BG-Mamma

Дом и семейство => Нашият дом => Темата е започната от: papi6 в чт, 10 окт 2019, 18:22Титла: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: papi6 в чт, 10 окт 2019, 18:22
За завършилите ремонта, които вече ползват новите си придобивки и могат да дадат мнение и изпитан съвет.

Преди години имаше подобна тема и смятам, че беше много полезна. Понякога, загледани в красивите модни тенденции губим представа за практичността и след кратко ползване намразваме новите си придобивки или идеи.
За да няма подобни "разлюбвания" или грешки https://apetiten.info/18-dushi-koito-sa-reshili-da-ne-pribjagvat-do-zdrav-razum-po-vreme-na-remont/?fbclid=IwAR2gUNCVNPa3LYVqW7U1GjE7N5TfN4XwQSsOHUfXZP6paQYirUtABefzOWg, нека споделим.

  Засега при нас се сещам за следните:

Супер се получи -
Еднакви нива навсякъде - най-много от всичко при ремонта държах никъде да няма разлика в нивата, лайстни и други спъващи елементи. Това е и (май единственото) което майстора ни направи много добре - гранитогрес към естествен паркет е без лайстни и се получи идеално.

Нямаме душкабина, завеса или параван - банята си е гола  ;-), но не ми пречи - вместо стъкло или завеса се мокрят плочките, те са си за това. Банята е с един добър наклон към сифона и пода е сух за 5 минути.

Високо поставена мивка в банята и висооок смесител- никакво навеждане при ползване и никакви болки в гърба. По принцип повече харесвам стенните смесители, ама пуста мода.

Пилени ръбчета на плочките в банята - пак бих го поискала.

Всички прозорци са с отваряеми крила- не е чак толкова голяма разликата в цената, а е много удобно за проветряване и най-вече за почистване. Струва си!

Няма да повторя:

Термостатичата батерия в банята - направена е страхотно лесна за почистване - напълно гладка, но така почти не може да се завърти дръжката, ако ръцете са сапунисани, дразни ме и намаляването на разхода на вода -реално по-слабата струя ме кара да стоя по-дълго под душа за постигане на същия резултат.

Линеен сифон -
красиво, но изисква почистване и грижи, които при обикновените сифони ги няма.

(Заради безопасност и спокойно ползване без съобразяване харесвам само мебели без остри ръбове, маси и мивки, които не са от стъкло; не бих сложила двуетажни легла - имам няколко познати деца, които се нараниха и ми е неприемливо).

Засега за това се сещам.Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: mlv в чт, 10 окт 2019, 22:31
Правих ремонт на коридора. Нещата се получиха както ги бях замислила. Единственото, което не бих направила пак, е купуването на бои от кварталната железария. Взех една кафява алкидна за челата на касите на вратите. Явно беше стара. Имаше утаена част, която не можах с нищо да разбъркам. Съхне ужасно бавно - 2-3 дни. Другите бяха от големите строителни магазини и разликата е осезаема.


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Не се сърди, човече в чт, 10 окт 2019, 23:57
Никога повече:

- Казахме на майстора, че не искаме фуги в банята, реди ги една до друга и сега фугомасата няма как да се задържи за дълго. Непрекъснато има паднали участъци и колкото и да чистим изглежда мръсно :(

- Майсторът ни не беше обрал силикона около ваната преди да изсъхне. Мъката е голяма после с махането, милиметър по милиметър.

- Беше залепил мивката за стената не само по ръбовете, а цялата! Като я сменихме след години, излезе направо с плочките, добре че имахме резервни.

- Не предвидихме място за миялна и за да не режем нова кухня, изгонихме хладилника в коридора. Слава богу, разстоянието до мивката е същото като предишната му позииция, но си беше чист късмет.

- Никога повече латекс, на който пише, че съхне за 24 часа. Всъщност съхне за 3 дни :laughing:

- Никога повече стиропор за вътрешна изолация, усилва шума и лесно се наранява.

- Никога повече кухня без крачета, поръчахме я като шкаф, но си има милиметри пролука на места и няма как да се бръкне да се изчисти

Супер се получи:
- преместихме бокса в дневната (за тези, които не обичат отделна кухня)
- разменихме местата на тоалетната чиния и мивката, беше много странно подреждането, влизаш в банята и чинията те бие през краката
- монтирахме котлоните (двойка) по дължината на плота, назад, така че да има място за дъска за рязане и реално няма прекъсване на работната повърхност


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: mariat в пт, 11 окт 2019, 08:10
Никога повече- уж за повече място ММ направи в спалнята кутия от гипс-картон и в него вградихме гардероб с плъзгащи врати. Кому беше нужно, вместо да си сложим само гардероба..... Скоро се надявам да го разкараме.


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Дъждец в пт, 11 окт 2019, 09:42
Никога повече няма да сложа бял гранитогрес или други бели настилки.
Един косъм да падне и се вижда.
Също така клоня към баня без душ кабина, но със завеса. Две кабини сменихме и въпреки това има пръски навън, а почистването е по-трудоемко.
Бих сложила в банята шкаф с вградена мивка, която заема цялата горна част на шкафа, а не шкаф с мивка тип купа. Втората изглежда по-добре и по-модерна, но е по-трудна за поддръжка. Изобщо за всяко нещо бих мислила вече не толкова как изглежда, а как се поддържа и колко е функционално.

Идеята за котлоните на Човече много ми хареса.


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Vessela Nickolaeva в пт, 11 окт 2019, 11:09
И аз да се включа:
Много добра работа и качество на избрания латекс за коридора - гръцки, висок клас. Майторът шпаклова идеално, може би и това имаше значение.

Тоалетно казанче с бутон 50% за спестяване на вода - мисля, че осезаемо намалява консумацията.

Изместване на пералнята в коридора - идеално, от банята мръсните дрехи имат кратък път и не се налага пренасянето им до кухнята, което много, много мразя. Освен това като работи, просто затварям вратите и почти никакъв шум не идва.

Леко грапав гранитогрес в коридора - не се плъзга, чисти се лесно.

Неутрален, светъл цвят на плочките в банята - не се забелязва никакво замърсяване.

Хубави аксесоари за баня - иначе ръждясват, чупят се, не са удобни. Същото и за осветлението.

Редовна подмяна на контакти, ел. ключове (сменихме и таблото), защото може и да не личи външно, но старите често са нагорели отвътре и става опасно.

Мощен и хубав вентилатор в банята. Тези от 15-20 лв. за нищо не стават, другите се изплащат стократно с бързото издърпване на влага.

Никога (повечето изброени неща са направени от предишните собственици и съм поправила доколкото мога):

Усвояване на балкон, от който нищо не се печели. Трябва да се прави много добра допълнителна изолация, за да не е студено, местен е радиатор, тръби са слагани в кутия от гипскартон и като сменях радиаторите, се наложи да го режем. Излишна хамалогия за 3 кв. м.

Прозорци с неотваряеми крила, до които няма достъп от тераса. Съгласна съм, че цената не е кой знае колко по-ниска, а е неудобство и специално заради тях съм купувала телескопична изтривалка и т.н.

Зле измазани и обърнати прозорци и врати след смяна на дограма - прониква студ и влага, рони се, основно ги оправяхме.

Стари, гадни соц-врати, запазени и след основен ремонт. Ужас, толкова пари за други неща, а вратите запазени, разпадащи се. После сваляне, разбиване, измазване след новите...

Най-евтините бели врати за баня. За под 100 лв. разлика (хванах промоция на хубави врати) старата не се затваряше както трябва,  бялото с нищо не се връзва, изглежда като болница и всяка мръсна капка личи. Дори почти нова изглеждаше зле.

Слагане на метална врата на входа без да се свали старата дървена. Това важи и за слагане на всякакви нови врати върху стари. Стеснява се отвора, грозно е, неудобно е, а по старата входна врата в пролуките имаше толкова прах, който никога няма как да се почисти.

Евтини первази на ламината, поставени от непрофесионалист. Разваля целия вид на стаята.

Евтина вътрешна изолация. Безсмислена, даже вредна, наложи се да я мажем наново, защото трупа конденз и мухъл.

Комплект от евтини аксесоари за баня - вече го обясних. Добавям, че бяха и много неудобни - без нормална етажерка, но с много закачалки за кърпи на места, които се мокрят.

Боядисване и шпакловане без да се свалят контакти и ел. ключове. Като ги свалихме, под тях се показаха остатъци от кой знае колко стари тапети.

Тапети в кухня/кухньохол и изобщо на места, където се готви, има пара и т.н. Бяха напоени с миризми.

Основен ремонт без да се сменят старите радиатори и тръби на ВиК.

Труден достъп до водомери и спирателни кранове. Например при нас кухненските бяха зад пералня. 

Поставяне на уреди така, че да не могат по никакъв начин да се изключат от контакта. Не вградени, а просто забити в плотове. Това от квартирата ми, все ме е било страх какво може да стане.

Лично моя грешка - доверяване на "майстор-приятел", който шпаклова и маза две стени сигурно над месец и накрая не успя да ги направи както трябва.

Съгласна съм за белите настилки - наследих едни ужасни бледосиви-бели плочки, на които и най-малкия косъм и паднала троха си личат.


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: __EtnA__ в пт, 11 окт 2019, 11:40
- монтирахме котлоните (двойка) по дължината на плота, назад, така че да има място за дъска за рязане и реално няма прекъсване на работната повърхност
Преди 15 години шокирах майстора, който прави кухнята на майка ми с такова искане. В крайна сметка се наложих (все пак плащам) и това е едно от най-добрите ми решения.


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Черна станция в пт, 11 окт 2019, 12:05
Много ме дразнеха навремето мръсните стенички до дограмата (обръщаното). Малко или много там винаги е по-хладно и се образува конденз, който се смесва с праха и става мръсно. Да не говорим, че и при миене все се случва да забършеш и стената. И си измислих решение - облицовка с корк. Лесно става, намира се подходящ цвят и после пей сърце - конденз изобщо няма, и да го минеш с парцала всичко е точно, коркът скрива и евентуални микропукнатини между стената и дограмата, а и служи за буфер при отваряне на прозореца до откат - черчевето се удря в корка, не в стената и няма нужда от бъмпери. Ако някой не го харесва естетически - все оак отгоре има и тънко перде и не бие на очи.

Много съм доволна и от каменния подпрозоречен перваз. Здраво, удобно за чистене и красиво.

Това което не бих правила - обобщавам, че никога вече няма да опитвам да спестя пари, като взема по-евтината алтернатива. Който и да мем убеждава, че е все едно и който и да ми я препоръчва, ще гледам само параметрите. Особебно за трайни неща като паркет, врати, дограми...

П.П. Понеже не е много ясно каквом искам да кажа с корка, ето една снимка за илюстрация. Онова кафявото около дограмата тук е дърво, но аз слагам корк по вертикалните стени и горната напречна, на долната е камък, както писах, но може и долу да е корк - по-евтино е и пак е здраво и практично.

(https://ibazar.focus.bg/photosbazar/68/pics/684cd6e7850c8ccec826fb6405614d38.jpg)


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Lady Cassiopeia Duval в пт, 11 окт 2019, 13:36
Ето и от мен:

Супер се получи - миналата година направихме ремонт на банята. На стените сложихме плочки с размер 60х120, а на пода гранитогрес имитиращ паркет, който е в тон с шарките по плочките на стените. Стана много приятно и уютно - дава усещането за стая, а не за баня. Сега правим ремонт в бъдещия ни дом и двете бани там ги направихме по същия начин. Едната я направихме с абсолютно същите плочки, като тези от първата баня, а втората с по-различни шарки. Станаха жестоки и двете.

Няма да повторя - не е в категорията "ремонти", а в категорията "обзавеждане", но все пак. Никога повече няма да взема двуетажно легло със стълба за горния етаж. Много е неудобно за детето, особено, когато става сутрин рано за училище и още сънен трябва да слиза по нея. До сега два пъти е залитал и за малко да се пребие. Определено стълбите са по-добрия вариант от стълба


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Eva+ в пт, 11 окт 2019, 13:47
Купих апартамент миналото лято, за да живее майка ми там и ако някога се случи да се разделим с моя мъж, да не съм бездомна.

Супер се получи:

Входната врата се отваря навън. Блокът е  с един вход по 5 апартамента на етаж и два асансьора, площадката е огромна, около 25 или 30 квадратни метра с чупки, така че няма никаква опасност да цапна някой съсед.
Пералнята е в коридора, който също е нестандартен и много широк в едната част. Като събера пари ще затворя нишата като вграден гардероб и пералнята ще бъде напълно скрита.
Прозорците бяха буквално до тавана. Казах на майстора, че искам новите прозорци да не са толкова високи, за да могат да се вадят комарниците и да се мият. И да предвиди, че предстои саниране, да отпусне още няколко сантиметра резерв. Виждала съм къща, на която комарниците след саниране вече не могат да се махнат - опират в изолацията.
Удържах на всички предложения от майстори и мъжът ми да направят нещата както според тях е добре, щото нали, аз съм жена и много - много не разбирам. Апартаментът е мой, никой от тях няма да живее там.
Стенен смесител в банята - мразя стоящи "чешмички", удрям си ръцете в мивката, а лицето си никога не мога да измия както трябва.
Никакви душкабини, паравани. Мразя ги от дъното на душата си.
Кухненски гръб с плочки исках. Ама какви чудесни гърбове от плоскости имало, и колко лесно се слагали... Само показах на мъжа ми как точно неговият е отлепен в къщата му на село и да пита сестра ми как нейният "цъфна" над фурната и той млъкна.
Купих чудесни пердета втора употреба за 20 лева, дълги до земята :grinning:
Направих коридора точно както исках - плочки тип старо избеляло дърво, едната ъглова стена матово тъмносиня, другото светлосиво като цимент на прах. Ще разкова няколко стари дъски от една съборена плевня, върху тях ще сложа огледало така, че дъските да се виждат отстрани като рамка, и ще го сложа на тъмната стена. Ще потърся и виенска закачалка.

Допуснах грешка със:

Стенен смесител в кухнята - щеше да е много удачно със стоящ, но тогава още не бях пробвала гъвкав стоящ смесител, а се мъчех с един смотан нисък и къс смесител в апартамента на моя мъж, дето висока тенджера не можеш да напъхаш.
Трябваше да сложа цвят на изцикления паркет и да не лакираме с матиращ лак. Търся ретро, винтидж визия на апартамента, както става ясно, а сега имам в кухнята светлорозов паркет, на който изобщо не му личи, че е лакиран. Търся онзи топъл лъскав нюанс като от едно време. В другите стаи няма да допусна същата грешка.
В банята се принудих да сложа конзолен шкаф под мивката, за да скрия сифона. Исках мивка с порцеланов полупиедестал плюс шкаф с огледало горе, но щеше да е голямо къртене да приберем сифона в стената.
Плочките на пода в банята са много, много смотани.
Направих компромис с плочките в кухнята - исках винтидж шарени плочки (кухнята е чисто бяла), но нямах толкова пари и се задоволих с по-бозави :blush:
Направих компромис с кухнята, защото е подарък от мъжа ми - избрах евтина, за да не го набутвам. Майка ми не готви, затова се надявам да не се скапе бързо.

Дотук като цяло - доволна съм наистина. С цената на много компромиси все пак успях да се доближа до идеята си. Пълната реализация на желанията ми щеше да струва двойно или тройно - пари, които нямам. Имам още две стаи за ремонт... Някога.
Майка ми се чувства напълно вкъщи и това си личи - спокойна, щастлива и горда домакиня, когато ѝ ходим на гости.


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: *Бенджи* в пт, 11 окт 2019, 14:14
Новодомка съм от месец и половина, още ремонтите продължават, въпреки че живея вече там.

Дотук:
Доволна съм, че сложих комарници на всички прозорци, въпреки съветите на околните на някои да няма, защото "се засичали" с вратата и нямало да се отварят едновременно никога - да, но сега мога да избирам какво да отворя.
Сложих таванен простор на терасата - много е удобно.

Чудех се за стъклен параван в банята или завеса, но след мненията тук се отказах май. ;)

Ева,
Скрит текст:
и аз търся подобна визия. Ще се радвам да видя снимки при теб как се е получило. Благодаря!


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Vervam в пт, 11 окт 2019, 16:41
Отчитам се и аз...
-Доволни сме от избора на гранитогрес,имитация на дърво.Най-доброто нещо,което някога сме купували!Не се дере,лесно се чисти,изглежда като истинско дърво.

-Не съм доволна от италианския лак на паркета,който избрах и сега изглежда така,все едно не е лакиран изобщо.
-Никога повече не бих взела евтина вана.Казах си-какво толкова да и е скъпото,ще вземем най-евтината акрилна.ОГРОМНА грешка!
Лесно се дере,крива е от всякъде,събира се вода не където трябва.
 
И накрая ще ви учудя с нещо- НЕ съм доволна от латекса.Не като марка,не като цвят,а изобщо от идеята за стени с латекс.
Всички около мен ми казваха-махни тези тапети,демоде е ,грозно е.
Е,махнах ги.Няма ден,в който да не съжалявам.Голи,сухи стени,без грам шарка или релеф.Като гледам в някоя по-голяма стена, буквално ми се завива свят.Всяка точица изцапано им личи МНОГО и на последно място,но не и по важност- за да се поднови трябва или да се мие всяка една стена,всяко едно ъгълче,което не знам как би станало,или просто да се намаца новата боя върху старата мръсотия,което е ужасно.


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Mrs. L в пт, 11 окт 2019, 17:10
Предстои ми ремонт на банята в най-скоро време, та искам да разбера защо не препоръчвате стъклата и преградите в банята.
 Преди време, когато я правихме за първи път си сложих преградна стена /факт е, че сега са вече много по-красиви от моята/ и всъщност съм доволна, защото докато има някой да се къпе, аз мога да си измия зъбите, например, а и това с мокренето никак не е за пренебрегване. Моята баня е сравнително голяма, така че зимата даже мога и да простирам там на сушилник разни по-делкатни неща, които не въртя в сушилня.
Ако сега обаче пак реша да има преграда, бих преградила по-малка част.

Доволна съм и аз като Човечето, че настоявах за такова разположение на котлоните, за ужас на тези, които ми правиха кухнята. Също така съм доволна от решението си кухнята ми да е на крачета и шкафа в коридора да е хванат за стената - чисти си се идеално отдолу.

Като жестока грешка си отчитам плочките в коридора - грапави в леко бежов оттенък. Бежовото добре, но това грапавото ми отрови живота. Никога не мога да ги измия като хората.
Дивана в цвят слонова кост - добра идея, но ако не сядаме по него.


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Дъждец в пт, 11 окт 2019, 17:30
Бях забравила, че и ние в началото имахме диван слонова кост, който с малко дете стана на петна за отрицателно време.
Замених го с кожен диван в тъмен цвят.
Много добро попадение. Забърсва се с мокра кърпа, няма петна, не се набива с прах, ако има алергични.


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Vessela Nickolaeva в пт, 11 окт 2019, 17:32
Черна станция, страхотна идея с корка! И аз се чудех какво да сложа на обръщаното от вътрешната стена. Пропуснах нещо:

Много внимание към лайсните и преходните места по стаите. Металическите, най-евтините, са ужасни, а едната преходна е повдигната и с ръб. Точно до нея ми е бюрото и стола, на който колелцата постоянно се удрят в нея. Надявам се, че ще мога да го оправя като слагам нов паркет.


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Eva+ в пт, 11 окт 2019, 18:14
Аз не че не препоръчвам кабини и паравани, а не ги харесвам, защото ме карат да се задушавам. Дори да оставя настрани трудната поддръжка. В апартамента на моя мъж има 80 см ъглова, в къщата на село - 90 см. Отврат са ми и двете, грам удоволствие не съм изпитала нито веднъж от къпането, откакто ги ползвам.


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: FBID113752052960002 в пт, 11 окт 2019, 19:19
При малка/средна баня параванът си е лукс. Нищо очарователно няма да се мокри при всяко къпане четките за зъби, огледалото или гърбето. Аз пък точно мразя всичко да е мокро. Забелязвам, че и в голяма баня (над 5 -6 кв.м) хората масово слагат паравани или врати. Но не и от готовите гнусни, с кофти пластмасови корита, много простеят.


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Спунк в пт, 11 окт 2019, 19:48
Никога повече:
 * Матов латекс в кухненския бокс - Пръсне ли нещо, не се измива.
 * Двойка котлони напряко на плота - Не мога да сложа две големи тенджери, защото едната опира в стената.
 * Открита закачалка в антрето - Дори две-три дрехи да има, изглежда ми разхвърляно. При първия удобен случай ще я заменя с плитък гардероб.
 * Ламинат - Неприятно ми е усещането, когато стъпвам по него, а и държи студено.

Супер се получи:
 * Висок шкаф в кухнята - При подредбата на кухнята оставих разстояние между хладилника и стената, за да мога да отварям широко вратата му. Там, вместо обичайния долен кухненски шкаф, поръчахме такъв с височината на уреда. Изглежда завършено, а и побира много вещи. Следващия път ще направя още два такива.
* Гардеробна стая вместо гардероб - Спалнята ни беше ненужно голяма. Отделихме част от нея с гипсокартон и си направихме гардеробно помещение /килер/. Събрах много повече неща на почти същатата площ, която щеше да е нужна за гардероб. Сега в спалнята нямам високи мебели и изглежда по-просторно.


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: papi6 в пт, 11 окт 2019, 22:01
Удържах на всички предложения от майстори и мъжът ми да направят нещата както според тях е добре, щото нали, аз съм жена и много - много не разбирам.

Никакви душкабини, паравани. Мразя ги от дъното на душата си.
За първото - съжалявам за всичко, за което се оставих да бъда убедена от майстора, но тази постоянна борба за надмощие явно понякога уморява  :mrgreen:.

За второто - така се радвам, че не съм сама  :bouquet:.


