BG-Mamma

Дом и семейство => Семейни отношения => Темата е започната от: vermilion21 в чт, 05 сеп 2019, 11:34Титла: Съвет за приятелка
Публикувано от: vermilion21 в чт, 05 сеп 2019, 11:34
Здравейте, пиша темата от името на моя приятелка с условието, че тя ще чете отговорите. Казусът е следният, излиза с момче от около 3 месеца, той е на 27, тя е на 23. За него това е първата му връзка изобщо, преди това не е излизал така с момиче, нещата са били до степен да се вижда с някоя за секс. Първият месец всичко е било точно, той я е търсел, излиза ли са почти всеки ден, абе като приказка, както тя ми го описва, запознал я е с техните и така. Но идва момент, в който, ако тя не го потърси той може и цял ден да не се сети. При зададен въпрос, той я контрирал с "Винаги ли аз трябва да те търся първи?" Аз конкретен съвет не мога да и дам, защото вярно, че тя си пада малко драматична, но и на момчето работата не ми се нрави. След още около половин месец и заявил,  че има нужда и от лично пространство и иска да има 2-3 дни в седмицата за него си. Тя се е съгласила привидно, но ми сподели, че не е много ок с идеята, защото нали уж в началото на връзката чувствата са най-силни. Казвал и е, че я обича, но за нея тези думи  не са от особено значение. Когато са заедно всичко е цветя и рози, но остане ли сам забравял съществуването и. При скандал тя му казала, че не иска да го вижда повече, при което той казал добре. Също така и казал, че и сам си прекарва добре времето, секса не му е толкова важен, преди нея правел 2,3 пъти в годината...На другия ден тя поискала да се съберат, защото решила, че явно много го притиска. В момента уж са добре, но тя си има своите съмнения в себе си, че едва ли ще се дълго заедно, защото според нея е емоционален инвалид, не може да го стресне с нищо. Аз наистина не искам да и давам съвет, защото не знам какво да и кажа, тя го обича, но дали въпросният ще свикне с това, че вече не е сам не мога да дам прогнози, вероятно човек прекарал толкова време сам, трудно ще свикне с промяната. Благодаря за съветите!


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: milenaka в чт, 05 сеп 2019, 11:39
Въпросът какъв е?


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: _Bianka__ в чт, 05 сеп 2019, 11:41
Ами тя е поредната приятелка, с която се вижда както и с предните. Ето затова на 27 години човекът няма сериозни връзки. Защото не иска. Или поне със сигурност не иска с нея такава връзка.

тя ако смята, че като се е запознала с родителите му, вече е сгодена, неин е проблема.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: _limonche_ в чт, 05 сеп 2019, 11:43
Щом една връзка не потръгне от началото  няма да я бъде. Няма смисъл да се мъчи. Кога за три месеца са имали време за скандали и раздели, че и чак да му омръзне и да си търси личното пространство. На този етап от връзката вместо постоянно да купнеят един за друг искал лично пространство... Пък и секса не му бил важен. След някоя друга година да не пусне приятелката ти тема за поредният импотентен мъж.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: Sunshine-rainbow-lollipop в чт, 05 сеп 2019, 11:47
Понякога нещата просто не се получават. Няма смисъл да се бута там, където не я искат.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: Elunaria в чт, 05 сеп 2019, 12:04
Поредното нарцисче, което иска да тичкат след него.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: Iris04 в чт, 05 сеп 2019, 12:21
Остави тая работа, приятелке.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: ₪₪₪ Afrodita ₪₪₪ в чт, 05 сеп 2019, 12:30
На такъв не 3, а 7 дена в седмицата бих му дала за лично време :satisfied: ! Те реално нямат връзка, поне по моите представи прекарване на половината седмица с някого, а другата половина ергенски живот не е връзка, а запълване на едната половина от времето. И секс не правел (wtf) ?!? Е, за какво й е? 2-3 дни в седмицата да миткат по кафенца ли? Няма лошо, ама това не е сериозна връзка, даже никаква не е.  На 27г. без нито една по-сериозна връзка и запознаване с родителите на първия месец от запознаството ми е един голям черен фар.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: Witchcraft в чт, 05 сеп 2019, 12:37
Човекът не иска да се задълбочава в чувства, емоции, връзки. На него така си му е добре.  Всъщност, добре си му е всякак - с и без приятелка. Абсолютно равнодушен го раздава. Тя му вдига скандал и иска раздяла, той казва добре и си продължава по неговия си път. На следващия ден, тя размисля и се връща при него, той отново е ок.
На мен ми прилича на мекотело, с което трудно би могла да изгради връзка, ако ѝ е такава целта. Доволен е на всякакъв вариант, стига да не му се нарушава неговото спокойствие. Ако целта на приятелката ти е стабилна връзка, по-добре да не възлага надежди и да не си губи времето, чувствата и емоциите с такъв човек. Пък е секс не ще. За какво ѝ е такъв?


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: Viviana91 в чт, 05 сеп 2019, 12:38
Отговорът е в резюмето. Той и е казал, че и сам е щастлив, а секса не му е важен. Тоест, тя не е съществена част от живота му.Може би е поредната фантазьорка, въобразила си, че има връзка. А мъжката гледна точка е друга - only sex. Какви условия и изисквания има тя, след като тя му е безразлична? Тя сама инициира всичко - раздели, събирания.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: miss_chichi в чт, 05 сеп 2019, 12:42
Спечелил я е, вече не му е интересна. Нито я обича, нито дори приятели иска да бъдат, щом и време с нея не иска да прекарва. Да се маха от тази връзка иначе само ще си къса нервите. Колкото по рано, толкова по безболезнено и по малко разочарование.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: petiaivanov в чт, 05 сеп 2019, 12:53
Това не е никакво момче, а мъж. Изградена личност и характер. Не виждам за какво ѝ е.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: DonJon в чт, 05 сеп 2019, 12:55
Това не е мъж....Вий четете ли ве? 2-3 пъти в годината правел секс преди нея.....ей не останаха мъже да правят секс бе...само импотентни :D :D :D


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: Анонимен в чт, 05 сеп 2019, 12:55
Според мен той е прикрит гей. Запознал я е с родителите си, защото може би и те си мислят, че е хомосексуалист. Той иска да си има свободно време, за да си излиза с мъже. Сексът не му е важен пак поради същата причина.
Не знам дали не влязох яко във филма :)


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: Tamarau в чт, 05 сеп 2019, 12:55
На него не му пука. Ако иска да е с него, поне да не си хаби енергията излишно. Ако пък не, да търси някой на нейната вълна


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: Witchcraft в чт, 05 сеп 2019, 13:00
Не е задължително да е гей. Ако беше такъв, едва ли щеше да прави секс  2-3 пъти годишно  ;)
На пича това статукво си му харесва - да няма никакъв ангажимент към никого, освен себе си.
За съжаление това поведение вече е тенденция сред младите, не изключение.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: milenaka в чт, 05 сеп 2019, 13:02
На 27 и аз бях така, и ми беше идеално.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: Как' Сийка в чт, 05 сеп 2019, 13:02
А на мен момичето ми се струва леко обсебващо. Може дори и да не е леко. За да се стигне дотам мъжът да настоява за лично пространство...
Също така какво значи „ако тя не го потърси той може и цял ден да не се сети"? Ами не е задължително да се чуват по сто пъти на ден, да не са пубери? А и не всяка работа позволява телефонни разговори в работно време с гаджета и приятели.
Щом когато са заедно всичко е цветя и рози, какъв е точно проблемът? За секса не стана ясно дали го има и с каква честота и качество е. Това, че той бил казал, че може да кара с 2-3 пъти годишно, не означава автоматично, че и с нея го прави толкова рядко.
Ако наистина всичко между тях е наред, да седнат и да се разберат като големи хора. Всеки от тях да направи лек компромис и ще се получат нещата.
Също така съветвам момичето да си намери и други, чисто нейни си занимания. Не е нужно всяка минута да са заедно. Така много бързо ще му омръзне или просто ще го уплаши. Една жена трябва да може да си е самодостатъчна, а не да търси на кого да се лепне като гербова марка, защото ѝ е скучно сама със себе си.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: milenaka в чт, 05 сеп 2019, 13:04
О, да, минала е покрай леко обсебваща, това и на мен ми направи впечатление. И това очакване/изискване да се чуват всеки ден... Досадно.

В общи линии съм напълно съгласна с поста на Как' Сийка.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: 20052018 в чт, 05 сеп 2019, 13:07
Не знам дали не влязох яко във филма :)
Влезе.
Човекът не я обича и му е през оная работа за нея. Момичето доста се филмира и драматизира.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: *Алис* в чт, 05 сеп 2019, 13:15
Угодил е на майка си, като ѝ е завел "някаква".
Повече не му е нужна.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: vermilion21 в чт, 05 сеп 2019, 13:18
Благодаря на всички включили се, ще дам още малко подробности. Тя освен мен, други приятели няма и реално, ако не е с него или с мен си стои вкъщи, което явно не и е ок. Аз също съм и казвала, че прекалено драматизира понякога, но и държането на момчето не е много добре. Аз връзка отдавна не съм имала, та не мога да съм и много полезна в тази насока. :D Не знам, може би и аз като нея бих искала повече внимание, явно са прекалено различни като характери. А колкото до секса, правят всеки път, когато са заедно, тоест 3,4 пъти в седмицата. Не мисля, че е само за секс, по негови думи тя е първата, която преспива у тях и я запознава с негови приятели, може би трябва да поизчака, може и с времето да се оправят нещата, от скоро все пак са уж заедно.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: Free Agent в чт, 05 сеп 2019, 13:21
Оставя го и не го търси една седмица.
Ако той не се обади, нещата просто са чао.
Да, боли, но това е истината.
Ако я потърси, да го дава по-полека. Примерно, обаждане веднъж на ден, не повече. Даже трябва да чака той да я потърси.
Иначе се получава - тя дърпа, той се дърпа и едно непрекъснато напрежение.
Аха! Тя трябва да си намери други занимания, да не се залепва като стикер.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: Как' Сийка в чт, 05 сеп 2019, 13:22
Ами ето, той има приятели, явно има нужда да се среща и с тях. За нея не е добре това да си стои вкъщи. Поне с теб не излиза ли по женски? Никакви интереси ли няма, хобита, спорт...
Не бива да разчита само един човек да ѝ прави интересното в живота.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: Elunaria в чт, 05 сеп 2019, 13:24
То пък взе, че се намери и кой да защитава очевидните откази на някой да се ангажира емоционално във (уж) емоционална, интимна връзка... Ако харесваш някой, няма нищо ненормално в това да искаш да го виждаш или чуваш всеки ден.
Ненормалното е да отказваш и да си искаш почивка 3 дни седмично, но въпреки това да създаваш лъжливо впечатление, че жената до теб е важна.
Мотае я, няма смисъл да си губи времето с напасвания и съобразявания с желанията на един нарцис.

За мен, би било унизително, ако в прав текст ми кажат, че искат почивка 2-3 дни в седмицата. Не виждам причина някой друг да приема такова нещо. Вярвам, че ще се намери някой с нейните разбирания, нужди и желания.

И дори да си намери "други занимания"... те как точно заместват нуждата от близост с човек?


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: ₪₪₪ Afrodita ₪₪₪ в чт, 05 сеп 2019, 13:25
Ами да си намери занимания и да се запознае и започне да излиза с други хора, вместо да се вкопчва в този нарцис. Щом от самото начало той иска половината седмица да е ерген, как си го представя след 2-3-5г.? Ами те ако заживеят заедно сигурно ще са в отделни стаи и няма да се засичат, а само ще се водят живеещи заедно. Аз не виждам бъдеще с такъв човек. Отделно приятелката ти, поради липса на приятелски кръг се вкопчва до задушаващо ниво в наличните хора от кръга й, които сте стряскащо малко. Показателно е, че прави скандали защо той не я търсел, а чакал и на нея. Ами и аз да видя, че само аз звъня на някой и аз ще спра. То това е двупосочно.Тя не работи ли, не учи ли та не се вижда с никой освен с теб и тоя нарцис?


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: Free Agent в чт, 05 сеп 2019, 13:26
Работа, университет, хоби?
Моите състудентки на тази възраст не се спират.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: vermilion21 в чт, 05 сеп 2019, 13:26
Излизаме, но аз не мога всеки път, хобита има дотолкова, че да чете книги. За приятелите му и аз не разбирам, при положение, че живее с него на квартира и са всеки ден заедно, но различни хора, различни интереси.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: milenaka в чт, 05 сеп 2019, 13:30
:
Оставя го и не го търси една седмица.
Ако той не се обади, нещата просто са чао.
Да, боли, но това е истината.
Ако я потърси, да го дава
по-полека. Примерно, обаждане веднъж на ден, не повече.
:
Даже трябва да чака той да я потърси.
Иначе се получава - тя дърпа, той се дърпа и едно непрекъснато напрежение.
Аха! Тя трябва да си намери други занимания, да не се залепва като стикер.

:joy:

Ама как всеки ден ще е "по-полека"?

За другите занимания и интереси съм съгласна. И за нея е добре, а и е много задушаващо някой да се залепи като марка за теб и да не те оставя да дишаш. Една връзка имах такава и не я издържах дълго.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: Tamarau в чт, 05 сеп 2019, 13:32
Никак не е полезно да прекарваш времето си само с един човек. Вероятността да си омръзнете е голяма


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: ₪₪₪ Afrodita ₪₪₪ в чт, 05 сеп 2019, 13:33
Излизаме, но аз не мога всеки път, хобита има дотолкова, че да чете книги. За приятелите му и аз не разбирам, при положение, че живее с него на квартира и са всеки ден заедно, но различни хора, различни интереси.
Чакай, чакай, ама те заедно ли живеят??? Тогава как точно той си има 3-4 дни в седмицата само за него и не й се обажда? Нали се засичаш все пак когато живееш с някого? Нещо не схванАх?


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: vermilion21 в чт, 05 сеп 2019, 13:34
Работи, завърши миналата година. И аз не я разбирам, защото аз съм по-затворен тип, не изпитвам нужда да излизам всеки ден и си ми е добре да си стоя вкъщи, дори повечето ни виждания са тя да идва вкъщи, но тя има други емоционални потребности.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: BaDBluEeYeS в чт, 05 сеп 2019, 13:34
Човекът явно е от типа - самодостатъчни. Няма нужда от приятелката  ти и му е все тая дали ще са заедно или не. Стига да не му навлиза в личното пространство, няма нищо против да правят секс 2-3 пъти седмично.
Тя пък звучи да е другата крайност. От типа лепка от 1 ден и ако не са скачени съдове започва да изпада в положение - кралица на драмата.
И двамата са типажи, на които трудно да не кажа не възможно би могла да им се получи успешна връзката.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: vermilion21 в чт, 05 сеп 2019, 13:35
Излизаме, но аз не мога всеки път, хобита има дотолкова, че да чете книги. За приятелите му и аз не разбирам, при положение, че живее с него на квартира и са всеки ден заедно, но различни хора, различни интереси.
Чакай, чакай, ама те заедно ли живеят??? Тогава как точно той си има 3-4 дни в седмицата само за него и не й се обажда? Нали се засичаш все пак когато живееш с някого? Нещо не схванАх?
Не живеят заедно, имах предвид, че живее с негов приятел на квартира.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: Elunaria в чт, 05 сеп 2019, 13:38
Никакъв шанс нямат при това положение. Те са от различни галактики с тотално различни нужди. Той иска неща, които за нея са невъзможни и ще й донесат само болка, и тя иска неща, които той не може (или не иска) да даде.
Според мен си губи времето и има нужда да помисли защо я привличат хора, които очевидно ще я направят нещастна.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: ₪₪₪ Afrodita ₪₪₪ в чт, 05 сеп 2019, 13:43
Значи в момента той й е просто "момче за секс" /мъж не го наричам умишлено/. Ако тя си въобразява друго - по-добре да спре и да си намери истинко гадже, ако иска такова в момента. С този не виждам бъдеще. Той иска прекалено голяма свобода + някой вечно да му тича подире и да му вдига самочувствието, а тя е лепкава и задушаваща драма куин. Освен сексуално /ако приемем, че там си допадат/, не виждам други допирни точки.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: bratan в чт, 05 сеп 2019, 13:47
Но идва момент, в който, ако тя не го потърси той може и цял ден да не се сети. При зададен въпрос той я контрирал с "Винаги ли аз трябва да те търся първи?" Аз конкретен съвет не мога да и дам, защото вярно, че тя си пада малко драматична, но и на момчето работата не ми се нрави. След още около половин месец и заявил,  че има нужда и от лично пространство и иска да има 2-3 дни в седмицата за него си. Тя се е съгласила привидно, но ми сподели, че не е много ок с идеята, защото нали уж в началото на връзката чувствата са най-силни. Казвал и е, че я обича, но за нея тези думи  не са от особено значение. Когато са заедно всичко е цветя и рози, но остане ли сам забравял съществуването и. При скандал тя му казала, че не иска да го вижда повече, при което той казал добре. Също така и казал, че и сам си прекарва добре времето, секса не му е толкова важен, преди нея правел 2,3 пъти в годината...На другия ден тя поискала да се съберат, защото решила, че явно много го притиска. В момента уж са добре, но тя си има своите съмнения в себе си, че едва ли ще се дълго заедно, защото според нея е емоционален инвалид, не може да го стресне с нищо. Аз наистина не искам да и давам съвет, защото не знам какво да и кажа, тя го обича, но дали въпросният ще свикне с това, че вече не е сам не мога да дам прогнози, вероятно човек прекарал толкова време сам, трудно ще свикне с промяната. Благодаря за съветите!

Тази твоята приятелка ми прилича на контрол фрийк и лепка, дето ти изстисква и душата за внимание. Освен това прави драматични скандали за раздяла, а на другия ден пак го иска. Не е нормално това.
Подкрепям напълно момчето и дори приятно се учудвам предвид малкия му опит с връзки. , че не се е поддал на цирковете и разумно си е заявил, че му трябва 2-3 дни седмично насаме.
Все пак не са женени от 5г. , а гаджета от 3 месеца.
Моят съвет е момчето да бяга с 200.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: Elunaria в чт, 05 сеп 2019, 13:54
Айде бе, лепка била. Значи докато му се върже е можел да обръща внимание,  да я разнася по роднини и приятели, а сега вече не може, има нужда от почивка? Просто е от типа хора, които губят интерес щом видят, че са те спечелили.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: milenaka в чт, 05 сеп 2019, 13:56
В началото и аз търпях "моята" лепка (в м.р. лепчо ли става), докато в един момент не ми писна, защото не схващаше от намеци. Всеки има различен праг на търпение. Съгласна съм с Братан тук.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: vermilion21 в чт, 05 сеп 2019, 13:57
Ами тя може и да е лепка, но когато са заедно, те отново излизат с неговите приятели, реално не го е обсебила кой знае колко, притеснява я как след 3 месеца иска лично пространство, а след година, 2, ако евентуално са заедно как ще стоят нещата. Дали това е временно докато свикне с мисълта, че има някой до него, или просто ще си остане така.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: BaDBluEeYeS в чт, 05 сеп 2019, 13:57
Тц, не е временно..


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: ₪₪₪ Afrodita ₪₪₪ в чт, 05 сеп 2019, 14:00
След година, ако още са заедно, ги виждам с 4-5 най много 7 дена в месеца заедно, останалото време ергенлък.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: milenaka в чт, 05 сеп 2019, 14:01
Ами тя може и да е лепка, но когато са заедно, те отново излизат с неговите приятели, реално не го е обсебила кой знае колко, притеснява я как след 3 месеца иска лично пространство, а след година, 2, ако евентуално са заедно как ще стоят нещата. Дали това е временно докато свикне с мисълта, че има някой до него, или просто ще си остане така.
Горе-долу и аз издържах толкова с онзи.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: Elunaria в чт, 05 сеп 2019, 14:03
Ами тя може и да е лепка, но когато са заедно, те отново излизат с неговите приятели, реално не го е обсебила кой знае колко, притеснява я как след 3 месеца иска лично пространство, а след година, 2, ако евентуално са заедно как ще стоят нещата. Дали това е временно докато свикне с мисълта, че има някой до него, или просто ще си остане така.
Не е временно, винаги ще е така, освен, ако някой от тях не се промени. Но тези неща лежат в основите на личността и промяната би била много, много трудна. Има неща, които могат да се обсъждат, съобразяват, променят, но ядрото на човек, трудно може да се докосне. Тази връзка би била един огромен компромис и от двете страни.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: Viviana91 в чт, 05 сеп 2019, 14:05
Предполагам, че и двамата нямат особен опит в секса . Преди време 36г.жена, с единични авантюри ми описа секса с постоянния и партньор. Той започвал. Действал продължително и забележете - изморен заспивал. Изпразвал се чак на сутринта, след нейна инициатива. :joy: Успял е да я убеди, че това е "нормален", полов акт. Явно е имал дълга ерекция, но да не свършва ...Е, успяха да сътворят дете. После той и изневери и край. Истината е, че тази жена не го е възбуждала особено. Отбивал е номера.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: Tamarau в чт, 05 сеп 2019, 14:07
Лично аз не бих направила огромен компромис в такава връзка. Задушаването би ме отблъснало и не виждам никакъв смисъл. Както най-вероятно се е случило при момчето


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: Free Agent в чт, 05 сеп 2019, 14:15
Аз като млада бях страшна лепка.
Сега - някъде към 8 вечерта евентуално мога да се притесня дали не му се е случило нещо. По цял ден всеки си е по своите задачи.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: tuali в чт, 05 сеп 2019, 14:16
Тя е досадна и обсебваща, той емоционално си е самодостатъчен и сдържан. Не виждам как ще им се получи


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: vermilion21 в чт, 05 сеп 2019, 14:16
В какво се изразява това да си лепка?


