BG-Mamma

Красота => Красива мама => Темата е започната от: Чорлу Ватан Хоспитал в ср, 22 яну 2020, 15:07Титла: Консултативна тема на болница "Чорлу Ватан“. Задайте своите въпроси!
Публикувано от: Чорлу Ватан Хоспитал в ср, 22 яну 2020, 15:07
Болница "Чорлу Ватан" (https://bg.corluvatan.com/for-international-patients?utm_source=bgmamma&utm_medium=banner&utm_campaign=03.02.2020) е първото частно здравно заведение в турската част на „Тракия“, създадено през 1981 г. Тя се намира само на 160 км. от границата с България и е най-близкото реномирано заведение, алтернатива на българските болници. Това е болница, на която се доверяват вече четири поколения семейства в областта. Причината е, че философията на заведението е основана на принципа „Човекът е преди всичко“.

Преди 39 г. болницата започва дейността си на площ от 2500 кв.м с 29 легла. През 2014 г. се премести в новата си сграда, създадена в съответствие с световните стандарти за изграждане на болнично заведение.  На 12 000 кв.м разгъната застроена площ са разположени 120 легла. Обзавеждането, оборудването и медицинската апаратура в болницата съответстват на последните технологични новости.

[video]https://www.youtube.com/watch?time_continue=230&v=S3gPMpspTgQ&feature=emb_title[/video]
Лекарите в “Чорлу Ватан” непрекъснато усъвършенстват уменията си и осъвременяват познанията си. Целият екип е усмихнат и отдаден на мисията  да предлага обслужване на високо европейско и световно равнище (https://bg.corluvatan.com/for-international-patients?utm_source=bgmamma&utm_medium=banner&utm_campaign=03.02.2020). Обстановката е изключително комфортна, а пациентите могат да разчитат на персонални асистенти, които говорят български, на уважение и внимание. Настаняване в самостоятелна стая е осигурено за пациента и негов придружител. След изписване са предвидени контролни прегледи и възможност за постоянен контакт с лекуващия лекар.

Болница „Чорлу Ватан“ предоставя безплатно второ мнение.

"Чорлу Ватан Хоспитал" (https://bg.corluvatan.com/for-international-patients?utm_source=bgmamma&utm_medium=banner&utm_campaign=03.02.2020) предлага здравни услуги във всички сфери на медицината с модерна медицинска апаратура и високоспециализиран лекарски състав и обслужване от високо европейско и световно равнище.

В настоящата консулатитивна тема ще обърнем внимание на пластично-възстановителнaта хирургия, затлъстяването и метаболитните заболявания, както и подобряването на външния вид. На вашите въпроси ще отговарят специалистите д-р Ахмет Кьормутлу и д-р Мустафа Ондер Долап.

(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/rhql/mm0DJ.jpg)     (//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/rhql/sgc0k.jpg)

Д-р Ахмет Кьормутлу завършва Медицинския университет „Османгази Ескишехир” през 2007 г. Там специализира и пластична хирургия. Работи в различни болници до 2018 г., когато започва професионалният му път в болница „Чорлу Ватан“. Член е на Турската асоциация на медиците. В сферите на професионален интерес на д-р Кьормотлу са мамопластиката, ринопластиката, блефаропластиката, операции за оформяне на тялото (липосукция, абдоминопластика), оформяне на уши, кожни тумори, премахване на белези от изгаряния и др., хирургия на ръката и друга микрохирургия.

През 2010 г. е отличен с престижния приз на Турската асоциация по реконструктивна и естетическа пластична хирургия Dogsan Achievement Award.

Д-р Мустафа Ондер Долап завършва Истанбулския университет, Факултет по медицина през 1996 г. Специализира в Хасекска обучителна и изследователска болница. През 2013 г. специализира минимална инвазивна хирургия. Участвал е в многобройни конгреси, свързани с хирургия при затлъстяване, метаболитни заболявания и херния. От 2007 г. е част от екипа на болница „Чорлу Ватан“. Член е на Медицинската камара на Tekirdağ и на Асоциацията на хирурзите в Турция. Ежегодно посещава всички най-престижни форуми по лечение на затлъстяването и метаболитните заболявания по целия свят.

:pushpin: В настоящата консултативна тема ще публикуваме поредица от полезни материали за различните естетични интервенции, както и интервюта със здравни специалисти и доволни пациенти на болница „Чорлу Ватан“.

Полезни материали:
Човекът и човешкият живот са в центъра на дейността ни (https://bg-mam.ma/p/1173403/40133930)
Онкологичните заболявания и затлъстяването са най-честите проблеми, които решаваме (https://bg-mam.ma/p/1173403/40144195)
Анита Червенкова: „Възвърнах си младежката фигура“ (https://bg-mam.ma/p/1173403/40166172)


:pushpin: Всички потребители, които оставят своя въпрос към специалистите в темата, ще имат възможността да спечелят ваучер за 15% отстъпка за естетична, пластична и реконструктивна интервенция или лечение на затлъстяване и метаболитни болести от болница „Чорлу Ватан“ (отстъпката не важи за фармацевтични и медицински материали). На 24.02.2020 г. ще изтеглим на случаен принцип петима потребители на форума, които са взели участие в настоящата консултативна тема.

*Моля, запознайте се с общите условия на активацията ТУК (https://www.bg-mamma.com/?topic=1175890).


Правила на темата

Тази тема е от типа “Виртуален кабинет”. Не е предназначена за създаване на дискусии, а е консултативна тема от вида "Въпрос от потребител – Отговор от специалист".
За да бъде максимално полезна и добре организирана и да бъде улеснен специалистът, който ще отговаря на Вашите въпроси, както и с оглед получаване на по-бърз и точен отговор, молим да спазвате следните правила:

- въпросите следва да бъдат зададени максимално ясно и с възможно най-подробно описание на проблема

- въпросите следва да съответстват на областта на компетентност на специалистите в темата

- не отговаряйте на въпроси, зададени от други потребители – темата не е дискусионна

Информацията, предоставяна в тази тема, не може да замени посещението при лекар, поставянето на конкретна професионална диагноза и провеждането на нужното лечение.

Отговор на Вашите въпроси може да очаквате всеки четвъртък.
Темата ще бъде активна до 23.02.2020 г.


Темата не е предназначена за диагностициране и реакция на спешни състояния.
В случай че имате притеснения относно спешно здравословно състояние, моля, потърсете съдействие от личния лекар или на телефон 112.