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Не се сърди, човече в пт, 11 окт 2019, 22:17
Да се допълня за банята, че ме подсетихте. От почивки, на които сме ходили съм намразила паравани и душ кабини. То са улейчета, то са стъкла, то чудеса за чистене, винаги са ми се стрували мръсни. По квартири сме били и с теракот долу, още сууума ти фуги за чистене. С ваната се родих. Овални форми, минеш с гъбата и светне, просто няма къде да се събере много за чистене.
+ завеса - не личат пръски, няма слугуване, писне ти - смениш я и внесеш нова атмосфера в банята с друг цвят.


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Free Agent в пт, 11 окт 2019, 22:23
Никога повече тъмно зелен гранитогрес. Едвам го напаснах с останалите цветове. Освен това се хлъзга. И личи, като се замърси.
ММ беше много против душкабини, паравани и пр. Обаче ние с дъщерята най-накрая се преборихме поне за завеса.
Много добре се получи кафява баня. Всички казваха, че ще е захлупено, на мен ми е като шоколад. Разбира се, с бял таван и бели аксесоари. Между другото, аз исках плочки като дърво, но бяха скъпи тогава.
Засега това се сещам.
Много полезна тема.


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Eva+ в сб, 12 окт 2019, 08:13
Като свой пропуск отчитам, че не бях обръщала внимание на ръбовете в бани, завършени без лайсна, а чрез пилене на плочките под 45 градуса. Ако знаех, щях да изтормозя майстора да го направи.
Като постижение - че го накарах да направи хубав наклон на пода в банята към сифона, защото съм ползвала бани почти без наклон, че и в една се образуваше локва на пода. Някой майстор си беше оставил ръцете в нея.
Постижение - купих апартамента най-вече заради паркета :grinning: мразя ламинат.
Победа постигнах и с това да запазя стар орехов скрин. Дори няма да го пребоядисвам, влюбена съм в него. Запазих и два грозни шкафа, които ще боядисам в бяло и декупаж тип стар вестник - ще си подредя книгите там.

И съвет към купуващите апартамент с мебелировка и покъщнина - започнете с разчистване на сервизните помещения - тавани, мази и килери. Запазете там голяма част от нещата, които ви идва да изринете - ще ви свършат работа при ремонта - чаршафи и пердета за покриване на пода при боядисване, кофи, легени, канчета, вестници, найлони, дори буркани да си слагате четите и валяците във вода. Също така не бързайте да изхвърляте всички мебели, запазете поне няколко плоскости и столове.


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Черна станция в сб, 12 окт 2019, 10:31
От почивки, на които сме ходили съм намразила паравани и душ кабини. То са улейчета, то са стъкла, то чудеса за чистене, винаги са ми се стрували мръсни. По квартири сме били и с теракот долу, още сууума ти фуги за чистене. С ваната се родих. Овални форми, минеш с гъбата и светне, просто няма къде да се събере много за чистене.
+ завеса - не личат пръски, няма слугуване, писне ти - смениш я и внесеш нова атмосфера в банята с друг цвят.

Има си паравани с минимално чистене. Аз моя го мия веднъж на месец, че и по-рядко и си е чистичък. Номерът е да вземеш такъв без релси, колелца, улеи и т.н. А ваната е малко тесничка по принцип и трябва да прескачаш за да вземеш душ, а за по-възрастни не е лесно. Относно теракота - като имаш вана, около нея няма ли теракот?  newsm78

Ето ти паравани с минимална поддръжка:

(https://euroglass-bg.com/uploads/gallery/14787636_10209105972419122_449091404_o168_xl.jpg)

(https://smartcare-bg.com/media/catalog/product/cache/1/image/626x782.5/39ab0778bd3c8fe4bd6e8333b3eb6634/d/u/dushparavan-attractive1.jpg)
Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Free Agent в сб, 12 окт 2019, 10:39
Между другото, нашият майстор беше страхотен. Той ни прави всичко - затвори балкона, ръбове, подове, кухня-гръб, баня. Банята е с канал в центъра, така че няма как да сложим параван вече.
Само ме е яд, че сложихме само 3 прозореца на балкона и то двете крила не се отварят.


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Спунк в сб, 12 окт 2019, 10:51
Като свой пропуск отчитам, че не бях обръщала внимание на ръбовете в бани, завършени без лайсна, а чрез пилене на плочките под 45 градуса. Ако знаех, щях да изтормозя майстора да го направи. ...
Обясни по-подробно, моля те. Не успях да те разбера.


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: maiathebee в сб, 12 окт 2019, 10:53
В процес на пълен ремонт на жилище сме... За сега съжалявам, че не наехме фирма, която да направи всичко, а търсим за всяко нещо отделен майстор. Това много бави ремонта. Изгубихме един месец, докато търсим шпакловчик :scream:


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Eva+ в сб, 12 окт 2019, 11:03
Спунк, В темата за баните беше обсъждано - на външен ръб като лепиш плочки, се застъпват на ръба и се вижда едното крайче. Това в лесния случай се прикрива с лайсна. Другият вариант е крайчетата на плочките да се изпилят и да се срещнат така, че да не се вижда. Търси в гугъл клип "плочки пилене на ръб вместо лайсна", че ми е трудно да копна линк. Недостатък било, че ръбът става по-слаб и евентуално по-податлив на нащърбяване.


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: petiaivanov в сб, 12 окт 2019, 11:08
Като свой пропуск отчитам, че не бях обръщала внимание на ръбовете в бани, завършени без лайсна, а чрез пилене на плочките под 45 градуса. Ако знаех, щях да изтормозя майстора да го направи. ...
Обясни по-подробно, моля те. Не успях да те разбера.
Ето нагледно изпилени и с лайстна:
https://forum.napravisam.bg/viewtopic.php?t=44230
Ръбовете:
(https://www.dekoracii.eu/wp-content/uploads/2017/06/NT_interior_na_bania_05.jpg) (http://prikachi.com/images/439/5237439q.jpg)


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Спунк в сб, 12 окт 2019, 11:16
Изясни ми се. Много благодаря, момичета.


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Не се сърди, човече в сб, 12 окт 2019, 15:21
Относно теракота - като имаш вана, около нея няма ли теракот?  newsm78
Има, но там е сухо, не тече душ гел и т.н., не се цапа като тази част, която е под душа.
А и тези прозрачните ми се виждат нестабилни, ще се подхлъзне нещо човек, ще се хване за него и ще му разкаже играта.
Със завеса за мен има уют, но разбира се всичко е въпрос на усещане :plus1:


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Doris в вт, 15 окт 2019, 10:00
Относно теракота - като имаш вана, около нея няма ли теракот?  newsm78
Има, но там е сухо, не тече душ гел и т.н., не се цапа като тази част, която е под душа.
А и тези прозрачните ми се виждат нестабилни, ще се подхлъзне нещо човек, ще се хване за него и ще му разкаже играта.
Със завеса за мен има уют, но разбира се всичко е въпрос на усещане :plus1:
Ако няма отделно душ пространство не искам вана, аз по принцип не си падам много всъщност. Може и лесно да се почиства, но определено ми е дискомфортно и притеснително излизането :)
Ако няма отделен душ, на мен ми е неудобно да влизамЕ всеки път във вана за един душ, особено сутрин лудницата е пълна, няколко човека притропват кой да е първи и кой се бави :), ако трябва да влизам и излизам във/от хлъзгавата вана в тази ситуация, имам чувството, че неминуемо ще ми се случи злополука.


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Не се сърди, човече в вт, 15 окт 2019, 11:01
Което ме подсеща за още едно - супер се получи - ваната ни се хлъзга по-малко от плочки. Има някакви противоплъзгащи неща на дъното, от нея стъпваме на килимче и след подсушаване продължаваме.
Преди бяхме с теракот и праг, редовно сваляхме завесата (инстинктивно се хващаме за нея като падаме :laughing:).


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Free Agent в вт, 15 окт 2019, 11:19
Нашите плочки в банята са ок. Обаче този зеления гранитогрес в коридога много се хлъзга. Едно мокро петно да има и правя шпагати.
А, още нещо се сетих! Да не се ремонтира "на парче". Трябва да се измисли цялостна концепция и цветове, защото после става манджа с грозде.


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Черна станция в вт, 15 окт 2019, 11:23
Което ме подсеща за още едно - супер се получи - ваната ни се хлъзга по-малко от плочки. Има някакви противоплъзгащи неща на дъното, от нея стъпваме на килимче и след подсушаване продължаваме.
Преди бяхме с теракот и праг, редовно сваляхме завесата (инстинктивно се хващаме за нея като падаме :laughing:).

Което ме подсеща, че и старата ми баня се хлъзгаше като лед. Обаче ММ намери някаква течност с нанотехнологии и в момента е все едно стъпваме по сухи плочки. Наистина работи, ама точно тази течност вече не я продават. Ама май има други.


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: papi6 в вт, 15 окт 2019, 20:15
Сега се радвам, макар и да имах съмнения като си смених бутоните на вградената тоалетна. Първо взех иноксови и на другия ден ги смених с бели - много лесно се почистват и не остават никакви отпечатъци.


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: kriakla в вт, 15 окт 2019, 21:28
Новата ни спалня не я поръчах да има под нея ракла. И сега съжалявам, но да съм мислила предварително. В старото жилище нямах нужда от таван. Раклата събираше всичко - одеала, стара дрехи, куп ненужни джунжории - естествено всичко опаковано в  надписани  кутии. Та вече няма да повторя – спалня без ракла.


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: The Iron Lady в ср, 16 окт 2019, 01:48
Да се допълня за банята, че ме подсетихте. От почивки, на които сме ходили съм намразила паравани и душ кабини. То са улейчета, то са стъкла, то чудеса за чистене, винаги са ми се стрували мръсни. По квартири сме били и с теракот долу, още сууума ти фуги за чистене. С ваната се родих. Овални форми, минеш с гъбата и светне, просто няма къде да се събере много за чистене.
+ завеса - не личат пръски, няма слугуване, писне ти - смениш я и внесеш нова атмосфера в банята с друг цвят.
И ние направихме същото. Ползвам и едно малко пластмасово бяло икейско столче като стъпало, че ваната стана леко височка за мен. Не се виждам да мия стъкла и кабини, ама хич.
Никога повече неотваряеми крила на прозорците, а също и светъл под.


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Mimi_Demi в ср, 16 окт 2019, 16:53
Новата ни спалня не я поръчах да има под нея ракла. И сега съжалявам, но да съм мислила предварително. В старото жилище нямах нужда от таван. Раклата събираше всичко - одеала, стара дрехи, куп ненужни джунжории - естествено всичко опаковано в  надписани  кутии. Та вече няма да повторя – спалня без ракла.

А не можете ли да сложите ресори/повдигащ механизъм и да се вдига матрака? Ние така направихме в стария апартамент


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: mmm_st в ср, 16 окт 2019, 17:14
Какво се получи супер:
- Не сложихме стъклен параван в банята по ред причини и за временно уж, сложихме завеси.Плюсовете ги видях в последствие, няма търкане на стъкла, нямам проблеми с малко дете и душ кабина, сменям си цвета на пердето когато ми писне.
- Имахме възможност и добавихме тоалетна чиния в банята, така се сдобихме с една отделна тоалетна плюс баня с тоалетна.Сутрин когато се оправяме за работа и градина се оказа, че това е най-доброто ни решение!
-Успях да надделея над мъж, рода и който се сетите да имаме остров в кухнята на които да са разположени котлоните.Сега за всички това било много практично.
- Висока фурна.Много държах фурната да ми е отделно и да е по-висока.Аз съм висока и това навеждане ме побъркваше.С много мислене, чертаене и фатки успях да я наместя на високо.Сега е голям плюс.
- Окачени тавани с пана в банята и тоалетната.Първоначално хич не ги харесвах, исках с гипсокартон.Но като ни наводниха съседите и само махнахме паната и оставихме да изсъхне видях големия плюс.С гипсокартон ако бяхме на тавана, щеше да се наложи да се кърти, после наново таван, абе разправии.

Минуси:
- Не направихме шкафовете в кухнята до тавана.Сега имам едно разстояние от 20 см там, не знам за какво ми е??? Събирам разни боклуци там и прах.
- Не сложихме тапети в хола.И аз като една съфорумка по-напред не обичам боята.Да става бързо, имаш голям избор от цветове, но след една година ползване на стаята интензивно ми иде да я пребоядисаме отново.Всеки пръст си личи, всяко малко мацване.С тапетите нямам такъв проблем.В стаята на детето са на 6г и не им личи нищо.
- Гардедоб с плъзгащи се врати.Никак не ми харесва, тежки са ми вратите, малката ги удря в страниците и имам чувството, че ще изхвръкнат, добре че е в ниша и няма мърдане.
-Не съобразих дълбочината на чекмеджетата в кухнята и сега всичките са ми неудобни.Някой ден ще ги преправим.


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Vessela Nickolaeva в ср, 16 окт 2019, 18:05
А аз си купих гардероб с плъзгащи се врати и ми е много удобен. Движат се леко, изобщо не са тежки, не му трябва място за отваряне.


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: mama 2 в чт, 17 окт 2019, 15:22
Черен теракот- за мен не е опция,  много се цапа и запрашава.


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Черна станция в чт, 17 окт 2019, 15:50
Светлото се цапа по-малко, но не трябва да е бяло и не трябва да е дюс, а да има някаква преливаща се шарка, напръскано ли друго такова. И да е матово, но не релефно - тогава хем не се хлъзга, хем се мие лесно.


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Mal Doran в чт, 17 окт 2019, 16:14
Светлото му личи по-малко, цапа се еднакво с тъмното -  тази визуална заблуда за мен е даже недостатък.
Релефа вече е друго - имам един грапав гранитогрес, дето няма изчистване с парцал - само четка.


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Монако в пт, 18 окт 2019, 09:38
Никога повече тъмен гранитогрес. Банята стана много красива с черни и тъмночервени плочки и стъклена мивка, но се поддържа много трудно и е невъзможно да изглежда чисто. Всички аксесоари в банята са от инокс - заслужават си парите, не се състаряват като пластмасата и са винаги лъскави. Справихме се с многото влага в  стаите с два големи влагоабсорбатора - работят като климатици. Малките никаква работа не вършат.
Доволна съм, че кухнята е в дневната, в една голяма стая. Много по-удобно и широко е, а многото плотове си трябват. Като започна да готвя, а дори и след покупки, все ми трябва място за разпростиране на продуктите. Свалихме спалнята на земята - махнахме краката. Сега така ще направим и с новото детско единично легло. Изглежда някак по-широко стаята, с повече въздух, но най-вече не се събира прах и мръсотия отдолу, което ме побъркваше. Имаме много рафтове по стените. По същата причина с праха ме дразнят ужасно. Буквално всеки ден трябва да ги бърша (а по тях има декорации), за да нямат прах. Никакви рафтчета не искам да виждам. :) Много съм доволна от покупка от Икея - стол стълба. Има функцията на стол със стъпала, а го използвам за качване до високи шкафове.


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Free Agent в пт, 18 окт 2019, 10:47
И мен ме е яд, че имам много място над кухненските шкафове. Но кухнята я взехме на края на ремонта и беше съвсем бюджетна. Добре, че успяхме да я сместим по ъгъла, комина и т.н.


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: petiaivanov в пт, 18 окт 2019, 12:46
Никога повече тъмен гранитогрес. Банята стана много красива с черни и тъмночервени плочки и стъклена мивка, но се поддържа много трудно и е невъзможно да изглежда чисто. Всички аксесоари в банята са от инокс - заслужават си парите, не се състаряват като пластмасата и са винаги лъскави. Справихме се с многото влага в  стаите с два големи влагоабсорбатора - работят като климатици. Малките никаква работа не вършат.
Доволна съм, че кухнята е в дневната, в една голяма стая. Много по-удобно и широко е, а многото плотове си трябват. Като започна да готвя, а дори и след покупки, все ми трябва място за разпростиране на продуктите. Свалихме спалнята на земята - махнахме краката. Сега така ще направим и с новото детско единично легло. Изглежда някак по-широко стаята, с повече въздух, но най-вече не се събира прах и мръсотия отдолу, което ме побъркваше. Имаме много рафтове по стените. По същата причина с праха ме дразнят ужасно. Буквално всеки ден трябва да ги бърша (а по тях има декорации), за да нямат прах. Никакви рафтчета не искам да виждам. :) Много съм доволна от покупка от Икея - стол стълба. Има функцията на стол със стъпала, а го използвам за качване до високи шкафове.
Внимавайте да не ви мухлясат матраците така. А въпросния праах, който ви е дразнел, сега ще бъде на леглата.


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Черна станция в пт, 18 окт 2019, 12:53
Свалихме спалнята на земята - махнахме краката. Сега така ще направим и с новото детско единично легло. Изглежда някак по-широко стаята, с повече въздух, но най-вече не се събира прах и мръсотия отдолу, което ме побъркваше.

За мен това е лошо решение. Даже и да сте млади и пъргави, пак от ниско легло се става много по-трудно и неудобно. Освен това матракът няма проветряване. Иначе и аз не харесвам спални с крака заради праха отдолу, но решението е спалня с чекмеджета и/или ракла. Хем високо, хем няма прах, хем събираш багаж, хем през раклата има проветряване, а през чекмеджетата още повече.


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Монако в пт, 18 окт 2019, 13:43
petiaivanov, защо да мухляса матракът? Той не е на земята, а на подматрачна рамка, при това повдигаща се. Просто самата спалня не е на крака, а е на пода, а не матракът. Изглежда по този начин, но без краката. (//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/KfNl/W9EDE.jpg)
Черна станция, съвсем не е ниско. :) Не искам ракла отдолу, не искам да спя върху вещи. А и според Фън Шуй не трябва да има нищо под леглото, на което спиш.


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Не се сърди, човече в сб, 19 окт 2019, 14:56
Към графа - супер се получи - спални до пода, високи. Не се събира прах, побират много неща. Не спазвам принципите на фън шуй, водя се само по усещанията си. Не спя спокойно на спални, които имат празно пространство отдолу (прекалено много трилъри съм гледала :laughing:).


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Free Agent в сб, 19 окт 2019, 15:36
При нас всички три легла са с място за съхранение отдолу. За нас е много удобно. Още повече, че няма място за голям гардероб.


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: impresita в сб, 19 окт 2019, 19:47
Според мен всичко си зависи от качеството на дървото. Нашето легло е на земята с ракла, ами вмириса се, правихме дупки да дише леглото и нищо не стана. Изхвърлихме го. Но пък в апартамента на моите родители също има легло с ракла, но тяхното не мирише. Сега и аз съм в чуденка какво да си взема за новата къща


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: papi6 в сб, 19 окт 2019, 22:20
За тези легла и матраци май най-голямо значение има влажността в стаята. Нашето е с чекмеджета, държа в тях пухените завивки.
Покрай тези миризливки се сещам за един пропуск, който направихме - всички прозорци отваряеми, което е много удобно, но комарник - само на единия.


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Evana в нд, 20 окт 2019, 14:16

* Гардеробна стая вместо гардероб - Спалнята ни беше ненужно голяма. Отделихме част от нея с гипсокартон и си направихме гардеробно помещение /килер/. Събрах много повече неща на почти същатата площ, която щеше да е нужна за гардероб. Сега в спалнята нямам високи мебели и изглежда по-просторно.

Това ми хареса като идея  :peace: Може ли снимка, дори и от нета. Намирам само голями гардеробни стаи.


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Free Agent в нд, 20 окт 2019, 14:26
Ох, даже и малко килерче да имам...ще му сложа закачалки и полички и ще има място за всички. На поезия ме избива!


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: cucurbita pepo в нд, 20 окт 2019, 20:38
Супер се получи:
дневна/хол/кухня- под дюшеме, омаслено с масло, не с лак. Вече 6 години няма поражения, а не е да не съм разливала води, изпускала супи, аквариум и още от кръжока ,,ръцете ми пречат";
кухненски шкафове до тавана и за ужас на дизайнерите, си я проектирах от проста, по-проста- няма нито една полица, стъкла и декоративни елементи. Обикновени шкафове с плътни врати. Няма прах за бърсане, един парцал с обезмаслител и съм изчистила;
Боядисах коридора с металокрил/латекс с цвят и над него се боядисва с това нещо- има метален лъскав ефект и стои като топ лак за нокти. Чисти се изключително лесно само с мокър парцал;
Гардеробно помещение- това е моят рай!

Никога повече:
За металокрила добре, ама пода в коридора е с бял релефен гранитогрес. Стои красиво, но няма изчистване без четка;
Осветителни тела с енергоспестяващи крушки- вечно някоя изгаряше. Смених ги;
Лайсни по ъглите в банята, тогава не знаех, че мове без! Чупят се и са грозни;
Диван от изкуствена кожа- 1 година и започна да се рони.

Скрит текст:
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/1bzl/CaAWN.jpg)


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Eva+ в нд, 20 окт 2019, 20:49
Моля за снимка на този металокрил, за пръв път чувам тази дума. Искам да видя реална стена - не рекламна снимка от някой сайт. Благодаря!


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Free Agent в нд, 20 окт 2019, 21:01
Лунички. Много горят и е голяма занимавка да се сменят, особено ако са вградени.


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: katri в нд, 20 окт 2019, 21:08
cucurbita pepo, много ми стана интересно как стои тази боя. Обмислям и аз боя с такъв ефект за хола, но не знам за такова помещение няма ли да е прекалено.Моля ако е възможно снимка на стената! (моля, моля :) )
И пода мисля да е с масло и ме интересува променя ли се цвета на местата където е осветено от слънцето. Та ако може и на пода една снимка...


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: laurentin в нд, 20 окт 2019, 21:11
За мен супер се получи: висока спалня, с нищо отдолу. Няма ракла, чекмеджета, нищо. Празно е. Прах чистя веднъж в месеца с прахосмукачка и моп, почти няма. На детето леглото е с чекмедже отдолу. Сложила съм някои вещи. Като трябва да ги извадя, изпитвам ужас от полепналата прах. С намерение съм да го махна.
Cucurbita pepo, моя диван от изкуствена кожа е на точно 9 години. Има само няколко (5-6) дупчици от зъбки на 2- годишно, моето обичаше да яде всичко друго, не и храна.