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: VickyTaylor в чт, 05 сеп 2019, 14:17
Ъъъ?! 27- годишен, който прави секс 2-3 пъти годишно? Този определено нещо не е наред. Да бяга далече приятелката ти.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: FragranceFanatic в чт, 05 сеп 2019, 14:31
Vermilion21, и аз, като прЕател те питам, а ти защо не си имала "връзка" от "много време"?  [smilie=smile3536.gif] :action068:

Приятелката ти няма грам опит, нормално да фантазира, да се разочарова, да разочарова, житейски път се нарича, всеки преминава през това. За жалост малко са хората, които знаят как да  се държат, като попаднат на подобен партньор, хем да го научат, хем да няма наранени после, и то с ясното съзнание на опитния, че връзката е до време.

Общо взето инфантилни отношения между двамата. Да, бе, на първия месец е са съм тръгнал да запознавам, с който и да било, какви майки, какви приятели, какви пет лева.

Това да си играем на парцалки и кукли, играчки с кой кога да търси или не, и да се прави на ударен, е повсеместно. Много са малко хората, които знаят как да се държат.
Мъжът - търси веднъж, жената откликва, ок. Търси втори път, заета е, ок, допуска се. Три, четири пъти, не всеки ден, разбира се, ако търсиш и все "сме заети", изводите са ясни, и не си губиш времето повече.
За всеки отказ да има адекватно обяснение и да се води диалог, може и с 3 изречения, отново опира до зрялост. Ако привидно всичко е ок, и в един момент другият почне да хъка и мъка, просто няма смисъл  :arrow: спираш да търсиш. Ако другият има интерес, или те харесва, няма начин да не те потърси след известен период. Не те ли потърси, и ако просто сте се разминали, и са се разсъхнали нещата, може да го потърсиш, запазвайки номера му "за всеки случай", но си дерзаеш с други, които откликват на щенията ти, отношението и просто сте на една вълна.
Описаното се нарича "социален инженеринг", съчетано със зрялост, опит и адекватност. Все по-рядко попадам на адекватни жени, но кой знае...  :satisfied:.

P.S. Има и друг сценарий, който много малко биха ти го казали в очите и то със съжаление, а именно, че "не сте на едно ниво", разминавате се отсякъде за какво ли не. Така е, всеки е важно да си знае възможностите - физически, умствени, финансови, въобще визията за живота как искаш да ти премине, с човек, без човек, обвързан, необвързан, ама с поколение и т.н.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: The_Misery в чт, 05 сеп 2019, 14:34
Има си ги едни такива хора, които някак си са способни да изкарат партньорите си от равновесие. Този господин ми се струва да е такъв. Момичето може и да не е чак толкова лепка по принцип, но като изпитва несигурност се вторачва във всичко и почва да се държи странно, да нервничи и той почва да я изкарва едва ли не луда. За мен е естествено ако искаш да си с някой, най-малкото в началото на отношенията ви да имаш по-голямо желание да си с него, да си измисляте общи занимания, заедно да се виждате с приятели и т.н. - още повече като сте работещи хора, които не прекарват целия ден залепени. Общо взето явно няма смисъл да се опитва да поддържа връзка, той не иска, но не иска да постъпи достойно и да й го каже в прав текст. Почти съм сигурна, че  и с други жени ще му е такава работата.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: ЗЛОДЕИДА в чт, 05 сеп 2019, 14:34
Ами тоя не е влюбен в нея. Аз с моя за 3 години връзка не съм чула да няма лично пространство. Аз съм му личното пространство, освен че сме и колеги и реално на ден сме разделени по не повече от 2 часа и веднъж в месеца по 1 уикенд.  Тези за 3 месеца са успели и скандал да си вдигнат, че и да се разделят. Много загубен млад народ ей...


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: milenaka в чт, 05 сеп 2019, 14:40
В какво се изразява това да си лепка?
Моята лепка държеше да се виждаме почти всеки ден, да ми свети, когато се виждам с приятели, очакваше да му се обяснявам като ученичка кой ми е звънял, какво ми бил казал... Такива неща.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: h7akhu в чт, 05 сеп 2019, 14:49
той казал добре. Също така и казал, че и сам си прекарва добре времето, секса не му е толкова важен, преди нея правел 2,3 пъти в годината...На другия ден тя поискала да се съберат, защото решила, че явно много го притиска. В момента уж са добре, но тя си има своите съмнения в себе си,

Твоята приятелка е попаднала на мъж, а не на путьо :) Сега ще го обесня. Човека си има добре нареден живот, щастлив е и жената за него не е номер 1 приоритет. Може би е на трето или четвърто място в приоритетите му. Това за малката госпоцица, вероятно е проблем, защото тя е свикнала да е център на вселенета. Сега тя е попаднала в капан, защото нито може да мине към следващия мъж .. нито да изманипулира този. Това е идално условие за стабилност. Кажи ѝ, да не се притенсява - връзката им ще продължи вовеки!


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: vermilion21 в чт, 05 сеп 2019, 15:00
той казал добре. Също така и казал, че и сам си прекарва добре времето, секса не му е толкова важен, преди нея правел 2,3 пъти в годината...На другия ден тя поискала да се съберат, защото решила, че явно много го притиска. В момента уж са добре, но тя си има своите съмнения в себе си,

Твоята приятелка е попаднала на мъж, а не на путьо :) Сега ще го обесня. Човека си има добре нареден живот, щастлив е и жената за него не е номер 1 приоритет. Може би е на трето или четвърто място в приоритетите му. Това за малката госпоцица, вероятно е проблем, защото тя е свикнала да е център на вселенета. Сега тя е попаднала в капан, защото нито може да мине към следващия мъж .. нито да изманипулира този. Това е идално условие за стабилност. Кажи ѝ, да не се притенсява - връзката им ще продължи вовеки!
Хаха надявам се това да е шега, ако връзка не ти е приоритет не влизаш в такава, това е причината аз да не съм, някой пита по-нагоре.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: Базила в чт, 05 сеп 2019, 15:03
Различни хора са – момчето/мъжът явно е улегнал и няма нужда да търчи като кутре покрай някого. Това за мен е по-скоро добър показател, отколкото притеснителен.
Девойката ми се струва нестабилна, невротична, обсебваща – щом иска да усеща всяка минута, че се интересува от нея, постоянно внимание и време с него, това говори по-скоро за несигурност и незрялост.
Принципно самата аз не понасям хора, които постоянно да се въртят на пета около мен или да ме занимават със себе си или да обръщат на мен внимание. За мен е натоварващо и изморително. Затова съм си намерила и такъв мъж.
Но в същото време около мен има двойки, които са като дупе и гащи – по цял ден са на телефоните и си говорят, чуват се, правят всичко заедно. И явно им е добре.
Така че – до характери е. да си намери приятел като нея или просто да приеме, че има хора, които могат да държат на теб и да те обичат и без постоянно да го показват.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: Phoenix Wright в чт, 05 сеп 2019, 15:04
Хаха надявам се това да е шега, ако връзка не ти е приоритет не влизаш в такава, това е причината аз да не съм, някой пита по-нагоре.
Ако 21 във форумното ти име е възрастта ти, не е чудно, че го приемаш за шега.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: vermilion21 в чт, 05 сеп 2019, 15:07
Хаха надявам се това да е шега, ако връзка не ти е приоритет не влизаш в такава, това е причината аз да не съм, някой пита по-нагоре.
Ако 21 във форумното ти име е възрастта ти, не е чудно, че го приемаш за шега.
Мне, на 25 съм, но темата не е за мен, за това е, аз адекватно мнение казах, че не мога да дам.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: Phoenix Wright в чт, 05 сеп 2019, 15:14
Ако не беше само едната страна на историята, и то преразказана от трето лице, бих се присъединил към мнението, че момичето е малко по-needy от обичайното.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: milenaka в чт, 05 сеп 2019, 15:17
:
той казал добре. Също така и казал, че и сам си прекарва добре времето, секса не му е толкова важен, преди нея правел 2,3 пъти в годината...На другия ден тя поискала да се съберат, защото решила, че явно много го притиска. В момента уж са добре, но тя си има своите съмнения в себе си,

Твоята приятелка е попаднала на мъж, а не на путьо :) Сега ще го обесня. Човека си има добре нареден живот, щастлив е и жената за него не е номер 1 приоритет. Може би е на трето или четвърто място в приоритетите му. Това за малката госпоцица, вероятно е проблем, защото тя е свикнала да е център на вселенета. Сега тя е попаднала в капан, защото нито може да мине към следващия мъж .. нито да изманипулира този. Това е идално условие за стабилност. Кажи ѝ, да не се притенсява - връзката им ще продължи вовеки!
Хаха надявам се това да е шега
, ако връзка не ти е приоритет не влизаш в такава,
:
това е причината аз да не съм, някой пита по-нагоре.
Защо, какво пречи да имаш връзка, която не ти е приоритет? По време на следването буквално всичките ми бяха такива – неприоритетни.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: vermilion21 в чт, 05 сеп 2019, 15:20
Аз мнението ми съм и го казала, но на нея не и харесва много, много. Не е чак толкова и лош, бяха на море заедно, отваря и вратата, носи и чантите, горе долу е грижовен, прави някакви планове за бъдеще, но от друга страна са и тези неща, които казах плюс това, че критикува и тялото и, тя си е слаба, но не е спортна натура, карал я да ходи на фитнес да се стегне, но тя няма желание. Не знам, аз лично не бих го търпяла.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: Witchcraft в чт, 05 сеп 2019, 15:22
Излизаме, но аз не мога всеки път, хобита има дотолкова, че да чете книги. За приятелите му и аз не разбирам, при положение, че живее с него на квартира и са всеки ден заедно, но различни хора, различни интереси.

Чакай, чакай...., че нещо не разбирам...те живеят заедно в една квартира, така ли?Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: milenaka в чт, 05 сеп 2019, 15:23
Аз мнението ми съм и го казала, но на нея не и харесва много, много. Не е чак толкова и лош, бяха на море заедно, отваря и вратата, носи и чантите, горе долу е грижовен, но от друга страна са и тези неща, които казах плюс това, че критикува и тялото и, тя си е слаба, но не е спортна натура, карал я да ходи на фитнес да се стегне, но тя няма желание. Не знам, аз лично не бих го търпяла.
А, ето това е голяма черна точка за него според мен. Той колко конкурса за красота е спечелил?


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: vermilion21 в чт, 05 сеп 2019, 15:24
Излизаме, но аз не мога всеки път, хобита има дотолкова, че да чете книги. За приятелите му и аз не разбирам, при положение, че живее с него на квартира и са всеки ден заедно, но различни хора, различни интереси.

Чакай, чакай...., че нещо не разбирам...те живеят заедно в една квартира, така ли?


Живее на квартира с приятел, с който излиза, когато има нужда от лично пространство.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: Tamarau в чт, 05 сеп 2019, 15:25
Аз мноо се чудя на тия наивни момичета
Ама мноо


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: Базила в чт, 05 сеп 2019, 15:27
Ами, момъкът явно е ергенче и не смята да променя това. Критики на тялото ѝ, излизания с приятелчета, малко мачо му се иска да го раздава. Шефче. Поне показва кое му е приоритет. Не бих имала големи очаквания към него. Ако ѝ е забавно и не иска дълбоки ангажименти – ок. Иначе, по живо, по здраво.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: Elunaria в чт, 05 сеп 2019, 15:28
Колко още простотии трябва да се случат докато разбере, че не е за нея? Значи той не иска да имат връзка, която е поне близо до нейните разбирания, не ще секс, не ще да се чуват или виждат всеки ден, обаче тръгнал да критикува външният й вид?
А тя още колко шамара трябва да я изяде докато се събуди?

На коментарът, че бил мъж, а не п., мога само да се усмихна.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: ₪₪₪ Afrodita ₪₪₪ в чт, 05 сеп 2019, 15:28
Живее на квартира с приятел, с който излиза, когато има нужда от лично пространство.
А дали не е бисексуален или прикрит гей, а този негов съквартирант - истинската му лИбоф ? :satisfied::satisfied::satisfied: Иначе за пред мама и тати - твоята приятелка /странно че ги е запознал преди той самия да я опознае/.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: Как' Сийка в чт, 05 сеп 2019, 15:29
Не е полезно за една жена да търчи след някой мъж. Колкото и да се вкопчва в него, колкото и време да го задържи, все някой ден ще плаче.
Мъжът трябва да тича след жената, не обратното.

Тя сама му се е вързала в кърпичка, няма никакви интереси... Нормално е да му е скучно с нея и да иска да ограничи контактите. Я да усети, че не е единствена опция и че тя спокойно може да живее и да се забавлява без него, току-виж му се събудил интересът.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: h7akhu в чт, 05 сеп 2019, 15:31
За мен и двете момичета сте много наивни. Пича си е абсолютно нормален, даже ми се струва, че е по-скоро амбициозен и прогресивен човек.

Мъжът трябва да тича след жената, не обратното.

Айде, бг-мама моралистко изказване. Всичко в реалността трябва да се случва според вашите очаквания.

Мъжете тичат след жени, който са изкусителни и манипулативни. Подбрали са си жертвата и са я прелъстили както трябва. 


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: vermilion21 в чт, 05 сеп 2019, 15:32
Живее на квартира с приятел, с който излиза, когато има нужда от лично пространство.
А дали не е бисексуален или прикрит гей, а този негов съквартирант - истинската му лИбоф ? :satisfied::satisfied::satisfied: Иначе за пред мама и тати - твоята приятелка /странно че ги е запознал преди той самия да я опознае/.
Е не вярвам, другото момче също има приятелка, освен и двамата да се прикриват :D Питала го е, какво иска, отговорът е бил "Ами чакай де, че ние сме отскоро заедно, не се познаваме достатъчно, но виждам бъдеще с теб и искам да съм с теб." Ей, това днешните мъже са по-зле от жените, как да не си стои човек сам. :D


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: bratan в чт, 05 сеп 2019, 15:35
Авторке, ти да не си си харесала гаджето на приятелката и да се допитваш до стрейшините на форума дали ще ги бъде или не, та да си направиш сметката :) Моренца, носи чанти, грижовен, много ги знаеш нещата хихи


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: Как' Сийка в чт, 05 сеп 2019, 15:36
За мен и двете момичета сте много наивни. Пича си е абсолютно нормален, даже ми се струва, че е по-скоро амбициозен и прогресивен човек.

Мъжът трябва да тича след жената, не обратното.

Айде, бг-мама моралистко изказване. Всичко в реалността трябва да се случва според вашите очаквания.

Мъжете тичат след жени, който са изкусителни и манипулативни. Подбрали са си жертвата и са я прелъстили както трябва.  

Много грешиш. Мъжете тичат след жена, която им е интересна, която харесват и обичат. От лепките бягат.
Това за търчането съм го чувала още като младо-зелено от мъж на годините на баща ми – чисто бащински съвет ми даде човекът. И през всичките тези години оттогава, с всички тези връзки и бракове, които видяха очите ми, постоянно се убеждавам колко е бил прав.
Никой не цени лесните победи, ценни са трудните, тези, за които човек е положил някакви усилия.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: vermilion21 в чт, 05 сеп 2019, 15:36
Авторке, ти да не си си харесала гаджето на приятелката и да се допитваш до стрейшините на форума дали ще ги бъде или не, та да си направиш сметката :) Моренца, носи чанти, грижовен, много ги знаеш нещата хихи
Да, влюбена съм направо...


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: VickyTaylor в чт, 05 сеп 2019, 15:37
Че какво има да ну харесва? 27- годишен саможивляк-нарцис с понижено либидо


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: Elunaria в чт, 05 сеп 2019, 15:37
:
За мен и двете момичета сте много наивни. Пича си е абсолютно нормален, даже ми се струва, че е по-скоро амбициозен и прогресивен човек.

Мъжът трябва да тича след жената, не обратното.

Айде, бг-мама моралистко изказване. Всичко в реалността трябва да се случва според вашите очаквания.

Мъжете тичат след жени, който са изкусителни и манипулативни. Подбрали са си жертвата и са я прелъстили както трябва. 
Искаш да кажеш, че мъжете с mommy issues тичат след жени, които са изкусителни и манипулативни (кучки). Да те поправя.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: h7akhu в чт, 05 сеп 2019, 15:38
Като чета тази тема си потвърждавам мнението, че момичета до 25г сте най-разлезена група. Пълни с наивни очаквания и неразбиране на противоложния пол. Освен това сте презаляти от възмжностти и не знаете какво да си изберете. Всичките ви успехи до момента се дължат, не на стойността ви като хора, а на стойността ви като сексуален обект. После, не се чуде защо ви "Ебем и бегаме"

:
За мен и двете момичета сте много наивни. Пича си е абсолютно нормален, даже ми се струва, че е по-скоро амбициозен и прогресивен човек.

Мъжът трябва да тича след жената, не обратното.

Айде, бг-мама моралистко изказване. Всичко в реалността трябва да се случва според вашите очаквания.

Мъжете тичат след жени, който са изкусителни и манипулативни. Подбрали са си жертвата и са я прелъстили както трябва.  
Искаш да кажеш, че мъжете с mommy issues тичат след жени, които са изкусителни и манипулативни (кучки). Да те поправя.

Тия специално тичат след образа на втора майка :)


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: Elunaria в чт, 05 сеп 2019, 15:40
Точно след това би тичало и нарцисчето, което е обект на темата.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: ₪₪₪ Afrodita ₪₪₪ в чт, 05 сеп 2019, 15:41
За мен и двете момичета сте много наивни. Пича си е абсолютно нормален, даже ми се струва, че е по-скоро амбициозен и прогресивен човек.

...
Нищо номално няма в това потентността на 27 годишен да се изразява в секс 2-3 пъти в годината, нито пък в началото на връзката да иска да си живее като ергенче, нито пък да я запознава на първия месец от гаджерлъка си с родителите си! За какво е амбициозен, освен да си чеше егото?


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: milenaka в чт, 05 сеп 2019, 15:41
:
Живее на квартира с приятел, с който излиза, когато има нужда от лично пространство.
А дали не е бисексуален или прикрит гей, а този негов съквартирант - истинската му лИбоф ? :satisfied::satisfied::satisfied: Иначе за пред мама и тати - твоята приятелка /странно че ги е запознал преди той самия да я опознае/.
Е не вярвам, другото момче също има приятелка, освен и двамата да се прикриват :D
Питала го е, какво иска, отговорът е бил "Ами чакай де, че ние сме отскоро заедно, не се познаваме достатъчно, но виждам бъдеще с теб и искам да съм с теб."
:
Ей, това днешните мъже са по-зле от жените, как да не си стои човек сам. :D
Разумен отговор на доста прибързан въпрос. Макар че аз бих се ограничила само с маркираното. Имам предвид, ако бях на негово място.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: Phoenix Wright в чт, 05 сеп 2019, 15:54
Като чета тази тема си потвърждавам мнението, че момичета до 25г сте най-разлезена група. Пълни с наивни очаквания и неразбиране на противоложния пол. Освен това сте презаляти от възмжностти и не знаете какво да си изберете. Всичките ви успехи до момента се дължат, не на стойността ви като хора, а на стойността ви като сексуален обект. После, не се чуде защо ви "Ебем и бегаме"

Колкото и грубо да звучи и въпреки, че за стойността може да се поспори, останалото в масата случаи е малко или много вярно.
В следствие на точно тези наивни очаквания, момичетата се хващат с грешните хора, те ги правят на парцали, след което се създава поредната тема за оплакване във форуми като този. По-лошото обаче не е това, а това, което следва: участничките (умишено в женски род) започват масово да успокояват момичето, че вината не била нейна, че мъжа бил боклук и др. от този род, а факта, че той винаги си е бил такъв и тя го е избрала, удобно се пренебрегва, защото това не би било "политически коректно". Политически коректно е да няма наранени хора на всяка цена, само дето успокояването и задължителното насочване на вината в друга посока е типичната меча услуга, която някой може да направи на човек. Накратко: така се учи човек как елегантно да НЕ поема отговорност за последиците от изборите, които прави.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: Viviana91 в чт, 05 сеп 2019, 15:57
Точно след това би тичало и нарцисчето, което е обект на темата.

Ами, ще тича, с тази латентна сексуалност. :joy: Често защитавам мъжката обективност, но в този случай момъка е неорентиран. Пасивни емоции, мисли и действия. Момата прелива от амбиции да чуе камбанен звън и сватбено хоро. Крайно противоположни са за връзка.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: Elunaria в чт, 05 сеп 2019, 16:03
Ами така де, човекът не го възбуждат влюбчиви момиченца, трябва му някоя "манипулаторка". Или пък мъж. Кой знае...


