ми се виждат кофти. Нестандартни са.


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Дикси в ср, 15 яну 2020, 11:33
Благодаря, Коте! Ще се откажа тогава от Ню Йорк. Но пък ще се възползвам от промоцията 3 за 35лв. с безплатна доставка.

Редактирам се - пуснах поръчка от промоцията. И трите са с по 1000 части, на Heye, Anatolian и Gold puzzle. Не съм редила на последната марка, нищо не знам за нея, хареса ми картинката.
Скрит текст:
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/UOkb/6IVoZ.jpg)(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/UOkb/HuZVi.jpg)(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/UOkb/bFulZ.jpg)


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: biasbias в ср, 15 яну 2020, 19:40
Търси в сайтовете за продажби и групите във ФБ. Имай предвид, че излизат на цени към 40-70лв (в такъв диапазон съм ги виждала).
4 пъзела на уницеф 70 лв. 1 е на 15
Андерсенови приказки е на 15
 Ако някой иска давам информация.


Титла: Re: Пъзели 28
Публикувано от: Малко Сладко Коте в чт, 16 яну 2020, 09:07
Аз искам :)
Има код за Озон ThankYou10, който намалява 10% от цената на пъзелите, дори и на намалените такива. Важи и за книги и други неща, без техника. Обаче не сработва с намалението на 3 пъзела за 35лв.