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: cucurbita pepo в нд, 20 окт 2019, 21:25
Момичета, качих една снимка в предния пост, но утре ще опитам да снимам на дневна светлина, че цвета е черен и не личи така ефекта. Ще снимам и пода. Да, променя се цвета на маслото- то е бяло осмо, от директна слънчева светлина, започва да има жълт тон, но мен изобщо не ме дразни.
Качих линк от нета за боята. На Капарол е.
Скрит текст:
https://www.google.com/search?q=caparol+metallocryl&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiCg5jMv6vlAhXukIsKHe7BA2AQ_AUIEigB&biw=1366&bih=576
Снимах отново, по-ясно не мога да го хвана. Покритието може да се нанася според вкуса- с кръгови движения, на черти или гладко. Тук е на кръгове.
Скрит текст:
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/1bzl/hQjM0.jpg)


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Спунк в вт, 22 окт 2019, 23:36
* Гардеробна стая вместо гардероб - Спалнята ни беше ненужно голяма. Отделихме част от нея с гипсокартон и си направихме гардеробно помещение /килер/. Събрах много повече неща на почти същатата площ, която щеше да е нужна за гардероб. Сега в спалнята нямам високи мебели и изглежда по-просторно.
Това ми хареса като идея  :peace: Може ли снимка, дори и от нета. Намирам само голями гардеробни стаи.
Не мога да снимам в момента, но и тези от самия ремонт вършат работа. Може би дори повече.
Махнахме вратата и "клетката" премина към другата стая. Оставащото разстояние от "клетката" до стената превърнахме в гардеробна. На втората снимка се вижда, макар че в помещението все още е старият гардероб. Затворихме с плътна дълга завеса, същата като на прозорците от отсрещната страна.


cucurbita pepo, а дали се чисти лесно мазнина? Вярно, че при теб е в антрето, ама може да имаш наблюдения.
Имам една стена в кухненския бокс, която много пръскам.


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Evana в вт, 22 окт 2019, 23:50
Чудно е станало. :hugs: Обърна ми идеите за гардероб в спалнята. Убедих и ММ за гардеробна, вместо гардероб :hugs:


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Спунк в ср, 23 окт 2019, 00:03
Много е удобно, ще видиш. Всичко се побира вътре: и прахосмукачката, и стълбата, и куфари.


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Happy Mijjj ツ в ср, 23 окт 2019, 09:08
Страхотно, наистина! Такива гардеробни съм гледала в руските переделки ("Квартирый вопрос"). Там бяха направили такава гардеробна като бяха усвоили и част от коридора. Цялата гардеробна беше облицована в тъмни огледални плоскости отвън и много ми беше харесала :)


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Спунк в ср, 23 окт 2019, 10:55
Благодаря.
Много го харесвах това предаване, но сега телевизията, по която върви не влиза в ползвания от нас пакет, а не се сещам да го гледам в нета. В по-голямата си част проектите бяха за жилища, сходни с нашите.


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Happy Mijjj ツ в ср, 23 окт 2019, 11:17
Аз го гледам в ютюб - https://www.youtube.com/results?search_query=%D0%BA%D0%B2%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%B8%D1%80%D0%BD%D1%8B%D0%B9+%D0%B2%D0%BE%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%81+2019


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Спунк в ср, 23 окт 2019, 11:42
Аз го гледам в ютюб - https://www.youtube.com/results?search_query=%D0%BA%D0%B2%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%B8%D1%80%D0%BD%D1%8B%D0%B9+%D0%B2%D0%BE%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%81+2019
Тук (https://www.peredelka.tv/) има и допълнителна информация за проектите.
И спирам със спама.


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: cucurbita pepo в ср, 23 окт 2019, 16:37
Спунк, мазнина не попива и се чисти лесно, но има метална лъскавина, затова за подобен проблем с изцапан латекс, намерих друго решение- тонирах си латекса за помещението и тонирах в същият цвят 1 литър латекс, но от най-високият клас- миещ, издържащ на триене и разбира се 3 пъти по-скъп от другия. Боядисах си навсякъде с обикновения латекс, но за втора ръка на тези места само минах с този скъпия, останалото с обикновен. Сега си измивам тези места без проблем.


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Спунк в ср, 23 окт 2019, 19:41
Благодаря, cucurbita pepo. И аз така мислех да направя, че ми омръзна да я боядисвам тази стена.


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Дъждец в чт, 24 окт 2019, 09:38
petiaivanov, защо да мухляса матракът? Той не е на земята, а на подматрачна рамка, при това повдигаща се. Просто самата спалня не е на крака, а е на пода, а не матракът. Изглежда по този начин, но без краката. (//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/KfNl/W9EDE.jpg)
Черна станция, съвсем не е ниско. :) Не искам ракла отдолу, не искам да спя върху вещи. А и според Фън Шуй не трябва да има нищо под леглото, на което спиш.
Това от снимката е по-лошо от спалня с крака, защото има достатъчно разстояние между пода и спалнята и се пълни с прах, но не може да се мине с прахосмукачка отдолу.

Според мен всичко си зависи от качеството на дървото. Нашето легло е на земята с ракла, ами вмириса се, правихме дупки да дише леглото и нищо не стана. Изхвърлихме го. Но пък в апартамента на моите родители също има легло с ракла, но тяхното не мирише. Сега и аз съм в чуденка какво да си взема за новата къща
По-скоро от влажността в апартамента.


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Vessela Nickolaeva в чт, 24 окт 2019, 16:27
Който иска да чете - съвети как да избегнем лоши решения в интериора:
https://homeaddict.io/30-of-the-biggest-interior-design-fails/30/


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: kriakla в пт, 01 ное 2019, 07:52
Няма да поръчам плъзгащи врати на гардероб в коридора. Постоянно някой забравил да ги затвори и....... целия панаир на показ/поради липса на таван, мазе/ буркани, хигиенни препарати, инструменти стоят "подредени" там.


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Khaleesi в пт, 01 ное 2019, 11:22
Я, каква хубава тема :)
Предстои ми (буквално чакам майстора да дойде) ремонт на хол, обединяване с тераса и тн.
Но мога да се включва с какво свърших добре:
- Скъп и много хубав параван за душ - бяната ми е супер малка, в нея са и бойлера, и пералнята, и няма как душ кабината, която си е в собствена чупка между 3 стени, да няма параван. Завеси мразя - супер гнусни са ми как ми се лепят, като съм мокра, и никога не ми се струват чисти. Параванът излезе към 1000 лв. за буквално 2 големи стъкла, но беше драма, защото трябваше да се чупи на обратно. Няма колелца, само стъкла и водобрани - чусти се изключително лесно. Едно от най-добрите неща в банята.
- Смесител за душа - понеже банята е малка, душ пространството също е много малко и беше важно смесителя да е възможно най-прибран. Взехме смесител от ИКЕА, има гаранция 10 години, беше под 150 лв. и е едно от най-удобните и полезни неща за ползване. -> https://www.ikea.bg/rooms/bathroom/showers/vallamosse-termostatichen-smesitel-za-dush/10349655

Няма да повторя:
- Да събирам различни майстори за различни неща от различни места... може да откараш с една стая ремонт 1 година. За хола чакам човек, който има екип и уж ще се погрижи за всичко... мога само да се надявам да се получи така :DТитла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: SILI в пт, 01 ное 2019, 13:56
Я, каква хубава тема :)
Предстои ми (буквално чакам майстора да дойде) ремонт на хол, обединяване с тераса и тн.
Но мога да се включва с какво свърших добре:
- Скъп и много хубав параван за душ - бяната ми е супер малка, в нея са и бойлера, и пералнята, и няма как душ кабината, която си е в собствена чупка между 3 стени, да няма параван. Завеси мразя - супер гнусни са ми как ми се лепят, като съм мокра, и никога не ми се струват чисти. Параванът излезе към 1000 лв. за буквално 2 големи стъкла, но беше драма, защото трябваше да се чупи на обратно. Няма колелца, само стъкла и водобрани - чусти се изключително лесно. Едно от най-добрите неща в банята.
- Смесител за душа - понеже банята е малка, душ пространството също е много малко и беше важно смесителя да е възможно най-прибран. Взехме смесител от ИКЕА, има гаранция 10 години, беше под 150 лв. и е едно от най-удобните и полезни неща за ползване. -> https://www.ikea.bg/rooms/bathroom/showers/vallamosse-termostatichen-smesitel-za-dush/10349655

Няма да повторя:
- Да събирам различни майстори за различни неща от различни места... може да откараш с една стая ремонт 1 година. За хола чакам човек, който има екип и уж ще се погрижи за всичко... мога само да се надявам да се получи така :DKhaleesi  може ли на лични  координати на фирмата и ние ще правим обединяване с тераса и търся отзиви и ако може и цената да е добра ще е супер , че вече майсторите съвсем се уляха :)


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Khaleesi в пт, 01 ное 2019, 19:18
Я, каква хубава тема :)
Предстои ми (буквално чакам майстора да дойде) ремонт на хол, обединяване с тераса и тн.
Но мога да се включва с какво свърших добре:
- Скъп и много хубав параван за душ - бяната ми е супер малка, в нея са и бойлера, и пералнята, и няма как душ кабината, която си е в собствена чупка между 3 стени, да няма параван. Завеси мразя - супер гнусни са ми как ми се лепят, като съм мокра, и никога не ми се струват чисти. Параванът излезе към 1000 лв. за буквално 2 големи стъкла, но беше драма, защото трябваше да се чупи на обратно. Няма колелца, само стъкла и водобрани - чусти се изключително лесно. Едно от най-добрите неща в банята.
- Смесител за душа - понеже банята е малка, душ пространството също е много малко и беше важно смесителя да е възможно най-прибран. Взехме смесител от ИКЕА, има гаранция 10 години, беше под 150 лв. и е едно от най-удобните и полезни неща за ползване. -> https://www.ikea.bg/rooms/bathroom/showers/vallamosse-termostatichen-smesitel-za-dush/10349655

Няма да повторя:
- Да събирам различни майстори за различни неща от различни места... може да откараш с една стая ремонт 1 година. За хола чакам човек, който има екип и уж ще се погрижи за всичко... мога само да се надявам да се получи така :DKhaleesi  може ли на лични  координати на фирмата и ние ще правим обединяване с тераса и търся отзиви и ако може и цената да е добра ще е супер , че вече майсторите съвсем се уляха :)
Майстора е познат и не е от София, не мислят че би свършил работа - идва като услуга един вид, а и още го чакам да се появи така или иначе 😂


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: mlv в сб, 02 ное 2019, 10:22
Е, затова голяма част от ремонтите си ги правя сама. Ако трябва цял ден да чакам майстор ... ;)


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Спунк в сб, 02 ное 2019, 10:26
Следващия път няма да сложа черен релефен кухненски плот, въпреки че ми харесва как изглежда. Всяка трошичка личи. Постоянно го бърша.


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Doli в сб, 02 ное 2019, 17:27
Никак не съм доволна от тъмният ламинат,който сложихме навсякъде по настояване на мм...ужасно си личи всяка прашинка,всеки ден трябва да се почиства.
И моите плотове на кухнята  са черни с мраморен ефект,и тях не харесвам :angry:


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Dark_Chocolate в сб, 02 ное 2019, 17:44
Доли, понеже този път сме се ориентирали към по-тъмен ламинат, може ли да кажеш колко тъмен е вашият? Да не си вкараме таралеж в гащите :smiley:


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Doli в сб, 02 ное 2019, 18:03
На снимката обаче изглежда малко по-светъл
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/sryO/VdQxC.jpg)


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Dark_Chocolate в сб, 02 ное 2019, 18:59
Доли, благодаря ти! Ние сме се ориентирали към малко по-светли нюанси. Иначе тъмните ми стоят доста елегантно, но наистина не е приятно всяка една прашинка да си личи. При нас в банята е ужасно. Почистя я основно от-до и на следващия ден пак е чистене :weary: Сега за новата баня се чудя какъв фаянс да изберем, че да дежуря да чистя през ден :D


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Doli в сб, 02 ное 2019, 19:33
Ааа,подсети ме и за банята да се оплача.Там пък сме с червени плочки на пода и пак всяка капка или косъм си личи.И там се мие пода всекидневно по няколко пъти.


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Dark_Chocolate в сб, 02 ное 2019, 20:31
Ужас. Мен ме крепи, че сме под наем и скоро се надявам да се преместим в нов апартамент. Определено ще се стремя да подбера така фаянса, че да не личи всяка една капка. Сега очакваме и бебе и просто няма как да слугувам постоянно на тази баня. Нека са си там капките, само и само да не се виждат!!!! Снощи едвам изчистих с големия корем, днес отново виждам петна :rage:


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: petiaivanov в сб, 02 ное 2019, 21:06
Dark_Chocolate, можеш с това да "сваляш" капките след душ и да не се мъчиш толкова:

https://www.ikea.bg/products/laundry-cleaning/cleaning-accessories/lillnaggen-staklochistachka/40243596


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Черна станция в сб, 02 ное 2019, 21:15
Dark_Chocolate, можеш с това да "сваляш" капките след душ и да не се мъчиш толкова:

https://www.ikea.bg/products/laundry-cleaning/cleaning-accessories/lillnaggen-staklochistachka/40243596

+1

Има и много добре изглеждащи хромирани в комплект със закачалка. Аз съм си монтирала такова направо в душзоната и след баня е много лесно само да се пресегнеш и да забършеш капките. Така и съхне пъти по-бързо.

(https://www.gaudi-ds.com/13436-tm_large_default/emco-system-2-chistachka-za-dush-kabina-s-drzhach.jpg)Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Gerrch в нд, 03 ное 2019, 20:21
Здравейте, дами
Аз основен ремонт досега не съм правила, но се нанесохме с ММ в квартира наскоро. Докупихме някои неща, други бяха вече направени, но много искам да споделя впечатленията си, защото някои неща ми пилят нервите. Ще се радвам да бъда полезна на някого.
Първо, никога не бих купила евтин ламинат. В квартирата беше вече купен, ние трябваше само да намерим човек да го сложи. Ами, в родния ми дом сме с хубав и качествен ламинат и за 4-5 години експлоатация просто няма забележка. Евтиния ламинат - веднъж да изпусна нещо и вече е станала дупчица/цепнатина. В кухнята, където го заварихме сложен и ползван - фугите на места вече леко са се надигнали. И на външен вид си евтинее. Не бих спестила от ламинат.
Второ, кухнята. Поръчахме евтина кухня, защото все пак сме временно тук, а и размера ни ограничи доста възможностите. За 7-8 месеца употреба - вече покрай мивката плоскостите са се понадули. Кухнята е Виденов.
От Виденов си купих и тоалетка и скрин. Тоалетката е много паянтова и съм разочарована. Огледалото се клатушка, самата тоалетка също. Трябваше да правим подобрения. Скрина - става, след малко подобрения от ММ вече е стабилен и върши работа. Та, не бих купила повече мебели от Виденов.
Относно кухнята още няколко неща - вратичките на шкафовете ми са гланц. Ужасно е! Всяко пръстче личи. Само тичам с парцала и препарата. Досадно е. Дръжките на вратичките - не им обърнах никакво внимание, когато я поръчахме. Много са остри ръбчетата и около 2 месеца ходех с издрани ръце, докато им свикна. И сега се дера, но само когато ги чистя. Което пък е честичко, заради гланца :D Та, съветвам ви да обръщате внимание на дръжките, ако сте "заплес" като мен.

Трето, банята. Смесителя на мивката в банята не е стенен и е много малък, къс и нисък. Адско неудобство. Аз бих заложила на стария стенен смесител, достатъчно висок, за да не си завирам главата в мивката.

Последното нещо, което много ме озадачи в този апартамент, не вярвам много хора да правят тази грешка, но ще използвам темата да измрънкам - кой по дяволите прави изолация на вътрешна стена между спалнята и кухнята? Всички майстори, които се изредиха се чудиха на това нещо.


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Черна станция в нд, 03 ное 2019, 20:53
Последното нещо, което много ме озадачи в този апартамент, не вярвам много хора да правят тази грешка, но ще използвам темата да измрънкам - кой по дяволите прави изолация на вътрешна стена между спалнята и кухнята? Всички майстори, които се изредиха се чудиха на това нещо.

Не знам кой го прави, но мога да предположа поне две причини:
- стената е бетонна земетръсна шайба и при готвене в кухнята се образува конденз по нея, текат струйки вода и се цапа;
- в кухнята не се пуска отопление зимно време и искат това да не изстудява спалнята.


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Free Agent в нд, 03 ное 2019, 23:17
Ние към 5 г се мъчихме с малък смесител на мивката в банята. Добре, че се повреди и сложихме висок!
Виденов - голям ужас. Такъв стандарт на плоскостите като техния няма на света!


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: maiathebee в пн, 04 ное 2019, 08:13
Като казахте Виденов и се сетих... Имахме кожени столове от там. Хубави така като ги гледаш, но не се съобразихме с котката. Та... кожени мебели и котка - НЕ, никога повече :stuck_out_tongue_winking_eye:


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: kriakla в пн, 04 ное 2019, 11:07
За малкия смесител в банята - и аз съм с такъв т.е мъка, мъка. И диван си имам с малко кожа на облегалката за ръце. Ама  си имам и котка, та вече кожа няма - има малко одеалце, което  е закрило поразиите, добре, че стои даже много интересно и красиво.


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Vervam в пн, 04 ное 2019, 11:27
Виденов е супер,ако е за жилище,което не се ползва :D
Аз много ги харесвах,защото от там си бяхме взели спалня-огромна,кожена.Обаче като си купих още 2-3 неща се убедих,че са боклуци.
Скрин си взехме.Беше чудесен,докато не го напълнихме.Средните чекмеджета,които вървят на релси се движат едвам едвам и даже един път пропадна едното.Холна масичка си взехме-още в кашона беше с дефект.На свекъра и свекървата им липсваха части от мебелите,а вратичката на портмантото беше крива до безобразие.
Та,бяхте прави.Явно сме улучили голям късмет с тази спалня.Вече години спим на нея-няма грешка! Разглабяна и пренасяна е два пъти.


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: mariat в пн, 04 ное 2019, 11:30
E, сега е време и да ни покажеш модела на спалнята ви.


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Vervam в пн, 04 ное 2019, 11:36
E, сега е време и да ни покажеш модела на спалнята ви.

Не знам дали качеството е същото,но ето това е спалнята:
п.с. нашата е черна,не виждам да се предлага в момента такава

Скрит текст:
https://videnov.bg/kozhena-spalnya-betina-2-za-dvulicev-matrak-160200-5


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Vessela Nickolaeva в пн, 04 ное 2019, 11:47
Виденов е малко на късмет, може да попаднеш и на сносни неща, може и на такива, които още след сглобяване не стават. Пример - диван, използван за спане. Нищо му няма по принцип, обаче дамаската е кошмар - случайните прашинки в стаята се залепват за нея и личат. Седи си у баба ми на село и се ползва покрит, само за спане.

А вратичките на кухнята не могат ли просто да се сменят? Аз заварих кошмарно затворена и разпределена кухня от старите собственици. Шкафчетата са много здрави, но дръжките бяха счупени на много места, грозни и драскащи. Срещу по-малко от 20 лв. ги сменихме с нови и след размествания стана съвсем различно.

Стоящ смесител на мивка не е толкова сложно и скъпо да се смени. Има високи, които не изискват да си блъскаш ръцете в канала, за да се измиеш. Обикновено ги водят кухненски, не знам защо, те са по-удобни, но в разделите за баня масово са ниските гадни или някакви доста скъпи.

Ако правех аз ремонт на банята, непременно бих сложила голям, хубав шкаф под мивката. Сега ми е грозно, а за много неща нямам място. Остава или да сложа готов шкаф с място за сифон - естетически е малко компромис, или да сменя цялата мивка с нова, към която има шкаф.
 Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Gerrch в пн, 04 ное 2019, 11:52
Ние няма да сменяваме нищо, защото както казах сме за кратко и не искам да влагам нито лев повече. Но пък вече имам няколко червени лампи за обзавеждането на следващото жилище.
Като плюс мога да дам цветовете на плочките в банята, може и да ги снимам по-късно. Черни до средата и нагоре червени, но са с някакви “ивици”. Нищо не личи на тях. Мия банята когато ми е кеф, като се сетя, че не съм я мила скоро.


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Doris в пт, 08 ное 2019, 14:51
Никога повече спалня с борд!
Скрит текст:
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/h3Pl/ijcIV.png)

(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/h3Pl/swkvm.png)


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: *Бенджи* в пт, 08 ное 2019, 14:54
Втори път няма да купувам кухненски плот преди да съм избрала гърба на кухнята - оказа се, че  е много сложно да си паснат двата и  ходех по магазини и складове с парче от плота, за да гледам дали си подхожда с евентуалния гръб/плочки.


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: HoneyBee33 в пт, 08 ное 2019, 15:10
Защо? Какви са недостатъците?
Никога повече спалня с борд!
Скрит текст:
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/h3Pl/ijcIV.png)

(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/h3Pl/swkvm.png)


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Happy Mijjj ツ в пт, 08 ное 2019, 15:19
Защо? Какви са недостатъците?
Никога повече спалня с борд!
Скрит текст:
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/h3Pl/ijcIV.png)

(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/h3Pl/swkvm.png)

Аз не мога да се сетя за нито едно предимство ...


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Doris в пт, 08 ное 2019, 16:05
Защо? Какви са недостатъците?
Никога повече спалня с борд!
Скрит текст:
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/h3Pl/ijcIV.png)

(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/h3Pl/swkvm.png)

Сега и аз като Happy Mijjj ツ не мога да открия предимство :)
Преди ми беше харесал външния вид, струваше ми се, че спалнята  ще има дзен излъчване. Но тооолкова е неприятно ставането/сядането! Така убива на задната част на бедрата! Ако и на всичкото отгоре е ниска, си ходиш със синини по краката от удряне в ъглите, а ставането става с претъркалване.