Титла: Re: Консултативна тема на болница "Чорлу Ватан“. Задайте своите въпроси!
Публикувано от: Cristi в пн, 03 фев 2020, 13:46
Възможно /удачно ли е да се комбинират абдоминопластика с блефаропластика и повдигане на бюст наведнъж? Какви са рисковете при възстановяване след подобна тройна намеса?


Титла: Re: Консултативна тема на болница "Чорлу Ватан“. Задайте своите въпроси!
Публикувано от: Шушон в пн, 03 фев 2020, 22:55
Защо е противопоказно една и съща зона да се третира и с Ботокс, и с филъри?


Титла: Re: Консултативна тема на болница "Чорлу Ватан“. Задайте своите въпроси!
Публикувано от: ФЕЙщица в ср, 05 фев 2020, 12:27
Какъв е възстановителния период след процедура за намаляване на бюста? Всичко ли приключва с една интервенция или се налагат няколко?


Титла: Re: Консултативна тема на болница "Чорлу Ватан“. Задайте своите въпроси!
Публикувано от: mariat в ср, 05 фев 2020, 12:42
Кой е най- ефикасния метод за премахване на пигментни петна от лицето? Как да се запази постигнатия резултат?
Тук не искам да обръщате внимание на слънцезащитата, защото тя си е по презумция. Има ли още нещо, което трябва да се прави?


Титла: Re: Консултативна тема на болница "Чорлу Ватан“. Задайте своите въпроси!
Публикувано от: Чорлу Ватан Хоспитал в ср, 05 фев 2020, 16:47
Сонер Еркан: Човекът и човешкият живот са в центъра на дейността ни

Сонер Еркан е управител на болница "Чорпу Ватан" в гр. Чорлу, Турция. Професионалната си кариера започва в частна болница в Истанбул. Преди да стане управител на "Чорлу Ватан", е работил като мениджър в различни други болници. Женен е и има дъщеря на 4 години.

(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/rhql/BZens.jpg)

Стараем се да оборудваме болницата с всичко най-ново като техника и познания, да предлагаме първокласни услуги на достъпни цени, в близост до границата с България, за да спечелим доверието на българските пациенти.

Г-н Еркан, как си обяснявате тенденцията много българи в последно време да търсят решение на здравословните си проблеми в турски болници?
Отношенията на добри съседи между България и Турция имат дълга традиция. В последните години нашата страна стана предпочитан избор не само за българите, но и за гражданите на много други страни заради факта, че болниците ни разполагат с модерни технологии, талантливи лекари, отлично подготвени физиотерапевти и сестри. Хоспитализацията и медицинските услуги са на отлично ниво. Познаването на тенденциите мотивира нас, ръководството на болницата, да правим непрекъснати усилия, за да предлагаме по-удобно и по-достъпно здравеопазване за чуждестранните ни пациенти.

Какво е най-важното за пациентите, за да се доверят на определен лекар или на дадена болница?
Доверието. Болница „Чорлу Ватан“ е първата частна болница в турската част на Тракия. Нашата болница започва да предлага здравни услуги далеч преди повечето частни болници в Турция. Днес ние се грижим за трето-четвърто поколение в едно семейство, което разчита на нашите специалисти повече от 40 години. Всички тези хора ни вярват.

За кои медицински проблеми болница „Чорлу Ватан“ е най-верният избор?
Болницата разполага със 120 легла, разположени на площ от 13 000 m2. Това е многопрофилна болница. Гордеем се с нивото на хирирургията по лапароскопския метод. Болницата е позната и със специалистите си в областта на онкологичната хирургия. Това е здравна институция, която използва модерни медицински техники и се стреми да развива специалистите си във всички области: пластичната и реконструктивната хирургия, ортопедията и травматологията, неврохирургията, очните болести, лапароскопската онкологична хирургия и рехабилитацията след операция. Но, ако трябва да обобщя, бих казал, че нашата болница е специализирана в хирургията.

Защо българските пациенти да изберат болница „Чорлу Ватан“?
Ние обслужваме населението в турската част на Тракия от 40 години. Тракия е важен регион за Балканите, както знаете. Убедени сме, че гражданите на Бургас, Варна, Пловдив, Хасково, Шумен заслужават да имат достъп до висококачествени здравни услуги както гражданите на Чорлу или Одрин, например.

Знам, разбира се, че и в България има отлични здравни заведения. В Турция също има много качествени болници. Стараем се да се конкурираме със здравните заведения в България така, както го правим и с конкурентите си в Турция. Разчитаме на висококачествените здравни услуги и на квалифицираните кадри, на които пациентите ни се доверяват.

Изборът да се лекуваш в болница зад граница е свързан с редица неудобства – езикът е различен, разстоянията са проблем, настаняването на близките е допълнителен разход. Как решавате тези проблеми?
Ние говорим български. Ние обещаваме на българските си пациенти, че няма да се чувстват в чужбина. Транспортът може да бъде сериозен проблем, разбира се. Но болница „Чорлу Ватан“ е на 160  км от ГКПП „Капитан Андреево“,  на 160 км от ГКПП „Малко Търново“, 115  км от международното летище в Истанбул. Българските ни пациенти идват или с кола, или със самолет. Ние предлагаме безплатен транспорт от границата или от летището за пациенти, които идват за операция или с други здравни проблеми. Няма особена разлика дали пациентът ще дойде до Чорлу от Одрин, или от Бургас.

Болница „Чорлу Ватан“ предлага разумни цени на пациентите, които искат да получат медицинско обслужване в Турция. Едно от най-важните ни конкурентни предимства пред останалите болници в Турция според пациентите ни са достъпните цени.

При пациенти, които се нуждаят от придружител, ние предлагаме настаняване в болницата. Ако настаняване се налага за повече придружители или след изписването от болницата, ние помагаме, тъй като имаме договори за отстъпки с много хотели в различни ценови класове наоколо. Съветвам ви да прочетете мненията на нашите български пациенти на сайта ни. Те говорят много повече от всичко, което мога да кажа аз.


Титла: Re: Консултативна тема на болница "Чорлу Ватан“. Задайте своите въпроси!
Публикувано от: Чорлу Ватан Хоспитал в чт, 06 фев 2020, 16:17
Възможно /удачно ли е да се комбинират абдоминопластика с блефаропластика и повдигане на бюст наведнъж? Какви са рисковете при възстановяване след подобна тройна намеса?

Здравейте,

Aбдоминопластика и повдигането на бюста е препоръчително да се правят в различни сесии. Причината е продължителността на анестезията, която е дълга. Блефаропластиката може да се направи с всяка от другите две интервенции.