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: milenaka в чт, 05 сеп 2019, 16:07
:
Цитат
Като чета тази тема си потвърждавам мнението, че момичета до 25г сте най-разлезена група. Пълни с наивни очаквания и неразбиране на противоложния пол. Освен това сте презаляти от възмжностти и не знаете какво да си изберете. Всичките ви успехи до момента се дължат, не на стойността ви като хора, а на стойността ви като сексуален обект. После, не се чуде защо ви "Ебем и бегаме"

Колкото и грубо да звучи и въпреки, че за стойността може да се поспори, останалото в масата случаи е малко или много вярно.
В следствие на точно тези наивни очаквания, момичетата се хващат с грешните хора, те ги правят на парцали, след което се създава поредната тема за оплакване във форуми като този. По-лошото обаче не е това, а това, което следва: участничките (умишено в женски род) започват масово да успокояват момичето, че вината не била нейна, че мъжа бил боклук и др. от този род, а факта, че тя го е избрала такъв, удобно се пренебрегва, защото това не би било "политически коректно". Политически коректно е да няма наранени хора на всяка цена, само дето успокояването и задължителното насочване на вината в друга посока е типичната меча услуга, която някой може да направи на човек.
Накратко: така се учи човек как елегантно да НЕ поема отговорност за последиците от изборите, които прави.
Мда, това е доста вреден момент.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: VickyTaylor в чт, 05 сеп 2019, 16:08
И двамата са емоционално незрели за сериозни отношения. Лошото е, че някои така и не узряват.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: --Gal-- в чт, 05 сеп 2019, 16:21
Накратко - момиче без приятели, без интереси, без занимания, без желание за нищо друго, освен да има гадженце. Ще прозвучи грубо, но ми звучи като човек с поведенчески и емоционални проблеми. Лично аз не мисля, че бих изтраяла и месец до подобен.
Впрочем, сексът и всичко, свързано с него, ми изглежда нещо тотално без връзка със ситуацията. Прилича на манипулативно накланяне на мненията в полза на бедното употребено девойче.
Мога и по-подробно да контрирам всяка дума, обявена за минус на ергенчето, ако някой има интерес да прочете 😁


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: vermilion21 в чт, 05 сеп 2019, 16:23
Накратко - момиче без приятели, без интереси, без занимания, без желание за нищо друго, освен да има гадженце. Ще прозвучи грубо, но ми звучи като човек с поведенчески и емоционални проблеми. Лично аз не мисля, че бих изтраяла и месец до подобен.
Впрочем, сексът и всичко, свързано с него, ми изглежда нещо тотално без връзка със ситуацията. Прилича на манипулативно накланяне на мненията в полза на бедното употребено девойче.
Мога и по-подробно да контрирам всяка дума, обявена за минус на ергенчето, ако някой има интерес да прочете 😁
Сподели, за това е темата, да прочете странични мнения.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: Elunaria в чт, 05 сеп 2019, 16:25
А къде пише, че тя няма интереси, занимания и желание за нищо друго, освен..? Сериозно ли има хора, чиито "занимания и интереси", заместват отношенията с хората, и по-конкретно, интимните отношения с някой?
И наистина ли не сте срещали хора, които винаги измислят как да ви държат в напрежение, несигурност? Просто му се е хванала на въдицата, ако има вина, то това е нейната.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: Lorelada в чт, 05 сеп 2019, 16:31
Гаджета не значи сиамски близнаци.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: milenaka в чт, 05 сеп 2019, 16:39
Тук пише:
:
Благодаря на всички включили се, ще дам още малко подробности.
Тя освен мен, други приятели няма и реално, ако не е с него или с мен си стои вкъщи,
:
което явно не и е ок. Аз също съм и казвала, че прекалено драматизира понякога, но и държането на момчето не е много добре. Аз връзка отдавна не съм имала, та не мога да съм и много полезна в тази насока. :D Не знам, може би и аз като нея бих искала повече внимание, явно са прекалено различни като характери. А колкото до секса, правят всеки път, когато са заедно, тоест 3,4 пъти в седмицата. Не мисля, че е само за секс, по негови думи тя е първата, която преспива у тях и я запознава с негови приятели, може би трябва да поизчака, може и с времето да се оправят нещата, от скоро все пак са уж заедно.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: Elunaria в чт, 05 сеп 2019, 16:43
И това означава, че няма интереси и занимания? Знаеш ли колко интереси и занимания могат да се извършват от вкъщи? Мога да те затрупам.
Избрала си е човек, който няма нищо общо с нейните разбирания за връзка и живот. Има и мъже като нея, да си търси такъв.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: Елфичка в чт, 05 сеп 2019, 17:21
Така, момичето да си намери занимания, хобита и приятелки. И да поработи малко над себе си иначе и на 33 и на 43 все емоционални инвалиди без предишни връзки ще харесва и това, което й се случва сега ще се случва отново и отново само че с друг муньо.

Ергенчето, дори и да се уклоняват манипулативно нещата против него, е на 27 години без факти за капацитет да обича, да се обвързва или да е гадже. Естествено, че ще иска да си е 2-3-5 дена в седмицата ергенче. Така ще има достатъчно врее да си завърти някоя друга за да може  и на нея да й замазва очите с красиви приказки.

Естествено, че като са заедно той ще се държи прекрасно. Това му е зарибяването - слуша внимателно какво си мечтае малката принцеска и се прави на чаровния принц. След като още на 3тия месец се уморява от ролята на примерно гадже, това трябва да говори много на приятелката. Той се прави на каквото трябва и си получава секса, а тя си мисли, че са във връзка и брои дните до следващия месечен юбилей.

Има една книга Да, ама не. Да вземе да я прочете приятелката ти, веримлион и да отреже всякакъв контакт с тази утрепка, без предупреждение и без обяснения. Това е единствения начин да си спаси психиката приятелката ти. Аако приятелката ти иска връзка, да си потърси някой, който е способен на такава. За мен и на 20 да си нямал любов и гадже е вече червена лампичка, а да си никой за никой на 27 е вече червен флаг.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: --Gal-- в чт, 05 сеп 2019, 17:46
И това означава, че няма интереси и занимания? Знаеш ли колко интереси и занимания могат да се извършват от вкъщи? Мога да те затрупам.
Избрала си е човек, който няма нищо общо с нейните разбирания за връзка и живот. Има и мъже като нея, да си търси такъв.
Аз знам и точно това ме притеснява, че не виждам личност със занимяния, а придатък с дива нужда друг да го себедокаже. Дори авторката пише, че не може вечно да е на разположение на приятелката. Брррр съм от такива.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: bratan в чт, 05 сеп 2019, 17:49
Естествено, че ще иска да си е 2-3-5 дена в седмицата ергенче. Така ще има достатъчно врее да си завърти някоя друга за да може  и на нея да й замазва очите с красиви приказки.

По принцип мъжете имат много хобита и интереси, аз дори и като ергенче пак едвам смогвам да свърша всичко, което искам.
Работа цял ден понеделник-петък
три дни вечер спортувам
една вечер излизам на кафе/барове/ивенти
една вечер имам социални занимания по един проект
една вечер съм на курс
остават уикендите, единият от които си отспивам, пазарувам, домакинствам и задачки
другия го ползвам да мръдна извън София или се срещам с приятели
Виртуалните си изяви съм ги оставил за 2 форума, следя 1 сериал за приспиване, чета 1 книга по 1-2 часа на седмица и горе-долу още толкова за гейминг уикенда. Имам още 4 хобита, до които изобщо не мога да се добера от месеци, ако се отдам на интересите си определено ще трябва да напусна работа. Добре че са празниците и отпуските като цяло.
Аз нямам къде да я наместя въпросната мацка за 4-5 дни в седмицата със сигурност, освен ако не живеем заедно или тотално не игнорирам себе си. Всъщност бих могъл само временно, после като се залепи ще й кажа същото както и момчето от темата.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: Elunaria в чт, 05 сеп 2019, 17:53
Ако няма никакви интереси и хобита и само чрез другите се чувства добре, значи вече говорим за сериозен проблем и при нея.
Но моята идея беше, че дори да има занимания и хобита, те по никакъв начин не заместват нуждата от интимна близост. Ако тя има нужда от една-две близки приятелки и мъж, който е по-емоционален и ориентиран към връзката и дома, в това няма нищо лошо. Просто го иска от грешния човек.
И пак казвам, нека да помисли и защо е привлечена от човек, който никога няма да й даде това, от което има нужда.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: Lorelada в чт, 05 сеп 2019, 17:58
Може би момичето има някаква представа, че е редно да бъдат непрекъснато заедно, иначе не е любов. :smile: След време ще стигне до други изводи.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: --Gal-- в чт, 05 сеп 2019, 17:58
Абсолютно. И все пак не съм съгласна, че момъкът е манипулативен, неглижиращ и безотговорен. Осигурява й липсващата й компания, прекарва време с нея, търпи нейното иди ми-дойди ми поведение. Балансът в тази връзка не се губи от него, а от нея.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: h7akhu в чт, 05 сеп 2019, 18:01
Когато аз бях ерген, времето ми беше като на братан - 100% заето с активностти - образование, спорт, социални, работа и т.н. Сегашната ми приятелка, с която сме вече 11г, първите 2-3 години само идваше за секс и да си говорим малко. Даже това с говоренето почна да се случва някъде на втората година. От тия обсебващите съм се пазил много - в резултат на това и до ден днешен имам партньор с който си имаме 100% доверие, никой не се мръщи на другия, като излиза с приятели или го няма 1-2 седмици заради пътешествие/командировка. Тя си ходи на море с приятелки, аз си ходя на планини с мой хора. Като се приберем се обичаме и тъй.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: Elunaria в чт, 05 сеп 2019, 18:02
Абе и да създаваш едни впечатления, а после истината да се оказва друга, никак не е нормално поведение или такова на неманипулативен човек. Не мога да се съглася, че е невинен.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: --Gal-- в чт, 05 сеп 2019, 18:06
Абе и да създаваш едни впечатления, а после истината да се оказва друга, никак не е нормално поведение или такова на неманипулативен човек.
Не видях такова нещо. По-скоро ми прилича на много кофти комуникация, гарнирана със скандал.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: vermilion21 в чт, 05 сеп 2019, 18:07
Когато аз бях ерген, времето ми беше като на братан - 100% заето с активностти - образование, спорт, социални, работа и т.н. Сегашната ми приятелка, с която сме вече 11г, първите 2-3 години само идваше за секс и да си говорим малко. Даже това с говоренето почна да се случва някъде на втората година. От тия обсебващите съм се пазил много - в резултат на това и до ден днешен имам партньор с който си имаме 100% доверие, никой не се мръщи на другия, като излиза с приятели или го няма 1-2 седмици заради пътешествие/командировка. Тя си ходи на море с приятелки, аз си ходя на планини с мой хора. Като се приберем се обичаме и тъй.
Ами щом все още я наричаш приятелка след 11 години заедно, айде 9,ако махнем 2-те, в които е било секс, аз не виждам разлика, явно още го даваш ерген.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: Viviana91 в чт, 05 сеп 2019, 18:14
Независимо от натоварения режим, нощем могат да се отделят няколко любовни мига (часа) на гаджето. Не сте попаднали на подходяща, атрактивна жена, която ще ви преобърне тотално режима, но хаоса ще е нирвана.:grinning:
Bratan, едно бебе ти е нужно и си в Матрицата . :sunglasses:


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: DonJon в чт, 05 сеп 2019, 18:17
Естествено, че ще иска да си е 2-3-5 дена в седмицата ергенче. Така ще има достатъчно врее да си завърти някоя друга за да може  и на нея да й замазва очите с красиви приказки.

По принцип мъжете имат много хобита и интереси, аз дори и като ергенче пак едвам смогвам да свърша всичко, което искам.
Работа цял ден понеделник-петък
три дни вечер спортувам
една вечер излизам на кафе/барове/ивенти
една вечер имам социални занимания по един проект
една вечер съм на курс
остават уикендите, единият от които си отспивам, пазарувам, домакинствам и задачки
другия го ползвам да мръдна извън София или се срещам с приятели
Виртуалните си изяви съм ги оставил за 2 форума, следя 1 сериал за приспиване, чета 1 книга по 1-2 часа на седмица и горе-долу още толкова за гейминг уикенда. Имам още 4 хобита, до които изобщо не мога да се добера от месеци, ако се отдам на интересите си определено ще трябва да напусна работа. Добре че са празниците и отпуските като цяло.
Аз нямам къде да я наместя въпросната мацка за 4-5 дни в седмицата със сигурност, освен ако не живеем заедно или тотално не игнорирам себе си. Всъщност бих могъл само временно, после като се залепи ще й кажа същото както и момчето от темата.

И как така години караш без секс? Кат гледам време не ти остава....
Чикиджия :joy:


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: h7akhu в чт, 05 сеп 2019, 18:18
Ами щом все още я наричаш приятелка след 11 години заедно, айде 9,ако махнем 2-те, в които е било секс, аз не виждам разлика, явно още го даваш ерген.
В предишното си мнение, под ерген имах предвид, човек който не е обвързан с  жена.
Технически си права - нямаме брак. Ако ерген е човек, който не е женен, то аз съм ерген.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: bratan в чт, 05 сеп 2019, 18:21
DonJon, не бой се за мен, аз правя каквото си искам и спа с когото и когато си искам, а се бой от празния тиган в ръцете на жена ти, защото ти нямаш моите възможности :)


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: Elunaria в чт, 05 сеп 2019, 18:23
:
Абе и да създаваш едни впечатления, а после истината да се оказва друга, никак не е нормално поведение или такова на неманипулативен човек.
Не видях такова нещо. По-скоро ми прилича на много кофти комуникация, гарнирана със скандал.
Е, как? За мен това си е контраст в отношението:

Първият месец всичко е било точно, той я е търсел, излиза ли са почти всеки ден, абе като приказка, както тя ми го описва, запознал я е с техните и така. Но идва момент, в който, ако тя не го потърси той може и цял ден да не се сети. При зададен въпрос, той я контрирал с "Винаги ли аз трябва да те търся първи?" 

След още около половин месец и заявил,  че има нужда и от лично пространство и иска да има 2-3 дни в седмицата за него си.

Когато са заедно всичко е цветя и рози, но остане ли сам забравял съществуването и. При скандал тя му казала, че не иска да го вижда повече, при което той казал добре. Също така и казал, че и сам си прекарва добре времето, секса не му е толкова важен, преди нея правел 2,3 пъти в годината...

Много е важно, когато срещне следващият си приятел, да даде малко време на отношенията им, на опознаването. Няма сила на земята, която да ме убеди, че ако го е наблюдавала малко преди да скочи във връзка с него, е нямало да забележи всичко, което би я притеснило занапред. Или му се е метнала на врата на третия ден, или просто от самото начало игнорира всичко, което би я направило нещастна.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: tainichka в чт, 05 сеп 2019, 18:37
Не четох мненията много-много, само ги прелистих. Хюман дизайн може да даде някои отговори. Има профили, които черпят идентичност спрямо хората, с които се свързват. Тоест, държим се различно спрямо хората, на които попадаме.  И процъфтяваме, ако намерим подходящите хора. Няма смисъл да обвиняваме себе си за нещо, което би трябвало да се случи във връзката.
Адски тъпо е да насилваш, да натискаш и да очакваш от партньора си, нещо, което е носпособен да ти даде.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: vermilion21 в чт, 05 сеп 2019, 18:42
Жал ми е за нея, защото е много добър човек с чисто сърце, но лесно се оставя да я използват. Повечето и приятелства са приключили именно защото се раздава, помага, дава пари, които така не и се връщат, а тя прекалено късно го осъзнава. Не мога да отреча и на мен е помагала финансово в период, в който 3 месеца бях без работа, но аз и се издължих де. 😂 Момчето изглеждаше свястно и на мен така ми се стори, но май няма да се получат нещата.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: bratan в чт, 05 сеп 2019, 18:45
Елунария, нали разбираш, че трябва да мине малко време, за да видят как ще се нагодят нещата и тогава да слагат някакви рамки. 3 месеца с редовни вижданки е нормален период за равносметка. Сега ако от първата среща някой вземе оставя рамки и условия, май няма да има втора :)


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: Elunaria в чт, 05 сеп 2019, 18:54
Ами аз какво пиша? Същото.
С тази разлика, че аз поне, нямам нужда да съм вече във връзка с някой за да разбера дали сме един за друг. И тя ще се научи.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: --Gal-- в чт, 05 сеп 2019, 18:56
Елунария, както аз го виждам, е едностранчиво представяне. Запознала се е с майката на момъка и вече се е видяла в бялата рокля и почнала да изисква - така ми звучи. Еми..


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: bratan в чт, 05 сеп 2019, 19:01
Ами аз какво пиша? Същото.
С тази разлика, че аз поне, нямам нужда да съм вече във връзка с някой за да разбера дали сме един за друг. И тя ще се научи.
Имах предвид този ти коментар:
Абе и да създаваш едни впечатления, а после истината да се оказва друга, никак не е нормално поведение или такова на неманипулативен човек


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: Elunaria в чт, 05 сеп 2019, 19:06
Ами аз какво пиша? Същото.
С тази разлика, че аз поне, нямам нужда да съм вече във връзка с някой за да разбера дали сме един за друг. И тя ще се научи.
Имах предвид този ти коментар:
Абе и да създаваш едни впечатления, а после истината да се оказва друга, никак не е нормално поведение или такова на неманипулативен човек

Кое младо момиче няма да си направи изводи след като я търсят всеки ден и я запознават с родителите?


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: Viviana91 в чт, 05 сеп 2019, 19:17
Vermilion, мъжа донякъде  деликатно иска да се дистанцира. Заявил и е, че няма нещо, което да го ангажира или мотивира. Хората трябва да приемат, че не винаги и с всеки могат да изградят отношения. Може да пламне страстта от една нощ, а може да е мираж и след години, семеен живот. Ергенският режим си има специфики. Но при взаимно харесване се стиковате. Попадаш в кръга приятели, следва одобрение. Ако са няколко кръга, става интересно. Научаваш интересни детайли за ухажване, манипулиране и анализ на женския свят. Понякога си спестявах излишни спорове и опити за приземяване, спрямо женските потребности и реални мисли. :joy:При мъжки разговори няма табута, интерпретации в стил рибари, специалисти - да. Ергенът решава дали да  се отдаде на любовта или го устройва старото статукво. Ако е с характер , няма да се повлияе от "дпброжелателни" мнения, че мацката ще му изяде душата и ще го захвърли в ада. Не става с убеждения, ултиматуми или сценарии, отношения се развиват постепенно и непрекъснато. Мъжът ще желае инициира срещи, с жена, която му харесва. Може да се конфронтира с критици, стресира от неочаквания обрат, но ще я търси . Всяко вманиачаване, принуда и натиск към нечий личен живот, водят до обратния ефект на противопоставяне.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: Lorelada в чт, 05 сеп 2019, 19:22
Свободното време е ценно. Някога много обичах да ходя на кино. Ходех си и сама, ядях си пуканки и си гледах любими филми. Така си почивах от работата. Имам ли сега време за това? Не. Къде ти свободни цели 2-3 часа за кино. :sad: Тъй че девойката да си гледа живота и развлеченията, докато има време за това.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: tainichka в чт, 05 сеп 2019, 20:38
DonJon, не бой се за мен, аз правя каквото си искам и спа с когото и когато си искам, а се бой от празния тиган в ръцете на жена ти, защото ти нямаш моите възможности :)

Само пълен идиот от мъжки пол може да стои все още тука и да обяснява ... какво? братане, по-зле си и от даскалка вече. Съвземи се, брате.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: Елфичка в чт, 05 сеп 2019, 21:06
Кое младо момиче няма да си направи изводи след като я търсят всеки ден и я запознават с родителите?

Умното момиче. Наивното ще си помисли, че нещата са сериозни след един месец. Умното ще види, че това гаджето й да я запознае с родителите си е много сериозна стъпка, която гаджето й прави без да има това тежест. Утре ще го направи с друга. Може би за да се покаже, че има някоя, а не, че има някакви сериозни намерения към вкусът на деня.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: bratan в чт, 05 сеп 2019, 21:17
cамо пълен идиот от мъжки пол може да стои все още тука и да обяснява ... какво? братане, по-зле си и от даскалка вече. Съвземи се, брате.

Леле каква си досада си, репликираш ме във всяка тема където пиша. Ще взема да ти приложа един stonewalling 😅


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: Phoenix Wright в чт, 05 сеп 2019, 21:22
tainichka, DonJon получи отговор, подобаващ на поста, който пусна. Ти нещо негов адвокат ли се пробваш да го играеш?


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: Elunaria в чт, 05 сеп 2019, 21:25
Кое младо момиче няма да си направи изводи след като я търсят всеки ден и я запознават с родителите?

Умното момиче. Наивното ще си помисли, че нещата са сериозни след един месец. Умното ще види, че това гаджето й да я запознае с родителите си е много сериозна стъпка, която гаджето й прави без да има това тежест. Утре ще го направи с друга. Може би за да се покаже, че има някоя, а не, че има някакви сериозни намерения към вкусът на деня.

