BG-Mamma

Красота => Красива мама => Темата е започната от: T.E.D.I в пн, 13 май 2019, 11:47Титла: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: T.E.D.I в пн, 13 май 2019, 11:47
Добре дошли в новата тема.
Важно:
[/b]
Поради индивидуалната специфика на всяка кожа добър вариант е да се поръчат мостри, с които да се установи дали има или не нежелана реакция на кожата.
10 степенна грижа
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/pj7o/a54T2.jpg)
Изчаква се само преди и след ползването на киселини и понякога след серум с витамин С. Останалите продукти се нанасят веднага един след друг с потупване или притискане
  Всички тоници и first продукти се нанасят с ръце (в краен случай с тънките азиатски тампони) максимално бързо след измиването, за да не се пресуши кожата. Ако все пак не желаета да нанасяте с ръце прелейте в шише с пулверизатор или ползвайте mist toner-и.
•   При използването на продукти с киселина лицето трябва да е абсолютно сухо преди нанасянето и да се изчака 15-30 минути след това.
•   Серумите с витамин Ц се съхраняват в хладилник, защото много бързо се окисляват. Може да се удължи живота им ако шишето допълнително се увие в алуминиево фолио.
•   Серумите с вит.Ц с висока концентрация се ползват само по няколко капки, като за чувствителна кожа се нанася след тоник и в началото може да се добавя към обичайния ви серум. Може да се ползват целогодишно със слънцезащита.
•   Всички продукти, които са с пипетка се нанасят с капане направо на лицето, за да не се хаби продукт
•   Нанасянето на продуктите се извършва с леки потупващи движения и/или притискане  по посока на лимфотока. По този начин се засилва кръвонасищането на дермата и се усвоява по-добре. Не се препоръчва размазване, защото при ползването на доста продукти засилва лепкавия слой.
•   Продуктите с високо съдържание на охлювен муцин са много ефективни, но за суха кожа не са достатъчно хидратиращи. Необходимо е да се съчетаят с крем и/или нощна маска.
БАЗОВИ ПРАВИЛА ЗА УПОТРЕБАТА НА СЕРУМИ С Вит.Ц:
:
*Нанася се на суха кожа (водата го отблъсква и не може да се захване на молекулно ниво).
*Ползва се като първа грижа след измиването или след first trеatment продукт.
*Може да се нанася на цялото лице включително под очите,клепачи, устни, шия, деколте.
*След като попие се продължава със стъпките от грижата-тоник, есенция, и тн.
*Препоръчва се да се ползва сутрин.
*Задължително се използва със слънцезащита висок фактор.
*Не се съчетава с ползване на киселини.
*Съхранява се в хладилник и се използва до 3 месеца, защото се окислява много бързо. Колкото по-дълго стои отворен, толкова повече намалява ефективността му.
Всички тоници  се нанасят с ръка с потупване .
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/pj7o/502vz.jpg)
Информация за пазаруване от различни сайтовe:
Скрит текст:
:
Важат всички ограничения за пазаруване от страни извън европейския съюз - до 30лева стойност на продуктите си я получаваш в пощата, от 30 лв до 150 евро дължиш ДДС плюс такси, над 150 евро и мито. Дали ще мине между капките някоя поръчка зависи от шанса и няма гаранция, каквото и да правиш.

Корейците са изключително коректни при недоставен или повреден продукт, както и при загубена пратка, но е препоръчително винаги да избираш опция за доставка с проследяване (проблемът с липсващи пратки е по-скоро в нашите пощи). Препоръчително е плащането да става с Paypal за по-голяма сигурност.

Някои сайтове са с много ниски цени и висока доставка, други с високи цени и опция за безплатна доставка. Редовно има кампании и намаления на групи артикули или марки.  Почти всички магазини имат някаква бонусна система, кодове за намаления при първа поръчка, реферални отстъпки и тн.

B Yessstyle (безплатна доставка над 35долара) трупаш точки (с покупка, ревюта, изтегляне на моб.приложение) и от бронзов можеш да станеш златен член, което ти носи постоянни допълнителни 10% отстъпка плюс 4 ваучера с отстъпка от 10долара при пазаруване над 80долара мисля. Има първоначална отстъпка "нов клиент"  10%. Имат и реферална система, при която можеш да ползваш и да споделяш персонален код, който носи кредит/отстъпка ина двете страни (ако ти трябва можеш да си избереш някой от нашите, които сме споделяли). От скоро обявиха, че възстановяват митнически такси под формата на кредит.

В Jolse (безплатна стандартна доставка) трупаш с всяка покупка процент от стойността й като кредит в долари. С всяко публикувано ревю получаваш още 0.30$ кредит, ако е със снимка $0.50. Така натрупаната сума може да се използва при покупка над 20долара. Има първоначална отстъпка "нов клиент" 3$.

Roserose (атрактивни цени, виксока доставка спямо теглото) нямат кредит,но всеки месец имат код за 10 % допълнителна отстъпка от ненамалените продукти (RRS201903 за март). Има първоначална процентна отстъпка "нов клиент".

Cosmetic love (атрактивни цени, виксока доставка спямо теглото) -с регистрация, всяка покупка и покана на приятел трупаш Rewards points. При 1000 точки получаваш код за 3 долара отстъпка. Има първоначална процентна  отстъпка "нов клиент".

Stylekorean (доста завишени цени,ако не са на намаление, фиксирана доставка спямо теглото)- трупаш с всяка покупка процент от стойността й като store points в долари. С всяко публикувано ревю получаваш още 0.20$ кредит, ако е със снимка $0.50. . Има първоначална процентна отстъпка "нов клиент" .

Търговци с добър рейтинг от ebay:
asiaholic (12702) 99.9%
cosmeticmarket2012 (176471)99.7%
f2plus1 (221421)99.7%
iamlove-shop (210977)99.8%
ideaseller_kr (80740)99.5%
koreacosmeticmall (91256)99.5%
kr.cfactory (11736)99.7%
makozzang (29570)99.7%
nowzenith (15569)99.8%
roseroseshop (277619)99.5%
style2030 (29198)99.8%
Онлайн магазини:
https://www.yesstyle.com/en/women.html
http://beautynetkorea.com
https://www.roseroseshop.com/
https://jolse.com/index.html
https://cosmetic-love.com
https://www.stylekorean.com
Сайтове за проверка състава на продукти:
http://www.cosdna.com/eng/
https://www.skincarisma.com/
Тема 9 https://www.bg-mamma.com/?topic=1105213


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: sunattraction в пн, 13 май 2019, 11:59
T.E.D.I, благодаря за новата тема. :)))
Чакам с нетърпение поръчката от йесстайл. :))


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: T.E.D.I в пн, 13 май 2019, 12:01
Бих искала и да ми препоръчате нещо за пъпчици, които са излезнали на дъщеря ми навлиза в пубертета.
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/pj7o/nQsyU.jpg)


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: The ant is... в пн, 13 май 2019, 13:17
T.E.D.І, благодаря за темата :hibiscus:
Може ли да добавиш и  картинката  от твоя пост от предната тема?
https://bg-mam.ma/p/1105213/38698570 (https://bg-mam.ma/p/1105213/38698570)


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: blixa в пн, 13 май 2019, 13:29
Благодаря за новата тема! :gift_heart: :cocktail:

Един въпрос ме мъчи... Пристигна ми тонера на Skin Watchers - Green Snail Intensive Toner
:
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/HiDz/h2PtK.jpg)
Дойде протекъл, цялата опаковка беше подгизнала. Някой от вас купувал ли го е, имал ли е някаква форма на запечатване от производителя? Лепенка, целофан, найлон - каквото и да е?


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: Viola Tarakanova в пн, 13 май 2019, 13:44
Теди, благодаря за новата тема :hugs::hibiscus:

Къде са тези пъпчици?

По темата за силиконите - абсолютно неправилно е да се мисли, че те задължително правят някакъв ужасен, непромокаем филм върху кожата и я "задушават". Да, те са оклузив и като такъв създаването на филм е част от функцията им, но това важи и за животинските  мазнини и  натуралните  восъци (гъшата мас, маслото от шеа и сквалена и др), които също са в тази група, заедно с  минералните  и  синтетичните  масла (нефтопродуктите вазелин/петролатум). Въпросът според мен по-скоро е доколко въобще влагозадържането чрез оклузивен ефект  е желателно, защото при всички случаи, запушвайки порите на кожата и пречейки на водата да се изпари, се пречи и на дишането на кожата, топлообмена и изхвърлянето на токсини. Тук идва момента с формулата, вида продукт, функцията и мястото му в рутината, както и вида и колчеството на оклузивния агент.
Силиконите са синтетичните полимери, който позволяват частичен газообмен, не са комедонни, не предизвикват алергии (за това и се използват в медицинските препарати), подобряват текстурата на козметиката и създават "кадифен" финиш.  От оклузивите много по-голям смисъл има да се избягват мин.масла, нефтопродуктите, восъците. А като цяло в състава на козметиката : полиетери,полиетиленгликоли,ПЕГ-дериватите (които също са хидратант), традиционните консерванти -халоген-отделящи, естери на парахидроксибензоената киселина, феноксиетанол на предни позиции, формалдехидните, ДМДМ и тн. Парабените отдавна се доказа, е са набедени ненужно, но все пак предпочитам да ги избягвам на предни позиции.

Ето малко полезна информация от нета за хидратацията и облажняването на кожата
:
Основните  компоненти,  включвани  в  препарати за хидратация на кожата, са следните:
Хумектантите са компоненти, които се свързват с влагата и я вкарват в кожата (хиалуронова киселина, NMF, натурални полимери (хитозан, полизахариди) и др. Тези вещества са в състояние да се свържат и задържат вода и се част от хидратиращата козметика.  Трябва  да  се  има  предвид, обаче,  че  ако  бариерната функция е нарушена или кожата не отделя достатъчно  себум,  за  да  запази  влагата,  ефектът ще бъде краткотраен и водата бързо ще се изпари.
Така стигаме до втората група - емолиенти: компоненти,   нормализиращи   липидната бариера. Това  са  натурални  масла,  съдържащи  есенциални мастни киселини (масло от пореч, семе-на от касис и т. н.) и физиологични липиди (cерамиди  и  холестерол). Физиологичните  липиди  често  се  използват под  формата  на  липозоми.  Тези  продукти  са  в състояние  бързо  да  „пресекат“  загубата  на  вода от увредения епидермис, независимо от причината.  Тези  молекули  бързо  се  вграждат  в  междуклетъчните пространства и нормализират липидната бариера.
Антиоксиданти- компоненти  като  вит.  Е,  вит.  С  и  мелатонин са включени във формулата на препаратите, за да бъде защитена липидната бариера на кожата, тъй като тя е изложена на пероксидация.
Другия начин да се запази влагата в  кожата е чрез оклузивни компоненти. Това е най-лесния и най-ефективен начин, за да се спре прекомерното изпарение на вода през епидермиса, като  се  създаде  водоустойчив  филм върху  повърхността  му.  Такива  свойства  имат минералните  и  синтетичните  масла,  животинските  мазнини,  натуралните  восъци  и  др.  Това са: вазелин,  парафин,  силикон, ланолин, гъша мас, масло от шеа, сквален, пчелен восък и др. Препаратите,  съдържащи  тези  елементи,  са много ефективни, когато свойствата на епидермиса  да  задържа  вода  са  нарушени,  независимо от причината: може да е увреждане на кожата (напр. след пилинг), или причинени от генетични фактори (напр. при атопичен дерматит). Тези  компоненти  са  от  съществено  значение  в горните случаи, но не са подходящи за продължителна самостоятелна употреба при пациенти без патология, тъй като филмът на повърхността на кожата може да доведе до хиперхидратация  и  нарушаване  на  естествения процес на обновяване на клетките.

(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/Kp5R/YZkCR.png)


Видео на Liah Yoo за вредните съставки в козметиката и по-специално за силиконите на разбираем език :)
https://youtu.be/LTRpRiyIFBc?t=99


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: Пит в пн, 13 май 2019, 13:46
Благодаря за новата темичка!
Пристиха ми комплекта на Sulwhasoo - базовия, както и мострички на The history of Whoo.
За момента мога да изкажа мнение само относно консистенция.

The history of Whoo е гъст и мазничък, много трудно попива. Бях сложила от него сутринта под очите. Оказа се грешка. Бях излязла навън и по някое време се погледнах в огледалото на един магазин - с чернилка под очите от спиралата. Кремът явно въобще не беше попил и си представяте картинката... Иначе нямам проблеми с други кремове под очи. Та ще го ползвам само вечер.  Прави ми впечатление, че нета е залят от мостри на този продукт, та се чудех каква е вероятността да има и фалшификати... :thinking:

Базовия комплект на Sulwhasoo също ми се струва гъст - всичките четири мострички. Ползвах го само веднъж и малко трудно излиза от шишенцата, но това да му е кусура. Да си върши работата.

A в Yesstile ми виси една пратка от две седмици, тъй като единия от продуктите е със срок на шипване 21 дни, та ще има да почакам. Дано поне доставката да е по-бърза. Това съм си поръчала:
Dear, Klairs - Midnight Blue Youth Activating Drop 20ml
Dear, Klairs - Freshly Juiced Vitamin Drop 35ml
MISSHA - Signature Wrinkle Fill Up BB Cream SPF37 PA++ (#21)
Pyunkang Yul - Essence Toner 100ml Trial Kit: Essence Toner 100ml + Pouch Samples
Mentholatum - Hada Labo Goku-Jyun Premium Hyaluronic Acid Lotion

Чакам още:
BRTC V10 Multi- Lift Sleeping Pack 20ml + Centella Cica Toner 30ml


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: Valandin в пн, 13 май 2019, 14:17
И аз благодаря за новата тема! В петък ми пристигна слънзецащитния спрей на JMS, а го чаках след 15-ти май. Беше опакован много добре, в оригинална кутия запечатана със стикер + обезвъздушаващ плик, но не от тези с балончетата, а с нещо като цилиндри, които бяга разположени по продължение на цялата бутилка. Мисля, че може да добавим и този продавач в ebay към сигурните :)


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: 🌻Ice🌻 в пн, 13 май 2019, 14:20
И аз благодаря за новата тема! В петък ми пристигна слънзецащитния спрей на JMS, а го чаках след 15-ти май. Беше опакован много добре, в оригинална кутия запечатана със стикер + обезвъздушаващ плик, но не от тези с балончетата, а с нещо като цилиндри, които бяга разположени по продължение на цялата бутилка. Мисля, че може да добавим и този продавач в ebay към сигурните :)
Хайде сега, казвай как е. :grinning: И припомни кой е продавача.


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: Тайга в пн, 13 май 2019, 14:48
И аз благодаря за темата!

Преди малко ми се обадиха от пощата, че ми е пристигнала последната поръчка - The FACE Shop Rice Water Bright Cleansing Rich Oil  и secretKey Starting Treatment Eye Cream. И вече чакам месечното голямо намаление в Jolse.
Миналата седмица си прибрах този тоник:
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/QWZl/svDAX.jpg)

При все, че съм със смесена къмто мазна кожа, много ми допада като нощна грижа. Попива бързо, няма осезаемо лепнене, отлично подготвя кожата за следващите продукти.

Олаф е изоставен на един рафт в банята. Още не съм решила какво да го правя - директно да го метна в кофата, или да го ползвам върху раменете и деколтето в най-горещите дни.


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: rgold в пн, 13 май 2019, 14:59
Теди, благодаря за новата тема :hugs::hibiscus:

Къде са тези пъпчици?

По темата за силиконите - абсолютно неправилно е да се мисли, че те задължително правят някакъв ужасен, непромокаем филм върху кожата и я "задушават". Да, те са оклузив и като такъв създаването на филм е част от функцията им, но това важи и за животинските  мазнини и  натуралните  восъци (гъшата мас, маслото от шеа и сквалена и др), които също са в тази група, заедно с  минералните  и  синтетичните  масла (нефтопродуктите вазелин/петролатум). Въпросът според мен по-скоро е доколко въобще влагозадържането чрез оклузивен ефект  е желателно, защото при всички случаи, запушвайки порите на кожата и пречейки на водата да се изпари, се пречи и на дишането на кожата, топлообмена и изхвърлянето на токсини. Тук идва момента с формулата, вида продукт, функцията и мястото му в рутината, както и вида и колчеството на оклузивния агент.
Силиконите са синтетичните полимери, който позволяват частичен газообмен, не са комедонни, не предизвикват алергии (за това и се използват в медицинските препарати), подобряват текстурата на козметиката и създават "кадифен" финиш.  От оклузивите много по-голям смисъл има да се избягват мин.масла, нефтопродуктите, восъците. А като цяло в състава на козметиката : полиетери,полиетиленгликоли,ПЕГ-дериватите (които също са хидратант), традиционните консерванти -халоген-отделящи, естери на парахидроксибензоената киселина, феноксиетанол на предни позиции, формалдехидните, ДМДМ и тн. Парабените отдавна се доказа, е са набедени ненужно, но все пак предпочитам да ги избягвам на предни позиции.

Ето малко полезна информация от нета за хидратацията и облажняването на кожата
:
Основните  компоненти,  включвани  в  препарати за хидратация на кожата, са следните:
Хумектантите са компоненти, които се свързват с влагата и я вкарват в кожата (хиалуронова киселина, NMF, натурални полимери (хитозан, полизахариди) и др. Тези вещества са в състояние да се свържат и задържат вода и се част от хидратиращата козметика.  Трябва  да  се  има  предвид, обаче,  че  ако  бариерната функция е нарушена или кожата не отделя достатъчно  себум,  за  да  запази  влагата,  ефектът ще бъде краткотраен и водата бързо ще се изпари.
Така стигаме до втората група - емолиенти: компоненти,   нормализиращи   липидната бариера. Това  са  натурални  масла,  съдържащи  есенциални мастни киселини (масло от пореч, семе-на от касис и т. н.) и физиологични липиди (cерамиди  и  холестерол). Физиологичните  липиди  често  се  използват под  формата  на  липозоми.  Тези  продукти  са  в състояние  бързо  да  „пресекат“  загубата  на  вода от увредения епидермис, независимо от причината.  Тези  молекули  бързо  се  вграждат  в  междуклетъчните пространства и нормализират липидната бариера.
Антиоксиданти- компоненти  като  вит.  Е,  вит.  С  и  мелатонин са включени във формулата на препаратите, за да бъде защитена липидната бариера на кожата, тъй като тя е изложена на пероксидация.
Другия начин да се запази влагата в  кожата е чрез оклузивни компоненти. Това е най-лесния и най-ефективен начин, за да се спре прекомерното изпарение на вода през епидермиса, като  се  създаде  водоустойчив  филм върху  повърхността  му.  Такива  свойства  имат минералните  и  синтетичните  масла,  животинските  мазнини,  натуралните  восъци  и  др.  Това са: вазелин,  парафин,  силикон, ланолин, гъша мас, масло от шеа, сквален, пчелен восък и др. Препаратите,  съдържащи  тези  елементи,  са много ефективни, когато свойствата на епидермиса  да  задържа  вода  са  нарушени,  независимо от причината: може да е увреждане на кожата (напр. след пилинг), или причинени от генетични фактори (напр. при атопичен дерматит). Тези  компоненти  са  от  съществено  значение  в горните случаи, но не са подходящи за продължителна самостоятелна употреба при пациенти без патология, тъй като филмът на повърхността на кожата може да доведе до хиперхидратация  и  нарушаване  на  естествения процес на обновяване на клетките.

(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/Kp5R/YZkCR.png)


Видео на Liah Yoo за вредните съставки в козметиката и по-специално за силиконите на разбираем език :)
https://youtu.be/LTRpRiyIFBc?t=99
Багодаря за подробната информация, научих наистина много! Ще прочета повече по темата!

Отивам да си взема нещата от мегадийл и за първи път ще пробвам маските Jm solution 😉 Някой може ли да сподели мнение за серум от който е останал очарован като действие във времето? С уговорката разбира се, че всяка кожа е различна. За сега се колебая между Klairs vitamin drop и червения серум на Skin Lab... Благодаря!Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: T.E.D.I в пн, 13 май 2019, 15:28
Виола, пъпчиците са на лицето, по-точно на дясната буза.
Чудя се дали да й взема измивна грижа със зелен чай :rolling_eyes:


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: Sissi 81 в пн, 13 май 2019, 15:37
Благодаря за темата!🌹

Някой с мнение за този продукт или за нещо друго на Ramosu:
https://www.yesstyle.com/en/ramosu-bifida-ferment-lysate-100-50ml-50ml/info.html/pid.1065813854

Не намирам никъде пълен състав!


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: shay в пн, 13 май 2019, 16:05
Препоръки за хидратиращ и лек фон дьо тен да имате случайно? (По принцип съм с комбинирана/мазна кожа, но не харесвам матови фон дьо тени).
Искам нещо леко за лятото, което не се усеща върху кожата и е с добро покритие.
Досега от корейските съм ползвала само този, но ми идва тежичък, иначе покритието му според мен е по-скоро към пълно.
https://www.yesstyle.com/en/missha-magic-cushion-cover-lasting-2-colors-15g/info.html/pid.1048998395 (https://www.yesstyle.com/en/missha-magic-cushion-cover-lasting-2-colors-15g/info.html/pid.1048998395)


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: blackpearls в пн, 13 май 2019, 18:32
T.E.D.І, благодаря за темата :hibiscus:
Може ли да добавиш и  картинката  от твоя пост от предната тема?
https://bg-mam.ma/p/1105213/38698570 (https://bg-mam.ma/p/1105213/38698570)
И правилата за комбиниране на съставките, моля :blush:


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: AMAEBG в пн, 13 май 2019, 19:06
Дайте идея за хубави шийт маски :)


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: monono в пн, 13 май 2019, 21:03
Дайте идея за хубави шийт маски :)
JM Solution Honey Luminous Royal Propolis ми допадат доста засега :)


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: Елария в пн, 13 май 2019, 21:28
Аз много харесвам LEADERS Double Deep Mask синята.
Привършва ми тонера Soonjung p.H 5.5 Relief Toner и се чудя пак него ли взема или ще ми препоръчате друг, ползвам го за сваляне на рН преди киселини.


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: Viola Tarakanova в пн, 13 май 2019, 22:14
Теди, ако е само на едната буза може да е нещо контактно - замърсяване от телефон например. Би трябвало измивно плюс тоник да помогнат.


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: bl00dflowerz в вт, 14 май 2019, 09:55
Здравейте!

Тепърва съм решила да ползвам азиатска козметика и си поръчах тези три неща, препоръчани от приятелка. Вие имате ли впечатления от тях?

:
https://www.ebay.com/itm/KLAIRS-Freshly-Juiced-Vitamin-Drop-35ml-vitamin-C-serum-Brightening-effect/112134298047?ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT&_trksid=p2057872.m2749.l2649&fbclid=IwAR2ze9ooQc9yt3ArCqrDu0ZlsuDxlvpdIKAVU1okibNw7viTKPED3goq6UU
:
https://www.ebay.com/itm/Mediheal-Cosmetic-Essential-Tea-Tree-Care-Solution-Facial-Mask-Pack-5-Sheets/322815548091?ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT&_trksid=p2057872.m2749.l2649&fbclid=IwAR3RTHgMEnXMuy1l3ory69ZSvSB5QDCaitwMoJ9hnXLQLIw7YFUKXCPYjo8
:
https://www.ebay.com/itm/COSRX-BHA-Blackhead-Power-Liquid-100ml-ROSEAU/322254296476?epid=18031264599&hash=item4b07da559c%3Ag%3AeMMAAOSwiylXBgz6&frcectupt=true&fbclid=IwAR1aZqRkx0LcgrQuLwDqBpW5QZM2wLz3idejBPfRmgtzh5Y14hOzd1VODLI

Кожата ми е смесена, склонна към акне и образуване на черни точки. Много упорита.. Ако искам да почиствам черните точки, те влизат още по-навътре.. Вие бихте ли ми препоръчали още нещо, което би било подходящо за такъв тип кожа и евентуално справяне с проблема с пъпките и черните точки?
Благодаря :heartpulse:


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: T.E.D.I в вт, 14 май 2019, 10:05
Теди, ако е само на едната буза може да е нещо контактно - замърсяване от телефон например. Би трябвало измивно плюс тоник да помогнат.

Тя няма телефон и не използва, ще взема както казваш измивно и тоник. Благодаря.


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: Catalano в вт, 14 май 2019, 10:08
Благодаря за темата, Теди!:hibiscus:

:
... както и мострички на The history of Whoo.
За момента мога да изкажа мнение само относно консистенция.
The history of Whoo е гъст и мазничък, много трудно попива. Бях сложила от него сутринта под очите. Оказа се грешка. Бях излязла навън и по някое време се погледнах в огледалото на един магазин - с чернилка под очите от спиралата. Кремът явно въобще не беше попил и си представяте картинката... Иначе нямам проблеми с други кремове под очи. Та ще го ползвам само вечер.  Прави ми впечатление, че нета е залят от мостри на този продукт, та се чудех каква е вероятността да има и фалшификати... :thinking:
За кой крем става въпрос?
Aз получих The history of Whoo Intensive Wrinkle Concentrate, благодаря на който го препоръча. Много ми харесва като апликация. Пробвах го с коректор отгоре, ползвам този (https://www.yesstyle.com/en/apieu-moist-creamy-concealer-spf30-pa-5-colors-7g/info.html/pid.1054930146) и се получи чудесно.

Шийт маски , които ползвам напоследък и ми допадат са heimish - Low pH Hydrating Mask Sheet , 9wishes - Rice Water Sheet Mask, MISSHA - Mascure Ceramide Sheet Mask.
Като цяло любими са ми JM Solution и HANYUL - Yuja Oil Sheet Mask.Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: katericata в вт, 14 май 2019, 10:18
Здравейте,бихте ли ми препоръчали серум и крем за смесена към мазна кожа,досега използвах крема на мизон с охлюви,но искам да го сменя с друг.


