BG-Mamma

Деца => Детски празници и рождени дни => Темата е започната от: Кафе с Канела в ср, 14 авг 2019, 13:31Титла: Рожден ден - идеи за игри на открито пространство
Публикувано от: Кафе с Канела в ср, 14 авг 2019, 13:31
Ще правя първи рожден ден на бебето и сме поканили само близки с деца на доста разнородна възраст в границите 1-7 г. Общо имаме:

2 едногодишни
1 на 2,5 г.
5 (3 момчета и две момичета) м/у 4,5 - 7 г.

Рожденият ден ще се състои на място с открита и добре поддържана тревна площ, но няма катерушки/площадка или други атракции за децата.

Може ли да ми дадете идеи какви играчки да взема, за да се забавляват? Мислех за аниматор, но според мен в тази конфигурация няма да ни свърши много работа. Досега съм измислила следните неща:

- 2 бр. топка
- Федербал
- Джаджи за сапунени мехурчета
- Въже за скачане
- Играчка за бутане за по-малките

и съм дотам. Естествено, ще има и балони от украсата, с които ще могат да играят. Много моля за някакви идеи и предварително ви благодаря!Титла: Re: Рожден ден - идеи за игри на открито пространство
Публикувано от: zenata в ср, 14 авг 2019, 13:51
Можеш да сложиш маса за пикник, на която да има неща за рисуване/рязане/комплект за правене на сапуни, пъзели, бои за лице или други интересни неща за по-големите.
за двете малки едва ли ще намериш ти забавление, основно родителите ще се занимават. може да се сложи одеяло за пикник на земята и там трите малки нещо да се джуркат.
и музика, за да вилнеят и танцуват. може дартс с топчета, водни пистолети и т.н. много зависи какви са децата /и родителите ;-)/.


Титла: Re: Рожден ден - идеи за игри на открито пространство
Публикувано от: rusalkata_nori в ср, 14 авг 2019, 13:54
Да, сложи маса с крафт неща, подходящи за деца. Ще се занимават като творят нещо. Също може да видиш в Джъмбо има страхотни игри за открито- ще ти дойдат идеи.


Титла: Re: Рожден ден - идеи за игри на открито пространство
Публикувано от: h.d. в ср, 14 авг 2019, 14:07
Ако имаш, или има кой да ти услужи с пързалка- не е тежка, лесно преносима е.
Може да направиш пинята.
Весело парти!


Титла: Re: Рожден ден - идеи за игри на открито пространство
Публикувано от: pina в ср, 14 авг 2019, 19:14
Ние сме носили люлка, която вързваме на клон на дърво. Даже сме носили две люлки - едната от Икеа, другата от Кауфланд, има за по 20лв, можете да купите. Носили сме дъска (статив) за рисуване (от Икеа, но и по други магазини има) от едната страна с тебешири се рисува, от другата с маркер за бяла дъска. Давам го като идея ако по принцип си имате, че  може да я вземете. Носили сме топка, върху която се скача, подобна на гумените магарета, които се яздят (подскача се върху тях), ако разполагате с нещо подобно или някой близък може да донесе.


Титла: Re: Рожден ден - идеи за игри на открито пространство
Публикувано от: Leonie в чт, 15 авг 2019, 07:39
Разгледай какво се предлага в детските магазини и книжарници и ще намериш достатъчно идеи. Може още масичка с пластилин и формички за момичетата (имаше машина за сладолед на плейдоу), моливи за рисуване, детски дартс и водни пистолети за момчетата, боулинг и т.н. Весело изкарване!


Титла: Re: Рожден ден - идеи за игри на открито пространство
Публикувано от: pina в сб, 17 авг 2019, 14:42
Макар, че тези идеи за "тихи игри" са сякаш за убиване на време в затворени помещения. В хубаво време и на открито, което е донякъде лукс, не е ли по- добре активни игри, както се казва - тичане и викане на воля. Бих посъветвала да се мисли в посока на такива занимания. По- големите деца, които са и повече на брой, до гуша им е дошло да ги слагат да седят на столчетата в детската градина и да ги занимават с рисуване и подобни. Нега се раздвижат, бездруго за това мечтаят.


Титла: Re: Рожден ден - идеи за игри на открито пространство
Публикувано от: Leonie в сб, 17 авг 2019, 18:15
Аз пиша от опит, защото знам, че има и кротки деца, особено момичетата, и когато са били у нас на рожден ден, са си играли по-спокойни игри. Ако са само момчета, е друг въпрос.


Титла: Re: Рожден ден - идеи за игри на открито пространство
Публикувано от: zenata в нд, 18 авг 2019, 12:56
за вас не знам, но у нас рисуването никога не е било тихо занимание, даже хич ;-) събери няколко деца, бои за рисуване /вкл. за рисуване с ръце/, за лице и за дрехи...и гледай колко тихо ще е.
никой не казва да се слагат децата по столчета, а да имат алтернатива за занимание, която да си доразвият. те са на различна възраст, така че и игрите с движение ще са по-трудни /имат различни интереси и възможности/.
като цяло пак казвам - зависи какви са децата. някои, все повече, не могат да се забавляват сами, някои - напротив, че даже организират и другите и могат от всичко да направят игра.


Титла: Re: Рожден ден - идеи за игри на открито пространство
Публикувано от: Кафе с Канела в вт, 20 авг 2019, 22:46
Благодаря на всички за идеите, част от които успях да приложа. Най-много се харесаха игрите с физическа активност - топка, федербал и въжето, което беше използвано за всичко друго само не и за скачане. Имаше и комплект за “градински” боулинг, който беше подобаващо уважен.
Надявам се темата да помогне и на други празнуващи с идеи!