Няма да има риск по отношение на лечението, но от гледна точка на комфорта на пациента, много по-добре е абдоминопластиката и повдигането на гърдите да се правят в различни сесии.

Поздрави,
Д-р Ахмет Кьормутлу


Титла: Re: Консултативна тема на болница "Чорлу Ватан“. Задайте своите въпроси!
Публикувано от: Чорлу Ватан Хоспитал в чт, 06 фев 2020, 16:18
Защо е противопоказно една и съща зона да се третира и с Ботокс, и с филъри?

Здравейте,

Механизмите и зоните на влияние са различни и по тази причина те не могат да бъдат приложени върху една и съща зона.

Поздрави,
Д-р Ахмет Кьормутлу


Титла: Re: Консултативна тема на болница "Чорлу Ватан“. Задайте своите въпроси!
Публикувано от: Чорлу Ватан Хоспитал в пт, 07 фев 2020, 11:31
Сонер Еркан: Онкологичните заболявания и затлъстяването са най-честите проблеми, които решаваме

Ежегодните цялостни профилактични прегледи са задължителни за всеки над 35 години, тъй като ранната диагностика спасява живот.

Г-н Еркан, доколко важна е ролята на технологиите при решаване на сложни медицински проблеми и колко важен е професионализмът на медиците?
Бих искал да ви обърна внимание, че нашата болница „Чорлу Ватан“ е на 40 години, но се намира в сграда, която е само на 5 години. Знаейки отлично колко важен е комфортът за хората, нуждаещи се от здравни услуги, ние създадохме проекта за сградата на болницата от нулата, така че да съчетава комфорта и възможностите за предлагане на първокласни здравни услуги.

При подбора на персонала кандидатите преминаваха през няколко интервюта, за да бъдем сигурни, че споделят нашето разбиране и култура и в същото време са в крак със съвременните тенденции в медицината. Този подход е една от причините болницата да съществува вече 40 години.

Като мениджмънт, който се интересува от удовлетвореността на служителите си, ние създаваме такава атмосфера, че персоналът да работи щастливо и спокойно. Сигурни сме, че, ако работещите тук са щастливи и спокойни, те ще предадат това настроение и на пациентите.

Друго нещо, в което вярваме, е, че независимо колко добри са специалистите, модерната медицина през 21 век не може да игнорира технологиите. Нашето разбиране е, че технологиите са много ценни за медицината и сме създали своята инфраструктура в съответствие с него. Ще продължаваме да добавяме най-съвременната апаратура в полза на пациентите ни. Използваме най-новата техника, позната по света, за диагностициране и образна диагностика, ICU, операционни зали и лаборатории. Болница „Чорлу Ватан“ следва тенденциите в модерната медицина и отчита приноса на съвременната апаратура за модерната медицина в развитите страни.

Българският пазар, включително този на медицински услуги, е силно чувствителен към цените. Достъпни ли са цените на вашите услуги за българските граждани?
Поевтиняването на турската лира, което за жалост е голям проблем за Турция, е сериозна възможност за жителите на България и другите части на Европа. За 1 лев се купуват 3,5 турски лири. Когато разглеждаме основните разходи за здравеопазване, проучихме какви са допълнителни плащания както в държавните, така и в частните болници. Сравнихме разходите за здравни услуги с нашите. Това сравнение потвърди, че нашите цени са много разумни както поради поевтиняването на турската валута, така и поради желанието ни да предложим качествена услуга на разумна цена.

На базата на наблюденията си от последните години можете ли да кажете кои заболявания нарастват сериозно?
Мултидисциплинарният подход е ключов за нашата работа. Човекът, избрал болница „Чорлу Ватан“ за определена здравна услуга, трябва да е подготвен да му бъдат направени изследвания в същия ден. В резултат, ако ще са необходими сложни изследвания като ЯМР, компютърна томография, ендоскопски изследвания, те се предлагат под същия покрив, за да се постави своевременно правилна диагноза. Точната диагноза е много важна, за да се назначи правилно лечение. Както вече казах, за да се постави вярна диагноза, са необходими модерни технологии.

Ако пациентът получи тревожни резултати или се окаже, че е задължителна хирургическата намеса, операцията се насрочва възможно най-скоро, използва се най-приложимият за конкретния пациент метод.
Най-популярните здравни проблеми, с които пациентите идват при нас, са затлъстяването и ракът.

Създадохме специална клиника за борба със затлъстяването. Когато пациент с тревога за наднорменото си тегло избере нашата болница, назначаваме консилиум за оценка на състоянието му. В него включваме: диетолог, ендокринолог, физиотерапевт, метаболитен хирург или общ хирург.

Създадохме курсове за повишаване на информираността относно това, до какви проблеми може да доведе затлъстяването: диабет, кръвно налягане, сърдечни заболявания. Когато дойде пациент със затлъстяване или метаболитни проблеми, той получава лайф коучинг съвети заедно с плана за лечение. Назначава му се диабетна сестра, осигурява му се обучение. Сестрата го наблюдава, информира и го обслужва. Тя е мост между лекаря и пациента. С повишаване на доверието на пациента в болницата, се ускорява и положителният резултат от лечението.

По отношение на онкологичните заболявания ние отдаваме особено значение на скрининговите програми. Всъщност повтаряме нещо, което всички днес знаят: всеки човек над 35-годишна възраст трябва да преминава през цялостен профилактичен преглед поне веднъж годишно. Затова сме създали отдел за профилактични прегледи и програми за провеждането им. Непрекъснато подчертаваме важността на ранната диагностика.

(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/rDa6/95jeI.jpg)

Как български гражданин може да се свърже с лекар от болница „Чорлу Ватан“?
Ние говорим български. На разположение в болницата са служителите в отдела за обслужване на чуждестранни пациенти и отдела за връзки с пациентите. Те говорят български като майчин език.

Нещо, по което болница „Чорлу Ватан“ се различава от турските болници извън турската част на Тракия е, че тук работят много българи. Когато има лекари, сестри, санитари или съветници на пациентите, които говорят български, нашите български пациенти се чувстват като у дома си и са обслужвани така, както и турските граждани.

Какво бихте посъветвал хората, които се колебаят дали да изберат вашата болница?
Ние не разглеждаме жителите на Чорлу и жителите на Бургас като различни пациенти. Болница „Чорлу Ватан“ се ползва с доверието на пациентите. Нашата философия се основава на разбирането, че в центъра на всичко са човекът и човешкият живот. Затова болницата е просъществувала 40 години. Аз съм убеден, че можем да впечатлим българите с отношение, гостоприемство и професионализъм. Сигурен съм, че те ще ни разберат, когато се запознаят с това, което им предлагаме. И ще ни се доверят. А най-добрият атестат за работата ни са мненията на нашите български пациенти за обслужването, което са получили в Болница „Чорлу Ватан“.