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: iankampanova в вт, 14 май 2019, 10:26
Здравейте!
Имате ли наблюдения  и опит с тази марка , по-точно серията за очи ?
https://www.ebay.co.uk/itm/HERA-SIGNIA-Deluxe-Kit-5-items-Water-Emulsion-Serum-Cream-Eye-treatment-2gift/173582936483?epid=9024706464&hash=item286a5969a3:g:xS4AAOSwDQhbvuS1&frcectupt=true


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: Пит в вт, 14 май 2019, 10:28
Catalano, точно този - The history of Whoo Intensive Wrinkle Concentrate, но може да не съм сложила коректор под очи, аз и върху другите кремове рядко се сещам да слагам, а не съм имала размазване. Така или иначе вечерно време ми е идеално. Сутрин ми харесва рутината с Melano CC  концентрата и тоника, крема с на IUNIK смесен със слънцезащитата на INNISFREE и околоочен на бентън или колагеновия околоочен на Etude House.

Надявам се да споделиш отзиви за The history of Whoo при теб след време.


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: T.E.D.I в вт, 14 май 2019, 10:41
Здравейте!
Имате ли наблюдения  и опит с тази марка , по-точно серията за очи ?
https://www.ebay.co.uk/itm/HERA-SIGNIA-Deluxe-Kit-5-items-Water-Emulsion-Serum-Cream-Eye-treatment-2gift/173582936483?epid=9024706464&hash=item286a5969a3:g:xS4AAOSwDQhbvuS1&frcectupt=true
Състава на всички продукти от серията не е въобще добър.


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: Catalano в вт, 14 май 2019, 10:52
Пит, да, за вечер е най-добре. Аз просто пробвах кремa сутринта и ми се налагаше да ползвам коректор - и изненадващо не се събра в бръчки, гънки - който както си ги нарича. :) Иначе нямаше какво да ми се размазва, японската спирала е някакво чудо неземно, махането й е истинско предизвикателство и не съм убедена, че ще продължа да я ползвам.

И сигурно съм единствения човек в темата, който няма Melano CC :smiles:


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: iliana__ в вт, 14 май 2019, 10:53
HOT DEAL в Jolse на слънцезащита :
http://jolse.com/product/hot-deal-inbello-idebenon-hidratante-sun-cream-spf50-pa-50g/19774/


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: blue75 в вт, 14 май 2019, 11:17
Здравейте!
Имате ли наблюдения  и опит с тази марка , по-точно серията за очи ?
https://www.ebay.co.uk/itm/HERA-SIGNIA-Deluxe-Kit-5-items-Water-Emulsion-Serum-Cream-Eye-treatment-2gift/173582936483?epid=9024706464&hash=item286a5969a3:g:xS4AAOSwDQhbvuS1&frcectupt=true
Състава на всички продукти от серията не е въобще добър.
T.E.D.I би ли споделила, кое е притеснително в сьстава? Имам само крема за очи и много ми харесва, хидратира много добре, попива бьрзо, много добре се дьржи под грим и е много икономичен. Смаятах да го подновявам, като свьрши


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: T.E.D.I в вт, 14 май 2019, 11:27
Погледнах в http://www.cosdna.com/eng/ и даваше доста съставки в червено.
http://www.cosdna.com/eng/product.php?q=HERA+SIGNIA


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: blue75 в вт, 14 май 2019, 11:33
Благодаря, не го бях проверявала, околоочния ми се струва, че е приемлив от към безопасност на сьставките


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: PeaPink в вт, 14 май 2019, 11:51
Да се запиша и аз в новата тема.
bl00dflowerz, за черни точки пробвай двойното измиване.  HANSKIN Pore Cleansing Oil [BHA] на мен много ми помогна, но гледам да не го ползвам всеки ден, защото малко ми поизсушава кожата. Редувам го с това на DHC.  И после с гел измиваш. Също гликолова киселина е добре. Не съм ползвала още корейска, но за тази на Cosrx съм чела хубави неща. А, и друго което на мен супер ми помогна е захарен пилинг, но също не съм ползвала корейски още.  
Едни странни неща си поръчах аз. Влязох уж за едно нещо в ибей, а съвсем друго поръчах :rolling_eyes:  Това - MISSHA Time Revolution Artemisia Treatment Essence и това -  Sulwhasoo Radiance Energy Mask, пък ще ги видим ... Също и малко пробички на Sulwhasoo Timetreasure Invigorating Serum. Подозирам, че всичко ще трябва да ползвам вечер, защото лятото почти не ползвам козметика през деня (ако скоро има лято в тая студена Германия :))


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: Viola Tarakanova в вт, 14 май 2019, 11:57
Погледнах в http://www.cosdna.com/eng/ и даваше доста съставки в червено.
http://www.cosdna.com/eng/product.php?q=HERA+SIGNIA
Теди, и аз със същия въпрос :) Много харесвам серията HERA SIGNIA, проучвала съм я, ползвала съм я (ползвала съм крем, околоочен и серум)  и не смятам,че има лош състав.Няма нищо в червено, тук таме нещо жълто. Като повечето луксозни марки има някое и друго силиконче, и PEG-че, но реално са изключително добре формулирани продукти, най-продаваната и хитова серия на марката.


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: Reinа в вт, 14 май 2019, 12:12
Теди, благодаря за новата тема!  :bouquet:

И сигурно съм единствения човек в темата, който няма Melano CC :smiles:
И аз го нямам, но е предвиден за покупка в най-скоро време.  :lol:

Чакам да ми пристигнат няколко маски и се чудя трябва ли ми слънцезащитата на Инбело.


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: zari65 в вт, 14 май 2019, 14:55
Идвам с едно бижу в изкушаваща опаковка за новата темичка
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/Z39l/rIxCe.png)


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: Тайга в вт, 14 май 2019, 15:09
HOT DEAL в Jolse на слънцезащита :
http://jolse.com/product/hot-deal-inbello-idebenon-hidratante-sun-cream-spf50-pa-50g/19774/

Благодаря за информацията, поръчах.

zari65 :wink:
Голяма красота!


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: T.E.D.I в вт, 14 май 2019, 15:24
Погледнах в http://www.cosdna.com/eng/ и даваше доста съставки в червено.
http://www.cosdna.com/eng/product.php?q=HERA+SIGNIA
Теди, и аз със същия въпрос :) Много харесвам серията HERA SIGNIA, проучвала съм я, ползвала съм я (ползвала съм крем, околоочен и серум)  и не смятам,че има лош състав.Няма нищо в червено, тук таме нещо жълто. Като повечето луксозни марки има някое и друго силиконче, и PEG-че, но реално са изключително добре формулирани продукти, най-продаваната и хитова серия на марката.
Аз да не виждам нещо друго :rolling_eyes: може би гледам друг продукт.
А дали сте ползвали този стик, интересувам се дали оцветява.
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/pj7o/AQwcN.png)


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: Viola Tarakanova в вт, 14 май 2019, 16:10
Зари, каква е тази красота! На Шангпри пачовете червените съм ползвала и бяха хубави, но май нищо друго не знам от марката. Чакаме отзиви :grinning:

Сланцезащитата в Jolse звучи добре - физ.филтри, доста овлажняване плюс идобенон като антиоксидант. Поръчах, пък ще  видим.


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: zari65 в вт, 14 май 2019, 16:40
:smile: Още съм на вълна обмисляне и четене, че са доста златни като цена.


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: sunattraction в вт, 14 май 2019, 16:42
Абе, момичета, вие какви акаунти имате в джолсе, през фейсбук или нормални регистрации? Аз опитвам да се логна с фейсбук направо, вместо цяла регистрация да правя, но ми изкарва страница, че джолсето не ползва добро сикюрити и не ще, и не ще. Проклет ф(г)ейсбук.  :D Искам да поръчам тъпата слънцезащита. :D


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: Agent Provocateur в вт, 14 май 2019, 16:50
Вчера дойдоха, на първо четене - хмммм, едно е сигурно - пързалят се повече от тези на Мизон:
(https://ae01.alicdn.com/kf/HTB1iMLBqOCYBuNkHFCcq6AHtVXaG/Korea-Cosmetic-JM-Solution-Marine-Luminous-Pearl-Deep-Moisture-Eye-Patch-60pcs-Eye-Mask-Eyes-Patches.jpg_640x640.jpg)


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: L i m a в вт, 14 май 2019, 17:38
Sunattraction, не става през фейсбук.


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: T.E.D.I в вт, 14 май 2019, 17:40
Аз си влизам с фейсбук. Може да е от браузъра аз съм с опера.


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: sunattraction в вт, 14 май 2019, 17:53
TEDI, и аз през опера, не стана. Пробвах и от телефона, пак не стана, явно ще си правя регистрация. Благодаря ви.😁


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: ~Artemis~ в вт, 14 май 2019, 21:07
Благодаря за темичката  :bouquet:
И аз да не остана по назад пуснах една слънцезащита :)

Имам едно петно от едната ми страна ,където ме огрява хубаво слънцето в колата ,с какво да го третирам за по бързо изчезване ,освен вит.с?


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: T.E.D.I в вт, 14 май 2019, 21:16
Благодаря за темичката  :bouquet:
И аз да не остана по назад пуснах една слънцезащита :)

Имам едно петно от едната ми страна ,където ме огрява хубаво слънцето в колата ,с какво да го третирам за по бързо изчезване ,освен вит.с?
expigment но не сега, а есента/зимата. Ще се излющи  веднага петното.
yesstyle имат нов вид бонус система, yesstyle influencer  в инстаграм, но не ме одобриха явно защото имам 64 последователя :D


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: zari65 в вт, 14 май 2019, 21:39
Теди, този expigment, какво производство е.


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: T.E.D.I в вт, 14 май 2019, 21:42
Теди, този expigment, какво производство е.
Турски крем, ползвах го преди около 1мес за да махна петно, което просто не се повлия от корейската козметика и наистина се излющи много бързо. Използвах вечер за около 5-6дни след това го спрях.
Може да се купи от базар бг, в кутия е и е в неотваряна тубичка.


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: ~Artemis~ в вт, 14 май 2019, 23:32
Може ли снимка да го видя
Освен базар бг ,предлага ли се в друг сайт?


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: necha в ср, 15 май 2019, 01:00
T.E.D.І, благодаря за новата тема :hibiscus:

Момичета, откакто ви намерих съвсем му изпуснах края с поръчките, имам по 5-6 отворени продукти от всяка стъпка, със серумите съм най-зле, над 7 са, и продължавам да трупам нови запаси, които чакат реда си. Аз и преди едва се контролирах, но сега  прекалявам. Има една ниша за запълване, нямам нито един продукт от рода на Face Mist . Дълги години ползвах такъв на Диор и бях доволна. Трябва ми за допълнителна хидратация и освежаване преди и след грим. Набелязала съм O HUI - Miracle Aqua Mist
:
https://www.yesstyle.com/en/o-hui-miracle-aqua-mist-50ml-x-2pcs-50ml-x-2pcs/info.html/pid.1044847559 (https://www.yesstyle.com/en/o-hui-miracle-aqua-mist-50ml-x-2pcs-50ml-x-2pcs/info.html/pid.1044847559)
SON & PARK - Beauty Water
:
https://www.yesstyle.com/en/son-park-beauty-water-limited-set-340ml-60ml-2pcs/info.html/pid.1070110505 (https://www.yesstyle.com/en/son-park-beauty-water-limited-set-340ml-60ml-2pcs/info.html/pid.1070110505)

su:m37 - Secret Essence Mist
:
https://www.yesstyle.com/en/su-m37-secret-essence-mist-set-60ml-x-2pcs-60ml-x-2pcs/info.html/pid.1058563979 (https://www.yesstyle.com/en/su-m37-secret-essence-mist-set-60ml-x-2pcs-60ml-x-2pcs/info.html/pid.1058563979)

su:m37 - Water-Full Timeless Water Gel Mist
:
https://www.yesstyle.com/en/su-m37-water-full-timeless-water-gel-mist-with-refill-60ml-x-2pcs/info.html/pid.1058534578 (https://www.yesstyle.com/en/su-m37-water-full-timeless-water-gel-mist-with-refill-60ml-x-2pcs/info.html/pid.1058534578)

Моля, споделете мнение, ако сте ги ползвали, приемам препоръки и за други продукти.

Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: Reinа в ср, 15 май 2019, 15:49
Може ли снимка да го видя
Освен базар бг ,предлага ли се в друг сайт?
(https://www.alo.bg/user_files/a/atanaska_ereva1/5749113_104843606_medium.jpg)
Артемис, това е. Със сигурност трябва да го има и в олх.


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: Делфин в ср, 15 май 2019, 16:44
Здравейте! Бихте ли ми препоръчали корейска козметика, съвместима с третиноина? Откакто го ползвам наблюдавам дехидратация, особено в околоочната зона засилване на бръчките. Кожата ми е с черни точки и разширени пори. На 40г. Нещо за стягане на контур и силна хидратация?


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: blixa в ср, 15 май 2019, 16:49
necha, не си сама в нещастието, тук си сред себеподобни :joy:
И аз така... не мога да се спра, от всичко имам по много за години напред, какво ще правя със сроковете за годност не знам. Поне почти спрях да купувам "редовни" продукти, старая се да се ограничавам само с големи промоции и намаления.
С избора на мист, едва ли ще съм ти полезна, моят скромен опит е в по- ниската категория. Кожата ми е склонна към омазняване, затова пробвах ето тези двете:
1. миналото лято се разхлаждах с това, страшно ми хареса да се пръскам в жегите, но не съм обръщала внимание как се отразява на грима ми (обикновено съм само с бб крем и евентуално пудра)
  https://rover.ebay.com/rover/0/0/0?mpre=https%3A%2F%2Fwww.ebay.com%2Fulk%2Fitm%2F392245052340  (https://rover.ebay.com/rover/0/0/0?mpre=https%3A%2F%2Fwww.ebay.com%2Fulk%2Fitm%2F392245052340)
2. Ползвах го зимата и сега още продължавам. Тук вече очаквах да видя фиксиращ ефект и себум контрол, но не ми оправда очакванията...
https://rover.ebay.com/rover/0/0/0?mpre=https%3A%2F%2Fwww.ebay.com%2Fulk%2Fitm%2F372525895729 (https://rover.ebay.com/rover/0/0/0?mpre=https%3A%2F%2Fwww.ebay.com%2Fulk%2Fitm%2F372525895729)


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: necha в ср, 15 май 2019, 17:52
blixa, много ти благодаря. Ще пробвам със сигурност този на TONYMOLY, но съм се навила да си взема и още някой мист. Аз какво правя, давам достатъчно време за да видя дали даден продукт ми действа и ако ми се стори неефективен го ползвам за шията или като крем за ръце. Моята кожа е комбинирана към мазна и лятото значително намалявам продуктите, които ползвам. Да похваля за втори път тази пудричка INNISFREE No Sebum Mineral Powder ,чудесно матира кожата, до скоро я ползвах след пудрата, но сега я слагам след къшъна и отгоре любимата ми от 10-на години La Prairie Cellular Treatment Loose Powder. Ефекта от пудричката на INNISFREE , нанесена преди друга пудра  освен матирането е и по-гладко лице, едва забележими пори и фини линии. Ще продължавам да я ползвам по този начин.

Днес си взех и Innisfree No Sebum Blur Powder  да пробвам и нея,  [CNP Laboratory] Idebenone Capsule Treatment Serum Special Set , бяхте го похвалили много в предишната тема (//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/TPDT/URA97.jpg)     и една спирала за вежди [Nature Republic] Botanical Skinny Eyebrow Coating Cara . Не съм чела отзиви за нея, дано да ми хареса.


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: Chory в ср, 15 май 2019, 17:56
Аз също ползвам INNISFREE No Sebum Mineral Powder и също съм доволна и препоръчвам


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: Liana Kalinova 606499 в ср, 15 май 2019, 20:04
Здравейте, днес нааай- накрая се концентрирах и направих първата си поръчка  от Yesstyle. Проблем ли е , че направих плащанетo с карта, а не чрез PayPal, както препоръчвате тук, но не ми се правеше още един акаунт? И също така,къде да очаквам поръчката си - пощата или къде другаде? Нещата са на стойност $35 .


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: blixa в ср, 15 май 2019, 20:17
А пък аз нещо не се разбирам с въпросната пудра на Innisfree... Пробвах да я нанасям с четка, с нейното си пухче; пробвах върху къшън, бб крем; с и без праймър; опитах пестеливо и по-щедро - ефекта винаги е един и същ. До час започвам да лъщя, а като се прибера и се разгледам по-подробно има участъци (долната част на бузите, към челюстта), където боята (различни къшъни/бб кремове) стои някак на парцали. Не знам как да го обясня по-добре... А нищо подобно не ми се случва със същия тип пудра на Cosrx. Е, пак си лъсвам, но по-умерено и боята ми си остава равномерна навсякъде.

С разните отхвърлени мазила и аз процедирам така - пренасочват се за тяло, а останалите - роднини & познати. Проблема е, че 95% от нещата са си за мен и нямат свършване :innocent:

Я да споделя малко "каръшки" продукти, от които досега не съм се оплаквала. Но с уговорката, че всеки е с различна кожа и организъм и може за някой друг да са прекрасни.
Моята кожа: склонна към омазняване и акне, с "приспан" (засега) себореен дерматит, чувствителна и с куп алергии.

От тези двете се изпъпчих няколко пъти. Не е изненадващо предвид състава, но човек трябва да опитва...
The Face Shop Mango Seed Volume Butter for Face  https://rover.ebay.com/rover/0/0/0?mpre=https%3A%2F%2Fwww.ebay.com%2Fulk%2Fitm%2F311929603423   (https://rover.ebay.com/rover/0/0/0?mpre=https%3A%2F%2Fwww.ebay.com%2Fulk%2Fitm%2F311929603423)
Другото е нощна маска - Missha Pure Source pocket pack Shea Butter https://rover.ebay.com/rover/0/0/0?mpre=https%3A%2F%2Fwww.ebay.com%2Fulk%2Fitm%2F371734680996 (https://rover.ebay.com/rover/0/0/0?mpre=https%3A%2F%2Fwww.ebay.com%2Fulk%2Fitm%2F371734680996)
Явно, като видя някъде написано "butter", трябва да бягам с бясна скорост :horse_racing:
От същата серия на Миша, успях да се изприщя и от peel off маската Lotus Flower. Нямам проблеми с Aloe версията и предстои да опитам Tea Tree и Green Tea.

Следващата греда е околоочен (и не само) крем. Нямам лоши реакции, просто не ми хареса. Като го разнасям, вместо да попива се мести, започнах да го ползвам предимно за шия и ръце и пак едвам попива.
Tosowoong Anti-Wrinkle BTX   https://rover.ebay.com/rover/0/0/0?mpre=https%3A%2F%2Fwww.ebay.com%2Fulk%2Fitm%2F162380875877  (https://rover.ebay.com/rover/0/0/0?mpre=https%3A%2F%2Fwww.ebay.com%2Fulk%2Fitm%2F162380875877)
За сметка на това пък, пак от същата марка, много ми хареса друг https://rover.ebay.com/rover/0/0/0?mpre=https%3A%2F%2Fwww.ebay.com%2Fulk%2Fitm%2F132603577473   (https://rover.ebay.com/rover/0/0/0?mpre=https%3A%2F%2Fwww.ebay.com%2Fulk%2Fitm%2F132603577473). Но е само първо впечатление, не съм го ползвала истински още, чакам лошия да свърши.

Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: VeryZen в ср, 15 май 2019, 20:46
Благодаря за темата.
necha, серума на CNP Laboratory на мен в момента ми е любим, дано и на теб да ти хареса. Между другото часовникът от кутията е истински, има батерия и работи. :laughing:
Аз искам да пробвам и на Bellflower серума с идебенон, състава ми изглежда добре и е много по-евтин.
Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: Catalano в ср, 15 май 2019, 22:58
Здравейте! Бихте ли ми препоръчали корейска козметика, съвместима с третиноина?
Мога да кажа какво не ползвам - козметика с AHA.
За хидратация и предпазване/възстановяване на кожната бариера - продукти със серамиди, фосфолипиди, линоленова киселина..
Иначе имам различни рутини - с пептиди, ферменти,  BHA, охлювен муцин, центела, прополис... :heart:


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: necha в ср, 15 май 2019, 23:56
blixa,  заинтригува ме с тази пудра на Cosrx, добавих я към желани продукти и ще се пробва задължително. За пудрата на Innisfree, дай и шанс като я  нанасяш с различни продукти от тези, които ползваш. При мен се нанася равномерно, матира, но не ми изсушава кожата и държи много часове, а по начина по който започнах да я ползвам през последните дни ми държи под контрол омазняването от сутрин до вечер. Преди време си взех  Shu Uemura POREraser CC UV under base mousse, не се спогоди с нито един от европейските серуми и кремове, които ползвах. Някак си се пресичаше при нанасяне и ми правеше много петна по кожата, събираше се неравномерно, стоеше много грозно и се отказах от тази база. Друг продукт, от който се  бях отказала за ползване през  деня - Sulwhasoo Everefine Lifting Ampoule Serum, кожата ми изобщо не го поема, лепне ми. Един събота сутрин си сложих от него и реших да пробвам отново базата на  Shu Uemura и бях много приятно изненадана от комбинацията. Нямаше го лепнещото усещане от серума, сякаш беше потънал в кожата, а базата се нанасяше равномерно, кожата стана гладка, порите не се забелязваха и до късно вечерта нямах омазняване.

VeryZen, мислех си, че е някаква картонена имитация на часовник. На мен ми се искаше да пробвам и концентрата за бръчки, който е в комплекта, не ми се купуваше в пълен размер и ми се видя чудесна възможност да пробвам и него. Доволна съм от The history of Whoo Intensive Wrinkle Concentrate и ако видя положителен резултат от концентрата на CNP  ще  ползвам и двата.
Надявам се скоро да привърша с третиноина и започвам вечер с CNP Laboratory Invisible Peeling Booster.
Набелязала съм си за по нататък-
Ultra V Idebenone Signature Ampoule  и Ultra V Idebenone Age Returning Skin Essence


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: blixa в чт, 16 май 2019, 00:45
blixa,  заинтригува ме с тази пудра на Cosrx, добавих я към желани продукти и ще се пробва задължително. За пудрата на Innisfree, дай и шанс като я  нанасяш с различни продукти от тези, които ползваш. При мен се нанася равномерно, матира, но не ми изсушава кожата и държи много часове, а по начина по който започнах да я ползвам през последните дни ми държи под контрол омазняването от сутрин до вечер. Преди време си взех  Shu Uemura POREraser CC UV under base mousse, не се спогоди с нито един от европейските серуми и кремове, които ползвах. Някак си се пресичаше при нанасяне и ми правеше много петна по кожата, събираше се неравномерно, стоеше много грозно и се отказах от тази база. Друг продукт, от който се  бях отказала за ползване през  деня - Sulwhasoo Everefine Lifting Ampoule Serum, кожата ми изобщо не го поема, лепне ми. Един събота сутрин си сложих от него и реших да пробвам отново базата на  Shu Uemura и бях много приятно изненадана от комбинацията. Нямаше го лепнещото усещане от серума, сякаш беше потънал в кожата, а базата се нанасяше равномерно, кожата стана гладка, порите не се забелязваха и до късно вечерта нямах омазняване.

Ама аз я свърших докато й давах шанс :joy:
Но понеже съм лакома и като я видях намалена за 1,99$ отнесох 3 броя. Та ще има още борба с нея, но не съм оптимист. Радвам се, че твоята подобна история е с щастлив финал :hugs:

На Cosrx да я бяха пуснали за 1,99 ех, мечти... Но да не стане грешка, говоря за ето тази https://rover.ebay.com/rover/0/0/0?mpre=https%3A%2F%2Fwww.ebay.com%2Fulk%2Fitm%2F123657487247 (https://rover.ebay.com/rover/0/0/0?mpre=https%3A%2F%2Fwww.ebay.com%2Fulk%2Fitm%2F123657487247)
По въздушна и фина е, а и аз като видя нещо с центела, веднага му се лепвам.


Liana Kalinova, когато изпратят поръчката получаваш номер за проследяване (tracking number). С този номер си следиш прогреса на пратката  в примерно https://m.17track.net/bg (https://m.17track.net/bg) и когато видиш, че е в твоя местен пощенски клон, отиваш да си я вземеш. Другия вариант е да чакаш от пощата да ти изпратят известие, което има вероятност и да не дойде ако и при вас е хаос, както в нашия клон. Ако ти се запънат в пощата, че им отиваш без известие, покажи им номера за проследяване и ужасно любезно поискай да направят проверка в системата.

Днес съм Мара Подробната :joy:


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: milanda в чт, 16 май 2019, 07:00
Здравейте! Бихте ли ми препоръчали корейска козметика, съвместима с третиноина? Откакто го ползвам наблюдавам дехидратация, особено в околоочната зона засилване на бръчките. Кожата ми е с черни точки и разширени пори. На 40г. Нещо за стягане на контур и силна хидратация?
И аз мажа акнелиз. Много богато хидратират кремовете от синята серия на Neutrogena:
https://www.neutrogena.com/hydro-boost.html


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: blixa в чт, 16 май 2019, 22:51
Малко връщане към последния мега дийл на Джолсе. Обещах мнение за шийт маските на Merbliss.
Засега пробвах тази:
:
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/HiDz/0zLKW.jpg)  (//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/HiDz/1jl7W.jpg)
Доста ароматизирана, мирише на ванилия и май долавям горчив бадем, с една дума на сладкиш някакъв. Добре прилепва, нормални отвори за очите, на двайстата минута вече беше започнала да засъхва тук-там. Може и да има лек стягащ ефект, не съм сигурна. Овлажняване - нула. Остава мъничко есенция в опаковката. Прозрачна е, не е водниста.
Като цяло не ми допадна особено заради миризмата. Остава да пробвам и другата им маска, която взех.

Ако още някой е взел Pyunkang Yul Ato Cleanser и се е побъркал да върти бутилката търсейки срока на годност, като мен... намерих го!
2020.06.24


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: {Тони} в сб, 18 май 2019, 18:03
Имам известен опит с корейската козметика, но никакъв с японската, а в момента имам възможността да поръчам козметика от Япония, която да ми купят и донесат.
И се питам дали може да ми препоръчате нещо с anti age ефект за суха кожа - серум, нощен крем или слънцезащита например. Всъщност каквото и да е, нямам нужда реално от нищо, но просто ми е любопитно да пробвам.

Иска ми се да е марка/продукт, които да са по-трудно откриваеми тук. Не Шисейдо например.