В това отношение се става "умна", като понатрупаш малко опит. От тази ситуация има много какво да научи и я съветвам да направи това, вместо да влезе в ролята на жертва.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: Елфичка в чт, 05 сеп 2019, 21:27
братан, изглеждаш ми като да се заяждаш повече отколкото да изказваш мнение. Замисли се дали ти помага това в живота. С Дон Жон трудно би се мерил, а да нападаш приятелката му е недостойна постъпка.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: DonJon в чт, 05 сеп 2019, 21:29
DonJon, не бой се за мен, аз правя каквото си искам и спа с когото и когато си искам, а се бой от празния тиган в ръцете на жена ти, защото ти нямаш моите възможности :)
Пери си чаршафите и не се надувай на възможности :)
Жена ми държи на "тигана" дръжката редовно, не 3 пъти годишно :joy:


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: Viviana91 в чт, 05 сеп 2019, 21:51
По- добре да държи на теслата дръжката, че е възпята. За тигана няма химн . :joy:


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: Lorelada в чт, 05 сеп 2019, 21:54
Нещо спамите. Защо отваряте работа на модераторите в почивни дни? Някой да пусне тема кой е по-щастлив - ергена или семейният мъж. С анкета може. :wink:


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: bratan в чт, 05 сеп 2019, 21:58
Нещо спамите. Защо отваряте работа на модераторите в почивни дни? Някой да пусне тема кой е по-щастлив - ергена или семейният мъж. С анкета може. :wink:
Ергенът, защото може да спи с жената на женения... обратното няма как 😁 Дотук съм с офтопика.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: Lorelada в чт, 05 сеп 2019, 22:01
Има логика! :stuck_out_tongue_closed_eyes:


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: Sunshine_Reggea в чт, 05 сеп 2019, 22:05
Темата изначално ми се струва крива - преразказ на преразказа от приятелката. Едната си хваща гадже, нещо не върви, отива, разказва на другата, другата пуска тема какво е чула и видяла...
Пичът ми звучи сравнително ок. Може в началото само той да я е търсил и да му е писнало. Не виждам нищо лошо в това, не може пък само единият да търси другия.
Бил правел секс 2-3 годишно - аз го разбирам така, че преди героинята на разказа е било така. Ми, то в тоя форум няма угодия. Ако прави секс под път и над път и ги менка като носни кърпички - к*рвар. Ако пък е без приятелка и прави секс само 2-3 годишно - гей, импотент, нещо му има.
А да се лепнете в началото на връзката един за друг като сиамски близнаци за мен е сред най-големите грешки, да не кажа най-голямата.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: Elunaria в чт, 05 сеп 2019, 22:11
И защо е "най-голямата" грешка? Грешно е да правиш неща, които не са ти присъщи и те карат да се чувстваш зле, или пък подвеждаш някой... но ако на една двойка нещо й харесва, няма правилно или грешно.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: vermilion21 в чт, 05 сеп 2019, 22:12
Темата я пуснах аз, защото тя се страхува да не разбере той, защото по принцип е против да говори за него дори пред мен. Последното е, че утре пак ще ходят в тяхните, не са се виждали от 2 дена, в момента той е на бар, а тя си е вкъщи, общо взето е това.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: Elunaria в чт, 05 сеп 2019, 22:14
Защо е против да говори за него? Какъв е тоя човек..? Тя има право да говори каквото иска, с който иска.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: Tamarau в чт, 05 сеп 2019, 22:14
На мен ми се гади само като си представя да съм залепена за някого постоянно или той за мен..... Не знам дали е грешка, но със сигурност не е полезно. Сигурно се повтарям вече


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: Sunshine_Reggea в чт, 05 сеп 2019, 22:17
Темата я пуснах аз, защото тя се страхува да не разбере той, защото по принцип е против да говори за него дори пред мен. Последното е, че утре пак ще ходят в тяхните, не са се виждали от 2 дена, в момента той е на бар, а тя си е вкъщи, общо взето е това.

Темата я пусна ти, защото тя се страхува, да не разбере той? Какво да разбере - че тя пуска теми в БГ-мама?!
Иначе казах, че според мен е грешка. Разбира се, има двойки, които се чувстват комфортно така. И все пак - момчето е поискало 2-3 дена. Не е поискал да правят тройка с Мис Плеймейт или да вари пеленачета живи. Не говорим за сериозна връзка на много време, в която някой изцепва "Абе, я ми дай малко почивка, че нещо...". Говорим за връзка, която дори все още не може да се определи като сериозна.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: vermilion21 в чт, 05 сеп 2019, 22:17
Защо е против да говори за него? Какъв е тоя човек..? Тя има право да говори каквото иска, с който иска.
Ами, против е тя да споделя с хора какво се случва между тях, според него, каквото се случва трябва да си е между тях.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: vermilion21 в чт, 05 сеп 2019, 22:19
Темата я пуснах аз, защото тя се страхува да не разбере той, защото по принцип е против да говори за него дори пред мен. Последното е, че утре пак ще ходят в тяхните, не са се виждали от 2 дена, в момента той е на бар, а тя си е вкъщи, общо взето е това.

Темата я пусна ти, защото тя се страхува, да не разбере той? Какво да разбере - че тя пуска теми в БГ-мама?!
Иначе казах, че според мен е грешка. Разбира се, има двойки, които се чувстват комфортно така. И все пак - момчето е поискало 2-3 дена. Не е поискал да правят тройка с Мис Плеймейт или да вари пеленачета живи. Не говорим за сериозна връзка на много време, в която някой изцепва "Абе, я ми дай малко почивка, че нещо...". Говорим за връзка, която дори все още не може да се определи като сериозна.
Да, така е, просто в момента тя е влюбена и иска да е с него, тя няма против свободното време, но той си го прекарва според нейното виждане в повече.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: Elunaria в чт, 05 сеп 2019, 22:21
Защо е против да говори за него? Какъв е тоя човек..? Тя има право да говори каквото иска, с който иска.
Ами, против е тя да споделя с хора какво се случва между тях, според него, каквото се случва трябва да си е между тях.
Да, ако отношенията между тях са нормални, и двамата се чувстват добре от тях. При положение, че той буди несигурност в нея, без да я утешава, това, че е против тя да говори, никак не ми харесва. Защо, някой ще вземе да й даде добър съвет ли?


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: Viviana91 в чт, 05 сеп 2019, 22:24
Извинявай, влюбена в кое качество, конкретно? Има и семейни, с подобно ежедневие - той на бар или с приятели, тя влюбено му простира бельото или готви любимите му ястия ....


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: vermilion21 в чт, 05 сеп 2019, 22:28
Извинявай, влюбена в кое качество, конкретно? Има и семейни, с подобно ежедневие - той на бар или с приятели, тя влюбено му простира бельото или готви любимите му ястия ....
Ами и аз не знам в кое му е влюбена, да ок това е нормално да си излизаш по барове с приятели, но не е ли в по-напреднал етап на връзката? То е ясно, че идва момента, когато ти омръзва едно и също, ама при тях е дошъл по-рано.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: Lorelada в чт, 05 сеп 2019, 22:34
При започване на връзка приятелите не се зарязват. :smile:


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: Sunshine_Reggea в чт, 05 сеп 2019, 22:36
Понякога конспиративното мислене на тема мъже е в повече.
Той не искал приятелката да говори с приятелки, защото се притеснявал. А дали не е защото е надушил какви клюкарки са и двенките и не иска да му развяват бельото? Между другото, темата е прекрасно доказателство за последното...


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: Viviana91 в чт, 05 сеп 2019, 22:50
Тя го определя като емоционален инвалид, тя е влюбена в него по презумция. :sunglasses:


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: Elunaria в чт, 05 сеп 2019, 23:15
И на по-мръсни долни гащи сме ставали свидетели. Не ги знаем кои са, няма и да разберем най-вероятно.
Няма нищо лошо, в това да потърси съвет и да види как изглежда ситуацията в очите на други хора.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: --Gal-- в чт, 05 сеп 2019, 23:37
Тя има право да говори каквото иска, с който иска.
Това не е точно така, особено в този случай, защото много удобно се представя само едната гледна точка и се заемат крайни позиции. Впрочем, точно пък по този въпрос - ето цитат:
тя няма против свободното време, но той си го прекарва според нейното виждане в повече.
Качествено ми убягва какво е неговото виждане - не пречупеното през нейните очи, а чисто неговото. Според нейното виждане той има твърде много свободно от нея време. Това говори за личностен проблем на момичето, а не на момчето.

:
Сетих се за ССПГ Диблър, според чието лично виждане всякакви пари в чуждия джоб са нещо нарушаващо вселенските закони.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: Elunaria в чт, 05 сеп 2019, 23:56
Само в съда се разглеждат всички гледни точки, сред нормалните хора нещата не работят точно така.
Ако той се включи в дискусията, ок, но това едва ли ще се случи.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: --Gal-- в чт, 05 сеп 2019, 23:59
Това обаче не означава, че трябва него да изкараме черен дявол, а нея - глуповато наивно момиченце, и да я поощряваме. От такива поощрения излизат страхотни жертви.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: The Catcher in the Rye в пт, 06 сеп 2019, 03:16
Елунария според мен е напипала нещата.
Човекът си е нарцисче, иска да го гонят, да се дърпа, да си живее като ерген, а отсреща да го гункат и цункат, а да не си мърда пръста, но създава фалшив облик на отношенията им, запознавайки я с родителите си. Транзитните, за които пет пари не даваш, не ги водиш при макя си и баща си. На мен тоя ми звучи като много противно човече.
Скоро ще започне да я критикува за това и онова. Хващаме ли бас? Да не говорим, че има девиантна сексуалност. Нефелник.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: Elunaria в пт, 06 сеп 2019, 03:23
Вече я е критикувал, че въпреки, че била слаба, нямала стегнато тяло и я пращал да ходи на фитнес.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: The Catcher in the Rye в пт, 06 сеп 2019, 03:44
Това съм го пропуснала.
Еми... Какво повече има за казване, наистина ли има толкова много хора, които да обяснят, че е нормално. Явно се пише за спорта.

На 27 да не си имал нормална връзка е бъгнато. (Не се изреждайте плс да ми обяснявате колко е нормално. Не мe вълнуват вашите младини. )


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: --Gal-- в пт, 06 сеп 2019, 07:48
И сега какво, тя може да го критикува, приятелката й може да го критикува, вие можете да го критикувате, но той не може да критикува нея?
Това за фитнеса... Не знам. Ако тя, макар и слаба, е някакъв дроб, който виждам как се задъхва по стълбите, и аз бих предложила да се раздвижи по-сериозно. Казвала съм го и на двамата си родители, това значи, че ги манипулирам и неуважавам, тъй ли?


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: Елфичка в пт, 06 сеп 2019, 07:56
Ами и аз не знам в кое му е влюбена, да ок това е нормално да си излизаш по барове с приятели, но не е ли в по-напреднал етап на връзката? То е ясно, че идва момента, когато ти омръзва едно и също, ама при тях е дошъл по-рано.

Как да ти кажа, няма етапи тука, защото няма връзка. Момчето си е много добре ориентирано - казва на момичето да не казва на никой, за да не се усети тя че той за нищо не струва като гадже. Тя си тряе, щото той й казал, той си я държи под контрол и с времето ще почва още повече да я кара да се чувства неадекватна - ако е дебела, защо е дебела, ако е кльощава, защо е кльощава, ако пие вода от чешмата, защо не минерална, ако носи дънки, защо не носи рокли, за да се забавлява как тя го обича, а той не, защото той си знае, че не е способен на чувства, но тя, тя къде е гледала.  

Ако е влюбена прителката ти, то тя е влюбена в приказната мечта, в това да си има и тя гадже, а не в него конкретно. Той просто за момента се нагажда към мечтата й за любов. Търсил я преди, защото я харесвал.. Глупости. Търсил я е по 100 пъти на ден, за да си осигури, че тя ще го хареса, че тя ще тича по него. Класически бейт и суич. Това, което наистина иска е да я накара тя да тича по него, за да може той да започне да си получава надцистичното снабдяване с обожание, което той ще си го получава като отнема всички тези поведения, с които я е зарибявал и седи и я гледа как като я разиграва тя не знае какво се случва и тича по него.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: --Gal-- в пт, 06 сеп 2019, 08:22
Странно, в другите теми неща като желание да се ограничи контактът със средата и рязка смяна на настроението тип търсене-скандали и изгонване-пак търсене го смятате за насилие. Тук това го прави девойката, обаче според вас тя е жертвата?! Егати двойния стандарт.
Човекът предложил фитнес и не я търсел през целия ден (и това, извадено от контекста на преразказ на преразказ), обаче се превърна в насилник наравно с биячите и нарцис наравно с манипулаторите.
Ами съжалявам, но понякога това, че си неуверена и обсебваща, не значи непременно, че половинката ти е изрод и те използва и манипулира.
Бих посъветвала момичето да коригира леко поведението си и живота си и да стане по-самостоятелна. Ще й е от полза. С този да се раздели, в момента въобще не са на една вълна.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: Елфичка в пт, 06 сеп 2019, 08:38
Не се писа, че момичето иска да го ограничава момчето, а че момчето иска да има 3 дни от седмицата, в които тя е изключена от неговия живот и график, за да се чувства той свободен, обаче тя трябва да изпълнява командите му: да си трае пред другите той какво й причинява, да ходи на фитнес, че не е стегната като другата ... опс


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: Lorelada в пт, 06 сеп 2019, 08:41
Да ходи, да ходи на фитнеса... После и други ще я харесват повече освен него... Опс... :no_mouth:


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: VickyTaylor в пт, 06 сеп 2019, 08:44
Не мисля,че има друга. На такива асексуални типове и една им е много. Просто иска хем да се води с гадженце, за да си чеше егото,хем да си живее ергенски, защото си е самодостатъчен.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: Елфичка в пт, 06 сеп 2019, 08:53
Бях забравила за това. Вермилион да ни направи услуга и да пита приятелката си дали това момче се справя в леглото, знае ли че може повече от веднъж да го прави, колко издържа - да не е 30 секунди и хайде. И най-важния въпрос - за 3 месеца колко често са го правили - под 5 пъти, под 10 пъти, ...


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: --Gal-- в пт, 06 сеп 2019, 08:58
Не се писа, че момичето иска да го ограничава момчето
тя няма против свободното време, но той си го прекарва според нейното виждане в повече.

Хайде малко да четете, не ми се вижда особено смислено да ви цитирам цялата тема.

И пак за е*ането стана дума, ще каже човек, че нашата булка е направила услуга на импотентния момък - осигурява му секс по-често от 2-3 пъти годишно, пък той, видиш ли, не я търси по 5 пъти на час. Или като не стане версията с насилника, пробвате версията с импотента?


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: Елфичка в пт, 06 сеп 2019, 10:08
Има прекалено много червени флагове. Ако се държи като нарцис, говори като нарцис, значи е нарсиц. А това с липсата на апетит е трябвало да бъде първият сигнал, че момъкът е недекватен и има нужда от псих и рецепта за хапчета..


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: bratan в пт, 06 сеп 2019, 10:27
Логично да не иска да се говори за връзката и да страни от приятелките й.
То като ви чете глупостите човек, ще рече, че това момче е Антихриста или самия Сатана...

Иначе за фитнеса може би наистина е изгрубял, ако го е казал директно. Когато един мъж говори за това с жена, всъщност върви по много тънък лед. Може би момичето наистина да има нужда (някои слаби жени имат рахитична стойка), но съм сигурен , че е можело да бъде по-деликатен или да не засяга темата въобще.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: FragranceFanatic в пт, 06 сеп 2019, 10:40
В последната ми дълга връзка, никога не е имало подобни изцепки. Мацката, първо си имаше добър ген, и почна с фитнеса да поддържа за себе си, не че имаше нужда. Разбира се, слагаме в уравнението и "стимула", който имаше до себе си ;). Просто всеки в един момент след първите трепети и напасването, опознаването, започва постепенно да си дава сметка какви усилия трябва да полага, за да задържи човека до себе си, от всякакво естество. Условието е, да искаш да го задържиш и да държиш на него. В такива отношения няма налагане, а желание другият да се чувства добре с теб, както и ти с него. Не вижам иначе нищо ненормално да се говори и споделя кое ти харесва и кое - не. Има си начини за всичко.
Оттук и личностното развитие. По-хубаво от това да си имаш стимулче вкъщи, няма.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: Tamarau в пт, 06 сеп 2019, 10:41
А, като не се задържа, не може ли да върви..... по пътя си ?! Реторичен въпрос


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: tainichka в пт, 06 сеп 2019, 10:54
Разбира се, слагаме в уравнението и "стимула", който имаше до себе си ;).

За стимула разбрахме. Какво ти е наказанието за гадже, което напълнява и не се поддържа?


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: vermilion21 в пт, 06 сеп 2019, 11:01
Момичето си е нормално, даже за ме е много слаба, 55 кг. на 176 см височина, но господинът предпочитал по-оформени тела. Тя му е  казала, че се харесва, надявам се да го и мисли, а да не хукне да гладува или други подобни.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: 6510 в пт, 06 сеп 2019, 11:05
Момичето си е нормално, даже за ме е много слаба, 55 кг. на 176 см височина, но господинът предпочитал по-оформени тела. Тя му е  казала, че се харесва, надявам се да го и мисли, а да не хукне да гладува или други подобни.

Точно така трябва - да се харесва, да се отстоява, това е най-важното. А влияе ли се от някой - лошо говори за нея, не да се променя, само и защото на някой не му харесва. Бре.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: tainichka в пт, 06 сеп 2019, 11:07
Момичето си е нормално, даже за ме е много слаба, 55 кг. на 176 см височина, но господинът предпочитал по-оформени тела. Тя му е  казала, че се харесва, надявам се да го и мисли, а да не хукне да гладува или други подобни.

Господинът нека се насочи към оформени тела тогава.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: Елфичка в пт, 06 сеп 2019, 11:08
Спокойно, той ще й натяква как тя трябва да се промени, за да стане достойна за него и рано или късно ще й срине самочувствието.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: Tamarau в пт, 06 сеп 2019, 11:08
Момиче, ако четеш тая тема, искам да ти кажа, че аз лично такива с удоволствие бих ги изпратила на м*йната им. Да се променям, заради някого, още повече, че се харесвам никак не го виждам. Може да пътува


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: Sunshine_Reggea в пт, 06 сеп 2019, 11:09
Нещата започват да придобиват научно-фантастичен характер.
Твоята приятелка нали иска сериозна връзка? Именно в една сериозна връзка може да се повдигне въпросът за теглото на половинката. По-оформена не значи по-слаба, май приятелката ти слуша избирателно, за да може хуууубавичко да изопачи всичко и да си гукате двете какъв изрод е приятеля й.
Ще ме извинявате, ама да ходиш да разказваш от игла до конец всичко на някоя приятелка, включително и колко често е правил секс човекът ПРЕДИ да се обвърже, не е нормално. После защо не искал приятелката му да споделя... Ами, ето защо - защото телефонът е не просто счупен, а размазан.
И въобще всичко звучи толкова изкривено - според мен, за мен, според мен, за мен...
А тая твоя приятелка малоумна ли е, каква е, защо стои с такъв насилник? Що за мазохизъм - хем най-черният на света, хем го търпи, хем тук всички трябва да роним ситен маргарит за нещастната, невинна, употребена девойка. Ами, не е на 15 пък, да се вземе малко в ръце.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: Lorelada в пт, 06 сеп 2019, 11:14
Да не го обсъждат... Човекът е гледал "Сексът и града" и си представя обсъжданията. :smile:


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: Asinkata в пт, 06 сеп 2019, 11:19
Да го забрави. Не защото той е еди какъв си. Или тя. Просто не им се получава. Елементарно е.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: Lorelada в пт, 06 сеп 2019, 11:21
Човек преди да почне да разсъждава правилно, с никой няма да му се получи.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: --Gal-- в пт, 06 сеп 2019, 11:36
Според мен има нещо психически нездраво в отстояването на всяка цена на това, което човек е. Отстояване не защото е нещо прекрасно, ами ей така, на инат, само и само да не каже някой, че е манипулиран. Това е много болно и много комплексарско.
Човек трябва да умее да отсява полезната критика и да се промени към по-добро. Дори критиката да е с лоша умисъл, това не значи, че е без основание.
Както и да е, темата и без това взе много селяндурски уклон с коментарите за секса и изискванията към фигурата, та не виждам смисъл да посочвам, че трябва да се търси баланс. На такива хора не им е нужен баланс във връзките, нужно им е да са вечно прави.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: Asinkata в пт, 06 сеп 2019, 11:53
Човек преди да почне да разсъждава правилно, с никой няма да му се получи.
Има шанс да попадне на човек със същите психични отклонения...
А сега сериозно - имах опит за връзка. Казвам опит, защото въпреки, че бяхме заедно около година, я прекарахме в борба кой кого ще промени. Наранявахме се, обиждахме се, тръгвахме си, връщахме се. Никой от нас не беше щастлив. Аз и сега го обичам. Но си тръгнах окончателно и изгорих всички мостове за връщане. Това е.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: Елфичка в пт, 06 сеп 2019, 11:55
Ще ме извинявате, ама да ходиш да разказваш от игла до конец всичко на някоя приятелка, включително и колко често е правил секс човекът ПРЕДИ да се обвърже, не е нормално.

Сигурна ли си? Аз за друго знам.

А тая твоя приятелка малоумна ли е, каква е, защо стои с такъв насилник? Що за мазохизъм - хем най-черният на света, хем го търпи, хем тук всички трябва да роним ситен маргарит за нещастната, невинна, употребена девойка. Ами, не е на 15 пък, да се вземе малко в ръце.

Ето, иска ама не й стиска. Затова е дошла във форума да види тя ли си въобразява като иска уважение, отношение и секскуално желание от гаджето си или той е точно загубеняка, който се показва, че е.

Асинката, правилно си направила. Това след развода е било или преди брака?

Аз познавам един 35 годишен такъв като гаджето на авторката - каза на приятелката си, че ако иска той да й плаща вечерите като излизат заедно тя трябва да отслабне и за да я "мотивира" той й казваше какво е добре за нея да яде и какво не. Стана ми жал за момичето, ама ако няма акъл сама да си тръгне, аз нямам какво да се меся.Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: tainichka в пт, 06 сеп 2019, 12:04


Аз познавам един 35 годишен такъв като гаджето на авторката - каза на приятелката си, че ако иска той да й плаща вечерите като излизат заедно тя трябва да отслабне и за да я "мотивира" той й казваше какво е добре за нея да яде и какво не. Стана ми жал за момичето, ама ако няма акъл сама да си тръгне, аз нямам какво да се меся.Верно ли има такива случаи?
Какви вечери ще плаща? Никакви вечери, глад е нужен! :satisfied:

Преди да си предявяваме претенциите, да се научим да поднасяме критиката, без да обиждаме или нараняваме. Сложна работа.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: Sunshine_Reggea в пт, 06 сеп 2019, 12:10
Това със секса... ако говорим за настоящето, няма логика. Значи, те са заедно от 2-3 месеца, но вече правят секс само 2-3 годишно. Марти Макфлай завижда...
И тука във форума като всичките изкараха някакъв съвсем нормален пич Антихриста - тя какво направи междувременно? Нещо размърда ли се, заряза ли го, какво става? Или само търчи при би еф еф-а да изклюкари...
А би еф еф-а търчи у форума да снесе поредната доза, за да можем всички да въздъхнем за пореден път какъв боклук е тоя. Ами, добре, да речем, че е боклук, макар че хич не ми звучи така. И какво? Ожалихме невинната жертва, оплюхме боклука. А нещо действия, екшън?
Тази тема ако беше написана от жена, която иска малко пространство, не иска всеки ден да я натискат за секс и няма сили да му пише на пича нон-стоп - коментарите щяха да са коренно различни. Всички щяха да са "Еее, тая лепка, как го търпиш, зарежи го, много си права, маци!".
Но понеже пичът се е осмелил да спомене, че иска малко лично пространство и че не може само той да я търси - трагедия, използвач, манипулатор, долняк!