Титла: Re: Консултативна тема на болница "Чорлу Ватан“. Задайте своите въпроси!
Публикувано от: Чорлу Ватан Хоспитал в пт, 07 фев 2020, 11:32
Какъв е възстановителния период след процедура за намаляване на бюста? Всичко ли приключва с една интервенция или се налагат няколко?

Здравейте,

Пациентът се хоспитализира за средно 3 дни след операцията, като заздравяването отнема средно 2 седмици. Пациентът трябва да използва специалния сутиен в продължение на 2 месеца и няма право да взема душ през следващата 1 седмица след операцията. За да се ускори периодът на зарастване на белезите, трябва да се използва препоръчаните кремове за следващите три месеца. Не се допуска излагане на пряка слънчева светлина през следващата 1 година, за да се защитят белезите.

Всички процедури се извършват в една операция. Ако пациентът има проблеми с лечението на белези, процедурите за преглед на белезите могат да бъдат направени.

Поздрави,
Д-р Ахмет Кьормутлу


Титла: Re: Консултативна тема на болница "Чорлу Ватан“. Задайте своите въпроси!
Публикувано от: Чорлу Ватан Хоспитал в пт, 07 фев 2020, 11:35
Кой е най- ефикасния метод за премахване на пигментни петна от лицето? Как да се запази постигнатия резултат?
Тук не искам да обръщате внимание на слънцезащитата, защото тя си е по презумция. Има ли още нещо, което трябва да се прави?

Здравейте,

Пациентите с пигментация по кожата трябва да използват слънцезащитния крем, за да се предотврати разпространението на зоната на пигментация.

В допълнение могат да се използват смесителни кремове с различни съставки, мезотерапия, PRP терапия, пигментационни лазери и някои таблетки. Никой от методите няма 100% гаранция за лечение и честотата на повторно появяване е много висока.

Поздрави,
Д-р Филиз Ердем Байрам, дерматолог


Титла: Re: Консултативна тема на болница "Чорлу Ватан“. Задайте своите въпроси!
Публикувано от: Buena esperanza в пт, 07 фев 2020, 11:47
Здравейте и благодаря зададената възможност за консултации!

Въпросът ми е следният, когато на пациентка ще се правят абдоминопластика и уголемяване на бюст, какво е времевото отстояние между двете операции, което препоръчате и също, коя от двете операции следва да е първа и коя втора или няма значение от медицинска гледна точка?

Благодаря!


Титла: Re: Консултативна тема на болница "Чорлу Ватан“. Задайте своите въпроси!
Публикувано от: Syn в пт, 07 фев 2020, 18:43
Какво препорьчвате за назолабиални  бръчки?


Титла: Re: Консултативна тема на болница "Чорлу Ватан“. Задайте своите въпроси!
Публикувано от: mariat в пт, 07 фев 2020, 19:23
Още един въпрос имам- какво препоръчвате за увиснали бузи?


Титла: Re: Консултативна тема на болница "Чорлу Ватан“. Задайте своите въпроси!
Публикувано от: Gigito в сб, 08 фев 2020, 21:20
Какви са неинвазивните мерки, които човек може да предприеме за подобряване на метаболизма си и за превенция на затлъстяването (особено в областта на корема)? Балансираният хранителен режим и движението / спорта са задължителни, както и пиенето на много вода; какво друго?


Титла: Re: Консултативна тема на болница "Чорлу Ватан“. Задайте своите въпроси!
Публикувано от: JACKLIN* в нд, 09 фев 2020, 01:26
Каква е цената на класическа липосукция на зона брич? Налага ли се болничен престой, ако да колко? Налага ли се лична консултация преди  процедурата или е възможно всичко да се организира онлайн и да се пристигне директно за процедурата?


Титла: Re: Консултативна тема на болница "Чорлу Ватан“. Задайте своите въпроси!
Публикувано от: dtra в нд, 09 фев 2020, 19:50
Интересува ме има ли специалисти, които лекуват пациенти с атопичен дерматит?
Не е по темата за пластичната хирургия, но със сигурност има отношение към подобряване на външния вид и самочувствие.
И как става записване на час за консултация и цена, разбира се.

Предварително благодаря за отговора


Титла: Re: Консултативна тема на болница "Чорлу Ватан“. Задайте своите въпроси!
Публикувано от: Ambrosia* в вт, 11 фев 2020, 09:26
Проблем ли е да бъдат поставени импланти в гърдите при наличие на анемия Таласемия и при 100 хемоглобин, например, риск ли е?


Титла: Re: Консултативна тема на болница "Чорлу Ватан“. Задайте своите въпроси!
Публикувано от: Чорлу Ватан Хоспитал в вт, 11 фев 2020, 11:30
Благодарим ви за интереса към темата и зададените въпроси. В четвъртък очаквайте отговори на всичките си питания, а днес споделяме с вас историята на Анита Червенкова - собственичка на лазерно-козметичен център в Бургас, която се е доверила на д-р Ахмет Кьормутлу и болница „Чорлу Ватан“.


Анита Червенкова: „Възвърнах си младежката фигура“

Операциите за моделиране на бюст и абдоминопластика в болница „Чорлу Ватан“, извършени от д-р Ахмет Кьормутлу, връщат самочувствието на собственичката на лазерно-козметичен център в Бургас.

Анита Червенкова, собственик на лазерно-козметичен център в Бургас, е приела за своя мисия да се грижи за вътрешната и външната красота на жената, да работи за самочувствието и красотата на своите клиенти, за тяхната самоувереност и зареждането им с положителна енергия. През последните години обаче самата тя живее с чувството, че е загубила от хубостта си. Причината: раждането и кърменето на двете ѝ деца до навършването на първата им година. В резултат бюстът ѝ губи от красотата си, гърдите ѝ променят формата си. Заради отслабването след двете раждания увисва и кожата на корема ѝ.

Всичко това постепенно се превръща в тежък комплекс, който потиска Анита. Край на това слага срещата ѝ със собственика на компанията представител на болница “Чорлу Ватан” в гр. Чорлу, Турция. Той ѝ разказва за първата частна болница, създадена в турската част на район Тракия преди 40 години. Убеждава я, че проблемът ѝ може да бъде разрешен от един изключителен специалист, д-р Ахмет Кьормутлу, експерт в областта на естетическата, пластичната и реконструктивната хирургия.