Предварително благодаря за съдействието! :hug:


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: Viola Tarakanova в нд, 19 май 2019, 00:38
Наскоро си намерих някаква отдавна забравена лакмусова лента за тестване на Ph и пробвах набързо някои продукти (измивни и основно такива, които ползвам преди/след киселини). Мисля, че информацията ще е полезна :)

Ниско/киселинно pH ( под 4-4.5)

измивен продукт Isntree Morning Milk Bubble Foam
тоник Pyunkang Yul Essence Toner
тоник PURITO Centella Green Level Calming Toner
тоник ISNTREE Hyaluronic Acid Toner
тоник FTE PURITO Fermented Complex 94 Boosting Essence
тоник Petitfee Azulene Ultra Soothing Pads
есенция/серум BENTON Snail Bee Ultimate Serum
есенция/серум Pyunkang Yul Moisture Serum
есенция/серум Pyunkang Yul, Moisture Ampoule
есенция/серум Elrastory Alpine Healing Serum
есенция/серум Tosowoong Propolis Sparkle Ampoule

Високо/алкално pH (над 7-7.5) (тук нямаше изненади-високото pH винаги се усеща при измиването)

измивен продукт Pyunkang Yul Cleansing Foam
измивен продукт HanYul Pure Artemisia Mild Cleansing Foam
измивен продукт VILLAGE 11 FACTORY  Moisture Cleansing Foam


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: Jozepha в нд, 19 май 2019, 09:00
Момичета, влизам с един бърз въпрос. В stylecorean доста от продуктите на PKY са по 9,99$, а два комплекта са 29$. Заслужава ли си поръчка? Кожата ми е смесена, в Т-зоната мазна. Има добри отзиви за АТО Сream, дори и за моя тип кожа. Благодаря предварително!


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: Елария в нд, 19 май 2019, 09:25
Благодаря Виола, тъкмо се чудех какъв ниско киселинен тоник да поръчам и се оказа, че имам още два.

След повече от месец ползване вече мога да дам мнение за четирите ББ крема на A'PIEU, които избрах основно според анализ на съставките на cosdna и бяха общо взето най-изчистения вариант подходащ за моята кожа. Имам най-светлия цвят с неутрален подтон и четирите имат SPF30/PA++, на което не разчитам за слънцезащита, но е по-добре да има.

A'PIEU BB Maker Long Wear използвам най-много, по-покривен от останалите, но в никакъв случай колкото ФДТ (ефект моята кожа, но по-хубава) наистина траен, не се свлича, не се набива в порите, не оксидира. Средно гъста консистенция, но се разнася лесно. Изравнява добре и покрива малки несъвършенства и зачервявания около носа, но белези и пъпки не би заличил. Финиша е полуматов, при мен в късния следобяд се налага да коригирам леко с пудра или мат. листче.
A'PIEU Luster Lighting BB Cream е по-течен и малко розовее, овлажнавя добре и озарява, веднага след нанасяне лицето изглежда много свежо и отпочинало, мисля, че е чудесен продукт за някой със суха кожа, при мен този ефект се задържа два-три часа и след това лъсвам яко. Аз всъщност си го взех за да го ползвам под очите и там наистина се справя страхотно - освежава зоната без да се набива във фините линии, не се събира и не ми размазва грима, въпреки овлажняването. Не е много покривен, аз нямам тъмни кръгове и сенки и търся общо изравняване с грима на останалата част на лицето, който е матиращ и не нанасям около очите. Изобщо много съм доволна защото за толкова години коректор за под очи от какъвто и клас да пробвах все ми изсушаваха.
A'PIEU Pore Fabric BB Cream ползвам само на носа за прикриване на порите, заглажда ги малко не се набива в тях, но и ефект фотошоп не дава, въобще за този крем не знам какво да пиша, не е лош но и не е нещо невиждано.
A'PIEU BB Maker Moisture взех по-скоро за сравнение с дълготрайния и очаквано при мен издържа половин ден и после ми омазнява дори и с матираща пудра отгоре. Веднага след нанасяне кожата е по-влажна отколкото с дълготрайния, но не така озарена както с A'PIEU Luster Lighting BB, не се свлича или оксидира, но не е подходящ за мазна кожа, по-скоро за суха или нормална ще е ок. Общо взето ми върши чудесна работа ако трябва да изляза за малко.


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: Agent Provocateur в нд, 19 май 2019, 14:12
Пея оди на радостта от 2 дни с този продукт, Catalano - да си ми жива и здрава!!!
http://whoo.com.my/?cpt_products=intensive-wrinkle-concentrate


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: Catalano в пн, 20 май 2019, 11:05
Ооо, Агент, благодаря, но не съм аз заслужилата - в темата прочетох, да си признае коя мацка го сподели?
Ти кажи как го ползва :hugs:

EDIT:
:
necha:
Цитат
В един предишен мой пост бях писала за  The history of Whoo Intensive Wrinkle Concentrate . Препоръчвам ти да го пробваш,  нанася се като последна стъпка само върху фини линии и бръчки. Изключително доволна съм,  има видима разлика, забелязах подобрение в рамките на 2-3 дни,  след което прекъснах използването за да видя дали ефекта е временен. Оказа се, че не е и продължавам с удоволствие използването на концентрата. Моята кожа е много тънка и не е предразположена към дълбоки бръчки, имам едва забележими мимически, най-осезаемо е подобрението при по-дълбоките при мен гневни бръчки между веждите. Можеш да си го купиш изгодно от ибей на тестери- 30 броя( 30 мл.) излизат около  14-15 долара.
:heart:


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: ~Artemis~ в пн, 20 май 2019, 14:08
И аз съм много доволна от този продукт ,ако може линк  да споделите за 30бр тестери.
Аз поръчах 10бр за близо 8€ от тук
:
https://www.ebay.de/itm/The-history-of-Whoo-Intensive-Wrinkle-Concentrate-1ml-x-10pcs-10ml-New-Cream/182532264715?ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT&_trksid=p2060353.m2749.l2649


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: zari65 в пн, 20 май 2019, 14:21
Тони, Шисейдо има огромен набор от продукти, който не достига до другите пазари, в Европа се продават сериите им предназначени да европейския пазар.
2 та японски продукта, който тук се одобряват са Rohto melano cc и Хада Лабо тонера.

Ето тук може да видиш японски брандове и да си четеш за продуктите
https://www.yesstyle.com/en/brands/list.html/bpt.300?badid=14072&bcs=2
Разглеждала съм им кремовете всичко в едно - за лице, за тяло, за коса, за каквото се сетиш един крем и съм си мислела някой ден да си купя с изследователска цел, какво е това животно, което става за всичко, но в момента не мога да се сетя на коя марка бяха.


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: Agent Provocateur в пн, 20 май 2019, 15:49
Ооо, Агент, благодаря, но не съм аз заслужилата...

EDIT:
:
necha:
Цитат
В един предишен мой пост бях писала за  The history of Whoo Intensive Wrinkle Concentrate . Препоръчвам ти да го пробваш,  нанася се като последна стъпка само върху фини линии и бръчки. Изключително доволна съм,  има видима разлика, забелязах подобрение в рамките на 2-3 дни,  след което прекъснах използването за да видя дали ефекта е временен. Оказа се, че не е и продължавам с удоволствие използването на концентрата. Моята кожа е много тънка и не е предразположена към дълбоки бръчки, имам едва забележими мимически, най-осезаемо е подобрението при по-дълбоките при мен гневни бръчки между веждите. Можеш да си го купиш изгодно от ибей на тестери- 30 броя( 30 мл.) излизат около  14-15 долара.
:heart:
И за Necha меча прегръдка и сърдечни благодарности, но и ти си заслужила, защото една птичка пролет не прави! :hug:
Слагам го около целите очи, между веждите (имам 2) и на челото (имам 1), както и малко на назолабиалните за омекотяване. Под очния крем и под флуида за лице, над тонер/есенции/етц. Изключително приятна текстура, попива, напомпва, едно миниатюрно саше ми стига за 2-3 апликации (и друг път съм споменавала, че имам усещането, че ползвам твърде малко от кой да е от продуктите ми!)


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: Lodsi в пн, 20 май 2019, 16:17
Agent Provocateur, аз го поръчах обаче сега се чудя дали ефектът от този продукт е само да замаскира бръчките? Или се ползва като продукт с грижа за кожата?


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: Agent Provocateur в пн, 20 май 2019, 16:34
Абсолютна грижа, не е от "замаскиращите", с тях имам кофти опит, защото универсално ми скапват грима отгоре (не съм ползвала корейски)


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: Bis в пн, 20 май 2019, 16:55
За някакво вълшебно противобръчково чудо прочетох. :smiley: Ще се поръчва явно. Само състав не намерих. Някой откривал ли е такъв?
Аз имам ужасни дълбоки на челото. Голяма мимика, голямо нещо. :confounded:


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: necha в пн, 20 май 2019, 16:55
И аз съм много доволна от този продукт ,ако може линк  да споделите за 30бр тестери.
Аз поръчах 10бр за близо 8€ от тук
:
https://www.ebay.de/itm/The-history-of-Whoo-Intensive-Wrinkle-Concentrate-1ml-x-10pcs-10ml-New-Cream/182532264715?ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT&_trksid=p2060353.m2749.l2649~Artemis~ и аз от същия продавач съм  ги купила тестерите,  два пъти по 30 бр.  последно на 16-ти април цената е била US $14.31, а сега 30 броя струват 19.90 долара. Аз съм изразходила само няколко пакетчета от първия лот, но поръчах и втори за всеки случай, и потоп да стане да съм запасена. В момента най-изгодно излизат лотове от 40 бр. и 50 бр. В момента няма много предлагане от други търговци и затова цената е завишена.Lodsi Концентрата е ефективен и с траен резултат, не е само замаскиране или временен резултат.

Agent Provocateur благодаря ти за инфото, от утре и аз започвам да го нанасям под околоочния. По навик с опита ми от други подобни продукти нанасям след околоочния крем.
Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: Lodsi в пн, 20 май 2019, 17:20
Много благодаря, момичета  :bouquet:
Аз поръчах от този продавач 30 броя https://www.ebay.com/itm/30pcs-x-WHOO-Intensive-Wrinkle-Concentrate-Essential-Cream-Eye-Nasolabial-Folds/201385842114?ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT&_trksid=p2060353.m2749.l2649
От Хонг Конг е, но с висок рейтинг, изглежда ли ви читав?


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: Catalano в пн, 20 май 2019, 17:23
. и аз от същия продавач съм  ги купила тестерите,  два пъти по 30 бр.  последно на 16-ти април цената е била US $14.31, а сега 30 броя струват 19.90 долара. Аз съм изразходила само няколко пакетчета от първия лот, но поръчах и втори за всеки случай, и потоп да стане да съм запасена. В момента най-изгодно излизат лотове от 40 бр. и 50 бр. В момента няма много предлагане от други търговци и затова цената е завишена.
Фен съм на въпросния продавач, изпраща със стандартна доставка (с тракинг номер), всичко идва за 8-9 дни. Имам 11 поръчки от него.
Днес нанесох на цяло лице :trollface: И искам да ви кажа, че е чудесна база ( под СС крем)


Само състав не намерих. Някой откривал ли е такъв?
Търсих, не намерих, и реших, че ми е все тая - щом ми действа добре. От няколко години все състави прочувам и все повече увисвам, така че......:sweat_smile:


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: sunattraction в пн, 20 май 2019, 17:39
И аз ще поръчам, яко ме зарибихте. Имам една малка отляво на устата, можеш да я объркаш с трапчинка, ама не е.:joy:
Catalano, околочният го нанесе по цялото лице? Ехаа, откакто съм се регистрирала и все интересни неща научавам и откривам!:relaxed:


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: Catalano в пн, 20 май 2019, 18:02
Това не е категоризиран околоочен крем, а противобръчков концентрат, който може да се нанесе пожелателно навсякъде, където имаш нужда.
" Softly apply onto wrinkles around eyes, lips, forehead and smile lines." Е, аз просто не можах да се сдържа да не намажа носа и брадичката! :smiles:


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: Liana Kalinova 606499 в пн, 20 май 2019, 18:29
Момичета, използвали това “чудо” от последните две страници😀 дали може да се използва и от 27-годишни ?Уж младея, но аз виждам линиите, там където се мръщя


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: blackpearls в пн, 20 май 2019, 18:36
Големи сте подстрекарелки, и аз поръчах, но 20 бр. Имам една бръчка на челото, точно над носа и отстрани на устата. Щото съм много сериозна и все се мръщя несъзнателно.:frowning1::kissing_smiling_eyes:


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: sunattraction в пн, 20 май 2019, 18:54
Това не е категоризиран околоочен крем, а противобръчков концентрат, който може да се нанесе пожелателно навсякъде, където имаш нужда.
" Softly apply onto wrinkles around eyes, lips, forehead and smile lines." Е, аз просто не можах да се сдържа да не намажа носа и брадичката! :smiles:

О, моя грешка, извинявам се. Като си наумя, че нещо е нещо и хич не чета.😄
Ще се купува задължително, нищо че и аз 30 нямам. Леките линии се виждат вече.😃


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: Agent Provocateur в пн, 20 май 2019, 19:20
Когато стадният ни инстинкт се мултиплицира с форумния фактор става страшно ;) с най-мили чувства към любимите ми съфорумки  го казвам, да не вземе сега да се засегне някой :D

Според мен и моят изключително скромен опит с този продукт той е добър, но как би се отразил на друг аз не съм специалист и не се наемам да гадая, въпреки, че не мога да си представя суха, или дехидратирана кожа, която да не го хареса. На мазни или комбинирани ще е малко по-сложно и трябва да се внимава какво се наслагва отгоре му. Серумите за мен никога не са били "самостоятелни" продукти - т.е. тяхната цел не е да заменят крема, а да доставят концентрирано количество благодатни съставки, нужни за даден проблем.


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: emy_emy в пн, 20 май 2019, 19:42
Ами не разбрах кой е продавача на когото нещата идват за 8-9 дни... на двата линка са различни...
За серума става въпрос....


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: Catalano в пн, 20 май 2019, 19:47
:
Когато стадният ни инстинкт се мултиплицира с форумният фактор става страшно ;) с най-мили чувства към любимите ми съфорумки  го казвам, да не вземе сега да се засегне някой :D

Според мен и моят изключително скромен опит с този продукт той е добър, но как би се отразил на друг аз не съм специалист и не се наемам да гадая, въпреки, че не мога да си представя суха, или дехидратирана кожа, която да не го хареса. На мазни или комбинирани ще е по-сложно. Серумите за mен никога не са били "самостоятелни" продукти - т.е. тяхната цел не е да заменят крема, а да доставят концентрирано количество благодатни съставки, нужни за даден проблем.
Абсолютно. Всичко е комплексна грижа, не можем да очакваме чудеса от единствен продукт.
Бръчките няма да изчезнат от никой серум, концентрат, крем, елексир или прах от еленови рога. Деликатната и не чак толкова заигравка с публиката, наречена маркетинг,  трябва да се поеме и смели отговорно от потребителя, за да няма разочаровани и недоволни.

За възрастта и козметиката....
Моето лично неангажиращо мнение е, че козметиката се използва според нуждите, не според годините.
Това, че на някакъв продукт пише анти ейдж, не го прави продукт само и единствено за попрезрели матрони.


Еми, https://www.ebay.com/usr/asiaholic (https://www.ebay.com/usr/asiaholic)


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: zari65 в пн, 20 май 2019, 21:20
Няма да се цепя от групата и аз си взех токущо това чудо борещо бръчките на whoo

И да не е само шопинг малко отзиви
http://jolse.com/product/koelf-madecassoside-clarifying-body-spray-150ml/12332/?cate_no=463&display_group=1
Взех го на дъщеря, прави това, което обещава. За около месец ползване, само той без нищо друго гърба и се поизчисти доста. Доста бях скептична, но останах приятно изненадана.

След разачарованието ми от ферментиралите гъби на Бентън бях решила да се откажа от тях. Тези отдавна ги заглеждах и ги взех.

https://beautytap.com/product/labiotte-truffle-revital-emulsion/
https://www.yesstyle.com/en/labiotte-truffle-revital-eye-cream-30ml-30ml/info.html/pid.1060915011

Очния крем е плътен, мазен, доста богат, в сравнение с този на Бентън,но попива бързо и на сутринта определено нямам сухота в околоочния контур, кожата е много мека. За бръчките какво да кажа, някакъв уау ефект няма - не са изчезнали, но определено ще е от кремчетата, които ще измажа.
Емулсията е по-лекичка, засега ми харесва, но още имам малко наблюдения върху нея.

Та между продуктите на двата бранда с гъби, определено Labiotte са по-добрия избор за мен, а и го няма онова леко силиконово усещане, което имах с крема на Бентън.

http://jolse.com/product/aromatica-rosemary-scalp-scaling-shampoo-400ml/17840/?cate_no=975&display_group=1
Още не е ползван, но аромата му е подобен на един шампоан на Давинес, който купувах преди време на фемилито и го харесваха, надявам се и този да одобрят.
Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: Viola Tarakanova в пн, 20 май 2019, 22:27
Много благодаря, момичета  :bouquet:
Аз поръчах от този продавач 30 броя https://www.ebay.com/itm/30pcs-x-WHOO-Intensive-Wrinkle-Concentrate-Essential-Cream-Eye-Nasolabial-Folds/201385842114?ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT&_trksid=p2060353.m2749.l2649
От Хонг Конг е, но с висок рейтинг, изглежда ли ви читав?

Корейски си е продавачът. Поръчвала съм от него, всичко си е както трябва :)


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: Бубка в пн, 20 май 2019, 23:22
а, и аз поръчах от чудото, има си хас :)


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: Agent Provocateur в пн, 20 май 2019, 23:47
а, и аз поръчах от чудото, има си хас :)
да беше минала на гости, пък да отворим една бутилка просеко и да се омажем с тестерите до ушите, ама на, корейците са ти по-мили от моя милост! :D


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: allian84 в вт, 21 май 2019, 09:51
Привет и от мен, чета ви и на моменти се изгубвам във всички продукти които коментирате. Отбелязвам си такива от които са доволни и изглежда да са като за мен и се чудя какво още да си взема за допълване на грижата.
Малко отзиви от мен:
1. https://www.yesstyle.com/en/mizon-great-pure-cleansing-oil-145ml-145ml/info.html/pid.1052813552?cpid=1052813551 - харесва ми като цяло, почиства добре. Аромата не е натрапчив. Затруднява се с махането на спирала (за обем на Clarins), но като мина с гела след това не остава и следа. Добре ми действа на кожата (нормална към смесена е през лятото, тънка)
2. https://www.yesstyle.com/en/missha-m-perfect-cover-bb-cream-spf42-pa-23-50ml-50ml/info.html/pid.1048964955?cpid=1048964954 - плътността е средна, цветът леко сивее, но някак си се адаптира. Стои по хидратиращ и ако го ползвам с основа ми е мазен, ако го ползвам само него е ок. Не се събира във фините линии и порите. Аз съм светъл тип, обикновено купувам най-светлите тонове (Clarins BB цвета ми е 00). Като цяло съм доволна, но може би за зимата. За лятото ми трябва нещо по-матиращо. Ако някой знае такъв ББ крем да свирка :)
3. http://jolse.com/product/cosrx-low-ph-good-morning-gel-cleanser-150ml/6250/?cate_no=25 - има странна миризма, като на чаено дърво, но не е прекалено дразнеща, поне мен. Харесва ми как почиства. Нужно е малко количество и прави хубава пяна. Не изсушава. Ползвам го и сутрин и вечер. Знам че пише че е за сутринта, но ако го ползвам само сутрин, вечер с какво да мия?
4. http://jolse.com/product/isntree-hyaluronic-acid-toner-200ml/15741/?cate_no=1019 - използвам го за 3та стъпка. ок е, не виждам нещо уау.

Може ли да посъветвате какво друго мога да включа като грижа за кожата? Нощният ми серум е Double serum-a на Clarins.
За слънцезащита си мислех термалната вода на Уриаж да използвам.

Също в belieef.com има намалениее 45% на Миша, от техните серии мисля да взема. Някой ползвам ли е Time Revolution серията, или Geum sul https://www.belieef.com/missha/missha-sample-misa-geum-sul-4-item-samples.html?page=3 серията, или Chogongjin серията https://www.belieef.com/missha/missha-sample-misa-chogongjin-4-item-samples.html?page=4?


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: sunattraction в вт, 21 май 2019, 10:11
Момиченца, има хот дийл на това, дали си заслужава? :)
http://jolse.com/product/hot-deal-oneoseven-coreflex-cream-essence-50ml/19839/ (http://jolse.com/product/hot-deal-oneoseven-coreflex-cream-essence-50ml/19839/)


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: Bis в вт, 21 май 2019, 10:24
Когато стадният ни инстинкт се мултиплицира с форумния фактор става страшно ;) с най-мили чувства към любимите ми съфорумки  го казвам, да не вземе сега да се засегне някой :D

Хахахаха абсолютно! Но няма да му се размине на този концентрат, защото може да нямам нужда от 5 тоника, но от него със сигурност имам :satisfied:

И да се включа с нещо полезно за A'PIEU Pure Block Natural Daily Sun Cream SPF45 PA+++  – много ми харесва. Кремообразен, немазен, попива добре. Чудесен за моята суха кожа. Мисля че при нормална/смесена кожа, може да замести крема. Не съм съвсем сигурна, че ми харесва повече от Dear, Klairs - Soft Airy UV Essence SPF50+ PA++++, но е с по-ниска цена. Рискувах при едно намаление в Джолсе с 2 бр. от 100 мл и не съжалявам изобщо. Ето тук едно ревю от Fifty Shades Of Snail https://beautytap.com/2017/06/sunscreen-apieu-pure-block/ (https://beautytap.com/2017/06/sunscreen-apieu-pure-block/)


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: zari65 в вт, 21 май 2019, 10:45
Момичета имам нужда от помощ, трябва ми ексфолиант за тяло, овлажняващ с изчистен състав, защото е за дете.


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: Пит в вт, 21 май 2019, 11:06
Моята чакаща поръчка от yesstile съвсем отече. Вчера (след 22 дни) ми писаха, че не знаят кога ще може да бъде доставен продукта (Missha Signature Wrinkle Fill-up BB Cream) и ако искам да ми шипнат поръчката без него. Писах им да я шипват и получих автоматичен отговор, че поради натоварения период може да ми отговорят на писмото до няколко дни... :satisfied:
Та въпроса ми е някой ползвал ли го е този бб крем на Миша и наистина ли е добър, а не е ли всъщност много светъл за лятото. Бях поръчала №23.
Смятам все някога да го поръчам от ибей или другаде но съм в процес на търсене на нещо сравнително матиращо и не толкова светло за лятото. Аз съм беличка, но лятото все някакъв загар хващам на лицето, нищо че ползвам spf50.


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: allian84 в вт, 21 май 2019, 16:51
Момичета, бърз въпрос - yesstyle винаги ли са така стиснати от към мостри, или просто при мен така се е случило?
Две поръчки имам от там на стойност всяка 35-40$, на първата гъба за грим и 2 мостри, на втората - нищо.
За разлика от jolse, от където за поръчка за същата сума 10 мострички.


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: rgold в вт, 21 май 2019, 17:02
Момичета, бърз въпрос - yesstyle винаги ли са така стиснати от към мостри, или просто при мен така се е случило?
Две поръчки имам от там на стойност всяка 35-40$, на първата гъба за грим и 2 мостри, на втората - нищо.
За разлика от jolse, от където за поръчка за същата сума 10 мострички.
От  Yessttyle не съм получавала мостри за поръчка 30$, а от jolse само за 2 продукта за общо 20$ получих 10 мостри. Определено предпочитам jolse, а и доставката ми е безплатна!


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: blixa в вт, 21 май 2019, 17:19
Нямам богат опит с Yesstyle - една пристигнала поръчка и една на път. С първата получих една шийт маска, тяхното бюти блендърче (гъбката) и 0 мостри, а за втората съм се класирала за някакви мостри с гръмкото наименование YesStyle Beauty Box.
И аз имам един въпрос за пазарувалите там - пратката ми дойде от Холандия, всички пакети ли идват оттам или от различни страни ги шипват?


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: allian84 в вт, 21 май 2019, 18:36
Нямам богат опит с Yesstyle - една пристигнала поръчка и една на път. С първата получих една шийт маска, тяхното бюти блендърче (гъбката) и 0 мостри, а за втората съм се класирала за някакви мостри с гръмкото наименование YesStyle Beauty Box.
И аз имам един въпрос за пазарувалите там - пратката ми дойде от Холандия, всички пакети ли идват оттам или от различни страни ги шипват?

И на мен така ми бяха писали и се оказа, че не е кутийка с тестери, както очаквах, а само един.
За Холандия - и двете ми поръчки и на мен са шипнати от там.
Харесва ми сайта, добре е структуриран, лесно се ориентираш в продуктите, но това че за безплатна доставка ти трябва35$ сметка и без нито един тестер малко ме дразни :(

Очакват ли се скоро някакви големи намаления в Jolse?


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: blixa в вт, 21 май 2019, 20:02
Ясно, мерси, да не чакам планина от мостри викаш... :grinn:
Значи твърдо имат склад в Европа. А какви са митническите ограничения за държавите от ЕС, може ли някой да сподели, че с гугъл нещо не се разбрахме...

О, да - мега дийл в Jolse трябва да започне всеки момент. Ако са ми правилни изчисленията или утре, или следващата седмица (пон./ вт. или сряда).


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: Viola Tarakanova в вт, 21 май 2019, 22:23
Yesstyle не дават мостри- това е част от политиката на сайта. Дават достатъчно добри лични отстъпки и промоционални оферти с възможност за безплатна доставка и имат определени условия за получаване на различни подаръци към покупка, както и free gift всеки ден с код от инстаграм/моб.приложение . Daily Free Gift  понякога са хубави, понякога пълни боклуци, но често има пълноразмерни продукти -засичала съм Hyggee есенцията, медената маска на I`m from, разни интересни маски и тн.
Нещата на краен етап идват до БГ с Холандски пощи, защото там имат разпределителен хъб, но всички стоки идват първоначално от складовете в Хонг Конг. Важат всички митнически ограничения за внос на стоки от страни извън ЕС.


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: blixa в ср, 22 май 2019, 00:34
Благодаря за изчерпателната информация. А тъкмо реших, че ще спя спокойно без кошмари за... "честитки" им викам аз.
Нещо не умея да им се възползвам от щедростта на йесстайл, като се добера до златно членство може и да ми станат по-симпатични.

