BG-Mamma

Родителски групи => Родители, отглеждащи сами децата си => Темата е започната от: vili7878 в ср, 20 ное 2019, 07:30Титла: Развеждам се,моля за съвет!
Публикувано от: vili7878 в ср, 20 ное 2019, 07:30
Здравейте, незнам дали тук е мястото да пиша. Имам дъщеря на 10 , която се роди след дълга борба,много изследвания, операции,упойки,сълзи и болка, след 4та инсеминация .С мъжа ми сме заедно от 12 години,а от 3 имаме брак.Преди 2 месеца след кавга между нас, той си събра багажа и се изнесе в апартамента на родителите си и ни остави с бебето...По-никакъв начин не се опита да си върне семейството,напротив тръгна по живота, купони,излизания и срещи с жени...Явно му се развали спокойствието с появата на бебка...Иска да я вижда,превежда пари за нея. Пуснахме молба за развод по взаимно съгласие, аз се съгласих само за да има регламентирано време в което да я вижда,защото сега се съобразяваме с неговите планове за излизания и нарушаваме режима на бебка. Грижите изцяло бяха на мен и докато живееше с нас и сега когато се изнесе.Пред адвокатката беше най-добрия човек на света,твърдеше ,че желае да запазим добри отношения след развода и аз исках така,нооо...в разговори с него ме обвиняваше,че аз не съм му давала възможност да бъде отговорен и да полага грижи за бебето,което изобщо [url[/url]еца точно 2 пъти се наложи да му звънна ,защото малката беше с температура  и да отиде да вземе нещо от аптеката и двата пъти беше пиян и обиждаше и псуваше абсолютно без да е предизвикан от моя яването не беше установен след много изследвания, а при него лек проблем с подвижноста на сперматозоидите,аз никога не съм го правила на въпрос.След всичко,което преживях,заслужих да чуя това. Ужасно ме боли, думите му не ми излизат от главата...Направих му добро, да се разведа по взаимно съгласие, макар че изобщо не е взаимно от моя страна,даже в споразумението условията изцяло бяха в негова полза.Та сега искам да прекратя делото за развод по взаимно съгласие и да пусна искова за развод


Титла: Re: Развеждам се,моля за съвет!
Публикувано от: ]|I{•------» ❼0ʘ❷_𝐎𝓖Ⓝ𝔬в «------•}I|[ в ср, 20 ное 2019, 09:13
Здравейте, незнам дали тук е мястото да пиша. Имам дъщеря на 10 месеца...
Пуснахме молба за развод по взаимно съгласие, аз се съгласих само за да има регламентирано време в което да я вижда.
Та сега искам да прекратя делото за развод по взаимно съгласие и да пусна искова за развод по вина,моля някой минал по този път да каже, какво се приема в съда като доказателство, как се доказва вина,както и за режима,който биха допуснали,издръжка също.Аз съм по майчинство, той е на заплата от 1700-1800 лв,от които има заем 230 лв вноска.Благодаря на всички, които изчетоха моя пост!
и при развод по вина пак ще има регламентирано време да вижда детето си, както и присъдена издръжка.
доказването на вина в повечето случаи е оплюване на другия, дори и не всичко да е истина. адвоката най-добре ще ти каже какво ще правите. съдията ще прецени.


Титла: Re: Развеждам се,моля за съвет!
Публикувано от: christina1980 в ср, 20 ное 2019, 09:19
Аз не бих си причинила развод по искам ред с доказване на вина. Това е за хора със силно его, които имат нужда да доказват нещо на някого. Както и да се разведете, все ще сте разведени, на никой не му пука с вина или без вина. Най-евтиния вариант е по взаимно съгласие, като се разберете за издръжка, имоти, свиждане на детето и всеки по пътя си. Другото е стрес и болка.


Титла: Re: Развеждам се,моля за съвет!
Публикувано от: змия в ср, 20 ное 2019, 09:37
за да прекратиш развода по взаимно съгласие, е достатъчно просто да не се явиш в съда, когато е насрочено разглеждането на делото ви.


Титла: Re: Развеждам се,моля за съвет!
Публикувано от: Lady Cassiopeia Duval в ср, 20 ное 2019, 10:02
Повярвай ми - не ти трябва развод по вина. Няма никакъв смисъл от него. Единственото, което ще стане е да се точи дълго време и накрая пак нищо. Споразумейте се за издръжката и за времето, в което ще я вижда и това е. Много по-леко и безболезнено ще бъде основно за теб.