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: Elunaria в пт, 06 сеп 2019, 12:16
Ох, сега пък загрижен бил за нея.
Не знам по какъв начин й е казал, че тялото й не изглежда добре и трябва да ходи на фитнес, но честно казано не мога да си представя начин, по който да не се засегне и нарани една жена. Особено такава, която не е особено уверена в себе си - като приятелката на авторката.
Та не знам тъп ли е, или манипулативен? Едно от двете, със сигурност.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: Lorelada в пт, 06 сеп 2019, 12:24
Ако ходи на фитнес с него, ще са повече заедно. Търсете варианта "всеки печели". :smile:


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: --Gal-- в пт, 06 сеп 2019, 12:32
Мхм, това е кажи-речи същото като да кажа аз, че тя е комплексирана, следователно малоумна. Доказателства - ами ЕЖК.
Още в първото мнение авторката пише, че момичето
*има склонност да драматизира
*търси начини да стресне гаджето и поради липса на успех го е обявила за емоционален инвалид
*не одобрява желанието на човека да разполага с 2 от 7 дни седмично за себе си
*иска да бъде търсена по няколко пъти дневно

Във второто мнение се разбира, че момичето
*няма приятели, освен авторката и гаджето
*приобщена е към средата на гаджето поради липса на своя

В третото мнение авторката сама пише, че не може всеки път да обърне внимание на момичето. Не видях нвкой тук да нарича авторката нарцис или друг епитет, лепнат на гаджето.

Усилно ми е да цитирам мнения от различни страници през телефона. Нататък да ви припомням ли темата, или сами ще се върнете да прочетете за поведението на лепката?

Авторке, я ми пратете това гадже. Мисля, че ще си паснем с него.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: Елфичка в пт, 06 сеп 2019, 12:36
Преди да са заедно е било 2-3 пъти в годината. Ако е започнал да прави секс на 20 а сега е на 27, значи общо е правил 21 пъти секс в живота си преди нея. Сексуално инвалидно бебе е. А ако до 3тия път с него са го зарязвали каките, значи и не знае какво да прави.

Приятелката на авторката не сме я изкарвали жертва. Тия, които икат да защитават нарциса набеждават, че  другите я изкарват жертва. Напротив и аз и други писахме да си намери хобита, да си намери среда извън вкъщи, да помъдреее малко за това, което й се случва иначе пак ще се повтори.

Поздравления, за авторката и приятелката й че са потърсили непрофесионалната помощ тук отрано, преди той да й е влязал в психиката и да й диктува какво да облече, как да се вържи, къде да ходи и най-вече ... да си трае.

Неопитността на авторката обаче не прави 27годишният мъжо-бебе по-малко смотан.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: Sunshine_Reggea в пт, 06 сеп 2019, 12:42
Преди да са заедно е било 2-3 пъти в годината. Ако е започнал да прави секс на 20 а сега е на 27, значи общо е правил 21 пъти секс в живота си преди нея. Сексуално инвалидно бебе е. А ако до 3тия път с него са го зарязвали каките, значи и не знае какво да прави.

Пък ако си беше оте*ал - еее, курв*ар, нямаш място при такъв, луда ли си... Тя пък приятелката на авторката щото сигурно е Саша Грей, нали...


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: Elunaria в пт, 06 сеп 2019, 12:44
Или го прати насам, за да види откъде изгрява слънцето :joy:

Гал, не знам защо обявихте момичето за лепка? Има хора, които обичат да комуникират с близките си всеки ден. Има хора, които не ги влекат вечните срещи с най-различни хора, които нищо не означават за тях. Не ги влече да обикалят улиците всеки ден. Няма нищо лошо в това, стига да се чувстваш добре.
За мен, проблемът й е, че иска човек, който не е такъв, като нея. Тя няма да се промени магически, той няма да се промени магически, губят си взаимно времето.

Между секс 2-3 пъти в годината и курвар, има малко златна среда. Човекът никога не е имал връзка. Не е нормално.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: Елфичка в пт, 06 сеп 2019, 12:46
Първо, вече се издаде, че нямаш и идея какво си говорим жените на по женски. Така, че бързо сменяй пола от профила си.

Второ, никоя, ама никоя жена не се е оплаквала от хубав и редовен секс.

И трето, би трябвало да е ясно като бял ден, но ще го напиша за протокола: един мъж във връзка прави редовно секс с гаджето си. За 7 години повече от 21 пъти със сигурност. Това не го прави к*вар. Прави го мъж, способен да се обвърже, какъвто не е сегашното гадже на приятелката на авторката.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: Sunshine_Reggea в пт, 06 сеп 2019, 12:47
Не е имал сериозна връзка и е правил рядко секс. Общо взето, не намирам някаква кой знае каква драма и причина да се заклеймява мъж именно затова. Не е имал сериозна приятелка - не е правел редовно секс. Поради липсата на такава, рядко се е впускал в краткотрайни завоевания. Какво лошо?


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: Елфичка в пт, 06 сеп 2019, 12:48
Идва му гаджето на крака и той иска да си е сам половината седмица... на 3тия месец.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: Lorelada в пт, 06 сеп 2019, 12:53
Накрая това момиче ще стигне до извода, че колкото по-малко го търси тя, толкова повече ще я търси той, а ако не знае къде ходи без него - хептен, но дотогава ще мине още някоя годинка. Естествено никой не се е родил научен.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: --Gal-- в пт, 06 сеп 2019, 12:54
А, сега намерих още един ред в първото мнение. Като го питала за търсенето, гаджето отговорил 'само аз ли да те търся'. Наистина, само той ли да полага усилия, пък тя чака писмена покана   върху парфюмирана хартия ли, как?
Елунария, аз по принцип съм от по-лепкавите и съм много домошарски настроена, но избягвам да наричам различните от мен 'емоционални инвалиди, нарциси и манипулатори', защото те просто не са. А в темата вие наричате така гаджето и продължавам да не виждам защо. Че и леко заплашителни шегички. Кому е нужна подобна тъпотия?
Тази приятелка има проблем с приемането на идеята за различните характери и уважението към другите. Нямаше да е лошо, има всякакви идиоти по света, но тази си е навила на пръста, че точно с различен иска да бъде. Еми сори, но вариантите й са само два - или го оставя и минава на следващия кой знае какъв глупак, или стои, тегли и клюкари зад гърба му, докато на него му писне на пакета и й бие шута.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: Sunshine_Reggea в пт, 06 сеп 2019, 12:56
Идва му гаджето на крака и той иска да си е сам половината седмица... на 3тия месец.

Някъде назад казах, че за мен точно в началото на връзката да се залепите като гербови марки е грешка. Според мен, да подчертая, в духа на темата. Но хората имат различни потребности и различни разбирания за връзка.
Ако приятелката на авторката иска именно такава връзка - не е с правилния човек. НО! Това не прави този човек някакъв емоционален изрод, прави го просто неподходящ за нея.
Да си намери същата лепка, да си пишат нон-стоп и прочее. Но подобен тип жени "хем ги сърби, хем ги боли". Като си намерят някой като тях - също толкова драматизиращ, също толкова прилепчив и обсебващ - и почват да мрънкат до небето, че ги обсебват...


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: vermilion21 в пт, 06 сеп 2019, 12:58
Проблем със секса не съм споменавала да имат, казах правят редовно, когато са заедно.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: Sunshine_Reggea в пт, 06 сеп 2019, 13:02
Проблем със секса не съм споменавала да имат, казах правят редовно, когато са заедно.

Ти най-хубавото развали, таман го обявиха за импотентен...


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: 6510 в пт, 06 сеп 2019, 13:03
Тази приятелка има проблем с приемането на идеята за различните характери и уважението към другите.

Точно, липса на себеуважение и уважение е това. Тези качества също не ги притежават всеки, за съжаление. Много е грозно да не уважаваш действията на другите, без значение дали ти харесва или не.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: --Gal-- в пт, 06 сеп 2019, 13:07
Проблем със секса не съм споменавала да имат, казах правят редовно, когато са заедно.

Ти най-хубавото развали, таман го обявиха за импотентен...
Нищо де, версията за манипулативно недорасло копеленце още не е оборена напълно.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: bratan в пт, 06 сеп 2019, 13:07
Проблем със секса не съм споменавала да имат, казах правят редовно, когато са заедно.

Ти най-хубавото развали, таман го обявиха за импотентен...
Това не пречи да е с малка пишка 😁


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: Elunaria в пт, 06 сеп 2019, 13:08
Гал, сигнали за манипулативност има, и не знам как не ги виждаш? А, ако не е манипулативност, то е липса на всякакъв опит да бъде в интимна връзка с друго човешко същество. И в двата случая, не е добре.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: Lorelada в пт, 06 сеп 2019, 13:11
Ако имаше проблем с големината, щеше да е упоменато и форумът вече да го знае. :laughing:


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: vermilion21 в пт, 06 сеп 2019, 13:12
Гал, сигнали за манипулативност има, и не знам как не ги виждаш? А, ако не е манипулативност, то е липса на всякакъв опит да бъде в интимна връзка с друго човешко същество. И в двата случая, не е добре.
Тя клони повече към второто и има някаква надежда, че с времето може би ще прояви някакъв вид емоционална привързаност към нея. След това си мисли, той в началото като е такъв и не изпитва желание много много да е с нея, едва ли и след време ще има, абе скапана работа като цяло.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: Елфичка в пт, 06 сеп 2019, 13:14
Именно.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: Elunaria в пт, 06 сеп 2019, 13:17
Гал, сигнали за манипулативност има, и не знам как не ги виждаш? А, ако не е манипулативност, то е липса на всякакъв опит да бъде в интимна връзка с друго човешко същество. И в двата случая, не е добре.
Тя клони повече към второто и има някаква надежда, че с времето може би ще прояви някакъв вид емоционална привързаност към нея. След това си мисли, той в началото като е такъв и не изпитва желание много много да е с нея, едва ли и след време ще има, абе скапана работа като цяло.
Ако смята, че ще се научи на тези неща докато е във връзка с нея, тогава да го търпи... неясно колко време. Бих търпяла човек без всякакъв опит, но трябва да бъде изпълнено едно много важно условие - да бъде добър и мил човек. Такъв, който си няма никаква представа от нищо, но си позволява да критикува и подскача, не влиза в графа "мил човек".


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: --Gal-- в пт, 06 сеп 2019, 13:19
Гал, сигнали за манипулативност има, и не знам как не ги виждаш? А, ако не е манипулативност, то е липса на всякакъв опит да бъде в интимна връзка с друго човешко същество. И в двата случая, не е добре.
А за сигналите за манипулативност от нейна страна нещо да кажеш?

Тя клони повече към второто и има някаква надежда, че с времето може би ще прояви някакъв вид емоционална привързаност към нея. След това си мисли, той в началото като е такъв и не изпитва желание много много да е с нея, едва ли и след време ще има
Какъв точно е, освен различен от нея? Тя не иска емоционална привързаност, а иска точно определено емоционално проявление - така, както тя го вижда за правилно. Човекът иска 2 от 7 дни будно време за себе си и това естествено, че за човек без личен живот като приятелката ти е проблем. Тя хубаво се притеснява за бъдещето, а да й е минало през ума как изглежда отстрани? Ако сега се е лепнала, като се съберат в едно жилище няма да има отърване - захапва го за крака и не го пуска.

Сериозно, плашите ме понякога с тоталния отказ, че може да има друга гледна точка.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: Elunaria в пт, 06 сеп 2019, 13:26
Нека си има друга гледна точка, изобщо не ми пречи. Проблемът не е във времето, което иска да прекарва сам, а в това, че явно нещо в поведението му, буди несигурност в нея - критиката за тялото й е физическото доказателство в случаят, най-вероятно има и други неща. 
Продължавам да си стоя зад първоначалната позиция, че са прекалено различни за да имат връзка. Кой крив, кой прав, няма особено значение.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: --Gal-- в пт, 06 сеп 2019, 13:36
Кой крив, кой прав, няма особено значение.
Има даже огромно значение, защото човек влиза във връзка с целия си багаж - минало, очаквания, характера.
Независимо с кого е във връзка, за да поддържа душевното си равновесие, девойката ще иска да участва плътно в живота на гаджето. Тя губи увереност от всеки негов ангажимент, който не включва присъствието, участието или одобрението й. А това, доколкото помня, според ССФ в СО е дефиницията за психическо насилие.
Че тази връзка няма да я бъде - няма как да съм по-съгласна. Против съм единствено да се обявява гаджето за черен, само защото е
А. Мъж
Б. Не иска да е 24/7 с девойката.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: 20052018 в пт, 06 сеп 2019, 13:41
За мен никой не е виновен от двамата в тази двойка. Мъжът е свободолюбив, обича да излиза напред-назад, незадължително с гаджето. А тя, според мен, е от типа романтична душа -иска цялото внимание, любов, пеперуди и т.н. и като не ги получи, следват драми. Аз мъжът го разбирам, защото и аз съм до известна степен такава. Те просто не са на една честота, затова не ги виждам заедно успешно. Тя ще продължава да драпа за внимание, той - за свобода. Да се преориентира тя е моят съвет, щом този мъж не я устройва.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: Elunaria в пт, 06 сеп 2019, 13:43
Точно пък от мен, никога никога няма да чуеш мнение, което да е пристрастно. Няма значение дали става дума за мъж или жена, коментирам това, което ми се струва нездравословно.
При нея нездравословното е да търси връзки с хора, които никога няма да й дадат това, което иска/има нужда. Освен драми в живота си, друго няма да постигне.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: Viviana91 в пт, 06 сеп 2019, 14:22
Аз мисля, че момичето е с повече емоц.проблеми. Влюбена е в мъж, който не е особено впечатлен от нея. А тя целеустремено иска да го промени кардинално . Защо ??? Унизително е и безпереспективно. Не зная от форуми,книги, клишета ли се влияят някои хора, но и в сблъсъка с реални проблеми си остават слепи. Някои са като програмирани, с амбици, но в противовес на избрания човек. Ергенът няма да се трансформира в послушна детегледачка, иконом, с култ към жена си. Няма нужда от излишни квалификации и анализи. Мъжът не желае сериозно обвързване. Следващите му критики ще са по - язвителни, с цел да я дистанцира.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: KpucaHa в пт, 06 сеп 2019, 15:42
Ох, като тръгнем да вярваме на приказки... кой колко правил секс и блабла. Момчето я ползва за разнообразяване. Вероятно има и друга, или поне е хвърлил мрежи някъде, където обяснява как няма гадже и затова не иска "гаджето" да приказва за отношенията им. Излиза си, обикаля баровете, вероятно сваля жени, вероятно спи с тях. В началото му е било интересно, ама после мацката е подкарала с телефона нон стоп и "ти защо не се обади" ,"от 3 часа не си ми писал" и подобни и му се е отщяло. Дори и приказките за фитнеса и че харесва друг тип тяло не значи "иди на фитнес", а значи "не ме кефиш".
В момента поддържат неангажиращи отношения за секс. Утре може и телефонът да не си вдигне. Това е.
Разбирам момчето. При него връзката ще се случи, няма да "влезе" в нея. Затова е и "нямал" досега връзка, защото не казва на всяко няколкомесечно чукане така. Момичето да си намери друг, този не е нейният.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: The Catcher in the Rye в пт, 06 сеп 2019, 15:44
Що се правите на улави :joy:
Вие с вашите мъже, като бяхте гаджета, по 3/7 дни ли бяхте във връзка? През другите 4 не се познавате, не се чувате, все едно другият не съществува.
Нищо лепкаво не виждам в момичето. Всяка, която е имала нормален мъж, знае, че един мъж те търси, иска да прекарвате време заедно, наглася си ангажиментите и т.н.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: VickyTaylor в пт, 06 сеп 2019, 15:54
Така си е. Ако някой мъж ми постави условие за режим на свиждане 4/7,  бих се обидила много жеатоко и бих си тръгнала без обяснения.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: Lorelada в пт, 06 сеп 2019, 15:59
А ако настоява всеки ден с него, няма приятелки, няма курс по рисуване или каквото там обичаш да правиш, няма днес си вкъщи, че се умори и искаш да си починеш след работа, абе с него си само?!


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: VickyTaylor в пт, 06 сеп 2019, 16:03
Тези неща се уточняват съвсем естествено в хода на ежедневната комуникация, а не се правят предварителни схеми и графици.
Днес съм ангажирана с това и това, да оставим киното за утре, защото ще стане късно? Утре имам служебен ангажимент извън града, ще закъснея. Такива работи.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: The Catcher in the Rye в пт, 06 сеп 2019, 16:06
Не виждам да настоява. Не се пали.

Ще ти подшушна една тайна. Човек, който не е емоционален инвалид, когато иска време за себе си, го комуникира чрез поведението си и по други начини, изразява го чрез личността си
и не кара другия да се чувства като притурка и досадник. Правилца от сорта на 4/7 и 3/7 говорят за проблем у човека. Ако ти си окей да ти размахват пръстче и да се снишаваш като дъвка, залепнала на подметката на някого, записвайки си в графика кога можеш и не можеш да го притесняваш, то не го рекламирай на другите жени. НЕ е нормално. Просто не е.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: Lorelada в пт, 06 сеп 2019, 16:09
И ти не се вълнувай. Преувеличаваш казаното от момчето и преразказано от двама човека - гаджето и приятелката й - в случая.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: The Catcher in the Rye в пт, 06 сеп 2019, 16:11
Не го, пише си го. :)


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: Елфичка в пт, 06 сеп 2019, 16:16
И ти не се вълнувай. Преувеличаваш казаното от момчето и преразказано от двама човека - гаджето и приятелката й - в случая.

Колкото и да е преразказано - поведението си е поведение. Не можеш да го изопачиш. Ако си е бил зает 3-4 дни от седмицата е щяло да е види това в началото, а не на 3тия месец.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: Alyssa в пт, 06 сеп 2019, 17:06
По конкретния казус - не виждам бъдеще поради крайното разминаване на светогледа на двамата.

Частта с критиката към тялото на момичето не ми се нрави, но по отношение на повечето други неща май съм от "породата" на момчето явно - особено като бяхме "пресни" гаджета не виждах никакъв смисъл да си зарежа хобитата и приятелите, за да може да сме всеки ден заедно.  Дажи винаги супер много съм се дразнила на хора, които зарязват всички и всичко заради нова тръпка и ми го водят навсякъде поредния. Разбира се, има моменти, в които има място и време да се вземе и половинка, но не всеки път и не на всяка цена.  В тази връзка - ако излизаме с мои приятели и взема половинката - не го броя за лично време :)

Със задълбочаването на отношенията/намеренията ми порасна и желанието да прекарваме повече време заедно и съответно заживяхме заедно.  Ако обаче от първия месец ми държи сметка колко пъти ходя на спорт и колко на театър с приятел(к)и - ще е довиждане на секундата.  Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: viksdesire в нд, 08 сеп 2019, 00:12
Аз съм жена и бих откачила, ако трябваше всеки ден да се виждам или чувам с гаджето.
Имах едно, 5г. Връзка. Звънеше ми всеки ден по три пъти и накрая му казах, че прекалява, ако имам да му споделя нещо важно ще му звънна. Не изпитвах нужда да давам обяснения какво правя във всеки един момент. Жестоко стана като му кажех, че се прибирам с автобуса и се почва "Ама къде си, на коя спирка".
Както нямам нужда да прекарвам 24/7 с гаджето си, аз съм отделна личност и мога да съществувам самостоятелно.

Няма да изтърпя някого като приятелката ти, която се държи като обсебена. Хората трябва да имат време за себе си и да дишат.

А и това "правил секс 2-3г." За мен си е чиста лъжа, тя ако е такава лепка още в началото, то ще почне да получава паник атаки, че гаджето й е минал няколко девойки преди нея и не е била "единствената"

Сега имам една приятелка с гадже. Излизаме 2часа с нея да пием на кафе и е звъннала на гаджето си поне 6пъти. Съжалявам, ама е адски досадно да стоя настрани и да я слушам с поредното "Къде си", "Яде ли, наяде ли се, ама какво ще ядем вечерта", "ааа хляб да взема ши"
И аз ще издивея , ако някой ми звънне 10000пъти за глупости.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: The Catcher in the Rye в нд, 08 сеп 2019, 02:11
Всички коментирате преживявания, които нямат общо с казуса. А, и затова са ви бивши. Не щото са правили така, а щото не сте ги обичали просто и тогава всяко съприкосновение става досадно.
Нека женените да споделят дали с мъжете си бяха на смени 3/7 или искаха да прекарват време с тях. Казвам женени, защото се предполага, че за да се ожениш за някого или да създадеш семейство с него, значи го обичаш.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: Elunaria в нд, 08 сеп 2019, 03:40
Пак някакви свободни съчинения чета. Никъде не е споменато, че момичето иска да държат връзка нон-стоп. За мен да се чуеш с някой 1-2 пъти на ден, не е ненормално, винаги имам какво да си кажа с хората. Проблемът е, че той се държи сякаш тя не съществува, в моментите, в които не са заедно. Както и иска режим на свиждане - не повече от 4 пъти седмично.
Наистина, колко ли от вас всъщност ще се съгласят с такива унизителни условия? Да ги поставяш е лесно, да ги спазваш обаче... явно не.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: VickyTaylor в нд, 08 сеп 2019, 08:38
Аз и мм също сме  свободолюбиви характери. Но в началото на веъзката искахме да прекараме всеки момент заедно, пишехме и се чувахме постоянно. То просто си идва отвътре.
Сега- след 10г съвместен живот, всеки има своето лично пространство и е свободен да прави това, от което има нужда, без да сме залепени като гербови марки. Имаме изградено доверие и уважение помежду си за тези неща.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: bratan в нд, 08 сеп 2019, 09:15
Пак някакви свободни съчинения чета. Никъде не е споменато, че момичето иска да държат връзка нон-стоп. За мен да се чуеш с някой 1-2 пъти на ден, не е ненормално, винаги имам какво да си кажа с хората. Проблемът е, че той се държи сякаш тя не съществува, в моментите, в които не са заедно. Както и иска режим на свиждане - не повече от 4 пъти седмично.
Наистина, колко ли от вас всъщност ще се съгласят с такива унизителни условия? Да ги поставяш е лесно, да ги спазваш обаче... явно не.