(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/2Igt/Pt0Pt.jpg)

“Разбрах, че медицинското обслужване тук е висококачествено, а подходът към всеки отделен случай – строго индивидуален. Убедиха ме, че човекът и човешкият живот винаги са най-важното за лекарите, медицинските сестри, физиотерапевтите и обслужващия персонал в болница “Чорлу Ватан”. След като се информира за всичко, Анита решава да се подложи на 2 операции: за моделиране на бюста и абдоминопластика – за зоната на корема.
“Имах преводач, но голяма част от хората от мениджмънта на болницата говореха английски. Нямах проблем с разбирането”, разказва г-жа Червенкова.

Естетичният център „Ватан“ в болницата „Чорлу Ватан“ предлага всички видове естетични, реконструктивни и спешни интервенции на пациенти от всички възрасти. Операциите се извършват под упойка в поликлиниката или операционната зала, а резултатите се следят чрез чести контролни прегледи.

„Когато пациентите идват в нашата клиника, първо обсъждаме с тях желанията им и ги информираме дали дадената процедура може да бъде извършена в техния случай, какви могат да бъдат последствията“, обяснява принципа на работа в клиниката д-р Кьормутлу.

Анита разказва, че е била настанена в отлични условия заедно с придружителя си. Двете операции продължават 7 часа. “След излизането от упойка имах болки, но персоналът беше на изключително ниво. Непрекъснато следяха състоянието ми, питаха ме от какво имам нужда, даваха ми обезболяващи, така че да облекчат максимално ситуацията”, спомня си Анита. И добавя, че вниманието, обслужването, храната – всичко в болница “Чорлу Ватан” е било на най-високо съвременно ниво.

Престоят ѝ в болницата продължава 4 дни, след което тя и придружителят ѝ са върнати с кола до Бургас. Тъй като има някои притеснения относно скоростта на възстановяването, Анита се свързва с д-р Кьормутлу, който ѝ предписва медикаменти за ускоряване на процеса. След 2 седмици отива до болницата за контролен преглед, при който се констатира добро възстановяване. При следващия контролен преглед всичко е отлично. Хирургът е доволен от резултата. „Като цяло всички естетически практики имат за цел да повлияят положително на психиката на пациента“, смята д-р Кьормотлу.

А Анита е щастлива и заявява с гордост: “Възвърнах младежката си фигура”. От комплекса за малоценност няма и помен. Тя се чувства красива, женствена, желана, с нова енергия и нови надежди.

В клиниката се използва най-висококачествената съвременна апаратура, защото ръководството на болница “Чорлу Ватан” смята, че пациентите заслужават най-доброто. Въпреки това цените тук са най-достъпни в сравнение с други болници в Турция, предлагащи аналогични услуги.


Болница „Чорлу Ватан“ е само на 160 км от границата с България. Всеки пациент има асистент, който говори български. Ако се налага настаняване на болните или придружителите им извън болницата, те могат да разчитат на преференциални цени, благодарение на договорите за отстъпки, които “Чорлу Ватан” има с хотелите наоколо.

Ако имате необходимост от консултация или търсите специалист, на когото да се доверите за важна за здравето и самочувствието ви интервенция, задайте своите въпроси към д-р Ахмет Кьормутлу и д-р Мустафа Ондер Долап в темата.


Титла: Re: Консултативна тема на болница "Чорлу Ватан“. Задайте своите въпроси!
Публикувано от: Точица в вт, 11 фев 2020, 11:35
Здравейте! Въпроса ми е свързан с т. нар. "двойна гуша". Какви методи използвате и колко е болничния престой, а после и възстановителният?


Титла: Re: Консултативна тема на болница "Чорлу Ватан“. Задайте своите въпроси!
Публикувано от: Матилда в ср, 12 фев 2020, 18:23
Има ли противопоказания за прилаганото от Вас лечение на затлъстяване? Липосукцията надежден метод ли е? За коремни затлъстяване какво се предприема?


Титла: Re: Консултативна тема на болница "Чорлу Ватан“. Задайте своите въпроси!
Публикувано от: Чорлу Ватан Хоспитал в чт, 13 фев 2020, 17:57
Здравейте и благодаря зададената възможност за консултации!

Въпросът ми е следният, когато на пациентка ще се правят абдоминопластика и уголемяване на бюст, какво е времевото отстояние между двете операции, което препоръчате и също, коя от двете операции следва да е първа и коя втора или няма значение от медицинска гледна точка?

Благодаря!

Здравейте,

Времето между двете операции трябва да бъде най-малко два месеца. Редът на процедурите може да се определи от пациента, като от медицинска гледна точка няма значение.

Поздрави,
Д-р Ахмет Кьормутлу


Титла: Re: Консултативна тема на болница "Чорлу Ватан“. Задайте своите въпроси!
Публикувано от: Чорлу Ватан Хоспитал в чт, 13 фев 2020, 17:58
Какво препорьчвате за назолабиални  бръчки?

Здравейте,

Препоръчваме инжектиране на хиалуронова киселина или мазнини.

Инжектирането на мазнини се извършва в операционната, под анестезия. При процедурата за инжектиране на мазнини 50% от мазнините се губят през следващите 2 седмици, а останалата част остава постоянна.
Хиолуроновата киселина може да се прилага в поликлиника и веднага след процедурата пациентът може да се прибере вкъщи. Ефектът на хиолуроновата киселина продължава една година.

Поздрави,
Д-р Ахмет Кьормутлу


Титла: Re: Консултативна тема на болница "Чорлу Ватан“. Задайте своите въпроси!
Публикувано от: Diorela в чт, 13 фев 2020, 18:01
Здравейте!
В метаболитната клиника диагностицирате и  лекувате ли редки метаболитни заболявания?
Конкретно хомоцистинурия поради дефицит на MTHFR.


Титла: Re: Консултативна тема на болница "Чорлу Ватан“. Задайте своите въпроси!
Публикувано от: Чорлу Ватан Хоспитал в пт, 14 фев 2020, 10:55
Още един въпрос имам- какво препоръчвате за увиснали бузи?

Препоръчвам филинг и фейслифт. Филингът е неинвазивен метод, докато фейслифтът е операция, която се извършва под упойка.

Поздрави,
Д-р Ахмет Кьормутлу


Титла: Re: Консултативна тема на болница "Чорлу Ватан“. Задайте своите въпроси!
Публикувано от: Чорлу Ватан Хоспитал в пт, 14 фев 2020, 10:56
Какви са неинвазивните мерки, които човек може да предприеме за подобряване на метаболизма си и за превенция на затлъстяването (особено в областта на корема)? Балансираният хранителен режим и движението / спорта са задължителни, както и пиенето на много вода; какво друго?