Относно излизанията и пиянските му изцепки - ти това не можеш да го контролираш, защото, макар и да сте все още женени на хартия, реално не сте и той има право да прави през свободното си време каквото поиска. И те съветвам да спреш да разчиташ на него за всичко - купувания на лекарства и т.н., когато бебето е болно, защото той няма да бъде на твое разположение постоянно - от опит ти го казвам. Той ще си бъде свободен електрон, както става в почти всички случаи. А пък, когато си намери нова жена съвсем няма да има време да тича за всяко нещо. Свиквай от сега да се оправяш сама - гледай основно да ти дава редовно издръжката и това е. Не очаквай също и редовно да си спазва графиците за взимане на детето - с времето все по-рядно ще го прави щом още от сега е тръгнал да се радва на живота. Повярвай ми - в началото на раздялата всички се кълнат как ще си гледат децата, няма да ги оставят, ще дават пари за всичко необходимо и т.н., обаче с времето тези неща не се спазват. Затова гледай да си уредиш хубава издръжка за детето /до колкото това е възможно/, карай го кротко пред него, за да подпише споразумението и това е. Че, ако седнете да се съдите накрая ще увиснеш, като повечето майки с едни 100 лв. на месец и ще се чудиш после как да се оправяш


Титла: Re: Развеждам се,моля за съвет!
Публикувано от: vili7878 в ср, 20 ное 2019, 12:16
Момичета благодаря Ви за споделеното мнение! Чета и не си обяснявам вашия начин на мислене...какво означава  на никой не му пука с вина или без? Ами на мен ми пука,това остава за цял живот, пука ми за мнението на родителите ми,на роднините и близките ми хора,пука ми един ден и на детето ми как ще бъдат представени нещата, защото от сега ми се говори,че един ден щял да и каже,че аз съм искала да се разведа и съм я отделила от баща и...пука ми и аз съм човек,това не е "силно его",не е и начин да "оплюя някой".Имам достойнство, имам чест! Изобщо не ме бърка колко време ще продължи, ако ще и години да е. Защо вечно трябва да се мълчи и да се ближат газовете на бившите,щото да дават 200,а не 150 издръжка...аз не съм очаквала той да купи лекарствата, не съм разчитала на помощ от него,обадих  му се за да мога да докажа ,че няма отговорност ,а само претенции ! Винаги сама съм се оправяла,както и сега.Издръжка се дължи на дете според нуждите му и според това дължащия колко може да дава,няма да съм от майките взимащи 100 лв.Относно излизанията му грам не ме вълнуват, аз също не съм човек,който ще се затвори в къщи,с това исках да кажа колко му е отговорността към детето и че това дете е чакано години ,а е едва на няколко месеца ,а той вече явно му се нарадва. Или аз не съм обяснила добре или просто повечето жени предпочитат да нямат мнение и да продължават да бъдат мачкани,че ние може и на 500 лв издръжка да се споразумеем,само и само аз да разпиша,а не той,защото точно той е със усрания гъз и след 3 месеца да води дело да я намали..Едва ли може повече болка да ми причини такова дело,то вече няма накъде


Титла: Re: Развеждам се,моля за съвет!
Публикувано от: get_real в ср, 20 ное 2019, 12:24
Виж сега, момичетата много добре са те посъветвали. Също така - ако ще те обвинява, че ти си искала да се развеждаШ - тогава делото по вина се завежда от теб, нали си наясно, че ще има по-голямо основание да го казва. Също така в момента минималният размер на издръжка е 140 лв., няма как да си от “тия, дето взимат 100 лв.
Въобще, струва ми се, че подхождаш емоционално, а не рационално и не си си направила проучване и ясен план какво искаш.
Прочети пак поста на лейди Касиопея, помисли и реши точно какво искаш.
Имай предвид, че неявяване автоматично прекратява делото по взаимно съгласие. Но и на място, ако сте се разбрали предварително с него, можете да промените някои от условията.
П.П. така моя приятелка смени малко режима за свиждане и вдигнаха издръжката на самото дело, беше дребно доуточнение, но може да се направи на място.