Елунария, ти си една от най-ерудираните дами тук. Вероятно би могла да останеш интересна на повечето мъже, ако водите 1-2 разговора всеки ден. Но какво остава за по-баналните и фриволни жени, които са в пъти повече?
Ще си позволя да цитирам viksdesire.

Сега имам една приятелка с гадже. Излизаме 2часа с нея да пием на кафе и е звъннала на гаджето си поне 6пъти. Съжалявам, ама е адски досадно да стоя настрани и да я слушам с поредното "Къде си", "Яде ли, наяде ли се, ама какво ще ядем вечерта", "ааа хляб да взема ши"
И аз ще издивея , ако някой ми звънне 10000пъти за глупости.

В момента, когато разговорите станат на битово естество или повтарящи се, това наистина може да побърка един мъж.

Според теб коя млада двойка би била по-успешна:
1/ тази, която е през целия ден заедно, единият е ремарке на другия и си бъбрят по 5 пъти на ден
или
2/ тази, която си прави няколкодневни почивки и когато си прилипсват се видят и наистина да има какво ново да си разкажат и да прекарат качествено време заедно

Другото, което ми прави впечатление е, че тук веднага като се заговори за връзка между млади хора и всеки на автопилот описва ситуацията си от своята камбанария след 20 годишен брак, забравил изначално колко различен е дейтинга на 25г. Реално ако някой мъж не иска да се ожени за нея на 5-тия ден заедно и да и гледа 4-те деца до края на живота си, за нищо не става.

Не, тези връзки не е нужно да продължават дълго, те са приятни или неприятни и носят опит, уроци, себепознаване. В случая дали ще научи жената на търпение, или мъжа на повече привързаност - кое от двете ще стане, само времето би показало.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: Alyssa в нд, 08 сеп 2019, 09:32
Аз се ожених за човек, с когото не се виждахме всеки ден в началото :)
Различните хора много различно преживяват нещата, недейте да решавате, че щом вие не можете да си представите нещо, то не е любов. 
При мен в първия месец няма как (дори в случая с ММ) да се говори за любов - привличане и интерес - да, но любовта дойде с опознаването и тогава вече и желанието да прекарваме още и още време заедно.
 Колкото до графика - много зависи как е представен както вече казах -  и при нас в началото се подразбираше, че в понеделник и сряда (примерно) няма да се виждаме, защото в единия ден аз съм на курс, в другия той е на спорт и после пие бира с приятели и т.н.  Никой не се е сърдил, и двамата се чувствахме чудесно така.  И точно в това е ключът - ние сме такива хора и имаме сходни разбирания за това как се развива една връзка. 
Кой крив и кой прав в конретния казус според мен няма кой знае какво значение, защото тези хора са ужасно различни и само ще се измъчат един друг.  Фактът, че за три месеца вече са успели да се "разделят" и съберат говори достатъчно. Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: viksdesire в нд, 08 сеп 2019, 10:09
Кое е унизителното, че 27г. момък е пораснал и цени времето си и не смята себе си за кученце, което трябва да разхожда приятелката си като кученце, което "ще умра без милотуУуУ".

4/3 си е идеална формула за щастлива връзка, заедно сте, но имате и време за себе си.
Щом девойката няма (явно) приятели, тези свободни дни може да използва да завърже някакви познанства, че ако скъса с гаджето някой ден, всичките хора, с които се е запознала покрай него ще си отидат от живота й.
Тя малко или много ще ги е приела за близки и ударът ще е голям.

Трябва ли постоянно да вися в чата да пращам на патето емотиконки (модерни връзки duh ), за да доказвам любовта, че видиш ли един ден да не го питам как е и светът свършва, всичко е било лъжа, нищо не е истинско ?
Много е сладко някой да не може да живее с теб, ама почваш да се чудиш преди появата ти как е оцелял и ти се струва престорено.

Аз държа да имам свободни дни, най-малкото мога спокойно да се видя с МОИТЕ приятели да прекарам ползотворно време с тях, отколкото да им кажа "Дай да пием едно бързо кафе, че моя ще лежи цял ден и трябва да съм с него" и естествено се лепва на телефона да му заобяснява кога точно ще дойде и през кой магазин ще дойде.
Мдаааа пиша от името на приятелката, която бива игнорирана, заради леплива към гаджето си личност.Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: Free Agent в нд, 08 сеп 2019, 10:45
И аз гласувам за 4/3. Идеално си е. Кой работи, кой учи, кой се забавлява и също така се виждат достатъчно.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: FragranceFanatic в нд, 08 сеп 2019, 10:56
Vikdesire, ок, разбирам какво имаш предвид, но ти говориш за крайности, които на над средно интелигентен няма да са приятни, и описваш масовите и по-често срещани "любовни" отношения или опити за такива.

Малко или много в двата си дълги, нелоши поста, описваш "връзка" в начален стадий на ниво гаджърлък, където за "ограничаване" и граници, трудно може да се говори.

Когато, обаче си в сериозни отношения(или декларираш на човека, че искаш да градиш такива), малко или много има "приоритизиране", или поне при повечето хора е така, и "милУтУ" ти става приоритет, разбира се с родителите, които са ни дали живот, но това са друг вид отношения, и не трябва да се смесват, въпреки че в БГ знаем как е масово, и са малко хората с установен баланс.

Още повече, със забързаното ежедневие и ангажименти на всеки, то не остава време, и ако отношението ми е такова, като твоето, да опозная някой достатъчно, за да си кажа :"Ти си, маце", ще е почти невъзможно, или трябва безкрайно дълго време да си играем на иди ми дойди ми.

Естествено, че опознаването и задълбочаването иска време, естествен процес, непринудено, така е най-сладко, не юруш, но 5 г. да казваш, че си имала накакъв и те издразнил, е адски много време, то си личи в началото кой какъв е. Какви 5 г., за толкова време връзката отдавна е трябвало да е отишла в следващата фаза. Разбира се, говоря за по-зрели хора, не тийн-студенти.

Това за приятелите - не съм съгласен. В една връзка с вече установен режим, ангажименти и т.н., приятелите не са на първо четене, а са периферия, именно поради гореописаното. Истинските приятели си остават такива, едни идват, други заминават, трети остават до живот. Кръговрат. Много ясно, че като искаш да се видиш, отиваш, но не за сметка на времето, което трябва да се прекарва с най-близкия. А, ако няма време, просто не се виждаш. Адекватен човек няма да се сърди, а ще се радва за теб, че си щастлив и ще те разбере.

Много хора избират "практичност" пред любов, чувства и страст, което за мен не е ок, по-добре да съм сам.

Не те познавам, квалификации и изводи от 3 поста, няма как да се правят, но сякаш си от хората, които сами са си по-добре, в което няма лошо, хората сме различни.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: viksdesire в нд, 08 сеп 2019, 11:20
Тук участващите лица са в три месечна връзка, а не 10г. брак, в които наистина приоритетите се изместват.
И съм нямала просто "някакъв", имах спътник в живота, била съм с него винаги, била съм на всичките събирания със семейството му, грижила съм се за него, когато е бил болен, тъжен, разстроен и го обичах и сме си доказвали любовта, независимо че съм решила два дена да бъда без него.
Не сме заедно вече по причини извън това, че мога да живея ден без него, но това е извън темата.

Не съм съгласна, че приятелите са единица, на която можеш да не обръщаш внимание. Приятелствата се изграждат и поддържат със времето и половинката ти няма да има нищо против да отделиш време и за останалите важни хора в живота ти. И той има приятели, с които може да общува и двамата трябва да сте щастливи и заедно и отделно. Ако се обичате никой няма да реве, че си си изял от времето на половинката за някакви си..приятели.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: Nephrite в нд, 08 сеп 2019, 11:44
Имаше разни мъдрости от сорта ''Няма доказан случай яйцеклетка да преследва сперматозоид. Не изневерявай на природата си!'', или ''Ако се държиш като прислужница, не се обиждай, че не се отнасят с теб като с кралица''.
Била съм и от двете страни на ситуацията, т.е. обсебена от мисълта да не съм сама или бягаща с 200 от някой.
От висотата на 42-годишния си опит (личен и страничен) съм на мнение, че в любовта нещата се случват лесно и няма как да не успееш да разграничиш заинтересован мъж от незаинтересован.
Според мен, приятелят на приятелката ти не е влюбен в нея, но в общи линии му е удобна. Би стоял с нея, докато някоя интересна кака не му завърти главата и не забрави за всичките си нужди от свобода и лично време, които пък са напълно нормални.
 Ако остане с нея, може и дете да ѝ направи и да заживеят заедно, но съвместният им живот ще бъде изпълнен с лек психически тормоз от сорта ''не си оформена, нямаш цици, косата ти е права, пък аз харесвам къдрици (или обратното), не си интересна, не си бляскава''.
Според мен и двамата са еднакво слабохарактерни, просто тя се е влюбила или само той ѝ е вързал, а тя има отчаяна нужда да е с някого.
Съжалявам, но момиче без приятели, интереси и амбиции ми звучи точно така.
И тъй като съм жена и майка на момиченце, мен ме интересува какво би могла да промени приятелката ти в себе си за да излезе от положението на потенциална вечна жертва.
Аз бих спряла да го търся, бих обърнала внимание на външния си вид (нова прическа, различен грим, освежаване на гардероба), бих взела под внимание забележката му (въпреки, че тя е физически слаба) и бих започнала да се занимавам със спорт или танци - заради тонуса, енергията и самочувствието, което дават тези занимания, бих преразгледала приоритетите си, бих си поставила някакви професионални или образователни цели, бих се поразтъсила за хоби, ако животът ми е достатъчно уреден, бих изкарала шофьорски курс, готварски курс, езиков курс - нещо, бих тръгнала сама (нагласена и ефектно облечена) на кино или театър. Накратко, бих се отворила за света.
Само на 23 години е, за Бога! Оставам с впечатление, че днешните млади нямат никакъв хъс за живот. А животът в днешно време предлага толкова много възможности!Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: Elunaria в нд, 08 сеп 2019, 12:04
viksdesire, ако 4/7 се случва по естествен начин, тогава явно е добре и за двамата. Когато ти се заяви в прав текст, без да го очакваш или искаш, е малко по-различно.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: ₪₪₪ Afrodita ₪₪₪ в нд, 08 сеп 2019, 12:20
Аз съм жена и бих откачила, ако трябваше всеки ден да се виждам или чувам с гаджето.
Имах едно, 5г. Връзка. Звънеше ми всеки ден по три пъти и накрая му казах, че прекалява, ако имам да му споделя нещо важно ще му звънна. Не изпитвах нужда да давам обяснения какво правя във всеки един момент. Жестоко стана като му кажех, че се прибирам с автобуса и се почва "Ама къде си, на коя спирка".
Както нямам нужда да прекарвам 24/7 с гаджето си, аз съм отделна личност и мога да съществувам самостоятелно.
:
Няма да изтърпя някого като приятелката ти, която се държи като обсебена. Хората трябва да имат време за себе си и да дишат.

А и това "правил секс 2-3г." За мен си е чиста лъжа, тя ако е такава лепка още в началото, то ще почне да получава паник атаки, че гаджето й е минал няколко девойки преди нея и не е била "единствената"

Сега имам една приятелка с гадже. Излизаме 2часа с нея да пием на кафе и е звъннала на гаджето си поне 6пъти. Съжалявам, ама е адски досадно да стоя настрани и да я слушам с поредното "Къде си", "Яде ли, наяде ли се, ама какво ще ядем вечерта", "ааа хляб да взема ши"
И аз ще издивея , ако някой ми звънне 10000пъти за глупости.
То това което описваш не е "гаджета", а приятели с привилении. И ми е необяснимо как 5г. си гадже с някой? За толкова време хората или се събират да градят семейство или се разделят. Ако се срещнете двама егоцентрични нарциса, за което всеки самостоятелно си е самодостатъчен и решите да се водите гаджета, та белким не се виждате от самолет, колко сте различни от масовото нормлано поведение - ок. Но това е другата крайност и точно обратното на лепка и обсебващи отношения.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: viksdesire в нд, 08 сеп 2019, 12:41
Моля те, изясни си понятията в собствената си глава, че явно отдавна си забравил/а разликата между привилегии и двойка. Ние бяхме двойка.
Жалко, че има толкова обсебващи хора на този свят, където не можеш да обиколиш даже магазините сам, ако не си  вързан за кученце за приятеля си и не можеш да съществуваш без да си съпроведен от него. Те затова сегашните млади изпадат в паник атаки от най-малкото, че никой не ги учи как да се справят сами, а трябва да разчитат друг да ги дондурка със себе си.
Пуснало преди малко полата на майка си и търси да се закачи за следващия да я гледа 24/7


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: ₪₪₪ Afrodita ₪₪₪ в нд, 08 сеп 2019, 13:44
Изяснявай си ти понятията за себе си, че като те чата как 5 годишно чукане от време на време, го броиш за гаджета (?!?) :satisfied: В моите представи да се видиш с някой 1-2-3 пъти в седмицата за лаф моабетче и секс не е двойка, а си е баш "приятели с привилегии". Двойка има съвсем друго значение и то варира според чувствата на двамата и според това от колко време за заедно, имам предвид, че в началото са гаджета, после стават половинки, след което живеят на семейни начала или направо се женят - тези етапи са двойка. Ама да се видя 2 пъти в седмицата с някой, а в останалото време да си живея абсолютно самостоятелно, че даже и потелефон да не се чуваме - за мен не е двойка /и не само за мен/. Никой не говори да си 24/7 залепен за някого - това както казах е другата крайност на приятел с привилегии. Между черно и бяло има мнооого нюанси. Недоумявам защо в тоите представи има само лепки и нищо сериозно, само леко задоволяване на физическите потребности.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: viksdesire в нд, 08 сеп 2019, 14:03
Защото ти си тази, която си украсява дадена връзка като "чукане от време на време" нищо, че никъде не е уточнен сексът като цяло или на кво лафче сме били . Но всеки се води по собствените си фантазии...няма лошо.
Хора, които правят само секс не стоят толкова години заедно...ама си ми светила.

Девойчето, ако на 3месеца прави драми, няма да стигне далеч във връзките си.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: ₪₪₪ Afrodita ₪₪₪ в нд, 08 сеп 2019, 14:22
За секса предположих, защото обясняваше, че сте били гаджета, а в моите представи това вкл. и секс, освен ако не говорим за тийнове в начален тийн. Ама ако през тези 5 години с чат пат 2-3 пъти седмично виждане дори и секс не сте правили кой знае колко или хич ... :satisfied: и да ми обясняваш, че сте били "Двойка" е смешно и нереалистично :satisfied:


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: Elunaria в нд, 08 сеп 2019, 15:30
Нейната грешка е, че се е хванала с човек, който не е за нея. За някои може да е лепка, за други си е съвсем нормална. За мен пък хора, които ще ме държат на график, са студенокръвни  борсуци, като сме тръгнали да даваме определения.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: 20052018 в нд, 08 сеп 2019, 16:19
Според мен, този мъж просто не я харесва и не му пука, съответно. Утре, като дойде някоя мадама и му завърти главата, хич няма да иска почивка.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: Елфичка в пн, 09 сеп 2019, 09:21
Нарцисите са неспособни да обичат някой друг. Няма как да дойде някоя да му завърти главата, защото графикът му е запълнен с не-секс и не-внимание. Коя ще е тая, която да търпи това? Неориентирано младо девойче, което не си знае стойността.

Момичето не само, че е добре да прави драми, ами е добре да си врътне опашката и да се махне то тоя. След това е добре да си направи свой график и да наблегне на това сама да си се обича, преди да тропа с крак друг да я обича.

ВиксДесайър, не ми се сърди и на мен, но 5 години и още да сте на етап гаджета не е на добре. Клони към удължаване не приятели с предимства. Разкажи - живеете ли заедно, имате ли кола, къща на ваше име, имате ли общо почивки, планове за бъдещето. Така само да отхвърляш всичко, което не ти пасва на картинката не ти е от полза.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: reap7 в пн, 09 сеп 2019, 09:30
Абе хора... Как очаквате, че на някой ще му и добре, особено ако е свикнал да е сам и някой му се натиска до задника 24/7. Особено в началото на връзката, това може да е пагубно.
Обсебването никога не е добра идея и отблъсква страшно много. Всеки има нужда от време за себе си.
Приятелката ти преиграва според мен.
А момчето не знам защо го наричаш емоционален инвалид. По скоро е емоционално стабилен. И аз не бих се тръшнала, ако след 2 месеца връзка някой реши да ме остави.
Приятелката ти пък защо се опитва да го стряска с такова нещо и защо чака все той да я търси? Какви са тея детски работи?
Аз не бих издържала подобно нещо. Според мен, приятелката ти е емоционално нестабилна и търси под вола теле, което може да и изиграе много лоша шега.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: FragranceFanatic в пн, 09 сеп 2019, 09:38
Елфичка, хубав пост.

Аз, обаче, като нагледал се на какво ли не, не търпя драми, нямам нужда от такива, а от зрели, адекватни отношения.
Като начало се иска отзивчивост, сговорливост, неприкритост, свежест, непринуденост, спазване на уговорки и ангажименти. Слагаме в уравнението и физически да се харесваме, естествено. Оттук вече напасването на характерите, където няма гаранция, че ще сe съвместят двама души.

Това да се заобича го тълкувам, като научаване на самодостатъчност, с оглед да се чувстваш и научиш еднакво добре, както във връзка, така и сам, не всеки го може.
Зрялата самодостатъчност води и до, както казваш, "да си знае цената", което само по себе си е добре, защото имаш ясно изградени критерии за партньор. Въпреки че на масата представите са адски изкривени.

Не е задължително и за мен адски непрепоръчително да се набълбукаме с "общи активи" под формата на ипотеки и лизинги.
Преди да се влезне във връзка всеки има някакъв изграден и подреден живот, и влизането в юридическо-икономически "общи" отношения, в повечето случаи не завършва добре. Нямам нужда от хамалогии, банки и т.н.
Любовта и общото не се измерва с това :satisfied:.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: --Gal-- в пн, 09 сеп 2019, 10:11
Абе хора... Как очаквате, че на някой ще му и добре, особено ако е свикнал да е сам и някой му се натиска до задника 24/7. Особено в началото на връзката, това може да е пагубно.
Точно. И това, за съжаление, е невъзможно за разбиране от човек, който е зависим от чуждо присъствие.
Да си във връзка е хубаво. Да налагаш разбиранията си за връзка на всеки, с когото си се видял/а повече от 3 пъти, вече не е хубаво.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: Елфичка в пн, 09 сеп 2019, 15:54
Гал, права си, но до някъде. В случая на гаджето на приятелката рой е бил много напорист и на лице в първите 3 месеца, а сега изведнъж открива, че е зает с хобита и не можел той да звъни все той и бла бла. Все в посоката на - абе ставаш за леглото, ама нещо да не тръгнеш да си мислиш, че сме сериозни.

ФрагеансФанатик, благодаря. Това с общите покупки е пословично. Ако са сериозни нещата се очаква и общи неща да се правят, купуват, взимат като решение. И се очаква и както казват американците - да имаш и скин ин дъ гейм.

На мен например един пич отиде и вместо да си решим едни неща заедно, отишъл и се консултирал с една приятелка и с мама и така решил той ние какво да правим... Оставих го във фейсбук да разбере дали това ми харесва и дали сме още заедно.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: --Gal-- в пн, 09 сеп 2019, 16:19
Елфичка, знам, че ако някой се държи с мен така, както това момиче с гаджето си, ще избягам с 200. Нещата, от които тя се оплаква, могат с абсолютно същия процент вярност да означават, че не гаджето, а тя е в грешка.
Да, вариантът тя да тропне с крак, че нейните разбирания са Единствените Истински, е някакъв изход от ситуацията но и двамата ще са ядосани и обидени. Много по-добре е тя да направи някакъв компромис и да не е толкова изискваща внимание, току-виж подействало. Оплакванията й не са толкова, че той не й обръща внимание, а че е поискал лично време, което са две много качествено различни неща.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: Елфичка в пн, 09 сеп 2019, 18:45
Липсва информация за това до колко има опит това момиче с гаджетата. Подозирам, че не много след като се държи детски и иска тип родителско внимание от момчето, но това е друга тема.

За мен 3 са диъл брейкърите на това гадже. Първо, с толкова малко секс, който е правил, ако му падне една истинска жена, няма да знае какво да я прави. Това за един мъж на 27 е доста голям минус.

Второ, позволил си е да й каже какво да промени в себе си, за да е достойна за него. Ми, че той с какво е заслужил тя да се променя за него. Това запитал ли се е? Сигурно не.
(Даже напровив. Аз имах преди години един период, където от едни хранителни добавки се бях надула от всякъде и мойто мъжле тогава ми казваше: Не съм забелязал. Много си си хубава така... И така трябва. После се изфиних, но по мое желание, че да не съм по-назад от колежките, а не за да заслужа Мъжът ..)

