BG-Mamma

Деца => Хранене с млека за кърмачета, захранване => Темата е започната от: zlatito98 в чт, 22 авг 2019, 16:36Титла: Захранване и отбиване
Публикувано от: zlatito98 в чт, 22 авг 2019, 16:36
Здравейте, детето ми е на 4 месеца, опитвам се да я отбия,понеже кърменето ни стана много трудно и за двете ни,свързано е с рев,въртене и в общи линии всичко приключва за 5 минути,та реших да я отбия постепенно като замествам кърмене с даване на АМ.Но ми предстои захранване,както и ваксина и се питах дали това е проблем.И дали не е по добре да я отбия изведнъж?


Титла: Re: Захранване и отбиване
Публикувано от: amy_nka в чт, 22 авг 2019, 22:13
Съвременните педиатри не препоръчват ранното захранване.
Говориш за "отбиване" и за захранване, ама за дохранване никъде нищо не си споменала, при положение, че твърдиш, че имате проблем с кърменето. Как я виждаш тая работа с автоматизацията? Бебетата нямат превключватели и не знам как "изведнъж" си представяш да я "отбиеш". :D


Титла: Re: Захранване и отбиване
Публикувано от: kikair в чт, 22 авг 2019, 22:36
Първо заместете кърменето с АМ сложете ваксината изчакайте поне една седмица и след това захранвайте.


Титла: Re: Захранване и отбиване
Публикувано от: Didi i Mitko в пт, 23 авг 2019, 10:13
По-добре обясни с какво са свързани проблемите с кърменето. Ако не дохранваш ми звучи като кърмаческа стачка, която не продължава вечно и има начини, по които да се преодолее.


Титла: Re: Захранване и отбиване
Публикувано от: zlatito98 в пт, 23 авг 2019, 13:05
Нашия педиатър препоръча да захраня от 4 месеца.Не ми се е налагало да дохранвам,понеже си имам кърма и е достатъчно хранителна.Но изведнъж детето започна да се дърпа и да плаче в несвяст и не искаше и да чуе за гърда, след известно време я залъгах с вода ( малко вода,малко гърда, само да започне да суче),но после и това отказа, започнах да вадя от фризера замразена и от шишето нямаше проблем, но запасите ми свършиха, а тя започна да прави номера на всяко хранене.Пробвах с цедене, но за съжаление нищо не излиза с помпата, получава се единствено , когато пропусна няколко хранения  и после като се изцедя няма проблем.


Титла: Re: Захранване и отбиване
Публикувано от: Didi i Mitko в сб, 24 авг 2019, 07:45
Нормално е при цедене кърмата да потича по-трудно, защото гърдите не са свикнали. Можеш да опиташ да загрееш фунията на помпата и да сложиш топъл компрес преди да започнеш да цедиш. Дори и да не излиза нищо с упоритост и цедене на празен ход накрая ще тръгне и с помпата. И вместо да разреждаш цеденето, за да се събере кърма трябва да го зачестиш. На 2 часа най-много през деня и само една 4 часова нощна пауза.

Можеш да опиташ и кърмене права, на голо в тъмна стая. Така бебето би трябвало да е по-спокойно и може да засуче.


Титла: Re: Захранване и отбиване
Публикувано от: amy_nka в нд, 25 авг 2019, 17:13
Каква помпа ползваш?

Много неща можеш да опиташ, ама имам чувството, че не ти се занимава.


1