Титла: Re: Развеждам се,моля за съвет!
Публикувано от: labrex в ср, 20 ное 2019, 12:29
Ще ти причини късане на нерви такова второ дело и още как. Това дете ще порасте /дай боже в спокойна атмосфера и не при изнервена майка/, ще му обясниш, когато това е възможно как стоят нещата. Сама пишеш: "не съм разчитала на помощ от него,обадих  му се за да мога да докажа ,че няма отговорност ,а само претенции". С такива доказвания до никъде няма да го докараш. По-добре запазете някакви нормални, доколкото е възможно, отношения, все пак той е бащата на това дете, заради самото дете. Лош, добър, ти си го избрала за такъв и не е нужно след време детето да бъде настройвано срещу него, ти и той сте неговите майка и баща. Винаги е по-добре да има някакъв компромисен мир между вас, а не вражда. А това, че близки и не толкова щели не знам си какво да  кажат или помислят.....на хората устата не можеш да затвориш, каквото и да направиш, винаги ще има нещо казано/помислено. Гледай да осигуриш спокойствие за детето и за себе си, не е нужно допълнително да нажежаваш атмосферата между вас двамата с бащата. Случило се е, може и да е за добро, няма как да знаеш. Млада си, ще срещнеш и ти подходящия човек, има време и ти го пожелавам.


Титла: Re: Развеждам се,моля за съвет!
Публикувано от: Торнадо в ср, 20 ное 2019, 12:35
Не мога да разбера защо си мислиш, че това решение някой ще го чете? Ще си го носиш да го показваш на роднините чия е вината ли? То това се вижда, не е нужно някой да го прочете. А ако той се държи както казваш детето само ще си изгради мнение. И БНД лееше сълзи и сополи как не му давам децата, което си беше чиста лъжа, но те пораснаха. Разбират и говорят, сами обясняват той колко ги търси и колко се интересува от тях. Връзка родител-дете там почти няма. А семейството ми твърдо застана на моя страна без да се интересува от вина. Щом аз го искам и ще съм по-добре така, те са зад мен. На никой не му дреме кой се е осрал, на никой.


Титла: Re: Развеждам се,моля за съвет!
Публикувано от: Lady Cassiopeia Duval в ср, 20 ное 2019, 12:54
Представите ти за това как протичат разводите по вина в България, както и какви са след това взаимоотношенията между бившите съпрузи са изкривени - най-вероятно са изградени на базата на това, което си гледала по филмите, което няма нищо общо с нашата действителност. Съветвам те, ако имаш близки приятелки, които са преминали през това, да поговориш с тях, за да ти стане ясно какво точно да очакваш, а то няма нищо общо с това, което си написала. Сега ще се опитам да ти обясна нещата максимално ясно и се надявам да го разбереш

1. Разводът по вина искаш да го започнеш ти. Това допълнително ще озлоби и ще настрои срещу теб съпруга ти. Развода по вина се точи с години и в крайна сметка в решението на съда ще пише "Развод по вина на......" И с това се изчерпва всичко

2. Детето ти е много малко. Докато стане на възраст, в която ще иска отговори, баща му най-вероятно вече ще е женен втори път, ще има ново семейство и деца, и това какво ще си помисли дъщеря му ще му е последна грижа.

3. Ако ще да обърнеш света, в крайна сметка той винаги ще каже на детето си, че вината за това да сте разведени е твоя. Без значение какво ще пише в решението на съда. Ти, разбира се ще твърдиш същото.

4. В България няма такова нещо, като "Бащата да свиква, че има отговорности, а не само претенции." Тук нещата са такива и с времето ще видиш, че за все по-малко неща ще можеш да разчиташ на него. Да не говорим, че като ти го върне няколко пъти настроено срещу теб, самата ти няма да искаш да прекарва чак толкова много време с баща си

5. За това, че издръжката се дължи на дете според нуждите му - това пък съвсем не е вярно. Съдът определя някаква сума, която по закон може да се определи на база месечния доход на бащата и това е. А вярвай ми нуждите на детето ти сега нямат нищо общо с нуждите му, когато тръгне на детска градина, а пък да не говорим, като стане ученичка. Тогава направо ще ти хвръкне шапката от разходи за курсове, тренировки, лагери, дрехи и т.н. И тогава ще разбереш, че издръжката хич не е за подценяване. И дори да го съдиш за увеличаване на издръжката, то тя ще бъде увеличена с 20 - 50 лв., най-много 100 /даже не вярвам да са толкова/, защото самите доходи на мъжа ти не са високи.