И трето, това момче не излиза с нея, когато ходи по барове, а я мъкне при роднините. Т.е. не стига, че грам не разбира от връзки, ами и ги бърка нещата. Аз ако имах мъж, който прави така с мен, който на всичкото отгоре не е имал връзка с жена до сега, веднага бих се врътнала на токчетата, защото това е толкова гей, че няма накъде. Родителите искат да има гадже и той им осигурява някаква си там, обаче за ходенията по барова - тя няма място там, щото не е от "клуба".


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: vermilion21 в пн, 09 сеп 2019, 19:49
Имаше връзка продължила близо 4 години, но там излизанията с приятели се оказаха с приятелки.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: --Gal-- в пн, 09 сеп 2019, 19:53
Тъпчем на едно място. Елфичка, по принцип си права, ама айде да не е чак толкоз прекрасна и върховна тази девойка. Ми разбира се, че ще се променя заради гаджето, ако иска да има такова! Хората са длъжни да се променят, това не подлежи на коментар, крайно време е някои да пораснат и да проумеят, че са сред други хора, а не в гората. На коментар подлежат единствено границите, в които да се случва промяната. Никой не е чак толкоз перфектен, че да няма нужда от подобрение тук-там. С живота и опита се научава кога си струва и е положителна промяната и кога - не. На всяка цена отказ от промяна е комплексарщина и детински инат.
По конкретния случай, фактът (поне този, който беше поднесен), че средата на лирическата героиня се състои от цифром и словом 2 (двама) души, от които единият скоро ще бъде шитнат - на мен това ми говори за спешна нужда от промяна. Сори, ама само в американските тийн комедии всичко живо избягва компанията на свестен човек и то даже не през целия филм. В живота не се случва така.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: Елфичка в пн, 09 сеп 2019, 20:00
Няма спор тук. На няколко пъти се писа, че и момичето има нужда от промяна. На 23 е, хубава възраст да се усети за някои неща от живота.

Но и от смяна на този мъж трябва, че най-вероятно й харесва да си има някой повече отколкото й харесва да е отхвърляна от това гадже.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: vermilion21 в пн, 09 сеп 2019, 20:53
Последно, уикенда са били заедно, уж всичко е било точно, сега 3 дена ще си почива младежа. Тя категорично отказва да говори с него на тема виждания, не иска да се излага излишно. Ще чака месец, два, ако нищо не се промени ще следва раздяла.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: bratan в пн, 09 сеп 2019, 20:57
И какъв е смисъла да чака? От сега й е казано, че няма да стане. Ще го хипнотизира ли, какво 😁 Очевидно има нещо, което я устройва засега или още не е намерила следващия клон, на който да се хване.
Иначе благодарим за ъпдейтите, които пускаш 😆


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: vermilion21 в пн, 09 сеп 2019, 20:59
И какъв е смисъла да чака? От сега й е казано, че няма да стане. Ще го хипнотизира ли, какво 😁 Очевидно има нещо, което я устройва засега или още не е намерила следващия клон, на който да се хване.
Иначе благодарим за ъпдейтите, които пускаш 😆
Е нали уж много избързвала, сега какво чака, последно? 😂


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: Елфичка в пн, 09 сеп 2019, 21:00
Вместо да си слага живота на спирачка за него, за започне да го живее, че сега й е времето. Ако иска. Ако не иска - ще ходи да чака другия 1-2 месеца, третия половин една година, четвъртия 3-4 години докато стане съвсем сериозен и така мъжете ще й дават трохички надежда за обвързване и тя ще скача по струните им.

Да вземе и тези два месеца да направи нещо със себе си приятелката, че да не стане така, че си е пропиляла живота по този и после и по всички следващи като него. Ако тя не си промени модела на харесване все на такива ще попада.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: bratan в пн, 09 сеп 2019, 21:01
На практика тя иска 1-2 месеца, след което му подписва присъдата. За 1-2 месеца нищо няма да се промени, иска се много повече време (да стане на нейното).


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: vermilion21 в пн, 09 сеп 2019, 21:04
След 2 месеца ще е минала половин година, достатъчно време на тази възраст да видиш на къде вървят нещата. Когато са заедно още в началото ви казах, че нямат проблеми.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: Елфичка в пн, 09 сеп 2019, 21:08
Баш си е лятна забежка това. От Май до Септември. Какво сериозно се търси в това. Че и месеци се броят...

А защо по добре приятелката да остане с този мъж 2-3 години, че нали като навършат 30 години мъжете и тогава решават да се женят. Може пък ако остане с него и той нея да я вземе за булка (сарказъм ... )


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: tays в пн, 09 сеп 2019, 21:09
Точно още месец- два са нужни.
На момичето му е светнала червената лампа , помолила е съфорумка да пусне тема. Тоест, тя вече не се е чувствала комфортно във връзка, в която някой и определя време със себе си, и време за себе си. Аз бих се почувствала много унизително, ако някой ми каже- сега сме три дни заедно , после три дни са си мои, не ме търси. За мен това е знак, че някой ме "намества" някак в подредения си свят, все едно - от него да мине. Връзката му с момичето е наравно с отношенията с приятелите, фитнеса, шопинга. Това , че за някой мъж не си приоритет, който да избута останалите неща, е много сериозен знак за липса на критерии и селективност. А утре, когато има дете, и то ли ще е в дните за отдих от семейството, или в семейните ги пишем.
Момчето не я обича достатъчно, според мен. Не я желае достатъчно. Три месеца са малко време за генерални изводи, но точно още един - два , са достатъчни, за да се изясни картинката.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: rosi81 в пн, 09 сеп 2019, 21:15
сега 3 дена ще си почива младежа.
От какво, от нея ли?! :laughing:  Пиши я бЕгала работата...


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: vermilion21 в пн, 09 сеп 2019, 21:19
Смисълът на темата беше точно такъв, да видим как са протекли в началото връзките на други хора и дали това, което иска момчето е нормално.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: --Gal-- в пн, 09 сеп 2019, 21:40
Нормално е, да. Недейте да търсите начин той да излезе кривия, което да даде някаква, знам ли, индулгенция за лепенето.
И аз не виждам какво още ще му чакат два месеца. Както каза Братан, ако нещо се очаква да стане, то е нужен доста по-дълъг период. Сега просто си играйкат на кой е по-снизходителен и търпелив. Той 3 дни, тя ехей 60, ларж работа. То толкоз са им и сериозни отношенията, щом си играят така на дребно с дни.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: bratan в пн, 09 сеп 2019, 21:48
Представям си ги какви графикомани ще са като семейство.
Измий колата между вторник и четвъртък
Имаш четири дни да купиш на детето ботушки
до 1 седмица да планираш отпуската и почивката
Вижданка с роднини - не повече от веднъж месечно, между 14:00 и 17:00 😁


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: --Gal-- в пн, 09 сеп 2019, 21:56
Звучи перфектно 😁 Иначе ще стане като в оня виц 'казах ти - след 5 мин, няма нужда на всеки половин час да ми напомняш'.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: Nephrite в пн, 09 сеп 2019, 22:04
Смисълът на темата беше точно такъв, да видим как са протекли в началото връзките на други хора и дали това, което иска момчето е нормално.

Ами......да, когато хората са влюбени, искат да се срещат възможно най-често.
След като той няма такава потребност, значи не е влюбен в нея.
Вероятно я харесва, допада му, но не е влюбен.
Предполагам, че има и такива връзки - но за да са успешни, по-влюбената страна трябва правилно да си разиграе картите.
Имам една приятелка. Вече е семейна и с дете. Имаше обаче, един предълъг период в живота ѝ, изпълнен само с такива връзки - очакване той да се обади, виждане за секс и храна, чудесно изкарване и...........нищо повече. Много тежко ги преодоляваше.
Защо не ѝ предложиш тя да удържи и да не му звъни първа, а когато ѝ той се обади след три дни за да се срещнат, тя да се окаже неочаквано заета? Според мен, реакцията след това ще подскаже доста.
Да, всички знаем, че тези игрички са тъпи, но наистина за друг вариант в конкретната ситуация не се сещам.
Както вече писах - в любовта нещата се случват лесно. Или стават, или не. Любовта просто идва, случва се, не е нещо за което трябва да се борим или да заслужим.
Това, за което трябва да се преборим е как да я задържим при изграждането на съвместен живот - там са трудностите.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: FragranceFanatic в пн, 09 сеп 2019, 22:45
:
Смисълът на темата беше точно такъв, да видим как са протекли в началото връзките на други хора и дали това, което иска момчето е нормално.

Ами......да, когато хората са влюбени, искат да се срещат възможно най-често.
След като той няма такава потребност, значи не е влюбен в нея.
Вероятно я харесва, допада му, но не е влюбен.
Предполагам, че има и такива връзки - но за да са успешни, по-влюбената страна трябва правилно да си разиграе картите.
Имам една приятелка. Вече е семейна и с дете. Имаше обаче, един предълъг период в живота ѝ, изпълнен само с такива връзки - очакване той да се обади, виждане за секс и храна, чудесно изкарване и...........нищо повече. Много тежко ги преодоляваше.
Защо не ѝ предложиш тя да удържи и да не му звъни първа, а когато ѝ той се обади след три дни за да се срещнат, тя да се окаже неочаквано заета? Според мен, реакцията след това ще подскаже доста.
Да, всички знаем, че тези игрички са тъпи, но наистина за друг вариант в конкретната ситуация не се сещам.
Както вече писах - в любовта нещата се случват лесно. Или стават, или не. Любовта просто идва, случва се, не е нещо за което трябва да се борим или да заслужим.
Това, за което трябва да се преборим е как да я задържим при изграждането на съвместен живот - там са трудностите.


Много точно казано, Нефрит, с тази разлика, че трябва да се бориш и да заслужиш човека до себе си, без да го приемаш за даденост, а да си благодарен и да му го показваш с отношение :).
Това да си играйкам, нямам нерви.

На 23 изобщо не знаят къде се намират, чак се хващам за главата. Има тук-там някои 24-26, върнали се, заблудени или не харесали чужбина, пратени от мама и тате да учат, понаучили това-онова, но пак с масата - две-четири излизания и дотук. А повечето над 30-32 вече са с доста багаж, който мъже като мен, Братан и други, няма как да носят, просто не искаме, от друго тесто сме "омесени".


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: Елфичка в пн, 09 сеп 2019, 22:55
 Бас държа, че ако му врътне такъв номер с трите дни почивка преди следващата среща, каквито той й ги върти, точно на втория път ще се разпаднат отношенията им и той ще си признае, че не я харесва чак толкова.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: Nephrite в пн, 09 сеп 2019, 23:12
И аз така мисля, че ще стане.
Ще си спести обаче драми, разриви и обяснения.
Ще я боли, ще ѝ мине, пък току виж ѝ подействало събуждащо - останах с впечатлението, че е малко вяла и меланхолична.
Имам и една друга приятелка - не иска да приеме ситуацията и до последно преследва мъжа с искане да си изяснят отношенията. И живее с надежди. Сещай се за какви агонии става въпрос.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: Phoenix Wright в пн, 09 сеп 2019, 23:28
:
Много точно казано, Нефрит, с тази разлика, че трябва да се бориш и да заслужиш човека до себе си, без да го приемаш за даденост, а да си благодарен и да му го показваш с отношение :).
Това да си играйкам, нямам нерви.

На 23 изобщо не знаят къде се намират, чак се хващам за главата. Има тук-там някои 24-26, върнали се, заблудени или не харесали чужбина, пратени от мама и тате да учат, понаучили това-онова, но пак с масата - две-четири излизания и дотук. А повечето над 30-32 вече са с доста багаж, който мъже като мен, Братан и други, няма как да носят, просто не искаме, от друго тесто сме "омесени".

Братане, в графика няма лошо, аз съм по-скоро по рутината и подредбата, да се знае кое какво, без изненади, с една дума - подреден живот от до, лошото, че повечето се изхвърлят и/или не искат да се научат, някои ми казват :"Не признавам авторитети"( а аз съм авторитет от-до), едва ли не някой да й налагал нещо или делегирал, попадал съм на такива. Няма как иначе да градиш отношения, другото е, като темата и главните актьори - "прЕателите" на авторката.

Обаче пък това не пречи да се плюят точно мъжете от това "тесто", като класиката са приказките за "застаряващите ергени". Винаги съм се чудел защо тръгват въобще да се приказват такива, какво се цели, един вид да ги дискредитират ли, да ги обидят ли, какво ли...?


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: Viviana91 в вт, 10 сеп 2019, 01:19
Някои и на 21г.са добре ориентирани в живота. За съжаление наблюдавам известна деградация и изпростряване при съжителство с вреден партньор. Неминуемо е . Аз ценя хора с критерий и изискуем минимум. Успяват именно т.н. "черни овце",  а не сляпото стадо.
Очаквах да гледам ужаси, тази вечер, но хоръра беше с комедийни елементи. :grinning: Тук приятелката на авторката очаква мъж "която не я отразява и забравя" да се трансформира във влюбен педант. На кино е възможно, в живота, твърдо - НЕ.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: Phoenix Wright в вт, 10 сеп 2019, 01:30
Изпростяването тръгва най-напред от средата, в която се движат. Вредния партньор (каквото и да се влага във "вреден") определено подсилва ефекта, но той е едно от следствията, а не главната причина.
А тези, ориентираните, за които говориш, повечето от тях вече не са в страната. Тоест, ориентирали са се.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: Viviana91 в вт, 10 сеп 2019, 01:36
Грешен избор или грешни приоритети. Вреден не е най - точния епитет, но е обобщаваш за форумните драми.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: reap7 в вт, 10 сеп 2019, 19:32
Значи..Не знам за вас, но ако някой иска от мен да сме 24/7 заедно и то още от началото на връзката, да се изоставя живота и хобитата (А те са много и даже финансите ми зависят от тях), бих избягала доста бързо.
 Веднага би ми светнала лампата, че тоя човек е зависим от чуждото внимание и ще ме обсеби напълно.
Дори да съм влюбена в него и да го харесвам като човек, в един момент това ще започне да ми пречи...
Но това си е мое мнение.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: Sunshine_Reggea в вт, 10 сеп 2019, 22:57
Значи..Не знам за вас, но ако някой иска от мен да сме 24/7 заедно и то още от началото на връзката, да се изоставя живота и хобитата (А те са много и даже финансите ми зависят от тях), бих избягала доста бързо.
 Веднага би ми светнала лампата, че тоя човек е зависим от чуждото внимание и ще ме обсеби напълно.
Дори да съм влюбена в него и да го харесвам като човек, в един момент това ще започне да ми пречи...
Но това си е мое мнение.

Аз дори не виждам как ще стане в началото на връзка, когато двойката не живее заедно. Работата - едно на ръка. Сън - слагаме го 8 часа. Разбрахме, че героинята на авторката май няма много интереси, ама един сериал да рече да изгледа или една книга да прочете... Както и да го гледам, виждане седем дена в седмицата ми изглежда натоварващо и за двете страни. Другият вариант е още на трета среща да си тръсне прашките и лакчетата у момчето и после да реве що така е избягал...
Тука излезе, че е голям боклук, дори и само за това. Никоя не се замисля, че ако някой й увисне на врата като воденичен камък, ще избяга с 200.
Иначе в конкретния случай не виждам причина да продължава тая вселенска мъка и прилежащото й клюкарене.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: h7akhu в вт, 10 сеп 2019, 23:05
Не ми се чете всичко - много страници сте изписали. Достигнахте ли до извода, че малката е дразнеща и в дните в които на него не му се прави секс - не му се занимава с нея .. или още се търси под вола теле ?


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: --Gal-- в ср, 11 сеп 2019, 06:40
Достигнахте ли до извода, че малката е дразнеща и в дните в които на него не му се прави секс - не му се занимава с нея
Охооо, откога. Сега сме на етап осъждане на мъжката шовинистична свиня.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: Phoenix Wright в ср, 11 сеп 2019, 08:18
Не ми се чете всичко - много страници сте изписали. Достигнахте ли до извода, че малката е дразнеща и в дните в които на него не му се прави секс - не му се занимава с нея .. или още се търси под вола теле ?
Баце, всеки нормален мъж знае, че ако не му се занимаваше с нея, той НЯМАШЕ да е с нея!!! Simple as that. Той си е поставил условията. Редни, нередни - поставил ги е. Тя съзнателно се е съгласила, като си е мислила, че в последствие нещата може и да се променят, само че очакванията изглежда са нереалистични.
Ако смята, че положението не и изнася, бие си камшика и end of story, а не пуска теми в БГ-Мама.
Лирическия герой в темата не е той, а ТЯ !!!


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: Lorelada в ср, 11 сеп 2019, 11:07
Такива промени се случват в по-дългосрочен план. Евентуално.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: Phoenix Wright в ср, 11 сеп 2019, 11:20
Да, поне година, може и две, ако приемем, че успеят да останат заедно толкова.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: h7akhu в ср, 11 сеп 2019, 11:30
осъждане на мъжката шовинистична свиня.

Това трябва да е мотото на този форум :)


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: Viviana91 в ср, 11 сеп 2019, 12:19
Не ми се чете всичко - много страници сте изписали. Достигнахте ли до извода, че малката е дразнеща и в дните в които на него не му се прави секс - не му се занимава с нея .. или още се търси под вола теле ?
Явно по принцип е леннив или с проблеми, заявява че прави секс 2-3 годишно. Ако и цикъла и съвпадне с емоционалните му спадове , ги очаква "интимна идилия". Авторката може да го изчака да порасне и възмъжее, за да и дава конкретни отговори и насоки. Често жените анализират мъжки индивиди, чиято мисловна дейност се свежда до напъни на физиол.нужди. Егоизмът не е променлива величина.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: Елфичка в ср, 11 сеп 2019, 14:40
Според мен е с нея заради родителите си. Те му пилят, че си няма приятелка и той им води такава да видят, че не е гей.

А това, че още на 3тия месец сваля маската и грам не иска да положи каквито и да е усилия показва, че връзка няма и няма и да има. Тя приятелката на авторката може да си мисли друго, да брои месеци, да празнува месечишнина (от годишнина ама с месеци), но връзка няма. Прекарват си добре докато са заедно и това е.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: Sunshine_Reggea в ср, 11 сеп 2019, 14:45
Не ми се чете всичко - много страници сте изписали. Достигнахте ли до извода, че малката е дразнеща и в дните в които на него не му се прави секс - не му се занимава с нея .. или още се търси под вола теле ?
Явно по принцип е леннив или с проблеми, заявява че прави секс 2-3 годишно. Ако и цикъла и съвпадне с емоционалните му спадове , ги очаква "интимна идилия". Авторката може да го изчака да порасне и възмъжее, за да и дава конкретни отговори и насоки. Често жените анализират мъжки индивиди, чиято мисловна дейност се свежда до напъни на физиол.нужди. Егоизмът не е променлива величина.

Авторката отбеляза, че приятелката й не се оплаква от нередовен секс и че правят секс, когато се виждат. Тоест "2-3 годишно" се отнася за периода преди сгаджосването.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: vermilion21 в чт, 12 сеп 2019, 12:02
Ами, разделиха се, темата вече е излишна.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: ₪₪₪ Afrodita ₪₪₪ в чт, 12 сеп 2019, 12:16
Кой инициира раздяла? Тя нали беше си дала 2месеца срок? Нещо конкретно ли се случи?


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: Nephrite в чт, 12 сеп 2019, 12:18
Пожелаваме ѝ успех оттук нататък.
Дано го преодолее бързо и се вслуша в някои от съветите, които ѝ дадохме.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: vermilion21 в чт, 12 сеп 2019, 14:13
Скарали са се за нещо дребно, при което той и казал, че няма да се видят и днес, и от там тя избухнала и така. Общо взето той е скъсала с нея.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: --Gal-- в чт, 12 сеп 2019, 14:22
3 противоречия само в едно мнение - скарване, но за дреболия. Уж дреболия, пък тя избухва. Уж тя избухва, пък той къса. Ако наистина става дума за приятелка, а не за теб самата - имай си наум, че приятелката е манипулативна и послъгва.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: vermilion21 в чт, 12 сеп 2019, 14:25
По-скоро той се е опитал да я манипулира, вчера е ходил по работа някъде и и казал, че е много доволен, тя го питала от какво и той казал, че е тайна между тях, тя попитала кои тях, и той избухнал с това да си мисли планове за довечера...


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: --Gal-- в чт, 12 сеп 2019, 14:44
Ама тази твоя приятелка не разбира от дума, а? Сега пък той бил избухнал.
Не искам да съм груба, но ти, тази приятелка или там който се мъчи да лъже - да си изясни версията, преди да я обнародва. Ако не може - да си търси други шарани.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: vermilion21 в чт, 12 сеп 2019, 14:46
Ама тази твоя приятелка не разбира от дума, а? Сега пък той бил избухнал.
Не искам да съм груба, но ти, тази приятелка или там който се мъчи да лъже - да си изясни версията, преди да я обнародва. Ако не може - да си търси други шарани.
Ох, не знам неразбираемо ли пиша, очевидно и двамата са избухнали, той пръв с плановете, след това тя...


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: Как' Сийка в чт, 12 сеп 2019, 14:56
Неразбираемо е, да.
Дай отначало и по-подробно: аз му казах, той ми каза...  :)


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: vermilion21 в чт, 12 сеп 2019, 14:57
Неразбираемо е, да.
Дай отначало и по-подробно: аз му казах, той ми каза...  :)
Подробно, ако съм била там, това ми каза тя, пак и бил нарушавал личното пространство и такива глупости. Чак аз се ядосах вече...