Ето една добра оферта ако някой се интересува от хубаво цика кремче https://www.stylekorean.com/shop/rovectin-cica-care-balm-40ml/1540794662/ (https://www.stylekorean.com/shop/rovectin-cica-care-balm-40ml/1540794662/)
В момента го ползвам, консистенцията му не е на балсам, откровен крем си е според мен. Има лек аромат на лавандула, но не е изкуствено добавен. Бързо попива в кожата и има приятен полуматов завършек.
Редакция: офертата беше добра докато беше 9,99$


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: Viola Tarakanova в ср, 22 май 2019, 10:34
Purito ще пускат нова слънцезащита с физ.филтър

(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/Kp5R/j4BOy.jpg)


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: Harpalike в ср, 22 май 2019, 11:21
Новата слънцезащита на Purito много ме изкушава. Зелената с центела ми идва вече възмазничка и търся нещо, което хем е леко, хем не мазнее. В момента имат даже игра в инстаграм профила им.


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: Елария в ср, 22 май 2019, 13:20
Знае ли се с какви слънц. филтри ще е? Сегашният им за мен е отличен като текстура и усещане, но определено е недостатъчно предпазващ, след цял ден на открито в градски условия и подновяване на два-три часа, се зачервих сериозно. Сега взех A'PIEU Pure Block Natural Daily Sun Cream SPF45 PA+++, много хвален за мазна кожа, но при мен омазнява яко още след зва часа. Може и да е заради алкохола в състава му, уж нямам реакции към него, но е възможно да пресушава и като отговор кожата да произвежда повече себум. Мислех пак да поръчам дълготрайния на innisfree, но ако пускат Purito скоро може да изчакам.


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: T.E.D.I в ср, 22 май 2019, 13:33
Поръчах и аз от The history of Whoo Intensive Wrinkle Concentrate 1ml x 30pcs, също така и други продукти от същия продавач.
:
https://www.ebay.co.uk/itm/The-history-of-Whoo-Gongjinhyang-Mi-Essential-Makeup-Base-1ml-x-10pcs-10ml-New/183817988189?hash=item2acc67e85d:g:BkAAAOSwfphah~nw
:
https://www.ebay.co.uk/itm/Sulwhasoo-Timetreasure-Invigorating-Sleeping-Mask-4ml-x-10pcs-40ml-Newist-Ver/183816224129?hash=item2acc4cfd81:g:dXcAAOSwH5Ncl1Y6
:
https://www.ebay.co.uk/itm/The-History-of-Whoo-Jinyulhyang-Jinyul-Balancer-4pcs-Emulsion-4pcs-Newist/173908067910?hash=item287dba8646:g:Q6YAAOSwAPVZGCIW
:
https://www.ebay.co.uk/itm/Sulwhasoo-Serenedivine-Oil-Capturing-Moment-1ml-x-30pcs-30ml-Newist-Version/183817617627?hash=item2acc6240db:g:gE0AAOSwpvRcxCpu
:
https://www.ebay.co.uk/itm/The-history-of-Whoo-Contouring-Massage-Mask-40ml-1pcs-5pcs-Newist-Version/183723650341?hash=item2ac6c86d25:m:mzzifxF1-T7LkRqR7wmLZVA


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: Viola Tarakanova в ср, 22 май 2019, 14:07
Теди, да знаеш, че The History of Whoo Jinyulhyang Jinyul балансър и емулсия имат доста странен аромат.

Елария, съществуват само два вида физически филтри - цинков оксид и титаниев диоксид, и обикновено се използват в комбинация. Предполагам и в Purito ще е така.
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/Kp5R/myKcs.jpg)


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: Bis в ср, 22 май 2019, 14:08
:
Знае ли се с какви слънц. филтри ще е? Сегашният им за мен е отличен като текстура и усещане, но определено е недостатъчно предпазващ, след цял ден на открито в градски условия и подновяване на два-три часа, се зачервих сериозно. Сега взех A'PIEU Pure Block Natural Daily Sun Cream SPF45 PA+++, много хвален за мазна кожа, но при мен омазнява яко още след зва часа. Може и да е заради алкохола в състава му, уж нямам реакции към него, но е възможно да пресушава и като отговор кожата да произвежда повече себум. Мислех пак да поръчам дълготрайния на innisfree, но ако пускат Purito скоро може да изчакам.
Аз бих казала, че A'PIEU Pure Block Natural Daily Sun Cream SPF45 PA+++ е за суха кожа. Може би имате предвид A’Pieu Pure Block Aqua Sun Gel SPF 50+ PA+++, който е за мазна?
А щом е с физически фитри, означава, че е с цинков оксид и титаниев диоксид. Видях, че Виола ме изпревари :)


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: Елария в ср, 22 май 2019, 15:39
Да, има предвид този за мазна кожа A’Pieu Pure Block Aqua Sun Gel SPF 50+ PA+++, копирала съм името на другия, купих и двата, (на шията и деколтето мажа продукти за суха кожа) и не харесвам този който е за мазна кожа. Другия е ок.
От скоро чета за слън. филтри и още ми е трудно да се ориентирам бързо, но като че ли повечето имат и други освен физ. филтри. Когато на един крем пише, че е с физ. защита означава, че съдържа само цинков оксид и титаниев диоксид ли? Те пък май не са подходящи за мазна кожа, уф много сложно. 


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: Viola Tarakanova в ср, 22 май 2019, 16:07
Когато пише физ.филтър, минерален филтър и тн са само тези двата. Подходящи са за мазна кожа, защото имат изсушаващо действие.


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: Harpalike в ср, 22 май 2019, 16:12
Виола е права. Това са двата основни физични филтъра, обикновено се комбинират. Леко я изсушават, така че се нанасят върху добре хидратирана кожа. Азиатците, за разлика от европейците, могат да направят хубави продукти с физични филтри - пак има леко белване при нанасяне, но има умело добавени хидратиращи благинки, които правят крема лек и приятен за употреба. Новият на Пурито обещава да е хидратиращ, така че ми е любопитно как са се справили. Ще го изчакам търпеливо все пак, защото имам други решения за месец-два.

Има варианти, в които могат да се комбинират физични и химични филтри. Физичните могат да стабилизират химичните, а химичните правят продукта по-приятен за употреба (без белеене, бързо попиване). 


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: monono в чт, 23 май 2019, 10:13
http://jolse.com/product/hot-deal-hope-girl-jamong-cleansing-balm-75g/19840/

какво мислите за марката? Май не съм ги срещала


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: Valandin в чт, 23 май 2019, 13:54
Джолсе са пуснали страхотна кутия този път, бих си я взела ако не беше краят на месеца и нямах сто събития, които изискват подаръци :) Освен това по-спешен ми е крема за шия на Medi-Peel и другия месец вече трябва да стрелям и за него.

Да рапортувам най-сетне за спрея на JMS, изчаквах да го разнося хубаво и тогава да дам отзиви. Ами, момичета, всичко е вярно. Абсолютно никакъв филм върху лицето, попива мигновено. Предпазва добре, миналата неделя изкарах цял ден навън и подновявах с него лицето + деколте и ръце. Също така при нанасяне охлажда приятно за кратко. Абе, взимайте!

По отношение на бифида ампулата на Isntree, не виждам все още някакви големи резултати. На мен показател ми е една нова гневна бръчка, която все се надявам да загладя и върна назад. От друга страна, наистина е хидратираща, както казва и Мария Серт. Не мога да говоря за успокояващите и своиства, защото в момента съм в някакъв взрив и постоянно ми излизат нови подкожни пъпки:worried: Надявах се тя да помогне, но може би има нещо вътрешно и мазилцата не са от полза.

С удоволствие бих взела новата слънцезащита на Пурито, дано да е по-хидратираща от Etude House въпреки физичните филтри. 


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: Viola Tarakanova в чт, 23 май 2019, 20:12
Valandin,  би ли дала линк към търговеца на JMS спрея.:blush:
Как се нанася върху грим?


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: polinka_mi в чт, 23 май 2019, 21:59
Пробвах Black Pearl O2 Bubble Mask - много се забавлявах,първоначално черно горчи,после изведнъж става бяла пяна и пукат балончета. За действие не мога да кажа,защото имам една частна само,но бих си взела пълен размер


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: blackpearls в пт, 24 май 2019, 13:13
Момичета, има до - 50 % на Secret key в Jolse. Има ли нещо, което си заслужава или ще чакаме Mega deals?


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: Valandin в пт, 24 май 2019, 14:01
Valandin,  би ли дала линк към търговеца на JMS спрея.:blush:
Как се нанася върху грим?

Eто го: https://www.ebay.com/usr/fantatltd?_trksid=p2047675.l2559

Нанася се безпроблемно, няма свличане, размазване, омазняване. Отбелязвам все пак, че в момента съм с Double Wear на EL, който буквално залепва като лепило на лицето. Но си говорят добре двата продукта и вярвам, че спрея ще бъде също толкова безпроблемен и с други фдт.

Момичета, някоя от вас ползвала ли е алгомаските на Dr. Jart? През седмицата спешно тичах при козметичката ми заради взрива от пъпки, който споменах в предишния пост, тя ми нанесе маска на една френска марка и ми се отрази доста добре, та бих се възползвала и в домашни условия.  За тези говоря:
:
https://www.sephora.com/product/shake-shot-rubber-masks-P428658http://


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: blixa в пт, 24 май 2019, 17:46
Момичета, има до - 50 % на Secret key в Jolse. Има ли нещо, което си заслужава или ще чакаме Mega deals?

Ами аз поне не виждам нещо да се откроява, пък и тука ключовото е до 50%. Та аз съм пас, а и отнесох Джолсе кутията и ще си кротувам до мега дийла :sunglasses:

Ето ми и впечатленията от втората шийт маска на Merbliss
:
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/HiDz/ObEhw.jpg)
Повече ми допадна от другата, за която споделих по-назад в коментарите. По-поносимо е ароматизирана (за мен). Шийта е с добро качество, прилепва добре; есенцията е адски слузеста, чак лиги се точат, като я пипне човек, но изобщо не ми беше неприятна (а съм прилично гнуслива). Не бих я ползвала сутрин, но във вечерната грижа ми се отрази добре. Кожата става бляскаво-лъскава, усетих я "нахранена" и приятна на допир. Не обърнах внимание дали е лепкава - после нанасям още куп мазила и няма значение за мен.


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: zari65 в пт, 24 май 2019, 18:42
Кутията беше много готина този път.  Изкушава ме слънцезащитата на Thank you farmer, някакви мнения за нея има ли или за бранда въобще.


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: michelle_ma_bell в сб, 25 май 2019, 09:37
В йесстайл са пуснали кушъна на Хера на супер цена
https://www.yesstyle.com/en/hera-uv-mist-cushion-ultra-moisture-spf34-pa-with-refill-2018-edition/info.html/pid.1068194787 (https://www.yesstyle.com/en/hera-uv-mist-cushion-ultra-moisture-spf34-pa-with-refill-2018-edition/info.html/pid.1068194787)


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: Valandin в сб, 25 май 2019, 11:37
За съжаление на тази цена е само един цвят, освен ако аз нещо не бъркам и цената от 44 долара също е супер за Хера :)


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: michelle_ma_bell в сб, 25 май 2019, 12:16
Хм, вярно е само за 1 цвят.В бързината въобще не предположих, само погледнах че и др.цветове са налични.
Пълня си 1 кошница и вижте на какво попаднах
https://www.yesstyle.com/en/labiotte-uv-veil-no-sebum-sun-mist-80ml/info.html/pid.1074422963 (https://www.yesstyle.com/en/labiotte-uv-veil-no-sebum-sun-mist-80ml/info.html/pid.1074422963)
видя ми се интересно


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: T.E.D.I в сб, 25 май 2019, 12:21
На Хера въобще не видях колко цвята са, само като видях че е 35ф и приключих.
Мишел, това май е спрей имат и гел и крем. Може да се пробва върху грим, аз съм с чувствителни очи но ако не се получи може да го ползвам и на тялото.


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: michelle_ma_bell в сб, 25 май 2019, 12:26
Спрей е, Да.Обаче има леко пудрен завършек,виж на картинката как е блърнал порите и себума-знам че има мн.мацки с мазна кожа в темата и мисля че ще им хареса.
Не откривам състава за съжаление.


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: zari65 в сб, 25 май 2019, 12:46
Обмислях слънцезащитата на labiotte и съм гледала нейния състав, на тази с еделвайс, добре беше, приличен, сега им смениха опаковките, но не вярвам да са пипали състава. Доволна съм от този бранд имам 3-4 техни неща.


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: Valandin в пн, 27 май 2019, 10:37
Идвам с два въпроса :) Приятелят ми от години се бори с някакво състояние тип дерматоза, което май в крайна сметка ще се окаже псориазис или някакъв много остър дерматит. Решила съм да взема шампоан + душ гел за тяло от някакви Ato серии, дали на Pyunkang Yul, дали на Innisfree (те имат един продукт за лице и тяло) или на Atopalm един продукт за коса и тяло, който става за бебоци включително. Ако все пак някоя от вас има опит с продукти и такова състояние - дайте съвет :)

Иначе, помня, че четох някъде назад за пудра, която помага за прибиране на пъпки още, когато се сформират. Можете ли да ми припомните коя е, че пак ми се надига нещо. То е ясно, че за сега ще действам с друго, но да си имам за спешни случай нататък в живота :smile: 


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: zari65 в пн, 27 май 2019, 11:28
Valandin, всичко което е овлажняващо и задържащо влагата става, независимо какво е кожното заболяване.
Много са ни зле кожните лекари и аз така лекувах на малкия упорит кожен дерматит, какво ли не мазахме, какво ли не изписваха, докато накрая една лекарка не каза гъша кожа и изписа някакви мазила, които не съм и чувала и то взе че за три дена мина и не са кортикостероиди. Ако искаш ще ти напиша какво ползваме.
Лосиона за тяло между другото е супер лек, овлажняващ, лесно попива и е бюджетен, което ме изненада като за швейцарски продукт.

За псориазис, медикет имат много добра серия с ихтиол имат шампоани за тяло и за коса.
Добре е да комбинираш продуктити-миещия да е лечебен, а после отгоре нещо овлажняващо за запечатване на влагата.


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: blackpearls в пн, 27 май 2019, 13:27
Момичета, дали пък този месец Jolse ще пропуснат Mega deals? Не че ми трябва спешно нещо, но ме човърка от вътре.


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: The ant is... в пн, 27 май 2019, 13:31
Не мисля, гледах кампаниите от ноември миналата година - последните вторник и сряда или сряда и четвъртък от месеца. Утре  или вдругиден.
И на мен май нищо не ми трябва, но се чудя на серума на Nacific от последната кутия. До 30 май е 12 долара.


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: Valandin в пн, 27 май 2019, 13:44
Зари, всичко ми е полезно като инфо, така че ще бъда благодарна :) И аз чакам MD от чиста лакомия, от нищо нямам нужда в момента.


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: 🌻Ice🌻 в пн, 27 май 2019, 14:31
Момичета, някоя ползвала ли е TIAM Vita B3 Source? Дали можете да го сравните с Phyto Niacin на Nacific? Ползвам Фитониацина от доста време и съм доволна. На половината съм почти на последната бутилчица и се чудя пак ли такъв да взема или да пробвам Тиам.. В същото време си мисля, че другият ще е по-силен и може да ми дразни, а имам ли изобщо нужда от повече ниацинамид, не знам..
И аз искам МД в Джолсе. Ей така, да си взема нещо. Всъщност ми трябва измивно олио и Меланото ми почти свърши, ама него го нямат, а не искам да го сменям с друг продукт.


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: sunattraction в пн, 27 май 2019, 15:23
Аз си прибрах поръчката от йесстайл и имах 2 мострички подарък на ей тези продукти...
Номер 27 са ми дали на мен
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/5Zpp/gxtBd.jpg)

(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/5Zpp/MTg0W.jpg)


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: necha в пн, 27 май 2019, 15:37
Момичета, потърсих назад в темите, но не намерих отзиви за ELIZAVECCA Centella Asiatica 100% Интересува ме дали лепне и попива ли бързо тази есенция ?

:
https://www.yesstyle.com/en/elizavecca-milky-piggy-centella-asiatica-100-essence-150ml-150ml/info.html/pid.1058584890 (https://www.yesstyle.com/en/elizavecca-milky-piggy-centella-asiatica-100-essence-150ml-150ml/info.html/pid.1058584890)


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: 🌻Ice🌻 в пн, 27 май 2019, 17:51
necha, аз я ползвам. Писала съм някъде назад за нея. Не лепне, попива средно бързо. Доста е водна, една идея мазничка, при всички случаи ще поискаш да сложиш нещо отгоре. Много добре ми успокоява кожата! Обикновено я ползвам след киселини вечер, също след епилация (кола маска). Като цяло много ми харесва и бих си я подновявала, поне докато не открия друг успокояващ продукт, пак есенция.


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: necha в пн, 27 май 2019, 18:15
necha, аз я ползвам. Писала съм някъде назад за нея. Не лепне, попива средно бързо. Доста е водна, една идея мазничка, при всички случаи ще поискаш да сложиш нещо отгоре. Много добре ми успокоява кожата! Обикновено я ползвам след киселини вечер, също след епилация (кола маска). Като цяло много ми харесва и бих си я подновявала, поне докато не открия друг успокояващ продукт, пак есенция.


Много ти благодаря :hibiscus: Поръчвам смело тогава, ще взема и тонера с центела на Пурито. И на мен предполагам ще ми се наложи успокояване на кожата и затова съм се ориентирала към продукти с центела, скоро спирам третиноина и минавам на киселини и витамин С. Днес са ми пристигнали два пакета, нямам търпение да се прибера от работа и да си видя новите попълнения.


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: ~Artemis~ в пн, 27 май 2019, 22:35
И аз ползвам ELIZAVECCA Centella Asiatica 100% и съм много доволна и е точно такъв както го описва  🌻Y🌻
Сега ми пристигна и на Пурито с центела и ще ги сравня след време ,да видя кой от двата ще поръчам отново. :)

Аз забелязвам един проблем и ще се радвам на съвет отново .
Когато съм си вкъщи всичко е ок ,но когато изляза навън и ако си пипам лицето с мръсни ръце или дори само от мръсния въздух ,веднага се обривам и излизат тези като лишеи в зоната около устата ,там ми е проблебното място от преди.
Използвам и това Aromatica LIVELY Super Barrier Cica Panthenol Serum ,но се замислям за някакъв продукт  допълнително или след грима?.....или допълнителна хидратация по пътя с мист спрей?


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: Елария в вт, 28 май 2019, 07:06
 ELIZAVECCA Centella Asiatica 100%  дали няма да мазнее на мазна кожа? Свършва ми есенцията на Пурито с центела и мислех пак да я поръчам, но вие сега така ми напомнихте за неизброимите продукти, които не съм пробвала....


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: allian84 в вт, 28 май 2019, 08:57
Момичета, да попитам за околоочен крем, загледала съм
Mizon - snail repair eye cream
Mizon - collagen power eye cream
Benton - fermentation eye cream
Scinic - snail matrix eye cream

С тъмни кръгове съм, фини линии, нямам торбички или подпухналост

Също съм загледала сериите на
Mizon -  Snail repair intensive ampule и останалите неща от тази серия
Benton - Snail bee high content essence
Purito - Pure vitamin C
Бихте ли казали за какви проблеми се използват, за каква кожа, може ли сега да се използват?
 Търся за мен и за майка ми - аз смесен тип, мимически бръчки, тънка кожа. Майка е тънка кожа, загуба на плътност, бръчки, петна. Сега съм и взела крем и тоник на Secret key - syn ake anti wrinkle and whitening

Мисля и някое червило и шийт маски да взема. Харесала съм innisfrew skin clinic и the face shop - the solution mask sheet


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: T.E.D.I в вт, 28 май 2019, 09:31
Тези двата нищо не правят ползвах ги едва изтърпях да ги изразходя.
Mizon - snail repair eye cream
Mizon - collagen power eye cream
Вземи си този
Benton - Snail bee high content essence
Също мога да ти препоръчам този /серум/Ползвам крема на Benton  и отгоре серума:
MEDI-PEEL - Mezzo Filla Eye Serum


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: sunattraction в вт, 28 май 2019, 10:03
МД почна, момичета, нападайте..:grinn:


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: T.E.D.I в вт, 28 май 2019, 10:16
Не видях нищо кой знае какво за мен, но реших все пак да взема тези:
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/pj7o/OUgjx.png)


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: Valandin в вт, 28 май 2019, 10:24
Оф беее... Пак скромно, де. Като видях винените падове на Neogen и скочих веднага, че нали бяха изчезнали. Никога не съм ги пробвала, но желанието за ексклузивност надделя :D Тези бяха, които се отмиваха, нали? Взех и розовата пудра за пъпки на Etude House и околоочен с орхидея на Innisfree, че моя свършва, а Мария тази серия я е хвалила. Абе, пак се олях...


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: blixa в вт, 28 май 2019, 10:25
С празна кошница си тръгвам аз... :cry:
А толкова го чаках тоя мега дийл!


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: T.E.D.I в вт, 28 май 2019, 10:26
Момичета, защо не ме таксува нещата ми чакат шипване, но не теглят пари от картата??? До сега такова чудо не ми се е случвало.


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: zari65 в вт, 28 май 2019, 10:35
Пробвах няколко неща и ми изчезваха в миг от кошницата червилата и околоочната линия на Labiotte. За малко да се уредя с втора на страхотна цена, обаче не ме огря.


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: sunattraction в вт, 28 май 2019, 10:46
И аз си тръгнах с празна кошница за съжаление........


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: parusheva в вт, 28 май 2019, 11:01
Аз препоръчвам да си вземете пастата за зъби. Аз съм си я купувала на нормална ценя (15 долара) и съм супер доволна. Зъбите ми са гладки и чисти. Много добре измива.


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: zari65 в вт, 28 май 2019, 11:06
Коя е тази паста за за зъби.


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: Тайга в вт, 28 май 2019, 11:09
И моите неща изчезваха за миг. В крайна сметка поръчах само две, от които ни едно не ми трябваше наистина.

(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/QWZl/w2OwY.jpg)

(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/QWZl/8y8Nx.jpg)


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: T.E.D.I в вт, 28 май 2019, 11:18
Пачовете все са нужни, супер освежаващи са. Аз все още чакам да изтеглят парите.


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: zari65 в вт, 28 май 2019, 11:21
Аз съм имала осчетоводяване в банката на другия ден, така че споко, ако ти е отразена поръчката в джолсе.


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: allian84 в вт, 28 май 2019, 11:35
Аз отнесох една [MD] MERBLISS Wedding Dress Ruby Ultra Vitalizing Micro-Fiber Mask, както и [MD] TONYMOLY Intense Care Gold 24K Snail Hydro Gel Mask  и за красота едно [MD] LABIOTTE Chateau Wine Lip Tint Velvet 6g :)


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: necha в вт, 28 май 2019, 11:47
Момичета, да споделя първи впечатления за последните получени продукти.  SON & PARK Beauty Water , захласнах се от многото положителни отзиви за този тонер в influenster и изключих да проверя състава на тонера преди да го поръчам, а и от лакомия взех сет 340+60 мл. Като консистенция е воднист, с приятен ненатрапчив аромат, усещам рози. Първоначално след нанасяне е хидратиращ, кожата става еластична и мека, но след 15-20 мин. усещам кожата си суха и болезнена, все едно лицето ми е изгоряло от слънцето. Като плюс мога да посоча, че попива бързо и следващите продукти се поемат по-добре. Не ми харесва, че алкохола е на пета позиция в състава и съдържа 5-6 вида парабени. Едва ли ще повторя тази покупка при положение, че има тонери с много по-добри съставки. В момента ползвам и D'ALBA PIEDMONT Peptide No-Sebum Balancing Toner , който е супер хидратиращ и балансиращ и като състав го определям в пъти по-добър продукт.
Innisfree NO-SEBUM Blur Powder добре матира,оцветена е,  не прикрива порите по-добре  в сравнение с  [INNISFREE] No-Sebum Mineral Powder.
Пристигна ми  и CNP Laboratory Idebenone Capsule Treatment Serum в комплект с концентрата за бръчки. Имам много започнати продукти и не съм го отворила още, а нямам търпение да го пробвам.
Благодаря на VeryZen за препоръките :hibiscus:Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: parusheva в вт, 28 май 2019, 12:36
http://jolse.com/product/md-bsoap-something-special-toothpaste-130g/19902/?cate_no=588&display_group=1


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: raduni в вт, 28 май 2019, 14:41
Wish Formula Fermented Hydra Essential Toner - отзиви? Поръчах го на МД, защото много искам да включа ферменти, но ако не е добър по-добре да го откажа. Този на Purito по-добър ли е?

В cosdna различни състави, а на сайта на Wish Formula е това:
Pentaerythritol, Pentaerythritol, Glycerin, Dipropylene Glycol, Propanediol, Niacinamide, 1,2-Hexanediol, Sodium Hyaluronate, Beta-Glucan, Panthenol, Balsam Flower Extract, Hydroxyethyl cellulose, allantoin, adenosine, hydrogenated polydecene, dimethicone, hydroxyethylacrylate / sodium acryloyldimethyltaurate, hydroxypropylmethylcellulose, hydroxyethylcellulose, 25, diisocyanate / vinyl dimethicone crosspolymer, laureth-23, sodium polyacrylate, trideceth-6, phage-60 hydrogenated castor oil, Licoryl, caprylyl glycols, pentyleneglycol, ethylhexyl glycerin, clophenethine, Bergamot oil     


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: sunattraction в вт, 28 май 2019, 16:41
Идвам да се отчета за тея блотерните листчета дето бях поръчала със зелен чай. Лепнах 3 на лицето и като ги махнах, все едно бях избърсала намазнен с олио тиган. А лицето матирано, как става, не знам, но съм много, много доволна и ще взема да си напоръчам кашон.:smiley:


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: T.E.D.I в вт, 28 май 2019, 16:50
Идвам да се отчета за тея блотерните листчета дето бях поръчала със зелен чай. Лепнах 3 на лицето и като ги махнах, все едно бях избърсала намазнен с олио тиган. А лицето матирано, как става, не знам, но съм много, много доволна и ще взема да си напоръчам кашон.:smiley:
Имам една пакетче с листчета подарък от джолсе, не го ползвам защото нямам омазняване, ако искаш ще ти го подаря.
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/pj7o/JtTBZ.jpg)


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: Harpalike в вт, 28 май 2019, 16:52
Тези листчета от оризова хартия са спасение за влажни и топли климати. Така че си ги пазете за лятната ваканция на морето :)


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: sunattraction в вт, 28 май 2019, 17:10
Благодаря за предложението, T.E.D.I, но някак не ми е удобно, пази ги, може да ти потрябват. :):rose:


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: Agent Provocateur в вт, 28 май 2019, 17:15
Тези матиращи листчета, азиатски/корейски или просто плебейски/ американски/китайски са най-чудесното нещо на света за смесена и мазна кожа. Дори проста оризова хартия попива, но моите са и поръсени с изключително фина пудра и се кълна в тях.
PS когато сте закъсали посред лято без тях и без пудра и без най-фенси матиращият спрей от Сефора и без екзотичният си матиращ къшън ( и такъв (https://images.milled.com/2017-04-05/wAPnuUEbWxN3Ae-q/tdTHAuACL3Ma.jpg) имам ;) ) търсете най-долнопробната еднопластова тоалетна хартия наоколо - онази еднопластовата, която не е мека и няма власинки - не се търка лицето, просто се притиска към кожата, както и листчетата!