6. Относно роднините ти - те са твои родители и ще приемат това, което ти им кажеш. Ако им кажеш, че виновния е той - те ще повярват. Неговите родители също ще вярват на него. И никой няма да се интересува от това, което ще пише в решението на съда

7. Болката, която ще ти причини дело за развод по взаимно съгласие е невъзможно да се сравни с тази, която ще ти причини делото по вина. Там ще е едно вадене на кирливи ризи, обвинения и упреци на всяко дело, докато накрая няма да можете да се гледате. И това ще е с години.

Когато тръгнах да се развеждам една моя колежа с два развода зад гърба си ми даде следния съвет - не бързай с развода. Сега и двамата сте афектирани, ще заведеш дело за вина, което ще се точи с години и накрая нищо няма да спечелиш. Изчакай няколко месеца, година дори и ще видиш как накрая ще се разделите по взаимно съгласие, без драми и разправии, и ще успеете да запазите максимално добри отношения помежду си. Послушах я и разбрах колко права е била. Всичко мина само с едно заседание и приключи. Е, отношенията ни не са добри, но са нормални, защото не се хвърлихме с главата напред да се плюем един друг с години по съдилищата.

п.п. Повярвай ми, всичкото това ти го пиша от личен опит и за твое добро. В България законите са такива, че по никакъв начин не подсигуряват жената. Просто й дават детето и това е - от там нататък ние трябва да си трошим главите и да се чудим кое по-напред да направим - да осигурим добър стандарт на живот на детето ни ли, да го възпитаваме ли, да го гледаме, когато е болно ли и т.н. А отговорността на бащите се свежда до това да платят издръжката и от време на време, когато на тях им е удобно, да вземат детето за малко - да хапнат по пица, да се разходят и да му се обясни колко е лоша майка му. Това е реалността, затова е добре да бъдеш максимално подготвена за нея.

Успех ти желая. Насреща съм, ако мога да ти помогна с нещо


Титла: Re: Развеждам се,моля за съвет!
Публикувано от: FrauDanna в ср, 20 ное 2019, 18:04
Много агресивно подхождаш, авторке, към дадените добри съвети и мнения. Ние сме минали по този път, а ти си в началото му. Разведох се по взаимно желание, въпреки, че и при мен не беше съвсем по желание. Това е за мен интелигентно и достойно. Не се обичаме вече, но да си развяваме мръсното бельо, айде, няма нужда. Междудругото, ако търсиш вина, не е изключено накрая да бъде по твоя.


Титла: Re: Развеждам се,моля за съвет!
Публикувано от: vili7878 в ср, 20 ное 2019, 20:37
Момичета,благодаря Ви ! Докато Ви четох сега си поплаках и просто се видях отстрани как изглеждам...като ужасен човек,искащ да причини лошо на друг човек,а аз не съм такава ...Болката и обидата кара човек да прави неща, които иначе не би направил и помислил дори. Аз съм отгледана само от баща си,тъй като майка ми е починала ,когато съм била на 5 годинки,толкова любов и всеотдайност видях от него, цял живот се и лишавал да има за нас(имам още 1 сестра) ,мислела съм си ,че всички бащи трябва да са като него ,искала съм бащата на моето дете да е като него,така както аз сега се стремя да бъда майката, която съм искала да имам...нооо истината е много по-различна и грозна. Бог е съдник, не аз ...доволна съм и благодарна ,че писах тук,това ми помогна  да се помиря със себе си. Всеки има своя път ,който трябва да извърви,а дали ще бъде добър човек решава сам! Благодаря Ви отново, желая Ви здраве и щастие!


Титла: Re: Развеждам се,моля за съвет!
Публикувано от: labrex в ср, 20 ное 2019, 20:46
vili7878, аз в никакъв случай не те възприех като ужасен човек, тръгнал да причинява зло. Разбираеми са обидата и болката в такъв момент, просто се опитахме да ти кажем, че това, което си намислила не е добър вариант и ще рикошира върху теб в крайна сметка.


Титла: Re: Развеждам се,моля за съвет!
Публикувано от: get_real в ср, 20 ное 2019, 20:48
Аз също не те възприех като лош, а като объркан и емоционално реагиращ човек.