Здравейте,

Препоръчително е да се приема контролирано количество калории на ден и да имате 3 основни хранения и 1-2 леки междинни на ден. Ключовият момент е да не оставате гладни дълго време.

Хубаво е да правите поне 10000 стъпки на ден.
Периодът между последното хранене и съня ви трябва да бъде най-малко 4 часа, а продължителността между последната закуска и съня ви трябва да бъде поне 2 часа.

Поздрави,
Д-р Мустафа Ондер Долап


Титла: Re: Консултативна тема на болница "Чорлу Ватан“. Задайте своите въпроси!
Публикувано от: Чорлу Ватан Хоспитал в пт, 14 фев 2020, 10:58
Каква е цената на класическа липосукция на зона брич? Налага ли се болничен престой, ако да колко? Налага ли се лична консултация преди  процедурата или е възможно всичко да се организира онлайн и да се пристигне директно за процедурата?

Здравейте,

Преди да се вземе решение за извършване на процедурата пациентът задължително минава през лична консултация и преглед. Престоят в болница е максимум 2 дни, като повечето пациенти биват изписани след един ден.  

За повече информация, моля свържете се с нас на имейл: international@corluvatan.com (http://international@corluvatan.com) или ни се обадете на +905495485521 (използваме Viber и WhatsApp).

Поздрави,
Д-р Ахмет Кьормутлу


Титла: Re: Консултативна тема на болница "Чорлу Ватан“. Задайте своите въпроси!
Публикувано от: Чорлу Ватан Хоспитал в пт, 14 фев 2020, 11:01
Д-р Ахмет Кьормутлу: Помагаме за здравето и самочувствието

„След мастектомия реконструктивната хирургия е от голямо значение за възвръщане на сексуалната идентичност на пациентките“ категоричен е хирургът от болница „Чорлу Ватан“

(//bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/rhql/Sf8kX.jpg)

Д-р Кьормутлу, може ли козметичната хирургия да е животоспасяваща и кога?
Някои хирургически процедури изглеждат като естетически или козметични, като някакъв каприз, но те имат изключително положително въздействие върху здравето на пациента поради медицинските и психологически резултати, които дават. Например намаляването на гърдите не е просто въпрос на красота, то спасява пациентите от досадните болки в гърба.
Друг подобен случай е отстраняването на злокачествен тумор от лицето, който спасява пациента от заболяване от рак. Това е сериозната страна на нашата работа.
Днес много хора се подлагат на терапии при затлъстяване. Много важна е операцията след бързо сваляне на много килограми. Пластичната хирургия помага за оформяне на тялото чрез премахване на увисналата кожа.
Ако трябва да обобщя, ще кажа, че целта на естетичната хирургия е не само да подобри външния вид, но и психическото здраве на пациентите.

Реконструктивните операции след мастектомия са най-добрият пример за това. Какви са най-новите тенденции в тази област?
Мастекомията (отстраняване на гърдата), която се налага при диагноза рак на гърдата, е голяма травма за пациентката, тъй като  засяга сексуалната ѝ идентичност. За тези пациентки пластичната хирургия дава възможност за възстановяване на бюста и възвръщане на самочувствието.

Естетичната хирургия е особено популярна не само сред жените, но и сред мъжете. Кои са процедурите, към които мъжете проявяват най-голям интерес във вашата клиника в болница „Чорлу Ватан“?
Мъжете най-често идват за гинекомастични операции. Гинекомастията е растеж на гърди от женски тип при мъжете. Този проблем се решава бързо – с една операция, която продължава около 2 часа. След това пациентите бързо се връщат към нормалния си живот, с много по-добро самочувствие.
Други естетически операции, на които мъжете се подлагат, са: присаждането на коса, ринопластиката, липосукцията и процедура за прилепване на ушите.

Какво бихте посъветвали млади момичета, които на 15– 16 г. започват да „поправят“ телата си, прибягвайки до естетически операции?
Аз не препоръчвам естетични операции на тази възраст. Оформянето на лицето, психологическото и духовното съзряване все още не са завършени. На такива пациенти препоръчвам да променят начина си на живот – да започнат хранителен режим или пък да спортуват повече – в зависимост от онова, което не харесват у себе си.
За процедури, които трайно променят тялото, особено лицето, аз препоръчвам да се изчака навършването на 18 години.

Ако пациент поиска от вас да направите операция, в чийто естетически резултат се съмнявате, ще откажете ли интервенцията или просто ще я направите, за да му вземете парите?
Когато пациентите идват в нашата клиника, ние първо обсъждаме с тях дали техните желания са основателни, или не, дали могат да се осъществят. Информираме ги, че не всяка процедура може да се приложи еднакво към всички хора. Обясняваме внимателно и обстойно, така че пациентът да разбере. Информираме пациентите си какви проблеми могат да възникнат, ако операцията бъде направена. Смятаме, че не е етично исканата операция да бъде направена заради парите, тъй като в бъдеще това може да има тежки последствия за пациента.

Оборудването и технологиите имат все по-голямо значение във вашата област. С какво изпреварвате конкуренцията в региона?
Използваме най-модерната апаратура, позната в момента, тъй като ние като професионалисти не признаваме по-ниско качество и технология, а пациентите ни заслужават само най-доброто.

Българските пациенти обикновено са чувствителни по отношение на цените, когато става въпрос за естетическа или реконструктивна хирургия. Смятате ли, че цените на услугите ви са конкурентни?
Като сравняваме цените на здравните услуги в региона, смятаме, че нашите услуги са най-достъпни. Ръководството на болница „Чорлу Ватан“ предлага разумни цени, особено за пациентите ни от България. Освен това ние помагаме с настаняването на пациентите и придружителите им в хотели наоколо, с които имаме договори за преференциални цени в различни ценови класове. Осигуряваме на пациентите си асистент, който говори български език, така че те да не се чувстват в чужбина, когато са в нашата болница. Защото „Чорлу Ватан“ е вашата болница.