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: man_darin_ka в пт, 08 ное 2019, 16:05
За начало - бордът само заема излишно пространство, полза от него няма, само красота евентуално. Като си смъкнеш задника от топлия матрак, се лепваш на студения и ръбест борд. Ръбесто е - при заобикаляне синините са неизбежни.


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Doli в пт, 08 ное 2019, 17:33
Много пъти сме си разбивали колената от външната табла на спалнята :tired_face:...беше висока и с някакви странични извивки...по поръчка ни я правиха,аз я бях избрала...търпяхме я 2-3год.и я разкарахме...
Нещо подобно беше
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/sryO/BK3ud.jpg)


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: papi6 в пт, 08 ное 2019, 19:01
Заради синини и болки и при нас са взети мерки - кухненската маса е кръгла и с един крак, ей, няма такова удобно и неболезнено нещо, спалнята и със заоблени краища и няма долна табла, много е висока, за да не трябва да се навеждаме като лягаме (перфектно при дископатии), смесителя на мивката в банята е също много висок, за да не се налага дори минимално навеждане.


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Lady Cassiopeia Duval в пт, 08 ное 2019, 19:10
Вие направо ме хвърлихте в сериозни размисли. С ММ си харесахме ето тази спалня за новото ни жилище, обале след последните постове започвам да се чудя дали няма да сбъркаме с нея

Скрит текст:
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/8gtl/JAzNV.png)


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Doli в пт, 08 ное 2019, 19:19
По-добре се откажете...
Представих си как редовно бих си удряла пръстите на краката в това извитото долу отпред :grinning:


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: petiaivanov в пт, 08 ное 2019, 21:12
Вие направо ме хвърлихте в сериозни размисли. С ММ си харесахме ето тази спалня за новото ни жилище, обале след последните постове започвам да се чудя дали няма да сбъркаме с нея

Скрит текст:
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/8gtl/JAzNV.png)
Мисля, че няма да е добър избор.


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Дъждец в сб, 09 ное 2019, 07:39
Освен удрянето и трудното ставане, ми се струва, че тези спални ще събират прахоляк и боклуци по борда.


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Happy Mijjj ツ в сб, 09 ное 2019, 08:34
Плюс удрянето, прахоляка и т.н.добавям и "изяждането" на полезна площ от стаята. Не, аз наистина не разбирам смисъла на тези модели спални.


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Khaleesi в сб, 09 ное 2019, 08:48
Никога повече няма да си купя квадратна/правоъгълна мивка за баня. Изглежда супер, цапа се безобразно и чистенето е по-трудно в сравнение с овална.


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Dark_Chocolate в сб, 09 ное 2019, 08:50
Никога повече шкаф с мивка за баня на крачета. Супер трудно и неприятно ми е да чистя около тях


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: ninka999 в сб, 09 ное 2019, 09:47
Черния ламинат , както се оказа, се цапа много повече от белия, всичко личи на него и не е практичен за поддръжка. Същото се отнася и за черните плочки на банята, трябва да се забърсва внимателно след всяко къпане, иначе засъхва и стои като петно


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Doli в сб, 09 ное 2019, 09:52
Не разбрах с какво правоъгълната или квадратна мивка е по-зле от овалната...
Имали сме всякакви,в момента е правоъгълна,почиства се като останалите.
   Най-ужасна беше една стъклена кръгла,черна,със странен чучур...колкото и да се чисти,все изглеждаше на петна или все едно нещо се е размазало по нея,а чучура странно пускаше вода,пръскаше и беше много ниско,не може да си измиеш зъбите нормално...
Ето я,още се продава това дизайнерско недоразумение
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/sryO/wZcaG.jpg)


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Черна станция в сб, 09 ное 2019, 10:22
Никога повече шкаф с мивка за баня на крачета. Супер трудно и неприятно ми е да чистя около тях

Така е, без крачета е по-лесно, ама ако е голям и тежък шкаф на крачета си е по-сигурно. Да не говорим, че окачените са на височина 30-40 см от пода, а крачетата са по 10 см - това е загубен обем. И последно, окаченият шкаф оставя дупки в стената и не се знае ако решиш да го смениш след 3-4 години, защото нещо се е скапал, няма да имаш проблем.

Та по тези причини в малката тоалетна имам малко висящо шкафче, но в голямата баня имам тежък "трикрилен" шкаф с порцеланова мивка (само тя 20 кила) на крачета.


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Khaleesi в сб, 09 ное 2019, 10:29
Не разбрах с какво правоъгълната или квадратна мивка е по-зле от овалната...
Имали сме всякакви,в момента е правоъгълна,почиства се като останалите.
   Най-ужасна беше една стъклена кръгла,черна,със странен чучур...колкото и да се чисти,все изглеждаше на петна или все едно нещо се е размазало по нея,а чучура странно пускаше вода,пръскаше и беше много ниско,не може да си измиеш зъбите нормално...
Ето я,още се продава това дизайнерско недоразумение
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/sryO/wZcaG.jpg)
Може би не всяка, но конкретно моята е отврат. Освен това зад нея се събира вода - такъв й е модела, и ако не забърсва по 3 пъти на ден силикона мухлясва. За мен е доста по-трудоемко да търкаш ъгълчетата и всеки път мия и плакна поне по 3 пъти, защото се оказва, че в ъгълчето нещо не съм хванала. С овална не съм имала този проблем - минаваш навсякъде и е готово.


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Черна станция в сб, 09 ное 2019, 10:34
Соломоновското решение - правоъгълна мивка по целия шкаф и плътно до стената, с овален леген за лесно миене  :D

(https://www.kristin.bg/userfiles/productlargeimages/product_7794.jpg)


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Doris в сб, 09 ное 2019, 10:36
И аз против крачетата. Големите шкафове в сухата зона, на мивката само най необходимото, едно чекмедже ми е достатъчно. Каквото мота закачам на стена, нощни шкафчета, за обувки,  тв шкаф, ако можех и кухнята щях да окача :)


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Khaleesi в сб, 09 ное 2019, 10:36
Соломоновското решение - правоъгълна мивка по целия шкаф и плътно до стената, с овален леген за лесно миене  :D

(https://www.kristin.bg/userfiles/productlargeimages/product_7794.jpg)
Съгласна съм, но моята баня е уникално малка и изборът беше крайно ограничен... Освен стандартните шкафчета, които са навсякъде и ме дразнят супер много... Ама за следващия път ще знам :)


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Dark_Chocolate в сб, 09 ное 2019, 11:03
Не знам дали му е тук мястото, но ако може да препоръчате в графа "Супер се получи" плочки за баня, на които не им личи всяка една капка. Май в друга тема се бях оплакала, че нашата баня в момента е с плочки гланц, изчиствам основно вечерта и на следващия ден вече пак е за чистене. Знам, че с другите плочки петната пак са там и не изчезват магически, просто защото не се виждат, но възможностите и желанието са ми за чистене на баня веднъж седмично. Клоним към комбинация сиво с дърво...


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Free Agent в сб, 09 ное 2019, 11:11
Като гледам сега на мода са едни гланцови с вълнички. Не ги препоръчвам. Има много варианти на леко "надраскани" плочки, на които няма да им личи всяка капка.


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Дъждец в сб, 09 ное 2019, 11:18
Нашите са с леки вълнички и не се хлъзгат. Не се чистят трудно, защото вълничките са гладки. Тези на пода не са гланцови.
Иначе  за мръсотията всякакви напръскани с точки, с черти, имитация на счупено в средно тъмни цветове ще вършат работа.


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Галчудо в сб, 09 ное 2019, 15:36
Досега винаги съм избирала матирани в бежовата гама и съм доволна.На друго място имаме избирани от майка ми, те са гланцови , но в едни преливащи нюанси на определен цвят, нещо подобно на мрамор.На мен са ми  ретро, но нищо не личи по тях, за разлика от едни жълти, на които всичко личи.


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Черна станция в сб, 09 ное 2019, 16:53
Пясъчен цвят мат или сатен и нищо не личи.


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Doli в сб, 09 ное 2019, 16:53
Аз съм доволна от шкафчето с мивка в банята,повдигнато е,няма крачета и отдолу си държа 3бр легена,които не се виждат.
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/sryO/JViNE.jpg)


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: rumka833 в сб, 09 ное 2019, 17:14
Я снимай легените, че не мога да си представя? Сигурно са някакви малки? Колко е разстоянието?


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Doli в сб, 09 ное 2019, 17:49
18см е разстоянието.
Не са много малки,2 квадратни 38/38см и един кръгъл.
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/sryO/duiff.jpg)
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/sryO/PXCWv.jpg)


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Lady Cassiopeia Duval в сб, 09 ное 2019, 18:03
Не знам дали му е тук мястото, но ако може да препоръчате в графа "Супер се получи" плочки за баня, на които не им личи всяка една капка. Май в друга тема се бях оплакала, че нашата баня в момента е с плочки гланц, изчиствам основно вечерта и на следващия ден вече пак е за чистене. Знам, че с другите плочки петната пак са там и не изчезват магически, просто защото не се виждат, но възможностите и желанието са ми за чистене на баня веднъж седмично. Клоним към комбинация сиво с дърво...

Горещо препоръчвам тези или подобен тип.


https://www.gaudi-ds.com/onyx-orange-poliran-60x120-sm-11535/

Две от баните ги направихме с такива плочки по стените, а на пода сложихме гранитогрес имитиращ паркет. Стана жестоко. Нищо не личи по тях - банята винаги изглежда чиста


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: rumka833 в сб, 09 ное 2019, 22:48
Винаги съм се въздържала от този вид плочки. Може би, понеже не мога да си представя завършената баня. Ако имаш под ръка снимка, ще се радвам да сложиш.


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Lady Cassiopeia Duval в пн, 11 ное 2019, 12:48
Заповядай :)
На живо, обаче изглежда много по-хубаво

Скрит текст:
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/8gtl/jacYP.jpg)

(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/8gtl/aSgJP.jpg)


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Черна станция в пн, 11 ное 2019, 13:37
Не е лошо, но за мен недостатък е, че всички шарки са еднакви и на голяма площ това бие на очи. Има по-скъпи версии, където всяка плочка е индивидуална, но са рядкост и са доста скъпи. Точно по тази причина се отказах от един иначе много красив десен технически камък за плота и гърба в кухнята си, защото красивото на малка мостра ставаше досадно на голяма площ. Но иначе цветовете са супер.


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Doris в пн, 11 ное 2019, 14:14
Не е лошо, но за мен недостатък е, че всички шарки са еднакви и на голяма площ това бие на очи. Има по-скъпи версии, където всяка плочка е индивидуална, но са рядкост и са доста скъпи. Точно по тази причина се отказах от един иначе много красив десен технически камък за плота и гърба в кухнята си, защото красивото на малка мостра ставаше досадно на голяма площ. Но иначе цветовете са супер.
Да това е недостатък на тези плочки, които имитират, мрамор, оникс и други природни материали, дори тухли - повтарящата се шарка. А тук наистина са се справили с цветовете, много близко до оникс. Нямам идея как ще се получи, ако умишлено  се обръщат шарките за да не съвпадат като посока.
Скрит текст:
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/h3Pl/2ucCW.png)


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Lady Cassiopeia Duval в пн, 11 ное 2019, 14:24
Ами ние лично много държахме да съвпадат. И аз не съм се замисляла как ли би стояло, ако не съвпаднат :rolling_eyes: Другата ни баня също е с подобни по размер плочки, но е в бяло и кафяво. Там шарките са различни на всяка плочка. Също стана много хубаво - пода пак имитира паркет, но е по-тъмен, за да е в тон с кафявите шарки. Такъв размер плочки сложихме в хола и кухнята, но са кремави с кафяви шарки - и те не са еднакви. Голям зор видя майстора с наставянето, обаче, за да не стои съвсем разпръснато. Като цяло този размер плочки го препоръчвам горещо. Иначе разновидности има много, а и ценовия диапазон е доста голям


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Mimito_75 в пн, 11 ное 2019, 15:29
Lady Cassiopeia Duval, моля да покажеш снимка как са се получили баните. И азсъм се спряла на подобни плочки и ще се радвам в готов вид как е.

Благодаря, публикували сте снимките докато съм писала.


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Lady Cassiopeia Duval в пн, 11 ное 2019, 15:33
Благодаря, публикували сте снимките докато съм писала.

Ако не бързаш ще ти пратя снимки и на другата баня с белите плочки. Тези дни и без това ще ходя да я мия след ремонта - ще направя и снимки


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: rumka833 в пн, 11 ное 2019, 17:43
На мен много ми харесва в този вид. Благодаря ти за снимките.


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: papi6 в сб, 16 ное 2019, 10:40
Никога вече стъклени полички в банята. Да, много са красиви и въздушни. Но първо майстора счупи и двете, докато ги слага, сменихме ги, сега ме дразнят, че след всяко мокрене трябва да се вдига всичко и да се сушат и чистят. Най-доволна съм от телескопична метална етажерка - не остава вода по нея, шампоаните изсъхват лесно, успя да издържи 5-6 години преди да почне да ръждясва, много лесно се сменя.


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: *Мила* в сб, 16 ное 2019, 15:25
Никога вече стъклени полички в банята. Да, много са красиви и въздушни. Но първо майстора счупи и двете, докато ги слага, сменихме ги, сега ме дразнят, че след всяко мокрене трябва да се вдига всичко и да се сушат и чистят. Най-доволна съм от телескопична метална етажерка - не остава вода по нея, шампоаните изсъхват лесно, успя да издържи 5-6 години преди да почне да ръждясва, много лесно се сменя.

може ли пример?


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: papi6 в сб, 16 ное 2019, 16:12
Не намерих точно моята, но нещо подобно са
(https://fashionsupreme.co.uk/img/product/662/2000/662117-0.jpg)


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Bar B Q в сб, 16 ное 2019, 20:01
Много съм доволна, че четката за тоалетната и кошчето пак там, ги взехме такъв модел, който се закача за стената. Сега като измия тоалетната и я оставям да си съхне. Преди трябваше вечно да местя тези 2-те, че отдолу оставаше вода.


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: rumka833 в нд, 17 ное 2019, 05:43
Телескопични имаше в Лидл преди 2 седмици ли, колко, ама 38 лв


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: moonriver в пн, 18 ное 2019, 23:01
Аз преди години взех такава етажерка от Лидл и ръждяса на втората година. Че и пусна ръжда по фугите на плочките, до които е опряна. Не знам дали моделът е същият като този, който сега са пуснали, но бих внимавала много. Иначе са много удобни тези етажерки.

Аз лично повече не бих си монтирала горни кухненски шкафове на 60 сантиметра височина, а на 55 например. Аз съм нисичка (165) и 60 см ми идват високо.

Също така не бих си сложила термоплот.. Супер много ми евтинее, какъвто и да е, но това си е до лично усещане


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Irk@ в вт, 19 ное 2019, 00:16
...
Аз лично повече не бих си монтирала горни кухненски шкафове на 60 сантиметра височина, а на 55 например. Аз съм нисичка (165) и 60 см ми идват високо.
...
Това ми напомни, когато правихме ремонт на банята и майстора искаше да монтира горния шкаф с огледалото над мивката на 60 см от нея. Аз му обяснявам, че така ще си виждам само челото и темето, а той - такъв е стандарта. Голяма мъка беше с тоз "специалист". 😂
По темата: като грешка отчитам, че оставихме големи средни неотваряеми прозорци. Голям зор е при миене.
Много съм доволна от външните щори - страхотна работа вършат - изолират от светлина, шум, студ, а и лятото можем да спим на отворен прозорец (на нисък етаж сме).


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Eva+ в вт, 19 ное 2019, 09:19
Външни щори имах в една квартира на втори етаж - толкова прашасали и с буболечки вътре, бляк. Бих сложила такива само в къща, за да мога да ги мия с маркуч.
Сега живея на 4 етаж и пак има външни щори, но съвсем не прашасват толкова.

Moonriver, каква е алтернативата на термоплот? В предишната ми къща мъжът ми направи лят плот от бетон. Отгоре 3 големи (и м*мка му, ужасно скъпи) плочки гранитогрес 60х60 см. Вярно, че беше много готино и лесно за поддръжка.


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Doris в вт, 19 ное 2019, 09:27
И аз съм за външни щори, това може да позволи и да не се слагат плътни завеси.

Чак пък буболечки и къде се пълнят? С една четка за прах с дълга дръжка не е проблем да се чистят паяжини. А основно почистване правя много рядко. Аз смених моите ПВЦ, когато ги начупи градушката с алуминиеви с вата - доволна съм.


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Doli в вт, 19 ное 2019, 09:29
И аз съм от доволните от външни ролерни щори.Много са практични и удобни и за неостъклена тераса.
Нашите са метални и тъмни,с ток се пускат и вдигат.


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Eva+ в вт, 19 ное 2019, 09:34
Дорис , вероятно не са били ползвани дълго време в онази квартира - като ги спуснах, изпопадаха живи и мъртви гадини и парцали прах, по главата ми, прозорците бяха отворени - влетяха и вътре и аз приключих с тях, не ги бутнах повече.
След няколко месеца хазаите смениха дограмата, изхвърлиха и гнусните щори - тогава видях още колко буболечки има вътре в кутиите... и сложиха нови, като в хола дори се вдигаха и пускаха с копче. Съвсем друга работа е това.


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Diki в вт, 19 ное 2019, 20:48
За кухненски плот, ако не мога да си позволя камък, предпочитам плот (конструкция от итонг и гипс картон облечени с теракотни плочки или гранитогрес, за гръб същото. Никаква вода не отива към долните шкафове, чисти се лесно, термоустойчиво и здраво. Италианците го правят, наричат го "cucina in muratura". Взаимствала съм идеята вкъщи с гранитен плот и на вилата с теракотни плочки за изграждането на плота.
При майка ми е обикновен плот и гръб, зад батерията постоянно стои една хавлиена кърпа навита на руло, за да не влиза вода под иначе красивото уплътнение.
Външни щори харесвам, защото през деня спират и светлината и шума, ако искам да си дремна :).


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Doris в ср, 20 ное 2019, 09:17
За кухненски плот, ако не мога да си позволя камък, предпочитам плот (конструкция от итонг и гипс картон облечени с теракотни плочки или гранитогрес, за гръб същото. Никаква вода не отива към долните шкафове, чисти се лесно, термоустойчиво и здраво. Италианците го правят, наричат го "cucina in muratura". Взаимствала съм идеята вкъщи с гранитен плот и на вилата с теракотни плочки за изграждането на плота.
При майка ми е обикновен плот и гръб, зад батерията постоянно стои една хавлиена кърпа навита на руло, за да не влиза вода под иначе красивото уплътнение.
Външни щори харесвам, защото през деня спират и светлината и шума, ако искам да си дремна :).

Много харесвам мивките и плотовете с плочки, но имаме лош пример от мивката на мама, с течение на времето фугите се захабиха, някои плочки се надраскаха, а други се пукнаха.

Но и аз съм с две ръце за камък - гранит, мраморът е много красив, но е по-хигроскопичен и попива мазнини, виждала съм и лети от кориан или смес полимермрамор или подобни - мечта. Няма фуги, плот, мивка всичко е цяло. За гръб предпочитам стъкло- чиста работа.


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: rumka833 в ср, 20 ное 2019, 18:50
Колко струва гранитният плот? Или технически камък май му викат? Аз мисля, че на моите 3.5 метра кухня, ще струва колкото са общо шкафовете и уредите...


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Doris в ср, 20 ное 2019, 20:05
Колко струва гранитният плот? Или технически камък май му викат? Аз мисля, че на моите 3.5 метра кухня, ще струва колкото са общо шкафовете и уредите...
Днес ми казаха 450 лв на метър и 450 мивка .кориан


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: The Iron Lady в ср, 20 ное 2019, 21:29
А от къде се купува?


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: rumka833 в ср, 20 ное 2019, 21:38
Мисля, че гранитът е по-добър, даже най-добър. Мисля, че не е непосилно в този случай.
:-)


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: papi6 в ср, 20 ное 2019, 21:57
Може и евтин да се намери. Пък е красиво.


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Gamora в ср, 20 ное 2019, 23:51
Колко струва гранитният плот? Или технически камък май му викат? Аз мисля, че на моите 3.5 метра кухня, ще струва колкото са общо шкафовете и уредите...
Днес ми казаха 450 лв на метър и 450 мивка .кориан
А откъде са Ви дали тези цени, понеже и аз се интересувам от технически камък? :)


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Doris в чт, 21 ное 2019, 10:22
Кориан и технически камък са подобни, различават се от съставките, предимство ми се вижда, че мивката е от същия материал, но гранита е разкош също.

Ето тук (https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2435088379949976&set=pcb.587702425371706&type=3&theater&ifg=1), но предполагам цената е около тази и на други места.
В Бургас:
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/h3Pl/x1oHa.png)

Corian® (https://stonecenter.bg/%D0%B4%D1%80%D1%83%D0%B3%D0%B8-%D0%BC%D0%B0%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%B8%D0%B0%D0%BB%D0%B8/dupont-corian/#about)
Скрит текст:
e високо-технологичен облицовъчен материал, глобален лидер в индустрията от 40 години. Съставен е от 2/3 минерални пълнители, 1/3 специална акрилна смола и екологични оцветители. Corian® е предпочитан материал от архитекти и дизайнери за сектори като хотелиерство, здравеопазване, фасади, офис сгради и разбира се жилища.   