Титла: Re: Развеждам се,моля за съвет!
Публикувано от: Lady Cassiopeia Duval в ср, 20 ное 2019, 21:02
Дори за секунда не съм си помисляла, че си лош човек. Всяко нещо, което ти написах го написах само и единствено, за да предпазя теб занапред. И знаеш ли какво ще ти кажа - не знам на колко години си, но запомни едно - всеки край е ново начало. Човек никога не знае какво го чака зад ъгъла :hugs:


Титла: Re: Развеждам се,моля за съвет!
Публикувано от: Divaso в ср, 20 ное 2019, 22:29
Скъпа майче, не мога да ти дам съвет относно развод, не е в компетенцията ми.
Просто искам да ти кажа, че не си ужасен, а по-скоро прекрасен човек. Не мога да помогна, но искам от сърце да ти пожелая скоро всичко това да бъде зад гърба ти и да си спомняш за него като далечен, смътен спомен. Бъдете здрави ти, детето, баща ти и сестра ти! Достатъчни си сте, повярвай! Наслаждавай се на детето и обичай себе си! Интелигентна жена си, вкопчи се в живота и живей на макс! Не се задълбочавай, не хаби енергия и време в неща и хора, които могат да помрачат щастието ти! 🍀


Титла: Re: Развеждам се,моля за съвет!
Публикувано от: Торнадо в чт, 21 ное 2019, 10:18
Никой не те е възприел като лош човек, опитваме се да те предпазим от действия, за които после сама ще съжаляваш. Ако трябва промени споразумението, така че да извлечеш максимална полза. След като вината е негова, ще е склонен на отстъпки. Съветвам те да го убедиш за декларация, че детето може да излиза с теб в чужбина и да му извадите паспорт. Това на по-късен етап може да се окаже трудно.
Няма да ти е лесно, но нещата ще се подредят. Ще те боли, ще плачеш, ще страдаш..., но с времето всичко ще отмине.


Титла: Re: Развеждам се,моля за съвет!
Публикувано от: Lady Cassiopeia Duval в чт, 21 ное 2019, 12:25
А да, декларацията за напускане на страната - забравих за нея. Ако тръгнеш с рогата напред да водиш дела, накрая е много вероятно да не ти даде декларация - съгласие за напускане на страната и детето няма да може да излиза извън България, докато не навърши 18 години. И в даден момент ще трябва и за това да му се молиш. БНД например до преди две години ми даваше срочни декларации - всеки път нова за всяко излизане. Голяма мъка беше всеки път, когато трябваше да пътуваме. Накрая, след 8 години молби се съгласи да си разменим по една безсрочна.
Затова карай кротичко, лекичко - да подпише споразумението, после при нотариуса за една безсрочна декларация и си гледай детето, и живота.


Титла: Re: Развеждам се,моля за съвет!
Публикувано от: second в чт, 21 ное 2019, 15:28
Подкрепям последното с две ръце!
Без безсрочна декларация да не излизате от тоя развод.
Аз сглупих навремето, изобщо не знаех дори, и после години наред не получих такава изобщо...


Титла: Re: Развеждам се,моля за съвет!
Публикувано от: lilivid в пт, 22 ное 2019, 13:34
Подкрепям последното с две ръце!
Без безсрочна декларация да не излизате от тоя развод.
Аз сглупих навремето, изобщо не знаех дори, и после години наред не получих такава изобщо...

:thumbsup:

В краен случай ще го кара на "Опознай родината, за да я обикнеш" (като мене някога).


Титла: Re: Развеждам се,моля за съвет!
Публикувано от: vihrogonche в сб, 23 ное 2019, 16:10
Момичета,благодаря Ви ! Докато Ви четох сега си поплаках и просто се видях отстрани как изглеждам...като ужасен човек,искащ да причини лошо на друг човек,а аз не съм такава ...Болката и обидата кара човек да прави неща, които иначе не би направил и помислил дори. Аз съм отгледана само от баща си,тъй като майка ми е починала ,когато съм била на 5 годинки,толкова любов и всеотдайност видях от него, цял живот се и лишавал да има за нас(имам още 1 сестра) ,мислела съм си ,че всички бащи трябва да са като него ,искала съм бащата на моето дете да е като него,така както аз сега се стремя да бъда майката, която съм искала да имам...нооо истината е много по-различна и грозна. Бог е съдник, не аз ...доволна съм и благодарна ,че писах тук,това ми помогна  да се помиря със себе си. Всеки има своя път ,който трябва да извърви,а дали ще бъде добър човек решава сам! Благодаря Ви отново, желая Ви здраве и щастие!

Вили, набор 1978 ли си?

Разведена съм от 2013 година.

