BG-Mamma

Здраве => Очно здраве и красота => Темата е започната от: smartguymam в пт, 11 окт 2019, 00:47Титла: сухо око
Публикувано от: smartguymam в пт, 11 окт 2019, 00:47
Здравейте! Синът ми е на 19 години и има проблем от около 3 месеца със сухота в очите, но на моменти сълзят, понякога има чувство за чуждо тяло, друг път напрежение в очните ябълки. През целия ден има дискомфорт, което нарушава цялостното му функциониране. Изписвани са му антибиотици, антиалергични капки. Поставяхме и кортикостероиди, имаше известно подобрение за около 2 седмици, но после всичко се върна. Изкуствените сълзи, гелчета и спрейове облекчават, но не лекуват. В последните дни се налага да поставя Теалоз дуо през 30 минути. Ще съм благодарна да чуя за вашия опит.


Титла: Re: сухо око
Публикувано от: mlv в пт, 11 окт 2019, 09:18
Била съм със сухи очи до степен да ме боли главата, с непрекъснато напрежение в очите. Едва гледах. Никакво четене, телевизор или компютър не можех да погледна. Оправих се само с изкуствени сълзи. Но трябва повече време. На мен ми отне около две седмици, за да се почувствам нормално. Тогава ползвах Тиърс натурале. Сега отвреме на време пак имам такива проблеми, ползвам или същите или Систейн.


Титла: Re: сухо око
Публикувано от: Mila1331 в сб, 12 окт 2019, 00:08
Имам същия проблем, появи ми се след дългогодишно носене на контактни лещи.
И аз минах няколко курса антибиотици и кортикостероиди, но след лечението сякаш още повече ми се пресушиха очите.
Ползвала съм почти всички капки изкуствени сълзи, последно офталмоложката ми изписа Систейн Баланс, вече година и половина съм на тях и е много по-добре, слагам ги само 3 пъти дневно.
За съжаление за сухо око все още няма генерално решение, тъй че вече съм се примирила, че цял живот ще съм с капки.
Тъй като синът Ви е млад, Ви препоръчвам да направите консултация и с друг очен лекар, за да уточните каква е първопричината за сухите очи и съответно, ако има предразполагащ фактор, да се опита да го отстрани, ако е възможно.


Титла: Re: сухо око
Публикувано от: smartguymam в сб, 09 ное 2019, 23:56
Здравейте отново! Бих искала да ви помоля да ми препоръчате добра очна клиника и лекари за диагностика и лечение на сухо око. До момента диагностика при нас не е правена, в смисъл анализ на слоевете на слъзния филм. Четох за клиника "Св. Петка" във Варна, клиника "Вижън",  МЦ "Акад. Пашев", Александровска болница в София. За някои от тях пише, че разполагат със специален апарат за неинвазивна диагностика на слъзния филм. Благодаря!   


Титла: Re: сухо око
Публикувано от: Mila1331 в нд, 10 ное 2019, 10:37
След 2 години ходене във “Вижън” не бих ти ги препоръчала. “Лекуваха” ми блефарит, без дори да обърнат внимание на сухото око, а на въпросът какво капки да слагам, отговорът беше каквито си харесам в аптеката.
Случайно попаднах на “Визус”, заведох там детето си по друг повод и споделих за проблема си. Не са ме гледали с някаква по-специална апаратура, но при микроскопа ми обясниха, че ми липсва липидния слой на слъзния филм. Изписаха ми Систейн баланс, който е затова и съм много доволна. Отделно правих специални процедури физиотерапия за блефарит, смениха ми диоптера и мога да кажа, че нещата си дойдоха на мястото.
Знам, че има много негативни отзиви за тази клиника, но на мен ми решиха проблема, който влачех с години.
Препоръчвам с две ръце д-р Крумова, тя е млад лекар, но е изключително старателна и прави задълбочен преглед за състоянието на пациента.


Титла: Re: сухо око
Публикувано от: charming87 в пн, 02 дек 2019, 13:39
Здравейте , и аз съм с подобен проблем. Изкарах един конюнктивит - лекувах го, но после се сдобих с това, вероятно от конюнктивита, не знам ... При мен главния проблем е , че нощно време ако се събудя и искам да си отворя очите просто не мога без да си помогна с ръце, не толкова има гурели, колкото самото око е залепнало. А през деня като цяло съм добре, от както слагам гелчето, което очната ми изписа...  Гледа ме на някакъв уред и ми каза че слъзния слой се разкъсва бързо. Трябва да слагам гел 2 седмици ,но нощно време е все така трудно отварянето на очите .
Някой да има подобрения с лечението...


Титла: Re: сухо око
Публикувано от: valchanka1 в пт, 20 дек 2019, 01:47
Може да е папиларен конюнктивит...на мен лично ми помогна "Забак",но трябва да се ходи на очен задължително,иначе изкуствената сълза помага,но не лекува това!!!Аз съм ходила във "Вижън",но не съм особено очарована...Мога да ви препоръчам Средкова или Донев,които работят в "Ресбиомед"!!!


Титла: Re: сухо око
Публикувано от: Viki8383 в сб, 25 яну 2020, 13:52
На мен много ми помогнаха таблетки Лутеин и Омега3. До това решение стигнах четейки информация в интернет, иначе съм била при поне 6-7 очни лекари. Всичките ми изписваха различни капки тип изкуствена сълза. А при мен явно са липсвали определени витамини и хранителни вещества.