Гравиране, термоформоване, палитра от 91 цвята. Corian® може да следва Вашите представи. Corian® Ви позволява да имате повърхности без фуги, огънати детайли, органични форми, дръзки ефекти от цвят или полупрозрачност – ако можете да си го представите, значи можете да го създадете с Corian®.Ние сме безкрайна еволюция

Технически камък (http://banispa.com/2011/04/%D0%B0%D0%BA%D1%80%D0%B8%D0%BB%D0%B5%D0%BD-%D0%BA%D0%B0%D0%BC%D1%8A%D0%BA-%D1%81%D1%80%D0%B5%D1%89%D1%83-%D1%82%D0%B5%D1%85%D0%BD%D0%B8%D1%87%D0%B5%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D0%BA%D0%B0%D0%BC%D1%8A%D0%BA/)
Скрит текст:
Техническият камък също е композитен материал, създаден от 95% естествен материал (кварц, гранит, мрамор) и 5% полиестерна смола. На външен вид той досущ прилича на истински камък, но, заради специфичната си технология на производство е с много по-висока здравина, якост и издръжливост на вода, химикали и други замърсители, в сравнение със своя оригинал. В същината си обаче техническият камък си остава много повече каменен блок, отколкото лист за мебелопроизводството. Стандартната дебелина на плоскостите, които се предлагат е 20 мм,  обработва се изцяло с каменерски инструменти и естествено е процесът му на дялане, рязане и полиране да е придружен от много прах. Техническият камък е подходящ за плотове на кухни, бани, облицовки на стени или фасади, защото създава линейни повърхости, които досущ имитират естествен камък, а са много по-лесни за обработка и полагане, а същевременно са по-здрави и устойчиви на вода и химически въздействия. Когато дизайнерският проект обаче изисква формоване по специална матрица, извиване под ъгъл различен от 45 градуса или пък невидимо слепване на детайлите, техническият камък няма шанс и трябва да отстъпи място на акрилния камък HI-MACS®.


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: moonriver в чт, 21 ное 2019, 11:03
На мен пък ми харесва изкуственият кварц, но не мога да кажа цена. Чувала съм, че бил по-евтин от гранита.


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Черна станция в чт, 21 ное 2019, 11:12
Какво е това изкуствен кварц?  newsm78 В чуждестранните сайтове казват кварц на техническия камък, защото се състои от над 95% кварц, но той съвсем не е по-евтин от гранита.


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Free Agent в чт, 21 ное 2019, 11:14
Вижте и тук /малко реклама, ама.../
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/YFzl/Ad9T8.png)


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: moonriver в чт, 21 ное 2019, 13:25
Ами може и да бъркам, но техническият камък може да не е само от кварц, но и от друг естествен камък. Пък за цената - по разни клипчета и предавания много пъти съм чувала да слагат изкуствен кварц, за да спестят пари, защото гранитът бил по-скъп. Дали и в БГ е така, не знам..


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Черна станция в чт, 21 ное 2019, 14:09
И аз не знам. Но понеже казват кварц на изкуствените плотове (engineered countertops)може би е станало нарицателно и под същата графа попадат и изкуствените материали, които вероятно са по-евтини.


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: papi6 в чт, 21 ное 2019, 16:32
Гранитът е по-евтин.


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: chortiz в пт, 22 ное 2019, 15:28
Китайският гранит може да е по-евтин от кварца. Но хубавият гранит е доста по-скъп от кварца. Обаче шарките са много специфични.


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: The Iron Lady в сб, 23 ное 2019, 21:53
Простете невежеството, но цените на тези плотове на квадратен метър ли са, или на линеен?


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: man_darin_ka в нд, 24 ное 2019, 08:19
А какъв му е проблемът на китайския гранит, по принцип, че и аз съм се насочила към естествен камък?


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: papi6 в нд, 24 ное 2019, 11:05
Всъщност никакъв. Това си е природно образувание.
Има някаква разлика в здравината на гранитите, зависи от вида им. По-светлите гранити са малко по-крехки. Поне така ми казаха в едната фирма.
Открих кратки клипчета за различни кухненски шкафчета, струва ми се полезно, за себе си открих, че не харесвам да отворя шкаф или чекмедже, за да отворя скрито чекмедже
https://www.youtube.com/watch?v=BGeuLayhC9Y&list=PLKBvJaA_NytQ0587UhMpmY9tQp3hfClSN&index=2


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Lady Cassiopeia Duval в пн, 25 ное 2019, 14:22
Момичета, събирам мнения за вградените хладилници. Аз много искам да е вграден, защото е много по-изчистено и красиво, обаче ММ казва, че те били по-тесни от нормалните и не събирали достатъчно продукти вътре.


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: zla_gadina в пн, 25 ное 2019, 15:16
Момичета, събирам мнения за вградените хладилници. Аз много искам да е вграден, защото е много по-изчистено и красиво, обаче ММ казва, че те били по-тесни от нормалните и не събирали достатъчно продукти вътре.
Така е, по-малки са. Преди половин година бях пред същата питанка, обиколих и огледах една камара хладилници за вграждане - ами всичките ми се виждаха малки. Имаше само 1, който беше голям - Whirpool. Накрая него и взехме https://www.whirlpool.bg/r/produkti/ohlazhdane/kombiniran-hladilnik-za-vgrazhdane-whirlpool-sp40-801-eu/859991536070
Никога не съм имала нищо на тази марка и подходих с недоверие, но размера при мен беше определящ.
6 месеца по-късно - нямам оплаквания. Вярно, че 6 месеца са малко и е рано да давам отзиви, но действително върши работата, за която е взет + побира всичко.


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Doris в пн, 25 ное 2019, 15:58
Като сме на тема хладилници - никога повече  nofrost, това нещо така изсушава, всичко ми е в торбички плътно опаковано, едно отворено кисело мляко не можеш да прибереш, да не говорим колбас или нещо друго само в хартия!
Спор няма, че е хубаво да не прави скреж или конденз, но това ежедневно слагане и махане на торбички много ме изнервя.


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Eva+ в пн, 25 ное 2019, 16:06
Потвърждавам за no frost. Имам чувството, че само докато отворя вратата и ми се спаружва лицето :joy:


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: miamim в пн, 25 ное 2019, 16:13
Никога повече душ кабина. То вече и няма къде и кога да повторя тази грешка де. В стария апартамент с паравана ми беше къде къде по-добре. Кабината ми е тясна, неудобна, абе направо я мразя.


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Doris в пн, 25 ное 2019, 16:37
Потвърждавам за no frost. Имам чувството, че само докато отворя вратата и ми се спаружва лицето :joy:
Направо се чудя, дали да не суша суджук :)


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Черна станция в пн, 25 ное 2019, 16:46
Потвърждавам за no frost. Имам чувството, че само докато отворя вратата и ми се спаружва лицето :joy:

 :shock:

 newsm78

Аз не забелязвам неудобства. А кефът да не трябва да размразявам хладилник е огромен.


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Eva+ в пн, 25 ное 2019, 16:50
Пошегувах се за бръчките :sunglasses:
Но наистина е досадно всичко да опаковам, а децата понякога слагат храната неопакована и се спаружва и изсъхва - краставиците най-бързо, после кренвиршите и кашкавалът.


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: mmm_st в пн, 25 ное 2019, 16:52
И аз не искам no  frost, мерси съм.Сиренето ако го пъхна в бързината незахлупено го изкарвам на чирус.Веднъж в камерата се скъсал плик в който бях сложила риба, като я изкарах беше като чирус изсушена.Спокойно можете да сушите пастърма вътре.
Сега търсим нов хладилник и гледаме да не е no frost, поне вътрешната част.Камерата ще я преживея, но хладилната част НЕ!


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Черна станция в пн, 25 ное 2019, 16:59

Но наистина е досадно всичко да опаковам, а децата понякога слагат храната неопакована и се спаружва и изсъхва - краставиците най-бързо, после кренвиршите и кашкавалът.

Ама то за тези неща си има чекмеджета - за сирена, меса риба и отделно за плодове и зеленчуци.


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Eva+ в пн, 25 ное 2019, 17:07
Този, който ползвам в момента, няма чекмеджета - може би са се счупили. Има само две за плодове и зеленчуци, но и в тях трябва да са в найлон. Както и да е, не е болка за умиране.


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: mmm_st в пн, 25 ное 2019, 17:33
Да и нашия е без чекмеджета, по-стар е на около 7-8 години.Има само едно за зеленчуци и там става пак всичко спаружено.Най-ми е лесно със снежанката, правя я с кисело мляко, оставям я за една нощ и е готова. Но за всичко друго внимавам.


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Mimito_75 в пн, 25 ное 2019, 17:37
И аз не искам no  frost, мерси съм.Сиренето ако го пъхна в бързината незахлупено го изкарвам на чирус.Веднъж в камерата се скъсал плик в който бях сложила риба, като я изкарах беше като чирус изсушена.Спокойно можете да сушите пастърма вътре.
Сега търсим нов хладилник и гледаме да не е no frost, поне вътрешната част.Камерата ще я преживея, но хладилната част НЕ!
При Либхер е така. No frost е само фризерната част, хладилната е нормална и съм много съм доволна.


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Doris в пн, 25 ное 2019, 17:47
Като правя десерт същата работа, пудинг, мляко с ориз и други кремообразни, всяка чашка в свежо фолио.

Не мога да прибера торта, баклава, щрудел без да са опаковани подобавъчно също.


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Doli в пн, 25 ное 2019, 18:02
Никога повече душ кабина. То вече и няма къде и кога да повторя тази грешка де. В стария апартамент с паравана ми беше къде къде по-добре. Кабината ми е тясна, неудобна, абе направо я мразя.
Аз съм много доволна,но нашата е голяма.Не харесвах предишната,която беше с много хлъзгав под.Тази е с изграден,с грапави плочки.Оплакване имам само от вратите,все на петна от водата...,но и не мога всеки ден да ги лъскам...


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Черна станция в пн, 25 ное 2019, 18:03
Никога повече душ кабина. То вече и няма къде и кога да повторя тази грешка де. В стария апартамент с паравана ми беше къде къде по-добре. Кабината ми е тясна, неудобна, абе направо я мразя.
Аз съм много доволна,но нашата е голяма.Не харесвах предишната,която беше с много хлъзгав под.Тази е с изграден,с грапави плочки.Оплакване имам само от вратите,все на петна от водата...,но и не мога всеки ден да ги лъскам...

Хубаво е да се уточнява кой какво разбира под "душ кабина", защото подозирам разминаване ;-)


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: miamim в пн, 25 ное 2019, 18:33
И какво значи голяма. Нашата е уж стандартна - 90 на 90. Утре ще покажа снимка, че през телефона не се оправям. Даже ще отида да измеря, току виж съм се объркала за размера, ама уж стандартна била.


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Doli в пн, 25 ное 2019, 19:00
100/80см
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/sryO/XyF1P.jpg)
Предишната беше малко по-малка,с корито,ужасно хлъзгаво дори и с лепкаща постелка.


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: miamim в пн, 25 ное 2019, 19:29
Нашата не е правоъгълна, а "кръгла ??". Старият параван беше правен по поръчка, колкото позволява мястото и си беше доволно по-широко. Размери не си спомням. Сегашната кабина не е с корито, а само с праг, директно се сглобява. Подът си е плочки.


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Khaleesi в пн, 25 ное 2019, 20:19
Не съм забелязала никакви проблеми с no frost-a, имам го от няколко месеца и не съм извадила нито един чирос. Но пък зеленчуците са свежи доста по-дълго....


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Eva+ в пн, 25 ное 2019, 21:15
Няма стандарт при душкабините. Има 80х80 квадрат, същия размер корнер, тоест овални в отворената част, има 90х90,100 х 100 и още доста правоъгълни. Има с корито и директен монтаж към пода. Продавам ги и всеки път се чудя защо хората дават пари за такива неща (но моята омраза към тях е пословична)
Благодарение на Черна станция, ако не греша, се сдобих с качествен препарат за почистване на кабините тук в апартамента и на село, но той е за рядка употреба, защото е силно задушлив. Върши работа иначе - Denkmit от DM.


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: 𝒀𝒂𝒏𝒂𝑫𝑮 в пн, 25 ное 2019, 23:01
Имахме вана, отдавна я махнахме и сложихме душ кабина. Доволна съм. Наближава времето да обновим наново банята, засега все още умуваме какво и как.
Ева, ако ми е нужна консултация, мога ли да ти пиша?


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Eva+ в вт, 26 ное 2019, 07:47
Разбира се, Яна, ще се радвам да помогна. Пиши ми на ЛС, когато му дойде времето :hibiscus:


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: miamim в вт, 26 ное 2019, 09:57
Ето такава е душ кабината, 90 на 90:

(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/KrMl/3qa99.jpg)

Тясна ми е, неудобна, мразя я.
Гледам имало и 80 на 80. Че кой ще се изкъпе нормално в тази теснотия?


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Doris в вт, 26 ное 2019, 10:00

Но наистина е досадно всичко да опаковам, а децата понякога слагат храната неопакована и се спаружва и изсъхва - краставиците най-бързо, после кренвиршите и кашкавалът.

Ама то за тези неща си има чекмеджета - за сирена, меса риба и отделно за плодове и зеленчуци.
Проклетникът има само едно чекмедже за плодове и зеленчуци. Дори и там ако сложа нещо без торбичка изсъхва, кашкавалът става като пармезан :)

Може ли да споделиш твоят каква малка и модел е?

Ей го на моя Убавец Самсуняк:

Скрит текст:
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/h3Pl/TJsPp.png)


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Черна станция в вт, 26 ное 2019, 10:10
Ето такава е душ кабината, 90 на 90:

Тясна ми е, неудобна, мразя я.
Гледам имало и 80 на 80. Че кой ще се изкъпе нормално в тази теснотия?

90 х 90 става, ама тази не е и толкова заради заоблянето. Идеалната е 90 х 120.


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: blue.angel в вт, 26 ное 2019, 15:02
Потвърждавам за no frost. Имам чувството, че само докато отворя вратата и ми се спаружва лицето :joy:
Направо се чудя, дали да не суша суджук :)
Става, при това доста успешно. От няколко години там суша, без грешка.

По темата:
Супер се получи:
- Високо легло в спалнята с мнооого място отдолу. В началото ми беше адски странно да спя на високо, сега ми е трудно на ниско легло;
- Скрин с дълбоки чекмеджета в спалнята - събират наистина много;
- При усвояване на балкона към хола, отделих двете помещения с френски прозорци и направих вратата към кухнята, която е на усвоения балкон, с широчина от 1 метър. Няма такова удобство, когато носиш пълна тава или тенджера към масата. Да не говорим, че позната си вдигаха печката с въжета през терасата, защото не минаваше през вратата за 1 см;
- Дълбока кухненска мивка от полимермрамор. На 10 години е, чисти се лесно и не задържа петна.;
- Високи до тавана шкафове в кухнята. Събират много и няма прашещи се вещи, накичени отгоре им;
- Матови бели+матови кремави плочки в банята. Не си личат изобщо капките. Банята вече е демоде, но когато реша да сменям, плочки гланц повече не.

Никога повече:
- Вана, особено ако е малка банята. Заема много пространство, а за последните 10 години не помня да съм я ползвала по предназначение. Плюс, че ММ падна няколко пъти, докато взимаше душ. Става само за пране на родопски одеяла, каквито вече отдавна не ползваме. Иначе й е само чистенето;
- Фурна или изобщо печка непосредствено до стената. Свивам се на ермалък, докато я чистя, защото имам достъп само от едната страна. Освен това стената пред фурната е напръскана с мазни петна, въпреки че много внимавам, когато готвя. Този ефект го има и при други хора, не само при мен, да каже човек, че аз не пазя;
- Светли плочки в кухнята - когато ги излъскам, заедно с фугите, са чудесни и много отварят иначе малкото помещение. Обаче, с течение на времето белите фуги стават далеч от бели. Чистенето става само с лазене и жулене милиметър по милиметър;
- Много светъл /в спалнята/ или много тъмен /в хола/ ламинат. Всяка троха или всеки косъм си личат;


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: kriakla в вт, 26 ное 2019, 16:10
Никога вече ретро фурна Горение - след няма и година ползване дъното наподобява дунавси вълни.

 


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Doris в вт, 26 ное 2019, 16:29
Като споменахте фурни, аз много се дразня на тези телескопични водачи, ужасни са, но не мога да намеря фурна за вграждане без такива.
Ако някой, някъде е виждал такава... Преди 10 години когато купувах моята, имаше вариант на AEG, но нали съм много напредничава - не, с телескопични водачи ще е, да си ги чистя сега с кеф :(.


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Д0Д0 в вт, 26 ное 2019, 16:56
Като споменахте фурни, аз много се дразня на тези телескопични водачи, ужасни са, но не мога да намеря фурна за вграждане без такива.
Ако някой, някъде е виждал такава... Преди 10 години когато купувах моята, имаше вариант на AEG, но нали съм много напредничава - не, с телескопични водачи ще е, да си ги чистя сега с кеф :(.
Ами те се махат. Аз ги свалям, слагам в миялната и после пак ги слагам. Не мога без тях.


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Черна станция в вт, 26 ное 2019, 16:58
Моята фурна е с телескопични водачи - 1 брой. Така и не решихме обаче на каква височина да ги сложим и още са си в чекмеджето под фурната, в найлоновото пликче :mrgreen:


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Doris в вт, 26 ное 2019, 17:12
Като споменахте фурни, аз много се дразня на тези телескопични водачи, ужасни са, но не мога да намеря фурна за вграждане без такива.
Ако някой, някъде е виждал такава... Преди 10 години когато купувах моята, имаше вариант на AEG, но нали съм много напредничава - не, с телескопични водачи ще е, да си ги чистя сега с кеф :(.
Ами те се махат. Аз ги свалям, слагам в миялната и после пак ги слагам. Не мога без тях.
Моите, са с едни улеи, които от мазните пари и пръски всичко се наслоява, и за разкош с едни винтове се завиват, та и там да се наслоява, а на мен не ми се свалят след всяко готвене, аз ползвам основно фурна, почти всички ястия правя там, без аламинути и супи.
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/h3Pl/r06KY.png)


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Д0Д0 в вт, 26 ное 2019, 17:44
Цялото това металното се откачва от фурната.


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Doris в вт, 26 ное 2019, 18:11
Цялото това металното се откачва от фурната.
Е и?


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: papi6 в вт, 26 ное 2019, 18:52
Много са ми удобни телекопичните водачи. Даже май най-много на тях държа. Но могат да се махат и да не се ползват.
Забелязвам, че при избор на техника се оглеждам за много функции, а после след първоначалната еуфория си набелязвам любими и само с тях си работя.
За фурната използвам програма горно-долно с вентилатор и само горен за сандвичи. Пека само с предварително зададен край на програмата, така от години нищо не прегарям :smile: Всички други екстри не използвам вече.
За миялна - държа да има промяна на височината на горната кошница, задължително три перки, програма с висока температура и кратка програма. И да суши напълно чиниите.
За пералнята - да е тиха, да може да се регулират температурата и центрофугата, че някои не могат, да има кратка програма /към час/. Искам да пере с много вода, ама сега почти няма такива. Не харесвам вградени перални, отварянето на две врати ме дразни, но се налага сега да си взема такава. Много малък избор има за вградени. Избрах една, но сама си тегли прането, пести вода, свети, анализира петната и изобщо е набутана с функции, които да си се развалят на воля. Искам една грозна, яка немска пералня, но пък Мийлето нямат за вграждане. Накрая каквото пуснат в петък на промоция ще е...


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Doris в ср, 27 ное 2019, 08:27
Papi6 спор няма, че телескопичните водачите са удобни, но са супер събирач на мазнини, както и металните филтри на ширма. Бих се отказала от удобството за по-пълно изтегляне на тавата, за сметка на цялата гняс, кояго се отлага в улеите и около винтчетата на водачите, мисля поне следващата да е с такива:


(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/h3Pl/q4T4v.png)


А не с тези

(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/h3Pl/HPCUl.png)


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Мира Иванова в ср, 27 ное 2019, 09:02
Здравейте, ние живеем в стара къща и искам да покажа как усвоихме един излишен преход от стълбище към хол:
Ето чертежа:
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/izZl/8OESj.jpg)
И нашият двустранен гардероб, с врати и откъм хола, и откъм стълбището:
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/izZl/s6uJ3.jpg)

За връхните дрехи се ползва:
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/izZl/2FvoZ.jpg)
И от двете страни има задънени рафтове, за обувки отктм стълбището и ютия, и др.
И откъм стълбището:
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/izZl/QZuY0.jpg)

(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/izZl/Dltc8.jpg)


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Gamora в ср, 27 ное 2019, 09:41
Аз искам да попитам относно телескопичните водачи и наслояването - пиролитичното почистване не помага ли в тези случаи, понеже всички ми казват, че било страхотно и наистина се чисти всичко много лесно с него, та би следвало да изгаря наслоените мазнини навсякъде?


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Черна станция в ср, 27 ное 2019, 09:44
В упътването на моята пише преди пиролиза да се разглоби всичко хромирано вътре и после да се пуска. Та явно не важи за тези неща пиролизата.


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: mariat в ср, 27 ное 2019, 12:53
Дорис, вече има и по- модерен вариант за фурната. Самите страници са оребрени и се слага само скарата, без страничните държачи.


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Irk@ в ср, 27 ное 2019, 13:09
Дорис, вече има и по- модерен вариант за фурната. Самите страници са оребрени и се слага само скарата, без страничните държачи.
Това не е по-модерен вариант, а просто "забравено старо". Цикличност. 😉


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Doris в ср, 27 ное 2019, 13:20
Ами аз точно това търся! Дизайн на старата "Мечта" на мама, дет я хвърлиха само защото не е модерна :)

А моята е ужас на дъното ламарината се проби, водачите ги не ща...Irk@, mariat как ме зарадвахте! :heart_eyes:


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: mariat в ср, 27 ное 2019, 13:23
Дорис, вече има и по- модерен вариант за фурната. Самите страници са оребрени и се слага само скарата, без страничните държачи.
Това не е по-модерен вариант, а просто "забравено старо". Цикличност. 😉
О, за мен си е модерно. В предвид, че предната ми фурна имаше и от страничните скари за търкане....