Разводът беше по моя вина, само че се разведохме ПО ВЗАИМНО СЪГЛАСИЕ, почти без пари, без адвокат, за около месец време, напълно приятелски.

Ако можеш да си спестиш развода по вина, направи го обезателно.


Титла: Re: Развеждам се,моля за съвет!
Публикувано от: lunafreya nox fleuret в сб, 23 ное 2019, 18:32
Ако не можеш да се разбереш с мъжа си и имаш основание за развод с вина, заведи такъв. Няма значение колко ще се точи. Аз заведох иск с вина и не съжалявам. Разби семейството, трябваше да си плати. Имах роднини, имах приятели, направи ме на глупачка и го накарах да си плати с развод с иск за вина. Всички разбраха какъв е и ме подкрепиха. Съдът присъди, че вината за разстройване на брака е негова, да заплати всичко като разходи. Изобщо не съм се колебала дали да е с вина или без. Взаимно съгласие - и дума не можеше да става, комуникация няма с такъв човек.
Разбира се, че децата един ден могат да прочетат всичко по такова дело, защото ще чуят две версии - на услужливите роднини на така наречения баща и моята версия.
Все пак, ако можеш да се разбереш с него и имате някаква комуникация, наистина е добре взаимно съгласие.
Важното е да продължиш напред, а не да губиш време в съдебни битки. Тогава наистина разбираш от какъв човек си се отървала. Така се случи с мен. Моето е особено чувство за справедливост, каквато в крайна сметка се постигна :)


Титла: Re: Развеждам се,моля за съвет!
Публикувано от: FrauDanna в сб, 23 ное 2019, 20:04
Има как да се докаже една жена: да направи кариера и пари, да си отглежда децата с достойнство, да има истински приятели, да срещне и остане с истинската любов и т.н. Не бих си хабила силите да се развеждам, доказвайки вина. Също и на никого не дължа обяснения. И не на последно място, спокойно мога да си контактувам с бившия ми мъж, когато се налага, защото не сме се намразили.


Титла: Re: Развеждам се,моля за съвет!
Публикувано от: red_violet в нд, 24 ное 2019, 16:11
A как се доказва вина , когато в семейството няма насилие или изневяра? Ако  мъжа не иска раздаля/развод , не защото обича жената, защото така му е удобно (някой да му прислугва) и заради децата , които иска , но знае , че не може да се грижи за тях.


Титла: Re: Развеждам се,моля за съвет!
Публикувано от: lilivid в пн, 25 ное 2019, 11:31
A как се доказва вина , когато в семейството няма насилие или изневяра? Ако  мъжа не иска раздаля/развод , не защото обича жената, защото така му е удобно (някой да му прислугва) и заради децата , които иска , но знае , че не може да се грижи за тях.

И на мен ми е любопитно. Около мен има доста примери на развеждащи се, в които мъжът отлага развода по чисто негови си съображения, повечето от които нямат нищо общо с прислугването и децата. Ако жената е на зор и той не иска да се развежда, какво правим?


Титла: Re: Развеждам се,моля за съвет!
Публикувано от: ]|I{•------» ❼0ʘ❷_𝐎𝓖Ⓝ𝔬в «------•}I|[ в пн, 25 ное 2019, 18:38
Скрит текст:
A как се доказва вина , когато в семейството няма насилие или изневяра? Ако  мъжа не иска раздаля/развод , не защото обича жената, защото така му е удобно (някой да му прислугва) и заради децата , които иска , но знае , че не може да се грижи за тях.

И на мен ми е любопитно. Около мен има доста примери на развеждащи се, в които мъжът отлага развода по чисто негови си съображения, повечето от които нямат нищо общо с прислугването и децата.
Ако жената е на зор и той не иска да се развежда, какво правим?
няма не искам, няма недей...
ще се разведем.
развод ще има.  :lol:


Титла: Re: Развеждам се,моля за съвет!
Публикувано от: lilivid в вт, 26 ное 2019, 12:58
няма не искам, няма недей...
ще се разведем.
развод ще има.  :lol:

Ех, Бонго :laughing: :laughing: :laughing:


Титла: Re: Развеждам се,моля за съвет!
Публикувано от: Торнадо в чт, 28 ное 2019, 15:37
Ако не можеш да се разбереш с мъжа си и имаш основание за развод с вина, заведи такъв. Няма значение колко ще се точи. Аз заведох иск с вина и не съжалявам. Разби семейството, трябваше да си плати. Имах роднини, имах приятели, направи ме на глупачка и го накарах да си плати с развод с иск за вина. Всички разбраха какъв е и ме подкрепиха. Съдът присъди, че вината за разстройване на брака е негова, да заплати всичко като разходи. Изобщо не съм се колебала дали да е с вина или без. Взаимно съгласие - и дума не можеше да става, комуникация няма с такъв човек.