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: ₪₪₪ Afrodita ₪₪₪ в чт, 12 сеп 2019, 15:03
Неразбираемо е, да.
Дай отначало и по-подробно: аз му казах, той ми каза...  :)
Подробно, ако съм била там, това ми каза тя, пак и бил нарушавал личното пространство и такива глупости. Чак аз се ядосах вече...
А той пък как нарушава нейното лично пространство, като е я освободил 3-4 дни в седмицата от присъствието си, че даже не й и пише в това време?


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: --Gal-- в чт, 12 сеп 2019, 15:03
Сега пък той на нея нарушавал личното пространство. 20 страници нищихме, че той се жалвал как тя нарушава неговото.
Нещо много станаха версиите.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: 20052018 в чт, 12 сеп 2019, 15:05
Нищо не разбрах-кой избухнал и защо?


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: vermilion21 в чт, 12 сеп 2019, 15:14
Моя е грешката от бързане, тя му го била нарушавала с тези въпроси.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: Елфичка в чт, 12 сеп 2019, 15:50
До колкото разбрах, пичът в един от свободните от връзка дни ходил някъде на "работа", ама било тайна (тревичка, хапчета, транспорт на "стоки" или нещо такова). Тя го питала за тая работа и той веднага се врътнал, че не му харесва да го питат въпроси, на които не иска да отговаря.

Пробвал се е да смени темата, като й нареди да направи мъжката постъпка да направи планове за вечерта и като не отхапала кокала мацката, той решил да я накаже с още един ден почивка от "връзката". И като започнала да му дръжи сметка момичето за своеволията и той й съобщил очевидното, че не са в никаква връзка. Ама въобще.

Жалко, че поне мацката не си е направила кефа да му каже какъв боклук е. Ей така, за лично удовлетворение.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: La Sombra в чт, 12 сеп 2019, 16:07
Кое е унизителното, че 27г. момък е пораснал и цени времето си и не смята себе си за кученце, което трябва да разхожда приятелката си като кученце, което "ще умра без милотуУуУ".

Какво точно му е порасналото? Първо напира, после се сетил, че си "цени" времето и си назначил самосиндикално почивки от връзката. Ами като искаш да си почиваш от връзки, казваш на човека и го освобождаваш изцяло от личността и присъствието си. Не го баламосваш с графици, за да си имаш някого подръка, ако случайно ти стане скучно. Това е неуважение и към партньора, и към връзката.
Когато навлизаш в сериозни отношения и даваш заявка за такива, не би трябвало времето с партньора да ти тежи толкова, че да определяш графици и на другия кога да се виждате, защото си цениш времето. Че то естествено ти идва отвътре да искаш да бъдеш колкото може повече време с човека, а през останалото ти липсва. Изобщо не е пораснал, цялата му работа прилича на нарцистични изпълнения - иди ми, дойди ми, ама когато аз кажа. Представям си подобна връзка - днес, от еди-колко си до еди-колко си, с еди-кого си. Утре, вдругиден и по-вдругиден - почивка от досадника. Ужасон.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: --Gal-- в чт, 12 сеп 2019, 16:37
До колкото разбрах, пичът в един от свободните от връзка дни ходил някъде на "работа", ама било тайна (тревичка, хапчета, транспорт на "стоки" или нещо такова). Тя го питала за тая работа и той веднага се врътнал, че не му харесва да го питат въпроси, на които не иска да отговаря.

Пробвал се е да смени темата, като й нареди да направи мъжката постъпка да направи планове за вечерта и като не отхапала кокала мацката, той решил да я накаже с още един ден почивка от "връзката". И като започнала да му дръжи сметка момичето за своеволията и той й съобщил очевидното, че не са в никаква връзка. Ама въобще.

Жалко, че поне мацката не си е направила кефа да му каже какъв боклук е. Ей така, за лично удовлетворение.
Леле, колко съм заблудена.
Мислех, че е ненормално да вдигам гири, да намилам едно и също, да тъпча на едно място, а вместо това трябва да се радвам на хубавите моменти и да ги създавам.
Горе пише, че трябва да вдигам гири и даже да обиждам. Е за кво култивирах тогава толкова години търпение и позитивизъм? Като още на 20 съм била скандалджийка за пример и аплодисменти.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: vermilion21 в чт, 12 сеп 2019, 16:40
Ами не, казал и е да си прави тя планове за вечерта, защото той не иска да се виждат, ядосала го е...И да ви кажа явно не си взима от дума тая моята, ходила до работата му да се унижава думи нямам, сега я е срам от нея си, ама късно.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: Елфичка в чт, 12 сеп 2019, 16:50
Гал, момичето е на 23. Тамън е за един голям скандал по италиански. А някои неща се правят фино, фино и на по-дърти години. Една приятелка така я подучих. Надушихме, че мъжът й й изневерява с една неприлично млада и амбициозна провинциалистка в работата. Ами, на коледното парти бяха поканени и половинките и ... налива се вино за всички и хоп, мойта приятелка взима виното от ръката на момичето и отпива от него пред нея и й го връща с: Упс, грешка. После й допи колата и й каза: Ти нали не си гнуслива. Накрая в дискотеката й каза за довиждане: Бих ти предложила да те закараме до вас, но бързаме да се приберем.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: La Sombra в чт, 12 сеп 2019, 16:54
По-скоро той се е опитал да я манипулира, вчера е ходил по работа някъде и и казал, че е много доволен, тя го питала от какво и той казал, че е тайна между тях, тя попитала кои тях, и той избухнал с това да си мисли планове за довечера...
Разбрах, че и двамата били избухнали, но гореописаната причина да овикаш партньора си и да го наказваш като дете, на което няма да дадеш лакомство или обещана вещ, хич не ми се връзва със зрял човек, без значение пола. Още по-малко с такъв, който държи на партньора си във връзка, която сам е започнал. Не знам дали тя ходи като кученце по него, както писаха, но с тия методи той си мисли, че дресира куче. Явно каквото и да направи тя, според настроението му ще има или няма да има излизане. С една дума - търси си поводченца за скандали и съответно - продължение на почивката. Ама не е луд, който яде баницата.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: Елфичка в чт, 12 сеп 2019, 17:02
Той си е намерил стратегията в живота: превръща даването на внимание на стока и ако той прецени, че тя е заслужила, дава, ако не е послушка, отнема. Така тя трябва да си заслужи любовта всеки път, обаче той ще дава оценката.

Един човек със здравословна самооценка никога няма да позволи някой друг да им казва колко са добри, послушни или заслужаващи да получат обич, внимание, отношение. Те ще си знаят, ще си тежат на мястото и такива нарцистични прояви ще ги хвърлят в коша от рано.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: VickyTaylor в чт, 12 сеп 2019, 17:16
Типичен егочешец вживял се в ролята на доминант.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: tays в чт, 12 сеп 2019, 17:18
Типичен егочешец вживял се в ролята на доминант.
А тя пък тръгнала да му се изяснява по месторабота :flushed:
Ще да излязат прави потребителките, че е лепка.
Авторке, не и ли беше полезна темата ?


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: VickyTaylor в чт, 12 сеп 2019, 17:19
Бе, тя, че не е свят не е.. Ама и този си е за дърво.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: Elunaria в чт, 12 сеп 2019, 17:20
Момчето е като хванато от гората, няма никаква представа как се общува.
Значи той й разказва някакви неща, обяснява, че "бил много доволен", но ако го попита нещо по въпроса... защото така правят нормалните хора... започва да подскача, че му навлизала в личното пространство и да отменя срещи "за наказание"? Лол.. да си пие хапчетата този човек, а приятелката ти да не се занимава повече.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: tays в чт, 12 сеп 2019, 17:29
Бе, тя, че не е свят не е.. Ама и този си е за дърво.
Този е ясен още от началото на темата. Ако истински държиш на един човек, то той ти е приортет, не го делиш с хобитата и приятелите ти.
Дано момичето се осъзнае, че това не е истинска, млада връзка. За по-дългогодишните е друго вече. Там са се напаснали, уважават личното си пространство и се чувстват комфортно един с друг и един без друг като двойка. При гаджета на три месеца такъв дележ е недопустим.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: VickyTaylor в чт, 12 сеп 2019, 17:31
Ама и тя вместо да те води да те черпи вино, задето се е отървала от тоя екземпляр, ходи да му се обяснява в работата 🤦‍♀️
Загубена работа. С право я е срам.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: --Gal-- в чт, 12 сеп 2019, 17:40
Ама тя знае той къде работи ли 😁 И кво, ходила да проверява от какво е доволен ли 😁
Хора, стига, това е малоумно дори за 23годишна.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: Elunaria в чт, 12 сеп 2019, 17:45
Гал, човекът явно тотално я е побъркал, а и как няма, като явно изведнъж от "кралица" я е превърнал в момиченце за свиждане 4/7. Тоя е нарцис на 100%, колкото и да се прави на много лично-пространствено наранен, той точно това очаква от нея - да го гони.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: vermilion21 в чт, 12 сеп 2019, 18:36
Ами момичета наздраве, тая вечер ще сме на вино и сълзи, дано си е взела поука.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: tainichka в чт, 12 сеп 2019, 18:41
Една приятелка така я подучих. Надушихме, че мъжът й й изневерява с една неприлично млада и амбициозна провинциалистка в работата. Ами, на коледното парти бяха поканени и половинките и ... налива се вино за всички и хоп, мойта приятелка взима виното от ръката на момичето и отпива от него пред нея и й го връща с: Упс, грешка. После й допи колата и й каза: Ти нали не си гнуслива. Накрая в дискотеката й каза за довиждане: Бих ти предложила да те закараме до вас, но бързаме да се приберем.

Ти ли я подучи да разиграва тия простотии? Да й пие от чашите. :astonished:


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: bratan в чт, 12 сеп 2019, 19:51
Една приятелка така я подучих. Надушихме, че мъжът й й изневерява с една неприлично млада и амбициозна провинциалистка в работата. Ами, на коледното парти бяха поканени и половинките и ... налива се вино за всички и хоп, мойта приятелка взима виното от ръката на момичето и отпива от него пред нея и й го връща с: Упс, грешка. После й допи колата и й каза: Ти нали не си гнуслива. Накрая в дискотеката й каза за довиждане: Бих ти предложила да те закараме до вас, но бързаме да се приберем.
Ти ли я подучи да разиграва тия простотии? Да й пие от чашите. :astonished:
Елфичка е доста болен мозък, чел съм я и в други теми. Тук вече даже надмина себе си. Отдавна не бях чувал по-нелепа история. Да не говорим, че клони към измислица - уж само поканени колегите и половинките, а тя самата какво е правила там, че разказва от първо лице?


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: Lorelada в чт, 12 сеп 2019, 19:53
Е, отмъщението не е било кой знае какво. Помня в една тема имаше съвет да се отнесат на любовницата мръсните гащи и чорапи на мъжа, за да й се каже, че вече тя ще го пере. Тогава изпаднах в размисъл - понеже ММ борави уверено с пералнята и сам се грижи за бельото си, ако не дай боже изневери, ами че аз не мога да приложа този ефектен подход! :flushed:


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: bratan в чт, 12 сеп 2019, 19:55
Хахаха, това за бельото си го спомням! В една друга тема в раздел здраве, една авторка твърди, че е хванала сифилис от 1-2 целувки в кръчмата.
Тъй че хич не е шега работа някоя съмнителна дама да ти пие от чашата :)Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: Lorelada в чт, 12 сеп 2019, 20:00
Нали са имали контакти с един мъж, чашата не е проблем! Това даже е бил намекът според мен.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: tays в чт, 12 сеп 2019, 20:17
Нали са имали контакти с един мъж, чашата не е проблем! Това даже е бил намекът според мен.
Това е смисълът, да. Но според мен законната много яко се е изложила.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: Viviana91 в чт, 12 сеп 2019, 20:19
Проблемът е ако младата любовница е имала и други партньори. Не бих рискувала устен контакт. :joy:
Някои, финно и елегантно оформят тройка или размяна на партньори. :grinning:


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: tainichka в чт, 12 сеп 2019, 20:27
Нали са имали контакти с един мъж, чашата не е проблем! Това даже е бил намекът според мен.

Намекът е ясен, но публиката сигурно е забелязала само как кьор кютюк пияната жена на "Х" вече не може да си намери чашата и пие от чуждите. :satisfied: Да не ни пука!


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: VickyTaylor в чт, 12 сеп 2019, 23:06
Това не е нищо. Аз знам история, в която законната наказва мъжО с безсексие, а той опира до услугите на крайпътна жрица. В отговор засегнатата съпруга отива на лют скандал с труженичката 🤷‍♀️


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: Sunshine_Reggea в чт, 12 сеп 2019, 23:09
Нали са имали контакти с един мъж, чашата не е проблем! Това даже е бил намекът според мен.

Намекът е ясен, но публиката сигурно е забелязала само как кьор кютюк пияната жена на "Х" вече не може да си намери чашата и пие от чуждите. :satisfied: Да не ни пука!

Това вече беше много добро попадение!
Иначе подобни циркове стават след гледане на много откраднати животи, пътища на честта, сюргюни и мюмюни и почваш да бъркаш кое върви в реалния живот и кое - не. Че чак и да подкокоросваш някого да действа така...
За съжаление историята от темата също достигна реализма на "Междузвездни войни". Те скъсали, ама не се знае заради коя от двете лабилни душици, пък тя ходила до работата му, и това говорене в множествено число... Пак стана тя "за една преАтелка питам" и всички се сещаме как преАтелката си всъщност ти...


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: bratan в чт, 12 сеп 2019, 23:32
Пак стана тя "за една преАтелка питам" и всички се сещаме как преАтелката си всъщност ти...

Да, туистът беше твърде предсказуем 😃


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: Елфичка в чт, 12 сеп 2019, 23:39
Елфичка е доста болен мозък, чел съм я и в други теми. Тук вече даже надмина себе си. Отдавна не бях чувал по-нелепа история. Да не говорим, че клони към измислица - уж само поканени колегите и половинките, а тя самата какво е правила там, че разказва от първо лице?

Болен мозък е майка ти. Като сме почнали да фамилиарничиме ..
Иначе не ти влиза в работата, ама не всички офиси са строго професионални. С мъжа сме колеги, с жена му се знаем от предишен отдел, в който съм работила, а това момиченце го обсъждахме още като дойде в екипа, че ще се осуче на първия срещнат меринджей, който й се изпречи на пътя. Е, малко по-нависоко се прицели, ама не й се получи за дълго.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: Viviana91 в пт, 13 сеп 2019, 00:08
Sunshine_rege, какво означава сюргюни и мюмюни?
По темата, авторката не осъзнава, приятеля и не е наясно, но форума знае. :grinning:


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: tays в пт, 13 сеп 2019, 00:09
Как се прицели и как се срути ?
ВЕрно ли се засрами ?
От банкета ?!
Не се заяждам, нали тук се учим на пинизи.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: Elunaria в пт, 13 сеп 2019, 00:12
А защо имате проблем с жените, а не с изневеряващите мъже?


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: tays в пт, 13 сеп 2019, 00:20
А защо имате проблем с жените, а не с изневеряващите мъже?
Най -тъпата конкуренция, според мен.
Защо ? Защото с изневеряващите мъже  и с нагона им няма как да излязат на печалба.
Остава утехата, че са по- добрият продукт.
Щот мъжът кривнал с крива.
Ама тук темата не беше ли за съвместимостта.
Изначално е било гнило.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: Как' Сийка в пт, 13 сеп 2019, 09:16
А защо имате проблем с жените, а не с изневеряващите мъже?

Е, що... Защото в случая става въпрос за топ мениджър, а кой е луд да реже клона, на който седи?  :)
Правилно, ще скочи на любовницата, че не губи нищо. Пък е и по-лесно. И по-атрактивно за приятелките и офисните клюкарки.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: Lorelada в пт, 13 сеп 2019, 14:32
Любопитно ми е продължението на историята с любовницата, мениджъра и пиещата от чужди чаши съпруга. :wine_glass: Както и как е приключила разправията между съпругата и труженичката в другата история, която се спомена. :grinning:


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: Elunaria в пт, 13 сеп 2019, 14:36
А защо имате проблем с жените, а не с изневеряващите мъже?

...а кой е луд да реже клона, на който седи?  :)

Явно аз.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: sofiq83 в пт, 13 сеп 2019, 15:40
С какво се занимава това момче? Такива странници по принцип са хора на изкуството или  някой с доста по-високо IQ, от останалите хора и са си напълно самодостатъчни и другите хора даже  им са скучни.И след като 1-2 пъти му е достатъчно да прави секс в годината, те  колко често правят.Питам за да ми стане ясно, дали я манипулира и е поредния безчувствен женкар и я пуска по пързалката много яко (познавам доста такива), девойката не е много голяма 23 е възраст на която лесно те подлъгват, или наистина е някои странник и в двата случая обаче оправия оправи няма


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: Елфичка в пт, 13 сеп 2019, 17:30
Моите пари са на програмист.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: Alba rosa в пт, 13 сеп 2019, 17:44
Нещо не мога да разбера защо това момиче се натиска да е с някого, когото нарича "емоционален инвалид". Още по-малко вярвам, че го обича. Може би е била влюбена, но обич не.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: vermilion21 в пт, 13 сеп 2019, 21:25
Нещо не мога да разбера защо това момиче се натиска да е с някого, когото нарича "емоционален инвалид". Още по-малко вярвам, че го обича. Може би е била влюбена, но обич не.
Всичко идва от майка и, която я притиска, че вече и "било време".


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: bratan в пт, 13 сеп 2019, 22:08
Не че в България няма майки-психопатки на средна възраст, но на този етап да се измества фокуса и да изкарваме сега девойчето жертва на майка си, щото я била притискала... Нещо не върви :unamused:


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: Elunaria в пт, 13 сеп 2019, 22:18
Време за какво на 23 години? И за сватби и за деца й е рано, ако това има предвид майка й.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: Sunshine_Reggea в сб, 14 сеп 2019, 00:06
С какво се занимава това момче? Такива странници по принцип са хора на изкуството или  някой с доста по-високо IQ, от останалите хора и са си напълно самодостатъчни и другите хора даже  им са скучни.И след като 1-2 пъти му е достатъчно да прави секс в годината, те  колко често правят.Питам за да ми стане ясно, дали я манипулира и е поредния безчувствен женкар и я пуска по пързалката много яко (познавам доста такива), девойката не е много голяма 23 е възраст на която лесно те подлъгват, или наистина е някои странник и в двата случая обаче оправия оправи няма

Кое му е странното на момчето?
Хора, vermilion ясно каза: "Проблем със секса не съм споменавала да имат, казах правят редовно, когато са заедно." Спрете да се хващате за две приказки, които и без това са препрепрепрепрепрепрепреразказани.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: Nephrite в нд, 15 сеп 2019, 10:11
Не че в България няма майки-психопатки на средна възраст, но на този етап да се измества фокуса и да изкарваме сега девойчето жертва на майка си, щото я била притискала... Нещо не върви :unamused:

Върви, върви......ако си с по-лабилна психика, ако си с ниско самочувствие, ако си знаеш че не блестиш в нищо и една властна майка да ти дудне как времето ти минава, ето виж останалите колко са щастливи, как са се уредили, пък ти..... Няма начин да не лудне.
Да, момичето може би е било досадничко, но и онзи не си е падал по нея особено, така че - дано да си е научила урока. И да се вслуша в дадените ѝ съвети.
С едната доброта не става. Трябва да хвърли малко труд върху себе си - така ще се научи да се цени и всичко останало. И няма да ѝ се налага тя да преследва мъже.
По въпроса за добротата, имаше един лаф ''Да очакваш светът да те третира добре, защото си добър човек е същото като да очакваш лъвът да не те изяде, защото си вегетарианец''.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: FragranceFanatic в нд, 15 сеп 2019, 12:23
Не че в България няма майки-психопатки на средна възраст, но на този етап да се измества фокуса и да изкарваме сега девойчето жертва на майка си, щото я била притискала... Нещо не върви :unamused:

Върви, върви......ако си с по-лабилна психика, ако си с ниско самочувствие, ако си знаеш че не блестиш в нищо и една властна майка да ти дудне как времето ти минава, ето виж останалите колко са щастливи, как са се уредили, пък ти..... Няма начин да не лудне.
Да, момичето може би е било досадничко, но и онзи не си е падал по нея особено, така че - дано да си е научила урока. И да се вслуша в дадените ѝ съвети.
С едната доброта не става. Трябва да хвърли малко труд върху себе си - така ще се научи да се цени и всичко останало. И няма да ѝ се налага тя да преследва мъже.
По въпроса за добротата, имаше един лаф ''Да очакваш светът да те третира добре, защото си добър човек е същото като да очакваш лъвът да не те изяде, защото си вегетарианец''
.

Чудесни разсъждения, не визирам темата, не съм чел всичко и не следя.
Допълвам, за мъжете важи същото - да положат усилия да изглеждат по-нормално, здрави, да не пушат, пият, да не са "батки" прости, като г*з, или залухави зубари сухари програмисти, намусени и мълчащи тъпо постоянно, и да се научат как да се държат с една жена.
Тогава могат да претендират и търсят, да се съвместяват именно с тези :arrow: знаещи си цената и полагащи грижи за себе си.
Но, както всички знаем, този "естествен" подбор не важи в съвременното общество. Тук се гледат "други" неща, ясни ни на всички. :peace:


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: Tamarau в нд, 15 сеп 2019, 12:29
И до къде стигна приятелката след толкова време с този ? Някаква информация има ли ?


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: vermilion21 в нд, 15 сеп 2019, 12:41
Не знам, нямам информация, затворила се е в тях, не си вдига телефона... Ще и мине.


Титла: Re: Съвет за приятелка
Публикувано от: Lorelada в нд, 15 сеп 2019, 13:52
Ами ще срещне следващия и ще го забрави. За целта ще трябва да излезе от у тях си, разбира се. :smiley:


1