BG-Mamma

Образование => Висше образование => Темата е започната от: Kalinkaaaa в вт, 21 яну 2020, 22:17Титла: Общежитие
Публикувано от: Kalinkaaaa в вт, 21 яну 2020, 22:17
Здравейте! Искам да попитам, дали студенти от различни държавни университети могат да живеят заедно на общежитие? Също така, успеха влияе ли на състоянието на общежитието (дали при по-лош успех те слагат в по-неблагоприятно общежитие и обратното)?


Титла: Re: Общежитие
Публикувано от: SilverDream в вт, 21 яну 2020, 23:16
При определени условия може да живеят хора от различни университети в едно общежитие, например ако са брат и сестра или имат брак. Също така помня, че май с някакво разменно писмо също можеше, но не знам как. Иначе успеха и долнопробността на общежитието нямат връзка, по-скоро поредността на желанията и успеха.


Титла: Re: Общежитие
Публикувано от: Blonddie в ср, 22 яну 2020, 09:55
За да живееш на общак примерно в софия успеха се определя от университета но мисля,че над 3.50 можеш да вземеш общак. Отделно ако сте от един пол може да си дадете разменно писмо и да отидеш в друг блок не в този на твоя университет и да живеете заедно. Но ако искате да живеете заедно а сте от различни полове тогава разменно писмо, обаче трябва да имате брак мисля,че иначе няма как.


Титла: Re: Общежитие
Публикувано от: ДамаТрефа в чт, 23 яну 2020, 17:56
За СУ - успех над 5 се класираш на общежитие. Успехът не влияе какво ще ти се падне. Нито дали е ремонтирано жилището, нито съквартиранти от същата специалност.