BG-Mamma

Здраве => Очно здраве и красота => Темата е започната от: ^gabriella^ в чт, 09 май 2019, 00:48Титла: Лазерна корекция при висок диоптър далекогледство
Публикувано от: ^gabriella^ в чт, 09 май 2019, 00:48
Здравейте, пускам нова тема, защото почти нищо няма из форумите за лазерната корекция при далекогледство, а ми предстои такава след няколко дни и ще съм много благодарна, ако някой се отзове.

Имам висок диоптър далекогледство +6.00 и +5,00. Ходих в две клиники, в които ми казаха различни диоптри, които могат да се премахнат по два различни метода - TransPRK и Lasik. Спрях се на втория като ми казаха, че могат да премахнат макс до +4,50 диоптъра и че ще има остатъчен диоптър. Доста четох по темата и разбрах, че с лазер могат да се коригират до +6,00 диоптъра. Попаднах на един пост за коригирани +5,50 диоптъра и започнах да се колебая дали няма възможност и при мен да стане така.
 
Има ли някой, който си е правил корекция на висок плюсов диоптър и какъв е резултатът? Интересува ме също така при кой доктор и в коя клиника, тъй като това са основните фактори - специалист и апаратура. Сърдечно благодаря предварително!


Титла: Re: Лазерна корекция при висок диоптър далекогледство
Публикувано от: BCD в пт, 12 юли 2019, 22:03
Чете ли темата за лазерните операции и вариантите да имаш лош "късмет" или както докторите се оправдават неуспешните 5% (95% уж нямали проблеми). На мен 5% риск ми изглежда доволно голям. Представи си 100 човека оперирани за 2 дни и от тях - 5 прецакани.


Титла: Re: Лазерна корекция при висок диоптър далекогледство
Публикувано от: vanko.ms в нд, 08 сеп 2019, 17:14
До gabriela , Аз си направих успешна лазерна корекция на зрението на 22.03.2019 г . в Истанбул, не виждах на  далече , един доктор ден преди корекцията ми изписа очила (- 6,5 /-8,5 диоптъра) , но слава богу на 22 .03 уцелих правилният лекар в Турция , който ми корегира зрението и до ден днешен аз съм му благодарен за стореното. Там в Истанбулската клиника корегират както късогледство така и далекогледство . Мога да помогна с информация на всеки нуждаеш се  .


1