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: Tanya M в вт, 28 май 2019, 17:42
Тези матиращи листчета, азиатски/корейски или просто плебейски/ американски/китайски са най-чудесното нещо на света за смесена и мазна кожа. Дори проста оризова хартия попива, но моите са и поръсени с изключително фина пудра и се кълна в тях.
PS когато сте закъсали посред лято без тях и без пудра и без най-фенси матиращият спрей от Сефора и без екзотичният си матиращ къшън ( и такъв (https://images.milled.com/2017-04-05/wAPnuUEbWxN3Ae-q/tdTHAuACL3Ma.jpg) имам ;) ) търсете най-долнопробната еднопластова тоалетна хартия наоколо - онази еднопластовата, която не е мека и няма власинки - не се търка лицето, просто се притиска към кожата, както и листчетата!

Agent Provocateur , би ли споделила кои са твоите листчета, в които се кълнеш? :blush:


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: Valandin в вт, 28 май 2019, 17:45
Аз съм подкарала второ пакетче от тези на Джолсе. Използвам по две на ден горе-долу и след тях не ми трябва пудра, хубаво ми попиват.


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: Agent Provocateur в вт, 28 май 2019, 17:56
Снимах ги...
Но от 10 различни поне 8 са хубави, не се вторачвайте в конкретна марка, цената им също има значение, защото някои са забавно скъпи за хартия... аз много харесвам Boscia, но не винаги съм на кеф да извадя $10+ за пакетче.
https://www.allure.com/gallery/best-blotting-papers-for-oily-skin

(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/uiPl/PeWDq.jpg)
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/uiPl/NF9Ir.jpg)


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: Tanya M в вт, 28 май 2019, 18:26
Благодаря ти много, Agent! :hugs:


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: Sambo09 в ср, 29 май 2019, 12:44
Здравейте, благодаря за новата тема, отдавна не съм писала.
Влизам с отзиви за ексфолиращите падове на Son&Park и за Vitamin Synergy Serum на Iunik
Падовете - харесват ми, но не виждам или усещам разлика спрямо червените на Cosrx. Отново са богато напоени, отново по тях остава лека чернилка, не дразнят кожата, не я зачервяват. Само дето не могат да се делят наполовина и така бройката от 50 падове излиза доста неикономична, спрямо 140 броя на cosrx. Това ми е единствената забележка.
Серумът - много хубав, кожата ми буквално засиява след него. Отначало се седи доста мазен, но това отминава след като попие. Съвсем леко, едва ли не халюцинационно пощипване при нанасяне, предполагам от витамин C-то в състава, което отшумява почти веднага. Има лек, ненатрапчив мирис на...витамин C, който не ми пречи. Доволна съм.
Иначе от мега дийла, забързах поредния комплект маски на JM, този път с прополис, чудя се на серума на Iunik със зелен чай, може и него да взема.


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: Bis в чт, 30 май 2019, 10:14
Привет, за интересуващите се: в Джолсе

:
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/yJ2E/UPHQZ.png)
И да кажа, че се влюбих в Huxley - Oil Essence и Huxley - Anti-Gravity Cream :revolving_hearts:
Поръчала съм и противобръчковото чудо на постиженията на науката The history of Whoo Intensive Wrinkle Concentrate

А от Мегадийл следното:
:
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/yJ2E/p53GI.png)

И да се оплача - мисля че имам непоносимост към къшана HERA - UV Mist Cushion Ultra Moisture. От някои продукти, най-вече декоративна козметика, получавам раздразнение на очите. От спирала за очи също понякога имам същите симптоми. Не мога да установя от коя съставка е. Първо обвиних силиконите, но не е от тях, защото без проблем ползвам кремове със силикони в състава. Много съм нещастна :disappointed:


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: Тайга в чт, 30 май 2019, 13:31
Bis, сподели, моля те, впечатления от маската с роза, когато имаш такива. И аз се опитах да я поръчам, но свърши, преди да успея.


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: Valandin в чт, 30 май 2019, 14:42
Тези Beauty of Joseon какъв им е случая? Постоянно ги има в MD.

Аз май ще "паркирам" ХК скоро. Тази на Хада Лабо не се разбира с ампулата на Isntree, цялото ми лице лепне след тях и не ми харесва това чувство. Снощи пробвах ХК на Isntree, която получих с ампулата - същата работа. Май ще пробвам прословутия 7 skin method за сутрешната рутина, вечер ще разчитам на есенцията на Бентън, тя стои много леко на лицето ми, въпреки че е гелова и по гъста от Хада Лабо. Вие как се хидратирате тези дни?Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: blixa в чт, 30 май 2019, 16:01
Миналата година имаше пак същия хот дийл, тогава си взех нощната маска. Още не съм я пробвала, но имайте предвид че е доста течна и при доста хора (тогава) пристигна разлята и протекла, включително и при мен.
И аз не знам вече с какво се хидратирам - пляскам толкова неща... Всяка вечер различна шийт маска, скоро започнах 9те семена на Blithe (мирише ми на разтворимо вит.Ц, демек повече на лекарство, отколкото на козметика). Също доизразходвам малко комплектче на Laneige, някаква нощна маска на Mizon (май е с рози, но мирише на съвсем друго, ако нанеса по- щедро направо залепвам за възглавницата, даже и 3 часа да са минали между нанасянето и лягането). От тази сутрин съм с новa измивна пяна - THANK YOU FARMER Back To Iceland Cleansing Foam (доста ми допадна), също и нова ампула [BY ECOM] Pure Calming Ampoule - много е приятна, не ми "натежава" на кожата. И още чудеса си мажа по изстрадалата кожа, но няма време да изброявам, трябва да бягам. Ако някой го интересуват подробности, имена, снимки - казвайте, ще допълвам.
Хубав ден момичета!


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: Valandin в чт, 30 май 2019, 16:07
Моите 9 семена още ги няма, но като пристигнат, мисля да пробвам 7 skin с тях сутрин. И друг въпрос ме мъчи! Смятате ли да спирате фитониацина на Насифик преди морето, имайки предвид, че има витамин Ц в него? На мен не ми се ще да спирам, защото добре ми се отразява на новите петна и в състава Ц-то е доста надолу, но консултация не е излишна :)   


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: zari65 в чт, 30 май 2019, 16:11
Маската ще  е малко тежка за този сезон. През зимата ми идваше добре, но със затопляне на времето ми е в повече.
Ползвам я като крем, намаже ли се на по-плътен слой и няма попиване. За тия пари си е ок, но за редовната й цена има много по-добри продукти. Доизмазах я накрая на ръцете, там пък учудващо добре ми попиваше, че до другата зима не исках да ми седи в шкафа.


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: parusheva в чт, 30 май 2019, 16:16
Зари, за коя маска става въпрос?


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: zari65 в чт, 30 май 2019, 16:24
Beauty of Joseon, която е на хот дийл в джолсе.


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: sunattraction в чт, 30 май 2019, 16:27
Най-накрая и аз си направих пейпал, за да мога волно и неволно да си харча парите...:grinning:
Не успях да се доредя за мега дийла (поради горната причина), но метнах тая маска, че за нищо на света не бих дала 32 долара за нея иначе.:grinning: Метнах и концентрата на The history of Woo, та нямам търпение да заприличам на 20-годишна студентка.:satisfied:


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: Agent Provocateur в чт, 30 май 2019, 16:43
Сега само да посмеете всички вие да не напишете подробни ревюта за The history of Whoo Intensive Wrinkle Concentrate - ще го приема много лично и никога няма да споделям с вас в поетична форма любимите си продукти :D

Със ХК серуми аз лично не се разбирам - нито с евтините, нито със скъпите, нито с корейските, нито със западните, но с продукти в чиито състав има ХК нямам проблем. Имам да довърша един на Peter Thomas Roth и скоро няма да си купя пак.


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: T.E.D.I в чт, 30 май 2019, 16:55
Valandin, Използвам същите продукти хада лабо И хк на instree и при мЕн лепне.


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: sunattraction в чт, 30 май 2019, 17:05
Агент, аз не мога да бъда лирична, но ако трябва ще изпратя в груб вариант ревюто си, а ти ще го превърнеш или в песен, или стих.:grinning:


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: Catalano в чт, 30 май 2019, 18:53
+1
Осмелявам се най-еретично да обявя съмненията си в бенефитите на ХК, положена на повърхността на кожата .
Със ХК серуми аз лично не се разбирам - нито с евтините, нито със скъпите, нито с корейските, нито със западните, но с продукти в чиито състав има ХК нямам проблем.Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: L i m a в чт, 30 май 2019, 22:40
Аз имам ХК на елизавека, ами- с нея и без нея, все едно. 
И да се оплача от слънцезащитата на a'pieu- aqua sun gel. Хареса ми като апликация, но на края на тубичката пигментацията ми се е увеличила, а подновявам и мажа изключително стриктно.


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: Harpalike в пт, 31 май 2019, 10:42
Аз съм от тези, които харесват ХК и то чиста. Кожата светва. Да, непосредствено, не работи в дългосрочен план, но и това е нещо :)
Ако имам време слагам два пласта чистата ХК на Елизавека и между тях пръскам с флорална вода (много фина мъгла да стане). Ако не се прекалява с други серуми, лепкавостта преминава бързо, а хубавият резултат трае до края на деня :)


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: Тайга в пт, 31 май 2019, 10:45
Harpalike, тази идея си я крада!
А преди/след? Серум, крем? Слънцезащитата е ясна.


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: Sambo09 в пт, 31 май 2019, 12:05
Маската на joseon и аз я забърсах вчера, от няколко ревюта разбрах, че сега ще дойде малко тежка. Как да процедирам с нея (комбинирана кожа)? Много тънък слой всеки ден или само 2-3 пъти седмично?
И аз съм от доволните от ХК (нали за хиалуронова киселина говорим, да не взема да объркам нещо?). Последно ползвах на scinic 95% и кожата ми я понесе много добре. Иначе и аз имах лепнене, но се оказа от предозиране на останалите продукти, като си оправих дозата и изчезна. Но други серуми не ползвах, карах на тоник, есенция и последно крем след нея.


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: Тайга в пт, 31 май 2019, 12:46
И аз я поръчах тази маска и също се чудех дали ще ми пасне (комбинирана, лятото мазна кожа). Вероятно ще пробвам с ползване поне през вечер и няма да успея да я изхабя - видях, че срокът на годност е до ноември - но здраве да е. Поне ще я пробвам, пълната цена не бих платила.


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: zari65 в пт, 31 май 2019, 12:55
Аз я мажех като крем без никакво напластяване 1-2 пъти седмично. После мажех шия деколте и ръцете целите и доста бързо свърши като реших да я доизразходя по този начин.
За по суха кожа е, моята е нормална, като я поизпусна отива леко към суха.


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: sunattraction в пт, 31 май 2019, 13:05
С моята мазна кожа май ще си я пазя в хладилника за зимата .....:grinning:


едит: Момичета, моля за препоръка на Мист? :) И кога я пръскате?
Второ въпросче - емулсията като какво се класира - есенция или трийтмънт? Или си е съвсем отделна категория продукт. :)


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: Harpalike в пт, 31 май 2019, 14:41
Тайга, след вит. С серум (пестеливо) -》тоник с ферменти -》ХК -》центела бюфет -》 охлювен серум -》околоочен -》 слънцезащитен (той има роля и на грижа за кожата, че е богат). Това е рутината за по-топлите дни


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: 🌻Ice🌻 в пт, 31 май 2019, 15:00
Тайга, след вит. С серум (пестеливо) -》тоник с ферменти -》ХК -》центела бюфет -》 охлювен серум -》околоочен -》 слънцезащитен (той има роля и на грижа за кожата, че е богат). Това е рутината за по-топлите дни
Пропускаш кремът за лице и директно слагаш слънцезащита, така ли?
 Чудя се и аз за лятото как да я мъдря.. Снощи ми беше тегаво и топло. Изчистих си лицето с розова вода, после Some by me mirackle toner, после Pyunkang Yul essence toner около пет пъти :joy: и накрая маската на Sulwhasoo. Добре ми беше. Без есенции, серуми и ампули, даже околоочен не исках да слагам. Нооо, тази маска е наистина уникална, та вероятно е от нея. Пак ще поръчвам от нея. И Меланото пак ми свършва. Иначе забърсах хот дийла от Джолсе, със суха кожа съм, та ще редувам там маски.
Като цяло нямам си определена рутина в крайна сметка. На момента решавам какво искам или от какво има нужда кожата. Неизменните неща са Меланото, Фито ниацина. Отскоро си пръскам на лицето розова вода и такава от лайка, и почиствам с тампон. Така няколко пъти. Ми мръсен ми е тампона, хем след двойното измиване. Изумена съм! Няма много отношение към азиатските продукти, но съм много доволна от хубавата и качествена флорална вода!


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: Agent Provocateur в пт, 31 май 2019, 15:33
Аз съм от тези, които харесват ХК и то чиста. Кожата светва. Да, непосредствено, не работи в дългосрочен план, но и това е нещо :)
Ако имам време слагам два пласта чистата ХК на Елизавека и между тях пръскам с флорална вода (много фина мъгла да стане). Ако не се прекалява с други серуми, лепкавостта преминава бързо, а хубавият резултат трае до края на деня :)
Крада и аз, няма да изхвърля скъп продукт, то поне да опитам нов подход! Мерси, че сподели, Harpalike! :hug:

Тайга, ти изхвърляш продукт на датата след като е бил 6 мес отворен?!?

Агент, аз не мога да бъда лирична, но ако трябва ще изпратя в груб вариант ревюто си, а ти ще го превърнеш или в песен, или стих.:grinning:
:D :D :D С огромно удоволствие, аз съм царица на лиричните отклонения и витиевати заключения!
PS Вчера 8 год ми син ме светна, че бил написал стихотворение! Аз зяпнах - било за зомбита в класната стая, които ревяли гръмогласно и се тръшкали за сладолед! Смях се цял ден. Ще ме наследи, маймунякът! :D :D :D

+1
Осмелявам се най-еретично да обявя съмненията си в бенефитите на ХК, положена на повърхността на кожата .
Catalano, тази теория толкова ми уйдисва, че я обявявам за официална, света и чиста като сълза истина. А сега да ида да намажа превзетата си ХК, щото аз съм по-прагматично-пестелива от холандски евреин! :DТитла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: Тайга в пт, 31 май 2019, 15:40
Не, имах предвид, че в самото описание на маската, която дружно поръчахме вчера, е посочено, че:
THE EXPIRY DATE of this product is NOV.2019


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: sunattraction в пт, 31 май 2019, 15:46
О, аз не се ръководя от това, по някой път плескам и такива с изтекъл срок на годност, пари съм дала за тях. :D И аз го видях иначе, те затова направо ти го подаряват. :D

Агент, има сделка! :D


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: Harpalike в пт, 31 май 2019, 18:50
Ice, да! Purito Centella слънцезащитен е достатъчно козметичен и грижовен, като втори крем ми идва много.


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: 🌻Ice🌻 в пт, 31 май 2019, 19:01
Ice, да! Purito Centella слънцезащитен е достатъчно козметичен и грижовен, като втори крем ми идва много.
А като защита от слънцето как е между другото? Отдавна съм му хвърлила око.


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: Harpalike в пт, 31 май 2019, 19:07
Задължително подновяване! Иначе се почернява с нея. По-добра е за зимата


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: Catalano в пт, 31 май 2019, 20:48
А сега да ида да намажа превзетата си ХК, щото аз съм по-прагматично-пестелива от холандски евреин! :D
Ем ай таурус ор нот :trollface:

...
PURITO - Comfy Water Sun Block е заредена в Yesstyle и намалена в момента.
п.п. Аз нямам проблем с PURITO - Centella Green Level Safe Sun, но и не прекарвам много време навън. Обичам този крем, наистина е грижа и лицето светва с него.
Утре сутринта, ако не забравя, ще снимам какво количество нанасям.


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: * SUPERGIRL * в нд, 02 юни 2019, 20:44
Здравейте,
Искам да попитам дали някоя от вас има опит с тези почистващи продукти и ако да-положително или отрицателно е то?! Както и дали евентуално правят хубава пяна? (//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/ijJl/Lb4QY.png)
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/ijJl/BJfBG.png)
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/ijJl/EZ48i.png)
Предварително благодаря!


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: parusheva в пн, 03 юни 2019, 10:39
Здравейте момичета. Нещо напоследък не си харесвам кожата. Откак спрях витаммин Ц ми се струва. Изключително мазна и се образуват малки пъпчици туй- там, най- често около устата, 1-2 са, не като обрив. Обмислям дали да не е и от този крем : SKIN&LAB Barrierderm Intensive Cream.
Пачовете  на Еластори с розата от хот дийла много ме дразнаят. Няма такова свличане. Ама викам да разнообразя от тия на CNP. Ама легнала ще ги слагам. Какво да се прави.


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: Valandin в пн, 03 юни 2019, 13:48
Момичета, вие получихте ли си есенциите на Blithe от Hot Deal? Вярно, че трябва да изчакам до 30 дни от шипване, но досега никога не ми се е бавила толкова пратка, та реших да сверя с вас. 


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: Lodsi в пн, 03 юни 2019, 14:52
Момичета, вие получихте ли си есенциите на Blithe от Hot Deal?  
Моята пристигна преди две седмици може би.


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: Bis в пн, 03 юни 2019, 14:59
Пристигна, да. Даже вече съм изразходила 1 пръст от нея, че нали е с годност до ноември :)


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: Valandin в пн, 03 юни 2019, 16:15
Явно ще ходя до пощата, но като нямам и тракинг номер какво ли ще намерят...


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: Tanya M в пн, 03 юни 2019, 16:52
Аз също имах проблем с пратка без тракинг номер и т.к. не знаех и от кой ден е, ме накараха да изчакам в страни. След около 30 минути чакане и обслужване на всички следващи клиенти, които постоянно влизат (централен клон), аз започнах да се изнервям, т.к. все пак трябваше да се връщам и на работа, при което учтиво попитах какво се случва и да не би да са забравили да проверят за пакета. Служителката ми се развика, че т.к. съм нямала нито тракинг номер, нито зная от кой ден  е пратката, щяло да отнеме много време да ме обслужи и за това трябва да минат всички останали. Да съм потърсила тази информация и да се върна тогава.
Аз, възмутена, че чаках за нищо, ѝ обянсих, че не мога да намеря тази информация и (за съжаление повиших тон) и че не мога да си взема ден отпуск, за да ме обслужат, вместо да отворят и още едно гише.

Пратка не получих, но продавача ми възстанови парите.

Надявам се във Вашият клон да са по-любезни или поне да няма постоянна опашка, че да Ви обърнат повече внимание и да си получите пратката.Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: blixa в пн, 03 юни 2019, 17:21
Ох, тези наши пощи... и на мен ми предстои издирване на две пратки, едната е с тракинг,  но какво от това -  нашите тук твърдят, че търговеца ми е дал грешен номер, а търговеца - че е верен. 


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: emy_emy в пн, 03 юни 2019, 17:29
Ох, тези наши пощи... и на мен ми предстои издирване на две пратки, едната е с тракинг,  но какво от това -  нашите тук твърдят, че търговеца ми е дал грешен номер, а търговеца - че е верен.  
И аз имам една такава пратка с  тракинг, изпратена на 26.04, твоята от кога е?


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: blixa в пн, 03 юни 2019, 18:38
Била е шипната на 9 април, а според тракинг номера ме чака в моя клон от 20 май. Два пъти ходих от 20ти досега и пощаджийките твърдят, че каквото е имало за мен са ми го дали. Иди се разправяй... 


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: Пит в пн, 03 юни 2019, 18:45
Ох, тези наши пощи... и на мен ми предстои издирване на две пратки, едната е с тракинг,  но какво от това -  нашите тук твърдят, че търговеца ми е дал грешен номер, а търговеца - че е верен.  
Току що си взех пратка от пощата, за която ми се обадиха и казаха, че била обикновена. А аз я проследих с тракинг до София 1900. В нашия пощенски клон с този номер не е влязла, но аз го виждам изписан на пакета, така че просто нямам какво да кажа... Друга пратка не чакам.
Ще тествам тези дни Pyunkang Yul есенцията и мострички, както и Хада Лабо хиалуроновия тоник и два продукта на klairs.


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: emy_emy в пн, 03 юни 2019, 21:20
Била е шипната на 9 април, а според тракинг номера ме чака в моя клон от 20 май. Два пъти ходих от 20ти досега и пощаджийките твърдят, че каквото е имало за мен са ми го дали. Иди се разправяй... 
Благодаря, моята от 26 май обикаля Земята,  още е със  статус транзит .....:grinning:


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: Sissi 81 в ср, 05 юни 2019, 02:36
Новите неща при мен:

Aromatica Rose Absolute First Serum - средно гъста гелообразна консистенция,фин аромат на рози.Лек,попива бързо,хидратира отлично без да оставя лепкаво усещане. Много подходящ за по-топло време.Придава на кожата красиво сияние и по-свеж вид.

Make p: rem  Safe me green ampoule - бяла по-течна консистенция с малко натрапчива миризма на лавандула.Силно хидратиращ продукт,с успокояващ ефект без лепкавост.Две капки са достатъчни за цялото лице.

Определо съм впечатлена и моля за мнения относно тоникът от серията!

I'm from Volcanic mask - много исках да харесам тази маска след многото позитивни коментари,но определено не е за мен.Още след първото нанасяне усетих силно парене и отсраних продукта.Кожата ми остана зачервена и раздразнена няколко дни.Не посмях да повторя!😀
Ако някой се интересува от маската,моля да ми пише на ЛС.


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: PeaPink в ср, 05 юни 2019, 10:20
И аз с малко впечатления от нови неща:
Missha Time Revolution Artemisia Treatment Essence - много ми харесва това нещо. Нямах никакви очаквания, взех я за проба, а така ми допадна. Все едно си слагам билков чай на лицето. Много освежаващо усещане и при мен хидратира добре. Тези дни е доста топло при нас и сутрин плисвам малко от тази водичка и отгоре само слънцезащитен. Екстра ми е.
Sulwhasoo Timetreasure Renovating Serum EX - този серум има много добри оценки в нета, но аз честно казано още не мога да го определя. Вече 2 седмици го ползвам. Първо го слагах сутрин, но нещо не ми допадаше под слънцезащитата. Преместих го вечер и след него слагам нощна маска. Така са по-добре нещата, въпреки че сутрин се събуждам доста омазнена вече. Май и нощните маски трябва да поспра в жегите...
Sulwhasoo Radiance Energy Mask - нямам идея какво прави :) Слагам я 2 пъти седмично. Попива добре, кожата е приятна сутрин, има малко странен мирис на треви или билки, нещо такова и това е. Лично при мен маската на Klairs има по голям видим ефект.
И едно червило от което съм много приятно изненадана Etude House Dear My Blooming Lips Talk Coffee to Go. Леко матово. Аз го нося с балсам отдолу и е супер. Меко и трайно.


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: iankampanova в ср, 05 юни 2019, 10:38
Впечатленя от този серум имате ли?
https://www.yesstyle.com/en/info.html/pid.1073434908
Може ли да ми препоръчате серум за очи?:hibiscus:


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: Valandin в ср, 05 юни 2019, 14:56
Брей, тези Джолсе доста се активизираха, нещата ми от MD пристигнаха.


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: blixa в ср, 05 юни 2019, 18:27
Най-после Stykekorean пуснаха нова бюти "кутия" (аз на това кутия не мога да му кажа без кавички :smiles:)
https://www.stylekorean.com/shop/k-beauty-box-09-back-to-basic/1559518930/ (https://www.stylekorean.com/shop/k-beauty-box-09-back-to-basic/1559518930/)
Ама не ми се струва чакането да си е заслужавало - максимум 2 продукта са ми интересни, а и ако си спомням правилно предишните ги пускаха по 9,99$ и раздуваха грамажа до 500гр, а сега 14,99$ 600гр. Както и да го гледам повече от 300-350гр не ще да е. Пуста алчност...
Засякох някои прилични намаления, ако на някой му е интересно. Само незнам дали не се стопяват от платената доставка и завишения грамаж.
:
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/HiDz/N8YV9.jpg)(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/HiDz/CcZGH.jpg)(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/HiDz/Dyoou.jpg)(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/HiDz/7DYTF.jpg)
С първите две от снимките ме изкушиха и ги поръчах.


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: T.E.D.I в ср, 05 юни 2019, 18:32
Доставката ми се струва висока.


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: 🌻Ice🌻 в ср, 05 юни 2019, 20:13
blixa, абсолютно същите неща ги гледах и аз в Стайла и дори в кошницата сложих последните три. И преди да натисна бутона за поръчка се отказах да ги купувам. И мен ме дразни тази доставка. Предпочитам Джолсе, че поне знам за кое колко точно давам, а така ми изглеждат някак илюзорни намаленията. С като видя 4, 7 долара и ги трупам в кошницата, накрая съм дала $50 за неща, които дори не ми трябват.