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Doli в ср, 27 ное 2019, 13:31
И аз не харесвам подвижните държачи.Мия ги в миялна и още топли ги доизстъргвам с тел.

На две печки вече долната ламарина на фурната се продънва.За смяна искат към 150лв.По-добре нова печка да си купя...:angry:


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Eva+ в сб, 30 ное 2019, 12:17
Супер се получи, че сменихме почти всички единични контакти с двойни.
Обаче, по дяволите, да бях помислила за нощна лампа на стената, когато къртихме мазилката. Сега понеже няма място за нощно шкафче до леглото на майка ми лампата е на един стол, а стенната етажерка, която купих, е с неподходящ размер :joy:  двойна работа си отворих - ще търся нова етажерка, а тази ще сложа на друго място.
Така, де - мислете не само за контактите, а и дали няма да ви е по-удобно с нощна лампа на стената, от онези, които се въртят във всички посоки.


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: rumka833 в сб, 30 ное 2019, 13:39
Тези двете странични скари се махат(откачат се) и се мушкат в миялната. Вадя си тавите а парцалче, и ми е ОК. ;)


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: 𝒀𝒂𝒏𝒂𝑫𝑮 в сб, 30 ное 2019, 14:00
Ева, а вариант за нощна лампа с щипка не е ли удачен?
Нещо такова:
Скрит текст:
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/zSZl/1SHFA.jpg)


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: chrissy в сб, 30 ное 2019, 14:19
Първото, което ми хрумна, е конзолна лампа, с прикрепяне към стената.


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Eva+ в сб, 30 ное 2019, 15:03
Точно преди час видях такава лампа с шипка в един магазин и ми хрумна същото. Благодаря, момичета :heart:, ще обмисля и двата варианта.


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: stanislavchen в сб, 30 ное 2019, 16:39
Ние обмисляме прустройство на къщата и сте ми много полезни с тези отзиви. По темата.
Супер се получи - много ми харесва, че кухненската част ни е с врата към верандата и лятото е прекрасно, че в топлите месеци се храним навън и е много удобно с директния достъп до мивка, чинии, печка, всичко. Приятели са с кухни разположени по - надалеч, а дори и такива при които е на втория етаж и цялото пренасяне на храна и посуда ги отказва от ежедневно ползване на терасата.
Няма да повторя - вита дървена стълба с отворено пространство под нея и библиотека. Непрекъснато се събира прах и мръсотия под стълбата, които, особено с тези книги, е невъзможно да се поддържа. Бих си направила съвсем обикновена стълба, покрита с мокет. По - тихо е, не се пързаля, а под нея затворено с вратички пространство за съхранение.
Второто е особеност, която едва ли на някой ще хрумне да направи, но при нас е заварено положение, липса на канал на пода на банята в сухата част. Има вана и там естествено си е с канал и всичко е обичайно, но в частта с тоалетната няма сифон на пода и миенето не може да става под течаща вода, а само с ръкавици и гъба така да се каже "на сухо". Цялата мръсотия трябва да я обирам от чинията и пода с гъба/кърпа.
Не бих планирала и тоалетна без отварящ се прозорец. Колкото и да са мощни вентилаторите, друго си е да отвориш прозореца и да излизат през него миризми и от ползването, и от препарати, с които е почиствано.
Съжалявам сега, че вместо дирктно да купим по - големи легла за децата сега имам 2 бр. 80 сантиметрови, които ще трябва да изхвърлим и да заменим с 140 см. На широко е много по - приятно да се спи, пък и може да приютиш някое приятелче при себе си.
Друга грешка според мен е и котелът на дърва - голяма мръсотия, рязане, цепене, непрекъснато слугуване да го зареждаш поне 2 пъти на ден. Сега обмисляме да сложим такъв на пелети - чувалчета, подредено, зареждаш на 2-3 дни, чистиш по- малко пепел.
Мъжът ми смята и да си обособи нещо като работно пространство в отделна стая, а не в дневната, за да може да се изолира там от шум, деца, а и заради факта, че пуши. Ще може само там да си пуши. :)
Грешка, която други познати допуснаха и няма да повторим е запазването на стара стена от настоящата къща. И архитекти и препатили ни съветват да съборим старата постройка ( от 1952 г., 40 м2 на два етажа) и да изградим новата начисто. Другите колко бетон наляха да укрепват, сигурно колкото да го направиш наново, а как точно е строено преди толкова години не се знае изобщо, не ни се занимава с обследване на стените.


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Eva+ в сб, 30 ное 2019, 18:35
Няма да купя доброволно газова фурна. Сега ползвам такава и се мразим взаимно. Сестра ми ми се смееше и затова миналата седмица я повиках да ми направи баница :joy: е, вече не ми се смее... Баницата се овъгли отгоре, а вътре остана малко сурова. Няма да купя и стъклокерамичен котлон със сензорни бутони. Първо издава звуци, което ме дразни. Второ докато настроя да се включи, се изнервям - активирам с един бутон, избирам кой котлон точно искам, после цък-цък степените до 9,после на двоен кръг да топли - ами аз докато сложа кафеника сутринта вече ми идва да разкъсам някого. На всичкото отгоре ако дръжка на тиган попадне над сензорите, всичко грипира и се изключва. И пак сначале. Обаче междувременно целият плот толкова се е нагрял, че си изгаряш пръстите. За капак каквото и да сложиш върху плота, ако не е включен, води до истерично пищене. Ай сиктир :grinning:


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Мира Иванова в сб, 30 ное 2019, 18:40
Аз цял ден се радвам на новата ни фасада и реших да я споделя. Супер се получи комбинацията на цветовете на сайдинг и мазилка, обаче това обкантване е голяма играчка. Нужно беше за да даде прави линии за сайдинга, та май старата къща ще стане неузнаваема с "моите изгъзици", майка ми така нарича идеите ми, които мм споделя и реализира :)

(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/izZl/X0NSM.jpg)


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: papi6 в сб, 30 ное 2019, 21:43
Лампите от този тип са много удобни за обичащите да четат, но нежелаещи да дупчат стените https://www.ikea.bg/products/lighting/floor-lamps/jansjo-led-lampion-lampa-za-chetene/50373506

https://www.ikea.bg/products/lighting/floor-lamps/not-lampion-lampa-za-chetene/60324676

Кръглата основа минава под леглото и можеш да си насочваш светлината, без да дразниш околните, а и стават за местене.


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Мира Иванова в сб, 30 ное 2019, 22:23
Пак съм аз, този път добър резултат.с.плоски въздуховоди. В нашия случай два аспиратора бяха изведени на покрива, но той вече ще бъде тераса и те ще пречат. Затова мм ги отведе поотделно в комина с тези въздуховоди, които в последствие потънаха в замазката на покрива. Дългите трасета не се отразиха на работата на моят аспиратор, а е през един етаж от покрива:
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/izZl/vbAN6.jpg)


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Lady Cassiopeia Duval в нд, 01 дек 2019, 10:42
Няма да купя и стъклокерамичен котлон със сензорни бутони. Първо издава звуци, което ме дразни. Второ докато настроя да се включи, се изнервям - активирам с един бутон, избирам кой котлон точно искам, после цък-цък степените до 9,после на двоен кръг да топли - ами аз докато сложа кафеника сутринта вече ми идва да разкъсам някого. На всичкото отгоре ако дръжка на тиган попадне над сензорите, всичко грипира и се изключва. И пак сначале. Обаче междувременно целият плот толкова се е нагрял, че си изгаряш пръстите. За капак каквото и да сложиш върху плота, ако не е включен, води до истерично пищене. Ай сиктир :grinning:

Със сълзи съм се смяла на това :joy: И е напълно вярно. Единственото им предимство пред другите котлони е почистването. Защото е ад, когато трябва да се чистят копчета, които са целите напръскани с мазнина след пържене или печене на нещо.


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: dessynik1 в нд, 01 дек 2019, 12:03
Някой питаше за голям вграден хладилник ;) ние се спряхме на този - https://www.bosch-home.bg/productlist/fridges-freezers/fridges/built-in-fridges-without-freezer-section/KIR81AF30?breadcrumb=builtinfridgeswithoutfreezersection
Само хладилник :) вграденият ни фризер ще е отделно!!!
И без No frost ;)


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Мира Иванова в нд, 01 дек 2019, 12:26
Темата е за ремонтни работи и решения, не за несполучливи избори на техника.


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Doris в нд, 01 дек 2019, 12:37
Според мен има връзка. При ремонт на кухня вграден или свободно стоящ хладилник, котлони със сензори или не. При ремонт на баня линеен сифон, вградена тоалетна, смесител или от какво сме доволни или не... Но ако повечето са на друго мнение ще се съобразя разбира се.


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: mariat в нд, 01 дек 2019, 13:03
Копчетата на котлоните лесно се махат, за да се почисти и под тях.


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: papi6 в нд, 01 дек 2019, 13:54
Темата е и за ремонтите, и за всичко, което ни дразни или помага в ежедневните дейности в дома.
Голяма част от ценното ни житейско време минава в домакинстване и ако можем да спестим  мъките на вземащите сега решение ще е наистина полезно.

Не бих купила вече техника от магазин, в който нямат възможност да включат уреда и да го разцъкам, за да съм сигурна, че писаното в рекламите из нета и казаното от консултанта е вярно. И на консултанти вече не вярвам.


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: aDream в нд, 01 дек 2019, 14:12
Темата е за ремонтни работи и решения, не за несполучливи избори на техника.
в този си вид, темата е много полезна. С интерес чета. Някои мои мнения също съвпадат с тук описаните.


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Мира Иванова в нд, 01 дек 2019, 15:51
В посока ремонти - какъв камък за цокъл бихте препоръчали?
Или какъв цокъл решихте за фасадата, камък ими друго?


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: mdonkova в нд, 01 дек 2019, 16:22
Изчетох темата и се радвам че тук намерих хора като мен които не обичат вани , душ кабини паравани и прочие. Ваната се хлъзга , душ кабини и паравани ме задушават . Обичам отворените пространства  и залагам на мощен вентилатор който бързо да изсуши банята отколкото да заградя душовото пространство.
Какво не бих сложила - плочки 10х10  зад кухненския плот . Трудно се чистят фугите , а бързо се цапат. 
Много съм доволна от диван и столове от Икеа с калъфи . Сваля се целия калъф пере си се в пералнята и се слага отново . Иначе петна от вино , лютеница и други си остават и нямат изчистване.


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Khaleesi в нд, 01 дек 2019, 16:32
Супер се получи - силиконов импрегнатор за камък и други настилки. Слагам го лятото на външната ми тераса, която няма навес и на която зимата текат климатиците. Винаги съм имала драма, че се просмуква вода, а самата повърхност е мозайка. Като сложих миналата година импрегнатора се родих. Водата се изтича към улука, а останала седи на капки и изсъхва. На който му е интересно и има нужда от подобен продукт ето този ползвам аз, но има и други http://unicem.bg/product/1447/impregnator-za-kamak-mat-repelicone-w-1l.html


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Doli в нд, 01 дек 2019, 16:42
За потъмняли или пожълтяли фуги ползвам обикновен бял коректор с четчица.Засега само в кухнята съм го прилагала на плочките на стена.Имало и специални маркери,но все няма там където съм питала.


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Doris в нд, 01 дек 2019, 16:51
В посока ремонти - какъв камък за цокъл бихте препоръчали?
Или какъв цокъл решихте за фасадата, камък ими друго?
Скоро ходих на нова къща, цокълът и стената при входа но първия етаж беше с рязан сив гнайс. много добре елегантно. А и гнайс е много здрав камък


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Mimi_Demi в нд, 01 дек 2019, 19:13
Няма да купя доброволно газова фурна. Сега ползвам такава и се мразим взаимно. Сестра ми ми се смееше и затова миналата седмица я повиках да ми направи баница :joy: е, вече не ми се смее... Баницата се овъгли отгоре, а вътре остана малко сурова. Няма да купя и стъклокерамичен котлон със сензорни бутони. Първо издава звуци, което ме дразни. Второ докато настроя да се включи, се изнервям - активирам с един бутон, избирам кой котлон точно искам, после цък-цък степените до 9,после на двоен кръг да топли - ами аз докато сложа кафеника сутринта вече ми идва да разкъсам някого. На всичкото отгоре ако дръжка на тиган попадне над сензорите, всичко грипира и се изключва. И пак сначале. Обаче междувременно целият плот толкова се е нагрял, че си изгаряш пръстите. За капак каквото и да сложиш върху плота, ако не е включен, води до истерично пищене. Ай сиктир :grinning:


На всичките тези недостатъци не веднъж ми се е случвало изобщо да не иска да зацепи. Натискам, натискам и нищо не се случва. След десетина минути вече работи, но е много изнервящо точно когато искаш да си направиш кафе, да не може да си включиш котлона.  Ние открихме, че вместо да натискаме 9 пъти бутона "+" за избиране на степен, с бутона "-" директно се включва най-високата степен.


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Free Agent в нд, 01 дек 2019, 20:03
И аз така - газ и сензорни бутони никога. Моята печка е с стъклокерамичен пот, но си е с врътки.


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: pticasprujina в нд, 01 дек 2019, 20:08
Потвърждавам за no frost. Имам чувството, че само докато отворя вратата и ми се спаружва лицето :joy:
Направо се чудя, дали да не суша суджук :)

Става, аз месо си суша :)


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Черна станция в нд, 01 дек 2019, 20:12
Нищо им няма на сензорните бутони (с индукция съм). Нито парят, нито ми правят номера. А всичко е гладко и прибрано.


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Diki в нд, 01 дек 2019, 20:57
Преди година претапицирах двата дивана. Едновременно поръчах да ми ушият и калъфи за тях. Свалят се и се перат в пералнята. Ако имам по-офицални гости, което рядко се случва, махам калъфите. По ежедневие не се притеснявам от ядене на пица пред телевизора, чипс или друго цапащо. Удобно е.


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: papi6 в нд, 01 дек 2019, 21:54
Нищо им няма на сензорните бутони (с индукция съм). Нито парят, нито ми правят номера. А всичко е гладко и прибрано.
Индукцията и затова е добра (много съм доволна) - при нея не пари и не загаря, но на обикновените електрически керамични котлони често се загряват плота и копчетата.


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: mmm_st в нд, 01 дек 2019, 22:21
И ние нямаме проблеми с индукционните. Много лесно се работи с тях, изключват се ако има нещо дървктно върху тях т.е. сложа кърпа, тенджера или нещо подобно. От дръжката на тигана не се изключват.


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Doris в нд, 01 дек 2019, 23:05
А индукционните изключват ли сато мятате палачинки или разбърквате зеленчуците като вдигате тигана?


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Черна станция в нд, 01 дек 2019, 23:24
А индукционните изключват ли сато мятате палачинки или разбърквате зеленчуците като вдигате тигана?

Да,....ама не :D

Изключват се на мига, в който отделиш съда от плота, защото ако не изключат полето ще се разсее в пространството ( в това число и в готвача), вместо да се концентрира в съда. А това не е хубаво. Обаче остава в режим на готовност за да кажем 30 секунди (не съм мерила) и в момента, в който върнеш съда, всичко си продължава по старому. Чак ако съдът стои вдигнат по-дълго време плотът се изключва. Но времето преди да стане това е предостатъчно за обръщане на палачинка.


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Дъждец в пн, 02 дек 2019, 09:13
Аз съм с керамични котлони и не съм забелязала плотът да се нагрява.
Мисля да си купувам нова печка и старата да я сложим на вилата.
Как стои въпросът с изкипяването на нещо върху сензорните бутони и индукционните котлони?
После работят ли нормално?


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Черна станция в пн, 02 дек 2019, 09:24
Как стои въпросът с изкипяването на нещо върху сензорните бутони и индукционните котлони?
После работят ли нормално?

Че защо да не работят? Сензорните са изолирани (те са само нарисувани върху непрекъсната плоча) и изкипялото няма никакъв достъп до вътрешността, а специално при индукционните котлони каквото и да изкипи чистенето е песен - само се забърсва и готово. Няма загоряло, няма стъргане.


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Дъждец в пн, 02 дек 2019, 09:33
Не съм наясно, затова питам.
Имам някакъв спомен, че преди години, като купувах сегашните котлони, имаше споделяния, че след изкипяване не работят бутоните. А на мен често ми се случва  :oops:


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: man_darin_ka в пн, 02 дек 2019, 09:46
С индукционните котлони не спират ли при изкипяване? И писука ...
Иначе е така, няма начин да стигне течност или мазнина до самия бутон.


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: mmm_st в пн, 02 дек 2019, 10:05
Палачинки правим всяка събота и неделя, проблеми с котлоните не сме имали.Имат период на изчакване сензорите и не изключват веднага.

Изкипявало ми е какво ли не върху стъклокерамичния плот, проблеми не съм имала, с препарат всичко се маха. Върху самите сензорни бутони до сега(6 години) нищо не е изкипявало.


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: bonbolina в пн, 02 дек 2019, 11:17
В посока ремонти - какъв камък за цокъл бихте препоръчали?
Или какъв цокъл решихте за фасадата, камък ими друго?

Моя мъж сложи клинкер . Вижте из нета - има много предложения за цветове.


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Khaleesi в пн, 02 дек 2019, 15:53
Аз съм с керамичен плот с 2 котлона и като изкипи нещо на котлона, който е до бутоните, и ги пръсне и тях, изключват. Трябва да ги забърша, за да тръгнат пак.


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: laurentin в пн, 02 дек 2019, 20:14
Такова нещо за 9 години употреба и то сериозна не ми се е случвало. Вярно е, че рядко ни изкипява нещо, на мъж ми се случва когато вари паста да изкипи, но котлонът си работи. Казано по друг начин аз съм много доволна от сензорните бутони. Имат си и защита за деца.


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Florale в пн, 02 дек 2019, 21:38
Ползвам индукционни със сензори - доволна.
Нямам таймер на аспиратора - не съм доволна.


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Eva+ в вт, 03 дек 2019, 09:28
Снимката е от един хубав хотел. Много ми хареса идеята, но ще я префасонирам - ще сложа от онези самозалепващи се малки лед лампички с батерии, които се активират с натиск върху плафончето.
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/KxU0/mu1Ic.jpg)


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: *ashley* в чт, 05 дек 2019, 09:30
По темата с хладилниците - може ли да ми кажете дали съществува двукрилен хладилник с фризер (в долната част да е фризера), който да няма No frost?
Благодаря предварително


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: laurentin в чт, 05 дек 2019, 10:02
Има такива по магазините.


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Doris в чт, 05 дек 2019, 10:16
По темата с хладилниците - може ли да ми кажете дали съществува двукрилен хладилник с фризер (в долната част да е фризера), който да няма No frost?
Благодаря предварително
Мои познати вместо двукрил хладилник/фризер си купиха два еднакви единични, вратите се отварят една срещу друга. Удобно е, по- големи са като вместимост, може да се изключи единия за почистване, като прехвърли продуктите в другия.
п.п.
И по-евтино.


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: papi6 в сб, 07 дек 2019, 09:23
Нашият хладилник е с No frost само във фризерната част. Много съм доволна.

Сетих се за мивката за банята, докато се миех на една обществена - специално търсих мивката да няма вдлъбнатини за сапун, за да може спокойно да се слага и шише за течен сапун без да се киндилка, а и наклона да е такъв, че да не се задържа вода във вдлъбнатинките.


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: desniki в сб, 07 дек 2019, 10:37
Нашата мивка в банята е без такива вдлъбнатини, но аз го отчитам като грешка, защото всичко се излива отстрани на пода.
 Като успешно мисля за банята, че сложихме душ параван, така варовитата вода е само в зоната на душа. Също и шкафчето над мивката е с вратичка, която скрива всички джунджурии, така лесно се почиства, а не като на открити полици.
 За тоалетната - доволна съм, че наложих идеята си пред ММ за вградено казанче Грое.Той пък много искаше мивка в тоалетната - малка. Имаме я, но не се ползва особено. По идея на майстора си сложихме едно душче ( не знам как точно се казва ) , закачено ниско долу до мивката. Така много лесно мия цялата тоалетна, която е отделно помещение.


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: *Мила* в сб, 07 дек 2019, 11:08
Нашата мивка в банята е без такива вдлъбнатини, но аз го отчитам като грешка, защото всичко се излива отстрани на пода.
 Като успешно мисля за банята, че сложихме душ параван, така варовитата вода е само в зоната на душа. Също и шкафчето над мивката е с вратичка, която скрива всички джунджурии, така лесно се почиства, а не като на открити полици.
 За тоалетната - доволна съм, че наложих идеята си пред ММ за вградено казанче Грое.Той пък много искаше мивка в тоалетната - малка. Имаме я, но не се ползва особено. По идея на майстора си сложихме едно душче ( не знам как точно се казва ) , закачено ниско долу до мивката. Така много лесно мия цялата тоалетна, която е отделно помещение.
Покажи снимка на това душче?


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Doli в сб, 07 дек 2019, 11:30
Много са удобни тези душчета,но засега не сме сложили,късно ги видях :confused:


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: RainDanceMaggie в сб, 07 дек 2019, 14:29
Дори нямах идея, че има такива.
В момента сме в ремонт - според вас трябва ли изрично да казвам на майстора да направи банята с наклон така, че да се изтича водата лесно?


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Gerrch в сб, 07 дек 2019, 14:31
Според мен не пречи да вметнеш “Ама нали ще я направиш с наклон ?”. Все пак... хора всякакви. Баня не се ремонтира всеки месец.


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Черна станция в сб, 07 дек 2019, 14:42
Не само вметни, а го попитай подробно - колко наклона, къде ще е сифонът, дали е където ти искаш, как ще дойдат плочките при вратата и към стените, ако сифонът е там. Изобщо искай всичко да ти каже предварително и виж дали ти харесва.