И как точно го накара да си плати??? Извинявай, но това е безумно изказване от разумен човек.
В нашият случай се разведохме заради мен и децата ми го знаят без да го пише в решението. Обяснила съм защо е трябвало. Вече са достатъчно големи за да осъзнават неадекватното поведение на баща си. Никой не говори пред тях за вина и причини, но те сами си създават мнение и то нямаше да е по-различно ако в решението пише друго, а не по взаимно съгласие.


Титла: Re: Развеждам се,моля за съвет!
Публикувано от: lunafreya nox fleuret в чт, 28 ное 2019, 20:05
Ако не можеш да се разбереш с мъжа си и имаш основание за развод с вина, заведи такъв. Няма значение колко ще се точи. Аз заведох иск с вина и не съжалявам. Разби семейството, трябваше да си плати. Имах роднини, имах приятели, направи ме на глупачка и го накарах да си плати с развод с иск за вина. Всички разбраха какъв е и ме подкрепиха. Съдът присъди, че вината за разстройване на брака е негова, да заплати всичко като разходи. Изобщо не съм се колебала дали да е с вина или без. Взаимно съгласие - и дума не можеше да става, комуникация няма с такъв човек.


И как точно го накара да си плати??? Извинявай, но това е безумно изказване от разумен човек.
В нашият случай се разведохме заради мен и децата ми го знаят без да го пише в решението. Обяснила съм защо е трябвало. Вече са достатъчно големи за да осъзнават неадекватното поведение на баща си. Никой не говори пред тях за вина и причини, но те сами си създават мнение и то нямаше да е по-различно ако в решението пише друго, а не по взаимно съгласие.

:joy:

Развесели ме.


Титла: Re: Развеждам се,моля за съвет!
Публикувано от: vihrogonche в пт, 29 ное 2019, 00:00
Ако не можеш да се разбереш с мъжа си и имаш основание за развод с вина, заведи такъв. Няма значение колко ще се точи. Аз заведох иск с вина и не съжалявам. Разби семейството, трябваше да си плати. Имах роднини, имах приятели, направи ме на глупачка и го накарах да си плати с развод с иск за вина. Всички разбраха какъв е и ме подкрепиха. Съдът присъди, че вината за разстройване на брака е негова, да заплати всичко като разходи. Изобщо не съм се колебала дали да е с вина или без. Взаимно съгласие - и дума не можеше да става, комуникация няма с такъв човек.


И как точно го накара да си плати??? Извинявай, но това е безумно изказване от разумен човек.
В нашият случай се разведохме заради мен и децата ми го знаят без да го пише в решението. Обяснила съм защо е трябвало. Вече са достатъчно големи за да осъзнават неадекватното поведение на баща си. Никой не говори пред тях за вина и причини, но те сами си създават мнение и то нямаше да е по-различно ако в решението пише друго, а не по взаимно съгласие.

:joy:

Развесели ме.

А мен не. Не виждам нищо смешно в поста на Торнадо.

Както и да е. Аз също писах по-горе. Разведена съм по моя вина де факто, но на документи си е по взаимно съгласие. Лесно, бързо, без драми, без адвокати, без пари, без трошене на нерви, без изкарване на другия по-черен и от дявола. Всеки, който може да си спести нерви, пари и драми, да го направи, а да не търси вина и кой прав, кой крив. По това как се развеждат, може да се съди много за това какви личности са хората.


Титла: Re: Развеждам се,моля за съвет!
Публикувано от: detelina73 в вт, 10 дек 2019, 12:12
Момичета,
Вчера моят адвокат изпрати молбата и изготвено от нея споразумение за развод на бащата.

В следствие той ме засипа с всевъзможни мейли и съобщения по няколко приложения.
Днес получих дълъг и подробен мейл с закани.

Основният му проблем е че сам тълкува споразумението и приема, че искам да му отнема родителските права.
Има ли основание да вярва, че някой ще му даде децата?