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: T.E.D.I в ср, 05 юни 2019, 20:26
Интересна маша, отдавна търся за по-едри къдрици.
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/pj7o/UFCf9.png)


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: blixa в ср, 05 юни 2019, 20:57
Ice, така си е. Моята стратегия за Стайла е да се вмествам в 1кг максимално точно и с 1 или най-много 2 наистина намалени продукта (сравнено с цените в ибей) да си избивам цената на доставката, така с останалите неща в поръчката съм на пИчалба :sunglasses: 
Но за да стане така, си позволявам само един "по-тежък" продукт, останалите трябва да са хем с намаление, хем леки. Общо взето голяма акробатика пада докато сглобя една поръчка там.
Ето една примерна поръчка, стандартно комплекта на Д-р Джарт върви по около 36$, само той ми избива доставката, че и отгоре. Даже и да не бях използвала натрупан кредит, пак излиза изгодно.
:
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/HiDz/bFxGX.jpg)(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/HiDz/tbrZI.jpg)(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/HiDz/2I81R.jpg)


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: Harpalike в ср, 05 юни 2019, 21:16
Днес се видях (на сутрешна снимка с предна камера) и контурът ми е започнал да се поотпуска. Знам че няма магически продукт за това, но ако има нещо, което би ми удължило периода до умиране на кожата...
Да, предпочитам козметика, но съм отворена и към други средства


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: T.E.D.I в ср, 05 юни 2019, 21:29
Днес се видях (на сутрешна снимка с предна камера) и контурът ми е започнал да се поотпуска. Знам че няма магически продукт за това, но ако има нещо, което би ми удължило периода до умиране на кожата...
Да, предпочитам козметика, но съм отворена и към други средства
Правя мезотерапии, много съм доволна. Може да има и други процедури, но за сега и мезото ми върши чудесна работа.


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: allian84 в чт, 06 юни 2019, 09:26
И моята пратка от Jolse пристигна преди два дни. Този път бяха супер бързи, много приятно ме изненадаха :)

Момичета - препоръчайте някой ексфолиант за лице - тънка, смесена кожа.

Също - някой ползвал ли е грижите им за коса? Исками се да пробвам нещо, но не знам дали имат хубави шампоани за обем за тънка коса.


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: Catalano в чт, 06 юни 2019, 09:30
Момичета - препоръчайте някой ексфолиант за лице - тънка, смесена кожа.
Real Barrier - Aqua Soothing Peeling Gel :heart:Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: emy_emy в чт, 06 юни 2019, 09:59
Момичета, имате ли лични впечатления от тази слънцезащита A'PIEU MADECASSOSIDE SUN CREAM - 40G (SPF39 PA++)?
Къде изчезна Виола?


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: blackpearls в чт, 06 юни 2019, 11:48
Момичета - препоръчайте някой ексфолиант за лице - тънка, смесена кожа.
Real Barrier - Aqua Soothing Peeling Gel :heart:
the SAEM Cell Renew Bio Micro Peel Soft Gel 160ml

Много е нежен, но полира идеално.


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: necha в чт, 06 юни 2019, 12:29
Момичета, да споделя какво ми се случи днес с TIAM My Signature C Source Pure Vitamin Serum C20 При отварянето на капачката се чу звук, все едно отварям газирана напитка, след като поставих пипетата в шишето, течността буквално изригна и  се изля. В срок на годност е, няма окисляване, за пръв път отварям бутилката. На вас случвало ли ви се е?

Сега съм решила да си взема By Wishtrend Pure Vitamin C21.5% Advanced Serum

Набелязала съм от този търговец

:
https://www.ebay.com/itm/1-1-By-Wishtrend-Pure-Vitamin-C21-5-Advanced-Serum-Acne-prone-skin/121059801244?_trkparms=aid%3D111001%26algo%3DREC.SEED%26ao%3D1%26asc%3D20160727114228%26meid%3D5b444c23ab984d0bb1a903a92f16bfa0%26pid%3D100290%26rk%3D1%26rkt%3D4%26mehot%3Dpp%26sd%3D121059801244%26itm%3D121059801244&_trksid=p2060778.c100290.m3507 (https://www.ebay.com/itm/1-1-By-Wishtrend-Pure-Vitamin-C21-5-Advanced-Serum-Acne-prone-skin/121059801244?_trkparms=aid%3D111001%26algo%3DREC.SEED%26ao%3D1%26asc%3D20160727114228%26meid%3D5b444c23ab984d0bb1a903a92f16bfa0%26pid%3D100290%26rk%3D1%26rkt%3D4%26mehot%3Dpp%26sd%3D121059801244%26itm%3D121059801244&_trksid=p2060778.c100290.m3507)

Цената е ниска за две опаковки, запитах го за срока на годност и да видим какво ще отговори.

Имам и още едно питане, мога ли 30 минути след нанасяне на витамин С да ползвам продукт с пептиди?


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: Harpalike в чт, 06 юни 2019, 12:32
Момичета, да споделя какво ми се случи днес с TIAM My Signature C Source Pure Vitamin Serum C20 При отварянето на капачката се чу звук, все едно отварям газирана напитка, след като поставих пипетата в шишето, течността буквално изригна и  се изля от бутилката. В срок на годност е, няма окисляване, за пръв път отварям бутилката. На вас случвало ли ви се е?

Да, с червения серум ми се е случвало. Беше в срок и си го ползвах дълго (колкото позволява времето на употреба на този серум) и щастливо (имаше добри резултати). Може би при транспортирането е танцувало колетчето, затова експлоадира.


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: Viola Tarakanova в чт, 06 юни 2019, 13:02
Момичета, имате ли лични впечатления от тази слънцезащита A'PIEU MADECASSOSIDE SUN CREAM - 40G (SPF39 PA++)?
Къде изчезна Виола?
Тук :blush:
Напоследък само ви чета, защото съм се кротнала е щастливо си доизползвам  десетките шишенца :joy: Имам няколоко много добри нови открития, но ще им дам малко време преди да напиша коментар.
За слънцезащитата на A'PIEU- много добра. Изключително подходяща за нормална към мазна кожа. При суха трябва добра хидратация отдолу. По отношение на физ.слънцезащити за момента най-добрата, която съм ползвала е на TOO COOL FOR SCHOOL с центелата.


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: blackpearls в чт, 06 юни 2019, 13:50
Viola, коя слънцезащита на A'pieu имаш в предвид и би ли я сравнила с тази на Purito? Търся си някаква добра защита за смесена кожа, която не оставя филм по кожата. При мен тази нс Purito не попива добре.


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: Harpalike в чт, 06 юни 2019, 13:50
На COSRX минералната слънцезащита в 35 мл. тубичка дали е пробвала някоя от вас? Звучи много добре като описание и сега е на добра цена в yesstyle.


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: Lodsi в чт, 06 юни 2019, 15:20
Аз не съм доволна от две слънцезащити на TOO COOL FOR SCHOOL - Mild Cica Sun Lotion и Air Sun Primer. Изключително сухи дори на моята смесена кожа. Бях на море в края на май, поднояването на тая слънцезащита на 2 часа е ужасно, лицето става още по-сухо.


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: sunattraction в чт, 06 юни 2019, 15:33
http://jolse.com/product/nacific-fresh-herb-origin-sun-block-50ml/16889/?cate_no=905&display_group=1 (http://jolse.com/product/nacific-fresh-herb-origin-sun-block-50ml/16889/?cate_no=905&display_group=1)

А за това какво ще кажете? Вижда ми се добра цена, а ми трябва поне още една слънцезащита, че с моята "слънчева алергия", на която дерматолога ми каза "няма такова нещо като слънчева алергия", но аз съм свикнала така да й казвам. :grinning:

Също и ако може мнение за на Нас(ц)ифик Fresh Cica Plus Clear серията, ще съм благодарна, че хидратиращия бустер ми свършва, а като гледам е и за моя тип кожа. :)))


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: 🌻Ice🌻 в чт, 06 юни 2019, 15:42
И аз искам хубава физическа слънцезащита. Виола TOO COOL FOR SCHOOL Mild Cica Sun Lotion е тази, която харесваш, нали? Как е на твоята кожа, защото на Lodsi й е суха? Нали и моята кожа отива към суха, затова се чудя..


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: ani_d в чт, 06 юни 2019, 16:45
Пея оди на радостта от 2 дни с този продукт, Catalano - да си ми жива и здрава!!!
http://whoo.com.my/?cpt_products=intensive-wrinkle-concentrate
Не напразно ти е такъв ника, провокаторка такава, че не мога и да ти устоя  :mrgreen: :mrgreen: Толкова много обичам постовете ти, винаги ме караш да се усмихвам  :love: :love:
Не се стърпях, поръчах си 20бр и вече са при мен.  :crazy: :flutter: Още довечера ще се намажа хуууубавичко. Сега да ме светнеш само вечер ли се ползва това чудо или може и като дневен крем под фдт-на??  newsm78


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: Agent Provocateur в чт, 06 юни 2019, 17:09
Не напразно ти е такъв ника, провокаторка такава, че не мога и да ти устоя  :mrgreen: :mrgreen: Толкова много обичам постовете ти, винаги ме караш да се усмихвам  :love: :love:
... Сега да ме светнеш само вечер ли се ползва това чудо или може и като дневен крем под фдт-на??  newsm78
Мило, зависи си от кожата и от колко и какви други продукти ползваш. Няма никакъв проблем да се ползва и през деня, под хидратиращата ти грижа! Т.е. ползваш го като серум, не като крем!

PS Това ми е тайното оръжие в комуникацията със всеки - ако успея да накарам който и да е да се разсмее първо, преди да пристъпим към останалото значи ще можем и да пием и да работим заедно, дори форум да делим. Дори и да се налага да се направя на шут за добър ден (асцендент Стрелец!)  ;)

А сега да ида да намажа превзетата си ХК, щото аз съм по-прагматично-пестелива от холандски евреин! :D
Ем ай таурус ор нот :trollface:
ЕxaCtly!!! :D :hug: :D
Можем да имаме много, скъпо, луксозно, но опитай се да изхвърлиш краищника на хляба в нашата къща и сме те стъпкали с копитата си ;)Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: Tifan4uk в чт, 06 юни 2019, 19:29
Здравейте момичета,имам нужда от помощ.Искам да си поръчам няколко корейски продукта от бг сайт и моля за мнения.
С нормална към смесена кожа съм!
Мисля да ползвам почистващи и слънцезащита и другите да са европейски.
Спряла съм се на Skin Watchers natural deep cleansing oil и Skin Watchers lucid white foam cleanser и на слънцезащитата на Benton papaya.Имате ли мнение за тях?
Взех BВ крема на MISSHA и съм много доволна,пасна ми перфектно като цвят,но стои много матов,пудрен.Има ли вариант да го смесвам с нещо,за да стои по-естествено?Слагам го без основа или слънцезащита.


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: Viola Tarakanova в чт, 06 юни 2019, 21:35
Viola, коя слънцезащита на A'pieu имаш в предвид и би ли я сравнила с тази на Purito? Търся си някаква добра защита за смесена кожа, която не оставя филм по кожата. При мен тази нс Purito не попива добре.
blackpearls, става въпрос за A'PIEU MADECASSOSIDE SUN CREAM. Трудно могада сравня с тази на Purito, тъй като едната е физ.филтри, другата е хим.филтри и съответно това се отразява на текстурата. АPIEU е една идея по-плътна на първоначално усещане, purito е малко по-лека, но при мен и двете се разнасят много добре. Подходящи са за нормална към мазна кожа, за суха си искат стабилна хидратация отдолу.

И аз искам хубава физическа слънцезащита. Виола TOO COOL FOR SCHOOL Mild Cica Sun Lotion е тази, която харесваш, нали? Как е на твоята кожа, защото на Lodsi й е суха? Нали и моята кожа отива към суха, затова се чудя..
Ice, точно за нея става въпрос. Аз съм със суха и фина кожа и ми е перектна. Нямам стягане или усещане за сухост. Нямам представа как би била при самостоятелно ползване- аз нанасям след стандартните стъпки на хидратация и грижа. Не бих ползвала SPF с физически филтри на плаж, където да се нанася самостоятелно, но предполагам, че при суха кожа ще даде изсушаване в един момент заради цинк оксид/титаниев диоксид, но това важи за всяка физическа слънцезащита. До момента освен нея съм ползвала Soon Jung Mild Defence , A`pieu Madecassoside, Innisfree  fig brightening sun cream и в сравнение TOO COOL FOR SCHOOL Mild Cica Sun Lotion ми харесва най-много. Много лек като консистенция, няма белване, няма много силен глоу ефект и не ми изсушава въобще. Днес цял ден съм с него на прибежки вътре-вън и само с тониращ продукт отгоре + СПФ пудра и дори в момента не усещам сухост.


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: blixa в чт, 06 юни 2019, 21:38
Tifan4uk , ползвам същия бб крем и лъщя като тиган на месечина. Има значение и с какво го нанасяш, аз ползвам влажна гъба/блендър. Но най-важно е да си си подхранила добре кожата преди това с адекватна грижа.


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: Бубка в чт, 06 юни 2019, 23:38
Поизхабих каквото имах от Десием, и започнах да трупам корейски чудеса. Много ми хареса концентратът за около очи, даже пораздадох няколко пакетчета и се наложи да си купя още.

Сега съм предимно на вълна измиващи, приключвам втора опаковка cosrx, но не ме вълнува особено, та взех нови 

:
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/9Rax/bDsd7.png)

(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/9Rax/oyIO7.png)

Последният молив за вежди поразително изглежда като най-любимият ми молив от hourglass, дано съм уцелила.


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: Sissi 81 в пт, 07 юни 2019, 00:10
Момичета !☺

Коя ексфолираща маска бихте препоръчали за суха,фина кожа:
Маската на RE:P с успокояващи билки,захарната на Dear,Klairs,оризовата или медената на I'm from?


Лятото мисля да огранича киселините и да заложа на механичен пилинг.


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: Agent Provocateur в пт, 07 юни 2019, 06:21
Много ми хареса концентратът за около очи, даже пораздадох няколко пакетчета и се наложи да си купя още.

Алелуя! :D
Много се радвам, Бубе!

PS Hourglass за вежди и аз  имам и му харесвам много естественият ефект, та сподели дали е добро копие корееца. Но я да ви питам вие пудрите ли преди да слагате моливи/помади/продукти за вежди  - дори бенефитското чудо, което уж се води водоустойчиво изчезва при мен (може би не е мазустойчиво)
(https://slimages.macysassets.com/is/image/MCY/products/2/optimized/3596812_fpx.tif?op_sharpen=1&wid=500&hei=613&fit=fit,1&$filtersm$)


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: Lodsi в пт, 07 юни 2019, 06:25
Аз ползвам слънцезащитата на Too cool for school над останалата грижа също, а тя включва 4 тоника, серум, ампула и крем. Но така ми изсушава че се наложи да спра да ползвам ФДТ Double Wear защото опъва страшно и минах отново на СС крема на Шанел над слънцезащитата тъй като той е доста по-мазен.


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: Harpalike в пт, 07 юни 2019, 07:26
Агентче, аз рядко ползвам продукти за вежди, защото моите са дебели и ок като форма, но рехави. Ако обаче реша да запълвам рехавенките (че дупки не им отива като название), не ползвам нищо - по цял ден си стои пигмента на молива или сенките за вежди. Ако обаче трябваше да очертавам контур, тогава може би бих сложила някаква база (пудра да речем).


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: ani_d в пт, 07 юни 2019, 11:28
Не напразно ти е такъв ника, провокаторка такава, че не мога и да ти устоя  :mrgreen: :mrgreen: Толкова много обичам постовете ти, винаги ме караш да се усмихвам  :love: :love:
... Сега да ме светнеш само вечер ли се ползва това чудо или може и като дневен крем под фдт-на??  newsm78
Мило, зависи си от кожата и от колко и какви други продукти ползваш. Няма никакъв проблем да се ползва и през деня, под хидратиращата ти грижа! Т.е. ползваш го като серум, не като крем!

PS Това ми е тайното оръжие в комуникацията със всеки - ако успея да накарам който и да е да се разсмее първо, преди да пристъпим към останалото значи ще можем и да пием и да работим заедно, дори форум да делим. Дори и да се налага да се направя на шут за добър ден (асцендент Стрелец!)  ;)
Страхотно ти е тайното оръжение  :hug: :hug:
Пробвах серума снощи за първи път. Очарована съм. Сутринта съвсем леко и пестеливо го нанесох под слънцезащита и отгоре сложих фдт-на. Засега всичко е перфектно, при все, че съм без пудра. Нанасям и в околоочната зона, не ми докарва дискомфорт и това още повече ме радва  :love: :love:

Ако имаш и други такива попадения под формата на мострички, моля те да споделиш  :hug: :hug:


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: Witchcraft в пт, 07 юни 2019, 11:28
Получих зверски обрив по лицето от два продукта на Benton:
Bee snail high content lotion
Bee snail high content essence.
Цялото ми лице е в ситни пъпки, чувствам и парене. Добре, че са само тестери, а не се излъгах да купя пълна разфасовка.
Не съм доволна също и от околоочния на Benton: Fermentation eye cream. Твърд е и трудно се нанася.
Повече няма да си правя експерименти с тази марка.

Добре, че намерих някакви тестери на Пурито с центела, за да успокоя положението с червенините по лицето.

Някоя от вас има ли впечатления от тези 3 продукта за слънцезащита:
Missha Cicadin Centella Rescue Sun Lotion
:
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/QvFK/rA8nf.jpg)


A'PIEU Power Block Essence Sun Cream
:
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/QvFK/5rHUk.jpg)

A'PIEU Madecassoside Sun Cream
:
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/QvFK/Iq2pS.jpg)

Очаквам да ми пристигнат:
Purito Centella Green Level Buffet Serum, въпреки че така и не разбрах за какво се ползва, но пуснах заявка.
Purito Centella Green Level Safe Sun

Веднага след измиване какво слагате? PH Balancing toner или? Аз имам едни тестери на Sulwhasoo  - First care activating serum и веднага след измиване слагам от него, но не знам дали не трябва да се слагат на по-късен етап.Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: PeaPink в пт, 07 юни 2019, 14:43
Witchcraft, точно на предната страница обсъждат A'PIEU Madecassoside Sun Cream :wink:


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: Harpalike в пт, 07 юни 2019, 14:48
Purito Centella Green Level Buffet Serum го ползвам като лек, освежаващ и успокояващ серум в рутината. Текстурата му е такава, че позволява нанасяне след тоника преди по-плътните серуми.
Леко изтръпва лицето от него и малко боцка, но приятно, без да дразни или зачервява. Като краен резултат много успокоява кожата. Единственият минус е, че не е много пестелив - винаги слагам 2 помпички, но моето лице е голямо, така че не съм критерий.


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: Witchcraft в пт, 07 юни 2019, 14:56
Търся си тонер за след измиване. Някакви препоръки? Ползвала съм на Soon Jung само.


PeaPink, благодаря.


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: zari65 в пт, 07 юни 2019, 14:56
На първа страница мисля, че има рутината, измивно-тонер, есенция, крем и т.н.
Добре е да се четат указанията за използване, обикновено са подробни корейците кое кога и как се ползва.

http://jolse.com/product/petitfee-agave-cooling-hydrogel-face-mask-5ea/18146/?cate_no=464&display_group=1

За първи път ползвам такива гел маски, харесаха ми доста повече от шийт маските. Харесвам пачовете за очи с агаве и затова взех и тези. Добре овлажняват, леко успокояващо действие, но предполагам за по-раздразнена кожа няма да свършат работа. Остана толкова много есенция в пликчето мазах, мазах няма свършване, но определено не се получава същия ефект когато се маже само есенцията и когато се използва маската.

Спирам с пробите с всякакъв тип шийт маски, мъчих ги, мъчих, не са моя продукт, предпочитам си кремообразните продукти.Witchcraft,
http://jolse.com/product/nacific-real-calendula-floral-toner-180ml/16877/?cate_no=905&display_group=1
https://www.yesstyle.com/en/im-from-rice-toner-150ml-150ml/info.html/pid.1069348866

Това са двата тонера, които харесвам


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: Harpalike в пт, 07 юни 2019, 15:05
Soon Jung е първи тонер - той успокоява кожата и я ребалансира. Аз ползвам втори с ферменти (в момента един гел тоник, който не мога да препоръчам с 2 ръце - хубав е, ухае добре на флорална вода от роза, работи, но с някои продукти прави кир ефект).
А когато кожата ми има нужда от допълнително успокоение, посягам към Pyunkang Yul и й спестявам ферментите.
Този с центела на Purito е хубав също като втори тонер.


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: Witchcraft в пт, 07 юни 2019, 15:15
А дали ферментите са подходящи за чувствителна кожа? Имайки предвид лошия ми опит с Бентон...

Сега ми попадна на Миша - Cicadin Hydro pH Toner. Мисля да го поръчам.
Нещо напоследък се нахвърлям върху успокояващи продукти, вместо антиейдж и не знам къде ще му излезе края. Добре, че имам останали тестери на Sulwhasoo.


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: Harpalike в пт, 07 юни 2019, 15:21
Не мога да ти кажа. Моята като всяка луничава кожа е чувствителна, но не и към химични коктейли от типа на витамин С, киселини или ферменти, а по-скоро към мръсотия, слънце и вътрешен дисбаланс (хормони или бактерии). Може би някои от другите момичета могат да са ти полезни в тази насока


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: Agent Provocateur в пт, 07 юни 2019, 15:34
Pyunkang Yul - любим!!!  Sulwhasoo  First care activating serum - също много любим, интересно, че към първият посягам като е по-хладно, към вторият - в по-топло време, не съм се замисляла защо.

Но ги редувам и с 2-3 тонера на Шисейдо и Алгенист.

Много обичам първият ми тонер да има лако вискозитет, а да не е като "гола вода"


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: blixa в пт, 07 юни 2019, 15:39
А дали ферментите са подходящи за чувствителна кожа? Имайки предвид лошия ми опит с Бентон...
А сигурна ли си, че ферментите са причината? Може да имаш непоносимост към пчелни продукти или някоя друга съставка.

По въпроса с тонерите  сега ползвам 3 от които мога да препоръчам 2. Червения на Хада Лабо (с ретинол) и на Тони Моли със серамиди.
https://rover.ebay.com/rover/0/0/0?mpre=https%3A%2F%2Fwww.ebay.com%2Fulk%2Fitm%2F143264577400 (https://rover.ebay.com/rover/0/0/0?mpre=https%3A%2F%2Fwww.ebay.com%2Fulk%2Fitm%2F143264577400)
https://rover.ebay.com/rover/0/0/0?mpre=https%3A%2F%2Fwww.ebay.com%2Fulk%2Fitm%2F132883652893 (https://rover.ebay.com/rover/0/0/0?mpre=https%3A%2F%2Fwww.ebay.com%2Fulk%2Fitm%2F132883652893)

Мога да препоръчам и ей това комплектче, много е полезно за тестване на различните тонери на Мамонде (много им обичам шийт маските)
https://rover.ebay.com/rover/0/0/0?mpre=https%3A%2F%2Fwww.ebay.com%2Fulk%2Fitm%2F232960166457 (https://rover.ebay.com/rover/0/0/0?mpre=https%3A%2F%2Fwww.ebay.com%2Fulk%2Fitm%2F232960166457)


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: Witchcraft в пт, 07 юни 2019, 15:43
Благодаря, blixa, преди време бях ползвала някакъв продукт с ферменти, не си спомням марката, но също не ми се отрази добре и затова си направих извода, че не ми понасят.
Проблемът при мен е, че кожата ми е чувствителна, а в същото време вече се появява отпускане на контура, гневна бръчка и линии около очите и ми е много трудно с избора на подходящ продукт.
Ползвала съм Вит. С серума на Тиам, не съм имала проблеми като зачервявания, само лек сърбеж след нанасяне. Забравях обаче за него в хладилника и след няколко месеца го изхвърлих почти неизползван.

На Хада имам хиалуроновата киселина, на мен не ми идва тежка, както четох коментари. Даже вече ми е на привършване.

Много ме блазнят продуктите на Elizavecca, ама все не достигам до поръчка.


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: blixa в пт, 07 юни 2019, 16:35
Редактирах си предния пост и добавих още един линк.

Всички се лутаме из обилието от продукти. И аз имам сума подводни камъни за заобикаляне и съм в постоянно търсене на "чудо".
Много хубави идеи какво още да пробваш можеш да намериш в ютуб.
Ето няколко канала, които са полезни:
Beauty Within
Mixed Makeup
Dr Dray
Gothamista
Soko Glam
EuniUnni
...и още куп други...


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: zari65 в сб, 08 юни 2019, 09:23
Добро утро, момичета, гмурнахте ли се в съботното дълго мазане.
Седя намазана с чудото на the history of whoo в очакване на чудеса.

По въпроса с ферментите преди време се бях зачудила как ферментират гъбите или това е търговски маркетингов трик, но така и не стигнах да чета по въпроса.
От Бентън също не бях доволна, бяха от първите ми азиатски продукти и набързо ги зарязах и въобще избягвах продукти с гъби. Наскоро купих есенцията и околоочния с трюфел на labiotte и съм доволна. Огромна разлика и като консистенция и като апликация, странични ефекти няма, съвместими са ми с другите продукти, за резултати още е рано 2-3седмици ги ползвам.
Та ще го видим този френски трюфел. Въобще съм се докарала, първо измивам с боровинки, после тайните на сахара, трюфелите, чуdесата на whoo, липсва ми нещо може би кал от Нил или нещо индианско или манука от Нова Зеландия.


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: sunattraction в сб, 08 юни 2019, 13:03
Или ацтекската лечебна глина, която и Риана я ползвала мисля...аз нея много я мисля..😄
Имма един въпрос. Тъй като имам 1-ва поръчка от джолсе без тракинг, пак ли ще получа бележка от пощите, че имам колет? Под 30 лв. е. :))
А тоя концентрат ми е шипнат на 30, обаче и за него само едно “shipped” седи и това е.😃

Едит: Откакто получих и на Cosrx сутрешният пх измивен гел, го ползвам и съм доволна. :)) Миризмата преди да почна да се трия е като на лимонтозу, после почва да мирише на някаква гумичка.😃


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: Agent Provocateur в сб, 08 юни 2019, 14:00
Седя намазана с чудото на the history of whoo в очакване на чудеса.