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Eva+ в сб, 07 дек 2019, 15:26
Изрично казах на майстора, че искам максимално голям наклон в банята на моя апартамент, в рамките на разумните граници, естествено. Той ми обясни от колко до колко градуса наклон се прави обикновено и аз му казах да отиде към горната граница. В момента баните на мъжа ми са с хоризонтален под. Никой не е помислил как ще се мие подът. Не можем да махнем душкабините (не че някой ще ми позволи, де), ако не сменим целия под в баните, защото наистина няма никакъв наклон.


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: papi6 в сб, 07 дек 2019, 15:43
Според мен не пречи да вметнеш “Ама нали ще я направиш с наклон ?”. Все пак... хора всякакви. Баня не се ремонтира всеки месец.
Специално си поисках голям наклон към сифона и получих един равен под, на който като излея вода и така си стоеше - на кръг, без поне малко да стане на елипса и да се стреми към сифона. Естествено купихме нови плочки и майстора направи наново пода (по наша вина било, защото той, наклона, така си се правел  :2gunfire:). Но пък сега пода изсъхва за няколко минути.
Да похваля боята термошилд - тук от форума я научих и я сложихме на балкона, защото там са и печката и сушилнята. Стените с нея са топли на пипане, изцяло вътрешната стена е по-студена даже.


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Mumy в сб, 07 дек 2019, 18:32
Дори нямах идея, че има такива.
Интимните душчета са много практични, поставят се до тоалетната чиния и при посещение е много удобно да се използват. При моята гинеколожка в тоалетната е инсталиран такъв.

https://www.geraka.com/intimen-dush-komplekt-gusto


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Мира Иванова в сб, 07 дек 2019, 19:07
Няма да повторя роло щори, затъмняващи. Прекрасна работа вършат, но са гумирани и при нагряване от слънце залепват за прозореца. Стъргах ги със шпатулата за винетката, стана работата.
Външни щори ще сложим, но тези гумираните не са за у нас. Прекалено е слънчево на две от четирите фасади.


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: PolarFox в сб, 07 дек 2019, 22:59
papi6, кажи повече за термошилда, моля


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: pticasprujina в нд, 08 дек 2019, 05:50
papi6, кажи повече за термошилда, моля

И на мен ми стана любопитно, а ми предстои боядисване.


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: papi6 в нд, 08 дек 2019, 13:38
Купихме го от НДК, имаше изложение и намаление. От тази фирма http://ikonodom.com/category/%d1%82%d0%be%d0%bf%d0%bb%d0%be%d0%b8%d0%b7%d0%be%d0%bb%d0%b0%d1%86%d0%b8%d0%be%d0%bd%d0%bd%d0%b8-%d0%bf%d0%be%d0%ba%d1%80%d0%b8%d1%82%d0%b8%d1%8f/, но може и други да има. Самата стена е топла на пипане, останалите с латекс са студени. Твърдят, че не допуска мухъл. Дано. Засега сме доволни, дори в студеното време и пусната сушилня на затворени прозорци няма никакъв конденз.


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: alvelina в нд, 08 дек 2019, 14:19
Предстои ми ремонт. Има ли сред вас някой, останал доволен от вътрешна изолация, без да е правена външна? Става въпрос за изцяло външен апартамент?


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Doli в нд, 08 дек 2019, 14:34
Няма да има особен ефект...


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Черна станция в нд, 08 дек 2019, 15:20
O, има си ефект, но трябва да е поне 50 мм фибран, може и повече. А това значи да изгубиш над 5 см от размера на стаите. И разликата с външната изолация е, че ще се стопля бързо и ще изстива много бързо. Ако се топлите на климатик само като сте вкъщи е екстра.


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: blue.angel в нд, 08 дек 2019, 16:45
Купихме го от НДК, имаше изложение и намаление. От тази фирма http://ikonodom.com/category/%d1%82%d0%be%d0%bf%d0%bb%d0%be%d0%b8%d0%b7%d0%be%d0%bb%d0%b0%d1%86%d0%b8%d0%be%d0%bd%d0%bd%d0%b8-%d0%bf%d0%be%d0%ba%d1%80%d0%b8%d1%82%d0%b8%d1%8f/, но може и други да има. Самата стена е топла на пипане, останалите с латекс са студени. Твърдят, че не допуска мухъл. Дано. Засега сме доволни, дори в студеното време и пусната сушилня на затворени прозорци няма никакъв конденз.
Тази боя изглежда страхотно. Става ли за миене с гъбичка и препарат? Имам проблем с латекса в кухнята. Понеже сглупих да сложа котлона и фурната непосредствено до стената, ми трябва добро покритие за стената пред печката. Колкото и да пазя, все е в пръски. А не мога да сложа нищо предпазващо, по-дебело от 1 мм. Фурната се отваря на 2-3 мм от стената и няма как да се монтира каквото и да е, защото ще опира.


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: __EtnA__ в пн, 09 дек 2019, 21:42
Не нас тази боя не ни реши проблема с мухъла.


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Kaisia в пт, 20 дек 2019, 12:51
Добро решение беше да сложим тъмни плочки на пода във баните -извън душ кабината ,и светли(бели) по стените .
Така-капките вода  -и пръските при къпане, и съответно котленият камък -не си личат на бялото, а на пода  пък не си личи всеки косъм(както при светъл под). Едната баня е във кафяво,другата в сиво. Много лесни за поддържане !
Повдигнатите шкафове и тоалетна чиния-също е много добро решение.Така лесно се минава със мопа под тях.


Не бих си направила кухнята пак със светъл под-  всияка прашинка си личи.

Не бих сложила алуминиева мивка -мивката изглежда мръсна и неподържана,заради варовитата вода и котления камък.Постоянно съм със препарат в ръка,адски ме дразнят капките от котлен камък.
В старото ни жилище беше бяла.Там пък бялото взе да жълтее,но тя и самта мивка си беше стара .Заради това жълтеене реших да  е алуминиева.Отчитам го като сериозна грешка !

Друго - микровълновата ни печка е в гаранция,и няма проблем със  подмяната на части..Но-дисплея се повреди.Със сензорни бутони е. Четох(в последствие),че е много често срещан проблем.При отваряне на фурната,излиза малко или много  топлина и пара.Дисплея е чувствителен и сензорите се повреждат.Например като пека нещо ,отворя вратата на фурната и излязат изпарения,вратата на микровълновата (която е над нея-) се отваря сама.Другата седмица ще сменят дисплея.

Скрит текст:

Фурната е долу,микровълновата горе.Така е удобно,но пък може да имате проблем със електрониката,ако е със сензорен дисплей.

(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/UDMl/LDTMo.jpg)  
Имам и още да пиша,но ще стане много дълъг поста.Общо взето допуснахме някои (не малко) грешки,имаме и добри попадения-но за следващото жилище ще знаем вече какво да правим.:grinning:

И не правете моята грешка-да оставите на детето  да си избира само цвета на стаята си !:stuck_out_tongue:


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: RainDanceMaggie в пт, 20 дек 2019, 13:13
А белите вратички на кухнята лесно ли се поддържат?
В голямо колебание съм между:
-Горен ред бели вратички
-Плот и гръб мрамор
-Долен ред дървени вратички

Или
-Горед и долен ред бели вратички
-Дървен плот
-Мраморен гръб

Клоня към долния вариант, но това бяло дали няма да ми излезе под носа?
Изцяло ще е пдч.


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Черна станция в пт, 20 дек 2019, 13:20

А белите вратички на кухнята лесно ли се поддържат?
В голямо колебание съм между:
-Горен ред бели вратички
-Плот и гръб мрамор
-Долен ред дървени вратички


Аз принципно съм така и от функционална гледна точка е супер (за вкус и дизайн не може да се обобщава). Горните бели (екрю при мен) са защитени от ритане и удряне, цапат се само от мръсни пръсти, обаче се виждат и ги забърсваш веднага и така нищо не остава и не прониква в материала. Освен това създават усещане за светлина и простор (особено за холокухня с тъмен бокс). В същото време долните шкафове с естествено дърво държат на удряне и ритане и не им личи, а даже и да се подбият някъде на дъба му отива :D

Плотът и гърбът са ми от технически камък (мраморът не е добро решение, попива) с цвета на горните шкафове и не става шарения. Но това вече е въпрос на вкус, стига да не е мрамор.


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Kaisia в пт, 20 дек 2019, 13:23
Общо взето ,ако е бяла кухнята - бих препоръчала вратичките да са без ръбчета и да се помисли за  подходящи дръжки.Иначе няма проблем(поне за сега).И си личат малките пръстчета-ако са отваряли шкафа със мръсни ръчички-да ! grinning:


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: papi6 в пт, 20 дек 2019, 14:57
За диспозер какво мислите? Добро или лошо решение е? Доста място заема в шкафа, но пък ако върши работа...


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Doris в пт, 20 дек 2019, 15:00
За горни шкафчета е добро решение, вратичките се оставят малко по дълги и тогава лесно се отварят, като се захваща само долния ръб. Не се налага пуш или дръжки, може плавно затваряне само. Не обичам дръжки.


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Черна станция в пт, 20 дек 2019, 15:09
За горни шкафчета е добро решение, вратичките се оставят малко по дълги и тогава лесно се отварят, като се захваща само долния ръб. Не се налага пуш или дръжки, може плавно затваряне само. Не обичам дръжки.

+1
При мен е така - нито дръжки, нито пушбутони, просто вратичките се спускат един пръст по-надолу от дъното на шкафа. Така при отваряне се хващат отзад, а при затваряне ако са с плавно затварящи панти само побутваш леко. Всъщност свикнала съм при готвене да ги манипулирам с разни части на дланта и не ги цапам :mrgreen:


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Doli в пт, 20 дек 2019, 15:44
При пребоядисването на кухненските шкафове сменихме и пантите,сега се затварят сами вратичките с леко побутване...,но така съм свикнала с тях,че по навик ги побутвам и на другите шкафове където са с обикновени панти и се тряскат силно :grinning:


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Kaisia в пт, 20 дек 2019, 16:13
Щях да пиша и за прибраните кошове за отпадъци в шкаф под мивката.
Идеята е супер на пръв поглед ,но се оказа че си има  доста специфичен начин на отваряне и затваряне-защото мястото е малко и кошовете се прибират  много  надясно..При нормално движение на ръката,се откачат кошовете от вратата .Движението трябва да е малко навътре и после надясно за да не се откачи. Е, познайте ако децата изхвърлят нещо -откачат ги почти винаги.Не бих го направила така ако знаех. Пак бих сложила кош там , много е удобно, но- със някаква друга система на окачване.Между другото-това,а и много други неща се разбират,едва когато започнат   да се ползват .
 
Скрит текст:
(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/UDMl/ChlpS.jpg)      (//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/UDMl/av5Ov.jpg)
И вечно разкачените кошове  
- (//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/UDMl/dxY0K.jpg)


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Doli в пт, 20 дек 2019, 17:02
В началото имах кошче в шкафа,но бързо се развали и се отказах от него.


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Мира Иванова в пт, 20 дек 2019, 17:44
Ето моята кухня, с бяло пдч е, дървесен фладер. Никакъв проблем с поддръжката, а дръжките са кант дръжки. Разместването на фурна и котлони отчитам като "супер се получи".

(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/izZl/RNBgH.jpg)

(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/izZl/uFT5N.jpg)

Кошчето в шкафа го разкарах бързо и си сложих хубав кош на терасата. Само място ми заемаше под мивката ...


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: moonriver в пт, 20 дек 2019, 20:08
Мойте кофи са просто в чекмедже под мивката, без механизъм и са ми удобни. Но пък има и много красиви свободно стоящи кошчета със сензор за отваряне, които не бих върнала.. но са доста скъпи.


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Diki в пт, 20 дек 2019, 21:36
За диспозер какво мислите? Добро или лошо решение е? Доста място заема в шкафа, но пък ако върши работа...
За мен е голямо удобство.
Всички обелки отиват там, яйчени черупки, салфетки, рибни кости, портокалови кори, маслинови костилки, хартиени бележки и изобщо всичко, което не е кокал, метал, дърво или пластмаса. Кофата не мирише.
Мелачката пазя единствено от голямо количество праз, имала съм проблеми при смилането на по-твърдите външни части. Друг проблем се явява изливането на гореша вода или мазнина, гуменото уплътнение, което затваря отвора се деформира.
Препоръчвам.


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Черна станция в пт, 20 дек 2019, 22:14
Друг проблем се явява изливането на гореша вода или мазнина, гуменото уплътнение, което затваря отвора се деформира.
Препоръчвам.

Значи мелачка само ако имаме мивка с две корита.


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Polar bear в сб, 21 дек 2019, 16:11
Мелачката е хубаво нещо. Моето уплътнение не е деформирано още. Мивката ми е единична, но е голяма.
Кофите са две - една за отпадъци и една за бутилки в издърпващ се шкаф. Не обичам свободно стоящи кофи.

Мира, хубава кухня. Защо така висят горните шкафове?


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: chortiz в нд, 22 дек 2019, 15:34
Скрит текст:
А какъв му е проблемът на китайския гранит, по принцип, че и аз съм се насочила към естествен камък?

Гледам, че те е впечатлил коментарът ми за цената на китайския гранит. :-)
Понеже купувах голямо количество, преди да купя, търсих и питах много. Да, би трябвало да е същият естествен гранит. Но на мен ми го предложиха по-евтин, може би като бяла марка, 30% по-евтин. На Silestone и Rak е по-скъп, но даваха пълна гаранция за полиране, отрязване, монтиране, счупване, т.н. Понеже навсякъде ти казват, че гранитът е много устойчив, едва ли не вечен, еми не е...ние счупихме едно парче от плот. Накрая си купихме кварц на Силестон, като цена и дизайн това ни хареса. Ще видим колко е устойчив.
Това е моят опит, не претендирам да го имаш за настолно четиво. Весели празници! :-)


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Мира Иванова в пн, 23 дек 2019, 08:18
Polar, има вертикален куфар зад кухнята и я избутва напред. Чака висок хладилник там, иначе конструктивно са ок, не висят само на гърба, имат и друга опора.


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Doris в пн, 23 дек 2019, 10:07
chortiz

Аз също съм чувала добре отзиви за кварцовия камък, не можах да намеря Силестон дали имат локация във Варна.

п.п.
Намерих студио АртЕст


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Jennifer_w в чт, 26 дек 2019, 15:40
Весела Коледа на всички!

   Много се радвам, че намерих тази тема. Винаги съм имала нужда да прочета и науча нещо ново относно работата, която би трябвало да се върши от мъж. Понякога вкъщи оставам без мъж и точно в този момент все нещо ще се счупи или изгори.


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: *ashley* в ср, 01 яну 2020, 19:54
ЧНГ на всички!
Да изпълвате темата с повече "Супер се получи!" тази година :)

Аз искам да попитам тези, които са си завъртяли двойка котлоните хоризонтално на плота. Какви недостатъци виждате? и по средата ли сте ги позиционирали или по-навътре към стената, така че отпред да има повече място.


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: teta75 в ср, 01 яну 2020, 19:56
Слагаш си тенджерата и мериш къде да е котлона, за да не ти опира в стената отзад.☺


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: papi6 в ср, 01 яну 2020, 20:00
ЧНГ!
Здраве и по-малко грешки!

За котлоните - ако може да се сложат хоризонтално - по-добре направо четворка.


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: *ashley* в ср, 01 яну 2020, 20:03
Имам място за 4ка. Даже бях убедена, че ако си правя моя кухня, задължително ще са четворка.
Но сега дойде моментът и взех да се чудя за какво са ми. Плотът ще е от технически камък и тъй като ще е скъп, почнах да обмислям дали наистина ми трябват 4 котлона...голямо чудене пада.


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: blue.angel в ср, 01 яну 2020, 20:47
Слагай 4-ка. На двойката едни спагети със сос не можеш да сготвиш заедно, защото тенджера и тиган не се събират едновременно. Аз нямам избор, защото съм с кухненски бокс на усвоен балкон. Но живот и здраве за къщата ще търся вариант за 4-ка.


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Milla_11 в ср, 01 яну 2020, 22:14
Аз съм с два позиционирани хоризонтално и леко по навътре. Страшно удобство е. Не виждам защо да слагам 4-ка като рядко, да не кажа никога не готвя на 4 едновременно. Даже и на два рядко готвя едновременно, ако се случи едната тенджера се издърпва леко настрани и не пречи на готвенето. Плота отпред го ползвам за рязане и дробене, много е удобно.


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: mariat в чт, 02 яну 2020, 09:25
Много лесно се решава проблемът със спагетите при двойка котлони. Всичко е въпрос на организация- спагетите в по- високо, но тясно тенджере, а сосът в касерола....Примерно. От години съм с двойка. В другата кухня имах 4- 2 на газ и 2 на ток. Ползвах само тези на газ. После в другата къща имах само 2 на ток, защото нямахме газ. Никакъв проблем. Докато чакахме резервна част за единия котлон, съм готвила само на 1 брой котлон и пак съм се справяла с добра организация. Сега имам нов плот и мога да дам съвет, че ако се купува такъв за мен е по- удобно по- голямата плоча да бъде на заден план....


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: papi6 в чт, 02 яну 2020, 09:55
Така е, но трябва да ограничаваш размера на съдовете и да се затормозяваш, а това гледам да го избягвам.

Сетих се, че фурна на по-високо ниво е много удобна.


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: blue.angel в чт, 02 яну 2020, 10:33
Аз готвя точно във висока тенджера, но касерола за соса не бих ползвала. Ужасно мразя да готвя в малки съдове, всичко хвърчи навън. Ако е готов сос от бурканче, става да го стоплиш, но иначе лично за мен си е жива мъка. Аз съм с врътки, а не със сензорни бутони и това допълнително намалява пространството.
Въпрос на лично усещане и предпочитание е, аз за себе си намирам 2-ката за много компромисен и неудобен вариант.


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: rumka833 в чт, 02 яну 2020, 10:35
Здравейте, ползвали ли сте индукционни котлони на ИКЕА. Но не такива, които се вграждат, а се слагат и махат. Имам една мааалка гарсониера, и трябва с нещо да се направи компромис.
Благодаря ви.


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: mariat в чт, 02 яну 2020, 10:49
Дадох само пример със съдовете, за да видите и друга гледна точка, която може да е решение. Аз съм с двойка котлони и дори нямам касерола.


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: rosi81 в чт, 02 яну 2020, 10:53
Повече от десет години имам плот Nardi  със сензорно уплавление /едни от първите, даже май вече не се произвеждат/. Много съм доволна,  моят е 2-ка, като големият е двуфазов /т.е. имам три котлона/, никога не са били проблем големината на съдовете.


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Doris в чт, 02 яну 2020, 11:07
Повече от десет години имам плот Nardi  със сензорно уплавление /едни от първите, даже май вече не се произвеждат/. Много съм доволна,  моят е 2-ка, като големият е двуфазов /т.е. имам три котлона/, никога не са били проблем големината на съдовете.
Предполагам, че съдовете ти за съобразени, затова.

Аз почти не мога да използвам едновременно и двата си котлона, големите ми тенджери и тигани опират на гърба зад котлоните, което си е неприятно, особено грил тигана ми. Всъщност и тигана за палачинки и той ми опира и не може да се позиционира централно.

Сега бих ги сложила двойка хоризонтално или четворка, там поне по диагонал мога да готвя :)


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: kopche в чт, 02 яну 2020, 11:36

Аз почти не мога да използвам едновременно и двата си котлона, големите ми тенджери и тигани опират на гърба зад котлоните, което си е неприятно, особено грил тигана ми. Всъщност и тигана за палачинки и той ми опира и не може да се позиционира централно.

Добре, де, вие не присъствахте ли на този монтаж на кухнята?! Как това не е измерено и преценено, тогава, а го контестирате пост фактум се чудя? newsm78

По въпроса 2ка или 4ка, съм за варианта с 4 котлона. В къщи съм имала често ситуации с 4 те колела да са включени. И ние и синът ми готвим дотса и се случа да се засичаме, та има площ за всички.
Ако някога останем само ние двамата, тогава виждам поле за изява на двойка котлони, но не и по празниците.  ;-)


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: miamim в чт, 02 яну 2020, 11:53
В момента съм с два котлона. Голяма грешка. Преди бях с 4, много по-добре, а не съм кой-знае каква кулинарка. При първа възможност ще махна тези 2 и ще сложа отново четворка.


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: papi6 в чт, 02 яну 2020, 12:17
Ползвам, не е лош, но преди имах от немския център един, той беше по-добър, с повече функции и на по-добра цена.


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Natt*** в чт, 02 яну 2020, 12:51
И в друга тема сме го коментирали това с котлоните, лично за мен е изключително неудобно да се готви на 2-ка котлони. Имам 3-ка https://technika.bg/userfiles/productlargeimages/product_21668.jpg и ми е много по удобно като сложа две тенджери или тенджера и тиган. Отделно чисто визуално не ми харесва  как стои на плота 2-ката,но всеки преценя сам за себе си.


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Dark_Chocolate в чт, 02 яну 2020, 13:08
Хвърлихте ме в размисъл с тези котлони. Ние се спряхме на двойка. Мисля, че ще ни е съвсем достатъчно. В момента от 4 ползваме 1. Обаче се замислих как да го разположим. При вертикалното разположение ми се струва, че ще е неудобно да се разбърква яденето в съда до гърба, защото ръката ще минава над първия работещ котлон. Не знам дали стана ясно. Ако е хоризонтален пък, отнема от мястото и бутоните се извъртат настрани.

Всъщност, идвам да питам друго. Има ли недоволни от плавно падащите капаци на тоалетната чиния? Замислих се, че ще ми е много неудобно всеки път да го чакам баааааавно да падне и най-вероятно всеки път ще му "помагам" с побутване...


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: *ashley* в чт, 02 яну 2020, 13:27
И мен пак ме размислихте....тъкмо реших, че дилемата 2ка или 4ка оставих в мин година и се спрях на 2ка....
Иначе, за визуално съм съгласна, че 4 стоят по-добре. 2ката са като половин котлон ;)
Ако пак мина на 4ка, ще сложа 3ка. Те заемат едно и също пространство на плота.
На мен ми се случва да ми трябва 3ти (сега съм с два), но с организация се справям. Въпросът е колко често, като изключим празниците, ще ползвам 4, за да се лишавам от още 30см плот...