Титла: Re: Консултативна тема на болница "Чорлу Ватан“. Задайте своите въпроси!
Публикувано от: gergacka в пт, 14 фев 2020, 11:15
Здравейте !Мъжа ми е с алопеция ареата .Проблема започна преди 4 години с поява на едно малко петънце, което третирахме първо с природни средства .След няколко месеца изчезна, но се появиха няколко новина други места .Започнахме локално лечение с кортикостероиди без никакъв ефект.Месец януари започна доста обилен косопад-скалп,брада ,мигли и вежди .В момента е с много малко окосмение на посочените места .Преди година му откриха и болест на Хашимото. Какво бихте предложили и препоръчали и извършвате ли лечение на посочените заболявания ?По какъв начин можем да се свържем с вас ако се занимавате с подобно лечение ?Езиковата бариера не е проблем ,тъй като той е с турски произход и е лекар .Бих искала той да разговаря с вас ако е възможно !Благодаря ви предварително !


Титла: Re: Консултативна тема на болница "Чорлу Ватан“. Задайте своите въпроси!
Публикувано от: Kaisia в пт, 14 фев 2020, 12:09
Здравейте, колко часа трае  операцията при отопластика (корекция и на двете уши) .Какъв е периода за възстановяване и какво трябва/не трябва да се прави през този период? Колко дни след операция се налага даване на обезболяващи лекарства и колко дни е минималният  престой във болницата при такава операция? След колко време ще придобият нормален вид (без отоци,синини и т.н),така че пациентът да не се притеснява от вида им..Каква е най-добрата възраст за операция-моето питане  конкретно е за дете на 10 години.
Благодаря !


Титла: Re: Консултативна тема на болница "Чорлу Ватан“. Задайте своите въпроси!
Публикувано от: Olive в пн, 17 фев 2020, 08:45
Здравейте,
Има ли проблем за поставяне на импланти след квадрантектомия на едната гърда и проведена лъчетерапия преди 3 години и съвсем скорошна мастектомия на другата гърда, с вероятна химиотерапия и лъчетерапия? Трябва ли да се изчака да минат първо терапиите или е възможно да се поставят веднага импланти (вкл. мастектомия на гърдата с квадрантектомия)? Експандерите по-добър вариант ли са на първо време, и могат ли да попречат на лъчетерипията?


Титла: Re: Консултативна тема на болница "Чорлу Ватан“. Задайте своите въпроси!
Публикувано от: Чорлу Ватан Хоспитал в чт, 20 фев 2020, 16:53
Интересува ме има ли специалисти, които лекуват пациенти с атопичен дерматит?
Не е по темата за пластичната хирургия, но със сигурност има отношение към подобряване на външния вид и самочувствие.
И как става записване на час за консултация и цена, разбира се.

Предварително благодаря за отговора

Здравейте,

Пациентите с атопичен дерматит не трябва да носят дрехи от вълна или полар. Вземането на душ не трябва да продължават дълго и водата не трябва да е гореща, топлата вода е много по-добра.

Като лечение обикновено се използват овлажнители, кортизони и антибиотици (както кремове, така и хапчета).
Също така като методи за лечение се използват фототерапия и лекарства за имунна система. Това лечение продължава поне 2 месеца и пациентът трябва да посещава болницата 3 дни в седмицата.

За повече информация можете да ни изпратите своята епикриза и изследвания по електронната поща (international@corluvatan.com) или по Viber / Whatsapp (+905495485521), ние ще ги разгледаме и предоставим допълнителна информация.

Поздрави,
Д-р Филиз Ердем Байрам, дерматолог


Титла: Re: Консултативна тема на болница "Чорлу Ватан“. Задайте своите въпроси!
Публикувано от: Чорлу Ватан Хоспитал в чт, 20 фев 2020, 16:55
Проблем ли е да бъдат поставени импланти в гърдите при наличие на анемия Таласемия и при 100 хемоглобин, например, риск ли е?

Здравейте,

За подобна интервенция стойностите на хемоглобина на нашите пациенти трябва да са по-високи от 10. За проблем с анемията Таласемия е по-добре пациентът да се консултира първо със своя лекар по вътрешни болести, който извършва последващите наблюдения на анемията Таласемия.

Поздрави,
Д-р Ахмет Кьормутлу


Титла: Re: Консултативна тема на болница "Чорлу Ватан“. Задайте своите въпроси!
Публикувано от: Чорлу Ватан Хоспитал в чт, 20 фев 2020, 16:56
Здравейте! Въпроса ми е свързан с т. нар. "двойна гуша". Какви методи използвате и колко е болничния престой, а после и възстановителният?

Здравейте,

Проблема „двойна брадичка“ лекуваме с филинги и инжекции с мазнини. Ако ни изпрати хубави снимки по WhatsApp, Viber или имейла, можем да дадем по-точна и конкретна информация за манипулацията, която препоръчваме, болничния престой и възстановителния период.

Телефонът, на който може да се свържете с нас, е +905495485521, а имейлът е: international@corluvatan.com  (http://international@corluvatan.com)

Поздрави,
Д-р Ахмет Кьормутлу


Титла: Re: Консултативна тема на болница "Чорлу Ватан“. Задайте своите въпроси!
Публикувано от: Чорлу Ватан Хоспитал в чт, 20 фев 2020, 16:58
Има ли противопоказания за прилаганото от Вас лечение на затлъстяване? Липосукцията надежден метод ли е? За коремни затлъстяване какво се предприема?

Здравейте,

Противопоказанията при лечение на затлъстяване са психически заболявания и пристрастяването към алкохол. Препоръчваме хирургия при затлъстяване (ръкавна гастректомия) или абдоминопластика на затлъстяване. Липосукция или абдоминопластика извършваме в нашата Клиника по естетична, пластична и реконструктивна хирургия, докато операциите при затлъстяване се правят в Клиниката ни по обща хирургия.

Ако ни изпратите повече информация за състоянието си по WhatsApp, Viber или имейл, ние ще ви дадем по-подробна информация относно най-подходящото за вас лечение. Телефонът, на който може да се свържете с нас, е +905495485521, а имейлът е: international@corluvatan.com (http://international@corluvatan.com)

Поздрави,
Д-р Мустафа Ондер Долап


Титла: Re: Консултативна тема на болница "Чорлу Ватан“. Задайте своите въпроси!
Публикувано от: Чорлу Ватан Хоспитал в чт, 20 фев 2020, 17:00
Здравейте!
В метаболитната клиника диагностицирате и  лекувате ли редки метаболитни заболявания?
Конкретно хомоцистинурия поради дефицит на MTHFR.

Здравейте,

За съжаление в нашата болница не прилагаме лечение за подобно заболяване. Ние извършваме метаболитни операции на пациенти с диабет.