Въобще съм се докарала, първо измивам с боровинки, после тайните на сахара, трюфелите, чуdесата на whoo, липсва ми нещо може би кал от Нил или нещо индианско или манука от Нова Зеландия.
:laugh: ДА споделиш как върви чудото!
Или ацтекската лечебна глина, която и Риана я ползвала мисля...аз нея много я мисля..😄
Aз я имам и нея ::laugh: :laugh: :laugh: от години - ама нещо не успявам и не успявам да заприличам на Риана!


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: sunattraction в сб, 08 юни 2019, 14:08
Точно си мислех, че това не е маркетингов трик и се бях засилила, а ти ми направи подсечка.😄 Ще се придържам към не толкова известните тогава и плецкането.😃


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: Agent Provocateur в сб, 08 юни 2019, 14:29
Не е 100% трик, защото Ацтекската лечебна глина си е една проста хума, а както всички знаем от пра-пра-прабите ни насам хумата е хубаво нещо за нашата кожа и красота :D Но в Риана не те превръща ;)


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: sunattraction в сб, 08 юни 2019, 15:00
Да, за хумата съм наясно, даже майка ми се е постарала да ми напълни една кутия за обувки с някаква глина от някакъв дядо, много лечебна била. Още не съм я пробвала де, че изисква усилията и да я начупя и натроша.. Някой ден.....😄
Под трик, имах предвид, че я представят като някаква “уау” глина, та си мислех, че може би е смесица с някакви други извънземни сили, затова я рекламират толкова.😁
Абе, както винаги, наивността ми се проявява като почна да мисля за покупки..😃


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: Catalano в сб, 08 юни 2019, 15:33
Въобще съм се докарала, първо измивам с боровинки, после тайните на сахара, трюфелите, чуdесата на whoo, липсва ми нещо ...
Веднага ми хрумва какво ти липсва - resurrection plant :joy: Ето (https://www.yesstyle.com/en/bonajour-bio-active-resurrection-plant-essence-50ml/info.html/pid.1071956393) в описанието на този продукт.

..Много искам тонерът със зелен чай на марката, но не ми се чака 21 дни.Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: Agent Provocateur в сб, 08 юни 2019, 17:51
Под трик, имах предвид, че я представят като някаква “уау” глина, та си мислех, че може би е смесица с някакви други извънземни сили, затова я рекламират толкова.😁
Абе, както винаги, наивността ми се проявява като почна да мисля за покупки..😃
(https://encrypted-tbn1.gstatic.com/shopping?q=tbn:ANd9GcT-Tx3zvAN3H2MoCpyjImm0dRMCAXJE5jN9ZoOJZn7PHJTotKZI0Q&usqp=CAc)   
100% чиста хума - аз, разбира се, много държах да проверя екзотичната хума по-хубава ли е от БГ хумата (това още преди 11-13 год, бях млад и наивен имигрант)
(https://encrypted-tbn2.gstatic.com/shopping?q=tbn:ANd9GcR3yvmv-WAqv-CTIFIPbI3WlZVjy9jRK9WujNKQlNryhil2UhkzVO0&usqp=CAc)


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: 🌻Ice🌻 в сб, 08 юни 2019, 18:25
Да ви се отчета. Мернах в Джолсе SOME BY MI True Cica Mineral 100 Calming Sun Cream SPF50+ PA++++ 50ml и нали съм в търсене на хубава физична защита реших да пробвам. Ще видя как е и ще ви кажа. Също бях ви питала за Tiam Vita b3 source серум като заместник на Nacific Phyto Niacin essence, ама явно никой не е пробвал още. Та ще ви кажа как е. И най-после си поръчах и аз тестери на The history of Whoo intensive wrinkle concetrate. За него вие знаете как е. :grinning:


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: kopche в сб, 08 юни 2019, 18:44
Влизам тук по молба на Ния, да дам отзив веднага за Pore Fection Misha BB 30SPF :party:
(https://www.picclickimg.com/d/w1600/pict/323283146175_/Missha-Pore-Fection-BB-Cream-30ml.jpg)
Бях забравила какъв кеф е да пропусна тоналната стъпка след основната грижа.
Наплесках го директно върху кафееното масло, което ми е стъпка едно всяка сутрин. :party:
Нищо друго не сложих под него и сега се чудя, а не трябваше ли? newsm78
Най-съм доволна от това, че цвят 02, се сля идеално с тена ми! За мен е правен тоя крем, значи! :mrgreen:
Прикрива пори, но не до степен на изчезване, там са си но по-приглушени и прибрани някак си. Сега, следобед, след близо 10 часа разнасяне на крема усещам недостиг на хидратация, ама така е -като не му сложих хубава подложка. ;-)


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: Vapor в сб, 08 юни 2019, 19:03
Също бях ви питала за Tiam Vita b3 source серум като заместник на Nacific Phyto Niacin essence, ама явно никой не е пробвал още.

Не съм използвала и двата продукта, ползвала съм Isntree - C-Niacin Toning Ampoule, която е с 2% процента ниацинамид в сравнение с 5% на Nacific. Но извън корейската грижа си правя същата комбинация от ниацинамид 10% и арбутин 2%, каквато има в Tiam Vita b3 source, и мисля, че това е едно от най-сполучливите неща, които съм използвала срещу пигментация и за изравняване на тона. Само с ниацинамид не забелязах почти никакъв ефект.


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: Agent Provocateur в сб, 08 юни 2019, 19:16
Също бях ви питала за Tiam Vita b3 source серум като заместник на Nacific Phyto Niacin essence, ама явно никой не е пробвал още.
Не съм използвала и двата продукта, ползвала съм Isntree - C-Niacin Toning Ampoule, която е с 2% процента ниацинамид в сравнение с 5% на Nacific. Но извън корейската грижа си правя същата комбинация от ниацинамид 10% и арбутин 2%, каквато има в Tiam Vita b3 source, и мисля, че това е едно от най-сполучливите неща, които съм използвала срещу пигментация и за изравняване на тона. Само с ниацинамид не забелязах почти никакъв ефект.
Благодаря за споделеното!


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: 🌻Ice🌻 в сб, 08 юни 2019, 19:18
Оооо, супер Vapor, много ти благодаря! Ще видим де, самият Тиам как се е представил с комбинацията.
Агентче, скачай. Намален е сега. :joy:


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: Agent Provocateur в сб, 08 юни 2019, 19:25
Агентче, скачай. Намален е сега. :joy:

:))) На Амазон е $19 и стотинки - ако поръчам ще ми го доставят утре!
На Ибей е $13 - от Южна КОрея доставките ми идват за около седмица обикновено!

Кажете къде го дават за $6, че да си дам зор да си извадя картата :))))

PS Майтапът настрана, ама мисля да го купувам късен Октомври. Ако го вземеа сега ще го отворя на минутата - кел файда!


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: Tuon в нд, 09 юни 2019, 09:26
Привет.
Извинявам се,че нахултвам в темата,но имам въпрос.
Ще трябва да направя поръчка от B Yessstyle и това ме озадачи "възстановяват митнически такси под формата на кредит." Какво трябва да означава?
И още един въпрос :hugs: Някой ползвал ли е тоника и серума на It's Skin със зелен чай?Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: 🌻Ice🌻 в нд, 09 юни 2019, 09:33

PS Майтапът настрана, ама мисля да го купувам късен Октомври. Ако го вземеа сега ще го отворя на минутата - кел файда!
Защо? Не искаш да го ползваш лятото или имаш друго с ниацинамид? Той нали може да се ползва целогодишно?


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: zari65 в нд, 09 юни 2019, 10:02
Catalano,  вкара ме в мисли с тоз липсващ елемент:sunglasses:

Под формата на кредит -слагат ти ги в профила и може да пазаруваш с тях в сайта, а не ти ги връщат като пари.


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: Agent Provocateur в нд, 09 юни 2019, 13:53
PS Майтапът настрана, ама мисля да го купувам късен Октомври. Ако го вземеа сега ще го отворя на минутата - кел файда!
Защо? Не искаш да го ползваш лятото или имаш друго с ниацинамид? Той нали може да се ползва целогодишно?
Да, имам отворен :)
А и не обичам  да "избелвам" през лятото.


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: Vapor в нд, 09 юни 2019, 18:48
Благодаря за споделеното!
И аз благодаря за Whoo!


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: LOTUS в нд, 09 юни 2019, 18:51
Здравейте прекрасни,
отдавна не съм писала, но ви чета редовно. Виждам активен интерес за околоочни , та да споделя и аз моите открития:
 Заклевам се в този крем на Medi peel :
https://www.yesstyle.com/en/medi-peel-peptide-9-hyaluronic-volumy-eye-cream-40ml-40ml/info.html/pid.1070282294 (https://www.yesstyle.com/en/medi-peel-peptide-9-hyaluronic-volumy-eye-cream-40ml-40ml/info.html/pid.1070282294)
Идеално хидратира и заглажда, точи се като охлювен продукт,но не е.Съдържа хиалурон, колаген, 9 вида пептиди . Преди него слагам прословутия Intensive Wrinkle Concentrate , но само вечер, иначе ми разтваря спиралата и ми остават черни следи под очите ... Сутрин слагам ако има време JM Solution Honey Luminous Royal Propolis пачове, иначе след тонера идва
https://www.yesstyle.com/en/rovectin-skin-essentials-activating-treatment-lotion-180ml-180ml/info.html/pid.1067313169 (https://www.yesstyle.com/en/rovectin-skin-essentials-activating-treatment-lotion-180ml-180ml/info.html/pid.1067313169) - бих го определила като есенция и нанасям на цяло лице и под очи -съдържа хиалурон и Селагинела ,  третира дехидратация, акне,еластичност и пигментации също ...☝. Вмъквам серум околоочен : Sulwhasoo Timetreasure Renovating Eye Serum - от мостри.После слагам https://www.ebay.com/itm/LAPOTHICELL-Keep-Your-Youth-Idebenone-Treatment-20ml-0-67oz-K-beauty/173614892329?_trkparms=aid%3D111001%26algo%3DREC.SEED%26ao%3D1%26asc%3D20160908105057%26meid%3D5d6f51d9b51b44249bf7d69c373d4b0f%26pid%3D100675%26rk%3D1%26rkt%3D15%26sd%3D173614892329%26itm%3D173614892329&_trksid=p2481888.c100675.m4236&_trkparms=pageci%3Aac60dea8-8ad4-11e9-b61d-74dbd180648e%7Cparentrq%3A3d18cd6216b0a9e3ae892338fff118bc%7Ciid%3A1 (https://www.ebay.com/itm/LAPOTHICELL-Keep-Your-Youth-Idebenone-Treatment-20ml-0-67oz-K-beauty/173614892329?_trkparms=aid%3D111001%26algo%3DREC.SEED%26ao%3D1%26asc%3D20160908105057%26meid%3D5d6f51d9b51b44249bf7d69c373d4b0f%26pid%3D100675%26rk%3D1%26rkt%3D15%26sd%3D173614892329%26itm%3D173614892329&_trksid=p2481888.c100675.m4236&_trkparms=pageci%3Aac60dea8-8ad4-11e9-b61d-74dbd180648e%7Cparentrq%3A3d18cd6216b0a9e3ae892338fff118bc%7Ciid%3A1)  - крем с накрайник за около очите ,или Medi peel крема и ..... съм мноооого доволна от резултата !!!🤩


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: Valandin в нд, 09 юни 2019, 21:53
Пишете ме към доволните от Фитониацина! За две-три седмици почти напълно заличи петно от много дълбока подкожна пъпка, сега си имам две нови, но по всичко личи, че и с тях ще се справи за толкова кратко време (ако аз издържа и не ги разчовъркам). Слагам на тези двете нови от розовата пудра на Etude House и не съм впечатлена, не виждам някакво магическо завяхване за едно денонощие, но пък действително не стои толкова раздразнена кожата.

От около седмица ползвам деветте семена на Blithe и главното ми впечатление е, че е много вискозен продукт и при мен едно нанасяне е достатъчно за наистина хубаво овлажняване. Нямам никакви раздразнения и е приятен за ползване, но дали има озаряващ и избистрящ ефект не мога да кажа, при положение, че комбинирам с Фитониацин и с есенцията на Бентън, които уж имат същия ефект.

Момичета, вие какво ще правите със слънцезащитата за тяло на плажа това лято? Стикове ли ще взимате, кремове ли? Физически филтри или химически?Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: Daisy^Slava в нд, 09 юни 2019, 22:20
Бихте ли ми препоръчали пачове за очи? Много са ми любопитни тези с хидрогел. Ползвала съм хартиените на Purederm, които купих от "Лили" и ми се иска да продължа с нещо такова за под очи.
На 30 съм, без проблеми, търся хидратация повече отколкото антиейдж.


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: Елария в пн, 10 юни 2019, 07:21
От ползваните до сега най-много харесвам Berrisom Placenta Firming Hydrogel Eye Patch, сега съм с JM Solution Honey Luminous Royal Propolis Eye Patch Black и също не са лоши, но се плъзгат повече, ако не си легнала. Зелените на JM Solution също хидратират добре.


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: LOTUS в пн, 10 юни 2019, 10:17
Присъединявам се към мнението на Елария и добавям Medi-peel Hialuron Dark Benone Peptide 9 Ampoule Eye Patch
https://www.yesstyle.com/en/medi-peel-hyaluron-dark-benone-peptide-9-ampoule-eye-patch-60pcs-60pcs/info.html/pid.1071583711 (https://www.yesstyle.com/en/medi-peel-hyaluron-dark-benone-peptide-9-ampoule-eye-patch-60pcs-60pcs/info.html/pid.1071583711)


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: Bis в пн, 10 юни 2019, 11:10
Благодаря за споделените впечатления. Запазих си полезна информация и поръчах Tiam Vita b3 source. Моята кожа не се разбира добре с Вит.С и може би това ще й допадне.

Имам първо впечатление от маската на Isntree Real Rose Calming Mask - гелообразна, нанася се лесно с пръсти, не се разтича, въпреки че не изглежда гъста. Вършех някакви неща из къщи, докато бях с нея и капка не падна дори. Но аз не я бях нанесла на много дебел пласт. Изсъхна за около 15 мин., но не стяга неприятно, просто на пипане се усеща суха. Отмива се лесно. Кожата е хидратирана и мекичка на допир. Не ми опъна лицето слез измиване (както по принци става с някои продукти при мен, но аз съм със суха кожа все пак). Хареса ми като за първо ползване. Доволна съм :)
За BLITHE Vital Treatment 5 Energy Roots мога да кажа, че много ми харесва. Доста вискозен, но мога да направя 3 кожи с него, като преди това съм сложила веднъж веднага след измиване на лицето Olivarrier - Dual Moist Toning Lotion. Като цяло след BLITHE направо няма нужда от друга хидратация, ако кожата е нормална. Изобщо много ми харесват продуктите на BLITHE. Имам и BLITHE Pressed Serum Tundra Chaga - също много добра хидратация. Сега сутрин карам на Olivarrier - Dual Moist Toning Lotion > BLITHE Vital Treatment 5 Energy Roots - 2/3 кожи > BLITHE Pressed Serum Tundra Chaga > слънцезащита. Като два пъти в седмицата след Olivarrier редувам падовете на Neogen (обикновените) и COSRX BHA BLACKHEAD POWER LIQUID.
Друг тонер, който много ми харесва, е I'm from - Rice Toner.
:
И да ви споделя, че пролетта бях поръчала едни рокли от Йесстайл, но им върнах 2, защото едната не ми ставаше, а другата не отговаряше на описанието за материята й. Върнах ги по пощата, обикновена пратка. Днес ми върнаха парите като кредит. Другите 3 рокли ми харесват, стават и отговарят на описанието си. Особено много ми харесва ето тази https://www.yesstyle.com/en/efo-sleeveless-striped-a-line-dress-as-shown-in-figure-xl/info.html/pid.1050297821 (https://www.yesstyle.com/en/efo-sleeveless-striped-a-line-dress-as-shown-in-figure-xl/info.html/pid.1050297821)Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: Harpalike в пн, 10 юни 2019, 11:16
Valandin, как точно ти се отразява Фитониацина и как го ползваш?
Питам те, защото точно бях овладяла проблемите с пъпките и нещо ми се разбутаха хормоните този месец. Резултатът е, че цъфнах с една ужасна кистозна пъпка, която втора седмица ме загрозява и аз не смея да правя нищо друго, освен да ексфолирам по-често и да си карам с рутината досега. 


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: sunattraction в пн, 10 юни 2019, 11:35
За кой фитониацин става въпрос, за Nacific Phyto Niacin essence ли?
Аз днес метнах един околочен на SecretKey, гледам че е на прИмоция, както и един тонер на SOME BY MI AHA BHA PHA 30 Days Miracle Toner. :))


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: Harpalike в пн, 10 юни 2019, 11:40
sunattraction, мисля, че точно за този. Или поне за него питах :)


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: Valandin в пн, 10 юни 2019, 14:05
За този става въпрос, да. Harpalike, при мен кистозните пъпки оставят огромни петна. Стискам - не стискам, винаги имам мораво-кафяво петно след тях, т. нар PIH белези. Фитониацина ги избелва. За прибиране на активна пъпка не е ефективен. Ползвам сутрин, веднага след хидратираща есенция или тонер, нанасям на цялото лице и още една две капки на проблемните места. Бих постъпила точно като теб в момента - малко повечко ексфолиация, евентуално ако имаш продукт за локално лечение и рутината както си е. Ако имаш Фитониацина и оставаш с петна след пъпки, вкарвай го още сега в грижата :)


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: Елария в пн, 10 юни 2019, 14:16
Присъединявам се към мнението на Елария и добавям Medi-peel Hialuron Dark Benone Peptide 9 Ampoule Eye Patch
https://www.yesstyle.com/en/medi-peel-hyaluron-dark-benone-peptide-9-ampoule-eye-patch-60pcs-60pcs/info.html/pid.1071583711 (https://www.yesstyle.com/en/medi-peel-hyaluron-dark-benone-peptide-9-ampoule-eye-patch-60pcs-60pcs/info.html/pid.1071583711)

А някои от другите им видове ползвала ли си? Нямам тъмни кръгове и поръчах зелените и сините, но още не са дошли. Чакам ги с голяма нетърпение.


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: Witchcraft в пн, 10 юни 2019, 14:42
Medi-peel-а го сложих в wish list-a. Ще разгледам и други продукти, никога не съм ползвала нещо от тази марка.


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: sunattraction в пн, 10 юни 2019, 14:46
Фитониацина ги избелва. За прибиране на активна пъпка не е ефективен. Ползвам сутрин, веднага след хидратираща есенция или тонер, нанасям на цялото лице и още една две капки на проблемните места. Бих постъпила точно като теб в момента - малко повечко ексфолиация, евентуално ако имаш продукт за локално лечение и рутината както си е. Ако имаш Фитониацина и оставаш с петна след пъпки, вкарвай го още сега в грижата :)

Моите петънца са червено-розови. Няма стискане или нестискане. :(
Ще си го сложа в уишлистата, благодаря за пояснението. :))


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: T.E.D.I в пн, 10 юни 2019, 15:01
Днес приключих с употребата на слънцезащитния  стик на jm. Единствената отрицателна черта на стика /според мен/ е, че не може да се изразходва до край, няма как да се навие и остатъка да се измаже.


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: sunattraction в пн, 10 юни 2019, 15:05
Теди, може ли да пуснеш снимка, че на мен ми излиза някакъв прозрачен. :))


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: jazzzzy в пн, 10 юни 2019, 15:08
Момичета, може ли някой да ми прати кода си за YESSTYLE и да ми разясни системата им за възстановяване на митническите такси, ако се е възползвал? Благодаря!!! :smile:


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: T.E.D.I в пн, 10 юни 2019, 15:13
Теди, може ли да пуснеш снимка, че на мен ми излиза някакъв прозрачен. :))
Ето го, вътре е прозрачен /зелено-прозрачен/.
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/pj7o/Dbd1c.png)


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: blixa в пн, 10 юни 2019, 16:07
По въпроса с дълбоките подкожни пъпки/кисти и прочие, преди време споменах едни пачове от ново поколение. Лечебните съставки са под формата на микроигли (изобщо не боли), които постепенно се разтварят в кожата и успокояват  пъпковището :grinning:
Не съм ги тествала много, защото все ми се свиди да си ги хабя. Доколкото си спомням от три кисти (третирани с по една лепенка за през нощта), две тръгнаха да се прибират, а третата "замръзна" в положението в което си беше за няколко дни, после изчезна.  
 https://rover.ebay.com/rover/0/0/0?mpre=https%3A%2F%2Fwww.ebay.com%2Fulk%2Fitm%2F372622506034   (https://rover.ebay.com/rover/0/0/0?mpre=https%3A%2F%2Fwww.ebay.com%2Fulk%2Fitm%2F372622506034  )


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: monono в пн, 10 юни 2019, 19:49
@Valandin , благодаря за отзива, ще пробвам и аз.
Искам да тествам продуктите за заличаване на петна от пъпки. Това се чудя - не е ли активна още пъпката щом си е червеникава/кафява/розова. При мен все по-бавно избледняват пъпки :(
А активните пъпки с какво мажете?


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: 🌻Ice🌻 в пн, 10 юни 2019, 22:00
Момичета, спомням си че съм чела за ниацинамида, че не влияе на червените петна, а само на кафевите. Имайте го предвид.
Писала съм в темата назад, че Фитониацина на Насифик ми е фаворит. Ползвам го сутрин и вечер. Толкова е лек, че не влияе на останалата ми грижа, независимо топло, студено време или друго. Определено ми избистри тена, той и серума с вит. С. Наполовина ми е бутилката с Фитониацин и от скука и лигавщина реших да разнообразя с Tiam Vita B3 Source, не знам дали няма бързо да се върна пак.


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: sunattraction в вт, 11 юни 2019, 10:50
По въпроса с дълбоките подкожни пъпки/кисти и прочие, преди време споменах едни пачове от ново поколение. Лечебните съставки са под формата на микроигли (изобщо не боли), които постепенно се разтварят в кожата и успокояват  пъпковището :grinning:
Не съм ги тествала много, защото все ми се свиди да си ги хабя. Доколкото си спомням от три кисти (третирани с по една лепенка за през нощта), две тръгнаха да се прибират, а третата "замръзна" в положението в което си беше за няколко дни, после изчезна.  
 https://rover.ebay.com/rover/0/0/0?mpre=https%3A%2F%2Fwww.ebay.com%2Fulk%2Fitm%2F372622506034   (https://rover.ebay.com/rover/0/0/0?mpre=https%3A%2F%2Fwww.ebay.com%2Fulk%2Fitm%2F372622506034  )

По този въпрос, на мен подобно ми излезе като платена реклама в инстаграм и пак споменават въпросните микроигли.
Цъкнах първият линк от гугъл при проверка..
:
https://www.amazon.com/Brightening-Moisturizing-Troubled-Problem-Solution/dp/B074W7G5CJ (https://www.amazon.com/Brightening-Moisturizing-Troubled-Problem-Solution/dp/B074W7G5CJ)


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: zari65 в вт, 11 юни 2019, 11:19
Код за 10 % отстъпка в розата
:
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/Z39l/c4kw7.jpg)


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: monono в вт, 11 юни 2019, 11:23
Hot Deal / Jolse ---> Beauty of Joseon Radiance Cleansing Balm
Че не е 30долара реалната цена, не е.
http://jolse.com/product/hot-deal-beauty-of-joseon-radiance-cleansing-balm-80g/20143/

Все пак изкушаващо. Марката редовно присъства на разпродажби обаче


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: Тайга в вт, 11 юни 2019, 11:34
Аз го поръчах.
Пък каквото сабя покаже.


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: Witchcraft в вт, 11 юни 2019, 12:32
Ice, кой серум с вит.С използваш?


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: iliana__ в вт, 11 юни 2019, 15:52
Аз го поръчах.
Пък каквото сабя покаже.
Ползвам го, не е лош. Поръчах и аз отново 😃


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: 🌻Ice🌻 в вт, 11 юни 2019, 17:14
Ice, кой серум с вит.С използваш?
Melano CC Intensive Anti-Spot Essence – Vitamin C serum. Форумният витамин С серум. :grinning:


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: sunattraction в вт, 11 юни 2019, 17:18
На мен днес ми пристигнаха мостричките-концентрат и довечера ще си наплескам цялото лице.:grinn:


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: blackpearls в вт, 11 юни 2019, 17:56
Ice, кой серум с вит.С използваш?
Melano CC Intensive Anti-Spot Essence – Vitamin C serum. Форумният витамин С серум. :grinning:
Ох, май моите петна май са извънземни, защото съм на края на Меланото и не виждам промяна. Май съм единствената, а ползвам и още доста корейски продукти, а както знаем почти всички имат избелващо действие. Смятам да продължа с витамин С на Purito, в него ми е надеждата. А наесен ще пробвам с други похвалени тук избелващи.


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: 🌻Ice🌻 в вт, 11 юни 2019, 18:47
А някой ползвал ли е SOME BY MI Galactomyces Pure Vitamin C Glow Serum? Свършва ми Меланото и както всеки път се чудя дали да не пробвам нещо друго. Този ми излезе в Джолсе напред.
blackpearls, иска известно време. Може да иска и друго съчетаване на продукти, знам ли.. Аз съм публикувала тук снимка на петното на челото ми, което избледня на 90%. Още е там, но се вижда само отблизо. Абсолютно го отдавам на Мелано СС и Фитониацин на Насифик.


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: allian84 в вт, 11 юни 2019, 19:25
Взех BВ крема на MISSHA и съм много доволна,пасна ми перфектно като цвят,но стои много матов,пудрен.Има ли вариант да го смесвам с нещо,за да стои по-естествено?Слагам го без основа или слънцезащита.
Tifan4uk, би ли казала кой точно ББ крем си взела. Аз имам този
:
https://www.yesstyle.com/en/missha-m-perfect-cover-bb-cream-spf42-pa-23-50ml-50ml/info.html/pid.1048964955?cpid=1048964954
и на цвят ми пасна идеално. Малко сивее първоначално, но после се слива, и покритието ми харесва, но на мен ми мазнее, аз съм лятото със смесена кожа, зимата ми е по-суха и мисля тогава да го ползвам.