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Doris в чт, 02 яну 2020, 13:27

Аз почти не мога да използвам едновременно и двата си котлона, големите ми тенджери и тигани опират на гърба зад котлоните, което си е неприятно, особено грил тигана ми. Всъщност и тигана за палачинки и той ми опира и не може да се позиционира централно.

Добре, де, вие не присъствахте ли на този монтаж на кухнята?! Как това не е измерено и преценено, тогава, а го контестирате пост фактум се чудя? newsm78

По въпроса 2ка или 4ка, съм за варианта с 4 котлона. В къщи съм имала често ситуации с 4 те колела да са включени. И ние и синът ми готвим дотса и се случа да се засичаме, та има площ за всички.
Ако някога останем само ние двамата, тогава виждам поле за изява на двойка котлони, но не и по празниците.  ;-)

Вие присъствахте ли на монтажа на кухнята си? При монтажа на мебелите за баня? При монтажа на спалня и гардероб? Колко време отнема монтажа и непрекъснато ли бяхте при монтажистите?

Всички кухни, които бяха с 2-ка котлони масово бяха монтирани по този начин. Дори и сега ако отворите каталозите ще видите, че повечето са монтирани по този начин. И затова споделям във форум и то точно в правилния, кое отчитаме за грешка и кое не. И между другото съм била с 4 котлона, и не е имало случай едновременно да работят.


Сега го отчитам като грешка, преди това бях с четворка, но прецених, че вече няма да са ми нужни. И между другото не съм присъствала на монтажа на кухнята, но проекта беше така.


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: mariat в чт, 02 яну 2020, 13:31
4 котлона изглеждат добре на по- голям плот. При по- малко пространство и двойката върши работа. Аз меся питки, готвя ежедневно, имам поставен сушилник, кана за вода, буркан с бонбони и място за хранителни добавки на плота. От моята камбанария двойката ми е достатъчна.


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: miamim в чт, 02 яну 2020, 13:35
Всъщност, идвам да питам друго. Има ли недоволни от плавно падащите капаци на тоалетната чиния? Замислих се, че ще ми е много неудобно всеки път да го чакам баааааавно да падне и най-вероятно всеки път ще му "помагам" с побутване...
Много съм доволна. И защо трябва да чакате или да помагате с побутване, изобщо не е нужно.
Но не си взимайте от евтините, не стават.


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Natt*** в чт, 02 яну 2020, 13:36
Еми именно всеки гледа от неговата камбанария. И моят плот не е много голям, но предпочетох като готвя да ми е спокойно и да се кефя, а не постоянно да мисля как да събера  съдовете в които приготвям храната.


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Черна станция в чт, 02 яну 2020, 14:37
Всъщност, идвам да питам друго. Има ли недоволни от плавно падащите капаци на тоалетната чиния? Замислих се, че ще ми е много неудобно всеки път да го чакам баааааавно да падне и най-вероятно всеки път ще му "помагам" с побутване...

И защо чакаш?  newsm78 Леко го побутваш и си заминаваш, а той си пада. И е много по-удобно, защото не се навеждаш за да го придържаш за да не тропне. Проблемът е само един - като отидеш на място с обикновен капак и по навик само го буташ и следва "ТРЯССС"  :mrgreen:


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: *Мила* в чт, 02 яну 2020, 14:44
Аз съм с индукционна печка и 4 котлона. Когато ползвам голям тиган (често, за зеленчуци), не мога да ползвам съседен котлон, защото мястото е малко, тогава ползвам другия по диагонал, така се получава.

За тоалетната - не съм имала такава с падащ капак, но за да пусна водата, капакът ми трябва да е пуснат, иначе се разпръскват малки частици от това, което е в тоалетната навсякъде - това е супер нехигиенично. Не знам дали ще имам търпение да чакам да слезе додолу капака, за да пусна водата.


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Doris в чт, 02 яну 2020, 14:57
Има ли затоплящи се седалки?

Препоръчайте моля тоалетни чинии. Rimless?


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Polar bear в чт, 02 яну 2020, 15:01
Ако не ти се чака да се затвори сам капака, просто го натискаш.
Има затоплящи се седалки, но са скъпи. Rimless тоалетните чинии при нас също са много скъпи.


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Doli в чт, 02 яну 2020, 15:05
Удобни са тези капаци,от много години сме с такива,но има модели които трудно се намират ако се наложи смяна.


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: desniki в чт, 02 яну 2020, 15:16
От 5 години ползваме вградено казанче Грое, тоалетна чиния марка SEREL- турска)+плавно затваряне на същата марка. Всичко беше комплект на промоция в Баня стил и до сега не сме имали забележки. Плавното затваряне е много удобно и може,ако не ви се чака да си го бутате с ръка. Наистина се свиква с него и когато сме на гости без такава седалка, често предизвикваме трясъци😀.
 А за котлоните и аз да се изкажа: зависи колко готвите. У нас 4 са ни и не съжалявам. Дори и да не ги ползвам всички едновременно, много по-лесно е да придърпаш горещата тенджера или тиган на съседния студен котлон, вместо да търся подложки за горещо, съдове всякакви ми се събират( имаме и овална форма на единия котлон), нищо не чакам и не пренареждам. Готвим и аз и ММ дори едновременно - той неговата кухня ( чужденец е) , аз например нещо от нашата.


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: petiaivanov в чт, 02 яну 2020, 15:21
Не знам кава е тази мода с двойка котлони. Това хората го поставят в разни хотели, къщи за гости, хостели, университетски общежития. Ама за жилище, което се обитава постоянно не ми е понятно защо се прави. Разбирам го единствено ако наистина няма място или просто хората не обичат и не умеят да готвят или пък са много заети и нямат време за готвене и слагат там някой котлон колкото да се каже, че има.


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: mariat в чт, 02 яну 2020, 15:38
Не мога да кажа, че е мода. Всеки си има приоритети и държи на тях.


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Polar bear в чт, 02 яну 2020, 15:41
Така е, главно поради липса на място се слагат двойки. Аз пък не мога да разбера тази мода с 'хоризонталното' разположение. За мен няма никакво преимущество, даже недостатъците са повече.


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: teta75 в чт, 02 яну 2020, 15:42
Не на всеки животът му се върти около яденето и готвенето.
Човек яде, за да живее..а не живее, за да яде ! 😉😉

Не го раззирам и аз това да висиш целодневно прав около печката..докато се сдобиеш с разширени вени.


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Черна станция в чт, 02 яну 2020, 15:49
И аз не вися права до печката с часове, но това не пречи да искам да ми е удобно когато все пак го правя. Големият плот си е класика, малкият е компромис и има своето място в определени случаи, но си е компромис.


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: aDream в чт, 02 яну 2020, 15:50
Интересби мнения. :) Понякога тук се разиграват такива дискусии на теми, върху които не се бях замисляла изобщо.
От поне 15 години имаме плавно падаща седалка, голямо удобство, аз негативи не мога да намеря, само плюсове. Единственото е наистина, че като свикнеш така, тряскаш чуждите седалки. Чак се чудя хората как не си ги чупят. :grinning:
За котлоните, с 4 съм. Супер удобство също. Плюсове - слагам горещи тави от фурната, имало е случаи включвам 3 наведнъж, не живея, за да готвя, но обичам домашната храна и доста се налага да готвя по тази причина. Имам 2 двуфазерни ли са (досега не знаех как им се вика, тук го прочетох) и 2 по-малки котлона. Единствен минус - само единият двуфазерен ми е кръгъл голям, другият ми е продълговат, а аз винаги готвя в големи съдове и сякаш бих искала да са повече големите, кръгли котлони.


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: mariat в чт, 02 яну 2020, 15:56
Ми, че аз горещите тави си ги слагам и върху плота..... После се изправям и лежерно подлагам подложка. 


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Polar bear в чт, 02 яну 2020, 16:02
Соред мен е правилно двузонен или двузонов.


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Doris в чт, 02 яну 2020, 17:51
Когато слагах двойка котлони, идеята ми беше да спестя място за плот и като цена бяха по изгодни.

Сега се замислям сериозно дали в крайна сметка да не сложа четворка като се доизреже плота. Да не говорим, че искам да го сменя този тъмен плот и гръб със светли.

Спират ме такива половинчати ремонти на стара кухня, а за нова денег нет :)


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: teta75 в чт, 02 яну 2020, 17:55
И аз много искам да сменя плот и гръб...тъмни са, черни. Отчитам го като голямя грешка...както и това че за тях послушах ММ. Никога вече 😆...но късно го научих този урок 😜


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: papi6 в чт, 02 яну 2020, 22:56
За тоалетната - ние сме с аква блейд и сме много доволни. Лесно се чисти, водата минава отвсякъде. Исках римлес, но четох за хвърчаща вода при пускане и въпреки че с някаква добавка се оправяло, се отказах.


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Golden*Carnival в нд, 05 яну 2020, 05:00
Здравейте ,чета темата с голям интерес ,в момента правим ремонт и влизам да споделя нещо,което като видях днес направо се побърках ,отчитам го като голям минус,много ме дразни и ще се чудя какво да го правя,става въпрос за подпрозоречната дъска под дограмата ,не знам с какви размери са поръчвани,но сега в едната стая стърчи,в другата е на нивото на стената след като е обърнат прозореца. Бях против да ги поръчваме тези тъпи дъски ,но мм твърдеше,че така било по-добре,по-добре е след като се обърне прозореца да се сложи нещо, така няма да стърчи ... Някой имал ли е подобен проблем ,ако го е решил по някакъв начин да сподели щесъм много благодарна.
Иначе в ремонта се старая всичко да съобразявам :
-Задължително съм говорила с майстора всички врати да са на едно ниво,доста сложно .
-Направихме си 2 тоалетни
-Задължително в тоалетната,която е самостоятелна (без баня) ще сложат сифон да се оттича водата,в сегашната ми тоалетна няма,много ме дразни миенето .


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: siyina в нд, 05 яну 2020, 05:20
Не знам кава е тази мода с двойка котлони. Това хората го поставят в разни хотели, къщи за гости, хостели, университетски общежития. Ама за жилище, което се обитава постоянно не ми е понятно защо се прави. Разбирам го единствено ако наистина няма място или просто хората не обичат и не умеят да готвят или пък са много заети и нямат време за готвене и слагат там някой котлон колкото да се каже, че има.

   Какво представляват тези двойка котлони,дайте снимки?


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: mmm_st в нд, 05 яну 2020, 06:19
Тези первази на прозорците като се поръчват се уточнява с каква ширина да са. Аз исках навсякъде освен в хола, да са възможно най-добра и до стената. В хола са по-широко, защото там слагам няколко саксии зимата.
За мен не е удачно да няма нищо на перваза на прозореца. Зидарията или гипсокартона с времето и използването се поочукват. От конденза по прозорците ще потече малко вода или при миене ще се намокри, ще станат петна и седи грозно. Но това е мое мнение.


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Golden*Carnival в нд, 05 яну 2020, 08:22
Така е ,за мен също не е удачно да няма, в момента в апартамента ,нъдето живеем сме с мраморни ,но те се поставят после ,не сложихме и в новия такива,защото алуминиевите пасвали по-добре ,как да го обясня влизали по-плътно под прозореца . Свършила работа вече,просто,ако някой е имал подобен казус да сподели какво е направил 😀😀😀


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Dicewithoutnumbers в нд, 05 яну 2020, 08:23

   Какво представляват тези двойка котлони,дайте снимки?

(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/JzLU/Iddib.jpg)

От 12 години съм с 2ка,монтирана хоризонтално.
Зад котлоните имам място около 15 см. 4ка ми е излишно. Нямам нужда.
Хоризонтално са монтирани, заради децата в бебешка възраст, да не пипоркат и да стане голяма беля. Колкото и да протягат ръчички, не стигат до печката.
Аз когато се вихря в кухнята, ползвам повече фурната, така че реално имам нужда от 2 фурни, а не 4 котлона😂.
Съдовете ми са съобразени до голяма степен и нямам проблем да сложа 2 съда на 2та котлона, но това се случва толкоооова рядко, по-рядко от 1 път годишно.


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Doli в нд, 05 яну 2020, 08:39
И ние имаме такива первази.
С различна ширина са.С тях има по-завършен вид.
Удобни са ми за разни дребни сувенирчета,кактусите са там...


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: *ashley* в нд, 05 яну 2020, 10:10
Аз за попитам ползващите технически камък за плот. Доволни ли сте? Смятате ли, че си заслужава вложението?
Моите съображения са: дълъг живот, да не личат или да не се образуват надрасквания, нацапвания и т.н., да се чисти лесно.
За красота и дизайн - мисля, че има достатъчно обикновенни плотове, които не отстъпват. Това не ми е основна причина да го избера.
Питам, защото за моята кухня плотът ще струва колкото 1/3 от цената на шкафовете и затова се чудя...


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Черна станция в нд, 05 яну 2020, 12:20
За моята кухня струваше колкото шкафовете (ама освен плот има и гръб и масичка за хранене). Удобно е, лесно се поддържа, не му остават петна и не се драска от ежедневни дейности. При добро желание обаче няма невъзможни неща :twisted: Ако търкаш с качествен кухненски нож (те са много твърди)ще го надраскаш без проблем. Принципно бих предпочела гранита - по-евтин е и държи на горещи съдове. Е, някои казват, че попивал, ама в шареното не се вижда много, а и може да се импрегнира. Обаче гранит не пасва на всеки дизайн, на модерния дизайн техническият камък пасва повече. Но ако става дума за кухня от масив ще избера гранит.

Други предимства са, че снадките са минимум, а може и даже и без снадки (плочите са големи). Няма нужда и от водобранни лайстни, също така има много повече възможности за заобляне, за различни чела и т.н. понеже няма нужда от кантиране. Основното обаче са естетиката и възможностите за раздвижен дизайн, защото качествен термоплот не отстъпва функционално на камъка (имала съм и двете).


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: papi6 в нд, 05 яну 2020, 12:42
Ей сега по празниците успяхме да изгорим много хубав термоплот. Как е станало никой не знае, винаги се ползват подложки. Това ме доубеди да си сложа някакъв от камък или керамика.


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Черна станция в нд, 05 яну 2020, 12:58
Ей сега по празниците успяхме да изгорим много хубав термоплот. Как е станало никой не знае, винаги се ползват подложки. Това ме доубеди да си сложа някакъв от камък или керамика.

Ако сте изгорили термоплот, ще изгорите и технически камък. Т.е. няма да изгори, но ще му остане петно. А може и да се спука в по-тежък случай от разширяването. Та ако сте небрежни с горешото, вземете гранит.


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: *ashley* в нд, 05 яну 2020, 15:09
За гранит имате предвит това, което се излива направо с мивка ли? Не се сещам на първо време дали гледахме такъв плот, а уж минахме всички видове.
А цената как ще е спрямо техническия камък?


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Черна станция в нд, 05 яну 2020, 15:28
За гранит имате предвит това, което се излива направо с мивка ли? Не се сещам на първо време дали гледахме такъв плот, а уж минахме всички видове.
А цената как ще е спрямо техническия камък?

Под гранит имам предвид естествен камък, който се копае в кариери :mrgreen: Гранитът по принцип е малко по-евтин от техническия камък, ама си зависи де, защото има скъпи гранити и по-евтин технически камък. Като цяло са съизмерими като цена и качество и всичко друго е по-надолу,.


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: *ashley* в нд, 05 яну 2020, 16:11
Ок. Значи сега остава да мисля кое от двете да сложа - естествен гранит или технически камък. Щом цената ще е подобна ...


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: mariat в нд, 05 яну 2020, 17:48
Мочт плот е обикновен (евтинджос, избиран по цвят)- когато застройвам супа- съдовете са директно върху него, вадя тавите пак на него (е, като се изправя слагам и подложка), но горене никога не съм получила.


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Diki в нд, 05 яну 2020, 20:09
Бях против да ги поръчваме тези тъпи дъски ,но мм твърдеше,че така било по-добре,по-добре е след като се обърне прозореца да се сложи нещо, така няма да стърчи ... Някой имал ли е подобен проблем ,ако го е решил по някакъв начин да сподели щесъм много благодарна.

Когато сменяхме дограмата на вилата се оказа, че первазите няма да могат да покрият пространството, не са достатъчно широки. Майсторите ми препоръчаха от външна и вътрешна страна на прозореца да се залепят теракотни плочки. Това и направихме, харесва ми. Лесно се чисти. Первазите много често "халтавят", може да пропусне вода, която да отиде в стената, с плочките това е невъзможно.

Сега сменяме дограма на др.жилище и още при договорката с фирмата казах, че не искам да поставят первази. Отново с плочки ще го направим. С мрамор е най-красиво, но е много скъпо.


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Черна станция в нд, 05 яну 2020, 20:21

Майсторите ми препоръчаха от външна и вътрешна страна на прозореца да се залепят теракотни плочки. Това и направихме, харесва ми. Лесно се чисти. Первазите много често "халтавят", може да пропусне вода, която да отиде в стената, с плочките това е невъзможно.


Това не е съвсем така. Първо, плочките трябва да са мразоустойчив гранитогрес, а не теракот. Второ, и така може много кофти да влезе вода през фугата между плочките и дограмата. Майсторите я запълват, но след време тя се рони, защото не е запълнена добре, а и не залепва добре за ПВЦ-то. И ако удари силен дъжд може да набие вода в тази фуга и да намокри стената вътре. За да не стане това се слага хубав силикон.


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Doris в пн, 06 яну 2020, 11:04
За первазите, за мен са задължителни, ако ги няма мазилката се цапа, наранява и т.н.

Лично мен не ме дразнят ако надстърчат, така има по-голяма площ, ако се слагат саксии например.

Въпрос на избор е материала, ако се правят след поставяне на дограмата, трябва да се съобрази дебелината за да не се закрият технологичните отвори от външната страна и да се отваря нормално прозореца от вътрешната.


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Lina_n_n в пн, 06 яну 2020, 12:17
Камъкът (врачански) за перваз отвън е добро решение, въпреки че се захабява, попива прах.
Но вътре - не ми харесва - студен е на допир.


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Черна станция в пн, 06 яну 2020, 12:33

Но вътре - не ми харесва - студен е на допир.

И това с какво пречи? Не се облагаш на него, нали?
Аз сложих технически камък с вид на врачански камък - ми чисти се лесно, здраво и красиво. За мен е най-доброто.

Аз също харесвам лекото надстърчане, но докато вътре то е въпрос на вкус, за външен перваз е задължително за да може да се издълбае една бразда отдолу, която да спира водата да не подлизва и да мокри стената.

(http://varovik.wstoki.com/products_photos/3927/236_big.jpg)


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Fancy в пн, 06 яну 2020, 14:07
Аз съм с технически бял камък за плот и гръб от бял лакобел. Техническият камък е с много по-голяма толоустойчивост от обикновен термоплот. До тук го ползваме от 2011 г. Няма петна, няма надрасквания, няма спуквания. Имала съм в предходния апартамент термоплот. Повече никога не бих поставила нещо различно от технически камък. От фирмата казаха, че ако искаме на някакъв период можем да ги извикаме за полиране. Принципно не оставям на него директно неща от котлона, но се е случвало докато извадя подложка да оставя тиган за секунди - никакви поражения.


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Doris в пн, 06 яну 2020, 15:24
Камъкът (врачански) за перваз отвън е добро решение, въпреки че се захабява, попива прах.
Но вътре - не ми харесва - студен е на допир.

 И аз като Черна станция, какво като е студен, няма да се ходи по него я, а и допирът е при почистване. За мен е най красивият камък - семпъл и деликатен, стои много елегантно и ненатрапчиво. Да, като характеристика е малко по-порьозен, но има течности, които го предпазват и импрегнират, подновява се на няколко години.

Да, външното надстърчане всъщност е задължително заради водооткапният улей. А вътрешното, според ситуацията, ако е оставено много малко первазче, а искате да имате саксии или нещо друго по перваза, може и там.

(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/h3Pl/ONDEd.pn)


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Diki в пн, 06 яну 2020, 17:29

Това не е съвсем така. Първо, плочките трябва да са мразоустойчив гранитогрес, а не теракот. Второ, и така може много кофти да влезе вода през фугата между плочките и дограмата. Майсторите я запълват, но след време тя се рони, защото не е запълнена добре, а и не залепва добре за ПВЦ-то. И ако удари силен дъжд може да набие вода в тази фуга и да намокри стената вътре. За да не стане това се слага хубав силикон.

Теракот сложиха, може би защото при нас във Варна зимите са по-меки. Фугата за която споменаваш е запълнена със силикон.
Съгласна съм напълно, че гранитогреса дава повече сигурност, сега като го спомена ще го имам предвид при новите прозорци.


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: papi6 в пн, 06 яну 2020, 20:30
При нас от външната страна е врачански камък импрегниран, на балконския прозорец отвътре е гранит. Гранитът излезе по-евтин - около 30-40 лв., а ми харесва повече.


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Doris в пн, 06 яну 2020, 22:23
При нас от външната страна е врачански камък импрегниран, на балконския прозорец отвътре е гранит. Гранитът излезе по-евтин - около 30-40 лв., а ми харесва повече.
И гранит не е лошо, като камък е по-добър безспорно. Просто много ми харесва като шарка врачанския, но пък гранита има много голямо разнообразие.


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Черна станция в пн, 06 яну 2020, 22:33
И е по-здрав. На мен отвън ми е гранит.


Титла: Re: "Супер се получи!" - "Няма да повторя!" - изпитани ремонтни съвети
Публикувано от: Мира Иванова в пн, 06 яну 2020, 22:43
Момичета, за къщи говорите вероятно? Ако да, какъв цокъл направихте - материал ми е питането? И снимки ако имате желание, аз благодаря предварително :)