Поздрави,
Д-р Мустафа Ондер Долап


Титла: Re: Консултативна тема на болница "Чорлу Ватан“. Задайте своите въпроси!
Публикувано от: Чорлу Ватан Хоспитал в чт, 20 фев 2020, 17:02
Здравейте !Мъжа ми е с алопеция ареата .Проблема започна преди 4 години с поява на едно малко петънце, което третирахме първо с природни средства .След няколко месеца изчезна, но се появиха няколко новина други места .Започнахме локално лечение с кортикостероиди без никакъв ефект.Месец януари започна доста обилен косопад-скалп,брада ,мигли и вежди .В момента е с много малко окосмение на посочените места .Преди година му откриха и болест на Хашимото. Какво бихте предложили и препоръчали и извършвате ли лечение на посочените заболявания ?По какъв начин можем да се свържем с вас ако се занимавате с подобно лечение ?Езиковата бариера не е проблем ,тъй като той е с турски произход и е лекар .Бих искала той да разговаря с вас ако е възможно !Благодаря ви предварително !

Здравейте,

Има прилики между Хашимото и Алопеция ареата по отношение на механизмите на възникване.
Има много възможности за лечение. То се планира в зависимост от разпространението на заболяването, тежестта на заболяването и реакцията на пациента на предишните методи на лечение.

Препоръчваме личен преглед при специалист, да се направи физически преглед и след това да се вземе решение за най-подходящия метод на лечение. Телефонът, на който може да се свържете с нас, е +905495485521 (WhatsApp и Viber), а имейлът е: international@corluvatan.com
 (http://international@corluvatan.com)

Поздрави,
Д-р Филиз Ердем Байрам, дерматолог


Титла: Re: Консултативна тема на болница "Чорлу Ватан“. Задайте своите въпроси!
Публикувано от: Чорлу Ватан Хоспитал в чт, 20 фев 2020, 17:06
Здравейте, колко часа трае  операцията при отопластика (корекция и на двете уши) .Какъв е периода за възстановяване и какво трябва/не трябва да се прави през този период? Колко дни след операция се налага даване на обезболяващи лекарства и колко дни е минималният  престой във болницата при такава операция? След колко време ще придобият нормален вид (без отоци,синини и т.н),така че пациентът да не се притеснява от вида им..Каква е най-добрата възраст за операция-моето питане  конкретно е за дете на 10 години.
Благодаря !

Здравейте,

Тази операция може да се направи на деца над 6-годишна възраст. Особено при пациенти под 18 години интервенцията се извършва под обща анестезия. Проследяването на пациента през първата седмица се извършва с превръзка. Свалянето на превръзката не е позволено през първа седмица след операцията. От края на първата седмица пациентът трябва да носи тенис бандана през следващите две седмици.
Подуванията намаляват след 2 седмици и необходимостта от болкоуспокояващо е само през първата седмица след операцията.

По принцип един ден хоспитализация е достатъчен и има последващ физикален преглед една седмица след операцията.

Поздрави,
Д-р Ахмет Кьормутлу


Титла: Re: Консултативна тема на болница "Чорлу Ватан“. Задайте своите въпроси!
Публикувано от: Чорлу Ватан Хоспитал в чт, 20 фев 2020, 17:08
Здравейте,
Има ли проблем за поставяне на импланти след квадрантектомия на едната гърда и проведена лъчетерапия преди 3 години и съвсем скорошна мастектомия на другата гърда, с вероятна химиотерапия и лъчетерапия? Трябва ли да се изчака да минат първо терапиите или е възможно да се поставят веднага импланти (вкл. мастектомия на гърдата с квадрантектомия)? Експандерите по-добър вариант ли са на първо време, и могат ли да попречат на лъчетерипията?

Здравейте,

Лъчетерапията оказва влияние върху имплантите и експандерите. Препоръчваме ви да направите операцията след приключване на терапиите. Има вероятност да се наложат допълнителни операции по време на текущото лечение, така че е много по-добре да изчакате, докато то приключи.

Поздрави,
Д-р Ахмет Кьормутлу


Титла: Re: Консултативна тема на болница "Чорлу Ватан“. Задайте своите въпроси!
Публикувано от: Lili Stefanova в пт, 21 фев 2020, 16:12
Здравейте след операция от апандасит на сестра ми, чертичката от белега е вдлъбната на вътре а кожата отстрани и особено над белега е подпухнала, не съм виждала друг подобен белег от апандасит. Не е някаква чертичка па равна кожа, а от операцията мина вече година. Какво може да се направи по въпроса оперативно или с някакъв друг метод? Благодаря предварително.


Титла: Re: Консултативна тема на болница "Чорлу Ватан“. Задайте своите въпроси!
Публикувано от: Редактор** в пн, 24 фев 2020, 17:40
(https://bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/rhql/JSQYU.jpg)

Изтеглени са потребителите, които печелят ваучер за 15% отстъпка за естетична, пластична и реконструктивна интервенция или лечение на затлъстяване и метаболитни болести от болница „Чорлу Ватан“ (отстъпката не важи за фармацевтични и медицински материали). Това са:

Kaisia
ФЕЙщица
JACKLIN*
Buena esperanza
gergacka


Честито!

:date: Очакваме печелившите да се свържат с нас до 28.02.2020 г. на e-mail: igra@bg-mamma.com, като упоменат, че са победители в активацията на Болница "Чорлу Ватан" и напишат потребителското си име, електронната поща, с която са регистрирани във форума и координати за получаване на наградата (три имена и валиден email адрес ). Ваучерите ще бъдат изпратени по електронен път.

До няколко дни ще публикуваме и отговор на въпроса, зададен от потребителя Lili Stefanova на 21.02.2020 г.


Титла: Re: Консултативна тема на болница "Чорлу Ватан“. Задайте своите въпроси!
Публикувано от: Чорлу Ватан Хоспитал в вт, 25 фев 2020, 17:19
Здравейте след операция от апандасит на сестра ми, чертичката от белега е вдлъбната на вътре а кожата отстрани и особено над белега е подпухнала, не съм виждала друг подобен белег от апандасит. Не е някаква чертичка па равна кожа, а от операцията мина вече година. Какво може да се направи по въпроса оперативно или с някакъв друг метод? Благодаря предварително.

Здравейте,

Да, има оперативен метод. В нашата клиника извършваме операции за коригиране на белези, за да намалим размера на лошите такива. За да можем да дадем по-конкретен отговор трябва да видим белега лично (или поне негова снимката, за да имаме малко по-добра представа). Телефонът, на който може да се свържете с нас, е +905495485521 (WhatsApp и Viber), а имейлът е: international@corluvatan.com

Поздрави,
Д-р Ахмет Кьормутлу