Допълнение: мисля да си взема този кушон https://www.yesstyle.com/en/moonshot-micro-setting-fit-cushion-spf50-pa-12g-3-colors-101-ivory/info.html/pid.1067214097?cpid=1067214092##productAnchor
Някой ползвал ли го е? Отзивите са много добри, висока защита за лятото и покривност, и матиране. Май ще ги поръчам, заедно с пачовете с черна перла на Petitfee :)Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: Tifan4uk в вт, 11 юни 2019, 22:23
Взех BВ крема на MISSHA и съм много доволна,пасна ми перфектно като цвят,но стои много матов,пудрен.Има ли вариант да го смесвам с нещо,за да стои по-естествено?Слагам го без основа или слънцезащита.
Tifan4uk, би ли казала кой точно ББ крем си взела. Аз имам този
:
https://www.yesstyle.com/en/missha-m-perfect-cover-bb-cream-spf42-pa-23-50ml-50ml/info.html/pid.1048964955?cpid=1048964954
и на цвят ми пасна идеално. Малко сивее първоначално, но после се слива, и покритието ми харесва, но на мен ми мазнее, аз съм лятото със смесена кожа, зимата ми е по-суха и мисля тогава да го ползвам.

Точно този,но в малката опаковка.Само веднъж го сложих за проба и изглежда грешката е в мен,защото първо го нанесох с пръсти,второ от долу не сложих крем,база или слънцезащита :confused:
Днес ми пристигна слънцезащитата на Бентон и ще пробвам над нея и с влажна гъбка.
И моите неволи и въпроси..
Сега пробвах измивното олио и пяната на Скин Уочърс и съм възхитена от резултата,но не прецених,че е задължителен тоника и започна леко да ми се исушава лицето.Добре,че са ми сложили мостра тоник на Бентон и се оправи положението.След това нанесох booster vichy и крем на nuxe.
Корейската любов ме завладя :heart_eyes: но проблемът е че имам само тези два продукта и няколко шиит маски,а ми трябват всички стъпки.Коя марка бихте ми препоръчали за начало?Спряла съм се на Бентон,Скин Уочърс и Мизон.Наясно съм,че после ще пробвам всякакви марки и продукти,но ми трябва нещо за начало :hibiscus:


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: LOTUS в вт, 11 юни 2019, 23:45
Присъединявам се към мнението на Елария и добавям Medi-peel Hialuron Dark Benone Peptide 9 Ampoule Eye Patch
https://www.yesstyle.com/en/medi-peel-hyaluron-dark-benone-peptide-9-ampoule-eye-patch-60pcs-60pcs/info.html/pid.1071583711 (https://www.yesstyle.com/en/medi-peel-hyaluron-dark-benone-peptide-9-ampoule-eye-patch-60pcs-60pcs/info.html/pid.1071583711)

А някои от другите им видове ползвала ли си? Нямам тъмни кръгове и поръчах зелените и сините, но още не са дошли. Чакам ги с голяма нетърпение.

И аз чакам сините с големи надежди 😄 ...
Имам си и още един фаворит от пачовете, с един недостатък - скъпички идват , но винаги с чудесен резултат - Too Cool For School Coconut Oil Serum Eye Patch 😊


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: Елария в ср, 12 юни 2019, 06:47
Може ли малко повече информация за приложението и действието им? Не намерих ревюта за тях, а видях, че съдържат кокосово масло и понеже съм склонна към акне се притеснявам от продукти които го съдържат.
В Джолсе видях и тези PETITFEE β-Glucan Deep Firming Eye Mask, но не намерих състава им на англииски и не ги поръчах, въпреки, че ползвам с агаве на същата марка и съм много доволна от тях. Останалите продукти на бранда не са с хубави състави и не ми се рискува, а описанието на новите е доста интругуващо.


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: Magnum в ср, 12 юни 2019, 09:03
:
Здравейте момичета,имам нужда от помощ.Искам да си поръчам няколко корейски продукта от бг сайт и моля за мнения.
С нормална към смесена кожа съм!
Мисля да ползвам почистващи и слънцезащита и другите да са европейски.
Спряла съм се на Skin Watchers natural deep cleansing oil и Skin Watchers lucid white foam cleanser и на слънцезащитата на Benton papaya.Имате ли мнение за тях?
Взех BВ крема на MISSHA и съм много доволна,пасна ми перфектно като цвят,но стои много матов,пудрен.Има ли вариант да го смесвам с нещо,за да стои по-естествено?Слагам го без основа или слънцезащита.
Аз съм със същия ББ крем малка разфасовка.Взела съм си вече и голяма. Страхотно се държи при мен. В началото малко сивее, но после се слива с цвета и всичко е наред. Кожата ми е комбинирана, от долу нанасям слънцезащитата INBELLO Idebenon Hidratante Sun Cream SPF50+ PA++++  и съм ОК. Ползвам пудра Innistree No-sebum blur pact.


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: emy_emy в ср, 12 юни 2019, 09:19
.......
В Джолсе видях и тези PETITFEE β-Glucan Deep Firming Eye Mask, но не намерих състава им на англииски и не ги поръчах, въпреки, че ползвам с агаве на същата марка и съм много доволна от тях. Останалите продукти на бранда не са с хубави състави и не ми се рискува, а описанието на новите е доста интругуващо.

Да, и още едни с лайка са пуснали и на мен ми се иска да ги пробвам, но поради същата причини не ги поръчах....
Тези от Nowzenith ми късат нервите вече втора седмица, имам поръчка от 24-04-2019, която не е пристигнала, по проследяващия номер обикаля Земята вече месец, а те все още ме убеждават, че ще пристигне и да изчакам още малко, колко малко, не уточняват .... Иначе комуникацията е безупречна, отговарят в рамките на деня, но това размотаване не ми харесва и сигурно ще спра да поръчвам от тях.


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: Viola Tarakanova в ср, 12 юни 2019, 10:04
Новите продукти но Petitfee са с доста прилични състави като цяло. Мисля че бех гледала лайката и всичко и е наред. От пачовете с агаве и аз съм много доволна.
Еми, за съжаление и аз напоследък съм много разочарована от Nowzenith - няколко пратки ми отидоха на митницата, защото са им абсолютно некоректни изчисленията на теглото при калкулиране на доставка и реално изписано на кашона. Поръчки уж под килограм се оказаха по кило и 100-200 и съответно митница... Ако се поръчват само по 1-2 неща доставката е убийствена и няма смисъл. Имат добра селекция, но определено Yesstyle за момента са ми най-удобни за поръчка.


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: LOTUS в ср, 12 юни 2019, 10:56
Може ли малко повече информация за приложението и действието им? Не намерих ревюта за тях, а видях, че съдържат кокосово масло и понеже съм склонна към акне се притеснявам от продукти които го съдържат.
В Джолсе видях и тези PETITFEE β-Glucan Deep Firming Eye Mask, но не намерих състава им на англииски и не ги поръчах, въпреки, че ползвам с агаве на същата марка и съм много доволна от тях. Останалите продукти на бранда не са с хубави състави и не ми се рискува, а описанието на новите е доста интругуващо.

Мария Серт ги хвали много :
https://www.instagram.com/p/BxEpnLUnR5i/?igshid=1ap16kp5otot7 (https://www.instagram.com/p/BxEpnLUnR5i/?igshid=1ap16kp5otot7)

https://www.instagram.com/p/BcJqDIdhcgX/?igshid=10k179h8953pa (https://www.instagram.com/p/BcJqDIdhcgX/?igshid=10k179h8953pa)

Лично аз ги харесвам , защото изглаждат много добре, кожата става сочна, озарена и напълнена ... абе “светваш фаровете “ с тях .🤩😉
Аз съм с чувствителна кожа и внимавам с маслата, не съм имала проблем до сега ...
Дебна ги в Ибея за добри цени ☝

По европейските сайтове също се намират ...
https://www.cultbeauty.co.uk/too-cool-for-school-coconut-oil-serum-eye-patch.html (https://www.cultbeauty.co.uk/too-cool-for-school-coconut-oil-serum-eye-patch.html)


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: Bis в ср, 12 юни 2019, 16:26
PURITO - Centella Green Level Safe Sun SPF50+ PA++++ е намален в YesStyle, ако някой се интересува.


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: Valandin в ср, 12 юни 2019, 21:14
Намален е и новия слънцезащитен на Пурито. Взех него, както и зеления стик на JMSolutions, който е намален на малко над 5 долара. Ако някой го харесва - тичайте към YesStyle :)


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: T.E.D.I в ср, 12 юни 2019, 21:39
Вече е лято идват и почивките на море и планина и се чудех как да пренасям цялата корейска продукция.
Та един ден както си ровех в алиекспрес виждам това
https://www.aliexpress.com/item/New-Lunch-Bag-Women-Portable-Functional-Canvas-Stripe-Insulated-Thermal-Food-Picnic-Kids-Cooler-Lunch-Box/32952332554.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.484e4c4drO5DYe
Чантичка за сандвичи, разни леки закуски и си мислех да я взема на дъщеря ми, за да държим сандвичи  докато пътуваме, защото  яде само домашно приготвени.
Обачееее нали съм си умна :laughing: веднага се сещам, че мога да си пренасям и корейската козметика в тая чантичка.
Ето и реални снимки. Пристигна много бързо за около 10 дни.
:
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/pj7o/BcYa7.jpg)
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/pj7o/o5llu.jpg)


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: blixa в чт, 13 юни 2019, 01:33
Да ти е честита новата чантичка! :tada:
И аз минах през Али-то преди месец със същата цел. Хей ми на и моята пътно-козметична придобивка
:
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/HiDz/GJZo4.jpg)(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/HiDz/U0VCB.jpg)

И да споделя една кофти комбинация на два продукта. Получава се кир ефект при нанасяне на Mizon snail recovery gel cream и отгоре Innisfree extreme UV protection stick outdoor SPF 50, при комбиниране с други продукти се държат прилично.
:
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/HiDz/1EgWe.jpg)


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: sunattraction в чт, 13 юни 2019, 02:04
Аз искам да кажете как ви седи върху лицето този хвален концентрат? Лепне ли ви, кога го слагате, след коя стъпка примерно от грижата? Аз го плескам след серума..😁 И така ми лепне на лицето, явно прекалявам със слагането, ама искам и хубаво да се омажа. Та си седам с лепнешо лице и така..😃


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: blackpearls в чт, 13 юни 2019, 07:51
Тежък е, да. Аз го нанасям само вечер, преди крема и то само по назолабиалните и на бръчката на челото.


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: T.E.D.I в чт, 13 юни 2019, 09:58
blixa, от кой търговец е твоята чантичка?
sunattraction, ако става въпрос за The history of Whoo Intensive Wrinkle Concentrate доста е мазен и плътен като консистенция и при мен лепне, но отгоре нанасям другите стъпки, а нощната ми маска лепи повече от всичко заедно и май няма да я взема втори път - Isntree - Hyaluronic Acid Water Sleeping Mask.


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: sunattraction в чт, 13 юни 2019, 10:10
Да, за него. :D
Добре, значи грешката не е в мен. Аз също го нанасям вечер само, даже вчера пропуснах и крема, толкова много ми дойде, ама плецкам навсякъде, даже и гушата. Чакам ефект "събудих се на 20". :D


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: 🌻Ice🌻 в чт, 13 юни 2019, 10:58
Тези, които го ползвате казвайте какъв е ефекта.


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: sunattraction в чт, 13 юни 2019, 11:07
Охо, разбира се, аз следя една усмихната бръчка. :))
Трябва ми малко помощ - търся си нещо за свиване/затваряне на порите, както и заличаване на белези от акне (не са дълбоки)....та, моля, ако имате добри отзиви за нещо или бихте ме насочили към нещо, ще съм благодарна. :))


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: emy_emy в чт, 13 юни 2019, 11:33
Момичета, имате ли получени поръчки от МД на Jolse?


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: Catalano в чт, 13 юни 2019, 12:16
The history of Whoo Intensive Wrinkle Concentrate ползвам вече месец, не ми е премахнал бръчките, не очаквам и да го направи. Не мога да кажа, че благодарение на него имам потресващо подобрение на кожата, защото ползвам много неща. Грижите са комплексни, вкл. и вътрешен прием на хранителни добавки, защото кожата, макар и най-големият орган, е само опаковка...
Лепненето не ми пречи, нанасям след тонер и серум и не слагам крем или нощна маска. При мен няма моментално визуално подобрение, но може и просто да не го осъзнавам, защото съм ужасно самокритична.
Харесва ми усещането за добре подхранена кожа с минимално количество продукт.


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: T.E.D.I в чт, 13 юни 2019, 12:51
Момичета, имате ли получени поръчки от МД на Jolse?
Аз вчера.


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: sunattraction в чт, 13 юни 2019, 13:44
The history of Whoo Intensive Wrinkle Concentrate ползвам вече месец, не ми е премахнал бръчките, не очаквам и да го направи. Не мога да кажа, че благодарение на него имам потресващо подобрение на кожата, защото ползвам много неща. Грижите са комплексни, вкл. и вътрешен прием на хранителни добавки, защото кожата, макар и най-големият орган, е само опаковка...
Лепненето не ми пречи, нанасям след тонер и серум и не слагам крем или нощна маска. При мен няма моментално визуално подобрение, но може и просто да не го осъзнавам, защото съм ужасно самокритична.
Харесва ми усещането за добре подхранена кожа с минимално количество продукт.

Разбира се, права си, но и да си мечтаем не е лошо. :smiley: Аз също след тая грижа го мацам и пропускам другите. Хапчоците, за съжаление, няма как вече да ги пропускам, но съм ги ограничила само до Биотин, бирена мая и масло от черен кимион за общата с-ма, ако това може да се нарече ограничаване. :grinning:


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: Harpalike в чт, 13 юни 2019, 13:49
Пуснах го на търсачка, но не ми излезна нищо за този продукт в темата. Някоя от вас дали е ползвала SKIN&LAB - Fre-C Sun Lotion? Сега е на добра цена в Yes Style. Филтрите са горе-долу ок. Ще ми се да го нямаше този авобензон, ама не е най-гадния филтър по принцип. Комбинирана е физическа и химическа защита.
Не че имам нужда от още една слънцезащита, но съм станала алчна!


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: 🌻Ice🌻 в чт, 13 юни 2019, 16:36
Момичета, имате ли получени поръчки от МД на Jolse?
Да, днес.
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/Xh6y/GpDXV.jpg)
Мацнах си на ръката от маската и попи много добре, и кожата стана мекичка. Май ще ми хареса!


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: zari65 в чт, 13 юни 2019, 17:34
За ръце е супер маската, на лице  се държи малко по-различно. Може би трябваше да си взема една с тази цел.

Чудото на The whoo, вечер го слагам след Sulwhasoo First Care Activating Serum и нищо повече не слагам и двете са доста плътни и богати като състав, така че не съм и пробвала нещо друго отгоре, а сутрин го слагам на мястото на околоочния крем


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: 🌻Ice🌻 в чт, 13 юни 2019, 18:05
За ръце е супер маската, на лице  се държи малко по-различно. Може би трябваше да си взема една с тази цел.

Чудото на The whoo, вечер го слагам след Sulwhasoo First Care Activating Serum и нищо повече не слагам и двете са доста плътни и богати като състав, така че не съм и пробвала нещо друго отгоре, а сутрин го слагам на мястото на околоочния крем
А ефект видим имаш ли? Много залагам на този концентрат за едни леки бръчици около очите. :grinning:
А за маската, още довечера ще я пробвам. Но и да не ми хареса за лице, цената й беше прекрасна като за крем за ръце, а е идеален такъв. :joy: Така че все ще се ползва


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: blixa в чт, 13 юни 2019, 20:44
blixa, от кой търговец е твоята чантичка?
https://s.click.aliexpress.com/e/4cr0Lf6 (https://s.click.aliexpress.com/e/4cr0Lf6)


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: allian84 в чт, 13 юни 2019, 21:59
Още миналата седмица дойде от MD пратката, много бързо и много приятно ме изненада. Още не съм успяла да пробвам маските за лице, но тинта за устни много ми хареса. Очаквах червило, но и това е добре http://jolse.com/product/labiotte-chateau-wine-lip-tint-velvet-6g/16056/?cate_no=62&display_group=1
Oт YesStyle ми се бави една пратка, много бавно я шипнаха този път, а хем всичко беше в наличност и очаквах да са тук нещата отдавна, но явно ще почакам.
Днес си напазарувах още малко неща:
https://www.yesstyle.com/en/tonymoly-floria-brightening-peeling-gel-150ml-150ml/info.html/pid.1055052914?cpid=1055052913 - много добри отзиви, ще го пробвам
https://www.yesstyle.com/en/labiotte-uv-veil-no-sebum-sun-mist-80ml/info.html/pid.1074422963 - хареса ми идеята за спрей с УВ
https://www.yesstyle.com/en/aritaum-pore-master-sebum-control-primer-25ml-25ml/info.html/pid.1060097658?cpid=1060097657 - кожата ми напоследък е ужасна и имам нужда от праймър
https://www.yesstyle.com/en/some-by-mi-aha-bha-pha-30-days-miracle-toner-150ml-150ml/info.html/pid.1067311275?cpid=1067311274
и едно кушонче за разкош https://www.yesstyle.com/en/moonshot-micro-setting-fit-cushion-spf50-pa-12g-3-colors-201-beige/info.html/pid.1067214097?cpid=1067214096

Ще почакам докато ги шипнат, но много ми се искаше спрея

Чудото на Whoo, го обмислям, но на малко по-късен етап, че и аз имам да боря бръчки :)


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: freestyler2 в пт, 14 юни 2019, 09:43
Може ли идея за слънцезащита със среден фактор,оо възможност изпробвана?


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: Viola Tarakanova в пт, 14 юни 2019, 09:45
Purito обявиха , че ще пуснат серия продукти без аромат/ етерични масла и по-специално зеления слънцезащитен ще има unscented версия.
Някой дали пробва вече новия с физ.филтри? Не че ми трябва още слънцезащита ( вчера отново презаредих make prem и klairs), но ме сърбят ръцете да тествам. Аз лично много харесвам зеления вариант за градски условия.


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: Catalano в пт, 14 юни 2019, 10:48
Някой дали пробва вече новия с физ.филтри? Не че ми трябва още слънцезащита ( вчера отново презаредих make prem и klairs), но ме сърбят ръцете да тествам. Аз лично много харесвам зеления вариант за градски условия.
Чакам го, но още не е шипната поръчката. И аз съм фен на зеления, напоследък основно него и klairs нося :green_heart:Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: Witchcraft в пт, 14 юни 2019, 11:57
Момичета, на вас достатъчно ли ви е масленото измиване? Аз нещо не мога да се погодя с него, като че ли не ми е достатъчно и се домивам с пяна. Имаше една много хубава SKIN FOOD EGG WHITE, но явно са я спрели, защото не я намирам в ибей. А измива чудесно.
От кое олио за измиване сте доволни?


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: Viola Tarakanova в пт, 14 юни 2019, 12:19
Няма опция самостоятелно маслено измиване- винаги следваща стъпка е измиване с гел или пяна. Може да се ползва само пяна в сутрешната рутина или, ако не е ползвана слънцезащита и грим,по изключение  и във вечерната, но само олио няма как.


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: Witchcraft в пт, 14 юни 2019, 12:56
А само пяна/гел без маслено измиване става ли?


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: Viola Tarakanova в пт, 14 юни 2019, 13:17
Witchcraft
Може да се ползва само пяна в сутрешната рутина или, ако не е ползвана слънцезащита и грим,по изключение и във вечерната.


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: monono в пт, 14 юни 2019, 13:40
http://jolse.com/product/hot-deal-some-by-mi-aha-bha-pha-30-days-miracle-serum-50ml-miracle-ton/20174/

Тоника Some by me знам, че се ползва и коментира в темата. Бих го взела пак, но само с него за 30 дни чудо нямаше.
За серума има ли отзиви?


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: 🌻Ice🌻 в пт, 14 юни 2019, 13:44
http://jolse.com/product/hot-deal-some-by-mi-aha-bha-pha-30-days-miracle-serum-50ml-miracle-ton/20174/

Тоника Some by me знам, че се ползва и коментира в темата. Бих го взела пак, но само с него за 30 дни чудо нямаше.
За серума има ли отзиви?
Тоника имам, предполагам че серумът ще е същата работа. Не че не работи, работи си чудесно, просто лошо име са му дали. Не съм и очаквала, че ще има чудеса за 30 дни, но пък не съм борила и кой знае какви проблеми. И го ползвам през ден-два.


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: Witchcraft в пт, 14 юни 2019, 17:16
Viola, благодаря!
Имате ли отзиви от MISSHA SUPER OFF CLEANSING OIL? Има ги в 4 варианта.
Чудя се между някой от тях или да играя на сигурно с Purito snail all in one bb cleanser?


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: Sambo09 в пт, 14 юни 2019, 19:10
Момичета, имам питанка. Чакам пратка от ибей с тракинг номер, но като го въведа в бг пощи ми излиза: No information, please check your item identifier. Някой знае ли какво означава това? Пратката е шипната на 31 май, а тракинг номерът е даден на 6 юни, ако има някакво значение.


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: Harpalike в пт, 14 юни 2019, 20:45
И на мен последната пратка от yesstyle не ми я траква. Надявам се да е бъг в системата само


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: Viola Tarakanova в пт, 14 юни 2019, 22:46
В БГ пощи може да се проследява чак след като влезе в България, за Yesstyle мисля след препращането от Амстердам. Препоръчвам да използвате комбинирания тракер https://www.17track.net/en


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: Harpalike в пт, 14 юни 2019, 22:50
Да, този ползвам, но за едната пратка дава грешка. Другата е ок


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: Tifan4uk в сб, 15 юни 2019, 12:59
Моля за мнение за тези два крема,чудя се кой да поръчам.
KLAIRS RICH MOIST SOOTHING CREAM и
SKIN WATCHERS GREEN SNAIL INTENSIVE CREAM.


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: zari65 в сб, 15 юни 2019, 14:42
Имам на skinwathers  крема, пропусни го, силно силиконово усещане, не попива въобще, бързо го зарязах, не стигнах въобще да го мъча за някакви ползи толкова беше неприятен.


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: Tifan4uk в сб, 15 юни 2019, 16:35
Имам на skinwathers  крема, пропусни го, силно силиконово усещане, не попива въобще, бързо го зарязах, не стигнах въобще да го мъча за някакви ползи толкова беше неприятен.

Много ти благодаря :hibiscus:


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: Neznam86 в нд, 16 юни 2019, 14:07
някой ползвал ли е Dr Tisha AC 7?
премахва ли акнето?
а белези-петна след него?


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: Harpalike в пн, 17 юни 2019, 13:33
Хубавици, нежни, някоя от вас да има опит с celimax Jiwoogae Heartleaf BHA Peeling Pad?
Имам 2 опаковки неотворени падове, но тези ме изкушиха и отстрелях, без да се допитам до вас. Все пак, ако имате впечатления, ще се радвам да споделите :)
Напоследък ексфолирам почти през ден кожата, че много ме дразни тази кистозна гадост, която още чистя. Отразява ми се добре ексфолиацията и нямам нарушена кожна бариера. Но ми се отвори лакомията за падове с киселини.


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: necha в пн, 17 юни 2019, 15:43
Момичета, да ви попитам пазарували ли сте от този търговец в ибей - f2plus1 ? Интересува ме дали пише реалната стойност на пратката и дали изпраща с препоръчана поща. Харесах си от него
[BERRISOM] Placenta Firming Hydrogel Eye Patch, [PETITFEE] β-Glucan Deep Firming Eye Mask и една пудра, всичко на стойност към 33 долара, но на страницата за плащане няма опция да му изпратя съобщение и затова не завърших поръчката. Винаги им пиша съобщение за сумата, която да бъде изписана на пощенския пакет - до 15 долара, но сега нямам представа за този продавач как процедира, а не ми се занимава с митници, от много години съм техен клиент и само ме дебнат да стъпя на криво и ми пращат честитка, дори и за 10 стотинки над сумата по курса на долара за деня.


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: The ant is... в пн, 17 юни 2019, 15:49
Това е ибей магазинът на https://beautynetkorea.com/ (https://beautynetkorea.com/)
По спомен бяха писали приемлива цена на пакета без да съм им искала нещо.
ред. доставката е безплатна, можеш да ги пуснеш като две отделни пратки.


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: parusheva в пн, 17 юни 2019, 15:51
И аз съм поръчвала, не знам какво са писали, но занимавка с митници не съм имала.


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: vivinka в пн, 17 юни 2019, 16:12
Аз също съм доволна от този продавач в ибей. Когато стойността е по голяма поръчвам в отделни пратки за по сигурно. Проблеми не съм имала до сега идват в пощата за около 2 седмици.


Титла: Re: Азиатска козметика и грим 10
Публикувано от: necha в пн, 17 юни 2019, 16:59
Благодаря ви момичета :hibiscus:, ще поръчам. Да споделя отзиви за серума [TIAM] MY Signature C Source .  Първата ми среща с него не мина много добре, 1/4 от продукта се изля при отварянето, но съм много доволна от серума и го включвам към задължителната сутрешна рутина. Нямам много време сутрин, бързам за работа и го нанасям само 10 минути след измиване на лицето и  10 минути след него нанасям следващата стъпка, но въпреки това виждам резултати - кожата ми е по-свежа и с изравнен тен, по-стегната и с видимо намалени пори.  Лепне, но след нанасяне на следващ продукт лепненето изчезва. Кожата ми го понася добре, нямам зачервяване или парене след нанасяне, като вечер съм с  [CNP Laboratory] Invisible Peeling Booster. Сега поръчах  серум с по-високо процентно съдържание на  витамин С - By Wishtrend Pure Vitamin C21.5% Advanced Serum . Прочетох много добри отзиви за него, а и също, че не лепне. Благодаря и на Vapor за препоръките за [TIAM] Vita B3 Source , взех 2 броя от него, ще споделя отзиви като му дойде реда. Гледам в алито рускините са нападнали този търговец и аз да не остана назад си взех няколко броя Nano Mist Sprayer
:
https://www.aliexpress.com/item/USB-Portable-Nano-Mist-Sprayer-Facial-Body-Nebulizer-Steamer-Moisturizing-Skin-Care-Mini-Face-Spray-Beauty/32868464185.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.3de64c4d16UCVl (https://www.aliexpress.com/item/USB-Portable-Nano-Mist-Sprayer-Facial-Body-Nebulizer-Steamer-Moisturizing-Skin-Care-Mini-Face-Spray-Beauty/32868464185.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.3de64c4d16UCVl)


1