BG-Mamma

Деца => Детски празници и рождени дни => Темата е започната от: Peppy Milanova в пн, 10 фев 2020, 21:18Титла: Кръщене
Публикувано от: Peppy Milanova в пн, 10 фев 2020, 21:18
Здравейте ! Нова съм тук и имам няколко въпроса относно кръщенето .
Искаме Юли месец да направим кръщене на двете ни дъщери . Търсих по темата тук в Бгмама , но последния пост е от 2015 година . Та миже ли някой да ми каже какво искат да се носи , колко са таксите и всичко около една подготовка за кръщене. И дали кма други мами като нас от чужбина  да са организирали кръщене и да споделите . Благодаря :)


Титла: Re: Кръщене
Публикувано от: hala_penka в вт, 11 фев 2020, 07:42
Обикновено в църквата искат вино, олио, сапун, кърпа за попа, кърпа за бебето, питка и мед. Хубаво е да имате пликче или кутийка за косичката, която се реже и по желание сребърно кръстче за освещаване. На място се взимат свещи. До колкото знам, има традиция след кръщенето кръщелникът да се облечен в нови бели дрехи, но това не е задължително. Таксите са различни в различните църкви. Трябва да изберете дата, да проверите дали не е забранено тогава да се правят кръщавки, да запазите час в църквата, която искате, защото някои са с препълнен график. Обикновено питат дали искате да доплатите за хор.
Скоро бях на кръщене, имаше някаква организация от агенция, бяха дали куп украсени шишенца и кутийки за необходимите неща, имаше украса и в ресторанта с кът за снимки, отделно за подаръци.


Титла: Re: Кръщене
Публикувано от: teodora25 в вт, 11 фев 2020, 12:52
Нужно ли е майката и бащата да представят своите кръщелни,когата кръщават детето си


Титла: Re: Кръщене
Публикувано от: hala_penka в вт, 11 фев 2020, 12:54
Кръстникът трябва да е кръстен. Носи се неговото свидетелство. Но питайте в църквата, която сте избрали.


Титла: Re: Кръщене
Публикувано от: 376 в чт, 20 фев 2020, 11:28
Ние също мислим да кръстим нашата дъщеря или през лятото или септември когато е рождения ден.Живеем в България,нона 500км от мястотокъдето ще я кръщаваме.Ще се радвам да обменим идеи и съвети.