Титла: Re: Развеждам се,моля за съвет!
Публикувано от: lilivid в вт, 10 дек 2019, 12:42
Основният му проблем е че сам тълкува споразумението и приема, че искам да му отнема родителските права.
Има ли основание да вярва, че някой ще му даде децата?

Задай си правилно въпроса :) :wink: Ще му даваш ли децата или не? Ако не, да си търси адвокат. Ако да - да търси споразумение с теб за режима на виждане.


Титла: Re: Развеждам се,моля за съвет!
Публикувано от: Lady Cassiopeia Duval в вт, 10 дек 2019, 13:02
Какво пише в споразумението по този въпрос?


Титла: Re: Развеждам се,моля за съвет!
Публикувано от: detelina73 в вт, 10 дек 2019, 13:36
Родителските права се предоставят за упражняване на майката.

Бащата има право на лични отношения с децата, по график.


Титла: Re: Развеждам се,моля за съвет!
Публикувано от: Lady Cassiopeia Duval в вт, 10 дек 2019, 14:01
Ами перфектно си е споразумението значи. Той какво иска от теб - да му дадеш правата ли? Това е лудост - дори и да се съдите най-вероятно няма да ги получи. Освен, ако не успее да те изкара пред съда наркоманка, алкохоличка или някаква мизерница, която няма възможност да си гледа децата. Само дето ще се мъкнете по съдилища с години.
Всички мъже са така - голям зор за родителски права, все едно наистина ще си гледат децата по-добре от майка им. А, като се появи новата любима много бързо започват да му пречат.
Не се давай и си дръж на твоето


Титла: Re: Развеждам се,моля за съвет!
Публикувано от: lilivid в вт, 10 дек 2019, 14:51
Само се пеняви. Което е нормално - засегнала си егото му. Има една такава фаза на себедоказване и надлъгване с цел да се чувства по-малко прецакан. Ще му мине. Ако можеш да се държиш дипломатично и без драми ще мине и по-бързо, а и за децата би било по-добре. Ти преценяваш.


Титла: Re: Развеждам се,моля за съвет!
Публикувано от: detelina73 в вт, 10 дек 2019, 15:37
Само чета и си мълча.
Той заплашва, заканва се и тонове други простотии се изписват.
А преди всичко ми се иска да запазим добрия тон. Много пъти съм предлагала вариант, да седнем и да преговорим раздяла, по начин угоден и за двамата и най-вече за децата.

За справка отглеждам двете деца сама от понеделник до петък. От години работи в София.
Здрави, прави, хубави деца.


Титла: Re: Развеждам се,моля за съвет!
Публикувано от: lilivid в вт, 10 дек 2019, 16:14
Само чета и си мълча.
Той заплашва, заканва се и тонове други простотии се изписват.
А преди всичко ми се иска да запазим добрия тон. Много пъти съм предлагала вариант, да седнем и да преговорим раздяла, по начин угоден и за двамата и най-вече за децата.

За справка отглеждам двете деца сама от понеделник до петък. От години работи в София.
Здрави, прави, хубави деца.

Уффф... Аман... Дано миряса по-бързо :hibiscus:


Титла: Re: Развеждам се,моля за съвет!
Публикувано от: Lady Cassiopeia Duval в ср, 11 дек 2019, 09:30
Това е период - ще му мине. Всички са така в началото. Ти само си трай и си дръж на своето. Гледай да си спокойна и нещата да си вървят. Не се поддавай на провокациите му


Титла: Re: Развеждам се,моля за съвет!
Публикувано от: detelina73 в ср, 11 дек 2019, 11:33
Ще пуснем молба по исков ред.
След всичко изписано от него, за сега споразумение не е възможно.
Ще се надявам на такова в хода на делото.


Титла: Re: Развеждам се,моля за съвет!
Публикувано от: lilivid в ср, 11 дек 2019, 14:43
Ще пуснем молба по исков ред.
След всичко изписано от него, за сега споразумение не е възможно.
Ще се надявам на такова в хода на делото.

Пожелавам ти го :heart:


Титла: Re: Развеждам се,моля за съвет!
Публикувано от: vihrogonche в пт, 13 дек 2019, 09:50
Ще пуснем молба по исков ред.
След всичко изписано от него, за сега споразумение не е възможно.
Ще се надявам на такова в хода на делото.

Пожелавам ти го :heart:

И аз също!
Голяма и топла прегръдка от мен.